Page 1

Verre Vakanties | Zomer 2014

Neckermann

Verre Vakanties

R E I Z E N

ST R A N DVA K A N T I E S / R O N D R E I Z E N / S A FA R I ’ S

Bali, Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Kenia, Malediven, Mauritius, Mexico, Thailand, Zanzibar

NVNs-VERRE.indb 1

28-11-13 10:15


INHOUD ALGEMENE INFORMATIE . . . . VLUCHTINFORMATIE EN REISDOCUMENTEN . . . . . . . . REISVOORWAARDEN . . . . . . .

Prijsbijlage

Kleurenbrochure

2-3

-

Bali . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Thailand . . . . . . . . . . . . . . .

4-5 16-24

-

7-11 7-10 11 11 11

16-55 28-39 16-27 50-55 40-49

CARIBBEAN Cuba . . . . . . . . . . . . . . . . . . Dominicaanse Republiek . . . . Jamaica. . . . . . . . . . . . . . . . Mexico. . . . . . . . . . . . . . . . .

VERRE OOSTEN AFRIKA Kenia . . . . . . . . . . . . . . . . . Malediven . . . . . . . . . . . . . . Mauritius . . . . . . . . . . . . . . . Zanzibar . . . . . . . . . . . . . . .

Prijsbijlage

Kleurenbrochure

12-13 12 13

80-99 90-99 80-89

13-15 13-14 12 15 14

56-79 68-75 55-61 62-67 76-79

NU EVEN LEZEN, DAN HEEFT U LATER MEER PLEZIER REISSOMMEN & ERRATA

BABYPRIJS

VERANDERING VAN VERTREKLUCHTHAVEN

In de kleurengids treft u vanafprijzen aan. De getoonde vanafprijzen betreffen prijzen per persoon, gebaseerd op een verblijf van 9 dagen voor 2 personen. Type verzorging varieert en staat bij prijs vermeld. Prijzen zijn exclusief eventuele reserveringskosten (kunnen variëren) en kosten voor het Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking). De vanafprijzen gelden bij het ter perse gaan van deze brochure (november 2013) en kunnen fluctueren gedurende het seizoen. Zet- en drukfouten voorbehouden. De meest actuele en juiste prijzen melden wij in ons Onlinesysteem. Uw reisagent beschikt over een aansluiting op dit veelgebruikte systeem en kan u direct vertellen welke reissom geldt voor de door u uitgezochte vakantie.

Voor een baby t/m 1 jaar gelden speciale tarieven indien samen reizend met minimaal 1 volbetalende en uitsluitend op basis van arrangementen uit deze brochure. Voor de baby is echter geen stoel beschikbaar. Babyprijs Air Berlin gratis Babyprijs Singapore Airlines € 90,Babyprijs Condor € 110,Prijzen zijn exclusief belastingen, wijzigingen voorbehouden.

Om operationele redenen is het mogelijk dat wij u moeten omboeken naar een alternatieve vertrekluchthaven. Mocht dit voorkomen dan zullen wij alternatief vervoer inzetten tussen de oorspronkelijk geboekte luchthaven en de alternatieve luchthaven. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u van Amsterdam naar Brussel per bus wordt vervoerd. Dit is echter geen reden om kosteloos te annuleren.

FLUID PRICING Neckermann staat doorlopend in onderhandeling met zijn partners en leveranciers. Dit houdt in dat prijzen gedurende het seizoen kunnen fluctueren. Derhalve hebben wij er voor gekozen vanafprijzen in de kleurengids op te nemen. Dit betekent dat de prijzen op het moment van boeken hoger dan wel lager kunnen zijn. De meest actuele prijzen zijn altijd dagelijks beschikbaar via uw reisbureau en via onze website.

VERVOERSKOSTEN/BRANDSTOFKOSTEN Voor alle in deze brochure gepubliceerde vluchten geldt dat indien de luchtvaartmaatschappij aan Neckermann een verhoging van de vervoerskosten (met inbegrip van brandstofkosten) in rekening brengt, Neckermann zich het recht voorbehoudt om dergelijke verhogingen door te belasten aan de klant/reiziger (ook) binnen 6 weken voor vertrek.

Informatie over uw vluchten kunt u nalezen op teletekst pagina’s 756-763. Eveneens wordt er informatie verstrekt op www.schiphol.nl.

NECKERMANN KENT 5 SOORTEN KORTINGEN: kinderkortingen vroegboekkortingen accommodatie aanbiedingen: 7=6, 14=12, 1A=2A, AI=VP, VP=HP etc. kortingen op datum en/of reisduur leeftijdskortingen (55+ / 60+ / 65+ ) Een vroegboekkorting kan gecombineerd worden met accommodatie aanbiedingen. Indien tegelijkertijd een vroegboekkorting en een accommodatie aanbieding geldt en deze niet combineerbaar zijn, geldt de accommodatie aanbieding. Kortingen op datum en/of reisduur worden ook gecombineerd met een vroegboekkorting.

AFKORTINGEN In de kleurengids gebruiken wij de volgende afkortingen:

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

omschrijving

AI HP LG LO VB VP

all inclusive halfpension logies logies met ontbijt volgens beschrijving reisgids volpension

VARIABELE REISDUREN Behalve de in de kleurengids aangegeven reisduren, bieden wij ook tal van afwijkende reisduren aan afhankelijk van vluchtdagen. Tevens is het bij alle bestemmingen mogelijk een reis voor 28 nachten / 30 dagen te reserveren.

OVERNACHTING VOOR EN NA VERTREK Neckermann attendeert u op de mogelijkheid om uitgerust aan uw vakantie te beginnen of om uitgerust weer thuis te komen. De nacht voor of na uw vakantie kan U voor een aantrekkelijke prijs in de buurt van de luchthaven doorbrengen. Check voor prijzen, voorwaarden en contactgegevens op de volgende websites: www.accorhotels.com www.ichotelsgroup.com

VROEGBOEKKORTINGEN Vroegboekkortingen zijn veelal geldig indien u voor 31 maart 2014 een accommodatie boekt waarop een vroegboekkorting van toepassing is. De hoogte van de vroegboekkorting is afhankelijk van de reisduur, de vertrekdatum en of er andere kortingen van toepassing zijn.

MAALTIJD

VERTREKINFORMATIE

Bij onze groepsrondreizen geldt het vereiste van een minimum aantal deelnemers, bij een lager aantal deelnemers kan de reis niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet is gehaald, wordt u hierover uiterlijk 21 dagen voor aanvang van de rondreis geïnformeerd. Soms is het mogelijk om tegen een toeslag de rondreis toch doorgang te laten vinden. U bent echter geheel vrij om hier wel of niet mee akkoord te gaan. Mocht de rondreis niet doorgaan, zullen wij ons uiterste best doen om u een passend alternatief te bieden. Indien wij u geen passend alternatief kunnen bieden, kunt u uw reis kosteloos wijzigen of annuleren. Indien u kiest voor een andere vertrekdatum, zijn eventuele meerkosten voor uw rekening. Uiteraard restitueren wij het verschil, indien de reissom lager uitvalt.

STICHTING GARANTIEFONDS REISGELDEN Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Per boeking wordt € 2,50 in rekening gebracht.

KINDERKORTING Op de meeste bestemmingen gelden kinderkortingen. Kinderkortingen zijn niet van toepassing bij rondreizen. De korting wordt gegeven over de hotelovernachtingen en kan oplopen tot maar liefst 100%.

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 2

2

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


NU EVEN LEZEN, DAN HEEFT U LATER MEER PLEZIER PARKEERTARIEVEN (Wijzigingen voorbehouden) SCHIPHOL

DÜSSELDORF

Lang parkeren Schiphol Smart Parking: 3 dagen ca. € 37,50, 8 dagen ca. € 49,50, 15 dagen ca. € 89,50 en 22 dagen ca. € 110,-. Schiphol Park & Travel 3: eerste 3 dagen ca. € 52,50 - daarna per 24 uur ca. € 6,50. www.schiphol.nl

Voordeel lang parkeren (P23, P24, P25) 8 dagen vanaf ca. € 49, - en 15 dagen vanaf ca. € 49,-. www.duesseldorf-international.de

BRUSSEL

COOL Flying biedt u de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van uw vliegreis te compenseren door de aanplant van bomen. Hierdoor levert u een positieve bijdrage aan de bestrijding van het broeikaseffect en

Holiday Parking: 3 dagen ca. € 46,-, 8 dagen ca. € 96,- en 15 dagen vanaf ca. € 126,-. www.brusselsairport.be

kan u blijvend genieten van uw vakantiebestemming. Ga daarom goed op weg… en vlieg CO2 neutraal. Kijk voor meer informatie op www.coolflying.nl.

VLIEG CO2 NEUTRAAL Neckermann Reizen hecht veel waarde aan de relatie tussen toerisme en milieu en steunt daarom het COOL Flying programma.

©THOMAS COOK NEDERLAND B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave en het kleurengedeelte mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever, zijnde Thomas Cook Nederland B.V.

VLIEGEN MET CONDOR

INFORMATIE VOOR DE REISAGENTEN: ON-LINE COMBINATIES INBOEKEN

Vanaf Amsterdam biedt Neckermann vluchten aan naar de Dominicaanse Republiek (Punta Cana en Puerto Plata), Cuba (Havana en Varadero), Mexico (Cancun), Jamaica, Kenia (Mombassa), Zanzibar, Malediven, Mauritius en Thailand (Bangkok en Phuket). U vliegt vanf Amsterdam met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. In Frankfurt of Munchen zult u zo’n kort mogelijk overstap hebben om uw reis te vervolgen met Condor.

Let op: De vlucht naar Bali vertrekt op bijvoorbeeld zondag vanuit Amsterdam en komt de volgende dag aan in Bali. De eerste nacht wordt daardoor in het vliegtuig doorgebracht. Echter, in het online systeem staat de aankomstdatum op Bali, 1 dag te vroeg (dezelfde dag als de vertrekdag). Boekt u een combinatievakantie naar Bali, dan dient u in het online systeem de aankomstdatum in het verlengingshotel dan ook altijd 1 dag eerder in te geven dan daadwerkelijk het geval is. Ook de terugvluchtdatum in het online systeem staat 1 dag te vroeg. In de reisbescheiden worden wel de juiste data vermeld.

Condor behoort tot de Thomas Cook Group, waartoe ook Neckermann behoort. De luchtvaartmaatschappij heeft een vloot van de meest recente Boeing 767.

ECONOMY CLASS • Afhankelijk van het tijdstip en de vliegduur krijgt u koude of warme maaltijd geserveerd • gratis frisdrank, fruitsap, koffie of thee • 20 kg bagagevrijdom • Rond mei 2014 een vernieuwd persoonlijk inflight entertainment systeem (Wijzigingen voorbehouden)

VLIEGEN MET AIRBERLIN

VLIEGEN MET SINGAPORE AIRLINES

Vanaf Düsseldorf biedt Neckermann non-stop vluchten aan naar, de Dominicaanse Republiek (Punta Cana), Cuba (Varadero) en Mexico (Cancun). U vliegt met de gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Air Berlin. Deze Duitse luchtvaartmaatschappij heeft een vloot van recente Boeing 767 en Airbus A330 vliegtuigen.

Vanaf Amsterdam biedt Neckermann vluchten aan naar Bali (Denpasar) met Singapore Airlines. U vliegt met een overstap in Singapore. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt met moderne Boeing 777 vliegtuigen.

ECONOMY CLASS • Warme maaltijd (3 keuzemaaltijden incl. gratis alcoholisch drankje) • Gratis koffie, thee en frisdrank • 20 kg bagagevrijdom • uitgebreid on demand in-flight entertainment systeem, KrisWorld, met ruime keuze uit 80 films, 200 TV-series, vele CD’s en ruim 100 PC en Nintendo games

ECONOMY CLASS • Warme maaltijd • gratis frisdrank, fruitsap, koffie of thee • 20 kg bagagevrijdom • Vernieuwde economy class met persoonlijk inflight entertainment systeem • Rechtstreekse vlucht naar uw bestemming

(Wijzigingen voorbehouden) (Wijzigingen voorbehouden)

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 3

3

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


VLUCHTINFORMATIE EN REISDOCUMENTEN CARIBBEAN CUBA

DOMINICAANSE REPUBLIEK

MEXICO

Reisdocumenten Vereist is een paspoort dat bij terugkeer in Nederland nog minstens 6 maanden geldig is. Tevens heeft u een visum nodig; deze bedraagt ca. € 17,50 en wordt opgeteld bij de reissom. U dient het visum op de dag van vertrek op te halen bij de Neckermann servicebalie op Schiphol. Ook voor baby’s is een visum verplicht.

Reisdocumenten Voor een reis naar de Dominicaanse Republiek dient u te beschikken over een geldig paspoort dat geldig is tot 6 maanden na aankomst op de bestemming. Daarnaast heeft u een visum nodig. Passagiers met een Nederlands paspoort die maximaal 30 dagen in de Dominicaanse Republiek verblijven kunnen het visum bij aankomst op de luchthaven verkrijgen. Deze toeristenkaart kost ca. $ 10,- p.p.

Reisdocumenten Voor zover op dit moment bij ons bekend is, dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat geldig is tot 6 maanden na terugkeer in Nederland. Op vertoon van uw paspoort en retourticket krijgt u bij aankomst een toeristenvisum. Bij vertrek moet u het toeristenvisum weer afgeven als bewijs dat u het land verlaat.

Belangrijk: er is in Cuba een wet aangenomen die buitenlandse bezoekers verplicht, bij aankomst in Cuba, een bewijs te kunnen tonen van een in Cuba geldige ziektekostenverzekering of reisverzekering met dekking van medische kosten in Cuba. Indien dit bewijs niet kan worden overlegd dient u ter plaatse op de luchthaven een vervangende verzekering af te sluiten en te betalen. Bij vertrek vanuit Cuba dient u ter plaatse ca. 25 CUC vertrekbelasting te betalen. Deze belasting geldt voor alle passagiers van 2 jaar en ouder. Vluchtinformatie Havana: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op MAANDAG, WOENSDAG en VRIJDAG met een overstap in Frankfurt. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 10 uur. Vluchtinformatie Varadero: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op DINSDAG, DONDERDAG en ZATERDAG met een overstap in Frankfurt of München. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 10 uur.

Vluchtinformatie Punta Cana (Punta Cana, Bayahibe, Playa Uvero Alto): De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op MAANDAG, WOENSDAG, DONDERDAG en ZATERDAG met een overstap in Frankfurt of München. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 12 uur. Vluchtinformatie Puerto Plata (Cabarete, Costa Dorada): De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op DINSDAG en VRIJDAG met een overstap in Frankfurt. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 12 uur.

JAMAICA Reisdocumenten Vereist is een paspoort dat bij terugkeer in Nederland nog minstens 6 maanden geldig is.

Vluchtinformatie: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op MAANDAG, DINSDAG, DONDERDAG en ZATERDAG met een overstap in Frankfurt of München. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 12 uur. De overstaptijd voor Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica en Mexico bedraagt tussen de 80 minuten en 3 uur. Het stuk Amsterdam – Frankfurt / München en v.v. wordt uitgevoerd door Lufthansa. Doorgaans vertrekt uw vlucht in de ochtend of de middag. U arriveert, door het tijdsverschil, dezelfde dag (aan het eind van de middag of aan het begin van de avond) in Havana, Varadero, Punta Cana, Puerto Plata, Montego Bay of Cancun. U vliegt meestal aan het begin van de avond terug, om de volgende dag weer in Duitsland / Nederland aan te komen. Op de heen en/of terugweg kan een tussenlanding worden gemaakt.

