Page 1

EDITIE DE COLECTIE | NUMARUL 1 | REVISTA ONLINE IN CONCEPTIA WEDDINGSTAFF.RO

FOTOGRAFIE DE NUNTA PENTRU MIRESE ISTETE

NU SUNT FOTOGENICA? FOTOGRAFII, NU POZE! SARA FOTO

| MARIUS FRIM | MARIUS CHITU | ADORA STUDIO | IMAGIA | RARES PULBERE | DANIEL CHINDEA


Aristocrat Events www.aristocrat-events.ro

Jariștea www.jaristea.ro Exclusive Romania www.exclusiveromania.com Let’s Dance www.letsdance.ro Make-up Wizard Hair Wizard www.hairwizard.ro Bria Design www.briadesign.ro SoapMill www.soapmill.ro Unikt Media www.unikt.ro

ECHIPA THE.MAG

Chief Editors Daniel Chindea Cristian Paraschiv Coperta: Daniel Chindea (mulțumim Loredana Chesnoiu) www.themag.pro

Contact

info@themag.pro

facebook.com/themag.pro 0752.468.468

foto: danielphotography.ro

INVITATI


de ce?

CUPRINS

Motiv de gândire

7

SaraFoto 9 Fotografii, nu poze!

21

Marius Frim

24

Marius Chițu

32

Adora Studio

43

Nu sunt fotogenică

52

Imagia

56

Rareș Pulbere

67

Daniel Chindea

78

Premiul THE.MAG

90

Notă

Toate imaginile publicate în THE.MAG aparțin autorilor de drept. Orice reproducere fără autorizare scrisă este interzisă. Copyright WeddingStaff 2012

Am putea inventa o mie de motive pentru care a apărut THE.MAG. Toate ar putea fi adevărate. Dar realitatea este că era nevoie de o revistă ca a noastră! TU aveai nevoie de o revistă care să îți ofere într-un singur loc povești cu final fericit, exact ca și povestea ta. An de an, fotografii de nuntă descriu, în imagini, povești moderne, romantice, clasice sau îndrăznețe. WeddingStaff, comunitatea fotografilor de nuntă din România, a creat un concept unic în țara noastră și a adunat sub o singură umbrelă cei mai buni fotografi de nuntă. De aici și până la editarea unei reviste special creată pentru tine nu a mai fost decât un singur pas. THE.MAG a apărut pentru că noi am dorit să îți arătăm talentele ascunse ale fotografilor de nuntă, mândri exponenți ai unei arte din ce în ce mai apreciată în România. THE.MAG, prima și singura revistă a fotografilor de nuntă din România, este rezultatul eforturilor noastre, ale celor de la WeddingStaff, de a îți oferi într-un singur loc imagini superbe, fotografi talentați, idei pentru nunta ta perfectă și multă bunădispoziție. Descoperă THE.MAG pagină cu pagină și împărtășește-o cu prietenele tale! Și pentru că acest prim număr este de colecție, te invităm să participi la concursul nostru Princeps. Spune-ne părerea ta despre revistă, scrie-ne ce ai vrea să găsești în următoarele numere și ce informații te-ar interesa. Așteptam chiar și aprecieri legate de imagini, articole și “aerul” THE.MAG. Ne poți scrie pe pagina facebook.com/the.mag, pe adresa office@weddingstaff.ro sau ne poți contacta la numărul de telefon 0752.468.468. Avem și premii de colecție, în valoare de peste 450 Euro. Află mai multe în pagina 90 a revistei. Cu pasiune pentru frumos, Echipa THE.MAG Daniel Chindea și Cristian Paraschiv

3


Str. Petofi Sandor 8 Bucuresti sector 1 021-222 20 40 0721-40 42 08


THE.MAG

fotografie de Andreea Retinschi

rochii de mireasa unicat

5


Există șansa unei virtuozități în spațiul fotografic destinat reuniunii dintre cei doi. Spun șansa pentru că socialul românesc luptă împotriva firescului cu grația unei cizme înnoroite.


