__MAIN_TEXT__

Page 1

Köksfläktar Enkelt & Elegant

YELLOW

LINE KÖKSFLÄKTAR 2019 ÅTERFÖRSÄLJARKATALOG

Värde: 50:-

sedan 1958


Att välja rätt fläkt VILKEN TYP AV BOSTAD HAR DU?

 Bostad med separat kanal för köket Bostad med centralventilation villa eller värmeåtervinning  Bostad med centralventilation lägenhet HUR SKALL FLÄKTEN MONTERAS? INTEGRERAD I SKÅP?

INTEGRERAD I TAK?

INTEGRERAD I KÖKSBÄNK?

VÄGGMONTERAD?

FRIHÄNGANDE FRÅN TAK?

LAMPMODELL?

HUR BRED SKALL FLÄKTEN VARA?

600 mm

800 mm

900 mm

1200 mm

Specialmått

VILKEN FÄRG SKALL FLÄKTEN HA?

Svart

Vit

Rostfri

Specialfärg

KAN DU TÄNKA DIG ATT BLI AV MED MOTORLJUDET I KÖKET?

Ja - Extern motor kan monteras:

På taket

På vind

På yttervägg

Har en endast möjlighet för inbyggd motor

VILL DU HA EN LÖSNING MED KOLFILTER FÖR RECIRKULERING AV LUFTEN?

Ja

Nej

VILL DU HA EN LÖSNING MED INBYGGD MOTOR MED EVAKUERING AV LUFTEN?

Ja

Nej

VILL DU ATT DIN KÖKSFLÄKT SKALL KUNNA STARTA OCH STOPPA AUTOMATISKT NÄR DU ANVÄNDER SPIS ELLER UGN MED HJÄLP AV TOP LINK®?

Ja

Nej

VILL DU ATT DIN KÖKSFLÄKT AUTOMATISKT SER TILL ATT BALANSERA VENTILATION I DIN BOSTAD MED EGET VENTILATIONSAGGREGAT?

Ja

Nej

Priserna i denna katalog är inkl. moms och miljöavgift, gäller till och med 30/4-2020 och ersätter tidigare priser. THERMEX förbehåller sig rätten att göra ändringar vad gäller sortiment och tekniska specifikationer.


THERMEX  YELLOW LINE

INNEHÅLL Historiens vingslag

4-5

Hitta rätt köksfläkt

6-7

"Alla möjligheter"

8-17

Plasmex®-filter

18-19

Special-Line 20-21

KÖKSFLÄKTAR Skåpintegrerade modeller 24-41 Takintegrerade modeller 42-45 Köksbänksintegrerade modeller 47-51 Väggmonterade modeller

53-71

Frihängande modeller

73-79

KÖKSFLÄKTAR » CENTRALVENTILATION Skåpintegrerade modeller

83-91

Vägg- & frihängande modeller

93-95

Semi industri

98

Slamrar spjället?

99

Tips & goda råd ECO-Design förklaring Externa motorer

100-105 106 108-111

Tillbehör 112-114 Wasteminator - avfallskvarnar

116-117

Winemex - vinkylar

118-123

Översiktsbilder 124-133 Översiktsbilder motorer

134-137

Översiktsbilder vinkylar

138

3


4

THERMEX  YELLOW LINE

HISTORIENS VINGSLAG

THERMEX SPISKUPORNAS MODER I mitten av 90-talet ändrade designen stil från svartlackerade ”smideskupor” med detaljer i mässing till mer stilrena och futuristiska designer i rostfritt utförande.

THERMEX, (ursprungligen Thermor), grundades 1958. Kärnprodukterna var de första åren mindre fläktar till badrum, kontor, affärer, restauranger och liknande, där det var behov av luftväxling.

Modell Ronda i rostfritt stål, med halogen belysning och elektronisk betjäningspanel, började marknadsföras 1994 bland annat genom TV reklam i Danmark. I slutet av 90-talet började THERMEX lansera modeller i kombinationen rostfritt och glas.

HISTORIENS FÖRSTA KÖKSFLÄKT År 1965 lanserade THERMEX den första egentliga köksfläkten, modell ”Turbinette”, en fläkt utan belysning och filter för placering ovanför spisen.

MODELL ZIRKON Modell Zirkon från år 2000 i rostfritt och glas var en del av Crystalia serien med kännetecken som optisk fiberbelysning, fjärrkontroll, höj- och sänk funktion samt dekorationsbelysning

HISTORIENS FÖRSTA ”SPISKUPA” I mitten av 70-talet designade, serieproducerade och lanserade THERMEX, som de första på marknaden en dekorativ spiskupa med fettfilter, belysning och styrning. Den gången känt som ”smideskupa” i dag kallad SPISKUPA. Tankarna med denna nyskapelse var att förena design och funktion i en och samma enhet. Den första ”riktiga” spiskupan heter Modell FANØ och lanserades 1976.

Modell Turbinette anno 1958.

Spiskupan blev från starten en rungande succé och är än idag en fast beståndsdel i många kök välden över.

År 1983 började THERMEX utvidga konceptet till andra länder, först till Sverige och Norge och sedan vidare till andra länder.

INN-LINE BY JACOB JENSEN DESIGN I början av 2000-talet inledde THERMEX ett samarbete med den världskända danska designern Jacob Jensen. Det ledde till skapelsen av serien Inn-Line som med sitt formspråk bröt mot gängse sätt att designa spiskupor på.

THERMEX DANSK DESIGN SEDAN 1958 Fanø Turbinette

Ronda Agernæs Jupiter

Standard Turbo 702

1958

1965

1972

1976

1985

1988

1994


THERMEX  YELLOW LINE

Modell FANØ anno 1976.

TV reklam RONDA anno 1994.

THERMEX TAKINTEGRERADE MODELLER I början av 2000-talet arbetade THERMEX utvecklingsavdelning åter med att skapa nya och innovativa produkter. Detta ledde till en mindre uppgörelse med den traditionella tankegången att fläkten skulle hänga ner över köksön i ögonhöjd.

nyckelorden är: DESIGN, FUNKTION, LJUD. Utöver det arbetar THERMEX också i riktningen mot mer energi- och miljövänliga produkter.

THERMEX lanserade därför år 2002 som de första begreppet ”den takintegrerade spiskupan” en lösning där fläkten helt enkelt byggs in i taket och ger fri sikt i köket. THERMEX Integrata introducerades på marknaden första gången år 2002. Det skulle sedan visa sig att denna typ av fläktar slog igenom brett över alla marknader och är idag en mycket populär lösning. Som man kan se av historien, är THERMEX inte bara ”spiskupans” moder, THERMEX har sedan starten 1958 löpande utvecklat och marknadsanpassat produkter till tidernas trender och efterfrågan. THERMEX är marknadsledande inom köksfläktar och arbetar fortfarande med att erbjuda de bästa och enklaste lösningarna där

5

Modell Metz Medio III Strip anno 2016.

THERMEX organisation arbetar efter uttrycket F. I. T., vilket står för* FLEXIBILITET INNOVATION TROVÄRDIGHET

Skulle du mot förmodan inte hitta den lösningen du söker bland THERMEX många standardprodukter så kan vi också tillverka helt efter dina önskemål, både avseende mått och färger. THERMEX är än idag ett 100% danskt privatägt företag med långa och stolta traditioner. Våra produkter säljs genom ett kompetent nätverk av återförsäljare inom kök- och vitvarubranschen i hela Sverige. THERMEX Scandinavia AB har sitt kontor i Göteborg och vårt team av duktiga och serviceorienterade medarbetare är beredda att ge dig marknadens bästa rådgivning och service, både före och efter ditt köp av en THERMEX produkt. THERMEX finns idag med egen organisation i både Danmark, Sverige, Norge, Finland och Team THERMEX är beredda att ge dig rådgivning Spanien. och service.

Lampmodell

Metz Maxi ll Strip

Preston

Integrata Zirkon Inn-line Bänkmodell

2000

2002

2004

2007

Hood in Hob

AirGrip

2009

2015

2016

2017


6

THERMEX  YELLOW LINE

HITTA RÄTT KÖKSFLÄKT

VILKEN KÖKSFLÄKT PASSAR BÄST TILL DITT KÖK? När du ska välja köksfläkt ska du tänka efter riktigt noga. Du ska fundera på design, storlek, bullernivå, kapacitet, energiförbrukning, vilket behov köksfläkten ska täcka, vad den ska kunna göra och var den ska placeras. Du ska fundera över om köksfläkten ska vara rund, vertikal eller se ut på något

annat sätt, om den ska vara frihängande, väggmonterad eller inbyggd, om motorn ska sitta internt eller externt och om du vill att luften ska sugas ut eller återanvändas. När du har gjort det kan du välja den köksfläkt som passar bäst till ditt kök.

SKÅPINTEGRERAD MODELL

TAKINTEGRERAD MODELL

KÖKBÄNKSINTEGRERAD MODELL

Slim S4 Plus

Passat

Trent

THERMEX erbjuder skåpintegrerade lösningar som en ger en elegant och diskret installation. Om motorn placeras externt ger det goda förutsättningar att utnyttja skåpet till förvaring. (Se sidan 24-41)

De takintegrerade modellerna från THERMEX är helt dolda i taket – och det enda som syns är sugplattan. Denna lösning ger dig perfekt överblick från arbetsplatsen. Manövreras via fjärrkontroll. (Se sidan 43-45)

De köksbänksintegrerade köksfläktarna från THERMEX höjs upp från köksbänken när de aktiveras. Resten av tiden är köksfläkten dold i underskåpet. Denna lösning ger en bra överblick och utsikt över kokzonen. (Se sidan 47-51)


THERMEX  YELLOW LINE

Super Silent GT

VÄGGMONTERAD MODELL

FRIHÄNGANDE MODELL

VINKYLAR

Preston II

Harwich

Winemex

De väggmonterade modellerna från THERMEX kan monteras fritt på väggen eller mellan överskåpen (Se sidan 53-71)

De frihängande modellerna från THERMEX är perfekta över köksön. Denna typ ger bra sugeffekt och arbetsbelysning. (Se sidan 73-79)

Thermex nya serie av sommelier skåp (vinkylar). Serien innehåller fem högkvalitets skåp i olika storlekar. (Se sidan 118-123)

7


8

THERMEX  YELLOW LINE

-

”ALLA MÖJLIGHETER”

”Pat. Pending”

THERMEX TOP LINK® MODUL - UGN Används när köksfläkten ska starta och stängas av automatiskt samtidigt som en elektrisk ugn.

INBYGGD MOTOR MED RECIRKULATION Det finns två olika lösningar; traditionellt kolfilter eller det nya högeffektiva Plasmex®-filtret.

”Pat. Pending”

THERMEX TOP LINK® MODUL - SPISHÄLL Används när köksfläkten ska starta och stängas av automatiskt samtidigt som en elektrisk spishäll.

INBYGGD MOTOR

KÖKSFLÄKTAR

Används oftast p.g.a. enkel installation.

”Pat. Pending”

 HERMEX VÄRMEÅTERT VINNINGS-LINK® MODUL VG-LINK - används när du vill spara värme genom att ansluta köksfläkten till bostadens värmeåtervinningssystem.

THERMEX TRIGGER LINK MODUL Används i bostäder med eget separat värmeåtervinningssystem. Möjlighet att öka tilluften i samband med att köksfläkten används.

THERMEX PRO LINK MODUL Här är lösningen på hur du kan balansera luftutbytet i ditt kök om du har ett lågenergihus eller en lägenhet med ett ventilationsanläggning.


THERMEX  YELLOW LINE

THERMEX VISION ÄR ATT GÖRA VENTILATION ENKELT, SÅ DU KAN GÖRA DET ELEGANT! THERMEX är en dansk tillverkare av köksfläktar med fokus på att klara de nordiska marknadernas behov. THERMEX har utvecklat konceptet THERMEX Link vilket innebär att de flesta av våra modeller kan anslutas till bostadens övriga ventilationssystem, oavsett om det handlar om mekanisk frånluft i villa eller centralventilation i lägenhet.

Hitta din lösning i THERMEX' breda sortiment!

ALLA MÖJLIGHETER - SE SIDAN 8-17

På vind

På vägg

På tak

Alla modeller som kan användas ihop med "Alla möjligheter" är markerade med ovanstående symbol så att det är lättare att hitta.

EXTERN MOTOR Lägre ljudnivå och bättre prestanda.

THERMEX YELLOW LINE

LIGHETER ALLA MÖJ N 8-17 - SE SIDA

» SUPER SILENT UTDRAGBAR

THERMEX CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET

SKÅPINTEGRER AD MODELL

”Pat. Pending”

28

CVL-LINK - används i lägenheter med centralventilation. MED DC-M OTOR

SUPER SILENT UTDRAG

BAR

SUPER SILENT UTDRAGBAR

Mått 500 mm 500 mm 600 mm 600 mm

Färg Vit Vit Vit Vit

Motor

Extrem t tyst

- SKÅPINTEGRERAD MODE LL Artikelnr.

Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Pris 3 895:5 895:3 895:5 895:-

520.19.1251.0 520.19.1251.2 520.19.1261.0 520.19.1261.2

För extern motor och andra ventilationstyper (“Alla möjligheter”) se flik

A

Pris från 3 895:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASSSOFT TOUCH

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

 HERMEX T CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - VILLA

CVV-LINK - används i bostäder med mekanisk frånluft. (Kök & våtutrymmen)

METALLFILTER

Mått Recirkuleringsfilter 500 mm (set) Recirkuleringsfilter 600 mm (set) Slangsats, Ø160 mm

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE

För ytterligare tekniska

INTERN MOTOR:

Artikelnr.

LÄS MER » Se sidan 8 och

Pris 625:745:380:-

535.19.3750.9 535.19.3760.9 800.70.6160.9

PRODUKTSPECIFIKATION MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

ER

Skåpintegrerad Vitlackerad stål Bredd 500-900 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x2,5 W LED

TEKNISKA DATA MODELL: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

SIDAN 124 OCH FRAMÅT

data och energimärkning

Motor monterad i köksfläkt

Easy Clean

Energisnål LED-belysning Extremt lågt ljud Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul se sidan 11 Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

LED-BELYSNING

EFTERGÅNGSTIMER

”Pat. Pending”

Med motor: 230 V 174 m³/t 525 m³/t 38-62 dB(A) Ø150 mm A

Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

hänvisas till www.therm

ex.se

TILVAL:

framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

A

Energiklass

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter Recirkulation

9


10 THERMEX  YELLOW LINE

THERMEX TOP LINK® MODUL PAT. PENDING

KOMMER IHÅG ATT STARTA FLÄKTEN FÖR DIG Med THERMEX Top Link® Modul behöver du inte komma ihåg att starta fläkten när du lagar mat – Det gör THERMEX Top Link® för dig. ”Pat. Pending”

TOP LINK® MODUL

Nu är det enkelt att skapa extra komfort i köket med den intelligenta styrenheten Top Link®, som trådlöst kopplar samman spishällen eller ugnen med köksfläkten. THERMEX Top Link® fungerar ihop med alla elektriska spishällar – traditionella och induktion – samt alla ugnar oavsett fabrikat. Top Link® kommunicerar med radiovågor och kan därför placeras under alla sorters bänksskivor, även granit och betong. När spisen eller ugnen sätts på skickar THERMEX Top Link® en trådlös signal till fläkten, som då startar fläktens motor. När spisen eller ugnen stängs av fortsätter fläktmotorn att gå, för att det sista matoset ska avlägsnas, innan den stängs av helt. OBS Du kan hela tiden ta över Top Link® funktionen med köksfläktens betjäningspanel. SE TOP LINK® VIDEO PÅ WWW.THERMEX.SE

THERMEX TOP LINK® MODUL PAT. PENDING Modell Artikelnr. Pris THERMEX Top Link® Modul I 536.99.1200.9 2 900:THERMEX Top Link® Modul II 536.99.1300.9 2 900:-

230 V

230 V

TOP LINK®

TOP LINK®


THERMEX  YELLOW LINE

THERMEX TRIGGER MODUL

Nya hus är täta

EFFEKTIVISERAR LUFTUTBYTET I DITT KÖK Här är lösningen på hur du kan balansera luftutbytet i ditt kök om du har ett lågenergihus eller balanserat värmeåtervinningssystem. THERMEX Trigger Modul är konstruerad för att trigga på belastningar mellan 2 W och 20 W och kan därför användas till alla THERMEX köksfläktar med inbyggd motor och LED-belysning.

TRIGGER LINK MODUL

THERMEX Trigger Modul kopplas in mellan strömförsörjningen och köksfläkten. Den potentialfria kontakten i THERMEX Trigger Modul kan både fungera som ”normally open” eller ”normally closed”, och ger därmed möjlighet till att öka tilluften från ventilationsaggregatet när köksfläkten startas.

På det sättet kan luft i bostaden balanseras även när köksfläkten används.

THERMEX TRIGGER LINK MODUL Modell THERMEX Trigger Link Modul

Färg Svart

Mått i mm 125x100

Artikelnr. Pris 536.99.1000.9 1 775:-

11


12 THERMEX  YELLOW LINE

THERMEX PRO LINK MODUL

Nya hus är täta

EFFEKTIVISERAR LUFTUTBYTET I DITT KÖK - TRÅDLÖST Här är lösningen till hur du kan balansera luftutbytet i ditt kök, om du har ett lågenergihus eller en lägenhet med ventilationsanläggning, utan att behöva dra kablar mellan ventilationsanläggningen och köksfläkten. Pro Link är en avancerad version av THERMEX Trigger Modul.

PRO LINK MODUL

THERMEX Pro Link Modul finns i tre olika versioner för att passa just ditt behov.

THERMEX PRO LINK BASIC Pro Link Basic består av en sändare som installeras vid köksfläkten, och en mottagare som installeras vid ventilationsanläggningen. Kommunikationen mellan dessa sker trådlöst. Mottagaren har två oberoende, dubbelverkande reläutgångar. Du kan alltså ha två olika triggerpunkter till din ventilationsanläggning eller koppla till annan utrustning.

THERMEX PRO LINK BASIC Modell THERMEX Pro Link Basic I THERMEX Pro Link Basic II

Färg Svart Svart

Mått i mm Artikelnr. 125x100 536.99.1500.9 125x100 536.99.1501.9

Pris 3 675:3 675:-


THERMEX  YELLOW LINE

THERMEX PRO LINK PREMIUM Lösningen för moderna hus som har köksfläktar med väldigt hög kapacitet. Ofta har ventilationssytemet i moderna hus en begränsad möjlighet att tillföra tillräckligt med luft när du använder köksfläkten. Thermex har därför vidareutvecklat Pro Link Basic till att även innehålla ett motorstyrt spjäll som kopplas på en extra tilluftskanal. När ventilationsanläggningen inte lägre kan tillföra tillräckligt med tilluft, öppnas spjället automatiskt och ser till att luftutbytet i huset är i balans.

THERMEX PRO LINK PREMIUM Modell THERMEX Pro Link Premium I THERMEX Pro Link Premium II

Färg Svart Svart

Mått i mm 125x100 125x100

Artikelnr. 536.99.1504.9 536.99.1505.9

Pris 7 975:7 975:-

THERMEX PRO LINK PLASMEX Lösningen för moderna hus där det inte är möjligt att installera en köksfläkt med separat kanal ut. I hus där det är nödvändigt att recirkulera luften från köksfläkten, upplevs det ofta att luften inte renas tillräckligt, samt att det kan ta lång tid innan fukten från matlagningen försvinner. THERMEX har därför vidareutvecklat Pro Link Basic så att det tillsammans med Thermex Plasmex-filter sörjer för att över 96% av partiklarna rensas bort, samtidigt som det ser till att ventilationsanläggningen forceras under matlagningen för att få bort fukten snabbt.

THERMEX PRO LINK PLASMEX Modell THERMEX Pro Link Plasmex I THERMEX Pro Link Plasmex II

Färg Svart Svart

Mått i mm 125x100 125x100

Artikelnr. Pris 536.99.1502.9 10 175:536.99.1503.9 10 175:-

13


14 THERMEX  YELLOW LINE

THERMEX VÄRMEÅTERVINNINGS-LINK® MODUL PAT. PENDING

Nya hus är täta

SÅ FÅR DU BÅDE BALANSERAD VENTILATION OCH LÄGRE VÄRMEKOSTNADER I hus med egen värmeåtervinningsanläggning kan du nu ansluta THERMEX fläktkåpor så att den uppvärmda luften från matlagningen passerar genom värmeåtervinningsanläggningen innan den blåses ut i det fria. Fläktkåpan hjälper därmed till att värma upp luften som kommer utifrån innan den blåses in i huset. Systemet består av ett motorspjäll som öppnas i 15-30-45-60 minuter när användaren väljer en av fläktkåpans 4 hastigheter. Samtidig skickas en signal till värmeåtervinningsanläggningen varvid sugstyrkan maximeras. Spjället kan öppnas och stängas helt eller delvis, beroende på förinställningen.

”Pat. Pending”

VÄRMEÅTERVINNINGSLINK® MODUL

Vid inkoppling hänvisas till värmeåtervinningsanläggningens anvisningar.

*Om spjället till VG-Link (värmeåtervining) ska monteras i köket finns även en monteringslåda där spjället kan monteras. Monteringslådan finns i två varianter, för väggmontering eller i frihängande utförande.

MONTERINGSLÅDOR Modell

Artikelnr.

