Page 1

T

H

E

R

M

A

E

MAGAZINE Feestje in onze privésauna’s

Pakjestijd

Achter de schermen


Š Hilde Collier


3

Dat is lekker ingeduffeld een lange strandwandeling maken, een verwarmend kopje thee drinken bij het haardvuur, een heerlijke pannenkoek met ijs en chocoladesaus, dromen van een witte kerst… Of wat denk je van een deugddoend saunabezoek? Dat verhoogt de weerstand en laadt de batterijen zó weer op.  Vijftien minuutjes zweten in de sauna, gevolgd door een zalige afkoeling: je voelt alle vezels in je lichaam tintelen en een gezonde, zalige moeheid overvalt je.  Na een heerlijk dutje op een verwarmd ligbed geniet je des te meer van een welverdiende ontspannende massage.  Geen zin om zelf je menu samen te stellen? Kies dan voor één van onze winterarrangementen, die alle ingrediënten bevatten voor een geslaagde verwendag of -avond. Dat en nog veel meer vind je terug in ons nieuw Thermae Magazine.  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar nu stellen we het met trots voor. Na 15 jaar Thermae Grimbergen en anderhalf jaar Thermae Boetfort, werd het namelijk tijd voor iets nieuws.  Via ons magazine willen we jou, als trouwe klant, laten kennismaken met onze centra op een andere manier.  Leuke tips en weetjes betreffende beauty, wellness en gezondheid. We gunnen je een blik achter de schermen en houden je op de hoogte van onze nieuwste promoties en acties. Het komt allemaal uitgebreid aan bod. Onze chef schotelt je zelfs enkele van zijn favoriete gerechten voor. We wensen je alvast veel leesplezier toe en hopen je weldra in één van onze centra te mogen verwelkomen.  Samen met onze enthousiaste medewerkers zullen wij alles in het werk stellen om er een onvergetelijk en ontspannend verwenmoment van te maken. Warme wellnessgroeten, Joke, Tine en Etienne Van der Zypen


Inhoudstafel 6 7

Openingsuren feestperiode Product in de kijker : Straal met oudjaar De allermooiste op het feest ben jij!

8 - 9 15 jaar Thermae Een boeiend gesprek met Etienne Van der Zypen over de geschiedenis van Thermae.

8

10 - 11

Achter de schermen: Opgieten in de winter Opgieter Lenny gunt een blik achter de schermen.

12 - 13

Beauty Clinic: Haarloos de zomer in Wie in de zomer zonder vervelende haartjes wil zitten, moet nu beginnen met IPL!

14 - 15

Workshops: Gelaatsverzorging Een verslagje van de eerste workshop.

10 10

12 14


2 4

5

16 - 17

Lekkers uit de thermen

18 - 21

Pakjestijd Voor al wie nog een cadeautje zoekt...

22

Product in de kijker Bij een stralend gelaat hoort een uitnodigend décolleté.

23

Feestje in één van onze privésauna’s Onlangs opende onze tweede privésauna, Sauna Zen!

24 - 25

Gezondheidsconsulente Voel je beter in je vel dankzij onze gezondheidsconsulente.

25

Vraag en antwoord

26

Volgende Keer...

20 18

25 25 Verantwoordelijke uitgever: Etienne Van der Zypen Coördinatie: Ward Van Sighem Redactie: Ellen Van de Wijgaert Lay-out: Victorine Légassa


Tijdens de feestperiode hanteren wij in onze beide kuuroorden de normale openingsuren behalve op zaterdag 24 december, zondag 25 december, zaterdag 31 december en zondag 1 januari.

In Thermae Grimbergen zijn de thermen op 24/12 en 31/12 geopend tot 18u en kunnen er verzorgingen geboekt worden tot 17u. Op zondag 25/12 en 1/1 is Thermae Grimbergen gesloten.

In het hotel zijn overnachtingen mogelijk op 24/12 en 31/12, maar moet de sleutel voor 18u afgehaald worden. Op 25/12 en 1/1 zijn er geen ontbijten en is er ook geen schoonmaak. Check in op 25/12 en 1/1 is niet mogelijk.

In Thermae Boetfort zijn de thermen op 24/12 en 31/12 geopend tot 18u en kunnen er verzorgingen geboekt worden tot 17u. Op zondag 25/12 is Thermae Boetfort gesloten, maar op zondag 1/1 zijn de thermen geopend vanaf 12u en kunnen er verzorgingen geboekt worden vanaf 12u30 ’s middags.

In het hotel zijn er geen overnachtingen mogelijk op 24 en 25/12. Op 31/12 en 1/1 kan er wel overnacht worden, maar op 31/12 moet de sleutel opgehaald worden voor 18u. Op 1/1 is er geen ontbijt.


Straal met oudjaar!

7

Wees de ster van het feest met een stralende huid. Begin een paar weken op voorhand met een nieuw beautyritueel, dan is je huid tegen de feestdagen in optimale conditie.

Reinigingsmelk 200ml + Lotion 200 ml + Gepersonaliseerde dagcreme 50 ml (46.50€) Met dit pakket kan iedereen meteen aan de slag: de reinigingsmelk gaat je huid ’s morgens en ’s avonds reinigen, de lotion verfrist en de gepersonaliseerde dagcrème beschermt je huid de hele dag. Keuze uit een pakket voor de droge/gevoelige huid of de vette/normale huid.

Hydraterend gelmasker (18.95€) Last van een droge huid tijdens de winter? Het hydraterend gelmasker verzorgt je huid! Breng het aan als een maskertje, één keer per week. Laat het een tiental minuutjes inwerken en neem wat nog overblijft af. Je kan ook af en toe je nachtcrème vervangen door een dunnere laag van het hydraterend masker. Tijdens het slapen wordt het product volledig door de huid opgenomen.

c Ooggel 50ml (23.45€)

Last van donkere kringen onder je ogen? Breng dan elke morgen onze ooggel in een dun laagje aan. Om je wallen te verminderen, doe je dit best met een tokkelende beweging van binnen naar buiten, zo ga je de werking van je lymfeklieren stimuleren. De actieve bestanddelen van de gel doen de donkere kleur verminderen.


“Het kapelletje heeft ons beschermd” Etienne Van der Zypen haalt herinneringen op aan vijftien jaar Thermae.

© Hilde Collier

Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen? “Door een samenloop van omstandigheden werd ik eigenaar van het pand in Grimbergen en daar besliste ik met wellness te starten. Helemaal in het begin was er enkel een stoombad, een sauna, een minisauna buiten, een koud dompelbad, een jacuzzi en een zwembad. Alles was openbaar. In de loop der jaren hebben we stukken bijgebouwd en andere delen een andere bestemming gegeven. In de beginjaren was het complex enkel naakt toegankelijk, op woensdag en zondag konden de mensen zowel naakt als met badpak van de thermen gebruik maken.”

Vijftien jaar geleden zette Etienne Van der Zypen zijn eerste stappen in de saunawereld. Wat begon als een kleinschalig thermencomplex groeide uit tot twee wondermooie wellnessplekken. Thermae Grimbergen bleef een kleiner, gezellig herenhuis met twee kuurgedeelten. Thermae Boetfort is een statig kasteel waarin zelfs de meest norse bankdirecteur op slag een dartele prins wordt. Etienne Van der Zypen vertelt je graag meer over zijn wellnessverleden. later hebben we de pergola gezet.” Wanneer beslisten jullie om een badpakgedeelte in te richten? “We merkten dat ons centrum veel succes had en dat de mensen wellness steeds bewuster gingen beleven. Er was ook veel vraag naar kuren met badpak. Daarom hebben we een aantal jaar geleden beslist om twee gescheiden delen te maken. Zo ontstond de Palmeraie.”

d En daarna groeide het steeds verder uit? “De uitbreiding van Thermae Grimbergen gebeurde in verschillende stappen. Eerst hebben we het schoonheidsinstituut verder afgewerkt en daarna maakten we op het eerste en tweede verdiep cabines. Toen beslisten we de African Lodge te verbouwen, deze Afrikaanse sauna was vroeger een sauna met een houtkachel. Daarna hebben we het stoombad en het Tepidarium bijgebouwd. Een tijdje

een bed & breakfast met slechts vijf kamers. Ondertussen hebben we in Grimbergen dertig kamers, die vaak geboekt worden door zakenmensen tijdens de week en in het weekend door mensen die meerdere dagen komen relaxen.”

Van waar komen de namen Aquarius en Palmeraie? “Palmeraie is een sjieke wijk dichtbij Marrakech. Omdat het badpakgedeelte een Oosters tintje kreeg, was de naam snel gekozen. Voor de naakte kant kozen we voor Aquarius, daar hadden we namelijk net een nieuw stoombad geïnstalleerd met een Romeins-Griekse inslag.” Waarom viel uw oog op kasteel Boetfort? En toen besloot u een tweede “Het was lang zoeken naar een gecentrum te openen? schikte locatie. De eisen waren dan “Het idee speelde al langer, maar ook niet min. De ligging moest idevoor we er concreet mee begonnen, aal zijn. Niet te ver weg van Grimhebben we eerst onze hotelkamers bergen zodat het dagelijks bestuur gerealiseerd. We begonnen met een familiale kwestie kon blijven en

“De ziel van het gebouw mocht niet verloren gaan.”


