__MAIN_TEXT__

Page 1

BLUE LIMITED

Köksfläktar Enkelt & Elegant

BLUE LINE KÖKSFLÄKTAR 2019 ÅTERFÖRSÄLJARKATALOG

ENDAST FÖR UTVALDA SPECIALISTER Värde: 50:-

sedan 1958


Att välja rätt fläkt VILKEN TYP AV BOSTAD HAR DU?

 Bostad med separat kanal för köket Bostad med centralventilation villa eller värmeåtervinning  Bostad med centralventilation lägenhet HUR SKALL FLÄKTEN MONTERAS? INTEGRERAD I SKÅP?

INTEGRERAD I TAK?

INTEGRERAD I KÖKSBÄNK?

VÄGGMONTERAD?

FRIHÄNGANDE FRÅN TAK?

LAMPMODELL?

HUR BRED SKALL FLÄKTEN VARA?

600 mm

800 mm

900 mm

1200 mm

Specialmått

VILKEN FÄRG SKALL FLÄKTEN HA?

Svart

Vit

Rostfri

Specialfärg

KAN DU TÄNKA DIG ATT BLI AV MED MOTORLJUDET I KÖKET?

Ja - Extern motor kan monteras:

På taket

På vind

På yttervägg

Har en endast möjlighet för inbyggd motor

VILL DU HA EN LÖSNING MED KOLFILTER FÖR RECIRKULERING AV LUFTEN?

Ja

Nej

VILL DU HA EN LÖSNING MED INBYGGD MOTOR MED EVAKUERING AV LUFTEN?

Ja

Nej

VILL DU ATT DIN KÖKSFLÄKT SKALL KUNNA STARTA OCH STOPPA AUTOMATISKT NÄR DU ANVÄNDER SPIS ELLER UGN MED HJÄLP AV TOP LINK®?

Ja

Nej

VILL DU ATT DIN KÖKSFLÄKT AUTOMATISKT SER TILL ATT BALANSERA VENTILATIONEN I DIN BOSTAD MED EGET VENTILATIONSAGGREGAT?

Ja

Nej

Priserna i denna katalog är inkl. moms och miljöavgift, gäller till och med 30/4-2020 och ersätter tidigare priser. THERMEX förbehåller sig rätten att göra ändringar vad gäller sortiment och tekniska specifikationer.


THERMEX  BLUE LINE 3

INNEHÅLL Historiens vingslag

4-5

Hitta rätt köksfläkt

6-7

"Alla möjligheter"

8-17

Plasmex®-filter 18-19 Special-Line 20-21

KÖKSFLÄKTAR » BLUE LINE Skåpintegrerade modeller 22-29 Takintegrerade modeller 30-39 Väggmonterade modeller 40-59 Frihängande modeller 60-73

KÖKSFLÄKTAR » BLUE LIMITED Köksbänksintegrerade modeller

76-80

Väggmonterad modell

81

Frihängande modell

82

Lampmodeller 83-85 Skåpintegrerade modeller

86-89

Externa motorer

90-93

Tillbehör 94-95 Slamrar spjället?

96

ECO-Design förklaring

97

Tips & goda råd

98-100

Översiktsbilder 101-109 Översiktsbilder, motorer

110-114


4 THERMEX  BLUE LINE

HISTORIENS VINGSLAG

THERMEX SPISKUPORNAS MODER I mitten av 90-talet ändrade designen stil från svartlackerade ”smideskupor” med detaljer i mässing till mer stilrena och futuristiska designer i rostfritt utförande.

THERMEX, (ursprungligen Thermor), grundades 1958. Kärnprodukterna var de första åren mindre fläktar till badrum, kontor, affärer, restauranger och liknande, där det var behov av luftväxling.

Modell Ronda i rostfritt stål, med halogen belysning och elektronisk betjäningspanel, började marknadsföras 1994 bland annat genom TV reklam i Danmark. I slutet av 90-talet började THERMEX lansera modeller i kombinationen rostfritt och glas.

HISTORIENS FÖRSTA KÖKSFLÄKT År 1965 lanserade THERMEX den första egentliga köksfläkten, modell ”Turbinette”, en fläkt utan belysning och filter för placering ovanför spisen. HISTORIENS FÖRSTA ”SPISKUPA” I mitten av 70-talet designade, serieproducerade och lanserade THERMEX, som de första på marknaden en dekorativ spiskupa med fettfilter, belysning och styrning. Den gången känt som ”smideskupa” i dag kallad SPISKUPA. Tankarna med denna nyskapelse var att förena design och funktion i en och samma enhet. Den första ”riktiga” spiskupan heter Modell FANØ och lanserades 1976. Spiskupan blev från starten en rungande succé och är än idag en fast beståndsdel i många kök välden över.

MODELL ZIRKON Modell Zirkon från år 2000 i rostfritt och glas var en del av Crystalia serien med kännetecken som optisk fiberbelysning, fjärrkontroll, höj- och sänk funktion samt dekorationsbelysning

Modell Turbinette anno 1958.

År 1983 började THERMEX utvidga konceptet till andra länder, först till Sverige och Norge och sedan vidare till andra länder.

INN-LINE BY JACOB JENSEN DESIGN I början av 2000-talet inledde THERMEX ett samarbete med den världskända danska designern Jacob Jensen. Det ledde till skapelsen av serien Inn-Line som med sitt formspråk bröt mot gängse sätt att designa spiskupor på.

THERMEX DANSK DESIGN SEDAN 1958 Fanø Turbinette

Ronda Agernæs Jupiter

Standard Turbo 702

1958

1965

1972

1976

1985

1988

1994


THERMEX  BLUE LINE 5

TV reklam RONDA anno 1994.

Modell FANØ anno 1976.

THERMEX TAKINTEGRERADE MODELLER I början av 2000-talet arbetade THERMEX utvecklingsavdelning åter med att skapa nya och innovativa produkter. Detta ledde till en mindre uppgörelse med den traditionella tankegången att fläkten skulle hänga ner över köksön i ögonhöjd. THERMEX lanserade därför år 2002 som de första begreppet ”den takintegrerade spiskupan” en lösning där fläkten helt enkelt byggs in i taket och ger fri sikt i köket. THERMEX Integrata introducerades på marknaden första gången år 2002. Det skulle sedan visa sig att denna typ av fläktar slog igenom brett över alla marknader och är idag en mycket populär lösning. Som man kan se av historien, är THERMEX inte bara ”spiskupans” moder, THERMEX har sedan starten 1958 löpande utvecklat och marknadsanpassat produkter till tidernas trender och efterfrågan. THERMEX är marknadsledande inom köksfläktar och arbetar fortfarande med att erbjuda de bästa och enklaste lösningarna där

Modell Metz Medio III Strip anno 2016.

nyckelorden är: DESIGN, FUNKTION, LJUD. Utöver det arbetar THERMEX också i riktningen mot mer energi- och miljövänliga produkter.

THERMEX organisation arbetar efter uttrycket F. I. T., vilket står för* FLEXIBILITET INNOVATION TROVÄRDIGHET

Skulle du mot förmodan inte hitta den lösningen du söker bland THERMEX många standardprodukter så kan vi också tillverka helt efter dina önskeMått, både avseende mått och färger. THERMEX är än idag ett 100% danskt privatägt företag med långa och stolta traditioner. Våra produkter säljs genom ett kompetent nätverk av återförsäljare inom kök- och vitvarubranschen i hela Sverige. THERMEX Scandinavia AB har sitt kontor i Göteborg och vårt team av duktiga och serviceorienterade medarbetare är beredda att ge dig marknadens bästa rådgivning och service, både före och efter ditt köp av en THERMEX produkt. THERMEX finns idag med egen organisation i både Danmark, Sverige, Norge, Finland och Team THERMEX är beredda att ge dig rådgivning Spanien. och service.

Lampmodell

Metz Maxi ll Strip

Preston

Integrata Zirkon Inn-line Bänkmodell

2000

2002

2004

2007

Hood in Hob

AirGrip

2009

2015

2016

2017


6 THERMEX  BLUE LINE

HITTA RÄTT KÖKSFLÄKT

VILKEN KÖKSFLÄKT PASSAR BÄST TILL DITT KÖK? När du ska välja köksfläkt ska du tänka efter riktigt noga. Du ska fundera på design, storlek, bullernivå, kapacitet, energiförbrukning, vilket behov köksfläkten ska täcka, vad den ska kunna göra och var den ska placeras. Du ska fundera över om köksfläkten ska vara rund, vertikal eller se ut på något

annat sätt, om den ska vara frihängande, väggmonterad eller inbyggd, om motorn ska sitta internt eller externt och om du vill att luften ska sugas ut eller återanvändas. När du har gjort det kan du välja den köksfläkt som passar bäst till ditt kök.

SKÅPINTEGRERADE MODELLER

TAKINTEGRERADE MODELLER

VÄGGMONTERADE MODELLER

Metz Mini

Metz Maxi

Mini Bordeaux

THERMEX erbjuder skåpintegrerade lösningar som ger en elegant och diskret installation. Om motorn placeras externt ger det goda förutsättningar att utnyttja skåpet till förvaring. (Se sidan 22-29)

De takintegrerade modellerna från THERMEX är helt dolda i taket – och det enda som syns är sugplattan. Denna lösning ger dig perfekt överblick från arbetsplatsen. Manövreras via fjärrkontroll. (Se sidan 30-39)

De väggmonterade modellerna från THERMEX kan monteras fritt på väggen eller mellan överskåpen. (Se sidan 40-59)


THERMEX  BLUE LINE 7

Alsace utdragbar

FRIHÄNGANDE MODELLER

LAMPMODELLER

KÖKSBÄNKSINTEGRERADE MODELLER

Lyon

Caen

Nimes Lux

De frihängande modellerna från THERMEX är perfekta över köksön. Denna typ ger bra sugeffekt och arbetsbelysning. (Se sidan 60-73)

Lampmodellerna från THERMEX är lite speciella, eftersom de kan användas för recirkulation. Luften renas och skickas tillbaka in i köket. (Se sidan 83-85)

De köksbänksintegrerade köksfläktarna från THERMEX höjs upp från köksbänken när de aktiveras. Resten av tiden är köksfläkten dold i underskåpet. Denna lösning ger en bra överblick och utsikt över kokzonen. (Se sidan 76-80)


8 THERMEX  BLUE LINE

”ALLA MÖJLIGHETER”

”Pat. Pending”

THERMEX TOP LINK® MODUL - SPISHÄLL Används när köksfläkten ska starta och stängas av automatiskt samtidigt som en elektrisk spishäll.

”Pat. Pending”

THERMEX TOP LINK® MODUL - UGN

KÖKSFLÄKTAR

Används när köksfläkten ska starta och stängas av automatiskt samtidigt som en elektrisk ugn.

THERMEX TRIGGER LINK MODUL Används i bostäder med eget separat värmeåtervinningssystem. Möjlighet att öka tilluften i samband med att köksfläkten används.

THERMEX PRO LINK MODUL Här är lösningen på hur du kan balansera luftutbytet i ditt kök om du har ett lågenergihus eller en lägenhet med ett ventilationsanläggning.


THERMEX  BLUE LINE 9

THERMEX VISION ÄR ATT GÖRA VENTILATION ENKELT, SÅ DU KAN GÖRA DET ELEGANT! THERMEX är en dansk tillverkare av köksfläktar med fokus på att klara de nordiska marknadernas behov. THERMEX har utvecklat konceptet THERMEX®-Link vilket innebär att de flesta av våra modeller kan anslutas till bostadens övriga ventilationssystem, oavsett om det handlar om mekanisk frånluft i villa eller centralventilation i lägenhet.

Hitta din lösning i THERMEX' breda sortiment!

”Pat. Pending”

INBYGGD MOTOR Används oftast p.g.a. enkel installation.

INBYGGD MOTOR MED RECIRKULATION Det finns två olika lösningar; traditionellt kolfilter eller det nya högeffektiva Plasmex®-filtret.

”Pat. Pending”

 HERMEX CENTRALVENTILATIONS-LINK® T MODUL - VILLA CVV-LINK - används i bostäder med mekanisk frånluft. (Kök & våtutrymmen)

THERMEX VÄRMEÅTERVINNINGS-LINK® MODUL VG-LINK - används när du vill spara värme genom att ansluta köksfläkten till bostadens värmeåtervinningssystem.

På vind

På yttervägg

På tak

EXTERN MOTOR Lägre ljudnivå och bättre prestanda.

”Pat. Pending”

THERMEX CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET CVL-LINK - används i lägenheter med centralventilation.


10 THERMEX BLUE LINE

THERMEX TOP LINK® MODUL PAT. PENDING

KOMMER IHÅG ATT STARTA FLÄKTEN FÖR DIG Med THERMEX Top Link® Modul behöver du inte komma ihåg att starta fläkten när du lagar mat – Det gör THERMEX Top Link® för dig. ”Pat.Pending.”

TOP LINK® MODUL

Nu är det enkelt att skapa extra komfort i köket med den intelligenta styrenheten Top Link®, som trådlöst kopplar samman spishällen eller ugnen med köksfläkten. THERMEX Top Link® fungerar ihop med alla elektriska spishällar – traditionella och induktion – samt alla ugnar oavsett fabrikat. Top Link® kommunicerar med radiovågor och kan därför placeras under alla sorters bänksskivor, även granit och betong. När spisen eller ugnen sätts på skickar THERMEX Top Link® en trådlös signal till fläkten, som då startar fläktens motor. När spisen eller ugnen stängs av fortsätter fläktmotorn att gå, för att det sista matoset ska avlägsnas, innan den stängs av helt. OBS Du kan hela tiden ta över Top Link® funktionen med köksfläktens betjäningspanel. SE TOP LINK® VIDEO PÅ WWW.THERMEX.SE

THERMEX TOP LINK® MODUL PAT. PENDING Modell Artikelnr. Pris THERMEX Top Link® Modul I 536.99.1200.9 2 900:THERMEX Top Link® Modul II 536.99.1300.9 2 900:-

230 V

230 V

TOP LINK®

TOP LINK®


THERMEX  BLUE LINE 11

THERMEX TRIGGER LINK MODUL

Nya hus är täta

EFFEKTIVISERAR LUFTUTBYTET I DITT KÖK Här är lösningen på hur du kan balansera luftutbytet i ditt kök om du har ett lågenergihus eller balanserat värmeåtervinningssystem. THERMEX Trigger Link Modul är konstruerad för att trigga på belastningar mellan 2 W och 20 W och kan därför användas till alla THERMEX köksfläktar med inbyggd motor och LED-belysning.

TRIGGER LINK MODUL

THERMEX Trigger Link Modul kopplas in mellan strömförsörjningen och köksfläkten. Den potentialfria kontakten i THERMEX Trigger Link Modul kan både fungera som ”normally open” eller ”normally closed”, och ger därmed möjlighet till att öka tilluften från ventilationsaggregatet när köksfläkten startas.

På det sättet kan luft i bostaden balanseras även när köksfläkten används.

THERMEX TRIGGER LINK MODUL Modell THERMEX Trigger Link Modul

Färg Svart

Mått i mm 125x100

Artikelnr. Pris 536.99.1000.9 1 775:-


12 THERMEX BLUE LINE

THERMEX PRO LINK MODUL

Nya hus är täta

EFFEKTIVISERAR LUFTUTBYTET I DITT KÖK - TRÅDLÖST Här är lösningen till hur du kan balansera luftutbytet i ditt kök, om du har ett lågenergihus eller en lägenhet med ventilationsanläggning, utan att behöva dra kablar mellan ventilationsanläggningen och köksfläkten. Pro Link är en avancerad version av THERMEX Trigger Link Modul.

PRO LINK MODUL

THERMEX Pro Link Modul finns i tre olika versioner för att passa just ditt behov.

THERMEX PRO LINK BASIC Pro Link Basic består av en sändare som installeras vid köksfläkten, och en mottagare som installeras vid ventilationsanläggningen. Kommunikationen mellan dessa sker trådlöst. Mottagaren har två oberoende, dubbelverkande reläutgångar. Du kan alltså ha två olika triggerpunkter till din ventilationsanläggning eller koppla till annan utrustning.

