Page 1

March 5, 2018 (306) 463-6383 thebean@sasktel.net www.theweeklybean.ca The views or opinions expressed in The Weekly Bean are not necessarily those of the publisher.

Armed and Naked In Texas, game wardens came across an arresting sight in Gregg County last November: an unnamed Upshur County man hunting in the nude along a state highway. The Houston Chronicle reported that the hunter, who is a well-known nudist and activist in the area, contested his arrest on charges including hunting without a license, but one look in court at the warden’s body cam footage undermined his case. The man then dropped his appeals and settled the citations. Toilet Ghost Homeowners in Noosa, Queensland, Australia, were perplexed about why their toilet kept randomly flushing, so on Jan. 28, they looked into the flush mechanism embedded in the wall behind the toilet. Then they summoned Luke Huntley, a local snake catcher. Huntley found a 13-foot brown tree snake in the niche, according to the Daily Mail, resting on the flush mechanism. “Hopefully, he’s going to be able to come straight out,” Huntley said on a video of the capture, “but he’s a little grumpy.”


TOWN TALK

A weekly response to the questions we hear.

Where can I find a list of local programs and activities? www.kindersley.ca

Looking for culture and recreation activities in Kindersley or just want to get involved with a community organization? We’ve got listings of what’s available on the Kindersley website!

Check out Things to Do at www.kindersley.ca. Has your program information changed or is not listed, let us know. 306-463-2675 or communications@kindersley.ca.

For all Town infor mation,

visit: www.kindersley.ca

Town office hours 8:30am to 4:30 pm, Monday to Friday | 106 5th Ave E | 306.463.2675


An old sailor was out walking on the dock one day when he met a former ship mate of his. They had not seen each other for many years so they had much to talk about and many old memories to renew. After some time, one said to the other, “If you don’t mind my saying so, you don’t look very good, you must have experienced some bad luck.” “Yes,” the other one said, “I have. You see this peg leg? Well, one day I was out on deck and my leg become dangled up in a loose line and it was so badly mangled that they had to take it off at the knee.” His friend agreed that was bad luck. The other one continued. “You see I have a hook for a hand. One day I was out on deck when a shipmate of mine fell overboard. I leaned over as far as I could in a attempt to rescue him and as I extended my hand to him a shark took my hand off.” “My, you really did experience bad luck, the other responded, I see you have a patch over one eye, What happened to your eye?” “Well, I was out on deck again one day and just as I looked up, a seagull that was flying over , unloaded, and got me right in the eye.” “My, My,(not real sailor talk) did that take your eye out?” “No, that was the first day I had my hook.”


DEA officer stops at a ranch in Texas, and talks with an old rancher.. He tells the rancher, “I need to inspect your ranch for illegally grown drugs.” The rancher says, “Okay , but do not go in that field over there,” as he points out the location. The DEA officer verbally explodes saying, “Mister, I have the authority of the Federal Government with me.” Reaching into his rear pants pocket, he removes his badge and proudly displays it to the rancher. “See this badge? This badge means I am allowed to go wherever I wish.... On any land.. No questions asked or answers given. Have I made myself clear? Do you understand? “ The rancher nods politely, apologizes, and goes about his chores. A short time later, the old rancher hears loud screams and sees the DEA officer running for his life chased by the rancher’s big Santa Gertrudis Bull... With every step the bull is gaining ground on the officer, and it seems likely that he’ll get gored before he reaches safety. The officer is clearly terrified. The rancher throws down his tools, runs to the fence and yells at the top of his lungs... “Your badge... Show him your badge!”


Peppers, tomatoes, tobacco contain compounds that reduce risk of Parkinson’s Disease.


Two little boys, ages 8 and 10, are excessively mischievous. They are always getting into trouble and their parents know if any mischief occurs in their town, the two boys are probably involved. The boys’ mother heard that a preacher in town had been successful in disciplining children, so she asked if he would speak with her boys. The preacher agreed, but he asked to see them individually. The mother sent the 8 year old in the morning, with the older boy to see the preacher in the afternoon. The preacher, a huge man with a deep booming voice, sat the younger boy down and asked him sternly, “Do you know where God is, son?” The boy’s mouth dropped open, but he made no response, sitting there wide-eyed with his mouth hanging open. So the preacher repeated the question in an even sterner tone, “Where is God?!” Again, the boy made no attempt to answer. The preacher raised his voice even more and shook his finger in the boy’s face and bellowed, “Where is God?!” The boy screamed & bolted from the room, ran directly home and dove into his closet, slamming the door behind him. When his older brother found him in the closet, he asked “What happened?” The younger brother, gasping for breath, replied, “We are in BIG trouble this time!” “GOD is missing, and they think WE did it!”


