Page 1

Professionele Bachelor Sport en Bewegen

SPORT EN BEWEGEN TURNHOUT

2017

2018


JIJ

JIJ ZET MENSEN IN BEWEGING Jij bent gebeten door sport en een gezonde levensstijl. Sport en Bewegen maakt van jou een sporter, een trainer/coach en een innoverend ondernemer in de sportwereld. Je kiest echt voor een beroepsproďŹ el van de toekomst. Jij bent ervan overtuigd dat sport en beweging essentieel zijn voor een gezonde levensstijl. Je gelooft dat een goede preventieve gezondheidszorg bijdraagt tot een maatschappij waarin het beter leven is voor allen. Jij wil daarin een rol van betekenis spelen.

Je bent zelf een gedreven sporter, of je wil dat worden. En dat is nog maar een begin. Deze opleiding maakt van jou een bewegingsdeskundige die van alle markten thuis is. Als trainer-coach bied je professionele bewegingsbegeleiding op maat. Je organiseert activiteiten die zoveel mogelijk mensen aanzetten tot bewegen. Je aanpak is gebaseerd op bewegingswetenschappen en -technologie. Je kunt een kwaliteitsvol sport- en bewegingsbeleid in een organisatie uitstippelen. Je werkt mee aan onderzoek en vernieuwing. Kortom, je zet mensen in beweging en dat is in deze zittende en vergrijzende maatschappij een topjob!


JE OPLEIDING

STEVIGE UITDAGING We combineren een coachende, ervaringsgerichte aanpak met een stevige portie uitdaging. Meteen van bij de start doe je mee aan een meerdaags bootcamp. Daar maak je kennis met de opleiding, het docententeam én je medestudenten. Stap voor stap breng je je startsituatie in kaart wat betreft bewegen en sporten, studievaardigheden en talenten. Je ervaart als sporter wat het betekent begeleid te worden door een trainer-coach. Met je coach zoek je uit hoe je je eigen ontwikkeling in handen neemt en hoe je je vorderingen verwerkt in een sollicitatiefolio. Al snel zul je merken dat je kunt scoren met een flinke portie ondernemingszin: je krijgt in teamverband een uitdagende praktijkcase op je bord waarmee je snel resultaat kunt boeken. In de loop van de opleiding werk je intensief mee aan praktijkprojecten via de practice enterprise.

Je stage is veelzijdig. Ze omvat een verkenning van diverse doelgroepen en al snel ga je aan de slag als trainer-coach voor je medestudenten. Verder loop je mee bij de organisatie van events en pik je onderzoeksvragen op uit het werkveld om er als onderzoeker-consulent mee aan de slag te gaan. Vanaf de tweede fase ga je zelf begeleiden en adviseren, onderzoeken en organiseren voor specifieke doelgroepen en individuen met speciale noden, je doet begeleiding op maat. In fase drie komt er ruimte voor keuzevakken en krijg je de kans je eigen keuzetraject uit te stippelen.

SOLLICITATIEPORTFOLIO Gedurende de ganse opleiding werk je aan een digitale portfolio waarin je praktijk-, stage- en andere ervaringen bijhoudt. Je sportparameters volg je op in een sportfolio. Zo heb je op het einde van de rit een sterk sollicitatieportfolio op zak!


JE PRAKTIJK @ WORK Van bij de start word je in het werkveld gedropt, eerst nog in eigen huis, en onder begeleiding, maar geleidelijk groei je naar zelfstandig werken en verken je het beroep in de echte wereld. In de eerste fase maak je kennis met eenvoudige beroepssituaties: je traint/sport samen met diverse doelgroepen (bv. senioren, G-sporters, ...); je organiseert een start-tosportreeks voor je medestudenten of voor hogeschoolmedewerkers. Vanaf de tweede fase leer je zelfstandig functioneren in complexe beroepssituaties: in teamverband train, coach en begeleid je diverse doelgroepen of je bouwt mee individuele, cliëntgerichte begeleiding uit, vertrekkend van een kritische, onderzoekende houding. Je treedt op als consulent en getuigt van de nodige ondernemingszin. In de derde fase neem je alle beroepsrollen op en doe je het quasi helemaal zelf in een echte beroepscontext.

UNIEKE OPLEIDING OP UNIEKE CAMPUS Sport en Bewegen bestaat slechts op twee plaatsen in Vlaanderen. Campus Turnhout is een echte sportcampus met een schitterende infrastructuur, een sporthal met een topvloer en eersteklassetoestellen, een nieuwe, superslimme beweegstudio en nog heel veel ongerept groen in de onmiddellijke omgeving voor natuur- en watersport. Met drie sportopleidingen en met zorg- en lerarenopleidingen onder één dak is de campus een ideale kweekvijver voor beroepen die zich focussen op gezondheid in al haar aspecten.


JE TOEKOMST

JE BENT BREED INZETBAAR en je krijgt mensen op een gezonde, aantrekkelijke en verantwoorde manier aan het bewegen.