THERMEX PRO LINK BASIC Modell THERMEX Pro Link Basic I THERMEX Pro Link Basic II

Färg Svart Svart

Mått i mm Artikelnr. 125x100 536.99.1500.9 125x100 536.99.1501.9

Pris 3 675:3 675:-


THERMEX  BLUE LINE 13

THERMEX PRO LINK PREMIUM Lösningen för moderna hus som har köksfläktar med väldigt hög kapacitet. Ofta har ventilationssytemet i moderna hus en begränsad möjlighet att tillföra tillräckligt med luft när du använder köksfläkten. THERMEX har därför vidareutvecklat Pro Link Basic till att även innehålla ett motorstyrt spjäll som kopplas på en extra tilluftskanal. När ventilationsanläggningen inte lägre kan tillföra tillräckligt med tilluft, öppnas spjället automatiskt och ser till att luftutbytet i huset är i balans.

THERMEX PRO LINK PREMIUM Modell THERMEX Pro Link Premium I THERMEX Pro Link Premium II

Färg Svart Svart

Mått i mm 125x100 125x100

Artikelnr. 536.99.1504.9 536.99.1505.9

Pris 7 975:7 975:-

THERMEX PRO LINK PLASMEX Lösningen för moderna hus där det inte är möjligt att installera en köksfläkt med separat kanal ut. I hus där det är nödvändigt att recirkulera luften från köksfläkten, upplevs det ofta att luften inte renas tillräckligt, samt att det kan ta lång tid innan fukten från matlagningen försvinner. THERMEX har därför vidareutvecklat Pro Link Basic så att det tillsammans med THERMEX Plasmex®-filter sörjer för att över 96% av partiklarna rensas bort, samtidigt som det ser till att ventilationsanläggningen forceras under matlagningen för att få bort fukten snabbt.

THERMEX PRO LINK PLASMEX Modell THERMEX Pro Link Plasmex I THERMEX Pro Link Plasmex II

Färg Svart Svart

Mått i mm 125x100 125x100

Artikelnr. Pris 536.99.1502.9 10 175:536.99.1503.9 10 175:-


14 THERMEX BLUE LINE

THERMEX VÄRMEÅTERVINNINGS-LINK® MODUL

PAT. PENDING

Nya hus är täta

SÅ FÅR DU BÅDE BALANSERAD VENTILATION OCH LÄGRE VÄRMEKOSTNADER I hus med egen värmeåtervinningsanläggning kan du nu ansluta THERMEX fläktkåpor så att den uppvärmda luften från matlagningen passerar genom värmeåtervinningsanläggningen innan den blåses ut i det fria. Fläktkåpan hjälper därmed till att värma upp luften som kommer utifrån innan den blåses in i huset. Systemet består av ett motorspjäll som öppnas i 15-30-45-60 minuter när användaren väljer en av fläktkåpans 4 hastigheter. Samtidig skickas en signal till värmeåtervinningsanläggningen varvid sugstyrkan maximeras. Spjället kan öppnas och stängas helt eller delvis, beroende på förinställningen.

”Pat. Pending”

VÄRMEÅTERVINNINGSLINK® MODUL

Vid inkoppling hänvisas till värmeåtervinningsanläggningens anvisningar.

*Om spjället till VG-Link (värmeåtervining) ska monteras i köket finns även en monteringslåda där spjället kan monteras. Monteringslådan finns i två varianter, för väggmontering eller i frihängande utförande.

MONTERINGSLÅDOR Modell

Artikelnr.

Pris

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, vit

536.99.1411.9

1 625:-

536.99.1412.9

1 625:-

536.99.1418.9

1 625:-

536.99.1421.9

1 625:-

536.99.1422.9

1 625:-

536.99.1428.9

1 625:-

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, svart Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, rostfri Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, vit Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, svart Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, rostfri

THERMEX VÄRMEÅTERVINNINGS-LINK® MODUL Modell THERMEX Värmeåtervinnings-Link® Modul - Ø125 mm THERMEX Värmeåtervinnings-Link® Modul - Ø160 mm

Artikelnr. 536.99.1401.9 536.99.1403.9

Pris 5 000:5 000:-


THERMEX  BLUE LINE 15


16 THERMEX BLUE LINE

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET

Nya hus är täta

SÅ FÅR DU EN SNYGG KÖKSFLÄKT SOM PASSAR I LÄGENHETER MED CENTRALVENTILATION ELLER VÄRMEÅTERVINNGSSYSTEM I många flerfamiljshus finns idag en centralt placerad fläkt som evakuerar luften från alla lägenheter i huset. Det finns också hus där det sitter ett ventilationsaggregat i varje lägenhet. I bägge fallen har spiskåpan i lägenheterna ingen inbyggd motor. THERMEX Centralventilation Link lägenhet (CVL) är ett system som gör det möjligt att använda alla Thermex modeller som har "Alla möjligheter" och är markerade med CVL-Link i denna typ av bostäder. ”Pat. Pending”

Systemet består av ett motorspjäll som kan justeras till helt stängt, grundventilation/forcerad drift, eller helt öppet enligt specifikationer för ventilationsanläggningens drift.

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET

Systemets styrning innehåller dels en styrning av spiskåpan som gör att spjället öppnas vid aktivering och automatiskt stängs igen efter vald tidsperiod. Systemet innehåller dessutom ett relä som kan ge signal till ventilationsanläggningen vid aktivering av spiskåpan.

* I vissa fall skall en monteringslåda köpas till för att kunna montera systemets delar i anslutning till köksfläkten. Monteringslådan finns både till väggoch frihängande modeller.

CENTRALVENTILATIONSLINK® MODUL - LÄGENHET

MONTERINGSLÅDOR Modell

Artikelnr.

Pris

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, vit

536.99.1411.9

1 625:-

536.99.1412.9

1 625:-

536.99.1418.9

1 625:-

536.99.1421.9

1 625:-

536.99.1422.9

1 625:-

536.99.1428.9

1 625:-

Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, svart Monteringslåda till VG- och CVL-Link, vägg, rostfri Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, vit Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, svart Monteringslåda till VG- och CVL-Link, frihängande, rostfri

Modell CVL® Modul - Ø125 mm Artikelnr. Pris 536.99.1401.9 5 000:-

Modell CVL® Modul - Ø160 mm Artikelnr. Pris 536.99.1403.9 5 000:-

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » Se sidan 110


THERMEX  BLUE LINE 17

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - VILLA

Nya hus är täta

THERMEX SYSTEM FÖR CENTRALVENTILATION I VILLA ERBJUDER FÖLJANDE FÖRDELAR: Stort urval av spiskåpor i modern design Trådlös våtrumsforcering via separat strömbrytare Timerfunktion, 30 alternativt 60 minuter vid våtrumsforcering Möjlighet att köpa till extra trådlösa strömbrytare för våtrumsforcering från flera olika utrymmen THERMEX spiskåpor med system för centralventilation i villor används där en extern fläktmotor betjänar köket och husets övriga våtutrymmen(badrum, tvättstuga), någonting som är vanligt i hus från 70- och 80-talet.

”Pat. Pending”

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - VILLA

“Valfri” placering av elektronik och spjäll. (Eventuella tillbehör kan behövas vid placering utanför köket.)

Installation skall utföras av behörig installatör.

Spjäll

Kretskort

!

Systemet består av en motordriven spjällfunktion med inbyggd transformator som styrs via spiskåpans betjäningspanel.

THERMEX CENTRALVENTILATIONSLINK® MODUL - VILLA Modell CVV® Modul II

Artikelnr. Pris 536.99.1040.9 5 000:-

Trådlös strömbrytare för våtrumsforcering.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » Se sidan 110


Den förväntade livslängden för ett Plasmex®-filter är upp till 10 år. Det är ca 20 gånger längre än ett vanligt kolfilter.

SÅ FUNGERAR

FÖR EN

Kemiska reaktioner

E

FÖR

När du inte har möjlighet att använda utsug ut i det fria eller bara vill spara på värmekostnaderna, kan du nu installera ett THERMEX Plasmex®-filter i din köksfläkt

Det betyder att luften som returneras till köket är renad från matos till 96,5 %. Det gör plasmafiltret dubbelt så effektivt som ett vanligt kolfilter.

AR

A VÄ R

M

Aktivt kol

Luktpartiklar

ETT PLASMEX®-FILTER ?

När luften passerar genom ett Plasmex®-filter påverkas luftpartiklerna av en elektronisk laddning så att de lättare fångas upp av plasmafiltrets kolfilterdel.

Plasmex®

OMI ON

Fettfilter

LA N E T

TTRE EK BÄ

SP

VAD ÄR

P

KS M IL

N GRÖ

RE NA

Ö

K

Framtidens recirkulationsfilter för köksfläktar. Behöver inte bytas eller underhållas. Förväntad livslängd upp till 10 år.

EN REN

E AR

PLASMEX®-FILTER

FÖR E

18 THERMEX BLUE LINE

Luktmolekyler, sporer, bakterier, virus, mikroorganismer osv.

Elektriska laddningar spjälkar molekylerna

Principschema för ett Plasmex®-filter

Plasmex®-filter

Vanligt kolfilter

*Luftrening

upp till 96,5 %

ca. 50 %

upp till 10 år

ca. 1/2 år

*Förväntad livslängd på filter

* Baserat på normal användning av köksfläkt i ett privat hushåll ca 1 timme per dag. * Årlig besparing av värmeförlust jämfört med vanligt utsug ca 500 kW à 1,20 kr. = sparar upp till ca 600 kr per år. * Årlig besparing jämfört med vanligt kolfilter vid byte av kolfilter 2 gånger per år à 500 kr. = sparar upp till ca 1000 kr per år.

Ansluts med stickpropp

ETT PLASMEX®-FILTER

Elektroder laddar luftpartiklarna

Ren luft returneras till köket

När luften trycker på kontakten, aktiveras elektroder

Upp till 96,5 % av luktpartiklarna fångas upp av Plasmex®-filtret

Utsugningluften från köksfläkten


THERMEX  BLUE LINE 19

SÅ INSTALLERAS ETT PLASMEX®-FILTER THERMEX Plasmex®-filter kan användas till både nya köksfläktar och eftermonteras på befintliga.

Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

För inbyggnad i fläktens “skorsten”. Vägg eller frihängande. Min. dimension “skorsten”: 250 x 250 mm

För vägghängd fläkt med monteringslåda.

Värmeåtervinning utan lukt

För installation i sockel.

För frihängande fläkt med monteringslåda.

För inbyggnad i skåp med skåpsmonterad fläkt.

För inbyggnad i nedsänkt tak.

PLASMEX®-FILTER I - RUNT

PLASMEX®-FILTER II - PLATT

Strömförbrukning vid drift endast 10 W (standby 0,5 W)

Strömförbrukning vid drift endast 10 W (standby 0,5 W) 280

mm

540 m

m

120 mm 92 mm 90 mm

PLASMEX®-FILTER OCH MONTERINGSLÅDA Beskrivning Färg Artikelnr. Pris THERMEX Plasmex®-filter I - Runt 535.10.1000.9 6 500:THERMEX Plasmex®-filter II - Platt 535.10.1001.9 25 775:Monteringslåda I, vägg/frihängande Svart 536.99.1512.9 2 825:Monteringslåda, I, vägg/frihängande Vit 536.99.1511.9 2 825:Monteringslåda, I, vägg/frihängande Rostfri 536.99.1518.9 2 825:Monteringslåda, I, Mini Vertical Svart 536.99.1612.9 1 825:Monteringslåda, I, Mini Vertical Vit 536.99.1611.9 1 825:Monteringslåda, I, Mini Vertical Rostfri 536.99.1618.9 1 825:Monteringslåda I, inbyggnad i skåp Vit 536.99.1711.9 1 825:-

RENARE KÖKSMILJÖ

GRÖNARE PLANET

22 0m

m

210 mm

Översiktsbilder & mått se sidan 107

BÄTTRE EKONOMI


unika

20 THERMEX BLUE LINE

SPECIAL-LINE

- bak om THERMEX köksfläktar

”Du kan få din nya THERMEX köksfläkt precis som du vill. Hittar du inte det du söker bland våra nästan 100 olika Modeller, ja då tillverkar vi en till dig. Och bara till dig ..!”

nivåer - design, färger, storlek, material, höj/ sänk funktioner, automatik, kontrollpanelsfaciliteter... you name it. Vill du mer än det, så är du välkommen att släppa lös fantasin och få dina egna idéer förvandlade till en specialfläkt i THERMEX kvalitet.

Du ”ritar” - THERMEX tillverkar din personliga köksfläkt Det finns bara en som dig i hela världen. En sådan köksfläkt kan du få i THERMEX kvalitet Alla kök är personliga och unika. Därför kräver de också alla sin unika lösning när det handlar om luftväxling. Hos THERMEX har du nästan 100 olika modeller att välja mellan. Vi täcker alla stilarter och behov med användarvänlig funktionalitet, snygga ytor och genomtänkta detaljer. Alla med ett brett utbud av personliga möjligheter på alla

När du börjar att designa din egen köksfläkt är det viktigt att du tar utgångspunkt i en existerande fläktinsats som är energiklassad. THERMEX har flera olika insatser som du kan kan utgå från. Inget är omöjligt – och allt är tillåtet, nästan. Se det framför dig. Visualisera dina idéer i form av en skiss, specificera mått, material, färg, placering i köket m.m .... och ta allt med dig till DIN THERMEX återförsäljare, som är redo att bidra med tips, idéer och goda råd. Besök även www.thermex.se som bjuder på ytterligare inspiration till luftombytet i ditt kök.

När vi säger Rostfri, så menar vi Rostfri – och så är det hela vägen igenom Hos THERMEX jobbar vi dagligen med att skapa original kvalitet. Från det innersta till det yttersta och snyggt formgivet i gedigna material. Fritt från onödiga skarvar och med den oöverträffade ytfinish som THERMEX är känd för. Det är så det känns bäst för oss – och så tror vi också att du har det i din strävan efter en unik köksfläkt, som skall tillföra karaktär och luftombyte i ditt kök många år framöver.


THERMEX  BLUE LINE 21

design Många utföranden – många möjligheter...

Ingen köksfläkt är för stor eller för liten för att vi skall klara det. THERMEX tillverkar din design i storlek upp till 2600 mm på bredden och 1100 mm på djupet i ett stycke utan skarvar. Men fråga oss oavsett vilka mått du önskar - så hittar vi en lösning, eventuellt med mindre modifikationer. När du börjar att designa din egen köksfläkt är det viktigt att du tar utgångspunkt i en existerande fläktinsats som är energiklassad. THERMEX har flera olika insatser i olika storlekar och med olika specifikationer. Det finns insatser med inbyggd motor och det finns insatser utan motor, för styrning av extern fläkt. Du hittar de olika insatserna här i Blue Line katalogen, det finns även ytterligare insatser att välja på i vår Yellow Line katalog. Vår kundtjänst hjälper gärna till med råd omkring val av insats.

METZ MICRO

se sidan 22

METZ MINI

Det finns fler insatser att välja bland i vår Yellow Line katalog.

Har du särskilda behov? Du kanske har särskilda behov. Du kanske vill ha något som ingen annan har. Du kanske bara har lust att ”tänka helt utanför ramarna” och glömma allt om traditioner. Oavsett vad, så kan du få skräddarsytt din orginella och personliga THERMEX köksfläkt.

