Page 1

kadee999speelmicroob999grabbelpas

pa s e n ‘11

eenweg 1, 2500 Lier Jeugdcentrum moevement, Aarschotsest /www.moevement.be 03 480 36 30/www.kinderopvangkadee.be/


Buitenschoolse kinderopvang

Kadee PAGINA 4 t o t 1 5

speelpleinwerking

Sp ee lm ic ro ob pa g i n a 1 6 t o t 3 3

losse activiteiten

Grabbelpas pa g i n a 3 4 t o t 4 5 buurta-l voetb a

2

pagin 47


1ste inschrijfdag paasvakantie Wanneer? Zaterdag 26 maart, van 10u00 tot 12u00. Om 9u00 openen de deuren en krijg je een volgnummer. Waar? Jeugdcentrum Moevement, 1ste verdieping jeugddienst Voor wie? Voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar met een M-pas

Nieuw voor kinderopvang Kadee Kinderen die in Lier wonen kan je inschrijven vanaf zaterdag 26 maart vanaf 10u in Jeugdcentrum Moevement of online via http://recreatex.lier.be. u Onze Opvanglocatie in Koningshooikt is geopend voor kleuters en lagere-schoolkinderen. u Voor kinderen die buiten Lier wonen kan je pas inschrijven vanaf maandag 28 maart.

Tijdens onze werkingen/activiteiten nemen we beeldmateriaal dat we mogelijk gebruiken in onze publicaties. Indien u niet akkoord gaat, moet u dit schriftelijk laten weten aan jeugdcentrum Moevement vzw.

M-PAS 2010-2011 u Lidkaart van alle werkingen van het jeugdcentrum, heel het schooljaar geldig (van 1 september tot 31 augustus) u Nodig om deel te nemen aan activiteiten van verschillende werkingen u Te verkrijgen in het jeugdcentrum (op de jeugddienst) u Kostprijs 5 euro u Kortingen bij lokale handelaren en stadsdiensten (bv. minigolf, zwembad, ‌)

3


Bu ite ns ch oo ls e ki nd er op va ng

Kadee

eenweg 1, 2500 Lier Jeugdcentrum moevement, Aarschotsest vangkadee.be/// 03 480 36 30///www.kinderop


1 1 1 k a d e e 1 1 1

alles op een rijtje Voor wie: Alle kinderen die in Lier wonen en /of naar school gaan en geregistreerd zijn bij Kinderopvang Kadee.

Waar: Locatie LISP Van 2,5 tot 6 jaar (enkel kleuters) Locatie PAS Van 6 tot 12 jaar (enkel lagere school) Locatie KH van 2,5 tot 12 jaar (kleuters en lagere school). Wanneer: Vanaf maandag 11 april tot vrijdag 22 april, van 7.00u tot 18.30u. Inschrijven: Kinderen die in Lier wonen: inschrijven vanaf zaterdag 26 maart van 10.00u tot 12.00u in Jeugdcentrum Moevement of online via http://recreatex.lier.be. Kinderen die niet in Lier wonen maar wel in Lier naar school gaan: Vanaf maandag 28 maart 09.00u in Jeugdcentrum Moevement of online via http://recreatex.lier.be.

Online reserveren? Lees zeker vooraf alle instructies op www.kinderopvangkadee.be Eventuele wijzigingen in de ingeschreven dagen moet je tijdens de vakantie op de opvanglocatie zelf doorgeven. Annuleren: Wanneer je kind niet op Kinderopvang Kadee aanwezig kan zijn, dan verwittig je vooraf de opvanglocatie zelf. Let wel, wij aanvaarden slechts 1 annulatie per week!!! (tenzij met doktersbriefje)

Prijs: dagopvang minder dan 3 uur: 4,00 EUR dagopvang van 3 tot 6 uur: 6,00 EUR dagopvang van meer dan 6 uur: 11,00 EUR Er is een korting van 25% voor broertjes of zusjes die tegelijk aanwezig. Wij sturen het factuur achteraf naar je thuis en je betaalt via domiciliĂŤring of overschrijving.

Uitstappen: Uitstappen die we maken zijn steeds vooraf te betalen en kunnen niet geannuleerd worden. Er wordt op geen enkele wijze voor het vervoer betaald door de gebruiker. Meebrengen: Middagmaal en drank (tenzij anders vermeld in het programma) Wij zorgen voor een lekker stukje fruit en een koek. Gelieve GEEN koeken mee te geven! Kledij: Doe de kinderen makkelijke speelkledij aan, aangepast aan het weer. In onze werking ligt de klemtoon op leuk spelen, en dit zoveel mogelijk buiten. Ook schoentjes die de kinderen zelf aan en uit krijgen zijn handig!

Onze kaboutertjes: De kinderen die nog geen 4 jaar zijn, krijgen een rode naamsticker met een kaboutertje op. Zij krijgen extra plas- en rustpauzes en aangepaste activiteiten.

