Page 1

BRAVENEWCOLOR THE

MARCH 2015

LOUNGE

N A I L A N D B E A U T Y PA R L O R

KEVIN.MURPHY

COLOR

REVOLUTION

BLONDEREN IN THE LEOPARD LOUNGE

FIRST AID GUIDE TO GORGEOUS COLORED HAIR


THE

LEOPARD LOUNGE

COLOR IS THE NEW BLACK

Wie dacht dat zwart haar rebels is heeft het mis. Dames met lef kiezen anno 2015 voor kleur! Waarom saai peper en zout of deprimerend zwart als je ook voor je lievelingskleur kunt kiezen! Al jaren zien we dat gekleurd haar – als in regenboogkleuren – wereldwijd een steeds grotere trend wordt. Ook in het straatbeeld is dat steeds meer te zien. In the Leopard Lounge zijn we dol op kleur. Met kleur kun je je persoonlijkheid, stijl en smaak uiten. Graag helpen wij je daarbij. We merkte dat veel dames wel dromen van een prachtige gekleurde coupe maar bang zijn om hun haar te laten blonderen. Niet alleen omdat ze bang zijn dat het erg schadelijk is, maar ook omdat ze bang zijn dat de haarstylist niet begrijpt dat je vrijwillig met een dergelijke haarkleur over straat gaat. Het gevolg is dat veel meiden thuis aan de slag gaan met blondeerpoeder, peroxide en potjes kleur met de gevolgen van dien.Wij vinden dat jammer want wanneer je de juiste route volgt en duidelijk communiceert met je haarstylist is het voor bijna iedereen mogelijk om hun droomkleur te bereiken. Waarom er in andere kapsalons vaak wat huiverig gereageerd wordt op extreme kleurverzoeken, is ons een raadsel. Het creatieve team van the Leopard Lounge ziet deze ideeën juist als een uitdaging. The Leopard Lounge wil graag een plek zijn waar je juist terecht kunt met bijzondere kleurwensen. Een plek waar ze op de hoogte zijn van de laatste kleurtrends en technieken en waar ze de tijd nemen om je voor te lichten over de mogelijkheden. Om de meest prangende vragen te beantwoorden heeft het bleach-team van the Leopard Lounge dit magazine gemaakt. Hierin vind je allerlei inspiratie en informatie over kleurtechnieken, kleurtrends en hoe je je droomkleur kunt bereiken en deze zo lang mogelijk behoudt.

OVER DE AUTEURS Het bleach-team van the Leopard Lounge bestaat uit twee dames met jarenlange ervaring in de kappersbranche. Niet alleen weten ze veel over het blonderen van andere dames, zelf gaan ze al jaren als bleach babes door het leven en weten dus uit ervaring wat wel en wat niet werkt. Doordat ze dezelfde visie delen maar goed zijn in totaal verschillende dingen zijn ze samen in staat om kleurtrends te signaleren en vertalen naar concrete, draagbare en vooral mooie kapsels.

JOLANDA EELDERINK Jolanda is onze chief hairstyling en heeft jarenlange ervaring in de kappersbranche en altijd gewerkt in alternatieve salons. Jolanda beheerst de blondeerkunst als geen ander. Met haar frisse en smaakvolle kijk op kleuren en mogelijkheden is zij als geen ander in staat bijzondere kleurwensen te vertalen naar het juiste kleurproces.

IRENE WESTERBEEK Irene is de creatieve kracht achter the Leopard Lounge. Irene werkte na het afronden van de kunstacademie jarenlang als freelance trendwatcher voor verschillende merken en magazines waardoor ze uiteindelijk in de kappers- en cosmeticabranche terecht kwam en door haar obsessie voor kapsels en kleuren bleef. Ze hield zich onder andere bezig met de art-direction van verschillende kappersmerken. Irene heeft gewerkt voor o.a. Cosmo Hairstyling, Team Kapsalon, Toni & Guy en KEVIN.MURPHY. Ook deed ze regelmatig trendonderzoek voor magazines en kranten als Cosmopolitan, Cosmo girl, Glamour, Elle Girl, NRC Next en de Volkskrant.

BLZ. 03


KEVIN.MURPHY STAYING.ALIVE NATURALLY SULPHATE AND PARABEN FREE

INSTANT LEAVE-IN CONDITIONER OM BESCHADIGD EN GEKLEURD HAAR TE HERSTELLEN

WWW.KEVINMURPHY.NL


THE

INHOUD BLZ. 06 VAN JE EIGEN KLEUR NAAR EEN REGENBOOGKLEUR: HET KLEURINGSPROCES. BLZ. 07 ZO BLIJFT JE KLEUR LANGER MOOI! ALLES OVER HET VERZORGEN VAN GEKLEURD HAAR. BLZ. 08 KEVIN.MURPHY COLOR REVOLUTION. BLZ. 10 SCHADELIJKE STOFFEN VOOR BEGINNERS. BLZ. 12 TE KUST EN TE KLEUR: KLEURTECHNIEKEN. BLZ. 16 DO’S & DON’TS: WAT JE VOORAL WEL EN NIET MOET DOEN OM GEBLONDEERD HAAR GEZOND TE HOUDEN.