Specialfärger Hos THERMEX kan du få det i stort sett som du vill – du kan välja precis det ytskikt som passar dig. Från Rostfri - borstat eller blankpolerat - till fina lacker i mer än 200 olika kulörer. Vill du matcha färgen på fläkten med dina köksluckor, ja då fixar vi det också. Allt vi behöver är ett färgprov.

se sidan 24


22 THERMEX BLUE LINE

SKÅPINTEGRERADE MODELLER De skåpintegrerade lösningarna kombinerar elegans med bästa möjliga utnyttjande av skåputrymmet. Med det här alternativet kan du fortfarande använda en del av skåputrymmet till förvaring. PRODUKTER METZ MICRO METZ MINI ALSACE ALSACE UTDRAGBAR

METZ MICRO

ELEGANT INBYGGNAD Enkelt designad köksfläkt för inbyggnad i överskåp. Den vitlackerade bottenplåten skapar ett effektivt kantsug. METZ MICRO levereras som standard med fjärrkontroll och kan kombineras med alla typer av ventilationslösningar.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


B

Pris från 6 895:-

ENERGIKLASS

SÄRSKILDA EGENSKAPER ändbart utsug V Energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul - se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMERKANTSUG

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Skåpintegrerad Rostfri, vitlackerad eller svartlackerad Bredd 550 eller 750 mm 4 hastigheter Aluminiumfilter 2x1,5 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Intern: 230 V 210 m³/t 612 m³/t 48-71 dB(A) Ø150 mm B

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

METZ MICRO - SKÅPINTEGRERAD MODELL

TILLBEHÖR (se sidan 94)

Bredd Färg 550 mm Vit 550 mm Vit 550 mm Svart 550 mm Svart 550 mm 550 mm 750 mm Vit 750 mm Vit 750 mm Svart 750 mm Svart 750 mm 750 mm

Beskrivning Recirkulationsfilter (1 st) Slangsats, Ø160 mm

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 423.19.6601.0 423.19.6601.2 423.19.6602.0 423.19.6602.2 423.19.6608.0 423.19.6608.2 423.19.6801.0 423.19.6801.2 423.19.6802.0 423.19.6802.2 423.19.6808.0 423.19.6808.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Vändbart utsug

Recirkulation

Pris 6 895:8 895:6 895:8 895:6 895:8 895:8 495:10 495:8 495:10 495:8 495:10 495:-

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Artikelnr. 535.19.3300.9 800.70.6160.9

Pris 425:380:-

SKÅPINTERGRERAD MODELL » METZ MICRO

THERMEX  BLUE LINE 23


24 THERMEX BLUE LINE

METZ MINI

PERFEKT FÖR INBYGGNAD Snygg inbyggnadsfläkt till överskåp. Glasplattan ger ett exklusivt utseende och skapar ett effektivt kantsug. METZ MINI har energisnål LED-belysning och levereras som standard med fjärrkontroll.

INTERN MOTOR:

Flyttbar motor i fläktkåpa/ på vind

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


A+ ENERGIKLASS

Pris från 11 795:SÄRSKILDA EGENSKAPER Flyttbar motor ändbart utsug V Energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

KANTSUGPRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad ram med vitt glas Rostfri ram med svart glas MÅTT: Bredd 550 eller 750 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (2700 K)

METALLFILTER

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 311 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 550 m³/t LJUDEFFEKT: 51-66 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A+

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

LUCKAN KAN ÖPPNAS FÖR OPTIMAL EVAKUERING

METZ MINI - SKÅPINTEGRERAD MODELL

TILLBEHÖR (se sidan 94)

Bredd Färg 550 mm Vit 550 mm Vit 550 mm Rostfri/Svart 550 mm Rostfri/Svart 750 mm Vit 750 mm Vit 750 mm Rostfri/Svart 750 mm Rostfri/Svart

Beskrivning Recirkulationsfilter (1 st) Slangsats, Ø160 mm

Motor Utan motor Med motor/flyttbar Utan motor Med motor/flyttbar Utan motor Med motor/flyttbar Utan motor Med motor/flyttbar

Artikelnr. Pris 423.19.5601.0 11 795:423.19.5601.2 13 795:423.19.5608.0 11 795:423.19.5608.2 13 795:423.19.5801.0 14 345:423.19.5801.2 16 345:423.19.5808.0 14 345:423.19.5808.2 16 345:-

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Artikelnr. Pris 535.19.3300.9 425:800.70.6160.9 380:-

SKÅPINTERGRERAD MODELL » METZ MINI

THERMEX  BLUE LINE 25


26 THERMEX BLUE LINE

ALSACE

ETT RIKTIGT KRAFTPAKET Klassisk fläkt för inbyggnad under överskåp. Mycket kraftfull motor med låg ljudnivå. Levereras med dekorationsfilter, vilket ger mindre buller och bättre luftgenomströmning – och med energisnål LED-belysning.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

Pris från 5 595:SÄRSKILDA EGENSKAPER raftig och tystgående motor K Dekorativt filter Touchpanel av glas Energisnål LED belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

LED-BELYSNING

DIMMERGLASTOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Rostfri med svart front MÅTT: Bredd 600 eller 800 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA BREDD 600 MM MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 171 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 532 m³/t LJUDEFFEKT: 37-59 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A

TEKNISKA DATA BREDD 800 MM MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 186 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 548 m³/t LJUDEFFEKT: 36-39 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ALSACE - SKÅPINTEGRERAD MODELL

TILLBEHÖR (se sidan 94)

Bredd Färg Motor 600 mm Rostfri/Svart Utan motor 600 mm Rostfri/Svart Med motor 800 mm Rostfri/Svart Utan motor 800 mm Rostfri/Svart Med motor

Beskrivning Recirkulationsfilter, 600 mm (2 st) Recirkulationsfilter, 800 mm (3 st) Utloppskonverter Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 520.19.2008.0 520.19.2008.2 520.19.2088.0 520.19.2088.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Pris 5 595:7 595:8 695:10 695:-

Artikelnr. Pris 535.19.3000.9 425:-/st 535.19.3080.9 425:-/st 535.21.1420.9 365:800.70.6160.9 380:-

SKÅPINTERGRERAD MODELL » ALSACE

THERMEX  BLUE LINE 27


28 THERMEX BLUE LINE

ALSACE UTDRAGBAR

ELEGANT UTDRAGSFLÄKT ALSACE UTDRAGBAR är en skåpsintegrerad lösning som kombinerar elegans med bästa möjliga utnyttjande av skåpsutrymmet. Touchpanelen i glas ger en stilren och elegant design.

NYHET 2019

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

Pris från 5 745:SÄRSKILDA EGENSKAPER raftig och tystgående motor K Dekorativt filter Touchpanel av glas Energisnål LED belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Inbyggd Trigger (slutande kontakt) 

LED-BELYSNING

DIMMERGLASTOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Skåpintegrerad MATERIAL: Vitlackerad med vit glasfront Svartlackerad med svart glasfront MÅTT: Bredd 600 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 162 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 525 m³/t LJUDEFFEKT: 35-61 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ALSACE UTDRAGBAR - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Vit 600 mm Svart 600 mm Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 520.19.2161.0 520.19.2161.2 520.19.2168.0 520.19.2168.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

TILLBEHÖR (se sidan 94) Pris 5 745:7 745:5 745:7 745:-

Beskrivning Recirkulationsfilter (sett) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.19.3760.9 745:800.70.6160.9 380:-

SKÅPINTERGRERAD MODELL » ALSACE UTDRAGBAR

THERMEX  BLUE LINE 29


30 THERMEX BLUE LINE

TAKINTEGRERADE MODELLER De takintegrerade modellerna från THERMEX är helt dolda under taket och det enda som syns är sugplattan. Denna lösning ger dig perfekt överblick över kokzonen och rummet.

PRODUKTER METZ MAXI METZ MAXI II STRIP METZ MAXI SKY METZ MEDIO METZ MEDIO III STRIP

METZ MAXI

TYSTHET ÄR EN DYGD Fläktmodellen METZ MAXI är dold i taket ovanför kokzonen. Tack vare sin kraftiga motor och effektiva kantsugningsförmåga kan fläkten effektivt suga ut allt matos från rummet. Modellen METZ MAXI levereras med en elegant fjärrkontroll med mycket enkla styrfunktioner.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


B

TILLBEHÖR

Pris från 22 995:-

ENERGIKLASS

SÄRSKILDA EGENSKAPER laceringen i taket garanterar P en god överblick över kokzonen Effektivt kantsug Levereras med fjärrkontroll Energisnål LED-belysning Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se 

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I NEDSÄNKT TAK KANTSUG

TILLBEHÖR PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Takintegrerad MATERIAL: Rostfri med svart glas Vitlackerad med vitt glas MÅTT: Bredd 1200 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Dekorativt filter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 274 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 569 m³/t LJUDEFFEKT: 39-58 dB(A) KANALANSLUTNING: Horisontell eller vertikalt utblås ENERGIKLASS: B Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

SVART LUCKA UTAN BELYSNING BALDAKIN

METZ MAXI - TAKINTEGRERAD MODELL Bredd 1200 mm 1200 mm 1200 mm 1200 mm

Färg Motor Vit Utan motor Vit Med motor Rostfri/Svart Utan motor Rostfri/Svart Med motor

Artikelnr. 423.19.3161.0 423.19.3161.2 423.19.3168.0 423.19.3168.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Pris 22 995:24 995:22 995:24 995:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Baldakin, vit, låg (höjd 155 mm) Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Baldakin, vit, hög m/recirkulation (höjd 255 mm) Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Vajerupphängd inbyggnadsram, rostfri Recirkulationsfilter (2 st) Svart lucka utan belysning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 500.00.3030.0 500.00.3040.0 500.00.3050.0 500.19.1001.9 500.19.1008.9 535.19.2000.9 536.19.4038.9 800.70.6160.9

Pris 4 395:4 395:4 395:2 195:2 195:425:-/st 4 365:380:-

TAKINTEGRERAD MODELL » METZ MAXI

THERMEX  BLUE LINE 31


32 THERMEX BLUE LINE

METZ MAXI II STRIP

ANONYM MEN ÄNDÅ BEAKTANSVÄRD Modell METZ MAXI II STRIP är dold i taket ovanför kokzonen. Belysningsstripsen i fläktens glasskiva ger ett behagligt ljus. Fläktens kraftiga motor och effektiva kantsug ger en effektiv evakuering av matoset. METZ MAXI II STRIP levereras med elegant fjärrkontroll.

INTERN MOTOR:

Flyttbar motor i fläktkåpa/ på vind

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


A+

Pris från 22 995:-

ENERGIKLASS

SÄRSKILDA EGENSKAPER laceringen i taket garanterar P en god överblick över kokzonen Effektivt kantsug Flyttbar motor och vändbart utsug Levereras med fjärrkontroll Energisnål LED-belysning Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se 

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I NEDSÄNKT TAK KANTSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Takintegrerad Vitlackerad med vitt glas Bredd 1200 mm 4 hastigheter Dekorativa filter 2x7 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 175 m3/t LUFTMÄNGD MAX.: 599 m3/t LJUDEFFEKT: 43-65 dB(A) KANALANSLUTNING: Horisontellt eller vertikalt utblås ENERGIKLASS: A+ Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

METZ MAXI II STRIP TAKINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 1200 mm Vit 1200 mm Vit

Motor Artikelnr. Utan motor 423.19.3261.0 Med motor/flyttbar 423.19.3261.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

TILLBEHÖR (se sidan 94) Pris 22 995:24 995:-

Beskrivning Baldakin, vit, låg (höjd 155 mm) Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Vajerupphängd inbyggnadsram, rostfri Recirkulationsfilter (2 st) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 500.00.3030.0 500.00.3040.0 500.19.1001.9 500.19.1008.9 535.19.2000.9 800.70.6160.9

Pris 4 395:4 395:2 195:2 195:425:-/st 380:-

Önskas annan extern motor, se s. 90 / Översiktsbilder och mått, se s. 104 och framåt

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

TAKINTEGRERAD MODELL » METZ MAXI II STRIP

THERMEX  BLUE LINE 33


34 THERMEX BLUE LINE

METZ MAXI SKY

EN STJÄRNA BLAND FLÄKTAR Fläkten är dold i taket ovanför kokzonen. Fläktens kraftfulla motor och kantsugningsfunktion ger en oöverträffad sugförmåga. METZ MAXI SKY har en vacker stjärnhimmel, där bland annat Karlavagnen kan ses. METZ MAXI SKY lyser klarblått, rött, med flerfärgsfunktion eller med färgskiftningar.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


B

Pris från 37 595:-

ENERGIKLASS

SÄRSKILDA EGENSKAPER laceringen i taket garanterar P en god utsikt över kokzonen Effektivt kantsug L äcker deco-belysning och stjärnhimmel i flera färger Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se 

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DEKORATIONSBELYSNING

DIMMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER KANTSUG

PERIODISK UTSUGNING

MODELL: Takintegrerad MATERIAL: Rostfri ram med svart glas MÅTT: Bredd 1200 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

EFTERGÅNGSTIMER

TEKNISKA DATA METALLFILTER

MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 274 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 569 m³/t LJUDEFFEKT: 39-58 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: B Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I NEDSÄNKT TAK

METZ MAXI SKY TAKINTEGR. MODELL Bredd Färg Motor 1200 mm Rostfri/Svart Utan motor 1200 mm Rostfri/Svart Med motor

Artikelnr. 423.19.4168.0 423.19.4168.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Pris 37 595:39 595:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Baldakin, vit, låg (höjd 155 mm) Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Baldakin, vit, hög m/recirkulation (höjd 255 mm) Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Vajerupphängd inbyggnadsram, rostfri Recirkulationsfilter (2 st) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 500.00.3030.0 500.00.3040.0 500.00.3050.0 500.19.1001.9 500.19.1008.9 535.19.2000.9 800.70.6160.9

Pris 4 395:4 395:4 395:2 195:2 195:425:-/st 380:-

TAKINTEGRERAD MODELL » METZ MAXI SKY

THERMEX  BLUE LINE 35


36 THERMEX BLUE LINE

METZ MEDIO

DESIGN IN I MINSTA DETALJ Fläkten är dold antingen i taket, spisutrymmet eller mellan två djupa överskåp. Tack vare fläktens kraftiga motor och effektiva kantsug ger modellen METZ MEDIO ett effektivt sug. METZ MEDIO levereras med en fjärrkontroll med enkla styrfunktioner.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


B

Pris från 19 295:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Kan byggas in i överskåp eller nisch Effektivt kantsug

FJÄRRKONTROLL

Levereras med fjärrkontroll Energisnål LED-belysning LED-BELYSNING

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I NEDSÄNKT TAK DIMMER

KANTSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Takintegrerad/Skåpintegrerad MATERIAL: Rostfri ram med svart glas Vitlackerad ram med vitt glas MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Dekorativa filter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 205 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 562 m³/t LJUDEFFEKT: 37-60 dB(A) KANALANSLUTNING: Horisontellt eller vertikalt utblås ENERGIKLASS: B Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

METZ MEDIO - TAKINTEGRERAD MODELL Bredd 900 mm 900 mm 900 mm 900 mm

Färg Motor Vit Utan motor Vit Med motor Rostfri/Svart Utan motor Rostfri/Svart Med motor

Artikelnr. 423.19.3151.0 423.19.3151.2 423.19.3158.0 423.19.3158.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Pris 19 295:21 295:19 295:21 295:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Vajerupphängd inbyggnadsram, vit Vajerupphängd inbyggnadsram, rostfri Metz Medio skåpfäste Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm) Recirkulationsfilter (2 st) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 500.19.2001.9 2 195:500.19.2008.9 2 195:500.30.3010.2 1 315:500.30.3020.0 4 395:535.19.3000.9 425:-/st 800.70.6160.9 380:-

TAKINTEGRERAD MODELL » METZ MEDIO

THERMEX  BLUE LINE 37


38 THERMEX BLUE LINE

METZ MEDIO III STRIP

MÅNGA MÖJLIGHETER Fläkten är dold antingen i taket, spisutrymmet eller mellan två djupa överskåp. De tre belysningsstripsen ger ett behagligt ljus. Tack vare fläktens kraftiga motor och effektiva kantsug ger modellen METZ MEDIO III STRIP en effektiv evakuering av matoset. METZ MEDIO III STRIP levereras med elegant fjärrkontroll.