9 ook haalbaar was qua verplaatsing. We wilden een unieke site, die voor een groot aantal mensen bereikbaar was. Dat is ons gelukt met Thermae Boetfort, dat vlakbij de ring en de E19 ligt. Bovendien kende ik het kasteel van vroeger en vond het altijd al een echte parel, overal dichtbij en toch een oase van rust. En wat ik heel belangrijk vond: gevrijwaard gebleven van de bouwwoede. Toen we het kochten, was het in zeer slechte toestand, maar dat kon ons niet afschrikken.” En toen kon u beginnen met de verbouwingen? “We hebben vijf jaar verbouwd, de verbouwingen heb ik zelf georganiseerd en gecoördineerd zodat het ook echt ‘mijn’ verhaal is. Ik wou absoluut de unieke sfeer van dit pand bewaren. In Boetfort vind je dan ook geen moderne elementen. Een vraag die ik trouwens heel veel krijg, is waarom er geen moderne touches zijn aangebracht. Ik koos er resoluut voor om van Boetfort een statig pand met karakter te maken. De ziel van het gebouw mocht niet verloren gaan. De eigenheid van het kasteel moest bewaard blijven. De verbouwingen waren hels, maar ik mag altijd denken dat het kapelletje ons heeft beschermd. De kapel vonden we nog in zijn originele staat, we hebben er weinig aan moeten doen buiten wat schilderwerken. Het is een wonder dat er bij een verbouwing van dit formaat niets is misgelopen. Noem het bijgelovig als je wil, maar volgens mij is het een mirakel op zich. Daarom branden hier nog steeds elke dag noveenkaarsen in de kapel.”

staat, de rest was verwilderd en overwoekerd. Waar nu het hotel is, kon je niets meer zien, het gebouw was binnen en buiten volledig begroeid met klimop. Waar nu de receptie is, was het ook helemaal verwilderd. En ga zo maar door. Kort samengevat is eigenlijk alles gerenoveerd.” Heb je nog straffe verhalen? “In het restaurant zit in het wandtapijt een scheur. Die scheur bleef bewaard. Tijdens de oorlog ontplofte er in de buurt een bom en de scherven vlogen tot in het kasteel. Het tapijt werd beschadigd en nadien nooit meer hersteld. Ook wij lieten het zo. Kan je me wat meer vertellen over de geschiedenis van het kasteel? “In het verleden was het kasteel eigendom van onder andere een Brusselse schilder, een schepen, een graaf en een Ierse familie. Daarna kwam het terug in Belgische handen en wisselde het nog een aantal keer van eigenaar. Sommige mensen zeggen zelfs dat Napoleon hier heeft overnacht, maar of dat echt waar is of een overlevering, weet ik zelf niet. Het kasteel heeft in ieder geval dienst gedaan als jachthuis in die periode, dus het is goed mogelijk. Daarna was het de vaste verblijfplaats van de familie Dereine tot zo’n 25 jaar geleden. Toen werd het een restaurant en daarna stond het leeg tot wij het kochten.”

Aan een complex van dit formaat gebeuren waarschijnlijk constant verbeteringen? “Ja, we blijven constant bezig. Zo zijn we momenteel in Boetfort bezig met het verbouwen van een gebouw aan de overkant waar later zo’n 18 vakantielogies zullen komen. Op deze manier proberen we tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten.”

c Wat hebben jullie allemaal veranderd? “De veranderingen waren ingrijpend. Enkel het restaurant was in goede

“We volgen de innovaties binnen de wellnesswereld op de voet.”

In Thermae Boetfort kozen jullie ook voor een naakt- en een badpakgedeelte? “De thermen zijn ingedeeld zoals in Grimbergen. Beide gedeelten zijn ook echt evenwaardig en verschillend. Het is dus beslist de moeite waard om in allebei een kijkje te gaan nemen. In Thermae Boetfort zijn er ook twee privé-sauna’s.”

Hebt u nog plannen in de wellnesswereld? “Ik vind dat er al meerdere, heel mooie dromen zijn uitgekomen. Zeg nooit nooit, maar voorlopig werken we de projecten af waar we mee bezig zijn. Uiteraard blijven we de innovaties binnen de wellnesswereld op de voet volgen en bouwen we elke dag verder aan het verbeteren van onze faciliteiten en diensten.”


Aufguss in de winter. Neem een kijkje achter de schermen van Thermae. In deze editie gingen we op stap met één van onze opgieters, Lenny. Hij vertelt je wat meer over de verschillende opgietsessies. “De aufguss in de Eucalyptussauna is ideaal in de winter. Het maakt je neus vrij en zet je longen helemaal open zodat je beter kan ademen. Minstens even belangrijk als het opwarmen zelf, is het afkoelen achteraf.” In Thermae doen onze opgieters dan ook niet alleen het opgieten, maar ook het afkoelen samen met de klant.

Opgieten, wat is dat?

De verschillende sessies

De hele dag door kan je deelnemen aan één van onze gratis opgietsessies. In Thermae Boetfort gaan al onze opgietingen door in het naaktgedeelte ‘Moenia’. Voor een ideale opgieting zijn er een paar regels. Lenny, één van onze opgieters, geeft je wat tips. Lenny: “In de sauna ga je tijdens het opgieten beter niet bovenaan zitten. Het wordt namelijk héél warm. De onderste bank zit dan ook meestal snel vol. De opgieter giet een mengsel van water en olie op de stenen, dat verspreidt een aroma en elk aroma heeft een verschillend effect. Daarna ga ik met een handdoek zwaaien, de wind geeft de mensen een warmtegevoel. Iedereen heeft het idee dat de temperatuur stijgt, maar dat is niet waar. Het lijkt wel zo, maar het is de vochtigheid die omhoog gaat en daardoor heb je het gevoel dat het warmer wordt.”

Thermae Boetfort Om 11u30, om 16u30 en om 21u30 is er de scrub in het stoombad. Dit gebeurt met dode zeezout en munt. Deze peeling gaat je dode huidcellen verwijderen en is goed voor je bloedcirculatie, daardoor wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen dan weer gestimuleerd. Om 15u30 is er een opgieting in de Mijnsauna. Daar wordt opium gebruikt, deze olie heeft een kalmerende werking. Een opgieting met opium is ideaal voor mensen met slaapproblemen. Om 19u30 gaat de sessie door in de Paardenstalsauna met een mengeling van patchoeli en sinaasappel. Dit is heel goed voor je huid en heeft een ontstressend effect.

d Om 20u30 is de Eucalyptussauna aan de beurt. Deze opgieting gebeurt met een olie op basis van eucalyptus en munt. Dat maakt je neus vrij en zet je longen open zodat je beter kan ademen.

Om 22u15 vindt de laatste opgietsessie van de dag plaats. Dat gebeurt in de Ijskeldersauna met azur. Azur zorgt ervoor dat je optimaal kan ontspannen, ideaal dus om daarna helemaal tot rust te komen en met een heerlijk gevoel in je bed te kruipen.


11 Thermae Grimbergen Om 15u en 20u30 begint de Mushara opgieting in de Afrikaanse sauna (Aquarius, naaktgedeelte), een vochtige sauna met een milde temperatuur. Tijdens de opgietsessie krijg je een crème op basis van Karité boter die zorgt voor een zachte en soepele huid. De boter heeft een antirimpelwerking en gaat kloven verzachten. In de boter zitten ook etherische oliën op basis van ylang ylang en palmarosa die een opwekkende functie hebben. Om 16u30 en 19u30 vindt de Muntsessie plaats in het Romeins stoombad (Aquarius). Tijdens deze scrub wordt munt in de stoombuis gegoten zodat de ruimte zich er helemaal mee vult. Dit geeft een fris effect en bevordert de ademhaling. Het scrubben zelf doen we met grof, dode zeezout, dat zorgt voor een diepe reiniging van de poriën. Om 21u30 is er de Appeltjesbloesem aufguss in de Mediterrana sauna (in het badpakgedeelte, vanaf 21u toegankelijk voor zowel badpak- als naaktgebruikers). De temperatuur in deze sauna bedraagt zo’n 85°C dus dit is een heel warme sessie. De appeltjesbloesem heeft een vitaliserende werking.

Afkoelen is belangrijk! Afkoelen na het opgieten is heel belangrijk. Daarom doen we dit in Thermae als opgieter samen met de klanten. Lenny: “Afkoelen is niet zomaar eventjes in het koudwaterbad springen. Het is beter om geleidelijk af te koelen. Net als bij een gewone sauna gaan we eerst in de buitenlucht. Door de frisse zuurstof krijgen onze hersenen en onze longen een echte boost. Daarna kan je een koude douche nemen om je zweet af te spoelen. Tot slot mag je in het koudwaterbad van kop tot teen gaan afkoelen. Hierna rust je best eventjes voor je iets anders gaat doen.”

c Tips

We geven je nog enkele tips mee om ten volle te kunnen genieten van de opgietingen.

ӰӰ Ga zitten en niet liggen tijdens het opgieten. ӰӰ Drink geen alcohol vlak voor de sessie. ӰӰ Doe geen opgieting meteen na een zware maaltijd. ӰӰ Drink voldoende water. ӰӰ Omdat je erg gaat zweten, zit je best op een handdoek. ӰӰ Ben je zwanger, heb je een hartprobleem of gebruik je antibiotica, dan is het niet aangeraden om deel te nemen aan een opgieting. ӰӰ Voel je tijdens het opgieten dat je hart te snel gaat kloppen, ga dan even buiten.