6

kadee


kadee

7


8

kadee


1 1 1 k a d e e 1 1 1

programma Maandag 11 april: Kabouters

Lisp: de kindjes die vandaag niet mee op uitstap gaan, luisteren naar een verhaal van David de kabouter, spelen een spel en gaan aan het einde van de dag als echte kaboutertjes terug naar huis.

wee k 1

Pas: Vandaag kan je mee op uitstap, of je gaat naar Lisp. KH: Vandaag kan je mee op uitstap, of je gaat naar Lisp. Uitstap: Kabouterberg Wat: De kleuters luisteren naar enkele kaboutervertellingen, maken een wandeling en spelen in de speeltuin. Onze grotere kinderen maken een gps-wandeling en kunnen daarna ook heerlijk ravotten in de speeltuin. Voor wie: kleuters en lagere school LISP, PAS, KH Vertrek: 9u30 Terug: 16u Prijs: 5 euro Meebrengen: boterhammen en drankje, zeker speelkledij aandoen die vuil mag worden, ev. laarsjes en regenjas.

Dinsdag 12 april: Monsters en Co Lisp:

Pas op voor al die monsters die vandaag op Kadee zitten! We kijken naar een poppenkast, knutselen en spelen een groot monsterspel.

Pas: Je kan ook deze vakantie weer elke dag kiezen uit twee workshops. WS crea: paastak versieren met monsters WS crea: blaasmonsters maken Daarna houden we een monsterrace en kijken we naar de film van Monsters en Co.

KH: De kleutertjes knutselen monsters en ondertussen versieren de andere kinderen een mooie paasboom. Na de middag spelen we een groot monsterspel.

kadee

9


Woensdag 13 april: Komen eten

Lisp: Voor de middag gaan we aan de slag met zoutdeeg. Daarna maken we lekkere hapjes, die we samen als vieruurtje opsmikkelen!

Pas: In de voormiddag kan je kiezen uit 2 leuke workshops. WS koken: we koken een lekkere maaltijd WS crea: menukaarten maken Rond de middag gaan we met de bus naar de opvang in KH. Daar gaan we eten, want ook daar hebben ze een lekkere maaltijd bereid! Na de middag spelen we een groot spel in de sporthal in KH. Vertrek: 11u45 Terug: 16u30 Jullie moeten geen boterhammen meebrengen vandaag.

KH: De kleuters maken leuke placematjes en onze grote kinderen koken een lekkere maaltijd, want de kinderen van de PAS komen vandaag eten bij ons! Na de middag spelen we samen met hen een groot spel in de sporthal. Jullie moeten geen boterhammen meebrengen vandaag.

Donderdag 14 april: In de jungle

Lisp: De peuters gaan knutselen en de kleuters quizzen. Na de bokes gaan de leeuwen strijden tegen de neushoorns en wordt er beslist welk dier het sterkste is!

Pas: In de voormiddag kan je kiezen uit 2 leuke workshops WS crea: cactus maken WS crea: jungleschilderij Na al dat knutselen mogen jullie ontspannen in ons jungle beauty salon en leren we massagetechnieken aan!

KH:

De kleuters gaan kliederen met klei en de lagere schoolkinderen gaan een mooie dierenmozaĂŻek maken. Na de middag testen we jullie kennis over de dierenwereld tijdens een quiz.

Vrijdag 15 april: Lentekriebels

Lisp: Voor de middag maken we de mooiste vlinders en bloemen. Daarna gaan we een wandelingetje maken en gaan we op zoek naar de eerste lentebloemetjes. De kleuters vanaf 4 jaar kunnen mee op uitstap.

Pas: In de voormiddag kan je kiezen uit 2 leuke workshops WS crea: filigraanbloemen maken WS sport: dansen in de sporthal Na de middag kan je mee op uitstap, of spelen we een insectenspel.

KH: De kleuters versieren bloempotjes en de grotere kinderen gaan schilderen op doek. Na de middag gaan we met z’n allen sporten in de sporthal.

10

kadee


Uitstap: K3-musical: “alice in wonderland” Wat: De 3 meiden van K3 zien acteren, dansen en zingen op de planken van de Elizabethzaal in Antwerpen. Voor wie: 5 tot 10 jaar Lisp en Pas Vertrek: 13u Terug: 18u Prijs: 20 euro

Maandag 18 april: Kastelen, ridders en prinsessen… Lisp: Voor de middag maken we een zwaard, een kroon of een glitterspiegel. Daarna spelen we een groot kastelenspel. Maar pas op voor de draken!

Pas: Tekst, decor en attributen…we maken zelf een toneelstuk vandaag!

wee k 2

KH: De kleuters gaan aan de slag met verf en bestempelen een groot kasteel. De grote kinderen knutselen een zwaard of prinsessenkroon. Na de middag spelen we een groot spel.

