Page 1

1

Vrei să lucrezi cu copiii și adolescenții?

Aici ai tot ce-ți trebuie!

Catalog 15

0 2014 - 2

www.edituraamec.ro


2

Cuprins Structura unei lecţii

2

Conţinutul unui pachet

3

Cărţi pentru învăţători

4

Evanghelizare

6

Lecţii biblice din Vechiul Testament

7

Lecţii biblice din Noul Testament

8

Lecţii biblice pentru creştere spirituală

9

Lecţii biblice doctrinare

10

Lecţii pentru ocazii speciale

11

Povestiri misionare

12

Lecţii pentru preșcolari

14

Lecţii pentru adolescenţi 15 Cadouri pentru copii

16

Învăţători bine echipaţi!

A-i învăţa pe copii Cuvântul lui Dumnezeu este o sarcină esenţială a bisericii. Ei trebuie îndrumaţi pe calea lui Dumnezeu, ca atunci când vor creşte mari să nu se abată de la ea (Proverbe 22:6). Însă lucrarea aceasta cere învăţătorului exigenţă în pregătire şi perseverenţă. În ciuda acestor lucruri, cel ce stăruie într-o predare calitativă va vedea că într-o zi eforturile sale vor fi răsplătite. De mai mulţi ani, AMEC se străduieşte să ofere învăţătorilor materiale de calitate, care să le faciliteze munca, dar şi să le ofere ajutor în procurarea lor prin oferte deosebite. În acest catalog, vei descoperi o gamă largă de materiale care ajută învăţătorii de copii, adolescenţi şi preşcolari în predarea la Grupurile Vestea Bună, şcoala duminicală, evanghelizări, tabere sau chiar în cadrul familial. Materialele prezentate în acest catalog se găsesc la Biroul Naţional AMEC. Comenzile se primesc online pe www.edituraamec.ro, prin email la amec.cef@gmail.com, telefonic 0269 229 994 / 0369 405 255 sau prin poştă la adresa AMEC, Calea Turnişorului nr 90, 550048, Sibiu. Pe site-ul www.edituraamec.ro găsiţi şi materiale în limba maghiară.

5 motive pentru a folosi site-ul 1. Este o modalitate ușoară de a cunoaşte toate materialele AMEC înainte de a face comanda. Pentru mai multe informaţii despre produs, dă click pe detalii. 2. Învăţătorii GVB înregistraţi pe site beneficiază de o reducere de 20%; 3. Anumite lecţii, cât și negativele unor cântări din pachete (după comandarea pachetului respectiv) se pot descărca direct de pe site; 4. Este uşor de observat care materiale sunt disponibile şi care nu; 5. Comanda şi plata se pot face online.

Structura unei lecţii 1. Text biblic Este textul de bază pe care a fost construită lecţia. 2. Adevăr central (AC) Povestirea este bogată în adevăruri ce pot fi predate, dar a fost ales un singur adevăr care să fie accentuat pe tot parcursul lecţiei. 3. Aplicaţie Aceasta arată copiilor nemântuiţi (ACN) sau celor mântuiţi (ACM) cum se aplică adevărul central (AC) la viaţa lor. 4. Verset de memorat Este un verset potrivit cu învăţătura lecţiei. 5. Ajutoare vizuale Ele pot fi pe planşe, flanelograf sau PowerPoint. În text este indicat momentul în care trebuie să fie folosite. Sunt sugerate și alte ajutoare vizuale ce pot fi confecţionate de învăţător. 6. Schița lecţiei Cuprinde introducerea, desfăşurarea evenimentelor, punctul culminant şi concluzia. Pe schiţă sunt marcate şi locurile unde apar adevărul central şi aplicaţiile (AC, ACN, ACM). 7. Textul detaliat al lecţiei are idei suplimentare în dreapta şi în stânga acestuia. 8. Întrebări pentru jocul recapitulativ Fiecare lecţie are pregătite 10-12 întrebări pentru jocul recapitulativ.


3

ConĹŁinutul unui pachet Caiet cu idei (A4): invitaĹŁii, notele cântărilor, explicaĹŁia jocurilor Č™i a activitÄƒĹŁilor, versetele de memorat ĂŽn format mic, foi de activitÄƒĹŁi, cartoane color cu adevărul central al fiecărei lecĹŁii, jocurile recapitulative Č™i o planificare a tuturor părĹŁilor din program. Cântări Č™i versete pe cartoane A3. Melodia cântărilor Ĺ&#x;i negativele se află ori pe CD-ul din pachet ori pe site. Pentru descărcarea negativelor folosiĹŁi codul lipit pe coperta caietului de idei. Anumite serii de lecĹŁii se vând numai cu pachet. Pentru a vă fi mai uĹ&#x;or să Ĺ&#x;tiĹŁi din ce se compune fiecare material, urmăriĹŁi simbolurile. simbol

đ&#x;““ đ&#x;“ş đ&#x;’ź ď‚ł

�

semnificaČ›ie planČ™e = imaginile lecĹŁiilor flanelograf = imaginile lecĹŁiilor pachet = versete, jocuri, cântări etc CD = imaginile ĂŽn PowerPoint Č™i textul lecĹŁiei tabără = caiete de lucru pentru copii

ViaĹŁa lui Ilie

ViaĹŁa lui Ilie

Ĺ&#x;i drept; /: Domnul este milostiv Dumnezeul nostru :/ este plin de ĂŽndurare.

l /: Iubesc pe Domnul, căci El aude Iubesc , eu m ul glas pe Domnul! e. el m le ri re ce Da, El Č˜i-a plecat urechea spre mine, de-aceea ĂŽl voi chema toată viaĹŁa mea . :/ Iubesc pe Domnul – 2

Editat de AsociaĹŁia Misionară

Iubesc pe Domnul – 1

ILIE, profetul Dumnezeului

celui viu

Editat de AsociaĹŁia Misionară

pentru Educarea Copiilor

A Ta este, Doamne, mărirea , puterea Č™i măreČ›ia , veČ™nicia Č™i slava ,

pentru Educarea Copiilor

Editat de AsociaĹŁia Misionară

pentru Educarea Copiilor


4

Cărți pentru învățători

Creștere spirituală

50 de ani și încă mai învăț

Împlinirea viziunii cerești (79 pagini, 14x21 cm)

(177 pagini, 14x21 cm)

Sam Doherty ne împărtăşeşte lecţii învăţate pe parcursul celor 50 de ani de lucrare. Iată câteva dintre ele: adevărul care schimbă vieţi, lucrarea Duhului Sfânt în evanghelizare, banii nu sunt o problemă, condiţiile extinderii lucrării etc.

Dumnezeu ne-a mântuit ca să-I slujim, să mărturisim despre El şi să câştigăm suflete pentru El. Citind această carte vei învăţa că Dumnezeu te pregăteşte prin diferite experienţe pentru o slujire mai eficientă pentru gloria Lui.

O lucrare eficientă cu copiii depinde de înţelegerea clară a doctrinei justificării prin credinţă. John Calvin spunea că doctrina justificării prin credinţă este balamaua pe care se sprijină religia. Sam Doherty prezintă această doctrină într-un mod simplu, clar și logic.