Haarloos de zomer in! Wil jij volgende zomer ook zonder harige oksels of benen rondlopen? Begin dan nu met definitieve ontharing!

d IPL?

Intense Pulsed Light heet de techniek die wij gebruiken voor definitieve ontharing. Een apparaat met geconcentreerd licht wordt op de te ontharen zone gericht. Dat licht wordt geabsorbeerd door melanine (het pigment) van je haar. Daardoor worden de haren als het ware verbrand. Gebeurt dit proces in de juiste groeifase, dan is je haar definitief verwijderd. Aangezien niet al je haren in dezelfde groeifase zitten, zijn er enkele sessies nodig voor je kan spreken van een definitieve ontharing.


13

Groeifases? Haren groeien in drie fases. Tijdens de eerste fase is je haartje nog in contact met je haarzakje. Tijdens deze fase gaat ook het haarzakje verbrand raken. Is het haarzakje verbrand, dan groeit je haar niet meer terug. In de tweede en derde fase is het haartje niet meer verbonden met het haarzakje. En dus gaat enkel het haartje verbrand zijn. In het haarzakje zit ondertussen al een nieuw haartje en dit haartje gaat dan toch nog uitkomen.

Hoe vaak? Hoeveel sessies je nodig hebt, hangt af van je huidtype. Het beste resultaat is bij mensen met donkere haren en een lichtere huid omdat donkere haren meer melanine bevatten. Tussen twee verschillende sessies zit ongeveer 6 Ă 12 weken tijd (dit bespreek je best persoonlijk met de schoonheidsspecialiste). Gemiddeld zijn er 5 Ă  6 sessies nodig om een zone volledig te ontharen.

Welke zones? IPL kunnen we op zowat alle zones toepassen: het gelaat, de bikinilijn, de hals, de rug, de armen, de borst, de benen, de buik en de oksels.

c Waarom nu?

Hoe lichter je huid is, hoe beter het effect. In deze periode krijgen we het minste zon en is onze huid dus (waarschijnlijk) het lichtste van het hele jaar. Bovendien heb je meerdere sessies nodig en zit er een rustperiode tussen twee verschillende sessies. Als je nu start, is je kuur dus tegen de zomer achter de rug.

Meer info?

IPL gebeurt enkel in Thermae Grimbergen. Contact: Wolvertemsesteenweg 74, 1850 Grimbergen, 02/270.81.96 Voor een prijsaanvraag, is een afspraak (gratis infosessie) noodzakelijk. De schoonheidsspecialiste bekijkt samen met jou hoeveel sessies er voor jou persoonlijk nodig zijn.


Smeren kan je leren! In november startten we met workshops gelaatsverzorging in Thermae Boetfort. Tijdens een leuk avondje uit met vijftien vrouwen, kom je alles te weten over het hoe en waarom van een goede gelaatsverzorging. Voor wie? Jong en oud(er) kunnen iets bijleren tijdens onze workshop. Jonge meisjes die hun eerste stappen op het gebied van gelaatsverzorging zetten, leren de basisbeginselen van een goede huidverzorging. Waarom is het nodig om je huid elke dag te reinigen? En waarom is water niet voldoende? Dames die al met huidverzorging bezig zijn, leren de trucjes van de schoonheidsspecialiste om hun eigen beautyritueel te optimaliseren.

d


15

Wat doen we? Iedereen gaat zelf aan de slag met de producten van ons huismerk Sirène. We nemen de volledige dagelijkse reiniging door en we gaan ook dieper in op extra behandelingen zoals een peeling of een masker. Elke deelnemer krijgt een minicursus en gaat op basis van onze uitleg een kleine huidanalyse bij zichzelf doen. De kostprijs is 25 euro en voor die prijs krijg je niet alleen individueel, professioneel advies maar ook een goodiebag met een minicursus, een volwaardig verrassingsproduct, een bon voor een toegang tot de thermen aan halve prijs, enkele essentiÍle tools (zoals sponsjes, een pincet, ...) voor een perfecte gelaatsverzorging en nog meer. Uiteraard kan je tijdens de workshop de producten uitgebreid testen. Na afloop is er de mogelijkheid om de geteste producten aan te kopen.

c .

Hoe inschrijven?

Op de website kondigen we de nieuwe data van onze workshops aan. Om iedereen individuele aandacht te kunnen geven, is het aantal deelnemers beperkt. Wees er dus snel bij en schrijf je in door te mailen naar info@thermae.com of bellen naar 02/759.81.96.


Lekkers uit de thermen Winterfood Heerlijk smullen hoort bij een echte wellnesservaring. Onze chef doet er dan ook alles aan om je te doen watertanden met zijn heerlijke recepten. Vanaf nu kan je ook thuis aan de slag!

Suikertaart Ingrediënten: ӰӰ 5 hele eieren ӰӰ 50 cl room ӰӰ 500 gr bruine suiker ӰӰ 1 rol kruimeldeeg Bereiding: Doe de eieren in een kom en meng ze met de room en de suiker tot een homogene massa. Rol het kruimeldeeg uit in een bakvorm. Verwarm de oven voor op 180°. Bak de taart gedurende 30 minuten. Laat de taart een beetje afkoelen. Ze is zowel koud als warm overheerlijk.

d Salade met geitenkaas en lavendelhoning Ingrediënten: ӰӰ Salademengeling (ijsbergsla, kropsla, frisée, ...) ӰӰ 2 tomaten ӰӰ 1 komkommer ӰӰ 2 boterhammen ӰӰ Een handvol pijnboompitten ӰӰ Een handvol gestampte noten ӰӰ Een appel ӰӰ Een rol geitenkaas ӰӰ Lavendelhoning

Bereiding: Was de sla en snij die in fijne reepjes. Was de tomaten en snij ze in partjes. Was de komkommer en snij hem in schijfjes. Toast de twee boterhammen eventjes in de broodrooster. Snij de geitenkaas in schijven van 2 cm dik en verwarm ze gedurende 4 minuten in een oven van 180°. Schik de sla en de groentjes op een bord, leg er een toastje op. Leg op het toastje een schijf geitenkaas en overgiet, naar smaak, met lavendelhoning.


17 Scampi diabolique Ingrediënten: ӰӰ Scampi’s (aantal naar keuze) ӰӰ 1 sjalot ӰӰ Een paar takjes tijm ӰӰ Een scheutje witte wijn ӰӰ Olie ӰӰ Spaanse peper ӰӰ Een blik gehakte tomaten (400gr) ӰӰ Peper ӰӰ Zout Bereiding Versnipper de sjalot en bak hem bruin in olie. Voeg er een takje tijm (of meer, naar smaak) aan toe en blus met witte wijn. Snij de Spaanse peper in kleine stukjes en voeg hieraan toe, samen met de tomaten. Laat dit twintig minuten inkoken en vergeet niet regelmatig te roeren. Kruid met peper en zout. Bak de scampi’s in de pan en serveer ze samen met de saus. Je kan dit als voorgerechtje maken, lekker met een stukje brood. Of als hoofdgerecht met rijst of frietjes.

Zalm à la plancha Ingrediënten: ӰӰ Een stuk zalm van 200gr per persoon ӰӰ 1 courgette ӰӰ 1 paprika ӰӰ 1 kleine ui ӰӰ 1 tomaat ӰӰ 5 champignons ӰӰ Olijfolie ӰӰ Zout ӰӰ Peper ӰӰ Nootmuskaat ӰӰ Tijm

c Bereiding: Bak de zalm in olijfolie, zo’n 5 à 6 minuten aan elke kant. Snij de groenten in kleine stukjes en bak ze aan. Kruid alles met zout, peper, nootmuskaat en tijm. Dit gerechtje is heel lekker met puree! Laurent Ancel (41 jaar) is chef in Thermae Boetfort. Zijn oorsprong ligt in Frankrijk, maar na zijn studententijd verhuisde hij naar België. Hij heeft een culinair verleden bij onder andere ’t Kelderke in Brussel, L’alliance in Braine-l’Alleud en De Krebbe in Molenbeek. Thuis is het niet Laurent die achter het fornuis staat, maar zijn vrouw. Zij doet hem het meeste plezier met zoete gerechten, zoals bijvoorbeeld konijn met pruimen. Tijdens feestjes met familie of vrienden roert Laurent wel zelf in de potten.


Pakjestijd! De feestdagen staan voor de deur en de bijbehorende pakjesstress ook. Wat moet je voor je petekind kopen? Waarmee doe je je ouders een plezier? Wij geven je alvast een paar ideetjes waar bijna iedereen mee tevreden zal zijn!