WAAR KUN JE AAN DE SLAG? bewegingsdeskundige in preventieve gezondheidsteams trainer in sportclubs beleidsmedewerker in sportclubs, bedrijven, gemeenten zelfstandig bewegingsdeskundige teambuilder mental coach adviseur G-sport en inclusief sporten zaakvoerder sportclub, eventbureau

• • • • • •

bewegingspraktijk preventieve gezondheidssector postrevalidatiecentra sportfederaties sportclubs en sportverenigingen sport- en vrijetijdsdiensten van steden en gemeenten • wijkgezondheidscentra • ziekenhuizen • bedrijven (met een gezondheidsbeleid


HYPERMODERNE SPORTCAMPUS ACADEMIEJAAR: FASE 1 SEPT

OKT

NOV

DEC

Semester 1: 13 lesweken

JAN

FEB

MAART


TURNHOUT Campus Blairon 800 BE-2300 Turnhout fb.com/weareturnhout

Bereikbaarheid

CAMPUS TURNHOUT De Turnhoutse campus lijkt zo uit de toekomst geplukt: vrolijke kleuren, grote raampartijen, supermoderne lokalen. Het gebouw ademt sport, met een prachtige sporthal, hightech beweegstudio en polyvalente zaal. Aan studentenleven geen gebrek! De studentenverenigingen organiseren regelmatig fuiven, en voor een frisse pint of een lekkere hap heb je keuze te over op de Grote Markt.

blok- en examenperiode APR

MEI

Semester 2: 13 lesweken

JUNI

lesvrij

Turnhout heeft een uitgebreid busnetwerk. Verschillende haltes binnen 500 meter van de campus. www.delijn.be Het station igt op 900 meter van de campus en heeft een verbinding met Antwerpen en met Brussel. www.nmbs.be Je kunt bij ons een fiets huren. Er is een afgesloten stalling voor elektrische fietsen of koersfietsen. Douchefaciliteiten. Blauwe zone rond de campus. Gratis parking op 800 meter. Carpoolers mogen op de campusparking als er plaatsen beschikbaar zijn. thomasmore.carpool.be

bootcamp JULI

AUG

SEPT


INFODAGEN

OPENLESDAGEN

ZA 11 MAART 10 - 16 uur Opencampusdag

Wil je alvast een voorsmaakje van een opleiding? Tijdens een openlesdag neem je deel aan een of meer ‘echte’ lessen. Schrijf je vrijblijvend in op onze website.

ZA 6 MEI 10 - 14 uur Opencampusdag ZA 24 JUNI 10 - 14 uur Infodag & start inschrijvingen WO 6 SEPTEMBER 18 - 21 uur Infoavond & inschrijvingen

Andere data en het programma vind je online.

INFOAVONDEN VOOR OUDERS

JUNIOR UNIVERSITY COLLEGE

DI 21 FEBRUARI 19 uur, Antwerpen

CONTACT Opleidingsmanager Inge Lauwers + 32 (0)14 80 61 01 inge.lauwers@thomasmore.be

WO 1 MAART Openlesdag XL

WO 22 FEBRUARI 19 uur, Turnhout DO 23 FEBRUARI 19 uur, Mechelen

In het junior university college kun je op woensdagnamiddag een vak volgen en al credits behalen in het hoger onderwijs! Meer info vind je online.

DI 28 FEBRUARI 19 uur, Geel

www.thomasmore.be/komkennismaken @ThomasMoreBE instagram.com/ThomasMore.BE #wearemore ThomasMoreBE facebook.com/SEB.ThomasMoreBE


JE PROGRAMMA www.thomasmore.be/sport-bewegen FASE 1

SP

GO INTER

LEERLIJN GEZONDHEID Anatomie

4

Gezondheidsleer en EHBO

4

Lichamelijk, psychisch, maatschappelijk functioneren 1

6

LEERLIJN TRAINER Sport en bewegen ervaren

6

Sport en bewegen analyseren

6

Inspanningsfysiologie

4

Biomechanica en gezond bewegen

3

Trainingsleer

3

In beweging

5

LEERLIJN COACHING

STUDIEGELD € 906,10

€ 480,10

3

Coaching 2

3

BIJNA-BEURSSTUDENT € 234,10 + € 4,10 per studiepunt

Kennismakingsstage

4

€ 106,90

Practice enterprise: gezonde levensstijl promoten

9

FASE 2 LEERLIJN GEZONDHEID Gezond eten en sportvoeding

3

Gezondheidsbevordering

3

Lichamelijk, psychisch, maatschappelijk functioneren 1

6

Sport- en bewegingspathologie

3

LEERLIJN TRAINER Sport en bewegen instrueren

6

Testen en meten van inspanningen

5

Training op maat

3

INTERPROFESSIONAL Via boeiende gastcolleges, stages, bedrijfsbezoeken en sportevents leer je het werkveld kennen. Bovendien werk je samen met toekomstige professionals in andere gezondheidszorgberoepen.