Pris

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, vit

536.99.1411.9

1 625:-

536.99.1412.9

1 625:-

536.99.1418.9

1 625:-

536.99.1421.9

1 625:-

536.99.1422.9

1 625:-

536.99.1428.9

1 625:-

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, svart Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, rostfri Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, vit Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, svart Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, rostfri

THERMEX VÄRMEÅTERVINNINGS-LINK® MODUL Modell THERMEX Värmeåtervinnings-Link® Modul - Ø125 mm THERMEX Värmeåtervinnings-Link® Modul - Ø160 mm

Artikelnr. 536.99.1401.9 536.99.1403.9

Pris 5 000:5 000:-


THERMEX  YELLOW LINE

15


16 THERMEX  YELLOW LINE

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET

Nya hus är täta

SÅ FÅR DU EN SNYGG KÖKSFLÄKT SOM PASSAR I LÄGENHETER MED CENTRALVENTILATION ELLER VÄRMEÅTERVINNGSSYSTEM I många flerfamiljshus finns idag en centralt placerad fläkt som evakuerar luften från alla lägenheter i huset. Det finns också hus där det sitter ett ventilationsaggregat i varje lägenhet. I bägge fallen har spiskåpan i lägenheterna ingen inbyggd motor. THERMEX Centralventilation Link lägenhet (CVL) är ett system som gör det möjligt att använda alla Thermex modeller som har "Alla möjligheter" och är markerade med CVL-Link i denna typ av bostäder. ”Pat. Pending”

Systemet består av ett motorspjäll som kan justeras till helt stängt, grundventilation/forcerad drift, eller helt öppet enligt specifikationer för ventilationsanläggningens drift.

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET

Systemets styrning innehåller dels en styrning av spiskåpan som gör att spjället öppnas vid aktivering och automatiskt stängs igen efter vald tidsperiod. Systemet innehåller dessutom ett relä som kan ge signal till ventilationsanläggningen vid aktivering av spiskåpan.

CENTRALVENTILATIONSLINK® MODUL - LÄGENHET

* I vissa fall skall en monteringslåda köpas till för att kunna montera systemets delar i anslutning till köksfläkten. Monteringslådan finns både till väggoch frihängande modeller.

MONTERINGSLÅDOR Modell

Artikelnr.

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, vit 536.99.1411.9

Pris

1 625:-

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, svart 536.99.1412.9 1 625:Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, rostfri 536.99.1418.9 1 625:Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, vit 536.99.1421.9 1 625:Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, svart 536.99.1422.9 1 625:-

Modell CVL® Modul - Ø125 mm Artikelnr. Pris 536.99.1401.9 5 000:-

Modell CVL® Modul - Ø160 mm Artikelnr. Pris 536.99.1403.9 5 000:-

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, rostfri 536.99.1428.9 1 625:-

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » Se sidan 135


THERMEX  YELLOW LINE

CENTRALVENTILATIONS-LINK ®MODUL - VILLA

17

Nya hus är täta

THERMEX SYSTEM FÖR CENTRALVENTILATION I VILLA ERBJUDER FÖLJANDE FÖRDELAR: Stort urval av spiskåpor i modern design Trådlös våtrumsforcering via separat strömbrytare Timerfunktion, 30 alternativt 60 minuter vid våtrumsforcering Möjlighet att köpa till extra trådlösa strömbrytare för våtrumsforcering från flera olika utrymmen THERMEX spiskåpor med system för centralventilation i villor används där en extern fläktmotor betjänar köket och husets övriga våtutrymmen(badrum, tvättstuga), någonting som är vanligt i hus från 70- och 80-talet.

”Pat. Pending”

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - VILLA

“Valfri” placering av elektronik och spjäll. (Eventuella tillbehör kan behövas vid placering utanför köket.)

Installation skall utföras av behörig installatör.

Spjäll

Kretskort

!

Systemet består av en motordriven spjällfunktion med inbyggd transformator som styrs via spiskåpans betjäningspanel.

THERMEX CENTRALVENTILATIONSLINK® MODUL - VILLA Modell CVV® Modul II

Artikelnr. Pris 536.99.1040.9 5 000:-

Trådlös strömbrytare för våtrumsforcering. ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » Se sidan 135


Den förväntade livslängden för ett Plasmex®-filter är upp till 10 år. Det är ca 20 gånger längre än ett vanligt kolfilter.

SÅ FUNGERAR

E

FÖR E

FÖR

När du inte har möjlighet att använda utsug ut i det fria eller bara vill spara på värmekostnaderna, kan du nu installera ett THERMEX Plasmex®-filter i din köksfläkt

Det betyder att luften som returneras till köket är renad från matos till 96,5 %. Det gör plasmafiltret dubbelt så effektivt som ett vanligt kolfilter.

Kemiska reaktioner

AR

A VÄ R

M

Aktivt kol

Luktpartiklar

ETT PLASMEX®-FILTER ?

När luften passerar genom ett Plasmex®-filter påverkas luftpartiklerna av en elektronisk laddning så att de lättare fångas upp av plasmafiltrets kolfilterdel.

Plasmex®

OMI ON

Fettfilter

LA N E T

TTRE EK BÄ

SP

VAD ÄR

P

KS M IL

N GRÖ

RE NA

Ö

K

Framtidens recirkulationsfilter för köksfläktar. Behöver inte bytas eller underhållas. Förväntad livslängd upp till 10 år.

EN REN

E AR

PLASMEX®-FILTER

FÖR EN

18 THERMEX  YELLOW LINE

Luktmolekyler, sporer, bakterier, virus, mikroorganismer osv.

Elektriska laddningar spjälkar molekylerna

Principschema för ett Plasmex®-filter

Plasmex®-filter

Vanligt kolfilter

*Luftrening

upp till 96,5 %

ca. 50 %

upp till 10 år

ca. 1/2 år

*Förväntad livslängd på filter

* Baserat på normal användning av köksfläkt i ett privat hushåll ca 1 timme per dag. * Årlig besparing av värmeförlust jämfört med vanligt utsug ca 500 kW à 1,20 kr. = sparar upp till ca 600 kr per år. * Årlig besparing jämfört med vanligt kolfilter vid byte av kolfilter 2 gånger per år à 500 kr. = sparar upp till ca 1000 kr per år.

Ansluts med stickpropp

ETT PLASMEX®-FILTER

Elektroder laddar luftpartiklarna

Ren luft returneras till köket

När luften trycker på kontakten, aktiveras elektroder

Upp till 96,5 % av luktpartiklarna fångas upp av plasmafiltret

Utsugningluften från köksfläkten


THERMEX  YELLOW LINE

SÅ INSTALLERAS ETT PLASMEX®-FILTER THERMEX Plasmex®-filter kan användas till både nya köksfläktar och eftermonteras på befintliga.

Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

För inbyggnad i fläktens “skorsten”. Vägg eller frihängande. Min. dimension “skorsten”: 250x250 mm

För vägghängd fläkt med monteringslåda.

Värmeåtervinning utan lukt

För inbyggnad i sockel.

För frihängande fläkt med monteringslåda.

För inbyggnad i skåp med skåpsmonterad fläkt.

För inbyggnad i nedsänkt tak.

PLASMEX®-FILTER I - RUNT

PLASMEX®-FILTER II - PLATT

Strömförbrukning vid drift endast 10 W (standby 0,5 W)

Strömförbrukning vid drift endast 10 W (standby 0,5 W) 280

mm

540 m

m

120 mm 92 mm 90 mm

PLASMEX®-FILTER OCH MONTERINGSLÅDA Beskrivning Färg Artikelnr. Pris THERMEX Plasmex®-filter I - Runt 535.10.1000.9 6 500:THERMEX Plasmex®-filter II - Platt 535.10.1001.9 25 775:Monteringslåda I, vägg/frihängande Svart 536.99.1512.9 2 825:Monteringslåda I, vägg/frihängande Vit 536.99.1511.9 2 825:Monteringslåda I, vägg/frihängande Rostfri 536.99.1518.9 2 825:Monteringslåda I, Mini Vertical Svart 536.99.1612.9 1 825:Monteringslåda I, Mini Vertical Vit 536.99.1611.9 1 825:Monteringslåda I, Mini Vertical Rostfri 536.99.1618.9 1 825:Monteringslåda I, inbyggnad i skåp Vit 536.99.1711.9 1 825:-

RENARE KÖKSMILJÖ

GRÖNARE PLANET

22 0m

m

210 mm

Översiktsbilder & mått se sidan 134

BÄTTRE EKONOMI

19


unika

20 THERMEX  YELLOW LINE

- bak om THERMEX köksfläktar

”Du kan få din nya THERMEX köksfläkt precis som du vill. Hittar du inte det du söker bland våra nästan 100 olika Modeller, ja då tillverkar vi en till dig. Och bara till dig ..!”

nivåer - design, färger, storlek, material, höj/ sänk funktioner, automatik, kontrollpanelsfaciliteter... you name it. Vill du mer än det, så är du välkommen att släppa lös fantasin och få dina egna idéer förvandlade till en specialfläkt i THERMEX kvalitet.

Du ”ritar” - THERMEX tillverkar din personliga köksfläkt Det finns bara en som dig i hela världen. En sådan köksfläkt kan du få i THERMEX kvalitet Alla kök är personliga och unika. Därför kräver de också alla sin unika lösning när det handlar om luftväxling. Hos THERMEX har du nästan 100 olika modeller att välja mellan. Vi täcker alla stilarter och behov med användarvänlig funktionalitet, snygga ytor och genomtänkta detaljer. Alla med ett brett utbud av personliga möjligheter på alla

När du börjar att designa din egen köksfläkt är det viktigt att du tar utgångspunkt i en existerande fläktinsats som är energiklassad. THERMEX har flera olika insatser som du kan kan utgå från. Inget är omöjligt – och allt är tillåtet, nästan. Se det framför dig. Visualisera dina idéer i form av en skiss, specificera mått, material, färg, placering i köket m.m .... och ta allt med dig till DIN THERMEX återförsäljare, som är redo att bidra med tips, idéer och goda råd. Besök även www.thermex.se som bjuder på ytterligare inspiration till luftombytet i ditt kök.

När vi säger Rostfri, så menar vi Rostfri – och så är det hela vägen igenom Hos THERMEX jobbar vi dagligen med att skapa original kvalitet. Från det innersta till det yttersta och snyggt formgivet i gedigna material. Fritt från onödiga skarvar och med den oöverträffade ytfinish som THERMEX är känd för. Det är så det känns bäst för oss – och så tror vi också att du har det i din strävan efter en unik köksfläkt, som skall tillföra karaktär och luftombyte i ditt kök många år framöver.


THERMEX  YELLOW LINE

21

design Många utföranden – många möjligheter...

Ingen köksfläkt är för stor eller för liten för att vi skall klara det. THERMEX tillverkar din design i storlek upp till 2600 mm på bredden och 1100 mm på djupet i ett stycke utan skarvar. Men fråga oss oavsett vilka mått du önskar - så hittar vi en lösning, eventuellt med mindre modifikationer. När du börjar att designa din egen köksfläkt är det viktigt att du tar utgångspunkt i en existerande fläktinsats som är energiklassad. THERMEX har flera olika insatser i olika storlekar och med olika specifikationer. Det finns insatser med inbyggd motor och det finns insatser utan motor, för styrning av extern fläkt. Du hittar de olika insatserna här i Yellow Line katalogen... Vår kundtjänst hjälper gärna till med råd omkring val av insats.

TFM 160-180-190 S. 38

TFM 460-480

Se s. 39

TFM 860-880 Se s. 40

TFH 360-380

Har du särskilda behov? Du kanske har särskilda behov. Du kanske vill ha något som ingen annan har. Du kanske bara har lust att ”tänka helt utanför ramarna” och glömma allt om traditioner. Oavsett vad, så kan du få skräddarsytt din orginella och personliga THERMEX köksfläkt.

Specialfärger Hos THERMEX kan du få det i stort sett som du vill – du kan välja precis det ytskikt som passar dig. Från Rostfri - borstat eller blankpolerat - till fina lacker i mer än 200 olika kulörer. Vill du matcha färgen på fläkten med dina köksluckor, ja då fixar vi det också. Allt vi behöver är ett färgprov.

Se s. 41

TFMH 360-380

Se s. 41


22 THERMEX  YELLOW LINE

SKÅPINTEGRERADE MODELLER De skåpintegrerade lösningarna kombinerar elegans med bästa möjliga utnyttjande av skåputrymmet. Med det här alternativet kan du fortfarande använda en del av skåputrymmet till förvaring.


THERMEX  YELLOW LINE

23

Slim Hide

PRODUKTER

SUPER SILENT SUPER SILENT PLUS SUPER SILENT GT AIRGRIP SUPER SILENT UTDRAG SLIM S4 PLUS

GEMINI II SLIM HIDE YORK III TURBO K702 II MANCHESTER SMART MANCHESTER

INTEGRO TFM 160-180-190 TFM 460 - 480 TFM 860 - 880 TF(M)H INSATSER


SKÅPINTEGRERAD MODELL » SUPER SILENT

24 THERMEX  YELLOW LINE

SUPER SILENT D

SUPER SILENT - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm 600 mm

Färg Vit Rostfri

Motor Med motor Med motor

Artikelnr. 520.19.1001.2 520.19.1008.2

Pris 5 295:5 995:-

ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

EFTERGÅNGSTIMER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Artikelnr. 535.19.3000.9 535.21.1420.9 800.70.6160.9

Pris 425:-/st 365:380:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER 

SOFT TOUCH

Beskrivning Recirkuleringsfilter (2 st) Utloppskonverter Slangsats, Ø160 mm

Pris från 5 295:-

METALLFILTEREasy Clean Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Rostfri eller vitlackerad MÅTT: Bredd 600 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x1,5 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 121 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 444 m³/t LJUDEFFEKT: 49-67 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: D Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


SKÅPINTEGRERAD MODELL » SUPER SILENT PLUS

THERMEX  25 YELLOW LINE

SUPER SILENT PLUS SUPER SILENT PLUS - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm

Färg Vit

Motor Med motor

Artikelnr. 520.43.1001.2

Pris 5 995:-

D ENERGIKLASS

Pris 5 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Easy Clean Energisnål LED-belysning Dekorativa filter Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

DIMMERPRODUKTSPECIFIKATIONER SOFT TOUCH

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkuleringsfilter (set) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.43.9010.9 800.70.6160.9

Pris 1 105:380:-

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad MÅTT: Bredd 600 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 2x2,5 W LED TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 162 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 335 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 400 m³ (67dB(A)) LJUDEFFEKT: 48-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: D Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


SKÅPINTEGRERAD MODELL » SUPER SILENT GT

26 THERMEX  YELLOW LINE

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

MED DC-MO TOR Extrem t tyst

SUPER SILENT GT A

SUPER SILENT GT - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm 600 mm 600 mm 600 mm

Färg Vit Vit Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 520.19.1101.0 520.19.1101.2 520.19.1108.0 520.19.1108.2

Pris 4 245:6 245:4 995:6 995:-

För extern motor och andra ventilationstyper (“Alla möjligheter”) se flik

ENERGIKLASS

A

Energi klass

Pris från 4 245:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Glastouch panel Motor med dubbel turbinhjul Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link Modul – se sidan 10 Se Top Link video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

EFTERGÅNGSTIMERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Rostfri med svart front

METALLFILTER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkuleringsfilter (2 st) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.19.3600.9 800.70.6160.9

Pris 215:-/st 380:-

eller vitlackerad Bredd 600 mm 3 hastigheter Dekorativa filter 2x1,5 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 180 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 550 m³/t LJUDEFFEKT: 39-57 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


27

NYHET 2019 Förväntad leverans under 2019

AIRGRIP AIRGRIP - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm

Färg Rostfri/Svart

Motor Med motor

Artikelnr. 520.19.3062.2

Pris 6 995:-

A ENERGIKLASS

Pris 6 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER 

LED-BELYSNINGFuturistisk design Kan monteras under standardskåp så att det linjerar med övrig köksinredning

PRODUKTSPECIFIKATIONER GLASTOUCH

METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: FILTER: BELYSNING:

Skåpintegrerad Rostfri med svart front Bredd 600 mm Aluminiumfilter LED

TEKNISKA DATA Se www.thermex.se

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Plasmex®-filter

Recirkulation

SKÅPINTEGRERAD MODELL » AIRGRIP

THERMEX  YELLOW LINE


SKÅPINTEGRERAD MODELL » SUPER SILENT UTDRAGBAR

28 THERMEX  YELLOW LINE

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

MED DC-MO TOR

SUPER SILENT UTDRAGBAR SUPER SILENT UTDRAGBAR - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 500 mm 500 mm 600 mm 600 mm

Färg Vit Vit Vit Vit

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 520.19.1251.0 520.19.1251.2 520.19.1261.0 520.19.1261.2

Pris 3 895:5 895:3 895:5 895:-

För extern motor och andra ventilationstyper (“Alla möjligheter”) se flik

A ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

SOFT TOUCH

METALLFILTER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Artikelnr. 535.19.3750.9 535.19.3760.9 800.70.6160.9

Energi klass

Pris från 3 895:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Easy Clean Energisnål LED-belysning Extremt lågt ljud Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

EFTERGÅNGSTIMER

Bredd Recirkuleringsfilter 500 mm (set) Recirkuleringsfilter 600 mm (set) Slangsats, Ø160 mm

A

Extrem t tyst

Pris 625:745:380:-PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Skåpintegrerad Vitlackerad Bredd 500 eller 600 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x2,5 W LED

TEKNISKA DATA MODELL: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Med motor: 230 V 174 m³/t 525 m³/t 38-62 dB(A) Ø150 mm A

Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


29

SLIM S4 PLUS

A

SLIM S4 PLUS - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm 900 mm

Färg Rostfri/Vit Rostfri/Vit

Motor Med motor Med motor

Artikelnr. 520.42.3368.2 520.42.3398.2

Pris 5 995:6 995:-

ENERGIKLASS

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

Artikelnr. 535.42.9000.9 800.70.6160.9

Pris 415:-/st 380:-

Utdragbar Dubbla filter Filterrengöringsindikator Periodisk ventilation Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

SOFT TOUCH

Beskrivning KF56 recirkuleringsfilter (2 st) Slangsats, Ø160 mm

SÄRSKILDA EGENSKAPER 

LED-BELYSNING

TILLBEHÖR (Se sidan 112)R PÁGINA

Pris från 5 995:-

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vit med rostfri front MÅTT: Bredd 600 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter + boost FILTER: Dekorativa stålfilter BELYSNING: 2x1,2 W LED

METALLFILTER

TEKNISKA DATA FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 302 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 587 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST.: 700 m³ (68 dB(A)) LJUDNIVÅ: 49-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

SKÅPINTEGRERAD MODELL » SLIM S4 PLUS

THERMEX  YELLOW LINE


SKÅPINTEGRERAD MODELL » GEMINI II

THERMEX  YELLOW LINE 30

GEMINI II E

GEMINI II - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm

Färg Vit

Motor Med motor

Artikelnr. 520.25.4332.2

Pris 6 895:-

ENERGIKLASS

TRYCKKNAPP

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Artikelnr. 535.20.4100.9 536.25.5028.9 800.70.6127.9

Pris 875:865:310:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Utdragbar Lätt att installera Lätt att använda Rostfri front som tillbehör Finns också för centralventilation, se sidan 90 Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

Beskrivning Recirkuleringsfilter (set) Rostfri front Slangsats, Ø125 mm

Pris 6 895:-

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad MÅTT: Bredd 600 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter FILTER: 2 aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED TEKNISKA DATA

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 145 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 336 m³/t LJUDEFFEKT: 47-65 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø125 mm ENERGIKLASS: E Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


SKÅPINTEGRERAD MODELL » SLIM HIDE

THERMEX  YELLOW LINE 31

SLIM HIDE

STÄNGD OCH HELA FLÄKT ÄR DOLD

B C

SLIM HIDE - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm 900 mm

Färg Grålackerad Grålackerad

Motor Med motor Med motor

Artikelnr. 520.43.2061.2 520.43.2091.2

ENERGIKLASS

Pris 4 995:5 895:-

Pris från 4 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Utdragbar front, "Pull down" Fronten syns inte när den är stängd Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNINGTRYCKKNAPP

PRODUKTSPECIFIKATIONER METALLFILTER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkuleringsfilter Slim Hide 600 mm Recirkuleringsfilter Slim Hide 900 mm Slangsats, Ø125 mm

Artikelnr. Pris 535.43.9060.9 425:535.43.9090.9 595:800.70.6127.9 310:-

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Grålackerad MÅTT: Bredd 600 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x4 W LED TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 165 m3/t LUFTMÄNGD MAX.: 265 m3/t LJUDEFFEKT: 56-67 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø125 mm ENERGIKLASS: C

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


SKÅPINTEGRERAD MODELL » YORK III

THERMEX  YELLOW LINE 32

NY

Monter HET! ings för enk beslag monte el ring LED be lysning

MONTERINGSBESLAG

YORK III YORK III (VIT MED VIT FRONT) SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 500 mm 500 mm 600 mm 600 mm

Färg Vit Vit Vit Vit

Motor Standard Lux Standard Lux

Artikelnr. 520.42.3601.2 520.42.3611.2 520.42.3401.2 520.42.3411.2

Pris 2 145:2 695:2 145:2 695:-

YORK III (GRÅ MED ROSTFRI FRONT) SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 500 mm 500 mm 600 mm 600 mm

