Page 1

Business Model You Thomas Sparnaaij Towards

1

Towards


2

Towards


3

Towards


Key Partners

Ward Koomen Ward is mijn partner in dit bedrijf, wij hebben samen alles opgebouwd en nemen ook samen de beslissingen. Doordat we alles samen doen wordt alles eerst goed besproken voordat het word doorgevoerd. Designers Zonder de designers zouden Ward en ik alles zelf moeten doen. Dit hebben wij in het begin ook gedaan maar nu het bedrijf zo gegroeid is, is dat niet meer mogelijk. Printers Voor de printers geld hetzelfde als de designers. Het bedrijf is gegroeid en wij krijgen het drukker met andere zaken. Marketing Een reclamebureau zorgt ervoor dat wij er goed uitzien voor de klant. Flyers en banners worden door hun gemaakt. Hierdoor hoeven wij ons daar niet meer bezig te houden. Alles word in goed overleg gedaan.

Kosten

Energie Er zal veel energie doorheen gaan wekelijks. Dit door alle relaties te moeten onderhouden en zorgen dat het bedrijf goed blijft lopen. Tijd Omdat er redelijk veel taken zijn die ik op me neem ben ik veel aan het werk. Dit zal veel tijd van me kosten.

Key Activities

Ontwerp Ik zal nog wel helpen met het ontwerp van de producten maar dit zal steeds meer veranderen naar het ontwerp van het bedrijf zelf. Klantcontact Ook zorg ik voor goed contact met de klant, als de klant binnenkomt ontvang ik ze en gaan we in gesprek over hun wensen. Relaties onderhouden Verder zal ik veel contact hebben met al bestaande klanten en zorgen dat ze bij ons blijven. Dit zullen persoonlijke ontmoetingen zijn maar kunnen ook over de telefoon gebeuren.

Key Resources

Kennis Doordat ik van veel verschillende onderwerpen wat af weet, kan ik bij elke klant meepraten over wat hij of zij wilt. Communicatieve vaardigheden Ik ben goed in een gesprek op gang houden, of het nou over de raarste onderwerpen gaat maakt niet uit. Natuurlijk is het handig als het wel zakelijk blijft en past bij het bedrijf maar soms even een uitstapje naar iets anders is nooit erg. Humor Hier is humor ook handig in. Is iets niet helemaal duidelijk of klopt er iets niet? Vaak met humor op te lossen. Verschilt natuurlijk per probleem en per klant.

Geld Ook zal ik veel geld moeten investeren om het bedrijf concurrerend en fris te houden. Er komen steeds meer bedrijfjes in deze branche waardoor wij ons steeds moeten vernieuwen.

4

Towards


Waarden

Communicatief sterk Zoals eerder genoemd is dit heel handig om de klant geboeid te houden en helpt met hun keuze om dit bedrijf te kiezen. Conceptueel denken Ik denk meestal niet in problemen of oplossingen, maar meer in concepten. Wat is mogelijk en onmogelijk, en hoe maken we het onmogelijke mogelijk. Brede kennis Door de brede kennis weet ik van veel wat af. Dit kan mij helpen als een klant iets vraagt wat wij als bedrijf niet zelf doen.

Channels

Website Hierop staan ook alle creaties en staat de contact informatie. Afspraken kunnen via de website worden aangevraagd. Facebook Ik heb zowel een persoonlijke Facebook als een bedrijfspagina, op de bedrijfspagina zetten wij alle creaties en wordt gebruikt voor het algemene klantcontact. Mijn persoonlijke pagina zal zo weinig mogelijk gebruikt worden voor werk. Reclame Doormiddel van reclame blijven wij in het oog van de klant, ze zien dat wij bezig zijn en hebben niet het idee dat we zitten te wachten tot zij iets bestellen.

Customer Relations

Persoonlijk contact Bij grote klanten zal ik mijn best doen om de relatie zo goed mogelijk te onderhouden. Dit doe ik door persoonlijk contact en regelmatig een afspraak te plannen. Contact op afstand Is er iets wat snel opgelost moet worden of een klein ding? Dan is het vaak sneller om op afstand contact te hebben. Hiermee kan je de klant snel op weg helpen zonder er zelf te zijn.

Customer Segments

Grote bedrijven De grote bedrijven hebben meer aandacht nodig omdat de orders vaak groot zijn. Hierdoor ben je langer bezig met een order van een groot bedrijf dan voor bijvoorbeeld een persoon. Gemiddelde persoon De gemiddelde persoon heeft meestal geen grote orders. Soms is een order van 50 voor de klant groot maar valt bij ons onder klein. Deze klanten hebben minder aandacht nodig dan grote bedrijven, maar worden zeker niet afgewimpeld.

Inkomsten & Benefits

Salaris Zoals elk werkend mens op de wereld krijg ook ik salaris voor mijn werk. Verzekeringen Ook ik krijg zorgtoeslag voor mijn ziektekosteverzekering. Pensioen Elke maand betaal ik voor mijn pensioen, maar naarmate ik de goede leeftijd heb behaald kan ik er van genieten.

5

Towards


Towards

6

Towards

Business Model You