THE.MAG

motiv de gândire

Dacă vrei naturalețe în imagini, trebuie să fii pregătit sa o oferi. Ori ochii celorlalți se opun în permanență: stai drept, nu plânge, fii demn, salută, pune-ți sacoul, nu transpira, nu râde. Și fotograful cu intenții bune așează gândul în ocular și speră la realitate. Ca la știrile de la 5. Însă mai nimic nu se întâmplă.

picture you instead cu Daniel Chindea fotografie: danielphotography.ro

De aia vin și spun: te vreau așa cum ești. Fără inhibiții! 

7


private

honeymoon

adviser exclusive romania

you need professional inspiration for your honeymoon

office@exclusiveromania.com www.exclusiveromania.ro Europe in greatest detail, US and Asia. You ask, we’ll provide the best answers


THE.MAG

amore / more / ore / re

sarafoto www.sarafoto.ro foto: SaraFoto

“Suntem un cuplu de îndrăgostiți. Unul de altul, de oameni, de viață.”

9


THE.MAG

Fotografia pentru noi este limbajul amintirilor. Este acea bucată de hârtie care surprinde o fărâmă de istorie, pe care poți s-o ții în mână ori de câte ori vrei să te întorci in timp. O parte tangibilă a trecutului fiecărui om, fiecărui moment. Iar faptul că o putem realiza cu mâinile noastre ne încantă și ne inspiră.

11


Celebrăm iubirea și frumusețea fiecărui om pe care îl fotografiem. În zilele de sărbătoare ale clienților prietenilor noștri, suntem mai mult decât fotografi. Suntem acolo ca să vă facem viața mai ușoară, să vă încurajăm, să vă sprijinim. Fotografierea evenimentului vostru este doar o parte a muncii noastre. Cea mai mare parte este cea în care suntem prietenii voștri, confidenții voștri, ajutorul vostru. Asta e menirea noastră și nimic nu ne va împiedica vreodată să dăm tot ce avem mai bun în noi pentru ca cei din fața aparatului să se simtă frumoși, relaxați, fericiți.

12


THE.MAG Amore, more, ore, re (prin iubire, prin comportament, prin vorbe și prin fapte) Se spune că până ce nu devii părinte, cel mai important și frumos lucru în viața aceasta e momentul în care te căsătorești! Și bineînțeles că atunci îi vrei aproape pe cei mai apropiați, pe cei care te-au făcut să râzi când în suflet îți ploua, pe cei care ți-au împărtășit fiecare bucurie ca și cum ar fi a lor; adică pe cei care-ți fac viata mai frumoasă, pe cei care ți-au dovedit la un moment dat, într-un fel sau altul, că merită să-i lași aproape de inima ta. Printre ei, cei iubiți și dragi, se află și alții... Unii sunt invitați, alții sunt doar la serviciu, făcându-și meseria. Asa sunt și Nicole și Dani. În fiecare Sâmbătă și Duminică, iau parte la cel mai important moment din viața unor oameni care i-au ales pe ei să imortalizeze momentul! Așa se pare! De fapt, realitatea e cu totul alta! Ei reușesc, printr-o modalitate străină nouă :), să cucerească fiecare pereche pe care o fotografiază. Reușesc să treacă din categoria oamenilor aflați la serviciu, în cea a oamenilor apropiați sufletului, a celor care ți-au facut viața mai frumoasa! Așa a fost la noi și suntem siguri că nu poate fi altfel cu ceilalți.

15


www.sarafoto.ro

THE.MAG

17


THE.MAG

Dani și Nicole sunt cea mai frumoasă dovadă că dragostea nu cunoaște mânie și supărare. Cu ei nu ai cum să ai probleme în ziua nunții sau în preajma ei! Nu ai cum să nu râzi și de ce merge altfel decât iți doreai, căci au talentul să găsească frumosul în fiecare lucru. Te fac să uiți de emoții, de stres și orice altceva ar putea să-ți strice dispoziția. Sunt veseli, energici, joviali și glumeți! Sunt tot timpul bine intenționați și își doresc mereu să-ți fie pe plac, iar astfel incearcă tot timpul să te surprindă cu diferite amănunte; amănunte la care probabil nici nu te gândeai că sunt capabile să-ți provoace atâta veselie sau chiar fericire uneori! Și aceștia sunt ei ca oameni! Ca fotografi... sunt profesioniști desăvârșiți! În ceea ce privește fotografiile făcute de ei, cuvintele ar fi de prisos... albumele noastre sunt dovada! :) Așadar: amore, more, ore, re!