LEOPARD LOUNGE

COLOFON HOOFDREDACTIE: IRENE WESTERBEEK EN GEERT-JAN RENZEN TEKST EN VORMGEVING: IRENE WESTERBEEK HAIRCONSULTANT: JOLANDA EELDERINK

DISCLAIMER Wij hebben alle beelden met uitzondering van de foto’s van de salon van pinterest gehaald of via KEVIN.MURPHY verkregen. Het beeld en de kapsels zijn dus niet door ons gemaakt. Wij hebben bewondering voor ieder die meegewerkt heeft aan de beelden en prachtige kapsels. Wij hopen op jullie begrip.

CONTACT Brave New Color is een uitgave the Leopard Lounge Nail and Beauty Parlor.

BLZ. 18 BLONDE AMBITION, DE MUST-HAVE PRODUCTEN VOOR DE VERZORGING VAN GEBLONDEERD HAAR. BLZ. 20 THE BEST COLOR IS THE COLOR THAT LOOKS GOOD ON YOU! WELKE KLEUR PAST HET BEST BIJ JOU?

BLZ.28 BLONDEREN IN THE LEOPARD LOUNGE.

THE LEOPARD LOUNGE VAN SPEYKSTRAAT 141 3014VJ ROTTERDAM TEL: 010-436 0070 INFO@THELEOPARDLOUNGE.NL WWW.THELEOPARDLOUNGE.NL

BLZ. 05


VAN JE EIGEN KLEUR NAAR EEN REGENBOOGKLEUR HET KLEURINGS PROCES Je kunt je haar in elke kleur laten verven die je maar wil. De haarstylist kan vrijwel alle kleuren mengen. Hoe de kleur uitpakt ligt aan de ondergrond en de gezondheid van het haar. Wanneer je een bijzondere kleur wil zoals roze of paars zal het haar eerst zo licht mogelijk gemaakt moeten worden. Wanneer je gezegend bent met heel licht blond haar is dat eenvoudig. Wanneer het donker is zal het eerst ontkleurt moeten worden. Dat doen we door middel van blonderen. Daarna wordt het haar in de gewenste kleur geverfd. De haarstylist gaat dus eerst je haar ontkleuren en daarna kleuren.

ONTKLEUREN Tijdens het blondeerproces wordt het haar lichter gemaakt door de pigmenten in het haar te ontkleuren. De haarstylist mengt blondeerpoeder met waterstofperoxide. De ontkleuring is groter naarmate de waterstofperoxide langer in contact is met het haar. Daarnaast is de concentratie waterstofperoxide in het blondeermiddel bepalend voor de ontkleuring. Peroxide varieert in concentratie van 1%, 3%, 6%, 9% tot 12%. Hoe hoger het percentage, hoe harder het ontkleurt . Bij een hogere percentage komen er ook meer schadelijke stoffen in contact met de hoofdhuid. Het is daarom raadzaam om een lager percentage waterstofperoxide te gebruiken en er langer over te doen.

“Bij een hogere percentage komen er ook meer schadelijke stoffen in contact met de hoofdhuid. Het is daarom raadzaam om een lager percentage waterstofperoxide te gebruiken en er langer over te doen.�

BLZ. 06

Wanneer het mengsel aangebracht wordt op het haar worden de haarschubben geopend en het kleurpigment opgelicht. Iedere kleur bestaat uit drie componenten, blauw, rood en geel (rbg). De blauwe componenten verlaten het haar als eerste, daarna de rode en geel is het component dat als laatst het haar verlaat. Wanneer je haar verft voeg je pigment toe aan de haren. Daarom is het erg moeilijk om de haren te ontkleuren wanneer ze in een rode of donkere tint geverfd zijn.

KLEUREN Na het ontkleuren begint het leuke gedeelte, het kleuren van het haar. Dit gebeurt door middel van een kleurspoeling. Soms is er eerst een corrigerende spoeling nodig om het blond iets koeler en minder geel te krijgen. Daarna brengt de haarstylist de tijdelijke kleuring aan. Hoe lang deze spoeling blijft zitten ligt aan de gekozen kleur en de poreusheid van het haar. Bij poreus haar staan de haarschubben verder open waardoor de kleur het haar sneller verlaat. Er is dus geen vaste regel hoe lang een kleur blijft zitten, over het algemeen varieert dit van 3 tot 10 wasbeurten. Wel kun je er door het juiste onderhoud en verzorging voor zorgen dat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft.


