Page 1

T H E R M A E

MAGAZINE NL

Ook mannen smeren!

Shop ‘till you drop! Survivalgids voor de solden!

Hello Sunshine!

Dossier zomerzon.

Jaargang 1 – editie 3 – juni/juli/augustus 2012


Tanghe

Melsbroek

Echt rijplezier

TANGHE. HIER BEGINT UW BMW REISVERHAAL. BEZOEK ONZE WEBSITE WWW.TANGHE.BMW.BE

Tanghe Haachtsesteenweg 228 • 1820 Melsbroek • Tel. 02 751 84 97 • info@tanghe.net.bmw.be Bezoek ook onze Facebook pagina “BMW Tanghe”.

Download de gratis app “me@BMW” en “me@MINI” op uw iPhone of iPad en selecteer Tanghe. Milieu-informatie (KB 19/03/04): www.bmw.be

BMW13102_Tanghe_145x210.indd 1

In Thermae Boetfort kunt u terecht in één van onze 27/02/12 privésauna’s. Beide beschikken over verschillende faciliteiten en zijn prachtig ingericht. Sauna Lagoon werd met prachtige muurschilderingen omgetoverd in een exotische lagune. Sauna Zen kreeg dan weer een fantastische mozaïek die de perfecte achtergrond voor een paar uurtjes rust en ontspanning vormt.

Thermae Boetfort - Sellaerstraat 42 1820 Melsbroek - 02 / 759 81 96 S

A

U

N

A

L AG O O N

w w w. s a u n a l a g o o n . b e

17:07


Zomer met een grote Z ! 3

plezier

AL.

Snak je ook naar dat zomerse gevoel dat niets of niemand kan evenaren? Een zonovergoten dagje aan zee, een wandel- of fietstocht in de Ardennen, een onvergetelijke strandvakantie… Of zoek je het liever iets dichter bij huis? Breng dan beslist een bezoekje aan één van onze twee wellnesscentra en vlei je neer in een comfortabele ligzetel op het zonneterras of in de tuin.  De zon op je huid, een fruitige cocktail in de hand en genieten maar… Tussendoor kan je even een verfrissend duikje nemen in het zwembad en proeven van de heerlijke zomerse suggesties van onze chef.  En ook als het wat warmer is, kan een massage of schoonheidsbehandeling wonderen doen.  Voor wie geen zin heeft om huiswaarts te keren, is het eveneens mogelijk om te overnachten in ons hotel. In de zomereditie van ons Thermae Magazine komen weer heel wat leuke items aan bod: producten om je huid mee te verwennen, tips om veilig te zonnen, een heel dossier over “Wellness voor mannen” mét een boeiend interview met Peter Van Asbroeck, alles wat je nog niet wist over de laatste nieuwe films en boeken en nog zoveel meer! We gunnen je ook een blik achter de schermen van het schoonheidsinstituut en nemen de Oxygen Therapy gezichtsverzorging onder de loep. En zoals altijd hebben we ook nu weer enkele leuke verwenpromoties, zoals het zomerarrangement en de zomerknaller met overnachting, voor je klaargestoomd. Draai het magazine om en ontdek de Thermae Gids, boordevol nuttige informatie over hoe je best een sauna neemt, een rondleiding in onze twee wellnesscentra en hotels én een overzicht van alle bezienswaardigheden in Grimbergen en Steenokkerzeel-Melsbroek.

27/02/12 17:07

42

6

be

Klaar om te genieten? Bij deze geven wij het startsignaal! Joke, Tine en Etienne Van der Zijpen


Inhoudstafel 6-7

Wellnessweetjes: Lees alles over het wel en wee in wellnessland...

8

Shop’till you drop! Survivalgids voor de solden.

9

Beauty Clinic: Oxygen Therapy Onmiddelijk effect met deze zuurstofrijke behandeling.

10 - 11

Achter de schermen: Nieuwelingen Eun Jee en Ellen aan het woord.

12 - 13 14 - 15 16 17

Dossier: Zomer. ӰӰDe zomer in beeld. ӰӰVeilig in de zon. ӰӰProduct in de kijker: zonneproducten. ӰӰHet zomert bij Thermae.

9

14


4

5

18 - 19

Lekkers uit de thermen: Zomersuggesties.

20 - 21

Kijk en lees! Onze selectie boeken en films.

22 24 - 25 26 - 27 28

Dossier: Wellness voor mannen. ӰӰMannenarrangement. ӰӰOok mannen smeren! ӰӰMet Peter Van Asbroeck in de sauna. ӰӰProduct in de kijker: mannenproducten.

30 - 33

Op stap in de buurt: Dankzij ons weet je waar naartoe deze zomer!

34

Vraag en antwoord. Ik ben verbrand, wat nu? Moeten mannen scrubben? Mogen kinderen in de sauna?

35

Volgende keer....

24

28 Verantwoordelijke uitgever: Etienne Van der Zijpen Coördinatie: Ellen Van de Wijgaert Redactie: Ellen Van de Wijgaert, Joke Van der Zijpen Lay-out: Victorine Légassa


Wellnessweetjes Korte of lange vakantie? Ben je de jaarlijkse vakantie aan het plannen? Weet dan dat een kortere trip je langer gelukkig maakt dan een lange reis. Volgens het Britse Time Magazine zijn de ervaringen die we tijdens onze vakantie opdoen intenser tijdens een korte reis. Een langere reis is over het algemeen ook duurder en ook dat komt je geluksgevoel niet ten goede. Weet tot slot dat je de laatste dag van je reis zoveel mogelijk toffe herinneringen moet opdoen, het is namelijk deze dag die je het langste bijblijft! 1+1=3 Een Brits onderzoek behaalde onrustwekkende resultaten. Blijkt dat 1 op 2 Britten niet goed meer kan rekenen. Hun rekenvaardigheden komen overeen met die van een kind in de basisschool. Net zoals analfabeten hebben ook mensen met een slecht rekenvermogen meer te kampen met werkeloosheid. Laat het in België zo’n vaart niet lopen: gooi je rekenmachine in de schuif en oefen opnieuw met hoofdrekenen! Broodje zalm maakt blij Wist je dat een broodje zalm ervoor zorgt dat je je minder zorgen maakt? Omega-3 vetten hebben een positief effect op ons humeur, bovendien verkleint het eten van zalm de kans op een hartaanval. Chocolade vermindert dan weer de stress, een bruine boterham met eiersla geeft je meer energie, een groene thee doet boosheid verdwijnen. Ken jij nog lekkere tips om een slecht humeur te verdrijven?

d Goodmorning sunshine!

Eerlijk is eerlijk, we dromen er allemaal van om ’s morgens wakker te worden en eruit te zien zoals Jennifer Aniston of George Clooney. De waarheid is meestal minder glamoureus. De website XO Jane stuitte op een groot succes toen ze aan haar lezers vroeg om een foto online te plaatsen van de échte net-uit-bed-look. Op enkele dagen tijd gingen meer dan honderd vrouwen in op dit verzoek. Ook een kijkje nemen? Surf naar www.xojane.com en zoek met de term “Morning Faces”.


7

Let’s talk about sex, baby! Andreas Wismeijer, onderzoeker en psycholoog aan de Universiteit van Tilburg, vroeg zich af welke gespreksonderwerpen anno 2012 nog steeds taboe zijn. Blijkt dat we liefst over ons seksleven zwijgen. Ook relatieproblemen, pyschologische ziektes, geldtekort en moeilijkheden op het werk zijn onderwerpen die we niet graag aankaarten...

dc Marilyn Monroe is het mooiste in bikini! Een Britse winkelketen vroeg aan zijn klanten wie het mooiste bikinilichaam aller tijden had. Uit de rondvraag bleek dat het helemaal niet de magere sprietjes à la Kate Moss zijn die het hoogste scoren. Maar eerder échte vrouwen met mooie rondingen. Op nummer één staat de legendarische Marilyn Monroe, nipt gevolgd door Christina Hendricks (de roodharige ‘Mad Men’-actrice). Verder staan er in de top tien nog Kim Kardashian (wereldberoemd voor haar achterwerk), Scarlett Johansson en Ursula Andress (voormalige Bondgirl).

Deze vakantiebestemmingen zijn ‘hot’! Single en je weet nog niet waar naartoe deze zomer? Kies dan voor een trip naar Stockholm, New York, Amsterdam, Lissabon of Buenos Aires! Volgens reiswebsite Traveler’s Digest wonen daar namelijk de mooiste mannen ter wereld. De mooiste vrouwen vind je in New York, Stockholm, Buenos Aires, maar ook in Kiev en Varna!


Shop ‘till you drop! Survivalgids voor de solden. Voor de ene persoon is de soldenperiode de leukste tijd van het jaar, de andere gruwelt ervan. Het is dan ook dansen op een slappe koord om de juiste koopjes te spotten en niet met een zak vol miskopen huiswaarts te keren. Om je te behoeden voor de soldenval, geven wij je 7 gouden tips om de solden te overleven!

3. Kies bewust voor kleurtjes die bij jou passen en

niet noodzakelijk voor de modekleurtjes. Als je nu iets koopt, wil je dat het volgende seizoen per slot van rekening nog kunnen dragen. Ben je iemand die altijd op sneakers loopt, dan is het nu niet het moment om een paar torenhoge hakken te scoren. Ga liever voor je favoriete stukken.

d 1. Maak voor jezelf een budget op en hou je daar

ook aan. Laat je kredietkaart thuis, dan kan je de eerste regel al niet breken. Hou tijdens het shoppen ook steeds je doel voor ogen: wil je een mooie jas, koop dan eentje die een mooie pasvorm heeft en niet persé het goedkoopste koopje!

2

. Sla je slag meteen de eerste dag, wie een courante maat heeft, vindt op het einde van de solden toch geen leuke koopjes meer. Ga enkele dagen voordien al eens kijken en passen wat je leuk vindt. Dan moet je die eerste dag gewoon grijpen en afrekenen.

4. Laat budgetketens links liggen op je strooptocht.

De beste koopjes doe je in de kwaliteitsvolle zaken. Ga voor degelijke basisstukken en dan kan je niets misdoen!

5.

Shop alleen of met maximum één vriend(in), kies als partner in crime iemand uit die ook van soldenshoppen houdt en die je een eerlijke mening geeft.

6.

Draag comfortabele kledij en schoenen. Je gaat heel wat kilometers afleggen, dus pijnlijke voeten kan je missen. Het is ook makkelijk als je gewoon in de winkel iets kan passen wanneer er ellenlange rijen aan de paskamer staan.

7.

Neem een flesje drank en een energiereep mee. Zo verlies je geen tijd (en budget!) om te lunchen.

Heb je zelf nog een ultieme tip om de solden te overleven? Zet hem online op onze Facebookpagina! Je vindt ons als je zoekt via Facebook op Thermae.com.


Oxygen

9

Therapy Moet je naar een zomers feestje? Deze verjongende gelaatsverzorging heeft onmiddelijk effect!

Wat is het? Oxygen Therapy is een behandeling die de vermoeide of verouderde huid nieuw leven inblaast. Het verbetert niet alleen de huidelasticiteit, maar ook de celdeling en celregeneratie. Bovendien stimuleert het de microcirculatie en kunnen de producten dankzij het proces tot in de diepere huidlagen worden gebracht. Dit heeft als resultaat een diepere hydratatie.

dc Hoe gebeurt het?

Recent onderzoek wees uit dat het mogelijk is om zuurstof, in combinatie met hoogwaardige serums, in de natuurlijke ruimte tussen de huidcellen in te brengen. Je huid wordt met de machine gepulst, je kan het vergelijken met een pistooltje dat zuurstof gaat schieten, alleen voel je hier niets van. Doordat de lege ruimte tussen je huidcellen wordt opgevuld, staat je huid strakker en worden rimpels en fijne lijntjes strak getrokken. Tijdens de behandeling wordt de huid gereinigd en daarna zowel met als zonder serum met het apparaat bewerkt.

