Issuu on Google+

Welkom 2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

e 0 1

op het OnderInn

Darttoernooi


het OnderInn Welkomop

Darttoernooi Beste darter, toeschouwer, Heb je ooit wel eens stroopwafelijs gegeten? Een verrassende combinatie, fantastisch lekker. Zelf zou ik er niet op gekomen zijn om van stroopwafels ijs te maken. Je mag er anders over denken, maar ik combineer graag mijn sperziebonen met een dikke laag smeu誰ge pindasaus. Heerlijke combi! Het OnderInn Darttoernooi is ook een verrassende combinatie. Darten in een kerk kom je niet elke dag tegen.Wie had kunnen denken dat een frikandarttoernooi (frikandellen eten en darten: over bijzonder combinaties gesproken!) zou uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend dartevenement. De afgelopen tien jaar hebben laten zien dat darten en een kerkgebouw prima samengaan. Voor mij is het een pluspunt. Mensen en werelden ontmoeten elkaar. De kerk vult zich met een zinderende spanning en gezelligheid. Deelnemers snuiven de sfeer op die uitgaat van een groep enthousiaste navolgers van Jezus. Niet een alledaagse combi, maar wel een HEERlijke. Op deze plek wil ik de vele enthousiaste vrijwilligers die het toernooi de afgelopen tien jaar tot een succes gemaakt hebben bedanken. Groot applaus voor jullie! Namens de organisatie ook een groot applaus voor alle darters die zoveel sfeer, spanning en gezelligheid met zich meebrachten! Ook voor het tiende OnderInn Darttoernooi wens ik je veel plezier. Dat we het beste van twee werelden mogen combineren! Laat je verrassen! Dartelijke groet, Thijs


The Tiger Ik ben Remco van Dam (The Tiger) en ik speel al 4 jaar mee op het toernooi in de Poortkerk. Ik leef er ieder jaar weer naartoe om dit toernooi te gaan gooien. Zo’n goed georganiseerd toernooi wordt niet overal gerealiseerd, ik kan wel zeggen bijna nergens. Mijn complimenten voor alle vrijwilligers die dit toernooi iedere keer weer tot een geslaagd toernooi maken. Aan gezelligheid en sportiviteit ontbreekt het tijdens het toernooi ook niet. Ondanks dat er geen prijzengeld te winnen valt, is de opkomst altijd erg hoog! Dit wil zeker wat zeggen over hoe gezellig het wel niet moet zijn. Een echte aanrader om ook een keer mee te komen gooien. May the darts be with you!

Grote dank aan alle vrijwilligers, sponsors, darters en toeschouwers voor het mogelijk maken van het


De voorgaande jaren 2001 Op 10 maart 2001 werd voor het eerst een darttoernooi georganiseerd in soos OnderInn. Willen Jagersma en Jeroen van Houwelingen organiseerden een heus frikandarttoernooi, er was namelijk een darttoernooi ĂŠn een frikandellen-eetwedstrijd. Thijs Jagersma won dit eerste toernooi.

Van dit jaar zijn helaas geen foto’s beschikbaar

2002 Begin februari 2002 was het weer raak, door het enthousiasme over het eerste darttoernooi werd er voor de tweede keer een darttoernooi georganiseerd. Het kreeg de naam OnderInn Darttoernooi en met meer dan het dubbele aantal borden werd in 4 poules van 7 deelnemers gestreden om de titel. Na de finale tussen broers Adriaan en Willem Jagersma won Adriaan de gloednieuwe wisselbeker.

2003 Op 7 februari 2003 werd het derde OnderInn Darttoernooi georganiseerd. De groei bleek er nog goed in te zitten. In acht poules van acht werd gestreden om een plek in de volgende ronde. In de tweede ronde bleven er door middel van het knock-out systeem steeds minder titelkandidaten over. Op een prachtig hoofdpodium werd gestreden om de inmiddels felbegeerde wisselbeker die gewonnen werd door Thijs Jagersma.