Vluchtinformatie: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op WOENSDAG, ZATERDAG en ZONDAG met een overstap in Frankfurt of München. De totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 13 uur.

VERRE OOSTEN BALI

MALEDIVEN

THAILAND

Reisdocumenten Voor een reis naar Indonesië dient u te beschikken over een geldig paspoort dat geldig is tot 6 maanden na aankomst op de bestemming. Daarnaast heeft u een visum nodig. Passagiers met een Nederlands paspoort die maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven kunnen het visum bij aankomst op de Indonesische luchthaven verkrijgen. Voor een verblijf langer dan 30 dagen dient het visum nog steeds in Nederland geregeld te worden. De kosten van een visa ‘on arrival’ bedragen ca. USD 25,- voor een visum tot 30 dagen.

Reisdocumenten Vereist is een paspoort dat bij terugkeer in Nederland nog minstens 6 maanden geldig is.

Reisdocumenten Vereist is een paspoort dat bij terugkeer in Nederland nog minstens 6 maanden geldig is. Een visum is alleen nodig bij een verblijf langer dan 30 dagen.

Vluchtinformatie: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op ZATERDAG met een overstap in Frankfurt. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 13 uur.

Vluchtinformatie: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Singapore Airlines op DINSDAG, DONDERDAG en ZONDAG naar DENPASAR. Aankomst de volgende dag. U vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Singapore. De vliegtijd van Amsterdam naar Singapore bedraagt ongeveer 12,5 uur. In Singapore stapt u over op de vlucht naar Denpasar, Bali. De extra vliegtijd is dan nog ca. 2,5 uur. Vanuit Bali vliegt u in de avond terug om de volgende ochtend weer in Nederland aan te komen.

Vluchtinformatie Bangkok: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op MAANDAG en DONDERDAG met een overstap in Frankfurt. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 13 uur. Vluchtinformatie Phuket: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op DINSDAG, WOENSDAG, DONDERDAG en ZATERDAG met een overstap in Frankfurt. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 13 uur. De overstaptijd voor de Malediven en Thailand bedraagt tussen de 80 minuten en 3 uur. Het stuk Amsterdam – Frankfurt en v.v. wordt uitgevoerd door Lufthansa. Doorgaans vertrekt uw vlucht in de ochtend of in de middag. U arriveert, door het tijdsverschil, de volgende dag in de ochtend in Malé, Bangkok of Phuket. U vliegt meestal in de ochtend of aan het begin van de middag terug, om dezelfde avond, na een overstap in Frankfurt, weer in Nederland aan te komen. Op de heen en/of terugweg kan een tussenlanding worden gemaakt.

AFRIKA Neckermann

NVNs-VERRE.indb 4

4

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


VLUCHTINFORMATIE EN REISDOCUMENTEN KENIA EN ZANZIBAR Reisdocumenten Nederlandse staatsburgers hebben voor een reis naar Kenia een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig is. Tevens is een visum vereist. Het visum kunt u op 3 manieren verkrijgen. Via de ambassade, via de visumdienst (www.cibtvisumdienst.nl) of bij aankomst op de luchthaven van Mombasa. De kosten van het visum op de luchthaven zijn ca. USD 50, - (wijzigingen voorbehouden). Het visum dient contant én met gepast geld te worden betaald. Nederlandse staatsburgers hebben voor een reis naar Tanzania (Zanzibar) een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig is. Tevens is een visum vereist. Het visum kunt u op 3 manieren verkrijgen. Via de ambassade, via de visumdienst (www.cibtvisumdienst.nl) of bij aankomst op de luchthaven van Zanzibar. De kosten van het visum op de luchthaven zijn ca. USD 50, - (wijzigingen voorbehouden). Het visum dient contant én met gepast geld te worden betaald.

De vertrekbelasting op Zanzibar is ca. USD $ 30,-, welke u contant en met gepast geld in US dollars dient te betalen. Vluchtinformatie Mombasa: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op DINSDAG, DONDERDAG, VRIJDAG en ZONDAG met een overstap in Frankfurt of München. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 13 uur. Vluchtinformatie Zanzibar: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op ZONDAG met een overstap in Frankfurt. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 13 uur.

MAURITIUS Reisdocumenten Vereist is een paspoort dat bij terugkeer in Nederland nog minstens 6 maanden geldig is. Vluchtinformatie: De vlucht gaat vanaf AMSTERDAM met Condor op WOENSDAG, VRIJDAG en ZONDAG met een overstap in Frankfurt of München. Totale vluchtduur (zonder eventuele tussenlanding) is ca. 13 uur. De overstaptijd voor Kenia, Zanzibar en Mauritius bedraagt tussen de 80 minuten en 3 uur. Het stuk Amsterdam – Frankfurt / München en v.v. wordt uitgevoerd door Lufthansa. Doorgaans vertrekt uw vlucht in de ochtend of de middag. U arriveert, door het tijdsverschil, de volgende dag in Mombasa, op Mauritius of Zanzibar. U vliegt meestal ’s morgens terug, om dezelfde avond, na een overstap in Frankfurt of München, weer in Nederland aan te komen. Op de heen en/of terugweg kan een tussenlanding worden gemaakt.

De gegevens over reisdocumenten gelden voor Nederlandse staatsburgers. Indien u een andere nationaliteit heeft kunt u bij uw ambassade informeren welke documenten u nodig heeft. Volgens de ANVR-reisvoorwaarden bent u als klant zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste en benodigde documenten. Alle financiële consequenties van het niet hebben van de vereiste reisdocumenten zijn voor uw eigen rekening.

INDIEN U MEER INFORMATIE WENST Indien u extra informatie wenst, kunt u contact opnemen met de desbetreffende vertegenwoordigende organisatie, zoals hier genoemd. Indien het gaat over formele zaken, zoals het aanvragen van een visum, dan dient u contact op te nemen met de ambassade of het consulaat. Verkeersbureau Cuba Kaiserstr. 8 60311 Frankfurt Tel. +49-(0)69 288322 / 23 Fax +49-(0)69 296664 email: info@cubainfo.de website: www.cubainfo.de Ambassade Cuba Scheveningseweg 9 2517 KS Den Haag tel: (+31)(0)70-3606061 Verkeersbureau Dominicaanse Republiek Ave. Louise 271 VIII B-1050 Brussel tel: (+32) 264 613 00 fax: (+32) 264 936 92 email: tourism@visitdomrep.com website: www.godominicanrepublic.com Consulaat Dominicaanse Republiek Tulpenburg 23 1181 NK Amstelveen tel. (+31) (0)20-6471062 Verkeersbureau van Jamaica Postbus 2073 3440 DB Woerden Tel: 0348-430829 website: www.ontdekjamaica.nl

Ambassade van Mexico Nassauplein 28 2585 EC Den Haag Tel: 070-3602900 Fax: 070-3560543 Verkeersbureau van Mexico Wakefield House, 41 Trinity Square EC 3N 4 DJ Londen, Engeland Tel: (00)44-2074889392 Fax: (00)44-2072650704 Email: info@mexicotravel.co.uk Ambassade Indonesië Tobias Asserlaan 8 2517 KC Den Haag tel: 070 – 3108 100 fax: 070 – 3643 331 www.indonesia.nl Maldives Government Tourist Information Office P.O Box: 200048, 63493 Seligenstadt, Duitsland Tel: +49 (0) 6182 9 934 857 email: info@visitmaldives.de website: www.visitmaldives.com Verkeersbureau van Thailand Postbus 75798 1118 ZX Schiphol Tel: 0900 0400 222 (ca. 0,35 euro per minuut) email: info@thaisverkeersbureau.nl website: www.thaisverkeersbureau.nl

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 5

Consulaat van Thailand Herengracht 444 1017 BZ Amsterdam Tel: 020-465 1532 Fax: 020-465 1543 email: info@thaiconsulate-amsterdam.org website: www.thaiconsulate-amsterdam.org

Consulaat van Jamaica Herengracht 316 1016 CD Amsterdam tel: 020 626 77 62 fax: 020 622 09 76 website: www.consuljamaica.nl

5

Verkeersbureau van Kenia Fokkerstraat 16 2811 ER Reeuwijk Tel 0182-394455 email: team@burosix.nl website: www.magicalkenya.nl Ambassade van Kenia Nieuwe Parklaan 21 2597 LA Den Haag Tel. 070-3504215 email: info@kenyanembassy-nl.com website: www.kenyanembassy-nl.com Verkeersbureau van Tanzania (Zanzibar) P.O.Box 2485 Dar-es-Salaam, Tanzania email: info@tanzaniatourism.go.tz website: www.tanzaniatouristboard.com Consulaat van Tanzania (Zanzibar) Parallelweg Zuid 215 Postcode & Woonplaats: 2914 LE Nieuwerkerk aan den IJssel Tel: 0180-320939 email: info@tanzania.nl Ambassade van Mauritius Rue des Bollandistes 68 B – 1040 Etterbeek (Brussel) tel : +32 2733 9988 fax : +32 2734 4021 email: ambmaur@skynet.be website: www.gov.mu

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


AANTEKENINGEN

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 6

6

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


CUBA

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE KEUZE UIT 2 LUCHTHAVENS

HOE TE BETALEN OP CUBA

(WATER)SPORTEN

Alle accommodaties uit ons aanbod kunnen worden aangevlogen via zowel Havana als Varadero. Aan u de keus! Voor de rondreizen geldt vaak wel een verplichte aankomst- en/of vertrek luchthaven. Meer informatie hierover vindt u bij de beschrijving van de betreffende rondreis.

De officiële munt is de Cubaanse Peso, maar als toerist dient u met Pesos Convertibles (CUC) te betalen. Op de luchthaven van Varadero is er een wisselkantoor aanwezig (24 uur per dag open). U kunt bij banken Euro’s en Travellercheques omwisselen naar Pesos Convertibles; houdt u rekening met de commissie van ca. 10%. In de meeste grotere hotels kunt u ook Euro’s omwisselen bij de receptie of het wisselkantoor (Casa de Cambio). Met Visa en Eurocard/Mastercard kunt u betalen in de meeste hotels en winkels, ook hier geldt de commissie van ca. 10%. Creditcards van maatschappijen met het moederbedrijf in Amerika, worden niet geaccepteerd. Pinnen is nergens mogelijk op Cuba, evenals betalen met Amerikaanse dollars, Amerikaanse Travellercheques en Amerikaanse creditcards! Wij raden u aan om voldoende cash (€) mee te nemen, dit kunt u altijd omwisselen; het kan voorkomen dat uw creditcard niet altijd werkt (bijvoorbeeld in geval van een stroomstoring).

Bij de meeste hotels zijn er tennisbanen en diverse andere (water)sportmogelijkheden. Tenzij anders vermeld dienen de kosten voor het gebruik hiervan ter plaatse te worden betaald. Sinds december 2011 heeft de Cubaanse overheid besloten gemotoriseerde watersporten in Varadero te verbieden. Dit betreft een niet-officieel gepubliceerde maatregel, echter komt de berichtgeving rechtstreeks vanuit de hotels in Varadero. Overige, niet-gemotoriseerde, watersporten zoals surfen, waterfietsen, catamaranzeilen enz. vallen niet onder de banmaatregel. Of de banmaatregel met betrekking tot gemotoriseerde watersporten in de (nabije) toekomst tevens voor andere Cubaanse strandvakantiebestemmingen van toepassing zal zijn, is niet bekend.

TRANSFERTIJDEN Vanaf het vliegveld van Havana naar: Hotels in/op Havana ca. 30-45 minuten Varadero ca. 120 minuten Vanaf het vliegveld van Varadero naar: Hotels in/op Havana ca. 120 minuten Varadero ca. 45 minuten

TRANSFERPRIJZEN (retour en per persoon)

REISLEIDING Vanaf de luchthaven van Havana naar: Havana hotels Varadero hotels

€ 10,€ 18,-

Vanaf de luchthaven van Varadero naar: Havana hotels Varadero hotels

€ 20,€ 13,-

Neckermann beschikt over een professioneel team van Engels- en/of Nederlandssprekende reisleiding op Cuba.

Een indicatie van de prijzen: Green fee (18 holes) Green fee (9 holes) Huur clubs

v.a. € 65,v.a. € 45,v.a. € 45,-

Prijzen zijn richtprijzen per persoon onder voorbehoud van wijzigingen

EXCURSIES

HOTELBORG Meestal verlangen hotels een borg bij het inchecken, ook indien u een hotel heeft geboekt op basis van all inclusive. Dit om eventuele gemaakte kosten voor telefoon, roomservice en extra diensten te dekken. Hiervoor maakt men een slip van uw creditcard, die u na betaling van eventuele extra gemaakte onkosten, geretourneerd krijgt bij het uitchecken.

Vanaf Varadero: Dagtocht Havana (bus) Dagtocht Havana + avondshow Tropicana (bus) Dagtocht Trinidad (bus) Jeepsafari (1 dag) Zwemmen met dolfijnen

COMBINATIE VARADERO - HAVANA EN V.V. ca. CUC 70,ca. CUC 140,ca. CUC 75,ca. CUC 75,ca. CUC 90,-

U kunt uw strandvakantie in Varadero altijd combineren met een aantal dagen in Havana. Dagelijks is er een (bus)transfer tussen beide plaatsen mogelijk; ’s ochtends van Havana naar Varadero en in de middag van Varadero naar Havana. U kunt zelf een keuze maken uit het hotelaanbod!

Prijzen zijn richtprijzen per persoon onder voorbehoud van wijzigingen

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 7

GOLF

7

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


CUBA

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE AUTORONDREIZEN CUBA HIGHLIGHTS

CUBA LIBRE

CUBA COMPLEET

Zie voor een uitgebreide beschrijving blz. 32 van de kleurenbrochure. Deze autorondreis is alleen te boeken in combinatie met een retourvlucht naar Havana (en dus niet met een retourvlucht naar Varadero).

Zie voor een uitgebreide beschrijving blz. 33 van de kleurenbrochure. Deze autorondreis is alleen te boeken in combinatie met een heenvlucht van Amsterdam naar Havana en een terugvlucht van Varadero naar Amsterdam.

Zie voor een uitgebreide beschrijving blz. 31 van de kleurenbrochure. Deze autorondreis is alleen te boeken in combinatie met een retourvlucht naar Havana (en dus niet met een retourvlucht naar Varadero).