“Oxygen Therapy blaast een vermoeide huid nieuw leven in!”

Meer info?

Een behandeling duurt 90 minuten en kost 125€, een kuur van 5 beurten kost 600€ en een kuur van 10 beurten 1110€. Oxygen Therapy gebeurt zowel in Thermae Grimbergen als in Thermae Boetfort. Contact Thermae Boetfort: Sellaerstraat 42, 1820 Melsbroek, 02/759.81.96 Contact Thermae Grimbergen: Wolvertemsesteenweg 74, 1850 Grimbergen, 02/270.81.96


Eun Jee & Ellen In deze editie laten we twee nieuwelingen uit onze Thermae-familie aan het woord. Eun Jee werkt sinds april 2011 bij Thermae als schoonheidsspecialiste in het schoonheidsinstituut in Grimbergen. Ellen is ook redelijk nieuw bij Thermae, zij startte bij de opening van Thermae Boetfort als schoonheidsspecialiste en combineert dat ondertussen met een plekje op onze marketingafdeling.

Hoe is het allemaal begonnen? Eun Jee: “Op de website van de vdab zocht ik al een tijdje naar een job als schoonheidsspecialiste toen plots de vacature van Thermae Grimbergen verscheen. Deze vacature sprak me enorm aan omdat Thermae Grimbergen een bekende naam is in de wellnesswereld. Bovendien wou ik liever in een kuuroord dan in een gewoon schoonheidsinstituut aan de slag.” Ellen: “Toen Thermae Boetfort zijn deuren opende (in 2010), ben ik bij Thermae begonnen. Eerst als schoonheidsspecialiste en daarna ben ik teruggekeerd naar mijn eerste liefde, de journalistiek. Na een gesprekje met Ward, de marketingverantwoordelijke van Thermae, ben ik teksten beginnen schrijven voor het bedrijf. En daaruit zijn vrij snel het magazine en de blog gegroeid.”

Wat doe je allemaal? Ellen: “Zoals gezegd werk ik dus nog een deel van de tijd in het instituut in Thermae Boetfort, daar doe ik alle behandelingen, van gelaatsverzorgingen tot massages, enzovoort. Ook geef ik workshops gelaatsverzorging. De rest van de tijd zit ik op de marketingafdeling en daar schrijf ik de teksten voor op onze blog en kan ik mijn creativiteit loslaten tijdens het maken van het magazine. En dat is echt heel divers, zo doe ik interviews met mijn collega’s, ga ik op zoek naar de laatste nieuwe wellnessweetjes, test nieuwe producten, coördineer de lay-out, en ga zo maar voort.”

“Sommige klanten vragen een behandeling bij ‘het Chineesje’, maar ik ben Koreaans (lacht).” Eun Jee: “Uiteraard doe ik alle schoonheidsbehandelingen in Thermae Grimbergen en werk ik soms een dagje in Thermae Boetfort. Daar doe ik ook mee aan de workshops. Bovendien geef ik ‘s morgens ook een rondleiding aan de mensen in Thermae Grimbergen. Mijn favoriete behandeling is een hammammassage, ik heb zelf gevraagd om deze specifieke massage ook te mogen geven. Ik vind het supertof om af en toe eens in het water te mogen “spelen”. Bovendien vind ik deze massage extra fijn omdat ze dichter bij het wellnessgebeuren staat dan bijvoorbeeld een epilatie.”


11 Wat vind je zo leuk aan je job? Eun Jee: “Het contact met de mensen vind ik heel fijn en er zijn veel vaste klanten die regelmatig terugkomen. Het is leuk om op voorhand te weten wie er komt. Grappig feit: sommige vaste klanten weten mijn naam niet en als ze bellen en een behandeling bij mij willen boeken, vragen ze naar ‘het Chineesje’. Maar ik ben eigenlijk Koreaans en nu met dit interview weet iedereen eindelijk hoe ik heet (lacht).”

“Ik werk hier met heel veel goesting.” Ellen: “Goh, verschillende dingen. Als schoonheidsspecialiste vind ik de rust en kalmte die er hier heerst geweldig. De klanten zijn altijd goed gezind, iedereen is altijd blij. Bovendien is het ook een mooie omgeving, waarin je eigenlijk niet anders kan dan relax de werkdag tegemoet te gaan. Als marketingassistente vind ik de creativiteit het leukste. Elke dag is anders en alles wat ik mag (of moet) doen, zijn leuke dingen. Laat ik het zo zeggen: ik werk hier met heel veel goesting (lacht).”

Welke behandeling moeten mensen zeker eens proberen als ze naar Thermae Grimbergen komen? Eun Jee: “Een IPL-gelaatsverzorging. Dit is een verzorging die de thermische denaturatie van het dermaal collageen stimuleert. We flitsen met een apparaat op je gelaat. Zo wordt het collageen in je huid, dat niet meer werkt, verwijderd. Ook moedigt het je huid aan om nieuwe collageen aan te maken. Het resultaat is verbluffend, je krijgt er écht een vernieuwd velletje door. In de thermen zelf is de jacuzzi in het badpakgedeelte mijn favoriete plekje. Vooral ’s avonds is het daar geweldig, je ligt in openlucht en de kleur van het verlichting is hier heel speciaal.”

Wat moeten mensen zeker eens proberen als ze naar Thermae Boetfort komen? Ellen: “In het badpakgedeelte is mijn favoriete plekje het kleurenbad, een lekker warm bad in de voormalige wijnkelders waar de kleur van het licht de hele tijd verandert. In het naaktgedeelte vind ik de ijskeldersauna het leukst, die bevindt zich in het park en dat heeft wel iets bijzonders. In het restaurant moet je zeker de tiramisu eens proberen, mijn lievelingsgerechtje en qua behandelingen staat bij mij een gelaats- en hoofdmassage op nummer één. Dat is volgens mij de meest ontspannende massage die er is, heerlijk!”


Summer

is here! Ons favoriete seizoen is er weer. Terrasjes doen, ijsjes eten en daguitstapjes naar zee, het wordt allemaal zoveel leuker met deze nieuwe zomertoppers!

Sacha zorgt voor de perfecte sandaal voor een romantische strandwandeling of om glamoureus te flanneren over de dijk. (richtprijs: 43.95€)

O’Neill komt deze zomer op de proppen met een hele collectie Superkini’s, bikini’s die blijven kleven aan je lichaam! Dus geen gênante ongelukjes in het zwembad meer. Onze favoriet is deze fijne combinatie van bolletjes en streepjes in roos, turqouise en taupe. Extra mooi op een bruin velletje! (O’Neill richtprijs 79.95€)

Elke man baadt in een instant zomergevoel met de vernieuwde geur van Tommy Hilfiger, Eau de Prep Tommy. De lijst ingrediënten is eindeloos, onder andere grapefruit, passievrucht, nat gras, witte peper, en amber zorgen voor de unieke geur. (richtprijs: 45.80€)

Gedaan met saaie, zwarte koffers. Deze luxevalies van Kipling herken je meteen tussen alle bagage op het vliegveld! Uit de collectie ‘Happy hour in the departure lounge’. What’s in a name?! (richtprijs: 159.90€)


13 Summernails zijn hét ultieme accessoire op het strand. Een ander kleurtje nagellak van Pronails voor elke dag van de vakantie, of eentje voor elke teen! (richtprijs: 12.45€)

Elke man schittert in deze zwemshort van Speedo! (richtprijs 40€)

Golden Delicious is de nieuwe zomergeur van DKNY met de geur van sappige Golden Delicious appels en Mirabelle pruimpjes, witte rozen en vanille orchidee. Een heerlijk sensuele geur in een prachtig goudkleurig flesje! (richtprijs: 58.90€)

Bij het zien van deze überhippe zonnebril van Fendi, kunnen wij alleen maar denken “hebben, hebben, hebben”! (richtprijs: 264.95€) Slippers voor de ster op het strand vind je bij Converse. Ze zijn verkrijgbaar in blauw en rood. (richtprijs: 29.95€)


V eilig in de zon. Wist je dat we niet zonder zonlicht kunnen? Iedereen heeft een kwartiertje zonlicht per dag nodig om de aanmaak van vitamine D te stimuleren. Vitamine D heb je namelijk broodnodig om je weerstand op te bouwen. Ga echter niet bij de allereerste zon uren in je bikini liggen zonnebaden, je huid moet geleidelijk aan de zon wennen!

Welke crème? Ga voor waterproof als je gaat zwemmen, veel transpireert of zelfs gewoon op het strand speelt. Of je nu een crème, lotion, spray, gel, melk of nog iets anders kiest, elk product is even goed zolang je maar de juiste factor gebruikt. Alles hangt dus af van je persoonlijke voorkeur. Let er bij het kiezen van een nieuw product op dat je iets neemt dat je zelf aangenaam vindt, het is namelijk de bedoeling dat je vaak smeert om voldoende bescherming te bieden.

UV-A? UV-B? UV-C?

Ook je kledij beschermt!

UV-straling bestaat eigenlijk uit drie verschillende soorten straling. Er is UV-A, de minst schadelijke van de drie, maar toch een straling die snel zonnebrand en huidkanker kan veroorzaken. UV-B is de grootste oorzaak van zonnebrand en huidkanker, maar wordt gelukkig voor een groot stuk door de dampkring weerhouden. UV-C is een straling die de aarde niet bereikt, want deze wordt volledig door de dampkring tegengehouden. Naast zonnebrand en huidkanker, twee van de meer bekende nadelen van zonnen, is ook rimpelvorming er daar één van. UV-straling breekt elastine af en elastine heeft je huid nodig om ze soepel te houden.

Ook je kledij beschermt je huid tegen de zon, iets wat veel mensen de dag van vandaag vergeten lijken te zijn. Soms wordt er in kledij de Ultraviolet Protectie Factor (UPF) vermeld. Is die hoger dan 30 dan is het UV-beschermende kledij, is de UPF hoger dan 50 dan is het zelfs UV-ondoorlaatbare kledij. Nog enkele tips: hoe dichter de stof geweven is, hoe minder licht ze doorlaat. Bv: polyester biedt een betere bescherming dan katoen. Donkere kledij is beter dan witte, zolang je niet actief bezig bent. Kledij beschermt beter wanneer ze al een keer gewassen is, dat is zeker het geval bij katoen. En tot slot, droge kledij laat minder UV-stralen door dan natte.


15 17 Wist je dat? Smeer je huid om de twee uur opnieuw in. Ga je zwemmen, staat er veel wind of zweet je hard, dan moet je vaker smeren. Elke keer je smeert, heb je zo’n zestal koffielepels product nodig om je hele lichaam in te smeren. Zelfs als je geen warmte voelt, krijgt je lichaam schadelijke stralen te verwerken. Dus ook op een grijze dag moet je smeren. Bruinen zonder zon, of bruin van de zonnebank biedt geen bescherming!

