Page 1

MET PEGASE & ETIHAD AIRWAYS NAAR

DE VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN HET LAND VAN SUPERLATIEVEN


Voorwoord In dit boekje ontdekt u tientallen goede redenen waarom een Pegase-reis naar de Verenigde Arabische Emiraten een absolute must is. Als één bestemming zich de afgelopen jaren op de kaart heeft gezet, dan is het deze wel. Futuristische wolkenkrabbers waren er al, maar nu maakt de hoofdstad Abu Dhabi ook een culturele inhaalbeweging: binnenkort kunt u zich de ogen uitkijken in topmusea zoals het nieuwe Louvre en het Guggenheim. Daarnaast is het een veilige en zonzekere bestemming, zowel geschikt voor een strandvakantie als een citytrip. Tegelijk snuift u er de magische sfeer uit de sprookjes van Duizend-en-één-nacht op. Naar een land vol luxueuze verrassingen vliegt u met een luxemaatschappij. Pegase biedt u met het vooruitstrevende Etihad Airways een weergaloze reisbeleving. Reeds zeven jaar op rij heeft de luchtvaartmaatschappij de hoofdprijs weggekaapt op de World Travel Awards, meer bepaald de begeerde benoeming tot ‘World’s Leading Airline’. En met reden: het comfort en de service in Business Class bij Etihad is vergelijkbaar met First Class bij de meeste andere maatschappijen. Maar ook in Economy Class vindt u tal van speciale details en attenties, zoals een Flying Nanny en een heerlijk viergangenmenu. Zoals altijd geniet u bij ons van de gerenommeerde Pegase Privileges. Een chauffeur komt u ophalen en voert u zonder stress naar de luchthaven. Daarna kunt u vlot boarden via de fast lane, en geniet u in de lounge nog even van een hapje en een drankje voor u op het vliegtuig stapt. Ter plaatse wacht u een zorgeloze transfer naar uw hotel, zodat u volledig relaxed begint aan uw belevenissen. Of u nu gaat golfen, logeert in een woestijnresort, een kijkje neemt op het fenomenale Formule 1-circuit of gaat shoppen: in de Verenigde Arabische Emiraten komt u ogen tekort. Happy Travels! Het Pegase Team

3


De Verenigde Arabische Emiraten in het kort Officiële naam?

Vluchten?

Verenigde Arabische Emiraten Hoofdstad? Abu Dhabi Taal? Arabisch, Engels wordt overal gesproken

Etihad Airways vliegt 8 keer per week rechtstreeks van Brussel naar Abu Dhabi. Vluchtduur: zo’n 7 uur. Reizigers met bestemming Dubai kunnen gebruikmaken van Etihad’s gratis shuttle service per luxueuze bus van de luchthaven van Abu Dhabi naar de Etihad Travel Mall in Dubai (gelegen naast het Noor Islamic Bank metrostation).

Reisformaliteiten & gezondheid? Voor reizigers met de Belgische nationaliteit: internationaal reispaspoort (nog 6 maanden geldig bij terugkomst uit de V.A.E.), gratis visum bij aankomst op de luchthaven (bij verblijf van max. 30 dagen). Geen inentingen verplicht.

Geld? V.A.E. Dirham (10 AED = ca. 2,4 EUR (augustus ’16)). Kredietkaarten worden courant aanvaard, veel bankautomaten aanwezig. Het geven van fooien is minder gebruikelijk.

Lokale tijd? Zomer + 2 uur, winter + 3 uur. Het weekend in de V.A.E. valt op vrijdag en zaterdag.

Klimaat? Woestijnklimaat, de beste reistijd is tussen oktober en april met een gemiddelde temperatuur van 25-30 graden. Neerslag komt zelden voor.

Eten & drinken?

Alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd. Alcohol is aan iets striktere regels gebonden. In 5* hotels & restaurants met een drankvergunning is het drinken van alcohol geen probleem. Probeer zeker eens een vrijdagse brunch, een echte traditie in de V.A.E.!

Dress code?

Het is aangewezen om zich te kleden met respect voor de Arabische tradities (bv. geen minirokjes en diep uitgesneden topjes). Zwemkledij is geen probleem aan het zwembad of op het strand.

Local Transportation?

Verplaatsingen per taxi en metro zijn het makkelijkst. In de spitsuren is het aan te raden om in Dubai de metro te nemen.

