Page 1

WNMGZN Eindelijk eenvoudig mooi wonen

Welkom thuis

Lekker binnen blijven


8

26

18

Inhoud 3

Voorwoord

24

Blinkend fris

4

een vloerkleed als wooneiland

26

Woontrend evenwichtige elegantie

6

Eindelijk eenvoudig mooi wonen

32

nooit meer koude voeten

8

Woontrend royale romantiek

33

mijn favorieten

14

Het vloeren dossier

34

Ramen zijn energievreters

18

Woontrend subtiel statement

36

We hebben ‘t allemaal in huis


14

6 Laat je inspireren In de praktijk zie ik dat steeds meer mensen actief met hun interieur bezig zijn. Logisch, want nergens vind je zoveel keuzemogelijkheden aan kleur, stijl en vormgeving als bij de inrichting van je huis. En dat maakt inrichten spannend, maar tegelijk misschien ook moeilijk. Dat betekent niet dat je er ook altijd ingewikkeld over moet doen. Juist niet. Als een interieur goed om je heen zit, als het een plek is waar je ĂŠcht thuis bent, dan voel je jezelf ook goed. Natuurlijk is het fijn om wat professionele ondersteuning te krijgen bij het inrichten van je huis. Daarom hebben we het plan opgevat om twee keer per jaar een gratis magazine uit te brengen, voor iedereen in Ochten en omstreken. Een woonblad over prettig wonen en alles wat daarbij komt kijken. Op een manier die aansluit bij de huidige tijd en bij de nieuwe interieurliefhebbers. Het resultaat is een magazine vol inspiratie, tips en oplossingen van woonexperts, waar je zelf vaak niet aan denkt. Ik hoop dat je aan de hand van deze tips en adviezen je interieur op een nieuwe manier gaat bekijken. Dat zou ik leuk vinden. Veel leesplezier! /

Marie-Jose Thiele Thiele van rooijen

3


Een vloerkleed als wooneiland Maak je eigen vloerkleed op maat

Heerlijk zo’n harde vloer in huis. Niet alleen mooi maar ook erg praktisch. toch mis je vaak wat comfort en warmte, zeker in de koudere maanden van het jaar. En wat te denken van de akoestiek? Vooral als je met z’n allen wat meer tijd in huis doorbrengt.

Simpel

Met een vloerkleed maak je je woonkamer comfortabeler en ruimtelijker. De ruimte wordt er letterlijk en figuurlijk zachter van. Kies een mooi kleed in je favoriete kleur en de zithoek wordt een ‘wooneiland’ waar je met z’n allen gezellig kunt vertoeven, zo vaak mogelijk. Je kunt tegenwoordig je eigen kleed samenstellen. Jij bepaalt de maat, het materiaal en de kleur. Voor elke ruimte en elke stijl is er een oplossing. Een vloerkleed op maat is simpel te maken.

Aanpak

Teken op een vel papier een plattegrond op schaal van de betreffende kamer. Teken vervolgens je meubels in de tekening. Teken het vloerkleed op maat zodanig dat je de volledige zithoek ruim op het vloerkleed plaatst en een ‘wooneiland’ creëert. Ga uit van minimaal 40 cm vanaf de muur (afhankelijk van de grootte van jouw woonkamer). Een ander idee is om diverse afmetingen en vormen te visualiseren met bijvoorbeeld oude kranten op de vloer. Je krijgt dan direct een goede indruk van de afmetingen in de werkelijke ruimte. Nog makkelijker is het om naar de winkel te gaan om je te laten adviseren door een creatieve woonstylist.

Materiaalkeuze

Kies je favoriete tapijt en afwerking uit het ruime assortiment in de (web)winkel. Van zacht en comfortabel tot strak en modern of juist natuurlijk materiaal, er is een groot aanbod aan kleuren en texturen passend bij elke sfeer en inrichting.

afwerking

Voor de afwerking heb je keuze uit: Volume: De vier zijden worden omgeslagen, het kleed wordt voorzien van ondertapijt. Blind banderen: de zijkant wordt voorzien van band, nauwelijks zichtbaar. Biezen: de rand wordt afgewerkt met een sierrand van bijvoorbeeld leer of Stof.

Volume

Blind banderen

Biezen

Vloerkleden zijn al verkrijgbaar vanaf: € 68,95 pm2 met een blind gebandeerde afwerking. (bij een vloerkleed van 200x300) Ze zijn ook verkrijgbaar in standaard maten: Blind gebandeerde afwerking: 170x240 cm € 342,20 Volume afwerking: 170x240 cm € 390,45 200x300 cm € 408,95 200x300 cm € 466,20 4


Tip: Leg het kleed on der de hele zithoek, dus ook onder de bank, onder het TV meubel of het dres soir. Hoe groter het kleed, hoe grote r het gevoel van com fort.