Dinsdag 19 april: Nanny McPhee en Kaatje

Lisp: We duiken een hele dag in de wereld van Kaatje en Kamiel. We luisteren naar een verhaal, knutselen en kijken naar een film. Pas: We maken een Nanny McPhee handpop, kijken naar de film en spelen een wrattenspel! KH: We spelen met z’n allen een wrattenspel en na de middag kijken we naar de film van Nanny McPhee.

kadee

11


Woensdag 20 april: Diep in de zee

Lisp: We luisteren naar het verhaal van de mooiste vis van de zee. Daarna gaan we aan de slag met glitters om zelf onze ‘mooiste vis’ te maken. Na de middag spelen we een vissenspel.

Pas: In de voormiddag kan je kiezen uit 2 leuke workshops WS crea: tovertekening WS crea: stenen beschilderen

Uitstap: zwemmen Wat: Na de middag gaan we zwemmen in het zwembad van Lier. Voor wie: 6 tot 12 jaar Pas Vertrek: 13u00 Terug: 16u30 Prijs: 3,50 euro Meebrengen: zwembroek/badpak (geen zwemshort!), handdoek

KH: We toveren kranten om in de mooiste vissen. Daarna moeten jullie een aquarium terug vullen met vissen, door vragen op te lossen en opdrachten uit te voeren.

Donderdag 21 april: Pasen

Lisp: Oh nee! Een heks heeft de eieren van de paashaas weggetoverd! Kunnen jullie de eieren terug verdienen door alle opdrachten goed uit te voeren? Na de middag kunnen jullie kiezen uit twee knutsels.

Pas: We gaan met z’n allen aan de slag om een lekkere paasbrunch te maken, jullie moeten geen bokes meebrengen vandaag! Na de middag knutselen we een paasmandje.

KH: De kleuters maken leuke puzzels en de grote kinderen gaan aan de slag met vilt en wol om mooie paaskaarten te maken. Na de middag spelen we leuke paasspelletjes.

Vrijdag 22 april: Dag van de kinderopvang! Lisp: Vandaag gaan we dansen en zingen, knutselen en springen! De kinderen van de laatste kleuterklas gaan mee op uitstap!

Pas: Vandaag gaat iedereen mee op uitstap. KH: Vandaag gaat iedereen mee op uitstap. Vind je je kleuter nog te klein om een hele dag mee op stap te gaan, schrijf hem dan op Lisp in vandaag.

Uitstap: IBO-dag Wat: DAG VAN DE KINDEROPVANG!! We gaan met de bus naar de Hallen van Putte om daar met de lagere schoolkinderen van de omliggende gemeenten te strijden voor de wisselbeker. Breng zeker reservekledij mee want er zijn enkele spectaculaire proeven bij! Onze kleuters krijgen een toneel, een avonturenparcours en een vlaamse kermis om zich op uit te leven. Kortom, een superdag voor elke kinderopvang. Voor wie: laatste kleuterklas LISP, alle kinderen van PAS, alle kinderen van KH Vertrek: 9u00 Terug: 17u00 Meebrengen: bokes, drank, reservekledij

12

kadee


kadee

13


14

kadee


kadee

15


16

speelmicroob


speelpleinwerking

S p e e l m ic r o o b eenweg 1, 2500 Lier Jeugdcentrum moevement, Aarschotsest ww .moe vem ent .be 03 480 36 30/// moe vem ent @lie r.be ///w

speelmicroob

17


18

speelmicroob


111speelmicroob111

alles op een rijtje Locatie?

Tijdens het wachten op een nieuw gebouw aan de Sluislaan, slaan we onze speelpleintenten op in de Dungelhoeff, tegenover het politiebureau. Telefoon: 03 283 81 93.

Waar? Alle 4 tot 9-jarigen op de Dungelhoeff zelf. Let op! De 10 tot 12-jarigen vertrekken om 9u30 naar jeugdcentrum Moevement en zijn om 15u30 terug op de Dungelhoeff.

Voor wie? Kinderen die 4 jaar zijn of worden tijdens de paasvakantie zijn welkom. De maximumleeftijd is 12 jaar. Er wordt gewerkt in 3 leeftijdsgroepen: de kleutertjes (4-6 jaar), de middengroep (7-9 jaar) en tieners (10-12 jaar). Door wie?

Een team gebrevetteerde animatoren: Cara, Charissa, Deborah, Delphine, Glenn, Ilke, Iris, Kenny, Kjetil, Laura, Laura, Lien, Margo, Marijke, Matthias, Matthias, Monja, Naomi, Niki, Pieter, Rebekka, Sarah, Selien, Seline, Silke, Sofie, Tine, VĂŠro, Yasmine en Yoke. Peter leidt alles in goede banen, Staf zorgt voor de nodige praktische hulp en Doreen houdt alles proper.