Relații și conducere

Îndrumări pentru familia creștină (88 pagini, 14x21 cm) Roy Harrison, tată a 4 copii, ne reaminteşte dorinţa cea mai mare a fiecărui părinte creştin – de a-și vedea întreaga familie trăind pentru Dumnezeu. El oferă îndrumări biblice despre importanţa timpului de părtăşie cu Dumnezeu în cadrul familiei, precum şi idei practice de activităţi, jocuri etc. care să ducă la consolidarea relaţiilor în familie.

(258 pagini, 14x21 cm)

(155 pagini, 14x21 cm)

Lucrătorii cu copiii, la fel ca echipajul unei corăbii, trebuie să lucreze împreună. În prima parte a cărţii, lucrătorii sunt chemaţi să vegheze asupra atitudinilor, a cuvintelor, umorului, reacţiilor lor etc. Partea a doua tratează probleme legate de conducere: calităţile şi răspunderile liderului, exemplul biblic de conducere, autoexaminare etc.

La un clic distanță

Mântuit doar prin credință

Problemele unui lucrător cu copiii și soluţia lui Dumnezeu

(56 pagini, 14x21 cm)

Cartea tratează subiectele: cauzele problemelor noastre, soluţiile pe care le încercăm, soluţia lui Dumnezeu la problemele noastre, rezultate experimentate, mărturii etc.


Instruire

Maturizare spirituală

Lecția biblică

Principiile predării

Cum să predai doctrine

În această carte Sam Doherty prezintă importanţa ucenicizării biblice: principiile lucrării de zidire, metodele lucrării de zidire, conţinutul lucrării de zidire, practica rugăciunii şi consilierea copiilor mântuiţi. Vei găsi în ea o sursă de binecuvântare, încurajare, ajutor şi inspiraţie.

Este esenţial ca fiecare învăţător de copii să aibă această carte, care prezintă detaliat pregătirea şi predarea unei lecţii biblice. Sunt date principii biblice şi îndrumări practice pentru învăţători.

Predarea este o artă, cu tehnicile şi principiile ei, pe care învăţătorul trebuie să le înveţe. Iată câteva dintre ele: dedicarea, motivaţia, pregătirea, înţelegerea, concentrarea, organizarea, explicarea, simplificarea, repetiţia, aplicarea, ilustrarea, vizualizarea, variaţia etc.

Cartea a fost scrisă cu scopul de a ajuta lucrătorii să mediteze la doctrinele biblice de bază şi să le predea copiilor într-un mod simplu, logic şi atractiv. Cea mai mare nevoie a copiilor este evanghelizarea combinată cu învăţătura consistentă, solidă din punct de vedere doctrinar.

Grupul Vestea Bună

Cum să predai lecții biblice

Arta ilustrării

(264 pagini, 14x21 cm)

(77 pagini, 14x21 cm)

Câteva din lucrurile prezentate în carte sunt: informaţii despre necesitatea, frecvenţa şi locul desfăşurării Grupului Vestea Bună, elementele componente ale programului, echipa, materialele folosite, menţinerea disciplinei, încurajarea participării regulate etc.

Este un studiu al principiilor şi metodelor de prezentare a lecţiei biblice. Câteva din subiectele tratate sunt: predarea eficientă cere timp, importanţa conţinutului, tehnica povestirii, scopul unei lecţii biblice, cum să găseşti și să aplici un adevăr central etc.

Această carte conţine povestiri scurte, care ajută la o mai bună înţelegere a învăţăturilor biblice despre: Dumnezeu, Duhul sfânt, Biserică, păcat, Biblie, mântuire, viaţa creştină, viitor. Peste 550 de povestiri care ilustrează 146 de adevăruri biblice.

Mulţi copii suferă astăzi pentru că societatea le este ostilă. Mulţi dintre ei sunt lăsaţi să facă ce vor, dar nu ştiu cum să îşi conducă viaţa. Alţii sunt victime ale abuzului sexual sau ale divorţului. Pentru a face faţă dificultăţilor, fiecare dintre ei are nevoie de mesajul mântuirii.

(224 pagini, 14x21 cm)

(60 pagini, 14x21 cm)

(99 pagini, 14x21 cm)

(269 pagini, 14x21 cm)

(178 pagini, 14x21 cm)

Mesaje Biblice pentru copii (2) (248 pagini, 14x21 cm)

Cartea conţine 136 de schiţe de lecţii simple, scurte, scrise cu scopul de a-i ajuta pe cei ce le folosesc să-i îndrume pe copii pe calea lui Dumnezeu.

100 întrebări și răspunsuri

Mesaje Biblice pentru copii (1)

(91 pagini, 14x21 cm)

(335 pagini, 14x21 cm)

Această carte răspunde în mod simplu şi practic celor mai arzătoare întrebări puse de cei care lucrează cu copiii: La ce vârstă poate un copil să creadă în Isus Hristos ca Mântuitor? Cât de mult trebuie să cunoască un copil pentru a putea fi mântuit? Cum pot să-i ajut pe copiii din grupul meu să se roage?

Schiţe de lecţii scurte, simple, pentru pastori, învăţători, părinţi şi lucrători cu copiii, destinate folosirii în biserică, familie, şcoală sau întâlniri în aer liber cu copiii. Mijloacele vizuale sugerate în această carte sunt la îndemâna oricui. Cuprinde 183 mesaje biblice pe înţelesul copiilor.

(190 pagini, 14x21 cm)

De ce să evanghelizăm copiii

5


6

Evanghelizare

Lecții

CunoaČ™terea lui Hristos đ&#x;““đ&#x;’ź

Minunata salvare đ&#x;““ď‚łđ&#x;’ź

(5 lecĹŁii, 25x33 cm)

(5 lecĹŁii, 34x24 cm)

LecĹŁii evanghelistice bazate pe cele 5 afirmaĹŁii „Eu sunt“ ale Domnului Isus: Păstorul cel bun, Lumina Lumii, ĂŽnvierea Ĺ&#x;i ViaĹŁa, Pâinea vieĹŁii, Calea, Adevărul Ĺ&#x;i ViaĹŁa. Ele corespund povestirilor: Oaia pierdută, Orbul Bartimeu, ĂŽnvierea lui Lazăr, ĂŽnmulĹŁirea pâinilor Ĺ&#x;i Ultima cină.

Aceste lecĹŁii te ajută să atragi atenĹŁia copiilor asupra nevoii lor de a fi mântuiĹŁi Č™i a căii pregătite de Domnul Isus pentru aceasta. ĂŽn această serie: Ioan Botezătorul arată Calea, Nicodim ascultă o ĂŽntâmplare, Zacheu ĂŽl găseČ™te pe Mântuitorul, Fiul risipitor ĂŽnvaĹŁÄƒ o lecĹŁie, Pavel Č™i Sila ĂŽn Filipi.