THE

LEOPARD LOUNGE

ZO BLIJFT JE KLEUR LANGER MOOI! Hoe goed je haar ook gekleurd is, de kleur zal uiteindelijk gaan vervagen. Toch zijn er dingen die je kunt doen om de kleur zo lang mogelijk te behouden. Ook als je een doorgewinterde bleach babe bent staan hier misschien dingen tussen die handig zijn om te weten.

WAS HET NIET VAKER DAN NODIG!

DROOG JE HAAR MET ZORG

De simpelste manier om je kleur te behouden is vermijden het dagelijks te wassen. Natuurlijke oliën (talg) worden geproduceerd door de haarzakjes in de hoofdhuid om het haar te voeden en beschermen voor invloeden van buitenaf. Dit legt dus een beschermend laagje op de haren. Het haar blijft het gezondst wanneer deze oliën de punten bereiken. Wanneer je je haar te vaak wast krijgen deze oliën geen kans om de haarpunten te bereiken waardoor de eerste paar centimeter van het haar vet wordt door een vette hoofdhuid en de punten droog en gespleten. Wanneer je je haar minder vaak wast hebben de voedende stoffen meer kans de haarpunten te bereiken. Streef ernaar om je haar maximaal twee keer per week te wassen.

Droog je haar na het douchen zo voorzichtig mogelijk. Wanneer je ruw met de handdoek door je haar wrijft beschadig je de haarschubben waardoor het gaat kroezen en droog wordt. Probeer het voorzichtig droog te deppen met de handdoek.

ZILVERSHAMPOO Als het haar zo wit en zilver mogelijk moet worden is het raadzaam je haar 1 keer in de week met zilver shampoo (blauw of paars van kleur) te wassen. Dit reduceert geel en warm pigment en zorgt ervoor dat je kleur fris en koel van kleurtoon blijft. Wij adviseren hiervoor de BLONDE.ANGEL.WASH van KEVIN.MURPHY.

BESCHERM JE HAAR TEGEN WARMTE Wanneer je verwarmde styling tools gebruikt, gebruik dan een hitte beschermend styling product met zoveel mogelijk vocht inbrengende ingrediënten.

WEKELIJKS VERWENMOMENT Verwen je haar wekelijks met een masker om het in conditie te houden. Als je haar droog is van het kleuringsproces raden we een herstellend masker aan om de verdwenen proteïne in het haar te vervangen. Als je haar droog is door het dagelijkse stijlen heb je een vocht inbrengend masker nodig . Dit om de voedende oliën te vervangen die verloren zijn gegaan tijdens het gebruiken van warmte apparaten.

LAUWWARM WATER Was je haar met lauwwarm water. Met koud water wordt de viezigheid niet door de shampoo afgescheiden en te warm water verbrand de hoofdhuid en veroorzaakt droog haar.

ANTI-WAS-TIPS: Je haar niet wassen is voor sommigen van ons moeilijk. Tijdens het douchen is het wel zo prettig als je helemaal onder de douche kunt staan, al is het voor dat intens warme gevoel in de winter. Je haar mag wel nat worden. Borstel het goed van te voren en spoel het haar tijdens het douchen om klitten te voorkomen. Combineer het onaangename met het aangename. Ga je ’s avonds onder de douche? Dep je haar dan droog en breng conditioner aan. Ga met de conditioner in het haar slapen. Wanneer je het de volgende ochtend uitspoelt heb je toch dat frisse gevoel dat je na het haar wassen ook hebt en je hebt je haar een intensieve verzorging gegeven.

BLZ. 07


KEVIN.MURPHY COLOR REVOLUTION

In the Leopard Lounge gebruiken we de kleuringen van KEVIN.MURPHY. Wij hebben daar bewust voor gekozen. Er gebeurt op het moment veel in de wereld van de haarkleuringen. Waar grote merken proberen in te spelen op trends, komt nieuwkomer KEVIN.MURPHY met een kleurlijn met prachtige kleuren, fijne ingrediënten en mooi ontworpen verpakkingen. Hierbij de voordelen voor jou als klant op een rijtje. NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

HEERLIJK VAN GEUR

COLOR.ME bevat geen ingrediënten die schadelijk zijn voor het haar en de hoofdhuid. Onze kleur is ammonia, PPD en parabeenvrij. In plaats daarvan zijn er ingrediënten toegevoegd die het haar verzorgen. Honing voedt en verzorgt het haar, voegt glans toe en bevordert de elasticiteit. Shea boter is een antioxidant dat voedt en verzacht. Granaatappel is rijk aan omega 5 en essentiële vetzuren. Dit geeft kleurbescherming en gaat het verouderingsproces tegen.