Inbegrepen: - Alle overnachtingen in onderstaande eenvoudige hotels (óf gelijkwaardig), inclusief ontbijt. Nacht 1-3: Hotel Comodoro, Havana Nacht 4-5: Rancho San Vicente, Pinar del Rio. Nacht 6: Hotel Soroa, Soroa Nacht 7-8: Hotel Jagua, Cienfuegos Nacht 9-10: Hotel Las Cuevas, Trinidad Nacht 11-12: Hotel Los Caneyes, Santa Clara - Huurauto van verhuurmaatschappij Cubacar; allen voorzien van airconditioning, radio en cassette- of cd-speler. U kunt kiezen uit verschillende autocategorieën: • Standaard (Hyundai Accent, KIA Rio of gelijkwaardig); max. 3 personen • Superior (Hyundai Sonata, KIA Carens of gelijkwaardig); max. 4 personen • Luxury (BMW 525, KIA Opirus of gelijkwaardig); max. 4 personen (De categorieën Standard, Superior en Luxury vertegenwoordigen alleen het type auto dat u boekt. Er is geen verschil in de classificatie van de hotels of de kamertypes.) - Ongelimiteerd aantal kilometers. - Eenvoudige routekaart van Cuba en routebeschrijving.

Inbegrepen: - Alle overnachtingen in onderstaande eenvoudige hotels (óf gelijkwaardig), inclusief ontbijt. Nacht 1-2: Hotel Comodoro, Havana Nacht 3-4: Horizontes Rancho San Vicente, Viñales. Nacht 5: Hotel Playa Larga, Playa Larga Nacht 6-7: Hotel Guajimico, Guajimico Nacht 8: Hotel Los Caneyes, Santa Clara - Huurauto van verhuurmaatschappij Cubacar; allen voorzien van airconditioning, radio en cassette- of cd-speler. U kunt kiezen uit verschillende autocategorieën: • Standaard (Hyundai Accent, KIA Rio of gelijkwaardig); max. 3 personen • Luxury (BMW 525, KIA Opirus of gelijkwaardig); max. 4 personen (De categorieën Standard en Luxury vertegenwoordigen alleen het type auto dat u boekt. Er is geen verschil in de classificatie van de hotels of de kamertypes.) - Ongelimiteerd aantal kilometers. - Eenvoudige routekaart van Cuba en routebeschrijving.

Inbegrepen: - Alle overnachtingen in onderstaande eenvoudige hotels (óf gelijkwaardig), inclusief ontbijt. Nacht 1-3: Hotel Comodoro, Havana Nacht 4: Horizontes Rancho San Vicente, Viñales. Nacht 5: Hotel Jagua, Cienfuegos Nacht 6-7: Hotel Las Cuevas, Trinidad Nacht 8: Hotel Colón, Camagüey Nacht 9-10: Hotel Versalles, Santiago de Cuba Nacht 11: Hotel El Bosque, Holguin Nacht 12-13: Club Amigo Mayanabo, Santa Lucia Nacht 14: Los Caneyes, Santa Clara - Huurauto van verhuurmaatschappij Cubacar; allen voorzien van airconditioning, radio en cassette- of cd-speler. U kunt kiezen uit verschillende autocategorieën: • Standard (Hyundai Accent, KIA Rio of gelijkwaardig); max. 3 personen • Superior (Hyundai Sonata, KIA Carens of gelijkwaardig); max. 4 personen • Luxury (BMW 525, KIA Opirus of gelijkwaardig); max. 4 personen (De categorieën Standard, Superior en Luxury vertegenwoordigen alleen het type auto dat u boekt. Er is geen verschil in de classificatie van de hotels of de kamertypes.) - Ongelimiteerd aantal kilometers. - Eenvoudige routekaart van Cuba en routebeschrijving.

Niet inbegrepen: - Verzekering (zie algemene voorwaarden autohuur verderop in deze prijsbijlage). - Airporttax van ca. 20 CUC bij het ophalen en inleveren van de auto op een internationale luchthaven. - Drop-off kosten; deze gelden wanneer u de huurauto terug inlevert bij een ander kantoor dan waar u de auto heeft opgehaald. Voor het ophalen/inleveren van de auto bij verschillende kantoren binnen Havana en Varadero (of een combinatie ervan) betaalt u ca. CUC 10-25 aan drop-off kosten. U kunt de auto inleveren op de luchthaven of, indien u niet direct terug vliegt, bij het dichtstbijzijnde kantoor t.o.v. uw verlengingshotel. Vervolgens dient u op eigen gelegenheid naar het verlengingshotel te gaan. - Benzine. - Entreegelden. - Uitgaven van persoonlijke aard.

Niet inbegrepen: - Verzekering (zie algemene voorwaarden autohuur verderop in deze prijsbijlage). - Airporttax van ca. 20 CUC bij het ophalen en inleveren van de auto op een internationale luchthaven. - Drop-off kosten; deze gelden wanneer u de huurauto terug inlevert bij een ander kantoor dan waar u de auto heeft opgehaald. Voor het ophalen/inleveren van de auto bij verschillende kantoren binnen Havana en Varadero (of een combinatie ervan) betaalt u ca. CUC 10-25 aan drop-off kosten. U kunt de auto inleveren op de luchthaven of, indien u niet direct terug vliegt, bij het dichtstbijzijnde kantoor t.o.v. uw verlengingshotel. Vervolgens dient u op eigen gelegenheid naar het verlengingshotel te gaan. - Benzine. - Entreegelden. - Uitgaven van persoonlijke aard.

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 8

8

Niet inbegrepen: - Verzekering (zie algemene voorwaarden autohuur verderop in deze prijsbijlage). - Airporttax van ca. 20 CUC bij het ophalen en inleveren van de auto op een internationale luchthaven. - Drop-off kosten; deze gelden wanneer u de huurauto terug inlevert bij een ander kantoor dan waar u de auto heeft opgehaald. Voor het ophalen/inleveren van de auto bij verschillende kantoren binnen Havana en Varadero (of een combinatie ervan) betaalt u ca. CUC 10-25 aan drop-off kosten. U kunt de auto inleveren op de luchthaven of, indien u niet direct terug vliegt, bij het dichtstbijzijnde kantoor t.o.v. uw verlengingshotel. Vervolgens dient u op eigen gelegenheid naar het verlengingshotel te gaan. - Benzine. - Entreegelden. - Uitgaven van persoonlijke aard.

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


CUBA

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE AUTORONDREIZEN AUTORIJDEN OP CUBA De wegen op Cuba zijn anders dan onze wegen in Nederland. Ze zijn niet overal goed onderhouden en u heeft een goede kaart en/of reisgids nodig, aangezien de bewegwijzering het regelmatig laat afweten. Het is dan ook aan te raden het grootste deel van uw programma gedurende daglicht af te leggen. U kunt bijna overal tanken langs de weg. Het is belangrijk om tijdens uw rondreis verzekerd te zijn. Sluit daarom een goede persoonlijke verzekering af, want bij onverzekerde gebeurtenissen met een huurauto worden enorme bedragen geclaimd. Maak hierover duidelijke afspraken met het autoverhuurbedrijf Cubacar. Lees ook goed de informatie over de algemene voorwaarden bij autohuur, verderop in deze prijsbijlage. Wij raden u aan om in Nederland een reisgids aan te schaffen (b.v. Lonely Planet) met daarin plattegronden van de steden en/of een goede wegenkaart.

KINDERZITJES De Cubaanse autoverhuurbedrijven beschikken NIET over kinderzitjes voor in de auto. Reist u met kinderen dan dient u zelf een kinderzitje mee te nemen vanuit Nederland. Houdt u er daarbij wel rekening mee dat hiervoor door de luchtvaartmaatschappij kosten voor overbagage gerekend worden.

ALGEMENE VOORWAARDEN AUTOHUUR

VERZEKERINGEN EN DEKKING

- Borg ca. 250 CUC per auto per week. Wij raden u aan dit bedrag met creditcard te betalen (alleen Visa en Eurocard/Mastercard worden geaccepteerd). - Borg voor ontvangst van de auto met een volle tank. Bij het inleveren van de auto krijgt u de borg terug, afhankelijk van de hoeveelheid benzine in de tank (meer dan een halve tank vol). - De minimum leeftijd om te rijden is 21 jaar. - Iedere bestuurder dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en paspoort. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. - Alle bestuurders moeten op het autoverhuurcontract worden gezet, anders zal er niets vergoed worden in geval van schade. De kosten van een extra bestuurder zijn ca. 3 CUC per dag (maximaal 2 extra bestuurders mogelijk). - Vanzelfsprekend dient u de auto in dezelfde staat te retourneren als hoe u de auto heeft meegekregen bij het verhuurbedrijf van Cubacar.

- Ter plaatse dient u verplicht een all risk verzekering af te sluiten (met een eigen risico van ca. CUC 3501000, afhankelijk van het type auto), welke de volgende zaken dekt: autoschade als gevolg van een aanrijding of brand, diefstal, persoonlijke schade aangericht bij derden (gelimiteerd gedekt, het is zeer aan te raden de dekking ter plaatse op te hogen) en persoonlijke schade aangericht aan de bestuurder en inzittenden van de eigen auto. Schade aan de autobanden en de radio/cd-speler vallen niet onder de dekking. Kosten verzekering per autocategorie: Standard ca. 20 CUC p.d., Superior: ca. 25 CUC p.d. en Luxury: ca. 35 CUC p.d. - In geval van schade dient u een schadeformulier in te vullen en een politierapport te overleggen. Tevens dient u het autoverhuurbedrijf Cubacar op de hoogte te stellen, als ook de SEPSA (organisatie van veiligheid en bescherming, gevestigd in Havana, Varadero, Holguin, Villa Clara en Santiago de Cuba). De schade/diefstal is niet gedekt als de bestuurder: niet geregistreerd staat bij het autoverhuurbedrijf/ niet in het bezit is van een geldig rijbewijs/niet op zorgvuldige wijze is omgegaan met de auto/ onder invloed is van alcohol, drugs of medicijnen/ de schade veroorzaakt als gevolg van agressief gedrag/het ongeluk niet rapporteert aan de politie, SEPSA en autoverhuurbedrijf/in strijd heeft gehandeld met de voorwaarden in de huurovereenkomst.

GROEPSRONDREIS DISCOVER CUBA De groepsrondreis Discover Cuba is alleen te boeken in combinatie met een retourvlucht naar Varadero. De rondreis Discover Cuba wordt uitgevoerd met Nederlandstalige reisbegeleiding. Zie voor een uitgebreide routebeschrijving blz. 30 van de kleurenbrochure. De groepsrondreis wordt op de volgende data uitgevoerd: 26.4/10.5/24.5/7.6/21.6/19.7/2.8/16.8/27.9/11.10

Inbegrepen: - Alle (7) overnachtingen in onderstaande hotels of gelijkwaardig Nacht 1: Hotel Sol Palmeras of Hotel Barlovento, Varadero Nacht 2-3: Hotel Ancon of Hotel Costa Sur, Trinidad Nacht 4: Hotel Los Caneyes of Hotel La Granjita, Santa Clara Nacht 5 t/m 7: Hotel Tryp Habana Libre, Havana - Vervoer per touringcar met airconditioning of per auto/minibus bij een klein aantal deelnemers - Maaltijden zoals beschreven in de kleurenbrochure - Alle entreegelden van de genoemde bezienswaardigheden - Nederlandssprekende reisbegeleiding

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 9

9

Niet inbegrepen: - Overige maaltijden en alle drankjes - Alle uitgaven van persoonlijke aard - Facultatieve excursies Minimum aantal deelnemers: 3 Let op: Indien u de rondreis niet direct aansluitend op de vlucht van Amsterdam naar Varadero boekt, dient u rekening te houden met het feit dat u op eigen gelegenheid en voor eigen kosten naar het eerste overnachtingshotel dient te gaan. Wijzigingen in het programma onder voorbehoud

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


CUBA

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE COMBINATIEPAKKETTEN ALGEMEEN

HAVANA & TRINIDAD

HAVANA & VARADERO

- De combinatiepakketten vertrekken dagelijks. - De hotels hebben een zwembad (m.u.v. hotels in Havana) en beschikken over kamers voorzien van airconditioning en een badkamer met bad en/of douche en toilet. - De strandhotels in Trinidad en Varadero bieden allemaal een eigen all inclusive formule. Deze kunt u bij de beschrijving van de pakketjes op deze pagina terugvinden (wijzigingen voorbehouden). Wanneer u in een alternatief hotel verblijft kan het all inclusive aanbod afwijken. - De combinatiepakketten Stad&Strand zijn alleen te boeken in combinatie met een retourvlucht naar Havana (en dus niet met een retourvlucht naar Varadero).

Inbegrepen: - Alle overnachtingen in onderstaande hotels óf gelijkwaardig, op basis van logies en ontbijt (nacht 1 t/m 3) en all inclusive (nacht 4 t/m 7)

Inbegrepen: - Alle overnachtingen in onderstaande hotels óf gelijkwaardig, op basis van logies en ontbijt (nacht 1 t/m 3) en all inclusive (nacht 4 t/m 7)

Nacht 1 t/m 3 Hotel Comodoro, Havana Nacht 4 t/m 7 Hotel Brisas Trinidad del Mar, Trinidad

Nacht 1 t/m 3 Hotel Occidental Miramar, Havana Nacht 4 t/m 7 Hotel Sol Sirenas Coral, Varadero

-

-

Wijzigingen in het programma onder voorbehoud. Een uitgebreide beschrijving van deze combinatiepakketjes vindt u op blz. 34 van de kleurenbrochure.

Vervoer per touringcar of minibus met airconditioning Bustransfer (retour) Havana-Trinidad Alle overige transfers Excursies met Engelstalige begeleiding

All inclusive Hotel Trinidad del Mar: - Ontbijt, lunch en diner in buffetvorm - Diner à la carte (o.b.v. reservering) - Lokale (alcoholische) drankjes van 09:00-23:00 uur - Snacks 24 uur per dag - O.a. fitness, sauna, niet-gemotoriseerde watersporten en animatie

All inclusive Hotel Sol Sirenas Coral: - Ontbijt, lunch en diner in buffetvorm - Diner à la carte (o.b.v. reservering) - Lokale (alcoholische) drankjes van 24 uur per dag - Snacks 24 uur per dag - O.a. fitness, sauna, niet-gemotoriseerde watersporten en animatie

Niet inbegrepen: - Alle uitgaven van persoonlijke aard - Overige maaltijden en drankjes

Niet inbegrepen: - Alle uitgaven van persoonlijke aard - Overige maaltijden en drankjes

Belangrijk: Alle excursies en transfers worden uitgevoerd op seatin-coach basis. Dat betekent dat u meegaat op excursies/transfers in veelal internationaal gezelschap.

Belangrijk: Alle excursies en transfers worden uitgevoerd op seatin-coach basis. Dat betekent dat u meegaat op excursies/transfers in veelal internationaal gezelschap.

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 10

Vervoer per touringcar of minibus met airconditioning Bustransfer (retour) Havana-Varadero Alle overige transfers Excursies met Engelstalige begeleiding

10

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


DOMINICAANSE REPUBLIEK

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE REISLEIDING

SPORT

HOTELBORG

Neckermann beschikt over een professioneel team van Engelssprekende reisleiding op de Dominicaanse Republiek.

Bij de meeste hotels zijn er tennisbanen en diverse andere (water)sportmogelijkheden. Tenzij anders vermeld dienen de kosten voor het gebruik hiervan ter plaatse te worden betaald.

Meestal verlangen hotels een borg bij het inchecken, ook indien u een hotel heeft geboekt op basis van all inclusive. Dit om eventuele gemaakte kosten voor telefoon, roomservice en extra diensten te dekken. Hiervoor maakt men een slip van uw creditcard, die u na betaling van eventuele extra gemaakte onkosten, geretourneerd krijgt bij het uitchecken.

