Page 1

Valentino Rossi Valentino Rossi, (Urbino, 16 februari 1979) is een Italiaanse motorcoureur. Hij is een zoon van voormalig motorcoureur Graziano Rossi en Stefania Palma. (Rossi heeft ook nog een stiefbroertje Luca Marini) Valentino Rossi heeft 9 wereldtitels en 105 Grand Prix-overwinningen achter zijn naam en behoort daarmee tot de succesvolste motorcoureurs ooit.

Merkinnerlijk : 

Visie Op blijven zoeken van zijn grenzen om zo in de stijd te blijven voor de wereld titel, dit doormiddel van het zoeken van de beste teams (Yamaha, Ducatti) en de bijbehorende techniek.

Missie Wereld titel te veroveren. Dit is hem al meerdere malen gelukt, echter na zijn ongeluk in begin 2010 heeft hij dit seizoen niet mee kunnen strijden voor de titel.

Waarden rustig, gemotiveerd, stabiel, niet te veel gekke fratsen.

Merkpersoonlijkheid The Docter zoals Valentino zijn pseudoniem is. Over het algemeen weten vrij veel mensen de link te leggen aan Rossi als men The Doctor hoort. Dit onderandere omdat Rossi overal waar je kijkt (pak, motor kleding ed.) wel ergens The Doctor heeft staan.

Belofte Zijn allerbest doen bij iedere wedstrijd. Dit voor zijn fans en zijn eigen imago.

Merkconcept Het uiterlijk van Rossi’s attributen zijn altijd zeer visueel, abstract maar vooral herkenbaar

Merkuiterlijk 

Zintuigen Zien, aanvoelen van de motor, techniek.

Taal Italiaans/Ital-engels

Iconen In Rossi’s jeugd, was rally coureur Collin Mcrae zijn icoon/voorbeeld, echter is heden dag Rossi zelf een icoon voor vele fans en beginnende motorcoureurs.


Merkgedrag 

Product Afleveren van prachtige GP races

Interne Communicatie Ducatti Racing Team

Externe communicatie Ducatti Racing Team/Pers

Omgeving Tavullia(woonplaats), circuits verspreid over de hele wereld.

Mensen merk, Rossi  

Valentino Rossi

Mensen merk, Rossi  

Valentino Rossi

Advertisement