Page 21

entertainment interview Tekst: Sylvia Blazer Fotofgrafie: Ruub Baan Styling: Kim Keizer

rochelle over haar nieuwe hit “all night long” Insecten vindt Rochelle Perts (23) heel vervelend, maar haar wakker maken om te vertellen dat haar nieuwe nummer “All Night Long” op nummer 1 staat zou ze dan weer helemaal niet erg vinden. Tenminste, als we haar al wakker zouden krijgen, want ‘ik ben een hele diepe slaper.’ De jonge zangeres is bekend bij het grote publiek als de winnares van X factor in 2011. De betere muziekkenners kennen Rochelle van nummers als Shotgun met Yellow Claw waarmee ze internationaal doorbrak en meer dan 73 miljoen YouTubestreams en 20 miljoen Spotify streams behaalde. Vorige zomer had ze nog een hit met Dirtcaps: Fools Paradise. Ze is opgegroeid in Helmond en woont sinds drie jaar in Amsterdam. ‘Ik hou wel van het stadse leven. Niet dat ik nou elk weekend op stap ben, maar ik vind het wel een fijn idee dat er op vrijdagavond altijd iets te doen is.’ Ooit zou ze nog wel graag in London willen wonen. ‘Daar heb ik me altijd thuis gevoeld. In London zijn de mensen ook heel vriendelijk. En het is natuurlijk een muziekstad: er komen heel veel toffe artiesten vandaan.’ Onlangs heeft ze “All Night Long” uitgebracht, een nummer met veel meer R&B en reggae invloeden. De feat tracks, pasten heel goed bij Rochelle, aleen deze song is meer van haarzelf en heeft ze zelf 100% invloed op gehad, dat is bij een feat niet zo. Het is daarnaast

ook een solonummer nadat ze een aantal samenwerkingen heeft gedaan met andere artiesten. De clip is opgenomen in Suriname, het geboorteland van haar vader. De focus ligt op het kleurrijke aspect van het land en dat is goed terug te zien in de kleding. Haar eigen stijl omschrijft ze als een eclectische mix: vintage, design en streetwear. ‘Het moet comfortabel en gewoon tof zijn.’ Hakken en sneakers zijn haar om het even: ‘dat ligt aan mijn bui.’ In haar clips is Rochelle te zien met een jaloersmakend strakke buik. Op de vraag wat ze daarvoor moet doen moet ze een beetje lachen: niet zo heel veel namelijk. In de sportschool zal je haar dan ook niet snel vinden. ‘Niet mijn ding.’ Wel danst ze en rent ze af en toe een rondje. Als een bewuste eter zou ze zichzelf ook niet omschrijven, maar interessant vindt ze het wel. ‘Ik kijk vaak genoeg op de achterkant van een product om te kijken wat ik nou eigenlijk eet, maar ik hou ook van McDonald’s en pizza. Dat eet ik wel minstens een x per week.’

must-see

HOUSE OF CARDS (SEIZOEN 4)

BATMAN VS SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE

Het is nog steeds akelig koud buiten, dus wij zitten liever binnen voor de openhaard met de tv aan. En maart is een perfecte maand daarvoor, want naast nieuwe seizoenen van House of Cards en Daredevil, waar Netflix kijkers al ruim een jaar op wachtten, kunnen we ook de nieuwe Batman vs Superman in de bioscoop verwachten. Ideaal voor film en serie liefhebbers dus.

In de eerste twee seizoenen zagen we hoe Frank Underwood (Kevin Spacey) naar de top klom en met bloed, zweet en geweld de president van Amerika werd. Seizoen drie eindigde met zijn vrouw Claire, die na veel overwegen haar man verlaat. Met de tijde gekeerd en alle ogen op Frank, is de vraag hoe hij zijn hoofd boven water zal houden in alweer het vierde seizoen van House of Cards, dat overigens nu in zijn geheel te zien is op Netflix.

Eerder vorig jaar kwamen de eerste beelden al uit, maar 25 maart zal Batman VS Superman eindelijk in de bioscoop te zien zijn. Na de gebeurtenissen in Man of Steel liet Superman (Henry Cavill) Metropolis in puin achter. Ondanks het redden van de wereld blijkt niet iedereen blij met de superheld te zijn, zo ook Bruce Wayne. Maar hoe kan Batman oppositie bieden tegen de krachten van een man van staal? Het zal lastig worden om Ben Affleck te zien als de nieuwe Batman, vooral na Christian Bale’s acteerprestatie in de Christopher Nolan adaptatie. Toch kijken we uit naar het vervolg op Men of Steel, waarin naast Batman en Superman ook General Zod, Wonder Woman en The Flash.

Tekst: Yoeri Jonker

Met 32 Emmy en 8 Golden Globes nominaties belooft het politieke intige van Netflix’s eerste Original Series wederom spanning van het hoogste niveau.

• 21 •

The Urbanites 2  
Advertisement