2004 De vierde editie van het OnderInn Darttoernooi overtrof alle voorgaande toernooien. Een deelnemersaantal van maar liefst 132, een vrouwenpoule en de geweldige sfeer maakten de avond onvergetelijk. Sommigen deelnemers zetten hun imago kracht bij door middel van speciale kleding


en spandoeken. Onder leiding van debuterend mastercaller Ane Wiersma werden de finales gespeeld. Compleet met spetterende opkomst, videoregistratie en goed dartspel was het een feest op zich. De winnaar was Karel van der Kaaden en bij de vrouwen Petra van Rossum.

2005 Hoewel het bijna onmogelijk was om het toernooi van 2004 te evenaren werd het toernooi toch op bepaalde punten verbeterd. Echte spotlights en cameraswitches zodat de finale tot in de details door iedereen te volgen was. Na het succes van Karel van der Kaaden roken meer darters van de dartclub hun kans. Karel bereikte de volgende ronde niet, maar Jeroen Heij haalde de finale, waar hij het na een zinderende pot moest afleggen tegen Peter Jagersma. Bij de vrouwen werd de wisselbeker na spannende eindstrijd meegenomen door debutante Corine ter Haar.

2006 Wat begon als een kerkelijk onderonsje is uitgegroeid tot een bijna regionaal evenement. Het niveau van het darten was hoger dan ooit tevoren. Peter Jagersma (winnaar 2005) sneuvelde al in de voorrondes. De twee dartsverenigingen uit Veenendaal leverden veel goede darters af. In een hoogstaande finale won Remco van Dam met 5-2 van Marco van Kooten. In de vrouwenfinale moest de altijd sterke Marianne Teunis (twee keer finale, een keer halve finale) het onderspit delven tegen Corine ter Haar, die haar titel wist te prolongeren.

2007 Het toernooi werd steeds meer een evenement. In de kerkzaal was een groots podium opgebouwd, de licht- en geluidseffecten spectaculair. Dit jaar voor het eerst een toernooi voor de afvallers van de eerste ronde; het zogeheten Best of de Rest-toernooi.


De vrouwenfinale werd gespeeld tussen Harma de Wit en Christien Loof, Christien won met 2-0. De Best of de Rest-finale werd gewonnen door Bart Zwanepol. In de mannenfinale werd er gespeeld tussen Jeroen Heij en Remco van Dam. In een spannende en hoogstaande finale gingen beiden heren lang gelijk op, 3-3 in legs. Na de beslissende leg ging Jeroen Heij met de wisselbeker naar huis.

2008 De achtste editie van het darttoernooi: weer ĂŠĂŠn om trots op te zijn. De ambiance, het dartsspel en het spektakel waren van ongekend hoog niveau. Tijdens de rust werden darters en publiek getrakteerd op een optreden van singer en songwriter Ralph van Manen. In de vrouwenfinale ontmoet OnderInn dartslegende Corine ter Haar de debuterende Carola Coenraadts. Pino gaat voor de derde keer met de wisselbeker naar huis. In de Best of de Rest-finale stonden Jasper Donselaar en Frank van de Berg tegenover elkaar. Frank won deze finale. In de finale van het hoofdtoernooi streden Marco van Kooten en Remco van Dam om de titel. Ook in 2006 streden deze heren tegen elkaar en wederom won Remco van Dam!

2009 Een mannen- en vrouwentoernooi, feest en gezelligheid; naast deze vertrouwde elementen kende het toernooi in 2009 voor het eerst een jeugdtoernooi. Met succes. Maar liefst 26 jeugdige darters streden vol overgave om de beker. In de jeugdfinale streden Michel Keulstra en Lennart Borg om de eindzege, die gewonnen werd door Michel. In de herenfinale stonden debutant Herbert Kok en Remco van Dam tegenover elkaar. Remco stond voor het vierde jaar op rij in de finale. Ook dit jaar maakte hij zijn favorieten rol waar en won met 5-3, waarmee hij voor de derde keer met de beker naar huis ging. De dames Coby van de Hater en Solange Balk streden om de titel bij de vrouwen. Coby ging met de beker naar huis. Marco van Kooten won het Best of the Rest-toernooi. Hij versloeg Raymond Daeseleer.