INTERN MOTOR:

Flyttbar motor i fläktkåpa/ på vind

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


A+ ENERGIKLASS

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

KANTSUG

Pris från 18 695:SÄRSKILDA EGENSKAPER

Flyttbar motor och vändbart utsug Effektivt kantsug Energisnål LED belysning Levereras med fjärrkontroll Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) Se video på www.thermex.se PRODUKTSPECIFIKATIONER

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Takintegrerad/Skåpintegrerad Vitlackerad ram med vitt glas Bredd 900 mm 4 hastigheter Dekorativa filter 3x3,5 W LED (3000 K)

METALLFILTER

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 349 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 621 m³/t LJUDEFFEKT: 50-63 db(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A+ Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I NEDSÄNKT TAK

METZ MEDIO III STRIP TAKINTEGRERAD MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Vit Vit

Motor Utan motor Med motor /flyttbar

TILLBEHÖR (se sidan 94) Artikelnr. Pris 423.19.3251.0 18 695:423.19.3251.2 20 695:-

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Beskrivning Metz Medio skåpfäste Baldakin, vit, hög (höjd 255 mm)  Vajerupphängd inbyggnadsram, vit  Vajerupphängd inbyggnadsram, rostfri  Recirkulationsfilter (2 st) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 500.30.3010.2 500.30.3020.0 500.19.2001.9 500.19.2008.9 535.19.3000.9 800.70.6160.9

Pris 1 315:4 395:2 195:2 195:425:-/st 380:-

TAKINTEGRERADD MODELL » METZ MEDIO III STRIP

THERMEX  BLUE LINE 39


40 THERMEX BLUE LINE

VÄGGMONTERADE MODELLER De väggmonterade modellerna från THERMEX kan monteras fritt på väggen eller mellan överskåpen. De snedställda modellerna ger användaren en bra överblick över kokzonen. PRODUKTER DAX PERPIGNAN MINI PERPIGNAN BORDEAUX MINI BORDEAUX CAVE NARBONNE LYON TOULOUSE MARSEILLE

DAX

DEN NYA KLASSIKERN Modell Dax är en ny stilren vertikal köksfläkt. Det svarta plana glaset tillsammans med den eleganta glastouchpanelen kommer pryda varje kök. Dax kan användas till alla typer av ventilationslösningar och därmed se till att skapa rätt "köksmiljö".

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


B ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

FRONTSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

Pris från 5 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER Effektivt frontsug Energisnål LED-belysning Glaslucka kan öppnas för extra sug Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul - se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Väggmonterad Svartlackerad med svart glas Bredd 600, 800 eller 900 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA BREDD 600 MM MOTOR: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGD V/BOOST: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Intern: 230 V 202 m³/t 387 m³/t 590 m³/t (69dB(A)) 49-60 dB(A) Ø150 mm B

TEKNISKA DATA BREDD 800 OCH 900 MM MOTOR: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGD V/BOOST: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Intern: 230 V 275 m³/t 484 m³/t 700 m³/t (67dB(A)) 49-64 dB(A) Ø150 mm B

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

DAX - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Svart 600 mm Svart 800 mm Svart 800 mm Svart 900 mm Svart 900 mm Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 540.23.5068.0 540.23.5068.2 540.23.5088.0 540.23.5088.2 540.23.5098.0 540.23.5098.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 94) Pris 5 995:7 995:7 495:9 495:7 495:9 495:-

Beskrivning Recirkulationsfilter, 600 mm (1 st) Recirkulationsfilter, 800 mm (2 st) Recirkulationsfilter, 900 mm (2 st) Specialskorsten, svart, L:2x1000 mm Förlängningsadapter, svart, L:1x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.23.0575.9 385:-/st 535.23.0575.9 385:-/st 535.23.0575.9 385:-/st 537.23.1045.9 2 995:537.23.1046.9 1 845:537.99.0008.9 2 345:- 800.70.6160.9 380:-

VÄGGMONTERAD MODELL » DAX

THERMEX  BLUE LINE 41


42 THERMEX BLUE LINE

PERPIGNAN

KOM BARA NÄRMARE Modellen PERPIGNAN är en vertikal köksfläkt. Den speciella sluttande designen innebär att du kan stå helt intill spisen och ha en fullständig överblick över kokzonen.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

FRONTSUG

PERIODISK UTSUGNING

Pris från 8 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER Effektivt frontsug Energisnål LED-belysning Glaslucka kan öppnas för extra sug Kanalen är lackerad i köksfläktens färg Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Svartlackerad med svart glas Vitlackerad med vitt glas MÅTT: Bredd 600 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: Intern: MODELL: 600 mm 900 mm SPÄNNING: 230 V 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 312 m³/t 312m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 560 m³/t 530 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 787 m³/t (69dB(A)) 787 m³/t (67dB(A)) LJUDEFFEKT: 53-64 dB(A) 53-64 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm Ø150 mm ENERGIKLASS: A A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

PERPIGNAN - VÄGGMONTERAD MODELL

TILLBEHÖR (se sidan 94)

Bredd Färg 600 mm Svart 600 mm Svart 900 mm Vit 900 mm Svart 900 mm Svart

Beskrivning Recirkulationsfilter, 600 mm (1 st) Recirkulationsfilter, 900 mm (2 st) Specialskorsten, tvådelad, vit, L:2x1000 mm Specialskorsten, tvådelad, svart, L:2x1000 mm Förlängningsadapter, svart, L:1x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Motor Utan motor Med motor Utan motor Utan motor Med motor

Artikelnr. Pris 540.23.1168.0 8 995:540.23.1168.2 10 995:540.23.1191.0 9 995:540.23.1198.0 9 845:540.23.1198.2 11 845:-

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Artikelnr. Pris 535.23.0570.9 385:-/st 535.23.0575.9 385:-/st 537.23.1041.9 2 995:537.23.1142.9 2 995:537.23.1143.9 1 845:537.99.0008.9 2 345:800.70.6160.9 380:-

VÄGGMONTERAD MODELL » PERPIGNAN

THERMEX  BLUE LINE 43


44 THERMEX BLUE LINE

MINI PERPIGNAN

MARKANT OCH ELEGANT Modell MINI PERPIGNAN är en vertikal köksfläkt i ett smalare utförande. Det smalare utförandet tillsammans med den vertikala designen gör att fläkten inte upplevs lika dominant på väggen. Detta gäller både om den monteras fritt på väggen eller ihop med överskåpen.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

Pris från 8 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER Designad för ergonomisk användning

LED-BELYSNING

Effektivt frontsug samt filter i bakkant Energisnål LED-belysning

GLASTOUCH

FRONTSUG

BOTTENSUG

En glaslucka kan öppnas för extra sug Kanalen är lackerad i köksfläktens färg Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se öjlighet till balanserad ventilation M med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

PERIODISK UTSUGNING

PRODUKTSPECIFIKATIONER EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Svartlackerad stål med svart glas Vitlackerad stål med vitt glas MÅTT: Bredd 600 eller 800 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 310 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 542 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 747 m³/t (68dB(A)) LJUDEFFEKT: 53-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLBEHÖR (se sidan 94)

MINI PERPIGNAN VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Vit 600 mm Svart 600 mm Svart 800 mm Vit 800 mm Vit 800 mm Svart 800 mm Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 540.23.1141.0 540.23.1141.2 540.23.1148.0 540.23.1148.2 540.23.1181.0 540.23.1181.2 540.23.1188.0 540.23.1188.2

Pris 9 995:11 995:8 995:10 995:10 695:12 695:9 695:11 695:-

Beskrivning Recirkulationsfilter (set) Ljudisolering av köksfläkt Förlängningsadapter, vit, L:1x1000 mm Specialskorsten, tvådelad, vit, L:2x1000mm Specialskorsten, tvådelad, svart, L:2x1000 mm Förlängningsadapter, svart, L:1x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Artikelnr. Pris 535.23.0555.9 1 075:536.99.1702.9 4 995:537.23.1140.9 1 845:537.23.1141.9 2 995:537.23.1142.9 2 995:537.23.1143.9 1 845:537.99.0008.9 2 345:800.70.6160.9 380:-

VÄGGMONTERAD MODELL » MINI PERPIGNAN

THERMEX  BLUE LINE 45


46 THERMEX BLUE LINE

BORDEAUX

FYRKANTIG, PRAKTISK, BRA Modellen BORDEAUX är en vertikal köksfläkt. Köksfläktens speciella design gör att du kan stå helt upprätt utan att slå huvudet i köksfläkten och samtidigt ha total överblick över spisen.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


A

Pris från 15 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Effektivt front- och bottensug Energisnål LED-belysning Designad för ergonomisk användarvänlighet Glaslucka kan öppnas för extra sug Kanalen är lackerad i köksfläktens färg Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

FRONTSUG

BOTTENSUG

PRODUKTSPECIFIKATIONER

EFTERGÅNGSTIMER

PERIODISK UTSUGNING

METALLFILTER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Vitlackerad med vitt glas MÅTT: Bredd 600 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA BREDD 900 MM MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 329 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 558 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 775 m³/t (67dB(A)) LJUDEFFEKT: 50-62 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

BORDEAUX - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 900 mm Vit 900 mm Vit

Motor Utan motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 540.23.4061.0 540.23.4091.0 540.23.4091.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Pris 15 395:16 395:18 395:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Recirkulationsfilter, 600 mm (1 st) Recirkulationsfilter, 900 mm (1 st) Specialskorsten, tvådelad, vit, L:2x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.23.0575.9 385:-/st 535.23.0665.9 565:-/st 537.23.1061.9 2 995:537.99.0008.9 2 345:800.70.6160.9 380:-

VÄGGMONTERAD MODELL » BORDEAUX

THERMEX  BLUE LINE 47


48 THERMEX BLUE LINE

MINI BORDEAUX

ENKEL & ELEGANT Modell MINI BORDEAUX är en vertikal köksfläkt i ett smalare utförande. Det smalare utförandet tillsammans med den vertikala designen gör att fläkten inte upplevs lika dominant på väggen. Detta gäller både om den monteras fritt på väggen eller ihop med överskåpen.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

Pris från 14 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER esignad för ergonomisk användning D Effektivt frontsug samt filter i bakkant Energisnål LED-belysning Glaslucka kan öppnas för extra sug Kanalen är lackerad i köksfläktens färg Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

FRONTSUG

BOTTENSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Svartlackerad med svart glas Vitlackerad med vitt glas MÅTT: Bredd 600 eller 800 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K) TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 310 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 542 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 747 m³/t (68 dB(A)) LJUDEFFEKT: 53-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø 150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

MINI BORDEAUX VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Vit 600 mm Svart 600 mm Svart 800 mm Vit 800 mm Vit 800 mm Svart 800 mm Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 540.23.4161.0 540.23.4161.2 540.23.4168.0 540.23.4168.2 540.23.4081.0 540.23.4081.2 540.23.4088.0 540.23.4088.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Vändbart utsug

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 94) Pris 15 395:17 395:14 395:16 395:16 295:18 295:15 295:17 295:-

Beskrivning Recirkulationsfilter, 800 mm (set) Förlängningsadapter, vit, L:1x1000 mm Specialskorsten, tvådelad, vit, L:2x1000 mm Specialskorsten, tvådelad,svart, L:2x1000 mm Förlängningsadapter, svart, L:2x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.23.0555.9 1 075:537.23.1140.9 1 845:537.23.1141.9 2 995:537.23.1142.9 2 995:537.23.1143.9 1 845:537.99.0008.9 2 345:800.70.6160.9 380:-

VÄGGMONTERAD MODELL » MINI BORDEAUX

THERMEX  BLUE LINE 49


50 THERMEX BLUE LINE

CAVE

KONKAV ELEGANS Elegant, stilren och konkav fläktkåpa som med sin flotta design skiljer sig från mängden. Modell Cave är lösningen till de som drömmer stort och önskar det bästa.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


B ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

FRONTSUG

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

Pris från 19 495:SÄRSKILDA EGENSKAPER Effektivt frontsug Energisnål LED belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul - se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Väggmonterad Svartlackerad med svart glas Vitlackerad med vitt glas Bredd 900 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter 1x9,2 W LED

TEKNISKA DATA MOTOR: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGD V/BOOST: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

Intern: 230 V 286 m³/t 526 m³/t 706 m³/t (69dB(A)) 50-65 dB(A) Ø150 mm B

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLBEHÖR (se sidan 94)

CAVE - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd Färg 900 mm Vit 900 mm Vit 900 mm Svart 900 mm Svart

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 540.23.5191.0 540.23.5191.2 540.23.5198.0 540.23.5198.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Pris 20 495:22 495:19 495:21 495:-

Beskrivning Recirkulationsfilter, 900 mm (2 st) Specialskorsten, tvådelad, vit, L:2x1000 mm Specialskorsten, tvådelad, svart, L:2x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.23.0575.9 385:-/st 537.23.1051.9 2 995:537.23.1052.9 2 995:537.99.0008.9 2 345:800.70.6160.9 380:-

VÄGGMONTERAD MODELL » CAVE

THERMEX  BLUE LINE 51


52 THERMEX BLUE LINE

NARBONNE

SNYGG KURVFORMIG DESIGN Modell Narbonne är en köksfläkt med bågformat glas som gör att oset leds mot filtret för att sugas ut. En enkel och elegant design som passar i de flesta kök.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A

Pris från 7 745:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Kraftfull motor Softtouch Energisnål LED-belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

LED-BELYSNING

SOFT TOUCH

PERIODISK UTSUGNING

PRODUKTSPECIFIKATIONER EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri/glas MÅTT: Bredd 700 eller 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x1,5 W LED (3000 K)

FILTERVAKT

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 286 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 564 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 679 m³/t (68dB(A)) LJUDEFFEKT: 48-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

NARBONNE - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd 700 mm 700 mm 900 mm 900 mm

Färg Rostfri/glas Rostfri/glas Rostfri/glas Rostfri/glas

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 545.42.1078.0 545.42.1078.2 545.42.1098.0 545.42.1098.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Pris 7 745:9 745:7 745:9 745:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning KF56 recirkulationsfilter (2 st) Specialskorsten, tvådelad, rostfri, L:2x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.42.9000.9 415:-/st 537.42.1035.9 2 995:537.99.0008.9 2 345:800.70.6160.9 380:-

VÄGGMONTERAD MODELL » NARBONNE

THERMEX  BLUE LINE 53


54 THERMEX BLUE LINE

LYON

KLASSISK DESIGN Modellen LYON är en klassisk rektangulär och horisontell köksfläkt med rena och strama linjer och rundade hörn. Den stora filterplattan garanterar ökad effektivitet och enhetlig sugeffekt. Filterplattans närhet till spishällen garanterar optimal uppsugning av matos. Den är endast 400 mm djup, vilket ger större utrymme kring köksfläkten och bättre överblick över spisen. Belysningen är energisnål och LED-baserad.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


B

Pris från 13 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Endast 400 mm djup – garanterar gott om plats och god överblick över spishällen Horisontell och stor filterplatta nära spishällen garanterar optimal uppsugning av matos Energisnål LED-belysning Periodisk utsugning Möjlighet för tilval av dekorativt filter Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri med svart glas Vitlackerad med vitt glas MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 317 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 559 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 751 m³/t (71 dB(A)) LJUDEFFEKT: 48-67 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: B Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

LYON - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd 900 mm 900 mm 900 mm

Färg Motor Vit/Vit Utan motor Rostfri/Svart Utan motor Rostfri/Svart Med motor

Artikelnr. 527.23.1091.0 527.23.1098.0 527.23.1098.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 94) Pris 13 395:13 395:15 395:-

Beskrivning Recirkulationsfilter (3 st) Dekorativt filter (270x250 mm) Specialskorsten, tvådelad, vit, L:2x980 mm Specialskorsten, tvådelad, rostfri, L:2x980 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.23.0570.9 536.23.1000.9 537.42.5801.9 537.42.5808.9 537.99.0008.9 800.70.6160.9

Pris 385:-/st 655:2 995:2 995:2 345:380:-

VÄGGMONTERAD MODELL » LYON

THERMEX  BLUE LINE 55


56 THERMEX BLUE LINE

TOULOUSE

DESIGN OCH FUNKTION I FÖRENING Modellen TOULOUSE är en rektangulär och horisontell köksfläkt helt tillverkad i rostfritt stål. Den effektiva kantsugen och placeringen nära spishällen garanterar oöverträffad sugkapacitet. Köksfläkten är utrustad med energisnål LED-belysning och levereras med fjärrkontroll. Kantsugen ökar lufthastigheten och koncentrerar suget runt köksfläktens ytterkant.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

KANTSUG

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

Pris från 9 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER Stilren rektangulär horisontell design Tillverkad helt i rostfritt stål Effektivt kantsug Energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 600 eller 900 mm HASTIGHETER: 5 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 2x2 W LED (3000 K) (600 mm) 4x2 W LED (3000 K) (900 mm)

TEKNISKA DATA FILTERVAKT

MOTOR: Med motor SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 267 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 634 m³/t LJUDEFFEKT: 48-67 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TOULOUSE - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd 600 mm 600 mm 900 mm 900 mm

Färg Rostfri Rostfri Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 527.26.9008.0 527.26.9008.2 527.26.9108.0 527.26.9108.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Pris 9 995:11 995:9 995:11 995:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Recirkulationsfilter, tvättbart Specialskorsten, tvådelad, rostfri, L:2x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.26.1020.9 945:537.26.7008.9 2 995:537.99.0008.9 2 345:800.70.6160.9 380:-