Producten

Gelaatspakket argan(109.90€) In dit pakket zit een beautyserum, een argancrème en een bodycrème. Het serum gebruik je als een kuur, je brengt het aan onder je dagcrème en eventueel kan je het gebruiken als nachtcrème. De argancrème is een heel rijke dagcrème die je huid gaat herstellen en voeden. De bodycrème doet hetzelfde als de dagcrème, maar dan voor je lichaam. ӰӰ Beautyserum + argancrème + bodycrème ӰӰ Nog niet genoeg van ons Argan-gamma? Kijk eens naar ons Ravel-Arrangement. (www.thermae-boetfort.be)

d Gelaatspakket anti-âge(125.45€)

Rimpels pakken we aan met ons anti-âge pakket. De Skin Complete Repair Crème gebruik je als nachtcrème. En voor de twee andere producten kies je voor vitamine A (herstelt je huid na de zon en beschermt tegen vrije radicalen) of olivine (bevat een deel van de aardkorst en voegt magnesium en ijzer toe. De crème maakt de doffe kleur terug helder). De Power Solution gebruik je als serum onder je dagcrème en nachtcrème. ӰӰ Skin Complete Repair Crème 50ml + power solution vit A of olivine + dagcrème vit A of olivine


19

Arrangementen

Ensor Arrangement (99€) Naast toegang tot Thermae Boetfort en gebruik van badjas en handdoeken bevat dit arrangement een heerlijke hammammassage met zwarte zeep van 45 minuten en een floatingsessie van 50 minuten. De oriëntaalse hammammassage bestaat uit een grondige peeling en een massage met zeep en warm water. In de floatingcabine ga je drijven op water met zout uit de Dode Zee. Een sessie hierin is zeer relaxerend dankzij het zout en de kleurentherapie. Bij het buitengaan krijg je een afscheidsgeschenkje!

c Izar Arrangement (76€)

Een hele dag toegang tot Thermae Grimbergen en gebruik van badjas en handdoeken behoort uiteraard tot het arrangement. Maar ook een spierontspannende lichaamsmassage van 50 minuten met arachide olie en een verwarmende rugpakking met heilzame plantenextracten zit in het pakket. Dit arrangement is een absolute aanrader voor mensen met rugklachten of voor wie zich gewoon eens lekker in de watten wil laten leggen uiteraard. Ook hier krijg je een afscheidsgeschenk.

© Jelle Van Seghbroeck


Winterarrangementen

Voor de feestdagen hebben we drie speciale arrangementen, die ook in cadeaubon verkrijgbaar zijn (6 maanden geldig).

Winter Feel Good Arrangement: 75€ Voor 75€ kan je genieten van het Winter Feel Good Arrangement. Je krijgt gedurende één dag toegang tot de thermen en er liggen een badjas en handdoeken voor je klaar. Uiteraard kan je tijdens je bezoek aan onze thermen deelnemen aan de verschillende scrub- en opgietsessies. Daarnaast word je helemaal in de watten gelegd met twee individuele behandelingen. Een Body Relax Massage met pompelmoesolie van 25 minuten. Pompelmoes brengt je tot rust en geeft je een mentale boost. Je geniet ook van ons Kasbah peelingritueel. Tijdens deze private stoomsessie ga je zelf de huid behandelen met een crème op basis van lavendelolie en maanzaadjes. Dit werkt zowel verzorgend als drainerend.

d Winter Total Relax Arrangement: 99€

Het Winter Total Relax Arrangement legt je in de watten met een heilzame lichaamsmassage met Hot Stones van 50 minuten. Dankzij de warme stenen kan er tijdens de massage veel dieper op de spieren worden ingewerkt. De tweede behandeling van dit arrangement is een floatingsessie van 50 minuten in ons Floating Center. Je drijft hier op water met dode zeezout en door het drijven raak je uiterst ontspannen. Je spieren ontspannen, je hartslag daalt en daardoor verdwijnt je stress. Uiteraard bevat het arrangement een hele dag toegang tot de thermen. Ook een badjas en handdoeken liggen op u te wachten.


21

UNIEK AANBOD

Indien je een hotelovernachting reserveert bij één van deze 3 winterarrangementen, krijg je de toegang tot de thermen de tweede dag gratis aangeboden! Deze promoties zijn geldig tot en met 31/01/2012. De arrangementen zijn verkrijgbaar onder de vorm van een cadeaubon, die 6 maanden geldig is.

Feestarrangement: 149€ Het feestarrangement start met een glaasje cava. Je hebt een hele dag toegang tot de thermen en bij aankomst liggen er een badjas en handdoeken voor je klaar. Dit arrangement bevat ook drie individuele behandelingen. Een ontspannende Lava Shells Massage van 50 minuten, tijdens deze massage wordt je lichaam bewerkt met natuurlijke, gepolijste schelpen die een gel op basis van lavamineralen bevatten. De wrijvingen hebben een kalmerende werking en brengen je organisme weer in evenwicht. Ook een Thai Zen gelaats-, hals- en decolletéverzorging met kruidenstempels van 50 minuten behoort tot dit arrangement. Tot slot ga je lekker relaxen in het hydromassagebad met dennenolie. Deze olie brengt rust, geeft een verfrissend gevoel en ontsmet je bovenste luchtwegen. Bij vertrek krijg je nog een afscheidsgeschenk.

c Cadeaubon

Weet je niet zo goed welk potje of welke behandeling je moet kiezen? Onze cadeaubon is een ideale oplossing! Kies een bedrag en de ontvanger kan zelf een keuze maken uit ons uitgebreide aanbod. Op onze webshop kan je snel, eenvoudig en op een veilige manier een cadeaubon aankopen.


Straal met oudjaar! Wie met oudjaar wil stralen, heeft niet alleen behoefte aan een knap verzorgd snoetje. Een party dress is uiteraard het mooiste met een prachtig decolleté en een zacht velletje.

Bodypeeling 100 ml 15€ Een zacht velletje krijg je door regelmatig eens flink te scrubben. Met onze peeling op basis van calendula is de klus zo geklaard. Door te peelen ga je je dode huidcellen verwijderen en bevorder je de bloedcirculatie. Breng het product aan op heel je lichaam en wrijf er flink mee over je huid. Maak je handen regelmatig nat met warm water. Daarna goed afspoelen onder de douche.

Gezondheidsbad 250 ml 20€ Dit product schuimt niet, maar geeft een heerlijke geur af. Het wordt gemaakt op basis van verschillende etherische oliën en lost volledig op in het water. Het mag ook in bubbelbaden en jacuzzi’s gebruikt worden. Je kan kiezen tussen orange (tegen stress), rozemarijn (helpt bij spierpijn) of algen (reinigend).

d Bodymelk 200 ml 13.25€

Onze bodymelk gaat je huid extra hydrateren. Je kan kiezen tussen lavendel (rustgevend), mushara (brengt evenwicht) en hammam.

Bustegel 120 ml 19.60€

Een mooi decolleté krijg je door regelmatig te smeren met onze bustegel. De mix van hop, arnica en calendula zorgt voor versteviging en extra volume.

Halsgel 50 ml 19.45€

Deze gel op basis van roos heeft een liftende werking en vermindert de ouderdomsverschijnselen. Ideaal dus voor de fijne, gevoelige huid in de hals!

Bio Body Cream 250 ml 36€

Deze allround crème is je ideale partner wanneer het snel moet gaan. Je kan hem zowel op het lichaam als op het gelaat smeren. Er zijn twee geuren: mango en strawberry. Mango gaat je huid voeden, strawberry is zeer hydraterend en zit boordevol vitamine C.


23

Feestje in één van onze privésauna’s

Huur samen met vrienden en vriendinnen één van onze privésauna’s en maak er een geweldig feestje van. Kruip met een fles cava in de jacuzzi of duik met zijn allen het zwembad in. Terwijl de ene helemaal ontspant in de sauna, kan de andere eens flink gaan zweten in het stoombad. Meer zin in een romantische tête à tête? Onze privésauna’s zijn zo cosy ingericht dat het hier ook met twee fijn vertoeven is.

Privé Sauna Lagoon

ӰӰ Stoombad ӰӰ Jacuzzi (37°C) ӰӰ Sauna ӰӰ Infrarood zithoek ӰӰ Lagune met water (32°C) ӰӰ Regendouches ӰӰ Koude dompelemmer ӰӰ Zeep, scrubzout ӰӰ Rustgedeelte met ligzetels ӰӰ 2 – 8 personen Privé Sauna Lagoon werd ingericht met oog voor detail. Hier vertoef je in een exotisch landschap en zal je niets tekort komen. Kom helemaal tot rust in de jacuzzi, wandel door de lagune naar het stoombad of ga ontspannen in de sauna. Uiteraard is dit alles vergezeld van een stemmig muziekje.

c Privé Sauna Zen

ӰӰ Stoombad ӰӰ Jacuzzi (37°C) ӰӰ Sauna ӰӰ Infraroodsauna ӰӰ Zwembad met liggedeelte, ӰӰ Jetstream en waterbron ӰӰ Regendouches ӰӰ Koude dompelemmer ӰӰ Zeep, scrubzout ӰӰ Rustgedeelte met ligzetels ӰӰ Sonos/Bose geluidssysteem ӰӰ Massagetafel ӰӰ 2 – 12 personen

Privé Sauna Zen heeft als doel je helemaal tot rust te laten komen. Je kiest dankzij het geavanceerde geluidssysteem helemaal zelf met welk muziekje je dat het beste kan. Een streepje jazz of meer zin in wat dance muziek, alles kan dankzij de online radiokanalen. In het zwembad kan je heerlijk dobberen in het liggedeelte of je conditie testen met de tegenstroom. Voor of na je saunabezoek kan je uiteraard genieten van een behandeling in ons schoonheidsinstituut of van een heerlijke maaltijd in ons kasteelrestaurant. Voor meer info of boekingen: 02/759.81.96


Voel je beter in je vel dankzij onze gezondheidsconsulente! Ben je de draad eventjes kwijt? Vind je het moeilijk om een goede balans te vinden? Al deze problemen, hoe klein ook, kunnen leiden tot verschillende kwalen, zoals overgewicht, huidproblemen, enzovoort. Raak je er zelf niet meer uit? Onze gezondheidsconsulente kan je helpen om je evenwicht te herstellen. We zoeken samen een oplossing door het probleem aan te pakken vanuit verschillende invalshoeken. Een verandering van je voedings- of bewegingspatroon, een betere manier van ademhaling of een rechtstreekse behandeling kan een groot verschil teweeg brengen.

d Iedereen is uniek, dus wordt er voor iedereen een individuele aanpak voorzien.