Un Salvator pentru tine

đ&#x;““ď‚łđ&#x;’ź

(5 lecĹŁii, 25x33cm)

Seria de lecĹŁii prezintă simplu, pe ĂŽnĹŁelesul copiilor, povestirile despre naČ™terea Domnului Isus, vindecarea unui om paralizat, judecata, răstignirea, ĂŽnvierea, ĂŽnălĹŁarea Č™i revenirea lui Hristos. Este potrivită copiilor care au puĹŁine cunoČ™tinĹŁe despre Dumnezeu.

ĂŽntors din drum

đ&#x;““đ&#x;’ź

(5 lecĹŁii, 33x24,5 cm)

Copiii ĂŽnvaĹŁÄƒ cum a schimbat Dumnezeu viaĹŁa unor oameni din Vechiul Č™i Noul Testament (Zacheu, MefiboČ™et, Noe, vistiernicul etiopian, Saul), Č™i cum poate să schimbe Ĺ&#x;i viaĹŁa lor, prin credinĹŁa ĂŽn Domnul Isus, Mântuitorul.

Cartea fără cuvinte đ&#x;““đ&#x;’ź (5 lecĹŁii, 34x24 cm)

Această serie arată clar planul de mântuire al lui Dumnezeu. Fiecare lecĹŁie se bazează pe una din culorile CărĹŁii fără cuvinte: pagina aurie (dragostea lui Dumnezeu Č™i cerul), pagina neagră (păcatul Č™i pedeapsa), pagina roČ™ie (calea mântuirii prin sângele Domnului Isus), pagina albă (viaĹŁa nouă) Č™i pagina verde (creČ™terea spirituală).

Broșuri

Cartea fără cuvinte Cartea fără cuvinte

(15x21 cm | 10,5x15 cm| 7,5x10,5 cm sau flip-flap 7,5x7,5 cm)

O cărticică folosită la a prezenta copiilor planul de mântuire cu ajutorul celor cinci culori. Cărticica este ĂŽnsoĹŁită de un text explicativ al fiecărei culori.

ĂŽl cunoČ™ti pe acest ĂŽmpărat?

Te ĂŽntrebi de ce?

(16 pagini, 17x12 cm)

(16 pagini, 17x12 cm)

O broČ™ură ce prezintă copiilor viaĹŁa Č™i lucrarea Domnului Isus. Copiii sunt ĂŽndemnaĹŁi Č™i să se ĂŽnscrie la Cursul Biblic prin CorespondenĹŁÄƒ sau pe site-ul amecpenet.com.

Această broČ™ură vorbeČ™te despre situaĹŁii dificile de viaĹŁÄƒ: dezastre, crize, violenĹŁÄƒ, moarte, divorĹŁul părinĹŁilor etc. cu care se confruntă mulĹŁi copii Č™i adolescenĹŁi. Oferă răspunsuri biblice la problema răului ĂŽn lume, Č™i ĂŽi ĂŽncurajează pe copii să se apropie de Isus Hristos.


Lecții biblice

Vechiul Testament

ĂŽnceputurile

Patriarhii

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

Moise (1)

Iosif

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź âœ?

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Acum când copiii sunt expuĹ&#x;i discuĹŁiilor contradictorii referitoare la originea lumii, ei trebuie să audă ĂŽnvÄƒĹŁÄƒtura curată a Cuvântului lui Dumnezeu. ĂŽn această serie: creaĹŁia, căderea ĂŽn păcat, Cain Č™i Abel, Enoh Č™i Noe.

Copiii vor vedea cum Dumnezeu a lucrat cu putere ĂŽn viaĹŁa patriarhilor Ĺ&#x;i Ĺži-a dus la ĂŽndeplinire planul Său. Ei vor ĂŽnvÄƒĹŁa să ĂŽČ™i pună toată ĂŽncrederea ĂŽn El. ĂŽn această serie: chemarea lui Avram, jertfirea lui Isaac, alegerea soĹŁiei lui Isaac, binecuvântarea lui Iacov Ĺ&#x;i Esau, fuga Č™i ĂŽntoarcerea lui Iacov.

Moise (2)

Iosua

Judecătorii

David (1)

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

Dumnezeu a dat poporului Său porunci de care trebuie să asculte Č™i copiii din zilele noastre. ĂŽn această serie: cele 10 porunci de la muntele Sinai, idolatria poporului Israel, iscoadele, păcătuirea lui Moise, Č™arpele de aramă Č™i schimbarea la faĹŁÄƒ.

Ajută-i pe copii să Č™tie cum să câĹ&#x;tige victorii ĂŽn viaĹŁa lor, pe măsură ce le povesteČ™ti cum a fost câĹ&#x;tigată victoria asupra ĹŁÄƒrii promise. Din această serie: chemarea lui Iosua, spionarea Ĺ&#x;i căderea Ierihonului, păcatul lui Acan, Č™iretlicul gabaoniĹŁilor Ĺ&#x;i Iosua ĂŽĹ&#x;i ia rămas bun de la popor.

David (2)

ĂŽmpăraČ›ii lui Iuda

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

đ&#x;““ď‚łđ&#x;’ź

Istoria lui David ĂŽi transpune pe copii ĂŽntr-o aventură interesantă Č™i ĂŽi ĂŽncurajează să-Č™i trăiască viaĹŁa de credinĹŁÄƒ ĂŽn mod victorios. ĂŽn această serie: David este urmărit de Saul, aducerea chivotului, David Č™i Bat-Č˜eba, David Č™i MefiboČ™et, răzvrătirea lui Absalom, Solomon ĂŽmpărat.

RetrăieČ™te ĂŽmpreună cu copiii succesul Č™i eČ™ecul mai multor ĂŽmpăraĹŁi (Iosafat, Ioas, Ezechia, Manase Č™i Iosia) Č™i ĂŽnvÄƒĹŁaĹŁi de la ei principii importante de viaĹŁÄƒ.

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Acest fiu preaiubit, Iosif, vândut de fraĹŁii lui, devine mai târziu guvernatorul Egiptului Č™i arată mare ĂŽndurare faĹŁÄƒ de fraĹŁii lui. ĂŽn această serie: Iosif, fiul preaiubit; Iosif vândut de fraĹŁii săi; Iosif, prizonier; Iosif răsplătit; Iosif ĂŽngrijeČ™te de familia sa.

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

Aceste lecĹŁii pun ĂŽn contrast ĂŽnfrângerile suferite de poporul lui Dumnezeu datorită neascultării lui, Č™i binecuvântările primite după pocăinĹŁa lui. ĂŽn această serie sunt lecĹŁii despre: Debora, Ghedeon, Samson Č™i Dalila etc.

Descrie aventura miraculoasă a vieĹŁii lui Moise, de la momentul ĂŽn care a fost pus ca bebeluČ™ ĂŽn coČ™ul de paie, până la momentul ĂŽn care a ajuns conducătorul poporului evreu. ĂŽn această serie: naČ™terea lui Moise, chemarea lui, ĂŽnceputul lucrării, urgiile, trecerea Mării RoČ™ii Č™i cârtirea poporului.