VÄGGMONTERAD MODELL » TOULOUSE

THERMEX  BLUE LINE 57


58 THERMEX BLUE LINE

MARSEILLE

DRAR UPPMÄRKSAMHETEN TILL SIG Modellen MARSEILLE har en helt unik design baserad på den världsberömde danske designern Jacob Jensens formspråk. Modellen MARSEILLE har ett effektivt kantsug som garanterar konstant sugkapacitet och minimalt buller. MARSEILLE har energisnål. LED-belysning och styrs via fjärrkontroll som medföljer.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


A ENERGIKLASS

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

KANTSUG

Pris från 27 445:SÄRSKILDA EGENSKAPER Baserad på design av Jacob Jensen Med effektivt kantsug Med energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Periodisk utsugning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) PRODUKTSPECIFIKATIONER

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

MODELL: Väggmonterad MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 4 Hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

METALLFILTER

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 220 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 613 m³/t LJUDEFFEKT: 48-64 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

MARSEILLE - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 446.19.1098.0 446.19.1098.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Pris 27 445:29 445:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Recirkulationsfilter Förlängningsadapter, rostfri, L:1x1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.19.3000.9 425:537.19.1108.9 2 995:537.99.0008.9 2 345:800.70.6160.9 380:-

VÄGGMONTERAD MODELL » MARSEILLE

THERMEX  BLUE LINE 59


60 THERMEX BLUE LINE

FRIHÄNGANDE MODELLER De FRIHÄNGANDE MODELLERNA från THERMEX är perfekta att placera över köksöar. Filterplattans närhet till kokzonen ger effektiv uppsugning av matos. LYON TOULOUSE NARBONNE CALAIS MARSEILLE ORLEANS CHAMONIX

LYON

GOD SUGKAPACITET ÄR ETT MÅSTE Modellen LYON är en klassisk rektangulär köksfläkt med rena, strama linjer och rundade hörn. Den stora filterplattan garanterar effektivitet och enhetlig sugeffekt. Filterplattans närhet till spishällen garanterar effektiv uppsugning av matos. Djupet på 520 mm ger gott om plats runt kokzonen. Belysningen är energisnål och LED-baserad.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul II

Top Link® Modul II

Plasmex®-filter


B

Pris från 15 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Klassisk rektangulär design med rena och strama linjer Endast 520 mm djup ger gott om utrymme och en bra överblick över spisen Stor horisontell filterplatta tätt inpå spishällen garanterar optimal uppsugningseffekt Energisnål LED-belysning Möjlighet för tilval av dekorativt filter Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfritt stål med svart glas Vitlackerad med vitt glas MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 323 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 530 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 762 m³/t (68dB(A)) LJUDEFFEKT: 51-62 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: B Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

LYON - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 900 mm 900 mm 900 mm 900 mm

Färg Motor Vit/Vit Utan motor Vit/Vit Med motor Rostfri/Svart Utan motor Rostfri/Svart Med motor

Artikelnr. 528.23.1091.0 528.23.1091.2 528.23.1098.0 528.23.1098.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 94) Pris 15 995:17 995:15 995:17 995:-

Beskrivning Recirkulationsfilter (3 st) Dekorativt filter (270x250 mm) Specialskorsten, vit, L:1950 mm Specialskorsten, rostfri, L:1950 mm Anpassning av standardkanalanslutning (ej gradlutning) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.23.0570.9 536.23.1000.9 537.42.5901.9 537.42.5908.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 385:-/st 655:4 245:4 245:3 545:380:-

FRIHÄNGANDE MODELL » LYON

THERMEX  BLUE LINE 61


62 THERMEX BLUE LINE

TOULOUSE

DESIGN MED ÖVERBLICK Modellen TOULOUSE är en rektangulär och horisontell köksfläkt helt tillverkad i rostfritt stål. TOULOUSE har ett effektivt kantsug som garanterar effektivt sug längs köksfläktens ytterkant. Filterplattans närhet till spishällen garanterar effektiv uppsugning av matos. TOULOUSE är utrustad med energisnål LED-belysning och levereras med fjärrkontroll.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A

Pris från 17 595:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Snygg rektangulär horisontell design Tillverkad helt i rostfritt stål Effektivt kantsug Energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

GLASTOUCH

PRODUKTSPECIFIKATIONER

KANTSUG

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 5 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 8x2 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA

FILTERVAKT

MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 256 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 623 m³/t LJUDEFFEKT: 54-66 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TOULOUSE - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 528.26.9108.0 528.26.9108.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Pris 17 595:19 595:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Recirkulationsfilter, tvättbart Specialskorsten, rostfri, L:1950 mm Anpassning av standardkanalanslutning (ej gradlutning) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.26.1020.9 945:537.26.7508.9 4 245:537.99.1008.9 3 545:800.70.6160.9 380:-

FRIHÄNGANDE MODELL » TOULOUSE

THERMEX  BLUE LINE 63


64 THERMEX BLUE LINE

NARBONNE

EN ENKEL OCH ELEGANT DESIGN Modell NARBONNE är en köksfläkt med bågformat glas som gör att oset leds mot filtret för att sugas ut. En enkel och elegant design som passar i de flesta kök.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A

Pris från 9 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Kraftfull motor Softtouch

LED-BELYSNING

Energieffektiv LED-belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

SOFT TOUCH

PERIODISK UTSUGNING

PRODUKTSPECIFIKATIONER EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri/glas MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 3 + BOOST FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x1,5 W LED (3000 K)

FILTERVAKT

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 286 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 564 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 679 m³/t (68dB(A)) LJUDEFFEKT: 48-63 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

NARBONNE - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd Färg Motor 900 mm Rostfri/glas Utan motor 900 mm Rostfri/glas Med motor

Artikelnr. 545.42.1198.0 545.42.1198.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Pris 9 995:11 995:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning KF56 recirkulationsfilter (2 st) Specialskorsten, rostfri, L:1950 mm Anpassning av standardkanalanslutning (ej gradlutning) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.42.9000.9 415:-/st 537.42.1037.9 4 245:537.99.1008.9 3 545:800.70.6160.9 380:-

FRIHÄNGANDE MODELL » NARBONNE

THERMEX  BLUE LINE 65


66 THERMEX BLUE LINE

CALAIS

DEN PERFEKTA ÖVERBLICKEN Modellen CALAIS är en snygg och harmonisk bågformad köksfläkt helt i rostfritt stål. CALAIS har ett igensättningsfritt labyrintfilter, som garanterar maximal sugkapacitet och minimal bullernivå. Belysningen är energisnål och LED-baserad.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A

Pris från 15 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Läcker och harmonisk bågformad design Tillverkad helt i rostfritt stål

LED-BELYSNING

Igensättningsfritt labyrintfilter Energisnål LED-belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11

GLASTOUCH

EFTERGÅNGSTIMER

LABYRINTFILTER

FILTERVAKT

PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 950 mm HASTIGHETER: 5 hastigheter FILTER: Labyrintfilter BELYSNING: 4x2 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 293 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 645 m³/t LJUDEFFEKT: 47-64 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

CALAIS - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 950 mm 950 mm

Färg Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 421.26.1008.0 421.26.1008.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

TILLBEHÖR (se sidan 94) Pris 15 995:17 995:-

Beskrivning Recirkulationsfilter, tvättbart Specialskorsten, rostfri, L:1950 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats - Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.26.1020.9 945:537.26.7608.9 4 245:537.99.1008.9 3 545:800.70.6160.9 380:-

Önskas annan extern motor, se s. 90 / Översiktsbilder och mått, se s. 104 och framåt

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

FRIHÄNGANDE MODELL » CALAIS

THERMEX  BLUE LINE 67


68 THERMEX BLUE LINE

MARSEILLE

TYST, MAMMA LAGAR MAT ... Modellen MARSEILLE har en helt unik design baserad på den världsberömde danske designern Jacob Jensens formspråk. Modellen MARSEILLE har ett effektivt kantsug som garanterar konstant sugkapacitet och minimalt buller. MARSEILLE har enenergisnål LED-belysning.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


A

Pris från 29 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Baserad på design av Jacob Jensen Effektivt kantsug Energisnål LED-belysning Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt)

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER KANTSUG

PERIODISK UTSUGNING

MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri MÅTT: Bredd 900 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 220 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 613 m³/t LJUDEFFEKT: 48-64 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

MARSEILLE - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. 447.19.1098.0 447.19.1098.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Kanalanslutning anpassning möjlig

Pris 29 995:31 995:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Recirkulationsfilter Specialskorsten, rostfri, L:2000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.19.3000.9 537.19.1008.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 425:4 245:3 545:380:-

FRIHÄNGANDE MODELL » MARSEILLE

THERMEX  BLUE LINE 69


70 THERMEX BLUE LINE

ORLEANS

KÖKSKONST MED SUG Modellen ORLEANS är med sin cylindriska design en köksfläkt med perfekta proportioner som ger balans och symmetri i köket. ORLEANS är en riktig klassiker från THERMEX. ORLEANS har energisnål LED-belysning och levereras som standard med en fjärrkontroll.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


B C ENERGIKLASS

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DIMMER

PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

Pris från 26 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER Läcker och enkel klassisk cylindrisk design Energisnål LED-belysning Levereras med fjärrkontroll Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt) PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri/svartlackerad MÅTT: Bredd Ø 600 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter i ytterkanterna BELYSNING: 4x3 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 169 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 404 m³/t LJUDEFFEKT: 47-68 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: C Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

ORLEANS - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 600 mm 600 mm

Färg Motor Rostfri/Svart Utan motor Rostfri/Svart Med motor

Artikelnr. 528.19.1068.0 528.19.1068.2

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 94) Pris 26 995:28 995:-

Beskrivning Specialskorsten, rostfri, L:2000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 537.19.2008.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 4 245:3 545:380:-

FRIHÄNGANDE MODELL » ORLEANS

THERMEX  BLUE LINE 71


72 THERMEX BLUE LINE

CHAMONIX

SVÄVANDE ELEGANS Modellen CHAMONIX är en mycket snygg och elegant köksfläkt i glas och stål. CHAMONIX är utrustad med dekorationsbelysning som får glasskärmen att lysa i många olika färger. Belysningen bygger på energisnåla LED-lampor.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter


B C ENERGIKLASS

FJÄRRKONTROLL

LED-BELYSNING

DEKORATIONSBELYSNING

Pris från 31 395:SÄRSKILDA EGENSKAPER Elegant kombination av glas och stål Färgad dekorationsbelysning i glasskärmen Energisnål LED-belysning Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul – se sidan 10 Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt)

DIMMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER PERIODISK UTSUGNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: Frihängande MATERIAL: Rostfri/glas MÅTT : Bredd 900 mm HASTIGHETER: 4 hastigheter FILTER: Aluminiumfilter BELYSNING: 4 x 3 W LED 3 W LED dekorationsbelysning

TEKNISKA DATA MOTOR: Intern: SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 132 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 416 m³/t LJUDEFFEKT: 35-68 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø160 mm ENERGIKLASS: C

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

CHAMONIX - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd 900 mm 900 mm

Färg Rostfri Rostfri

Motor Utan motor Med motor

Artikelnr. Pris 445.19.1100.0 31 395:445.19.1100.2 33 395:-

För extern motor och andra ventilationstyper ("Alla möjligheter") se flik

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Kanalanslutning anpassning möjlig

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Recirkulationsfilter Förlängningsadapter, rostfri, Ø320 mm, L:1000 mm Anpassning av standardkanalanslutning, skärvinkel etc. Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.19.5000.9 450.99.9928.9 537.99.1008.9 800.70.6160.9

Pris 625:4 995:3 545:380:-

FRIHÄNGANDE MODELL » CHAMONIX

THERMEX  BLUE LINE 73


74 THERMEX BLUE LINE


THERMEX  BLUE LINE 75

BLUE LIMITED

DESIGN & TEKNIK BLUE LIMITED är utvalda produkter som alla har en spännande design, och som var och en fyller sin plats i sortimentet avseende design och teknik. BLUE LIMITED är som namnet antyder en serie produkter med begränsningar. Modellerna i BLUE LIMITED finns i ett begränsat antal varianter och med begränsade tillbehörs möjligheter. Därför är det viktigt att man på produktsidan orienterar sig om vilka möjligheter som finns på respektive produkt.


76 THERMEX BLUE LINE

LE MANS BLUE

ELEGANT KÖKSFLÄKT MED INDUKTIONSHÄLL Elegant köksfläkt med induktionshäll och möjlighet till Plasmex-filter (förväntad livslängd upp till 10 år) som renar luften 96,5 %.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Plasmex®-filter


NYHET 2019

A+

Pris 18 495:-

ENERGIKLASS

GLAS TOUCH

METALLFILTER

SÄRSKILDA EGENSKAPER Fläkten är integrerad i spishällen Boost funktion på hällen Kokzoner kan sammankopplas för större kokzoner Induktionshäll 2 st zoner på 1500 W, boost till 1800 W 2 st zoner på 1800 W, boost till 2000 W RODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER:

Köksbänksintegrerad Svart glas Bredd 800 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

2x230 V (400 V) 281 m³/t 550 m³/t 40-60 dB(A) Ø150 mm A+

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERAD I SOCKEL

Värmeåtervinning utan lukt

LE MANS BLUE KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 800 mm Rostfri

Motor Med motor

Artikelnr. Pris 525.21.2022.2 18 495:-

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Recirkulationsfilter Plasmex® I, kit inklusive monteringslåda Kit - böj och galler

Artikelnr. Pris 535.19.3500.9 975:536.99.1800.9 13 030:830.05.1015.9 3 245:-

KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL » LE MANS BLUE

THERMEX  BLUE LINE 77


78 THERMEX BLUE LINE

LE MANS II

DRÄNERING AV KONDENSVATTEN

SOFTTOUCH ÖPPNING AV LUFTSPALTER KAN ÖPPNAS INDIVIDUELLT FÖR KONCENTRATION AV LUFTEN PLANFÖRSÄNKT I SPISHÄLLEN

ELEGANT KÖKSFLÄKT MED INDUKTIONSHÄLL Elegant köksfläkt med induktionshäll, planförsänkt luftspalt och fyra zoner med bridgefunktion på båda sidor. Möjlighet till Plasmex®-filter (förväntad livslängd upp till 10 år) som renar luften 96,5 %.