Doorgewinterde bleach babes weten hoe verschrikkelijk blonderen en verven kan ruiken. Sommige dames krijgen er hoofdpijn en keelklachten van. Doordat er geen ammonia is toegevoegd maar wel allerlei andere lekkere ingrediënten stinkt het blonderen niet. Het ruikt zelfs erg aangenaam. Dit maakt het blonderen veel plezieriger voor jou en je haarstylist.

BLZ. 08


THE

LEOPARD LOUNGE

MINDER HUID IRRITATIE Wat wij ook prettig vinden aan COLOR.ME is dat het, door het ontbreken van schadelijke ingrediënten, beduidend minder irritatie aan de hoofdhuid veroorzaakt. Het branderige gevoel op de huid, met name op de haargrens, ontbreekt bij COLOR.ME kleuringen vrijwel volledig.

EEN NATUURLIJKE LOOK Veel kleuringen zijn zo dekkend dat het lijkt alsof je een pruikje hebt. COLOR.ME is licht transparant waardoor de natuurlijke kleurverschillen zichtbaar blijven. Hierdoor ziet de haarkleur er natuurlijker uit en krijgt het direct de diepte die bij andere kleuringen vaak alleen bereikt wordt door high- en lowlights aan te brengen in het haar.

ONEINDIGE KLEURCOMBINATIES COLOR.ME bestaat uit 51 tinten en bevat ook boosters en toners. De tinten kunnen worden gemixt om eindeloos kleurbereik te creëren. Dit zorgt ervoor dat de hairstylist een kleur zo kan mengen dat het goed aansluit op je wensen en gelaatskleur.

ALMOST.PERFECT COLOR.ME klinkt tot zover ideaal en heel natuurlijk, toch moeten we wel even melden dat COLOR.ME geen bio-kleuring is. Ze bevat ethanolamine, een hoogwaardige vervanger van ammoniak die de haarschubben opent. Hoe je het ook wendt of keert, je haar verven gaat tegen de natuur in. Een 100% zuivere vervanger om de haarschubben te openen is nog niet gevonden. Kortom, 100% natuurlijk is COLOR.ME niet maar KEVIN.MURPHY komt een eind en onderzoekt constant hoe het proces nog natuurlijker kan. Daarnaast duurt het intrekken van de COLOR.ME kleuringen iets langer door het weglaten van schadelijke ingrediënten. Wij geloven dat die 10 minuten langer in de salon niet opwegen tegen de voordelen van het weglaten van schadelijke ingrediënten.

BLZ. 09


SCHADELIJKE STOFFEN VOOR BEGINNERS

Heel fijn dat COLOR.ME geen ammonia, PPD en parabenen bevat en cruelty free is. Maar wat zijn het voor stoffen en waarom zijn ze schadelijk?

BLZ. 10


THE

LEOPARD LOUNGE

AMMONIA

PARABENEN

Ammoniak is een anorganische verbinding van stikstof en waterstof met de molecuulformule NH3. Ammonia is sterk irriterend. Dit merk je aan de ogen maar ook aan de luchtwegen. Met name de slijmvliezen raken snel geĂŻrriteerd door ammonia. Hoge concentraties ammonia inademen kan leiden tot oogbeschadiging, beschadiging van het reukvermogen en longbeschadiging. Schilders mogen het niet meer gebruiken van de ARBOwet. Waarom haarprofessionals wel elke dag blootgesteld mogen worden aan ammonia is ons een raadsel.

Parabenen zijn een groep met benzoĂŤzuur verwante stoffen die vaak als conserveringsmiddel in cosmeticaproducten worden gebruikt. Volgens sommige studies kunnen deze stoffen, waaronder methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen, butylparabeen en isobutylparabeen de gezondheid schaden door bij te dragen aan de ontwikkeling van tumoren. Hoewel er verschillende opvattingen over dit onderwerp zijn bij medische onderzoekers is er weinig twijfel dat deze chemische stoffen in tumorweefsel van bepaalde kankercellen kan worden gevonden.

Hoge concentraties ammonia inademen kan leiden tot oogbeschadiging, beschadiging van het reukvermogen en longbeschadiging.