TRANSFERTIJDEN EN PRIJZEN DUIKEN

Vanaf het vliegveld Punta Cana naar: Bayahibe ca. 75 min. Punta Cana ca. 45 min.

€11,€11,-

Vanaf het vliegveld Puerto Plata naar: Cabarete ca. 50 min. Playa Dorada ca. 25 min.

€11,€11,-

De transferprijzen zijn per persoon per retour.

De prijzen kunnen enorm verschillen. Hier een aantal voorbeelden met prijsindicaties: PADI open water cursus (incl. uitrusting) ca. USD 517,Advanced open water cursus (incl. uitrusting) ca. USD 512,1 duik (incl. uitrusting) ca. USD 80,5 duiken (incl. uitrusting) ca. USD 410,-

EXCURSIES

Prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud.

Vanaf Punta Cana: Dominican Discovery (Megatruck) San Pedro & Chavon Eiland Saona Golden Santo Domingo Zipline Adventure

GOLF ca. USD 99,ca. USD 99,ca. USD 99,ca. USD 95,ca. USD 90,-

Vanaf Puerto Plata: River & Rafting Zipline & Ride Puerto Plata tour

ca. USD 79,ca. USD 79,ca. USD 43,-

In de verschillende gebieden zijn er uitstekende 9-holes en 18-holes golfbanen. Er zijn tevens mogelijkheden tot het volgen van een korte cursus. Een indicatie van de prijzen: Green fee (18-holes) v.a. USD 132,Green fee (9-holes) v.a. USD 107,Huur clubs v.a. USD 32,Prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud.

Vraag uw reisleiding naar alle informatie omtrent deze en andere excursiemogelijkheden. Prijzen zijn onder voorbehoud.

JAMAICA

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE REISLEIDING

HOTELBORG

Neckermann beschikt over een professioneel team van Engels- en/of Duitssprekende reisleiding op Jamaica.

Meestal verlangen hotels een borg bij het inchecken, ook indien u een hotel heeft geboekt op basis van all inclusive. Dit om eventuele gemaakt kosten voor telefoon, roomservice en extra diensten te dekken. Hiervoor maakt men een slip van uw creditcard, die u na betaling van eventuele extra gemaakte onkosten, geretourneerd krijgt bij het uitchecken.

TRANSFERTIJDEN EN PRIJZEN Vanaf de luchthaven Montego Bay naar: Montego Bay ca. 20 min. Negril ca. 90 min.

€ 13,€ 22,-

De transferprijzen zijn per persoon per retour.

MEXICO

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE REISLEIDING

(WATER)SPORTEN

Neckermann beschikt over een professioneel team van Nederlandssprekende reisleiders in Mexico.

Tennis - baanhuur (overdag 1 uur) Windsurfen (per uur) Parasailing (per 20 minuten) Duiken (1 duik incl. uitrusting/vervoer) Golf Green Fee Golf huur clubs

TRANSFERPRIJZEN EN TIJDEN (vanaf het vliegveld van Cancun) Indien u hotels wilt combineren dan worden onderstaande transferprijzen berekent Cancun € 20,30 min Riviera Maya € 13,70 min Tulum € 13,120 min Playa del Carmen € 13,90 min

EXCURSIES ca. € 11,ca. € 29,ca. € 55,ca. € 119,ca. € 99,ca. € 35,-

Chichen Itzá Tulum - Xel Ha Chichen Itzá, Mérida en Uxmal (2 dgn) Xcaret Isla Mujeres Jungle Tour Jeeptour

ca. € 52,ca. € 85,ca. € 165,ca. € 48,ca. € 58,ca. € 68,ca. € 63,-

Vraag uw reisleiding naar alle informatie omtrent deze en andere excursiemogelijkheden. Prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud.

Prijzen zijn onder voorbehoud.

De transfertijden zijn circa tijden per enkele reis. De transferprijzen zijn per persoon per retour.

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 11

11

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


BALI

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE REISLEIDING

EXCURSIES

FEESTDAGEN

Neckermann beschikt over een professioneel team van Engelssprekende reisleiders op Bali. Zij regelen de ontvangst op de luchthaven, de transfers en zij bezoeken regelmatig uw accommodatie of een accommodatie dichtbij u in de buurt. Verder kunt u bij hen terecht voor hulp, informatie of voor een excursie.

- Raften ca. € 42,- Fietsen ca. € 42,- Waka Seacruise ca. € 73,- Klassiek Bali 2 ½ dag excursie ca. € 81,- Raften en Olifant berijden ca. € 70,Vraag uw reisleiding naar alle informatie omtrent deze en andere excursiemogelijkheden. Prijzen zijn onder voorbehoud.

Voor heel Java en sommige gebieden op Bali geldt rondom 28-31 Juli 2014 (tijdens het Suikerfeest) en rondom 4-6 oktober 2014 (tijdens het Offerfeest) topdrukte op de wegen en de bezienswaardigheden.

TRANSFERTIJDEN EN PRIJZEN Kuta Legian/Seminyak Nusa Dua Sanur

ca. 20 min. ca. 30 min. ca. 30 min. ca. 35 min.

€ 16,€ 16,€ 17,€ 17,-

De transferprijzen zijn per persoon per retour.

VERTREKBELASTING Bij vertrek uit Bali dient u een vertrekbelasting van ca. RP 150.000 p.p. te betalen.

HOTELBORG De meeste hotels verlangen een borg bij het inchecken, ook indien u het hotel geboekt heeft op basis van all inclusive. Dit om eventuele gemaakte kosten voor telefoon, roomservice en extra diensten, te dekken. Hiervoor maakt men een slip van uw creditcard, die u na betaling van eventuele extra onkosten, geretourneerd krijgt tijdens het uitchecken. Een enkel hotel vraagt een borg in contant geld.

MALEDIVEN

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE REISLEIDING

BELANGRIJK

OVERHEIDSBELASTING

Op de bestemming worden de reisleiding taken waargenomen door onze lokale, Engelssprekende vertegenwoordig(st)er. Op een aantal eilanden is (Nederlandssprekende) reisleiding aanwezig. Is er geen reisleiding op uw eiland aanwezig, dan kunt u onze reisleiding telefonisch bereiken.

Normaal gesproken verblijft u het aantal nachten dat u geboekt heeft in uw strandaccommodatie op de Malediven. Het kan echter voorkomen dat u 1 dag eerder vanuit uw hotel naar Malé wordt gebracht. Dit kan onder andere als reden hebben dat de weersomstandigheden slecht zijn of dat er slecht weer voorspelt wordt. Het kan ook voorkomen dat de vlucht van Condor dermate vroeg vanaf Malé naar Amsterdam vertrekt dat het niet mogelijk is om op de dag van vertrek, vanuit uw strandresort naar Malé te reizen. De transfers worden namelijk veelal niet in het donker uitgevoerd. Indien u 1 dag eerder naar Malé gebracht moet worden, wordt dit door de reisleiding geregeld. Zij regelen ook de overnachting op Malé voor u. Deze overnachting zal in de meeste gevallen plaatsvinden in hotel Mookai** op basis van logies ontbijt of anders in een hotel met minimaal 2,5 sterren. Een vergoeding kan hiervoor niet gegeven worden. Deze situatie kan zich ook op de heenreis voordoen.

In alle hotels dient u ter plekke voor uw baby (variërend tot 2 jaar) overheidsbelasting te betalen. Deze bedraagt ca. 8 USD per dag per baby.

HOTELBORG Soms verlangen hotels een borg voor eventuele diensten waar men gedurende het verblijf gebruik van zal maken (zoals telefoon en roomservice). Deze borg kan vaak door middel van een creditcardprint voldaan worden.

BADHANDDOEKEN/SNORKELSET/ LUCHTBED Niet alle hotels hebben een badhanddoekservice. Wij raden u aan altijd een badhanddoek mee van huis te nemen. Een snorkelset en luchtbed kunt u veelal in het hotel aanschaffen of huren. Dit is echter wel vrij kostbaar. Wij raden u aan om in Nederland alvast een snorkelset of luchtbed te kopen.

VERTREKBELASTING Bij vertrek uit de Malediven dient u op de luchthaven van Malé, een vertrekbelasting van ca. 25 USD p.p. te betalen.

TRANSFERTIJDEN Uw internationale vlucht landt op het eiland Hulule. Vanaf dit eiland wordt u per boot naar het naastgelegen hoofdeiland Malé gebracht. Vanaf hier vindt de transfer plaats naar uw uiteindelijke vakantie-eiland. De transfer vindt plaats per boot (dhoni of speedboot) en in een aantal gevallen per (water)vliegtuig. Belangrijk: aan boord van het watervliegtuig kunt u kosteloos 20 kg bagage meenemen. Voor elke kilo extra betaald u een toeslag van $ 2 tot $ 5 USD. Hotel Chaaya Dhonveli Chaaya Lagoon Filitheyo Island Meeru Island Sun Island Vilamendhoo

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 12

Vervoer per boot (water)vliegtuig (water)vliegtuig boot (water)vliegtuig (water)vliegtuig

12

Transfertijden ca. 25 min. ca.45 min. ca.35 min. ca. 60 min. ca. 35 min. ca. 30 min.

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


THAILAND

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE REISLEIDING

EXCURSIES

Neckermann beschikt over een professioneel team van reisleiding in Thailand. Deze is als volgt over de bestemming verdeeld:

Vanaf: Pattaya Ko Lan Bangkok Highlights

HOTELBORG ca. € 23,ca. € 63,-

Op Phuket en Khao Lak is Engels- en/of Nederlandssprekende reisleiding aanwezig. In Pattaya is Engelssprekende reisleiding aanwezig. In Hua Hin is geen reisleiding aanwezig; u vindt hier geen informatieboeken in de hotels en er vinden hier ook geen welkomstbijeenkomsten/ hotelbezoeken plaats. Er is wel contact mogelijk met de Engelssprekende reisleiding via de telefoonservice.

Vanaf: Khao Lak Khao Sok Safari Olifantentrekking Phang Nga Baai

ca. € 71,ca. € 33,ca. € 74,-

Vanaf: Phuket Khao Sok National Park Koh Phi Phi

ca. € 80,ca. € 79,-

Meestal verlangen hotels een borg bij het inchecken, ook indien u een hotel heeft geboekt op basis van all inclusive. Dit om eventuele gemaakte kosten voor telefoon, roomservice en extra diensten te dekken. Hiervoor maakt men een slip van uw creditcard, die u na betaling van eventuele extra gemaakte onkosten, geretourneerd krijgt bij het uitchecken.

TRANSFERTIJDEN EN PRIJZEN Vanaf de luchthaven van Bangkok: Pattaya ca. 90 minuten € 102,Hua-Hin ca. 200 minuten € 130,Vanaf de luchthaven van Phuket: Patong Beach ca. 45 minuten Khao Lak ca. 75 minuten

€ 53,€ 97,-

De transferprijzen zijn per persoon per retour.

KENIA EN ZANZIBAR

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE GEZONDHEID

EXCURSIES

Wij raden u aan geen water uit de kraan te drinken. Voor Kenia zijn inentingen niet verplicht, maar enkele wel aan te raden, evenals malariatabletten. Raadpleeg uw huisarts of GGD voor de laatste inlichtingen omtrent benodigde vaccinaties.

Vanuit Mombasa Noord: Bezoek aan Mombasa (dag) Dhow Kenia Marine land Paradise lost Snorkeltrip Wasini Island Boottocht Pilli Pipa Bus safari Tsavo/Galdessa (1 nacht) Masai Mara per vliegtuig (1 nacht)

TRANSFERTIJDEN Vanaf het vliegveld van Mombasa naar: Mombasa Noord ca. 45 minuten Mombasa Zuid ca. 90 minuten Malindi ca. 120 minuten Vlucht van Mombasa naar Zanzibar ca. 45 minuten

TRANSFERPRIJZEN Vanaf de luchthaven van Mombasa naar: Malindi € 25,Mombasa Noord € 14,Mombasa Zuid € 18,Vanaf de luchthaven van Mombasa naar de hotels op Zanzibar: Karafuu Hotel & Beach Resort € 353,-* Neptune Pwani Beach Resort & Spa € 342,-* * De transferprijzen van de hotels op Zanzibar zijn inclusief de retourvlucht Mombasa-Zanzibar en de retourtransfer van de luchthaven Zanzibar naar uw strandhotel. De transferprijzen zijn per persoon per retour.

REISLEIDING

ca. € 75,ca. € 90,ca. € 110,ca. € 120,ca. € 120,ca. € 350,ca. € 650,-

Wanneer u in Malindi of Mombasa Zuid logeert kunnen de prijzen afwijkend zijn. Informeer bij uw reisleiding voor meer informatie omtrent de excursiemogelijkheden. Vraag uw reisleiding naar alle informatie omtrent deze en andere excursiemogelijkheden. Prijzen zijn onder voorbehoud.

VERLENGING ZANZIBAR Na uw safari Indien u na een safari uw vakantie wilt verlengen op Zanzibar dan dient u na terugkomst van de safari minimaal 1 nacht in Mombasa Noord te boeken, alvorens u naar Zanzibar vliegt. Dit i.v.m. de vertrektijden van de vluchten van Mombasa naar Zanzibar. Uw intercontinentale terugvlucht vertrekt vanuit Mombasa, u vliegt dus van Zanzibar naar Mombasa met een regionale vlucht, i.v.m. de vertrektijden van de intercontinentale vluchten vanuit Mombasa dient u ook op de terugreis minimaal 1 nacht in Mombasa Noord te boeken (tenzij u op maandagmorgen vanuit Zanzibar wilt reizen, zie de aanvullende informatie hieronder).

Na uw strandvakantie Indien u na een strandvakantie uw vakantie wilt verlengen op Zanzibar vliegt u van Mombasa naar Zanzibar. Uw intercontinentale terugvlucht vertrekt vanuit Mombasa, u vliegt dus van Zanzibar naar Mombasa met een regionale vlucht, i.v.m. de vertrektijden van de intercontinentale vluchten vanuit Mombasa dient u ook op de terugreis minimaal 1 nacht in Mombasa Noord te boeken (tenzij u op maandagmorgen vanuit Zanzibar wilt reizen, zie de aanvullende informatie hieronder). Intercontinentale terugvlucht vanuit Zanzibar Op maandagmorgen vliegt Condor vanuit Zanzibar naar Europa, indien u op deze dag terugreist naar Amsterdam hoeft u niet per regionale vlucht van Zanzibar naar Mombasa te reizen. Ons Customer Contact Center informeert u graag over de mogelijkheden. Bagage op uw vlucht Mombasa - Zanzibar Houdt u er rekening mee dat u slechts 20 kg bagage mee mag nemen op de regionale vlucht naar en van Zanzibar. Men hanteert deze regel uitermate streng, dus iedere kilo bagage die u extra meeneemt moet betaald worden.

Neckermann beschikt over een professioneel team van Engels- en/of Nederlandssprekende reisleiding in Kenia. Er vinden geen welkomstbijeenkomsten plaats. Uiteraard is er contact mogelijk via de Engelssprekende telefoonservice van Thomas Cook Service.