Hoe kies je de juiste factor? Zonnebrandcrèmes hebben een bepaalde beschermingsgraad voor je huid, deze wordt aangeduid met SPF (Sun Protection Factor). Mensen met een licht huidtype verbranden heel snel en worden bijna nooit bruin. Deze mensen hebben vaak een heel lichte huid, blond of rossig haar en blauwe ogen. Heb je dit huidtype, dan kies je voor SPF 30 of hoger. Ook voor kinderen gebruik je een product met SPF 30 of hoger. Mensen met huidtype 2 verbranden iets minder snel dan mensen met een licht huidtype, zij het wel heel langzaam. Het zijn vooral mensen met blond haar en grijze, groene of lichtbruine ogen. Neem dan een crème met SPF 20 of hoger. Je hebt huidtype 3 wanneer je niet snel verbrandt en vlug bruin wordt. Sowieso heb je altijd een licht getinte huid, donkerblond of bruin haar en donkere ogen. Ga voor SPF 15 of hoger. Heb je een getinte huid, donker haar en donkere ogen dan behoor je tot huidtype 4. Je verbrandt zo goed als nooit en wordt heel makkelijk bruin. Kies een product met SPF 10 of hoger. Aziatische types behoren tot huidtype 5, het zijn mensen met een donkere huid, donkere ogen en donker tot zwart haar. Deze types verbranden bijna nooit. Neem een zonnebrandcrème met SPF 5 of hoger. Huidtype 6 zijn negroïde types, kenmerken zijn een zeer donkere huid, zwart haar en donkere ogen. Deze types verbanden zo goed als nooit. Gebruik SPF 5 of hoger. Opgelet, niet alle vermelde factoren zijn vergelijkbaar, zo zijn de Amerikaanse factoren anders dan de Europese en mag elke fabrikant zijn eigen factoren gebruiken.

Wat is zonnebrand?

Wanneer ultraviolet licht je huid bereikt, verandert je huid langzaam zodat ze zichzelf beschermt tegen de zon. Zo wordt je huid dikker en wordt er pigment gevormd waardoor je een bruine kleur krijgt. Dit mechanisme werkt alleen maar wanneer je langzaam aan de zon went, niet wanneer je huid plotseling aan grote hoeveelheden UV-A en UV-B wordt blootgesteld. Dan is de bescherming niet voldoende en dan verbrand je. Meestal is zonnebrand vergelijkbaar met eerstegraadsbrandwonden door vloeistof. Je huid ziet rood, is gezwollen en er komen blaren op. Na een paar dagen verwijnt de roodheid, de zwelling en de pijn en vervelt je huid.

Wat te doen bij zonnebrand? Was je met lauw tot koud water, neem geen warm bad of douche. Zet je aftersunproduct in de frigo en breng het gekoeld aan op je verbrande huid, dat brengt verkoeling. Ook schijfjes komkommer op je huid kunnen de verbrande zones afkoelen en verzachten. Draag lichte, losse kledij die je huid niet irriteert. Heb je blaren, prik er dan niet in. Op die manier vermijd je een infectie. Zoek minstens drie dagen de schaduw op en vermijd de zon, geef je huid de kans om zich eerst te herstellen.

Wat is een zonneslag? Heb je hoofdpijn, voel je je misselijk, ben je duizelig en heb je last van verwardheid en spierverzwakking, dan is de kans groot dat je niet zomaar wat zonnebrand hebt, maar een heuse zonneslag. Vooral kinderen en mensen met huidtype 1 moeten extra voorzichtig zijn, want zij maken het meeste kans op een zonneslag.

Wat te doen bij een zonneslag? Ga meteen uit de zon en ga in de schaduw zitten. Maak knellende kledij los en leg natte doeken op je hoofd voor verkoeling. Drink extra veel water en gebruik genoeg zout. Raadpleeg zeker een dokter voor meer advies.


Zon in een potje. Natuurlijk zonlicht stimuleert je lichaam om gelukshormonen aan te maken. Hierdoor ervaar je instant happiness! Wees echter niet overmoedig en ga niet onbeschermd de zon in. Onderstaande productjes zorgen voor een goede bescherming voor elk huidtype, hydrateren en kalmeren je huid na het zonnen of bieden “bruin in een potje”!

Safe tan 200 ml

Sunscreen

Deze spray breng je heel makkelijk zelf aan! Het resultaat is een mooie, natuurlijke bruine teint die enkele dagen blijft. Je mag het product regelmatig opnieuw aanbrengen voor een langdurig effect. Safe tan 200 ml – 32.95€

Een hydraterende en verzorgende crème met UVA bescherming. High is voor mensen met een witte, zeer gevoelige huid. Medium voor mensen met normale huid. Low is voor donkere types. De drie zonnemelken zijn met calendula, dat herstelt de huid en houdt ze soepel. Zonnemelk high/medium/low 200 ml – 14€

After sun Onze verzorgende bodylotion leent zich uitstekend om je lichaam na het zonnen goed te hydrateren en te voeden. Je kan kiezen voor de bodylotion lavendel, die ontspant en kalmeert, of voor de bodylotion hammam die met zijn heerlijke munt en citroen een verfrissend effect heeft. Liever een dikkere crème? Gebruik dan onze Bio Body Cream met aardbei of mango! Bodylotion lavendel/hammam 200 ml – 13.25€ Bio Body Cream aardbei/mango 250 ml – 36€


17

Het zomert bij Thermae! Zin in een zorgeloze zomerdag? Rep je snel naar Thermae Grimbergen of Thermae Boetfort en ontdek onze twee zomerpromoties, die alle ingrediënten bevatten om je weer helemaal zen te voelen.   Een heerlijke massage of toch liever een gelaatsverzorging? Ontdek hieronder wat we voor jou in petto hebben! Zomerknaller – 89€ p.p. (Thermae Grimbergen) of 99€ p.p. (Thermae Boetfort) – prijs op basis van een dubbelkamer.

Zomergelaatsverzorging (80 min – 125€)

Wil je er even tussenuit en zegt een kort verwenweekendje met je geliefde of beste vriend(in) je wel wat? Dan is de zomerknaller beslist wat je zoekt!

Het is bijna zomer, dus tijd om je huid voor te bereiden op een stevige portie zon! Bij Thermae Boetfort en Thermae Grimbergen leggen wij je in de watten met een zomergelaatsverzorging! Deze unieke behandeling is een combinatie van microdermabrasie en mesotherapie. Door de diepe reiniging is je huid helemaal klaar om te bruinen en dankzij de stevige boost van de mesotherapie is je huid gevoed en blijft je teint langer. De microdermabrasie is een peeling met fijne kristallen die je huid heel diep gaat reinigen, daardoor wordt de huid beter bruin. De mesotherapie is een behandeling waarbij hoogwaardige serums in de huid worden ingebracht, hierdoor wordt ze goed gevoed en blijft je teint langer zitten. Uiteraard wordt tijdens de behandeling eerst je huid goed gereinigd met een reinigingsmelk en -lotion en wordt de behandeling afgesloten met een hydraterend gelmasker en een dagcrème.

Badjas en handdoeken liggen voor je klaar bij aankomst. Geniet gedurende een hele dag van alle thermenfaciliteiten zoals sauna’s, baden, zonneterras,… Als kers op de taart: een heerlijke, 25 minuten durende  rug, schouder- en nekmassage met oranjebloesem.  Deze etherische olie is enorm rustgevend en bovendien heilzaam voor je huid. Voorafgaand aan of volgend op je verwendag, overnacht je in een prachtige hotelkamer.  Bij Thermae Grimbergen wordt een standaardkamer voor jou voorzien (Thermae Hotel ligt op 50 m van het kuuroord), in Thermae Boetfort kan je heerlijk indommelen in een comfortkamer met zicht op het kasteel. ’s Ochtends staat een heerlijk ontbijtbuffet op je te wachten. Wil je graag wat langer genieten van deze wereld van wellness?  Neem dan een tweede dag toegang tot de thermen bij aan 24 € p.p. in Thermae Grimbergen of 26 € p.p. in Thermae Boetfort, al dan niet gecombineerd met een extra verzorging of massage.

c Zomerspecial – 125 € voor 1 pers., 99 € p.p. indien je boekt voor twee.

Kies je voor de zomerspecial, dan staan rust en relaxatie centraal.

Je wordt verwend met drie zalige behandelingen: op het programma staat onder andere een relaxerend hydromassagebad met etherische olie van roos. Tijdens de gezichtsverzorging van 25 minuten wordt je huid grondig gereinigd en gehydrateerd.  Je kan bovendien genieten van een verzorgend handmasker met calendula.  En alsof dat nog niet genoeg is, kan je tot rust komen tijdens de bio-aardbeienpakking, waarbij je lichaam volledig wordt ingesmeerd met een gel op basis van aardbei-extract.  Aardbei gaat huidveroudering tegen en zorgt voor een diepe reiniging. Tussen de behandelingen en ook nadien, is ontspannen in de thermen de boodschap!  In de Moenia thermen worden de hele dag door verschillende scrub- en opgietsessies georganiseerd, waaraan je kan deelnemen.  Badjas en handdoeken worden eveneens voorzien.

Geldig tot 30/09/2012.


Lekkers uit de thermen lichte zomersuggesties Zalmtartaar (voorgerecht voor 4 personen) Ingrediënten: ӰӰ 600 gr verse zalm ӰӰ Een halve citroen ӰӰ 4 eetlepels sojasaus ӰӰ 1 eetlepel olijfolie ӰӰ 2 sjalotten ӰӰ ½ bussel peterselie en bieslook ӰӰ Rucolasla ӰӰ 1 komkommer ӰӰ 2 tomaten ӰӰ Kruidendressing ӰӰ Zout en peper Bereiding: Snij de zalm in kleine vierkantjes. Pers de halve citroen uit en giet het sap bij de zalm. Hak de sjalotten, de peterselie en bieslook fijn en voeg dit bij de zalm. Meng alles door elkaar. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Was de rucolasla en schik op een bord. Snij de komkommer en de tomaat in fijne schijven en verspreid dit over de sla. Voeg dressing naar smaak toe. Leg de zalmtartaar op de sla.

d Kippenlapjes met risotto van rode biet (hoofdgerecht voor 4 personen) Ingrediënten: ӰӰ 4 kipfilets ӰӰ 500 gr rode biet ӰӰ 1 ui ӰӰ Olijfolie ӰӰ 400 gram risottorijst (rijst met een ronde korrel) ӰӰ 15 cl Sherry ӰӰ 75 cl kippenbouillon ӰӰ ½ bussel basilicum ӰӰ 100 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding: Schil de rode biet en snij in kleine stukjes. Stoof de fijngehakte ajuin in de olijfolie op een hoog vuurtje. Voeg de rijst toe en laat dit gedurende vijf minuten koken. Voeg de rode biet en de Sherry toe. Laat nog twintig minuten sudderen op een zacht vuurtje en roer regelmatig om. Giet terwijl de bouillon erbij. Snij de kippenfilet in dunne plakjes en bak ze in de pan met wat olijfolie. Hak de basilicum fijn en strooi over de gebakken kipfilet. Leg wat risotto op een bord, schik er een paar plakjes kippenfilet op en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.


19 Lasagne van kabeljauw en courgette (hoofdgerecht voor 4 personen) Ingrediënten: ӰӰ 50 cl groentenbouillon ӰӰ 600 gr kabeljauwfilet ӰӰ 4 à 6 courgettes ӰӰ 1 teentje look ӰӰ 250 gr Parmezaanse kaas (poeder) ӰӰ Olijfolie ӰӰ 25 gr bloem ӰӰ 30 gr boter ӰӰ 25 cl melk Bereiding Maak béchamelsaus door de boter te smelten in een pan, daar de bloem aan toe te voegen en dit goed te mengen. Voeg de melk en ¼ van de bouillon toe en laat dit inkoken tot je een dikke saus hebt. Pocheer de vis in de rest van de groentenbouillon gedurende ongeveer zes minuten. Warm de oven voor op 220°C. Snij de courgettes in lange plakjes. Hak de look in zeer fijne stukjes. Wrijf een ovenschotel in met wat olijfolie en de look. Bedek de bodem met plakjes courgette en daarna dunne plakjes kabeljauw. Giet hierover een beetje bechamelsaus en strooi wat Parmezaanse kaas. Herhaal dit drie à vier keer en eindig met de courgettes. Zet dit vijftien tot twintig minuten in de oven. Serveer met pesto.

