Page 20

entertainment Festivals & gadgets Tekst: Reinder van Velze www.yellowtipi.nl

Het nieuwe festivalseizoen staat voor de deur. Al in het laatste weekend van maart vindt de officiële aftrap plaats met DGTL en Paaspop Schijndel. Het afgelopen festivalseizoen kende ons kleine kikkerlandje maar liefst 537 outdoor muziekfestivals, 20% daarvan vonden plaats in onze hoofdstad. Waar Amsterdam de festivalkoning is onder de steden, is mei dat onder de maanden. Dit jaar brengt mei wat bijzonders: Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag vallen namelijk samen. Dus iedereen is vrij en er zijn extra veel festivals. Mocht jij door alle festivalbomen het discobos niet meer zien, dan is YellowTipi er om jou te helpen. Behalve dat we een handig overzicht van alle festivals bieden, tippen we de festivalpareltjes die je misschien zelf niet had gevonden. Hieronder lichten we er alvast 5 uit.

UITGELICHT

Dockyard Festival – 9 april, Amsterdam ADE’s geliefde buitenbeentje vindt nu ook plaats in de lente. Dockyard heeft haar naam tijdens ADE gemaakt door in de kille herfst te schitteren als outdoor festival. Deze lente doet ze er een schepje bovenop met Secret Cinema, Egbert en Dubfire. Begin je festivalseizoen goed met de dansbare tech house en zoetklinkende deephouse die Dockyard rijk is. Coachella – 15 t/m 17 en 22 t/m 24 april, Indio (US) Coachella heeft het belachelijk goed voor elkaar, elk jaar weer. Niet alleen door de zon en de meest modieuze en mooie festivalmeisjes, nee vooral doordat de allergrootste artiesten in de rij staan om te mogen optreden. Dit jaar valt de eer aan grootheden LCD Soundsystem, Gun’s N’ Roses en Calvin Harris.

Foto: CLICK CHICK

Loveland van Oranje – 27 april, Amsterdam Weg van de dagjesmensen en welkom op Willem’s techno-orgie. Te midden van 15.000 oranje versierde festivalgangers sta jij daar in naam van de koning te genieten van het muzikale geweld dat Loveland van Oranje rijk is. Er wordt een feestje gevierd en niemand minder dan Agoria, Guy Gerber en special guest Drumcode komen op visite. De Zon – 22 mei, Amsterdam De hormonen vliegen in het rond op het zonovergoten vakantieoord dat Amsterdam voor één dag in het jaar rijk is. Iedereen gaat uit de kleren, de afgetrainde en veelal ook niet-afgetrainde lichamen worden guitig ingesmeerd met zon-nebrand. Geen plekje blijft onvoorzien. Zo geldt dat ook voor de over de top sfeervolle aankleding die menig festivalganger niet onberoerd laat. En de dj’s? Geen idee, die doen er voor een dagje niet toe.

Foto: Maxime Noir

Geheime Liefde – 7 mei, Utrecht Geheime Liefde danst deze lente weer over, door en binnenin het oude Fort Vechten. De karakteristieke locatie en intieme setting zorgen voor de geliefde sfeer die dit kleinschalige festival kenmerkt. Meer verklappen we niet: over de line-up en details van dit festival is van tevoren niets bekend, dus verrassing en geheimzinnigheid zijn de twee codewoorden.

YELLOWTIPI Een helder overzicht van alle festivals in Nederland, handig weergegeven per stad, maand of genre. Zo vind je gemakkelijk de festivals die jij leuk vind en waar jij uit je dak wilt gaan! www.yellowtipi.nl Foto: CLICK CHICK

3 musthaves Tekst: Sefania Vitalis

HP Elite X3 Elite want het is een nogal premium apparaat, X3 omdat je hem op drie manieren kunt gebruiken; als tablet, laptop en desktopcomputer. Deze nogal oversized smartphone draait op windows 10 en kan worden aangesloten op een externe monitor, dan maak je er een zeer capabele pc van. Sluit je hem aan op de Mobile-Extender (een Wifi-based Laptop) wordt je telefoon het hart van een volledig functionerende notebook. Daarnaast is de Elite X3 waterdicht en is hij voorzien van een gigantisch glazen scherm van bijna 6’’. Onmogelijk om met een hand te bedienen, maar wel classy. De Elite X3 komt later deze zomer uit voor een nog te bepalen prijs; zal niet goedkoop worden.

Samsung Gear 360

Samsung Serif TV

New year new gear, maar deze keer geen smartwatch van samsung. De grote flop van het 3D TV-kijken is reeds vervangen door een nieuwe trend; de 360 graden camera’s. Deze camera’s stellen je in staat om tijdens het kijken van een filmpje 360 graden om je heen te kijken. Hiervoor kun je voor de volledige ervaring een VR-bril gebruiken. De nieuwe Samsung Gear 360 is zo’n camera. Twee 15 megapixel Fish-Eye lenzen leggen de wereld rondom de bolvormige camera vast. Natuurlijk is deze Samsung Gear 360 volledig compatibel met de nieuwste Galaxy telefoons en Samsung VR-brillen.

De trend in TV-land is minimalisme: dunne randen en niets dan scherm. Samsung breekt hiermee en heeft in samenwerking met Designerduo Ronan & Erwan Bouroulec de Serif TV uitgebracht. Een designermeubelstuk met televisiefunctie. De televisie kan los worden neergezet op een kast of boekenplank of door middel van pootjes ergens in de kamer geplaatst worden. De Serif is verkrijgbaar in de maten 24, 32 en 40 inch met prijzen vanaf 699,- tot 1499,-. De tijd van meubelstukken met geïntegreerde radio en televisie apparaten lijkt met de Samsung Serif TV weer terug te komen. www.the-urbanites.nl | instagram.com/the.urbanites

• 20 •

The Urbanites 2  
Advertisement