Page 1

2017

Professional Bachelor International Journalism

2018

INTERNATIONAL JOURNALISM Ga voor

MECHELEN

ENGELS


JIJ

JIJ WIL DE WIJDE WERELD IN Je ontmoet graag mensen en bent benieuwd naar hun verhaal. Droom je van een internationale carrière in de journalistiek? Om buitenlandreporter te worden bijvoorbeeld? Dan is International Journalism de opleiding die je zoekt. De eerste twee jaren van je opleiding volg je in het Nederlands, je laatste jaar is volledig in het Engels. Je kan stage lopen in het buitenland en afstuderen met een Engelstalige publicatie. Je wil weten hoe iets écht in elkaar zit en dat dan met de wereld delen. Je gaat ervoor, elke dag opnieuw.

Je hebt interesse in internationale thema’s en wil graag in het buitenland ervaringen opdoen. Je bent sterk in Engels en graag bezig zijn met taal is sowieso een must. Gedrevenheid, ambitie, nieuwsgierigheid en enthousiasme zijn belangrijke kwaliteiten als je journalistiek wil studeren. Daarom stimuleren we dat, op alle mogelijke manieren. We geven je maximale kansen om jezelf te ontplooien en je dromen waar te maken.


JE OPLEIDING

DENKEN EN DOEN Kijk, luister, lees, vertel, schrijf, film, monteer, onthul.

brengt en vormgeeft voor web- en mobiele toepassingen, kranten, tijdschriften, radio en televisie. Je ontwikkelt een scherpe pen en leert omgaan met technologische ontwikkelingen en andere veranderingen in de wereld van de (nieuws)media. We zetten je aan het denken over de rol van de journalistiek in de samenleving en geven je inzicht in de politieke, culturele en sociale actualiteit. Doorheen de hele opleiding is er aandacht voor online publiceren. Daarnaast bekwaam je je in tekst en beeld, video en audio. Je start in het eerste jaar met de drie media en gaat in het tweede jaar verder met twee media naar keuze (minor/major). In het derde jaar focus je op een crossmediale benadering, met een mogelijke specialisatie in één medium.

In het eerste en het tweede jaar krijg je vooral in het Nederlands les. Het derde jaar kan je al je vakken in het Engels volgen. Je leert hoe je nieuws ontdekt en zelf maakt, hoe journalistieke research werkt en hoe je journalistieke verhalen

Je hebt een uitgesproken voorkeur voor buitenlandse thema’s en je wil graag werken in een internationale omgeving. Heb je meer interesse in andere onderwerpen, dan kan je terecht in onze reguliere bachelor Journalistiek. Meer info vind je in de algemene brochure van de opleiding.


JE PRAKTIJK BESTE OPLEIDING Een jury van onafhankelijke experts heeft bij het jongste onderzoek naar de kwaliteit van de bacheloropleidingen Journalistiek onze basisopleiding de beste beoordeling gegeven in het Nederlandse taalgebied.

STRAF NETWERK We onderhouden nauwe contacten met mediabedrijven en mensen uit de journalistieke praktijk. We zijn ook lid van de European Journalism Training Association, een netwerk van journalistiekopleidingen in heel Europa. We werken samen met de beste journalisten, die we uitnodigen om lezingen en workshops te geven. Ook heel wat docenten komen uit de sector.

WWW.21BIS.BE 21bis.be, ons eigen journalistieke platform, heeft specifieke subsites voor International Journalism: Wereld en International. Je kan hierop continu publiceren en uitzenden voor een reëel publiek. Je werkt in redactieverband en kiest relevante onderwerpen voor de doelgroep.

G

INTERNATIONAL!

Je kunt op uiteenlopende manieren internationale ervaringen opdoen: kortlopende internationale projecten, een semesteruitwisseling en/of een stage in het buitenland, van Noorwegen tot Spanje, van Oeganda tot Suriname. Alle studenten gaan ook op studiereis naar Berlijn.

TOPSTAGEPLAATSEN Stage loop je op de redacties van nieuwssites, kranten, magazines, actualiteitsen duidingsprogramma’s, bij mediabedrijven, omroepen en productiehuizen. Dat kan uiteraard in het buitenland, maar ook foreign news desks of internationale nieuwsorganisties in eigen land zijn een optie.


JE TOEKOMST

JE BENT FLEXIBEL EN DIRECT INZETBAAR Met jouw competenties kun je op vele plaatsen terecht!

Mediabedrijven weten dat je meteen flexibel inzetbaar bent als redacteur, researcher en reporter. Bovendien volgen we de ontwikkelingen in de journalistieke sector op de voet en experimenteren we met nieuwe technologieën en concepten, zodat jij je in de snel evoluerende mediawereld als een vis in het water voelt! Maar ook in het bedrijfsleven en bij de overheid heb je mooie perspectieven. Want welke organisatie is niet op zoek naar taalvaardige, creatieve, enthousiaste en kritische mensen met een brede kijk op de wereld? Een extra troef is dat je hebt leren werken in een internationale context en prima communiceert in het Engels.