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

Păstorul devenit ĂŽmpărat. ĂŽn această serie: Israel cere un ĂŽmpărat, neascultarea lui Saul, Dumnezeu ĂŽl alege pe David ca ĂŽmpărat, David ĂŽl omoară pe Goliat, Saul caută să ĂŽl omoare pe David, David ĂŽi cruĹŁÄƒ viaĹŁa lui Saul. Copiii sunt ĂŽncurajaĹŁi să-L pună pe Dumnezeu pe primul loc ĂŽn viaĹŁa lor, să trăiască ĂŽn ascultare de El, să caute ajutorul Lui, Č™i să facă bine celor ce le fac rău.

7


8

Lecții biblice

Vechiul Testament

Ilie

Elisei

Neemia

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

Povestirea palpitantă a vieĹŁii lui Ilie arată copiilor modul ĂŽn care ei pot să experimenteze puterea lui Dumnezeu ĂŽn viaĹŁa lor. ĂŽn această serie: Dumnezeu ĂŽi poartă de grijă lui Ilie, disputa de pe muntele Carmel, descurajarea lui Ilie, Ilie este luat la cer, Ilie vorbeČ™te cu Domnul Isus.

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

Copiii ĂŽnvaĹŁÄƒ să fie dependenĹŁi de Dumnezeu. ĂŽn această serie: autoritatea lui Elisei, uleiul văduvei, fiul sunamitei, Naaman este vindecat de lepră, Elisei se ĂŽncrede ĂŽn protecĹŁia lui Dumnezeu la Dotan, ĂŽmpresurarea Samariei.

Estera

đ&#x;““đ&#x;’ź âœ?

đ&#x;““ď‚łđ&#x;’ź

Daniel

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź âœ? (6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Neemia reconstruieČ™te zidurile Ierusalimului, Ĺ&#x;i mâna lui Dumnezeu este peste el. ĂŽn această serie: rugăciunea, slujba Domnului pentru creĹ&#x;tini, ĂŽnfruntarea dificultÄƒĹŁilor cauzate de alĹŁii, Dumnezeu ĂŽi ajută pe copiii Săi să fie ĂŽnĹŁelepĹŁi Ĺ&#x;i ĂŽi ĂŽnvaĹŁÄƒ cum să-L lase pe El să le conducă viaĹŁa.

Curajul lui Daniel Č™i al prietenilor lui ĂŽi va ajuta pe copii să ĂŽnĹŁeleagă că trebuie să rămână neclintiĹŁi lângă Domnul, indiferent cât i-ar costa. ĂŽn această serie: puČ™i la ĂŽncercare de planul unui rege păgân, un vis misterios Č™i nebunesc, cuptorul ĂŽncins, mâna care scrie pe zid Č™i groapa cu lei.

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Această serie ĂŽi ajută pe copii să recunoască Č™i să aprecieze providenĹŁa lui Dumnezeu ĂŽn fiecare domeniu din viaĹŁa lor. ĂŽn această serie: Estera ajunge ĂŽmpărăteasă, Mardoheu refuză să se plece ĂŽnaintea lui Haman, groaza Ĺ&#x;i postul iudeilor, umilirea lui Haman, Estera intervine pentru poporului ei Č™i victoria finală a evreilor.

Noul Testament

Viața lui Hristos (1)

Viața lui Hristos (2)

Viața lui Hristos (3)

Viața lui Hristos (4)

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

Această serie de lecĹŁii poate fi folosită la programele de Crăciun, Ĺ&#x;i ĂŽn orice alt moment al anului. Cuprinde lecĹŁiile despre: ĂŽnČ™tiinĹŁarea Mariei, ĂŽngerii vestesc păstorilor naĹ&#x;terea Domnului, magii, copilăria Domnului Isus, botezul Lui, ispitirea ĂŽn pustie Č™i alegerea ucenicilor.

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

LecĹŁiile arată copiilor că Domnul Isus poate să le schimbe viaĹŁa, la fel cum a schimbat-o pe a celor care au crezut ĂŽn El. ĂŽn această serie: nunta din Cana, Nicodim, femeia samariteană, vindecarea fiului unui sutaĹ&#x;, orbul Bartimeu, ĂŽnvierea fiicei lui Iair.

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

Č˜tiu copiii ce minuni a făcut Domnul Isus când a fost pe pământ? Această serie relatează Ĺ&#x;ase dintre minunile făcute de El: ĂŽnmulĹŁirea pâinilor, potolirea furtunii, schimbarea la faĹŁÄƒ, vindecarea leprosului, tânărul bogat, Zacheu.

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

Tema acestei serii este ĂŽncheierea victorioasă a lucrării Domnului Isus pe pământ: intrarea ĂŽn Ierusalim, cina, suferinĹŁele Sale, răstignirea Č™i ĂŽnălĹŁarea. Serie recomandată Č™i pentru programele de PaČ™te.


CreČ™tere spirituală

Biserica, familia lui Dumnezeu

Lui Dumnezeu ĂŽi pasă când copiii sunt triČ™ti

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Această serie explică copiilor, din punctul de vedere al Bibliei, ce este biserica, Ĺ&#x;i ĂŽi ĂŽndeamnă să o preĹŁuiască aĹ&#x;a cum o preĹŁuieĹ&#x;te Domnul Isus. Din cuprins: Biserica vie (trup, clădire, mireasă, familie), Biserica din Ierusalim (I se ĂŽnchină lui Dumnezeu, ajută pe nevoiaČ™i, se roagă), Biserica din Antiohia (răspândeČ™te Evanghelia), Biserica din Troa (studiază Cuvântul, are părtÄƒČ™ie), Biserica ĂŽn război (persecuĹŁie, doctrine false, dezbinări).

Aceste lecĹŁii sunt foarte potrivite pentru copiii care trăiesc ĂŽn medii cu probleme. Dumnezeu ĂŽi iubeČ™te Č™i vrea să le poarte de grijă ĂŽn toate greutÄƒĹŁile vieĹŁii. ĂŽn această serie: Iefta (izgonit de ai săi), Rut (străina bine primită), Samuel (curat ĂŽntr-o lume murdară), Petru (să ĂŽnveĹŁi să-i ierĹŁi pe alĹŁii), Matei (dispreĹŁuit de alĹŁii).

đ&#x;““ď‚łđ&#x;’ź

đ&#x;““ď‚łđ&#x;’ź

Creșterea, planul lui Dumnezeu (1 și 2)

đ&#x;““(20 lecĹŁii, 21x29 cm)

Această carte a lui Sam Doherty vorbeĹ&#x;te despre: ĂŽnceputul vieĹŁii creĹ&#x;tine, biruinĹŁa asupra păcatului, citirea Cuvântului lui Dumnezeu, slujirea lui Dumnezeu, dărnicia, pace ĂŽn inimă, ce aĹ&#x;teaptă El de la tine etc.

Trăind după voia lui Dumnezeu

đ&#x;““đ&#x;’ź âœ?

