Page 14

health Interview Tekst: Sylvia Blazer Fotografie: Marilyn Bartman

TWO WOMEN ON A MISSION DE ZUSJES ISABELLA (29) EN LOULOU (27) ZIJN VEGANISTEN. EEN LEVENSSTIJL DIE IN NEW YORK EN LONDON STEEDS MEER AANHANG VINDT, MAAR IN NEDERLAND NOG EEN BEETJE IN HET GEITENWOLLENSOKKEN-HOEKJE STAAT GEPARKEERD. EEN GESPREK MET DE GEZUSTERS MACHINÈ OVER BEWUST LEVEN, SOCIALE DRUK ÉN ETEN NATUURLIJK. JULLIE ZIJN VEGANS, HOEZO?

Loulou: voor mij kwam het keerpunt toen ik op de middelbare school een presentatie moest geven over PETA. Na enige verdieping in het onderwerp ben ik toen direct vegetariër geworden en een aantal jaar later veganist. Isabella: het was een geleidelijk proces eigenlijk. Ik was al 6 jaar vegetariër, dan is de stap naar veganist niet meer zo groot. Maar de motivatie voor deze stap is voor ons allebei het dierenwelzijn geweest.

WOMEN ON A MISSION?

Isabella: we zijn geen activisten, we willen vooral inspireren en mensen op weg helpen. Om die reden besloten we een vegan brunch te organiseren. De enorme positieve feedback die daarop volgde hadden we niet verwacht. Daarom hebben we ons platform ‘Go with the Glow’ opgericht omdat wij geloven dat alles wat straalt van binnenuit komt. Daarnaast organiseren we nu drie brunches (voor 60 man) waarbij we uitleg geven, inspireren en mensen een vegan starterskit meegeven. NB: de volgende brunch is 26 maart in Café de Paris, Rokin 81/83, Amsterdam tickets verkrijgbaar via www.tibbaa.com/gowiththeglow

IS DE VEGANISTISCHE WAY OF LIFE MOEILIJK OM VOL TE HOUDEN?

Loulou: voorbereiding is het halve werk. Daarom heb ik altijd snacks bij me. En het vergt tijd en discipline. Isabella: er is zo veel mogelijk met veganistisch eten! Je moet er wel een beetje research voor doen, maar ik eet lekkerder dan voorheen. En hoe zit het dan met etentjes, vrienden die niet veganistisch eten? Is dat moeilijk? Isabella: restaurants zijn tegenwoordig veel beter hierin geworden, buiten de kaart om is er vaak veel mogelijk. En wat betreft vrienden: die accepteren mij maar zoals ik ben.

WAT MAG ABSOLUUT NIET ONTBREKEN IN JULLIE KEUKENKASTJE?

Isabella: ik kan echt niet zonder bananen! Ik eet er drie per dag en doe ze ook nog eens overal doorheen. Loulou: oh zo veel eigenlijk: dadels, Oreo’s, Speculoos. En chocola natuurlijk!

GROTE LICHAMELIJKE VOORDELEN?

Loulou: vroeger had ik veel migraine, dat heb ik nu niet meer. Verder ziet mijn huid er véél mooier en egaler uit, en ben ik slanker geworden. Isabella: ik merk vooral dat ik heel veel energie heb: dinnerdips heb ik niet meer. En mijn nagels breken niet meer af. Verder heb ik geen last meer van vage kwaaltjes én ik heb een hele stralende huid.

www.the-urbanites.nl | instagram.com/the.urbanites

• 14 •

Voor meer info zie https://www.facebook.com/ gowiththeglownl Volg de meiden op Instagram @gowiththeglow_nl

The Urbanites 2  
Advertisement