Page 1

Look Book Fall/Winter 2014

1


BUNDGAARD udviklet til aktive børns hverdag Praktisk, slidstærkt fodtøj med naturlig pasform og gode justeringsmuligheder – dansk stilrent og funktionelt design siden 1904. Bundgaard står bag fodtøj til børn i dansk stilrent og funktionelt design. Stilrent, fordi Bundgaards udseende er klassisk og tidsløst. Funktionelt, fordi designet er gennemtænkt, så fodtøjet sidder godt på fødderne, og tåler at blive brugt. Vi laver sko, børn vokser ud af, ikke sko der skal skiftes ud pga. slid. Det funktionelle design kendes på Bundgaards naturlige pasform, hvor læsten giver forfoden tilstrækkeligt rum til, at fødderne får fri bevægelighed. Dermed har små børnefødder mulighed for at vokse og udvikle sig til at blive stærke, sunde fødder. Gode justeringsmuligheder, som snørebånd, velcrostropper eller elastikbånd sørger for, at sko og støvler kan tilpasses det enkelte barns fod, og herved give bedst muligt stabilitet. Form og funktion udvikles altid med respekt for små børnefødders anatomi, så Bundgaard sko giver god støtte til børn i alle aldre. ­Fleksible såler og naturlige materialer har sammen med den naturlige pasform kendetegnet Bundgaard som godt dansk design i mere end 100 år.

2


Naturlig pasform Plads til at vokse Justerbare Kvalitet Komfort Stilrent Funktionelt Klassisk tidsløst Dansk design

3


TIPS

Fodtøj bør købes med ca. 1-1½ cm voksetillæg. Men det er samtidig vigtigt, at fodtøj passer til både årstid, alder og formål. 4


Børns fødder Sko, sandaler og støvler skal naturligvis passe til årstiden, men de skal også passe til barnets fødder. De første 2 år vokser foden ca. 2 cm om året svarende til næsten en halv skostørrelse hver anden måned. Fra 2-3 års alderen vokser foden ca. 1,5 cm om året eller en halv skostørrelse hver tredje måned. Herefter vokser foden kun med ca. 1 cm om året indtil teenageårerne. Mens foden vokser er den lille barnefod blød og let at forme, og derfor er det ekstra vigtigt, at børnesko har god plads til tæerne, så muskulaturen i barnets fødder kan udvikle sig naturligt. Barnet bør som udgangspunkt ikke bruge sko, før det begynder at gå, men i stedet blot gå på bare tæer. Men når fødderne skal holdes varme, og de første skridt skal øves, så er et fint alternativ til bare tæer og rigtige sko enten bløde sokker, futter eller et par prewalker.

Den første sko

Når barnet skal have sine første rigtige sko, er det også vigtigt, at skoen er blød og passer til barnets fod. Den bør have en fast hælkappe og skal kunne snøres eller spændes, så den sidder ordentlig fast på foden. I alle børnesko, uanset barnets alder, bør der være plads til, at barnets fod kan vokse ca. 1-1½ cm afhængigt af skoens form og formålet med skoen. Men det er også vigtigt, at skoen ikke bliver så stor, at foden glider frem og tilbage. Er skoen for stor, vil barnet reflektorisk krumme tæer i forsøg på at holde skoen på foden. Når barnet er ganske lille, er det altid en fordel at købe sko, hvor indersålen er udtagelig, så kan du nemt tage sålen ud og måle den mod barnets fod. Det er også en god ide, at lade barnet stå på et stykke karton, tegn så rundt om foden og klip ud. Læg skabelonen af foden ned i skoen, så får du en ide om hvorvidt størrelsen passer.

Naturlige fødder både ude og inde

For at barnets fødder kan udvikle sig naturligt, er det sundt for fødderne, hvis fodtøjet har en naturlig pasform. Med naturlig pasform menes, en rummelig forfod, der giver plads til tæerne, og sikrer at fødderne ikke tvinges til at vokse efter formen på skoen, men i stedet vokser og udvikler sig naturligt. Uanset om barnet har brede eller smalle fødder, skal der altid være god plads i skoen, og den skal sidde så fast om foden, at den givet støtte til både hæl, ankel og forfod. Brug skoens justeringsmuligheder for at tilpasse skoen til barnets fod. Når sko og støvler sidder korrekt undgår barnet at belaste fodens muskulatur forkert.

5


TIPS 6

Prewalker er også det naturlige valg af hjemmesko til barnet, der endnu ikke går. Skoen er foret med lunt blødt fleece, og er ekstra polstret omkring anklen.