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 13

13

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


KENIA

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE PRIVÉSAFARI KENYA HIGHLIGHTS PRIVÉSAFARI DE SAFARI ALS VERLENGINGSARRANGEMENT De privésafari wordt wekelijks uitgevoerd in aansluiting op de zondag vlucht vanuit Amsterdam naar Mombasa (85774 code B, inclusief intercontinentale vlucht). U komt op maandagmorgen aan, na aankomst in Mombasa start uw safari. Wanneer u de safari als verlenging op een strandaccommodatie boekt, dan vertrekt deze op maandag (85774 code C, exclusief intercontinentale vlucht).

De safari is als verlengingsarrangement te boeken. Deze safari’s vertrekken op maandagochtend uit Mombasa en zijn in te boeken met code C (exclusief intercontinentale vlucht).

STRANDVERLENGING NA UW SAFARI Na de safari is een strandverlenging verplicht! Het reserveringsysteem geeft de juiste prijs.

Inbegrepen: - Alle (6) overnachtingen in de volgende lodges (of gelijkwaardig):

TIPS VOOR UW SAFARI Nacht 1: Voi Safari Lodge Nacht 2: Ol Tukai Lodge Nacht 3: Jacaranda Hotel Nacht 4: Lake Nakuru Lodge Nacht 5: Mara Sopa Lodge Nacht 6: Mara Sopa Lodge -

Fooien: een fooi van ca. € 3, - per dag per persoon voor de gids/chauffeur is normaal. Bagage: in de safaribusjes is de bagageruimte beperkt, vandaar dat wij u verzoeken gescheiden bagage voor de safari mee te nemen. Ideaal is een reistas i.p.v. een koffer. Met de Kenya Highlights safari wordt uw hoofdbagage ondertussen naar uw strandhotel gebracht. Wij wijzen u er daarom nogmaals op dat de bagage ruimte in de safaribusjes beperkt is. Klamboe: U hoeft geen klamboe mee te nemen. Uw tented camp of safari lodge heeft, indien noodzakelijk, een klamboe of airconditioning. Vooral op safari kan het ’s nachts koud worden. Safarikleding en benodigdheden: lichte katoenen kleding en stevig schoeisel, een pet en trui met lange mouwen voor ’s morgens en ’s avonds. Omdat in verschillende lodges uit energiebesparing de elektriciteit ’s nachts wordt afgesloten, is het handig een zaklantaarn mee te nemen. Vergeet uiteraard niet een verrekijker, fototoestel of videocamera mee te nemen. Programmawijzigingen: wegens o.a. weersomstandigheden en beschikbaarheid van de lodges kan het voorkomen dat de programma’s en lodges worden gewijzigd. Flying Doctors: als Neckermann safari gast bent u automatisch lid van de “Flying Doctors Society of Africa”. Bij ongeval of ziekte wordt u per vliegtuig naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht.

Overnachtingen in lodges (6) op basis van volpension Vervoer per safaribusje met deskundige Engelssprekende gids/chauffeur Alle genoemde gamedrives Entreegelden voor genoemde parken t.w.v. ca. $ 350,Flesje water per gamedrive Flying Doctor’s service

Niet inbegrepen: - Alle drankjes - Alle uitgaven van persoonlijke aard Minimum aantal deelnemers: Privésafari minimaal 2 deelnemers per safaribusje

Wijzigingen voorbehouden

ZANZIBAR

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE GEZONDHEID

TRANSFERTIJDEN

Wij raden u aan geen water uit de kraan te drinken. Voor een bezoek aan Zanzibar dient u te zijn ingeënt tegen gele koorts. U dient bij binnenkomst in het land het ‘Internationaal Bewijs van inenting of Profylaxe’ (het zogenaamde ‘gele boekje’) te tonen. Raadpleeg uw huisarts of GGD voor de laatste inlichtingen omtrent benodigde vaccinaties.

Vanaf het vliegveld van Zanzibar naar: Karafuu Hotel & Beach Resort Neptune Pwani Beach Resort & Spa

REISLEIDING Op Zanzibar is een Engelssprekende vertegenwoordiger van het reisleidingteam aanwezig.

HOTELBORG ca. 60 min. ca. 45 min.

EXCURSIES Snorkelen (incl. drankjes) Tour Stad & Kruiden Safari Blue (Island Hopping) Jozani & Kizimkazi Zanzibar by night Duikcursus (open water PADI)

ca. € 75,ca. € 95,ca. € 110,ca. € 110,ca. € 160,ca. € 375,-

Meestal verlangen hotels een borg bij het inchecken, ook indien u een hotel heeft geboekt op basis van all inclusive. Dit om eventuele gemaakte kosten voor telefoon, roomservice en extra diensten te dekken. Hiervoor maakt men een slip van uw creditcard, die u na betaling van eventuele extra gemaakte onkosten, geretourneerd krijgt bij het uitcheckenVerkeersbureau

Prijzen per persoon en onder voorbehoud.

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 14

14

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


MAURITIUS

EXTRA VAKANTIE INFORMATIE REISLEIDING

TRANSFERTIJDEN

HOTELBORG

De reisleiding wordt verzorgd door ons lokale agentschap. Deze beschikt over een professioneel team van Engels-, Duits- en Franssprekende reisleiding op Mauritius.

Vanaf de luchthaven van Plaisance naar: Hotels in Flic en Flac ca. 60 min. Grand Riviére Sud Est ca. 45 min. Poste de Flacq ca. 55 min. Cap Malheureux ca. 80 min. Pointe aux Piments ca. 65 min.

Meestal verlangen hotels een borg bij het inchecken, ook indien u een hotel heeft geboekt op basis van all inclusive. Dit om eventuele gemaakte kosten voor telefoon, roomservice en extra diensten te dekken. Hiervoor maakt men een slip van uw creditcard, die u na betaling van eventuele extra gemaakte onkosten, geretourneerd krijgt bij het uitchecken.

EXCURSIES Dodo’s Trail Wild South West Shopping Tour Dolfijnen cruise Casela Nationaal Park

ca. € 85,ca. € 85,ca. € 40,ca. € 70,ca. € 90,-

Vraag uw reisleiding naar alle informatie omtrent deze en andere excursiemogelijkheden. Prijzen zijn onder voorbehoud.

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 15

15

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


BESLIST VOORAF LEZEN, VOOR EEN GOEDE VOORBEREIDING OP UW VAKANTIE! AIRCONDITIONING/VERWARMING Airconditioning verbruikt veel energie. Daarom worden airco’s vaak alleen ingesteld op uren waarop de meeste gasten op hun kamer zijn. Verwacht in middenklasse accommodaties niet al te veel op dit gebied. In appartementen heeft vaak alleen de slaapkamer een airco. De airco of plafondventilator is niet altijd geruisloos. In voor- en naseizoen kan het gebruik van airconditioning door de hotelier worden beperkt. Tenzij nadrukkelijk anders vermeld, zal de kamer, het appartement of de bungalow niet over verwarming beschikken.

ALL INCLUSIVE All inclusive betekent dat naast volpension ook extra’s worden geboden. Die variëren van gratis lokale drankjes en snacks tot het gebruik van (sport)faciliteiten. De samenstelling van all inclusive arrangementen verschilt per accommodatie, zie de tekst bij de accommodatiebeschrijving. Het kan voorkomen, dat de all inclusive verzorging in slechts een beperkt aantal bars en/of restaurants van het complex wordt verstrekt. Houdt u ook rekening met mogelijke wijzigingen in openingstijden van bars en restaurants. Voorts kan de hotelier besluiten het aanbod van de bij ‘all inclusive’ genoemde drankjes, snacks en maaltijden op details aan te passen. Verse vruchtensappen, koffie specialiteiten en mineraal water zijn veelal uitgesloten van het all inclusive aanbod. Voor de à la carte restaurants kan per verblijf een beperkt aantal reserveringen gelden.

ANNULERING Als u de reis moet annuleren, is er de mogelijkheid van een in-de-plaatsstelling. Iemand anders reist in uw plaats. Lees artikel 11van de ANVR-Reisvoorwaarden. Indien u uw reis via een reisbureau heeft geboekt zal de gehele afhandeling van uw reis (dus ook een eventuele annulering) via het reisbureau moeten verlopen. Annulering is alleen mogelijk gedurende de openingstijden van ons Customer Contact Center, de openingstijden kunt u vinden op www.neckermann.nl. Bij annulering buiten deze tijden geldt als annuleringsdatum de eerstvolgende werkdag. De aanmelder/hoofdboeker (en eventueel de plaatsvervanger) is hoofdelijk aansprakelijk tegenover Neckermann voor de betaling van het nog verschuldigde deel van de reissom. Dat is inclusief de wijziging- en communicatiekosten, zie artikel 10 en 11 van de ANVR- Reisvoorwaarden.

ANVRCONSUMENTENVOORWAARDEN Neckermann (KvK 33127166) is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. De reizen in deze reisgids worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (deel A – Reisvoorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen in deze reisgids tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze ANVR-Consumentenvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR-Informatiebrochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’. De brochure bevat naast de ANVRConsumentenvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. Het boekingskantoor zal u een exemplaar van deze brochure verstrekken. Gebeurt dit niet, vraagt u er dan om.

BABY’S AAN BOORD Voor baby’s tot en met 23 maanden geldt aan boord een aantal regels waar u rekening mee moet houden bij uw boeking: - Elke baby moet worden begeleid door iemand van 16 jaar of ouder. - De begeleider moet de baby op schoot vervoeren. - Een volwassene mag in verband met veiligheidsvoorschriften met maximaal één baby op schoot reizen. - Alleen als u een aparte stoel heeft gekocht voor de baby voor het reguliere tarief is er plaats voor een Maxi-cosi. Alleen zitjes die geen defecten vertonen en zichtbaar voorzien zijn van een keurmerk van de

-

-

Europese Unie of een andere officiële overheidsinstantie mogen aan boord gebruikt worden. De maximale afmeting van een (auto)kinderzitje is 42cm breed en 57cm lang. Een reiswieg is vanwege afmeting en om vliegveiligheidsredenen niet toegestaan. De bemanning heeft altijd het recht om in het belang van de vliegveiligheid een autostoel/Maxi-Cosi te weigeren. Pasgeboren baby’s mogen pas zeven dagen na hun geboorte reizen in een drukcabine. De bevalling moet zonder complicaties zijn verlopen. Premature baby’s worden niet vervoerd. De overige voorwaarden kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillend zijn. Vraag uw reisadviseur naar de voorwaarden of controleer de website van de luchtvaartmaatschappij.

BAGAGE Het maximale gewicht en de mazimale afmetingen van de ruim- en handbagage zijn sterkt afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Controleer dit op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Het is verstandig om belangrijke papieren zoals reisbescheiden en reisdocumenten, evenals medicijnen, in uw handtas te vervoeren. Wie teveel of afwijkende bagage meeneemt, loopt de kans een toeslag te moeten betalen aan de luchtvaartmaatschappij. Eventueel door ons doorgegeven kosten hiervoor, zijn onder voorbehoud van, door de luchtvaartmaatschappij, doorgevoerde wijzigingen. Uit veiligheidsoverwegingen mag ook niet alles worden vervoerd. Indien u bijzondere of medische bagage wenst mee te nemen, dan dient u dit bij boeking te melden. Uw reisadviseur informeert u of dit mogelijk is bevonden door de luchtvaartmaatschappij en wat de toeslag daarvoor zal zijn. In geval van het meenemen van medische bagage zal altijd een verklaring van de arts dienen te worden overlegd waarin wordt vermeld wat de aandoening van de passagier is, waarvoor de medische bagage wordt meegenomen en wat de inhoud van de medische bagage is. Tevens dient in de verklaring toestemming om te mogen vliegen te worden gegeven en de verklaring dient in het Nederlands en Engels te zijn opgesteld. De meest actuele informatie vindt u op de site van de betrokken luchtvaartmaatschappij. Ook kunt u uw reisadviseur om informatie vragen. In geval een overwinteringsreis is geboekt kunt u bij uw reisadviseur de bagage voorwaarden met betrekking tot uw langere verblijf opvragen.

Accommodaties hebben van tijd tot tijd onderhoud nodig. Dit varieert van kleine reparaties tot wat omvangrijkere werkzaamheden. Uiteraard zal de hotelier er alles aan doen om (geluid)overlast te beperken. Ook kan het voorkomen dat u in de omgeving van uw accommodatie geconfronteerd wordt met werkzaamheden zoals de bouw van nieuwe hotels, het aanleggen van nieuwe wegen of het opspuiten van stranden. Onze organisatie kan op de uitvoering van dergelijke werkzaamheden geen enkele invloed uitoefenen.

BRANDSTOFKOSTEN Door een afdekking van mogelijke stijgingen van brandstofkosten zullen, behoudens calamiteiten als oorlog of een natuurramp, de gepubliceerde prijzen van chartervliegreizen naar Europa en de Middellandse Zeelanden vanaf Nederlandse luchthavens niet worden gewijzigd als gevolg van brandstofkosten. Het afdekken houdt echter ook in dat bij een eventuele daling van de brandstofkosten de reissommen niet kunnen worden verlaagd. Een uitzondering hierop vormen vluchten met lijndienstmaatschappijen en chartervliegreizen naar niet-Europese en niet-Middellandse Zeelanden. Hierop kunnen wél brandstoftoeslagen geheven worden.

BUGGY’S BIJ DE GATE Alleen lichtgewicht (ongeveer 5 kg), inklapbare buggy’s zullen bij de gate geaccepteerd worden. Overige kinderwagens/strollers/buggy’s worden bij de check-in ingenomen.

CALAMITEITENFONDS Neckermann (KvK 33127166) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Dit houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. • Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Per boeking wordt € 2,50 in rekening gebracht.

BAGAGE TIJDENS DE VLUCHT De luchtvaartmaatschappijen zullen zich een uiterste inspanning getroosten uw bagage correct en tijdig op de plaats van bestemming af te leveren. Helaas kan er incidenteel wel eens iets mis gaan. Luchtvaartmaatschappijen en daarom ook onze reisorganisatie achten zich niet aansprakelijk voor het op een latere vlucht afleveren van uw bagage. Is bagage niet aangekomen of beschadigd tijdens de vlucht, laat u dan, voor het passeren van de douane, een zogenaamde P.I.R. (Property Irregularity Report) opmaken. Aan de hand van dit P.I.R.-rapport maakt de luchtvaartmaatschappij een opsporingsbericht aan. Tevens is dit rapport te gebruiken voor een eventuele bagageclaim bij uw verzekering. Ofschoon wij u graag behulpzaam zullen zijn bij het terugbezorgen van uw bagage, zijn wij hiervoor niet verantwoordelijk en kunnen slechts een bemiddelende rol spelen.

BOEKINGEN VOOR VOLGENDE SEIZOENEN Het is mogelijk om nu reeds een boeking te maken voor een seizoen waarvan de brochure nog niet is verschenen. De kans bestaat echter dat de informatie, op grond waarvan u de boeking maakte, in de brochure behorend bij het seizoen waarvoor u geboekt hebt, gewijzigd is. U kunt geen rechten ontlenen aan de oude informatie en de informatie zoals gepubliceerd voor het nieuwe seizoen is leidend.

