Page 1

Professionele Bachelor Informatiemanagement en Multimedia

2017

Keuzetraject

CYBER SECURITY EXPERT MECHELEN

2018


JIJ

VAN INZICHT IN HACKING NAAR EEN TREFZEKERE BEVEILIGINGSSTRATEGIE Jij weet gaten in beveiliging te herkennen en dicht te spijkeren.

Papier is verdwenen, de digitale economie is een feit. Maar hebben brandblussers hun digitale tegenhanger al gevonden? Is het slot op de deur vervangen door een ďŹ rewall?

Jij weet dat technologie zijn zwakke kantjes heeft en dat hackers die misbruiken. Je wil meer te weten komen over beveiligingstechnieken en hoe je die gericht kunt inzetten. Je hebt een sterke interesse in IT-technologieĂŤn. Je wil graag je bijdrage leveren op het vlak van bedrijfsstrategie. Je weet dat het belangrijk is om je expertise op een bevattelijke manier over te brengen, zodat je aan managers en werknemers zonder technische achtergrond perfect kunt uitleggen welke veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn. Je begrijpt daarnaast de sociale dimensie van data: mensen maken data, het vertelt iets over wie ze zijn, waar ze verblijven en waarvan ze houden. Je leert hoe deze informatie kan worden misbruikt en welke garanties nodig zijn om misbruik tegen te gaan. In deze opleiding word je een ethisch verantwoorde hacker en bewuste beveiligingsexpert.


JE OPLEIDING

SECURITY EXPERT VAN DE TOEKOMST Dankzij de unieke combinatie van technische knowhow, inzicht in data, en soft skills is jouw job op de arbeidsmarkt gegarandeerd.

De opleiding stoomt je klaar tot security expert van de toekomst. Je brede kijk op het bedrijfsleven, je neus voor zwakke plekken in digitale beveiliging en je kennis van technologie, maken van jou de expert die elk bedrijf zoekt. Je leert om de waardevolle informatie van een organisatie te identificeren en efficiënt en doelgericht te beveiligen. Dat kan alleen als je goed begrijpt waar het digitale goud van een organisatie is opgeslagen. Kennis over databeheer is dus cruciaal voor een goede beveiligingsstrategie.

We leren je technologische kneepjes en technieken aan waarmee je aan de slag kunt met hacking tools en verdedigingstechnieken zoals digitale inbraakbeveiliging, forensische analyse en firewalls. Je kent de basistechnieken van informatiebeheer en concepten zoals ‘security by design’ en ‘privacy by design’. Je krijgt de basisprincipes mee van ondernemerschap, (project)management, communiceren en presenteren. Dit maakt jouw totaalprofiel echt een aanwinst tussen de bedrijfsstrategen. Voor al die kennis mag je rekenen op docenten die met hun beide voeten in de bedrijfswereld staan. Gooi daar een gezonde no-nonsense aanpak bovenop en je komt tot een unieke mix aan authenticiteit, expertise en coaching! En dat voel je meteen…


@ JE PRAKTIJK

GAME ON! Als security specialist leer je de zwakke plekken in de beveiliging kennen. We simuleren levensechte battles tussen verdedigers en aanvallers. Je slaagt er in om de tactiek van dit spel te vertalen naar een bedrijfsstrategie en hierover te praten met het management. Je leert hoe je alleen of in team kunt reageren op veiligheidsincidenten.

ERROR? Twijfel je of je eigen databank al die nieuwe informatie wel kan verwerken? Dan hebben we geruststellend nieuws voor jou. We werken namelijk in modules van 6 weken. Na elke module kan je je kennis testen tijdens het examenmoment dat daarop volgt. Dat wil dus zeggen dat je 4 examenmomenten hebt, verspreid over het academiejaar.