Färg Rostfri/grå Rostfri/grå Rostfri/grå Rostfri/grå

Motor Standard Lux Standard Lux

Artikelnr. 520.42.3608.2 520.42.3618.2 520.42.3408.2 520.42.3418.2

Pris 2 145:2 845:2 245:2 845:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Utdragbar modell med dubbla filter itlackerad med vit front eller V Grålackerad med rostfri front Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad med vit front

MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Grålackerad med rostfri front Bredd 500 eller 600 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x2,8 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning KF59 recirkuleringsfilter (set) Slangsats, Ø125 mm

Artikelnr. 535.42.9100.9 800.70.6127.9

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

Motor monterad i köksfläkt

ENERGIKLASS

Pris från 2 145:-

METALLFILTER

ROSTFRI FRONT

INTERN MOTOR:

D

Pris 365:310:-

Standard: Lux: MOTOR: SPÄNNING: 230 V 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 149 m³/t 242 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 273 m³/t 390 m³/t LJUDEFFEKT: 47-61 dB(A) 47-66 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø125 mm Ø125 mm ENERGIKLASS: D E Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


TURBO K702 II D

TURBO K702 II - SKÅPINTEGRERAD MODELL

ENERGIKLASS

Bredd 600 mm

Färg Vit

Motor Med motor

Artikelnr. 520.42.5030.2

Pris 3 395:-

Pris 3 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER 

METALLFILTERLevereras med inbyggd motor Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11

PRODUKTSPECIFIKATIONER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning KF56 recirkulationsfilter Slangsats, Ø125 mm

Artikelnr. 535.42.9000.9 800.70.6127.9

Pris 415:310:-

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad MÅTT: Bredd 600 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x2,8 W LED TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 131 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 231 m³/t LJUDEFFEKT: 49-62 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø125 mm ENERGIKLASS: D Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

SKÅPINTEGRERAD MODELL » TURBO K702 II

33 THERMEX  YELLOW LINE


SKÅPINTEGRERAD MODELL » MANCHESTER SMART

34 THERMEX  YELLOW LINE

MANCHESTER SMART MANCHESTER SMART - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm

Färg Vit

Motor Med motor

Artikelnr. 520.23.2061.2

Pris 2 995:-

D ENERGIKLASS

Pris 2 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Modern design Betjänas via vridreglage LED belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter Slangsats, Ø125 mm

Artikelnr. Pris 535.23.0585.9 435:800.70.6127.9 310:-

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Skåpintegrerad Vitlackerad Bredd 600 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x3 W LED

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT:

KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

230 V 135 m³/t 183 m³/t 56-65 dB(A) Ø120 mm D

Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


SKÅPINTEGRERAD MODELL » MANCHESTER

THERMEX  35 YELLOW LINE

MANCHESTER B C

MANCHESTER - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 500 mm 500 mm 600 mm 600 mm 700 mm

Färg Vit Vit Vit Vit Vit

Motor Standard Lux Standard Lux Standard

Artikelnr. 520.42.5001.2 520.42.5002.2 520.42.5011.2 520.42.5012.2 520.42.5021.2

Pris 1 845:2 195:1 845:2 195:2 345:-

ENERGIKLASS

Pris från 1 845:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Vitlackerad stål Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11

 LED-BELYSNING

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad MÅTT: Bredd 500, 600 eller 700 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 1x28 W LED

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkuleringsfilter Slangsats, Ø125 mm

Artikelnr. 535.42.9000.9 800.70.6127.9

Pris 415:310:-

TEKNISKA DATA Standard: Lux: SPÄNNING: 230 V 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 131 m³/t 163 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 231 m³/t 335 m³/t LJUDEFFEKT: 49-62 dB(A) 53-69 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø125 mm Ø125 mm ENERGIKLASS: D C Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


SKÅPINTEGRERAD MODELL » INTEGRO

THERMEX  YELLOW LINE 36

INTEGRO Modell INTEGRO är en ny, skåpsintegrerad fläkt, som monteras istället för överskåpets botten. När fläkten är monterad är den så gott som osynlig när den justerbara glasfronten och vridbara reglaget är infällda. Modell INTEGRO har en förhållandevis låg ljudnivå och utrustad med energisnål LEDbelysning.


A ENERGIKLASS

Pris från 9 695:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Energisnål LED belysning Låg ljudnivå Pop-out reglage som kan döljas Justerbar glasfront Monteras i stället för skåpets botten Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 Se video på www.thermex.se 

LED-BELYSNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER

ROSTFRI KANT SOM SKYDDAR SKÅPET MOT FUKT OCH FETT

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 600, 800 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x2,1 W (3000 K) TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 233 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 612 m³/t LJUDEFFEKT: 48-66 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

ENKEL MONTERING MED HJÄLP AV 4 ST. SKRUVAR

GLASSKÄRM SOM KAN FÄLLAS UT/IN

SKÅPETS BOTTEN TAS BORT

INTEGRO - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm 800 mm 900 mm

Färg Rostfri Rostfri Rostfri

Motor Med motor Med motor Med motor

Artikelnr. 513.05.2168.2 513.05.2188.2 513.05.2198.2

Pris 9 695:10 445:10 445:-

MOTORN MONTERAD PÅ FLÄKTEN

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter (set) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.05.6200.9 815:800.70.6160.9 380:-

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

SKÅPINTEGRERAD MODELL » INTEGRO

THERMEX  YELLOW LINE 37


INBYGGNAD » TFM 160 - 180 - 190

THERMEX  YELLOW LINE 38

TFM 160 - 180 - 190 D

TFM - INBYGGNAD

ENERGIKLASS

Beskrivning TFM 160 TFM 180 TFM 190

Färg Rostfri Rostfri Rostfri

Motor Med motor Med motor Med motor

Artikelnr. 513.05.2268.2 513.05.2288.2 513.05.2298.2

Pris 6 395:7 195:7 195:-

Pris från 6 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Monteras i överskåp Tre olika storlekar Energisnål LED belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

SOFT TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER EFTERGÅNGSTIMER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter (set) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.05.6200.9 815:800.70.6160.9 380:-

METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT:

HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Skåpintegrerad Rostfri Bredd 600, 800 eller 900 mm 4 hastigheter Aluminiumfilter 1x3,8 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS: ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

230 V 220 m3/t 490 m3/t 40-64 dB(A) Ø 150 mm D

Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


INBYGGNAD » TFM 460 - 480

THERMEX  YELLOW LINE 39

NYHET 2019

TFM 460 - 480 A+

TFM 460 - 480 - INBYGGNAD Beskrivning Färg TFM 460 Rostfri TFM 480 Rostfri

Motor Med motor Med motor

Artikelnr. 513.41.1068.2 513.41.1088.2

Pris 7 745:8 445:-

ENERGIKLASS

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Artikelnr. 535.41.0400.9 800.70.6160.9

Pris 385:380:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Monteras i överskåp Effektiv och tyst motor Kantsug Energisnål LED belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

Beskrivning Recirkulationsfilter (set) Slangsats, Ø160 mm

Pris från 7 745:-

SOFT TOUCH

KANTSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Skåpintegrerad Rostfri Bredd 600 eller 800 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter 2xLED

TEKNISKA DATA METALLFILTER

FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGD V/BOOST: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

230 V 332 m3/t 611 m3/t 740 m³/t (69 dB(A)) 52-57 dB(A) Ø150 mm A+

Luftmängd enligt EN 61591 Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


INBYGGNAD » TFP 580-780

THERMEX  YELLOW LINE 40

TFM 860-880

A

TFM 860-880 - INBYGGNAD Beskrivning TFM 860 TFM 880

Färg Vit Vit

Motor Med motor Med motor

Artikelnr. 513.35.1061.2 513.35.1081.2

Pris 14 995:15 995:-

ENERGIKLASS

DIMMER

GLASTOUCH

KANTSUG

Beskrivning Recirkulationsfilter Slangsats - Ø 160 mm

Artikelnr. 535.35.3000.9 800.70.6160.9

Pris 385:380:-

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Motor monterad i köksfläkt

Vitlackerad med vitt glas Energisnål LED-belysning Kraftfull motor Luckan kan öppnas för optimal evakuering Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad med

MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

vitt glas Bredd 600 eller 800 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 200 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 525 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 710 m³/t (67dB(A)) LJUDEFFEKT: 40-64 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

SÄRSKILDA EGENSKAPER 

LED-BELYSNING

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

Pris från 14 995:-

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


INBYGGNAD » TF(M)H INBYGGNAD

THERMEX  YELLOW LINE 41

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

TF(M)H INBYGGNAD TFH INBYGGNAD Beskrivning TFH 360 TFH 380

Färg Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Utan motor

Artikelnr. 513.19.5158.3 513.19.5028.3

Pris 11 495:11 495:-

D ENERGIKLASS

Motor Med motor Med motor

Artikelnr. 513.19.5158.2 513.19.5028.2

Pris 13 495:13 495:-

DIMMER

SOFT TOUCH

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter TFMH 360 (2 st) Recirkulationsfilter TFMH 380 (2 st) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.19.3100.9 535.19.3200.9 800.70.6160.9

Pris 425:-/st 465:-/st 380:-

Rostfri Dekorativa filter Möjlighet att flytta kontrollpanelen Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link Modul – se sidan 10 Se Top Link video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

LED-BELYSNING

Färg Rostfri Rostfri

SÄRSKILDA EGENSKAPER 

TFMH INBYGGNAD Beskrivning TF(M)H 360 TF(M)H 380

Pris från 11 495:-

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 600 eller 800 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA TFMH INSATSER

METALLFILTER

FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

TFMH 360: MODELL: MOTOR: Med motor SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 109 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 208 m³/t LJUDEFFEKT: 52-65 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: D

TFMH 380: Med motor 230 V 136 m³/t 264 m³/t 50-62 dB(A) Ø150 mm E

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


42 THERMEX  YELLOW LINE

TAKINTEGRERADE MODELLER De takintegrerade modellerna från THERMEX är helt dolda under taket och det enda som syns är sugplattan. Denna lösning ger dig perfekt överblick över kokzonen och rummet.

PASSAT - SVART LUCKA UTAN BELYSNING SOM EXTRA TILLBEHÖR

Passat

PRODUKTER

PASSAT NEWCASTLE MAXI NEWCASTLE MEDIO


TAKINTEGRERAD MODELL » PASSAT

THERMEX  YELLOW LINE 43

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

PASSAT

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I NEDSÄNKT TAK

A

PASSAT - TAKINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 1200 mm Vit 1200 mm Vit

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. Pris 423.19.6161.3 24 695:423.19.6161.2 26 695:-

ENERGIKLASS

Flyttbar motor och vändbart utsug Energisnål LED belysning Elegant glaslucka Möjlighet för tillval av svart lucka utan belysning Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se 

FJÄRRKONTROLL

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Artikelnr. 500.00.3030.0 500.00.3040.0 500.19.1001.9 500.19.1008.9 535.19.2000.9 536.19.4059.9 800.70.6160.9

SÄRSKILDA EGENSKAPER 

LED-BELYSNING

Beskrivning Baldakin, vit, låg (höjd 155 mm) Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Vajerupphängd inbyggnadsram, rostfri Recirkulationsfilter (2 st) Svart lucka utan belysning Slangsats, Ø160 mm

Pris från 24 695:-

Pris 4 395:4 395:2 195:2 195:425:-/st 4 365:380:-

KANTSUG

PRODUKTSPECIFIKATIONER METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Takintegrerad Vitlackerad med vitt glas Bredd 1200 mm 4 hastigheter Aluminiumfilter 3x3 W LED (2700K)

TEKNISKA DATA

MOTOR: Med motor: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 234 m3/t LUFTMÄNGD MAX.: 636 m3/t LJUDEFFEKT: 50-65 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø 150 mm ENERGIKLASS: A

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

TILLVAL: Flyttbar motor i fläktkåpa/ på vind

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

Vändbart utsug

Recirkulation


TAKINTEGRERAD MODELL » NEWCASTLE MAXI

44 THERMEX  YELLOW LINE

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID S - SE

NEWCASTLE MAXI D

NEWCASTLE MAXI - TAKINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 1200 mm Vit 1200 mm Vit 1200 mm Rostfri 1200 mm Rostfri

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 423.19.2161.0 423.19.2161.2 423.19.2168.0 423.19.2168.2

ENERGIKLASS

Pris 15 495:17 495:15 495:17 495:-

Pris från 15 495:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Elegant plåt med runda LED-spot Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se 

LED-BELYSNING

FJÄRRKONTROLL

KANTSUG

PRODUKTSPECIFIKATIONER METALLFILTER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter (2 st) Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Vajerupphängd inbyggnadsram, rostfri Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.19.2000.9 425:-/st 500.00.3040.0 4 395:500.19.1001.9 2 195:500.19.1008.9 2 195:800.70.6160.9 380:-

TEKNISKA DATA

SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 241 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 481 m³/t LJUDEFFEKT: 49-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Horisontellt eller vertikalt utblås ENERGIKLASS: D

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

MODELL: Takintegrerad MATERIAL: Vitlackerad eller rostfri MÅTT: Bredd 1200 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x1,5 W LED (3000 K)

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

FOTO

NEWCASTLE MEDIO D

NEWCASTLE MEDIO - TAKINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 900 mm Vit 900 mm Vit 900 mm Rostfri 900 mm Rostfri

Motor Utan motor Medmotor Utan motor Med motor

Artikelnr. 423.19.2151.0 423.19.2151.2 423.19.2158.0 423.19.2158.2

ENERGIKLASS

Pris 12 495:14 495:12 495:14 495:-

Pris från 12 495:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Elegant plåt med runda LED-spot Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se 

LED-BELYSNING

FJÄRRKONTROLL

KANTSUG

PRODUKTSPECIFIKATIONER METALLFILTER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter (2 st) Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Vajerupphängd inbyggnadsram, rostfri Newcastle Medio skåpfäste Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.19.3000.9 500.19.2001.9 500.19.2008.9 500.30.3010.2 500.30.3020.0 800.70.6160.9

Pris 425:-/st 2 195:2 195:1 315:4 395:380:-

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING:

230 V 207 m³/t 452 m³/t 49-67 dB(A) Horisontellt eller vertikalt utblås ENERGIKLASS: D

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

MODELL: Takintegrerad MATERIAL: Vitlackerad eller rostfri MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x1,5 W LED (3000 K)

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

45

TAKINTEGRERAD MODELL » NEWCASTLE MEDIO

THERMEX  YELLOW LINE


46 THERMEX  YELLOW LINE

KÖKSBÄNKSINTEGRERADE MODELLER

De köksbänksintegrerade lösningarna från Thermex ger ett stilrent uttryck i ditt nya kök. Det finns flera möjligheter till en integrerad lösning. Det finns modeller där fläkten är integrerad i spishällen och det finns modeller där fläkten höjs upp från köksbänken när den används. Bägge lösningarna ger en bra överblick och utsikt över kokzonen.

Le Mans I

PRODUKTER

TRENT LE MANS YELLOW LE MANS I


KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL »TRENT

THERMEX  YELLOW LINE 47

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I SOCKEL

Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

Värmeåtervinning utan lukt

TRENT A ENERGIKLASS

Pris från 17 495:SÄRSKILDA EGENSKAPER

 öksfläkten är diskret dold i köksbänken K och höjs upp när den aktiveras Energisnål LED-belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER FRONTSUG

TRENT - KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 580 mm Rostfri/Svart 880 mm Rostfri/Svart

Motor Med motor Med motor

Artikelnr. Pris 525.21.1062.2 17 495:525.21.1002.2 21 995:-

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

EFTERGÅNGSTIMER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Köksbänksintegrerad Rostfri med svart glas Bredd 580 eller 880 mm 4 hastigheter Aluminiumfilter 2x1 W LED (3000 K)

METALLFILTER

Beskrivning Recirkulationsfilter, 580 mm Recirkulationsfilter, 880 mm Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.21.8260.9 535.21.8200.9 800.70.6160.9

Pris 745:735:380:-

TEKNISKA DATA SÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

230 V 258 m³/t 605 m³/t 52-74 dB(A) Ø150 mm A

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL » LE MANS

48 THERMEX  YELLOW LINE

LE MANS YELLOW

ELEGANT KÖKSFLÄKT MED INDUKTIONSHÄLL Elegant köksfläkt med induktionshäll och möjlighet till Plasmex-filter (förväntad livslängd upp till 10 år) som renar luften 96,5 %.


A+

Pris 18 995:-

ENERGIKLASS

GLAS TOUCH

METALLFILTER

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Spishäll med fläkt Boost funktion på hällen Kokzoner kan sammankopplas för större kokzoner Induktionshäll 2 st zoner på 1500 W, boost till 1800 W 2 st zoner på 1800 W, boost till 2000 W RODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER:

Köksbänkintegrerad Rostfri/Svart glas Bredd 800 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

2x230 V (400 V) 281 m³/t 550 m³/t 40-60 dB(A) Ø150 mm A+

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I SOCKEL

Värmeåtervinning utan lukt

LE MANS YELLOW KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 800 mm Rostfri

Motor Med motor

Artikelnr. Pris 525.21.2002.2 18 995:-

Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter Plasmex® I, kit inklusive monteringslåda Kit - böj och galler

Artikelnr. Pris 535.19.3500.9 975:536.99.1800.9 13 030:830.05.1015.9 3 245:-

Översiktsbilder och mått, se sidan 124 och framåt

INTERN MOTOR:

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Plasmex®-filter

Recirkulation

49

KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL » LE MANS YELLOW

THERMEX  YELLOW LINE


KÔKSBÂNKSINTEGRERAD MODELL » LE MANS I

THERMEX  YELLOW LINE 50

NYHET 2019

LE MANS I

DRÄNERING AV KONDENSVATTEN

SOFTTOUCH ÖPPNING AV LUFTSPALTER KAN ÖPPNAS INDIVIDUELLT FÖR KONCENTRATION AV LUFTEN PLANFÖRSÄNKT I SPISHÄLLEN

ELEGANT KÖKSFLÄKT MED INDUKTIONSHÄLL Elegant köksfläkt med induktionshäll, planförsänkt luftspalt och fyra zoner med bridgefunktion på höger sida. Möjlighet till Plasmex-filter (förväntad livslängd upp till 10 år) som renar luften 96,5 %.


KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL » LE MANS I

THERMEX  YELLOW LINE 51

Optimalt utnyttjande av skåpsdjupet Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

Kan planförsänkas i bänkskivan

Kan monteras med anslutning till imkanal

Värmeåtervinning utan lukt

Sockelmotor

Pris 31 995:-

A

SÄRSKILDA EGENSKAPER, FLÄKT

ENERGIKLASS

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER:

3 hastigheter + boost max luftmängd 711 m³/t Max ljudnivå 68 dB(A) Energiklass A Kanalsystem kan placeras i bakkant av skåpet Motor kan placeras i sockel Enkelt dräneringssystem för kondensvatten Softtouch öppning av luftspalter 

GLASTOUCH

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

"Filtervakt"

Bredd 860 mm, djup 520 mm änster kokzoner 1xØ160 mm (1400 W) och V 1xØ200 mm (2300 W- Boost 3000 W) Höger kokzoner 2x190x210 mm (1600 W - Boost 1850 W och 2100 W - Boost 3000 W) Bridgefunktion på ena sidan vilket möjliggör sammankoppling av 2 zoner vid användning av stora kärl Restvärmeindikator Paus- och resetfunktion Barnsäkring Överhettningsskydd Timerfunktion Varmhållningsfunktion Operativ tidsbegränsning 9-stegs värmekontroll Autostop av spishäll vid full kondenstank Induktionshäll 

FILTERVAKT

Bredd Färg 860 mm Svart

Motor Med motor

Artikelnr. 525.05.1001.2

Översiktsbilder och mått, se sidan 124 och framåt

SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGD V/BOOST: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

230 V 266 m³/t 620 m³/t 711 m³/t (69 dB(A)) 51-68 dB(A) 230x90 mm A

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

LE MANS I KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL

INTERN MOTOR:

TEKNISKA DATA

SÄRSKILDA EGENSKAPER, HÄLL 

Köksbänksintegrerad Svart glas Bredd 860 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter

Pris 31 995:-

Beskrivning Recirkuleringskit (startkit) Long Life recirkuleringsfilter (refill) Plasmex® I, kit inklusive monteringslåda Kit - böj och galler

Artikelnr. Pris 535.05.1100.9 4 755:535.05.1101.9 1 050:536.99.1800.9 13 030:830.05.1015.9 3 245:-

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Plasmex®-filter

Recirkulation


52 THERMEX  YELLOW LINE

VÄGGMONTERADE MODELLER De väggmonterade modellerna från THERMEX kan monteras fritt på väggen eller mellan överskåpen. De snedställda modellerna ger användaren en bra överblick över kokzonen.