Co-op Kid’s Club Birthdays of the Week Gabe Bosch, Eden Desjarlais, Richell Anne Ducay, Cohen Default, Graydon Ewson, Jackson Hummel, Julianne Kleinsasser, Lyla Longmire, Michelle M. Mandel, Lizbeth (Jerry) Mandel, Tyler R. Mandel, Alexis Moss, Lucas Ostrowski, Willow Pape, Rebecca Veysey, Levi Waldner Puzzle #124

Customer Appreciation

First Tuesday Each Month

Next Sale

March 6

up to 20% off Regular Prices Storewide STILL IN THE KINDERSLEY MALL


DRIVERS IN TRAINING Someone actually complimented me on my driving today. They left a note on my windshield which said: “PARKING FINE” That was nice. I failed my driver’s test. The driver trainer asked me” What do you do at a red light?” I said I usually respond to texts, check my email and Facebook. I never suggested you were a bad driver. I’m sure that mailbox totally swerved into your lane. The police pulled me over and asked me “Do you know how fast you were going? I said obviously not fast enough because you caught me.


PRAIRIE CROCUS QUILT GUILD meets 2nd Tues each month at 7PM at the Senior Hall. New people welcome. KINDERSLEY LIBRARY is open Tues. 10-5, Wed. 1-5,7-9, Thurs.1-9, Fri. 1-5, Sat.. 1-5. STORYTIME at the Kindersley Library for children age 2-5 on Tues 10:30 -11:15.Call 306-463-4141 for more details. KINDERSLEY NEW LIFE COMMUNITY CHURCH -MENS FLOORBALL New life Community Church, Kindersley. Every Tuesday at KCS gym in Kindersley. All donations go back to the sports equipment. Will need non-marking shoes and is free, donations welcome! KINDERSLEY NEW LIFE COMMUNTY CHURCH -MOM’S & TOT’S 10:00 am. New life Community Church, Kindersley. Every Wednesday from 10 am-12pm. KINDERSLEY SENIORS ACTIVITIES at the Seniors Hall:Cards and games every Tuesday at 1.30 p.m. Floor curling every Thursday at 2 p.m.Lunch served.We are looking for more participants. THE NEW ROYAL PURPLE IS OFFICAL. We are an independant group of volunteers working to make a difference in our community. Our meetings are held on the 3rd Tues. of each month. Come and join us at Brother’s Restaurant in the banquet room at 7pm. Open to 14+. Let’s make a difference. KINDERSLEY SENIORS CATERED SUPPER is held in the Seniors Hall every fourth Friday from September to June at 6 p.m,. Tickets are $20.00 We have entertainment. Tickets are to be purchased in advance from 2 – 4 Tuesday or Thursday the week of the supper. WEST CENTRAL EARLY CHILDHOOD INTERVENTION PROGRAM (WCECIP), located in Kindersley, is currently looking for volunteers to be on our Board of Directors. Monthly meetings are required. Fundraising and awareness is also an important part of our Board activities.For more information please email WCECIP@gmail.com. ST. JOSEPH’S CATHOLIC CHURCH SPRING FLING on Sat. March 17 from 8:30am - 1pm. Breakfast served from 8:30am - 10:30am and lunch served from 10:30am - 1pm. TOMATO/TOMATO - Norman Ritchie Centre Kindersley on Saturday, March 10, 2018 - 8:00 p.m. Doors open at 7PM


A.A. MEETINGS Brock ~ Tues. 8PM at the Vesper Club. Eston ~ Wed. 8PM at 318 Main Street. Kindersley ~ Mon. 8PM at the Legion Hall (118, 2nd Ave East) ~ Thurs. 8PM Lost & Found (303, 5th St, West) ~ Fri. 8PM at the Lutheran Church (807, 3rd St. West) Leader ~ Tues. 8PM at the United Church (1st Street West) Kindersley N.A. Meetings Wed. 8PM at the United Church (502 Main St) PARKINSON SUPPORT GROUP meets the 2nd Wed. of the month at 2 p.m. In the Kindersley Hospital. For more info please call Nancy at 306-463-4514. KINDERSLEY BRAIN INJURY WALKING GROUP has moved our walk to Thursdays at 6PM at the WCEC track. All survivors, family, caregivers and friends are welcome. Coffee afterwards. TOPS - Take off pounds sensibly. Get the help you need to shed those unwanted pounds. You will receive friendships, encouragement and leadership. Come check out our local chapter on Mondays at 6:30pm at the Seniors Centre 115 3rd Ave East. Everyone welcome. Bring a friend. KINDERSLEY CURLING CLUB LEAGUES: Will commence the week of November 6th Mons: Evening – Men’s (7:30 pm) Weds: Afternoon – Open (1pm) ; Evening – OpenLeague (7 pm) Thurs: Evening – Open League (7:00 pm) Fri.- Beginner Beer Fridays (Most Fridays except bonspiel weekends or ice bookings) Sun - Junior Curling: Afternoon – (1:00 pm – 3:00 pm) FLUTE ALORS, RECORDER QUARTET, Tuesday February 27, 7pm, Norman Ritchie Centre. All are welcome to listen to the impressive Bach ‘N Jazz concert. www.flutealors.com. IKIDS CLUB is a drop-in recreation program for children between the ages of 4-9 every Thursday night from 6-8PM. We operate based on the school calendar. There are three components to the program; Gym games, Electronic Games and Craft Centre. A healthy snack is also provided. The gym portion of the program consists of high energy games like freeze tag or Octopus. It uses about half the event time. The electronic games, ball pit and craft time split the other half. Cost for club nights is $5/child. We also do birthday parties on request. Message us on our Facebook page @ikidsclubinc or email us at info@ikidsclub.ca.


