Page 1

Kwalitijd voor jezelf

1


B

ij Thermen Holiday zorgen wij ervoor dat u volledig tot rust komt. Kom bij ons heerlijk genieten en ervaar onze wereld vol wellness met uitgebreide sauna-, massage- en beautyfaciliteiten. Met onze mooie arrangementen, 2 vestigingen en goede service bezorgen wij u een dag die u niet snel vergeet! Iedere vestiging van Thermen Holiday heeft haar eigen unieke wellnessfaciliteiten. Thermen Holiday Schiedam is een oase van rust in de Randstad met bijzondere sauna’s, zoals een bioscoopsauna en aquariumsauna. Wilt u juist landelijk genieten? Breng dan een bezoek aan Thermen Holiday Zuidwolde; een monumentale wellnessboerderij met een rustieke tuin en unieke sauna’s, zoals de grotsauna en de 100% houtgestookte sauna. Ontdek de vele mogelijkheden in onze wereld vol wellness, waar stress een illusie is. Laat u verwennen met één van onze massages of beautybehandelingen en geniet van culinaire hapjes en drankjes in onze restaurants. Wij ontvangen u graag bij Thermen Holiday en zorgen voor uw welverdiende moment van ontspanning, verwennerij en luxe. Met hartelijke groet, Het Thermen Holiday team

2

Heerlijk


genieten

van Sauna, Beauty & Massage

INHOUD 4. Sauna is gezond 5. Lรถyly 6. Schiedam 8. Zuidwolde 10. Langer genieten 12. Heerlijk eten & drinken 14. Massage 16. Hammam 18. Beauty

3


W

at gebeurt er eigenlijk allemaal met uw lichaam in de sauna? Alleen maar goede dingen! U geeft uw lichaam een training, ververst de vochtreserves, bouwt weerstand op en geeft uw lichaam en geest rust en ontspanning. In de sauna moet ons lichaam ’vechten’. Er heerst een temperatuur van zo’n 50 °C op de vloer tot 100 °C aan het plafond. In de eerste paar minuten openen de huidporiën zich en komen onze zweetkliertjes in werking. Door invloed van de warmte vindt in ons lichaam een vaatverwijding plaats. Aangezien er een gelijk volume in ons vaatstelsel aanwezig is, zal de bloeddruk hierdoor iets afnemen. Ons lichaam probeert dit te corrigeren door de hartwerking iets aan te zetten om zo voldoende bloed te laten circuleren, maar door de rustsituatie neemt deze na een paar minuten al weer af. We gaan zweten om ons lichaam door middel van verdamping te koelen. Een geoefend saunabader ‘verliest’ over het algemeen zo’n halve tot anderhalve liter vocht per saunabezoek. Met het transpiratievocht wordt er echter niet alleen maar vocht aan ons lichaam onttrokken, maar bijvoorbeeld ook melkzuren die na een grote lichamelijke inspanning in de weefsels zijn achtergebleven. Het lichaam wordt zo door de van binnenuit aangevoerde bestanddelen van het transpiratievocht als het ware ‘schoongespoeld’. Deze regelmatige opruiming is een van de belangrijkste ‘diepte-effecten’ van het saunabaden.

gezond Sauna is

4


Loyly TIP!ook

Wij hebben dingspeciale badkle & damesdagen

Prikkel je zintuigen Een aantal keer per dag verrast Thermen Holiday haar gasten met dit traditioneel Fins opgietritueel. 5


RANDSTEDELIJK RELAXEN

SCHIEDAM

E

rvaar totale verwennerij, comfort en luxe in een paradijselijk resort in de Randstad. Een plaats waar u kunt genieten van een scala aan wellnessfaciliteiten waaronder twaalf verschillende sauna’s. Kijk naar een filmpje in de bioscoopsauna, droom weg in de aquariumsauna, treed binnen in de betoverende hammamruimte, kom geheel tot rust in de kruidentempel, ontspan in de Marokkaanse rustruimte of geniet van culinaire verrassingen in de verschillende restaurants die Thermen Holiday Schiedam rijk is. In onze schitterende tuin met hangmatten, ligbedden en tuinservice wordt u op uw wenken bediend met heerlijke cocktails en culinaire verwennerijen.