NIET-BEURSSTUDENT € 234,10 + € 11,20 per studiepunt

Coaching 1 LEERLIJN INTEGRATIE

INTERNATIONAL Wij geven je alle kansen om te studeren of stage te lopen in het buitenland. Finland, Nederland? Wij zoeken iets voor jou.

BEURSSTUDENT (vast bedrag) EXTRA KOSTEN • sportkledij € 100 • outdoor- en indoorsportschoenen • verblijf bootcamp € 150 • verplaatsingskosten projectweken & excursies • lidgeld sportclub in functie van je individueel traject

FASE 1

ERVAREN

KENNEN KUNNEN DOEN

(Projecten & stage)

FASE 2

FASE 3

3

Coaching 4

3

BEROEPSROLLEN

3

TRAINER COACH CONSULENT ONDERNEMER

KEUZE Vrije studieruimte LEERLIJN INTEGRATIE Exploratiestage

10

Practice enterprise: Thomas More-campussen in beweging

12

De mens Trainen Coachen Ondernemen

De mens Trainen Coachen Managen

Trainen Coachen

Practice enterprise initiatie

Practice enterprise in house & events

Practice enterprise met en voor partners

Kennismakingsstage

Exploratiestage

Eindstage

3

Religie, zingeving, levensbeschouwing

3

LEERLIJN TRAINER Sport en bewegen initiëren

4

LEERLIJN COACHING Groepsdynamica & groepscoaching

5 15

LEERLIJN INTEGRATIE Eindstage

15

Practice enterprise: projecten met het werkveld

15

VERWANTE OPLEIDINGEN

Nog niet helemaal zeker van je keuze? Wat dacht je hiervan?

BACHELOR

àà Bedrijfsmanagement: afstudeerichting Sportmanagement (sport & business) àà Voedings- en Dieetkunde (coaching & gezondheid) àà Secundair Onderwijs: Lichamelijke Opvoeding-Bewegingsrecreatie (sport & instructie) Na Sport en Bewegen kun je deze opleidingen volgen via een verkort traject!

Moet je je eigen boontjes doppen of zit je krap bij kas? Een spreidingsplan voor je studiegeld of een studietoelage? Wij helpen je het financiële kluwen te ontwarren. En via onze databank met studentenjobs kun je gemakkelijk een centje bijverdienen.

HEEN EN WEER

Lekker en gezond eten op je campus en af en toe eens afwisselen met je eigen brooddoos? No problemo!

Van opera tot cinema, van kleinkunst tot Kanye. Wij zorgen voor een snuifje cultuur van hoog tot laag en voor elke student.

GOED IN JE VEL

FACTS & FIGURES

We geven ideeën van studentenverenigingen of losse initiatieven graag een duwtje in de rug. Laat maar komen!

KEUZE Verdiepingsaanbod

HOME SWEET HOME

FIT IN JE HOOFD

FASE 3 LEERLIJN GEZONDHEID Sportlandschap in Vlaanderen en sportrecht

De dienst Studentenvoorzieningen is je buddy voor alles wat niet met je opleiding te maken heeft: grote en kleine studentennoden.

Bootcamp In beweging

LEERLIJN COACHING Coaching 3

STUDEREN IS MEER DAN MET JE NEUS IN DE BOEKEN ZITTEN!

Aantal eerstejaars 2016-2017

150

testafnames

Als student ben je vaak onderweg. Wij leiden die verplaatsingen in goede banen. Een fiets huren of je eigen stalen ros laten graveren? Info over trein-tram-bus of carpoolen? Slechts één adres!

HAPJE TAPJE Last van faalangst of examenstress? Dankzij onze workshops sta je sterker in je schoenen. Een dipje? Een goede babbel kan wonderen doen.

CULTUUR & CO

Zot van sport of buiten adem na een trap of vier? Ons sportaanbod houdt je in topconditie.

HURRAY VOOR EEN GOED IDEE

WE WERKEN SAMEN MET

12

2040

CENTEN VOOR STUDENTEN

IN DE PRAKTIJK

Tijdens het bootcamp namen we

verschillende tests af, goed voor in totaal

Op zoek naar een tof kot? Of heb je een akkefietje met je kotbaas? Wij zoeken mee en bemiddelen.

DIT WAARDEREN ONZE STUDENTEN HET MEEST

• interactie docent-student • praktijk van bij de start • workshops • projectweken • koppeling wetenschap & praktijk • coaching

To walk again Sporta Okra AZ Turnhout Rode Antraciet CM Energylab Nike KVC Westerlo ...

VERDER STUDEREN? TWEEDE BACHELOR via verkort traject:

àà Leraar Lichamelijke Opvoeding (3 semesters) àà Bedrijfsmanagement – optie Sportmanagement àà Voedings- en Dieetkunde

Brochure Sport en Bewegen (Turnhout) 2017-2018  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you