Page 25

D E V E R S C H I L L E N D E C O M M U N I C AT I E K A N A L E N

Bij een groot deel van alle advertenties worden er foto’s gebruikt. Wat mij boeit is het uiteindelijke resultaat van de reclamefoto’s. Ik vind heel het proces boeiend, ik heb eerder al verteld hoe een reclamefoto tot stand kwam. Maar wat gebeurd er met de foto’s na de retoucheerder en de fotograaf? Ik ging op zoek naar de verschillende communicatiekanalen. Een communicatiekanaal is de verbinding tussen een onderneming en de klant of potentieële klant. Hiervoor kunnen verschillende manieren van toepassing zijn. Het kan gaan van pers en media, drukwerk, digitale kanalen tot audiovisuele en digitale communicatie. Ik heb de belangrijkste mediumtypen waarin reclamefotografie te vinden is ondergedeeld in twee groepen.

Print Print omvat alle reclamefoto’s die gedrukt zijn. Voorbeelden hiervan zijn buitenreclame (billboards, abri’s, affiches,...) en reclame in tijdschriften, dagbladen en kranten.

Digitaal Internetmarketing, ook wel e-marketing of online marketing  genoemd, is marketing van producten of diensten via advertenties op websites en mailing (waar reclamefotografie van toepassing kan zijn). 25

GIP - voorlopig  

De voorlopige Gip Reclamefotografie

GIP - voorlopig  

De voorlopige Gip Reclamefotografie

Advertisement