WAAR KUN JE AAN DE SLAG?

Kranten, tijdschriften, online media, productiehuizen, radio- en televisiezenders…


THUIS OP DE MEDIACAMPUS

CAMPUS DE HAM Campus De Ham in Mechelen wordt je thuisbasis. De campus is verbouwd tot een hippe mediacampus, met alles erop en eraan: een groot mediaforum voor events en meetings, een mediacafé, innovatielab, professionele radio-, tv- en fotostudio’s, montageruimtes, grafische lokalen en een newsroom. Kortom een werkvloersetting waar het bruist van de activiteit. Er is bovendien veel contact tussen docenten en studenten. Je kunt rekenen op persoonlijke begeleiding waardoor je je meteen thuis voelt.

ACADEMIEJAAR: FASE 1 SEPT

OKT

NOV

DEC

Semester 1: 13 lesweken

JAN

FEB

MAART


CAMPUS DE HAM Raghenoplein 21bis BE-2800 Mechelen fb.com/wearemechelen

Bereikbaarheid Campus De Ham ligt centraal tussen het station van Mechelen en station Mechelen - Nekkerspoel www.nmbs.be Er stoppen tal van bussen voor de campus en aan het station van Mechelen. www.delijn.be Je kunt bij ons een campusvelo huren! Er zijn fietsenstallingen en douchefaciliteiten (in Campus De Vest). Carpoolen? thomasmore.carpool.be

blok- en examenperiode

APR

MEI

Semester 2: 13 lesweken

JUNI

lesvrij

JULI

onthaaldagen

AUG

SEPT


INFODAGEN

OPENLESDAGEN

za 11 maart 10 - 16 uur Opencampusdag

Wil je alvast een voorsmaakje van een opleiding? Tijdens een openlesdag neem je deel aan een of meer ‘echte’ lessen. Schrijf je vrijblijvend in op onze website.

za 6 mei 10 - 14 uur Opencampusdag za 24 juni 10 - 14 uur Infodag & start inschrijvingen wo 6 september 18 - 21 uur Infoavond & inschrijvingen

wo 1 maart Openlesdag XL Andere data en het programma vind je online.

INFOAVONDEN VOOR OUDERS di 21 februari 19 uur, Antwerpen

CONTACT Opleidingsmanager Iris De Roover + 32 (0)15 36 91 50 iris.deroover@thomasmore.be

wo 22 februari 19 uur, Turnhout do 23 februari 19 uur, Mechelen di 28 februari 19 uur, Geel

www.thomasmore.be/komkennismaken fb.com/Journalistiek.ThomasMoreBE ThomasMoreBE instagram.com/thomasmore.be @ThomasMoreBE #wearemore


JE PROGRAMMA www.thomasmore.be/ba-journalistiek

STUDEREN IS MEER DAN MET JE NEUS IN DE BOEKEN ZITTEN!

FACTS & FIGURES

IN HET ENGELS

SLAAGKANSEN

60 tot 75 studiepunten

¾

INTERNATIONAAL

van de studenten die starten aan de opleiding behalen hun diploma.

JAAR 1 • Kortlopende internationale projecten in Leipzig, Porto, Den Haag, Praag, Edinburgh, Moskou, Perugia, Bergen • Semesteruitwisselingen met ­Erasmus in Parijs, Oslo, Barcelona, Plymouth ... • Internationale stages met ­Nederland en Suriname als ­populairste bestemmingen

JOURNALISTIEKE VAARDIGHEDEN Journalistiek schrijven

Nl

Nieuwsberichtgeving

Nl

Interviewvaardigheden

Nl

Online research

Nl

Beeldtaal

Nl

Practica Tekst&Beeld, Video en Audio

Nl

DIT WAARDEREN ONZE STUDENTEN HET MEEST

JOURNALISTIEK EN SAMENLEVING Geschiedenis van de media

Nl

Mediatrends

Nl

Ethiek

Nl

Politieke structuren

Nl

Economie

Nl

Sociologie

Nl

INTERNATIONALE PROFILERING Engels (of Frans)

Eng

Media & Diversity

Eng

International project

Eng

 94%

(Studenten­tevredenheids­ onderzoek Thomas More ‘13-’14)

300

130

STAGE-UREN per student (gemiddeld)

PRACTICE ENTERPRISE-UREN per student (gemiddeld)

HEEN EN WEER

Lekker en gezond eten op je campus en af en toe eens afwisselen met je eigen brooddoos? No problemo!