Chocoladefondant (dessert) Ingrediënten: ӰӰ 200 gr boter ӰӰ 20 gr bloem ӰӰ 20 gr maïzena ӰӰ 350 gr donkere chocolade ӰӰ 50 gr bloemsuiker ӰӰ 70 gr fijne suiker ӰӰ 3 eieren ӰӰ Een snuifje zout

c

Bereiding: Verwarm de oven voor op 240°C. Bedek de bodem van je bakvorm met een bakpapier. Smeer de zijkanten en bodem van je bakvorm in met boter. Zeef de bloem en de maïzena en meng ze daarna. Smelt 200 gram donkere chocolade en de in stukken gesneden boter au bain marie. Haal de gesmolten massa van het vuur en voeg al roerend het zout, de bloemsuiker, de fijne suiker en één voor één de eieren toe. Voeg de gemengde bloem en maïzena al roerend aan het mengsel toe. Giet dit in de bakvorm en bak gedurende acht minuten in de oven. Laat afkoelen. Smelt de resterende chocolade (150 gram) samen met de boter (75 gram) tot je een gladde massa hebt. Bestrijk de taart met dit mengsel. Laat de taart 14 uur rusten in de koelkast. Serveer fris. Laurent Ancel (41 jaar) is chef in Thermae Boetfort. Zijn oorsprong ligt in Frankrijk, maar na zijn studententijd verhuisde hij naar België. Hij heeft een culinair verleden bij onder andere ’t Kelderke in Brussel, L’Alliance in Braine-l’Alleud en De Krebbe in Molenbeek. Wij vroegen onze chef naar zijn favoriete vakantiebestemming. ‘De Provence is de plaats waar ik het allerliefste mijn vijftien dagen vakantie doorbreng. Ik maak van de gelegenheid gebruik om elk jaar nieuwe ontdekkingen te doen. De Provence staat bekend om haar warmte, haar markten en de schoonheid van de natuur. Vers vlees en verse vis maken er deel uit van de dagelijkse voeding, net zoals heerlijk vers fruit en groenten (waaronder mijn favorieten: meloen, perziken en tomaten).’


Aan de slag met de huishoudcoach® - Els Jacobs – Uitgeverij Lannoo Misschien is het nu wel het ideale moment om te leren hoe je het huishouden in goede banen kan leiden. Om dan in september, bij de start van het nieuwe schooljaar, goed aan de slag te kunnen gaan! Dankzij de geweldige tips van de huishoudcoach® kan iedereen zijn huishouden organiseren zoals een echte professional!

WEDSTRIJD WEDSTRIJD WEDSTRIJD Omdat iedereen kan leren organiseren, geven wij van het boek ‘Aan de slag met de huishoudcoach®’ drie exemplaren weg! Mail het antwoord op onderstaande vraag naar contest@ thermae.com en wie weet win jij wel één van de boeken. “Wat is jouw ultieme huishoudtip?”

Beauty Food Lesley-Anne Poppe Standaard Uitgeverij Volgens Lesley-Anne Poppe schuilt het geheim van uiterlijke schoonheid in wat je eet. Door je voedingspatroon aan te passen, kunnen veel huidproblemen (denk aan acné, rimpels, cellulitis) verbeterd worden. Het doel van het boek is je wegwijs maken in welke voedingsmiddelen je nodig hebt om er jong en vitaal uit te zien. Leuk zijn de recepten die je op weg helpen.

Kies voor je geluk Ineke Van Lint Standaard Uitgeverij Het motto van de auteur is in één klap ook de titel van het boek. Neem het heft in eigen handen en bouw elke dag aan je huisje van geluk. Je huisje bestaat uit vier muren: hoe kijk je naar de dingen, welke gedachten maken je gelukkig, hoe ga je om met je emoties en je gevoelens en wat doe je om gelukkig te zijn. Week per week werk je aan één van de vier muren tot je een stevig huisje hebt!


21

Snow White and the Huntsman Deze avonturenfilm zit boordevol actie! Snow White wordt gevangen genomen door de Huntsman. Het oorspronkelijke plan is om haar in de bossen te vermoorden, maar uiteindelijk worden de twee bondgenoten in hun strijd tegen de Evil Queen! Met Charlize Theron, Kristen Stewart en Chris Hemsworth.

Five year engagement Deze romantische komedie gunt je een blik achter de schermen bij een verloofd koppel, Tom en Victoria. Victoria krijgt na de knieval van Tom eindelijk de kans van haar leven om een droomhuwelijk te plannen. Maar dan wordt ze plots ook gevraagd als een Kappa Kappa Gamma huismoeder. Gevolg? Een verloving die maar liefst vijf jaar lang duurt. Met onder andere Jason Segel, Emily Blunt en Jackie Weaver.

Dr. Seuss’ The Lorax Ontdek het wereldberoemde verhaal van The Lorax van Dr. Seuss in een nieuw jasje. Een twaalfjarige jongen probeert het hart van het meisje van zijn dromen te veroveren. Van de makers van Despicable Me met een hele rits beroemdheden waaronder Taylor swift, Zac Efron en Danny deVito!

Madagascar 3 – 3D De knotsgekke dierenvriendjes Alex, Marty, Gloria en Melman zijn vanaf nu ook in 3D te bewonderen! De vier proberen nog steeds terug thuis te raken en deze keer zetten ze een reizend circus op stelten. Lachen verzekerd! Met de stemmen van onder andere Ben Stiller, Jada Pinket Smith, David Schwimmer en Chris Rock.


Mannenarrangement. Ook mannen genieten van een dagje uit naar de sauna! Zowel in Thermae Grimbergen als in Thermae Boetfort hebben wij speciaal voor mannen een exclusief arrangement samengesteld.

Breughel Arrangement (Thermae Boetfort – 127€) Je wordt ontvangen met een tas koffie of thee en een gebakje. Je hebt een hele dag toegang tot zowel Moenia (naaktgedeelte) als Curia (badpakgedeelte), in totaal goed voor zeven verschillende sauna’s, meerdere jacuzzi’s, twee zwembaden, een infraroodsauna en nog veel meer fijne wellnessfaciliteiten. Sirius Bovendien staan je maar liefst drie individuele behandelingen te Arrangement wachten: for men (Thermae Floating (50min): je drijft in warm, zout water. Door het rondGrimbergen – 118€) draaien, beland je in een ultieme staat van ontspanning. Ook hier word je ontvangen Bamboe lichaamspeeling (25 min): deze peeling vermet een tas koffie of thee en wijdert de dode huidcellen zodat je huid weer goed een gebakje én liggen badjas en kan ademen en er stralend uitziet. handdoeken voor je klaar. Je hebt een Relaxmassage met pompelmoes (50 min): hele dag toegang tot zowel Aquarius dankzij de volledige lichaamsmassage zijn (naaktgedeelte) als Palmeraie (badpakgeal je knopen weggemasseerd en kom je deelte), in totaal goed voor zeven verschillende helemaal tot rust. sauna’s, enkele jacuzzi’s, twee zwembaden en nog Tijdens je verblijf in onze therveel meer fijne wellnessfaciliteiten. men kan je gebruik maken van Bovendien staan je vier individuele behandelingen te badjas en handdoeken. wachten. Bij het verlaten van Huidzuiverende bodypeeling (25 min): je huid wordt flink geons kuuroord krijg je scrubd, zo worden dode huidcellen en onzuiverheden verwijderd, een afscheidswaarna je opnieuw een zacht en stralend velletje hebt. geschenk. Gelaatsverzorging (25 min): een stevige gelaatsreiniging met aangepaste producten uit het Sirène-gamma voor heren. Body Relax Massage (25 min): deze heerlijke relaxerende lichaamsmassage is een absolute must. Floating (50 min): je drijft in warm, zout water. Door het ronddraaien, beland je in een ultieme staat van ontspanning. Wanneer je ons wellnesscenter verlaat, ontvang je nog een afscheidsgeschenk.

K

O is k O


23

Kom ons je dromen tonen. Of je nu een kleine of grote droom wil laten verwezenlijken, bij Van Marcke Inspirations is alles mogelijk en voor elk budget. Je vindt er niet alleen kwalitatieve badkamers en keukens, maar ook het beste van wellness en energiezuinige verwarmingsinstallaties. Ontdek een winkel in je buurt op www.vanmarcke-inspirations.be

INSPIRATIONS

Badkamers vanaf â‚Ź 2.500


Ook mannen smeren! De tijd dat mannen hun neus optrokken voor een beetje wellness is al lang voorbij. De nieuwe man heeft gelaatsverzorgingsproducten in de badkamer staan. Helaas heeft Jan Modaal geen flauw idee welk huidtype hij heeft en gebruikt dus vaak de verkeerde producten. Wij helpen je op weg, zodat je tijdens je volgende trip naar de winkel weet welke producten te kiezen! Verschillende huidtypes Een droge huid is een dunne huid met kleine poriën, die spannend aanvoelt en soms rood kan zien. Een vette huid blinkt meestal op de T-zone en voelt ruw en oneffen aan. Een gevoelige huid kan rood zien en reageert heel snel op wind, zon en het gebruik van producten. Ze voelt warm aan en kan prikken als ze geïrriteerd is. Een normale huid voelt zacht aan en ziet er mooi uit.

Scheren De meeste mannen scheren zich elke dag, spijtig genoeg moet het meestal snel gaan. Een goede scheerbeurt zou zorgvuldig moeten gedaan worden, met scheerschuim (vitamine E en Aloë Vera zijn must-haves voor een goed scheerproduct) en een scheermesje dat niet alleen goed scheert, maar ook je huid beschermt. Kies dus zeker het juiste mesje, want de meeste vrouwen voelen niet veel voor de Wolverine’s van deze wereld.

Acné Ook acné is een grote boosdoener bij romantische dates. Wat je zeker niet mag doen, is je gelaat met gewone zeep wassen. Zeg dan maar dag tegen een zachte huid, want die zie je nooit meer terug. Gebruik een product specifiek om je gelaat te reinigen. En gebruik het twee keer per dag, ’s morgens bij het ontwaken en ’s avonds voor het slapengaan. Ook door een keer per week een peeling te gebruiken, ga je de acné te lijf.


25

Ravel Arrangement (545€ => Duo promo: 471€ p.p.) Het Ravel Arrangement verwent je met maar liefst twee overnachtingen in een comfortkamer met ontbijt. Daarnaast krijg je drie dagen toegang tot Thermae Boetfort en gebruik van badjas, handdoeken en badslippers. Gespreid over de drie dagen beleef je maar liefst zeven (!) zalige behandelingen. Zo staat er een sessie in het koninginnenbad op het programma. Voor je in deze prachtige baden geniet van het aroma van rozenhout, onderga je eerst de ontgiftende en ontspannende infraroodtherapie. Met drie massages kan je niet anders dan totally relaxed zijn. Je voeten en kuiten worden gemasseerd gedurende 25 minuten, je geniet van een relaxerende lichaamsmassage met arganolie gedurende 50 minuten en je beleeft een unieke hammammassage met zwarte zeep gedurende 45 minuten. Ook een papayapakking behoort tot dit pakket. Tot slot wacht er nog een sessie in de Kasbah met vierkleurentherapie. Bij het verlaten van onze thermen ligt er nog een afscheidsgeschenk op jou te wachten.

Een droge huid

“Ook tijdens het zonnen moet je regelmatig smeren.”

