__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BLUE LIMITED

Köksfläktar Enkelt & Elegant

BLUE LINE KÖKSFLÄKTAR 2020 ÅTERFÖRSÄLJARKATALOG

ENDAST FÖR UTVALDA SPECIALISTER Värde: 50:-

sedan 1958


Att välja rätt fläkt VILKEN TYP AV BOSTAD HAR DU?

 Bostad med separat kanal för köket Bostad med centralventilation villa eller värmeåtervinning  Bostad med centralventilation lägenhet HUR SKALL FLÄKTEN MONTERAS? INTEGRERAD I SKÅP?

INTEGRERAD I TAK?

INTEGRERAD I KÖKSBÄNK?

VÄGGMONTERAD?

FRIHÄNGANDE FRÅN TAK?

LAMPMODELL?

HUR BRED SKALL FLÄKTEN VARA?

600 mm

800 mm

900 mm

1200 mm

Specialmått

VILKEN FÄRG SKALL FLÄKTEN HA?

Svart

Vit

Rostfri

Specialfärg

KAN DU TÄNKA DIG ATT BLI AV MED MOTORLJUDET I KÖKET?

Ja - Extern motor kan monteras:

På taket

På vind

På yttervägg

Har en endast möjlighet för inbyggd motor

VILL DU HA EN LÖSNING MED KOLFILTER FÖR RECIRKULERING AV LUFTEN?

Ja

Nej

VILL DU HA EN LÖSNING MED INBYGGD MOTOR MED EVAKUERING AV LUFTEN?

Ja

Nej

VILL DU ATT DIN KÖKSFLÄKT SKALL KUNNA STARTA OCH STOPPA AUTOMATISKT NÄR DU ANVÄNDER SPIS ELLER UGN MED HJÄLP AV TOP LINK®?

Ja

Nej

VILL DU ATT DIN KÖKSFLÄKT AUTOMATISKT SER TILL ATT BALANSERA VENTILATIONEN I DIN BOSTAD MED EGET VENTILATIONSAGGREGAT?

Ja

Nej

Priserna i denna katalog är inkl. moms och miljöavgift, gäller till och med 30/4-2021 och ersätter tidigare priser. THERMEX förbehåller sig rätten att göra ändringar vad gäller sortiment och tekniska specifikationer.


THERMEX  BLUE LINE 3

INNEHÅLL Historiens vingslag

4-5

Hitta rätt köksfläkt

6-7

"Alla möjligheter" THERMEX Spisvakt Plasmex®-filter

8-18 19 20-21

Special-Line 22-23

KÖKSFLÄKTAR » BLUE LINE Skåpintegrerade modeller 24-31 Takintegrerade modeller 32-39 Väggmonterade modeller 40-53 Frihängande modeller 54-63

KÖKSFLÄKTAR » BLUE LIMITED Köksbänksintegrerade modeller

66-70

Väggmonterad modell

71

Skåpintegrerad modell

72

Frihängande modell

73

Lampmodeller 74-75 Slamrar spjället?

76

ECO-Design förklaring

77

Tips & goda råd

78-81

Externa motorer

82-85

Tillbehör 86-87 Winemex Blue - vinkylar

88-95

Översiktsbilder 97-105 Översiktsbilder, motorer

106-110

Översiktsbilder, vinkylar

111


4 THERMEX  BLUE LINE

HISTORIENS VINGSLAG

THERMEX SPISKUPORNAS MODER I mitten av 90-talet ändrade designen stil från svartlackerade ”smideskupor” med detaljer i mässing till mer stilrena och futuristiska designer i rostfritt utförande.

THERMEX, (ursprungligen Thermor), grundades 1958. Kärnprodukterna var de första åren mindre fläktar till badrum, kontor, affärer, restauranger och liknande, där det var behov av luftväxling.

Modell Ronda i rostfritt stål, med halogen belysning och elektronisk betjäningspanel, började marknadsföras 1994 bland annat genom TV reklam i Danmark. I slutet av 90-talet började THERMEX lansera modeller i kombinationen rostfritt och glas.

HISTORIENS FÖRSTA KÖKSFLÄKT År 1965 lanserade THERMEX den första egentliga köksfläkten, modell ”Turbinette”, en fläkt utan belysning och filter för placering ovanför spisen. HISTORIENS FÖRSTA ”SPISKUPA” I mitten av 70-talet designade, serieproducerade och lanserade THERMEX, som de första på marknaden en dekorativ spiskupa med fettfilter, belysning och styrning. Den gången känt som ”smideskupa” i dag kallad SPISKUPA. Tankarna med denna nyskapelse var att förena design och funktion i en och samma enhet. Den första ”riktiga” spiskupan heter Modell FANØ och lanserades 1976. Spiskupan blev från starten en rungande succé och är än idag en fast beståndsdel i många kök välden över.

MODELL ZIRKON Modell Zirkon från år 2000 i rostfritt och glas var en del av Crystalia serien med kännetecken som optisk fiberbelysning, fjärrkontroll, höj- och sänk funktion samt dekorationsbelysning

Modell Turbinette anno 1958.

År 1983 började THERMEX utvidga konceptet till andra länder, först till Sverige och Norge och sedan vidare till andra länder.

INN-LINE BY JACOB JENSEN DESIGN I början av 2000-talet inledde THERMEX ett samarbete med den världskända danska designern Jacob Jensen. Det ledde till skapelsen av serien Inn-Line som med sitt formspråk bröt mot gängse sätt att designa spiskupor på.

THERMEX DANSK DESIGN SEDAN 1958 Fanø Turbinette

Ronda Agernæs Jupiter

Standard Turbo 702

1958

1965

1972

1976

1985

1988

1994


THERMEX  BLUE LINE 5

TV reklam RONDA anno 1994.

Modell FANØ anno 1976.

THERMEX TAKINTEGRERADE MODELLER I början av 2000-talet arbetade THERMEX utvecklingsavdelning åter med att skapa nya och innovativa produkter. Detta ledde till en mindre uppgörelse med den traditionella tankegången att fläkten skulle hänga ner över köksön i ögonhöjd.

THERMEX Integrata introducerades på marknaden första gången år 2002. Det skulle sedan visa sig att denna typ av fläktar slog igenom brett över alla marknader och är idag en mycket populär lösning.

THERMEX är marknadsledande inom köksfläktar och arbetar fortfarande med att erbjuda de bästa och enklaste lösningarna där

Skulle du mot förmodan inte hitta den lösningen du söker bland THERMEX många standardprodukter så kan vi också tillverka helt efter dina önskemål, både avseende mått och färger. THERMEX är än idag ett 100% danskt privatägt företag med långa och stolta traditioner. Våra produkter säljs genom ett kompetent nätverk av återförsäljare inom kök- och vitvarubranschen i hela Sverige. THERMEX Scandinavia AB har sitt kontor i Göteborg och vårt team av duktiga och serviceorienterade medarbetare är beredda att ge dig marknadens bästa rådgivning och service, både före och efter ditt köp av en THERMEX produkt. THERMEX finns idag med egen organisation i både Danmark, Sverige, Norge, Finland och Team THERMEX är beredda att ge dig rådgivning Spanien. och service.

Lampmodell

Loftintegrata

THERMEX organisation arbetar efter uttrycket F. I. T., vilket står för* FLEXIBILITET INNOVATION TROVÄRDIGHET

nyckelorden är: DESIGN, FUNKTION, LJUD. Utöver det arbetar THERMEX också i riktningen mot mer energi- och miljövänliga produkter.

THERMEX lanserade därför år 2002 som de första begreppet ”den takintegrerade spiskupan” en lösning där fläkten helt enkelt byggs in i taket och ger fri sikt i köket.

Som man kan se av historien, är THERMEX inte bara ”spiskupans” moder, THERMEX har sedan starten 1958 löpande utvecklat och marknadsanpassat produkter till tidernas trender och efterfrågan.

Modell Metz Medio III Strip anno 2016.

Metz Maxi ll Strip

Preston

Plasmex®filter

Zirkon Bänkmodell

Inn-line

2000

2002

2004

2007

Hood in Hob

AirGrip

2009

2015

2016

2017

2018

2019


6 THERMEX  BLUE LINE

HITTA RÄTT KÖKSFLÄKT

VILKEN KÖKSFLÄKT PASSAR BÄST TILL DITT KÖK? När du ska välja köksfläkt ska du tänka efter riktigt noga. Du ska fundera på design, storlek, bullernivå, kapacitet, energiförbrukning, vilket behov köksfläkten ska täcka, vad den ska kunna göra och var den ska placeras. Du ska fundera över om köksfläkten ska vara rund, vertikal eller se ut på något

annat sätt, om den ska vara frihängande, väggmonterad eller inbyggd, om motorn ska sitta internt eller externt och om du vill att luften ska sugas ut eller återanvändas. När du har gjort det kan du välja den köksfläkt som passar bäst till ditt kök.

SKÅPINTEGRERADE MODELLER

TAKINTEGRERADE MODELLER

VÄGGMONTERADE MODELLER

Metz Mini

Metz Maxi

Mini Bordeaux

THERMEX erbjuder skåpintegrerade lösningar som ger en elegant och diskret installation. Om motorn placeras externt ger det goda förutsättningar att utnyttja skåpet till förvaring. (Se sidan 24-31)

De takintegrerade modellerna från THERMEX är helt dolda i taket – och det enda som syns är sugplattan. Denna lösning ger dig perfekt överblick från arbetsplatsen. Manövreras via fjärrkontroll. (Se sidan 32-39)

De väggmonterade modellerna från THERMEX kan monteras fritt på väggen eller mellan överskåpen. (Se sidan 40-53)


THERMEX  BLUE LINE 7

VINKYLAR Winemex Blue THERMEX nya serie av vinskåp. Serien innehåller sex grepplösa högkvalitets skåp i olika storlekar. (Se sidan 88-95)

Winemex Blue 69

FRIHÄNGANDE MODELLER

LAMPMODELLER

KÖKSBÄNKSINTEGRERADE MODELLER

Lyon

Caen

Nimes Lux

De frihängande modellerna från THERMEX är perfekta över köksön. Denna typ ger bra sugeffekt och arbetsbelysning. (Se sidan 54-63)

Lampmodellerna från THERMEX är lite speciella, eftersom de kan användas för recirkulation. Luften renas och skickas tillbaka in i köket. (Se sidan 74-75)

De köksbänksintegrerade köksfläktarna från THERMEX höjs upp från köksbänken när de aktiveras. Resten av tiden är köksfläkten dold i underskåpet. Denna lösning ger en bra överblick och utsikt över kokzonen. (Se sidan 66-70)


8 THERMEX  BLUE LINE

”ALLA MÖJLIGHETER”

”Pat. Pending”

THERMEX TOP LINK® MODUL - SPISHÄLL Används när köksfläkten ska starta och stängas av automatiskt samtidigt som en elektrisk spishäll.

”Pat. Pending”

THERMEX TOP LINK® MODUL - UGN

KÖKSFLÄKTAR

Används när köksfläkten ska starta och stängas av automatiskt samtidigt som en elektrisk ugn.

THERMEX TRIGGER LINK MODUL Används i bostäder med eget separat värmeåtervinningssystem. Möjlighet att öka tilluften i samband med att köksfläkten används.

THERMEX PRO LINK MODUL Här är lösningen på hur du kan balansera luftutbytet i ditt kök om du har ett lågenergihus eller en lägenhet med en ventilationsanläggning.


THERMEX  BLUE LINE 9

THERMEX VISION ÄR ATT GÖRA VENTILATION ENKELT, SÅ DU KAN GÖRA DET ELEGANT! THERMEX är en dansk tillverkare av köksfläktar med fokus på att klara de nordiska marknadernas behov. THERMEX har utvecklat konceptet THERMEX®-Link vilket innebär att de flesta av våra modeller kan anslutas till bostadens övriga ventilationssystem, oavsett om det handlar om mekanisk frånluft i villa eller centralventilation i lägenhet.

Hitta din lösning i THERMEX' breda sortiment!

”Pat. Pending”

INBYGGD MOTOR Används oftast p.g.a. enkel installation.

INBYGGD MOTOR MED RECIRKULATION Det finns två olika lösningar; traditionellt kolfilter eller det nya högeffektiva Plasmex®-filtret.

THERMEX VÄRMEÅTERVINNINGS-LINK® MODUL VG-LINK - används när du vill spara värme genom att ansluta köksfläkten till bostadens värmeåtervinningssystem.

På vind

THERMEX PLASMEX® HYBRIDLÖSNING Ingen värmeförlust p.g.a. köksfläkten.

”Pat. Pending”

 HERMEX CENTRALVENTILATIONS-LINK® T MODUL - VILLA CVV-LINK - används i bostäder med mekanisk frånluft. (Kök & våtutrymmen)

På yttervägg

På tak

EXTERN MOTOR Lägre ljudnivå och bättre prestanda.

”Pat. Pending”

THERMEX CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET CVL-LINK - används i lägenheter med centralventilation.


10 THERMEX BLUE LINE

THERMEX TOP LINK® MODUL PAT. PENDING

KOMMER IHÅG ATT STARTA FLÄKTEN FÖR DIG Med THERMEX Top Link® Modul behöver du inte komma ihåg att starta fläkten när du lagar mat – Det gör THERMEX Top Link® för dig. ”Pat.Pending.”

TOP LINK® MODUL

ÅL

GLO

När spisen eller ugnen sätts på skickar THERMEX Top Link® en trådlös signal till fläkten, som då startar fläktens motor. När spisen eller ugnen stängs av fortsätter fläktmotorn att gå, för att det sista matoset ska avlägsnas, innan den stängs av helt.

17

Nu är det enkelt att skapa extra komfort i köket med den intelligenta styrenheten Top Link®, som trådlöst kopplar samman spishällen eller ugnen med köksfläkten. THERMEX Top Link® fungerar ihop med alla elektriska spishällar – traditionella och induktion – samt alla ugnar oavsett fabrikat. Top Link® kommunicerar med radiovågor och kan därför placeras under alla sorters bänkskivor, även R FN´S granit och betong.

M

BA A L

OBS Du kan hela tiden ta över Top Link® funktionen med köksfläktens betjäningspanel. SE TOP LINK® VIDEO PÅ WWW.THERMEX.SE

THERMEX TOP LINK® MODUL PAT. PENDING Modell THERMEX Top Link® Modul I THERMEX Top Link® Modul II THERMEX Top Link® Modul III

Artikelnr. Pris 536.99.1200.9 3 150:536.99.1300.9 3 150:536.99.1350.9 3 150:-

230 V

230 V

TOP LINK®

TOP LINK®


THERMEX  BLUE LINE 11

THERMEX TRIGGER LINK MODUL

Nya hus är täta

EFFEKTIVISERAR LUFTUTBYTET I DITT KÖK Här är lösningen på hur du kan balansera luftutbytet i ditt kök om du har ett lågenergihus eller balanserat värmeåtervinningssystem. THERMEX Trigger Link Modul är konstruerad för att trigga på belastningar mellan 2 W och 20 W och kan därför användas till alla THERMEX köksfläktar med inbyggd motor och LED-belysning.

TRIGGER LINK MODUL

THERMEX Trigger Link Modul kopplas in mellan strömförsörjningen och köksfläkten.

ÅL

GLO

THERMEX TRIGGER LINK MODUL Färg Svart

Mått i mm 125x100

Artikelnr. Pris 536.99.1000.9 1 925:-

M

BA A L

På det sättet kan luft i bostaden balanseras även när köksfläkten används.

Modell THERMEX Trigger Link Modul

R FN´S

17

Den potentialfria kontakten i THERMEX Trigger Link Modul kan både fungera som ”normally open” eller ”normally closed”, och ger därmed möjlighet till att öka tilluften från ventilationsaggregatet när köksfläkten startas.