Ik reisde al verschillende keren naar de Verenigde Arabische Emiraten en voor mij persoonlijk is dit een van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Als veilige en zonzekere bestemming geniet je hier zowel van een leuke strandvakantie als van het ‘citytrip’ gevoel. De oneindig grote winkelcentra, de prachtige Sheikh Zayed moskee, een bezoekje aan het hoogste gebouw ter wereld,... deze bestemming biedt voor ieder wat wils. Bovendien reis je naar de Emiraten in alle comfort met een luchtvaartmaatschappij zoals Etihad Airways. Plan een bezoek naar de Verenigde Arabische Emiraten als tussenstop naar Azië. Dit kan kosteloos in je vliegticket en zorgt ervoor dat je lange reis naar het oosten onderbroken wordt. Ook mijn andere tips & hotspots vind je doorheen deze brochure!

Céline Claeys, Pegase Product Manager Verenigde Arabische Emiraten


5 weetjes over de Verenigde Arabische Emiraten 1. Het land van superlatieven

Like the locals

• De hoogste wolkenkrabber ter wereld? Burj Khalifa – 828 meter hoog (Dubai) • • Een van de grootste en mooiste moskees met het grootste tapijt ter wereld? • Sheikh Zayed moskee (Abu Dhabi) • • Het grootste shoppingcenter ter wereld? Dubai Mall – 1200 winkels (Dubai) • • De grootste indoorskipiste? Ski Dome in de Mall of The Emirates (Dubai) • Het grootste indoorpretpark ter wereld? De snelst gelanceerde achtbaan ter wereld? Ferrari World (Abu Dhabi) • Het enige 7 sterren hotel ter wereld? Burj Al Arab (Dubai) • Een kunstmatig aangelegd schiereiland in de vorm van een palmboom dat zichtbaar is vanuit de ruimte met het blote oog? Palm Jumeirah (Dubai)

Hallo – Ahlan Dankje – Shakar Tot ziens – Wadeaan Ok - Hasanana

2. Het sprookje van 1001 nacht

Het sprookje van 1001 nacht komt zo voor uw ogen tot leven in de V.A.E. Zo behoren overnachten in een woestijnresort, een diner onder de sterrenhemel of een woestijnsafari met een Arabische barbecue, kamelentocht, buikdansen,… tot de mogelijkheden.

3. Een rijke geschiedenis

De eerste sedentaire beschavingen op het Arabische Schiereiland zijn te dateren rond het vijfde millennium voor Christus. Tijdens de veroveringen van Alexander de Grote in de 6e eeuw herleefde de internationale handel en speelde de regio door haar strategische ligging een cruciale rol. Het was een tijd van welvaart en steden en havens kwamen tot ontwikkelijking. Op het eind van de 15e eeuw ontdekten de Portugezen de zee route naar het oosten en bouwden in het Midden-Oosten een handelsmonopolie uit. Aan het begin van de 19e eeuw kregen de Britten het alleenrecht over de regio. De parelhandel en de ontdekking van olie in de Golfregio versterkte de positie van het gebied en bracht meer welvaart. In 1968 trokken de Britten zich terug uit de Emiraten, en vanaf 1971 vormen 7 Emiraten gezamenlijk een onafhankelijke staat: Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah en Umm al-Quwain.

4. Vanuit de lucht

De Emiraten ontdekken kan zowel ter land, ter zee en in de lucht! Vanuit de lucht is Dubai misschien nog het indrukwekkendst: een helikoptervlucht met vertrek vanuit Atlantis The Palm is de ideale manier om Palm Jumeirah te bekijken. Voor de durvers onder ons: een skydive boven Palm Jumeirah is een onvergetelijke ervaring! Ook een ballonsafari is een unieke excursie: vroeg in de ochtend stijgt u op boven de woestijn en ervaart u een spectaculaire zonsopgang.

5. Cultuur in de Emiraten

Futuristische wolkenkrabbers kennen de V.A.E. al, nu wil het ook op cultureel gebied een inhaalbeweging maken. Zo openen de komende jaren in Abu Dhabi 2 langverwachte culturele projecten: het Louvre en het Guggenheim museum. In het Louvre zal de band tussen oosterse en westerse kunst aangehaald worden. Frank Gehry, de architect van de wereldberoemde Guggenheim musea, was vol lof over de unieke locatie op Saadiyat Island in Abu Dhabi. Hij liet zich inspireren door traditionele oosterse binnenplaatsen en ontwierp een visueel verbluffend museum met zowel verticale als horizontale galerieën. Die zullen onderdak bieden aan hedendaagse islamitische kunst. Ook in Dubai zijn verschillende culturele initiatieven gelanceerd. Zo opende onlangs het gloednieuwe Opera House.