Nicole și Dani

19


Peste ani si ani, nu o să-ti mai aduci aminte cu ce era imbrăcată nasa, care a fost meniul sau cât a costat dj-ul, dar cu sigurantă îti vei aduce aminte de melodia cu care ai deschis nunta, la dansul mirilor. Dacă atunci tu vei dansa cu încredere si natural o coregrafie frumoasă, amintirea va fi si mai valoroasă, ca să nu mai vorbim de faptul că-ti vei lăsa invitatii de la nunta cu gura căscată. Nu mai sta pe gânduri, sună-ne!

www.LetsDance.ro telefon: 0721.298.160


fotografii, nu poze!

Câte poze îmi dați? Păi Cutărescu îmi dă 2000 de poze prelucrate... Draga mea viitoare mireasă, dă-mi voie să-ți împărtășesc un punct de vedere ce îți va fi, poate, de ajutor în alegerea fotografului nunții tale. Numărul de poze este prea puțin relevant. Tu vrei, de fapt, fotografii. Vrei o poveste spusă cu imagini relevante, memorabile, care să trezească sentimente. Este imposibil pentru oricare dintre fotografii de nuntă români sau străini de România să îți ofere un număr foarte mare de astfel de fotografii.

câte poze? cu Daniel Chindea fotografie: danielphotography.ro


Pentru că nunta în sine oferă un număr redus de oportunități. Evident că există diferențe între o nuntă sau alta, de aceea fotograful nu știe încă în ce fel se va desfășura nunta ta. De aceea te rog să alergi înspre altcineva dacă fotograful cu care stai de vorbă îți vinde pachete de 500, 1000 și 2000 de fotografii. A fotografia este ceva diferit de a lucra la strung. Imprecizia este definitorie în cuantificarea rezultatelor muncii noastre.

Încerc aici să te determin înspre a alege calitatea în locul cantității. Îmi doresc să alegi acel stil care ți se potrivește. Uită-te cu atenție la consistența rezultatelor de-a lungul mai multor nunți. Lasă cantitatea la o parte și “cumpără‑ți” fotograful cu care simți că ești pe aceeași lungime de undă. Aici probabil ar trebui să înceapă o discuție referitoare la prețurile cu care poți face alegerile cele mai bune. Însă știi prea bine că niciun preț nu este prea mare pentru amintirile tale. Ajustează-ți bugetul pentru detaliile ce nu au un impact semnificativ asupra calității nunții. Și lasă cât mai larg bugetul alocat fotografiilor tale dragi. Pentru că la ele te vei uita o viață întreagă de-acum înainte.


THE.MAG

Și îmi doresc la fel de mult ca și tine să nu oftezi uitându‑te la fotografii. Ci să zâmbești fericită, pentru că sunt amintirile nunții tale. Promiți că nu vei uita tot ce ți-am spus?

23


THE.MAG

noi talente

marius frim www.mariusfrim.ro foto: Marius Frim

“Atât muzica cât și fotografia au însoțit creșterea și maturizarea mea făcându-mi viața mai plăcută, mai dinamică.”

25


THE.MAG

Încă din copilărie, arta și-a făcut prezența în viața mea. Am început prin a mă juca(la propriu) în Photoshop, încercând să modific infățisarea prietenilor mei prin tot felul de artificii. Deși a fost o joacă la inceput, după câțiva ani, când am plecat de acasă pentru studii, am avut oportunitatea de a mă angaja la un studio foto în orașul în care studiam. Lucrând la acel studio, am ajuns sa împletesc foarte bine fotografia de studio cu cea de nuntă, acumulând experiență cu diferite categorii de oameni, de diferite vârste și grupuri sociale, însă pe parcusul timpului mi-am dat seama că felul în care eu percep fotografia este diferit de ceea ce se practica în studio. Între timp m-am căsătorit și am decis să renunț la studio și să mă ocup doar de fotografia de nuntă, însă muzica nu putea sa dispară pur și simplu din viața mea, așa că am început să colaborez pe plan videografic cu artiști cunoscuți la nivel internațional: INNA, THE MARKER.