(12 lecĹŁii, 21x29 cm)

Lumea ĂŽi ĂŽnvaĹŁÄƒ pe copii că sunt multe moduri acceptabile de a trăi, dar copiii trebuie să Ĺ&#x;tie că singura cale care duce spre cer este calea lui Dumnezeu. Această serie foloseĹ&#x;te versete Ĺ&#x;i exemple biblice pentru a-i ajuta pe copii să-Ĺ&#x;i dezvolte atitudini creĹ&#x;tine: ĂŽnfrânare, credinĹŁÄƒ, generozitate, smerenie, mulĹŁumire, răbdare, speranĹŁÄƒ, sârguinĹŁÄƒ, ĂŽncredere, mulĹŁumire Ĺ&#x;i iertare.

Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu

đ&#x;““ đ&#x;’ź (5 lecĹŁii, 29x21 cm)

Toate doctrinele se bazează pe faptul că Biblia este adevărată Ĺ&#x;i tot ce Ĺ&#x;tim despre Dumnezeu, despre noi ĂŽnĹ&#x;ine, despre mântuire Ĺ&#x;i despre trăirea creĹ&#x;tină Ĺ&#x;tim din Biblie. Tema acestor lecĹŁii scrise de Sam Doherty este: Dumnezeu ne vorbeĹ&#x;te, Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, Cuvântul lui Dumnezeu este etern, puternic, unic Ĺ&#x;i foarte deosebit.

Noul Testament

Pavel (1)

đ&#x;““đ&#x;’ź

Pavel (2)

đ&#x;““

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Aceste lecĹŁii ĂŽi conduc pe copii pe urmele paČ™ilor apostolului Pavel Č™i-i ĂŽnvaĹŁÄƒ să fie slujitori Č™i martori ai Domnului Isus. ĂŽn această serie: convertirea lui Pavel, comploturi Č™i eliberări, Pavel ĂŽn Listra, Evanghelia ajunge ĂŽn Europa, Pavel ĂŽn Atena.

Pavel a fost un martor neĂŽnfricat al lui Dumnezeu. ĂŽn călătoriile lui el a experimentat dificultÄƒĹŁile vieĹŁii misionare, dar a simĹŁit Ĺ&#x;i dragostea Č™i credincioČ™ia lui Dumnezeu, Č™i a mărturisit Evanghelia atât oamenilor simpli, cât Č™i ĂŽmpăraĹŁilor. Copilul va ĂŽnĹŁelege că Dumnezeu are grijă de el chiar Č™i ĂŽn cele mai grele situaĹŁii din viaĹŁa sa.

Primii creștini

đ&#x;““đ&#x;“ş đ&#x;’ź

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Copiii trebuie să Ĺ&#x;tie cum a luat naĹ&#x;tere Č™i cum s-a dezvoltat Biserica lui Hristos. LecĹŁiile ĂŽi invită să-L urmeze Č™i ei pe Hristos, Č™i să fie martori ai Lui. ĂŽn această serie: mormântul gol, coborârea Duhului Sfânt, vindecarea ologului de la poarta templului, Anania Č™i Safira, convertirea lui Corneliu.

9


10

Lecții biblice

Doctrinare

5 ĂŽntrebări importante

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

đ&#x;““ď‚ł

Imaginile sunt foarte frumoase. Această serie este destinată copiilor care cunosc puĹŁin din Biblie. Ele explică ĂŽntr-un limbaj simplu doctrinele esenĹŁiale ale Scripturii. ĂŽntrebările tratate: Cum ĂŽl poĹŁi cunoaČ™te pe Dumnezeu? Cum poĹŁi fi ĂŽmpăcat cu El? Cum poĹŁi fi sigur că eČ™ti mântuit? De ce te afli pe acest pământ?

Ce trebuie să Č™tie fiecare copil

đ&#x;““ď‚ł

Cunoaște Autorul (5 lecţii, 24,5x33 cm)

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Sunt lecĹŁii doctrinare de bază, ce pot fi folosite ca o completare a lecĹŁiei biblice sau ca lecĹŁie pentru preČ™colari. Subiectele tratate: Cine este Dumnezeu? Ce este păcatul? Cine este Domnul Isus? Ce a făcut Mântuitorul Isus? Ce este Biblia?

đ&#x;““ď‚łđ&#x;’ź

Duhul Sfânt este Autorul Sfintei Scripturi. Această serie de lecĹŁii prezintă copiilor o ĂŽnvÄƒĹŁÄƒtură de bază despre Duhul Sfânt: cum Č™i cine este El, ne-a dăruit Biblia, ne dăruieČ™te viaĹŁa, este ĂŽnsoĹŁitorul creČ™tinului, dă putere copiilor lui Dumnezeu.

Ce este rău cu lumea aceasta

đ&#x;““(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Biblia ne ĂŽnvaĹŁÄƒ că orice om, indiferent de vârstă, este păcătos. ĂŽn această carte sunt prezentate ĂŽn mod practic câteva principii biblice care ajută la explicarea Ĺ&#x;i aplicarea doctrinei biblice despre păcat.

ĂŽntrebări, ĂŽntrebări

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

đ&#x;““

O serie de cinci lecĹŁii simple, evanghelistice Ĺ&#x;i doctrinare, destinată ĂŽn mod special copiilor care nu au cunoĹ&#x;tinĹŁe biblice. LecĹŁiile tratează subiectele: Cum putem fi iertaĹŁi? Cum putem fi altfel? Cum putem fi liberi? Cum putem fi siguri? Cum putem fi fericiĹŁi?

Cum este Dumnezeu (5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Creație și evoluție

(10 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

đ&#x;““

Autorul acestei cărĹŁi, Sam Doherty, profesor de geografie Ĺ&#x;i geologie, a scris această serie de 10 lecĹŁii prin care copiii pot fi ĂŽnvÄƒĹŁaĹŁi că Dumnezeu este Creatorul Universului Ĺ&#x;i că teoria evoluĹŁiei este falsă.

đ&#x;““

Cinci lecĹŁii prin care copiii pot ĂŽnvÄƒĹŁa despre natura lui Dumnezeu. Din cuprins: Dumnezeu este sfânt, dragoste, atotputernic, ĂŽnĹŁelept Ĺ&#x;i credincios.

Romani

đ&#x;““ď‚ł

(6 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

LecĹŁiile conĹŁin explicaĹŁia, ĂŽn termeni simpli, a Ĺ&#x;ase din marile doctrine pe care apostolul Pavel ni le-a prezentat ĂŽn cartea Romani: condamnarea, justificarea, sfinĹŁirea prin lucrarea Duhului Sfânt, alegerea, trupul lui Hristos (Biserica) Ĺ&#x;i lucrarea creĹ&#x;tinului.

Cine este Dumnezeu (5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

đ&#x;““

ĂŽn această carte Sam Doherty tratează temele: existenĹŁa, unitatea, Trinitatea, natura lui Dumnezeu, Č™i lucrarea Lui ĂŽn creaĹŁie, providenĹŁÄƒ Ĺ&#x;i răscumpărare.

