Page 16

14

HOOFDSTUK 1 | TAAK 2

6.2 Voer een gesprek over het hebben van huisdieren. Praat samen over het ingevulde schema van opdracht 6.1. Leg ook uit waarom je een dier wel of niet geschikt vindt als huisdier. 7.1 Ben je het eens of niet eens met de onderstaande stellingen? Kruis aan. mee eens

niet mee eens

    

    

1 2 3 4 5 6

Een huisdier is gezellig. Een huisdier is vies. Een huisdier helpt tegen de eenzaamheid. Een kat moet naar buiten kunnen. Mijn hond/kat mag bij mij op bed slapen. Een huisdier is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. 7 Een vogel hoort niet in een kooi en een vis hoort niet in een aquarium. 7.2 Discussieer met elkaar over de stellingen van 7.1.

   Afronden 8 Doe de opdrachten van Luisteren bij Afronden op de computer.

Reflectie Preposities Preposities hebben vaak verschillende betekenissen: De bloemen staan op de tafel. Op 18 mei is Monique jarig. Dat landschap lijkt op de omgeving van mijn jeugd. De hond ligt onder de tafel. Onder het eten kijken ze vaak televisie. De slaapkamer is boven. Jongeren boven de 16 jaar mogen alcohol kopen. Hans en Anneke wonen naast mij op nummer 10. Naast onze woning in de stad hebben we ook een huisje buiten in het bos.

Boek_BW_Code Plus NT2 Boek 3.indb 14

01-05-12 15:20

CODE Plus deel 3  

CODE Plus is een methode voor hoogopgeleide anderstaligen die efficiënt Nederlands willen leren.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you