Bovendien hebben veel mannen een droge huid. Het enige wat je daartegen kan doen, is regelmatig een goede hydraterende crème gebruiken. Maak er een routine van, ’s ochtends en ’s avonds. En, veel mannen zijn er verlegen voor, maar tijdens het zonnen is het echt nodig om je regelmatig in te smeren. Tenzij je tegen je vijftigste wil rondlopen met een verschrompeld velletje. Er is een reden waarom alle vrouwen in zwijm vallen bij het zien van George Clooney en co...

Gouden gloed Tot slot: Een Britse universiteit kwam tot de ontdekking dat vrouwen vallen op een man met een gouden gloed. Dankzij het eten van wortels, spinazie, zoete aardappelen, pompoenen, sinaasappels en broccoli kan je je huid een tintje geler doen lijken. Wil je dus scoren bij the ladies, weet je welke voedingsmiddelen je moet kiezen.


Peter Van Asbroeck kwam langs in Thermae Boetfort. Wie konden we beter vragen dan Peter Van Asbroeck voor een gesprekje over mannen en wellness. Je kent Peter van één van de topprogramma’s zoals Komen eten, Peter vs de Rest of Zone Stad (ondertussen al aan seizoen 7 bezig!). Maar wist je dat hij ook kookdemo’s geeft? En een vliegtuigclub heeft met een groep piloten die met oude vliegtuigen vliegen? Hij is trouwens volop bezig met een programma rond die club te maken!

“Ik probeer een evenwicht te zoeken tussen gezond leven en genieten.” Maar op naar wellness nu! Peter, vind je het belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben? Daar ben ik uiteraard wel mee bezig, maar op een gezonde manier. Een beetje Yin & Yang, ik probeer een evenwicht te zoeken tussen gezond leven en genieten. Uiteraard heb ik ook regelmatig een frietdag, dat heb ik nodig. Ik sport veel, ga regelmatig naar de sauna en probeer in de zomer wat te joggen en te fietsen. Vroeger deed ik regelmatig extreme dingen, zo heb ik bijvoorbeeld eens de Mont Blanc beklommen, maar zo’n dingen doe ik de laatste tijd niet meer. Eén keer per maand laat ik ook een gelaatsverzorging doen. Ik ben bijna 50, dus het is belangrijk om zorg te dragen voor je lichaam.

Vind je het erg om ouder te worden? Nee hoor, ik heb absoluut geen schrik om ouder te worden, eeuwig jong blijven lijkt me ook niet leuk. Dat is uiteraard als je het geluk hebt om niet ziek te worden hé. Er zijn zelfs voordelen aan ouder worden, je hebt meer rust, eigenlijk zit je op de top van de berg. Terwijl, als je jonger bent, moet je de berg nog beklimmen natuurlijk, dan valt het leven je een beetje aan. Je blijft ook langer jong tegenwoordig.


27

“Moisturizen

is

de

boodschap!”

Wat mag er zeker niet in je badkamerkastje ontbreken? Moisturizen is de boodschap! Ik gebruik al jaren dezelfde producten, dat is echt routine geworden. Aangezien ik voor mijn werk vaak make-up draag, weet ik hoe belangrijk het is om je huid te verzorgen. Het is wel al beter dan enkele jaren geleden, toen was de make-up veel zwaarder, maar nu met HD-televisie is dat niet meer nodig.

Ga je graag naar een wellnesscentrum? Vroeger deed ik dat vaker, maar ik kwam op Facebook eens een beschrijving tegen van mezelf. Het was wel positief, maar het blijft toch niet fijn om te lezen. Dus sindsdien doe ik dat wat minder. Zeker op drukke dagen vind je me niet in een kuuroord, het is niet fijn als je het gevoel hebt dat iedereen naar je zit te staren (lacht). Als ik dan toch ga, doe ik het ook goed. Ik start met het stoombad, daarna een droge sauna en bouw dan zo op. Af en toe eens ontspannen in de jacuzzi vind ik ook leuk. Het water in de jacuzzi moet wel warm genoeg zijn, uiteraard. Een hammammassage is één van mijn favoriete behandelingen. En ik ga ook vaak naar Nederland voor een stevige sportmassage, daar is dat iets toegankelijker. In België kan je voor een massage ofwel in een kuuroord ofwel bij een dokter terecht. In Nederland is dat anders, daar heb je praktijken waar je terecht kan voor een uurtje harde sportmassage.

Tot slot, vind je dat wellness bij mannen nog steeds een taboe is? Nee, die tijd is voorbij. Tien jaar geleden was dat not done, maar de dag van vandaag is dat helemaal niet meer zo.


Mannenproducten Onderzoek van de Environmental Working Group wees uit dat mannen tegenwoordig maar liefst zes (!) schoonheidsproducten per dag gebruiken! Vaderdag is dan ook een goed excuus om ook jouw vader (of misschien je man) aan het smeren te krijgen!

Aftershave 150 ml – 13€ De gel geeft verkoeling na het scheren.

Deep cleansing foam gel for men 200 ml – 13.25€ Deze diepreinigende schuimgel reinigt de poriën extra diep. Breng het product aan op je handen, laat het goed schuimen en breng het met draaiende bewegingen aan op het gelaat. Spoel nadien grondig af met water.

Scrub hammam soap for men 200 ml – 16.25€ Deze lichaamscrub gebruik je onder de douche, heerlijk dankzij de douchegelsubstantie met citroen en munt .

Hydra plus cream for men 50 ml – 24.95€ Complete mineral care for men 200 ml – 38.85€ Deze complete crème is een aftershave die je huid een extra boost geeft dankzij de magnesium- en ijzerextracten.

Een hydraterende en verzorgende crème voor mannen boordevol ivy-extracten. Deze crème voor dagelijks gebruik breng je zowel ’s morgens als ’s avonds na de reiniging aan.


Brussels Summer Festival

Brusselicious 2012 2012 is het Jaar van de Gastronomie in Brussel en zo werd Brusselicious geboren. Tal van leuke evenementen worden georganiseerd om de eetcultuur van Brussel in de kijker te zetten. Zo is er een tram die door de stad rijdt terwijl je gastronomisch aan je trekken komt. Ook leuk is bijvoorbeeld Chez Cinematek: een film met een aangepaste degustatie bij Cinematek. Zo staat juni in het teken van de hoofdgerechten, op donderdag 14 juni kan je om 19u naar Babbetes feast gaan kijken en op zaterdag 30 juni worden kids in de watten gelegd met Ratatouille. In juli en augustus draait het allemaal rond lokale specialiteiten. De juiste data zijn 19 en 26 juli en 9 en 25 augustus. Het volledige aanbod bekijk je op www.brusselicious.be

Brussels Summer Festival vindt plaats van 10 tot en met 19 augustus rond het Paleizenplein, het Warandepark en het Museumplein. Een hele reeks concerten en allerlei leuke, culturele activiteiten staan er op het programma! Bovendien geeft een festivalpas recht op gratis toegang tot de deelnemende musea in die periode. Bekijk het programma op www.bsf.be


31

Meer info over de toeristische bezienswaardigheden in Brussel vind je op

www.visitbrussels.be

Beleuvenissen Elke vrijdagavond in juli staat Leuven in het teken van muziek! Op zeven verschillende plaatsen in de stad vinden gratis optredens plaats van nationale en internationale artiesten. Elke avond draait rond een bepaald muziekgenre, zo is er bijvoorbeeld een tropical night en een jazz en blues avond. Meer info vind je op de site van de stad Leuven: www.leuven.be

Marktrock Marktrock zet de Leuvense binnenstad op stelten van 10 tot 13 augustus met verschillende optredens van bekende en minder bekende artiesten. Marktrock viert dit jaar zijn 30e verjaardag en is nog steeds 100% Belgisch en 100% gratis! Die drie dagen verkeert de hele stad in feeststemming, kan je overal terecht voor lekkere hapjes en drankjes. Snuif de sfeer al eens op op www.nl.netlog.com/marktrock/

Hapje Tapje Leuven staat de eerste zondag van augustus (5/8/2012) helemaal in het teken van lekker eten en drinken. De binnenstad wordt omgetoverd tot één groot restaurant. Overal vind je kraampjes met lekkere hapjes en uiteraard kan je ook iets lekker drinken. Lees er alles over op www. hapje-tapje.be

Meer info over toeristische bezienswaardigheden in Leuven vind je op

www.leuven.be

Feest park in het De nationale feestdag wordt overal gevierd. Zo is er in het Brusselse Warandepark ‘Feest in het park’. Er is het militaire défilé waarbij je misschien wel één van de leden van ons koningshuis kan spotten en het hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld het fantastische vuurwerk. Meer info op www.sibp.be


A

Zomer van Antwerpen Van 2 juni tot 2 september is het weer tijd voor de Zomer van Antwerpen, een programma boordevol leuke evenementen, waaronder openluchtcinema, circus, theater, muziekvoorstellingen en nog zoveel meer! Het volledige aanbod vind je op www.zomervanantwerpen.be

Meer info over toeristische bezienswaardigheden in Antwerpen vind je op

ntwerpen www.visit.antwerpen.be

Het Museum aan de Stroom (MAS) Deze architecturale parel opende in mei 2011 zijn deuren. De collectie neemt je mee op een tocht door het verleden van de stad en de haven, er zijn maar liefst acht verdiepingen vol kunst en verhalen, een wandelboulevard en zelfs een heus dakpanorama. Ontdek het MAS op www.mas.be

Foto: Filip Dujardin


n

Dujardin

33

Echt Antwaarps Theater Wie een bezoekje brengt aan Antwerpen, moet zeker en vast een voorstelling van het Echt Antwaarps Teater bijwonen. Je wordt er helemaal ondergedompeld in de Antwerpse cultuur. In juni speelt er Met Twee op 1 Kamer, een komedie op een ziekenhuiskamer, in juli neemt het theater vakantie en in augustus staan ze er weer met Madame Claxon. Na de voorstelling moet je zeker iets gaan drinken in het Black Out CafĂŠ waar ook alle acteurs die speelden in het stuk wat komen napraten. www.echtantwaarpsteater.be

Festivals in de buurt Ook leuk zijn deze muziekfestivals in de buurt:

Rock Werchter wordt georganiseerd van 28 juni tot 1 juli, met onder andere The Cure, Selah Sue, dEUS, Katy B, Black Box Revelation en nog veel meer.

Maanrock in Mechelen gaat dit jaar door op zaterdag 25 en zondag 26 augustus, de artiesten waren bij het ter perse gaan van dit nummer nog niet bekend. De vijftiende editie van Laundry Day is op zaterdag 1 september. Ook hier zullen weer heel wat dj’s Antwerpen in vuur en vlam zetten. In Luik is het van 5 tot 8 juli weer tijd voor Les Ardentes, een megafestival met grote sterren zoals 50 cent, Marilyn Manson, Patti smith, Joeystarr, Caravan Palace, Milow en vele anderen! Dour Festival vindt plaats van 12 tot 15 juli en belooft weer een succes te worden met onder andere Franz Ferdinand, Selah Sue, Black Box Revelation, Dinosaur Jr, Godflesh, spector, Stuck in the Sound en vele anderen.


Ik ben verbrand, wat nu?

Zit je zelf nog met een vraag i.v.m.

Je huid verbrandt omdat ze op een korte tijd te veel UV schoonheidszorgen of de A- en UV B-stralen te verwerken krijgt. De natuurlijke bescherming van je huid werkt uitstekend wanneer je de huid thermen, mail naar info@thermae. rustig aan de zon laat wennen. Je huid wordt dan dikker en er ontstaat pigment waardoor je huid bruint. Bij het verbranden com en in één van de volgende is dit te snel. Verbranden door de zon is meestal vergelijkbaar edities komt uw vraag mismet eerstegraadsbrandwonden door hete vloeistof, de huid kleurt rood, er vormen zich blaren en je huid zwelt op. Neem in dit geval schien aan bod! geen warm bad of douche, maar kies voor lauw water. Voorgekoelde aftersun brengt verkoeling en verzachting. Ook schijfjes komkommer verfrissen je huid. Ga voor lichte, luchtige kledij die niet over de pijnlijke Mogen huid schuurt. Vermijd de zon drie dagen om je huid te laten herstellen. Probeer de blaren niet te doorprikken, zo voorkom je infeckinderen in ties. Heb je erg veel last van een gezwollen huid, krijg je veel blaren of voel je je ziek, contacteer dan je huisarts!

de sauna?