12 THERMEX BLUE LINE

THERMEX PRO LINK MODUL

Nya hus är täta

EFFEKTIVISERAR LUFTUTBYTET I DITT KÖK - TRÅDLÖST Här är lösningen till hur du kan balansera luftutbytet i ditt kök, om du har ett lågenergihus eller en lägenhet med ventilationsanläggning, utan att behöva dra kablar mellan ventilationsanläggningen och köksfläkten. Pro Link är en avancerad version av THERMEX Trigger Link Modul.

PRO LINK MODUL

THERMEX Pro Link Modul finns i tre olika versioner för att passa just ditt behov.

THERMEX PRO LINK BASIC Pro Link Basic består av en sändare som installeras vid köksfläkten, och en mottagare som installeras vid ventilationsanläggningen. Kommunikationen mellan dessa sker trådlöst. Mottagaren har två oberoende, dubbelverkande reläutgångar. Du kan alltså ha två olika triggerpunkter till din ventilationsanläggning eller koppla till annan utrustning.

THERMEX PRO LINK BASIC Modell THERMEX Pro Link Basic I THERMEX Pro Link Basic II THERMEX Pro Link Basic III

Färg Svart Svart Svart

Mått i mm 125x100 125x100 125x100

Artikelnr. 536.99.1500.9 536.99.1501.9 536.99.1550.9

Pris 3 950:3 950:3 950:-


THERMEX  BLUE LINE 13

THERMEX PRO LINK PREMIUM Lösningen för moderna hus som har köksfläktar med väldigt hög kapacitet. Ofta har ventilationssytemet i moderna hus en begränsad möjlighet att tillföra tillräckligt med luft när du använder köksfläkten. THERMEX har därför vidareutvecklat Pro Link Basic till att även innehålla ett motorstyrt spjäll som kopplas på en extra tilluftskanal. När ventilationsanläggningen inte lägre kan tillföra tillräckligt med tilluft, öppnas spjället automatiskt och ser till att luftutbytet i huset är i balans.

THERMEX PRO LINK PREMIUM Modell THERMEX Pro Link Premium I THERMEX Pro Link Premium II THERMEX Pro Link Premium III

Färg Svart Svart Svart

Mått i mm 125x100 125x100 125x100

Artikelnr. 536.99.1504.9 536.99.1505.9 536.99.1552.9

Pris 8 725:8 725:8 725:-

Mått i mm 125x100 125x100 125x100

Artikelnr. 536.99.1502.9 536.99.1503.9 536.99.1551.9

Pris 11 450:11 450:11 450:-

THERMEX PRO LINK PLASMEX Lösningen för moderna hus där det inte är möjligt att installera en köksfläkt med separat kanal ut. I hus där det är nödvändigt att recirkulera luften från köksfläkten, upplevs det ofta att luften inte renas tillräckligt, samt att det kan ta lång tid innan fukten från matlagningen försvinner. THERMEX har därför vidareutvecklat Pro Link Basic så att det tillsammans med THERMEX Plasmex®-filter sörjer för att över 96% av partiklarna rensas bort, samtidigt som det ser till att ventilationsanläggningen forceras under matlagningen för att få bort fukten snabbt.

THERMEX PRO LINK PLASMEX Modell THERMEX Pro Link Plasmex I THERMEX Pro Link Plasmex II THERMEX Pro Link Plasmex III

Färg Svart Svart Svart


14 THERMEX BLUE LINE

THERMEX VÄRMEÅTERVINNINGS-LINK® MODUL

PAT. PENDING

Nya hus är täta

SÅ FÅR DU BÅDE BALANSERAD VENTILATION OCH LÄGRE VÄRMEKOSTNADER I hus med egen värmeåtervinningsanläggning kan du nu ansluta THERMEX fläktkåpor så att den uppvärmda luften från matlagningen passerar genom värmeåtervinningsanläggningen innan den blåses ut i det fria. Fläktkåpan hjälper därmed till att värma upp luften som kommer utifrån innan den blåses in i huset. Systemet består av ett motorspjäll som öppnas i 15-30-45-60 minuter när användaren väljer en av fläktkåpans 4 hastigheter. Samtidig skickas en signal till värmeåtervinningsanläggningen varvid sugstyrkan maximeras. Spjället kan öppnas och stängas helt eller delvis, beroende på förinställningen.

”Pat. Pending”

VÄRMEÅTERVINNINGSLINK® MODUL

Vid inkoppling hänvisas till värmeåtervinningsanläggningens anvisningar.

*Om spjället till VG-Link (värmeåtervining) ska monteras i köket finns även en monteringslåda där spjället kan monteras. Monteringslådan finns i två varianter, för väggmontering eller i frihängande utförande.

MONTERINGSLÅDOR Modell

Artikelnr.

Pris

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, vit

536.99.1411.9

1 750:-

536.99.1412.9

1 750:-

536.99.1418.9

1 750:-

536.99.1421.9

1 750:-

536.99.1422.9

1 750:-

536.99.1428.9

1 750:-

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, svart Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, rostfri Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, vit Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, svart Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, rostfri

THERMEX VÄRMEÅTERVINNINGS-LINK® MODUL Modell THERMEX Värmeåtervinnings-Link® Modul - Ø125 mm THERMEX Värmeåtervinnings-Link® Modul - Ø160 mm

Artikelnr. 536.99.1401.9 536.99.1403.9

Pris 5 625:5 625:-


THERMEX  BLUE LINE 15


16 THERMEX BLUE LINE

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET

Nya hus är täta

SÅ FÅR DU EN SNYGG KÖKSFLÄKT SOM PASSAR I LÄGENHETER MED CENTRALVENTILATION ELLER VÄRMEÅTERVINNGSSYSTEM I många flerfamiljshus finns idag en centralt placerad fläkt som evakuerar luften från alla lägenheter i huset. Det finns också hus där det sitter ett ventilationsaggregat i varje lägenhet. I bägge fallen har spiskåpan i lägenheterna ingen inbyggd motor. THERMEX Centralventilation Link lägenhet (CVL) är ett system som gör det möjligt att använda alla Thermex modeller som har "Alla möjligheter" och är markerade med CVL-Link i denna typ av bostäder. ”Pat. Pending”

Systemet består av ett motorspjäll som kan justeras till helt stängt, grundventilation/forcerad drift, eller helt öppet enligt specifikationer för ventilationsanläggningens drift.

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET

Systemets styrning innehåller dels en styrning av spiskåpan som gör att spjället öppnas vid aktivering och automatiskt stängs igen efter vald tidsperiod. Systemet innehåller dessutom ett relä som kan ge signal till ventilationsanläggningen vid aktivering av spiskåpan.

* I vissa fall skall en monteringslåda köpas till för att kunna montera systemets delar i anslutning till köksfläkten. Monteringslådan finns både till väggoch frihängande modeller.

CENTRALVENTILATIONSLINK® MODUL - LÄGENHET

MONTERINGSLÅDOR Modell

Artikelnr.

Pris

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, vit

536.99.1411.9

1 750:-

536.99.1412.9

1 750:-

536.99.1418.9

1 750:-

536.99.1421.9

1 750:-

536.99.1422.9

1 750:-

536.99.1428.9

1 750:-

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, svart Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, rostfri Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, vit Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, svart Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, rostfri

Modell CVL® Modul - Ø125 mm Artikelnr. Pris 536.99.1401.9 5 625:-

Modell CVL® Modul - Ø160 mm Artikelnr. Pris 536.99.1403.9 5 625:-

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » Se sidan 106


THERMEX  BLUE LINE 17

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - VILLA

Nya hus är täta

THERMEX SYSTEM FÖR CENTRALVENTILATION I VILLA ERBJUDER FÖLJANDE FÖRDELAR: Stort urval av spiskåpor i modern design Trådlös våtrumsforcering via separat strömbrytare Timerfunktion, 30 alternativt 60 minuter vid våtrumsforcering Möjlighet att köpa till extra trådlösa strömbrytare för våtrumsforcering från flera olika utrymmen THERMEX spiskåpor med system för centralventilation i villor används där en extern fläktmotor betjänar köket och husets övriga våtutrymmen(badrum, tvättstuga), någonting som är vanligt i hus från 70- och 80-talet.

”Pat. Pending”

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - VILLA

“Valfri” placering av elektronik och spjäll. (Eventuella tillbehör kan behövas vid placering utanför köket.)

Installation skall utföras av behörig installatör.

Spjäll

Kretskort

!

Systemet består av en motordriven spjällfunktion med inbyggd transformator som styrs via spiskåpans betjäningspanel.

THERMEX CENTRALVENTILATIONSLINK® MODUL - VILLA Modell CVV® Modul II

Artikelnr. Pris 536.99.1040.9 5 625:-

Trådlös strömbrytare för våtrumsforcering.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » Se sidan 106


18 THERMEX BLUE LINE

R FN´S

GLO

ÅL

17

THERMEX PLASMEX® HYBRIDLÖSNING

M

BA A L

Frånluft

Tilluft

Plasmex®-filter

Luft i retur till köket - 96,5 % renat från matos. Underhållsfritt i upp till 10 år.

Frånluft

Ånga/fukt Kök Badrum WC Grovkök

Fettfilter

Plasmex® Smart Link Modul

• Kopplas till köksfläkt och Plasmex®-filter • Aukustiskt larm efter 3650 timmar • Trigger boost till ventilationsaggregat • Eliminerar standby effekt

Artikelnr. Pris 536.99.1150.9 3 575:-

Tilluft

Vardagsrum Sovrum


THERMEX  BLUE LINE 19

THERMEX SPISVAKT

UNDVIK SPISBRÄNDER I KÖKET

NYHET 2020

Marknadens smartaste brandskydd i köket - förhindrar brand genom att automatiskt stänga av spisen vid överhettning.

Enkel och snabb installation Batteridriven sensorenhet med 3-5 års livstid på batterierna. Tvåvägs trådlös anslutning (2,4 GHz) mellan sensorn och strömstyrningsenheten. Registrerar spistyp och sensorposition automatiskt. På THERMEX spisvakt ansluts en strömstyrningsenhet till spisens strömuttag. Den batteridrivna sensorn monteras enkelt med hjälp av självhäftande tejp på väggen eller undersidan av köksfläkten. THERMEX spisvakt registrerar automatiskt överhettning på spishällen och slår ifrån strömmen till spisen om ingen står vid den.

Lätt att använda Helautomatisk matlagningssäkerhet, kräver ingen insats av användaren. Ett larm kan dock aktiveras genom knapptryckning.

THERMEX spisvakt kontrollerar funktionerna automatiskt för felsäker användning. Spisens automatlås aktiveras om sensorn flyttas från sin plats, batterierna tar slut eller om själva diagnostiken inte fungerar.

Unika LED-lampor i flera färger indikerar status på spisen.

Den är klar för användning direkt efter installation tack vare den pålitliga trådlösa förbindelsen.

Kompatibel med de flesta spisar och spishällar för hushållsbruk med både 1och 3-fas anslutning. Justerbar larmnivå beroende på installationshöjd.

Kan monteras direkt på en rad av THERMEX köksfläktar. Konsultera THERMEX för närmare information.

Modell Artikelnr. Pris Spisvakt - För spis 1-fas 230 V P515.06.3000.0 9 895:Spisvakt - För spis 3-fas 400 V P515.06.3 1 00.0 9 895:-

THERMEX SPISVAKT


Det betyder att luften som returneras till köket är renad från matos till 96,5 %. Det gör plasmafiltret dubbelt så effektivt som ett vanligt kolfilter. Den förväntade livslängden för ett Plasmex®-filter är upp till 10 år. Det är ca 20 gånger längre än ett vanligt kolfilter.

SÅ FUNGERAR ETT PLASMEX®-FILTER PLASMEX®-FILTER I Ren luft returneras till köket

M Kemiska reaktioner

E

ÅL

FÖR

AR

A VÄ R

Aktivt kol

Luktmolekyler, sporer, bakterier, virus, mikroorganismer osv.

Elektriska laddningar spjälkar molekylerna

Principschema för ett Plasmex®-filter

Plasmex®-filter

Vanligt kolfilter

*Luftrening

upp till 96,5 %

ca. 50 %

upp till 10 år

ca. 1/2 år

*Förväntad livslängd på filter

* Baserat på normal användning av köksfläkt i ett privat hushåll ca 1 timme per dag. * Årlig besparing av värmeförlust jämfört med vanligt utsug ca 500 kW à 1,20 kr. = sparar upp till ca 600 kr per år. * Årlig besparing jämfört med vanligt kolfilter vid byte av kolfilter 2 gånger per år à 500 kr. = sparar upp till ca 1000 kr per år.

Ansluts med stickpropp

Elektroder laddar luftpartiklarna

När luften trycker på kontakten, aktiveras elektroder

Upp till 96,5 % av luktpartiklarna fångas upp av Plasmex®-filtret 120 mm Utsugningluften från köksfläkten 210 mm

M

Luktpartiklar

När du inte har möjlighet att använda utsug ut i det fria eller bara vill spara på värmekostnaderna, kan du nu installera ett THERMEX Plasmex®-filter i din köksfläkt När luften passerar genom ett Plasmex®-filter påverkas luftpartiklerna av en elektronisk laddning så att de lättare fångas upp av plasmafiltrets kolfilterdel.

Plasmex®

OMI ON

Fettfilter

ETT PLASMEX®-FILTER ?

- RUNT Strömförbrukning vid drift endast 10 W (standby 0,5 W)

BA A L

TTRE EK BÄ

SP

KS M IL

17

VAD ÄR

R FN´S

GLO

Ö

K

Framtidens recirkulationsfilter för köksfläktar. Behöver inte bytas eller underhållas - förväntad livslängd upp till 10 år.

EN REN

E AR

PLASMEX®-FILTER

FÖR EN

20 THERMEX BLUE LINE


THERMEX  BLUE LINE 21

SÅ INSTALLERAS ETT PLASMEX®-FILTER

THERMEX Plasmex®-filter kan användas till både nya köksfläktar och eftermonteras på befintliga.

Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

För vägghängd fläkt med monteringslåda.

För vägghängd fläkt med monteringslåda, utan "skorsten".

Värmeåtervinning utan lukt

För installation i sockel.

För inbyggnad i fläktens “skorsten”. Vägg eller frihängande. Min. dimension “skorsten”: 250 x 250 mm

För frihängande fläkt med monteringslåda.

För inbyggnad i nedsänkt tak.

NYHET

PLASMEX® 2020 SMART LINK MODUL PLASMEX®-FILTER II

För inbyggnad i skåp med skåpsmonterad fläkt.

Plasmex®-filter I kan också monteras bakom fläktens "skorsten" med hjälp av ett väggbeslag.

- PLATT Strömförbrukning vid drift endast 10 W (standby 0,5 W) mm 280

540 m

m

92 mm 90 mm

RENARE KÖKSMILJÖ

Färg Artikelnr. Pris 535.10.1000.9 7 500:- 535.10.1001.9 27 850:- 536.99.1512.9 3 050:Svart Vit 536.99.1511.9 3 050:Rostfri 536.99.1518.9 3 050:Svart 536.99.1612.9 1 975:Vit 536.99.1611.9 1 975:Rostfri 536.99.1618.9 1 975:Vit 536.99.1711.9 1 975:Vit 536.99.1811.9 1 975:- 536.99.1150.9 3 575:- 536.99.1815.9 1 835:-

GRÖNARE PLANET

22 0m

Beskrivning THERMEX Plasmex®-filter I - Runt THERMEX Plasmex®-filter II - Platt Monteringslåda I, vägg/frihängande Monteringslåda, I, vägg/frihängande Monteringslåda, I, vägg/frihängande Monteringslåda, I, Mini Vertical Monteringslåda, I, Mini Vertical Monteringslåda, I, Mini Vertical Monteringslåda I, inbyggnad i skåp Monteringslåda I, inbyggnad ovan skåp THERMEX Plasmex® Smart Link Modul Väggbeslag för Plasmex®-filter I

m

PLASMEX®-FILTER OCH MONTERINGSLÅDA

Översiktsbilder & mått se sidan 103

Väggbeslag för Plasmex®filter I

BÄTTRE EKONOMI


unika

22 THERMEX BLUE LINE

SPECIAL-LINE

- bak om THERMEX köksfläktar

”Du kan få din nya THERMEX köksfläkt precis som du vill. Hittar du inte det du söker bland våra nästan 100 olika Modeller, ja då tillverkar vi en till dig. Och bara till dig ..!”

nivåer - design, färger, storlek, material, höj/ sänk funktioner, automatik, kontrollpanelsfaciliteter... you name it. Vill du mer än det, så är du välkommen att släppa lös fantasin och få dina egna idéer förvandlade till en specialfläkt i THERMEX kvalitet.