5


Abu Dhabi – Emirates Palace & omgeving Het meest exclusieve hotel in Abu Dhabi? Dat is Emirates Palace! Met zijn prachtige architectuur, gouden versieringen en wit droomstrand lijkt dit hotel weggeplukt uit een verhaal van duizend-en-een-nacht. Het monumentale gebouw is op zich al indrukwekkend, maar eenmaal binnen belandt u in een andere wereld. Er zijn niet minder dan 11 restaurants; restaurant Mezlai is zelfs de favoriet van de koninklijke familie! Het hotel telt 114 koepels, waarvan de hoge centrale koepel maar liefst 72 meter hoog is. De plafonds van het hotel zijn versierd met 1002 luchters, waarvan de grootste 2.5 ton weegt. Het Emirates Palace hotel ligt aan het eind van de Corniche Road, een van de belangrijkste straten van de stad. In de buurt bevindt zich het ‘Heritage Village’, een klein openluchtmuseum dat laat zien hoe de lokale bevolking leefde voor de olie de rijkdom bracht.

Onze Pegase tip?

Bezoek het hotel vlak voor zonsondergang: zo geniet u eerst van de pracht en praal in het daglicht & na zonsondergang ziet u hoe prachtig de fonteinen en koepels verlicht zijn. Ook is het heel leuk om hier te komen lunchen of dineren. Laat zeker de wereldberoemde ‘Palace Cappuccino’ niet aan u voorbij gaan tijdens een bezoek: een cappuccino afgewerkt met (echt!) 24 karaats goud.


Abu Dhabi – The Corniche, Capital Gate & Saadiyat Island The Corniche is een van de belangrijkste straten van Abu Dhabi. Deze 8 km lange baan loopt parallel met de kust. Langs The Corniche ligt een mooie wandelboulevard, met verschillende speeltuinen, cafés en restaurantjes. Er zijn verschillende stranden langs de Corniche te vinden en deze hebben de ‘Blue Flag’ status toegewezen gekregen: dit is het international eco-label voor stranden waar het zwemwater gegarandeerd veilig is.

Op een tiental minuutjes van het centrum van Abu Dhabi is Saadiyat Island te vinden. Dit schiereiland van maar liefst 27 km² ondergaat een volledige metamorfose en wordt een van de belangrijkste culturele centra ter wereld. De komende jaren openen hier het Louvre en het Guggenheim museum. Een expositie in het speciale bezoekerscentrum vertelt op een interactieve manier over de geschiedenis en culturele visie van het eiland.

Een iconische wolkenkrabber in Abu Dhabi is Capital Gate, gekend door de westelijke helling van 18°. In 2010 werd het gebouw opgenomen in de Guinness World Records als de ‘Worlds furthest leaning man-made tower’. Het gebouw vormt nu de thuisbasis voor het Hyatt Capital Gate hotel.

Ook het V.A.E. paviljoen is een bezoek waard: beetje bij beetje is de nationale expositie verhuisd vanuit de Shangai Wereld Expo 2010. Ook op Saadiyat Island is de Golf Club een meesterwerk. Een unieke golfervaring met prachtig witte zandstranden op de achtergrond. De Saadiyat Beach Club bevindt zich aan een 400 meter lang strand, een ideale plaats voor een daguitstap.

7


Abu Dhabi - Sheikh Zayed moskee Ronduit indrukwekkend: de Sheikh Zayed moskee in Abu Dhabi overtreft alle verwachtingen. Het is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en behoort tot de allergrootste ter wereld. Het tapijt binnenin de moskee is met zijn oppervlakte van maar liefst 5.500 m² groter dan eender welk ander handgeweven tapijt. Ook de kroonluchters zijn prachtig en gigantisch: 15 meter hoog en een doorsnede van 10 meter, dat zijn de afmetingen van ‘s werelds grootste kroonluchter, die u hier kan bewonderen. De moskee en de binnenplaats bestaan bijna volledig uit wit marmer, bladgoud, edelstenen en bloemmotieven. Niet verwonderlijk dus dat deze moskee ook een van de duurste ooit is.

Onze Pegase tip?