27


De fotografia de nuntă m-am îndrăgostit deoarece consider că este un moment unic, pentru care se depun sute de ore de muncă, plin de emoții, stres, tensiuni, ca în cele din urmă toate astea să rămână resposabilitatea mea, de a le surprinde în fotografiile mele. Așa am reușit să îmi dezvolt un stil jurnalistic. Scopul meu este să surprind emoțiile evenimentului, nu să le creez, de aceea în timpul evenimentului prefer să iau poziția de “observator”, pentru a putea reda mirilor si apropiaților exact ce s-a întâmplat în cea mai frumoasa zi din viața lor, iar ei să poată retrăi acele sentimente. În ce privește sesiunea foto, sau cea premergătoare nunții, îmi place să mă implic direct, pentru a crea un context mai confortabil pentru clienții care au puțin trac.


THE.MAG

29


Mă consider om fericit, că pot surprinde bucuria, lacrimile și emoțile oamenilor, pentru a le pune într-o ramă ce ofera o aminitire vie care trezește emoții ori de cate ori este privită.

Totodată mă bucur mult ca Dumnezeu a lăsat arta să crească în viața mea și mi-a dat o soție minunată care nu face decât să sprijine și să inflăcăreze pasiunea mea pentru fotografie. Marius Frim


THE.MAG

31


THE.MAG

LOVE / LIFE / CELEBRATION

marius chitu www.chitzuphoto.ro foto: Marius Chițu

“Ador să mă aflu acolo, să fac față oricărei situații, să am de-a face cu agitația...”

33


35


THE.MAG M-am apucat de fotografia de nuntă cu mult timp în urma. De atunci mă simt din ce în ce mai atras de dinamismul nunților. Ador să mă aflu acolo, să fac față oricărei situații, să am de-a face cu agitația și neașteptatul unui astfel de eveniment, cu lumina dificilă, cu munca contra timp. De fapt, cred că cel mai bine mă descurc când sunt pus în situații inedite, din care trebuie să ies cumva.

37


Cu toate acestea, îmi place să lucrez metodic. Încep cu sesiunea foto de logodnă, în timpul căreia încerc să cunosc mai bine cuplul, să ne acomodăm împreună, și astfel reușesc să fac fotografii mult mai bune în ziua nunții. Iubesc oamenii și cred că dacă reușești să le vezi partea pozitivă vei fi și în stare o surprinzi. Mereu le spun cuplurilor că totul ține de personalitatea lor și de cum sunt ei ca și cuplu, de ceea ce îi definește pe ei și iubirea lor.


THE.MAG

Eu îmi doresc ca oamenii să se uite la imaginile lor și să își aducă aminte cât de fericiți au fost, să simtă totul așa cum s-a desfășurat, fără intervenția mea.

39


Nu vreau să li se pară că întreaga zi a fost o ședință foto. Vreau să simtă că a fost doar ziua lor. Pentru mine cel mai mare compliment este atunci când cineva care vede o imagine de-a mea să zică: Incredibil, nu am știut că ai fost acolo când s-a întâmplat asta! Felul în care îmi găsesc și aleg clienții este foarte important pentru mine. Din fericire nu toate cuplurile vor să arate sau să fie văzute ca staruri din reviste. Ei sunt mai interesați de imaginile mele cu momentele reale, instantaneele pentru a putea


THE.MAG să-și amintească această zi exact așa cum s-a petrecut. Încerc

să insuflu cuplurilor curajul de a trece de la tradițional către personal. Dacă tăiatul tortului li se pare o prostie, atunci le spun să nu o facă. Ar trebui să facă lucruri în ziua aceea care înseamnă ceva pentru ei. Scopul meu principal este să găsesc emoția, acel moment care îi descriu cel mai bine. Vreau ca fotografiile mele să îi reprezinte. Marius Chițu

41


paul radu

hair styling | cosmetics www.hairwizard.ro 0723-788.200 paul @ hairwizard.ro it’s all about the experience. who cares about hairstyling? that’s easy!