BamBam Profvoetballers zijn watjes. Ze zeggen namelijk dat het nemen van strafschoppen een loterij is. Ze trainen er niet op, omdat het toch niet helpt, zeggen ze. Laten ze een voorbeeld nemen aan darters. Die trainen urenlang om een ‘tripple 20’ of een ‘dubbel’ te gooien. En dat is vele malen moeilijker dan het schieten van een bal in een doel van 7.32 meter breed en 2.44 meter hoog. Ook mentaal is darts een zware sport. Je speelt niet alleen tegen een tegenstander, maar voornamelijk tegen jezelf. Eén pijl kan beslissend zijn voor winst of verlies. Daarom is darts een prachtige sport!

In de kerk Het OnderInn Darttoernooi vindt elk jaar plaats in de Poortkerk. Hier is het begonnen en de organisatoren zijn lid van de kerk. We zijn blij dat jij nu bij ons bent. Want ook al kom je om te darten, je bent nu wel in een kerk waar je anders misschien nooit zou komen. Wij geloven dat Jezus voor ons aan het kruis is gestorven en drie dagen later is opgestaan. Zo heeft Hij de straf voor onze zonden gedragen, zo zijn wij gered. En dat deed Hij omdat Hij van ons houdt! Ook nu nog wil Hij voor ons zorgen. Geweldig toch!? God is liefde! Op de plek waar nu het hoofdpodium staat, houdt onze dominee op zondag altijd een preek. Ben je daarin ook wel geïnteresseerd? Kom gerust een keer langs. Op zondag zijn er altijd twee keer twee diensten; Om 8:45 of 10:45 uur en om 14:45 of 16:45 uur. Je bent van harte welkom! Heb je andere vragen over God, Jezus, de kerk of iets anders? Stel ze gerust want we staan open om erover te praten!


Cees van Doorn Ronde erf 16

OnderInn Mastercaller Ane Wiersma Vanuit de Pacific (op dit moment zo’n 85gr West / 15gr Zuid), stralend zonnetje en kalme oceaan, feliciteer ik jullie met het 10-jarig bestaan van dit magnifieke toernooi. Ik wens jullie, als organisatie, een hele goede en sfeervolle avond toe, die zondermeer weer een succes zal worden. Tegen de deelnemers zou ik willen zeggen: Meedoen is al een hele eer, het winnen komt op de tweede plaats. “May the darts be with you” Veel succes allemaal!


Regelement Tijdens het OnderInn Darttoernooi volgen we officiële spelregels. Poulewedstrijden - We zullen spelen volgens het 501 dubbel uit principe. - De poulewedstrijden gaan om één gewonnen leg. - Vooraf wordt door beide spelers een pijl op de bull gemikt, degene die er het dichtste bijzit mag de wedstrijd beginnen. - Elke wedstrijd duurt maximaal tien minuten. Is de wedstrijd binnen tien minuten niet beslist, dan gooien beide spelers één pijl op de bull. Diegene die er het dichtste bij zit, wint de wedstrijd. - In de poulewedstrijden is de winnaar van een wedstrijd de teller bij de volgende partij. De verliezer brengt zo snel mogelijk het wedstrijdbriefje bij de wedstrijdleiding. - De eerste twee uit elke poule gaan door naar de afvalrondes, bij een gelijke stand telt eerst het onderling resultaat. Mocht dit ook geen uitsluitsel geven dan word er een beslissende leg gespeeld. Hierbij enkele regels om verwarring te voorkomen: - De score wordt geteld zoals de pijlen met de punt van de pijl het bord raken. - Als een pijl uit het bord valt wordt deze niet geteld. - Als een pijl in de shaft van een andere pijl blijft hangen (een Robin Hood genaamd) wordt van deze dart geen punten geteld. - De speler die gooit moet het met zijn tegenstander of de teller eens zijn over de score alvorens hij/zij de pijlen uit het bord haalt. Bij onenigheid besluit de teller, indien nodig kun je iemand van de organisatie vragen.

Het toernooi is na 0:00 uur afgelopen. Zorg er voor dat de buurt geen last van ons heeft wanneer we naar huis gaan!


Hall of Fame Remco van Dam (2006, 2008, 2009)

Thijs Jagersma (2001, 2003)

Adriaan Jagersma (2002)

Karel van der Kaaden (2004)

Peter Jagersma (2005)

Jeroen Heij (2007)


OnderInn darttoernooi