Er zijn ter plaatse djellaba’s (traditionele Arabische gewaden) te verkrijgen om even aan te doen voor het moskeebezoek. Wilt u dit liever niet, zorg dan zelf voor gepaste kledij. Een extra sjaal/hoofddoek voor vrouwen is aan te raden. Schoenen zijn uiteraard verboden en kunnen aan de ingang achtergelaten worden. Dagelijks bezoek mogelijk van 9 u. t/m 22 u., behalve op vrijdag tijdens het gebed. Bezoek de moskee zeker net voor zonsondergang, zodat u de moskee zowel bij daglicht als verlicht kunt aanschouwen.

9


Golfen in Abu Dhabi Golf is een steeds meer populaire sport in de V.A.E. Dat hoeft niet te verwonderen, want de meeste golfbanen zijn gelegen op uitzonderlijk mooie natuurlocaties zoals in de woestijn en langs de kustlijn. Bovendien zijn heel wat golfcourts behoorlijk uitdagend. U kunt iedere dag op een andere baan spelen voor een compleet andere ervaring. Er is veel keuze: parklandschappen van kampioenschapsniveau, een unieke zandbaan van wereldklasse of de langste hole van Abu Dhabi in een oasestad. Kortom, Abu Dhabi is de uitgelezen bestemming voor een schitterende golfvakantie. De Abu Dhabi Golf Club vormt jaarlijks het decor voor Abu Dhabi Golf Championship. Dit tornooi vindt in januari plaats en maakt deel uit van de Europese PGA Tour.


Waterpret in Abu Dhabi In, op en onder het water: met de warme zon, het blauwe water en de uitgebreide kustlijn kunt u in Abu Dhabi het hele jaar door de meest uiteenlopende watersportactiviteiten beoefenen. Zeilers, van beginnelingen tot gevorderden, kunnen terecht in de Abu Dhabi zeil- en jachtclub. Ook jetski, stand up paddle, kajakken, roeien, bootverhuur etc. behoren tot de opties. Een kajaktocht door de mangroves van Abu Dhabi, in de schaduw van de skyline, is zeker een aanrader.

Onze Pegase tip? Boek een barbecue bij voor na de tocht!

Op het kunstmatig aangelegde eiland Yas is Yas Waterworld te vinden. Dit waterpretpark telt maar liefst 40 attracties, waarvan er 5 in geen enkele andere vorm ergens anders ter wereld te vinden zijn. Het waterpretpark staat volledig in het teken van “The Lost Pearl”: een jong meisje en haar zoektocht naar een legendarische parel. Ontdek zeker de 238 meter lange waterglijbaan waar u met maar liefst 6 personen tegelijk in glijdt of de Bubbles’ Barrel waar u op 3 meter hoge kunstmatige golven surft.

Onze Pegase tip?

voorkom wachtrijen aan de kassa en koop uw ticket voor Yas Waterworld op voorhand online. Abu Dhabi heeft ook vele publieke stranden en beachclubs te bieden, ideaal als uw hotel niet direct aan het strand gelegen is. Zowel aan The Corniche, Yas Island & Saadiyat Island zijn er verschillende stranden en beachclubs te vinden. Onze aanrader? De Saadiyat Beach Club met een openluchtzwembad van 650 m² met verschillende cabana’s.

11


Abu Dhabi & Formule 1 Het duurste F1 circuit ter wereld? Dat is natuurlijk te vinden in Abu Dhabi! Het Yas Marina Circuit is in november het toneel van een van de grootste inter­ nationale sportevents van het jaar: de Formula 1® Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix. Dit is de laatste F1-race van het seizoen, dus de uitkomst van het kampioenschap kan hier bepaald worden. In 2016 vindt het kampioenschap plaats op 25, 26 en 27 november. Het hotel Yas Viceroy, met zijn futuristisch design, is het enige hotel ter wereld dat deels over een Formule 1 circuit is gebouwd. Met een opvallende facade bestaande uit 5800 LED-lichtjes vormt dit gebouw ’s avonds een kleurrijk referentiepunt aan de horizon.


Abu Dhabi – Ferrari World Het eerste Ferrari-pretpark en niet toevallig tegelijkertijd ook het grootste overdekte pretpark ter wereld is te vinden in Abu Dhabi. Dit herbergt onder andere verschillende op Ferrari geĂŻnspireerde attracties & bezienswaardigheden, de grootste Ferrari Store ter wereld, go-karts, liveshows, simulators en een ruim aanbod aan Italiaanse eetgelegenheden. Onder het iconische rode dak vindt u ‘s werelds snelste achtbaan, de Formule Rossa. Met een topsnelheid van 250 km per uur in 4,9 seconden is dit enkel voor de waaghalzen weggelegd!