Hoe werkt het?

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Daarin proberen we naar de oorzaak van je probleem te zoeken. Vaak is een uiterlijke kwaal een manier waarmee het lichaam wil aantonen dat er binnenin iets verkeerd loopt. Eens we de oorzaak hebben gevonden, bekijken we samen op welke manier we je terug in een stabiele positie kunnen brengen. Wie niet ontspannen in het leven staat, mist de basis voor een gezond en evenwichtig leven. In het salon zijn we omringd door de allerbeste faciliteiten op het gebied van ontspanning, Beauty Clinic, aanpassing van het voedingspatroon en beweging ter ondersteuning van het verwerkingsproces.

Wie?

Vicky De Raedemaeker is onze gezondheidsconsulente. Naast dit diploma beschikt zij ook over een diploma regentes schoonheidsspecialiste en aromatherapie en volgde ze opleidingen in de Chinese geneeswijzen en Chakra-psychologie. Haar leuze is: een gezonde geest in een gezond lichaam.


25

Praktische info Meer informatie kan je verkrijgen door telefonisch contact op te nemen op het nummer 02/270 81 96.

d Samen zorgen we dat je je snel beter voelt!


Mag je zwanger in de sauna?

Zit

In het algemeen geldt dat als je een regelmatige je zelf nog met een saunabezoeker bent en je geen last hebt van een verhoogde bloeddruk of andere zwangerschapscomvraag i.v.m. schoonheidszorplicaties, je nog steeds in de sauna kan vanaf de vierde maand van je zwangerschap. Ga echter niet in het heetgen of de thermen, mail naar ste gedeelte zitten en blijf ook niet te lang zitten. Stijgt je lichaamswarmte te hard, dan kan dat gevaarlijk zijn voor je info@thermae.com en in één van foetus. Opgelet! Ook een bad warmer dan 40 graden is niet goed tijdens je zwangerschap. En pak het afkoelen na de sauna de volgende edities komt uw iets gematigder aan. Meteen in het ijskoude bad is geen aanrader. Koel liever geleidelijk af door middel van een afkoelslang of vraag misschien aan bod! een koude douche. En koel zone per zone af. De laatste zes weken van je zwangerschap moet je dan weer voorzichtig zijn met dompelbaden, kruidenbaden, jacuzzi’s, enzovoort. Je kan dan al ontsluiting hebben en het risico op een infectie is dan te groot. In de Voor het eerst naar de sauna gaan tijdens je zwangerschap raden wij ten sterkste af. winter heb ik altijd

In ieder geval bespreek je best op last van droge plekjes op voorhand met je eigen dokter wat hij in jouw geval aanraadt. mijn wangen, wat doe ik daaraan? Hydrateren is de boodschap! Verander je normale dagcrème eens door een meer voedende dagcrème zoals onze formule met vitamine A of olivine. Deze bevat meer voedende bestanddelen en doet droge plekjes verdwijnen. Ook een hydraterend gelmasker is een aanrader. Leg één keer per week een dikker laagje, masseer dit een beetje in en laat het daarna volledig intrekken. Het grootste verschil is de manier Dagcrème vitamine A (50ml 49.75€) waarop je lichaam wordt opgewarmd. - Hydraterend gelmasker (50ml 18.95€) Een traditionele sauna is “natter”. De hitte is draaglijk omdat er water wordt verdampt en je lichaam zweet om de afvalstoffen te laten verdwijnen. De warmte van een infraroodsauna is veel droger en het is meer je lichaam dat opwarmt dan de lucht in de sauna zelf. Ook hier gaat de transpiratie een zuiverende werking hebben. Infraroodtherapie is bovendien zeer heilzaam bij spierpijn en gewrichtspijn. De directe warmte is van invloed op de spieren om de pijn te verlichten, om het arteriële systeem in geval van artritis of reuma te beïnvloeden en het lymfestelsel, dat verschillende soorten van afvalstoffen bevat, te stimuleren. Als je zweet in de infraroodsauna dan verlies je niet alleen water, maar ook vet, metalen, cholesterol en andere gifstoffen.

Wat is het verschil tussen een infraroodsauna en een traditionele sauna?


27

Volgende Keer ... Achter de schermen: Op stap met de klusjesmannen

Beauty Clinic: CelluLess

Product in de kijker: Maak je lichaam bikini-proof!

Lekkers uit de thermen: Suggesties voor de lente


Draai dit magazine om en ontdek onze

THERMAE GIDS ! ӰӰStappenplan voor een juist saunabezoek.

ӰӰDroom weg in Thermae Boetfort.

ӰӰWat valt er te beleven in Grimbergen?

ӰӰEn nog veel meer...


T

H

G

E

R

I

In 11 stappen naar de sauna

Rondleiding in Thermae Grimbergen

M

A

D

Droom weg in Thermae Boetfort

E

S


4 Inhoudstafel

© Luc Viatour

10

4 - 5

In 11 stappen naar de sauna.

6 - 7

Arrangementen.

8 - 9

Verzorgingen.

10 - 11

Rondleiding in Thermae Boetfort.

12 - 13

Droom weg in Thermae Boetfort.

14 - 16

Ga op stap in Steenokkerzeel.

17 - 19

Wat valt er te beleven in Grimbergen?

20 - 21

Rondleiding in Thermae Grimbergen.

22 - 23

Overnacht in Thermae Hotel Grimbergen.

© Luc Viatour

12 14 © Digivrienden kennisbeurs Steenokkerzeel

20 © Luc Viatour

22


© Luc Viatour

© Luc Viatour

© Luc Viatour


5

In 11 stappen naar de sauna! In de winter kan iedereen wat extra energie gebruiken en dus is een saunabezoek helemaal op zijn plaats. Niet alleen fun en relaxerend, maar je krijgt er ook meer energie door, je voelt je fitter én het is ook gezond! Maar hoe doe je dat nu best? Hier zijn wat tips om je saunabezoek te optimaliseren! Voor je begint: Ga niet met een volle of lege maag naar de sauna en voor je in de warmte stapt, ga je best nog even naar het toilet. Tot slot nog een warme douche en je bent er helemaal klaar voor! Vergeet je na de douche niet af te drogen. Waarom? Met een droge huid kan je zweet beter weg. Tijdens de sauna: Je kan beter gedurende een korte tijd hevig zweten dan een langere tijd minder warm te hebben. Kies dan ook een plekje uit op de hoogste bank. Vergeet je handdoek niet! En neem er eentje waar je hele lichaam op kan. Liggen of zitten? Aan jou de keuze! Bij het liggen is de warmte meer over je hele lichaam verdeeld. De

laatste minuutjes kan je beter zitten en liefst op een lager niveau. Daardoor kan je bloedsomloop opnieuw beter circuleren. Tot slot: een kwartiertje in de sauna is écht wel het maximum.

waterbad ga je beter niet als je last hebt van een hoge bloeddruk. Tot slot kan je in het warme voetbad je lichaam terug laten opwarmen.

Na de sauna:

Las ongeveer een half uurtje rust in tussen de verschillende saunasessies. Daardoor krijgt je lichaam de tijd om weer helemaal te ontspannen en bij te komen van de grote warmte.

Weinigen zijn er fan van, maar je moet écht afkoelen na de sauna. Ga naar buiten voor wat zuurstof, je lichaam en je hersenen kunnen het gebruiken en bovendien koelen je longen ervan af. Een koude douche doet je lichaam verder afkoelen en spoelt het zweet weg. Hierna kan je eventueel nog in het koudwaterbad. Vergeet zeker je hoofd niet mee onder water te doen, langs je hoofd kan namelijk de meeste warmte weg. In het koud-

Opnieuw?

Ons sauna-aanbod kan je hier terugvinden.: http://www.thermae.com


© Luc Viatour

In al onze arrangementen zit standaard een toegang tot de thermen en gebruik van badjas en handdoeken. Daarnaast bevat elk arrangement nog één of meerdere behandelingen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Thermae Grimbergen Een greep uit de dagarrangementen Rana Arrangement (55€) Je wordt verwend met een aromatische Body Relax Massage van 25 minuten. Izar Arrangement (76€) Dit arrangement bevat twee individuele behandelingen: een spierontspannende lichaamsmassage met arachideolie van 50 minuten en een verwarmende rugpakking met heilzame plantenextracten. Subra Arrangement (116€) Je wordt ontvangen met koffie of thee en een gebakje en daarna krijg je een revitaliserende gelaatsverzorging, aangepast aan het huidtype, van 50 minuten en een ontspannende lichaamsmassage met rozemarijnolie van 50 minuten.