Cambridge

PRODUKTER

DECOR 787 CAMINO ECO DECOR 942 STANSTED CARDIFF HARWICH

DERBY SWINDON READING CAMBRIDGE BRIGHTON BIRMINGHAM

LONDON PRESTON II MINI PRESTON II VERTICAL AUTOMATIC CORBY ASTON


53

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

DECOR 787 DECOR 787 - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Vit 600 mm Svart 600 mm Svart 600 mm Rostfri 600 mm Rostfri 700 mm Vit 700 mm Vit 700 mm Svart 700 mm Svart 700 mm Rostfri 700 mm Rostfri 900 mm Vit 900 mm Vit 900 mm Svart 900 mm Svart 900 mm Rostfri 900 mm Rostfri

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 527.41.7861.0 527.41.7861.2 527.41.7862.0 527.41.7862.2 527.41.7868.0 527.41.7868.2 527.41.7871.0 527.41.7871.2 527.41.7872.0 527.41.7872.2 527.41.7878.0 527.41.7878.2 527.41.7891.0 527.41.7891.2 527.41.7892.0 527.41.7892.2 527.41.7898.0 527.41.7898.2

A+

Pris 4 695:6 695:4 695:6 695:4 995:6 995:4 995:6 995:4 995:6 995:5 445:7 445:5 445:7 445:5 445:7 445:5 745:7 745:-

ENERGIKLASS

Beskrivning Recirkulationsfilter Specialskorsten, vit, L:2x1000 mm Specialskorsten, svart L:2x1000 mm Specialskorsten, rostfri, L:2x1000 mm Anpassning av standardskorsten, kapning m. gradlutning Slangsats - Ø 160 mm

INTERN MOTOR:

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Klassisk fläktkåpa i rostfritt, vitt eller svart utförande Energisnål LED-belysning Soft touch Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

SOFT TOUCH

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri, vit- eller

svartlackerad Bredd 600, 700 eller 900 mm 3 hastigheter + BOOST Aluminiumfilter 2x1,3 W LED (3000 K)

MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

TEKNISKA DATA

För extern motor och andra ventilationstyper (“Alla möjligheter”) se flik

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

Pris från 4 695:-

FILTERVAKT

Artikelnr. 535.41.0500.9 537.41.1001.9 537.41.1002.9 537.41.1008.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

Pris 385:1 145:1 145:2 995:2 345:- 380:-

Med motor: MOTOR: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 332 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 605 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 724 m³/t (70dB(A)) LJUDEFFEKT: 48-60 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A+ Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

VÄGGMONTERAD MODELL » DECOR 787

THERMEX  YELLOW LINE


VÄGGMONTERAD MODELL » CAMINO ECO

THERMEX  YELLOW LINE 54

CAMINO ECO D

CAMINO ECO - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 500 mm Rostfri 600 mm Rostfri 700 mm Rostfri 900 mm Rostfri

Motor Med motor Med motor Med motor Med motor

Artikelnr. 527.42.9158.2 527.42.9168.2 527.42.9178.2 527.42.9198.2

ENERGIKLASS

Pris 2 845:2 845:3 095:3 395:-

Pris från 2 845:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Rostfritt utförande Motor med dubbelt turbinhjul Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

TRYCKKNAPPMETALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 500, 600, 700

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning KF59 recirkulationsfilter (set) Anpassning av standardskorsten kapning med gradlutning m.m. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.42.9100.9

Pris 365:-

537.99.0008.9 800.70.6160.9

2 345:380:-

HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

eller 900 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x2,8 W LED

TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 161 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 436 m³/t LJUDEFFEKT: 41-66 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: D ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » DECOR 942

THERMEX  YELLOW LINE 55

DECOR 942 B C

DECOR 942 - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Rostfri 700 mm Vit 700 mm Rostfri 900 mm Vit

Motor Med motor Med motor Med motor Med motor Med motor

Artikelnr. 527.41.3161.2 527.41.3168.2 527.41.3171.2 527.41.3178.2 527.41.3191.2

Pris 4 695:5 195:5 195:5 745:6 045:-

ENERGIKLASS

Pris från 4 695:SÄRSKILDA EGENSKAPER

 lassisk fläktkåpa i rostfritt eller vitt K utförande Energisnål LED-belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

TRYCKKNAPP

PRODUKTSPECIFIKATIONER METALLFILTER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter (2 st) Specialskorsten, vit - 2x1000 mm Specialskorsten, rostfri - 2x1000 mm Anpassning av standardskorsten kapning med gradlutning m.m. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.41.0900.9 537.41.2001.9 537.41.2008.9

Pris 415:1 145:2 995:-

537.99.0008.9 800.70.6160.9

2 345:380:-

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri eller vitlackerad MÅTT: Bredd 600, 700 eller HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

900 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x3,1 W LED (3000 k)

TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 256 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 462 m³/t LJUDEFFEKT: 49-61 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: C ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


THERMEX  YELLOW LINE 56


VÄGGMONTERAD MODELL » STANSTED

THERMEX  YELLOW LINE 57

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

STANSTED A

STANSTED - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 700 mm Rostfri 700 mm Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. Pris 527.42.3278.0 7 695:527.42.3278.2 9 695:-

ENERGIKLASS

Pris från 7 695:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Energisnål LED-belysning Soft touch med belysning Möjlighet för variant till centralventilation Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

För extern motor och andra ventilationstyper (“Alla möjligheter”) se flik

SOFT TOUCHPRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Artikelnr. KF56 recirkulationsfilter (2 st) 535.42.9000.9 Specialskorsten, rostfri, 2x1000 mm 537.42.1033.9 Anpassning av standardskorsten kapning m. gradlutning m.m. 537.99.0008.9 Slangsats, Ø160 mm 800.70.6160.9

Pris 415:-/st 2 995:2 345:380:-

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 700 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x1,5 W LED (3000 K)

METALLFILTER

TEKNISKA DATA FILTERVAKT

MOTOR: Med motor: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 299 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 563 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 718 m³/t (68dB(A)) LJUDEFFEKT: 48-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » CARDIFF

58 THERMEX  YELLOW LINE

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

CARDIFF A

CARDIFF - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Rostfri 600 mm Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. Pris 527.26.1068.0 9 845:527.26.1068.2 11 845:-

ENERGIKLASS

Pris från 9 845:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Rostfri Dekorativa filter Glastouch panel Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 94 Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

För extern motor och andra ventilationstyper (“Alla möjligheter”) se flik

GLASTOUCHEFTERGÅNGSTIMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER METALLFILTER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter, tvättbart Specialskorsten, rostfri, L:2 x1000 mm Anpassning av standardskorsten kapning med gradlutning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.26.1020.9 537.26.7008.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

Pris 945:2 995:2 345:380:-

FILTERVAKT

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 600 mm HASTIGHETER: 5 hastigheter FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 2x1,5 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA

Med motor: MOTOR: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 287 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 635 m³/t LJUDEFFEKT: 48-68 dB(A) ) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

TILLVAL: Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


59

HARWICH

A

HARWICH - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Rostfri 700 mm Rostfri 900 mm Rostfri 1200 mm Rostfri

Motor Med motor Med motor Med motor Med motor

Artikelnr. 527.42.8568.2 527.42.8578.2 527.42.8598.2 527.42.8599.2

Pris 7 495:7 995:8 495:9 495:-

ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

PERIODISK UTSUGNING

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Artikelnr. 535.42.9000.9 537.42.1032.9

Pris 415:-/st 2 995:-

537.99.0008.9 800.70.6160.9

2 345:380:-

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

Rostfri Dekorativa filter Glastouch panel Energisnål LED-belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 600, 700, 900

HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

eller 1200 mm 3 + BOOST Dekorativa filter 2x1,5 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA FILTERVAKT

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

SÄRSKILDA EGENSKAPER 

GLAS TOUCH

Beskrivning Recirkulationsfilter, (2 st) Specialskorsten, rostfri, L:2 x1000 mm Anpassning av standardskorsten kapning med gradlutning m.m.. Slangsats, Ø160 mm

Pris från 7 495:-

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 286 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 564 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 679 m³/t (68 db(A)) LJUDEFFEKT: 48-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

VÄGGMONTERAD MODELL » HARWICH

THERMEX  YELLOW LINE


VÄGGMONTERAD MODELL » DERBY

THERMEX  YELLOW LINE 60

DERBY A

DERBY - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd 600 mm 700 mm 900 mm

Färg Rostfri/glas Rostfri/glas Rostfri/glas

Motor Med motor Med motor Med motor

Artikelnr. 545.21.2068.2 545.21.2078.2 545.21.2098.2

Pris 5 995:5 995:5 995:-

ENERGIKLASS

Pris 5 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Rostfri med glasskärm Energisnål LED-belysning Glastouch panel Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

GLASTOUCHPRODUKTSPECIFIKATIONER METALLFILTER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkuleringsfilter 600/700 mm Recirkuleringsfilter 900 mm (set) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.21.6300.9 535.21.6200.9 800.70.6160.9

Pris 395:745:380:-

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri/glas MÅTT: Bredd 600, 700 eller

HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

900 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x1,5 W LED (3150 K)

TEKNISKA DATA

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

600-700 mm: MODELL: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 408 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 623 m³/t LJUDEFFEKT: 42-70 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A

900 mm: 230 V 405 m³/t 636 m³/t 43-65 dB(A) Ø150 mm A

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » SWINDON

THERMEX  YELLOW LINE 61

SWINDON SWINDON D

SWINDON - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Rostfri/svart 900 mm Rostfri/svart

Motor Med motor Med motor

Artikelnr. 545.21.7062.2 545.21.7092.2

ENERGIKLASS

Pris 7 895:7 895:-

Pris 7 895:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Smart betjäning Modern design Energisnål LED-belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkuleringsfilter (set) Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.21.8300.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

Pris 415:2 345:- 380:-

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri-svart/glas MÅTT: Bredd 600-900 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA

MODELL: 600 mm: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 412 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 571 m³/t LJUDEFFEKT: 61-67 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: D ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

900 mm: 230 V 412 m³/t 571 m³/t 62-68 dB(A) Ø150 mm D

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » READING

THERMEX  YELLOW LINE 62

READING B C

READING - VÄGGMONTERAD MODELL

ENERGIKLASS

Bredd Färg 600 mm Svart 900 mm Vit 900 mm Svart

Motor Med motor Med motor Med motor

Artikelnr. 540.23.1368.2 540.23.1391.2 540.23.1398.2

Pris 5 995:6 495:6 495:-

Pris från 5 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Modern design Energisnål LED-belysning Enkel betjäning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

TRYCKKNAPPPRODUKTSPECIFIKATIONER FRONTSUG

BOTTENSUG

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter (set) Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning Slangsats, Ø125 mm

Artikelnr. 535.23.0560.9 537.99.0008.9 800.70.6127.9

Pris 535:2 345:310:-

PERIODISK UTSUGNING

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Väggmonterad Vitlackerad med vitt glas Svartlackerad med svart glas Bredd 600 eller 900 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x2 W LED

TEKNISKA DATA EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

230 V 232 m³/t 385 m³/t 55-67 dB(A) Ø125 mm C

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » CAMBRIDGE

THERMEX  YELLOW LINE 63

CAMBRIDGE A

CAMBRIDGE - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Rostfri/vit 600 mm Rostfri/svart 900 mm Rostfri/vit 900 mm Rostfri/svart

Motor Med motor Med motor Med motor Med motor

Artikelnr. 540.21.5261.2 540.21.5262.2 540.21.5291.2 540.21.5292.2

Pris 7 895:7 395:8 395:7 895:-

ENERGIKLASS

Pris från 7 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Rostfri med svart- eller vitt glas Glastouch panel Energisnål LED-belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

GLASTOUCHPRODUKTSPECIFIKATIONER FRONTSUG

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

EFTERGÅNGSTIMER

Beskrivning Recirkuleringsfilter (set) Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.21.8300.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

Pris 415:2 345:380:-

METALLFILTER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri med svart- eller vitt glas MÅTT: Bredd 600 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 358 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 639 m³/t LJUDEFFEKT: 60-72 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Vändbart utsug

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » BRIGHTON

THERMEX  YELLOW LINE 64

BRIGHTON A

BRIGHTON - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg Motor Artikelnr. 760 mm Rostfri/svartlackerad Med motor 540.42.2178.2 900 mm Rostfri/svartlackerad Med motor 540.42.2198.2

Pris 10 845:11 545:-

ENERGIKLASS

FRONTSUG

Beskrivning KF56 recirkuleringsfilter (2 st) Specialskorsten, rostfri,L:2x1000 mm Anpassning av standardskorsten, kapning m. gradlutning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.42.9000.9 537.42.1032.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

Pris 415:-/st 2 995:2 345:380:-

BOTTENSUG

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Användarvänlig touchpanel Energisnål LED-belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

GLAS TOUCH

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

Pris från 10 845:-PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri/svartlackerad MÅTT: Bredd 760 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x1,5 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA

760 mm: 900 mm: MODELL: SPÄNNING: 230 V 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 276 m3/t 288 m3/t LUFTMÄNGD MAX.: 537 m3/t 552 m3/t 3 LUFTMÄNGD V/BOOST: 676 m /t (63dB(A)) 686 m3/t (63dB(A)) LJUDEFFEKT: 45-57 dB(A)) 44-58 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm Ø150 mm ENERGIKLASS: A B Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » BIRMINGHAM

THERMEX  YELLOW LINE 65

BIRMINGHAM A

BIRMINGHAM - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 760 mm Rostfri/Vit/Svart

Motor Med motor

Artikelnr. 540.42.2078.2

Pris 8 995:-

ENERGIKLASS

Pris 8 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Rostfritt och glas Energisnål LED-belysning Användarvänlig touchpanel Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

GLAS TOUCHPRODUKTSPECIFIKATIONER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning KF56 recirkuleringsfilter (2 st) Specialskorsten, rostfri, L:2x1000 mm Anpassning av standardskorsten, kapning m. gradlutning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.42.9000.9 537.42.1032.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

Pris 415:-/st 2 995:2 345:380:-

FRONTSUG

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri med

BOTTENSUG

MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

vitt och svart glas Bredd 760 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter 2x1,5 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 302 m3/t LUFTMÄNGD MAX.: 591 m3/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 719 m3/t (63dB(A)) LJUDEFFEKT: 44-58 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » LONDON

THERMEX  YELLOW LINE 66

LONDON A

LONDON - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 760 mm Rostfri/glas

Motor Med motor

Artikelnr. Pris 540.42.2378.2 11 995:-

ENERGIKLASS

Pris 11 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Energisnål LED-belysning Användarvänlig touchpanel Välvd front Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

GLAS TOUCHPRODUKTSPECIFIKATIONER

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

FRONTSUG

Beskrivning KF56 recirkuleringsfilter (2 st) Specialskorsten vägg, rostfri 2x1000 mm Anpassning av standardskorsten, kapning m. gradlutning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.42.9000.9 537.42.1032.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

Pris 415:-/st 2 995:2 345:380:-

BOTTENSUG

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri med svart glas MÅTT: Bredd 760 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x1,5 W LED (3000 K)

EFTERGÅNGSTIMER

TEKNISKA DATA METALLFILTER

FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 302 m3/t LUFTMÄNGD MAX.: 591 m3/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 719 m3/t (63dB(A)) LJUDEFFEKT: 44-58 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » PRESTON II

THERMEX  YELLOW LINE 67

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

PRESTON II A

PRESTON II - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd 600 mm 600 mm 900 mm 900 mm

Färg Svart Svart Svart Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

ENERGIKLASS

Artikelnr. Pris 540.23.2068.0 540.23.2068.2 540.23.2098.0 540.23.2098.2

Pris från 11 795:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Luckan kan öppnas för optimal evakuering Energisnål LED-belysning Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

11 795:13 795:12 995:14 995:-

LED-BELYSNING

GLASTOUCHFRONTSUG

PRODUKTSPECIFIKATIONER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Artikelnr. Recirkuleringsfilter 600 mm 535.23.0570.9 Recirkuleringsfilter 900 mm (2 st) 535.23.0575.9 Ljudisolering, 600 mm 536.99.1700.9 Ljudisolering, 900 mm 536.99.1701.9 Specialskorsten, L:2x980 mm * 537.23.1019.9 Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning 537.99.0008.9 Slangsats, Ø160 mm 800.70.6160.9 * Passar ihop med nedersta del av standardskorsten (480+980)

Pris 385:385:-/st 4 995:4 995:2 995:2 345:380:-

BOTTENSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Motor monterad i köksfläkt

TEKNISKA DATA BREDD 600 MM

Med motor: BREDD: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 312 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 560 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 787 m³(69 dB(A)) LJUDEFFEKT: 53-64 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri/Svart glas MÅTT: Bredd 600 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

Vändbart utsug

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » MINI PRESTON II

THERMEX  YELLOW LINE 68

NYHET 2019 ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

MINI PRESTON II A

MINI PRESTON - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg Motor 600 mm Vit Utan motor 600 mm Vit Med motor 600 mm Svart Utan motor 600 mm Svart Med motor 800 mm Vit Utan motor 800 mm Vit Med motor 800 mm Svart Utan motor 800 mm Svart Med motor

Artikelnr. 540.23.2041.0 540.23.2041.2 540.23.2048.0 540.23.2048.2 540.23.2081.0 540.23.2081.2 540.23.2088.0 540.23.2088.2

ENERGIKLASS

Pris 11 995:13 995:11 295:13 295:13 245:15 245:12 545:14 545:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Designad för ergonomisk användarvänlighet Effektivt frontsug samt filter i bakkant Energisnål LED-belysning Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

FRONTSUGPRODUKTSPECIFIKATIONER

För extern motor och andra ventilationstyper (“Alla möjligheter”) se flik

BOTTENSUG

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

PERIODISK UTSUGNING

Beskrivning Recirkuleringsfilter (set) Specialskorsten, tvådelad, rostfri, L:2x1000 mm Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning Slangsats, Ø160 mm

Pris från 11 295:-

Artikelnr. 535.23.0555.9 537.23.1119.9 537.99.0008.9 830.51.2162.9

Pris 1 075:2 995:2 345:380:-

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri med svart glas MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Rostfri med vitt glas Bredd 600 eller 800 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter 2x3 W LED (3000 K)

EFTERGÅNGSTIMER

TEKNISKA DATA BREDD 600 MM METALLFILTER

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 300 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 530 m³/t LUFTMÄNGD M V/BOOST: 780 m³/t (72dB(A)) LJUDEFFEKT: 54-66 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

Vändbart utsug

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » VERTICAL AUTOMATIC

THERMEX  YELLOW LINE 69

MED DC-MO TOR Extrem t tyst

VERTICAL AUTOMATIC

  

Motor Med motor Med motor

Artikelnr. Pris 540.21.1001.2 13 995:540.21.1002.2 13 995:-

B A++ ENERGIKLASSE ENERGIKLASS

FRONTSUG

BOTTENSUG

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

EFTERGÅNGSTIMER

Artikelnr. 535.21.8400.9 537.21.4002.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

Pris 485:1 845:2 345:380:-

METALLFILTER

FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Pris 13 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

"Silkesyta" på glaset Glasluckan öppnar automatiskt Glasluckan öppnar i 3 steg beronde på vald hastighet Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

Beskrivning Recirkulationsfilter (set) Förlängningsadapter, svart, L:1000 mm Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning Slangsats, Ø160 mm

BOTTENSUG

ÖPPNA OCH STÄNG AUTOMATISKT

VERTICAL AUTOMATIC - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 900 mm Vit 900 mm Svart

A

Energi klassPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Svartlackerad med svart glas

MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Vitlackerad med vitt glas Bredd 900 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x1,5 W LED

TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 229 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 505 m³/t LJUDEFFEKT: 45-58 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A++ Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL » CORBY

THERMEX  YELLOW LINE 70

CORBY A+ ENERGIKLASSE ENERGIKLASS

Pris 22 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Designad för ergonomisk användarvänlighet Energisnål LED-belysning Glastouchpanel med sliderfunktion Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

DIMMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER

CORBY - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 900 mm Rostfri/Vitt glas 900 mm Rostfri/Svart glas

Motor Med motor Med motor

Artikelnr. 540.35.3091.2 540.35.3098.2

GLASTOUCH

Pris 22 395:22 395:-

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

BOTTENSUG

EFTERGÅNGSTIMER

Beskrivning Recirkulationsfilter Förlängningsadapter, rostfri, L:850 mm Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.35.3000.9 385:537.35.1010.9 2 995:537.99.0008.9 2 345:800.70.6160.9 380:-

METALLFILTER

FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläktMODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri med vitt glas Rostfri med svart glas MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 9 hastigheter + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 3x3 W LED (4000 K)

TEKNISKA DATA SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 215 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 550 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 700 m³/t (61 dB(A)) LJUDEFFEKT: 39-59 dB(A) KANALANPASNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A+ Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


VÄGGMONTERAD MODELL

THERMEX  YELLOW LINE 71

» ASTON

ASTON A ENERGIKLASS

Pris 11 145:SÄRSKILDA EGENSKAPER

 nvändarvänlig design och optimal överblick A över kokzonen Energisnål LED-belysning Öppningsbar lucka för bättre effekt Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link Modul® - se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

BOTTENSUG

ASTON - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Rostfri/Vit

Motor Med motor

Artikelnr. Pris 527.23.0061.2 11 145:-

EFTERGÅNGSTIMER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter (set) Specialskorsten, rostfri, L:2x1000 mm Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.23.0555.9 537.23.1019.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

PERIODISK UTSUGNING

Pris 1 075:2 995:2 345:380:-

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri med vitt glas MÅTT: Bredd 600 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3,7 W LED (6500 K) TEKNISKA DATA SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 303 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 518 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 772 m³ (68 dB(A)) LJUDEFFEKT: 51-62 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mmz ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


72 THERMEX  YELLOW LINE

FRIHÄNGANDE MODELLER De frihängande modellerna från THERMEX är perfekta att placera över köksöar. Filterplattans närhet till kokzonen ger effektiv uppsugning av matos.