@ WORK Praktijk vormt de rode draad doorheen de opleiding. Met doorgedreven projectwerk, innovation labs en deelname aan verschillende congressen word je continu ondergedompeld in het echte bedrijfsleven. Vanaf het begin krijg je de kneepjes aangeleerd door mensen die dagdagelijks jouw droomjob uitvoeren. Eenmaal je de basistechnieken onder de knie hebt, bouwen we levensechte omgevingen die je kunt gebruiken als speelveld. Tijdens je laatste jaar ga je nog een stapje verder en loop je drie maanden stage in een bedrijf.

VERLEG JE GRENZEN Via studiereizen, conferenties, projectwerk, stage, … is het decor van je studie méér dan alleen de campus. Wil je je vleugels echt helemaal uitslaan? Trek dan de internationale kaart en kies voor een samenwerking met een buitenlandse partnerschool of ga op uitwisseling, wie weet biedt dit wel uitzicht op een internationale carrière.


MECHELSE BUSINESSCAMPUS ACADEMIEJAAR: FASE 1 SEPT

OKT

NOV

DEC

Semester 1: 13 lesweken

JAN

FEB

MAART


CAMPUS DE VEST Zandpoortvest 60 BE-2800 Mechelen fb.com/wearemechelen

Bereikbaarheid Er stoppen tal van bussen voor de campus en aan het station van Mechelen. www.delijn.be Campus De Vest ligt centraal tussen het station van Mechelen en station Mechelen - Nekkerspoel

CAMPUS DE VEST Mechelen wordt je thuisbasis. Je studeert dicht bij het centrum, net over het stadspark en op wandelafstand van de Grote Markt. Alles wat je nodig hebt ligt binnen handbereik: unieke plekjes, studentencafés, gezellige terrasjes ...

blok- en examenperiode APR

MEI

Semester 2: 13 lesweken

JUNI

www.nmbs.be Je kunt bij ons een fiets huren. Er zijn fietsenstallingen en douchefaciliteiten. Carpoolpartner? thomasmore.carpool.be

lesvrij JULI

onthaaldagen AUG

SEPT


INFODAGEN

OPENLESDAGEN

za 11 maart 10 - 16 uur Opencampusdag

Wil je alvast een voorsmaakje van een opleiding? Tijdens een openlesdag neem je deel aan een of meer ‘echte’ lessen. Schrijf je vrijblijvend in op onze website.

za 6 mei 10 - 14 uur Opencampusdag za 24 juni 10 - 14 uur Infodag & start inschrijvingen wo 6 september 18 - 21 uur Infoavond & inschrijvingen

wo 1 maart Openlesdag XL Andere data en het programma vind je online.

INFOAVONDEN VOOR OUDERS di 21 februari 19 uur, Antwerpen

CONTACT Opleidingsmanager Hans Tubbax + 32 (0)15 36 91 68 hans.tubbax@thomasmore.be

wo 22 februari 19 uur, Turnhout di 23 februari 19 uur, Mechelen di 28 februari 19 uur, Geel

www.thomasmore.be/komkennismaken fb.com/Informatiemanagement.ThomasMoreBE ThomasMoreBE instagram.com/thomasmore.be @ThomasMoreBE #wearemore


JE PROGRAMMA www.thomasmore.be/ba-im

STUDEREN IS MEER DAN MET JE NEUS IN DE BOEKEN ZITTEN!

CAPTURE THE FLAG JAAR

1

2

3 DIT WAARDEREN ONZE STUDENTEN HET MEEST

BUSINESS Business Intelligence - fundamentals

6

Information Security fundamentals

4

Business Fundamentals

6

Recht en Ondernemen

4

Management & Organisation

4

• Modulair systeem • Beide voeten in de praktijk • Futureproof opleiding

ICT Operating Systems

4

Databanken

6

Programmeren - Fundamentals

6

Systeem & Netwerk Architectuur fundamentals

4

Scripting

4

Systeem & Netwerk Architectuur advanced

6

De dienst Studentenvoorzieningen is je buddy voor alles wat niet met je opleiding te maken heeft: grote en kleine studentennoden.

