Page 20

18

HOOFDSTUK 1 | TAAK 4

2 Doe de opdrachten van Luisteren bij Voorbereiden op de computer. 3 Doe de opdrachten van Woorden bij Voorbereiden op de computer.

   Uitvoeren 4.1 Neem een advertentiekrantje van een supermarkt mee naar de les. 4.2 Bespreek wat jullie gaan kopen voor het feestje. Kies een van de volgende situaties. Jullie gaan boodschappen doen voor een feestje. Gebruik de advertentiekrantjes van opdracht 4.1. Bespreek wat jullie gaan kopen. 1

Jullie willen een feestje geven voor de groep. Kies wat jullie gaan kopen voor € 100. Schrijf op wat jullie willen kopen.

2

Je bent geslaagd voor je rijexamen. Je wilt een feest geven voor dertig mensen bij je thuis. Iedereen moet iets kunnen drinken en eten. Probeer zo veel mogelijk dingen te kopen die iedereen lekker vindt. Kies wat jullie gaan kopen voor € 200. Schrijf op wat jullie willen kopen.

3

Je dochtertje wordt zes jaar. Je geeft een feestje voor haar. Er komen zes kinderen. Probeer zo veel mogelijk dingen te kopen die kinderen lekker vinden. Kies wat jullie gaan kopen voor € 65. Schrijf op wat jullie willen kopen.

   Afronden 5 Bespreek wat jullie hebben gekocht. Bespreek ook wie het meest heeft kunnen kopen.

Cultuur Vaste prijzen of niet? De prijs van een heleboel dingen in Nederland is vast. Dat betekent dat je niet kunt praten met de verkoper over een lagere prijs (= afdingen). Bij sommige dingen is dat heel duidelijk. Voor groente of fruit, kleren en andere niet zo grote en dure artikelen op de markt of in een winkel betaal je gewoon de prijs die erop staat of die de verkoper ervoor vraagt.

Boek 12391.indb 18

29-08-11 15:07

CODE Plus Takenboek 2  

Bekijk hier de inhoudsopgave en het eerste hoofdstuk van het CODE Plus Takenboek deel 2 voor een goede eerste indruk.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you