Wanneer? Het speelplein start op maandag 11 april. Vanaf dan elke werkdag van 8u00 tot 17u00. Om 17u00 gaan de deuren toe. Hebt u nood aan langere opvang, dan moet je kiezen voor de dagopvang van Kinderopvang Kadee. Prijs? Voor een speeldag betaal je 4 euro. Hiervoor krijg je een 10-uurtje, een drankje en een 4-uurtje. Je hoeft niet op voorhand in te schrijven. Uitstappen: Je kan je kinderen met hun m-pas al inschrijven op zaterdag 26 maart in het jeugdcentrum. Vanaf 9u00 krijg je een volgnummer en om 10u00 starten we met inschrijven tot 12u00. Vanaf maandag 11 april gebeurt inschrijven op de Dungelhoeff. Er wordt op geen enkele wijze door de gebruikers betaald voor het vervoer. Regeling zwemmen: Elke dinsdagvoormiddag van 10u00 tot 12u00 gaan we zwemmen in het zwembad van Lier. Je dient vooraf in te schrijven en betaalt 3,50 euro. Er is geen korting mogelijk. Opgelet: zwemshorten zijn niet toegelaten! Enkele aandachtspunten: Telefonisch inschrijven of reserveren kan niet. Als je niet kan deelnemen aan een uitstap dien je dit zo snel mogelijk te melden. Terugbetaling van de uitstap gebeurt alleen met een doktersbriefje. Meebrengen? Boterhammen als middagmaal. Gelieve geen snoep mee te geven.

speelmicroob

19


20

speelmicroob


Themadagen: De kleuters werken elke dag rond een thema. Woensdag is het voor iedereen themadag. Het podium wordt versierd en alle animatoren verkleden zich. Alle activiteiten staan die dag in het teken van het thema, ’s namiddags wordt een groot spel gespeeld en wie wil mag die dag verkleed komen! Kort-bij-huis-trips: Buiten het aanbod van de uitstappen zijn er ook de kort-bij-huistrips en tal van verrassingen op en buiten het speelplein. Voor het volledige programma bekijk je elke dag het bord aan de inkom. Let op: kinderen kunnen al wel eens op verplaatsing buiten de Dungelhoeff gaan spelen!

M-PAS : Elk kind moet een M-pas hebben. Deze is verkrijgbaar op de Jeugddienst en kost 5 euro. VEEL PLEZIER!

speelmicroob

21


22

speelmicroob


speelmicroob

23


24

speelmicroob


111speelmicroob111

programma Maandag 11 april Kleuters

Vandaag gaan de kleuters op stap met Meneer de Ijsbeer. We maken een gigantische sneeuwman en doen daarna nog een sneeuwballengevecht. Om de dorst te lessen leert Meneer de Ijsbeer ons zijn super-lekkere ijsberendrank te maken.

wee k 1

Middengroep Brrrrr. Het is hier ijzig koud! Net zoal de Eskimo’s bouwen we een iglo van ijs. Na al dat zware werk kunnen we wat opwarmen met een verhaaltje van Meneer de Ijsbeer.

Tieners Op deze eerste dag vliegen we er meteen goed in met wat kennismakings- en pleinspelletjes. Daarnaast maken we ook nog vriendschapsbandjes.

Dinsdag 12 april Kleuters

Prot …, snif. De inwoners van Protpot en Neuskeutelstad zijn gek op wedstrijden. Ze zijn kampioen in scheetjes laten met hun arm. Kleuters, zijn jullie benieuwd hoe ze dat doen? Kom dan zeker meespelen met deze vreemde mannetjes en vrouwtjes!

Middengroep Welkom in onze moddercatch wedstrijd tussen de snotters en de protters? Wie gaat er vandoor met de prijs voor vuilste viezerik van het jaar? Want hoe vettiger, hoe prettiger… Middengroepers, breng vandaag een slechte T-shirt mee die vuil mag worden.

Tieners Tieners, vandaag leren we pokeren. We komen onder meer te weten wat bluf en full house betekent. Voor de sportievelingen onder jullie is er hockey.

Zwemmen: Vooraf inschrijven. zwemshorten niet toegelaten. 3,50 euro. Uitstap: Voetbaltornooi – Buurtbal – Mechelpoort Vertrek: 12u30 op de Dungelhoeff Aankomst: 16u00 op de Dungelhoeff Prijs: gratis Meebrengen: fair play, sport- en reservekledij, voetbalschoenen zonder toppen Voor wie? 10 -12 jarigen

speelmicroob

25


Uitstap: Lasershooting te Brasschaat Vertrek: 12u45 op de Dungelhoeff Aankomst: 16u15 op de Dungelhoeff Prijs: 20 euro Meebrengen: sportieve kledij Voor wie? 10 -12 jarigen

Woensdag 13 april Themadag: Met Jari op Safari

Kleuters Alle dieren zijn losgelaten, vandaag gaat Jari met de kleutertjes op safari. Jari is een echte dierenkenner. We maken echte dierenmaskers en gaan op zoektocht naar diertjes op de Dungelhoeff!