PPD Parafenyleendiamine, ook bekend als paraphenylenediamine(Engels) of PPD, is een kleurstof, en behoort tot de groep parasubstanties. PPD is te vinden in diverse kleur- of gekleurde producten en dus ook in veel haarkleuringen. Bijna 10 procent van de mensen is allergisch voor paraphenylenediamine. De reactie die kan ontstaan wanneer je allergisch bent voor PPD zijn: jeuk, zwelling, roodheid, blaren en infecties aan de lymfeklieren. De klachten kunnen weken tot maanden aanhouden. Vooral bij hevige reacties zoals zwelling van het gezicht, en dus het keelgebied, is voorzichtigheid geboden. Er bestaat geen medicijn om een reactie te voorkomen. De enige manier om een allergische reactie te voorkomen is door producten te vermijden.

De reactie die kan ontstaan wanneer je allergisch bent voor PPD zijn: jeuk, zwelling, roodheid, blaren en infecties aan de lymfeklieren.

De verbinding tussen parabenen en borstkanker is voor veel vrouwen de reden om te proberen zo weinig mogelijk parabenen binnen te krijgen. De verbinding tussen parabenen en kanker (in het bijzonder borstkanker) is voor veel vrouwen ook de reden om te proberen zo weinig mogelijk parabenen binnen te krijgen. Aangezien parabenen vooral aanwezig zijn in producten die specifiek worden verkocht aan vrouwen (zoals make-up, reinigingsmiddelen en shampoos), vinden veel vrouwen het vervelend als ze erachter komen dat ze deze parabenen al jaren in (en op) hun lichaam doen zonder dat te weten.

CRUELTY FREE Cruelty-Free is een organisatie die zich wereldwijd inzet om te voorkomen dat cosmetica- en consumentenproducten worden getest op dieren. Wanneer een cosmeticamerk zich hier voor inzet mag het merk het Cruelty-Free logo (een konijntje) gebruiken. Bij KEVIN. MURPHY is dit ook het geval omdat ze niet testen op dieren. Ook wordt het op humane wijze geproduceerd en getransporteerd.

BLZ. 11


TE KUST EN TE KLEUR: KLEUR TECHNIEKEN Ben je nog steeds huiverig om je lokken compleet te ontkleuren? Dan zijn er nog andere mogelijkheden. Je hoeft namelijk niet altijd al je lokken te ontkleuren. Er zijn verschillende kleurtechnieken waarmee je verschillende kleureffecten kunt creëren.

BALAYAGE De balayage kleuring is hot! Celebs als Rihanna, Reese Witherspoon en Katy Perry zijn hier al mee gespot. De balayage kleuring is wat we vroeger ‘sunkissed hair’ noemde. Het effect is dat de haarpunten lichter zijn dan de rest van het haar maar op zo’n manier dat het lijkt alsof het door de zon is gebeurt. Dit effect kan ook worden nagemaakt met andere kleuren dan de natuurlijke haarkleur. Wanneer je voor een grijze balayage kleuring gaat worden dus alleen de punten en contouren van het haar geblondeerd, de stukken haar die ook door zonlicht zouden oplichten. De rest van het haar wordt dan grijs geverfd in een donkere mindere schadelijke tint.

BLZ. 12


THE

LEOPARD LOUNGE

OMBRE Bij een ombre kleuring wordt een effect gecreëerd waarbij twee kleuren in elkaar overvloeien. Normaliter is dit van donker bij de wortels naar licht bij de punten. Zo hoef je alleen het laatste stuk haar te blonderen en kun je bijvoorbeeld een permanente, minder schadelijke kleuring toepassen in het bovenste deel van het haar. De laatste tijd spot je ook steeds vaker ‘reversed ombre’, hierbij gaat het van licht naar donker. Dit is vooral een interessante kleurtechniek voor dames met een lichte haarkleur.

BLZ. 13


DIP DYE Het woord zegt het al, bij een dip dye lijkt het alsof het haar in de verf is gedipt. De overgang is daardoor veel heftiger dan bij een balayage of een ombre kleuring. Voordeel is dat je slechts een klein stuk haar hoeft te blonderen en wanneer het haar weer groeit ook het stuk is dat weer wordt afgeknipt.

COLORFUL ROOTS Een nieuwe trend op het gebied van kleuringen is het verven van de uitgroei in een afwijkende kleur. Dit ziet er supercool uit, maar je moet je bedenken dat wanneer het laat groeien je een dubbele uitgroei krijgt. Dit kan een verrassend effect geven maar ook erg tegenvallen. Deze toepassing kan wel interessant zijn wanneer je licht haar hebt en een kleurspoeling aanbrengt bij de wortels. Als je dit wil bespreek dan uitgebreid met je haarstylist welke kleur combi handig is met het oog op je toekomstige kapsels.

BLZ. 14


THE

LEOPARD LOUNGE

STRINGS OF COLOR Een andere hele leuke techniek is het aanbrengen van kleur in slechts enkele strengen haar. Het liefst in veel verschillende kleuren. In dit geval worden alleen de strengen die later gekleurd worden ontkleurd. Tenzij je graag een gehele blonde coupe met gekleurde strengen wil en je haar niet blond is.