6


2 1 verschillende

sauna’s

Kelo

Sauna

Parel onder de sauna’s

K

elo is Fins voor den. Deze sauna is gebouwd van dennenbomen van soms wel 300 jaar oud. Bosbeheer in Lapland heeft deze bomen verzameld en houthakkers weten van dit hout handmatig prachtige sauna’s te vervaardigen. Onze Kelosauna heeft een schitterende rieten kap en is voorzien van een houtgestookte kachel die een heerlijke dennengeur verspreidt.

7


LANDELIJK GENIETEN

ZUIDWOLDE

E

rvaar landelijke luxe in de monumentale wellnessboerderij met rieten kap omgeven door een prachtige en rustieke tuin.

Maak een wandeling door de tuin met nostalgische vennetjes, bruggetjes en appelbomen. Een plaats waar rust, intimiteit, stilte en gastvrijheid de boventoon voeren. In onze schitterende tuin met hangmatten, ligbedden en tuinservice wordt u op uw wenken bediend met heerlijke cocktails en culinaire verwennerijen.

8


Grot Exclusief in

Zuidwolde

Sauna A

chterin de tuin doemt een grijzig gesteente op uit de grond. Twee openslaande deuren geven zicht op een trap die u tot vier meter onder de grond leidt. In eerste instantie moeten uw ogen even wennen aan de schemering die er hangt. Op de achtergrond klinkt adembenemend mooie muziek. Langzaam openbaart de mystieke schoonheid van de grotsauna zich aan u.

9


Langer

genieten ontspannen & overnachten

10


n

I

edereen heeft weleens behoefte aan een adempauze, tijd om even te genieten, kwalitijd voor jezelf!

Gun uzelf, uw geliefde of uw vrienden een verwendag waarbij niets moet en alles mag. De arrangementen zijn met zorg en liefde voor u samengesteld. Wij wensen u alvast veel voorpret met het kiezen van uw verwenarrangement op onze website. Verleng uw verwendag bij Thermen Holiday met een overnachting in ĂŠĂŠn van de heerlijke hotels die wij voor u hebben geselecteerd in Drenthe en Zuid-Holland inclusief een uitgebreid ontbijt. Zo wordt uw dagje Thermen Holiday een ware mini-vakantie waar u nog lang van zult nagenieten! Meer informatie over de dag- en overnachtingsarrangementen kunt u vinden op onze website: www.thermenholiday.nl.

11


Heerlijk

culinair

eten & drinken

12


B

ij het genieten van een heerlijke dag met warme baden, sauna’s en beauty- en massagebehandelingen hoort lekker en vooral gezond eten. Bij Thermen Holiday kunt u in een sfeervolle omgeving genieten van diverse gerechten en lekkernijen. De Brasserie is het sociale hart van Thermen Holiday. De comfortabele relaxfauteuils, een keur aan tijdschriften, het warme vuur van de open haarden en de gezellige bar waar diverse tropische cocktails en versgeperste sapjes te verkrijgen zijn, maken het restaurant een plaats waar het goed vertoeven is. Alle gerechten worden door onze koks met passie en liefde bereid. Dit uit zich in de mooie presentatie en uiteraard in de overheerlijke smaak. Of het nu gaat om een klein lunchgerecht, een uitgebreid diner of de meest verrukkelijke patisserie. Onze menukaart wordt meerdere keren per jaar samengesteld. Uiteraard horen wij te allen tijde graag uw mening en ervaring over ons culinaire aanbod.

13


TIP!een

Geniet van ge na heerlijke massa ag een lange werkd

14


Massage

ONTSPANNEN GEESTELIJK EMOTIONEEL

D

oor bewust te worden van wat u in uw lichaam voelt, kunnen spanningen en stress verminderen en voelt u zich lichter, blijer en energieker. Massage helpt lichaam en geest te ontspannen. Het bindweefsel versoepelt en energieblokkades verdwijnen. Cellulite vermindert terwijl het zenuwstelsel en de doorbloeding verbeteren. Massage leidt tot een betere gezondheid en een heerlijk gevoel van welbevinden. Het massage instituut van Thermen Holiday biedt zeer gevarieerde massages aan. Van een klassieke ontspanningsmassage en intensieve sportmassage tot een grotmassage met pure honing of een Hawaiian Lomi Lomi massage. Meer informatie over de diverse massages kunt u vinden op onze website: www.thermenholiday.nl

15


Hemels!