Middengroep OEWOEWOEWOEWOEH!! Zoals Tarzan slingeren we aan de lianen. We vangen vlinders met ons zelfgemaakt vlindernetje. Met de jeep gaan de middengroepers op zoek naar de mooiste dieren. Zie jij Raf Giraf of Armand, de olifant? Pas op voor Samang, de sissende slang.

Tieners Tieners, pak jullie koffers! We gaan op safari naar de Afrikaanse Savanne. Zorg dat je goed oplet, want voor je het weet zijn alle giraffen al gepasseerd! We trekken de brousse in op zoek naar allerlei wilde beestjes….

Donderdag 14 april Kleuters

Kriebel,… voel jij dat ook? Kriebel, kriebel, nu zijn het er al twee. Kriebel, kriebel, kriebel,… Kriebelbeetjes zijn overal bij de kleuters vandaag. Hoeveel kan jij er vangen? Ik, 10! Ontdek hoeveel kriebelbeestjes jij kan vangen!

Middengroep Vandaag is het jouw geluksdag! De middengroepers knutselen een prachtige geluksbrenger en bakken de lekkerste Chinese gelukskoekjes. Met een beetje geluk is jouw lotje misschien wel het winnende nummer in onze Speelmicroob-loterij!

Tieners Vandaag spelen de tieners allerlei gezelschapsspelletjes. Daarvoor hoef je niet altijd aan een tafel te zitten, want er zijn bijvoorbeeld ook spelletjes zoals twister. Houd je niet zo van gezelschapspelletjes? Geen nood, er wordt ook gevoetbald.

Uitstap: Kinderspelnamiddag ‘ In het ruimtestation’ te Mol Vertrek: 11u30 op de Dungelhoeff Aankomst: 17u45 op de Dungelhoeff Prijs: 7 euro Meebrengen: aangepaste speelkledij, veel plezier Voor wie? 4-6, 7-9 en 10 -12 jarigen

26

speelmicroob


Uitstap: Superbowl Vertrek: 13u30 op de Dungelhoeff Aankomst: 16u30 op de Dungelhoeff Prijs: 5 euro Meebrengen: sportieve kledij Voor wie? 10 -12 jarigen

Vrijdag 15 april Kleuters

De kleutertjes krijgen vandaag bezoek van de kaboutertjes. Ze leren ons hoe we als een kabouter moeten dansen, maar ook hoe we kabouterbasketbal moeten spelen. We maken lekkere koekjes. Neem je pinnenmuts alvast mee!

Middengroep Pssst … Jij daar … Durf je mee? We smokkelen allerlei lekkers voorbij de die-eet-politie van de Speelmicroob. Achteraf bouwen de middengroepers met al dat lekkers een luilekkerfeestje. Maar pas op… Laat je niet betrappen!

Tieners Benvenuto a la bella Italia! De tieners maken vandaag overheerlijke spaghetti en spelen het supercoole maffiaspel. Als dat maar goed afloopt….

Maandag 18 april Kleuters

Liefste kleuters, het is warm en koud tegelijk, het regent en de zon schijnt. Vandaag komen de vier seizoenen langs! We maken een vier seizoenen pizza en spelen echte winterspelletjes…

wee k 2

Middengroep Woehoe! De wind raast door de bomen, de regen valt uit de lucht. Plots straalt de zon en schittert er een prachtige regenboog. Maar hé, nu begint het alweer te sneeuwen! Wat is er aan de hand? Middengroepers, ga op zoek naar de weerplanman en maak het weer terug normaal! Of knutsel een mooie waaier, want in de zon is het ineens zweten en puffen geblazen.

Tieners Yow tiener, kan jij grave tricks met een skateboard? Sliden op een halfpipe? Een racket air? Of doe je liever vette moves met je inline-skates? Kom dan zeker want het wordt supercool! Je kan er bij ons ontlenen of je eigen skateboard of inline-skates en bescherming meenemen.

Uitstap: Voetbaltornooi – Buurtbal – Atletiekpiste Vertrek: 12u30 op de Dungelhoeff Aankomst: 16u00 op de Dungelhoeff Prijs: gratis Meebrengen: fair play, sport- en reservekledij, voetbalschoenen zonder toppen Voor wie? 10 -12 jarigen

speelmicroob

27


Dinsdag 19 april Kleuters

KOMEN ETEN!! We zetten onze zelfgemaakte koksmuts al op want vandaag draait alles rond eten! De beste chefs passeren vandaag in Comme Chez Speelmicroob om samen met de kleuters de lekkerste dessertjes te maken.

