Page 21

‘Als je leeft volgens je zijnsintentie ervaar je meer flow en synchroniciteit en ben je meer van waarde voor mensen om je heen en kun je jouw geluk met hen delen.’

- Anjana Jagernath, Amsterdam -

4 Jouw Reis van de Heldin!

In het leven is niks toeval. Door zorgvuldige keuzes te maken en volhardende planning heb jij controle over wat er met jou gebeurt. Dat klinkt saai, nietwaar? Dat is het niet. We praten hier wel over jouw toekomst. De beste manier om met de toekomst om te gaan is door haar te ontdekken. Creëer jouw eigen Heldinnenverhaal. Jouw eigen legende. Wanneer jij doelloos door je leven zwerft, dan eindig je waarschijnlijk met een leven waarvan de kwaliteit minder is dan je wilt. Wanneer je argeloos leeft van de ene situatie naar de andere situatie en op gebeurtenissen en omstandigheden reageert, dan geef je de controle over waar jij nu naartoe gaat weg. Dat zou een hels leven zijn, gevuld met stress en frustratie, en helemaal niet creatief.

Ik geloof dat ieder van ons een uniek verhaal heeft te creëren en te vertellen, een Reis van de Heldin. Een missie. Een doel. Helaas is er geen handleiding die het eenvoudig maakt om te ontdekken wat dit verhaal of jouw roeping nu is. Echter, wanneer je eenmaal op jouw Reis van de Heldin verhaal gestuit bent, dan is het leven vele malen makkelijker en beter. Het betekent dat je met betekenis leeft. Dat vertaalt zich in het juiste werk doen, je bevinden in de juiste omgeving, omringd met de juiste mensen en jouw talenten en vaardigheden gebruiken op een manier die in het voordeel is van zowel jezelf als anderen. Deze De Reis van de Heldin omvat elk aspect van jouw leven, inclusief mensen waar jij om geeft en die om jou geven (dat is een andere reisgids).

Je hebt een krachtig verhaal nodig als kompas om te kunnen navigeren, zodat je ergens op kunt mikken – jouw Reis van de Heldin. Je kunt van je koers geblazen worden en nieuwe steden ontdekken en interessante mensen ontmoeten, maar je hebt altijd jouw Reis van de Heldin verhaal die jou terug op koers brengt. Dat is wat jouw Reis van de Heldin doet voor jou.

Foto: Snadra Fotografie

Wanneer je niet zeker bent over wat je zou moeten doen met jouw leven, dan kan het

voelen alsof je in een vrije val terechtgekomen bent. Voor sommigen is de rush van richting de afgrond snellen opwindend. Sommigen realiseren het zich niet en het lijkt er dan ook op dat ze niets hebben (een parachute) om te verhinderen dat zij te pletter slaan.

41

Profile for The Hero's Journey

De Reis van de Heldin december 2015  

Verhalen van professionals die met hun passie hun geld verdienen.

De Reis van de Heldin december 2015  

Verhalen van professionals die met hun passie hun geld verdienen.

Advertisement