Du ”ritar” - THERMEX tillverkar din personliga köksfläkt Det finns bara en som dig i hela världen. En sådan köksfläkt kan du få i THERMEX kvalitet Alla kök är personliga och unika. Därför kräver de också alla sin unika lösning när det handlar om luftväxling. Hos THERMEX har du nästan 100 olika modeller att välja mellan. Vi täcker alla stilarter och behov med användarvänlig funktionalitet, snygga ytor och genomtänkta detaljer. Alla med ett brett utbud av personliga möjligheter på alla

När du börjar att designa din egen köksfläkt är det viktigt att du tar utgångspunkt i en existerande fläktinsats som är energiklassad. THERMEX har flera olika insatser som du kan kan utgå från. Inget är omöjligt – och allt är tillåtet, nästan. Se det framför dig. Visualisera dina idéer i form av en skiss, specificera mått, material, färg, placering i köket m.m .... och ta allt med dig till DIN THERMEX återförsäljare, som är redo att bidra med tips, idéer och goda råd. Besök även www.thermex.se som bjuder på ytterligare inspiration till luftombytet i ditt kök.

När vi säger Rostfri, så menar vi Rostfri – och så är det hela vägen igenom Hos THERMEX jobbar vi dagligen med att skapa original kvalitet. Från det innersta till det yttersta och snyggt formgivet i gedigna material. Fritt från onödiga skarvar och med den oöverträffade ytfinish som THERMEX är känd för. Det är så det känns bäst för oss – och så tror vi också att du har det i din strävan efter en unik köksfläkt, som skall tillföra karaktär och luftombyte i ditt kök många år framöver.


THERMEX  BLUE LINE 23

design Många utföranden – många möjligheter...

Ingen köksfläkt är för stor eller för liten för att vi skall klara det. THERMEX tillverkar din design i storlek upp till 2600 mm på bredden och 1100 mm på djupet i ett stycke utan skarvar. Men fråga oss oavsett vilka mått du önskar - så hittar vi en lösning, eventuellt med mindre modifikationer. När du börjar att designa din egen köksfläkt är det viktigt att du tar utgångspunkt i en existerande fläktinsats som är energiklassad. THERMEX har flera olika insatser i olika storlekar och med olika specifikationer. Det finns insatser med inbyggd motor och det finns insatser utan motor, för styrning av extern fläkt. Du hittar de olika insatserna här i Blue Line katalogen, det finns även ytterligare insatser att välja på i vår Yellow Line katalog. Vår kundtjänst hjälper gärna till med råd omkring val av insats.

METZ MICRO

se sidan 24

METZ MINI

Det finns fler insatser att välja bland i vår Yellow Line katalog.

Har du särskilda behov? Du kanske har särskilda behov. Du kanske vill ha något som ingen annan har. Du kanske bara har lust att ”tänka helt utanför ramarna” och glömma allt om traditioner. Oavsett vad, så kan du få skräddarsytt din orginella och personliga THERMEX köksfläkt.

Specialfärger Hos THERMEX kan du få det i stort sett som du vill – du kan välja precis det ytskikt som passar dig. Från Rostfri - borstat eller blankpolerat - till fina lacker i mer än 200 olika kulörer. Vill du matcha färgen på fläkten med dina köksluckor, ja då fixar vi det också. Allt vi behöver är ett färgprov.

se sidan 26


24 THERMEX BLUE LINE

SKÅPINTEGRERADE MODELLER De skåpintegrerade lösningarna kombinerar elegans med bästa möjliga utnyttjande av skåputrymmet. Med det här alternativet kan du fortfarande använda en del av skåputrymmet till förvaring. PRODUKTER METZ MICRO METZ MINI ALSACE ALSACE UTDRAGBAR

METZ MICRO

ELEGANT INBYGGNAD Enkelt designad köksfläkt för inbyggnad i överskåp. Bottenplåten skapar ett effektivt kantsug. METZ MICRO levereras som standard med fjärrkontroll och kan kombineras med alla typer av ventilationslösningar.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul III

Top Link® Modul III

Plasmex®-filter


NYHET NU OCK SÅ I

SVART

B ENERGIKLASS

Pris från 7 795:SÄRSKILDA EGENSKAPER ändbart utsug V Energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul - se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

KANTSUG

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Skåpintegrerad Rostfri, vitlackerad eller svartlackerad Bredd 550 eller 750 mm 4 hastigheter Aluminiumfilter 2x0,8 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Intern: 230 V 210 m³/t 612 m³/t 48-71 dB(A) Ø150 mm B

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

METZ MICRO - SKÅPINTEGRERAD MODELL

TILLBEHÖR (se sidan 86)

Bredd Färg 550 mm Vit 550 mm Vit 550 mm Svart 550 mm Svart 550 mm Rostfri 550 mm Rostfri 750 mm Vit 750 mm Vit 750 mm Svart 750 mm Svart 750 mm Rostfri 750 mm Rostfr

Beskrivning Recirkulationsfilter (1 st) Slangsats, Ø160 mm

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 423.19.6601.0 423.19.6601.2 423.19.6602.0 423.19.6602.2 423.19.6608.0 423.19.6608.2 423.19.6801.0 423.19.6801.2 423.19.6802.0 423.19.6802.2 423.19.6808.0 423.19.6808.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Vändbart utsug

Recirkulation

Pris 7 795:9 795:7 795:9 795:7 795:9 795:9 595:11 595:9 595:11 595:9 595:11 595:-

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Artikelnr. Pris 535.19.3300.9 470:800.70.6160.9 450:-

SKÅPINTERGRERAD MODELL » METZ MICRO

THERMEX  BLUE LINE 25


26 THERMEX BLUE LINE

METZ MINI

PERFEKT FÖR INBYGGNAD Snygg inbyggnadsfläkt till överskåp. Glasplattan ger ett exklusivt utseende och skapar ett effektivt kantsug. METZ MINI har energisnål LED-belysning och levereras som standard med fjärrkontroll.

INTERN MOTOR:

Flyttbar motor i fläktkåpa/ på vind

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


NYH NU HEL ET TI

SVART

A+ ENERGIKLASS

Pris från 13 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER Flyttbar motor ändbart utsug V Energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

KANTSUGPRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad ram med vitt glas Svartlackerad ram med svart glas MÅTT: Bredd 550 eller 750 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

METALLFILTER

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 311 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 550 m³/t LJUDEFFEKT: 51-66 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A+

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

LUCKAN KAN ÖPPNAS FÖR OPTIMAL EVAKUERING

METZ MINI - SKÅPINTEGRERAD MODELL

TILLBEHÖR (se sidan 86)

Bredd Färg Motor 550 mm Vit Utan motor 550 mm Vit Med motor/flyttbar 550 mm Svart Utan motor 550 mm Svart Med motor/flyttbar 750 mm Vit Utan motor 750 mm Vit Med motor/flyttbar 750 mm Svart Utan motor 750 mm Svart Med motor/flyttbar

Beskrivning Recirkulationsfilter (1 st) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 423.19.5601.0 423.19.5601.2 423.19.5608.0 423.19.5608.2 423.19.5801.0 423.19.5801.2 423.19.5808.0 423.19.5808.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Pris 13 995:15 995:13 395:15 395:16 995:18 995:15 995:17 995:-

Artikelnr. Pris 535.19.3300.9 470:800.70.6160.9 450:-

SKÅPINTERGRERAD MODELL » METZ MINI

THERMEX  BLUE LINE 27


28 THERMEX BLUE LINE

ALSACE

ETT RIKTIGT KRAFTPAKET Klassisk fläkt för inbyggnad under överskåp. Mycket kraftfull motor med låg ljudnivå. Levereras med dekorationsfilter, vilket ger mindre buller och bättre luftgenomströmning – och med energisnål LED-belysning.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

Pris från 6 795:SÄRSKILDA EGENSKAPER raftig och tystgående motor K Dekorativt filter Touchpanel av glas Energisnål LED belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

LED-BELYSNING

DIMMERGLASTOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad med vit glasfront Rostfri med svart front MÅTT: Bredd 600 eller 800 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 2x0,8 W LED (3000 K)

METALLFILTER

TEKNISKA DATA BREDD 600 MM MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 171 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 532 m³/t LJUDEFFEKT: 37-59 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A

TEKNISKA DATA BREDD 800 MM MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 186 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 548 m³/t LJUDEFFEKT: 36-59 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ALSACE - SKÅPINTEGRERAD MODELL

TILLBEHÖR (se sidan 86)

Bredd Färg Motor 600 mm Vit Utan motor 600 mm Vit Med motor 600 mm Rostfri/Svart Utan motor 600 mm Rostfri/Svart Med motor 800 mm Rostfri/Svart Utan motor 800 mm Rostfri/Svart Med motor

Beskrivning Recirkulationsfilter, 600 mm (2 st) Recirkulationsfilter, 800 mm (3 st) Utloppskonverter Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 520.19.2001.0 520.19.2001.2 520.19.2008.0 520.19.2008.2 520.19.2088.0 520.19.2088.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

Pris 6 795:8 795:6 795:8 795:10 295:12 295:-

Artikelnr. Pris 535.19.3000.9 465:-/st 535.19.3080.9 465:-/st 535.21.1420.9 395:800.70.6160.9 450:-

SKÅPINTERGRERAD MODELL » ALSACE

THERMEX  BLUE LINE 29


30 THERMEX BLUE LINE

ALSACE UTDRAGBAR

ELEGANT UTDRAGSFLÄKT ALSACE UTDRAGBAR är en skåpsintegrerad lösning som kombinerar elegans med bästa möjliga utnyttjande av skåpsutrymmet. Touchpanelen i glas ger en stilren och elegant design.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

Pris från 6 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER raftig och tystgående motor K Dekorativt filter Touchpanel av glas Energisnål LED belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

LED-BELYSNING

DIMMERGLASTOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad med vit glasfront Svartlackerad med svart glasfront MÅTT: Bredd 600 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 2x0,8 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 162 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 525 m³/t LJUDEFFEKT: 35-61 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ALSACE UTDRAGBAR - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Vit 600 mm Svart 600 mm Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 520.19.2161.0 520.19.2161.2 520.19.2168.0 520.19.2168.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

TILLBEHÖR (se sidan 86) Pris 6 995:8 995:6 995:8 995:-

Beskrivning Recirkulationsfilter (set) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.19.3760.9 815:800.70.6160.9 450:-

SKÅPINTERGRERAD MODELL » ALSACE UTDRAGBAR

THERMEX  BLUE LINE 31


32 THERMEX BLUE LINE

TAKINTEGRERADE MODELLER De takintegrerade modellerna från THERMEX är helt dolda under taket och det enda som syns är sugplattan. Denna lösning ger dig perfekt överblick över kokzonen och rummet.

NYHET I

NU HEL T

SVART

PRODUKTER METZ MAXI METZ MAXI II STRIP METZ MEDIO METZ MEDIO III STRIP

METZ MAXI

TYSTHET ÄR EN DYGD Fläktmodellen METZ MAXI är dold i taket ovanför kokzonen. Tack vare sin kraftiga motor och effektiva kantsugningsförmåga kan fläkten effektivt suga ut allt matos från rummet. Modellen METZ MAXI levereras med en elegant fjärrkontroll med mycket enkla styrfunktioner.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul III

Top Link® Modul III

Plasmex®-filter


B

TILLBEHÖR

Pris från 24 995:-

ENERGIKLASS

SÄRSKILDA EGENSKAPER laceringen i taket garanterar P en god överblick över kokzonen Effektivt kantsug Levereras med fjärrkontroll Energisnål LED-belysning Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se 

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I NEDSÄNKT TAK KANTSUG

TILLBEHÖR PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Takintegrerad MATERIAL: Vitlackerad med vitt glas Svartlackerad med svart glas MÅTT: Bredd 1200 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 274 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 569 m³/t LJUDEFFEKT: 39-58 dB(A) KANALANSLUTNING: Horisontell eller vertikalt utblås ENERGIKLASS: B Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

SVART LUCKA UTAN BELYSNING BALDAKIN

METZ MAXI - TAKINTEGRERAD MODELL Bredd 1200 mm 1200 mm 1200 mm 1200 mm

Färg Vit Vit Svart Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 423.19.3161.0 423.19.3161.2 423.19.3168.0 423.19.3168.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Pris 24 995:26 995:24 995:26 995:-

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning Recirkulationsfilter (2 st) Baldakin, vit, låg (höjd 155 mm) Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Baldakin, vit, hög m/recirkulation (höjd 255 mm) Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Vajerupphängd inbyggnadsram, svart Svart lucka utan belysning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.19.2000.9 500.00.3030.0 500.00.3040.0 500.00.3050.0 500.19.1001.9 500.19.1002.9 536.19.4038.9 800.70.6160.9

Pris 465:-/st 4 895:4 895:4 895:2 415:2 415:4 760:450:-

TAKINTEGRERAD MODELL » METZ MAXI

THERMEX  BLUE LINE 33


34 THERMEX BLUE LINE

NU ME D

EASY-F IT MO TOR

EASY-FIT

METZ MAXI II STRIP

ANONYM MEN ÄNDÅ BEAKTANSVÄRD Modell METZ MAXI II STRIP är dold i taket ovanför kokzonen. Belysningsstripsen i fläktens glasskiva ger ett behagligt ljus. Fläktens kraftiga motor och effektiva kantsug ger en effektiv evakuering av matoset. METZ MAXI II STRIP levereras med elegant fjärrkontroll.