Domnul Isus Cristos (5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

đ&#x;““đ&#x;’ź

Scopul principal al acestor lecĹŁii este de a prezenta simplu Ĺ&#x;i clar mari adevăruri legate de Persoana Ĺ&#x;i lucrarea Domnului Isus. Fiecare lecĹŁie prezintă un aspect diferit al Persoanei Ĺ&#x;i lucrării Sale – Fiu al lui Dumnezeu, Om, ĂŽnvÄƒĹŁÄƒtor, Preot Ĺ&#x;i ĂŽmpărat.


Ocazii speciale

Alegerea lui Iuda

đ&#x;““đ&#x;’ź

(8 planĹ&#x;e, 21x29,6 cm.)

LecĹŁia prezintă trădarea Domnului Isus de către Iuda Ĺ&#x;i sfârĹ&#x;itul lui tragic, datorită alegerii greĹ&#x;ite pe care a făcut-o. LecĹŁia a fost scrisă cu scopul de a arăta copilului nemântuit că numai Domnul Isus poate să-i ierte păcatul, iar celui mântuit, că el trebuie să ia decizii care să-L onoreze pe Dumnezeu.

ĂŽntotdeauna adevărat

đ&#x;““ đ&#x;’ź (8 planĹ&#x;e, 21x29,6 cm.) Cuvântul lui Dumnezeu este ĂŽntotdeauna adevărat. ExplicaĹŁia dată de Domnul Isus celor doi ucenici pe drumul spre Emaus arată că Dumnezeu a ĂŽmplinit planul Său, conform celor scrise ĂŽn Scripturi, Ĺ&#x;i L-a trimis pe Domnul Isus pentru a ne ierta de păcat.

Lecții de Paște

Cea mai măreaČ›Äƒ povestire

đ&#x;“şđ&#x;’ź ď‚ł

(10 imagini, 57x57 cm.)

Este o lecĹŁie despre răstignirea Ĺ&#x;i ĂŽnvierea Domnului Isus. Povestirea se derulează pe măsură ce imaginile sub formă de puzzle sunt fixate pe tablă. LecĹŁia poate fi folosită la grupuri mari.

Sărbătorile sunt ocazii potrivite pentru a ajunge cu Evanghelia la copii noi. Putem să ne deschidem casele, bisericile, sau ĂŽnchiria un spaĹŁiu neutru pentru a organiza un Grup de Crăciun sau de PaČ™ti. Sunt pregătite materiale pentru programul de Crăciun/PaČ™ti Ĺ&#x;i conĹŁin lecĹŁii biblice Ĺ&#x;i un pachet cu materiale suplimentare. Pachetul conĹŁine: invitaĹŁii, propunere de program, adevăr central, verset Č™i cântec ilustrat, idei de lucru manual, joc recapitulativ.

Mesajul unei stele

Dacă ai fi văzut ce am văzut eu

đ&#x;“ş đ&#x;’ź (figuri de decupat)

đ&#x;““ đ&#x;’ź (mÄƒČ™ti pentru 4 personaje)

Este povestea Crăciunului, din perspectiva magilor veniĹŁi să I se ĂŽnchine Mântuitorului.

O lecĹŁie spusă cu ajutorul a patru personaje care ĂŽi ajută pe copiii să ĂŽnĹŁeleagă adevărata semnificaĹŁie a Crăciunului.

Păstorul cel bun

đ&#x;““đ&#x;’ź

(8 planĹ&#x;e color, 21x29,6 cm.)

Domnul Isus este prezentat ca fiind Păstorul cel bun, care are grijă de noi, oile Sale, Č™i cum poate cineva să devină o oaie ĂŽn turma Sa.

LecČ›ii de Crăciun

Lumina lumii

Mântuitorul promis

đ&#x;“ş đ&#x;’ź (figuri de decupat)

đ&#x;““đ&#x;’ź ď‚ł

La Crăciun Dumnezeu ne-a dăruit Lumina care ne dă viaĹŁa.

(11 imagini pe o planĹ&#x;ă, format A3 pliat)

LecĹŁia prezintă profeĹŁii ale Vechiului Testament despre naČ™terea Domnului Isus, care s-au ĂŽmplinit cu exactitate.

11


12

Ocazii speciale

Alte ocazii

Omul de afaceri

al lui Dumnezeu

đ&#x;““(8 planĹ&#x;e, 21x30 cm) R.G. LeTourneau este omul căruia i-a plăcut să dăruiască. Copiii ĂŽnvaĹŁÄƒ că Dumnezeu a dăruit totul; El poate să Se ĂŽngrijească de nevoile lor, dacă ĂŽl pun pe El pe primul loc ĂŽn viaĹŁÄƒ.

Învinge-ți dușmanul

Secretul pepenelui

đ&#x;““(8 planČ™e, 21x30 cm)

IonuĹŁ ĂŽČ™i petrece vacanĹŁa la ĹŁară, Č™i acolo bunicul ĂŽi spune secretul pepenelui: Evanghelia explicată cu ajutorul culorilor pepenelui.

Lecții cu obiect (1, 2)

đ&#x;““(cu 12 Č™i 14 lecĹŁii, 21x30 cm) LecĹŁiile biblice pot fi predate Ĺ&#x;i cu ajutorul obiectelor. Temele lecĹŁiilor: originea păcatului, credinĹŁa, siguranĹŁa ĂŽn Hristos, slujirea, mărturisirea, statornicia, părtăĹ&#x;ia, dragostea lui Dumnezeu, rugăciunea, Satana, cele trei persoane ale TrinitÄƒĹŁii etc.

đ&#x;““

(8 planĹ&#x;e , formează un puzzle, 24,5x33 cm)

Obiectivul acestei lecĹŁii este să-i ajute pe copii să ĂŽnĹŁeleagă că Satana este un duČ™man de temut Č™i să ia măsurile necesare pentru a-i sta ĂŽmpotrivă, cu ajutorul Duhului Sfânt.

Chemarea lui Ieremia

đ&#x;““(10 planĹ&#x;e, 24,5x33 cm)

Copiii pot medita la felul ĂŽn care lucrează Dumnezeu ĂŽn viaĹŁa lor, precum olarul care modelează lutul pentru a obĹŁine un vas frumos.

PăzeČ™te-Č›i inima

đ&#x;““(figuri de decupat) Copilul mântuit ĂŽnvaĹŁÄƒ să ĂŽČ™i păzească inima de atacurile lui Satana, care vin sub forma cuvintelor murdare, a influenĹŁelor dăunătoare ale mass-mediei etc. El ĂŽnvaĹŁÄƒ trei principii pentru a rezista ispitelor.

Povestiri misionare

Lecții individuale Madugu

đ&#x;““(12 planĹ&#x;e, 33x24,5 cm) Un băieĹŁel din Nigeria se converteČ™te prin intermediul CărĹŁii fără cuvinte Č™i devine un mic misionar. Cum au ĂŽnvÄƒČ›at diecii să

dăruiască đ&#x;““(8 planĹ&#x;e, 21x30 cm) Dr. Mouw lucrează printre dieci, un popor ce locuieČ™te pe insula Borneo. El Č™tie că principiul zeciuielii se aplică Č™i celor săraci. ĂŽn urma ascultării lor, Dumnezeu i-a binecuvântat mai mult decât Č™i-au imaginat ei.