Ronda 600 Plus

PRODUKTER

RONDA 600 PLUS OXFORD DECOR 787 STANSTED

CARDIFF HARWICH DERBY


73

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

RONDA 600 PLUS A

RONDA 600 PLUS - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd Färg Ø600 mm Rostfri Ø600 mm Rostfri

Motor Utan motor Med motor

ENERGIKLASS

Artikelnr. Pris 528.26.6068.0 20 995:528.26.6068.2 22 995:-

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Artikelnr. 537.26.6068.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Motor monterad i köksfläkt

En uppdaterad THERMEX klassiker Energisnål LED-belysning Filter även i ytterkant Levereras med fjärrkontroll Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri MÅTT: Ø600 mm HASTIGHETER: 5 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x2 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA

Pris 4 245:3 545:380:-

Med motor MOTOR: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 292 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 647 m³/t LJUDEFFEKT: 53-66 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø160 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

SÄRSKILDA EGENSKAPER 

FJÄRRKONTROLL

Beskrivning Förlängningsadapter, rostfri, L:1000 mm Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning Slangsats, Ø160 mm

Pris från 20 995:-

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

FRIHÄNGANDE MODELL » RONDA 600 PLUS

THERMEX  YELLOW LINE


FRIHÄNGANDE MODELL » OXFORD

THERMEX  YELLOW LINE 74

OXFORD A

OXFORD - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd Färg Ø600 mm Rostfri

Motor Med motor

Artikelnr. Pris 528.21.5018.2 12 495:-

ENERGIKLASS

SOFT TOUCH

EFTERGÅNGSTIMER

Beskrivning Anpassning av standardskorsten, ej gradlutning Slangsats - Ø 160 mm

Artikelnr. 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 3 545:380:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Rund fläktkåpa i rostfritt utförande Energisnål LED-belysning Soft touch panel Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

Pris 12 495:-

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri MÅTT: Ø600 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x1,5 W LED (3150 K) TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 406 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 637 m³/t LJUDEFFEKT: 42-65 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø 150 mm ENERGIKLASS: A ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Kanalanslutning anpassning möjlig


FRIHÄNGANDE MODELL » DECOR 787

THERMEX  YELLOW LINE 75

NYHET 2019 ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

DECOR 787 A

DECOR 787 - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 600 mm 600 mm 600 mm 600 mm 900 mm 900 mm 900 mm 900 mm

Färg Motor Vit Utan motor Vit Med motor Rostfri Utan motor Rostfri Med motor Vit Utan motor Vit Med motor Rostfri Utan motor Rostfri Med motor

Artikelnr. 528.41.7861.0 528.41.7861.2 528.41.7868.0 528.41.7868.2 528.41.7891.0 528.41.7891.2 528.41.7898.0 528.41.7898.2

ENERGIKLASS

Pris 11 995:13 995:11 995:13 995:12 995:14 995:12 995:14 995:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Energisnål LED-belysning Soft touch panel med belysning Möjlighet för variant till centralventilation Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

SOFT TOUCHPRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter Slangsats - Ø 160 mm

Pris från 11 995:-

Artikelnr. Pris 535.41.0500.9 385:800.70.6160.9 380:-

METALLFILTER

FILTERVAKT

MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri eller vitlackerad MÅTT: Bredd 600 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x1,3 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 332 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 605 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 724 m³/t (70dB(A)) LJUDEFFEKT: 48-60 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


FRIHÄNGANDE MODELL » STANSTED

THERMEX  YELLOW LINE 76

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

STANSTED A

STANSTED - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd Färg Motor 900 mm Rostfri Utan motor 900 mm Rostfri Med motor

Artikelnr. Pris 528.42.3298.0 15 995:528.42.3298.2 17 995:-

ENERGIKLASS

Pris från 15 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Energisnål LED-belysning Soft touch med belysning Möjlighet för variant till centralventilation Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

SOFT TOUCHPRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Artikelnr. KF56 recirkulationsfilter (2 st) 535.42.9000.9 Specialskorsten, rostfri, L:2x1000 mm för rakt tak 537.42.1034.9 Specialskorsten, rostfri, L:1950 mm för gradlutning 537.42.1042.9 Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning 537.99.1008.9 Slangsats, Ø160 mm 800.70.6160.9

Pris 415:-/st 4 245:4 245:3 545:380:-

EFTERGÅNGSTIMER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Frihängande Rostfri Bredd 900 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter 2x1,5 W LED (3000 K)

METALLFILTER

TEKNISKA DATA FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

MOTOR: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGD V/BOOST: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Med motor: 230 V 299 m³/t 564 m³/t 718 m³/t (68dB(A)) 48-63 dB(A) Ø150 mm A

LUFTMÄNGD ENLIGT EN 61591. LJUDNIVÅ ENLIGT EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


FRIHÄNGANDE MODELL » CARDIFF

THERMEX  YELLOW LINE 77

ETER ÖJLIGH ALLA M AN 8-17 ID - SE S

CARDIFF A

CARDIFF - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd Färg 900 mm Rostfri 900 mm Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. Pris 528.26.1098.0 17 995:528.26.1098.2 19 995:-

ENERGIKLASS

Pris från 17 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Rostfri Dekorativa filter Användarvänlig touchpanel Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 94 Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

För extern motor och andra ventilationstyper (“Alla möjligheter”) se flik GLASTOUCHEFTERGÅNGSTIMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Recirkulationsfilter, tvättbart Specialskorsten, L: 1950 mm Anpassning av standardskorsten Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.26.1020.9 537.26.7508.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 945:4 245:3 545:380:-

METALLFILTER

FILTERVAKT

MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 5 hastigheter FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 4x1,5 W LED TEKNISKA DATA

Med motor: MOTOR: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 269 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 613 m³/t LJUDEFFEKT: 52-67 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø 150 mm ENERGIKLASS: A

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

Luftmängd enligt EN 61591 . Ljudnivå enligt EN 60704

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


FRIHÄNGANDE MODELL » HARWICH

THERMEX  YELLOW LINE 78

HARWICH

A

HARWICH - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd Färg 900 mm Rostfri

Motor Med motor

Artikelnr. 528.42.9698.2

Pris 11 495:-

ENERGIKLASS

GLAS TOUCH

Beskrivning KF56 recirkulationsfilter (2 st) Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning Slangsats - Ø160 mm

Artikelnr. 535.42.9000.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 415:-/st 3 545:380:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Rostfri Dekorativa filter Användarvänlig touchpanel Energisnål LED-belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

Pris 11 495:-

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 4x1,5 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA

FILTERVAKT

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 286 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 564 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 679 m³/t (68 db(A) LJUDEFFEKT: 48-63 dB(A) ) KANALANSLUTNING: Ø 150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 607044

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


FRIHÄNGANDE MODELL » DERBY

THERMEX  YELLOW LINE 79

DERBY A

DERBY - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 900 mm

Färg Rostfri/glas

Motor Med motor

Artikelnr. 545.21.2198.2

Pris 10 995:-

ENERGIKLASS

GLASTOUCH

EFTERGÅNGSTIMER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Artikelnr. 535.21.6200.9 800.70.6160.9

Pris 745:380:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Rostfri med glasskärm Energisnål LED-belysning Glastouch panel Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

Beskrivning Recirkuleringsfilter (set) Slangsats, Ø160 mm

Pris 10 995:-

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri/glas MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 3 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x1,5 W LED (3150 K) TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 414 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 631 m³/t LJUDEFFEKT: 45-67 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


80 THERMEX  YELLOW LINE

MODELLER FÖR CENTRALVENTILATION THERMEX Central-Line är en flexibel produktlinje, speciellt framtagen till bostäder med centralt ventilationssystem. Central-Line går tvärs genom THERMEX sortiment med utvalda modeller för såväl underbyggnad som vägg och frihängande. Kontrollpanelen är mekanisk eller elektronisk softtouch. En del av THERMEX CentralLine modeller kan även kopplas ihop med Värmeåtervinningsaggregat.


THERMEX  YELLOW LINE

PRODUKTER

SKÅPINTEGRERADE MODELLER

VÄGG- & FRIHÄNGANDE MODELLER

AIRGRIP AIRSLIM CENTRAL PLAN 250/251 CENTRAL FS 302 CENTRAL FSK-495-11 CENTRAL CV1200 CENTRAL GEMINI III CENTRAL TFHCE 460 II

AIR-TECH II CENTRAL CARDIFF CENTRAL 902

81


AIRGRIP

PAT. PENDING

F R A M T I D E N S

S P I S K Å P A

Den nya designen på spiskåpan fångar upp oset bättre, så att det inte sprids i bostaden. Airgrip har en större uppfångninsvolym jamfört med klassiska spiskåpor med plan botten samt inbyggda reflektorer som ökar verkningsgraden på spiskåpan.

AIRGRIP PAT PENDING

VARFÖR ÄR DENNA BÄTTRE?

Vortex reflektorer

Klassiska spiskåpor med plan botten har ofta problem att fånga upp ånga och stekos vid dimensionerade luftmängder för centralventilation i lägenheter. Det beror på att oset snabbt stiger uppåt och att spiskåpan inte hinner fånga upp allt. Mycket av oset smiter förbi spiskåpan och sprids till övriga bostadsutrymmen. Genom att ändra på spiskåpans grundläggande plana utseende till en spiskåpa med större uppfångningsvolym, kan osets snabba rörelser fångas upp och evakueras. Den nya designen är ytterligare förbättrad genom att det sitter invändiga reflektorer i bägge sidor på spiskåpan. De invändiga reflektorerna skapar en vortex i spiskåpan och förbättrar därmed uppfångningsförmågan ytterligare.

Vanlig spiskåpa

Oset fångas effektivt upp på grund av ny design med vortex reflektorer i bägge sidor av spiskåpan och cirkulärt spaltutsug i mitten.

OSUPPFÅNGNINGSGRAD - AIRGRIP

20,2 l/sek = 66,7 % (72 m3/t) 30,2 l/sek = 76,3 % (108 m3/t) 40,2 l/sek = 78,6 % (144 m3/t)

598 x 505 x 128 mm 598 x 505 x 128 mm 598 x 505 x 128 mm

OSUPPFÅNGNINGSGRAD -VANLIG SPISKÅPA Osuppfångningsgrad v/40 l/sek = 64,4%

Testad enligt IEC 61591:1997+A1:2005 - v/ SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

20,2 l/sek = 77,5 % (72 m3/t) 30,2 l/sek = 80,4 % (108 m3/t) 40,2 l/sek = 80,3 % (144 m3/t) 1:1997+A1:2 00 159 5 C6 IE

D RE A T ÄTTGRAD B S5 % GS

ETILL 2NGNIN T UPP PFÅ

s tit u t

598 x 505 x 100 mm 598 x 505 x 100 mm 598 x 505 x 100 mm

LUFTFLÖDE

P

OSSU

PS

sin

20,2 l/sek = 63 % (72 m /t) 30,2 l/sek = 71 % (108 m3/t) 40,2 l/sek = 72 % (144 m3/t)

HÖJD

rsk

ni

598 x 480 x 80 mm 598 x 480 x 80 mm 598 x 480 x 80 mm

3

JVF. N OR M

LUFTFLÖDE

ng

BREDD DJUP

BREDD DJUP HÖJD

ver

iges Tekniska

Fo


83

AIRGRIP PAT. PENDING

Utförande Vit inkl hygrostat och potentialfri kontakt Vit inkl hygrostat och potentialfri kontakt Vit inkl hygrostat och potentialfri kontakt Svart/Rostfri inkl hygrostat och potentialfri kontakt Svart/Rostfri inkl hygrostat och potentialfri kontakt Svart/Rostfri inkl hygrostat och potentialfri kontakt

Artikelnr. 530.26.5007.2 530.26.5012.2 530.26.5008.2 530.26.5000.2 530.26.5002.2 530.26.5006.2

GLASTOUCH

Pris 13 395:13 395:13 795:12 695:12 695:13 795:-

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Futuristisk design 3 olika höjd varianter Kan monteras under standardskåp så att det linjerar med övrig köksinredning Möjlighet till energibesparande behovsstyring efter den relativa luftfuktigheten i bostaden Timerfunktion: 20, 40, 60 min Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

LED-BELYSNING 60

40

Bredd 598x80 598x100 598xx128 598x80 598x100 598x128

Pris från 12 695:-

- SKÅPINTEGRERAD MODELL

20

AIRGRIP

TIMER

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad eller MÅTT: FILTER: BELYSNING:

rostfri och svartlackerad Bredd 598 mm Aluminiumfilter 3x2 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

Vid större objekt, vänligen be om offert!

KANALANSLUTNING:

Ø125 mm

SKÅPINTEGRERAD MODELL » AIRGRIP

THERMEX  YELLOW LINE


AIRSLIM - CENTRALVENTILATION Pris från 8 895:LED-BELYSNING

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Flexibel design Levereras i andra mått och färger mot merkostnad Möjlighet till grovjustering av spjäll före leverans Spjäll justerbart från helt stängt till helt öppet Energivänlig LED-belysning Potentialfri kontakt L ågt tryckfall Monteringsbeslag medföljer, snabb och enkel installation Timerfunktion: 20, 40 och 60 min. 

SOFT TOUCH 60

40

AIRSLIM - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 600x50 mm Vit 600x75 mm Vit

Artikelnr. 530.99.1001.2 530.99.1101.2

TIMER

Pris 8 895:9 895:-

NYHET AIRSLIM II - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 600x50 mm Vit Inkl. fuktsensor 600x50 mm Vit Inkl. Top Link®

Artikelnr. Pris 530.99.1021.2 9 195:530.99.1031.2 11 995:-

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

20

SKÅPINTEGRERAD MODELLL » AIRSLIM

84 THERMEX  YELLOW LINE

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad FÄRG: Vitlackerad MÅTT: Bredd 600 mm / Specialmått FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x1,5 W LED (2900 K) OSUPPTAGNING: 75 % vid 54 L/S


85

DIMENSIONERINGSDIAGRAM

Figur 1: Ljudmätning med total A-mätt Ljudeffektnivå LWA angivet för mätpunkterna. Linjära axlar.

Figur 2: Ljudmätning med total A-mätt Ljudeffektnivå LWA angivet för mätpunkterna. Linjära axlar.

Lätt att montera

Andra mått och färger mot merkostnad

Helt öppet Helt stängt

Lågt tryckfall

SKÅPINTEGRERAD MODELL » AIRSLIM

THERMEX  YELLOW LINE


CENTRAL PLAN 250/251 Pris 5 145:-

60

Bredd 500 mm 600 mm

Färg Vit Vit

40

PLAN 250 MED METALLSPJÄLL Artikelnr. 530.30.2150.2 530.30.2250.2

Pris 5 145:5 145:-

PLAN 250 MED METALLSPJÄLL OCH SWITCH Bredd 500 mm

Färg Vit

Artikelnr. 530.30.2300.2

Pris 6 995:-

Färg Vit

TIMER

SÄRSKILDA EGENSKAPER

 lan-Volym är försedda med timerstyrt P injusteringsspjäll Timer Tvättbart filter 

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad MÅTT: Bredd 500 eller

VOLYM 251 MED METALLSPJÄLL Bredd 600 mm

20

SKÅPINTEGRERAD MODELL » CENTRAL PLAN 250/VOLYM 251

THERMEX  YELLOW LINE 86

Artikelnr. 530.30.2251.2

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Pris 6 195:-

FILTER: BELYSNING:

TEKNISKA DATA KANALANSLUTNING:

Vid större objekt, vänligen be om offert!

600 mm Polyesterfilter 1x11 W lysrör

Ø125 mm


SKÅPINTEGRERAD MODELL » CENTRAL FS 302

THERMEX  YELLOW LINE 87

CENTRAL FS 302 Pris från 4 395:-

CENTRAL FS 302 - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm

Färg Vit

Artikelnr. 530.25.5121.2

Pris 4 395:-

LED-BELYSNING

Bredd 600 mm

Färg Vit

Artikelnr. 530.25.5161.2

Översiktsbilder och mått » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Pris 5 795:-

Vitlackerad Injusteringsspjäll

 METALLFILTER

CENTRAL FS 302 - MED SWITCH (SLUTANDE KONTAKT)

SÄRSKILDA EGENSKAPERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad MÅTT: Bredd 600 mm FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED TEKNISKA DATA KANALANSLUTNING: Ø125 mm

Vid större objekt, vänligen be om offert!


CENTRAL FSK-495-II Pris 9 295:-

60

Bredd 600 mm

Färg Vit med rostfri front

Artikelnr. 530.30.5067.2

Pris 9 295:-

40

CENTRAL FSK-495-11 - SKÅPINTEGRERAD MODELL

20

SKÅPINTEGRERAD MODELL » CENTRALFSK-495-11

THERMEX  YELLOW LINE 88

TIMER

 METALLFILTER

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Försedd med timerstyrt injusteringsspjäll

PRODUKTSPECIFIKATIONER

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vit med rostfri front MÅTT: Bredd 600 mm FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 1x11 W lysrör TEKNISKA DATA

KANALANSLUTNING:

Vid större objekt, vänligen be om offert!

Ø125 mm


SKÅPINTEGRERAD MODELL » CENTRAL CV1200

THERMEX  YELLOW LINE 89

CENTRAL CV1200 Pris från 6 495:-

CENTRAL CV1200 - SKÅPINTEGRERAD MODELL Färg Vit Vit Vit med volymdel

Artikelnr. 530.26.5050.2 530.26.5010.2 530.26.5011.2

LED-BELYSNING

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Injusteringsspjäll Timerfunktion: 20, 40, 60 min Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

SOFT TOUCH 60

40

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Pris 6 495:6 495:7 195:-20

Bredd 500 mm 600 mm 600 mm

TIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER

MODELL Skåpintegrerad MATERIAL Vitlackerad Bredd Bredd 500 eller 600 mm FILTER Aluminiumfilter BELYSNING 2x3 W LED TEKNISKA DATA

KANALANSLUTNING

Vid större objekt, vänligen be om offert!

Ø125 mm


SKÅPINTEGRERAD MODELL » CENTRAL GEMINI III

90 THERMEX  YELLOW LINE

CENTRAL GEMINI III Pris 5 645:-

CENTRAL GEMINI III - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 600 mm

Färg Vit med switch

Artikelnr. 530.41.5041.2

Pris 5 645:-

LED-BELYSNING

Bredd 600 mm

Färg Rostfri front

Artikelnr. 536.41.5028.9

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Pris 865:-

Utdragbar Injusteringsspjäll Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

TRYCKKNAPP

TILLBEHÖR (Se sidan 112)

SÄRSKILDA EGENSKAPER

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad MÅTT: Bredd 600 mm FILTER: 2 aluminiumfilter BELYSNING:

2x2,5 W LED

TEKNISKA DATA

KANALANSLUTNING:

Vid större objekt, vänligen be om offert!

Ø125 mm


SKÅPINTEGRERAD MODELL » CENTRAL TFHCE 460 II

91 THERMEX  YELLOW LINE

CENTRAL TFHCE 460 II Pris 12 545:-

CENTRAL TFHCE 460 II - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd 548 mm

Färg Rostfri

Artikelnr. 530.26.5018.2

Pris 12 545:-

LED-BELYSNING

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Injusteringsspjäll Aluminiumfilter Timerfunktion: 20, 40, 60 min Variant med flyttbar panel upp till 2,5 m Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

SOFT TOUCH

40

20

60

TIMER

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 548 mm FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x2 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Vid större objekt, vänligen be om offert!

KANALANSLUTNING:

Ø125 mm


92

fettfri - bak om THERMEX köksfläktar

Ju bättre fläkt, dess mindre köksrengöring När potatisen kokar och kotletterna steks är det inte bara doften som sprider sig i köket. Luften är full av fukt, os och ultra-små fettpartiklar som sätter sig på ytskikt, väggar, tak och möbler. Om du inte har en fläkt som klarar uppgiften är det som gjort för regelbunden rengöring av fettbelagda ytor i hela köket.

THERMEX köksfläktar har filter som samlar upp fettpartiklarna En korrekt dimensionerad och installerad THERMEX fläkt säkrar en effektiv utsugning. Inte bara av fukt och os – utan även fettpartiklarna. Alla THERMEX modeller har fettfilter av stål. Fläkten suger den fettmättade luften genom filtret. När luften träffar det kalla stålet kyls den ner och fettpartiklarna fastnar i filtret.

Rena fettfilter fungerar bäst Fettfiltren skall hållas så rena som möjligt för att behålla effektiviteten. Beroende på hur ofta och vilken typ av mat du lagar så skall du åtminstone räkna med att diska dina filter en gång i månaden ... men det är ju också betydligt lättare än att skura hela köket! Lägg dina filter i blöt med diskmedel och skura med diskborste. Det går också bra att köra dina filter i diskmaskinen, det finns dock en risk att maskindiskmedlet missfärgar stålet.

”Helt fri från städning i köket blir du aldrig, men … Med en THERMEX Fläkt undviker du att använda onödiga krafter på fettpartiklar, som bara hör hemma på ett ställe ... i fläktens fettfilter och inte på varken bänkskivor, möbler eller prydnadssaker”


NYHET 2019

AIR-TECH II Pris 11 295:-

AIR-TECH II - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Rostfri

Artikelnr. Pris 530.99.2001.2 11 295:-

LED-BELYSNING

Flexibel design Levereras i andra mått och färger mot merkostnad Möjlighet till grovjustering av spjäll före leverans Spjäll justerbart från helt stängt till helt öppet Energivänlig LED-belysning Potentialfri kontakt Timerfunktion: 20, 40 och 60 min. 