INTERN MOTOR:

Flyttbar motor i fläktkåpa/ på vind

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul III

Top Link® Modul III

Plasmex®-filter


A+

TILLBEHÖR

ENERGIKLASS

Pris från 24 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER laceringen i taket garanterar P en god överblick över kokzonen Effektivt kantsug Flyttbar motor och vändbart utsug Easy-fit motor, kan monteras nerifrån av en person - se skiss Levereras med fjärrkontroll Energisnål LED-belysning Möjlighet till periodisk ventilation i bostaden Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se 

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I NEDSÄNKT TAK KANTSUG

PERIODISK UTSUGNING

PRODUKTSPECIFIKATIONER EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Takintegrerad Vitlackerad med vitt glas Bredd 1200 mm 4 hastigheter Aluminiumfilter 2x7 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 175 m3/t LUFTMÄNGD MAX.: 599 m3/t LJUDEFFEKT: 43-65 dB(A) KANALANSLUTNING: Horisontellt eller vertikalt utblås ENERGIKLASS: A+ Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

METZ MAXI II STRIP TAKINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 1200 mm Vit 1200 mm Vit

Motor Artikelnr. Utan motor 423.19.3261.0 Med motor/flyttbar 423.19.3261.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

TILLBEHÖR (se sidan 86) Pris 24 995:26 995:-

Beskrivning Recirkulationsfilter (2 st) Baldakin, vit, låg (höjd 155 mm) Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.19.2000.9 500.00.3030.0 500.00.3040.0 500.19.1001.9 800.70.6160.9

Pris 465:-/st 4 895:4 895:2 415:450:-

Önskas annan extern motor, se s. 82 / Översiktsbilder och mått, se s. 106 och framåt

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

TAKINTEGRERAD MODELL » METZ MAXI II STRIP

THERMEX  BLUE LINE 35


36 THERMEX BLUE LINE

NYHET

NU HEL T I SVA

RT

METZ MEDIO

DESIGN IN I MINSTA DETALJ Fläkten är dold antingen i taket, spisutrymmet eller mellan två djupa överskåp. Tack vare fläktens kraftiga motor och effektiva kantsug ger modellen METZ MEDIO ett effektivt sug. METZ MEDIO levereras med en fjärrkontroll med enkla styrfunktioner.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul III

Top Link® Modul III

Plasmex®-filter


B

TILLBEHÖR

Pris från 20 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Kan byggas in i överskåp eller nisch Effektivt kantsug

FJÄRRKONTROLL

Levereras med fjärrkontroll Energisnål LED-belysning LED-BELYSNING

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I NEDSÄNKT TAK DIMMER

KANTSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

Möjlighet till periodisk ventilation i bostaden Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Takintegrerad/Skåpintegrerad MATERIAL: Svartlackerad ram med svart glas Vitlackerad ram med vitt glas MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 205 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 562 m³/t LJUDEFFEKT: 37-60 dB(A) KANALANSLUTNING: Horisontellt eller vertikalt utblås ENERGIKLASS: B Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

METZ MEDIO - TAKINTEGRERAD MODELL Bredd 900 mm 900 mm 900 mm 900 mm

Färg Vit Vit Svart Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 423.19.3151.0 423.19.3151.2 423.19.3158.0 423.19.3158.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Pris 20 995:22 995:20 995:22 995:-

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning Recirkulationsfilter (2 st) Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Baldakin, vit, recirkulering (höjd 255 mm) Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Vajerupphängd inbyggnadsram, svart Metz Medio skåpfäste Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.19.3000.9 465:-/st 500.30.3020.0 4 895:500.00.3070.2 4 895:500.19.2001.9 2 415:500.19.2002.9 2 415:500.30.3010.2 1 415:800.70.6160.9 450:-

TAKINTEGRERAD MODELL » METZ MEDIO

THERMEX  BLUE LINE 37


38 THERMEX BLUE LINE

METZ MEDIO III STRIP

MÅNGA MÖJLIGHETER Fläkten är dold antingen i taket, spisutrymmet eller mellan två djupa överskåp. De tre belysningsstripsen ger ett behagligt ljus. Tack vare fläktens kraftiga motor och effektiva kantsug ger modellen METZ MEDIO III STRIP en effektiv evakuering av matoset. METZ MEDIO III STRIP levereras med elegant fjärrkontroll.

INTERN MOTOR:

Flyttbar motor i fläktkåpa/ på vind

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul III

Top Link® Modul III

Plasmex®-filter


A+ ENERGIKLASS

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

KANTSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

Pris från 20 495:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Flyttbar motor och vändbart utsug Effektivt kantsug Energisnål LED belysning Levereras med fjärrkontroll Möjlighet till periodisk ventilation i bostaden Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Takintegrerad/Skåpintegrerad Vitlackerad ram med vitt glas Bredd 900 mm 4 hastigheter Aluminiumfilter 3x3,5 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 349 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 621 m³/t LJUDEFFEKT: 50-63 db(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A+ Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLBEHÖR

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I NEDSÄNKT TAK

METZ MEDIO III STRIP TAKINTEGRERAD MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Vit Vit

Motor Utan motor Med motor /flyttbar

TILLBEHÖR (se sidan 86) Artikelnr. Pris 423.19.3251.0 20 495:423.19.3251.2 22 495:-

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Beskrivning Recirkulationsfilter (2 st)  Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Metz Medio skåpfäste Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Baldakin, vit,låg (höjd 155 mm) Baldakin, vit, recirkulering (höjd 255 mm) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.19.3000.9 500.19.2001.9 500.30.3010.2 500.30.3020.0 500.00.3060.0 500.00.3070.2 800.70.6160.9

Pris 465:-/st 2 415:1 415:4 895:4 895:4 895:450:-

TAKINTEGRERADD MODELL » METZ MEDIO III STRIP

THERMEX  BLUE LINE 39


40 THERMEX BLUE LINE

VÄGGMONTERADE MODELLER De väggmonterade modellerna från THERMEX kan monteras fritt på väggen eller mellan överskåpen. De snedställda modellerna ger användaren en bra överblick över kokzonen.

PRODUKTER DAX PERPIGNAN MINI PERPIGNAN MINI BORDEAUX CAVE LYON MARSEILLE

DAX

DEN NYA KLASSIKERN Modell Dax är en ny stilren vertikal köksfläkt. Det svarta plana glaset tillsammans med den eleganta glastouchpanelen kommer pryda varje kök. Dax kan användas till alla typer av ventilationslösningar och därmed se till att skapa rätt "köksmiljö".

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


B ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

FRONTSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

Pris från 6 795:SÄRSKILDA EGENSKAPER Effektivt frontsug Energisnål LED-belysning Glaslucka kan öppnas för extra sug Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul - se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Väggmonterad Svartlackerad med svart glas Bredd 600, 800 eller 900 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA BREDD 600 MM MOTOR: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGD V/BOOST: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Intern: 230 V 235 m³/t 405 m³/t 655 m³/t (69dB(A)) 54-61 dB(A) Ø150 mm B

TEKNISKA DATA BREDD 800 OCH 900 MM MOTOR: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGD V/BOOST: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Intern: 230 V 235 m³/t 415 m³/t 665 m³/t (68 dB(A)) 48-60 dB(A) Ø150 mm B

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

DAX - VÄGGMONTERAD MODELL

TILLBEHÖR (se sidan 86)

Bredd Färg Motor 600 mm Svart Utan motor 600 mm Svart Med motor 800 mm Svart Utan motor 800 mm Svart Med motor 900 mm Svart Utan motor 900 mm Svart Med motor OBS! Ny storlek på skorstensdel.

Beskrivning Recirkulationsfilter, 600 mm (1 st) Recirkulationsfilter, 800 mm (2 st) Recirkulationsfilter, 900 mm (2 st) Specialskorsten, svart, L:2x1000 mm Förlängningsadapter, svart, L:1x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 540.23.5068.0 6 795:540.23.5068.2 8 795:540.23.5088.0 8 195:540.23.5088.2 10 195:540.23.5098.0 8 195:540.23.5098.2 10 195:-

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Artikelnr. Pris 535.23.0575.9 425:-/st 535.23.0575.9 425:-/st 535.23.0575.9 425:-/st 537.23.1142.9 3 225:537.23.1143.9 1 975:537.99.0008.9 2 495:- 800.70.6160.9 450:-

VÄGGMONTERAD MODELL » DAX

THERMEX  BLUE LINE 41


42 THERMEX BLUE LINE

PERPIGNAN

KOM BARA NÄRMARE Modellen PERPIGNAN är en vertikal köksfläkt. Den speciella sluttande designen innebär att du kan stå helt intill spisen och ha en fullständig överblick över kokzonen.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

FRONTSUG

PERIODISK UTSUGNING

Pris från 9 795:SÄRSKILDA EGENSKAPER Effektivt frontsug Energisnål LED-belysning Glaslucka kan öppnas för extra sug Kanalen är lackerad i köksfläktens färg Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Vitlackerad med vitt glas Svartlackerad med svart glas MÅTT: Bredd 600 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: Intern: MODELL: 600 mm 900 mm SPÄNNING: 230 V 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 312 m³/t 312m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 560 m³/t 530 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 787 m³/t (69dB(A)) 787 m³/t (67dB(A)) LJUDEFFEKT: 53-64 dB(A) 53-64 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm Ø150 mm ENERGIKLASS: A A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

PERPIGNAN - VÄGGMONTERAD MODELL

TILLBEHÖR (se sidan 86)

Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Svart 600 mm Svart 900 mm Vit 900 mm Svart 900 mm Svart

Beskrivning Recirkulationsfilter, 600 mm (1 st) Recirkulationsfilter, 900 mm (2 st) Specialskorsten, tvådelad, svart, L:2x1000 mm Förlängningsadapter, svart, L:1x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Motor Utan motor Utan motor Med motor Utan motor Utan motor Med motor

Artikelnr. Pris 540.23.1161.0 9 795:540.23.1168.0 11 195:540.23.1168.2 13 195:540.23.1191.0 10 795:540.23.1198.0 11 895:540.23.1198.2 13 895:-

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Artikelnr. Pris 535.23.0570.9 425:-/st 535.23.0575.9 425:-/st 537.23.1142.9 3 225:537.23.1143.9 1 975:537.99.0008.9 2 495:800.70.6160.9 450:-

VÄGGMONTERAD MODELL » PERPIGNAN

THERMEX  BLUE LINE 43


44 THERMEX BLUE LINE

MINI PERPIGNAN

MARKANT OCH ELEGANT Modell MINI PERPIGNAN är en vertikal köksfläkt i ett smalare utförande. Det smalare utförandet tillsammans med den vertikala designen gör att fläkten inte upplevs lika dominant på väggen. Detta gäller både om den monteras fritt på väggen eller ihop med överskåpen.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

Pris från 11 695:SÄRSKILDA EGENSKAPER Designad för ergonomisk användning

LED-BELYSNING

Effektivt frontsug samt filter i bakkant Energisnål LED-belysning

GLASTOUCH

FRONTSUG

BOTTENSUG

En glaslucka kan öppnas för extra sug Kanalen är lackerad i köksfläktens färg Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se öjlighet till balanserad ventilation M med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

PERIODISK UTSUGNING

PRODUKTSPECIFIKATIONER EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Svartlackerad med svart glas Vitlackerad med vitt glas MÅTT: Bredd 600 eller 800 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 310 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 542 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 747 m³/t (68dB(A)) LJUDEFFEKT: 53-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLBEHÖR (se sidan 86)

MINI PERPIGNAN VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Vit 600 mm Svart 600 mm Svart 800 mm Vit 800 mm Vit 800 mm Svart 800 mm Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 540.23.1141.0 540.23.1141.2 540.23.1148.0 540.23.1148.2 540.23.1181.0 540.23.1181.2 540.23.1188.0 540.23.1188.2

Pris 12 295:14 295:11 695:13 695:13 295:15 295:12 295:14 295:-

Beskrivning Recirkulationsfilter (set) Ljudisolering av köksfläkt Förlängningsadapter, vit, L:1x1000 mm Specialskorsten, tvådelad, vit, L:2x1000mm Specialskorsten, tvådelad, svart, L:2x1000 mm Förlängningsadapter, svart, L:1x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Artikelnr. Pris 535.23.0555.9 1 155:536.99.1702.9 5 495:537.23.1140.9 1 975:537.23.1141.9 3 225:537.23.1142.9 3 225:537.23.1143.9 1 975:537.99.0008.9 2 495:800.70.6160.9 450:-

VÄGGMONTERAD MODELL » MINI PERPIGNAN

THERMEX  BLUE LINE 45


46 THERMEX BLUE LINE

MINI BORDEAUX

ENKEL & ELEGANT Modell MINI BORDEAUX är en vertikal köksfläkt i ett smalare utförande. Det smalare utförandet tillsammans med den vertikala designen gör att fläkten inte upplevs lika dominant på väggen. Detta gäller både om den monteras fritt på väggen eller ihop med överskåpen.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

Pris från 18 495:SÄRSKILDA EGENSKAPER esignad för ergonomisk användning D Effektivt frontsug samt filter i bakkant Energisnål LED-belysning Glaslucka kan öppnas för extra sug Kanalen är lackerad i köksfläktens färg Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

FRONTSUG

BOTTENSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Svartlackerad med svart glas Vitlackerad med vitt glas MÅTT: Bredd 600 eller 800 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 310 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 542 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 747 m³/t (68 dB(A)) LJUDEFFEKT: 53-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø 150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

MINI BORDEAUX VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Vit 600 mm Svart 600 mm Svart 800 mm Svart 800 mm Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 540.23.4161.0 540.23.4161.2 540.23.4168.0 540.23.4168.2 540.23.4088.0 540.23.4088.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 86) Pris 21 395:23 395:18 495:20 495:18 495:20 495:-

Beskrivning Recirkulationsfilter (set) Förlängningsadapter, vit, L:1x1000 mm Specialskorsten, tvådelad, vit, L:2x1000 mm Specialskorsten, tvådelad,svart, L:2x1000 mm Förlängningsadapter, svart, L:1x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.23.0555.9 1 155:537.23.1140.9 1 975:537.23.1141.9 3 225:537.23.1142.9 3 225:537.23.1143.9 1 975:537.99.0008.9 2 495:800.70.6160.9 450:-

VÄGGMONTERAD MODELL » MINI BORDEAUX

THERMEX  BLUE LINE 47


48 THERMEX BLUE LINE

CAVE

KONKAV ELEGANS Elegant, stilren och konkav fläktkåpa som med sin flotta design skiljer sig från mängden. Modell Cave är lösningen till de som drömmer stort och önskar det bästa.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


B ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

FRONTSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

Pris från 21 495:SÄRSKILDA EGENSKAPER Effektivt frontsug Energisnål LED belysning Glaslucka kan öppnas för extra sug Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul - se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Väggmonterad Svartlackerad med svart glas Vitlackerad med vitt glas Bredd 900 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter 1x9,2 W LED

TEKNISKA DATA MOTOR: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGD V/BOOST: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Intern: 230 V 286 m³/t 526 m³/t 706 m³/t (69dB(A)) 50-65 dB(A) Ø150 mm B

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLBEHÖR (se sidan 86)

CAVE - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 900 mm Vit 900 mm Vit 900 mm Svart 900 mm Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 540.23.5191.0 540.23.5191.2 540.23.5198.0 540.23.5198.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Pris 21 995:23 995:21 495:23 495:-

Beskrivning Recirkulationsfilter, 900 mm (2 st) Specialskorsten, tvådelad, vit, L:2x1000 mm Specialskorsten, tvådelad, svart, L:2x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.23.0575.9 425:-/st 537.23.1051.9 3 225:537.23.1052.9 3 225:537.99.0008.9 2 495:800.70.6160.9 450:-

VÄGGMONTERAD MODELL » CAVE

THERMEX  BLUE LINE 49


50 THERMEX BLUE LINE

LYON

KLASSISK DESIGN Modellen LYON är en klassisk rektangulär och horisontell köksfläkt med rena och strama linjer och rundade hörn. Den stora filterplattan garanterar ökad effektivitet och enhetlig sugeffekt. Filterplattans närhet till spishällen garanterar optimal uppsugning av matos. Den är endast 400 mm djup, vilket ger större utrymme kring köksfläkten och bättre överblick över spisen. Belysningen är energisnål och LED-baserad.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


B

Pris från 16 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Endast 400 mm djup – garanterar gott om plats och god överblick över spishällen Horisontell och stor filterplatta nära spishällen garanterar optimal uppsugning av matos Energisnål LED-belysning Periodisk utsugning Möjlighet för tillval av dekorativa filter Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri med svart glas MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 317 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 559 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 751 m³/t (71 dB(A)) LJUDEFFEKT: 48-67 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: B Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

LYON - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Motor Rostfri/Svart Utan motor Rostfri/Svart Med motor

Artikelnr. 527.23.1098.0 527.23.1098.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 86) Pris 16 395:18 395:-

Beskrivning Recirkulationsfilter (3 st) Dekorativt filter (270x250 mm) Specialskorsten, tvådelad, rostfri, L:2x980 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.23.0570.9 536.23.1000.9 537.42.5808.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