13


De Woestijn Onmisbaar op uw programma in Abu Dhabi is een woestijnsafari, boordevol spannende ervaringen zoals dune bashing, een kamelentocht, een traditionele Arabische maaltijd of barbecue onder de sterrenhemel,… De Liwa Oase, met de grootste duinen ter wereld, is een paradijs voor sand boarders ofwel zand­ skiërs. Met behulp van een zandboard glijdt u langs eindeloze zandhellingen naar beneden. Een onvergetelijke ervaring. Overweeg zeker ook een overnachting in een woestijnresort: in het hotel Anantara Qasr al Sarab hebt u constant zicht op het unieke woestijnlandschap.

15


Dubai - Palmeilanden Wie Dubai zegt, denkt waarschijnlijk spontaan aan Palm Jumeirah, het kunstmatige schiereiland in de vorm van een palmboom. Het palmeiland is 5 km op 5 km groot en de totale oppervlakte is vergelijkbaar met meer dan 800 voetbalvelden. Tesamen met de Chinese Muur is het palmproject het enige menselijke bouwwerk dat vanuit de ruimte zichtbaar is met het blote oog. Op het palmeiland bevinden zich 2000 appartementen, 1500 villa’s en talrijke jachthavens, stranden, restaurants & luxueuze hotels. Het meest bekende hotel is zonder twijfel Atlantis The Palm en bevindt zich, net als de overige hotels, op de buitenste ring rondom de ‘palmtakken’. De villa’s bevinden zich op de bladeren zelf, terwijl de appartementen te vinden zijn op de stam van de palm. Dankzij het palmeiland is de kustlijn van Dubai met maar liefst 72 km toegenomen. Wie een bezoekje wil brengen aan het Atlantis the Palm hotel, dat trouwens volledig in het thema van de verloren stad staat, kan dit met de monorail doen. Naast het hotel is Aquaventure te vinden: een van de grootste waterpretparken van het Midden-Oosten. Hier kunt u via een 75 m hoge glijbaan door een zwembad van haaien glijden. Voor hotelgasten van Atlantis the Palm is de toegang tot het waterpretpark trouwens gratis. Droomt u ervan om eens met dolfijnen te zwemmen? Dan mag een bezoek aan Dolphin Bay, nabij Aquaventure, niet ontbreken.


Dubai – Jumeirah Beach, The Walk, Dubai Marina Langs de kustlijn van Dubai bevinden zich maar liefst 12 stranden, grotendeels openbaar toegankelijk. De meeste stranden zijn gelegen tussen Dubai Creek en de nieuwe jachthaven Dubai Marina in het zuiden van Dubai. Een van de gekendste stranden is Jumeirah Beach. Het Jumeirah Beach Park is een afgesloten strandpark van maar liefst 130.000 m² met een prachtig breed witzandstrand en vele mooie tuinen. Ook wereld­ beroemd is het Jumeirah Beach Hotel. Dit hotel, in de vorm van een brekende golf, behoort tot een van de meest iconische bouwwerken in Dubai. Iets verder bevindt zich Dubai Marina, de kunstmatig aangelegde jachthaven die omgeven is door een leuke wandelboulevard, The Walk. Het is ook in deze buurt dat de talrijke expats wonen. De vele wolkenkrabbers, luxueuze hotels, winkels, restaurantjes en terrasjes rondom het water zorgen voor een leuke sfeer die u zeker eens moet geproefd hebben. Ook voor autoliefhebbers is dit de ideale plaats om exclusieve wagens als Ferrari’s, Lamborghini’s en Bentley’s te spotten.