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 16

BOUWWERKZAAMHEDEN

16

CLASSIFICATIE Elke accommodatie is ingedeeld in categorieën door middel van sterren, sleutels of letters. Deze indeling gebeurt op basis van de officiële klassenindeling per land of eiland, volgens de meest actuele stand. Dit houdt tevens in dat u op grond van deze indeling, hotels in verschillende landen, niet met elkaar kunt vergelijken. Naast de officiële sterrenbeoordeling geeft Neckermann een eigen beoordeling.

DUURZAAM TOERISME Duurzaam Toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen kunnen worden aangeboden. De ANVR-reisbranche voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Zo voldoet ons bedrijf aan de ANVR-DTO verplichting, waarbij de reisonderneming o.a. een daartoe opgeleide coördinator heeft aangesteld die met goed gevolg een examen heeft afgelegd. Ook hebben wij een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen opgesteld, waarin staat beschreven hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu omgaan. U kunt onze beleidsverklaring en programma m.b.t. duurzaam toeristisch ondernemen nalezen op de website (neckermann.nl). Maar duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


BESLIST VOORAF LEZEN, VOOR EEN GOEDE VOORBEREIDING OP UW VAKANTIE! vakantieganger daarbij een onmisbare schakel (zie www.anvr.nl, duurzaam toerisme).

erg druk. Kiest u een hotel in het centrum, houd dan rekening met nachtelijk lawaai om (en soms zelfs in) uw accommodatie.

Ongeacht een bevestiging van onze organisatie, kan door de luchtvaartmaatschappij uiteindelijk worden besloten dat uw hond of kat niet mee kan op de vlucht. De luchtvaartmaatschappij bepaalt namelijk bij het inchecken, of aan de gate, of aan alle voorschriften met betrekking tot het vervoeren van een hond of kat is voldaan. Onze organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld indien een eerdere toezegging op deze wijze wordt ingetrokken.

Het is internationaal gebruikelijk dat u op de laatste dag uw appartement, bungalow of hotelkamer tussen 10:00 en 12:00 uur verlaat. De accommodatie dient namelijk weer in orde gemaakt te worden voor de nieuw aankomende gasten, die vanaf ongeveer 16:00 uur van de accommodatie gebruik zullen maken. Deze regel geldt ook in geval u aansluitend een rondreis gaat maken. Als u in verband met een late terugvlucht langer van de accommodatie gebruik wilt maken, kunt u dat op de dag zelf bij de receptie trachten te regelen. Als deze mogelijkheid bestaat zullen hiervoor kosten in rekening worden gebracht die u direct ter plaatse voldoet. Dit geldt ook als u ‘All Inclusive’ heeft geboekt.

INSECTEN

’S LANDS WIJS, ’S LANDS EER

Insecten komen vaker voor in warme landen dan in gebieden met een meer gematigd klimaat. Op uw vakantiebestemming kunt u insecten in de accommodatie tegenkomen en u dient daar dan ook rekening mee te houden. Het enige dat men hiertegen kan ondernemen is het gebruik van insecticiden. Met het oog op de nadelige gevolgen voor mens en milieu zullen de meeste accommodatieverschaffers het toepassen van dergelijke middelen doorgaans beperken.

Een vakantie in het buitenland betekent een andere cultuur, ander eten, een ander klimaat, kortom anders dan thuis. Houdt u hier rekening mee. Als algemeen advies geldt: laat sieraden thuis, draag uw reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding en maak in uw accommodatie altijd gebruik van een kluisje. Met een flexibele instelling geniet u optimaal van uw vakantie! Het kan voorkomen dat geplande excursies of pakketonderdelen komen te vervallen vanwege weersomstandigheden of doordat de plaatselijke autoriteiten een bepaalde bezienswaardigheid onaangekondigd sluiten. Ook tijdens feestdagen en religieuze feesten in b.v. een kerk of tempel zal het niet altijd mogelijk zijn bepaalde monumenten te bezoeken. Op het gebruik en vervoer van zowel hard- als softdrugs staan zeer zware straffen.

ECPAT-NL EN ANVR Wij steunen actief het ANVR en ECPAT-NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en seksueel misbruik van kinderen te melden (www.meldkindersekstoerisme.nl). Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

EIGEN PROGRAMMA Neckermann biedt naast pakketreizen ook de mogelijkheid om in een pakketreis een vakantie op eigen gelegenheid te combineren. Voor meer informatie en de voorwaarden neemt u contact op met uw reisadviseur of het Customer Contact Center.

EXCURSIES & PRIJZEN Excursies en sportcursussen ter plaatse geboekt, vallen buiten de reisovereenkomst. Ze worden door een plaatselijk agentschap, dat de volledige verantwoordelijkheid draagt voor de uitvoering, georganiseerd. Neckermann heeft slechts een bemiddelende rol in de totstandkoming van de verkoop van de excursie en/of sportcursussen. Deelname hieraan gebeurt altijd voor eigen risico van de deelnemer(s). Neckermann aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid. Onze reisleiding kan u desgewenst informeren over mogelijkheden en tarieven.

FACILITEITEN, EEN PAAR VOORBEELDEN Extra voorzieningen van accommodaties kunt u vaak gratis gebruiken. Soms worden echter extra kosten in rekening gebracht. Ook zijn bepaalde faciliteiten aan regels gebonden. Ga uit van het volgende: - Voor sommige sportfaciliteiten, kluisjes, kinderbedjes en de minibar zullen ter plaatse kosten in rekening worden gebracht. - Waterglijbanen zijn veelal slechts gedurende bepaalde uren geopend: uit veiligheidsoverwegingen kan het voorkomen dat een kind een bepaalde lengte moet hebben om van de glijbanen gebruik te maken. - In zwembaden is het veelal niet toegestaan om met een T-shirt of een Islamitisch badpak aan het water in te gaan. - Ligstoelen, parasols en gebruik van de televisie zijn over het algemeen gratis. - Animatieprogramma’s en kinder-/miniclubs zijn internationaal van opzet, er wordt niet altijd Nederlands gesproken. - Typisch Nederlandse keukenspullen, zoals een kaasschaaf, koffiezetapparaat etc., zal men niet altijd aantreffen in een appartement of bungalow. - Daar waar wij (gratis) draadloos internet en andere internet faciliteiten aanbieden, dient altijd rekening gehouden te worden met de lokale infrastructuur, wij kunnen niet aansprakelijk gehouden worden voor storingen waardoor verbinding niet mogelijk is. Tevens is het mogelijk dat slechts in bepaalde ruimtes in de accommodatie van (gratis) draadloos internet gebruik gemaakt kan worden.

FAMILIEKAMERS/SUITES Dit zijn 2 kamers met verbindingsdeur of 1 grote kamer met vaak maar 1 badkamer. De indeling en grootte van de familiekamer verschilt per accommodatie. Bij de accommodatiebeschrijving wordt zo goed mogelijk beschreven hoe de kamer bij die specifieke accommodatie ingericht/ingedeeld is.

FOTO’S IN DEZE BROCHURE De foto’s in deze brochure geven u een indruk van de bestemming en/of accommodatie. Het kan voorkomen dat de foto’s niet meer actueel zijn als gevolg van renovatie of verbouwing.

HOOGSEIZOEN Veel populaire bestemmingen zijn in het hoogseizoen en tijdens vakantieperiodes (ook die van het land zelf)

HUISDIEREN

INTERNET Als extra service aan onze klanten biedt Neckermann nog meer informatie op internet. Naast de uitgebreide informatie in de reisgids over onze bestemmingen en accommodaties, vindt u op onze website nog veel meer informatie en foto’s. Jaarlijks gaan onderzoekers op pad om de allerlaatste feiten en wetenswaardigheden te verzamelen. Het resultaat kunt u zien op: www.neckermann.nl en op www.neckermann-vakantieservice.nl. Aan de informatie op deze websites kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie in de reisgids is bindend en maakt deel uit van de reisovereenkomst.

KAMERS De hotelbeschrijvingen in deze brochure zijn op basis van 2-persoonskamers. In de meeste gevallen betreft het een kamer met 2 aparte bedden. Indien u met 3 of 4 personen een 2-persoons kamer reserveert, zal er een opklapbed, stretcher of bedbank worden bijgeplaatst. Tevens bestaat de mogelijkheid dat voor 2 kinderen een queensize-bed (max. 1.40 m breed) beschikbaar is. Houdt u rekening met beperkte ruimte op uw kamer, indien u met meerdere personen een kamer deelt. Bedenk dat 1-persoonskamers niet altijd beschikbaar zijn. Ondanks de toeslag, die de meeste hotels vragen, zijn deze kamers regelmatig minder gunstig gelegen en hebben ze soms minder faciliteiten.

KINDERBEDJES/KINDERSTOELEN Veel accommodaties beschikken over, een beperkt aantal, kinderbedjes. Geeft u daarom bij boeking uw verzoek hiervoor al door. Voor het gereed staan bij aankomst kunnen wij echter geen verantwoordelijkheid nemen. Eventuele kosten worden aan u ter plaatse in rekening gebracht. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een kinderstoel. Beddengoed voor het kinderbedje is niet inclusief, neemt u dit zelf van huis mee.

KLIMAAT Wij hebben te maken met een veranderend klimaat. Dit heeft tot gevolg dat u tijdens uw vakantie te maken kunt krijgen met onverwacht natuurgeweld. Afhankelijk van de bestemming kunnen dit tropische stormen of andere heftige weersomstandigheden zijn. Tegenwoordig kunnen tropische stormen gedurende het hele jaar voorkomen. Mocht u tijdens uw vakantie hiermee geconfronteerd worden, dan kunnen wij voor de gevolgen niet aansprakelijk worden gesteld, omdat er sprake is van een overmachtsituatie. Indien door het Calamiteitenfonds een uitkeringsvatbare situatie wordt vastgesteld, bestaat de mogelijkheid om op dit fonds een beroep te doen. Als informatiebron voor onze klimaattabellen gebruiken wij gegevens van het KNMI.

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 17

LAATSTE VAKANTIEDAG

17

LEEFTIJDEN EN LEEFTIJDSKORTINGEN Het is de verantwoordelijkheid van de hoofdboeker om de juiste geboortedata van de deelnemers op te geven. Indien voor een deelnemer een onjuiste geboortedatum wordt opgegeven waardoor een onjuiste kinderkorting of leeftijdskorting wordt berekend zal Neckermann de juiste kosten alsnog aan de hoofdboeker doorbelasten. Ook kan het voorkomen dat de hotelier de juiste kosten ter plaatse doorbelast.

LOST & FOUND Neckermann beschikt niet over de middelen om uw achtergebleven eigendommen bij u terug te bezorgen. Controleer daarom altijd voor vertrek naar Nederland of u al uw bezittingen hebt ingepakt en let op dat u niets vergeet.

LUCHTHAVEN SERVICEBALIES Neckermann heeft servicebalies op de luchthavens Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Brussel, Luik, Oostende, Düsseldorf, Keulen en Münster. Vanaf twee uur voor vertrek kunt u hier terecht voor informatie. Wie kort voor vertrek heeft geboekt, haalt hier ook de reisbescheiden op. Op de luchthaven Groningen worden wij vertegenwoordigd door onze agent Groundservice Groningen, op de luchthaven Maastricht door een vertegenwoordiger van de luchthaven en op Niederrhein (Weeze) vindt de afhandeling plaats via ticketcounter Serve2Fly. Met vragen kunt u bij hen terecht.

MEDISCHE INFORMATIE In een aantal gevallen is het noodzakelijk een medische verklaring, waaruit blijkt dat gevlogen mag worden, aan de luchtvaartmaatschappij te overleggen. Informatie hierover dient u zelf in te winnen bij uw huisarts of specialist, raadpleeg ook de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist. Vliegen met een lichaamsdeel in het gips is alleen mogelijk indien de behandelend arts een getekende, medische verklaring, met toestemming om te vliegen, heeft afgegeven. Deze verklaring dient tijdens het inchecken overlegd te worden. Bij het ontbreken van een dergelijke verklaring kan men op de vlucht geweigerd worden of kan alleen gevlogen worden indien het gips wordt open gezaagd. Een kind dat geïnfecteerd is met de bof, kinkhoest, de mazelen, de rode hond, roodvonk, de vijfde ziekte of waterpokken wordt alleen geaccepteerd mits in

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


BESLIST VOORAF LEZEN, VOOR EEN GOEDE VOORBEREIDING OP UW VAKANTIE! het bezit van een medische verklaring (Nederlands of Engels) ondertekend door een onafhankelijk (dus niet de eigen) arts. Deze medische verklaring geeft aan dat de ziekte niet (meer) besmettelijk is en dat het veilig is om te gaan vliegen. Dit voor de veiligheid van de passagier, zijn/haar kind en voor de veiligheid van andere passagiers en de bemanning. In geval van twijfel dient een arts geraadpleegd te worden.

MEDISCHE VOORSCHRIFTEN U dient zelf vooraf goed te informeren of er gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan uw reis. Informeer bij de GGD, uw huisarts of uw reisbureau.

MEENEMEN ETEN EN DRINKEN IN DE ACCOMMODATIE In diverse accommodaties is het niet toegestaan om etenswaren en dranken mee naar binnen te nemen. De hoteliers hebben hierin een eigen verantwoording en houden er strikte huisregels op na. Wanneer gasten zich hier niet aan houden zullen zij op een correcte en klantvriendelijke wijze op deze regels gewezen worden.

NIET ROKEN De door ons aangeboden vluchten zijn rookvrij. Houdt u er tevens rekening mee dat in de accommodaties en de daarbij behorende faciliteiten een rookverbod geldt.

ONVOLKOMENHEDEN Als u op de bestemming een fout of onvolkomenheid ontdekt, meldt dat dan direct ter plaatse bij de hotelier, de reisleiding of onze plaatselijke vertegenwoordiger. Kunt u hen niet bereiken, schakel dan Neckermann in Nederland in. Vanaf uw vakantie bestemming kunt u alleen telefonisch klachten aan ons kenbaar maken. Op e-mail/twitter of schriftelijke berichten vanaf uw smartphone kunnen wij niet reageren. Houdt u hierbij echter wel rekening met de hoge kosten van gebruik van een mobiele telefoon. Als de tekortkoming ook dan nog niet tot tevredenheid is opgelost en aanleiding geeft tot een klacht, dan dient u deze z.s.m. te melden bij de reisleiding of - indien onmogelijk - de reisorganisator. Laat bij de reisleiding altijd een zogenaamd klachtenrapport opstellen, zodat uw klacht naderhand geverifieerd kan worden. Als een klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost, moet u deze uiterlijk binnen een maand na terugkeer in Nederland schriftelijk (bij voorkeur per e-mail via onze site) en gemotiveerd indienen bij Neckermann. Wanneer u tijdens de vakantie niet aan de mondelinge en/of schriftelijke meldingsplicht heeft voldaan kan uw eventuele recht op schadevergoeding worden beperkt of uitgesloten. Als de klacht niet de uitvoering, maar de totstandkoming van de overeenkomst betreft, dan moet u die binnen een maand na kennisname van de feiten waarop de klacht betrekking heeft, bij Neckermann Reizen indienen. Afdeling Customerservice; openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur op telefoonnummer (0031)-(0)23-5135139. Buiten kantooruren wordt u doorgeschakeld naar onze alarmcentrale.