SOFT TOUCH

40

20

60

TIMER

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

SÄRSKILDA EGENSKAPER

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: FILTER: BELYSNING:

Vid större objekt, vänligen be om offert!

Väggmonterad Rostfri Bredd 600 mm Aluminiumfilter 2x1,5 W LED (2900 K)

VÄGG- & FRIHÄNGANDE MODELL » AIR-TECH II

93


CENTRAL CARDIFF Pris från 17 995:-

CENTRAL CARDIFF - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd 600 mm 900 mm

Färg Rostfri Rostfri

Artikelnr. Pris 540.26.4168.2 17 995:540.26.4198.2 18 895:-

LED-BELYSNING

60

40

CENTRAL CARDIFF - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 900 mm

Färg Rostfri

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Glastouch panel Dekorativa filter Timer Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

GLASTOUCH

20

VÄGG- & FRIHÄNGANDE MODELL » CENTRAL CARDIFF

THERMEX  YELLOW LINE 94TIMER

Artikelnr. Pris 540.26.5198.2 22 495:-

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

PRODUKTSPECIFIKATIONER METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: FILTER: BELYSNING:

4X1,5 W LED - Frihängande modell

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning

Artikelnr.

Pris

Specialskorsten, rostfri, vägg, L:2x1000 mm Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning, vägg Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning, frih.

537.26.7008.9 537.26.7508.9 537.99.0008.9 537.99.1008.9

2 995:4 245:2 345:3 545:-

Vid större objekt, vänligen be om offert!

Kanalanslutning anpassning möjlig

Vägg/Frihängande Rostfri Bredd 600 eller 900 mm Dekorativa filter 2x1,5 W LED - Väggmodell

TEKNISKA DATA

KANALANSLUTNING: Ø125 mm


VÄGGMONTERAD MODELL » CENTRAL 902

THERMEX  YELLOW LINE 95

CENTRAL 902 Pris från 8 495:-

CENTRAL 902 - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Rostfri 900 mm Rostfri

Artikelnr. Pris 530.20.9068.2 8 495:530.20.9098.2 8 495:-

LED-BELYSNING

Artikelnr. Pris 530.20.9168.2 9 995:530.20.9198.2 9 995:-

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT

Rostfri Injusteringsspjäll Möjlighet för inbyggd Trigger (slutande kontakt)

 TRYCKKNAPP

CENTRAL 902 -MED SWITCH (SLUTANDE KONTAKT) Bredd Färg 600 mm Rostfri 900 mm Rostfri

SÄRSKILDA EGENSKAPER

METALLFILTERPRODUKTSPECIFIKATIONER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 600 eller 900 mm FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x2,5 W LED TEKNISKA DATA KANALANSLUTNING:

Vid större objekt, vänligen be om offert!

Ø125 mm


96

MODELL I INDUSTRI DESIGN Denna industriella design passar i kök med ett lite råare uttryck, eller i kök där det är behov för en extra bra osuppfångning.


97

Semi industri

PRODUKTER

SEMI INDUSTRI


SKÅPINTEGRERAD MODELL » INDUSTRI KÖKSFLÄKT

98 THERMEX  YELLOW LINE

NYHET 2019

SEMI INDUSTRI A

SEMI INDUSTRI - VÄGGMONTERAD MODELL

ENERGIKLASS

BESTÄLLNINGSVARA Bredd Färg 600 mm Rostfri 900 mm Rostfri 1200 mm Rostfri

Motor Med motor Med motor Med motor

Artikelnr. 470.76.5060.0 470.76.5090.0 470.76.5120.0

Pris 17 645:19 445:21 145:-

Pris från 17 645:SÄRSKILDA EGENSKAPER

 lassisk fläktkåpa i rostfritt utförande K Energisnål LED-belysning Soft touch Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Modul - se sidan 11 

LED-BELYSNING

SOFT TOUCHPRODUKTSPECIFIKATIONER EFTERGÅNGSTIMER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 600, 900 eller

METALLFILTER

TILLBEHÖR (Se sidan 112) Beskrivning Artikelnr. Recirkulationsfilter (set) 535.76.5000.9 Anpassning av standardskorsten, kapning med gradlutning 537.99.0008.9 Slangsats - Ø160 mm 800.70.6160.9

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 124 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

Pris 985:2 345:380:-

HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

1200 mm 3 hastigheter + BOOST Aluminiumfilter 3x2,1 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA

230 V SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: 280 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 570 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 730 m³/t (70dB(A)) LJUDEFFEKT: 48-56 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig


THERMEX  YELLOW LINE

99

SLAMRAR

SPJÄLLET

I DIN KÖKSFLÄKT NÄR DET BLÅSER UTE? ITT RFR E MM SLA PJÄLL D S ME

T LIG N A D V LL ME SPJÄ

De flesta köksfläktar är utrustade med ett spjäll (kallrasskydd) som öppnas när fläkten sätts på, och stängs när fläkten stängs av.

Min. 1m

KAN DU TÄNKA DIG ETT SPJÄLL SOM INTE SLAMRAR?

THERMEX slammerfri installation i köksfläkt

Oftast är det lufttrycket från köksfläkten som öppnar spjället, men vid blåsigt väder kan det uppstå undertryck som får spjället att öppna och stänga, även om fläkten är avstängd. Det får fläkten att slamra samtidigt som varm luft sugs ut ur bostaden. Med ett slammerfritt spjäll från THERMEX undviker du buller och värmeförlust. Eftersom klaffarna försluts hermetiskt undviker du dessutom att kall luft tränger in utifrån. THERMEX slammerfria spjäll har 3 inbyggda klaffar som gör att det ska till en mycket målriktad påverkan för att spjället ska öppnas. En målriktad påverkan sker när köksfläkten sätts på, men inte vid sporadisk påverkan av blåst.

THERMEX SLAMMERFRIA SPJÄLL Bredd Ø125 mm Ø150 mm

Artikelnr. Pris 850.60.0125.9 1 300:850.60.0150.9 1 625:-

THERMEX slammerfri installation i vägg


TIPS & GODA RÅD

100 THERMEX  YELLOW LINE

TIPS & GODA RÅD

FÅ UT DET BÄSTA AV DIN THERMEX-KÖKSFLÄKT Motorlujd En kraftigare motor har en större utsugningskapacitet men låter också mera. Du kan reducera ljudet genom att sänka hastigheten på fläkten. Större delen av tiden man lagar mat är det oftast tillräckligt att använda fläktens lägsta hastigheter.

Uppstår det ljud när den möter motstånd. Ju rakare, med minsta möjliga antal böjar, du kan göra din fläktkanal och ju större kanalen är som luften transporteras igenom, desto längre ljud blir det.

Luft- och kanalljud Luft i rörelse medför ljud. Precis som när vinden susar

Så här undviker du feta fingeravtryck på de eleganta stålytorna

Det finns flera rejäla energibesparingar att göra om du använder din köksfläkt på rätt sätt.

Dagens trend med rostfritt stål är elegant, men även en aning opraktisk. Minsta beröring skapar tydliga fingeravtryck på stålytorna. Detta bekymmer kan du undvika helt och hållet genom att använda dig av fjärrkontrollen som följer med som standard eller extratillbehör till flera av THERMEX köksfläktar. På så vis undviker du fysisk kontakt och får en köksfläkt fri från fingeravtryck. Om det ändå skulle inträffa har THERMEX utvecklat en effektiv rengöringsspray – "Metalpolish" – särskilt avsedd för rostfria köksfläktar.

En köksfläkt som körs på högsta hastighet använder en och en halv gånger så mycket ström som om den körs på lägsta hastigheten. Att köra på högsta hastigheten är faktiskt bara nödvändigt när man kokar eller steker mat som ångar eller osar mycket. Stäng fönster och sätt på köksfläkten fem minuter innan du ska börja steka/koka. Då skapar du det undertryck som behövs i köket. På så sätt behöver motorn inte köra på maximal effekt. Den lägre och mer målinriktade sugeffekten sparar även på uppvärmningskostnaderna, eftersom du skickar ut mindre mängd värme (luft) som finns i ditt kök.


När det gäller takintegrerade modeller

Max. 3000 mm

ska man tänka på att avståndet mellan spisen och filterytan är längre än normalt. Denna typ av modell är i normala fall utrustad med kantsug och igensättningsfritt labyrintfilter, vilket ökar effektiviteten. THERMEX rekommenderar att avståndet mellan spishäll och filter inte är större än 3 meter.

Undvik förlust av sugkraft Undvik 90 °-vinklar så långt det är möjligt. En vinkel på 90 ° ger lika stor förlust i sugkraft som en meter slang/rör. Korta alltid slangar och rör så att installationen blir så kort som möjligt. Ju längre installation, desto större tryckförlust = lägre sugkraft. Använd alltid största möjliga rördiameter. Om din köksfläkt/motor har en anslutning på Ø160, ska röret du använder vara på minst Ø160 osv. Om du bara använder en storlek mindre kan effekten minska med upp till 66 %.

Ta bort oönskat ljud THERMEX rekommenderar alltid att du använder kondens-/ljudisolerade slangar/rör i hela installationen, detta motverkar oönskat ljud och fukt. Om du har köpt en produkt med extern motor kan du med fördel köpa och installera en ljuddämpare mellan köksfläkten och motorn. Ljuddämparen dämpar ljudet av luftgenomströmningen i installationen ytterligare. (kontakta din återförsäljare för mer information)

101

KANALANSLUTNINGANPASSNING

LÅT THERMEX SKRÄDDARSY KÖKSFLÄKTENS

SKORSTEN

För ett stort antal modeller är det möjligt att anpassa köksfläktens skorsten till köket. THERMEX kan korta, förlänga eller anpassa skorstenen i vinkel i till exempel tak med lutning.

Om standardkanalanslutningen måste var längre, ska man använda en extra lång kanalanslutning eller förlängningsadapter. I dessa fall tillkommer en extrakostnad.

Rena fettfilter fungerar bäst Fettfilter ska vara så rena som möjligt för att effektiviteten ska bibehållas. Beroende på hur ofta och vilken typ av mat du lagar, ska du räkna med att behöva rengöra dina metallfilter cirka en gång i månaden – men så är det ju mycket enklare än att göra rent hela köket. Följ alltid bruksanvisningen som följer med produkten.

Optimalt avstånd

500-700 mm

THERMEX rekommenderar att du monterar din köksfläkt 500-700 mm ovanför spisen och minst 65 cm över en gasspis. Tänk på att alltid ta hänsyn till myndighetskrav och specifikationer för spis och köksfläkt.

Om standardkanalanslutningen måste var längre, ska man använda en extra lång kanalanslutning eller förlängningsadapter. I dessa fall tillkommer en extrakostnad.

KANALANSLUTNING-ANPASSNING

THERMEX  YELLOW LINE


SÅ FUNGERER EN KÖKSFLÄKT

102 THERMEX  YELLOW LINE

SÅ FUNGERAR EN KÖKSFLÄKT

Inneklimat och ventilation

Det räcker inte att öppna fönstret

Det ställs idag mycket höga krav avseende isolering av bostäder. Det är naturligtvis bra för elräkningen, klimatet och vår gemensamma planet. Dessvärre betyder denna grad av isolering samtidigt att våra hus får svårt att andas - till skada för både hus och boende. Det är det problemet din köksfläkt skall lösa för köket, som utan jämförelse är det rum i bostaden, där behovet av luftväxling är som störst.

En köksfläkt som är rätt monterad skapar ett undertryck i köket, så att ånga, fukt och matos inte sprider sig till resten av bostaden. På det sättet hjälper köksfläkten till att förbättra luften i hela bostaden. Till gagn och glädje för både huset och de som bor där. Fläkten suger den fettmättade luften genom filtret. När luften träffar det kalla stålet kyls den ner och fettpartiklarna fastnar i filtret. Ju större köksfläkten är i förhållande till spisen, dess bättre evakuering av luften får du. Om du så skall välja väggmonterad eller frihängande, intern eller extern motor, evakuering eller kolfilter med recirkulation, så handlar det i grund och botten om dina personliga val och önskemål i kombination med byggnadens rent fysiska möjligheter och begränsningar. Det är dessa tekniska val, vi vill guida dig igenom på dessa Tips & Fakta sidor. Har du frågor ut över detta, så är du alltid välkommen till våra THERMEX återfösäljare, som alla arbetar mot samma mål som oss: Att ge dig ett komplett beslutsunderlag, när du skall välja den THERMEX lösning, som du skall ha glädje av varje dag i många år framöver.


UTSUGNINGSPRINCIPER & FILTER Kantsug Köksfläktar med kantsug har en exklusiv design med filterna väl gömda inne i fläkten. Kantsug isolerar oset med osynliga luftströmmar hela vägen runt. Sugkraften koncentreras till öppningarna, lufthastigheten ökar och ljudnivån blir aningen högre.

Filter i botten Filter i botten har störst sug- och filteryta, lägre lufthastighet och mindre luftljud. Antalet filter i botten (sugytan) och luftmängden avgör effektiviteten. Utöver det är filterna lätta att ta ner i samband med rengöring. Uppfångningsförmågan kan ökas betydligt genom större filteryta, och det är naturligtvis en fördel att fläkten täcker hela spisen och gärna mer därtill.

Vertikal utsugning

Köksfläktar med vertikal utsugning ger bättre plats och större svängrum vid spisen. Vertikal utsugning är en kombination av filter i botten och kantsug. Här får du det bästa från bägge principer och massor av plats så att du enkelt kommer åt kastrullerna.

Stålfilter fångar fettet

Aktivt kolfilter tar bort lukten

Fläkten suger den fettmättade luften genom filtret. När luften träffar det kalla stålet kyls den ner och fettpartiklarna fastnar i filtret. Då metall kyler luften effktivt, är denna process mest effektiv om filtret är av metall, vilket det är på alla THERMEX-modeller.

Aktivt kolfilter används på köksfläktar med recirkulation, som inte har någon kanalanslutninganslutning. Kolfiltret tar bort lukten, men inte fukten. Filtret skall rengöras regelbundet men kan som regel inte tvättas utan bör bytas ut ca två gånger om året.

103

UTSUGNINGSPRINCIPER & FILTER

THERMEX  YELLOW LINE


INSTALLATION & MONTERING

104 THERMEX  YELLOW LINE

INSTALLATION & MONTERING

Lätt att montera en THERMEX lösning Om du är händig, så kan du sköta monteringen själv. När du köper en THERMEX produkt, får du naturligvis med en monteringsanvisning. Här leder vi dig step-bystep genom hela installationen.

Inbyggd motor

Z MAX I SKY, MET Z MAX I, MET SUN II MET Z MEDIO & MON

ESPAÑOL ENGLISH SVENSKA SUOMI DANSK NORSK

RINGS VEJLEDNING

MONTE g Asennusohjeet ing Monteringssanvisnin n Installasjonsvejledn Mounting instructio Instrucciones de montaje

Om du inte känner dig mogen för uppgiften, så råder vi dig att överlåta monteringen till din THERMEX återförsäljare. Här finns också alla nödvändiga tillbehör till både köksfläkten och monteringen.

Inbyggd motor Motorn är inbyggd i köksfläkten. Sugförmågan är bra och den kompakta köksfläkten är lätt att montera. Inbyggd motor ger dock som regel högre ljudnivå än en extern motor. Kolfilter för recirkulering finns oftast som tillbehör

Extern motor Motorn placeras på vind, tak eller yttervägg. Utsugningskapaciteten är som regel högre än vid motsvarande köksfläkt med inbyggd motor. Ljudnivån är betydligt lägre, eftersom ljudkällan är flyttad från köket. Flera THERMEX modeller kan även användas till centralventilation.

Extern motor


ANVÄNDNING & SKÖTSEL

Daglig rengöring

Torka av fettfiltert med en fuktig trasa efter varje matlagning. Här kommer fler enkla tips på hur du kan hålla din fläkt ren och fräsch.

Lackerade köksfläktar Fläkten rengörs med en fuktig trasa eventuellt med diskmedel.

Skapa undertryck i köket Slå på fläkten 5 minuter innan du börjar med själva matlagningen så hinner det etableras ett effektivt undertryck. När maten är färdig sänker man hastigheten på fläkten och låter den gå ytterligare 10-15 minuter för att rensa luften helt. Det kan vara frestande att öppna köksfönstret, men gör inte det! Det förstör luftcirkulationen omkring köksfläkten och hindrar fläkten från att skapa det undertryck, som skall suga fukten, lukten och matoset ut från köket innan det sprider sig till resten av bostaden. Det skall dock finnas tilluft, t.ex. genom ventiler eller en dörr på glänt. Eldar du samtidigt i en öppen spis som kräver luft, bör du låta ett fönster vara öppet i detta rum.

Spara på strömmen En fläkt som går på högsta hastighet drar ca 50% mer ström än en som går på lägsta hastighet. Högsta hastighet behöver bara användas när man lagar mat som osar eller luktar mycket.

Goda ventilationsförhållanden Om fläkten inte fungerar som den ska kan orsaken vara böjd slangsats, för många böjar på kanalanslutningen eller fel kanalanslutningdimension i förhållande till fläktens kapacitet. Goda ventilationsförhållanden ger en effektiv funktion och därmed lägre energiförbrukning.

Köksfläktar med glasytor Fläkten rengörs med en fuktig trasa eventuellt med diskmedel. Efterbehandlas med "Metalpolish". Glasskivan putsas med vanligt fönsterputsmedel.

Rostfria köksfläktar Fläkten rengörs med en fuktig trasa eventuellt med diskmedel. Efterbehandlas med "Metalpolish".

Stålfilter Beroende på hur ofta och vilken typ av mat du lagar så skall du åtminstone räkna med att diska dina filter en gång i månaden. Lägg dina filter i blöt med diskmedel och skura med diskborste. Det går också bra att köra dina filter i diskmaskinen, det finns dock en risk att maskindiskmedlet missfärgar stålet.

Kolfilter Filtret skall rengöras regelbundet men kan som regel inte tvättas utan bör bytas ut ca två gånger om året.

105

ANVÄNDNING & SKÖTSEL

THERMEX  YELLOW LINE


ECO-DESIGN

106 THERMEX  YELLOW LINE

ECO-DESIGN FÖRKLARING Energieffektivitetsklass Energieffektivitetsindexet beräknas ut i från den årliga effektförbrukningen för köksfläkten vid den optimala driftspunkten och den nominella melektriska effektförbrukningen för belysningssystemet.

Leverantörens modellbeteckning

Cardiff Vægmonteret Väggmonterad

Leverantörens namn eller varumärke

A++ A+

50

Flödesdynamisk effektivitet Här beräknas, i grova drag, fläktens mest effektiva punkt. Här mäts luftmängden mot statisk tryckskillnad och elektrisk ineffekt.

kWh/annum

ABCDEFG

ABCDEFG

65/2014

Belysningseffektivitet Här mäts belysningen, angivet i lux, vid kokzonen i förhållande till energiförbrukningen.

CDEFG

AB

68dB

Detta är en förhållningsstalsberäkning, där man jämför den årliga förbrukningen för produkten A+++ (AEC) mot en standardförbrukning A++ (SAEC). Där 100 motsvarar A+ samma förbrukning som standardenheten. Så ju lägre tal desto bättre, detta översätts sedan till en bokstavs klassificering. Utgångspunkten är en genomsnittlig användning av belysningen på 2 timmar per dag och en genomsnittlig driftstid av fläkten på 1 timme per dag. Köksfläktens eventuella förbrukning när den är avstängd eller i stand-by läge, läggs till ovanpå detta.

Årlig energiförbrukning I uträkningen utgår man från följande: Den genomsnittliga belysningstiden är 2 timmar per dag. Den genomsnittliga driftstiden för fläkten är 1 timme per dag i FDE – den punkt där fläkten har bäst effektivitet, alltså störst luftmängd i förhållande till tryckfall och elförbrukning.

Fettfiltreringseffektivitetsklass Här anges hur stor del av den totala fettmängden som fångas upp av filtret (i %).

Bullervärde (Ljudeffekt) Här är det viktigt att påpeka att man tidigare angav ljudtrycket som vanligtvis är lägre än ljudeffekten.

Det skall poängteras att filtret definieras som varande en borttagbar del av köksfläkten. Genom att t.ex. göra glasplattan borttagbar på Metz, så räknas den till filtret.

Ljudeffekten mäts i Watt (som högtalare) men anges i dB(A). Ljudtryck mäts i pascal med en mikrofon (vanligtvis på 1 m avstånd) och anges motsvarande i dB(A).


THERMEX  YELLOW LINE

107


MOTORER

108 THERMEX  YELLOW LINE

EXTERNA MOTORER

NYHET 2019

TVF VINDSFLÄKT

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Tystgående Levereras med med ljud- och kondensisolerad låda

För montering på vind eller liknande. Effektiv och tystgående EC-motor. Hölje i galvaniserad plåt.

EXTERN TVF - CAB-200, EC MOTOR 16 625:Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³ Ljudnivå (dB) Vikt i kg

225.34.3720.2 230 161 1090 53 23,0

Övergångar Ø200-160 mm medföljer.

Valfri montering.

Ljuddämpare finns som tillbehör.

Flödesdiagram – Qv: Luftmängd I m3/h – Psf: Statisk tryck i mmWG och Pa – Törr luft vid 20 ºC och 760 mmHg CAB-200 ECOWATT p sf

[P a]

600 5 00

1 0V

8V

3

6

400 3 00 2 00

1 000

6V 9

2

8 00 5

4V 12

1 00 0

1 200

11

0

2 00

7 00

8

400

50

4 00

0

10

7

600

800

6 00 4

1

1 000 q v [m3 /h]

P [W 1 60

1 0V

1 20

8V

80 6V

40 0

4V

0

2 00

400

600

800

1 000 q v [m3 /h]

TVF-CAB-200, EC-MOTOR INKL. AC/DC KONVERTER Artikelnr.

