Page 1

«Folk tror jeg er en høy, mørk og kraftig mann i 50-årene»

GLEDESSPREDER: Hver dag gleder Oslo-gutten Petter Lavern mange slitne sjåfører på vei hjem fra jobb. Tekst: Nora May Engeseth Foto: Charlotte Larsen

Petter Lavern har gjort seg kjent gjennom jobben i radio. Hver dag kan ivrige lyttere og trøtte sjåfører høre den karakteristiske stemmen mellom klokken to og seks. – Jeg får jobbe med det jeg elsker, hvor supert er ikke det? humrer han.

På en kafé i øverste etasje på Kløverhuset sitter Petter Lavern og spiser en Calzone. Han jobber i p5 og har sitt eget fire timers lange radioprogram stappet med god musikk, gjester og annet. Rundt oss summer det stemmer fra kaffedrikkende mennesker og eldre damer som spiser lunsj. Petter prater løst, er veldig hyggelig og svært imøtekommende.


Deltok tidlig på sin første sending - Hvordan er det å jobbe i radio? - Fantastisk! Det er det jeg alltid har ønsket å gjøre, og det går ikke en dag uten at det skjer noe nytt og spennende. Jeg synes det er så fint å kunne glede ivrige lyttere og gi dem musikken de ønsker, forteller Petter ivrig. Det er ikke uten grunn han synes det er fantastisk. Petter sin drøm har lenge vært å jobbe i radio, og allerede som 15-åring deltok han på sin første sending. - Før min første sending var jeg utrolig nervøs. Det var på en liten, lokal radiostasjon på Østlandet, og jeg husker det som om det var i går. Under sendingen gikk det egentlig veldig bra, det var pausene som var verst. Du kan jo bare se for deg en 15-åring sittende i studio sammen med en radiovert som slo vitser og snakket mye. Første sending og alt skjedde på en gang, ler han. Petter tar seg en bit til mens han lar blikket gli kjapt rundt. Arbeidet i radioen har endret seg siden den gang. Med 18 års erfaring innen radio, kan han kalde seg en ekte radioproff. – Det hender faktisk at jeg glemmer hva jeg skal si. Da er det egentlig bare å ta fatt, finne på noe og fortsette som vanlig slik at lytterne ikke skal merke hva som nettopp skjedde. Det har også skjedd at det tekniske utstyret svikter, og det blir helt stille. Da må en improvisere, og noen ganger kan man sitte i opptil en time og prate før alt er tilbake som normalt. Det er i de situasjonene det er greit og ha erfaring, forklarer han.

Møtte Paul McCartney En jobb innen medier innebærer for mange et eller flere møter med kjente personer. Dette gjelder også Petter Lavern. I løpet av sin karriere har han møtt nesten alle norske kjendiser,

og en del utenlandske. – Den mest interessante personen jeg har møtt… Det må nok være Paul McCartney. Han fortalte meg mye spennende om The Beatles da gruppen turnerte. I tillegg til jobben i radio, er Petter også DJ. Det er ikke uten grunn. Petter elsker nemlig musikk. Til tross for dette er det ikke han som velger hva som skal spilles under sendingen. Det er det lytteren som gjør. De kan stemme frem sanger de liker, og de som er best likt, setter p5 sammen til en spilleliste.

Livsglad Petter er åpen, og har mange jern i ilden. Han er DJ, har sitt eget program på radio og kan leies inn som både quizmaster og konferansier. – Livet ble ikke helt slik jeg hadde tenkt meg, men jeg er storfornøyd med hva som kom ut av det. - Hvordan ser du på livet? Petter ler litt, og forklarer med et smil. - Det er litt vanskelig å si, men jeg tenker at en må leve hver dag som den siste. Jeg omgir meg med glade mennesker, og prøver å unngå de som er sure eller sinte. Han forteller at jobben i radio ikke har påvirket dette synet. Gjennom arbeidet sitt møter han mange mennesker. De har mye å fortelle, men Petter lar det ikke gå innpå seg. – Jeg har mange venner, men kun noen virkelig gode. Det er disse som påvirker meg.

Føler seg som en bergenser Petter spiser resten av Calzonen sin, før han inviterer oss inn i lokalene til p5 og studioet. Han er livlig under sending og gir ut mye energi til fredagstrøtte sjåfører. – Jeg er lykkelig, det er jeg jo, sier han. – Det er jo relativt lett. Bergen er kjempefin, og etter å ha bodd her i mange år, vil jeg kalle den min by. I tillegg, hva er det og ikke like når jeg er den eneste godtatte Vålerenga-supporteren som også er bergenser?

Petter Lavern, programleder, p5  

Nora og Charlotte har intervjuet Petter Lavern i forbindelse med PFO - FOTOJOURNALISTIKK

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you