Page 1

Professionele Bachelor Informatiemanagement en Multimedia

2017

Keuzetraject

DATAMANAGER MECHELEN

2018


JIJ

JIJ WIL BUSINESS EN TECHNOLOGIE COMBINEREN Jij weet dat data goud waard is. Data bevatten een schat aan informatie en zijn van groot strategisch belang voor bedrijven. Netflix kent je beter dan je eigen lief en schotelt je de perfecte film voor. Trivago weet nog voor je eerste klik dat je een citytrip plant naar Dublin. Dat fascineert jou!

Jij wil ontdekken hoe je bedrijven en organisaties intelligenter maakt. Hoe je ruwe data ontsluit en toegankelijk maakt. En hoe je er vervolgens betekenis aan geeft voor de business. Hiervoor werk je graag proactief samen met anderen. Zowel online als offline formuleer je de juiste vragen om op zoek te gaan naar relevante antwoorden. Je wil te weten komen welke IT-technologieën je kunnen helpen om doorheen het bos van data de perfecte boom te vinden. Om je onderzoek en bevindingen in kaart te brengen leer je digitale tools te gebruiken. Dankzij je analytische geest ben je in staat voorspellingen te doen en pik je trends ver op voorhand op. Je kritische geest en je zesde zintuig voor de juiste informatienoden helpen je bij je missie. Je weet je expertise op een heldere manier over te brengen. De opleiding is geschikt voor studenten uit alle vooropleidingen, zowel voor ASO- als TSO-leerlingen. Om data efficiënt te selecteren, beheren, analyseren, visualiseren en presenteren ga je aan de slag met de nieuwste ICT-tools, al hoef je zeker geen computerfreak te zijn.


JE OPLEIDING

DATAMANAGER IN SPE Dankzij de unieke combinatie van business, technologie en soft skills is jouw job op de arbeidsmarkt gegarandeerd. De opleiding stoomt je klaar tot de datamanager van de toekomst. Je krijgt een brede kijk op de verschillende functies binnen het bedrijfsleven, waarbij je ontdekt welke belangrijke plaats er voor informatiemanagement is weggelegd. We bieden je technologische tools aan waarmee je aan de slag kunt met grote hoeveelheden data en databanken. Je krijgt een introductie in programmeren en Cyber Security: essentieel bij de verwerking en administratie van data. Je leert dashboards bouwen en vullen zodat bedrijven hun eigen business én hun klanten nog efficiënter verder kunnen helpen. Daarnaast krijg je de basisprincipes mee van ondernemerschap, (project)management, communiceren en presenteren.

Vanaf het tweede jaar stel je een deel van je studiepakket zelf samen. De termen Business Analytics en Business Intelligence hebben tegen dan geen geheimen meer voor jou. Mix, match en voel je als een visje in het water! Je schrik voor wiskunde mag je helemaal laten varen! Doordat je meteen praktisch aan de slag leert gaan met getallen brengt je analytisch denken je ver genoeg. Je vindt daarom ook geen onderdeel wiskunde terug in het opleidingsprogramma. Voor al die kennis mag je rekenen op docenten die met hun beide voeten in de bedrijfswereld staan. Gooi daar een gezonde no-nonsense aanpak bovenop en je komt tot een unieke mix aan authenticiteit, expertise en coaching! En dat voel je meteen…


VERLEG JE GRENZEN

@ JE PRAKTIJK

Via studiereizen, conferenties, projectwerk, stage, … is het decor van je studie méér dan alleen de campus. Wil je je vleugels echt helemaal uitslaan? Trek dan de internationale kaart en kies voor een samenwerking met een buitenlandse partnerschool of ga op uitwisseling. Bovendien biedt het uitzicht op een internationale carrière.

ERROR? Twijfel je of je eigen databank al die nieuwe informatie wel kan verwerken? Dan hebben we geruststellend nieuws voor jou. We werken namelijk in modules van 6 weken. Na elke module kan je je kennis testen tijdens het examenmoment dat daarop volgt. Dat wil dus zeggen dat je 4 examenmomenten hebt, verspreid over het academiejaar.

@ WORK Praktijk vormt de rode draad doorheen de opleiding. Met doorgedreven projectwerk, innovation labs en deelname aan verschillende congressen word je continu ondergedompeld in het echte bedrijfsleven. Maar geen paniek, we gooien je niet zomaar voor de leeuwen! In het eerste jaar proef je van alle aspecten van datamanagement tijdens een Inspiratie Lab. In het tweede jaar schakelen we een niveau hoger en word je tijdens het Design Lab uitgedaagd om praktische en creatieve oplossingen te zoeken rond Smart Cities en The Internet of Things. Als lid van het Enterprise Lab werk je binnen de veilige muren van de campus voor een échte werkgever. Tijdens je laatste jaar ga je nog een stapje verder en loop je drie maanden stage in een bedrijf.