Pris 425:-/st 705:3 225:2 495:450:-

VÄGGMONTERAD MODELL » LYON

THERMEX  BLUE LINE 51


52 THERMEX BLUE LINE

MARSEILLE

DRAR UPPMÄRKSAMHETEN TILL SIG Modellen MARSEILLE har en helt unik design baserad på den världsberömde danske designern Jacob Jensens formspråk. Modellen MARSEILLE har ett effektivt kantsug som garanterar konstant sugkapacitet och minimalt buller. MARSEILLE har energisnål LED-belysning och styrs via fjärrkontroll som medföljer.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

KANTSUG

Pris från 28 595:SÄRSKILDA EGENSKAPER Baserad på design av Jacob Jensen Med effektivt kantsug Med energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Periodisk utsugning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) PRODUKTSPECIFIKATIONER

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 4 Hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

METALLFILTER

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 220 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 613 m³/t LJUDEFFEKT: 48-64 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

MARSEILLE - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 446.19.1098.0 446.19.1098.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Pris 28 595:30 595:-

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning Recirkulationsfilter Förlängningsadapter, rostfri, L:1x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.19.3000.9 465:537.19.1108.9 3 225:537.99.0008.9 2 495:800.70.6160.9 450:-

VÄGGMONTERAD MODELL » MARSEILLE

THERMEX  BLUE LINE 53


54 THERMEX BLUE LINE

FRIHÄNGANDE MODELLER De FRIHÄNGANDE MODELLERNA från THERMEX är perfekta att placera över köksöar. Filterplattans närhet till kokzonen ger effektiv uppsugning av matos. LYON CALAIS MARSEILLE ORLEANS CHAMONIX

LYON

GOD SUGKAPACITET ÄR ETT MÅSTE Modellen LYON är en klassisk rektangulär köksfläkt med rena, strama linjer och rundade hörn. Den stora filterplattan garanterar effektivitet och enhetlig sugeffekt. Filterplattans närhet till spishällen garanterar effektiv uppsugning av matos. Djupet på 520 mm ger gott om plats runt kokzonen. Belysningen är energisnål och LED-baserad.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


B

Pris från 18 495:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Klassisk rektangulär design med rena och strama linjer Endast 520 mm djup ger gott om utrymme och en bra överblick över spisen Stor horisontell filterplatta tätt inpå spishällen garanterar optimal uppsugningseffekt Energisnål LED-belysning Möjlighet för tillval av dekorativa filter Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfritt med svart glas MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 323 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 530 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 762 m³/t (68dB(A)) LJUDEFFEKT: 51-62 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: B Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

LYON - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Motor Rostfri/Svart Utan motor Rostfri/Svart Med motor

Artikelnr. 528.23.1098.0 528.23.1098.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 86) Pris 18 495:20 495:-

Beskrivning Recirkulationsfilter (3 st) Dekorativt filter (270x250 mm) Specialskorsten, rostfri, L:1950 mm Anpassning av standardkanalanslutning (ej gradlutning) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.23.0570.9 536.23.1000.9 537.42.5908.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 425:-/st 705:4 595:3 695:450:-

FRIHÄNGANDE MODELL » LYON

THERMEX  BLUE LINE 55


56 THERMEX BLUE LINE

CALAIS

DEN PERFEKTA ÖVERBLICKEN Modellen CALAIS är en snygg och harmonisk bågformad köksfläkt helt i rostfritt stål. CALAIS har ett igensättningsfritt labyrintfilter, som garanterar maximal sugkapacitet och minimal bullernivå. Belysningen är energisnål och LED-baserad.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A

Pris från 16 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Läcker och harmonisk bågformad design Tillverkad helt i rostfritt stål

LED-BELYSNING

Igensättningsfritt labyrintfilter Energisnål LED-belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

GLASTOUCH

EFTERGÅNGSTIMER

LABYRINTFILTER

FILTERVAKT

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 950 mm HASTIGHETER: 5 hastigheter FILTER: Labyrintfilter BELYSNING: 4x2 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 293 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 645 m³/t LJUDEFFEKT: 47-64 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

CALAIS - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 950 mm 950 mm

Färg Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 421.26.1008.0 421.26.1008.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 86) Pris 16 995:18 995:-

Beskrivning Recirkulationsfilter, tvättbart Specialskorsten, rostfri, L:1950 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats - Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.26.1020.9 1 020:537.26.7608.9 4 595:537.99.1008.9 3 695:800.70.6160.9 450:-

FRIHÄNGANDE MODELL » CALAIS

THERMEX  BLUE LINE 57


58 THERMEX BLUE LINE

MARSEILLE

TYST, MAMMA LAGAR MAT ... Modellen MARSEILLE har en helt unik design baserad på den världsberömde danske designern Jacob Jensens formspråk. Modellen MARSEILLE har ett effektivt kantsug som garanterar konstant sugkapacitet och minimalt buller. MARSEILLE har enenergisnål LED-belysning.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


A

Pris från 31 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Baserad på design av Jacob Jensen Effektivt kantsug Energisnål LED-belysning Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt)

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER KANTSUG

PERIODISK UTSUGNING

MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 220 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 613 m³/t LJUDEFFEKT: 48-64 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

MARSEILLE - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 447.19.1098.0 447.19.1098.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Pris 31 395:33 395:-

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning Recirkulationsfilter Specialskorsten, rostfri, L:2000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.19.3000.9 537.19.1008.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 465:4 595:3 695:450:-

FRIHÄNGANDE MODELL » MARSEILLE

THERMEX  BLUE LINE 59


60 THERMEX BLUE LINE

ORLEANS

KÖKSKONST MED SUG Modellen ORLEANS är med sin cylindriska design en köksfläkt med perfekta proportioner som ger balans och symmetri i köket. ORLEANS är en riktig klassiker från THERMEX. ORLEANS har energisnål LED-belysning och levereras som standard med en fjärrkontroll.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


B C ENERGIKLASS

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

Pris från 31 795:SÄRSKILDA EGENSKAPER Läcker och enkel klassisk cylindrisk design Energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri/svartlackerad MÅTT: Bredd Ø 600 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter i ytterkanterna BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 169 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 404 m³/t LJUDEFFEKT: 47-68 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: C Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ORLEANS - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 600 mm 600 mm

Färg Motor Rostfri/Svart Utan motor Rostfri/Svart Med motor

Artikelnr. 528.19.1068.0 528.19.1068.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 86) Pris 31 795:33 795:-

Beskrivning Specialskorsten, rostfri, L:2000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 537.19.2008.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 4 595:3 695:450:-

FRIHÄNGANDE MODELL » ORLEANS

THERMEX  BLUE LINE 61


62 THERMEX BLUE LINE

CHAMONIX

SVÄVANDE ELEGANS Modellen CHAMONIX är en mycket snygg och elegant köksfläkt i glas och stål. CHAMONIX är utrustad med dekorationsbelysning som får glasskärmen att lysa i många olika färger. Belysningen bygger på energisnåla LED-lampor.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


B C ENERGIKLASS

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DEKORATIONSBELYSNING

Pris från 33 695:SÄRSKILDA EGENSKAPER Elegant kombination av glas och stål Färgad dekorationsbelysning i glasskärmen Energisnål LED-belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt)

DIMMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri/glas MÅTT : Bredd 900 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4 x 3 W LED 3 W LED dekorationsbelysning

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 132 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 416 m³/t LJUDEFFEKT: 35-68 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø160 mm ENERGIKLASS: C

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

CHAMONIX - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. Pris 445.19.1100.0 33 695:445.19.1100.2 35 695:-

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning Förlängningsadapter, rostfri, Ø320 mm, L:1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 450.99.9928.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 5 6503 695:450:-

FRIHÄNGANDE MODELL » CHAMONIX

THERMEX  BLUE LINE 63


64 THERMEX BLUE LINE


THERMEX  BLUE LINE 65

BLUE LIMITED

DESIGN & TEKNIK BLUE LIMITED är utvalda produkter som alla har en spännande design, och som var och en fyller sin plats i sortimentet avseende design och teknik. BLUE LIMITED är som namnet antyder en serie produkter med begränsningar. Modellerna i BLUE LIMITED finns i ett begränsat antal varianter och med begränsade tillbehörs möjligheter. Därför är det viktigt att man på produktsidan orienterar sig om vilka möjligheter som finns på respektive produkt.


66 THERMEX BLUE LINE

LE MANS BLUE

ELEGANT KÖKSFLÄKT MED INDUKTIONSHÄLL Elegant köksfläkt med induktionshäll och möjlighet till Plasmex-filter (förväntad livslängd upp till 10 år) som renar luften 96,5 %.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Plasmex®-filter


A+ ENERGIKLASS

GLAS TOUCH

METALLFILTER

Pris 19 495:SÄRSKILDA EGENSKAPER Fläkten är integrerad i spishällen Boost funktion på hällen Kokzoner kan sammankopplas för större kokzoner Induktionshäll 2 st zoner på 1500 W, boost till 1800 W 2 st zoner på 1800 W, boost till 2000 W RODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER:

Köksbänksintegrerad Svart glas Bredd 800 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

2x230 V (400 V) 281 m³/t 550 m³/t 40-60 dB(A) Ø150 mm A+

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

THERMEX PLASMEX®-FILTER I MONTERAD I SOCKEL

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I SOCKEL

Kan monteras med anslutning till imkanal

Värmeåtervinning utan lukt

LE MANS BLUE KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 800 mm Rostfri

Motor Med motor

Artikelnr. Pris 525.21.2022.2 19 495:-

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

Kan monteras med anslutning till imkanal

Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

Värmeåtervinning utan lukt

Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning Recirkulationsfilter Plasmex® I, kit inklusive monteringslåda Plasmex® II kit Kit - böj och galler

Artikelnr. Pris 535.19.3500.9 1 050:536.99.1800.9 13 995:536.99.1801.9 31 360:830.05.1015.9 3 510:-

KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL » LE MANS BLUE

THERMEX  BLUE LINE 67


68 THERMEX BLUE LINE

THERMEX PLASMEX®-FILTER I MONTERAD I SOCKEL

Optimalt utnyttjande av skåpsdjupet

LE MANS II

ELEGANT KÖKSFLÄKT MED INDUKTIONSHÄLL

Enkel Enkel installation med installation med Plasmex®-filter Plasmex®-filter Rengör luften Renser luften 96,5 % 96,5 %

Kan Kan planforsænkes planförsänkas til bordpladen i bänkskivan

Kan monteras monteres med anslutning med aftræk till tilimkanal det fri

Värmeåtervinning utan lukt

Sockelmotor

Elegant köksfläkt med induktionshäll, planförsänkt luftspalt och fyra zoner med bridgefunktion på båda sidor. Möjlighet till Plasmex®-filter (förväntad livslängd upp till 10 år) som renar luften 96,5 %.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Plasmex®-filter


THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I SOCKEL

Optimalt utnyttjande av skåpsdjupet Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

Kan planförsänkas i bänkskivan

Kan monteras med anslutning till imkanal

Värmeåtervinning utan lukt

A A+++

Pris 42 295:SÄRSKILDA EGENSKAPER, FLÂKT

ENERGIKLASSE ENERGIKLASS

EFTERGÅNGSTIMER

FILTERVAKT

PRODUKTSPECIFIKATIONER

3 hastigheter + boost max luftmängd 791 m³/t Max ljudnivå 69 dB(A) Energiklass A+++ Kanalsystem kan placeras i bakkant av skåpet Motor kan placeras i sockel Enkelt dräneringssystem för kondensvatten Softtouch öppning av luftspalter

GLASTOUCH

METALLFILTER

Sockelmotor

"Filtervakt"

SÄRSKILDA EGENSKAPER, HÄLL Bredd 860 mm, djup 520 mm Kokzoner 4x180x220 mm (2100 W - Boost 3700 W) Bridgefunktion, vilket möjliggör sammankoppling av 2 zoner vid användning av stora kärl Restvärmeindikator Paus- och resetfunktion Barnsäkring Överhettningsskydd Timerfunktion Varmhållningsfunktion 9-stegs värmekontroll Autostop av spishäll vid full kondenstank Induktionshäll

LE MANS II KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 860 mm Svart

Motor Med motor

Artikelnr. 525.05.1003.2

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

Recirkulation

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER:

Köksbänksintegrerad Svart glas Bredd 860 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGDEV/BOOST.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

230 V (400 V) 308 m³/t 617 m³/t 791 m³/t (77 dB(A)) 52-69 dB(A) 230x90 mm A+++

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

SOFTTOUCH ÖPPNING AV LUFTSPALTER KAN ÖPPNAS INDIVIDUELLT FÖR KONCENTRATION AV LUFTEN PLANFÖRSÄNKT I SPISHÄLLEN

TILLBEHÖR (se sidan 86) Pris 42 295:-

Beskrivning Recirkuleringskit (startkit) Long Life recirkuleringsfilter (refill) Plasmex® I, kit inklusive monteringslåda Plasmex® II kit Kit - böj och galler

Artikelnr. Pris 535.05.1100.9 5 120:535.05.1101.9 1 145:536.99.1800.9 13 995:536.99.1801.9 31 360:830.05.1015.9 3 510:-

KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL » LE MANS II

THERMEX  BLUE LINE 69


KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL » NIMES LUX

70 THERMEX BLUE LINE

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I SOCKEL Kan monteras med anslutning till imkanal

Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

Värmeåtervinning utan lukt

NIMES LUX B

NIMES LUX - BÄNKINTEGRERAD MODELL Bredd Färg Motor Artikelnr. 880 mm Rostfri/Svart glas Med motor 525.21.1192.2

Pris 28 995:-

ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning Recirkulationsfilter 880 mm Plasmex® I, kit inklusive monteringslåda Plasmex® II kit Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.21.8200.9 536.99.1800.9 536.99.1801.9 800.70.6160.9

Pris 805:13 995:31 360:450:-

GLAS TOUCH

Pris 28 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER Köksfläkten är diskret dold i köksbänken och höjs upp när den aktiveras Glasyta för enkel rengöring Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER

KANTSUG

EFTERGÅNGSTIMER

THERMEX PLASMEX®-FILTER I MONTERAD I SOCKEL

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Köksbänksintegrerad Rostfri med svart glas Bredd 880 mm 4 hastigheter Aluminiumfilter 1x5 W LED

METALLFILTER

TEKNISKA DATA

Kan monteras med anslutning till imkanal

Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

Värmeåtervinning utan lukt

SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANAL: ENERGIKLASS:

230 V 235 m³/t 605 m³/t 61-74 dB(A) Ø150 MM B

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


INTEGRATA VÄGG Pris 38 995:-

INTEGRATA VÄGG - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 800 mm Rostfri * Beställningsvara.