Prewalker

Silver w Laces BGP0020

Laces Purple w 2 2 0 0 P BG

Til barnet, der så småt er begyndt at øve sig på at gå. Små, fine håndsyede sko i blødt læder, der justeres perfekt om en lille barnefod med velcrostropper eller snørebånd. En fast hælkappe stabiliserer anklen, og sammen med den udtagelige EVA-sål samt en skridsikker gummisål, giver skoen barnet den optimale support til at holde balancen.

Black w Laces BGP0001

Brown w Laces BGP0002

Silver w Velcro BGP0019

Black w V elcro BGP0005

Vejl. udsalgspris

Brown w Velcro BGP0006

Purple w V elcro BGP0021

329,Str. 18-22 7


Biis

Næste skridt på vejen … Biis er ligesom vores Prewalkers små fine håndsyede sko i læder foret med blødt stof. Skoen kan bruges både med og uden den udtagelige indersål, der gør pasformen anvendelig til de fleste små børnefødder. Sålen på Biis har ekstra slidstærk tå-forstærkning, der gør skoen god til både at kravle, stavre og småløbe i både ude og inde.

Vejl. udsalgspris Biis Silver w Velcro BGS0001

Biis Black w Velcro BGS0003

349,Str. 18 - 22

8


Begyndersko er til de små, hvor al gang foregår i løb..

Smila

Smila kaldes ofte for ”begyndersko”. Når barnet selv kan gå, er den lille sko, i lækkert slidstærkt læder, uundværlig til udendørs brug. Skoen har en fleksibel, men solid sål, stabil bagkappe og ekstra læderforstærkning på skoens mest udsatte steder. Desuden har skoen to velcrostropper for at sikre optimal pasform til det enkelte barns fod.

Smila Silver BGS0070

avy Smila N 67 0 0 S BG

Smila Fuchsia BGS0071

Smila Bronze BGS0068

Smila Brown BGS0069

Smila Black BGS0065

Vejl. udsalgspris

Smila Red BGS0066

549,Str. 19 - 25 9


10


En rigtig legepladssko, der støtter perfekt op om anklerne samt har to velcrostropper til at justere pasformen. Sålen har ekstra bagkappe- og tåforstærkning, hvor sålen går helt op på overlæderet, og gør skoen meget slidstærk. Mønstret på sålen er groft for både at give skridsikkerhed samt for at mindske, at skidt hænger fast i sålen. Den populære sko er ligeledes foret med 100% uld til vinteren.

Kean

Vejl. udsalgspris

Kean Brown BGS0030

599,Kean Silver BGS0031

Str. 20-28

Vejl. udsalgspris Kean Black w Fur BGS0046

Kean Purp le w Fur BGS0025

679,Str. 20-28 11


Trumf

Slidstærke sko til hverdagsbrug i lækkert portugisisk læder. Bundgaard klassiker i et tidløst dansk design med nye funktioner og justeringsmuligheder. Velcrolukninger og elastiksnørebånd gør det nemt for barnet selv at tage skoene af og på samt øger komforten og stabilitet af skoens pasform til foden.

Trumf Brown BGS0062

Trumf Navy BGS0063

ed Trumf R 64 0 0 S BG

Trumf Grey BGS0061

Designet på Bundgaards klassiske ”Tractor- sål” har et dybt, groft mønster, der udover at gøre sålen slidstærk også giver god stabilitet og skridsikkerhed, når børn leger vildt. Den populære sål har for nyligt givet inspiration til endnu en slidstærk Bundgaard sål, med særligt afrundet sålekanter på hæl og tå, så ingen sålekanter er i vejen, så risikoen for at snuble ved løb og leg mindskes. Vejl. udsalgspris

649,Str. 23 - 35 12


Majuka/Mino

Majuka Navy BGS0048

er Mino Silv 3 BGS007

Mino Bronze BGS0059

Majuka Black BGS0078

Mino Brown BGS0072

Mino Red BGS0058

Mino Grey BGS0060

Vejl. udsalgspris

699,Str. 23 - 35 13


Miia/Miik

Miia Grey BGBU028

Robuste og varme vinterstøvler med uldfor og TEX-membran i lækkert portugisisk læder samt ekstra forstærkning af både hæl og tå. Sålen går helt op på skoen og beskytter overlæderet, som ofte er hårdt udsat. Ydersålen er desuden afrundet på både hæl og tå, så risikoen for at snuble mindskes.