PASPOORT EN VISUM Voor het reizen naar al onze vakantiebestemmingen is een geldig paspoort vereist. Voor sommige bestemmingen dient het paspoort zelfs nog zes maanden na terugkomst geldig te zijn. Kinderen die naar het buitenland reizen dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Een bijschrijving van het kind in het paspoort van een van de ouders is geldig. Tevens zijn er strenge regels in geval een kind alleen met de ouder reist wiens achternaam hij/zij niet draagt. De douane kan dan vragen om een kopie van de geboorteakte of het trouwboekje waaruit blijkt dat de meereizende persoon echt één van de ouders is. Gaat een kind op vakantie met anderen dan de eigen ouder(s), dan dient men in het bezit te zijn van een verklaring van beide ouders en kopieën van de paspoorten van beide ouders. Voor enkele landen heeft u een visum nodig, dat u ter plaatse op de luchthaven kunt verkrijgen. Dit geldt voor

Nederlandse staatsburgers. Vakantiegangers met een andere nationaliteit adviseren wij bij hun ambassade te informeren welke documenten zij nodig hebben. Het is belangrijk dat u zelf ook tijdig controleert of bovenstaande gegevens nog juist zijn. Dit geldt ook bij grensoverschrijdende excursies. De visuminformatie in deze brochure is onder voorbehoud. Kijk voor meer informatie op www.visumdienst.nl. Tenslotte bent u zelf verantwoordelijk voor het in het bezit zijn van de vereiste reisdocumenten.

PLATTEGRONDEN Deze geven een indicatie van de ligging van accommodaties t.o.v. het strand en centrum, de afstanden genoemd bij de accommodatie beschrijvingen in de kleurenbrochure zijn veelal hemelsbreed gemeten.

PREFERENTIES EN ESSENTIES U heeft wellicht bijzondere wensen, zoals over de ligging van uw kamer. U kunt uw wens kosteloos bij boeking opgeven. Dit heet een preferentie, een voorkeur dus. Omdat hier geen garantie voor kan worden afgegeven, kunnen hier ook geen rechten aan ontleend worden. Is uw wens zo essentieel, dat de boeking anders niet door kan gaan, dan is dit een ‘essentie’. Maak dit goed duidelijk aan uw reisagent. Neckermann heeft altijd het recht om een essentie te weigeren als zij de uitvoering van de essentie niet kan garanderen. Aan een essentie zijn kosten verbonden. Zie ook artikel 4 van de ANVR-Reisvoorwaarden en onze informatie op de laatste pagina van deze prijsbijlage.

REISBESCHEIDEN De reisbescheiden worden circa 10 dagen voor vertrek (digitaal) naar uw reisbureau gestuurd. Heeft u direct bij Neckermann geboekt, dan worden de reisbescheiden naar het door u opgegeven e-mail adres gestuurd. Indien u boekt binnen 1 week voor vertrek (bij internet boekingen 14 dagen voor vertrek) worden de reisbescheiden op de luchthaven van vertrek klaargelegd. Het is de verantwoordelijkheid van de hoofdboeker om de reisbescheiden te controleren (naam, spelfouten etc.).

REISLEIDING Neckermann maakt deel uit van de internationale organisatie Thomas Cook. Wereldwijd staan de medewerkers van onze organisatie 24 uur per dag tot uw dienst om ervoor te zorgen dat u geniet van een zorgeloze vakantie. Onze reisleiding werkt onder de naam Thomas Cook Service en is herkenbaar aan het Neckermann en Thomas Cook logo. Zij zorgen voor opvang op de luchthaven en hier ontvangt u alle informatie met betrekking tot hun serviceverlening en bereikbaarheid. Deze informatie is ook terug te vinden in het Neckermann informatieboek en/of –bord in uw accommodatie. Daarnaast vindt u in vele bestemmingen de zogenaamde Thomas Cook Service Centers.

SLECHT TER BEEN OF EEN ROLSTOEL Neckermann biedt geen speciale reizen en accommodaties aan voor rolstoelgebruikers. Er zijn echter wel mogelijkheden om begeleiding op de luchthaven aan te vragen, een speciale transfer of indien noodzakelijk, een aangepaste kamer / essentie. Indien u een eigen rolstoel mee neemt dient u dit bij boeking op te geven. Als u een pakketreis reserveert, dan dient u hiervoor een rolstoelformulier in te vullen. Dit formulier kunt u opvragen bij uw reisadviseur of downloaden op www.neckermann.nl. Mocht u een rollator mee willen nemen, dan hoeft dit niet vooraf te worden opgegeven. Om teleurstellingen tijdens de vakantie te voorkomen, adviseren wij u, bij boeking, zo duidelijk mogelijk aan te geven welke speciale voorzieningen en afmetingen, van bijvoorbeeld deuren, onmisbaar zijn. Of de gevraagde voorzieningen beschikbaar zijn, kan door ons nimmer worden gegarandeerd, doch wij zullen ons uiterste best doen de voor u belangrijke informatie in te winnen. In geval een rolstoelvriendelijke kamer is aangevraagd, houdt u er dan rekening mee dat een dergelijke kamer in uw vakantieland vaak minder aangepast is dan u in Nederland gewend bent.

SERVICE AAN BOORD De chartermaatschappij waarmee u vliegt is onder voorbehoud. Het kan dus voorkomen dat u uiteindelijk vliegt met een chartermaatschappij met een à la carte service in plaats van een standaard service. In dat geval ontvangt u geen vergoeding voor een maaltijd aan boord. De toeslagen zoals u vindt beschreven in de extra vakantie-informatie in de prijsbijlage, zijn niet afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Ongeacht de service aan boord gelden op alle vluchten uiteraard de strenge kwaliteit en veiligheidseisen van de luchtvaartmaatschappijen.

STERRENKWALIFICATIE ACCOMMODATIE Naast de officiële sterrenbeoordeling geeft Neckermann een eigen beoordeling (N). Daarvoor baseren wij ons op eigen strenge kwaliteitscontroles en de opinie van onze klanten. Om de klasse van de accommodatie zo nauwkeurig mogelijk te beoordelen, werken wij met de volgende kwalificaties: Eenvoudige accommodatie Middenklasse accommodatie Zeer goede accommodatie Eerste klasse accommodati Eerste klasse accommodatie met net iets meer Beste accommodatie ter plaatse

STICHTING GARANTIEFONDS REISGELDEN

Neckermann is niet aansprakelijk voor schade, waarvoor u vergoeding kunt claimen op basis van een reiskosten- of annuleringsverzekering. Die schade kunt u bij de verzekeringsmaatschappij verhalen. Wij raden u aan om u goed te verzekeren. Met een reisverzekering kunt u in noodgevallen een beroep doen op een van de alarmcentrales in Nederland. Met een annuleringsverzekering bent u gedekt voor de annuleringskosten van een reis, maar ook voor door ziekte gemiste vakantiedagen. Lees bij de boeking de polisvoorwaarden door.

Neckermann (KvK 33127166) is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). Alle in dit programma gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, vallen daarom onder de garantie van SGR. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. Vraag uw reisadviseur naar de brochure ’Garantie voor uw vakantie’.

SCHOONMAAK

STORINGEN

De accommodatie wordt bij aankomst schoon opgeleverd. Houdt u er rekening mee dat u wellicht thuis hogere eisen stelt aan wat ‘schoon’ betekent dan wat men er in andere landen van vindt. In goedkopere accommodaties wordt uw appartement of kamer veelal 1 x per week schoongemaakt en worden handdoeken en beddengoed vaak 1 x per week gewisseld. In duur-

Het kan voorkomen dat u tijdens uw vakantie te maken krijgt met tijdelijke watertekorten, stroomuitval of andere storingen. Wij vragen uw begrip voor dergelijke overmachtsituaties en kunnen hiervoor geen verantwoordelijkheid dragen.

REISVERZEKERINGEN

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 18

dere accommodaties gebeurt dit meerdere keren per week.

18

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


BESLIST VOORAF LEZEN, VOOR EEN GOEDE VOORBEREIDING OP UW VAKANTIE! TRANSFER Bij aankomst op de luchthaven wordt u in de meeste gevallen ontvangen door een vertegenwoordiger van Neckermann, die u verwijst naar de bus die u naar uw accommodatie brengt of naar de autoverhuurbalie als u een auto hebt gehuurd. In de meeste gevallen zal de medewerker niet meereizen in de bus. In enkele gevallen zal de bus niet tot de voordeur van de accommodatie kunnen komen en zult u de laatste meters met uw bagage te voet af moeten leggen. De transferbus zal u veelal niet rechtstreeks naar uw geboekte accommodatie brengen, maar onderweg ook bij andere accommodaties gasten afzetten. In sommige gevallen worden aankomsten van verschillende vluchten met een gecombineerde transfer uitgevoerd, dit kan betekenen dat uw transferbus wachttijd heeft voordat naar uw accommodatie wordt vertrokken. Uiteraard heeft dit gevolgen voor uw transfertijd. Ook voor de transfer tijdens de terugreis geldt dat deze langer kan duren vanwege de route die langs diverse hotels gereden wordt. Tevens kan het combineren van vluchten tot gevolg hebben dat u op de luchthaven wat meer tijd hebt voordat uw vlucht vertrekt. Wij wijzen u er op dat u zelf verantwoordelijk bent voor het in en uit de transferbus laden van uw bagage. Zeer dikwijls zullen medewerkers van agentschappen of accommodaties uw bagage in en uit de bussen laden, maar u dient zelf in het oog te houden dat uw bagage hierbij niet zoekraakt of vergeten wordt. Verder kan bijzondere bagage, zoals een surfplank, golftas, fiets, rolstoel of huisdier meestal niet mee in de transferbus. Dat heeft te maken met gebrek aan ruimte of met plaatselijke wettelijke voorschriften. Indien deze bijzondere bagage wel mee kan in de transferbus, kan het zijn dat u ter plaatse extra kosten moet betalen. Ook de extra kosten voor het transport van bagage die niet mee kan zijn voor uw eigen rekening. Er worden geen transfers aangeboden tussen verschillende accommodaties.

VAKANTIE EN GEZONDHEID Geen prettig maar wel een belangrijk onderwerp betreft het risico ziek te worden tijdens uw vakantie, zoals door een besmetting met legionella. De legionella bacterie kan overal in leidingwater voorkomen: in openbare gebouwen, thuis en ook op vakantiebestemmingen. Normaal gesproken levert dit geen extra gevaar op, echter een plotseling hoge concentratie van de bacterie kan, door inademing, in sommige gevallen een besmetting veroorzaken. Om de kans zo klein mogelijk te maken is er op internationaal niveau een protocol afgesproken met bindende maatregelen die moeten worden getroffen zodra het Europese meldingscentrum een bericht stuurt over een mogelijke besmetting in een vakantie accommodatie. Het protocol is opgesteld in samenwerking met de Inspectie voor de Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Consumentenbond. Aan de hand van dit protocol zullen de juiste maatregelen getroffen worden om reizigers te beschermen. Het blijft echter raadzaam ook zelf altijd alert te zijn en een arts te raadplegen, indien u zich tijdens of kort na uw vakantie niet lekker voelt. Met antibiotica is de aandoening goed te behandelen.

VERTREKTIJDEN, VLUCHTEN & TUSSENLANDINGEN De definitieve vertrektijden van uw vliegreis vindt u in uw reisbescheiden. Deze tijden kunnen afwijken van de u bij boeking opgegeven informatieve tijden. Hetzelfde geldt voor de vliegmaatschappij. Te allen tijde kunnen ook op de dag van vertrek uit Nederland of bij terugreis nog wijzigingen worden aangebracht. Ook na uitgifte van uw ticket (met lokale tijden) blijft het mogelijk dat de vertrektijd of maatschappij verandert. Als er sprake is van vluchtwijziging voor vertrek, wordt u hiervan op de hoogte gebracht. Bij wijzigingen van de terugvlucht meldt de reisleiding dit op het infobord van uw accommodatie. Het kan gebeuren dat u ’s avonds heen vliegt en op de laatste vakantiedag ’s ochtends al weer terugreist. Toch zijn dit volledige reisdagen, ook volgens de reisverzekeraar. U kunt geen aanspraak maken op terugbetaling van (een deel van) de reissom. Een rechtstreekse vlucht is niet hetzelfde als een non-stop vlucht. Het kan voorkomen dat vluchten, die in principe non-stop gepland staan, vanwege operationele redenen met een tussenlanding uitgevoerd worden. Dit valt buiten onze invloed. Daar waar op voorhand bekend is dat er een tussenlanding wordt gemaakt, wordt dit op de pagina ‘Extra vakantieinformatie’ vermeld in de prijsbijlage. Ook vertragingen van vluchten vallen buiten de verantwoordelijkheid van Neckermann. U krijgt geen vergoeding als u door het vliegschema een maaltijd mist die bij uw verzorgingspakket was inbegrepen. Als u door vertragingen uw aansluiting met het openbaar vervoer mist, is Neckermann evenmin aansprakelijk.

WANGEDRAG Daar waar de in het dagelijkse leven geldende normen en waarden tijdens een vakantie soms worden vergeten en waar inbreuk wordt gemaakt op de privacy van andere gasten, of in algemene zin overlast wordt veroorzaakt, zal onze reisleiding samen met de hotelier betrokkenen hier op aanspreken. In het geval van herhaald wangedrag zal niet worden geschroomd gasten uit de accommodatie te laten verwijderen. Tevens zullen deze gasten aansprakelijk worden gesteld alle schade te vergoeden. Bovendien kunnen zij door Neckermann uitgesloten worden van verdere deelname aan de reis, waardoor alle ontstane kosten voor eigen rekening komen.

WATER Water is in warme landen schaars. Op sommige bestemmingen wordt dan ook begrip gevraagd voor waterbezuinigingen. Ook kan het zijn dat zonnecollectoren voor de verwarming van het water zorgen. Tijdens zonloze periodes kan het gebeuren dat uw bad niet volledig met warm water kan worden gevuld.

VERZORGING De verzorging bij halfpension, volpension of all inclusive begint met de lunch of het diner en eindigt met het ontbijt. Als u door een vliegschema niet van een maaltijd of het all inclusive-concept gebruik kunt maken, wordt hiervoor geen restitutie verleend. Tijdens feestdagen (bijvoorbeeld Kerst en Oud en Nieuw) kunnen restaurants en bars in de accommodatie gewijzigde openingstijden hanteren. Indien u een combinatie van een rondreis met ervoor of erna een andere accommodatie uit onze brochure heeft geboekt, zal op de wisseldag het betreffende arrangement met een ontbijt eindigen terwijl het aansluitende arrangement pas met een diner begint. Het kan voorkomen, veelal in de luxe hotels, dat heren verplicht zijn in lange broek en dames verzorgd gekleed aan het diner te verschijnen.

WERELD NATUUR FONDS

VOORDEELKAMERS

WIJS OP REIS

Extra voordelige kamers (2pk voordeel): deze dient u snel te boeken, want de voorraad is beperkt. Deze kamers kunnen minder gunstig gelegen kamers zijn, in sommige gevallen zonder balkon. In enkele gevallen wordt er door de hotelier op de voordeelkamers geen vroegboekkorting gegeven. Hierdoor kan het voorkomen dat -in de periode dat de vroegboekkorting geldig is- de normale kamer toch iets goedkoper is dan de voordeelkamer. Het is niet mogelijk om een essentie voor een aangepaste kamer aan te vragen voor voordeelkamers.

