Page 1

Grafisk Design Opgaven er en designopgave hvor jeg har valgt at designe en trøje og en t-shirt som en del af den første kollektion fra tøjmærket The Grove, som er stiftet af mig og min kammerat David Jørgensen.

Om budskab, målgruppe og afsender Afsenderen er mærket The Grove, et nystartet tøjmærke med rødder i den kulturelle århusianske undergrund. Navnet The Grove kommer fra elite klubben Bohemian Club, hvis medlemmer tæller, blandt andre præsidenterne Bush Sr. og Jr., Ronald Reagan og Richard Nixon, samt flere højtstående forretningsmænd. The Grove hentyder til det sted klubben holder til, nemlig Bohemian Grove i Californien. Teksten, Weaving Spiders Come Not Here, er klubbens motto, og betyder at bekymringer, forretningsaftaler o. lign. begået uden for klubben, skal holdes uden for klubben. I mit design får mottoet dog en anden mening.

Målgruppen for tøjet er folk der bevæger sig i undergrundsmiljøet og det kulturelle og kreative –vækstlag. The Grove søger at forene undergrunden, samt at målrette vores design til den ”beskidte” del af undergrunden i lige så høj grad som til den mere modebevidste del af undergrunden. Vi laver gademode, men ikke den slags som store firmaer som Nike har taget patent på. Vi laver derimod gademode, der kommer fra og stadig holder til på gaden. Vi vil samtidig prøve at formidle gadens holdninger, og det er netop derfor at vi har taget navnet fra noget der ligger så langt væk fra målgruppen som muligt. Vi vil gøre grin med eliten, og skabe vores egen. Det er derfor at The Groves slogan er: Underground Elitist.

Redegørelse for grafiske valg

jen ud. Designet ligger tæt op af graffiti, men bogstaverne har fået et mere rundt udseende. Bogstaverne som egentlig er selve designet har fået en ramme rundt om, hvilket jo heller ikke er noget graffitien benytter sig af. Det er sket for at imødekomme mine egne ideer om at ramme alle målgrupper i undergrunden. Designet er gadens vilde graffiti der møder det mere konforme og rolige kunstneriske udtryk. Selve kompositionen skal lede tankerne hen på et edderkoppespind, samt det ukendte og mystiske. Igen for at forbinde os til Bohemian Club og deres hemmelighedskræmmeri. Rent teknisk er designet blevet forenklet meget, for at imødekomme trykkerens muligheder, samt mine egne økonomiske begrænsninger. Det er samtidig blevet udformet sådan at det eneste der ligger i filen er det der skal trykkes. Dvs. det ligger i én farve og en sti, således at det kan køres ud på en laserskærer.

Det høje format er valgt da det ligger så tæt op af vores trøje modeller som det gør. Formatet kan fylde hele trø-

1


Proces Jeg har i lang tid gået med en ide om at starte et tøjmærke, og jeg brugte derfor designprojektet, som det perfekte springbræt. Efter navnet var fastlagt gik jeg med det samme i gang med at ideudvikle på logo og designs, og efter små to ugers tid, var jeg endelig kommet op med et design der fik hele det udtryk jeg søgte frem. Det blev scannet ind og rentegnet, og selvfølgelig videreudviklet på computeren, således at jeg endte med ni forskellige versioner af tegningen. Efter designet var mere eller mindre fastlagt, begyndte jeg at lede rundt efter en der kunne trykke tøjet. Gerne lokalt og billigt, og et sted der kunne producere helt ned til to eller mindre. Det endte med at jeg fik kontakt til rapperen Kølig Kaj, der har butik og trykkeri i Fredericia. Efter en hurtig mail korrespondance med Kølig Kaj, også kendt som Thomas Lægaard, fandt vi ud

2

af at det hurtig ville blive meget dyrt og kompliceret, at få trykt det originale design, pga. størrelsen og de mange farver. For at det hele kunne lade sig gøre, både i forhold til tid og økonomi, valgte jeg et nyt design i én farve. Da designet allerede var tegnet ind på computeren, var det nemt at gå videre med. Designet er en tekst, som originalt var i to farver, og med meget tynde strokes rundt om teksten, men det blev ændret for at imødekomme de tekniske og økonomiske komplikationer. Thomas der trykkede det, benytter en laser »cutter« til at printe og skære trykket ud, og den kunne f.eks. ikke tage de helt tynde strokes. Selve designet blev da også ændret mere eller mindre radikalt, under processen, og jeg endte op med femten forskellige udgaver, hvoraf jeg var tvunget til at vælge imellem tre af dem, for at imødekomme mine egne krav til produktion.

Ovenfor ses det færdige design

Grafisk Design  
Grafisk Design  

Kernekompetence grafisk design.