17


Dubai – Burj Al Arab, Madinat Jumeirah, Deira Creekside Het enige 7-sterrenhotel ter wereld, de Burj Al Arab, bevindt zich in Dubai op een kunstmatig eiland. Het iconische gebouw is opgetrokken in de vorm van een zeil van een dhow, een Arabisch zeilschip. Dankzij de lange toegangsbrug en de ligging in zee is de privacy van de hotelgasten verzekerd. Het hotel zou zó duur uitgevallen zijn dat het gedurende 400 jaar volgeboekt moet zijn om ooit rendabel te kunnen zijn. De Burj Al Arab heeft de hoogste atriumhal ter wereld, zo zou het Vrijheidsbeeld in de lobby passen. Het interieur van dit unieke hotel is druk versierd: meer dan 1500 m² 24-karaats bladgoud, 25.000 m² marmer, verschillende fonteinen,.. Het Al Mahara restaurant (dat via een gesimuleerde onderzeese reis wordt bereikt) is voorzien van een zeeaquarium dat meer dan 1 miljoen liter water bevat. De wand van het aquarium is 18 cm breed.

In de omgeving van de Burj Al Arab vind je Souk Madinat: een van de mooiste winkelcentra van Dubai. Opgetrokken in traditionele Arabische stijl, maakt dit shoppingcomplex uit van het Madinat Jumeirah complex, met verschillende luxehotels, restaurants en bars. Door de unieke ligging van Madinat Jumeirah heb je op verschillende plaatsen een prachtig uitzicht op de Burj Al Arab. Samen met de schitterende Arabische stijl van Souk Madinat zorgt dit voor een prachtig uitzicht. Vooral bij zonsondergang is dit echt magisch! De Dubai Creek stroomt tussen Bur Dubai en Deira. Op deze plaats begon meer dan een eeuw geleden de handel met de buitenwereld. Neem zeker eens een traditionele watertaxi, een abra. Deira ligt ten noorden van de Dubai Creek en is een van de oudste delen van Dubai. Hier vindt u vele kleurrijke, authentieke soeks, zoals de goudsoeks, kruidenmarkten,…

De Burj Al Arab is enkel toegankelijk voor hotelgasten of gasten met een reservatie voor een van de restaurants en bars. Reserveer voor uw vertrek een ‘Afternoon Tea’ in de Burj Al Arab: een onvergetelijke ervaring! Op de bovenste verdieping vind je de Skyview Bar. Vanuit deze loungebar heb je een fenomenaal uitzicht over de Palmeilanden en in de verte heb je zicht op Downtown Dubai & de Burj Khalifa. Voor een vast bedrag krijg je maar liefst 7 verschillende gangen (scones, gebakjes, sandwiches,..) en mag je onbeperkt thee, koffie, iced tea/coffee, sapjes,... bestellen. Een echte once in a lifetime ervaring! Tip: de tafels aan de rechterkant van het restaurant hebben het allermooiste uitzicht en worden bedeeld op basis van ‘first come first serve’. Kom dus zeker op tijd!

Céline Claeys, Pegase Product Manager Verenigde Arabische Emiraten


Dubai – Burj Khalifa & shopping De Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld met een hoogte van 829,84 meter, is te vinden in Downtown Dubai, aan de oevers van de Dubai Fountain Lake en naast het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall. Geniet via het observatieplatform ‘At the Top’ op de 124e verdieping van een 360° uitzicht over Dubai & de Arabische golf. Of u nu overdag of ‘s avonds een bezoekje plant, de ervaring is sowieso picture-perfect! Ook een ervaring op zich: het bijwonen van de grootste fonteinenshow ter wereld aan Dubai Fontain Lake. Hier vergaapt u zich aan de dansende fonteinen met gesynchroniseerde muziek. De avondshows zijn te zien tussen 18:00 en 23:00, om het halfuur.

Onze Pegase tip? Een wonderlijke manier om de fonteinenshows een volledige avond van heel nabij te ontdekken is het reserveren van diner in het Thais restaurant van het hotel The Palace Downtown. Vanop het terras, dat zich bóven de Dubai Fountain Lake bevindt, heeft u een uitzonderlijk eerste rijzicht. Het grootste shopping paradijs ter wereld? Dat moet Dubai zijn! De Dubai Mall bevindt zich in het bruisende centrum van Dubai. Hier verdwaalt u letterlijk tussen de 1.200 winkels en de 100 miljoen jaarlijkse bezoekers. Alle grote namen en merken zijn er vertegenwoordigd, maar vergis u niet: het gaat niet enkel over shoppen. Wat dacht u van een immense aquarium, een schaatsbaan met olympische afmetingen, een cinema met 24 zalen, de talrijke restaurantjes, food courts en terrassen,… Hiernaast is ook de Mall of the Emirates wereldberoemd: dit winkelcentrum bevindt zich iets meer ten zuiden van Dubai Downtown en telt naast meer dan 700 winkels en honderden eetgelegenheden ook een indoor skibaan.

