Page 57

FOTOBESPREKINGEN

Hier ziet u reclame voor Deutsche Bank, zoals u uit de naam kunt afleiden, een Duitse bank. De foto werd gemaakt door Kurt Stallaert, een bekende Belgische reclamefotograaf die onder andere werk leverde voor Electrabel, Flair en de NMBS. Buiten reclamefotografie is Kurt Stallaert ook bezig met film. Deze foto voor Deutsche Bank maakte hij in opdracht van Mortierbrigade.

reclamefotografie, heel sterk. Er is goed over nagedacht. De mensen staan links waar het licht invalt, het spook zweeft rechts waar het wat donkerder is. Wanneer je voor het eerst naar de foto kijkt, kijk je eerst naar de mensen die binnenkijken, dan naar wat er verder in de kamer staat, het meubilair. Het valt niet op dat er een spook tussen zweeft als je de foto voor het eerst bekijkt.

Met deze foto wil Deutsche Bank de mensen verwittigen: ‘Be critical, check everything.’ Deze slogan wil zeggen dat je kritisch moet zijn en alles goed moet nakijken. Bij dit gegeven moest een foto gemaakt worden. De foto geeft een situatie weer waarbij mensen niet kritisch genoeg kijken. Op de foto ziet u twee potentiële kopers van een huis. Bij

Ik vind het een geslaagde foto, niet enkel de potentiële kopers op de foto maar ook jij moet kritisch zijn. De boodschap komt goed over. De foto bevat maar één minpunt voor mij. Het raam boven het hoofd van de vrouwelijke koopster is helemaal wit door het invallende buitenlicht. Het stoort, ze hadden dit misschien kunnen wegwerken door er iets over te plakken

deze kopers staat ook een verkoopster die goed haar best doet het vastgoed van de hand te doen. Het speelt zich af in een kamer met hoog plafond en een open haard, een heel chique kamer. Vermoedelijk is dit een oud huis met een verleden. Uit dat verleden zijn dingen blijven hangen want in de rechterhoek van de kamer ziet u een spook. Op het eerste zicht valt het spook (een wit zwevend doek) niet op tussen al de meubels waar eveneens een wit doek over hangt. Ook voor de potentiële klanten valt dit niet op, ze zouden verder moeten gaan in de kamer om het te kunnen zien. Ze moesten dus wat kritischer zijn. Deutsche Bank waarschuwt u.

met een bewerkingsprogramma.

Qua compositie is de foto, zoals is de meeste gevallen bij 57

GIP - voorlopig  

De voorlopige Gip Reclamefotografie

GIP - voorlopig  

De voorlopige Gip Reclamefotografie

Advertisement