Middengroep Welkom in restaurant Speelmicroob, vandaag ben jij de sterrenchef! Maar voor we aan die lekkere drie-sterren-soep kunnen beginnen, moeten ze eerst zelf de ingrediënten vinden. Haast je, want de eerste gasten komen er al aan…

Tieners Rechterhand op geel, hoofd op blauw, elleboog op rood. We spelen een super-deluxe-twistertiener-editie waarbij je niet alleen bollen op de grond zijn, maar ook langs de muur en misschien zelfs in de lucht! We knutselen ook grappige vingerpoppetjes! Je kan zelfs poppetjes maken met je eigen gezicht of dat van je vrienden!

Zwemmen: Vooraf inschrijven. zwemshorten niet toegelaten. 3,50 euro. Uitstap: Piet Piraat show in CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg Vertrek: 14u00 op de Dungelhoeff Aankomst: 17u15 op de Dungelhoeff Prijs: 20 euro Meebrengen: veel durf Voor wie? 4-6 en 7-9 jarigen

Uitstap: Attractiepark Bobbejaanland te Lichtaart Vertrek: 9u15 op de Dungelhoeff Aankomst: 17u30 op de Dungelhoeff Prijs: 20 euro Meebrengen: aangepaste kledij, lunchpakket, zakcentje Voor wie? 10 -12 jarigen

woensdag 20 april Themadag: Raket naar de Maan

Kleuters Fred en zijn maanraket vertrekken over 10, 9 ,8 , … Als je snel bent kan je nog met hem mee want de kleuters maken vandaag een enkele reis naar de maan! Om er te kunnen ademen maken ze hun eigen maanhelm en ze leren er gewichtloos dansen!

Middengroep Ready for take off? 3 … 2 … 1 … GO!!! We trekken onze zelfgeknutselde ruimteoutfit aan en schieten gekleurde waterraketten naar de maan. In het donker maken de middengroepers het mooiste maanlandschap met lichtgevende verf.

Tieners Ha… die tieners!!! Het is een speciale dag want we spelen het “Snoepy Doepy spel” waar je van alle soorten snoep kan verdienen. Het is niet makkelijk maar jullie gaan dit kunnen!

28

speelmicroob


Donderdag 21 april Kleuters

Professor Bolleboos heeft zijn laboratorium laten ontploffen! Alle kleuters moeten hem helpen bij het vinden van zijn verloren formules. Ga vandaag mee op zoek naar de verloren papiersnippers en maak lekkere chemische brouwsels.

Middengroep Professor Bolleboos is verstrooid: hij kan de formule voor zijn wonder-lach-drankje nergens vinden. Zoeken de middengroepers met hem mee? Dan leert hij jullie daarna de leukste laboproefjes.

Tieners Ti-ti-ti-tieeneeeers.... Va-va-vandaag is e-e--er b-b-b-bezoek... Bert Bibber komt langs en…hij kan heel, heel goed koken. Hij wil jullie dit leren! Nadien smullen we heerlijk van onze gerechten!

Uitstap: Een dagje naar de Antwerpse Zoo Vertrek: 9u00 op de Dungelhoeff (trein naar Antwerpen) Aankomst: 17u00 op de Dungelhoeff Prijs: 15 euro ( geen korting mogelijk met abonnementen ) Meebrengen: aangepaste kledij, lunchpakket Voor wie? 4-6, 7-9 en 10 -12 jarigen

Vrijdag 22 april Kleuters

Joebadoebadoe…! Rotstekeningen, spannende kampvuurverhalen en mensen in beestenvellen! De kleuters zijn vandaag teruggereisd naar de oertijd. Wie van jullie kan er een dikke mammoet vangen?

Middengroep Altijd al gedroomd van een eigen tattoo-shop? Of wil je later heel graag schminkster of kapster worden? Leef je vandaag helemaal uit want we gaan voor een grote Speelmicroob-make-over!

Tieners De laatste dag van de paasvakantie... Jammer...! Voor deze laatste dag, dagen de animatoren jullie uit! We gaan jullie verslaan in een spelletje op de Wii... Dus oefen al maar thuis met het zwaaien van je armen want het gaat er hard aan toe gaan!

AFSLUITER!!! Vandaag is het de laatste dag op het speelplein! We gaan met z’n allen schaatsen op kunstijsbaan Die Swaene te Heist op den Berg Vertrek om 12u45 en aankomst om 16u30 op de Dungelhoeff Prijs: 5 euro Meebrengen: veel plezier, sportkousen, handschoenen (verplicht!), eventueel muts Voor wie? 4-6, 7-9 en 10 -12 jarigen Voor de kinderen die zich niet graag op glad ijs begeven zorgen we ook op de Dungelhoeff voor een leuke afsluiter.

speelmicroob

29


30

speelmicroob


speelmicroob

31


32

speelmicroob


speelmicroob

33


34

grabbelpas


losse activiteiten

Grabbelpas

eenweg 1, 2500 Lier Jeugdcentrum moevement, Aarschotsest ww .moe vem ent .be 03 480 36 30/// moe vem ent @lie r.be ///w

grabbelpas

35


36

grabbelpas


111grabbelpas111

alles op een rijtje Voor wie? Kinderen van 4 tot 12 jaar. Waar? Afhankelijk van de activiteit. Wanneer? Van maandag 11 april tot en met vrijdag 22 april. Door wie? Professionele mensen van de workshops en organisaties en een bende toffe animatoren.