DO’S & DON’TS Wat je vooral niet en vooral wel moet doen om je geblondeerde haar zo gezond mogelijk te houden!

BLZ. 16


THE

LEOPARD LOUNGE

DON’T

Wacht niet te lang met het bij laten werken van je uitgroei. Hoe groter de uitgroei hoe moeilijker het is om de kleur gelijk te krijgen aan het eerder geblondeerde haar. Soms ontstaan er dan balken in het haar en moet het twee keer geblondeerd worden.

DO

Ga elke zes weken naar de salon om je uitgroei bij te laten werken.

DON’T

Gebruik geen harde plastic budget borstels. Deze zijn agressief voor je haar.

DO

Borstel je haar lekker vaak met een Tangle Teezer of een Meason Pearson borstel.

DON’T

Kwel je haar niet onnodig door het te verven wanneer het in slechte conditie is of wanneer de hoofdhuid overgevoelig is door het wassen.

DO DON’T

Ga niet slapen met nat haar. Zeker wanneer je fijn haar raakt het door de war door het omdraaien en je wordt wakker met het voor veel dames bekende vogelnest.

Zorg dat je je voorbereid op je blondeerafspraak. Was het minimaal twee dagen voor je afspraak niet en zorg dat je je haar de week voor de afspraak verwend met een treatment.

DO

Ga slapen met droog haar en slaap op een zijde kussensloop, deze stof geeft het haar minder stress en frictie.

DON’T

Verwacht niet dat je bij je eerste kleurbehandeling, bij kleuren als roze, paars of blauw, dat het direct de kleur is waar je van droomde. Het is normaal dat het een paar sessies duurt voordat je het ideale kleurresultaat bereikt.

DO

Wees geduldig, durf te praten met de stylist over welke kleur je wil bereiken en luister naar het advies over hoe je dat kunt bereiken en hoe lang het gaat duren. Zo weet je wat je van je eerste kleursessie kunt verwachten.

BLZ. 17


BLONDE.ANGEL.RINSE

VOEDENDE CONDITIONER VOOR BLOND EN ZILVER HAAR.

250ML €28

BLONDE.ANGEL.WASH

VERZORGENDE SHAMPOO VOOR BLOND EN ZILVER HAAR.

250ML €24

BLONDE.AMBITION Geblondeerd haar vraagt om een beetje extra liefde en verzorging. KEVIN.MURPHY heeft een aantal producten die uitermate geschikt zijn voor geblondeerd haar.

BLZ. 18


THE

STAYING.ALIVE

BLONDE.ANGEL

150ML €24

200ML €36

INSTANT LEAVE-IN CONDITIONER OM BESCHADIGD EN GEKLEURD HAAR TE HERSTELLEN.

POWDER.PUFF

EEN VERZORGENDE TREATMENT DIE HYDRATEREND EN VERZACHTEND WERKT VOOR GEBLONDEERD HAAR.

VOLUME POEDER. SCHUD EN STROOI OM VOLUME EN TEXTUUR AAN TE BRENGEN.

14G €30

LEOPARD LOUNGE

DAMAGE.MANAGER

EEN GEWICHTLOZE EN TRANSPARANTE HITTE SPRAY MET ETHERISCHE OLIE VAN VETIVER EN ARNICA EXTRACTEN.

150ML €24

BORN.AGAIN

EEN TREATMENT VOOR CHEMISCH BESCHADIGD HAAR. DE BAMBOE-EXTRACTEN VOORKOMEN HAARBREUK, TERWIJL DE KRACHTIGE ANTIOXIDANTEN OMEGA 3,6 EN 9 DE SCHADE TEGENGAAN.

250ML €38

BLZ. 19


THE BEST COLOR IS THE COLOR THAT LOOKS GOOD ON YOU! Een regenboogkleur in je haar kan best een heftige keuze zijn. We kunnen je uit eigen ervaring garanderen dat het niet onopgemerkt zal blijven. Je wordt eerder gezien op straat dus er wordt meer naar je gekeken. Negen van de tien reacties zijn heel leuk, maar je moet er ook rekening mee houden dat er conservatieve mensen zijn die minder gecharmeerd zijn van je opvallende coupe. Ons interesseert dat niet zoveel omdat wij een groot voorstander zijn van zelfexpressie en doen wat je mooi zelf mooi vindt in plaats van wat anderen mooi vinden.