Thiele van rooijen eindelijk eenvoudig mooi wonen

Inrichten is de passie van het woonteam bij Thiele van Rooijen in Ochten. Iedereen is welkom in de winkel om er een flinke dosis inspiratie op te snuiven, materialen te voelen, de mooiste kleurencombinaties te bekijken en ideeĂŤn uit te wisselen. Die energie voel je ook op de gloednieuwe website www.thielevanrooijen.nl. Neem een kijkje en je zult zien: het plezier spat ervan af!

6


Van droomhuis naar praktisch plan Bij Thiele van Rooijen zie je dagelijks veel verschillende mensen de winkel binnenstappen. De één is op zoek naar een opvallend behang, de ander komt voor kleuradvies bij een kleine opfrisbeurt of een compleet nieuw interieur. Mensen met uiteenlopende wensen, smaken en budgetten zijn hier aan het goede adres. Interieurstyling: een vak apart Thiele van Rooijen blinkt uit in interieuradvies voor elke mogelijke klant. Veel mensen blijken namelijk echt geen idee te hebben waar ze moeten beginnen bij de inrichting van hun huis. Woonstylist Marie-José legt uit hoe dat komt. “Als je mensen vraagt hoe hun droomhuis eruitziet, dan kan bijna iedereen dat heel goed beschrijven. Toch is het antwoord op de vraag of ze daar ook wonen meestal nee. Het aanbod van mooie artikelen is enorm en die overkill leidt bij velen tot keuzestress. Terwijl die stress helemaal niet nodig is. Een woonstylist helpt met een praktisch plan om de werkelijke potentie van je eigen huis te zien.”

Begin bij de basis Wat doet de woonstylist dan precies? Volgens Thiele van Rooijen valt of staat een smaakvolle, leefbare inrichting met het maken van duidelijke keuzes in de basis. Ook blijken veel mensen grote moeite te hebben om hun woonwensen onder woorden te brengen. Allemaal redenen waarom de stylist gewoon met de hele collectie bij de mensen thuiskomt. Want geen plek leent zich immers beter voor persoonlijke tips en slimme oplossingen die helemaal passen bij het huis en de bewoners. Eenvoudig woongeluk Hoe belangrijk een gezellige inrichting voor het persoonlijk welzijn is, kan Marie-José als geen ander uitleggen. “De inrichting van je huis bepaalt in grote mate hoe gelukkig je bent. Lekker comfortabel wonen is een belangrijke basisbehoefte. Dat maakt ons vak ook zo leuk en zinvol. Voor mij is het elke dag weer een uitdaging om onze klanten te laten zien dat je met eenvoudige middelen heel veel kunt bereiken. Want mooi wonen is geen kwestie van geld, maar van smaak.” Als je rondloopt in de winkel zie je die persoonlijke aanpak in de aankleding van de winkel, hoe de collectie wordt gepresenteerd, maar je voelt het vooral bij de mensen die er werken. Alles ademt bezieling en vakmanschap.

7


Royale

romantiek De natuurlijke structuren en kleurnuances uit de natuur doen het binnen minstens zo goed. Mix het ruige van hout met aaibare stoffen voor een warm en comfortabel effect.

8


9


Woonstijl erf De natuurlijke eenvoud van buiten, haal je met woonstijl Erf naar binnen. Glooiende landschappen staan model voor de sierlijke lijnen in huis, zonder frivool te worden. Met veel groentinten en een vleugje van vroeger ontstaat er een natuurlijke harmonie. Laat je meevoeren in een reis vol bezieling langs Franse middeleeuwse kastelen en kronkelende rivieren. Een palet met natuurlijk linnen, mooie stoffen, originele behangprints, warme vloerkleden en frisse groene kleuren. Zo smelten alle ingrediënten samen tot een hartverwarmend interieur.

04.

02.

03.

06.

07.

06.

08.

08.

1. inspirEREN De eeuwenoude status van Franse kastelen in golvende velden stralen één ding uit: kracht. In huis hebben XXL fauteuils, kussens en vazen hetzelfde effect.

10


01.

05.

10.

09.

2. Het Palet Nerven geïnspireerd op dikke boomstammen hebben een levendig effect, mooi in combinatie met natuurlijk linnen en subtiele matte materialen.