STUDIEGELD

JAAR 2 JOURNALISTIEKE VAARDIGHEDEN

JAAR 3

€ 906,10

Concepten en doelgroepen

Nl

Onderzoeksvaardigheden

Nl

JOURNALISTIEKE VAARDIGHEDEN

Datajournalistiek

Nl

Transmedia storytelling

Eng

Persfotografie

Nl

Research

Eng

Online en mobiel publiceren

Nl

Crossmediaproject International Journalism

Eng

International Reporting

Eng

English: Writing and editorial skills

Eng

Mediumkeuze:

NIET-BEURSSTUDENT € 234,10 + € 11,20 per studiepunt

€480,10

BIJNA-BEURSSTUDENT € 234,10 + € 4,10 per studiepunt

€ 106,90

BEROEPSPRAKTIJK TEKST&BEELD +AUDIO

AUDIO +VIDEO

VIDEO +TEKST&BEELD

Redactie Tekst/ Audio

Redactie Audio/Video

Redactie Video/ Tekst&Beeld

Nl

Grafische vormgeving Audiovaardigheden

Audiovaardigheden Videovaardigheden

Audiovisuele vaardigheden Grafische vormgeving

Nl

Realisatie magazine & radioreportages

Realisatie radio& tv-reportages

Realisatie tv-reportages & magazine

Bachelorproef International Journalism

Eng

Externe mediastage

Eng

Interne mediastage

Eng

Nl

-Camera, regie en montage

Nl

JOURNALISTIEK EN SAMENLEVING

-Audiomontage en studio

Nl

Media en cultuur

Nl

-Presentatietechnieken

Nl

Kritische media-analyse

Nl

-Fotojournalistiek

Nl

Recht en journalistiek

Nl

-Graphic Design

Eng

Nl

-Smartphone Reporting

Eng

-Journalistiek innovatielab

Eng

Politieke ontwikkelingen

Nl

INTERNATIONALE PROFILERING Engels (of Frans)

Eng

International project

Eng

Media Analysis

Eng

KEUZEOPLEIDINGSONDERDELEN Spaans Korte zomerstage Vak uit andere opleiding

BEURSSTUDENT (vast bedrag)

àà International Media and Communication àà Media and Entertainment Business àà Interactive Multimedia Design

Nog niet helemaal zeker van je keuze? Wat dacht je hiervan?

Van opera tot cinema, van kleinkunst tot Kanye. Wij zorgen voor een snuifje cultuur van hoog tot laag en voor elke student.

GOED IN JE VEL

van de schoolverlatende afgestudeerde bachelors journalistiek heeft binnen het jaar werk of werk gehad.

Op zoek naar een tof kot? Of heb je een akkefietje met je kotbaas? Wij zoeken mee en bemiddelen.

CENTEN VOOR STUDENTEN

Als student ben je vaak onderweg. Wij leiden die verplaatsingen in goede banen. Een fiets huren of je eigen stalen ros laten graveren? Info over trein-tram-bus of carpoolen? Slechts één adres!

HAPJE TAPJE Last van faalangst of examenstress? Dankzij onze workshops sta je sterker in je schoenen. Een dipje? Een goede babbel kan wonderen doen.

CULTUUR & CO

Zot van sport of buiten adem na een trap of vier? Ons sportaanbod houdt je in topconditie.

HURRAY VOOR EEN GOED IDEE

EN VERDER?

AAN DE SLAG

94,2%

OOK IETS VOOR JOU?

FIT IN JE HOOFD

We geven ideeën van studentenverenigingen of losse initiatieven graag een duwtje in de rug. Laat maar komen!

KEUZEOPLEIDINGSONDERDELEN -Redactie Tekst, Video of Audio

HOME SWEET HOME Moet je je eigen boontjes doppen of zit je krap bij kas? Een spreidingsplan voor je studiegeld of een studietoelage? Wij helpen je het financiële kluwen te ontwarren. En via onze databank met studentenjobs kun je gemakkelijk een centje bijverdienen.

IN DE PRAKTIJK

van de ondervraagde studenten Journalistiek aan Thomas More zou de opleiding aanraden aan een vriend(in).

De dienst Studentenvoorzieningen is je buddy voor alles wat niet met je opleiding te maken heeft: grote en kleine studentennoden.

85,6%

van de schoolverlatende afgestudeerde bachelors journalistiek is één jaar na afstuderen (nog steeds) aan het werk.

(Schoolverlatersrapport VDAB 2016)

TWEEDE BACHELOR (via verkort traject) àà Communicatiemanagement (in 1 jaar): Digital Media Manager, Woordvoerder, Public Relations, Reclame, Event & Experience àà Toerisme en Recreatiemanagement (in 1 of 2 jaar) MASTER VIA SCHAKELPROGRAMMA àà Communicatiewetenschappen, Politieke Wetenschappen, Culturele Studies, …

BANABA àà Toegepaste Audiovisuele Communicatie (BATAC) POSTGRADUAAT àà Internationale Researchjournalistiek (avondonderwijs) àà Belgian Advertising School (BAS)

Bachelor programme International Journalism (Mechelen) 2017-2018  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you