Povestiri misionare

Un om pentru planul lui Dumnezeu

đ&#x;““(8 planĹ&#x;e, 21x30 cm) Jim Elliot este cunoscut ca misionarul care Ĺ&#x;i-a pierdut viaĹŁa, ĂŽncercând să ajungă la indienii Auca din Ecuador.

Întâlnește un bun samaritean

đ&#x;““(8 planĹ&#x;e, 21x30 cm)

Copiii ĂŽnvaĹŁÄƒ că a te naČ™te ĂŽntr-o familie de creČ™tini sau a face fapte bune nu te face creČ™tin. Trebuie să-L primeČ™ti pe Isus ca Mântuitor, iar El te poate folosi pentru a veni ĂŽn ajutorul copiilor săraci din ĹŁÄƒrile ĂŽndepărtate, aČ™a cum l-a folosit pe Franklin Graham, fondatorul organizaĹŁiei Samaritan’s Purse.

Lecții individuale

Dumnezeu vorbeČ™te ĂŽn fiecare limbă

đ&#x;““(8 planĹ&#x;e, 21x30 cm) Povestea fondatorului organizaĹŁiei Wycliffe Bible Translators. ĂŽnvaĹŁÄƒ-i pe copii că Dumnezeu vrea ca fiecare om să cunoască Vestea Bună.

De la vapor la mal

đ&#x;““(8 planĹ&#x;e, 21x30 cm)

Fondatorul organizaĹŁiei „Operation Mobilization“ a avut dorinĹŁa să evanghelizeze cât mai mulĹŁi oameni, prin distribuirea de literatură. Lucrarea aceasta este făcută acum cu ajutorul vapoarelor.

Serii de lecĹŁii O viaČ›Äƒ nouă pentru Linda

đ&#x;““(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Este povestea unei fetiĹŁe nordafricane care locuia ĂŽn FranĹŁa. Ea a participat la un GVB Č™i o tabără, a auzit vorbindu-se despre Domnul Isus Ĺ&#x;i Ĺ&#x;i-a predat Lui viaĹŁa. Este o modalitate excelentă pentru copii să ĂŽnveĹŁe despre alte culturi.

đ&#x;““ď‚ł

William Carey đ&#x;““ď‚ł

Charles Studd đ&#x;““ď‚ł

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Acest cizmar a dus Biblia ĂŽn India Č™i a tradus-o ĂŽn 44 de dialecte. Povestirea arată copiilor că ascultarea de Dumnezeu, ĂŽn ciuda greutÄƒĹŁilor, aduce binecuvântarea.

Acest pionier pe câmpul de misiune a renunĹŁat la confort, sănătate Č™i familie, pentru a-L glorifica pe Dumnezeu, ducând Evanghelia popoarelor care nu auziseră despre ea. El este un exemplu de dragoste arzătoare pentru Dumnezeu Č™i pentru cei pierduĹŁi.

Familia lui Corrie a adăpostit pe evrei la ei acasă ĂŽn timpul celui de-al doilea război mondial. Corrie a fost arestată Č™i ĹŁinută prizonieră ĂŽntr-un lagăr nazist, unde a rămas credincioasă lui Dumnezeu. După eliberare a devinit misionară.

Corrie Ten Boom

ĂŽngerul Amazonului

đ&#x;““(5 lecĹŁii, 24,5x33 cm)

Este povestirea vieĹŁii doctorului Bill Woods, misionar ĂŽn Brazilia. A fost numit „Înger“ de o femeie care fusese oarbă 9 ani, Ĺ&#x;i căreia, ĂŽn urma unei operaĹŁii, i-a redat vederea. Copiii ĂŽnvaĹŁÄƒ să ducă oamenilor Evanghelia, dar Ĺ&#x;i să-i ajute ĂŽn nevoile Ĺ&#x;i suferinĹŁele lor.

13


14

PreĹ&#x;colari

Creația, pe Înțelesul preșcolarilor

Isus, Fiul lui Dumnezeu, pe Înțelesul preșcolarilor

Lucrarea Mântuitorului, pe Înțelesul preșcolarilor

Minunile Domnului Isus, pe Înţelesul preșcolarilor

đ&#x;““(6 lecĹŁii 21x29,6 cm.)

đ&#x;““(6 lecĹŁii 21x29,6 cm.)

đ&#x;““(6 lecĹŁii 21x29,6 cm.)

đ&#x;““(6 lecĹŁii 21x29,6 cm.)

Aceste lecĹŁii descriu ĂŽn termeni simpli ce a făcut Dumnezeu ĂŽn fiecare dintre cele 6 zile ale creaĹŁiei.

LecĹŁiile descriu viaĹŁa Domnului Isus, de la naČ™tere până la alegerea celor 12 ucenici. Recomandată pentru programele de Crăciun.

ĂŽn această serie: intrarea triumfală a Domnului Isus ĂŽn Ierusalim, suferinĹŁele, moartea, răstignirea, ĂŽnvierea Ĺ&#x;i ĂŽnălĹŁarea Lui. Recomandată pentru programele de PaČ™te.

ĂŽn lecĹŁii scurte, simple, presărate cu activitÄƒĹŁi legate de ĂŽnvÄƒĹŁÄƒtură, copiii ĂŽnvaĹŁÄƒ despre vindecarea unui om paralizat, vindecarea orbului Bartimeu, potolirea furtunii, ĂŽnmulĹŁirea pâinilor, ĂŽnvierea fiicei lui Iair Ĺ&#x;i ĂŽnvierea lui Lazăr.

Idei de lucru manual

Versete biblice pentru preșcolari

Metode de predare pentru preșcolari

đ&#x;““(21x29,6 cm.)

đ&#x;““(21x29,6 cm.)

Sunt 14 versete biblice, formate din imagini, simboluri, unele conĹŁinând Ĺ&#x;i câteva cuvinte. ĂŽn felul acesta versetele vor fi mai uĹ&#x;or de explicat copiilor Ĺ&#x;i ĂŽi vor ajuta să Ĺ&#x;i le amintească.

Materialul conĹŁine textul cu explicaĹŁiile Ĺ&#x;i un set de 36 planĹ&#x;e cu figuri colorate. Cu ajutorul lor poĹŁi construi ĂŽmpreună cu copiii scene din lecĹŁii cu case, palmieri, oameni, lacuri, etc. ajutându-i astfel să reĹŁină Ĺ&#x;i să ĂŽnĹŁeleagă mai bine povestirea.

đ&#x;““(88 pagini21x29,6 cm.) Sunt 30 de idei pentru povestiri din Vechiul Testament, Ĺ&#x;i 24 pentru cele din Noul Testament. Prin decupare, colorare, lipire Ĺ&#x;i desenare preČ™colarii ĂŽnvaĹŁÄƒ Č™i reĹŁin mai uĹ&#x;or lecĹŁia predată.