05. PVC

€ 54,95 pm 2 (excl. installeren)

09. Tapijt

€ 34,95 per rol (10x0,53 m)

02. B  ehang

06. Gordijnen

€ 95,85 per rol (10x0,70 m)

€ 776,-

Ook verkrijgbaar als vloerkleed € 768,- 200x250 cm, met een blind gebandeerde afwerking

03. Behang

Raamformaat: 350x250 cm met enkele plooi

10. Vloerkleed

€ 95,- per rol (8,50x0,70 m)

07. Gordijnen

€ 299,- 140x200 cm

04. PVC

Raamformaat: 350x250 cm met enkele plooi

01. Behang

€ 54,95 pm (excl. installeren) 2

€ 89,95 pm 2

€ 847,-

08. Houten jaloezieën € 423,- 100x100 cm 11


3. de kleuren

01.

Een natuurlijk en organisch kleurenpalet brengt sfeer en warmte mee naar binnen: mosgroene en truffel-grijstinten komen gemoedelijk samen met zacht zand en marmer. 02.

01. Organic Grey 02. Pale Marble 03. Soft Sand 04. Truffle Grey 05. Topaz Grey

03.

04.

05.

12


4. Het interieur Terwijl het schemerlicht de sfeer in huis zachter maakt, nodigen warme, natuurlijke materialen uit om je te nestelen op de bank. Op de wand mag een nieuwe donkere kleur die aansluit bij de dikke gordijnen die nu eerder dichtgaan. Alles om het binnen warm en comfortabel te maken na een mooie wandeling.

13


1. Vooroordeel

Veel mensen associĂŤren pvc met een koud en plastic product. Het woord roept al gauw het beeld op van een grijze pvc-buis. Terwijl pvc nu volgens een innovatieve techniek wordt gefabriceerd in vele kleuren en prints. Met als resultaat een warme, natuurlijke en authentieke uitstraling.


Vloerendossier

De 10 best bewaarde geheimen over pvc Alles wat je nog niet wist over pvc-vloeren.

Een betaalbare, slijtvaste, onderhoudsvriendelijke en geluiddempende vloer in verschillende natuurgetrouwe prints. Nauwelijks van echt te onderscheiden.

15


Vloerendossier 2.

Wat is pvc?

3.

voordelen

4.

uiterlijk

5.

kosten

6.

gebruik & onderhoud

Een pvc-vloer is een kunststof parket- of tegelvloer die is gemaakt van heterogeen pvc. Heterogeen wil zeggen opgebouwd uit meerdere lagen. De vloer is afgewerkt met een beschermende, transparante PU-toplaag. PU staat voor polyurethaan, dat de beste eigenschappen van twee stoffen met elkaar verenigt tot een buigzame én sterke eenheid.

Pvc-vloeren hebben veel aantrekkelijke eigenschappen. Niet alleen is deze vloer oersterk, maar ook nog eens duurzaam, onderhoudsvriendelijk, stabiel, geluiddempend en isolerend. Bovendien is pvc bijzonder geschikt in combinatie met vloerverwarming. Het is een uitstekende warmtegeleider.

Een vloer van pvc komt zo dicht in de buurt van echt hout of natuursteen, dat je in eerste instantie echt niet ziet dat het om een kunststof product gaat. De kans is groot dat je in het verleden over een pvc-vloer gelopen hebt, zonder dat je het in de gaten had.

Een pcv-vloer is er al vanaf € 24,95 pm2. Hier komen nog legkosten bij en de eventuele kosten voor het egaiseren van de ondervloer. Deze kosten zijn afhankelijk van de situatie bij u thuis.

Pvc kan goed tegen vocht. Daarom kun je de vloer van de huiskamer prima door laten lopen in de keuken. De vloer is waterafstotend en eenvoudig te reinigen. Gewoon even stofzuigen en dweilen met bijvoorbeeld James Vinylreiniger is al voldoende. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt met een speciale polish, zoals de James Zijdemat Polish, houdt je vloer in topconditie.

7.

Vloerverwarming

Voordat je een nieuwe vloer laat installeren, is het goed om vloerverwarming in overweging te nemen. Vloerverwarming en pvc vormen een goede combinatie. Niet alleen geleidt pvc de warmte goed, maar weinig mensen weten ook dat vloerverwarming per definitie een energiebesparende optie is.

8. Zelf leggen?

Beter van niet. Het mooi strak leggen van pvc vraagt om de kennis, de kunde en het geduld van een echte vakman. De stroken worden verlijmd op een vlakke en egale betonvloer of zwevende ondervloer. Als de ondervloer niet eerst egaal is gemaakt, zie je elke oneffenheid.

9.

Allergisch?

10.