Als man is het helemaal niet nodig om mijn gelaat regel-

Kinderen mogen in principe in de sauna, voor hun gezondheid kan dat geen kwaad. De vraag is enkel of ze die warmte wel fijn vinden. Kinderen kunnen niet zoals volwassenen aangeven wanneer het te warm wordt voor hen. In onze thermen dienen ook zij de regels van rust en kalmte te respecteren. Bovendien moeten ze de hele tijd door een volwassene begeleid worden. Baby’s en kinderen die niet zindelijk zijn, zijn verplicht een zwempamper te dragen.

matig te scrubben, toch?

Door een peeling te doen, verwijder je de dode huidcellen, daardoor kan je huid beter ademen en dat geeft dan weer een stralende uitstraling. Bovendien verwijder je ook zwarte puntjes en andere onzuiverheden en voorkom je er ingegroeide haartjes mee. Tip: gebruik je scrub voor het scheren, breng hem aan met draaiende bewegingen en concentreer je op je neus, kin en voorhoofd. Vermijd de zone rond je ogen, de huid is hier te gevoelig. Spoel goed af met warm water. Diepreinigende schuimgel 200 ml – 13,25€


35

Volgende Keer ... Dossier: terug naar school

Beauty Clinic: Mesotherapie

Achter de schermen: het hotel Lekkers uit de thermen: hippe suggesties voor je lunchbox


Draai dit magazine om en ontdek onze

THERMAE GIDS ! ӰӰStappenplan voor een juist saunabezoek!

ӰӰOvernacht in Thermae Hotel Grimbergen.

ӰӰOp stap in Melsbroek.

ӰӰEn nog veel meer...


Draai deze gids om en lees verder in ons

THERMAE MAGAZINE! ӰӰDossier: zomer! ӰӰOok mannen smeren! ӰӰLekkere zomersuggesties. ӰӰShop ‘till you drop. ӰӰOp stap in de buurt. ӰӰEn nog veel meer...


T

H

G

E

R

I

M

D

A

E

S

Ga op stap in Steenokkerzeel.

Wat valt er te beleven in Grimbergen?

Arrangementen.


Belangrijke inlichting:

Vanaf heden is het zowel in Thermae Boetfort als Thermae Grimbergen verplicht om badslippers te dragen, dit omwille van de veiligheid. We streven ernaar om te allen tijden iedereen in de watten te leggen en veiligheid is voor ons dan ook van het grootste belang. Badslippers kunnen aangekocht worden aan onze receptie (4.95€) of er is ook de mogelijkheid om gedesinfecteerde slippers te huren (2€). Kinderen in de thermen: Wat met kids in de thermen? Het is een vraag die we vaak te horen krijgen. In principe is er geen enkele reden waarom kinderen niet mee zouden kunnen komen genieten van de faciliteiten van onze wellnessparadijzen. Echter, iedereen dient de regels van onze thermen te respecteren. Zo moeten minderjarigen de hele tijd in het gezelschap van een volwassene vertoeven en moeten ook zij de rust en stilte op het domein respecteren. Baby’s en kinderen die nog niet zindelijk zijn, dienen een zwempamper te dragen. Eenieder die één van deze regels met de voeten treedt, kan op elk moment de toegang tot de thermen ontzegd worden.


4 Inhoudstafel

© Luc Viatour

10

4 - 5

In 11 stappen naar de sauna.

6 - 7

Arrangementen.

8 - 9

Verzorgingen.

10 - 11

Rondleiding in Thermae Boetfort.

12 - 13

Droom weg in Thermae Boetfort.

14 - 16

Ga op stap in Steenokkerzeel.

17 - 19

Wat valt er te beleven in Grimbergen?

20 - 21

Rondleiding in Thermae Grimbergen.

22 - 23

Overnacht in Thermae Hotel Grimbergen.

© Luc Viatour

12 14 © Digivrienden kennisbeurs Steenokkerzeel

20 © Luc Viatour

22


© Luc Viatour

© Luc Viatour

© Luc Viatour


Viatour

Viatour

5

In 11 stappen naar de sauna! In de lente geeft een saunabezoek je de opkikker die je nodig hebt. Naar de sauna gaan is niet alleen fun en relaxerend, maar je krijgt er ook meer energie door, je voelt je fitter én het is ook gezond! Maar hoe doe je dat nu best? Hier zijn wat tips om je saunabezoek te optimaliseren! Voor je begint: Ga niet met een volle of lege maag naar de sauna en voor je in de warmte stapt, ga je best nog even naar het toilet. Tot slot nog een warme douche en je bent er helemaal klaar voor! Vergeet je na de douche niet af te drogen. Waarom? Met een droge huid kan je zweet beter weg. Tijdens de sauna: Je kan beter gedurende een korte tijd hevig zweten dan een langere tijd minder warm te hebben. Kies dan ook een plekje uit op de hoogste bank. Vergeet je handdoek niet! En neem er eentje waar je hele lichaam op kan. Liggen of zitten? Aan jou de keuze! Bij het liggen is de warmte meer over je hele lichaam verdeeld. De

laatste minuutjes kan je beter zitten en liefst op een lager niveau. Daardoor kan je bloedsomloop opnieuw beter circuleren. Tot slot: een kwartiertje in de sauna is écht wel het maximum.

waterbad ga je beter niet als je last hebt van een hoge bloeddruk. Tot slot kan je in het warme voetbad je lichaam terug laten opwarmen.

Na de sauna:

Las ongeveer een half uurtje rust in tussen de verschillende saunasessies. Daardoor krijgt je lichaam de tijd om weer helemaal te ontspannen en bij te komen van de grote warmte.

Weinigen zijn er fan van, maar je moet écht afkoelen na de sauna. Ga naar buiten voor wat zuurstof, je lichaam en je hersenen kunnen het gebruiken en bovendien koelen je longen ervan af. Een koude douche doet je lichaam verder afkoelen en spoelt het zweet weg. Hierna kan je eventueel nog in het koudwaterbad. Vergeet zeker je hoofd niet mee onder water te doen, langs je hoofd kan namelijk de meeste warmte weg. In het koud-

Opnieuw?

Ons sauna-aanbod kan je hier terugvinden.: http://www.thermae.com


© Luc Viatour

In al onze arrangementen zit standaard een toegang tot de thermen en gebruik van badjas en handdoeken. Daarnaast bevat elk arrangement nog één of meerdere behandelingen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Thermae Grimbergen Een greep uit de dagarrangementen Rana Arrangement (55€) Je wordt verwend met een aromatische Body Relax Massage van 25 minuten. Izar Arrangement (76€) Dit arrangement bevat twee individuele behandelingen: een spierontspannende lichaamsmassage met arachideolie van 50 minuten en een verwarmende rugpakking met heilzame plantenextracten. Subra Arrangement (116€) Je wordt ontvangen met koffie of thee en een gebakje en daarna krijg je een revitaliserende gelaatsverzorging, aangepast aan het huidtype, van 50 minuten en een ontspannende lichaamsmassage met rozemarijnolie van 50 minuten.

Enkele meerdaagse arrangementen In al onze meerdaagse arrangementen word je ontvangen met koffie of thee en een gebakje. Daarnaast omvat het arrangement twee dagen toegang tot de thermen, gebruik van badjas, handdoek en badslippers en één overnachting in een standaardkamer met ontbijt. Bij vertrek ligt er een afscheidsgeschenk op je te wachten. Daarnaast zijn er steeds meerdere behandelingen gespreid over twee dagen. Welke dat zijn, lees je hieronder. Turais Arrangement (199€) Het Turais arrangement verwent je met een relaxerende lichaamsmassage van 50 minuten en een gelaats-, halsen decolletéverzorging van 50 minuten. Zaniah Arrangement Hierin zit een lichaamsmassage met warme lavastenen van 50 minuten, een sessie in de Kasbah, een gelaats-, hals- en decolletéverzorging van 50 minuten, een sessie met de Chi-vitalizer met vitaliteitstherapie en een tonifiërende lichaamspakking met rode vruchten. Meer arrangementen, zie www.thermae-grimbergen.be

© Luc Viatour


Luc Viatour

7 In al onze arrangementen zit standaard een toegang tot de thermen en gebruik van badjas en handdoeken. Daarnaast bevat elk arrangement nog één of meerdere behandelingen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Thermae Boetfort Een greep uit de dagarrangementen

© Karl Bruninx

Rembrandt Arrangement (56€) Je wordt onder handen genomen met een rug-, schouder- en nekmassage met kokosmelk van 25 minuten en je krijgt een afscheidsgeschenk mee naar huis. Van Gogh Arrangement (107€) Je wordt ontvangen met koffie of thee en een gebakje. Daarnaast krijg je een gloednieuw velletje dankzij de huidzuiverende meloenpeeling van het lichaam van 25 minuten en de Total Zen lichaamsmassage met zonnebloemolie van 50 minuten.

© Karl Bruninx

Monet Arrangement (175€) Maar liefst vijf verschillende behandelingen zitten er in dit arrangement. Bij aankomst wordt je heerlijk ontvangen met een kopje koffie of thee en een gebakje. De behandelingen zijn een ontspannende lichaamsmassage met etherische oliën van oranjebloesem van 25 minuten, een gelaats-, hals- en decolletéverzorging met extra verzorgend alginaatmasker van 50 minuten, een paraffineverzorging van de voeten, een ontspannende voetmassage van 10 minuten en een lichaamspakking met honingextract. Ook hier ontvang je bij vertrek een afscheidsgeschenk.

Enkele meerdaagse arrangementen

© Karl Bruninx

In al onze meerdaagse arrangementen word je ontvangen met koffie of thee en een gebakje Daarnaast omvat het arrangement twee dagen toegang tot de thermen, gebruik van badjas, handdoek en badslippers en één overnachting in een comfortkamer met ontbijt. Bij vertrek ligt er een afscheidsgeschenk op je te wachten. Daarnaast zijn er steeds meerdere behandelingen gespreid over twee dagen. Welke dat zijn, lees je hieronder. Strauss Arrangement (265€) Het Strauss arrangement verwent je met een relaxerende en ontgiftende infraroodtherapie en vinotherapiebad, een gelaats- en hoofdmassage van 25 minuten, een Body Relax Massage met botanische geuroliën van 25 minuten en een lichaamspakking met olivine.