BLZ. 20

Toch is het aan te raden om wel een kleur te kiezen die bij je past omdat kleuren emoties oproepen en signalen afgeven. Het moet een kleur zijn waarin je je lekker voelt en die je goed staat. Op de volgende pagina’s vind je een flinke dosis inspiratie en associaties die kleuren volgens de kleurenpsychologie oproepen. Dit hoef je natuurlijk niet al te serieus te nemen want kleurbeleving is voor iedereen anders. Bedenk dat je gekozen kleur niet voor eeuwig is. Ben jij je roze coupe na een week al zat omdat je je er niet lekker in voelt, dan kunnen we kijken hoe we het kunnen omkleuren naar een andere tint.


THE

LEOPARD LOUNGE

GROEN Groen is de kleur der zuivere harmonie, brengt ons tot rust en waakt over onze gezondheid. Het is als het ware het evenwicht tussen ons lichaam en onze geest. Dames die van groen houden zijn vaak loyale vriendinnen en goed voor anderen. Ze zijn evenwichtig, netjes en nuchter. Als ze ergens aan beginnen, maken ze het ook af. Ze hebben vaak een goede reputatie en die reputatie is dan ook belangrijk voor ze. Vaak zijn ze succesvol, maar ze kunnen alsnog jaloers zijn op mensen die succesvoller zijn als zij.

BLZ. 21


ROZE In roze zien we voornamelijk de vrouwelijke onschuld bovendrijven. Roze verwijst naar zachtheid, gezondheid en neemt ons mee in een wereld van droomprinsen en prinsessen. Liefhebbers van roze zijn romantisch en idealistisch. Ze willen zich graag geliefd, speciaal en veilig voelen. Ze zijn meisjesachtig en komen zo ook over. Maar ze zijn wel realistisch. Ook zijn ze vaak charmant en aardig.

BLZ. 22


THE

LEOPARD LOUNGE

ROOD Rood is een kleur die meer dan enig andere verwijst naar seks, macht, passie en gevaar. Mensen die van deze kleur houden zijn dan ook gepassioneerd. Ze zijn spontaan, energiek en impulsief. Soms zijn ze zelfs agressief. Maar ze willen wel alles uit het leven halen. Ze kunnen niet tegen eentonigheid en laten vaak een grote indruk achter op mensen.

BLZ. 23


GEEL Er is geen kleur die beter het positivisme of optimisme weergeeft dan geel. Liefhebbers van geel zijn intelligent en creatief. Ze zijn vrolijk en optimitisch, iets waar anderen van genieten. Ze hechten veel waarde aan hun vrijheid maar kunnen daardoor ook onverantwoordelijk zijn. Ze zijn nieuwsgierig en hebben veel zelfvertrouwen.

BLZ. 24


THE

LEOPARD LOUNGE

ORANJE Het feestelijke aspect van oranje is te danken aan de hechte familieband met rood, waardoor ze beweging, warmte en levenskracht uitstraalt. Het is een zeer positieve kleur die niet zo beangstigend is als rood. Oranje staat voor extravert en gezellig. Vaak zijn mensen die zich tot oranje aangetrokken voelen erg sociaal. Zodra ze ergens binnenkomen, kijken mensen naar ze en dat weten ze ook! Ze kunnen wat lui zijn en soms lijken het echte dramaqueens. Ze houden van lol maken en zijn niet graag alleen.

BLZ. 25


BLAUW Blauw is een koele, rustige en neutrale kleur. Deze kleur geniet de nodige autoriteit, voornamelijk in de donkere tinten. Helder blauw is de meest analytische kleur, die verwijst naar trouw, verantwoordelijkheid en veiligheid. Blauw is de meest populaire lievelingskleur. Mensen die van blauw houden kunnen soms wat koel overkomen maar diep van binnen zijn ze gevoelig. Ze zijn betrouwbaar en geduldig en hebben de neiging niet zo flexibiel te zijn. Ze vertrouwen mensen die ietwat extravagant zijn vaak niet en houden ervan als dingen netjes en harmonieus zijn.

BLZ. 26


THE

LEOPARD LOUNGE

PAARS Paars was lang de duurste kleur, onbeschikbaar voor het gewone volk en dus gedragen door koningen en geestelijk leiders. Aan die geschiedenis dankt ze ook haar waardigheid, ingetogenheid, kwaliteit, luxe en authenticiteit. Dames die van paars houden zijn artistiek en gevoelig. Ook zijn ze ambitieus en observerend. Wanneer dingen niet gaan zoals paarsliefhebbers dat willen kunnen ze sarcastisch en arrogant zijn. Ze kunnen zich goed inleven in anderen en houden vaak van stijlvolle spullen.

BLZ. 27


BLONDEREN IN THE LEOPARD LOUNGE Je hebt nu gelezen wat het kleurproces inhoud, wat de mogelijkheden zijn en hoe je het moet onderhouden. Ben je overtuigd en wil jij door het leven gaan als Bleach Babe? Dan verwelkomen we je graag in the Leopard Lounge! We hebben de vragen die het meest gesteld worden op een rijtje gezet.