TOPSTAGES Je kan stage lopen bij zeer diverse bedrijven uit verschillende sectoren. Een greep uit het aanbod: ING, KBC, Telenet, Audi, DHL, Proximus, Keyrus, Deloitte, Cronos groep, Cegeka.


MECHELSE BUSINESSCAMPUS ACADEMIEJAAR: FASE 1 SEPT

OKT

NOV

DEC

Semester 1: 13 lesweken

JAN

FEB

MAART


CAMPUS DE VEST Zandpoortvest 60 BE-2800 Mechelen fb.com/wearemechelen

Bereikbaarheid Er stoppen tal van bussen voor de campus en aan het station van Mechelen. www.delijn.be Campus De Vest ligt centraal tussen het station van Mechelen en station Mechelen - Nekkerspoel

CAMPUS DE VEST Mechelen wordt je thuisbasis. Je studeert dicht bij het centrum, net over het stadspark en op wandelafstand van de Grote Markt. Alles wat je nodig hebt ligt binnen handbereik: unieke plekjes, studentencafés, gezellige terrasjes ...

blok- en examenperiode

APR

MEI

Semester 2: 13 lesweken

JUNI

www.nmbs.be Je kunt bij ons een fiets huren. Er zijn fietsenstallingen en douchefaciliteiten. Carpoolpartner? thomasmore.carpool.be

lesvrij

JULI

onthaaldagen

AUG

SEPT


INFODAGEN

OPENLESDAGEN

za 11 maart 10 - 16 uur Opencampusdag

Wil je alvast een voorsmaakje van een opleiding? Tijdens een openlesdag neem je deel aan een of meer ‘echte’ lessen. Schrijf je vrijblijvend in op onze website.

za 6 mei 10 - 14 uur Opencampusdag za 24 juni 10 - 14 uur Infodag & start inschrijvingen wo 6 september 18 - 21 uur Infoavond & inschrijvingen

wo 1 maart Openlesdag XL Andere data en het programma vind je online.

INFOAVONDEN VOOR OUDERS di 21 februari 19 uur, Antwerpen

CONTACT Opleidingsmanager Hans Tubbax + 32 (0)15 36 91 68 hans.tubbax@thomasmore.be

wo 22 februari 19 uur, Turnhout di 23 februari 19 uur, Mechelen di 28 februari 19 uur, Geel

www.thomasmore.be/komkennismaken fb.com/Informatiemanagement.ThomasMoreBE ThomasMoreBE instagram.com/thomasmore.be @ThomasMoreBE #wearemore


JE PROGRAMMA www.thomasmore.be/ba-im JAAR

1

2

3

SP

SP

SP

DESIGN LAB BYOD

BUSINESS Marketing Fundamentals

4

Information Security

4

Business Fundamentals

6

Recht en Ondernemen

4

Dashboard & Scorecards

6

Management & Organisation

4

Multinational Business

4

DATA-TECHNOLOGIE Databanken

6

Programmeren - Fundamentals

6

Systeem & Netwerk Architectuur

4

Big Data

4

Data Integratie

4

Database Administration

4

Met BYOD-Bring Your Own Device heb je altijd en overal toegang tot het digitale leermateriaal, weblectures en de bronnen die je nodig hebt. Ook allerlei vormen van binnen- en buitenschoolse interactie worden zo gestimuleerd. Tijdens de hoorcolleges volg je op een interactieve manier de lessen mee op je eigen computer. Je hebt altijd en overal je documenten en cursusmateriaal ter beschikking. Samenwerken met je medestudenten en docenten verloopt elektronisch.

INFORMATIEMANAGEMENT Business Intelligence - fundamentals

6

Business Analytics - fundamentals

4

Information System Design

4

Business Management Tools

6

Tijdens het Design Lab word je uitgedaagd om nieuwe producten te bedenken en om te zetten in een eerste prototype. Je creativiteit, technologische kennis en ondernemerschap komen hierbij optimaal van pas! Een intelligent en interactief fluohesje, dat kan opgespoord worden via geo-locatie, werd vorig jaar tijdens het Design Lab voorgesteld door studenten aan een professionele jury en bleek een paar tienduizend euro waard! De studenten kregen de opdracht een “wearable” te maken, een stukje elektronica dat op het lichaam kan gedragen worden. Het moest er leuk uitzien en een maatschappelijk relevant probleem helpen oplossen. Geen stress meer voor de kleuterjuf die met haar klas op schoolreis gaat!