© Karl Bruninx

Beauty Clinic Arrangement (475€) Dit arrangement combineert het allerbeste van onze Beauty Clinic in één arrangement. Je wordt behandeld met een Microdermabrasie gelaatsbehandeling van 50 minuten, een Oxygentherapy gelaatsbehandeling van 80 minuten, een Cellu-Lessbehandeling van 50 minuten en een Mesotherapysessie voor het lichaam van 50 minuten. Meer arrangementen, zie www.thermae-boetfort.be © Karl Bruninx


Massages Body Relax Massage (25min) Je volledige lichaam wordt gedurende 25 minuten gekneed en met een zachte olie behandeld. Thermae Grimbergen: 31€, Thermae Boetfort: 34€ Rug-, schouder-, nekmassage (25min) Rug, schouders en nek zijn bij de meeste mensen probleemzones. Laat ze eens flink onder handen nemen tijdens deze massage en kom helemaal losgemaakt terug naar buiten. Thermae Grimbergen: 31€, Thermae Boetfort: 34€ Volledige lichaamsmassage (50 min) Deze uitgebreide massage is ideaal voor wie zijn/haar volledige lichaam eens wil laten verwennen. Thermae Grimbergen: 52€, Thermae Boetfort: 55€ Hammam massage (45 min) Dit is een combinatie van wassing, scrubbing en zeepmassage. Het wordt aangeraden om vooraf even in de stoomcabine te gaan, zodat de poriën goed openstaan. Het lichaam wordt grondig gewassen met olijvenzeep. De scrubbing zorgt ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd. Nadien volgt een ontspannende zeepmassage van kop tot teen. Het lichaam wordt regelmatig overgoten met heerlijk warm water. Thermae Grimbergen: 52€, Thermae Boetfort: 55€ Hot Stone massage (80 min) Deze lichaamsmassage van 80 minuten wordt uitgevoerd met Hot Stones, die afkomstig zijn uit ZuidAmerika. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden. Afvalstoffen wordt beter afgevoerd, de organen wordt gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans. Thermae Grimbergen: 83€, Thermae Boetfort: 89€ Kruidenstempelmassage (50 min) Deze massage, ook Sabaaydi massage genoemd, is een weldaad voor lichaam en geest. De rug wordt behandeld met Thaïse kruidenstempels. Hierop volgt een rugmassage, en een hoofd- en voetmassage. Deze behandeling duurt 50 minuten. De massage werkt ontspannend en vermindert stress, de energie in je lichaam wordt opgeladen, de huid wordt gezuiverd en de stofwisseling geactiveerd. Thermae Grimbergen: 56€, Thermae Boetfort: 59€ Lava Shells Massage (50 min) - NIEUW Een Lava Shells Massage wordt gedaan met natuurlijke, gepolijste schelpen die een gel op basis van lavamineralen bevatten. De schelpen worden langs de drie kanten gebruikt om het lichaam te kneden, te wrijven en masseren. Thermae Grimbergen: 59€, Thermae Boetfort: 59€ Meer massages, zie www.thermae.com


9

© Luc Viatour

Beauty & health Gelaats-, hals- en decolletéverzorging (25 min) Tijdens deze korte gelaatsverzorging wordt je huid achtereenvolgens gereinigd met een reinigingsmelk, -lotion en een peeling. Daarna geniet je van een heerlijke massage met een hydraterend gelmasker. Thermae Grimbergen: 31€, Thermae Boetfort: 35€ Gelaats-, hals- en decolletéverzorging (50 min) Wij reinigen je huid met een reinigingsmelk, -lotion en een peeling. Daarna krijg je een gelaats- en hoofdmassage met een zalige massagecrème. Een maskertje gaat de nodige vitaminen aan je huid toevoegen en we sluiten af met een dagcrème. Thermae Grimbergen: 55€, Thermae Boetfort: 59€ Manicure (25 min) Tijdens de manicure worden je nagels weer in een mooie vorm gevijld. De velletjes worden verwijderd en je nagelriemen worden verzacht. Tot slot krijg je nog een korte handmassage. Thermae Grimbergen: 26€, Thermae Boetfort: 29€ Pedicure met voetbad (50 min) Met deze pedicure krijg je terug zachte voetjes. We starten met een voetbadje, daarna gaan we je eelt te lijf. Ook je nagels worden aangepakt en we sluiten af met een zalige voetmassage. Thermae Grimbergen: 46€, Thermae Boetfort: 49€ Meer Beauty & Health, zie www.thermae.com


© Luc Viatour

© Luc Viatour

Thermae Boetfort Sellaerstraat 42 1820 Melsbroek 02/759.81.96

info@thermae-boetfort.be www.thermae-boetfort.be 7 dagen op 7 geopend van 10u30 tot 24u


Luc Viatour

Luc Viatour

11

Een rondleiding door Thermae Boetfort Thermae Boetfort kom je binnen langs de grote ingangspoort, je stapt er zo meteen de receptie binnen. Bij het verlaten van de receptie kom je op de binnenplaats, rechts zijn de hotelkamers, links is het kasteel met het schoonheidsinstituut, de bar en het restaurant, rechtdoor ga je via de trap de kleedruimte binnen. Hier staan individuele lockers om je persoonlijke spullen in op te bergen. In deze gang zijn op de rechterkant twee deuren, de eerste (met een prent van een badpak) leidt naar Curia, het badpakgedeelte. De laatste deur geeft toegang tot Moenia, het naaktgedeelte. ¤¤ Wanneer je het badpakgedeelte betreedt, zijn er in de gang toiletten, douches en op het einde aan de linkerkant een stoombad en aan de rechterkant een trap die naar het gelijkvloers leidt. ¤¤ Op het gelijkvloers vind je binnen de Lichttherapiesauna, een voetbad, een relaxatieruimte en een relaxatiebad met kleurentherapie. ¤¤ Buiten zijn er een verwarmd zwembad, twee jacuzzi’s, een ligweide, een Infraroodsauna, een bar en een rokersruimte. ¤¤ Terug binnen vind je op het eerste verdiep een Muzieksauna en een relaxatieruimte. ¤¤ Overal in de thermen zijn douches en toiletten terug te vinden.

© Luc Viatour

© Luc Viatour

De ingang van Moenia, het naaktgedeelte, vind je achteraan rechts in de kleedkamer. ¤¤ Ook hier kom je binnen via een gang met douches, toiletten en op het einde een stoombad, de Zoutsteensauna en de trap naar het gelijkvloers. ¤¤ Op het gelijkvloers vind je achter de trap de Paardenstalsauna met daarboven een rustruimte. ¤¤ Voor je ligt het voetbad, de Eucalyptussauna en een relaxatieruimte. ¤¤ Buiten bevinden zich het zwembad, twee jacuzzi’s, het Kruidenbad, de bar en een rokersruimte. ¤¤ Achter het zwembad is een trap, zo kom je in de tuin. Daar bevindt zich een relaxatieruimte, de Mijnsauna, de Ijskeldersauna en een afkoelzone.

© Luc Viatour


Receptie

Hotel

De kamers dragen de namen van ĂŠĂŠn van de vorige eigenaars.

Comfort Room


13

Droom weg in Thermae Hotel Boetfort Al onze kamers bevinden zich in het kasteeldomein, je kan dus recht vanuit je bed het zwembad instappen. Er zijn vier Comfort kamers en drie Luxe kamers, alle kamers zijn luxueus gedecoreerd in de stijl van het kasteel.

Hotel

mfort Room

造造 Comfort kamers: de kamers zijn voorzien van alle hedendaagse comfort zoals een flatscreen televisie met filmkanalen, een wekkerradio, Wireless internet, een minibar, koffiezetapparaat, haardroger en kluis. De aparte badkamer beschikt over een groot ligbad en toilet.

造造 Luxe kamers: deze extra ruime kamers hebben alles in huis om je helemaal tot rust te laten komen: een minibar, koffiezetapparaat, haardroger, kluis, flatscreen televisie met filmkanalen, wekkerradio en Wireless internet. De aparte badkamer heeft een groot ligbad en toilet.


Op stap in Melsbroek In Melsbroek en omstreken kan je een flinke portie cultuur terugvinden. Melsbroek is een pittoreske gemeente in de schaduw van Brussel. Je vindt er nog prachtige landschappen en kan er dan ook heerlijke wandelingen maken. Steden als Vilvoorde, Mechelen,... zijn vlakbij en ook Antwerpen is niet veraf. We geven je hieronder enkele ideetjes om vlak bij Thermae Boetfort te gaan ontdekken!

¤¤ Parochiekerk Sint-Rumoldus in Steenokkerzeel: een prachtige kerk die in de 16e eeuw werd gebouwd, maar in de loop der jaren heel wat verbouwingen kende. In 1987 werd de kerk voor het laatst volledig gerestaureerd. (Enkel toegankelijk tijdens erediensten.) ¤¤ Kasteel Ter Ham in Steenokkerzeel: In de 8e eeuw werd op deze locatie de eerste nederzetting geplaatst en in de 12e eeuw werd het eerste “Steen” gebouwd. Begin 16e eeuw werd gestart met de bouw van het huidige kasteel (Enkel te bezichtigen langs de buitenkant.) ¤¤ De Vleug in het gehucht Humelgem: het Duifhuis of de Vleug is de vroegere observatiepost van Kasteel Ter Ham. Het gebouw werd recent gerestaureerd en zo in ere hersteld. (Enkel te bezichtigen langs de buitenkant.)

¤¤ Kasteel de Ribeaucourt: Het kasteel wisselde verschillende keren van eigenaar in het verleden. Het huidige kasteel werd gebouwd in de 17e eeuw en heeft een prachtig park van 90 ha waarin je verschillende diertjes kan spotten. (Enkel te bezichtigen tijdens wandelingen van natuurpunt). ¤¤ Sint-Niklaaskerk in Perk: was vroeger een kapel van zandsteen, maar groeide door de jaren heen uit tot een volwaardige kerk met een prachtig Stucwerkplafond van de hand van Jan-Christiaan Hansche en schilderijen van David Teniers III. (Enkel toegankelijk tijdens erediensten.) ¤¤ De Camme in Perk: is de voormalige banbrouwerij, waar bier werd gebrouwen en wordt gekenmerkt door zijn typische trapgevel. Voor de fusie van de deelgemeenten bevond zich hier het gemeentehuis van Perk.

© Digivrienden kennisbeurs Steenokkerzeel: Foto’s


zeel: Foto’s

15

¤¤ Sint-Martinuskerk in Melsbroek: werd gebouwd in Romaanse stijl in de 12e eeuw. Door de jaren heen werd ze ook vaak verbouwd, de huidige toestand dateert van in de 18e eeuw. (Enkel toegankelijk tijdens erediensten.) ¤¤ Hof Ten As in Melsbroek: is momenteel een restaurant en feestzaal, maar maakte vroeger deel uit van een Gallo-Romeinse villa. ¤¤ Het schip in Steenokkerzeel is een pareltje op het gebied van hedendaagse architectuur. Gate 25L is de officiële benaming van het gebouw. (Enkel te bezichtigen langs de buitenkant.) ¤¤ Kunst op de rotondes: Op de twee grote rotondes van de Tervuursesteenweg staan twee kunstwerken van de hand van Tom Frantzen.

¤¤ Ter Ham-wandeling in Steenokkerzeel (5km): start en eindigt op het kerkplein en voert je langs de mooiste plekken in Steenokkerzeel. ¤¤ Tenierswandeling in Perk (5-7-9km): start en eindigt aan de kerk in Perk en komt voorbij het O.L.Vrouwkapelletje, het kasteel, de grote hoeve en prachtige, groene landschappen. ¤¤ Meldebroekwandeling in Melsbroek (7km): start en eindigt aan de St-Martinuskerk en passeert aan de pastorie, de golfclub, de kapel van O.L.Vrouw van 7 Weeën en andere mooie vergezichten. ¤¤ Met het fietsknooppuntennetwerk stippel je zelf een route uit door Steenokkerzeel en omstreken.

© Digivrienden kennisbeurs Steenokkerzeel: Foto’s


¤¤ Domein “Cleyn Hoff” in Melsbroek vormt de uitstekende locatie van de Brabantse golf met een 18-holes golfbaan, een drivingrange, chipping green en putting green. De kasteelgebouwen herbergen het clubhouse. ¤¤ Floordambos is een prachtig natuurreservaat met de nodige fauna en flora en er loopt zelfs een bewegwijzerde wandeling door het bos. ¤¤ Vliegbasis Melsbroek: luchtmachtbasis die in 1940 werd aangelegd door de Luftwaffe. Bezoek zeker het Dakotamuseum. Opgelet, beperkte openingsuren. ¤¤ Sint-Katharinakerk, Steenokkerzeel: bepaalt het dorpsgezicht van Steenokkerzeel. Deze Romaanse kerk werd wondermooi gerestaureerd en ook het kerkhof rondom is een bezoekje waard. (Enkel toegankelijk tijdens erediensten.)