THE.MAG

adora studio în 500 de cuvinte

adora studio www.adorastudio.ro foto: Adora Studio

“Suntem dintre cei puțini norocoși care se duc la serviciu zâmbind.”

43


Adora Studio în 500 de cuvinte. Este mult mai greu decât pare. Credeți-ne. Fiecare persoană are un talent, un atu, un domeniu în care excelează. Și noi avem chiar mai multe, dar, din păcate pentru textul de față, scrisul nu este unul dintre ele. Dar credem în proiectul WeddingStaff și pentru asta facem un efort. Fotografia este o pasiune pentru noi. Suntem dintre cei puțini norocoși care se duc la serviciu zâmbind. Știm că nu trebuie să scriem nimic. Trebuie doar să fotografiem. Și asta știm să facem. Nu vrem să pozăm în ceva ce nu suntem.


THE.MAG

45


THE.MAG Nu am putea scrie aici cât de minunate sunt

clipele în care suntem alături de clienții

noștri, în care emoția

pune stăpânire și pe noi văzând ceva ce trebuie să însemne dragoste adevărată.

Nu vă putem descrie

satisfacția și emoția pe care o avem când

găsim un aranjament de

masă perfect, un tort cu gust desăvârșit și doi

oameni care se iubesc și se bucură de o zi unică în viața lor alături

de cei dragi (mda, bună alăturare: aranjament, tort, iubire....).

Nu putem. Pur și simplu. Așa suntem noi. Ce putem face, în schimb, este să vă cerem și vouă același lucru. Să fiți voi.

Nu ne intereseaza să

fotografiem în locurile cele mai trendy ale

anului 2012 sau 2013.

47


Nu ne interesează dacă fundalul e perfect și nici nu vrem să vă așezați într-un genunchi și să îi oferiți soției un buchet de flori care până atunci era la ea în mână. Ne interesează să vă fotografiem pe voi așa cum sunteți și să surprindem în câteva imagini acel ceva ce caracterizează relația voastră. Ne interesează ca peste ani, când vă uitați la albumul de nuntă, să nu vedeți în fotografii indicațiile

prețioase ale fotografului și să vă aduceți aminte că v-a spus cum anume să stați în poză. Ne interesează să vedeți cât sunteți de frumoși. Voi. Și să vă aduceți aminte cât de tare v-ați distrat în compania noastră.


THE.MAG Am ajuns acum la 338 de cuvinte. Mai trebuie.... Sunt multe stiluri în care se poate fotografia o nuntă. Foarte multe. Nu știu cum să caracterizăm ce facem noi. Știm că nu există fotograful perfect pentru toți. Nu... nici noi nu suntem perfecți. Dar știm că e posibil să fim exact ce aveți voi nevoie.

Vă dorim o nunta sincera! Adora Studio

51


cu Daniel Chindea foto: danielphotography.ro

nu sunt fotogenica Aș fi bogat dacă mi-ar da 10 euro fiecare mireasă care mi-a spus: dragă Daniel, nu știu ce-o să faci cu mine, nu sunt fotogenică! Serios?


THE.MAG

weddings | corporate | fashion | editorial | special effects facebook.com/ MakeUpWizardByMihaelaRotaru | 0720 407 889 53


Am convingerea că există telegenie. Pentru că sunt oameni care reușesc în multe dintre cele 24-25 de cadre dintr-o secundă să fie carismatici. Însă cu fotogenia am o mare problemă. Nu cred că exista! Afirm sus și tare: dacă fotograful are suficient de multă răbdare și pricepere, oricine poate fi fotografiat într-o manieră care să-i reproducă excelent personalitatea și trăsăturile fizice (cele care avantajează). Mai mult decât atât, de obicei voi, posesorii de aparate, telefoane, tablete, îi fotografiați pe cei din jur fără prea mult discernamânt, adeseori cu flash-ul direct asupra subiectului. Asta înseamnă că pe fața celui fotografiat nu mai există umbre care să ascundă ce e de ascuns, să definească un minim de tridimensionalitate a chipului. Fără umbre