19


Etihad Airways: facts & figures Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de V.A.E. en werd reeds zeven jaar op rij tot “World’s Leading Airline” uitgeroepen op de World Travel Awards. Etihad mag dan wel nog een jonge maatschappij zijn (opgericht in 2003), de vloot en het netwerk zijn reeds aanzienlijk. Het is zelfs zo dat Etihad Airways de snelst groeiende commerciële luchtvaartmaatschappij ooit is. Het netwerk bestaat momenteel uit 117 bestemmingen, met een verdere groei in het vooruitzicht. Vanuit Brussel vliegt Etihad acht keer per week naar thuisbasis Abu Dhabi, met van daaruit frequente en vlotte doorverbindingen naar een vijftigtal steden in Azië, Australië, Afrika en het Midden-Oosten. De vloot omvat 122 zeer moderne toestellen voor passagiersvervoer, waaronder enkele Airbus 380 en Boeing 787 (Dreamliner) toestellen. Aan boord van deze iconische vliegtuigtypes heeft Etihad haar nieuwste generatie stoelen geïnstalleerd. Er werd zelfs een geheel nieuwe klasse gelanceerd op de A380: The Residence, een privécabine met drie kamers (woon-

ruimte, slaapkamer en aansluitende doucheruimte) compleet met butler, uiterst exclusief! Hiermee heeft Etihad Airways een nieuw tijdperk ingeluid op vlak van luxueus reizen met commerciële vliegtuigen. Etihad maakt deel uit van de Etihad Airways Partners groep, die verder bestaat uit airberlin, Air Seychelles, Air Serbia, Alitalia, Jet Airways en Etihad Regional. Tesamen bieden de Etihad Airways Partners een divers netwerk van meer dan 400 bestemmingen aan doorheen Europa, Noord-Amerika, het MiddenOosten, Afrika, Azië en het Stille-Oceaangebied. Bij­komende voordelen waarvan reizigers kunnen genieten dankzij de unieke samenwerking hebben betrekking op de getrouwheidsprogramma’s en op de service zoals loungetoegang.


“Our goal is not to improve on what has been done before – but to totally reimagine it.”

Flying Reimaged filosofie Etihad is zeer vooruitstrevend in de luchtvaart. De pioniersgeest, gastvrijheid en tradities vanuit de thuisbasis Abu Dhabi zijn ingezet om hedendaagse leefruimtes in de lucht te creëren en de reizigers ongeëvenaarde niveau’s van comfort en service te bieden. Bij Etihad Airways maakt men van elke vlucht iets bijzonders.


Business Class De luxe, het comfort en de service die Etihad Airways in Business Class biedt is vergelijkbaar met die van de First Class bij de meeste andere luchtvaartmaatschappijen. Vliegen in Business Class gaat bij het vertrek uiteraard gepaard met toegang tot de lounge en het gemak van de fastlane. Bij aankomst in Abu Dhabi bent u van harte welkom in de Etihad ­Arrivals Lounge, waar u zich snel even kunt op­frissen of een douche kunt nemen, uw kleding kunt laten stomen en een scheerbeurt door een echte barbier kunt laten uitvoeren. Daarnaast kunt u er genieten van een breed assortiment zoete en hartige hapjes, geïnspireerd op smaken uit de hele wereld.

Aan boord van Etihad’s Business Class wordt uw reistijd een bron van inspiratie. Welkom in een wereld van comfort en keuzemogelijkheden, intuïtieve service en warme gastvrijheid. U besluit wanneer en hoe Etihad u van dienst kan zijn. De Food & Beverage Manager, gerekruteerd uit de beste restaurants wereldwijd, helpt u graag bij uw menukeuze en bij het selecteren van de bijbehorende wijn. Etihad Airways is de enige luchtvaartmaatschappij die op iedere langeafstandsvlucht een volledig horizontaal bed en ongehinderde toegang tot het gangpad voorziet in Business Class. Zo kunt u ongestoord slapen, rusten en het uitgebreide in-flight entertainmentaanbod verkennen. De verstelbare hoofd- en voetensteun, de ingebouwde massagefunctie, het zachte kussen en de dikke deken staan garant voor optimaal comfort.