Ervaar de stilte

Pvc-vloeren zijn antibacterieel en antistatisch. Omdat de vloer volledig vlak is, kunnen bacteriën en stof zich niet hechten. Ideaal dus voor mensen met een allergie.

Pvc heeft een sterk geluiddempende werking. Helemaal met een speciale isolerende ondervloer. Zo hebben de buren geen last, kunnen de kinderen onbezorgd spelen en geniet jij van de rust.

16


Achtergrond Een stukje geschiedenis Pvc (voluit polyvinylchloride) is een kunststof die goedkoop is en eenvoudig te bewerken. Daarom wordt het in verschillende takken van de industrie toegepast ter vervanging van hout en beton. In de jaren vijftig heeft het gebruik van pvc een grote vlucht genomen in ons dagelijks leven. Zo wordt pvc gebruikt in buizen voor elektrische bedrading, behang en vloerbedekking zoals vinyl. Ook vind je het terug in bijvoorbeeld regenkleding. Alternatief voor hout en steen De naam pvc roept niet echt warme gevoelens op. Toch kun je er heel gezellige en levensechte effecten mee bereiken. De pvc-vloer is ontwikkeld als alternatief voor parket, laminaat, beton of natuursteen. Het is slijtvast, licht en herbruikbaar. In eerste instantie zag je deze vloer vooral in ruimtes waaraan hoge eisen worden gesteld, zoals winkels, kantoren, zorginstellingen, hotels en restaurants. Het afgelopen decennium is de pvc-vloer enorm in populariteit gegroeid en voorgoed overgewaaid naar de particuliere woning. Steeds milieuvriendelijker Vanuit milieutechnisch oogpunt heeft pvc al vaak onder vuur gelegen. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van kleine hoeveelheden loodhoudende stoffen en koolwaterstoffen die bij verbranding vrijkomen. Dit protest heeft geleid tot een positieve reactie waarbij de loodhoudende stoffen zijn vervangen door organische op tin gebaseerde stabilisatoren. Sinds 2006 moeten alle ingrediënten voldoen aan de strenge Europese milieurichtlijnen. Een positief aspect van pvc is dat het een homogeen (uit één stof bestaand) product is en daardoor in de toekomst eenvoudig recyclebaar is. Moderne technieken Vernieuwde technieken maken het mogelijk om de meest realistische decors in pvc te maken, die nauwelijks van een echte houten, stenen of metalen vloer te onderscheiden zijn. Pvc-stroken worden vastgelijmd op een vlakke betonvloer of een zwevende ondervloer. Ook bestaat er een variant waarbij de pvc-stroken al op een ondervloer verlijmd zijn. Net als bij laminaat zijn deze delen zonder lijm in elkaar te klikken. In de fabriek krijgt pvc een speciale onderhoudslaag die de vloer extra bescherming geeft tegen slijtage.

JAMES Vinylreiniger, 1 liter € 7,95 JAMES Zijdemat Polish, 1 liter € 17,95


Subtiel Statement

Een goed gekozen materialenmix van glanzend glad en aaibaar zacht heeft een speelse eenheid als effect. Denk in ton-sur-ton kleurpaletten en meubels met stevige lijnen voor een extra sierlijk statement.

18


19


Woonstijl loft De woonstijl Loft is ingetogen, licht, open en heeft een frisse basis. Het stoere fundament van woonstijl Loft vormt een mooi contrast met vriendelijke pasteltinten. Door diverse tinten uni roze af te wisselen met stevige vormen en verschillende materialen wordt het nooit saai. Niets is zo inspirerend als de natuur. Bloemige pastels gaan prachtig samen met industrieel beton en grof gebreide wollen plaids. Alles vloeit samen in een warm maar stevig palet.

03. 01.

02.

04.

05.

10.

1. inspirEREN Haal het zachte palet van pastelroze heide en bruintinten uit het verkleurende bos in huis.

20


08. 06.

07.

11. 09.

2. Het Palet Selecteer en speel met opvallende dessins en prints, een mooie aanvulling op het naturel van hoogpolig tapijt en spannend in contrast met de gladde grijze ‘beton look’ vloer.

01. Facade

07. Gordijnen

€ 278,- 100x100cm

€ 412,-

02. Behang

Raamformaat: 350x250 cm met enkele plooi

€ 34,95 per rol (10x0,53 m)

03. Behang

08. Laminaat € 15,95 pm 2

€ 90,50 per rol (10x0,70 m)

09. PVC

04. Behang

€ 24,95 pm 2 (excl. installeren)

€ 95,02 per rol (8,5x0,70 m)

10. Novilon

05. Gordijnen

€ 29,95 pm 2

€ 412,-

11. Vloerkleed

Raamformaat: 350x250 cm met enkele plooi

€ 1299,- 170x240 cm

06. Gordijnen € 560,Raamformaat: 350x250 cm met enkele plooi

21


4. Het interieur Het seizoen van wegkruipen onder aaibare plaids op de bank, van knapperend haardvuur en kaarsen voor het raam. Het mooiste van dit woonseizoen: alles in huis mag warmte ademen. Een zachte vloer, royale stoffen voor het raam en grof gebreide kussens in fauteuils.