Hammam Ritueel

16


l

I

n het Verre Oosten is de hammam een eeuwenoude traditie. Voor een dieptereiniging en een weldadige verzorging van het lichaam brengen mannen en vrouwen iedere week een aantal uren door in het badhuis. Ervaar hoe eeuwenoude hammamtradities en westerse technieken samensmelten in de hammam van Thermen Holiday. Schoner dan schoon Uw huid heeft regelmatig behoefte aan extra aandacht, zeker na een periode van stress en drukte. Een hammam ritueel sluit perfect aan op de reiniging die uw huid ondergaat tijdens het saunabaden. Het hammam ritueel is een combinatie van een weldadige wassing van de huid, een grondige scrubbeurt en een bijzondere zeepmassage. Voorafgaand aan het ritueel neemt u plaats in de stoomruimte. De stoom zorgt ervoor dat de poriĂŤn van uw huid open gaan staan waardoor vuil en talg gemakkelijker te verwijderen zijn. Na ongeveer vijf minuten gebruik te hebben gemaakt van het stoombad wordt u begeleid naar de hammamplaat. Uw lichaam is afgedekt met een katoenen doek en het ritueel begint. De masseur scrubt eerst de voorkant van uw lichaam met een fijne scrubhandschoen. U wordt overgoten met heerlijk warm water waarna vervolgens de achterkant van uw lichaam een scrubbeurt krijgt. Zeepritueel Na het scrubben begint het zeepritueel, gevolgd door een massage. De speciale olijvenzeep die in een daarvoor bestemde zeepzak zit, geeft in combinatie met water en lucht een grote hoeveelheid zeepbellen af. De masseur knijpt de zak boven uw lichaam uit waardoor u als het ware onder een deken van zeep ligt. De masseur zeept uw lichaam met de handen in. Door lange halen en zachte knedingen met subtiele drukpuntmassages af te wisselen, is de zeepmassage bijzonder ontspannend. Dit is werkelijk hemels genieten!

17


beauty

T

hermen Holiday heeft zowel in Schiedam als Zuidwolde een schitterend beauty instituut. In ons beauty instituut kunt u ook zonder een saunabezoek genieten van heerlijke behandelingen. Ons beauty instituut is 7 dagen per week van 10.00 tot 22.00 uur geopend. In het instituut vinden naast reguliere schoonheidsbehandelingen ook hooggespecialiseerde behandelingen voor het gezicht en het lichaam plaats. Hierbij kunt u denken aan huidverbetering, huidverstrakking, acnĂŠbehandeling, definitief ontharen voor de lichte en donkere huid, microdermabrasie en een geavanceerde huidanalyse. Ons ervaren en gediplomeerde team van schoonheidsspecialisten staat iedere dag voor u klaar. In ons beauty- en massage instituut werken onze beautyspecialisten met hoogwaardige verzorgingsproducten. Wij streven altijd naar het gebruik van plantaardige en dierproefvrije producten. Meer informatie over de diverse gezichts- en lichaamsbehandelingen kunt u vinden op onze website www.thermenholiday.nl

18


Beauty voel u mooier dan ooit

TIP!

elingen Beautybehand los zijn bij ons ook te reserveren

19


Prinses Beatrixlaan 10 3121 JN Schiedam

Ommerweg 47 7921 TB Zuidwolde

TIP!de

Download ay Thermen Holid pp! smartphone a 2

vanaf 1-10-201

RESERVEER DIRECT MET JE SMARTPHONE

Meer informatie & reserveren via 20

WWW.THERMENHOLIDAY.NL

Š Thermen Holiday Druk- en zetfouten zijn voorbehouden. Niets uit deze brochure (tekst en beeld) mag zonder vooraf verstrekte toestemming worden gekopieerd dan wel opgeslagen in een gegevensbestand, in enige vorm of enige wijze, hetzij electronisch, digitaal, mechanisch, handmatig, fotografisch of enige andere wijze.

Thermen Holilday - Brochure  

De brochure van wellness resort Thermen Holiday

Thermen Holilday - Brochure  

De brochure van wellness resort Thermen Holiday

Advertisement