Motor Utan motor

Artikelnr. 423.99.1088.0

Pris 38 995:-

FRONTSUG

BOTTENSUG

För extern motor och andra ventilationstyper (“Alla möjligheter”) se flik PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 800.70.6160.9

Pris 450:-

METALLFILTER

SÄRSKILDA EGENSKAPER Effektivt frontsug Andra mått på beställning, special Levereras med fjärrkontroll Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul - se sidan 10  Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: FILTER:

Väggmonterad Rostfri Bredd 800 mm Aluminiumfilter

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul III

Top Link® Modul III

Plasmex®-filter

VÄGGMONTERAD MODELL » INTEGRATA VÄGG

THERMEX  BLUE LINE 71


SKÅPINTEGRERAD MODELL » COLMAR II

72 THERMEX BLUE LINE

MONTERINGSBESLAG

COLMAR II D

COLMAR II - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Grå/Rostfri

Motor Artikelnr. Med motor 520.42.3711.2 Med motor 520.42.3718.2

Pris 2 045:2 045:-

ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

METALLFILTER

Pris 2 045:SÄRSKILDA EGENSKAPER Utdragbar modell med dubbla filter Monteringsbeslag medföljer Vit med vit front Grå med rostfri front Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL:

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning KF59 recirkulationsfilter (set) Slangsats, Ø125 mm

Artikelnr. 535.42.9100.9 800.70.6127.9

Pris 395:375:-

MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

Skåpintegrerad Vitlackerad Grålackerad med rostfri front Bredd 600 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x2,8 W LED (3000 K)

230 V 242 m³/t 390 m³/t 47-66 dB(A) Ø120 mm D

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


VALENCE A ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

SOFT TOUCH

Pris 27 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER Elegant cylinderformad design Olika färgkombinationer Energisnål LED-belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER

KANTSUG

VALENCE - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd Färg Ø380 mm Vit/Vit

Motor Med motor

EFTERGÅNGSTIMER

Artikelnr. 528.23.4001.2

Pris 27 995:-

METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Frihängande

Vit- eller svartlackerad Ø380 mm 3 hastigheter + BOOST Aluminiumfilter 1x13,5 W LED (5300 K)

TEKNISKA DATA

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning Recirkulationsfilter Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.23.0575.9 425:800.70.6160.9 450:-

SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 367 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 586 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 690 m³/t (65 dB(A)) LJUDEFFEKT: 49-62 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

FRIHÄNGANDE MODELL » VALENCE

THERMEX  BLUE LINE 73


LAMPMODELL » VALENCE LAMPMODELL

74 THERMEX BLUE LINE

VALENCE LAMPMODELL Pris 21 995:-

VALENCE - LAMPMODELL Bredd Färg Ø380 mm Vit/Vit

Motor Artikelnr. Med motor 528.23.4101.2

Pris 21 995:-

LED-BELYSNING

SOFT TOUCH

KANTSUG

TILLBEHÖR (se sidan 86) Beskrivning Recirkulationsfilter

SÄRSKILDA EGENSKAPER Köksfläkten renar luften och blåser tillbaka den in i köket Vajerupphängning i taket Levereras med recirkulationsfilter Diameter Ø380 mm PRODUKTSPECIFIKATIONER

Artikelnr. 535.23.0575.9

Pris 425:-

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Frihängande Vitlackerad med rostfritt stål Ø380 mm 3 hastigheter + BOOST Recirkulationsfilter 1x4W LED (5300 K)

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Recirkulation


CAEN Pris 47 695:-

CAEN - LAMPMODELL Bredd Färg Ø570 mm Vit

Motor Artikelnr. Med motor 528.05.1000.2

Pris 47 695:-

LED-BELYSNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

SÄRSKILDA EGENSKAPER Köksfläkten renar luften och blåser tillbaka den in i köket Vajerupphängning i taket Levereras med inbyggt Plasmex®-filter Levereras med fjärrkontroll Handblåst glas Diameter Ø570 mm PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Frihängande Vitt glas Ø570 mm 3 hastigheter + BOOST Plasmex®-filter 1x10 W LED (5300 K)

Översiktsbilder och mått, se sidan 97 och framåt

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Recirkulation

LAMPMODELL » CAEN

THERMEX  BLUE LINE 75


SLAMRAR

SPJÄLLET

I DIN KÖKSFLÄKT NÄR DET BLÅSER UTE? RME L M A L L PJÄ DS ME RITT S F

T

LIG AN L V D L ME SPJÄ

KAN DU TÄNKA DIG ETT SPJÄLL SOM INTE SLAMRAR? De flesta köksfläktar är utrustade med ett spjäll (kallrasskydd) som öppnas när fläkten sätts på, och stängs när fläkten stängs av.

Min. 1m

SLAMMERFRITT SPJÄLL

76 THERMEX  THERMEX BLUE YELLOW LINELINE 2018

THERMEX slammerfri installation i köksfläkt

Oftast är det lufttrycket från köksfläkten som öppnar spjället, men vid blåsigt väder kan det uppstå undertryck som får spjället att öppna och stänga, även om fläkten är avstängd. Det får fläkten att slamra samtidigt som varm luft sugs ut ur bostaden. Med ett slammerfritt spjäll från THERMEX undviker du buller och värmeförlust. Eftersom klaffarna försluts hermetiskt undviker du dessutom att kall luft tränger in utifrån. THERMEX slammerfria spjäll har 3 inbyggda klaffar som gör att det ska till en mycket målinriktad påverkan för att spjället ska öppnas. En målinriktad påverkan sker när köksfläkten sätts på, men inte vid sporadisk påverkan av blåst.

THERMEX SLAMMERFRIA SPJÄLL Bredd Ø125 mm Ø150 mm

Artikelnr. Pris 850.60.0125.9 1 425:850.60.0150.9 1 750:-

THERMEX slammerfri installation i vägg

Bely Här zone


ECO-DESIGN FÖRKLARING Energieffektivitetsklass Energieffektivitetsindexet beräknas ut i från den årliga effektförbrukningen för köksfläkten vid den optimala driftspunkten och den nominella melektriska effektförbrukningen för belysningssystemet.

Leverantörens modellbeteckning

Leverantörens namn eller varumärke

Metz Medio LED strip

A-80% A-60% A-40% A-20%

A+++ A++ A+

A++ A+

Flödesdynamisk effektivitet Här beräknas, i grova drag, fläktens mest effektiva punkt. Här mäts luftmängden mot statisk tryckskillnad och elektrisk ineffekt.

19

kWh/ annum

BCDEFG

A

CDEFG

AB

65/2014

ysningseffektivitet mäts belysningen, angivet i lux, vid koken i förhållande till energiförbrukningen.

DEFG

ABC

63dB

Detta är en förhållningsstalsberäkning, där man jämför den årliga förbrukningen för produkten (AEC) mot en standardförbrukning (SAEC). Där 100 motsvarar samma förbrukning som standardenheten. Så ju lägre tal desto bättre, detta översätts sedan till en bokstavs klassificering. Utgångspunkten är en genomsnittlig användning av belysningen på 2 timmar per dag och en genomsnittlig driftstid av fläkten på 1 timme per dag. Köksfläktens eventuella förbrukning när den är avstängd eller i stand-by läge, läggs till ovanpå detta.

Årlig energiförbrukning I uträkningen utgår man från följande: Den genomsnittliga belysningstiden är 2 timmar per dag. Den genomsnittliga driftstiden för fläkten är 1 timme per dag i FDE – den punkt där fläkten har bäst effektivitet, alltså störst luftmängd i förhållande till tryckfall och elförbrukning.

Fettfiltreringseffektivitetsklass Här anges hur stor del av den totala fettmängden som fångas upp av filtret (i %).

Bullervärde (Ljudeffekt) Här är det viktigt att påpeka att man tidigare angav ljudtrycket som vanligtvis är lägre än ljudeffekten.

Det skall poängteras att filtret definieras som varande en borttagbar del av köksfläkten. Genom att t.ex. göra glasplattan borttagbar på Metz, så räknas den till filtret.

Ljudeffekten mäts i Watt (som högtalare) men anges i dB(A). Ljudtryck mäts i pascal med en mikrofon (vanligtvis på 1 m avstånd) och anges motsvarande i dB(A).

ECO-DESIGN FÖRKLARING

THERMEX  BLUE LINE 77


TIPS OCH GODA RÅD

78 THERMEX BLUE LINE

TIPS & GODA RÅD

FÅ UT DET BÄSTA AV DIN THERMEX-KÖKSFLÄKT Motorljud En kraftigare motor har en större utsugningskapacitet men låter också mera. Du kan reducera ljudet genom att sänka hastigheten på fläkten. Större delen av tiden man lagar mat är det oftast tillräckligt att använda fläktens lägsta hastigheter.

Uppstår det ljud när den möter motstånd. Ju rakare, med minsta möjliga antal böjar, du kan göra din fläktkanal och ju större kanalen är som luften transporteras igenom, desto längre ljud blir det.

Luft- och kanalljud Luft i rörelse medför ljud. Precis som när vinden susar

Så här undviker du feta fingeravtryck på de eleganta stålytorna

Det finns flera rejäla energibesparingar att göra om du använder din köksfläkt på rätt sätt.

Dagens trend med rostfritt stål är elegant, men även en aning opraktisk. Minsta beröring skapar tydliga fingeravtryck på stålytorna. Detta bekymmer kan du undvika helt och hållet genom att använda dig av fjärrkontrollen som följer med som standard eller extratillbehör till flera av THERMEX köksfläktar. På så vis undviker du fysisk kontakt och får en köksfläkt fri från fingeravtryck. Om det ändå skulle inträffa har THERMEX utvecklat en effektiv rengöringsspray – "Metalpolish" – särskilt avsedd för rostfria köksfläktar.

En köksfläkt som körs på högsta hastighet använder en och en halv gånger så mycket ström som om den körs på lägsta hastigheten. Att köra på högsta hastigheten är faktiskt bara nödvändigt när man kokar eller steker mat som ångar eller osar mycket. Stäng fönster och sätt på köksfläkten fem minuter innan du ska börja steka/koka. Då skapar du det undertryck som behövs i köket. På så sätt behöver motorn inte köra på maximal effekt. Den lägre och mer målinriktade sugeffekten sparar även på uppvärmningskostnaderna, eftersom du skickar ut mindre mängd värme (luft) som finns i ditt kök.


När det gäller takintegrerade modeller

Max. 3000 mm

ska man tänka på att avståndet mellan spisen och filterytan är längre än normalt. Denna typ av modell är i normala fall utrustad med kantsug och igensättningsfritt labyrintfilter, vilket ökar effektiviteten. THERMEX rekommenderar att avståndet mellan spishäll och filter inte är större än 3 meter.

Undvik förlust av sugkraft Undvik 90 °-vinklar så långt det är möjligt. En vinkel på 90 ° ger lika stor förlust i sugkraft som en meter slang/rör. Korta alltid slangar och rör så att installationen blir så kort som möjligt. Ju längre installation, desto större tryckförlust = lägre sugkraft. Använd alltid största möjliga rördiameter. Om din köksfläkt/motor har en anslutning på Ø160, ska röret du använder vara på minst Ø160 osv. Om du bara använder en storlek mindre kan effekten minska med upp till 66 %.

Ta bort oönskat ljud THERMEX rekommenderar alltid att du använder kondens-/ljudisolerade slangar/rör i hela installationen, detta motverkar oönskat ljud och fukt. Om du har köpt en produkt med extern motor kan du med fördel köpa och installera en ljuddämpare mellan köksfläkten och motorn. Ljuddämparen dämpar ljudet av luftgenomströmningen i installationen ytterligare. (kontakta din återförsäljare för mer information)

KANALANSLUTNINGANPASSNING

LÅT THERMEX SKRÄDDARSY KÖKSFLÄKTENS SKORSTEN För ett stort antal modeller är det möjligt att anpassa köksfläktens skorsten till köket. THERMEX kan korta, förlänga eller anpassa skorstenen i vinkel i till exempel tak med lutning.

Om standardkanalanslutningen måste var längre, ska man använda en extra lång kanalanslutning eller förlängningsadapter. I dessa fall tillkommer en extrakostnad.

Rena fettfilter fungerar bäst Fettfilter ska vara så rena som möjligt för att effektiviteten ska bibehållas. Beroende på hur ofta och vilken typ av mat du lagar, ska du räkna med att behöva rengöra dina metallfilter cirka en gång i månaden – men så är det ju mycket enklare än att göra rent hela köket. Följ alltid bruksanvisningen som följer med produkten.

Optimalt avstånd

500-700 mm

THERMEX rekommenderar att du monterar din köksfläkt 500–700 mm ovanför spisen och minst 650 mm över en gasspis. Tänk på att alltid ta hänsyn till myndighetskrav och specifikationer för spis och köksfläkt.

I vissa situationer har taket lutning, även kallat tak upp till nock. THERMEX kan då anpassa kanalanslutningen i vinkel.

TIPS OCH GODA RÅD

THERMEX  BLUE LINE 79


80 THERMEX BLUE LINE


ANPASSNING Om man vill anpassa en standardskorsten, kapning med gradlutning etc.är priset: Väggmodelll: Frihängande:

Kapning med gradlutning av lång skorsten till vägg- eller frihängande modell.

2 495:3 695:Förlängningsadapter - Lång Skorsten

Om standardskorstenen skall vara längre så behövs istället en extra lång skorsten eller en förlängningsadapter. Vid de tillfällena blir det ett tilläggspris.

Kapning med gradlutning av standard. skorsten till vägg- eller frihängande modell.

OBS! Vid extra lång skorsten är priset för standardskorstenen avdraget. Priset på olika skorstenar och förlängningar framgår av nedanstående lista.

Standardskorsten

Vad vi behöver veta vid anpassning av specialskorstenar Centrummått Baksida

Grader

11

12

1

Vänster

9 8

Totallängd

Skorstenslängd

10

7

6

5

Front Om lutningen skall skäras diagonalt på skorstenen så skall den högsta punkten noteras under ytterligare information. Den röda streckade linjen visar ett exempel där högsta punkt är

•••••

kl. 01:30.

Front

Totallängd = centrummått*: Grader*: Högsta punkt*:

* Dessa punkter skall fyllas i. Ytterligare information noteras i fältet till höger.

Ytterligare information:

TIPS OCH GODA RÅD

THERMEX  BLUE LINE 81


MOTORER

82 THERMEX BLUE LINE

EXTERNA MOTORER

TVF VINDSFLÄKT

SÄRSKILDA EGENSKAPER Tystgående Levereras med ljud- och kondensisolerad låda

För montering på vind eller liknande. Effektiv och tystgående EC-motor. Hölje i galvaniserad plåt.

EXTERN TVF - CAB-200, EC MOTOR 18 350:Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³ Ljudnivå (dB) Vikt i kg

225.34.3720.2 230 161 1090 53 23,0

Övergångar Ø200-160 mm medföljer.

Valfri montering. Ljuddämpare finns som tillbehör.

Flödesdiagram – Qv: Luftmängd I m3/h – Psf: Statisk tryck i mmWG och Pa – Törr luft vid 20 ºC och 760 mmHg CAB-200 ECOWATT p sf

[P a]

600 5 00

1 0V

8V

3

6

400 3 00 2 00

9

2

8 00 5

4V 12

1 00 0

1 200 1 000

6V

11

0

2 00

7 00

8

400

50

4 00

0

10

7

600

800

6 00 4

1

1 000 q v [m3 /h]

P [W 1 60

1 0V

1 20

8V

80 6V

40 0

4V

0

2 00

400

600

800

1 000 q v [m3 /h]

TVF-CAB-200, EC-MOTOR INKL. AC/DC KONVERTER Artikelnr.

20 800:-

225.34.3721.2

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 107


EXTERNA MOTORER

KVK VINDSFLÄKTAR SÄRSKILDA EGENSKAPER Vindsfläkten monteras på vind. Ger därför låg ljudnivå i köket. Sladd med jordad stickpropp. Lätt att öppna för rengöring. Hölje av varmförzinkad plåt som invändigt är isolerad.

KVK SILENT 160 Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

10 400:225.60.0004.2 230 89 550 36 17,2 H: 266/D: 482/B: 505

KVK SILENT 200 Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

12 800:225.60.0007.2 230 105 738 40 21,1 H: 352/D: 604/B: 500

Specifikationerna på externa motorer är angivna som friblåsande.

EXTERN TX MOTOR

SÄRSKILDA EGENSKAPER Tillverkad i vädertåligt rostfritt stål Elegant design för placering på yttervägg

Extern TX motor är den fläkt som levereras för montering på yttervägg.