23


Economy Class Etihad’s Economy Class heeft enkele speciale details die het verschil maken. Zo is er aan boord van elke langeafstandsvlucht een Flying Nanny die met plezier een helpende hand biedt en de kleinste reizigers vermaakt met speciale kinderpakketten en maaltijden. De ergonomisch ontworpen Economy Class stoel is voorzien van een verstelbare lenden- en hoofdsteun en biedt voldoende beenruimte. Ontspan en kies uit honderden uren aan films, muziek, tv-series en live televisiekanalen op uw individuele touchscreen (10,4 inch). U kunt genieten van een heerlijk viergangenmenu waarbij u de keuze heeft uit drie rijkelijke hoofdgerechten, die geserveerd worden met warme gastvrijheid.

25


Stopover in Abu Dhabi “From Abu Dhabi to the world”: het is niet zomaar een slogan! Abu Dhabi is een van dé gateways en tussenstops bij vakanties naar het Oosten. Waarom op weg naar een verdere vakantiebestemming niets eens een paar dagen doorbrengen in Abu Dhabi? Bij Pegase kan u kosteloos uw vlucht laten wijzigen zodat u de

Thailand

Sri Lanka

Verenigde Arabische Emiraten kan ontdekken op uw heen- of terugreis. Zo kunt u een exotische strandvakantie combineren met een verblijf in Abu Dhabi. Niet alleen breekt het wat de lange reis, ook went u alvast aan wat tijdsverschil. Abu Dhabi vormt zonder twijfel uw gedroomde stop­overbestemming!

Malediven


Verblijf met Pegase in de Verenigde Arabische Emiraten Anantara Qasr Al Sarab – Abu Dhabi Dit schitterende hotel ligt in de Rub’ al Khali-woestijn, de grootste woestijn ter wereld, en vanuit uw kamer hebt u uitzicht op deze unieke setting. Torenhoge zandduinen, adembenemende vergezichten en een prachtige sterrenhemel roepen de magische sfeer op van de sprookjes uit Duizend-en-één-nacht.

Eastern Mangroves by Anantara – Abu Dhabi In tegenstelling tot sommige andere hotels in de buurt die meer geschikt zijn voor een citytrip of stopover, biedt dit authentieke luxeresort u een echte strandbeleving. U logeert op een steenworp van Abu Dhabi, in een rustig stukje natuur aan de mangroves.

The Palace Downtown – Dubai Dit kleinschalige, boetiekachtige hotel ligt heel centraal, maar vormt een echte oase van rust in de golfstaat. Begin uw dag met een ontbijt op het buitenterras! Het imposante uitzicht op de 828 meter hoge, vlak voor uw ogen oprijzende Burj Khalifa-toren spreekt zeker tot de verbeelding. Als u buiten dineert in het Thais restaurant, beleeft u de magistrale fonteinenshows vanop de eerste rij.

Jumeirah at Etihad Towers – Abu Dhabi Dit trendy en veelvuldig bekroonde cityhotel is uitstekend gelegen in één van de nieuwste wolkenkrabbers van Abu Dhabi. U verblijft tegenover het iconische Emirates Palace en op een zucht van de shopping malls en de Corniche.

Sofitel The Palm – Dubai Sofitel The Palm Resort & Spa ligt op het wereldberoemde Palm Jumeirah eiland. Het decor is geïnspireerd door Polynesië, en dat merkt u aan de vele bloemen en exotische kunstwerken. Het hotel is ook gekend voor zijn 8 gastronomische restaurants. U kan er een culinaire wereldreis maken!

Pegase Privileges

Als u met Pegase reist bent u zeker van een premium kwaliteitsvakantie, vanaf de boeking van uw reis tot u weer thuis bent. Zo zijn er een aantal extra services inbegrepen indien u een vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten reserveert: airportservice (een privéchauffeur van en naar Brussels Airport), toegang tot de lounge & fast lane, een privé-transfer op de bestemming. Hiernaast staat ons toegewijd Pegase team uiteraard voor u klaar en maakt de Pegase Servicegarantie integraal deel uit van uw voordelen.

27


V.U.: Jan Dekeyser p.a. THOMAS COOK BELGIUM N.V., Tramstraat 63-67, 9052 Gent, BTW 0418.052.479 (RPR Gent) – Lic. (A) 1457. Fotocredits: Ferrari World Abu Dhabi, Yas Waterworld Abu Dhabi, Yas Marina Circuit e.a.

Met Pegase & Etihad Airways naar de Verenigde Arabische Emiraten  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you