Prijs? Afhankelijk van de activiteit. Er wordt op geen enkele wijze voor het vervoer betaald door de gebruikers. M-pas? Elk kind moet een M-pas hebben. Deze kost 5 euro en is elke werkdag te verkrijgen in jeugdcentrum Moevement. De pas is een schooljaar geldig.

Eerste inschrijvingsdag? Zaterdag 26 maart van 10u00 tot 12u00 in jeugdcentrum Moevement. De deuren gaan open om 9 uur. Je betaalt en ontvangt een overzichtje. Nadien kan je inschrijven op de jeugddienst.

Nieuw!!! Inschrijven online via http://recreatex.lier.be. vanaf 10u00. Lees zeker vooraf alle instructies op deze site. Wij sturen de factuur naar je thuis en je betaalt met een overschrijving. Alle gereserveerde activiteiten worden aangerekend. Opgelet!!!Je

kunt niet telefonisch inschrijven of reserveren. Waarschuw zo snel mogelijk wanneer je niet kan deelnemen aan een activiteit. Deze worden enkel terug betaald of niet gefactureerd met een doktersbriefje.

grabbelpas

37


38

grabbelpas


111grabbelpas111

programma Maandag 11 april

Mijn eerste vioollesje (4-7 jaar)

wee k 1

Heb je altijd al eens (alt)viool willen spelen, maar nog nooit de kans gehad? De altvioolschool ‘Altelier’ geeft een initiatielesje zodat je meteen de smaak te pakken hebt. Je gaat luisteren naar een spannend verhaal, leert een liedje zingen en wat muzieknootjes lezen. Maar natuurlijk staat viool spelen ook op het programma. Op het einde van deze speelse muziekworkshop is er een toonmoment. Laat je mama’s, papa’s, ooms en tantes maar eens horen wat jullie geleerd hebben! Wanneer: van 10u tot 12u (toonmoment 12u) Wanneer: van 13u30 tot 15u30 (toonmoment 15u30) Waar: OC. Den Bril, Bril 6 Lier Prijs: 2 euro I.s.m.: Altvioolschool ‘Altelier’

Maandag 11 april

Pizza’s bakken (7-12 jaar)

Bij Pizza Hut verdwijnen jullie in de keuken om er de heerlijkste pizza samen te stellen en te bakken. Draai een smeuïg deegje, kies je favoriete toppings en steek het een tijdje in de gloeiend hete oven. Het resultaat is een pizza magnifico! En we eten ter plaatse. Mama Mia dat gaat smaken! Wanneer: van 14u tot 15u30 Waar: Pizza Hut, Lintsesteenweg 6 Lier Prijs: 4 euro (pizza + drankje) Meebrengen: schortje I.s.m.: Pizza Hut

Dinsdag 12 april

Kubben: een spannend spel! (9-12 jaar)

2 ploegen, 1 koning, houten stokken en blokken en een gezonde dosis concentratie en vechtlust, meer heb je niet nodig om dit Vikingspel te spelen. Wanneer: van 13u30 tot 15u Waar: jeugdcentrum Moevement Prijs: 1 euro Meebrengen: aangepaste buitenkledij, drankje I.s.m.: kubkampioen Kris Obbers

grabbelpas

39


Woensdag 13 april

Wat een (bloem)stuk! (vanaf 4 jaar)

In het museum hangen twee schilderijen met prachtige bloemenruikers op: doordacht geschikt en belicht, zwierig en eindeloos mooi! Zin om ook zo ’n droomboeket samen te stellen? In het atelier maak je eerst je houten schilderij klaar met gouden kader rond, nadien beplak je het met allerlei materiaal: papiertjes, propjes, twijgjes, stofjes, plastieken bloemen, … Nog wat verf erop en klaar is je kunstwerk! Wedden dat je verstomd staat van het resultaat! Wanneer: van 14u00 tot 16u00 Waar: Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly, Fl. Van Cauwenberghstraat 14 Lier Wie: vanaf 4 jaar met eventueel (groot)ouders, broer of zus, … Prijs: € 5/duo, M-pas: € 4/duo, Gomorpas: € 3/duo, individueel: € 4, € 3 M-pas, € 2 Gomorpas I.s.m.: Stedelijke musea Lier

Opgelet! Reserveren via musea@lier.be of 03 8000 396

Donderdag 14 april

Spelnamiddag: ‘In het ruimtestation’ (4-12 jaar)