Zilele Creației (carte de colorat 16 pagini, 16x16 cm)

Cartea conĹŁine imagini despre ce a creat Dumnezeu ĂŽn fiecare zi, precum Ĺ&#x;i o poezie despre creaĹŁie.

ĂŽn fiecare zi cu Dumnezeu (1)

ĂŽn fiecare zi cu Dumnezeu (2)

ĂŽn fiecare zi cu Dumnezeu (3)

Domnul Isus e viu

(meditaĹŁii pentru 30 de zile, 14x21 cm)

(meditaĹŁii pentru 30 de zile, 14x21 cm)

(meditaĹŁii pentru 30 de zile, 14x21 cm)

(carte de colorat 16 pagini, 16x16 cm)

A fost scrisă pentru copiii cu vârsta ĂŽntre 6 Č™i 9 ani. Tratează subiectele: creaĹŁia, căderea ĂŽn păcat, potopul lui Noe, chemarea lui Avraam, credincioĹ&#x;ia lui Iosif, chemarea lui Moise Ĺ&#x;i darea legii.

Tratează subiectele: naĹ&#x;terea Domnului Isus, vizita păstorilor Ĺ&#x;i a magilor, Isus ĂŽn templu la vârsta de 12 ani, botezul Ĺ&#x;i ispitirea, chemarea ucenicilor, lumina lumii, iubirea duĹ&#x;manilor, rugăciunea Tatăl nostru, iertarea, ĂŽngrijorările etc.

MeditaĹŁii inspirate din povestirile biblice: vindecarea leprosului, vindecarea slăbănogului, pilda semănătorului etc. Fiecare meditaĹŁie cuprinde câteva versete biblice, o explicaĹŁie scurtă Ĺ&#x;i o activitate simplă: imagine de colorat, labirint, mesaj codat, cuvinte ĂŽncruciĹ&#x;ate etc.

Cartea conĹŁine imagini de colorat despre ĂŽnvierea Domnului Isus Ĺ&#x;i o poezie legată de acest subiect.


Adolescenți Despre manualele de adolescenţi Manualele de adolescenţi au fost pregătite pentru a preda celor cu vârsta între 11 și 15 ani, dar sunt ușor adaptabile și pentru cei mai mari. Se adresează atât adolescenţilor mântuiţi, cât și celor care încă nu s-au predat Domnului. Manualele: Dumnezeu spune, Calea lui Dumnezeu, Soldatul Creștin, Lumea și Urmează-L pe Isus, aparţin aceleași serii și conţin fiecare 12 studii tematice cu material suficient pentru a fi împărţit în două părţi. Manualul Iacov este un studiu în 10 părţi din cartea Iacov. Toate manualele au un CD cu foi de lucru și ajutoare vizuale, în format alb negru și color.

Dumnezeu spune

Calea lui Dumnezeu

Soldatul creștin

Lumea

(12 lecţii, 21x30 cm)

(12 lecţii, 21x30 cm)

(12 lecţii, 21x30 cm)

(12 lecţii, 21x30 cm)

În această serie: Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, cum studiem Biblia, cele 10 porunci, Persoana și lucrarea lui Hristos.

Manualul tratează subiectele: calea care duce la Dumnezeu, barierele și binecuvântările, timpul de părtășie, roada Duhului Sfânt, autoritatea, lucrurile materiale, conduita morală, timpul. Îi invită pe adolescenţi să se dedice cu toată fiinţa lor căii lui Dumnezeu.

Adolescenţii învaţă că creştinii sunt într-un război spiritual, în care este necesar să poarte o anumită armură. Este prezentată detaliat fiecare parte a armurii cu care Dumnezeu dorește să îi îmbrace. Acest manual a fost scris pe baza textului din Efeseni 6.

Sunt studii despre creaţie, căderea în păcat, ispită, trăirea unei vieţi noi împreună cu Dumnezeu, sfinţirea vieţii, comparaţie între creştinism şi alte religii şi pregătirea pentru misiune.

Urmează-L pe Isus

Iacov

20 mesaje pentru adolescenți

(12 lecţii, 21x30 cm)

(10 lecţii, 21x30 cm)

Lecţii despre viaţa a cinci dintre ucenicii și oamenii care l-au însoţit pe Domnul Isus: Ioan, Petru, Maria, Iuda și Andrei, și ce trebuie să învăţăm din viaţa fiecăruia.

Iacov este campionul creștinismului practic. El abordează subiecte practice: încercările, ispitele, favoritismul, puterea limbii, conflictele, întoarcerea lui Hristos, rugăciunea etc.

(20 lecţii)

Lecţiile se adresează adolescenţilor mântuiţi şi nemântuiţi. Dintre subiectele tratate: existenţa lui Dumnezeu, Biblia, Domnul Isus, mântuirea, alegerea căii, viitorul, misiunea etc.

15


16

Cartea întrebărilor cu med it

ații

Pentru copii

Meditaţii pentru 60 de zile Dumnezeu îi invită pe copii să petreacă în fiecare zi un timp cu El. Acestea vor fi cele mai preţioase minute din zi, deoarece atunci vor putea să-L cunoască mai mult pe Dumnezeu și vor ști cum să umble pe calea Sa. Cărţile se adresează copiilor cu vârsta între 8-12 ani, dar pot fi utile și celor mai mari. Sunt disponibile 14 volume, dintre care primele două se distribuie gratuit. Pentru comenzi mai mari, contactaţi-ne pentru a beneficia de oferta noastră.

Din cuprins * un verset de memorat * un pasaj de citit * o meditaţie legată de pasajul respectiv * aplicaţie legată de meditaţia citită * un exemplu de rugăciune

Table de flanelograf și map

e

Mape plastic Tablă flanelograf

Tablă specială pentru lecţiile pe flanelograf. Este acoperită cu flanel și are suport din placaj.

Păstrează planşele şi cartoanele A3 în perfectă stare şi te ajută la transportul acestora. Sunt foarte rezistente.


Cadouri La AMEC găsiţi pixuri imprimate, semne de carte, abţibilduri, brelocuri etc. Vizitează site-ul sau contactează Biroul Naţional pentru a afla ce este disponibil.

CD Isus pe copii iubește CD-ul cuprinde 25 cântări pentru copii şi a fost înregistrat pentru a ajuta învăţătorii care predau la şcoala duminicală sau în Grupurile Vestea Bună. Cântările sunt interpretate de corul de copii „Luminiţa“ al Asociaţiei „Lumina Lumii“.

DVD Nașterea Domnului Isus O producţie a studioului ASEBA (Germania) în colaborare cu editurile Samariteanul, Strigătul de la miezul nopţii şi AMEC. DVD-ul conţine înregistrarea povestirii naşterii Domnului (14 minute) şi resurse pentru îmbogăţirea programului de Crăciun pentru copii (idei de jocuri, cântări, versete, idei de lucru manual, şabloane, povestiri suplimentare etc.)

17

Catalog AMEC 2014  

Catalogul cu materialele AMEC 2014

Catalog AMEC 2014  

Catalogul cu materialele AMEC 2014

Advertisement