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Plasmex®-filter


Optimalt utnyttjande av skåpsdjupet Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

Kan planförsänkas i bänkskivan

Kan monteras med anslutning till imkanal

Värmeåtervinning utan lukt

A A+++

Pris 39 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER, FLÂKT

ENERGIKLASSE ENERGIKLASS

EFTERGÅNGSTIMER

FILTERVAKT

PRODUKTSPECIFIKATIONER

3 hastigheter + boost max luftmängd 791 m³/t Max ljudnivå 69 dB(A) Energiklass A+++ Kanalsystem kan placeras i bakkant av skåpet Motor kan placeras i sockel Enkelt dräneringssystem för kondensvatten Softtouch öppning av luftspalter

GLASTOUCH

METALLFILTER

Sockelmotor

"Filtervakt"

SÄRSKILDA EGENSKAPER, HÄLL Bredd 860 mm, djup 520 mm Kokzoner 4x180x220 mm (2100 W - Boost 3700 W) Bridgefunktion, vilket möjliggör sammankoppling av 2 zoner vid användning av stora kärl Restvärmeindikator Paus- och resetfunktion Barnsäkring Överhettningsskydd Timerfunktion Varmhållningsfunktion 9-stegs värmekontroll Autostop av spishäll vid full kondenstank Induktionshäll

LE MANS II KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 860 mm Svart

Motor Med motor

Artikelnr. 525.05.1003.2

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER:

Köksbänksintegrerad Svart glas Bredd 860 mm 3 + BOOST Aluminiumfilter

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGDEV/BOOST.: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

230 V (400 V) 308 m³/t 617 m³/t 791 m³/t (77 dB(A)) 52-69 dB(A) 230x90 mm A+++

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

TILLBEHÖR (se sidan 94) Pris 39 995:-

NYTT PRIS

Beskrivning Recirkuleringskit (startkit) Long Life recirkuleringsfilter (refill) Plasmex® I, kit inklusive monteringslåda Kit - böj och galler

Artikelnr. Pris 535.05.1100.9 4 755:535.05.1101.9 1 050:536.99.1800.9 13 030:830.05.1015.9 3 245:-

KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL » LE MANS II

THERMEX  BLUE LINE 79


KÖKSBÄNKSINTEGRERAD MODELL » NIMES LUX

80 THERMEX BLUE LINE

THERMEX PLASMEX®-FILTER II MONTERET I SOCKEL Enkel installation med Plasmex®-filter Rengör luften 96,5 %

NIMES LUX

B

NIMES LUX - BÄNKINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 580 mm Rostfri/Svart glas 880 mm Rostfri/Svart glas

Motor Artikelnr. Med motor 525.21.1162.2 Med motor 525.21.1192.2

Pris 26 795:26 795:-

ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

GLAS TOUCH

Värmeåtervinning utan lukt

Pris 26 795:SÄRSKILDA EGENSKAPER Köksfläkten är diskret dold i köksbänken och höjs upp när den aktiveras Glasyta för enkel rengöring Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER

KANTSUG

TILLBEHÖR (se sidan 94)

EFTERGÅNGSTIMER

Beskrivning Recirkulationsfilter 580 mm Recirkulationsfilter 880 mm Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 535.21.8260.9 535.21.8200.9 800.70.6160.9

Pris 745:735:380:-

METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Köksbänksintegrerad Rostfri med svart glas Bredd 580 och 880 mm 4 hastigheter Aluminiumfilter 1x4 W LED (580 mm) 1x5 W LED (880 mm)

TEKNISKA DATA MODELL: SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDEFFEKT: KANAL: ENERGIKLASS:

580 mm: 880 mm: 230 V 230 V 234 m³/t 235 m³/t 563 m³/t 605 m³/t 60-72 dB(A) 61-74 dB(A) Ø150 mm Ø150 MM B B

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


INTEGRATA VÄGG Pris 36 345:-

INTEGRATA VÄGG - VÄGGMONTERAD MODELL Bredd 800 mm

Färg Rostfri

Motor Utan motor

Artikelnr. 423.99.1088.0

Pris 36 345:-

För extern motor och andra ventilationstyper (“Alla möjligheter”) se flik

FRONTSUG

BOTTENSUG

PERIODISK UTSUGNING

SÄRSKILDA EGENSKAPER Effektivt frontsug Andra mått på beställning, special Möjlighet för variant till centralventilation, se sidan 16-17 Möjlighet att styra fläkten från hällen via Top Link® Modul - se sidan 10  Se Top Link® video på www.thermex.se Inbyggd Trigger (slutande kontakt)

EFTERGÅNGSTIMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. 800.70.6160.9

Pris 380:-

METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: FILTER:

Väggmonterad Rostfri Bredd 800 mm Aluminiumfilter

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Vind KVK Vindsfläkt

Tak TTP motor

Vägg TX motor

VG-Link®

CVL-Link®

CVV-Link

Pro Link Modul I

Top Link® Modul I

Plasmex®-filter

VÄGGMONTERAD MODELL » INTEGRATA VÄGG

THERMEX  BLUE LINE 81


FRIHÄNGANDE MODELL » VALENCE

82 THERMEX BLUE LINE

VALENCE A ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

SOFT TOUCH

Pris 26 195:SÄRSKILDA EGENSKAPER Elegant cylinderformad design Olika färgkombinationer Energisnål LED-belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER

KANTSUG

VALENCE - FRIHÄNGANDE MODELL Bredd Färg Ø380 mm Vit/Vit Ø380 mm Svart/Röd

Motor Med motor Med motor

EFTERGÅNGSTIMER

Artikelnr. 528.23.4001.2 528.23.4003.2

Pris 26 195:26 195:-

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Recirkulationsfilter Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.23.0575.9 385:800.70.6160.9 380:-

METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Frihängande

Vit- eller svartlackerad Ø380 mm 3 hastigheter + BOOST Aluminiumfilter 1x13,5 W LED (5300 K)

TEKNISKA DATA SPÄNNING: 230 V LUFTMÄNGD MIN.: 367 m³/t LUFTMÄNGD MAX.: 586 m³/t LUFTMÄNGD V/BOOST: 690 m³/t (65 dB(A)) LJUDEFFEKT: 49-62 dB(A) KANALANSLUTNING: Ø150 mm ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


VALENCE LAMPMODELL Pris 17 245:-

VALENCE - LAMPMODELL Bredd Färg Ø380 mm Vit/Vit

Motor Artikelnr. Med motor 528.23.4101.2

Pris 17 245:-

LED-BELYSNING

SOFT TOUCH

KANTSUG

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Recirkulationsfilter

SÄRSKILDA EGENSKAPER Köksfläkten renar luften och blåser tillbaka den in i köket Vajerupphängning i taket Levereras med recirkulationsfilter Diameter Ø380 mm PRODUKTSPECIFIKATIONER

Artikelnr. 535.23.0575.9

Pris 385:-

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Frihängande Vitlackerad med rostfritt stål Ø380 mm 3 hastigheter + BOOST Recirkulationsfilter 1x4W LED (5300 K)

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Recirkulation

LAMPMODELL » VALENCE LAMPMODELL

THERMEX  BLUE LINE 83


84 THERMEX BLUE LINE


NYHET 2019

CAEN Pris 45 795:-

CAEN - LAMPMODELL Bredd Färg Ø570 mm Vit

Motor Artikelnr. Med motor 528.05.1000.2

Pris 45 795:-

LED-BELYSNING

EFTERGÅNGSTIMER

METALLFILTER

SÄRSKILDA EGENSKAPER Köksfläkten renar luften och blåser tillbaka den in i köket Vajerupphängning i taket Levereras med inbyggt Plasmex®-filter Levereras med fjärrkontroll Handblåst glas Diameter Ø570 mm PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Frihängande Vitt glas Ø570 mm 3 hastigheter + BOOST Plasmex®-filter 1x10 W LED (5300 K)

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Recirkulation

LAMPMODELL » CAEN

THERMEX  BLUE LINE 85


86 THERMEX BLUE LINE

ARLES Modell ARLES är en skåpsintegrerad fläkt, som monteras istället för överskåpets botten. När fläkten är monterad är den så gott som osynlig när den justerbara glasfronten är infälld. Modell ARLES har flyttbar motor som lätt kan placeras på lämpligt ställe.

INTERN MOTOR:

Flyttbar motor i fläktkåpa/ på vind

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

TILLVAL:

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter


A

Pris från 12 545:SÄRSKILDA EGENSKAPER

ENERGIKLASS

Flyttbar motor Rostfri kant som skyddar skåpet mot fukt och fett Optimalt skåputnyttjande Energisnål LED belysning Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 Se video på www.thermex.se

LED-BELYSNING

SOFT TOUCH

ROSTFRI KANT SOM SKYDDAR SKÅPET MOT FUKT OCH FETT

EFTERGÅNGSTIMER

PRODUKTSPECIFIKATIONER METALLFILTER

MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Skåpintegrerad Rostfri Bredd 600 mm 3 hastigheter + BOOST Dekorativa filter 2x1,2 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LUFTMÄNGD V/BOOST: LJUDEFFEKT: KANALANSLUTNING:

ENKEL MONTERING MED HJÄLP AV 4 ST. SKRUVAR

230 V 229 m³/t 481 m³/t 590 m³ (69 dB(A)) 48-64 dB(A) Ø150 mm

ENERGIKLASS: A Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

GLASSKÄRM SOM KAN FÄLLAS UT/IN

SKÅPETS BOTTEN TAS BORT SKABSBUND FJERNES

MOTORN MONTERADMONTERET PÅ FLÄKTEN MED MOTOR

ARLES - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Rostfri

Motor Med motor

Artikelnr. Pris 513.05.2068.2 12 545:-

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

Recirkulation

MOTORN MONTERAD PÅ HYLLA

MOTORN MONTERAD OVAN SKÅP

MOTORN MONTERAD PÅ VIND

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning Recirkulationsfilter (utbytesfilter) Recirkulationsfilterkit (ram inkl. kolfilter) Slangsats, Ø160 mm

Artikelnr. Pris 535.05.6300.9 845:535.05.6400.9 1 325:800.70.6160.9 380:-

SKÅPINTEGRERAD MODELL » ARLES

THERMEX  BLUE LINE 87


SKÅPINTEGRERAD MODELL » COLMAR II

88 THERMEX BLUE LINE

NY

Monter HET! ings för enk beslag monte el ring

MONTERINGSBESLAG

COLMAR II D

COLMAR II - SKÅPINTEGRERAD MODELL Bredd Färg 600 mm Vit 600 mm Grå/Rostfri

Motor Artikelnr. Med motor 520.42.3711.2 Med motor 520.42.3718.2

Pris 2 645:2 745:-

ENERGIKLASS

LED-BELYSNING

METALLFILTER

Pris från 2 645:SÄRSKILDA EGENSKAPER Utdragbar modell med dubbla filter Vit med vit front Grå med rostfri front Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning KF59 recirkulationsfilter (set) Slangsats, Ø125 mm

Artikelnr. 535.42.9100.9 800.70.6127.9

Motor monterad i köksfläkt

TEKNISKA DATA SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

230 V 242 m³/t 390 m³/t 47-66 dB(A) Ø120 mm D

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

INTERN MOTOR:

Pris 365:310:-

Skåpintegrerad Vitlackerad Grålackerad med rostfri front Bredd 600 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x2,8 W LED (3000 K)

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Recirkulation


LILLE D

LILLE - SKÅPINTEGRERAD MODELL

ENERGIKLASS

Bredd 600 mm

Färg Vit

Motor Med motor

Artikelnr. Pris 520.42.5032.2 1 995:LED-BELYSNING

METALLFILTER

Pris 1 995:SÄRSKILDA EGENSKAPER Vitlackerad Kan evakuera luften bakåt Möjlighet till balanserad ventilation med hjälp av Trigger Link Modul - se sidan 11 PRODUKTSPECIFIKATIONER MODELL: MATERIAL: MÅTT: HASTIGHETER: FILTER: BELYSNING:

Skåpintegrerad Vitlackerad Bredd 600 mm 3 hastigheter Aluminiumfilter 2x2,8 W LED (3000 K)

TEKNISKA DATA

TILLBEHÖR (se sidan 94) Beskrivning KF56 recirkulationsfilter Slangsats, Ø125 mm

Artikelnr. 535.42.9000.9 800.70.6127.9

Pris 415:310:-

SPÄNNING: LUFTMÄNGD MIN.: LUFTMÄNGD MAX.: LJUDFFEKT: KANALANSLUTNING: ENERGIKLASS:

230 V 163 m³ 335 m³ 53-69 dB(A) Ø120 mm D

Luftmängd enligt EN 61591. Ljudnivå enligt EN 60704

Översiktsbilder och mått, se sidan 101 och framåt

INTERN MOTOR:

Motor monterad i köksfläkt

TILLVAL:

LÄS MER » Se sidan 8 och framåt

Trigger Link Modul

Pro Link Modul I

Plasmex®-filter

Vändbart utsug

Recirkulation

SKÅPINTEGRERAD MODELL » LILLE

THERMEX  BLUE LINE 89


MOTORER

90 THERMEX BLUE LINE

EXTERNA MOTORER

NYHET 2019

TVF VINDSFLÄKT

SÄRSKILDA EGENSKAPER Tystgående Levereras med ljud- och kondensisolerad låda

För montering på vind eller liknande. Effektiv och tystgående EC-motor. Hölje i galvaniserad plåt.

EXTERN TVF - CAB-200, EC MOTOR 16 625:Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³ Ljudnivå (dB) Vikt i kg

225.34.3720.2 230 161 1090 53 23,0

Övergångar Ø200-160 mm medföljer.

Valfri montering.

Ljuddämpare finns som tillbehör.

Flödesdiagram – Qv: Luftmängd I m3/h – Psf: Statisk tryck i mmWG och Pa – Törr luft vid 20 ºC och 760 mmHg CAB-200 ECOWATT p sf

[P a]

600 5 00

1 0V

8V

3

6

400 3 00 2 00

9

2

8 00 5

4V 12

1 00 0

1 200 1 000

6V

11

0

2 00

7 00

8

400

50

4 00

0

10

7

600

800

6 00 4

1

1 000 q v [m3 /h]

P [W 1 60

1 0V

1 20

8V

80 6V

40 0

4V

0

2 00

400

600

800

1 000 q v [m3 /h]

TVF-CAB-200, EC-MOTOR INKL. AC/DC KONVERTER Artikelnr.

18 875:-

225.34.3721.2

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 111


EXTERNA MOTORER

KVK VINDSFLÄKTAR SÄRSKILDA EGENSKAPER Vindsfläkten monteras på vind. Ger därför låg ljudnivå i köket. Sladd med jordad stickpropp. Lätt att öppna för rengöring. Hölje av varmförzinkad plåt som invändigt är isolerad.

KVK SILENT 160 Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

10 000:225.60.0004.2 230 89 550 36 17,2 H: 266/D: 482/B: 505

KVK SILENT 200 Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

12 275:225.60.0007.2 230 105 738 40 21,1 H: 352/D: 604/B: 500

Specifikationerna på externa motorer är angivna som friblåsande.

EXTERN TX MOTOR

SÄRSKILDA EGENSKAPER Tillverkad i vädertåligt rostfritt stål Elegant design för placering på yttervägg

Extern TX motor är den fläkt som levereras för montering på yttervägg.

Extern TX Motor Vägg

5 225:-

Artikelnr. 225.19.1100.2 Nätanslutning (V) 230 Effektförbrukning 186 Luftmängd m³/t v. 0 vs. 900 Hastighet i varv/min 1300 Ljudnivå (dB(A )– 3 m) 71 Extern TX motor vägg levereras endast vid köp av köksfläkt

AC/DC konverter Artikelnr.

2 250:536.99.1100.9

Används vid inkoppling av extern DC-motor där köksfläkten har AC-styrning.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 111-112

MOTORER

THERMEX  BLUE LINE 91


MOTORER

92 THERMEX BLUE LINE

EXTERNA MOTORER

TAKFLÄKTAR

SÄRSKILDA EGENSKAPER

Tystgående takfläkt som är utformad för att anslutas till köksfläkt utan motor. Serien kan styras av samtliga köksfläktar utan motor. Tillverkade av pulverlackerad galvaniserad stålplåt. Finns i färgerna svart, röd eller grå.

TFSR 200 Artikelnr., svart Artikelnr., röd Artikelnr., grå Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m3/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

TFSK 200 Artikelnr., svart Artikelnr., röd Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Hastighet i varv/min Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

4 400:240.65.1200.2 240.65.1209.2 240.65.1203.2 230 108 749 40,2 4,2 H: 160/Ø: 439

5 800:240.65.0100.2 240.65.0200.2 230 108 749 40,2 4,2 H: 160/D: 421/B: 421

TFSR 315 M Artikelnr., svart Artikelnr., röd Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m3/t v. 0 vs. Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

TFSK 315 M Artikelnr., svart Artikelnr., röd Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Hastighet i varv/min Ljudnivå (dB) Vikt i kg Mått i mm

TFSR/TFSK Takfläkten monteras på yttertak vilket ger låg ljudnivå i köket. Fällbara och utrustade med servicebrytare för enkel rengöring.