Tijdens je opleiding speel je samen met medestudenten een kat en muisspel tussen beveiligingsexperten en hackers. Leer denken als een hacker en anticipeer als een slimme beveiligingsexpert en grijp de overwinning!

HOME SWEET HOME Moet je je eigen boontjes doppen of zit je krap bij kas? Een spreidingsplan voor je studiegeld of een studietoelage? Wij helpen je het financiële kluwen te ontwarren. En via onze databank met studentenjobs kun je gemakkelijk een centje bijverdienen.

Scripting advanced

4

Programming advanced

6

Web development

4

Database Administration

HEEN EN WEER

4

PRIVACY & SECURITY Privacy & sensitive information

4

Webservices and dataflows

4

Hacking explained

4

Hacking explored

4

Organisatie van informatieveiligheid

4

Data Protection advanced

6

Electronic identification and Trust services

4

Forensics

4

WANNAGODATA

Disaster recovery and Business continuity

4

Capture the flag and building walls

6

WannaGoWat? Tijdens je opleiding bouw je samen met je medestudenten aan een online community. Surf naar www.wannagodata.be en bekijk in digitaal woord en beeld waar het in onze opleiding allemaal om draait!

PROFESSIONELE ONTWIKKELING Entrepreneurship

4

Professionele Communicatie 1

6

Als student ben je vaak onderweg. Wij leiden die verplaatsingen in goede banen. Een fiets huren of je eigen stalen ros laten graveren? Info over trein-tram-bus of carpoolen? Slechts één adres!

Lekker en gezond eten op je campus en af en toe eens afwisselen met je eigen brooddoos? No problemo!

FIT IN JE HOOFD

Van opera tot cinema, van kleinkunst tot Kanye. Wij zorgen voor een snuifje cultuur van hoog tot laag en voor elke student.

HAPJE TAPJE Last van faalangst of examenstress? Dankzij onze workshops sta je sterker in je schoenen. Een dipje? Een goede babbel kan wonderen doen.

CULTUUR & CO

4

Onderzoek & Rapportering

4

Ethiek

4

Vrije keuzeruimte

8

GOED IN JE VEL

@ WORK Bachelor proef

14

Stage

16

= studiepunten. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 SP ongeveer 25 à 30 uren.

BYOD

Nog niet helemaal zeker van je keuze? Wat dacht je hiervan?

BACHELOR

àà Informatiemanagement en Multimedia: Datamanager àà Informatiemanagement en Multimedia: Interactive Multimedia Design àà Elektronica-ICT àà Communicatiemanagement: Digital Media Manager

STUDIEGELD € 906,10

SP

VERWANTE OPLEIDINGEN

CENTEN VOOR STUDENTEN

4

Mobile applications security

Management Skills

Op zoek naar een tof kot? Of heb je een akkefietje met je kotbaas? Wij zoeken mee en bemiddelen.

Met BYOD-Bring Your Own Device heb je altijd en overal toegang tot het digitale leermateriaal, weblectures en de bronnen die je nodig hebt. Ook allerlei vormen van binnen- en buitenschoolse interactie worden zo gestimuleerd. Tijdens de hoorcolleges volg je op een interactieve manier de lessen mee op je eigen computer. Je hebt altijd en overal je documenten en cursusmateriaal ter beschikking. Samenwerken met je medestudenten en docenten verloopt elektronisch.

We geven ideeën van studentenverenigingen of losse initiatieven graag een duwtje in de rug. Laat maar komen!

Zot van sport of buiten adem na een trap of vier? Ons sportaanbod houdt je in topconditie.

HURRAY VOOR EEN GOED IDEE

NIET-BEURSSTUDENT € 234,10 + € 11,20 per studiepunt

€ 480,10

BIJNA-BEURSSTUDENT € 234,10 + € 4,10 per studiepunt

VERDER STUDEREN?

€ 106,90

BEURSSTUDENT (vast bedrag)

MASTER

àà via schakelprogramma: Handelswetenschappen, Informatiemanagement ....

Brochure Cyber Security Expert (Mechelen) 2017-2018  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you