Enkele meerdaagse arrangementen In al onze meerdaagse arrangementen word je ontvangen met koffie of thee en een gebakje. Daarnaast omvat het arrangement twee dagen toegang tot de thermen, gebruik van badjas, handdoek en badslippers en één overnachting in een standaardkamer met ontbijt. Bij vertrek ligt er een afscheidsgeschenk op je te wachten. Daarnaast zijn er steeds meerdere behandelingen gespreid over twee dagen. Welke dat zijn, lees je hieronder. Turais Arrangement (199€) Het Turais arrangement verwent je met een relaxerende lichaamsmassage van 50 minuten en een gelaats-, halsen decolletéverzorging van 50 minuten. Zaniah Arrangement Hierin zit een lichaamsmassage met warme lavastenen van 50 minuten, een sessie in de Kasbah, een gelaats-, hals- en decolletéverzorging van 50 minuten, een sessie met de Chi-vitalizer met vitaliteitstherapie en een tonifiërende lichaamspakking met rode vruchten. Meer arrangementen, zie www.thermae-grimbergen.be

© Luc Viatour


7 In al onze arrangementen zit standaard een toegang tot de thermen en gebruik van badjas en handdoeken. Daarnaast bevat elk arrangement nog één of meerdere behandelingen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Thermae Boetfort Een greep uit de dagarrangementen

© Karl Bruninx

Rembrandt Arrangement (56€) Je wordt onder handen genomen met een rug-, schouder- en nekmassage met kokosmelk van 25 minuten en je krijgt een afscheidsgeschenk mee naar huis. Van Gogh Arrangement (107€) Je wordt ontvangen met koffie of thee en een gebakje. Daarnaast krijg je een gloednieuw velletje dankzij de huidzuiverende meloenpeeling van het lichaam van 25 minuten en de Total Zen lichaamsmassage met zonnebloemolie van 50 minuten.

© Karl Bruninx

Monet Arrangement (175€) Maar liefst vijf verschillende behandelingen zitten er in dit arrangement. Bij aankomst wordt je heerlijk ontvangen met een kopje koffie of thee en een gebakje. De behandelingen zijn een ontspannende lichaamsmassage met etherische oliën van oranjebloesem van 25 minuten, een gelaats-, hals- en decolletéverzorging met extra verzorgend alginaatmasker van 50 minuten, een paraffineverzorging van de voeten, een ontspannende voetmassage van 10 minuten en een lichaamspakking met honingextract. Ook hier ontvang je bij vertrek een afscheidsgeschenk.

Enkele meerdaagse arrangementen

© Karl Bruninx

In al onze meerdaagse arrangementen word je ontvangen met koffie of thee en een gebakje Daarnaast omvat het arrangement twee dagen toegang tot de thermen, gebruik van badjas, handdoek en badslippers en één overnachting in een comfortkamer met ontbijt. Bij vertrek ligt er een afscheidsgeschenk op je te wachten. Daarnaast zijn er steeds meerdere behandelingen gespreid over twee dagen. Welke dat zijn, lees je hieronder. Strauss Arrangement (265€) Het Strauss arrangement verwent je met een relaxerende en ontgiftende infraroodtherapie en vinotherapiebad, een gelaats- en hoofdmassage van 25 minuten, een Body Relax Massage met botanische geuroliën van 25 minuten en een lichaamspakking met olivine.

© Karl Bruninx

Beauty Clinic Arrangement (475€) Dit arrangement combineert het allerbeste van onze Beauty Clinic in één arrangement. Je wordt behandeld met een Microdermabrasie gelaatsbehandeling van 50 minuten, een Oxygentherapy gelaatsbehandeling van 80 minuten, een Cellu-Lessbehandeling van 50 minuten en een Mesotherapysessie voor het lichaam van 50 minuten. Meer arrangementen, zie www.thermae-boetfort.be © Karl Bruninx


Massages Body Relax Massage (25min) Je volledige lichaam wordt gedurende 25 minuten gekneed en met een zachte olie behandeld. Thermae Grimbergen: 27€, Thermae Boetfort: 34€ Rug-, schouder-, nekmassage (25min) Rug, schouders en nek zijn bij de meeste mensen probleemzones. Laat ze eens flink onder handen nemen tijdens deze massage en kom helemaal losgemaakt terug naar buiten. Thermae Grimbergen: 27€, Thermae Boetfort: 34€ Volledige lichaamsmassage (50 min) Deze uitgebreide massage is ideaal voor wie zijn/haar volledige lichaam eens wil laten verwennen. Thermae Grimbergen: 46€, Thermae Boetfort: 55€ Hammam massage (45 min) Dit is een combinatie van wassing, scrubbing en zeepmassage. Het wordt aangeraden om vooraf even in de stoomcabine te gaan, zodat de poriën goed openstaan. Het lichaam wordt grondig gewassen met olijvenzeep. De scrubbing zorgt ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd. Nadien volgt een ontspannende zeepmassage van kop tot teen. Het lichaam wordt regelmatig overgoten met heerlijk warm water. Thermae Grimbergen: 49€, Thermae Boetfort: 55€ Hot Stone massage (80 min) Deze lichaamsmassage van 80 minuten wordt uitgevoerd met Hot Stones, die afkomstig zijn uit ZuidAmerika. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden. Afvalstoffen wordt beter afgevoerd, de organen wordt gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans. Thermae Grimbergen: 75€, Thermae Boetfort: 89€ Kruidenstempelmassage (50 min) Deze massage, ook Sabaaydi massage genoemd, is een weldaad voor lichaam en geest. De rug wordt behandeld met Thaïse kruidenstempels. Hierop volgt een rugmassage, en een hoofd- en voetmassage. Deze behandeling duurt 50 minuten. De massage werkt ontspannend en vermindert stress, de energie in je lichaam wordt opgeladen, de huid wordt gezuiverd en de stofwisseling geactiveerd. Thermae Grimbergen: 52€, Thermae Boetfort: 56€ Lava Shells Massage (50 min) - NIEUW Een Lava Shells Massage wordt gedaan met natuurlijke, gepolijste schelpen die een gel op basis van lavamineralen bevatten. De schelpen worden langs de drie kanten gebruikt om het lichaam te kneden, te wrijven en masseren. Thermae Grimbergen: 59€, Thermae Boetfort: 59€ Meer massages, zie www.thermae.com


9

© Luc Viatour

Beauty & health Gelaats-, hals- en decolletéverzorging (25 min) Tijdens deze korte gelaatsverzorging wordt je huid achtereenvolgens gereinigd met een reinigingsmelk, -lotion en een peeling. Daarna geniet je van een heerlijke massage met een hydraterend gelmasker. Thermae Grimbergen: 27€, Thermae Boetfort: 35€ Gelaats-, hals- en decolletéverzorging (50 min) Wij reinigen je huid met een reinigingsmelk, -lotion en een peeling. Daarna krijg je een gelaats- en hoofdmassage met een zalige massagecrème. Een maskertje gaat de nodige vitaminen aan je huid toevoegen en we sluiten af met een dagcrème. Thermae Grimbergen: 48€, Thermae Boetfort: 59€ Manicure (25 min) Tijdens de manicure worden je nagels weer in een mooie vorm gevijld. De velletjes worden verwijderd en je nagelriemen worden verzacht. Tot slot krijg je nog een korte handmassage. Thermae Grimbergen: 22€, Thermae Boetfort: 29€ Pedicure met voetbad (50 min) Met deze pedicure krijg je terug zachte voetjes. We starten met een voetbadje, daarna gaan we je eelt te lijf. Ook je nagels worden aangepakt en we sluiten af met een zalige voetmassage. Thermae Grimbergen: 41€, Thermae Boetfort: 49€ Meer Beauty & Health, zie www.thermae.com


© Luc Viatour

© Luc Viatour

Thermae Boetfort Sellaerstraat 42 1820 Melsbroek 02/759.81.96

info@thermae-boetfort.be www.thermae-boetfort.be 7 dagen op 7 geopend van 10u30 tot 24u


11

Een rondleiding door Thermae Boetfort Thermae Boetfort kom je binnen langs de grote ingangspoort, je stapt er zo meteen de receptie binnen. Bij het verlaten van de receptie kom je op de binnenplaats, rechts zijn de hotelkamers, links is het kasteel met het schoonheidsinstituut, de bar en het restaurant, rechtdoor ga je via de trap de kleedruimte binnen. Hier staan individuele lockers om je persoonlijke spullen in op te bergen. In deze gang zijn op de rechterkant twee deuren, de eerste (met een prent van een badpak) leidt naar Curia, het badpakgedeelte. De laatste deur geeft toegang tot Moenia, het naaktgedeelte. ¤¤ Wanneer je het badpakgedeelte betreedt, zijn er in de gang toiletten, douches en op het einde aan de linkerkant een stoombad en aan de rechterkant een trap die naar het gelijkvloers leidt. ¤¤ Op het gelijkvloers vind je binnen de Lichttherapiesauna, een voetbad, een relaxatieruimte en een relaxatiebad met kleurentherapie. ¤¤ Buiten zijn er een verwarmd zwembad, twee jacuzzi’s, een ligweide, een Infraroodsauna, een bar en een rokersruimte. ¤¤ Terug binnen vind je op het eerste verdiep een Muzieksauna en een relaxatieruimte. ¤¤ Overal in de thermen zijn douches en toiletten terug te vinden.