7 750:240.65.1315.2 240.65.1319.2 230 231 1249 55 9,1 H: 206/Ø: 485

9 225:240.65.0300.2 240.65.0400.2 230 231 1249 55 10,8 H: 206/D: 521/B: 521

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » SE SIDAN 113 MOTOR TILLBEHÖR » SE SIDAN 95


EXTERNA MOTORER

TTP TAKMOTOR

SÄRSKILDA EGENSKAPER Vertikalt utblås Kanalanslutninganpassning för fasta rör Tillverkat i vädertålig plast Kan enkelt tas loss och göras ren

Tystgående takfläkt som är tillverkad i vädertåligt material. Kan styras av samtliga THERMEX köksfläktar utan motor. P-modellen är för montering på sluttande tak och kan enkelt justeras efter takets lutning. S-modellen är utformad för platta tak. NYHET 2019

XL-Eco 250P Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension

20 725:240.40.0141.0 230 165 1224 2560 80 °C 41,9-71,0 Ø200

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

Eco 220P Artikelnr. Nätanslutning (V) Energiforbrug (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

13 250:240.40.0131.0 230 85 925 2580 80 °C 41,9 – 70 Ø160

E220P Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

10 000:240.40.0110.0 230 85 860 2600 80 °C 52 Ø160

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

NYHET 2019

XL-Eco 250S Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

19 375:240.40.0142.0 230 165 1224 2560 80 °C 41,9 - 71,0 Ø200

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

Eco 220S Artikelnr. Nätanslutning (V) Energiforbrug (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

12 400:240.40.0132.0 230 85 925 2580 80 °C 41,9 – 70 Ø160

E220S Artikelnr. Nätanslutning (V) Effektförbrukning (W) Luftmängd m³/t v. 0 vs. Hastighet i varv/min Luftcirkulationens temperatur Ljudnivå (dBA – 3 m) Dimension (mm)

8 000:240.40.0111.0 230 85 860 2600 80 °C 52 Ø160

OBS: I vissa fall behövs en AC/DC konverter som finns att köpa till.

ÖVERSIKTSBILDER OCH MÅTT » Se sidan 114 MOTORTILLBEHÖR » Se sidan 94

MOTORER

THERMEX  BLUE LINE 93


TILLBEHÖR

94 THERMEX BLUE LINE

TILLBEHÖR TILLBEHÖR TILL TTP TAKMOTOR

Frånluftshuv

Artikelnr. 240.40.0117.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Pris 4 475:-

Genomföring till E220P / Eco 220P

Tilluftshuv

Universal tegelgenomföring - Typ 1

Artikelnr. 240.40.0130.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Pris 10 000:-

Artikelnr. 240.40.0112.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-47° Pris 3 350:-

RENGÖRING THERMEX rekommenderad stålrengöringsmedel Metalpolish.

Genomföring profilerat plåttak - Type 4

Artikelnr. 240.40.0114.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-40° Pris 2 000:-

Genomföring 2-kupig betongpanna - Typ 2

Artikelnr. 240.40.0113.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-45° Pris 2 275:-

Genomföring, Classic pap/ plåttak - Typ 5

Artikelnr. 240.40.0115.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 11,5-35° Pris 2 000:-

Genomföring till XL-Eco 250P Beskrivning Artikelnr. Metalpolish, 600 ml 499.99.9999.9

Pris 475:-

LJUDDÄMPARE Om motorn är externt monterad vill du kanske minska motorbuller och luftljud ytterligare med hjälp av en ljuddämpare.

Genomföring Universal - Typ 1

Artikelnr. 240.40.0124.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 0-47° Pris 2 825:-

Genomföring 2-kupig betongpanna - Typ 2

Artikelnr. 240.40.0123.0 Färg Svart Bredd Ø200mm Lutning 0-45° Pris 2 825:-

Genomföring papptak - 11-45° - Typ 3

Artikelnr. 240.40.0116.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 11-45° Pris 1 800:-

Genomföring papptak - Typ 6

Artikelnr. 240.40.0118.0 Färg Svart Bredd Ø160 mm Lutning 0-11° Pris 2 000:-

Tillbehör till E220S / Eco 220S

Takfundament

Artikelnr. 245.54.5180.9 Färg Galvaniserad Bredd 295x295x165 mm Lutning 0° Pris 4 025:-

OBS: Måste installeras nedan rökning eller likande

Genomföring Classic papp-/plåttak - Typ 3

Beskrivning Artikelnr. Pris Ø160 mm 515.99.0160.9 4 150:Ø200 mm 515.99.0200.9 5 950:-

Artikelnr. 240.40.0126.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 11-47° Pris 2 275:-

Genomföring papptak - Typ 5

Artikelnr. 240.40.0125.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 0-47° Pris 2 275:-

Genomföring papptak- Typ 6

Artikelnr. 240.40.0128.0 Färg Svart Bredd Ø200 mm Lutning 0-11° Pris 2 825:-


TILLBEHÖR TILL TFSR TAKFLÄKT Takgenomföring till TOB TOB 200-315 Takgenomföring - svart

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1200.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 560 4 475:-

TOB 200-315 Takgenomföring - röd

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1209.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 560 4 475:-

Takgenomföring till TOS TOS 200-315 Takgenomföring - svart

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1160.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 585 4 225:-

TOS 200-315 Takgenomföring - röd

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1169.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 585 4 225:-

PRODUKTSPECIFIKATIONER TAKGENOMFÖRING TOB & TOS Takgenomföringarna monteras i taklutningen. Tillverkade av pulverlackerad galvaniserad stålplåt. Finns i färgerna svart, röd och grå. Beslagets spirorör är isolerat med 30 mm nätmatta. 3 m el-kabel samt underbeslag, som monteras på undertak, ingår. Takgenomföring TOB används vid takbeklädnad av tvåkupig betongtakpanna av standardtyp. Takgenomföring TOS används vid släta takbeklädnader av t.ex. papp eller plåt. SÄRSKILDA EGENSKAPER

TFSR/TFSK Takfläkten monteras på yttertak vilket ger låg ljudnivå i köket.

Fällbara och utrustade med servicebrytare för enkel rengöring

TOB 200-315 Takgenomföring - grå

Artikelnr. Bredd Mått i mm Pris

245.65.1000.9 Ø200 mm H: 464/D: 500/B: 560 4 475:-

TILLBEHÖR

THERMEX  BLUE LINE 95


SLAMRAR

SPJÄLLET

I DIN KÖKSFLÄKT NÄR DET BLÅSER UTE? RME L M A L L PJÄ DS ME RITT S F

T

LIG AN L V D L ME SPJÄ

KAN DU TÄNKA DIG ETT SPJÄLL SOM INTE SLAMRAR? De flesta köksfläktar är utrustade med ett spjäll (kallrasskydd) som öppnas när fläkten sätts på, och stängs när fläkten stängs av.

Min. 1m

SLAMMERFRITT SPJÄLL

96 THERMEX BLUE THERMEX  YELLOW LINELINE 2018

THERMEX slammerfri installation i köksfläkt

Oftast är det lufttrycket från köksfläkten som öppnar spjället, men vid blåsigt väder kan det uppstå undertryck som får spjället att öppna och stänga, även om fläkten är avstängd. Det får fläkten att slamra samtidigt som varm luft sugs ut ur bostaden. Med ett slammerfritt spjäll från THERMEX undviker du buller och värmeförlust. Eftersom klaffarna försluts hermetiskt undviker du dessutom att kall luft tränger in utifrån. THERMEX slammerfria spjäll har 3 inbyggda klaffar som gör att det ska till en mycket målinriktad påverkan för att spjället ska öppnas. En målinriktad påverkan sker när köksfläkten sätts på, men inte vid sporadisk påverkan av blåst.

THERMEX SLAMMERFRIA SPJÄLL Bredd Ø125 mm Ø150 mm

Artikelnr. Pris 850.60.0125.9 1 300:850.60.0150.9 1 625:-

THERMEX slammerfri installation i vägg


ECO-DESIGN FÖRKLARING Energieffektivitetsklass Energieffektivitetsindexet beräknas ut i från den årliga effektförbrukningen för köksfläkten vid den optimala driftspunkten och den nominella melektriska effektförbrukningen för belysningssystemet.

Leverantörens modellbeteckning

Cardiff Vægmonteret Väggmonterad

Leverantörens namn eller varumärke

A++ A+

50

Flödesdynamisk effektivitet Här beräknas, i grova drag, fläktens mest effektiva punkt. Här mäts luftmängden mot statisk tryckskillnad och elektrisk ineffekt.

kWh/annum

ABCDEFG

ABCDEFG

65/2014

Belysningseffektivitet Här mäts belysningen, angivet i lux, vid kokzonen i förhållande till energiförbrukningen.

CDEFG

AB

68dB

Detta är en förhållningsstalsberäkning, där man jämför den årliga förbrukningen för produkten A+++ (AEC) mot en standardförbrukning ++ A (SAEC). Där 100 motsvarar A+ samma förbrukning som standardenheten. Så ju lägre tal desto bättre, detta översätts sedan till en bokstavs klassificering. Utgångspunkten är en genomsnittlig användning av belysningen på 2 timmar per dag och en genomsnittlig driftstid av fläkten på 1 timme per dag. Köksfläktens eventuella förbrukning när den är avstängd eller i stand-by läge, läggs till ovanpå detta.

Årlig energiförbrukning I uträkningen utgår man från följande: Den genomsnittliga belysningstiden är 2 timmar per dag. Den genomsnittliga driftstiden för fläkten är 1 timme per dag i FDE – den punkt där fläkten har bäst effektivitet, alltså störst luftmängd i förhållande till tryckfall och elförbrukning.

Fettfiltreringseffektivitetsklass Här anges hur stor del av den totala fettmängden som fångas upp av filtret (i %).

Bullervärde (Ljudeffekt) Här är det viktigt att påpeka att man tidigare angav ljudtrycket som vanligtvis är lägre än ljudeffekten.

Det skall poängteras att filtret definieras som varande en borttagbar del av köksfläkten. Genom att t.ex. göra glasplattan borttagbar på Metz, så räknas den till filtret.

Ljudeffekten mäts i Watt (som högtalare) men anges i dB(A). Ljudtryck mäts i pascal med en mikrofon (vanligtvis på 1 m avstånd) och anges motsvarande i dB(A).

ECO-DESIGN FÖRKLARING

THERMEX  BLUE LINE 97


TIPS OCH GODA RÅD

98 THERMEX BLUE LINE

TIPS & GODA RÅD

FÅ UT DET BÄSTA AV DIN THERMEX-KÖKSFLÄKT Motorlujd En kraftigare motor har en större utsugningskapacitet men låter också mera. Du kan reducera ljudet genom att sänka hastigheten på fläkten. Större delen av tiden man lagar mat är det oftast tillräckligt att använda fläktens lägsta hastigheter.

Uppstår det ljud när den möter motstånd. Ju rakare, med minsta möjliga antal böjar, du kan göra din fläktkanal och ju större kanalen är som luften transporteras igenom, desto längre ljud blir det.

Luft- och kanalljud Luft i rörelse medför ljud. Precis som när vinden susar

Så här undviker du feta fingeravtryck på de eleganta stålytorna

Det finns flera rejäla energibesparingar att göra om du använder din köksfläkt på rätt sätt.

Dagens trend med rostfritt stål är elegant, men även en aning opraktisk. Minsta beröring skapar tydliga fingeravtryck på stålytorna. Detta bekymmer kan du undvika helt och hållet genom att använda dig av fjärrkontrollen som följer med som standard eller extratillbehör till flera av THERMEX köksfläktar. På så vis undviker du fysisk kontakt och får en köksfläkt fri från fingeravtryck. Om det ändå skulle inträffa har THERMEX utvecklat en effektiv rengöringsspray – "Metalpolish" – särskilt avsedd för rostfria köksfläktar.

En köksfläkt som körs på högsta hastighet använder en och en halv gånger så mycket ström som om den körs på lägsta hastigheten. Att köra på högsta hastigheten är faktiskt bara nödvändigt när man kokar eller steker mat som ångar eller osar mycket. Stäng fönster och sätt på köksfläkten fem minuter innan du ska börja steka/koka. Då skapar du det undertryck som behövs i köket. På så sätt behöver motorn inte köra på maximal effekt. Den lägre och mer målinriktade sugeffekten sparar även på uppvärmningskostnaderna, eftersom du skickar ut mindre mängd värme (luft) som finns i ditt kök.


När det gäller takintegrerade modeller

Max. 3000 mm

ska man tänka på att avståndet mellan spisen och filterytan är längre än normalt. Denna typ av modell är i normala fall utrustad med kantsug och igensättningsfritt labyrintfilter, vilket ökar effektiviteten. THERMEX rekommenderar att avståndet mellan spishäll och filter inte är större än 3 meter.

Undvik förlust av sugkraft Undvik 90 °-vinklar så långt det är möjligt. En vinkel på 90 ° ger lika stor förlust i sugkraft som en meter slang/rör. Korta alltid slangar och rör så att installationen blir så kort som möjligt. Ju längre installation, desto större tryckförlust = lägre sugkraft. Använd alltid största möjliga rördiameter. Om din köksfläkt/motor har en anslutning på Ø160, ska röret du använder vara på minst Ø160 osv. Om du bara använder en storlek mindre kan effekten minska med upp till 66 %.

Ta bort oönskat ljud THERMEX rekommenderar alltid att du använder kondens-/ljudisolerade slangar/rör i hela installationen, detta motverkar oönskat ljud och fukt. Om du har köpt en produkt med extern motor kan du med fördel köpa och installera en ljuddämpare mellan köksfläkten och motorn. Ljuddämparen dämpar ljudet av luftgenomströmningen i installationen ytterligare. (kontakta din återförsäljare för mer information)

KANALANSLUTNINGANPASSNING

LÅT THERMEX SKRÄDDARSY KÖKSFLÄKTENS SKORSTEN För ett stort antal modeller är det möjligt att anpassa köksfläktens skorsten till köket. THERMEX kan korta, förlänga eller anpassa skorstenen i vinkel i till exempel tak med lutning.

Om standardkanalanslutningen måste var längre, ska man använda en extra lång kanalanslutning eller förlängningsadapter. I dessa fall tillkommer en extrakostnad.

Rena fettfilter fungerar bäst Fettfilter ska vara så rena som möjligt för att effektiviteten ska bibehållas. Beroende på hur ofta och vilken typ av mat du lagar, ska du räkna med att behöva rengöra dina metallfilter cirka en gång i månaden – men så är det ju mycket enklare än att göra rent hela köket. Följ alltid bruksanvisningen som följer med produkten.

Optimalt avstånd

500-700 mm

THERMEX rekommenderar att du monterar din köksfläkt 500–700 mm ovanför spisen och minst 650 mm över en gasspis. Tänk på att alltid ta hänsyn till myndighetskrav och specifikationer för spis och köksfläkt.

I vissa situationer har taket lutning, även kallat tak upp till nock. THERMEX kan då anpassa kanalanslutningen i vinkel.

TIPS OCH GODA RÅD

THERMEX  BLUE LINE 99


ANPASSNING Om man vill anpassa en standardskorsten, kapning med gradlutning etc.är priset: Väggmodelll: Frihängande:

Kapning med gradlutning av lång skorsten till vägg- eller frihängande modell.

2 345:3 545:Förlängningsadapter - Lång Skorsten

Om standardskorstenen skall vara längre så behövs istället en extra lång skorsten eller en förlängningsadapter. Vid de tillfällena blir det ett tilläggspris.

Kapning med gradlutning av standard. skorsten till vägg- eller frihängande modell.

OBS! Vid extra lång skorsten är priset för standardskorstenen avdraget. Priset på olika skorstenar och förlängningar framgår av nedanstående lista.

Standardskorsten

Vad vi behöver veta vid anpassning av specialskorstenar Centrummått Baksida

Grader

11

12

1

10 Vänster

9 8

Totallängd

Skorstenslängd

TIPS OCH GODA RÅD

100 THERMEX  BLUE LINE

7

6

5

Front Om lutningen skall skäras diagonalt på skorstenen så skall den högsta punkten noteras under ytterligare information. Den röda streckade linjen visar ett exempel där högsta punkt är

•••••

kl. 01:30.

Front

Totallängd = centrummått*: Grader*: Högsta punkt*:

* Dessa punkter skall fyllas i. Ytterligare information noteras i fältet till höger.