Ben jij fan van Star Trek, Battlestar Galactica of Star Wars? Dan is deze spelnamiddag in het thema ‘ruimte’ helemaal iets voor jou. Een ploeg animatoren vanuit heel onze provincie zorgen voor mega veel speelplezier, te gekke workshops en een onvergetelijk avontuur. Wanneer: van 11u45 tot 17u30 Waar: jeugdcentrum Moevement (bus naar Mol) Prijs: 7 euro Meebrengen: aangepaste speelkledij, lichte lunch en drank I.s.m.: VDS regio Antwerpen (Vlaamse Dienst Speelpleinwerking)

Vrijdag 15 april

Film: ‘Hop’ (4-12 jaar)

Het haasje E.B. heeft geen zin om zijn gepensioneerde vader, de enige echte paashaas, op te volgen. Hij wil liever drummer worden en vlucht weg van Paaseiland naar de mensenwereld. Daar wordt hij per ongeluk aangereden door de kluns Fred. E.B. doet alsof hij ernstig gewond is en geniet van de goede zorgen. Maar ondertussen is er grote onrust op het Paaseiland… Wanneer: van 13u45 tot 15u30 Waar: Cinema Varietes, Antwerpsestraat 48 Lier Prijs: 5 euro Meebrengen: eventueel zakcentje voor snoep

40

grabbelpas


Maandag 18 april

Flamenco voor kids (4-6 jaar en 7-12 jaar)

We maken al dansend, stampend en klappend kennis met het ritme en de muziek van flamenco. We leren enkele sierlijke danspasjes en een eenvoudige choreografie. Met het resultaat kom je helemaal in de Spaanse sfeer!

wee k 2

Wanneer: van 9u30 tot 10u30 (4-6 jaar) Wanneer: van 11u tot 12u (7-12 jaar) Waar: jeugdcentrum Moevement Prijs: 2 euro Meebrengen: makkelijke kledij (rokje), eventueel schoenen met hakje, drankje I.s.m.: Flamencolerares Jorien Onsia

Dinsdag 19 april

Piet Piraat Show: ‘Radio De Scheve Schuit’ (4-9 jaar)

Hijs de zeilen, licht het anker en spits je oren voor de enige echte piratenzender ‘Radio De Scheve Schuit’. Piets liedjes, Berends kookprogramma, Stiens gedichtjes en Stevens hoorspel komen allemaal aan bod. Maar opgelet, er zijn kapers op de kust en er gebeuren rare dingen. Komen jullie de piraatjes helpen? Wanneer: van 14u15 tot 17u Waar: jeugdcentrum Moevement (bus naar cc Zwaneberg, Heist o/d Berg) Prijs: 20 euro

Woensdag 20 april

Bloemschikken: paasstukje (7-12 jaar)

Een bloemetje in huis staat altijd leuk. Een bloemist helpt je bij het maken van een fleurig lentestukje. Je werkje wordt mooi verpakt zodat je thuis apetrots je creatie kan tonen. Wanneer: van 10u30 tot 12u (5-8 jaar) Wanneer: van 13u30 tot 15u (8-12 jaar) Waar: Bloemenzaak Quercus-Verde, Grote Markt 61 Lier Prijs: 5 euro Meebrengen: schort, mesje, eventueel drankje I.s.m.: Quercus-Verde

grabbelpas

41


Donderdag 21 april

Bak je eigen paasnestje (7-12 jaar)

Dit gebakje in de vorm van een vogelnestje maak je helemaal zelf. Lekkere biscuit mooi versiert met room, chocolade, suikereitjes en paasfiguurtjes. Heerlijk! Wanneer: van 10u tot 12u Waar: Bakkerij Hendrickx, Antwerpsestraat 130 Lier Prijs: 2 euro Meebrengen: schort, eventueel paletmes, drankje I.s.m.: bakkerij Hendrickx

Vrijdag 22 april

Cool! Schaatsen! (7-12 jaar)

De paasvakantie zit er bijna op. Tijd voor de afsluiter. Kleed je warm, vergeet je handschoenen niet en trommel al je vrienden op want we gaan schaatsen. Toffe liedjes, een geweldige sfeer en veel fun! Wanneer: van 13u tot 16u15 Waar: jeugdcentrum Moevement (bus naar kunstijsbaan Die Swaene, Heist o/d Berg) Prijs: 5 euro (inkom en huur schaatsen) Meebrengen: handschoenen verplicht!

42

grabbelpas


grabbelpas

43


44

grabbelpas


grabbelpas

45


Gra

tis

46


47


www.moevement.be www.kinderopvangkadee.be V.U.: Hilde Havermaet, Aarschotsesteenweg 1, 2500 Lier

Brochure pasen'11  
Brochure pasen'11  

activiteitenbrochure jeugdcentrum Moevement pasen'11

Advertisement