Page 31

29

4 Communicatie via internet i i i Vóór de les

1 Lees en beantwoord de vraag. Wat doe je op internet en hoe vaak? nooit regelmatig soms chatten    e-mailen    informatie zoeken    twitteren    weblogs lezen    iets anders, namelijk

2 Lees de vraag en de tekst. Beantwoord de vraag. Welke zin is waar? a Door intensief gebruik van sociale media is het voor jongeren veel makkelijker om echte vrienden te maken. b Door intensief gebruik van sociale media is het voor jongeren niet zo makkelijk om echte vrienden te maken.

Facebook maakt veel jongeren eenzaam

5

Nederlandse jongeren lopen binnen de Europese Unie voorop als het gaat om het gebruik van sociale netwerken als Hyves, Twitter en Facebook. Van de internetters tussen de 16 en 25 jaar is 91 procent actief op een sociaal netwerk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Uit onderzoek blijkt eveneens dat veel jongeren het moeilijk vinden om in het echte leven vrienden te maken omdat het online zo makkelijk is. In het dagelijks leven moet alles efficiënter waardoor er geen tijd meer is voor een gesprek. Daarom gaan jongeren in hun eentje achter de computer zitten. Aan de andere kant hebben vooral verlegen jongeren de kans om via sociale media iets van zichzelf te laten zien.

13181_Code Plus NT2 Boek 4.indb 29

24-07-12 14:42

CODE Plus deel 4  

CODE Plus is een methode voor hoogopgeleide anderstaligen die snel en efficiënt Nederlands willen leren.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you