BLZ. 28


THE

MOET IK EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR KLEURINGEN EN BLONDEREN?

Ja. We zijn een kleine salon en blondeerbehandelingen duren vaak te lang om spontaan tussendoor te doen. Ook vinden we het fijn wanneer je een bijzondere kleur wil, de kleur van tevoren doorgeeft of een plaatje stuurt naar info@theleopardlounge.nl of onze facebookpagina. Zo kunnen wij kijken hoe we die kleur speciaal voor jou kunnen mengen.

KUN JE VOOR NATUURLIJKE KLEUREN IN THE LEOPARD LOUNGE TERECHT?

HOE LANG DUURT BLONDEREN?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste ligt het aan de kleur die je nu hebt. Als je heel donker haar hebt duurt het langer om het haar te ontkleuren dan wanneer het al vrij licht is. Daarnaast is de conditie van je haar van invloed. De haarstylist zal met jou de verschillende opties bespreken. Soms is het, wanneer het haar zeer poreus en/ of beschadigd is, verstandig om een peroxide van een lager percentage te gebruiken. Het blonderen duurt dan wel langer. Een gemiddelde behandeling duurt 60 tot 90 minuten.

In the Leopard Lounge hebben we behalve bijzondere kleuren ook alle natuurlijke tinten. Dus voor verven zonder blonderen ben je ook van harte welkom.

KAN IK OOK ALLEEN KLEUREN EN NIET KNIPPEN?

Uiteraard kan dat, echter zullen wij altijd aanraden om toch op zijn minst de puntjes bij te knippen. Hoewel we ons best doen om het kleurproces zo schadeloos mogelijk te laten verlopen is het toch een aanslag op de conditie van het haar. Om je haar gezond te houden en de kleur langer te behouden is het raadzaam om de dode punten af te knippen ten behoeve van de algemene conditie van het haar.

KAN IK OOK MIJN WENKBRAUWEN EN WIMPERS LATEN VERVEN?

Dat kan. Wij hebben een schoonheidsspecialiste in the Leopard Lounge die er graag voor zorgt dat jouw wenkbrauwen in shape zijn en de kleur van je wenkbrauwen past bij je coupe. Geef dit wel aan wanneer je een afspraak maakt.

LEOPARD LOUNGE

WAAROM BRENGEN JULLIE BLONDEREN PER UUR IN REKENING?

In the Leopard Lounge vinden we het belangrijk de klant voor te lichten over de verschillende blondeeropties en welke invloed dat op de tijdsduur heeft. Soms is het, wanneer het haar zeer poreus en/of beschadigd is verstandig om een peroxide van een lager percentage te gebruiken. Het blonderen duurt dan wel langer. In veel kapsalons rekenen ze voor blonderen een vaste prijs, waardoor het belangrijk is dat het niet te lang duurt. Snelheid gaat daarom vaak voor kwaliteit. Omdat wij dit niet willen, en onze klanten graag betrekken in wat we met hun haar gaan doen, brengen wij blondeerkosten per uur in rekening. Het eerste uur is het standaardtarief, alle tijd daarna ronden we af op kwartieren.

WAT WIJ ZELF ERG PRETTIG VINDEN AAN ONZE BLONDEER BEHANDELINGEN:

Wij gebruiken de blondeerproducten van KEVIN.MURPHY. Doordat deze voornamelijk uit natuurlijke ingrediĂŤnten bestaan ruiken onze blondeermengsels heerlijk en brand het minder aan de hoofdhuid dan andere merken. Bang voor kappers die niet op de hoogte zijn van trends en bang zijn voor nieuwe dingen? No worries! Wij houden de laatste kleurtrends nauwlettend in de gaten en houden wel van nieuwe uitdagingen. Wij vrouwen komen altijd tijd tekort. We kijken graag hoe we je behandelingen kunnen combineren. Zo kun je aansluitend of tijdens de behandeling bijvoorbeeld je nagels laten doen of genieten van een schoonheidsbehandeling. Onze salon is gezellig en knus en niet van buiten te zien. Je zit dus niet met je hoofd in de verf en folies in zicht. Onze beautyrituelen gaan het manvolk niks aan, mannen mogen dus niet naar binnen.

BLZ. 29


BLZ. 30


BLZ. 31


WWW.THELEOPARDLOUNGE.NL

Brave New Color | The Leopard Lounge  

First aid guide to gorgeous colored hair! Lees alles over blonderen, haarkleuringen en laat je inspireren door alle mogelijkheden in the Leo...