© Luc Viatour

© Luc Viatour

De ingang van Moenia, het naaktgedeelte, vind je achteraan rechts in de kleedkamer. ¤¤ Ook hier kom je binnen via een gang met douches, toiletten en op het einde een stoombad, de Zoutsteensauna en de trap naar het gelijkvloers. ¤¤ Op het gelijkvloers vind je achter de trap de Paardenstalsauna met daarboven een rustruimte. ¤¤ Voor je ligt het voetbad, de Eucalyptussauna en een relaxatieruimte. ¤¤ Buiten bevinden zich het zwembad, twee jacuzzi’s, het Kruidenbad, de bar en een rokersruimte. ¤¤ Achter het zwembad is een trap, zo kom je in de tuin. Daar bevindt zich een relaxatieruimte, de Mijnsauna, de Ijskeldersauna en een afkoelzone.

© Luc Viatour


Receptie

Hotel

De kamers dragen de namen van ĂŠĂŠn van de vorige eigenaars.

Comfort Room


13

Droom weg in Thermae Hotel Boetfort Al onze kamers bevinden zich in het kasteeldomein, je kan dus recht vanuit je bed het zwembad instappen. Er zijn vier Comfort kamers en drie Luxe kamers, alle kamers zijn luxueus gedecoreerd in de stijl van het kasteel.

造造 Comfort kamers: de kamers zijn voorzien van alle hedendaagse comfort zoals een flatscreen televisie met filmkanalen, een wekkerradio, Wireless internet, een minibar, koffiezetapparaat, haardroger en kluis. De aparte badkamer beschikt over een groot ligbad en toilet.

造造 Luxe kamers: deze extra ruime kamers hebben alles in huis om je helemaal tot rust te laten komen: een minibar, koffiezetapparaat, haardroger, kluis, flatscreen televisie met filmkanalen, wekkerradio en Wireless internet. De aparte badkamer heeft een groot ligbad en toilet.


Op stap in Melsbroek In Melsbroek en omstreken kan je een flinke portie cultuur terugvinden. Melsbroek is een pittoreske gemeente in de schaduw van Brussel. Je vindt er nog prachtige landschappen en kan er dan ook heerlijke wandelingen maken. Steden als Vilvoorde, Mechelen,... zijn vlakbij en ook Antwerpen is niet veraf. We geven je hieronder enkele ideetjes om vlak bij Thermae Boetfort te gaan ontdekken!

¤¤ Parochiekerk Sint-Rumoldus in Steenokkerzeel: een prachtige kerk die in de 16e eeuw werd gebouwd, maar in de loop der jaren heel wat verbouwingen kende. In 1987 werd de kerk voor het laatst volledig gerestaureerd. (Enkel toegankelijk tijdens erediensten.) ¤¤ Kasteel Ter Ham in Steenokkerzeel: In de 8e eeuw werd op deze locatie de eerste nederzetting geplaatst en in de 12e eeuw werd het eerste “Steen” gebouwd. Begin 16e eeuw werd gestart met de bouw van het huidige kasteel (Enkel te bezichtigen langs de buitenkant.) ¤¤ De Vleug in het gehucht Humelgem: het Duifhuis of de Vleug is de vroegere observatiepost van Kasteel Ter Ham. Het gebouw werd recent gerestaureerd en zo in ere hersteld. (Enkel te bezichtigen langs de buitenkant.)

¤¤ Kasteel de Ribeaucourt: Het kasteel wisselde verschillende keren van eigenaar in het verleden. Het huidige kasteel werd gebouwd in de 17e eeuw en heeft een prachtig park van 90 ha waarin je verschillende diertjes kan spotten. (Enkel te bezichtigen tijdens wandelingen van natuurpunt). ¤¤ Sint-Niklaaskerk in Perk: was vroeger een kapel van zandsteen, maar groeide door de jaren heen uit tot een volwaardige kerk met een prachtig Stucwerkplafond van de hand van Jan-Christiaan Hansche en schilderijen van David Teniers III. (Enkel toegankelijk tijdens erediensten.) ¤¤ De Camme in Perk: is de voormalige banbrouwerij, waar bier werd gebrouwen en wordt gekenmerkt door zijn typische trapgevel. Voor de fusie van de deelgemeenten bevond zich hier het gemeentehuis van Perk.

© Digivrienden kennisbeurs Steenokkerzeel: Foto’s


15

¤¤ Sint-Martinuskerk in Melsbroek: werd gebouwd in Romaanse stijl in de 12e eeuw. Door de jaren heen werd ze ook vaak verbouwd, de huidige toestand dateert van in de 18e eeuw. (Enkel toegankelijk tijdens erediensten.) ¤¤ Hof Ten As in Melsbroek: is momenteel een restaurant en feestzaal, maar maakte vroeger deel uit van een Gallo-Romeinse villa. ¤¤ Het schip in Steenokkerzeel is een pareltje op het gebied van hedendaagse architectuur. Gate 25L is de officiële benaming van het gebouw. (Enkel te bezichtigen langs de buitenkant.) ¤¤ Kunst op de rotondes: Op de twee grote rotondes van de Tervuursesteenweg staan twee kunstwerken van de hand van Tom Frantzen.

¤¤ Ter Ham-wandeling in Steenokkerzeel (5km): start en eindigt op het kerkplein en voert je langs de mooiste plekken in Steenokkerzeel. ¤¤ Tenierswandeling in Perk (5-7-9km): start en eindigt aan de kerk in Perk en komt voorbij het O.L.Vrouwkapelletje, het kasteel, de grote hoeve en prachtige, groene landschappen. ¤¤ Meldebroekwandeling in Melsbroek (7km): start en eindigt aan de St-Martinuskerk en passeert aan de pastorie, de golfclub, de kapel van O.L.Vrouw van 7 Weeën en andere mooie vergezichten. ¤¤ Met het fietsknooppuntennetwerk stippel je zelf een route uit door Steenokkerzeel en omstreken.

© Digivrienden kennisbeurs Steenokkerzeel: Foto’s


¤¤ Domein “Cleyn Hoff” in Melsbroek vormt de uitstekende locatie van de Brabantse golf met een 18-holes golfbaan, een drivingrange, chipping green en putting green. De kasteelgebouwen herbergen het clubhouse. ¤¤ Floordambos is een prachtig natuurreservaat met de nodige fauna en flora en er loopt zelfs een bewegwijzerde wandeling door het bos. ¤¤ Vliegbasis Melsbroek: luchtmachtbasis die in 1940 werd aangelegd door de Luftwaffe. Bezoek zeker het Dakotamuseum. Opgelet, beperkte openingsuren. ¤¤ Sint-Katharinakerk, Steenokkerzeel: bepaalt het dorpsgezicht van Steenokkerzeel. Deze Romaanse kerk werd wondermooi gerestaureerd en ook het kerkhof rondom is een bezoekje waard. (Enkel toegankelijk tijdens erediensten.)

Meer info over de bezienswaardigheden? Surf naar www.steenokkerzeel.be, mail naar toerisme@steenokkerzeel.be of bel naar 02/254.19.00

© Digivrienden kennisbeurs Steenokkerzeel


17

Snuif cultuur op in Grimbergen

Museum van Oudere Technieken

¤¤ Sint-Servaasbasiliek: één van de mooiste barokkerken in de Lage Landen. De kerk is een deel van de Norbertijnerabdij en wordt nog steeds gebruikt als parochiekerk. Het altaar van Sint-Servaas uit 1720 is maar één van de verschillende altaren in de prachtige kerk. De kunst (schilderijen en beeldhouwwerken) die de basiliek tentoonstelt is beslist de moeite waard. Er zijn ook enkele prachtige orgels en een indrukwekkende beiaard met 49 klokken. ¤¤ Norbertijnerabdij: de oudste, nog steeds bewoonde Norbertijnerabdij van België. De feniks is het embleem van de abdij, want net zoals deze vogel weer tot leven komt uit zijn as, is de abdij reeds verschillende keren heropgebouwd. Je vindt hier ook het abdijbier Grimbergen. ¤¤ Museum voor Oudere Technieken (MOT): Het museum neemt je mee op een ontdekkingstocht naar het verleden en dan vooral naar de evolutie van de technieken. Je vindt hier een unieke verzameling handwerktuigen, machines en technische handboeken. ¤¤ Guldendal: de vroegere paardenstallen en bergplaatsen van het Prinsenkasteel behoren tot het beschermd dorpsgezicht van Grimbergen. Deze prachtige gebouwen huisvesten momenteel de hoofdzetel van het Museum voor Oudere Technieken.

Grimbergen ligt vlakbij Brussel en niet ver van Mechelen, Vilvoorde en Antwerpen. Tal van uitstappen vanuit ons Thermae Hotel zijn dan ook mogelijk. Wie het niet te ver wil gaan zoeken, vindt hier alvast heel wat mogelijkheden. De bezienswaardigheden hieronder liggen allemaal in Grimbergen of één van de deelgemeenten.