22


3. de kleuren

01.

Een hartverwarmend kleurenpalet waarin stad en natuur samensmelten: zachte steen, witte parels, lila bloesem, dieprode wijn en roze rozen. 01. Soft Stone 02. Pearl White 03. Soft Lila 04. Deep Wine 05. Clear Rose 06. Soft Blossom

02.

03.

04.

05.

06.

23


Blinkend fris 4. Het interieur

Vuil? Verboden toegang

Hoe westers: in Nederland houden we vaak onze schoenen in huis aan. En ja, daar kleeft van alles aan. Wat blijkt, meer dan de helft van het vuil in huis is via schoenzolen binnengekomen. Met een effectieve deurmat weer je vocht en vuil het beste. Een goede schoonloopmat houdt maar liefst 94% van het vuil en vocht tegen. Hiernaast wordt de vloer ook beter beschermd tegen scherpe deeltjes en voorkomt het glijpartijen op regenachtige dagen. Wat doen we met de mat? Er is volop keuze in materialen, maten en motieven. Het is van belang om na te denken over het doel van de deurmat. Wat is de intensiteit van het gebruik? Is er een kinderwagen, rolstoel of rollator in huis? Welke eisen worden er aan het uiterlijk gesteld en wat is het budget? Een schoonloopmat, droogloopmat, mat met harde borstels, mat met ingeplante vezels, iedere soort heeft andere eigenschappen. Een katoenen mat neemt bijvoorbeeld veel vocht op, maar laat het vuil aan de schoenen zitten. Een kokosmat daarentegen schraapt wel vuil af, maar neemt geen vocht op. Kies dus voor een mat met de juiste combinatie van garens. Veilig en mooi: de matput De meeste vloermatten zijn ongeveer één à twee centimeter dik. Daar kun je gemakkelijk over struikelen. Met een matput ter grootte van de geplande deurmat is er ruimte om de mat op gelijke hoogte met de tegelvloer of parketvloer te maken. Met profielranden eromheen krijgt de put een kader en zal de vloer niet beschadigen aan de randen. Praktisch voor bij de achterdeur: een mat met harde nylon borstels in een metalen rooster. Die houdt zelfs vuil van profielzolen buiten. Prijzen Schoonloopmatten en droogloopmatten zijn er al vanaf € 76,80 pm 2 . Ze kunnen speciaal voor jou op maat gemaakt worden. Ze zijn ook verkrijgbaar in standaard maten: 55x90 cm € 50,50 90x155 cm € 124,75 135x205 cm € 258,05 205x300 cm € 591,30

24


Handige tips: 1. 2. 3.

4.

5. 6.

Voorzie elke deur van een goede mat. Trek schoenen uit, sloffen aan bij de deur. Laat geen spullen rondslingeren. Ze hebben een enorme aantrekkingskracht op stof. Houd het onder het bed, de bank en onder in kasten netjes. Maak de afzuigkap regelmatig schoon. Hoe harder de afzuiger zuigt, hoe minder stof in huis neerdaalt. Was het beddengoed wekelijks, lakens trekken stof aan.

Klop elke maand vloerkleden en kussens op. Een losse bankhoes? Ze zijn niet voor niets wasbaar.

7.

Gebruik een (vochtige) vloerwisser om hout, vinyl of steen fris te houden. Een dweil of mop houdt stof en vuil vast.

8.

Haal vochtige vloerdoekjes in huis voor de snelle poetsklusjes.

25


Evenwichtige

elegantie De ingetogen allure van materialen als leer en linnen stralen pure beheersing uit. Doseer het licht op ieder moment voor de juiste sfeer en onderstreep met een subtiele glinstering de klasse van dit hotelchique kleurenpalet.

26


27


Woonstijl park De woonstijl Park wordt gekenmerkt door zijn ingetogen allure. Materialen als leer en linnen stralen pure beheersing uit. Dit hotelchique palet sluit perfect aan bij de kwaliteit en klasse van de woonstijl Park. Onderstreep het geheel met een subtiele glinstering. Of je nou houdt van de allure van luxe stoffen, spaarzame maar smaakvolle accessoires of chique donker kleurgebruik, alles begint met inspiratie.