fața tinde să pară mai lată decât este în realitate. Și nu vă place, nu-i așa? Tu ai toate armele la îndemână să fii fotografiată minunat. În primul rând, starea de bine, de relaxare, de joacă este un ingredient puternic în obținerea unor rezultate care să spună tot ce trebuie spus despre tine. Îmbrăcămintea joacă un rol definitoriu (nu mă refer aici la rochia de mireasă, ci la îmbrăcămintea utilizată la sesiunea premergătoare nunții). Ar trebui ca fotograful tău să știe ce e bine și ce nu. Machiajul și coafura sunt importante, pentru că pot ascunde imperfecțiuni și pot scoate la iveală trăsături pozitive. Locația este și ea o armă în obținerea acelor fotografii wow. Mergi acolo unde te simți bine și discută cu fotograful


THE.MAG despre semnificațiile fiecărui tip de locație. Și, nu în ultimul rând, asigură-te că sesiunea de fotografie se întâmplă fără grabă, fără priviri aruncate la ceas din 5 în 5 minute. Dacă acorzi atenție ingredientelor descrise, sunt convins că vei avea imagini superbe. Deci, mă repet: nu există fotogenie. Doar fotografi nepricepuți!

55


“Suntem niște povestitori tăcuți. Fără vorbe...”


THE.MAG

imagia www.imagia.ro foto: Imagia

57


Oare ce vor gândi copiii noștri uitându-se peste ani la fotografiile de la acel eveniment care a dat naștere familiei? Acea zi în care doi oameni au pornit pe un nou drum, înconjurați de o mulțime de oameni dragi... Nunta... Vor fi mândri, vor fi mișcati, vor aprecia măiestria cu care au fost zugrăvite acele momente? Și în ce măsură modul în care povestim noi ceea ce vedem transmite încărcătura prezentă atunci și acolo? Cam astea sunt întrebările care ne trec prin cap atunci când e să evaluăm ceea ce facem.


THE.MAG

59


THE.MAG Cine suntem noi? Suntem niște povestitori tăcuți. Fără vorbe, doar folosind ochii – ochii care văd ceea ce se petrece, iar mai apoi ochii care privesc fotografiile și

reconstruiesc clipe care au trecut... Ochii noștri zăbovesc asupra oamenilor, asupra lucrurilor, asupra detaliilor și asupra trăirilor – astfel, se țese încet-încet o poveste care trece dincolo de eveniment, spune lucruri nespuse și scoate la iveală sclipiri ascunse, poate, ochiului obișnuit. Fotografia e acea mașinărie care rupe

timpul în bucățele mici ce pot fi mai apoi amestecate și reamestecate, înghețând pentru totdeauna zâmbete, emoții, lacrimi și tot ceea ce e specific oamenilor care se iubesc, se bucură, privesc, serbează... Nunta înseamnă mai mult decât alăturarea unui cuplu – nunta adună la un loc atâția și atâția oameni dragi

care împreună creează o energie aparte, iar a fi ales să captezi acea energie și să fii responsabil cu a o păstra în memoria tuturor e fără îndoială o mare onoare.

61


Cum am ajuns noi să spunem astfel de povești? Nici nu mai știm sigur – la început părea o oportunitate creată dintr-o joacă, apoi încet-încet s-a transformat într-un mod de viață, pe măsură ce tot mai mulți au ales să ne încredințeze nouă această sarcină. Iar sarcina nu e întotdeauna ușoară – lumina, expresia, atmosfera, decorul sunt toate elemente ce trebuie luate în calcul, cântărite, și nu întotdeauna ele sunt la dispoziție după pofta artistului. Dar pe măsură ce petreci tot mai mult timp cu toate, le înveți și limitele și binecuvântările. Cum îmbini un domeniu tehnic cu creativitatea? Câteodată cele două aspecte par să se lupte - de cele mai multe ori însă, sunt îmblânzite și se amestecă construind un fir închegat.

În fond, orice artă se construiește pe un schelet tehnic; fie că e sculptură, pictură sau fotografie, toate sunt posibile doar folosind instrumente și stăpânind cu adevărat tehnica.