Niet alleen het boeken van een vakantiebestemming vraagt de nodige tijd en aandacht, ook de voorbereiding op een buitenlandse vakantiereis is belangrijk. Laat u voor boeking altijd goed informeren over de door u gekozen vakantiebestemming om teleurstellingen na vertrek te voorkomen. Elk jaar weer raken veel Nederlanders in het buitenland hun paspoort, pinpas of creditcard kwijt. Hetzij door diefstal, hetzij door verlies tijdens het kamperen of tijdens het beoefenen van een favoriete sport. Wanneer het paspoortnummer is genoteerd, kan men bij verlies snel een vervangend identiteitsbewijs regelen via de Nederlandse ambassade of het consulaat. Dat scheelt tijdens de vakantie een hoop tijd en regelwerk. Met andere woorden: ga goed voorbereid op reis. Via het Ministerie van Buitenlandse Zaken (www.minbuza.nl/Reizen en landen) vindt u veel informatie over onder andere reisadviezen, tips voor reizigers en reisvoorbereiding.

VERLENGING EN VROEGTIJDIG VERTREK

VOOR- EN NASEIZOEN

Ter plaatse uw verblijf nog verlengen is mogelijk indien er voldoende plaats is in de accommodatie en in het vliegtuig. Verlengingen kunnen in de laatste officiële week van uw verblijf bij de reisleiding worden aangevraagd. De kosten voor de accommodatie en de nieuwe vluchtplaats zijn voor eigen rekening en worden ter plaatse voldaan. Bij voortijdig afbreken van de vakantie beschouwen wij de hele pakketreis (accommodatie en vlucht in een standaardpakket) als geannuleerd. Net als bij een verlenging dienen dan ook de kosten voor een nieuwe vluchtplaats ter plaatse te worden aangevraagd en betaald. Afhankelijk van de vakantiebestemming variëren de kosten.

Het kan voorkomen dat bepaalde faciliteiten in uw accommodatie in het laagseizoen niet geopend zijn en dat de animatieprogramma’s (gedeeltelijk) stoppen. Ook is het mogelijk dat strand- en sportvoorzieningen, zwembaden, restaurants en verhuurbedrijven gedeeltelijk hun deuren sluiten. Houd er rekening mee dat het openbaar vervoer minder vaak rijdt. Neckermann heeft hier geen invloed op.

WAARBORGSOM In sommige appartementen en bungalows bent u verplicht bij aankomst een waarborgsom te betalen. Bij vertrek krijgt u uw waarborgsom weer terug, na aftrek van de eventueel verschuldigde kosten, zoals voor de schoonmaak of kosten voor breuk en beschadiging. Soms vindt verrekening achteraf plaats (met inhouding

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 19

van eventuele kosten), bijvoorbeeld omdat u buiten de openingstijden van de receptie vertrekt. Ook hotels verlangen vaak een borg, dit om eventuele gemaakte kosten voor telefoon, roomservice en extra diensten te dekken. Hiervoor maakt men een afdruk van uw creditcard, die u na betaling van de extra gemaakte kosten geretourneerd krijgt bij het uitchecken. De waarborgsom valt officieel buiten de reisovereenkomst. Neckermann is dan ook niet aansprakelijk, indien u na afloop van uw verblijf uw waarborgsom niet ontvangt.

19

Plant en dier, te mooi voor een souvenir. Nederlandse toeristen staan erom bekend: kijken, kijken niet kopen. Niet zo leuk voor de handelaren, maar som kan deze voorzichtige opstelling helemaal geen kwaad. Want sommige souvenirs worden gemaakt van bedreigde dieren en planten. Zoals een stukje koraal, grote schelpen of een tasje van slangenleer. Door goed op te letten wat u wel en vooral niet koopt bewijst u niet alleen de natuur maar ook uzelf een dienst. Het inleveren van uw souvenir bij de douane is geen leuk einde van uw vakantie. Al helemaal niet als u daar bovenop ook nog een fikse boete moet betalen… Meer weten over foute souvenirs? Kijk op de website van het Wereld Natuur Fonds: www.wnf.nl

ZWANGERSCHAP Luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels m.b.t. vliegen tijdens de zwangerschap. Bent u tijdens uw vliegreis in verwachting, wendt u dan te allen tijde tot de maatschappij waarmee u vliegt, om u op de hoogte te laten brengen van deze regels. De uiteindelijke beslissing ligt altijd bij de gezagvoerder van de betreffende vlucht. Indien hij het niet verantwoord vindt, heeft hij het recht u te weigeren op de vlucht. Dit valt geheel buiten onze invloed en verantwoorde-

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


BESLIST VOORAF LEZEN, VOOR EEN GOEDE VOORBEREIDING OP UW VAKANTIE! lijkheid, hieruit voortvloeiende kosten kunnen dan ook niet op Neckermann verhaald worden.

ZWEMMEN Op vakantie gaan naar een warme bestemming betekent vaak genieten van zon en strand, waarbij doorgaans ook genoten wordt van de zee en het bij het hotel behorende zwembad. Jong en oud zal veel plezier beleven in en rond het water. Toch is het belangrijk om de veiligheid van, met name, jonge kinderen niet uit het oog te verliezen. Vandaar de volgende vijf tips: 1. Het zwembad of strand kan abrupt aflopen en snel dieper worden, test dus altijd samen met uw kind tot waar ze veilig kunnen lopen 2. Zwembaden kunnen ondieper zijn dan ze lijken – pas op dat er niet altijd overal veilig gedoken kan worden 3. Laat kinderen niet hard rennen rond het zwembad omdat de tegels nat en glad kunnen zijn 4. Laat kinderen niet spelen bij afvoer- en waterzuiveringputjes en roosters omdat de afzuiging van het water daar zeer sterk kan zijn en uw kind onder water vast kan komen zitten. Ook als er een voorwerp op de afzuigpunt zit, is het zeer verstandig te voorkomen dat uw kind dit er zelf afhaalt zonder hulp van een volwassene. 5. Laat kinderen nooit onbegeleid van glijbanen afgaan. Als ze nog ongeoefend zwemmer zijn kunnen ze gedesoriënteerd raken onder water. Dus zowel op het strand als in het zwembad, ook al kunnen kinderen zwemmen als de beste, houdt altijd een oogje in het zeil!

© THOMAS COOK NEDERLAND B.V. (KVK 33127166) Alle rechten voorbehouden. Niets in deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever, zijnde Thomas Cook Nederland B.V.

RESPECT VOOR NATUUR EN CULTUUR Neckermann Reizen hecht veel waarde aan de relatie tussen toerisme en milieu. De aantrekkelijkheid van de leefomgeving is immers een belangrijk onderdeel van het toeristisch product. De zorg voor mens en milieu heeft Neckermann Reizen verwoord in een milieubeleid dat op de internetsite nader wordt toegelicht. Met de in het beleid geformuleerde doelstellingen levert Neckermann Reizen naar beste vermogen een bijdrage aan het behoud van de leefomgeving op uw vakantiebestemming. Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de Stichting Milieuzorg ANVR-Reisorganisatoren. Verder vindt Neckermann Reizen het belangrijk dat haar gasten goed geïnformeerd op reis gaan en wil daar een actieve rol in spelen. Want ook u als vakantieganger kunt een bijdrage leveren, door tijdens uw vakantie op verantwoorde wijze van de natuur te genieten en de lokale gebruiken te respecteren. Op onze website staan tips en adviezen die u eenvoudig in de praktijk kunt brengen. Wilt u meer weten over wat Neckermann Reizen doet en wat u zelf kunt doen, dan verwijzen wij u naar: www.neckermann.nl, www.neckermannvakantieservice.nl.

NECKERMANN REIZEN Spicalaan 41, 2132 JG Hoofddorp Tel.: 0900-5550555 (0,15 p/min) Kijk ook op www.neckermann.nl of www.neckermann-vakantieservice.nl

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 20

20

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


AANTEKENINGEN

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 21

21

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


AANTEKENINGEN

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 22

22

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


AANTEKENINGEN

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 23

23

Vliegvakanties

28-11-13 10:15


NECKERMANN REIZEN Spicalaan 41, 2132 JG Hoofddorp, tel. 0900-5550555 (€ 0,15 p.m.)

Dit reisprogramma is in de maand november 2013 in druk gegeven. Sindsdien kunnen in de gegevens betreffende de reisaanbiedingen wijzigingen zijn opgetreden. Onze boekingskantoren zijn daarover geïnformeerd. Het boekingskantoor zal voorafgaand of bij de boeking de benodigde algemene informatie verstrekken over de vereiste reisdocumenten. U moet er echter zelf voor zorgen bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde documenten (zie de ANVR-Reisvoorwaarden, artikel 9, lid 4). Tevens zult u tijdig moeten nagaan of de eerder verkregen informatie nog correct is. Uw reisagent kan u daarbij behulpzaam zijn. Het boekingskantoor zal u gaarne informatie verstrekken over de mogelijkheid om een reis- en/ of annuleringsverzekering af te sluiten. Indien u op de bestemming een fout of een onvolkomenheid constateert dan wordt van u verwacht dat u daarvan meteen melding doet bij de betrokken dienstverlener c.q. agent. Maak van uw bezwaren tevens melding bij de reisleiding indien de tekortkoming niet is opgeheven. Hoe eerder u dat doet, des te sneller kan er naar een oplossing worden gezocht. Blijven uw bezwaren dan nog bestaan laat dan bij de reisleiding een zgn. klachtenrapport opstellen, zodat uw klacht naderhand geverifieerd kan worden. Kunt u de reisleiding niet bereiken, neem dan contact op met ons servicekantoor ter plaatse of onze reisorganisatie (afd. Clientenservice) in Nederland. Vanaf uw vakantiebestemming kunt u alleen telefonisch klachten aan ons kenbaar maken. Op e-mail, twitter of schriftelijke berichten vanaf uw smartphone kunnen wij niet reageren. Houdt u hierbij echter wel rekening met de hoge kosten van gebruik van een mobiele telefoon. Als een klacht op uw vakantiebestemming niet bevredigend wordt opgelost, moet deze uiterlijk binnen één maand na terugkeer in Nederland schriftelijk en gemotiveerd worden ingediend bij het boekingskantoor. Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen en gewoonten, een andere cultuur, ander eten, anders dan thuis. Dat is één van de aantrekkelijke kanten van de vakantie, maar ook een aspect om bij uw vakantieverwachtingen rekening mee te houden. Ook moet rekening worden gehouden met de mogelijk-

heid van bouwactiviteiten op de bestemming, met een beperkte openstelling van winkels en uitgaansmogelijkheden en met een beperkter aanbod van faciliteiten en verbindingen in vooren naseizoen. Als een speciale wens zo essentieel is dat een reisovereenkomst alleen zal worden gesloten indien vaststaat dat aan deze wens wordt tegemoet gekomen, dan is er sprake van een essentie. Essentiële wensen bij boeking behoeven door onze reisorganisatie eerst indien een medische grondslag aanwezig is te worden aangevraagd c.q. geaccepteerd. Zie artikel 4, lid 1 en 2 van de ANVR-Reisvoorwaarden. De kosten voor deze of andere (niet-medische) essenties bedragen € 23,-, vermeerderd met evt. communicatiekosten (€ 10,-). In artikel 5, lid 2 van de ANVR-Reisvoorwaarden is sprake van een vrijblijvend aanbod dat door de reisorganisator zo nodig kan worden herroepen. Herroeping dient zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk vóór 16.00 uur de volgende werkdag voor reizen naar Europa en Middellandse Zeelanden en respectievelijk, voor alle overige bestemmingen, vóór 12.00 uur de tweede werkdag na de dag van aanvaarding, te geschieden onder opgaaf van redenen. Herroeping kan bijvoorbeeld nodig zijn wegens correctie van fouten in de reissomberekening. Artikel 3, lid 1, 2, 3 en 4 van de ANVR-Reisvoorwaarden vereist de verstrekking van persoonlijke gegevens van alle medereizigers, die voor de uitvoering van de reis van belang kunnen zijn. Deze bepaling betreft niet alleen een geestelijke of lichamelijke handicap doch ook andere hoedanigheden die bij de uitvoering van de reis voor de reiziger zelf of voor de groep van belang zijn. Indien de reiziger (aanmelder van de reis) in deze informatieplicht tekortschiet en dit tot gevolg heeft dat deze reiziger(s) door de reisorganisator van (verdere) deelname van de reis overeenkomstig het bepaalde in artikel 18, lid 2 wordt uitgesloten, worden de in dat artikel bedoelde kosten aan hem in rekening gebracht. Na tijdige betaling van de gehele reissom zal de reisorganisator gedurende het tijdvak vanaf zes weken voor de dag van vertrek (bij eigenvervoerprijzen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) de reissom niet wijzigen. Uitsluitend in geval van onvoorzienbare extreme verhoging van de brandstofkosten of

Indien een reiziger de reis moet annuleren, bestaat de mogelijkheid van in-de-plaatsstelling. Zie artikel 11 van de ANVR-Reisvoorwaarden. Indien u uw reis via een reisbureau heeft geboekt zal de gehele afhandeling van uw reis (dus ook een eventuele annulering) via het reisbureau moeten verlopen. Annulering is alleen mogelijk gedurende de openingstijden van ons Customer Contact Center, de openingstijden kunt u vinden op www.neckermann.nl. Bij annulering buiten deze tijden geldt als annuleringsdatum de eerstvolgende werkdag. Voor annuleringskosten zie artikel 12 van de ANVR-Reisvoorwaarden. Indien een wijziging van de reisovereenkomst, naar de bepalingen van de ANVR-Reisvoorwaarden (artikel 10: op verzoek van de reiziger) mogelijk is, zullen de kosten € 27,- per boeking bedragen tot 28 dagen voor vertrek (plus eventuele communicatiekosten). Bij sommige van onze rondreizen geldt het vereiste van een minimum aantal deelnemers, beneden welk aantal de rondreis niet kan worden uitgevoerd. De reisorganisator heeft het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal. Wij vermelden de opzegtermijn en het vereiste minimum aantal aanmeldingen duidelijk in de publicatie. Degene die een reis boekt voor (ook) andere deelnemers is hoofdelijk aansprakelijk voor alle anderen die hij aanmeldt. Ten aanzien van minderjarige reizigers moet worden aangetoond dat ouders of voogden toestemming hebben verleend. Voor de volledige informatie verwijzen wij naar de ANVR-Reisvoorwaarden, die bij boeking door het reisbureau aan u dienen te worden overhandigd.

STICHTING GARANTIEFONDS REISGELDEN SGR-1010

NECKERMANN REIZEN LID VAN DE ANVR REISORGANISATOR

Neckermann

NVNs-VERRE.indb 24

verhogingen van verschuldigde belastingen en heffingen kan de reisorganisator tot 20 dagen voor de dag van vertrek van deze bepaling afwijken. Zolang de reissom niet is voldaan heeft de reisorganisator het recht om tot 20 dagen voor de aanvang van de reis de reissom te verhogen i.v.m. wijzigingen in de vervoerskosten (met inbegrip van de brandstofkosten) en de verschuldigde heffingen.

24

Vliegvakanties

28-11-13 10:15

S14 Prijsbijlage verre reizen  

S14 Prijsbijlage verre reizen

Advertisement