¤¤ Liermolen: een onderdeel van het MOT en tevens de oude graanwatermolen. De oorspronkelijke vertrekken werden gebouwd tussen 1759 en 1762 en werden tot 1971 bewoond. Tot op de dag van vandaag draait de molen nog steeds, voor maaldemonstraties van het museum. ¤¤ Tommenmolen: ook een onderdeel van het MOT en stamt uit de 16e eeuw. Vandaag draait de molen niet meer, maar het mechanisme werkt nog wel. Het prachtige binnenwerk en de broodoven werden bewaard en zijn beslist een bezoekje waard. ¤¤ Volkssterrenwacht MIRA: bevindt zich in het Fenikshof, een deel van de Norbertijnerabdij. Het is de oudste sterrenwacht van België. Iedere laatste vrijdagavond wordt hier een waarnemingsavond georganiseerd met een spreekbeurt door Frank Deboosere. ¤¤ Ruïnes van het Prinsenkasteel: Het Prinsenkasteel was in de 14e eeuw de woning van de Heren van Grimbergen en wordt omringd door het Prinsenbos. Samen vormen zij een prachtig decor voor een stevige wandeling. Vandaag behoren het kasteel en het bos tot het MOT. ¤¤ Abdijbiermuseum: werd in 1997 geopend en bevindt zich in de boerderij van de Norbertijnerabdij. Het museum is volledig gewijd aan de geschiedenis van het Norbertijns abdijbier. Uiteraard kan je er ook een glaasje proeven.


¤¤ Vliegveld van Grimbergen: vroeger was dit een militair vliegveld, maar sinds 1989 is het een recreatief vliegveld dat nog steeds actief gebruikt wordt. ¤¤ Verbrande Brug: niet alleen een brug over het Zeekanaal BrusselSchelde, maar ook een gehucht in de gemeente Grimbergen. Hier bevinden zich veel arbeiderswoningen. De brug werd kort na zijn oorspronkelijke bouw door de Spanjaarden in brand gestoken en kreeg dan ook daardoor zijn gekende naam. Ondertussen is het uiteraard geen houten brug meer, maar een moderne hefbrug. ¤¤ De Motte: was de belangrijkste kunstmatige heuvel van Brabant. Er werden verschillende unieke voorwerpen uit de 12e eeuw teruggevonden. ¤¤ ’s Gravenkasteel: wordt ook het Kasteel van Humbeek genoemd en werd gebouwd in de 14e eeuw. Door de jaren heen werd het kasteel vaak gerestaureerd en in de 19e eeuw kreeg het zijn huidige neo-traditionele stijl. Het interieur bevat nog enkele unieke stukken en in het prachtige park vind je Libanese ceders.

Prinsenruïne

¤¤ Parochiekerk Sint-Rumoldus in Humbeek: Sint-Rumoldus is de patroonheilige van Mechelen en Humbeek. De huidige kerk werd gebouwd in 1927 in GotischRomaande stijl. De afbraakstenen van de oude kerk werden als bouwmateriaal gebruikt. ¤¤ Lourdesgrot in Humbeek: In België zijn er verschillende Lourdesgrotten te vinden, de grot is steeds een exacte kopie van de grot van Massabielle waar Maria in 1858 verschenen zou zijn. ¤¤ Parochiekerk Sint-Amands in Strombeek-Bever: een prachtige neogotische kerk uit de 19e eeuw die de grafsteen van Hendrik Van der Noot bevat, één van de bezielers van de Brabantse Omwenteling. ¤¤ Sint-Amandsborre: deze bron werd gewijd in de 7e eeuw en werd dankzij zijn geneeskundige krachten een populair bedevaartsoort. Ten noorden van het SintAmandsplein in Strombeek-Bever. ¤¤ Kasteel van Bever: is gesitueerd aan de grens van Wemmel, Meise en Strombeek-Bever. In 2004 werd het kasteel nog volledig gerestaureerd en wordt omgeven door een waardevol arboretum met unieke boomsoorten.

Tommenmolen


19

¤¤ Parochiekerk Onze Lieve Vrouw in Beigem: In 1914 brandde de oude kerk volledig af, enkel de westertoren bleef bewaard. Een tiental jaar later werd gestart met de heropbouw van de kerk. Vandaag worden er regelmatig concerten georganiseerd. Naast de kerk ligt een mooi leen- en cijnshof uit de 15e eeuw. ¤¤ Lintbos: in 2003 werd gestart met het planten van het Lintbos in Grimbergen op het domein van het voormalige vliegveld. Het bos is 55 ha groot en wie er gaat wandelen, moet beslist ook eens gaan kijken naar het ijkpunt voor vliegtuigkompassen uit de Tweede Wereldoorlog. Dit punt is namelijk uniek in Europa. Het domein omvat ook een speelbos en een geboortebos.

¤¤ Wees sportief! Ook sportief kom je in Grimbergen aan je trekken. Er zijn verschillende wandelroutes en fietspaden. Zo is er bijvoorbeeld de Vier Dorpenroute die langs de verschillende deelgemeenten leidt. De Prinsenwandeling (1.5km) vertrekt en eindigt op het Kerkplein en voert je onder andere langs de oude waterpomp, Speelbroek, de ruïnes van het Prinsenkasteel. De Humbeekwandeling (6.5km) vertrekt en eindigt in het centrum en komt voorbij het Lintkasteel, de dijk van het kanaal, kasteel “Vroeneveld” en andere mooie landschappen. Met de fiets kan je zelf een route uitzoeken met het fietsknooppuntennetwerk of één van de vele routes volgen. Je kan bijvoorbeeld voor de Kanaalroute van 39 km kiezen of het Hondefretterspad van 52 km. Meer info over de verschillende routes vindt u op www.grimbergen.be

Basiliek Grimbergen


Š Luc Viatour : Foto’s

Thermae Grimbergen Wolvertemsesteenweg 74 1850 Grimbergen 02/270.81.96

info@thermae-grimbergen.be www.thermae-grimbergen.be 7 dagen op 7 open van 10u30 tot 23u, op vrijdag en zaterdag tot 24u.


21

Een rondleiding door Thermae Grimbergen Je komt Thermae Grimbergen binnen via de receptie, die toegang geeft tot het instituut, de bar en de kleedruimte. Zowel via de kleedruimte als via de bar kom je terecht in Aquarius, het naaktgedeelte. ¤¤ In het naaktgedeelte kan je via de trap omhoog Macchu Pichu betreden, één van de relaxatieruimtes. ¤¤ Centraal in het naaktgedeelte bevinden zich het zwembad, de rustzetels, de pergola, het Tepidarium, het stoombad, de jacuzzi en de kasbah. ¤¤ In de centrale plaats kan je naar beneden gaan (onder het restaurant), daar bevinden een dompelbad, douches en de Celestiensauna. ¤¤ Buiten in het naaktgedeelte zijn er een zwembad, een jacuzzi, de tuin, de African Lodge rustruimte en sauna, de Kruidensauna en de Zwarte Woudsauna.

Via de kleedruimte heb je ook toegang tot het badpakgedeelte, Palmeraie. ¤¤ Links in dit gedeelte zijn er een jacuzzi, verwarmde zitbanken, douches en een Turks stoombad. ¤¤ Buiten bevinden zich de jacuzzi, de prachtige Moorse binnenkoer met ligzetels en het dompelbad. ¤¤ Rechts vind je de Terracottasauna, de Mediterranasauna en een rustruimte.

© Luc Viatour : Foto’s


Comford Room


23

Overnacht in Thermae Hotel Grimbergen Thermae Hotel in Grimbergen ligt op 50 meter van het kuuroord. Er zijn 30 kamers, onderverdeeld in vijf verschillende types: ¤¤ Standaard kamers: moderne kamers met flatscreen televisie, wekkerradio, gratis Wireless internet, een minibar, een koffiezetapparaat en een kluis. Er is ook een aparte badkamer met bad of douche en toilet. ¤¤ Comfort kamers: antiallergische kamers met minibar, koffiezetapparaat, haardroger en kluis. Uiteraard is er ook een flatscreen televisie, wekkerradio en gratis Wireless internet. De badkamer heeft een ligbad en toilet. ¤¤ Luxe kamers: kamer met alle moderne comfort zoals een flatscreen televisie, wekkerradio, Wireless internet, minibar, koffiezetapparaat, haardroger en kluis. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet. Er zijn onder andere drie themakamers: de Japanse, de Koloniale en de Oriëntaalse Luxe Room. ¤¤ Mezzanine kamers: duplex kamers met op de benedenverdieping een kitchennette en de badkamer met douche en toilet. Op de bovenverdieping bevindt zich de slaapkamer met flatscreen televisie, wekkerradio en gratis Wireless internet. ¤¤ Mindervaliden kamers: in deze kamers zijn speciale aanpassingen getroffen om het ook voor mindervaliden zo aangenaam mogelijk te maken. Alle kamers zijn rookvrij en ’s morgens staat er een uitgebreid continentaal ontbijtbuffet op je te wachten.

Thermae Magazine 12-2011 NL  

Thermae Magazine 12-2011 Nederlands

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you