Extern TX Motor Vägg

5 650:-

Artikelnr. 225.19.1100.2 Nätanslutning (V) 230 Effektförbrukning 186 Luftmängd m³/t v. 0 vs. 900 Hastighet i varv/min 1300 Ljudnivå (dB(A )– 3 m) 71 Extern TX motor vägg levereras endast vid köp av köksfläkt

AC/DC konverter Artikelnr.

2 450:536.99.1100.9

Används vid inkoppling av extern DC-motor där köksfläkten har AC-styrning.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 107-108

MOTORER

THERMEX  BLUE LINE 83


MOTORER

84 THERMEX BLUE LINE

EXTERNA MOTORER

TAKFLÄKTAR

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Tystgående takfläkt som är utformad för att anslutas till köksfläkt utan motor. Serien kan styras av samtliga köksfläktar utan motor. Tillverkade av pulverlackerad galvaniserad stålplåt. Finns i färgerna svart, röd eller grå.

TFSR 200 Artikelnr., svart Artikelnr., röd Artikelnr., grå Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m3/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

TFSK 200 Artikelnr., svart Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Hastighet i varv/min Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

Pris

240.65.1200.2 240.65.1209.2 240.65.1203.2 230 108 749 40,2 4,2 H: 160/Ø: 439

6 275:- 240.65.0100.2 230 108 749 40,2 4,2 H: 160/D: 421/B: 421

4.575:5 950:6 450:-

TFSR 315 M Artikelnr., svart Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m3/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

TFSK 315 M Artikelnr., svart Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Hastighet i varv/min Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

TFSR/TFSK Takfläkten monteras på yttertak vilket ger låg ljudnivå i köket. Fällbara och utrustade med servicebrytare för enkel rengöring.

8 000:240.65.1315.2 230 231 1249 55 9,1 H: 206/Ø: 485

9 975:240.65.0300.2 230 231 1249 55 10,8 H: 206/D: 521/B: 521

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 109 MOTOR TILLBEHÖR » SE SIDAN 87


EXTERNA MOTORER

TTP TAKMOTOR

SÄRSKILDA EGENSKAPER Vertikalt utblås Kanalanslutninganpassning för fasta rör Tillverkat i vädertålig plast Kan enkelt tas loss och göras ren

ÅL

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

ÅL

240.40.0110.0 230 85 860 2600 80 °C 52 Ø160

R FN´S

GLO

GLO

M

Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

10 400:-

17

17

Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

240.40.0131.0 230 85 925 2580 80 °C 41,9 – 70 Ø160

E220P

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

R FN´S

BA A L

XL-Eco 250S

ÅL

Artikelnr. Nätanslutning (V) Energiforbrug (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

13 800:-

ÅL

240.40.0141.0 230 165 1224 2560 80 °C 41,9-71,0 Ø200

Eco 220P

BA A L

20 350:240.40.0142.0 230 165 1224 2560 80 °C 41,9 - 71,0 Ø200

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

M

Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension

21 775:-

M

BA A L

M

XL-Eco 250P

17

GLO

BA A L

R FN´S

GLO

R FN´S

17

Tystgående takfläkt som är tillverkad i vädertåligt material. Kan styras av samtliga THERMEX köksfläktar utan motor. P-modellen är för montering på sluttande tak och kan enkelt justeras efter takets lutning. S-modellen är utformad för platta tak.

Eco 220S Artikelnr. Nätanslutning (V) Energiforbrug (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

12 900:240.40.0132.0 230 85 925 2580 80 °C 41,9 – 70 Ø160

E220S Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

8 325:240.40.0111.0 230 85 860 2600 80 °C 52 Ø160

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » Se sidan 110 MOTORTILLBEHÖR » Se sidan 86

MOTORER

THERMEX  BLUE LINE 85


TILLBEHÖR

86 THERMEX BLUE LINE

TILLBEHÖR TILLBEHÖR TILL TTP TAKMOTOR

Frånluftshuv

Artikelnr. 240.40.0117.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Pris 4 700:-

Genomföring till E220P / Eco 220P

Tilluftshuv

Universal tegelgenomföring - Typ 1

Artikelnr. 240.40.0130.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Pris 10 400:-

Artikelnr. 240.40.0112.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-47° Pris 3 500:-

RENGÖRING THERMEX rekommenderad stålrengöringsmedel Metalpolish.

Genomföring profilerat plåttak - Type 4

Artikelnr. 240.40.0114.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-40° Pris 2 100:-

Genomföring 2-kupig betongpanna - Typ 2

Artikelnr. 240.40.0113.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-45° Pris 2 375:-

Genomföring, Classic pap/ plåttak - Typ 5

Artikelnr. 240.40.0115.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 11,5-35° Pris 2 100:-

Genomföring till XL-Eco 250P Beskrivning Artikelnr. Metalpolish, 600 ml 499.99.9999.9

Pris 525:-

LJUDDÄMPARE Om motorn är externt monterad vill du kanske minska motorbuller och luftljud ytterligare med hjälp av en ljuddämpare.

Genomföring Universal - Typ 1

Artikelnr. 240.40.0124.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 0-47° Pris 2 975:-

Genomföring 2-kupig betongpanna - Typ 2

Artikelnr. 240.40.0123.0 Färg Svart Bredd Ø200mm Lutning 0-45° Pris 2 975:-

Genomföring papptak - 11-45° - Typ 3

Artikelnr. 240.40.0116.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 11-45° Pris 1 900:-

Genomföring papptak - Typ 6

Artikelnr. 240.40.0118.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-11° Pris 2 100:-

Tillbehör till E220S / Eco 220S

Takfundament

Artikelnr. 245.54.5180.9 Färg Galvaniserad Bredd 295x295x165 mm Lutning 0° Pris 4 375:-

OBS: Måste installeras nedan rökning eller likande

Genomföring Classic papp-/plåttak - Typ 3

Beskrivning Artikelnr. Pris Ø160 mm 515.99.0160.9 4 550:Ø200 mm 515.99.0200.9 6 375:-

Artikelnr. 240.40.0126.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 11-47° Pris 2 400:-

Genomföring papptak - Typ 5

Artikelnr. 240.40.0125.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 0-47° Pris 2 400:-

Genomföring papptak- Typ 6

Artikelnr. 240.40.0128.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 0-11° Pris 2 975:-


TILLBEHÖR TILL TFSR TAKFLÄKT Takgenomföring till TOB TOB 200-315 Takgenomföring - svart

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1200.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 560 4 650:-

TOB 200-315 Takgenomföring - röd

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1209.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 560 6 250:-

Takgenomföring till TOS TOS 200-315 Takgenomföring - svart

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1160.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 585 4 650:-

PRODUKTSPECIFIKATIONER TAKGENOMFÖRING TOB & TOS Takgenomföringarna monteras i taklutningen. Tillverkade av pulverlackerad galvaniserad stålplåt. Finns i färgerna svart, röd och grå. Beslagets spirorör är isolerat med 30 mm nätmatta. 3 m el-kabel samt underbeslag, som monteras på undertak, ingår. Takgenomföring TOB används vid takbeklädnad av tvåkupig betongtakpanna av standardtyp. Takgenomföring TOS används vid släta takbeklädnader av t.ex. papp eller plåt. SÄRSKILDA EGENSKAPER

TFSR/TFSK Takfläkten monteras på yttertak vilket ger låg ljudnivå i köket.

Fällbara och utrustade med servicebrytare för enkel rengöring

TOB 200-315 Takgenomföring - grå

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1000.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 560 6 400:-

TILLBEHÖR

THERMEX  BLUE LINE 87


88 THERMEX BLUE LINE

Elegant indirekt LEDbelysning som ökar belysningen när dörren öppnas och dämpar den igen när dörren stängs.

Skåpsdörren skall beställas som höger- eller vänsterhängd. Det går inte att vända dörren i efterhand. Förvaringstemperatur +5 °C - +20 °C.

Winemex vinkylar är utrustade med 3-lags glas som säkrar hög energieffektivitet. Glaset är dessutom UV-behandlat så att det skyddar vinerna mot sol och ljus.

WINEMEX BLUE THERMEX' nya serie av vinkylar Serien innehåller sex grepplösa högkvalitets skåp med vikt på enkel och lätt användning med grepplös öppning och stängning av luckan med hjälp av "push" funktion.

Winemex vinkylar är utrustade med kompressorstyrt befuktningssystem.

Winemex kan monteras så att dörrarna linjerar med övriga skåp i köket utan att det påverkar öppningen av dörrarna.

Kraftfulla svartlackerade gångjärn. Möjlighet att höjdjustera dörren för att passa mot övriga köksskåp.


THERMEX  BLUE LINE 89

WINEMEX BLUE 69

WINEMEX BLUE 7 WINEMEX BLUE 20

WINEMEX BLUE 24 WINEMEX BLUE 40

WINEMEX BLUE 69 WINEMEX BLUE 145


VINSKÅP » WINEMEX BLUE 7

90 THERMEX BLUE LINE

U TG Å

NY MO T T DEL PÅ VÄG L

WINEMEX BLUE 7 WINEMEX BLUE 7 FRISTÅENDE/INBYGGNADSMODELL Höjd 820-890 mm

Bredd Färg 147 mm Svart

Artikelnr. Pris 910.21.2005.2 10 995:-

A ENERGIKLASS

Pris 10 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

7 hyllor av FSC-certifierat bokträ LED-belysning i toppen Möjlighet att hänga om dörren, skall meddelas vid beställning Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor Ventilationsgaller i sockeln Dörren är gjord så att skåpets front linjerar med övriga köksskåp vid inbyggnad 

LED-BELYSNING

GLAS TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER MATERIAL:

Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

HÖJD: DÖRR: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM:

Svartlackerad plåt med glasdörr Justerbar 820-890 mm Högerhängd 1 7 16 liter

TEKNISKA DATA Winemex skåpet är utrustat med kolfilter och ventilation för att säkra ett bra och luktfritt klimat i vinkylen. Via elegant luftgaller i nederkant på skåpet ledes överskottsvärmen från skåpet ut i rummet.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 111 För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

SPÄNNING 230 V ENERGIKLASS: A ENERGIFÖRBRUKNING: 122 kWh/år KLIMATKLASS: N (+16 °C til +32 °C) FÖRVARINGSTEMPERATUR: +5 °C til +20 °C LJUDNIVÅ: 42 DB UPPLEVD LJUDNIVÅ: 32 dB MODELL: Kan användas fristående eller byggas in Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin.


NYHET 2020

WINEMEX BLUE 20 A+

WINEMEX BLUE 20 FRISTÅENDE/INBYGGNADSMODELL Höjd 820-890 mm

Bredd Färg 295 mm Svart

TILLBEHÖR

Beskrivning Utdragbar hylla

ENERGIKLASS

Artikelnr. Pris 910.21.2000.2 14 595:-

Artikelnr. R520.21.2405.0

Pris 415:-

Pris 14 595:SÄRSKILDA EGENSKAPER

 hyllor av FSC-certifierat bokträ 5 LED-belysning i toppen och på sidorna Möjlighet att hänga om dörren, skall meddelas vid beställning Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor Ventilationsgaller i sockeln Dörren är gjord så att skåpets front linjerar med övriga köksskåp vid inbyggnad 

LED-BELYSNING

GLAS TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER MATERIAL:

Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

HÖJD: DÖRR: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM:

Svartlackerad plåt med glasdörr Justerbar 820-890 mm Högerhängd 1 20 50 liter

TEKNISKA DATA Winemex skåpet är utrustat med kolfilter och ventilation för att säkra ett bra och luktfritt klimat i vinkylen. Via elegant luftgaller i nederkant på skåpet ledes överskottsvärmen från skåpet ut i rummet.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 111 För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

SPÄNNING 230 V ENERGIKLASS: A+ ENERGIFÖRBRUKNING: 93 kWh/år KLIMATKLASS: SN - T (+10 °C til +43 °C) FÖRVARINGSTEMPERATUR: +5 °C til +20 °C LJUDNIVÅ: 40 dB UPPLEVD LJUDNIVÅ: 29 dB MODELL: Kan användas fristående eller byggas in Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin.

VINSKÅP » WINEMEX BLUE 20

THERMEX  BLUE LINE 91


VINSKÅP » WINEMEX BLUE 24

92 THERMEX BLUE LINE

NYHET 2020

WINEMEX BLUE 24 A+

WINEMEX BLUE 24 - INBYGGNADSMODELL Höjd 443 mm

Bredd Färg 555 mm Svart

Artikelnr. Pris 910.21.2001.2 15 995:-

ENERGIKLASS

Pris 15 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Passar för inbyggnad i skåp för mikrovågsugn 3 utdragbara hyllor av FSC-certifierat bokträ LED-belysning i toppen och på sidorna Möjlighet att hänga om dörren, skall meddelas vid beställning Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor 

TILLBEHÖR

Beskrivning Utdragbar hylla m/skenor

LED-BELYSNING

Artikelnr. R520.21.2406.0

Pris 765:-

GLAS TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER MATERIAL: HÖJD: DÖRR: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM: Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

Svartlackerad plåt med glasdörr 443 mm Högerhängd 1 24 51 liter

TEKNISKA DATA SPÄNNING 230 V ENERGIKLASS: A+ ENERGIFÖRBRUKNING: 92 kWh/år KLIMATKLASS: N (+16 °C til +32 °C) FÖRVARINGSTEMPERATUR: +5 °C til +20 °C LJUDNIVÅ: 42 dB UPPLEVD LJUDNIVÅ: 31 dB MODELL: För inbyggnad Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 111 För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se


NYHET 2020

VINSKÅP »WINEMEX BLUE 40

THERMEX  BLUE LINE 93

WINEMEX BLUE 40 B C

WINEMEX BLUE 40 FRISTÅENDE/INBYGGNADSMODELL Höjd 820-890 mm

Bredd Färg 595 mm Svart

TILLBEHÖR

Beskrivning Utdragbar hylla

ENERGIKLASS

Artikelnr. Pris 910.21.2002.2 19 695:-

Artikelnr. R520.21.2405.0

Pris 415:-

Pris 19 695:SÄRSKILDA EGENSKAPER

1 0 hyllor av FSC-certifierat bokträ LED-belysning i toppen och på sidorna Dubbelt skåp med en zon på varje sida Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor Ventilationsgaller i sockeln 

LED-BELYSNING

GLAS TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER MATERIAL: HÖJD: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM:

Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

Winemex skåpet är utrustat med kolfilter och ventilation för att säkra ett bra och luktfritt klimat i vinkylen. Via elegant luftgaller i nederkant på skåpet ledes överskottsvärmen från skåpet ut i rummet.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 111 För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

Svartlackerad plåt med glasdörr Justerbar 820-890 mm 2 40 100 liter

TEKNISKA DATA SPÄNNING 230 V ENERGIKLASS: C ENERGIFÖRBRUKNING: 200 kWh/år KLIMATKLASS: SN - T (+10 °C til +43 °C) FÖRVARINGSTEMPERATUR: +5 °C til +20 °C LJUDNIVÅ: 40 dB UPPLEVD LJUDNIVÅ: 28 dB MODELL: Kan användas fristående eller byggas in Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin.


VINSKÅP » WINEMEX BLUE 69

94 THERMEX BLUE LINE

UT N YGÅETTT NY MH ODELL P2Å0V2Ä0 G

WINEMEX BLUE 69 B

WINEMEX BLUE 69 - FRISTÅENDE MODELL Höjd

Bredd Färg

Artikelnr.

Pris

1275-1295 mm

480 mm

910.21.2003.2

21 895:-

Svart

ENERGIKLASS

Beskrivning Utdragbar hylla m/skenor

Artikelnr. R520.21.2404.0

Pris 625:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

 utdragbara hyllor av FSC-certifierat bokträ 8 LED-belysning i toppen och på sidorna Möjlighet att hänga om dörren, skall meddelas vid beställning Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor 

LED-BELYSNING

TILLBEHÖR

Pris 21 895:-

GLAS TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER MATERIAL: HÖJD: DÖRR: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM:

Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

Winemex skåpet är utrustat med kolfilter och ventilation för att säkra ett bra och luktfritt klimat i vinkylen.