18 875:-

225.34.3721.2

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 135


109

EXTERNA MOTORER

KVK VINDSFLÄKTAR SÄRSKILDA EGENSKAPER

Vindsfläkten monteras på vind. Ger därför låg ljudnivå i köket. Sladd med jordad stickpropp. Lätt att öppna för rengöring. Hölje av varmförzinkad plåt som invändigt är isolerad.

KVK SILENT 160 Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

10 000:225.60.0004.2 230 89 550 36 17,2 H: 266/D: 482/B: 505

KVK SILENT 200 Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

12 275:225.60.0007.2 230 105 738 40 21,1 H: 352/D: 604/B: 500

Specifikationerna på externa motorer är angivna som friblåsande.

EXTERN TX MOTOR

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Tillverkad i vädertåligt rostfritt stål Elegant design för placering på yttervägg

Extern TX motor är den fläkt som levereras för montering på yttervägg.

Extern TX Motor Vägg

5 225:-

Artikelnr. 225.19.1100.2 Nätanslutning (V) 230 Effektförbrukning 186 Luftmängd m³/t v. 0 vs. 900 Hastighet i varv/min 1300 Ljudnivå (dB(A )– 3 m) 71 Extern TX motor vägg levereras endast vid köp av köksfläkt

AC/DC konverter Artikelnr.

2 250:536.99.1100.9

Används vid inkoppling av extern DC-motor där köksfläkten har AC-styrning.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 136

MOTORER

THERMEX  YELLOW LINE


MOTORER

110 THERMEX  YELLOW LINE

EXTERNA MOTORER

TAKFLÄKTAR

SÄRSKILDA EGENSKAPER

TFSR/TFSK Takfläkten monteras på yttertak vilket ger låg ljudnivå i köket. Fällbara och utrustade med servicebrytare för enkel rengöring.

Tystgående takfläkt som är utformad för att anslutas till köksfläkt utan motor. Serien kan styras av samtliga köksfläktar utan motor. Tillverkade av pulverlackerad galvaniserad stålplåt. Finns i färgerna svart, röd eller grå.

TFSR 200 Artikelnr, svart Artikelnr, röd Artikelnr, grå Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m3/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

TFSK 200 Artikelnr, svart Artikelnr, röd Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Hastighet i varv/min Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

4 400:240.65.1200.2 240.65.1209.2 240.65.1203.2 230 108 749 40,2 4,2 H: 160/Ø: 485

5 800:240.65.0100.2 240.65.0200.2 230 108 749 40,2 4,2 H: 160/D: 421/B: 421

TFSR 315 M Artikelnr, svart Artikelnr, röd Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m3/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

TFSK 315 M Artikelnr, svart Artikelnr, röd Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Hastighet i varv/min Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

7 750:240.65.1315.2 240.65.1319.2 230 231 1249 55 9,1 H: 206/Ø: 485

9 225:240.65.0300.2 240.65.0400.2 230 231 1249 55 10,8 H: 206/D: 521/B: 521

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 136 MOTOR TILLBEHÖR » SE SIDAN 113


111

EXTERNA MOTORER

TTP TAKMOTOR

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Vertikalt utblås Kanalanslutninganpassning för fasta rör Tillverkat i vädertålig plast Kan enkelt tas loss och göras ren

Tystgående takfläkt som är tillverkad i vädertåligt material. Kan styras av samtliga THERMEX köksfläktar utan motor. P-modellen är för montering på sluttande tak och kan enkelt justeras efter takets lutning. S-modellen är utformad för platta tak. NYHET 2019

XL-Eco 250P Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension

20 725:240.40.0141.0 230 165 1224 2560 80 °C 41,9-71,0 Ø200

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

Eco 220P Artikelnr. Nätanslutning (V) Energiforbrug (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

13 250:240.40.0131.0 230 85 925 2580 80 °C 41,9 – 70 Ø160

E220P Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

10 000:240.40.0110.0 230 85 860 2600 80 °C 52 Ø160

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

NYHET 2019

XL-Eco 250S Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

19 375:240.40.0142.0 230 165 1224 2560 80 °C 41,9 - 71,0 Ø200

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

Eco 220S Artikelnr. Nätanslutning (V) Energiforbrug (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

12 400:240.40.0132.0 230 85 925 2580 80 °C 41,9 – 70 Ø160

E220S Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

8 000:240.40.0111.0 230 85 860 2600 80 °C 52 Ø160

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » Se sidan 137 MOTORTILLBEHÖR » Se sidan 112

MOTORER

THERMEX  YELLOW LINE


TILLBEHÖR

112 THERMEX  YELLOW LINE

TILLBEHÖR

TILLBEHÖR TILL TTP TAKMOTOR

Frånluftshuv

Artikelnr. 240.40.0117.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Pris 4 475:-

Genomföring till E220P / Eco 220P

Tilluftshuv Artikelnr. 240.40.0130.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Pris 10 000:-

Universal tegelgenomföring - Typ 1

Artikelnr. 240.40.0112.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-47° Pris 3 350:-

RENGÖRING

Genomföring 2-kupig betongpanna - Typ 2

Artikelnr. 240.40.0113.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-45° Pris 2 275:-

Genomföring papptak - 11-45° - Typ 3

Artikelnr. 240.40.0116.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 11-45° Pris 1 800:-

THERMEX rekommenderar stålrengöringsmedel Metalpolish. Genomföring profilerat plåttak - Type 4

Artikelnr. 240.40.0114.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-40° Pris 2 000:-

Beskrivning Artikelnr Metalpolish, 600 ml 499.99.9999.9

Pris 475:-

LJUDDÄMPARE

Artikelnr. 240.40.0115.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 11,5-35° Pris 2 000:-

Genomföring till XL-Eco 250P

Genomföring Universal - Typ 1

Om motorn är externt monterad vill du kanske minska motorbuller och luftljud ytterligare med hjälp av en ljuddämpare.

Genomföring, Classic pap/ plåttak - Typ 5

Artikelnr. 240.40.0124.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 0-47° Pris 2 825:-

Genomföring 2-kupig betongpanna - Typ 2

Artikelnr. 240.40.0123.0 Färg Svart Bredd Ø200mm Lutning 0-45° Pris 2 825:-

Genomföring papptak - Typ 6

Artikelnr. 240.40.0118.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-11° Pris 2 000:-

Tillbehör till E220S / Eco 220S

Takfundament

Artikelnr. 245.54.5180.9 Färg Galvaniserad Bredd 295x295x165 mm Lutning 0° Pris 4 025:-

OBS: Måste installeras nedan rökning eller likande

Genomföring Classic papp-/plåttak - Typ 3

Beskrivning Artikelnr Ø160 mm 515.99.0160.9 Ø200 mm 515.99.0200.9

Pris 4 150:5 950:-

Artikelnr. 240.40.0126.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 11-47° Pris 2 275:-

Genomföring papptak - Typ 5

Artikelnr. 240.40.0125.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 0-47° Pris 2 275:-

Genomföring papptak- Typ 6

Artikelnr. 240.40.0128.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 0-11° Pris 2 825:-


TILLBEHÖR TILL TFSR TAKFLÄKT Takgenomföring till TOB TOB 200-315 Takgenomföring - svart

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1200.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 560 4 475:-

TOB 200-315 Takgenomföring - röd

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1209.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 560 4 475:-

Takgenomföring till TOS TOS 200-315 Takgenomföring - svart

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1160.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 585 4 225:-

TOS 200-315 Takgenomföring - röd

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

PRODUKTSPECIFIKATIONER TAKGENOMFÖRING TOB & TOS

Takgenomföringarna monteras i taklutningen. Tillverkade av pulverlackerad galvaniserad stålplåt. Finns i färgerna svart, röd och grå. Beslagets spirorör är isolerat med 30 mm nätmatta. 3 m el-kabel samt underbeslag, som monteras på undertak, ingår. Takgenomföring TOB används vid takbeklädnad av tvåkupig betongtakpanna av standardtyp. Takgenomföring TOS används vid släta takbeklädnader av t.ex. papp eller plåt. SÄRSKILDA EGENSKAPER

TFSR/TFSK Takfläkten monteras på yttertak vilket ger låg ljudnivå i köket.

Fällbara och utrustade med servicebrytare för enkel rengöring

245.65.1169.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 585 4 225:-

TOB 200-315 Takgenomföring - grå

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1000.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 560 4 475:-

113

TILLBEHÖR

THERMEX  YELLOW LINE


TILLBEHÖR

114 THERMEX  YELLOW LINE

TILLBEHÖR

Monteringsadapter för sänkta tak

Artikelnr. Pris

Passar alla FRIHÄNGANDE MODELLER Monteringsadapter Plåt

452.99.9901.9

4 645:-

Monteringsadapter för sänkta tak Passar alla FRIHÄNGANDE MODELLER

Metallpolish

Artikelnr.

Metallpolish, 600 ml flaska

499.99.9999.9

Pris 475:-

Metallpolish

Monteringsbord

Artikelnr.

Monteringsbord / 60 kg / 800 mm (se foto)

498.00.2000.0

Pris 10 875:-*

* nettopris

Monteringsbord Max belastning: 60 kg Lyfthöjd: 800 mm


115

ANPASSNING Om man vill anpassa en standardskorsten, kapning med gradlutning etc.är priset: Väggmodelll: Frihängande:

Kapning med gradlutning av lång skorsten till vägg- eller frihängande modell.

2 345:3 545:Förlängningsadapter - Lång Skorsten

Om standardskorstenen skall vara längre så behövs istället en extra lång skorsten eller en förlängningsadapter. Vid de tillfällena blir det ett tilläggspris.

Kapning med gradlutning av standard. skorsten till vägg- eller frihängande modell.

OBS! Vid extra lång skorsten är priset för standardskorstenen avdraget. Priset på olika skorstenar och förlängningar framgår av nedanstående lista.

Standardskorsten

Vad vi behöver veta vid anpassning av specialskorstenar Centrummått Baksida

Grader

11

12

1

Vänster

9 8

Totallängd

Skorstenslängd

10

7

6

5

Front Om lutningen skall skäras diagonalt på skorstenen så skall den högsta punkten noteras under ytterligare information. Den röda streckade linjen visar ett exempel där högsta punkt är

•••••

kl. 01:30.

Front

Totallängd = centrummått*: Grader*: Högsta punkt*:

* Dessa punkter skall fyllas i. Ytterligare information noteras i fältet till höger.

Ytterligare information:

TILLBEHÖR

THERMEX  YELLOW LINE


116 THERMEX  YELLOW LINE

Wasteminator THERMEX

Avfallskvarnar

THERMEX HAR NÖJET ATT PRESENTERA EN PRODUKT SOM GÖR AVFALLSPÅSEN LÄTTARE OCH MILJÖN I KÖKET BÄTTRE! • Metallskiva som pressar ut matresterna genom en perforering med 1500 varv per minut. • 2 st. rivjärn maler sönder matresterna i små, små delar med 1500 varv per minut.

• Praktisk propp som används för att trycka ner matresterna i kvarnen.

• Med luftpåverkad start/stoppknapp som kan placeras i bänk eller underskåp.

• Anslutning till diskmaskin. Diskmaskinens avloppsvatten kan användas för ”rengöring” av kvarnen.

ALLMÄN INFO Cirka 1/3 av köksavfallet i ett hushåll är av den beskaffenhet att det kan gå igenom en avfallskvarn. Med Wasteminator slipper man tunga, blöta och illaluktande avfallspåsar. Avfallskvarnen Wasteminator maler avfall som t.ex. frukt- och grönsaksrester, kyckling- och fiskben, kaffe, tepåsar och övriga matrester. Inne i själva kvarnen sitter det en metallskiva med klossar på som med 1.500 varv per minut pressar ut matresterna genom en perforering, var efter 2 st rivjärn maler sönder matresterna i små små delar som sedan sköljs ut genom avloppet. THERMEX står naturligtvis till tjänst med ytterligare information och vägledning.

• Kom ihåg att det krävs tillstånd från kommunen för att få montera en avfallskvarn!

Wasteminator II TEKNISKA SPECIFIKATIONER • Effekt: 370W (1/2 HK). • Spänning: 230V. • Levereras med jordad stickropp. • Induktionsmotor med 1500 varv/min. • Ljudeffek 15-25 dB. • Vikt 6 kg.

Artikelnr.

Beskrivning

Pris

780.67.2000.2

Wasteminator II

6 495:-


THERMEX  YELLOW LINE

Wasteminator III

117

NYHET 2019

TEKNISKA SPECIFIKATIONER • Effekt: 560W (3/4HK). • Spänning: 230V. • Levereras med jordad stickropp. • Induktionsmotor med 1480/1680 varv/min. • Ljudeffek 15-25 dB. • Vikt 6 kg. Artikelnr. 780.67.2020.2

Wasteminator IV

Beskrivning Wasteminator III

Pris 6 995:-

NYHET 2019 173 117

365

130

247

Ø210

172

TEKNISKA SPECIFIKATIONER 93,5

Ø114 (Ø110)

147 Ø180

• Effekt: 560W (3/4HK). • Spänning: 230V. • Levereras med jordad stickropp. • Autoreversibel. • Induktionsmotor med 1480/1780 varv/min. • Ljudeffek 15-25 dB. • Vikt 10,5 kg.

Artikelnr. 780.67.2030.2

Beskrivning Wasteminator IV

Pris 8 495:-


118 THERMEX  YELLOW LINE

Elegant indirekt LEDbelysning som ökar belysningen när dörren öppnas och dämpar den igen när dörren stängs.

Önskas öppningen åt andra hållet kan dörren enkelt hängas om.

Winemex vinkylar är utrustade med 3-lags glas som säkrar hög energieffektivitet. Glaset är dessutom UV-behandlat så att det skyddar vinerna mot sol och ljus.

Winemex vinkylar är utrustade med kompressorstyrt befuktningssystem.

Winemex kan monteras så att dörrarna linjerar med övriga skåp i köket utan att det påverkar öppningen av dörrarna.

Kraftfulla svartlackerade gångjärn. Möjlighet att höjdjustera dörren för att passa mot övriga köksskåp.

WINEMEX Thermex nya serie av sommelier skåp (vinkylar). Serien innehåller fem högkvalitets skåp för förvaring av det antal flaskor vin som det finns behov för.

WINEMEX 69

PRODUKTER

Winemex 20 Winemex 24 Winemex 40 Winemex 69 Winemex 145


119

NYHET2019

WINEMEX 20 WINEMEX 20 - FRISTÅENDE/INBYGGNADSMODELL Höjd 820-890 mm

Bredd Färg 295 mm Svart

Artikelnr. Pris 910.21.1000.2 11 995:-

A+ ENERGIKLASS

Pris 11 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

5 hyllor av FSC-certifierat bokträ LED-belysning i toppen och på sidorna Möjlighet att hänga om dörren Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor Ventilationsgaller i sockeln Dörren är gjord så att skåpets front linjerar med övriga köksskåp vid inbyggnad 

LED-BELYSNING

GLAS TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER MATERIAL: Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

Winemex skåpet är utrustat med kolfilter och ventilation för att säkra en bra och luktfritt klimat i vinkylen. Via elegant luftgaller i nederkant på skåpet ledes överskottsvärmen från skåpet ut i rummet.

HÖJD: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM:

Svartlackerad plåt med glasdörr Justerbar 820-890 mm 1 20 50 liter

TEKNISKA DATA SPÄNNING ENERGIKLASS: ENERGIFÖRBRUKNING: KLIMATKLASS: LJUDNIVÅ: MODELL:

230 V A+ 93 kWh/år SN - T (+10 °C til +43 °C) 42 dB Kan användas fristående eller byggas in

Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin. ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 138 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

VINKYLAR » WINEMEX 20

THERMEX  YELLOW LINE


VINKYLAR » WINEMEX 24

120 THERMEX  YELLOW LINE

NYHET 2019

WINEMEX 24 WINEMEX 24 - INBYGGNADSMODELL Höjd 443 mm

Bredd Färg 555 mm Svart

Artikelnr. Pris 910.21.1001.2 13 395:-

A+ ENERGIKLASS

Pris 13 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Passar för inbyggnad i skåp för mikrovågsugn 3 utdragbara hyllor av FSC-certifierat bokträ LED-belysning i toppen och på sidorna Möjlighet att hänga om dörren Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor 

LED-BELYSNING

GLAS TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER MATERIAL:

Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

HÖJD: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM:

Svartlackerad plåt med glasdörr 443 mm 1 24 51 liter

TEKNISKA DATA SPÄNNING ENERGIKLASS: ENERGIFÖRBRUKNING: KLIMATKLASS: LJUDNIVÅ: MODELL:

230 V A+ 92 kWh/år N (+16 °C til +32 °C) 40 dB För inbyggnad

Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 138 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se


121

NYHET 2019

WINEMEX 40 WINEMEX 40 - FRISTÅENDE/INBYGGNADSMODELL Höjd 820-890 mm

Bredd Färg 595 mm Svart

Artikelnr. Pris 910.21.1002.2 16 895:-

B C ENERGIKLASS

Pris 16 895:SÄRSKILDA EGENSKAPER

10 hyllor av FSC-certifierat bokträ LED-belysning i toppen och på sidorna Dubbelt skåp med en zon på varje sida Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor Ventilationsgaller i sockeln 

LED-BELYSNING

GLAS TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER MATERIAL: HÖJD: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM:

Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

Winemex skåpet är utrustat med kolfilter och ventilation för att säkra en bra och luktfritt klimat i vinkylen. Via elegant luftgaller i nederkant på skåpet ledes överskottsvärmen från skåpet ut i rummet.

Svartlackerad plåt med glasdörr Justerbar 820-890 mm 2 40 100 liter

TEKNISKA DATA SPÄNNING ENERGIKLASS: ENERGIFÖRBRUKNING: KLIMATKLASS: LJUDNIVÅ: MODELL:

230 V C 200 kWh/år SN - T (+10 °C til +43 °C) 42 dB Kan användas fristående eller byggas in

Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 138 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

VINKYLAR » WINEMEX 40

THERMEX  YELLOW LINE


VINKYLAR » WINEMEX 69

122 THERMEX  YELLOW LINE

NYHET 2019

WINEMEX 69 B

WINEMEX 69 - FRISTÅENDE MODELL Höjd 1275-1295 mm

Bredd 480 mm

Färg Svart

ENERGIKLASS

Artikelnr. Pris 910.21.1003.2

Pris 18 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

8 utdragbara hyllor av FSC-certifierat bokträ LED-belysning i toppen och på sidorna Möjlighet att hänga om dörren Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor 

18 995:-

 LED-BELYSNING

GLAS TOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER MATERIAL:

Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

HÖJD: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM:

Svartlackerad plåt med glasdörr 1275-1295 mm 2 69 191 liter

TEKNISKA DATA Winemex skåpet är utrustat med kolfilter och ventilation för att säkra en bra och luktfritt klimat i vinkylen.

SPÄNNING ENERGIKLASS: ENERGIFÖRBRUKNING: KLIMATKLASS: LJUDNIVÅ: MODELL:

230 V B 203 kWh/år SN (+10 °C til +32 °C) 42 dB Fristående

Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 138 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se


123

Förvaringszon 1

Förvaringszon 2

Serveringszon

NYHET 2019

WINEMEX 145 WINEMEX 145 - FRISTÅENDE/INBYGGNADSMODELLL Höjd 1720-1740 mm

Bredd Färg 595 mm Svart

Artikelnr. Pris 910.21.1004.2 29 995:-

B C ENERGIKLASS

Pris 29 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Passar för inbyggnad i kylskåpsnisch 9 utdragbara hyllor av FSC-certifierat bokträ 1 utdragbar displayhylla av FSC-certifierat bokträ Upphängning till vinglas som kan monteras i toppen av skåpet medföljer LED-belysning i toppen och på sidorna Möjlighet att hänga om dörren Ljudsvag vibrationsdämpad kompressor 

LED-BELYSNING

GLAS TOUCH

Elegant elektronisk betjäningspanel med temperaturvisning.

PRODUKTSPECIFIKATIONER

Elegant displayhylla till dina bästa viner.

MATERIAL:

Winemex skåpet är utrustat med kolfilter och ventilation för att säkra en bra och luktfritt klimat i vinkylen. I Winemex 145 finns också möjlighet att förvara vinglas så att dessa har rätt temperatur när vinet skall serveras.

Via elegant luftgaller i nederkant på skåpet ledes överskottsvärmen från skåpet ut i rummet.

HÖJD: ANTAL ZONER: ANTAL FLASKOR: VOLYM:

Svartlackerad plåt med glasdörr 1720-1740 mm 3 145 368 liter

TEKNISKA DATA SPÄNNING ENERGIKLASS: ENERGIFÖRBRUKNING: KLIMATKLASS: LJUDNIVÅ: MODELL:

230 V C 262 kWh/år SN - T (+10 °C til +43 °C) 42 dB Kan användas fristående eller byggas in

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 138 OCH FRAMÅT För ytterligare tekniska data och energimärkning hänvisas till www.thermex.se

Apparaten är endast avsedd för förvaring av vin.