Ytterligare information:


BLUE LINE På följande sidor kan du utforska våra många skisser och modeller, så att du kan hitta rätt köksfläkt till ditt drömkök… På www.thermex.se finns fler detaljerade måttskisser om du behöver mått som inte står här i katalogen. På hemsidan uppdateras också allting löpande om det skulle ske produktförändringar. » se sidan 22

METZ MICRO - U/MOTOR

» se sidan 22

Bredde: 750 mm 29

304 227

146

81

81

282

106

150

3

5

28

721 521 750 0 5 5 -

25

25

28

3

4

727 527 750 550 -

METZ MINI - M/MOTOR

» se sidan 24

METZ MINI - U/MOTOR

» se sidan 24

146

80 25

3

5 28

5

721 521 750 0 55 -

25

28

81

345

29

150

374

721 521 - 50 7 550 -

3

ALSACE - M/MOTOR

» se sidan 26

ALSACE - U/MOTOR

» se sidan 26

Ø150 Ø150

315 430

40

385

195

70

129

19 5

195

430

40

40

5

40

SKÅPINTEGRERADE MODELLER

METZ MICRO - M/MOTOR

405

00

600 - 8

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

600 -

800

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

THERMEX  BLUE LINE 101


SKÅPINTEGRERADE MODELLER

ALSACE UTDRAGBAR - M/MOTOR » se sidan 28

TAKINTEGRERADE MODELLER

METZ MAXI - M/MOTOR

ALSACE UTDRAGBAR - U/MOTOR » se sidan 28

Ø150

Ø150

195

430

385

40 70

129

19 5

430

40

40 28

5 44 0

L

40 28 5 45 0

600

600

» se sidan 30

METZ MAXI - U/MOTOR

» se sidan 30

13

0

572,5

6 12

29

256

160

129

114

180

214

70

54 5

0

60

1145 1200

5 60 45 0

Övergång

1145 1200

Ø160

220

METZ MAXI II STRIP - M/MOTOR

90

» se sidan 32

METZ MAXI II STRIP - U/MOTOR

» se sidan 32

150

129

357

29

160

329

70

70

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

102 THERMEX  BLUE LINE

5 60 45 0

1145 1200

5

60

54

1145 1200

0

METZ MAXI SKY - M/MOTOR

» se sidan 34

METZ MAXI SKY - U/MOTOR

» se sidan 34

13

0

572,5

29

160 129

6 12

256 70

114

180

214

60

5 54

0

1145 1200

5 60 45 0

Övergång

Ø160 ø160

220

90

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

1145 1200


» se sidan 36

230

29

150 150

65

29

100

70

227

129

293

65 128 192

835 900 5 43 0 50

TAKINTEGRERADE MODELLER

METZ MEDIO - M/MOTOR

METZ MEDIO - U/MOTOR METZ MEDIO - U/MOTOR » se sidan 36

5

43

835

835 900

900

METZ MEDIO III STRIP - m/motor

» se sidan 38

0

50

METZ MEDIO III STRIP - U/MOTOR » se sidan 38

150

129

70 43

5

PERPIGNAN

6

0

90

Min. 120 Max. 460

0

0

43

5

365

14

0-

80

47

25

5

25

672

350

00

0

450

485

Min. 1010 - Max. 1350

Ć 150

25

5

25

600

min. 110 max. 300

Min. 120 Max. 460

4

Min. 1220 - Max. 1560

16

4

20

» se sidan 42

655

» se sidan 40

85

5

BORDEAUX

» se sidan 46

25

0

4

min. 120 max. 460

25

26

5

5

32

34

5

43

0

5 04

490

0 53

490

480

520

400

0-

26

5

32

38

0

60

0

90

7

650

» se sidan 44

min. 120 max. 460

MINI PERPIGNAN

75

0

60

630

5

37

min. 1020 - max. 1330

VÄGGMONTEREDE MODELLER

DAX

min. 945 - max. 1135

0

50

835 900

584

0

450

50

5

43

835 900

445

129

70

329

357

29

150

0

80

16

5

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

11 0

0

60

75

0

90

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

THERMEX  BLUE LINE 103

» se si

5

43


MINI BORDEAUX

» se sidan 48

CAVE

» se sidan 50

25

25

min. 140 max. 460

480

min. 1060 - max. 1380

0

42

0

430

400

5

490

34

min. 1020 - max. 1330

23

5

0

4

25

0-

60

0

80

0

90

13

5

16

5

NARBONNE

» se sidan 52

LYON

» se sidan 54

490

Min 580 - Max 1000

260

490

320

257 40

235

700 -

490

TOULOUSE

900

898

400

MARSEILLE

» se sidan 58

600

400

» se sidan 56

40

500

8

598-89

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

275

335

332

30

260

80

251

400

600

VÄGGMONTEREDE MODELLER

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

104 THERMEX  BLUE LINE

450

900


TOULOUSE

» se sidan 62

475

475

» se sidan 60

285 40

272

600

NARBONNE

285

898

CALAIS

» se sidan 66

1000

Min 788 - Max 1098

» se sidan 64

330

282

110 600

MARSEILLE

268

70

900

600

950

ORLEANS

» se sidan 70

1000

1000

» se sidan 68

270

285

335

30

600

77

900

CHAMONIX

» se sidan 72 Ø316

600

600 65

1000

FRIHÄNGANDE MODELLER

LYON

900

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

THERMEX  BLUE LINE 105


BALDAKIN HÖG - Metz Maxi 2

2

255

26,50 155

26,5

10

BALDAKIN LÅG - Metz Maxi

51,50

51,5 Ø6

26,5

26,50

606

80

606

51,50

1206

1206

BALDAKIN HÖG M/RECIRK. - Metz Maxi

INBYGGNADSRAM - Metz Maxi

255

255

130

2

10

26,50

1235

51,50 Ø6

26,50

40

5

63

606

3

60

1203

80

800

1206

BALDAKIN HÖG - Metz Medio

INBYGGNADSRAM - Metz Medio

26,5

255

2

10

51,5

935

Ø6

26,5

53 5

910

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

0 52

920

80 510

TILLBEHÖR

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

106 THERMEX  BLUE LINE


8

34

383

MONTERINGSLÅDA TILL VG-/CVL-LINK, FRIH.

348

421

1

42

8

34

1

42

PLASMEX®-FILTER I MONTERINGSLÅDA, MINI VERTICAL

35

270

0

0

35

PLASMEX®-FILTER I MONTERINGSLÅDA, INBYGGT SKÅP 269

38

3

25

250

220

221

PLASMEX®-FILTER I MONTERINGSLÅDA, VÄGG/FRIH.

221

221

348

170

TILLBEHÖR

MONTERINGSLÅDA TILL VG-/CVL-LINK, VÄGG

0

30

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

0

27

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LINE

THERMEX  BLUE LINE 107


108 THERMEX  BLUE LINE

BLUE LIMITED

LE MANS BLUE

» se sidan 76

LE MANS II

» se sidan 78

400

400

300

600

LE MANS II

» se sidan 78

max 335

840 - 1060

Rear motor

94 92

INTEGRATA VÄGG

» se sidan 81

253

92

260

VALENCE

» se sidan 82

335

235

220

Min 260 Max 560

451

800

96 496-7 Ø150

718

538 - 598

232

244,50

94

92

296 - 356

133

49 - 109

115

840 - 1060

197 - 257

296 - 356

260

170

170

=

69

=

=

197 - 257

232

115

520

520

133

80

580-8

Motor, köksö

=

Front motor

sidan side80 24 » se » se

60

Motor, vägg

NIMES NIMES LUX

200

900-1200

768

640

A

0

A

160

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

Ø38


THERMEX  BLUE LINE 109

» se sidan 83

CAEN

» se sidan 85

» se sidan 86

COLMAR II

» se sidan 88

330

max 1023

VALENCE LAMP

0

38

ARLES 340

150

280

201

120

500

178

72

338

40

50

0-

60

475*

0

30

0

599

* 481 with spacers

LILLE

» se sidan 89 120

345

150 5

50

600

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

450


EXTERNA MOTORER Externa motorer levereras oftast med större sugkapacitet, eftersom motorn tagits bort från köket och placerats på en plats där det är möjligt att öka kapaciteten samtidigt som bullret reduceras. Välj mellan bland annat följande modeller: CENTRALVENTILATION LÄGENHET

» Se sidan 16

56 10

47

Ø125

90

4

14

16

23

45

155

159

20

CENTRALVENTILATION VILLA

» Se sidan 17

56 10

24 5

Ø125 16

14 3

155

82

20

47

159

ÖVERSIKTSBILDER » BLUE LIMITED

110 THERMEX  BLUE LINE

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.


THERMEX  BLUE LINE 111

468 TVF - CAB-200 VINDSFLÄKT

» Se sidan 90

570

Ø200 479

193

375

Ø200 479

468

494

510

193

375

255

255 510 KVK VINDSFLÄKTAR

» Se sidan 91

KVK SILENT 160

530

37

50 37 Ø160

266

132,5

145,5

494

454 505

KVK SILENT 200

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

ÖVERSIKTSBILDER » MOTORER

570


ÖVERSIKTSBILDER » MOTORER

112 THERMEX  BLUE LINE

EXTERN TX MOTOR VÄGG

Front

» Se sidan 91

Back

443

50 45

Front

Back

443

50 45

225

475 475

Ø150

181 181 Back

43

Top

50

174

174

45

45

334

225

334 475

Ø150

181

45

334

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

15

440

45 15

15 440

430


TFSR/TFSK TAKFLÄKTAR

» Se sidan 92

TFSR 200/315 M

A

B

øC

HC øD Mått i mm TFSR 200 TFSR 315

A 123 160

B 160 206

Ø C 404 404

Ø D 485 485

HC 250 250

TFSK 200/315 M

c/c F

A

B

øC

36 E

Mått i mm TFSK 200 TFSK 315

A 123 160

B 160 206

Ø C 404 404

E 421 521

c/cF 330 450

ØG 9 11

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.

øG (4x)

ÖVERSIKTSBILDER » MOTORER

THERMEX  BLUE LINE 113


114 THERMEX  BLUE LINE

TTP TAKMOTOR

» Se sidan 93

XL-ECO 250P

XL-ECO 250S

ECO 220P

ECO 220S

E220P

E220S

Observera: Måtten är ungefärliga och kan ändras utan föregående meddelande.


THERMEX  BLUE LINE 115


Köksfläktar Enkelt & Elegant

THERMEX SCANDINAVIA AB Importgatan 12 A S-422 46 Hisings Backa Tel: 031 - 340 82 00 www.thermex.se info@thermex.se

Vi reserverar oss för slutsålda artiklar, tryckfel, leveransproblem och avgiftsändringar Priserna i denna katalog är inkl. moms och miljöavgifter, gäller till och med 30/4-2020 och ersätter tidigare priser. THERMEX förbehåller sig rätten att göra ändringar vad gäller sortiment och tekniska specifikationer.

Det sker löpande uppdateringar på våra produkter. Aktuella data och specifikationer finns på vår hemsida, www.thermex.se


SYMBOLFÖRKLARING +

A

ENERGIKLASSE

Energiklass

EXTERNA MOTORER EXTERNA VINDSFLÄKTAR Se sidan 90, 91 och 94 På vind

Energieffektivitetsindexet beräknas ut i från den årliga effektförbrukningen för köksfläkten vid den optimala driftspunkten och den nominella elektriska effektförbrukningen för belysningssystemet. Det finns energiklass A+++, A++, A+, A, B, C, D, E.

Fjärrkontroll

På vägg

16 625:-

KVK Silent 160

225.60.0004.2 10 000:-

KVK Silent 200

225.60.0007.2

12 275:-

Ljudämpar Ø160 mm

515.99.0160.9

Ljudämpar Ø200 mm

515.99.0200.9

4 150:5 950:-

Typ

Artikelnr.

Pris

TX motor, vägg

225.19.1100.2

5 225:-

EXTERNA TAKFLÄKTAR Se sidan 92 och 93

På tak

På några köksfläktar finns det utöver arbetsbelysningen en dekorationsbelysning som bidrar till att förhöja designupplevelsen av köksfläkten.

Typ

Artikelnr. Pris

TFSR 200, svart

240.65.1200.2

TFSR 315 M, svart

240.65.1315.2

7 750:-

TFSK 200, svart

240.65.0100.2

5 800:-

4 400:-

TFSK 315 M, svart

240.65.0300.2

9 225:-

Möjlighet att anpassa ljusstyrkan.

TTP XL-Eco250P

240.40.0141.0

20 725:-

TTP XL-Eco250S

240.40.0142.0

19 375:-

Tryckknapp

TTP Eco 220P

240.40.0131.0

13 250:-

TTP Eco 220S

240.40.0132.0

12 400:-

TTP E220P

240.40.0110.0 10 000:-

TTP E220S

240.40.0111.0

Dimmer

Elektronisk styrning av spisfläktens alla funktioner. Möjlighet att välja hastighet och tända och släcka ljuset. Elektronisk styrning. Styrning av hastighet och belysning samt eventuell dimmer. Indikator som visar när filtret behöver rengöras.

Touchpanel av glas Elektronisk styrning. Styrning av hastighet och belysning. Helt plan glasyta som är enkel att rengöra.

Tillbehör till TFSR takfläktar se sidan 95

MODULER

VÄRMEÅTERVINNINGS-LINK® MODUL Se sidan 14

VG-Link® Modul

Kantsug Köksfläkt med kantsug har en exklusiv design, där filtren är väl dolda i fläkten. Kantsugen – eller spaltsugen – skapar osynliga luftströmmar hela vägen runt kokzonen. Det är dessa luftströmmar som isolerar ångan och matoset, så att de inte slipper ut. Köksfläktens utsugning är koncentrerad till kanterna. Lufthastigheten ökar och suget optimeras.

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX VG-Link® Modul - Ø125 mm 536.99.1401.9

5 000:-

THERMEX VG-Link® Modul - Ø160 mm 536.99.1403.9

5 000:-

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - LÄGENHET Se sidan 16 CVL-Link® Modul

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX CVL-Link® Modul - Ø125 mm 536.99.1401.9

5 000:-

THERMEX CVL-Link® Modul - Ø160 mm 536.99.1403.9

5 000:-

CENTRALVENTILATIONS-LINK® MODUL - VILLA

Frontsug På lutande modeller finns det en insugningsspalt på fronten. Denna sugspalt fångar upp ånga både från den inre och den yttre kokzonen.

8 000:-

Tillbehör till TTP takmotorer se sidan 94

Soft touch-knappar

Se sidan 17 CVV-Link® Modul

Typ

Artikelnr.

THERMEX CVV-Link® Modul - Ø125 mm 536.99.1040.9

Pris 5 000:-

TRIGGER LINK MODUL

Bottensug

Se sidan 11

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX Trigger Link Modul

536.99.1000.9

1 775:-

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX Pro Link Basic I

536.99.1500.9

3 675:-

THERMEX Pro Link Basic II

536.99.1501.9

3 675:-

THERMEX Pro Link Premium I

536.99.1504.9

7 975:-

Eftergångstimer

THERMEX Pro Link Premium II

536.99.1505.9

7 975:-

När den här funktionen aktiveras fortsätter köksfläkten att gå en stund på den valda nivån. På så vis avlägsnas den återstående ”smutsiga” luften som finns i köket efter matlagningen.

THERMEX Pro Link Plasmex I

536.99.1502.9

10 175:-

THERMEX Pro Link Plasmex II

536.99.1503.9

10 175:-

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX Top Link® Modul I

536.99.1200.9

2 900:-

På lutande modeller finns en sugspalt i köksfläktens botten. Denna sugspalt fångar först och främst upp ångan från kokzonens innersta zoner.

Trigger Link Modul

PRO LINK MODUL

Periodisk utsugning Köksfläkten startar automatiskt på lägsta nivå för att rensa luften i köket. På så vis avlägsnas de lukter från sopor, diskbänk, kryddor med mera som bildas i köket.

Metallfilter Traditionellt filter som samlar upp fettpartiklar. METALFILTER

Pris

225.34.3720.2

Se sidan 91

LED-belysning ger stora energibesparingar. Lång livslängd och full ljusstyrka hela tiden. Alstrar nästan ingen värme.

Deco-belysning

Artikelnr.

TVF - CAB-200 EC

EXTERN VÄGGMOTOR

Möjlighet att styra spisfläktens alla funktioner – lätt och behändigt.

LED-belysning med låg strömförbrukning

Typ

Se sidan 12 och 13 Pro Link Modul

TOP LINK® MODUL

PAT. PENDING

Se sidan 10 Top Link® Modul I

Filtervakt

THERMEX Top Link® Modul II 536.99.1300.9 2 900:-

Lyser när filtret behöver rengöras.

PLASMEX®-FILTER Se sidan 112 Plasmex® -filter

Typ

Artikelnr.

Pris

THERMEX Plasmex®-filter I

535.10.1000.9

6 500:-

THERMEX Plasmex®-filter II 535.10.1001.9 25 775:-

Profile for Thermex Scandinavia

Thermex Blue Line 2019-2020 (SE)  

Thermex Blue Line 2019-2020 (SE)  

Profile for thermex