Miia Brown BGBU025

Miia Black BGBU027

Vejl. udsalgspris

879,Str. 23 - 35

ck Miik Bla 29 BGBU0

Miik Brown BGBU030

Miik Petro l BGBU031

Vejl. udsalgspris

829,Str. 23 - 35 14


Moot/Mille

Moot Black BGBU034

rple Mille Pu 32 0 U BGB

Moot Navy BGBU043

Moot Grey BGBU035

Mille Silver BGBU033

TIPS

Brug ikke bomuldssokker i foret støvler med TEX-membran, da bomuld absorberer svenden og lægger sig som et koldt omslag om foden. Brug i stede tynde strømper af uld eller kunststof, så sveden kan transporters væk, fra fødderne så de holdes varme.

Vejl. udsalgspris

849,Str. 23 - 35 15


TIPS

Brug altid strømper i uld eller kunststof, som udgangs­ punkt aldrig bomuldsstrømper i støvler med TEX. ­Alternativt bør 100% bomuldsstrømper skiftes ca. hver anden time, for at barnets fødder holdes tørre og varme . Undgå meget tykke strømper, da funktionen af membranen herved forringes. Vælg helst tynde strømper i uld eller kunststof, som er varmeisolerende materialer. 16


Varme og tørre fødder Børn er ofte udenfor mange timer hver dag, og sveder normalt meget om fødderne, når de løber og leger. Derfor er behageligt og funktionelt fodtøj vigtigt. Men for at holde fødderne varme, er det nødvendigt, at sveden kan transporteres væk. Samtidig er det vigtigt, at fugt og kulde ikke kan trænge ind til fødderne, når der fx ligger sne og sjap. Derfor er vinterstøvler med TEX er en god investering. TEX er en ultratynd membran, der er placeret i støvlen mellem for og overlæder. Membranen er semipermeabel, hvilket betyder, at den er halvgennemtrængelig. Den tillader vand i form af damp at passere, mens vand i dråbeform holdes ude. Vælger man en støvle med TEX, får man ikke kun en åndbar men også en vandtæt støvle.

Strømper til støvler med TEX

Det er helt afgørende at vælge strømper i uld eller kunststof, når barnet bruger TEX-støvler. For at membranen skal virke, bør strømperne være svedtransporterende. Giver du dit barn bomuldsstrømper på i en TEX-støvle, vil bomulden suge sveden fra barnets fødder, så fødderne bliver våde og kolde. Uanset hvilke strømper barnet bruger, er det altid en god ide, at lufte og tørre støvlerne, når barnet har været ude at lege. En støvle lavet af læder tåler ikke så meget varme, som en støvle lavet i stof eller andet materiale. Stil derfor ikke læderstøvler på radiatoren eller i varmeskab, men tag i stedet sålerne ud af støvlerne, så både støvler og såler får luft.

17


18


19


Tilde/Tokker/Tiker

Klassiker i flere varianter og farver - den naturlige pasform og de gode justeringsmuligheder gør støvleserien med ”Tractorsål” til en af vores mest populære støvler. En varm, slidstærk vinterstøvle med TEX-membran og uldfor i lækkert, klassisk design.