THE.MAG

63


Ce înseamnă Imagia? O fi vreo magie a

ochiului, o fi o zeiță a imaginii? Nici noi nu

știm prea bine; pentru noi parcă e deja un

dat, o moștenire – e un nume venit într-o

zi în minte, ca șoptit de undeva din văzduh și căruia nu ne-am împotrivit deloc.

În timp, am ajuns chiar să îl îndrăgim, iar

acum nu prea știm cum ar fi altfel. E numele pe care am ales să îl purtăm în călătoria noastră, îmbrăcând

haina de povestitori.

Iar haina asta pare să ni se potrivească de

minune, așa că noi doi o vom mai purta-o cât

timp va fi cineva ca să

ne asculte poveștile...

Cei de la Imagia


THE.MAG

65


NATURAL CHOICE WEDDING PARTY GIFTS. ONLY NATURAL

WWW.SOAPMILL.RO


THE.MAG

fotograf român în Barcelona?

rares pulbere www.rares-pulbere.com foto: Rareș Pulbere

“... am avut un singur scop, simplu și clar, și anume de a deveni cel mai bun fotograf din lume. Punct.”

67


Încă de când am început să fac fotografii, am avut un singur scop, simplu și clar, și anume de a deveni cel mai bun fotograf din lume. Punct. Și, deși a trecut destul timp de când mă aflu în acest vis – nu meserie, nu muncă, nu domeniu, nu sursă de venit – știu că nu este decât o chestiune de timp până când voi ajunge acolo, sus. Nu am niciun dubiu pentru simplul fapt că iubesc fotografia. Întrebați pe oricine care mă cunoaște și este primul lucru pe care vi-l va spune despre mine. O iubesc pentru că nimic nu poate să surprindă frumosul din lume cu aceeași măiestrie și pentru că îmi aduce, cu fiecare an care trece, oameni speciali în viață. Și dacă m-aș opri aici și tot aș simți că v-am spus esența ființei mele.


THE.MAG

69


THE.MAG Cuvintele au fost întotdeauna mai sărace decât imaginile, nu? Aș mai putea însă să vă spun că îmi place vinul roșu, spre exemplu. Vinul roșu, neapărat băut într-un bar obscur, cu atmosfera apăsătoare, misterioasă, care te țintuiește de scaun hipnotizant. Varianta mai light este berea artizanală, băută pe o terasă însorită din Barcelona, cu cei dragi sau cu necunoscuți. Îmi mai plac cupcake-urile, neapărat colorate, soarele, neapărat fără dinți, și viața, neapărat trăită la maxim.

Sunt un călător pătimaș, nu doar un trecător prin lume. Caut cu nesaț experiențe și provocări noi, o deschidere care vine, cred eu, și din libertatea pe care ți-o dă faptul că pot face ceea ce iubesc și pot iubi ceea ce fac. O binecuvântare în această lume nebună, îndrăznesc să spun.

71


Chiar dacă au trecut cinci ani de când am început să îmi trăiesc cu adevărat această pasiune, tot nu mă pot gândi la ea, la fotografie, ca la o muncă. Bănuiesc că este un semn că încă sunt pe drumul cel bun. Am crezut dintotdeauna că zâmbetul sincer nu ar trebui să ne părăsească niciodată buzele, o mentalitate pe care încerc să o aplic în viața mea de zi cu zi, în „munca” mea. Este incredibil cât de mult te poate ajuta o atitudine pozitivă și un interes autentic în a descoperi și a cunoaște oamenii cu care interacționezi. Gândindu-mă acum cred că totul mi se trage de la bunica mea. Încă de mic, adoram să o ascult povestindu-mi, cu o voce blajină și parcă în mare taină, întâmplări și amintiri din timpurile ei. Peste ani, am menținut această pasiune.


THE.MAG

73


THE.MAG Acum ascult poveștile altor oameni, pentru

ca, mai apoi, să le pot povesti cu fotografiile

mele. Sunt întâmplările și trăirile unor

persoane deosebite, nu persoane care

împărtășesc cu mine

doar zile speciale din

viața lor, ci și visele, pasiunile, idealurile lor. Dragostea lor.

Dar nu trebuie să mă

crezi pe cuvânt, caută poveștile pe Rares

Pulbere Photography și trage propriile concluzii.