01.

04.

1. inspirEREN De koninklijke allure van een donker kleurenpalet geeft zelfs de meest basic ruimte een stijlvolle glans. Denk aan donkerblauw, diep paars in combinatie met bescheiden grijs en naturellen.

09.

28


06.

03.

05.

08. 02. 07.

2. Het Palet Hoe je het ook toepast, zwart staat voor karakter. Voeg zwarte elementen toe aan een kleurpalet met naturellen en er ontstaat direct stevigheid. Zorg voor voldoende contrast door de gladde materialen gedoseerd af te wisselen met aaibare stoffen.

01. Gordijnen € 592,Raamformaat: 350x250 cm met enkele plooi

02. Gordijnen € 1214,Raamformaat: 350x250 cm met enkele plooi

03. Tapijt € 57,95 pm 2

09.

04. PVC

€ 29,95 (excl. installeren)

05. Behang € 31,95 per rol (10x0,53 m)

06. Behang € 93,55 per rol (8,50x0,70 m)

07. Behang € 90,50 per rol (10x0,70 m)

08. Gordijnen € 412,Raamformaat: 350x250 cm met enkele plooi

10.

09. Houten jaloezieën € 423,- 100x100 cm en € 369,- 100x100 cm

10. Marmoleum Piet Boon € 39,70 pm 2

29


3. de kleuren

01.

Een contrasterend kleurenpalet met een evenwichtige balans van uitersten: van staalblauw en diepe grijstinten tot warm zand en zoete perzik. 01. Deep Steel 02. Deep Night 03. Clear Peach 04. Soft Sand 05. Clear Opal 06. Ash Grey

02.

03.

04.

05.

06.

30


4. Het interieur Nu koper terug is van weggeweest, kun je het inzetten als glanzende blikvanger. Het materiaal sluit aan bij vrijwel alle kleuren. Voeg deze accentkleur aan je interieur toe met behulp van kopertape, een koperen vaas of lamp en breng zo de basis (vloer, bank en raamdeocatie) tot leven.

31


Nooit meer koude voeten Vloerverwarming Iedereen kent dat wel: op je blote voeten loop je ‘s morgens de woonkamer in. Brrrr wat is die vloer koud. Jammer dat er geen vloerverwarming ligt. Dan maar snel je warme sloffen en ochtendjas aan of terug in bed. Dit zijn momenten dat je graag direct die tegelvloer eruit zou willen halen om vloerverwarming te installeren. Veel werk? Het is makkelijker dan je denkt. Ook een bestaande vloer of ondervloer leent zich voor vloerverwarming. Helemaal ideaal in combinatie met een pvc-vloer. En wist je dat alles al binnen 3 dagen kan liggen. En dan… genieten maar.

Karel Thiele van rooijen

Comfortabel warm Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming. Niet alleen omdat het zo comfortabel is, maar ook omdat het hygiënisch, mooi en gezond is voor mensen met een allergie. Met vloerverwarming regel je de meest ideale temperatuur in je woon- en werkomgeving. Natuurlijk spelen ook zaken als energiebesparing en het bewust omgaan met ons milieu een rol.

Ook voor bestaande vloeren Veel mensen denken dat vloerverwarming alleen makkelijk te realiseren is in nieuwbouwwoningen. Niets is minder waar. Er is een slijpmethode ontwikkeld die sleuven in je vloer slijpt voor de verwarmingsbuizen zonder dat daarbij stof vrijkomt. Dat zorgt ervoor dat vrijwel alle bestaande vloeren, of dit nu na oplevering van nieuwbouw is of in een bestaande situatie, geschikt zijn voor dit systeem. Door deze nieuwe techniek hoeft er geen extra laag te worden aangebracht en wordt je vloer dus niet verhoogd. Je krijgt daarom niet te maken met deuren die moeten worden ingekort of een aanrechtblad dat ineens niet meer de juiste hoogte heeft.

Energiebesparing De verwarmingsbuizen liggen bij vloerverwarming direct onder de vloer. Dat maakt dat de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen is dan bij traditionele systemen. Dat scheelt in energieverbruik en dat voel je in je portemonnee. Bovendien is het mogelijk om met een lage watertemperatuur te werken – namelijk tussen de 35 en 45 graden – waardoor het uitstekend in combinatie met duurzame energiesystemen kan worden gebruikt.