VINKYLAR » WINEMEX 145

THERMEX  YELLOW LINE


YELLOW LINE 2018 På följande sidor kan du utforska våra många skisser och modeller, så att du kan hitta rätt köksfläkt till ditt drömkök… På www.thermex.se finns fler detaljerade måttskisser om du behöver mått som inte står här i katalogen. På hemsidan uppdateras också allting löpande om det skulle ske produktförändringar. SKÅPINTEGRERADE MODELLER

SUPER SILENT

» se sidan 24 40

195

SUPER SILENT PLUS 394

Ø150

115

Ø148

» se sidan 25

70 302

430

430

450

3

17

414 40

40

600

25

SUPER SILENT GT

» se sidan 26

5

44

600

450

SUPER SILENT GT U/MOTOR

» se sidan 26

Ø150 Ø150

40

315 430

385

195

70

129

19 5

430

40

40

40

5

435

598

598

AIRGRIP

» se sidan 27

SUPER SILENT UTDRAG M/MOTOR » se sidan 28 Ø150

430

24

5

100

323

385

195

280

ÖVERSIKTSBILDER

124 THERMEX  YELLOW LINE

282

40

46

2 600

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

28

45 0

5

500 -

600


SKÅPINTEGRERADE MODELLER

SUPER SILENT UTDRAG U/MOTOR » se sidan 28

125

SLIM S4 PLUS

» se sidan 29

SLIM HIDE

» se sidan 31

Ø150 40 70

129

19 5

430

40

40 28

5 45 0

L

500 -

600

GEMINI II

» se sidan 30

559-859 Ø120

498-798 Ø123

225

80 40

25

40

211

450

180

7

6

170

24

460

28

0

45

6

0

28

600

20

0

15

0-

YORK III

» se sidan 32 280

120

TURBO K702 II

»se sidan 33

500

60

0

178

40

500

-6

00

450

MANCHESTER SMART

» se sidan 34

MANCHESTER 120

450 0

60

» se sidan 35 345

21

5

50

95

150

Ø 120 70

500 -

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

600 -

700

ÖVERSIKTSBILDER

THERMEX  YELLOW LINE


INTEGRO

» se sidan 36 340

TFM 160 - 180 - 190

150

» se sidan 38 150

201

346

60

72

339

300

338

253

50 0-

75***

** - 7

540 -

29

899

0

0

99 -

-7 599

8

- 675

26

475*

30

SKÅPINTEGRERADE MODELLER

740 -

840

799 599 -

- 899

* 481 with spacers ** 681 with spacers *** 781 with spacers

TFM 460 - 480 8-

4

47

TFM 860 - 880

» se sidan 40 150

19

3

0

15

Ø ø150

15

3

300

215

28

» se sidan 39

285.2

ÖVERSIKTSBILDER

126 THERMEX  YELLOW LINE

148 25 28 8.2 6

75

6 9-

48

8

51

TFH 360

454/754 754 454- 492/792 -792

2253 53 27277 7

18

-7

» se sidan 41

492

TFH 380

Ø150

» se sidan 41

Ø150

2 35 0 40

6 26 7 27

TFMH 360

76

116

76 116

507 547

» se sidan 41

706 744

TFMH 380

Ø150

» se sidan 41 Ø150

76

262

212

212 262 76

2 35 0 40

6 26 7 27

507 547

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

706 744


» se sidan 43

PASSAT U/MOTOR

» se sidan 43

150 29

160

70

357

329

129

70 5 60 45 0

1145 1200

1145 1200

5 54 0 60

NEWCASTLE MAXI

» se sidan 44

NEWCASTLE MEDIO

66

449

256

100

227

114

180

214

835 900

5

0

50

» se sidan 47

LE MANS YELLOW

» se sidan 48

» se sidan 50

LE MANS I

» se sidan 50

80

580-8

max 335

115

96 496-7 Ø150

60

115

718

260 260

253

92

LE MANS I

69

KÖKSBÄNKSINTEGRERADE MODELLER

TRENT

43

5 54 0 60

1145 1200

293

65 128 192

6

230 65

12

» se sidan 45

Motor, vägg

Motor, köksö

520 =

=

197 - 257 860 - 1040

197 - 257

400

=

170

170

400

520 =

296 - 356 49 - 109

296 - 356

860 - 1040

TAKINTEGRERADE MODELLER

PASSAT M/MOTOR

127

448 - 508

300

600

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

99

232

Rear motor 99

232

Front motor

ÖVERSIKTSBILDER

THERMEX  YELLOW LINE


DECOR 787

» se sidan 53

CAMINO ECO

» se sidan 54

256

0

25

MIN 700 - MAX 1165

285

DECOR 942

» se sidan 55

30

min 560 - max 905 535 190

500

600-700-900

196

183

Ø150

100

VÄGGMONTERADE MODELLER

0-

485

0 50

00

-6

0 -7

STANSTED

0

90

» se sidan 57

180

Min 775 - Max 1100

249

23

237

25

MIN 735 - MAX 1115

183

265

0 60

470

00 -7

00

-9

00

700 - 9

490

» se sidan 58

HARWICH

» se sidan 59

» se sidan 60

SWINDON

» se sidan 61

400

CARDIFF

600

251

260

40

8

598-89

500

DERBY 6

28

305

264

275

Ø150

80

239

565

565 - 1045

500 - 980

600 -

500

ÖVERSIKTSBILDER

128 THERMEX  YELLOW LINE

700-

900

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

388 500

445 600 - 900


CAMBRIDGE

/9

00

150

BRIGHTON

» se sidan 64 318

900

LONDON

» se sidan 66 318

Ø150

4

455 760

PRESTON II

» se sidan 67 202

223

25

38

7

510

482

447

927

90

485

760

MINI PRESTON

» se sidan 68

525

1110 - 1430

Ø150

480

Min 120 Max 440

9

5 25

35

90

447

455

447

760 -

9

350

2

25

927

Min asp 960 - min filt. 1065 - max 1395

46

60

530

» se sidan 65 318

Ø150

600

430

BIRMINGHAM

9

90

327

150

900

430

25

927

Min asp 960 - min filt. 1065 - max 1395

527

530 0 60

Ø150

344

340

15 7

275

303

Ø150

60

500 - 980 500

min. 110 max. 300

0 42 0/ 32

485

min. 865 - max. 1055

31 0

Min asp 960 - min filt. 1065 - max 1395

275

303

480 - 940 480

16 4

6 20

» se sidan 63

344

» se sidan 62

270

VÄGGMONTERADE MODELLER

READING

65

00

600 - 9

VERTICAL AUTOMATIC 300

25

» se sidan 69 275

500

0

795

40

ø150

500

480

min. 1020 - max. 1330

0

345

450

463

373

0-

60

129

0

80

18

5

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

387

900

ÖVERSIKTSBILDER

THERMEX  YELLOW LINE


CORBY

ASTON

» se sidan 71

490

min. 110 max. 460

» se sidan 70

23

5

3

25

35

0

0

50

445

540

Ć 150

500

min. 1085 - max. 1435

VÄGGMONTERADE MODELLER

ÖVERSIKTSBILDER

130 THERMEX  YELLOW LINE

0

60

» se sidan 73

OXFORD

» se sidan 74 Ø285

1000

Ø300

1000

FRIHÄNGANDE MODELLER

RONDA 600 PLUS

65

65

600

600

265

245

DECOR 787

» se sidan 75

STANSTED

» se sidan 76

5

24

26

5

300

100

245

Min 785 - Max 1065

MIN 820 MAX 1115

210

23

898

780 59

600 89

8

900

8

59

340

8-

Codice

CARDIFF

Descrizione

Materiale

Spessore

Numero Disegno

Disegnatore

DIMENSIONALE_KA190_IS_60X90 Scala

mm

Formato

1:9

Progetto

A3

08/10/2018

B.S. Service S.r.l. Via G. Brodolini 77/A 60044 Fabriano (AN) - Italy Tel. +39 0732 21008 Fax. +39 0732 625246

» se sidan 77

475

475

www.ntair.it

Data

272

40

285

600

898

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

HARWICH

» se sidan 78


» se sidan 79 320

90

650 - 1000

300

60 0

FRIHÄNGANDE MODELLER

DERBY

131

900

» se sidan 83

AIRSLIM

» se sidan 84

Ø125

265 - 285 - 313

80 - 100 - 128

115

48

0

51 227 29

50

298

598 598

446

CENTRAL PLAN 250/251

480

» se sidan 86

» se sidan 87

CENTRAL CV1200

» se sidan 89

Ø125

80

500 -

CENTRAL FS 302

150

CENTRAL SKÅPINTEGRERADE MODELLER

AIRGRIP PAT PENDING

600

CENTRAL FSK-495-II

» se sidan 88

00

500-6

Ø125

340 495

150

600

250

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

Ø125

340 495

ÖVERSIKTSBILDER

THERMEX  YELLOW LINE


CENTRAL GEMINI III

» se sidan 90

CENTRAL TFHCE 460 II

» se sidan 91

Ø125 75

275

179

125

510

265 278

548

28

3

58

456

40

244

48

0

598

20

CENTRAL CARDIFF

» se sidan 94

400

» se sidan 93

475

400 - 800

240

300

475

600 280

159

251

175

260

285

272

175

40

CENTRAL VÄGG- & FRIHÄNGANDE MODELLER

AIR-TECH II

40

8

598-89

500

497

600

898

597

Vägg

CENTRAL 902

» se sidan 95 0

25

24

0

Min 620 - Max 1145

CENTRAL SKÅPINTEGR. MODELLER

10

0

9-

50 89

9

0

50

40

» se sidan 98 0

27

31

8

59

8-8

350

INDUSTRI VÄGGMONTERAD MODELL

SEMI INDUSTRI

98

-11

98

500

min. asp. 880 - min. filt. 1005 - max 1450

59

80

ÖVERSIKTSBILDER

132 THERMEX  YELLOW LINE

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

Frihängande


BALDAKIN HÖG - Newcastle Maxi/Passat 26,5

2

255

2

10

26,50 155

TILLBEHÖR

BALDAKIN LÅG - Passat

133

51,50

51,5 Ø6

26,5

26,50

606

80

606

51,50

1206

1206

BALDAKIN HÖG M/RECIRK. - Newcastle Maxi 255

255

130

2

10

26,50

INBYGGNADSRAM - Newcastle Maxi/Passat

1235

51,50 Ø6

26,50

40

5

63

606

3

60

1203

80

800

1206

BALDAKIN HÖG - Newcastle Medio

INBYGGNADSRAM - Newcastle Medio

255

2

10

26,5

51,5

935

Ø6

26,5

510

0

52

920

80

5

53

910

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

ÖVERSIKTSBILDER

THERMEX  YELLOW LINE


421

1

42

221

350 mm

PLASMEX®-FILTER I SKJULER, VÄGG/FRIH.

42 0m

m

3

PLASMEX®-FILTER I SKJULER, INBYGGT SKÅP 269

170

3

25

250

0

30

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

1

42

PLASMEX®-FILTER I SKJULER, MINI VERTICAL

270

420 mm50

38

8

34

225 mm

383

0

348

8

34

220

348

35

MONTERINGSLÅDA TILL VG- OCH CVL-LINK, FRIH.

221

MONTERINGSLÅDA TILL VG- OCH CVL-LINK, VÄGG

221

TILLBEHÖR

ÖVERSIKTSBILDER

134 THERMEX  YELLOW LINE

27

2m

m

272 mm

0

27


135

EXTERNA MOTORER Externa motorer levereras oftast med större sugkapacitet, eftersom motorn tagits bort från köket och placerats på en plats där det är möjligt att öka kapaciteten samtidigt som bullret reduceras. Välj mellan bland annat följande modeller: CENTRALVENTILATION LÄGENHET » Se sidan 16

56

CENTRALVENTILATION VILLA

» Se sidan 17

56 Ø125 10 16

Ø125 16

20

155

159

20

47

155

47

159

10

90 4

14

24 5

14

3

45

82

23

570

TVF - CAB-200 VINDSFLÄKT

468

570

» Se sidan 108

193

193 375

375

Ø200 479 Ø200 479

468

255 494

510 255 510

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

494

ÖVERSIKTSBILDER MOTORER

THERMEX  YELLOW LINE


KVK VINDSFLÄKTAR

» Se sidan 109

KVK SILENT 160

37

530

50 37 Ø160

266

132,5

145,5

454

KVK SILENT 200

505

EXTERN TX MOTOR VÄGG

» Se sidan 109 Front

Front

443

Back

Back

443

Top

50

50 45

45

225

225

475

475

Front

Back

443

Ø150 430

Ø150

181

181

Top

50 45

225

174

174 475

Ø150

TFSR/TFSK TAKFLÄKTAR

45

15

440

440

» Se sidan 110 TFSK 200/315 M c/c F

15

440

A

B

øC

øC

A

45

174

36 E

HC øD

Mått i mm TFSR 200 TFSR 315

15

430

181

TFSR 200/315 M 334

45

334

334

B

ÖVERSIKTSBILDER MOTORER

136 THERMEX  YELLOW LINE

A 123 160

B 160 206

Ø C 404 404

Ø D 485 485

HC 250 250

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

Mått i mm TFSK 200 TFSK 315

A 123 160

B 160 206

Ø C 404 404

E 421 521

c/cF 330 450

ØG 9 11

øG (4x)


TTP TAKMOTOR

137

» Se sidan 111

XL-ECO 250P

XL-ECO 250S

ECO 220P

ECO 220S

E220P

E220S

ÖVERSIKTSBILDER MOTORER

THERMEX  YELLOW LINE


ÖVERSIKTSBILDER VINKYLAR

138 THERMEX  YELLOW LINE

VINKYLAR Översiktsbilderna på denna sidan visar de övergripande måtten på vinkylarna. På www.thermex.se finns fler detaljerade måttskisser om du behöver mått som inte står här i katalogen. På hemsidan uppdateras också allting löpande om det skulle ske produktförändringar.

VINKKYLAR

WINEMEX 20

» se sidan 119

WINEMEX 24

» se sidan 120

WINEMEX 40

» se sidan 121

WINEMEX 69

» se sidan 122

WINEMEX 145

» se sidan 123

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.


THERMEX  YELLOW LINE

139


Upplev THERMEX i verkligheten, innan du väljer...

Besök vårt showroom eller en av våra återförsäljare. Du är alltid välkommen!

THERMEX är ett designföretag med mer än 60 års erfarenhet av ventilation och inneklimat, det är vårt fundament. Vi flyttar luft och skapar bättre inomhusmiljö - med flexibla och innovativa designprodukter till både privata hem och byggindustrin. THERMEX har Skandinaviens bredaste och djupaste sortiment av köksfläktar. Våra produkter finns i utställningar hos köks- och vitvarubutiker över hela Sverige. Vi har även ett stort showroom på vårt kontor i Göteborg. Du kan också hitta inspiration på www.thermex.se

Köksfläktar Enkelt & Elegant

THERMEX SCANDINAVIA AB Importgatan 12 A · S-422 46 Hisings Backa Tel: 031 - 340 82 00 www.thermex.se · info@thermex.se

Vi reserverar oss för slutsålda artiklar, tryckfel, leveransproblem och avgiftsändringar Priserna i denna katalog är inkl. moms och miljöavgifter, gäller till och med 30/4-2020 och ersätter tidigare priser. THERMEX förbehåller sig rätten att göra ändringar vad gäller sortiment och tekniska specifikationer.

Det sker löpande uppdateringar på våra produkter. Aktuella data och specifikationer finns på vår hemsida, www.thermex.se


SYMBOLFÖRKLARING +

A

ENERGIKLASSE

Energiklass

EXTERNA MOTORER EXTERNA VINDSFLÄKTAR Se sidan 108, 109 och 112 På vind

Energieffektivitetsindexet beräknas ut i från den årliga effektförbrukningen för köksfläkten vid den optimala driftspunkten och den nominella elektriska effektförbrukningen för belysningssystemet. Det finns energiklass A+++, A++, A+, A, B, C, D, E.

Fjärrkontroll

På vägg

16 625:-

KVK Silent 160

225.60.0004.2 10 000:-

KVK Silent 200

225.60.0007.2

12 275:-

Ljudämpar Ø160 mm

515.99.0160.9

Ljudämpar Ø200 mm

515.99.0200.9

4 150:5 950:-

Typ

Artikelnr.

Pris

TX motor, vägg

225.19.1100.2

5 225:-

EXTERNA TAKFLÄKTAR Se sidan 110 och 111

På tak

På några köksfläktar finns det utöver arbetsbelysningen en dekorationsbelysning som bidrar till att förhöja designupplevelsen av köksfläkten.

Typ

Artikelnr. Pris

TFSR 200, svart

240.65.1200.2

TFSR 315 M, svart

240.65.1315.2

7 750:-

TFSK 200, svart

240.65.0100.2

5 800:-

4 400:-

TFSK 315 M, svart

240.65.0300.2

9 225:-

Möjlighet att anpassa ljusstyrkan.

TTP XL-Eco250P

240.40.0141.0

20 725:-

TTP XL-Eco250S

240.40.0142.0

19 375:-

Tryckknapp

TTP Eco 220P

240.40.0131.0

13 250:-

TTP Eco 220S

240.40.0132.0

12 400:-

TTP E220P

240.40.0110.0 10 000:-

TTP E220S

240.40.0111.0

Dimmer

Elektronisk styrning av spisfläktens alla funktioner. Möjlighet att välja hastighet och tända och släcka ljuset. Elektronisk styrning. Styrning av hastighet och belysning samt eventuell dimmer. Indikator som visar när filtret behöver rengöras.

Touchpanel av glas Elektronisk styrning. Styrning av hastighet och belysning. Helt plan glasyta som är enkel att rengöra.

Tillbehör till TFSR takfläktar se sidan 113

MODULER

VÄRMEÅTERVINNINGS-LINK® MODUL Se sidan 14

VG-Link® Modul

Kantsug Köksfläkt med kantsug har en exklusiv design, där filtren är väl dolda i fläkten. Kantsugen – eller spaltsugen – skapar osynliga luftströmmar hela vägen runt kokzonen. Det är dessa luftströmmar som isolerar ångan och matoset, så att de inte slipper ut. Köksfläktens utsugning är koncentrerad till kanterna. Lufthastigheten ökar och suget optimeras.

Pris 5 000:-

THERMEX VG-Link® Modul - Ø160 mm 536.99.1403.9

5 000:-

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX CVL-Link® Modul - Ø125 mm 536.99.1401.9

5 000:-

THERMEX CVL-Link® Modul - Ø160 mm 536.99.1403.9

5 000:-

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - VILLA Se sidan 17 CVV-Link® Modul

Typ

Artikelnr.

THERMEX CVV-Link® Modul - Ø125 mm 536.99.1040.9

Pris 5 000:-

TRIGGER LINK MODUL Se sidan 11 Trigger Link Modul

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX Trigger Link Modul

536.99.1000.9

1 775:-

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX Pro Link Basic I

536.99.1500.9

3 675:-

THERMEX Pro Link Basic II

536.99.1501.9

3 675:-

THERMEX Pro Link Premium I

536.99.1504.9

7 975:-

PRO LINK MODUL

Periodisk utsugning Köksfläkten startar automatiskt på lägsta nivå för att rensa luften i köket. På så vis avlägsnas de lukter från sopor, diskbänk, kryddor med mera som bildas i köket.

Artikelnr.

THERMEX VG-Link® Modul - Ø125 mm 536.99.1401.9

Se sidan 16 CVL-Link® Modul

Bottensug På lutande modeller finns en sugspalt i köksfläktens botten. Denna sugspalt fångar först och främst upp ångan från kokzonens innersta zoner.

Typ

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET

Frontsug På lutande modeller finns det en insugningsspalt på fronten. Denna sugspalt fångar upp ånga både från den inre och den yttre kokzonen.

8 000:-

Tillbehör till TTP takmotorer se sidan 112

Soft touch-knappar

Se sidan 12 och 13 Pro Link Modul

Eftergångstimer

THERMEX Pro Link Premium II

536.99.1505.9

7 975:-

När den här funktionen aktiveras fortsätter köksfläkten att gå en stund på den valda nivån. På så vis avlägsnas den återstående ”smutsiga” luften som finns i köket efter matlagningen.

THERMEX Pro Link Plasmex I

536.99.1502.9

10 175:-

THERMEX Pro Link Plasmex II

536.99.1503.9

10 175:-

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX Top Link® Modul I

536.99.1200.9

2 900:-

Metallfilter Traditionellt filter som samlar upp fettpartiklar. METALFILTER

Pris

225.34.3720.2

Se sidan 109

LED-belysning ger stora energibesparingar. Lång livslängd och full ljusstyrka hela tiden. Alstrar nästan ingen värme.

Deco-belysning

Artikelnr.

TVF - CAB-200 EC

EXTERN VÄGGMOTOR

Möjlighet att styra spisfläktens alla funktioner – lätt och behändigt.

LED-belysning med låg strömförbrukning

Typ

TOP LINK® MODUL

PAT. PENDING

Se sidan 10 Top Link® Modul I

Filtervakt

THERMEX Top Link® Modul II 536.99.1300.9 2 900:-

Lyser när filtret behöver rengöras.

PLASMEX®-FILTER Se sidan 19 Plasmex® -filter

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX Plasmex®-filter I

535.10.1000.9

6 500:-

THERMEX Plasmex®-filter II 535.10.1001.9 25 775:-

Profile for Thermex Scandinavia

Thermex Yellow Line 2019-2020 (SE)  

Thermex Yellow Line 2019-2020 (SE)  

Profile for thermex