Meer info over de bezienswaardigheden? Surf naar www.steenokkerzeel.be, mail naar toerisme@steenokkerzeel.be of bel naar 02/254.19.00

© Digivrienden kennisbeurs Steenokkerzeel


nokkerzeel

17

Snuif cultuur op in Grimbergen

Museum van Oudere Technieken

¤¤ Sint-Servaasbasiliek: één van de mooiste barokkerken in de Lage Landen. De kerk is een deel van de Norbertijnerabdij en wordt nog steeds gebruikt als parochiekerk. Het altaar van Sint-Servaas uit 1720 is maar één van de verschillende altaren in de prachtige kerk. De kunst (schilderijen en beeldhouwwerken) die de basiliek tentoonstelt is beslist de moeite waard. Er zijn ook enkele prachtige orgels en een indrukwekkende beiaard met 49 klokken. ¤¤ Norbertijnerabdij: de oudste, nog steeds bewoonde Norbertijnerabdij van België. De feniks is het embleem van de abdij, want net zoals deze vogel weer tot leven komt uit zijn as, is de abdij reeds verschillende keren heropgebouwd. Je vindt hier ook het abdijbier Grimbergen. ¤¤ Museum voor Oudere Technieken (MOT): Het museum neemt je mee op een ontdekkingstocht naar het verleden en dan vooral naar de evolutie van de technieken. Je vindt hier een unieke verzameling handwerktuigen, machines en technische handboeken. ¤¤ Guldendal: de vroegere paardenstallen en bergplaatsen van het Prinsenkasteel behoren tot het beschermd dorpsgezicht van Grimbergen. Deze prachtige gebouwen huisvesten momenteel de hoofdzetel van het Museum voor Oudere Technieken.

Grimbergen ligt vlakbij Brussel en niet ver van Mechelen, Vilvoorde en Antwerpen. Tal van uitstappen vanuit ons Thermae Hotel zijn dan ook mogelijk. Wie het niet te ver wil gaan zoeken, vindt hier alvast heel wat mogelijkheden. De bezienswaardigheden hieronder liggen allemaal in Grimbergen of één van de deelgemeenten.

¤¤ Liermolen: een onderdeel van het MOT en tevens de oude graanwatermolen. De oorspronkelijke vertrekken werden gebouwd tussen 1759 en 1762 en werden tot 1971 bewoond. Tot op de dag van vandaag draait de molen nog steeds, voor maaldemonstraties van het museum. ¤¤ Tommenmolen: ook een onderdeel van het MOT en stamt uit de 16e eeuw. Vandaag draait de molen niet meer, maar het mechanisme werkt nog wel. Het prachtige binnenwerk en de broodoven werden bewaard en zijn beslist een bezoekje waard. ¤¤ Volkssterrenwacht MIRA: bevindt zich in het Fenikshof, een deel van de Norbertijnerabdij. Het is de oudste sterrenwacht van België. Iedere laatste vrijdagavond wordt hier een waarnemingsavond georganiseerd met een spreekbeurt door Frank Deboosere. ¤¤ Ruïnes van het Prinsenkasteel: Het Prinsenkasteel was in de 14e eeuw de woning van de Heren van Grimbergen en wordt omringd door het Prinsenbos. Samen vormen zij een prachtig decor voor een stevige wandeling. Vandaag behoren het kasteel en het bos tot het MOT. ¤¤ Abdijbiermuseum: werd in 1997 geopend en bevindt zich in de boerderij van de Norbertijnerabdij. Het museum is volledig gewijd aan de geschiedenis van het Norbertijns abdijbier. Uiteraard kan je er ook een glaasje proeven.


¤¤ Vliegveld van Grimbergen: vroeger was dit een militair vliegveld, maar sinds 1989 is het een recreatief vliegveld dat nog steeds actief gebruikt wordt. ¤¤ Verbrande Brug: niet alleen een brug over het Zeekanaal BrusselSchelde, maar ook een gehucht in de gemeente Grimbergen. Hier bevinden zich veel arbeiderswoningen. De brug werd kort na zijn oorspronkelijke bouw door de Spanjaarden in brand gestoken en kreeg dan ook daardoor zijn gekende naam. Ondertussen is het uiteraard geen houten brug meer, maar een moderne hefbrug. ¤¤ De Motte: was de belangrijkste kunstmatige heuvel van Brabant. Er werden verschillende unieke voorwerpen uit de 12e eeuw teruggevonden. ¤¤ ’s Gravenkasteel: wordt ook het Kasteel van Humbeek genoemd en werd gebouwd in de 14e eeuw. Door de jaren heen werd het kasteel vaak gerestaureerd en in de 19e eeuw kreeg het zijn huidige neo-traditionele stijl. Het interieur bevat nog enkele unieke stukken en in het prachtige park vind je Libanese ceders.

Prinsenruïne

¤¤ Parochiekerk Sint-Rumoldus in Humbeek: Sint-Rumoldus is de patroonheilige van Mechelen en Humbeek. De huidige kerk werd gebouwd in 1927 in GotischRomaande stijl. De afbraakstenen van de oude kerk werden als bouwmateriaal gebruikt. ¤¤ Lourdesgrot in Humbeek: In België zijn er verschillende Lourdesgrotten te vinden, de grot is steeds een exacte kopie van de grot van Massabielle waar Maria in 1858 verschenen zou zijn. ¤¤ Parochiekerk Sint-Amands in Strombeek-Bever: een prachtige neogotische kerk uit de 19e eeuw die de grafsteen van Hendrik Van der Noot bevat, één van de bezielers van de Brabantse Omwenteling. ¤¤ Sint-Amandsborre: deze bron werd gewijd in de 7e eeuw en werd dankzij zijn geneeskundige krachten een populair bedevaartsoort. Ten noorden van het SintAmandsplein in Strombeek-Bever. ¤¤ Kasteel van Bever: is gesitueerd aan de grens van Wemmel, Meise en Strombeek-Bever. In 2004 werd het kasteel nog volledig gerestaureerd en wordt omgeven door een waardevol arboretum met unieke boomsoorten.

Tommenmolen


19

¤¤ Parochiekerk Onze Lieve Vrouw in Beigem: In 1914 brandde de oude kerk volledig af, enkel de westertoren bleef bewaard. Een tiental jaar later werd gestart met de heropbouw van de kerk. Vandaag worden er regelmatig concerten georganiseerd. Naast de kerk ligt een mooi leen- en cijnshof uit de 15e eeuw. ¤¤ Lintbos: in 2003 werd gestart met het planten van het Lintbos in Grimbergen op het domein van het voormalige vliegveld. Het bos is 55 ha groot en wie er gaat wandelen, moet beslist ook eens gaan kijken naar het ijkpunt voor vliegtuigkompassen uit de Tweede Wereldoorlog. Dit punt is namelijk uniek in Europa. Het domein omvat ook een speelbos en een geboortebos.

¤¤ Wees sportief! Ook sportief kom je in Grimbergen aan je trekken. Er zijn verschillende wandelroutes en fietspaden. Zo is er bijvoorbeeld de Vier Dorpenroute die langs de verschillende deelgemeenten leidt. De Prinsenwandeling (1.5km) vertrekt en eindigt op het Kerkplein en voert je onder andere langs de oude waterpomp, Speelbroek, de ruïnes van het Prinsenkasteel. De Humbeekwandeling (6.5km) vertrekt en eindigt in het centrum en komt voorbij het Lintkasteel, de dijk van het kanaal, kasteel “Vroeneveld” en andere mooie landschappen. Met de fiets kan je zelf een route uitzoeken met het fietsknooppuntennetwerk of één van de vele routes volgen. Je kan bijvoorbeeld voor de Kanaalroute van 39 km kiezen of het Hondefretterspad van 52 km. Meer info over de verschillende routes vindt u op www.grimbergen.be

Basiliek Grimbergen


Š Luc Viatour : Foto’s

Thermae Grimbergen Wolvertemsesteenweg 74 1850 Grimbergen 02/270.81.96

info@thermae-grimbergen.be www.thermae-grimbergen.be 7 dagen op 7 open van 10u30 tot 23u, op vrijdag en zaterdag tot 24u.


tour : Foto’s

21

Een rondleiding door Thermae Grimbergen Je komt Thermae Grimbergen binnen via de receptie, die toegang geeft tot het instituut, de bar en de kleedruimte. Zowel via de kleedruimte als via de bar kom je terecht in Aquarius, het naaktgedeelte. ¤¤ In het naaktgedeelte kan je via de trap omhoog Macchu Pichu betreden, één van de relaxatieruimtes. ¤¤ Centraal in het naaktgedeelte bevinden zich het zwembad, de rustzetels, de pergola, het Tepidarium, het stoombad, de jacuzzi en de kasbah. ¤¤ In de centrale plaats kan je naar beneden gaan (onder het restaurant), daar bevinden een dompelbad, douches en de Celestiensauna. ¤¤ Buiten in het naaktgedeelte zijn er een zwembad, een jacuzzi, de tuin, de African Lodge rustruimte en sauna, de Kruidensauna en de Zwarte Woudsauna.

Via de kleedruimte heb je ook toegang tot het badpakgedeelte, Palmeraie. ¤¤ Links in dit gedeelte zijn er een jacuzzi, verwarmde zitbanken, douches en een Turks stoombad. ¤¤ Buiten bevinden zich de jacuzzi, de prachtige Moorse binnenkoer met ligzetels en het dompelbad. ¤¤ Rechts vind je de Terracottasauna, de Mediterranasauna en een rustruimte.

© Luc Viatour : Foto’s


Comford Room


23

Overnacht in Thermae Hotel Grimbergen Thermae Hotel in Grimbergen ligt op 50 meter van het kuuroord. Er zijn 30 kamers, onderverdeeld in vijf verschillende types: ¤¤ Comfort kamers: antiallergische kamers met minibar, koffiezetapparaat, haardroger en kluis. Uiteraard is er ook een flatscreen televisie, wekkerradio en gratis Wireless internet. De badkamer heeft een ligbad en toilet. Room

¤¤ Luxe kamers: kamer met alle moderne comfort zoals een flatscreen televisie, wekkerradio, Wireless internet, minibar, koffiezetapparaat, haardroger en kluis. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet. Er zijn onder andere drie themakamers: de Japanse, de Koloniale en de Oriëntaalse Luxe Room. Ook wie een beperkter budget heeft, kan bij ons komen genieten van luxe en wellness. ¤¤ Standaard kamers: moderne kamers met flatscreen televisie, wekkerradio, gratis Wireless internet, een minibar, een koffiezetapparaat en een kluis. Er is ook een aparte badkamer met bad of douche en toilet. ¤¤ Mezzanine kamers: duplex kamers met op de benedenverdieping een kitchennette en de badkamer met douche en toilet. Op de bovenverdieping bevindt zich de slaapkamer met flatscreen televisie, wekkerradio en gratis Wireless internet. Voor wie minder mobiel is, hebben wij in Thermae Hotel Grimbergen een extra inspannig gedaan. ¤¤ Mindervaliden kamers: in deze kamers zijn speciale aanpassingen getroffen om het ook voor mindervaliden zo aangenaam mogelijk te maken. Alle kamers zijn rookvrij en ’s morgens staat er een uitgebreid continentaal ontbijtbuffet op je te wachten.

Thermae Magazine 06_2012 NL  

Thermae Magazine 06_2012 NL