Warm in de winter, koel in de zomer De warme feiten van vloerverwarming: • De opbouw van warmte gaat van de vloer naar het plafond, zodat de temperatuur op leefhoogte het aangenaamst is. • Geen zichtbare verwarmingselementen in je woonkamer. Niet alleen mooier, maar het creëert ook ruimte. • Energiebesparend! De thermostaat kan 1 à 2 graden lager. • Een uitkomst voor mensen met een allergie of astma. Minder kans op huisstofmijt, minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid. 32

Wanneer je gebruikmaakt van een duurzame warmteopwekking, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp, kun je verwarmen en koelen met dit systeem. Je gaat dan in de winter verwarmen met een watertemperatuur van ca. 30 à 40 graden Celsius en in de zomer kun je koelen met temperaturen tussen de ca. 18 en 25 graden Celsius. Dus met eenzelfde systeem is het binnen lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. Voor een koeleenheid kan ook later nog worden gekozen.

Wat kost vloerverwarming?

Vloerverwarming is er al vanaf € 36,95 pm 2. Deze prijs is van toepassing op bijverwarming.


Mijn Favorieten Als woonstylist ben ik altijd op zoek naar mooie dingen. Interieurstyling is niet alleen mijn werk, maar vooral mijn passie. De inspiratie voor een prachtig interieur waarin het goed toeven is, haal ik overal vandaan. Van kleine boutiques en rommelmarkten tot beurzen, woonblogs en de woonbladen. Favoriet blijft voor mij een tijdloos zwart-wit interieur. Graag laat ik je zien dat een strak of zwart-wit interieur helemaal niet saai hoeft te zijn. Zolang je het combineert met de juiste accessoires, ontstaat er een vlot en speels geheel.

Marie-Jose Thiele van Rooijen

/

Gebroken wit Opengewerkte stenen vaas in de kleur taupe, € 139,95. Windlicht en waxinehouder in de kleur antiek wit, € 10,95 en € 4,95.

Steengoede vloeren Deze pvc-vloeren zijn nauwelijks van echt natuursteen te onderscheiden. Hier in de varianten leisteen en beton. € 29,95 pm 2

Behang ‘Brooklyn Tins’ Dit vintage behang ‘Brooklyn Tins’ vindt zijn inspiratie in oude tinnen iconen uit de Amerikaanse architectuur uit het begin van de vorige eeuw. € 219,- per rol (10x0,50 m)

Subtiel licht Met deze facade kun je spelen met het licht: van subtiele lichtval tot complete duisternis. € 268,- 100x100 cm

Puur ontwerp Comfortabele ‘jaren 50’ fauteuil in het zwart met roestvrijstalen armleuningen. Fauteuil € 399,Bureaulamp 76 cm hoog € 69,Vloerlamp 157 cm hoog € 149,-

Strak design Strakke witte buffetkast Quadro, prachtig in combinatie met zwart, zwart-wit en grijstinten. € 1529,-

Natuurlijke warmte Met deze grof gebreide poef breng je een vleugje natuur en warmte naar binnen. € 279,95

33


Ramen zijn energievreters De vakman vertelt alles over raambekleding

Als woonvakman bij Thiele van Rooijen komt Karel in de dagelijkse praktijk veel zin en onzin tegen over het juiste gebruik van gordijnen, shutters, jaloezieën en alle andere soorten raambekleding. Om lekker warm en comfortabel het koude seizoen door te komen, zet ik alle feiten en fabels over energiebesparing even op een rij.

Fabel of feit? Feiten • Met de juiste raambekleding breng je warmteverlies terug tot maar liefst 37%. De energiebesparing kan makkelijk zo hoog oplopen als je bijvoorbeeld een Duette plaatst voor een raam met enkel glas. • Enkel glas met isolerende gordijnen staat gelijk aan dubbel glas. Doordat er een de stilstaande luchtlaag ontstaat tussen het gordijn en het glas heeft dit eenzelfde effect als dubbel glas. Dubbel glas én gordijnen is nog beter. Dit levert nog minder warmteverlies op. • Twee dunne gordijnen isoleren beter dan één dik gordijn. Raar maar waar. Ook deze extra isolatie heeft te maken met stilstaande lucht die ontstaat tussen de twee gordijnen. Voor een enkel dik gordijn geldt dit niet.

FABELS • Met dubbel glas verlies je geen warmte. Dubbel glas laat wel degelijk verwarmingsenergie door. In vergelijking met de goed geïsoleerde muren en daken in moderne huizen, laten ramen met dubbele beglazing tien keer meer warmte door. Ondanks het feit dat een huis voor slechts 10% uit ramen bestaan, gaat via het raam maar liefst 50% van de verwarmingsenergie verloren. • Je kunt energie besparen door niet te ventileren. Onjuist, door 24 uur per dag te ventileren voer je vocht af. Droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht. Daar heb je dus minder energie voor nodig. • Dikke gordijnen isoleren beter dan Duettes. Niet waar, omdat een Duette een honingraatstructuur heeft. Dit creëert een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Bovendien heeft het een speciale isolerende aluminium coating aan de binnenkant. Met dikke gordijnen wordt geen stilstaande isolerende luchtlaag gevormd.