A man was crossing a road one day when a frog called out to him and said, “If you kiss me, I’ll turn into a beautiful princess.” He bent over, picked up the frog, and put it in his pocket. The frog spoke up again and said, “If you kiss me and turn me back into a beautiful princess, I will tell everyone how smart and brave you are and how you are my hero” The man took the frog out of his pocket, smiled at it, and returned it to his pocket. The frog spoke up again and said, “If you kiss me and turn me back into a beautiful princess, I will be your loving companion for an entire week.” The man took the frog out of his pocket, smiled at it, and returned it to his pocket. The frog then cried out, “If you kiss me and turn me back into a princess, I’ll stay with you for a year and do ANYTHING you want.” Again the man took the frog out, smiled at it, and put it back into his pocket. Finally, the frog asked, “What is the matter? I’ve told you I’m a beautiful princess, that I’ll stay with you for a year and do anything you want. Why won’t you kiss me?” The man said, “Look, I’m a computer programmer. I don’t have time for a girlfriend, but a talking frog is cool.”

“Have you heard about the new shampoo for men who are going bald, called “What’s the Point?”


When it comes to cheering for a hockey team, honestly I’m more of a guy that likes following certain players than teams as a whole, but one team that is one of my favorites to watch lately are the Winnipeg Jets. The Jets bandwagon hasn’t exactly been overcrowded through their playoff-less seasons, that bandwagon has hit it’s share of pot holes over the year but at this rate, it will start filling up in a real hurry. The Jets are playing fast and physical, and are entertaining hockey to watch right now. They’ve been dominant at times this season. If physicality is your thing, you’ll be an instant Jets fan. Their forwards and defense alike are well-versed at using their shoulders as well as their hands, and their games invariably feature several big hits. In short, if you’ve just joined the NHL as a fan or are looking for a bandwagon to hop on (no judgment here) the Winnipeg Jets have what you’re looking for. One of the NHL’s most exciting teams has also been among its most successful so far. So what more could you ask for in a favorite team? Exciting hockey at every position and a team geared towards putting as many pucks in the net as possible, have made hockey as fun in Winnipeg as it’s ever been since the days of Morris Lukowich. Fans looking for a new team to adopt should get in on that fun. The Jets have given their fans plenty to cheer about this year, and a long playoff run will add more fans to the increasing Jets bandwagon. But come summer time and the CFL season starts you can still hate Winnipeg and those godless Blue Bombers. Greg Buchanan For The Weekly Bean


Council News Stay connected at Kindersley.ca

kindersley.ca

Highlights from the February 26, 2018 Regular Meeting of Council.

Mayor Rod Perkins acknowledged that, with no formal complaints pertaining to additional lighting near Kinsmen Park having been received, the plan to install three street lights in the 4th Ave West alley adjacent to Kinsmen Park will proceed.

Council resolved that, while not being an approving authority, there are no concerns of Council regarding a subdivision application (R0974-17S) to the Community Planning Division of the Government of Saskatchewan for RM of Kindersley land near the Town’s municipal limits. Feedback on the application was requested by the Community Planning Division.

At a Special Meeting of Council held February 15, 2018, Council adopted Bylaw 05-18, which

updates the Waterworks and Sanitary Sewer Bylaw 16-09 with a revised Schedule D detailing fines for violation of the bylaw. Town of Kindersley bylaws can be conveniently viewed online at kindersley.ca/bylaws. The next regular meeting of Council is Monday, March 12, 2018 at 7:00pm. Regular meetings are held every 2nd and 4th Monday of the month, unless otherwise scheduled.

How to Speak witH CounCil Individuals or groups wishing to make a delegation directly to Council should contact the

Corporate Clerk in writing no less than five days prior to Council’s regular meeting date to be included in the meeting agenda.

Mayor Perkins holds regular office hours every Monday afternoon from 1-4 pm. If you wish to make an appointment to speak with the Mayor, call the Kindersley Administration Office at 306-463-2675 or email monica.s@kindersley.ca to book an appointment.