Dacă ai reușit să

citești până aici,

atunci sunt convins

că deja avem în comun

destule lucruri și, cine știe, într-o zi o să-mi acorzi onoarea de a

asculta și eu povestea ta. Deci… cum începe povestea ta?

Rares Pulbere

75


catalogul fotografilor profesioniști de nuntă

Vrei fotograf? THE.BOOK este soluția verificată pentru a obține fotografiile pe care le dorești. Toți fotografii acceptați în THE.BOOK trec printr-un filtru de evaluare legat de competențele fotografice, de seriozitate și caracter, de consistență și experiență. THE.BOOK este pentru tine garanția că fotograful tău este cu adevărat profesionist. THE.BOOK este soluția weddingstaff.ro pentru că tu să primești fotografii superbe de la nunta ta.


THE.MAG

locanta o atmosfera inegalabila

www.jaristea.ro

evenimente private | unic in Romania

77


THE.MAG

Sunt fotograful nunții tale?

daniel chindea www.danielphotography.ro foto: Daniel Chindea

“Un singur lucru nu pot să inventez: starea ta de bine!”

79


Fac parte dintr-o echipă minunată, a fotografilor de nuntă cu talent și rezultate apreciate de mulți. A fotografia, în cazul nostru, se apropie oarecum de ușurința cu care citești. Cu toții suntem profesioniști.

Dar nu suntem magicieni. Pot să promit orice. Dar nu am cum să desenez pe chipul tău fericirea. Nu voi reuși niciodată să surprind emoții care nu există. Privesc prin vizor și aleg din realitatea pe care o trăiești decupaje ce exemplifică și construiesc povestea ta. Dacă îți dorești imagini frumoase atunci realitatea trebuie să fie frumoasă.


THE.MAG

81


Și atunci îți repet

mereu și mereu: nunta e o petrecere minunată,

construită pentru tine și soțul tău. Toți cei prezenți te vor urma dacă le arăți cum să trăiască frumos. Nu

trebuie să-i duci de

mână, e suficient să le fii model.

Sunt multe aspecte legate de plăcerea de a fotografia și toate derivă din

relația dintre oameni. Pe de o parte sunt

implicat ca fotograf

în derularea unei zile încărcate de emoție

și responsabilități, de semnificații și

tradiții. Pe de altă parte am șansa de a

descoperi interacțiuni, personaje, scenarii, toate ingredientele

unui film autentic. Iar bucuria stă tocmai în

sintetizarea acestui film în imagini.


THE.MAG

83


THE.MAG Orice fotograf ales din paginile acestei reviste îți va desena fotografii impresionante, iar eu nu îți spun că sunt cel mai bun dintre ei. Îți spun doar că sunt cel mai aspru critic al imaginilor realizate cu tine. Și pentru că în ziua nunții fotografiile trebuie să fie fără greș, îți propun o sesiune de fotografie înainte de nuntă. Vei avea astfel imagini minunate, vei scăpa de eventualul trac în fața camerei, putem realiza invitații de nuntă moderne și ne putem cunoaște mai bine.


Îmi doresc să fii fericită atât cu fotografiile primite, cât și cu întreaga experiență cu mine ca fotograf al nunții tale. Te încurajez să te bucuri de nunta ta tot atât de mult pe cât mă bucur eu să te fotografiez.

Daniel Chindea


THE.MAG

87


THE.MAG

89


foto: danielphotography.ro

mini-sesiune foto cadou

premii

Pentru că este primul număr THE.MAG, ne dorim să aflăm părerile tale despre conținutul revistei. Spune-ne ce îți dorești în următorul număr de la fotografii români de nuntă. Scrie-ne opinia ta pe pagina noastră www.facebook.com/themag.pro și vom alege trei dintre voi (prin tragere la sorți) care vor primi cadou o minisesiune de fotografie în București cu Daniel Chindea și Cristian Paraschiv.

Echipa THE.MAG


THE.MAG

91


foto: danielphotography.ro

THE.MAG  
THE.MAG  

Revista fotografilor de nunta talentati pentru mirese istete. Articole despre fotografii romani de nunta. Modul in care fotografii de nunta...

Advertisement