Vejl. udsalgspris chsia Tilde Fu 19 BGBU0

Tilde Silver BGBU021

Tilde Purpl e BGBU022

799,Str. 23 - 35

rown Tokker B 13 BGBU0

Tokker Navy BGBU014

Tokker Bla ck BGBU015

Vejl. udsalgspris

779,etrol Tokker P 16 BGBU0

Tokker Purple BGBU017

Tokker Bro nz BGBU018 e

Str. 23 - 35

Vejl. udsalgspris

ck Tiker Bla 3 2 BGBU0

20

Tiker Brown BGBU0024

Tiker Bronz e BGBU026

749,Str. 23 - 35


Terry

ck

Terry w Laces Bla BGBU003

Terry w Laces Grey BGBU004

Terry w Lac

es Bronze BGBU006

avy Laces N Terry w 5 0 0 BGBU

Vejl. udsalgspris Terry w Laces Petrol BGBU009

879,Str. 23 - 35

lack Velcro B Terry w 0 1 0 U B BG

Terry w Velcro Brown BGBU011

Terry w Vel cro Purple BGBU012

Vejl. udsalgspris

899,Str. 23 - 35 21


Sagg/Cajs/Cissi/Cilje Vejl. udsalgspris Saag Red BGS0076

699,Str. 23 - 35

Saag Navy BGS0077

rple Saag Pu 49 BGS00

Saag Brow n BGS0050

Vejl. udsalgspris

729,ck Cajs Bla 9 3 BGBU0

Cajs Brown BGBU075

Cajs Grey BGBU040

Str. 23 - 35

Vejl. udsalgspris

749,er Cissi Silv 8 3 BGBU0

Str. 23 - 35

Cissi Purple BGBU037

Vejl. udsalgspris

799,ck Cilje Bla 0 2 BGBU0

22

Cilje Grey BGBU036

Cilje Brow n BGBU074

Str. 23 - 35


Ballet

Ballet Bronze BGB0009

Naturprodukt

Ballet Silv er BGB0001

Vejl. udsalgspris

599,Str. 23 - 35

Naturprodukt fra inderst til yderst – kraftigt slidstærkt overlæder foret med lækkert blødt skind og en sål af natur rågummi udvundet af latex tappet direkte fra gummitræet. Bundgaards sko og støvler med crepesåler er udarbejdet med en særlig “stitchdown” konstruktion, hvor skoens overlæder med en speciel sy-teknik bliver syet fast til mellemsålen, inden ydersålen påsættes. Denne teknik gør både sko og støvler utrolig fleksible og komfortable, samtidig med at konstruktionen øger slidstyrke og holdbarhed. Indersålerne er udtagelige og har desuden en let markering ved svangen, der optimerer fodens placering i sko og støvler. Bundgaards ”stitchdown ”serie er selvfølgelig også designet udfra vores klassiske Bundgaard læst, så den naturlige pasform tillader fødderne at vokse, som de skal.

23


Gummistøvler

TIPS

Bundgaards gummistøvler er håndlavede i naturgummi med vores velkendte læst med naturlig pasform. Pasformen sørger for god plads til tæerne, samtidig med at støvlen har en fast hælkappe, der holder foden i position ved løb og leg. En ny og mere robust grovmønstret sål øger støvlernes stabilitet og skridsikkerhed. Gummistøvler er uundværligt fodtøj både sommer og vinter. Børn elsker at hoppe i vandpytter, så det er vigtigt med vandtætte støvler. Men husk gummistøvler er kun til regnvejr! Bundgaards vintergummistøvler fås både med uldfor og neopren, der holder fødderne varme, og med en udtagelige indlægssål, så den kan taget op og lægges til tørre.

Brug også sålen til at finde den rigtige størrelse støvle til barnet - tag sålen ud og mål den mod barnets fod. Det er vigtigt, at støvlen passe og ikke er alt for stor, da gummistøvler ikke har nogle justeringsmuligheder, og derfor ikke kan tilpasse foden. Er støvlen for stor er 24der risiko for, at foden glider frem og tilbage i støvlen.


Classic Rubber Boots w/Warm Lining

Fuchsia 4 2 BGRB0

Sea Blue BGRB025

Green BGRB026

Purple BGRB027

Vejl. udsalgspris

339,Black 21 BGRB0

Red BGRB023

Navy BGRB022

Str. 20 - 35

Rubber Boots w/Neopren

ink Bright P 33 BGRB0

Bright Fuchsia BGRB034

Bright Flam BGRB0032e

ellow Bright Y 030 BGRB0

Bright Green BGRB0029

Bright Turq uo BGRB0028ise

Bright Orange BGRB0031

Black BGRB0035

Vejl. udsalgspris

349,Str. 28 - 35

25


Homeslipper Når det er tid til indendørs leg og hygge holder Bundgaards hjemmesko fødderne lune. Hjemmeskoene fås enten i lækkert skind med ruskindssåler eller som filtsko med mere robuste, men bløde gummisåler. Alle hjemmeskoene sidder godt fast på fødderne og har naturlig pasform, så de er et godt alternativ til bare fødder eller strømpesokker både hjemme samt i børnehaven.

Vejl. udsalgspris

y Hay Gre 12 BGH00

199,Hay Purple BGH0013

Str. 25 - 35

Vejl. udsalgspris

Happy Grey BGH0015

Happy Fu chsi BGH0014 a

229,Str. 25 - 35

Vejl. udsalgspris

vy Haff Na 0 1 BGH00

229,Haff Red BGH0011

Str. 25 - 35

Vejl. udsalgspris

Haax Red BGH0009 26

Haax Nav y BGH0008

299,Str. 25 - 35


TIPS

Alle Bundgaard læderhjemmesko har en blød, lækker yder­sål af ruskind. Hvis sålen med tiden føles glat, kan den nemt “ridses op” med en grydesvamp, så bliver den igen ru og skridsikker.

Vejl. udsalgspris

299,Str. 17 - 30

Haza Brown BGH0003

rown Hops B 004 0 H G B

Haza Purple BGH0002

Hops Silver BG401010016

Hops Steel Blue BG40581 0072 27


Billedvej 6 DK-2150 Nordhavn Copenhagen, Denmark Phone: +45 38 400 700 Fax: +45 38 400 701 info@nordicfootwear.com

28

Made for your feet since 1904

Bundgaard lookbook fall/winter 2014  
Bundgaard lookbook fall/winter 2014  
Advertisement