For the full Council agenda and past minutes, visit: kindersley.ca Town office hours 8:30am to 4:30 pm, Monday to Friday 106 5th Ave E Kindersley, SK SOL 1S0 | 306.463.2675


Muldoon lived alone in the Irish countryside with only a pet dog for company. One day the dog died, and Muldoon went to the parish priest and asked, Father, me dog is dead. Could ya’ be saying’ A mass for the poor creature?’

Did you ever notice that when you blow in your dogs face he gets mad at you, but when you take him on a car ride, he sticks his head out the window? How is it one careless match can start a forest fire, but it takes a whole box to start a campfire? Do hungry crows have ravenous appetites? Why do people who know the least know it the loudest? Is it possible to be totally partial?

Father Patrick replied, ‘I’m afraid not; we cannot have services for an animal in the church. But there are some Baptists down the lane, and there’s no tellin’ what they believe. Maybe they’ll do something for the creature.’ Muldoon said, ‘I’ll go right away Father. Do ya’ think *£5,000 is enough to donate to them for the service?’ Father Patrick exclaimed, ‘Sweet Mary and Joseph. Why didn’t ya tell me the dog was Catholic?’


Members of the month


MAR 6 Klippers vs Battleford 7:30pm Last Regular Season home game


B. Hiraka Sutra C. The Super Book D. None of these 7. The only religious book ever printed in a shorthand scripts is: A. The Ramayana B. The Mahabharata C. The bible D. Guru Granth Sahib 8. The oldest printed work in the world, which dates back to AD 868 is: A. The Bible B. The Hirake Sutra C. The Ramayana D. The Mahabharata 9. The largest book, the super book, is what dimensions and weight? A. 270 cm, 300 cm, 252 kg. B. 100 cm, 110 cm, 100 kg. C. 200 cm, 100 cm, 60 kg. D. None of these 10. Les Hommes de bonne volonté is the: A. Longest novel ever published B. Shortest novel every published C. The oldest novel D. None of these

1. B, 2. A, 3. C, 4. A, 5. C, 6. A , 7. C, 8. B, 9. A, 10. A

1. How many languages and dialects are spoken by people all over the world? A. 6,000 B. 9,000 C. 4,000 D. 1,000 2. Approximately, how many people speak Chinese language? A. 1 billion B. 1 million C. 1 lakh D. 1 thousand 3. The language with the richest vocabulary is: A. Hindi B. French C. English D. German 4. The English Language has more than how many words? A. 4,50,000 B. 45,000 C. 4,500 D. 450 5. The oldest Indian language is: A. Telugu B. Hindu C. Tamil D. Punjabi 6. Which book has been printed in the maximum number of languages and these scripts? A. The Bible

If Your Traile T er’s In n a Ja am, Call Sam We W Offer Specialized Service Including Hail Damage D Repa airs, In nsurance Claims, Siding, Roof R ater Damage,, Repairs, Wa Appliance A Rep pairs, Springs s& Axles A on all Makes M & Mode els BEAT THE RUSH DON’T D WAIT T FOR SPRING, DO IT T NOW! RV, R CARGO & INDUSTRIAL

Highway 7 East, E Kindersley Ph P 306-463-6511 1 * 1-877-433-33 337


~ Everyone’s favorite billionaire Bill Gates bought ‘Codex Leicester’, one of Leonardo Di Vinci’s scientific journals for $30.8 million. ~ ‘A la recherche du temps perdu’ by Marcel Proust is the longest book in the world at 9,609,000 characters. Translated into Remembers of Things Past, the book tells the story of the narrator’s experiences growing up ~ Roald Dahl served in the Royal Air Force during World War II and also tested chocolates for Cadbury’s while he was at school. (I guess we know where his inspiration for Charlie and the Chocolate Factory came from). ~ In Victor Hugo’s novel, Les Miserables, you can find a sentence that is 823 words long. However, there may be other sentences that surpasses this length. But this one is worth knowing. ~ J. K. Rowling, our favorite author who goes by initials, actually doesn’t have a middle name. After a suggestion from her publisher, she chose her grandmother’s name, Kathleen. ~ Charles Dickens believed that sleeping facing North, would improve his writing. He also carried a compass when travelling to make sure he was facing the right direction and he always touched things 3 times for luck ~ War and Peace, the 1400 page novel was copied around 7 times by Leo Tolstoy’s wife, Sophia, by hand – that’s love. ~ Oxford English Dictionary notes the earliest use of the word ‘wicked’ to mean good/cool to be from Fitzgerald’s novel ‘This Side of Paradise’. He is also thought to have used the word T-shirt for the first time. ~ The Governor of Hunan Province in China banned Lewis Carroll’s Alice in Wonderland because he believed that animals should not be given the power to use the language of humans and to put animals and humans on the same level would be ‘disastrous’.

Kindersley March 5  
Kindersley March 5  
Advertisement