Het verhaal achter het raam

Lang geleden werden ramen tochtgaten genoemd. Daarom kom je in oude gebouwen vaak nog ramen tegen die zijn dichtgemetseld. Nu wordt een huis met grote ramen als een luxe gezien. Ramen laten lekker veel licht binnen en geven een ruimtelijk gevoel. Vroeger gebruikte men houten luiken of dikke velours gordijnen om tocht en kou buiten te houden. Tegenwoordig bestaat er een enorme keuze aan raambekleding die perfect isoleert en ook nog eens prachtig oogt.

Dubbel glas

Gelukkig zit het wel goed met isolatie dankzij de dubbele beglazing van tegenwoordig. Weinig mensen weten dat dubbele beglazing vooral ongewenste tocht tegenhoudt en niet zozeer de warmte buiten houdt. Met andere woorden, van dubbele beglazing hebben we vooral in de koude maanden profijt. Als het buiten koud is en de zon schijnt, dan is het aan te raden om de gordijnen open te doen en het zonlicht zijn werk te laten doen. De warmte van de zon helpt je huis aangenaam warm te maken.

Energiebesparing

Door het warmteverlies ’s winters te minimaliseren en de hoeveelheid binnenkomende warmtestraling in de zomer te verminderen, kan de hoeveelheid energie die nodig is om het huis te verwarmen of te verkoelen tot een bepaalde temperatuur behoorlijk worden teruggebracht. Dit draagt bij aan een vermindering van CO2-uitstoot en een vermindering van het broeikaseffect. Alle kleine beetjes helpen. Zo werken we samen aan een mooiere wereld. En dat is niet het enige voordeel. Je bespaart ook op je energierekening.

34


Energiebesparende tips van de woonvakman • • • • •

De juiste raambekleding kan het warmteverlies met 37% terugbrengen. Met een timer kun je precies instellen hoe laat je de raamdecoratie wilt openen en sluiten. Zo bespaar je heel eenvoudig heel veel energie. Doe je gordijnen in de winter ongeveer een uur na zonsondergang dicht en bij zonsopgang weer open (in de zomer geldt het omgekeerde). Laat de raambekleding goed aansluiten bij het kozijn. Laat ruimte vrij bij het ventilatierooster, zodat het goed blijft ventileren ook al zijn de gordijnen dicht.


We hebben ‘t allemaal in huis Zie je op tegen het maken van al die keuzes voor de inrichting van je huis? Niet nodig. De mooiste woonideeën, slimme oplossingen en de nieuwste accessoires vind je bij Thiele van Rooijen overzichtelijk en inspirerend gepresenteerd. Shoppen zonder keuzestress dus. Uitstekende kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

Ramen Zolder

badkamer

slaapkamer

kinderkamer

Gordijnen Vouwgordijnen Rolgordijnen facades Horizontale jaloezieën Houten Jaloezieën Shutters Duettes Plisses Horren Rails&roedes

Vloeren werkkamer

Keuken

eetkamer

woonkamer

HAL

Tapijt Vinyl PVC Laminaat Linoleum Karpetten Deurmatten Onderhoudsmiddelen

Wanden Behang Fotobehang Verf Toebehoren

Meubels Zitmeubels Tafels Kasten

Accessoires Opbergen Servies textiel Vazen & Kandelaars Decoratie

Verlichting Hanglampen Vloerlampen Tafellampen

Woonideeën voor elke ruimte Molendam 22 4051 BJ Ochten t. 0344 64 12 80 info@thielevanrooijen.nl www.thielevanrooijen.nl ma : gesloten di/do : 10.30 - 17.30 uur wo : 10.30 - 12.30 en 13.30 - 17.30 uur vr : 10.30 - 12.30 en 13.30 - 21.00 uur za : 09.30 - 17.00 uur ’s avonds op afspraak

Prijzen onder voorbehoud van druk- en zetfouten.

WNMGZN 01-2013 Woonmagazine Thiele van Rooijen Ochten  
WNMGZN 01-2013 Woonmagazine Thiele van Rooijen Ochten  

Thiele van Rooijen in Ochten. Voor gordijnen, tapijt, laminaat, raamdecoratie, behang en persoonlijk interieuradvies.

Advertisement