WANNAGODATA WannaGoWat? Tijdens je opleiding bouw je samen met je medestudenten aan een online community. Surf naar www.wannagodata.be en bekijk in digitaal woord en beeld waar het in onze opleiding allemaal om draait!

4

Professionele Communicatie

6

Management Skills

4 4

Ethiek

4

Trends & nieuw technologieën

6

Vrije keuzeruimte

“Onze BI analisten slagen erin om uit een berg ruwe (big) data strategische & operationele inzichten te halen. Dit vereist een sterke affiniteit met business maar ook veel “goesting” om technisch met IT aan de slag te gaan. Het is voor ons een hele uitdaging om die unieke combinatie van skills te vinden in één persoon.”

8

Business Analytics: Web development

4

Marketing Analytics

4

Customer insights

4

Business Intelligence: Data Crunching

4

Multi-Dimensionele Databanken

4

BI roadmap

HEEN EN WEER

Op zoek naar een tof kot? Of heb je een akkefietje met je kotbaas? Wij zoeken mee en bemiddelen.

CENTEN VOOR STUDENTEN

Als student ben je vaak onderweg. Wij leiden die verplaatsingen in goede banen. Een fiets huren of je eigen stalen ros laten graveren? Info over trein-tram-bus of carpoolen? Slechts één adres!

HAPJE TAPJE

Van opera tot cinema, van kleinkunst tot Kanye. Wij zorgen voor een snuifje cultuur van hoog tot laag en voor elke student.

GOED IN JE VEL

Last van faalangst of examenstress? Dankzij onze workshops sta je sterker in je schoenen. Een dipje? Een goede babbel kan wonderen doen.

CULTUUR & CO

Zot van sport of buiten adem na een trap of vier? Ons sportaanbod houdt je in topconditie.

4 Thomas De Backer BI Operations Team Manager Telenet

@ WORK 6

Design Lab

4

Enterprise Lab

6

STUDIEGELD

Bachelor proef

14

Stage

16

= studiepunten. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 SP ongeveer 25 à 30 uren. SP

VERWANTE OPLEIDINGEN

Moet je je eigen boontjes doppen of zit je krap bij kas? Een spreidingsplan voor je studiegeld of een studietoelage? Wij helpen je het financiële kluwen te ontwarren. En via onze databank met studentenjobs kun je gemakkelijk een centje bijverdienen.

FIT IN JE HOOFD

KEUZEPAKKETEN

Inspiratie Lab

HOME SWEET HOME

6

Onderzoek & Rapportering

OF

De dienst Studentenvoorzieningen is je buddy voor alles wat niet met je opleiding te maken heeft: grote en kleine studentennoden.

Lekker en gezond eten op je campus en af en toe eens afwisselen met je eigen brooddoos? No problemo!

PROFESSIONELE ONTWIKKELING Entrepreneurship

STUDEREN IS MEER DAN MET JE NEUS IN DE BOEKEN ZITTEN!

Nog niet helemaal zeker van je keuze? Wat dacht je hiervan?

BACHELOR àà Informatiemanagement en Multimedia: Cyber Security Expert àà Informatiemanagement en Multimedia: Interactive Multimedia Design àà Bedrijfsmanagement: Marketing àà Communicatiemanagement: Digital Media Manager àà Elektronica-ICT: Embedded Systems

FACTS & FIGURES

€ 906,10

NIET-BEURSSTUDENT € 234,10 + € 11,20 per studiepunt

€ 480,10

BIJNA-BEURSSTUDENT € 234,10 + € 4,10 per studiepunt

€ 106,90

BEURSSTUDENT (vast bedrag)

DIT WAARDEREN ONZE STUDENTEN HET MEEST

• integratie van concrete en actuele situaties in de opleiding • zinvolle evaluatievormen • sterke persoonlijke begeleiding

30

bedrijven die rechtstreeks betrokken zijn bij het geven van lessen

We geven ideeën van studentenverenigingen of losse initiatieven graag een duwtje in de rug. Laat maar komen!

3

HURRAY VOOR EEN GOED IDEE

VERDER STUDEREN?

stageplaatsen per student MASTER

àà via schakelprogramma: Handelswetenschappen, Informatiemanagement ....

Brochure Datamanager (Mechelen) 2017-2018  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you