Svartlackerad plåt med glasdörr 1275-1295 mm Högerhängd 2 69 191 liter

TEKNISKA DATA SPÄNNING 230 V ENERGIKLASS: B ENERGIFÖRBRUKNING: 203 kWh/år KLIMATKLASS: SN (+10 °C til +32 °C) FÖRVARINGSTEMPERATUR: +5 °C til +20 °C LJUDNIVÅ: 44 dB UPPLEVD LJUDNIVÅ: 32 dB MODELL: Fristående Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 111 För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se


Serveringszon

NYHET

Förvaringszon 1

Förvaringszon 2

2020

VINSKÅP » WINEMEX BLUE 145

THERMEX  BLUE LINE 95

TILLBEHÖR Sprithylla med justerbara fack eller som en stor hylla.

WINEMEX BLUE 145 B C

WINEMEX BLUE 145 - FRISTÅENDE Höjd Bredd Färg 1720-1740 mm

595 mm

Svart

Artikelnr. Pris 910.21.2004.2

ENERGIKLASS

Beskrivning Utdragbar hylla m/skenor Displayhylla Sprithylla

Artikelnr. R520.21.2404.0 R520.21.2437.0 R520.21.2438.0

Pris 625:1 195:1 945:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

9 utdragbara hyllor av FSC-certifierat bokträ 1 utdragbar displayhylla av FSC-certifierat bokträ Upphängning till vinglas som kan monteras i toppen av skåpet medföljer LED-belysning i toppen och på sidorna Möjlighet att hänga om dörren, skall meddelas vid beställning Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor Skåpet kan placeras i kalla utrymmen då kompressorn både kan kyla och värma 

34 395:-

 LED-BELYSNING

TILLBEHÖR

Pris 34 395:-

GLAS TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER MATERIAL: Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

Elegant displayhylla till dina bästa viner.

I Winemex Blue 145 finns också Via elegant luftgaller i nederkant möjlighet att förvara vinglas så att på skåpet ledes överskottsvärmen dessa har rätt temperatur när vinet från skåpet ut i rummet. skall serveras.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 111 För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

Winemex skåpet är utrustat med kolfilter och ventilation för att säkra ett bra och luktfritt klimat i vinkylen.

HÖJD: DÖRR: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM:

Svartlackerad plåt med glasdörr 1720-1740 mm Högerhängd 3 145 368 liter

TEKNISKA DATA SPÄNNING 230 V ENERGIKLASS: C ENERGIFÖRBRUKNING: 262 kWh/år KLIMATKLASS: SN - T (+10 °C til +43 °C) FÖRVARINGSTEMPERATUR: +5 °C til +20 °C LJUDNIVÅ: 42 dB UPPLEVD LJUDNIVÅ: 34 dB MODELL: Kan användas fristående Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin.


96 THERMEX BLUE LINE


BLUE LINE På följande sidor kan du utforska våra många skisser och modeller, så att du kan hitta rätt köksfläkt till ditt drömkök… På www.thermex.se finns fler detaljerade måttskisser om du behöver mått som inte står här i katalogen. På hemsidan uppdateras också allting löpande om det skulle ske produktförändringar. » se sidan 24

METZ MICRO - U/MOTOR

» se sidan 24

Bredde: 750 mm 29

304 227

146

81

721 521 750 550 -

3

25

81

282

106

150

5

28

25

28

3

4

727 527 750 550 -

Håltagningsmått: D270 x B540 / D270 x B740

Håltagningsmått: D270 x B540 mm / D270 x B740

METZ MINI - M/MOTOR

» se sidan 26

METZ MINI - U/MOTOR

» se sidan 26

146

81

80

374

29

150

345

721 521 750 550 -

25

721 521 - 50 7 550 -

3

Håltagningsmått: D270 x B540 / D270 x B740

3

5

5 28

25

28

Håltagningsmått: D270 x B540 mm / D270 x B740

ALSACE - M/MOTOR

» se sidan 28

ALSACE - U/MOTOR

» se sidan 28

Ø150 Ø150

315 430

40

385

195

175

70 19 5

430

40

40

5

40

SKÅPINTEGRERADE MODELLER

METZ MICRO - M/MOTOR

405

00

600 - 8

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

600 -

800

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

THERMEX  BLUE LINE 97


ALSACE UTDRAGBAR - M/MOTOR » se sidan 30

ALSACE UTDRAGBAR - U/MOTOR » se sidan 30

Ø150

Ø150

195

430

40

385

SKÅPINTEGRERADE MODELLER

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

98 THERMEX BLUE LINE

70

175

19 5

40 28 5 44 0

L

40 28 5 45 0

430

40

600

600

» se sidan 32

METZ MAXI - U/MOTOR

» se sidan 32

13

0

572,5

6 12

29

256

160

129

114

180

214

70

54

1145 1200

5

0

60

TAKINTEGRERADE MODELLER

METZ MAXI - M/MOTOR

5 60 45 0

Övergång

1145 1200

Ø160

220

Håltagningsmått: D565 x B1165

METZ MAXI II STRIP - M/MOTOR

90

» se sidan 34

Håltagningsmått: D565 x B1165

METZ MAXI II STRIP - EASY-FIT MOTOR » se sidan 34

Håltagningsmått: D565 x B1165

METZ MAXI II STRIP - U/MOTOR

» se sidan 34

29

160

129

70

5 60 45 0

1145 1200

Håltagningsmått: D565 x B1165

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

Easy-fit motor, kan monteras nerifrån av en person.


230

» se sidan 36

METZ MEDIO - U/MOTOR

» se sidan 36

150

65

29

100

70

227

129

293

65 128 192

5 43 0 50

TAKINTEGRERADE MODELLER

METZ MEDIO - M/MOTOR

5

43

835 900

835 900

Håltagningsmått: D455 x B855 mm

0

50

Håltagningsmått: D455 x B855 mm

METZ MEDIO III STRIP - m/motor

» se sidan 38

METZ MEDIO III STRIP - U/MOTOR » se sidan 38

150

129

70 43

5

Håltagningsmått: D455 x B855

PERPIGNAN

0 60

Min. 140 Max. 455

47

0

25

0

5

25

43

5

365

14

00

-9

00

-8

0

672

350

485

Min. 1065 - Max. 1380

Ø150

25

5

25

480

min. 110 max. 300

Min. 140 Max. 455

0

Min. 1275 - Max. 1590

25

5

25

» se sidan 42

655

» se sidan 40

5

37

85

5

MINI PERPIGNAN

» se sidan 44

0

0

80

16

5

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

34

0

480 400

480 400

25

4

0

0-

» se sidan 46 25

34

0

90

MINI BORDEAUX

0

60

75

0

60

25

4

25

min. 1020 - max. 1330

VÄGGMONTEREDE MODELLER

DAX

600

Håltagningsmått: D455 x B855

min. 945 - max. 1135

0

50

835 900

min. 1020 - max. 1330

0

480

50

5

43

835 900

445

129

70

329

357

29

150

0-

60 16

5

0

80

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

THERMEX  BLUE LINE 99


CAVE

» se sidan 48

LYON

» se sidan 50

23

5

25

490

490

0

235

257 40

430

min. 1060 - max. 1380

min. 140 max. 460

490

5

42

0

90

13

5

400

MARSEILLE

275

335

332

30

400

600

» se sidan 52

80

VÄGGMONTEREDE MODELLER

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

100 THERMEX  BLUE LINE

450

900

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

898


» se sidan 54

CALAIS

» se sidan 56

1000

FRIHÄNGANDE MODELLER

LYON

282

268

70 600

MARSEILLE

ORLEANS

» se sidan 60

1000

1000

» se sidan 58

950

270

285

335

30

600

77

900

CHAMONIX

65

» se sidan 62

1000

Ø316

600

600

900

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

THERMEX  BLUE LINE 101


BALDAKIN HÖG - Metz Maxi 2

2

255

26,50 155

26,5

10

BALDAKIN LÅG - Metz Maxi

51,50

51,5 Ø6

26,5

26,50

606

80

606

51,50

1206

1206

BALDAKIN HÖG M/RECIRK. - Metz Maxi

INBYGGNADSRAM - Metz Maxi

255

För inbyggnad i sänkta tak.

255

130

2

10

26,50

1235

51,50

TILBEHØR Ø6

26,50

800

1206

Håltagningsmått: D605 x B1205

BALDAKIN LÅG - Metz Medio

BALDAKIN HÖG - Metz Medio 26,5

2

255

2

10

26,50

51,50

51,5 Ø6

26,5

26,50

51,50

510

510

80

910

910

INBYGGNADSRAM - Metz Medio För inbyggnad i sänkta tak.

935

0

52

920

5

53

Håltagningsmått: D505 x B905

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

40

5

63

606

3

60

1203

80

155

TILLBEHÖR

ÖVERSIKTSBILDER » TILLBEHÖR

102 THERMEX  BLUE LINE


348

8

34

383

8

34

421

1

42

221

MONTERINGSLÅDA TILL VG-/CVL-LINK, FRIH.

221

348

1

42

PLASMEX®-FILTER I MONTERINGSLÅDA, MINI VERTICAL

35

220

221

PLASMEX®-FILTER I MONTERINGSLÅDA, VÄGG/FRIH.

270

0

0

35

PLASMEX®-FILTER I MONTERINGSLÅDA, INBYGGNAD I SKÅP

0

27

PLASMEX® I KIT

269

38

241

98

170

241

3

226

500

25

241

0

30

241

ø150

250

34

101

PLASMEX®-FILTER I MONTERINGSLÅDA, INBYGGNAD OVAN SKÅP 20

600

140

500

560

150

230

300 20

20

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

100

29

10

160

225

120

TILLBEHÖR

MONTERINGSLÅDA TILL VG-/CVL-LINK, VÄGG

ÖVERSIKTSBILDER » TILLBEHÖR

THERMEX  BLUE LINE 103


BLUE LIMITED

LE MANS BLUE

» se sidan 66 .

LE MANS II

» se sidan 68

. .

.

400

400

Håltagningsmått: D498 x B838

300

Håltagningsmått: D490 x B770

600

LE MANS II

» se sidan 68

880 115

197 - 257 840 - 1060

94

94

92

INTEGRATA VÄGG

» se sidan 71

800

796 Ø150

253

260 260

538 - 598

232

244,50

296 - 356

133

49 - 109

115

840 - 1060

197 - 257

296 - 356

718

170

170

=

Håltagningsmått: D100 x B810

92

69

=

=

max 335

520

520

92

sidan side70 24 » se » se

Motor, köksö

=

232

NIMES NIMES LUX

60

Motor, vägg

133

COLMAR II

» se sidan 72

335

280

120

500

451

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LIMITED

104 THERMEX  BLUE LINE

200

768

178

40

A

60

0

A

160

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

450


VALENCE

» se sidan 73

» se sidan 74

220

330

640

max 1023

900-1200

Min 260 Max 560

235

VALENCE LAMPMODELL

0

Ø38

CAEN

0

38

» se sidan 75

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LIMITED

THERMEX  BLUE LINE 105


EXTERNA MOTORER Externa motorer levereras oftast med större sugkapacitet, eftersom motorn tagits bort från köket och placerats på en plats där det är möjligt att öka kapaciteten samtidigt som bullret reduceras. Välj mellan bland annat följande modeller: CENTRALVENTILATION LÄGENHET

» Se sidan 16

56 10

47

Ø125

90

4

14

16

23

45

155

159

20

CENTRALVENTILATION VILLA

» Se sidan 17

56 10

47

24 5

Ø125 16

14 3

155

82

20

159

ÖVERSIKTSBILDER » MOTORER

106 THERMEX  BLUE LINE

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.


THERMEX  BLUE LINE 107

468 TVF - CAB-200 VINDSFLÄKT

» Se sidan 82

570

Ø200 479

193

375

Ø200 479

468

494

510

193

375

255

255 510 KVK VINDSFLÄKTAR

» Se sidan 83

KVK SILENT 160

530

37

50 37 Ø160

266

132,5

145,5

494

454 505

KVK SILENT 200

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

ÖVERSIKTSBILDER » MOTORER

570


ÖVERSIKTSBILDER » MOTORER

108 THERMEX  BLUE LINE

EXTERN TX MOTOR VÄGG

Front

Back

443

50 45

Front

Back

443

50 45

225

475 475

Ø150

181 181 Back

43

334

» Se sidan 83

Top

50

174

174

45

45

334

225

334 475

Ø150

181

45

15

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

440

45 15

15 440

430


TFSR/TFSK TAKFLÄKTAR

» Se sidan 84

TFSR 200/315 M

A

B

øC

HC øD Mått i mm TFSR 200 TFSR 315

A 123 160

B 160 206

Ø C 404 404

Ø D 485 485

HC 250 250

TFSK 200/315 M

c/c F

A

B

øC

36 E

Mått i mm TFSK 200 TFSK 315

A 123 160

B 160 206

Ø C 404 404

E 421 521

c/cF 330 450

ØG 9 11

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

øG (4x)

ÖVERSIKTSBILDER » MOTORER

THERMEX  BLUE LINE 109


ÖVERSIKTSBILDER » MOTORER

110 THERMEX  BLUE LINE

TTP TAKMOTOR

» Se sidan 85

XL-ECO 250P

XL-ECO 250S

ECO 220P

ECO 220S

E220P

E220S

Observera: Måtten (mm) är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.


VINSKÅP Översiktsbilderna på denna sidan visar de övergripande måtten på vinskåpen. På www.thermex.se finns fler detaljerade måttskisser om du behöver mått som inte står här i katalogen. På hemsidan uppdateras också allting löpande om det skulle ske produktförändringar.

» Se sidan 90

WINEMEX BLUE 20

» Se sidan 91

14 7m m

820-890mm

5

m 40m

Inbyggnadsmått: H: 830-895 mm B: 150 mm D: 560 mm

WINEMEX BLUE 24

Inbyggnadsmått: H: 830-895 mm B: 305 mm D: 590 mm

85mm

VINSKÅP

WINEMEX BLUE 7

» Se sidan 92

Inbyggnadsmått: H: 450 mm B: 564 mm D: 550 mm

WINEMEX BLUE 69

WINEMEX BLUE 40

» Se sidan 93

Inbyggnadsmått: H: 830-895 mm B: 605 mm D: 590 mm

» se sidan 94

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

WINEMEX BLUE 145

» se sidan 95

ÖVERSIKTSBILDER » VINSKÅP

THERMEX  BLUE LINE 111


Köksfläktar Enkelt & Elegant

THERMEX SCANDINAVIA AB Importgatan 12 A S-422 46 Hisings Backa Tel: 031 - 340 82 00 www.thermex.se info@thermex.se

Vi reserverar oss för slutsålda artiklar, tryckfel, leveransproblem och avgiftsändringar. Priserna i denna katalog är inkl. moms och miljöavgifter, gäller till och med 30/4-2021 och ersätter tidigare priser. THERMEX förbehåller sig rätten att göra ändringar vad gäller sortiment och tekniska specifikationer. Vid denna katalogs tryckning upplever vi en stor oro på valutamarknaden som påverkar den svenska kronan negativt beroende på Coronavirus (Covid-19). Med anledning av detta förbehåller vi oss rätten att ändra priserna under katalogens giltighetstid.

Det sker löpande uppdateringar på våra produkter. Aktuella data och specifikationer finns på vår hemsida, www.thermex.se

Profile for Thermex Scandinavia

Thermex Blue Line 2020 - SE  

Thermex Blue Line 2020 - SE  

Profile for thermex