Page 11

style nieuws Tekst: Lars Tibben & Yoeri Khyrian Jonker

Royal Denim Division Exclusief interview met creative buyer Mikkel Albrektsen (26) van Royal Denim Division. Binnenkort wordt R.D.D. in Nederland gelanceerd. Samen met sales representative Lucas Verhoef van het nieuwe merk vloog ik naar Denemarken om Mikkel te spreken over de collectie.

ERVARING

Mikkel kreeg op jonge leefltijd al zijn passie voor denim. Op 15-jarige leeftijd kocht hij via sample sales op internet verschillende modellen jeans en importeerde het naar Denemarken. Vanuit zijn huis verkocht hij het via zijn social media kanalen. Zo begon zijn liefde voor denim. Zeven jaar later ging hij aan de slag bij Jack & Jones als inkoper. Hij vloog de hele wereld over om stoffen in het kopen en verbleef soms dagen in de fabrieken van leveranciers om alles van dichtbij mee te maken. In Italië heeft hij het meest geleerd van de grote jongens, zoals een Candiani, Berto en Blue Line.

INSPIRATIE

Een half jaar geleden vloog Mikkel naar Japan om inspiratie op te doen voor de collectie van R.D.D.. Door in contact te komen met de lokale mensen in Japan kwam hij op de juiste plekken. In Tokyo ging hij naar verschillende vintage markten, maar zijn (blauwe) hart ging pas echt sneller kloppen toen hij door de denim straat in Kojima liep. In Kojima kan iedere denimlover uren vertoeven. Hier wordt denim nog op traditionele Japanse machines gemaakt en kom je de mooiste vintage items tegen. Mikkel was vooral geïnteresseerd in de Japanse workwear uit het verleden en nam een aantal mooie items ter inspirate terug naar Denemarken.

COLLECTIE

Met de inspiratie uit Japan, begon Mikkel aan het bouwen van de collectie. Een complete collectie waarin bijna alle items zijn gemaakt van Japanse selvedge. De gedachten achter de collectie is dat het voor de denim man anno 2016 is. Details uit de Japanse workwear vertaald naar nu. Dit zie je sterk terug in de collectie, doordat er gebruik is gemaakt van materialen uit deze tijd. De rode draad in de collectie is de rode stip, geïnspireerd op de Japanse vlag. Deze is herkenbaar en zal voor veel denim lovers net een extra touch geven. De collectie bestaat uit selvedge denim, met een mix van dry, ridgid en stretch stoffen. Een aantal van de jeans komen uit de Kuroki mill (Japan) en de andere uit de mill van Candiani (Italië). Qua tops is er gewerkt met een basic sweat in een 380 grams “dicht geweven” kwaliteit en een T-shirt van 220 grams kwaliteit. Uiteraard zitten er ook een aantal shirts in welke variëren van workwear checks tot denim. Er zit een dry denim jack in die van hetzelfde doek is gemaakt als de dry denim om de workwear geïnspireerde collectie compleet te maken.

VOLGENDE STAP

Mikkel heeft een duidelijk visie over de volgende stappen van het merk. Het is niet de bedoeling dat R.D.D. in alle winkels over de hele wereld verkrijgbaar is. Zij hebben een team opgebouwd met de beste sales mensen om het merk rustig de markt in te laten groeien. De winkels worden selectief gekozen. Nederland is volgens Mikkel één van de belangrijkste landen. Een paar weken geleden bezocht hij Nederland en heeft een aantal winkels bekijken. Hij was erg onder de indruk wat er allemaal speelt op denimgebied in ons land. In september kunnen wij de eerste collectie van R.D.D. in de winkels verwachten.

GOOSECRAFT Nadat Goosecraft in 2006 hun leren jassen introduceerde aan de wereld, werden deze in no time door de markt opgepakt. Het merk groeide snel met hun razend populaire ontrend collecties. Na leren jassen kwamen ook leren tassen, waardoor het merk binnen de laatste 10 jaar uitgegroeid is tot een heus lifestyle brand met steeds meer kennis van leer. Naast tassen komt Goosecraft namelijk ook met een schoenencollectie in geheel eigen stijl. De collectie bestaat uit stoere boots met een rijke, vintage look, voornamelijk geïnspireerd door western, worker en biker classics. Ook zien we een diversiteit aan minimalistische designs die een iets sportiever uiterlijk aan de collectie toevoegen en zelfs voor de gentlemen onder ons een mooi geconstructueerde Oxford. Voor degene die opzoek waren naar de ultieme boot, zal deze dit jaar bij Goosecraft kunnen vinden. Waarschijnlijk het mooiste aan de release van deze collectie is dat Goosecraft keer op keer weer nieuwe stappen durft te zetten, deze nieuwe stap in hun eigen leren schoenen.

• 11 •

The Urbanites 2  
Advertisement