Page 17

‘DON’T JUST WAIT FOR THAT GOLDEN OPPORTUNITY. CREATE IT YOURSELF’ RICHARD BRANSON

• • • Sir Richard Charles Nicholas Branson

Geboren: Blackheath (Londen), 18 juli 1950

Op 25 september 2004 kondigde Branson aan een overeenkomst te hebben gesloten waarbij een nieuw bedrijf voor ruimtetoerisme, Virgin Galactic, betalende passagiers de ruimte in zal brengen. Op 27 juli 2009 toonde hij in Wisconsin voor het eerst het moederschip Eve, dat vanaf Kerst 2012 ruimteschepen de atmosfeer zal insturen met aan boord betalende passagiers. Eén van de eerste ruimtepassagiers zal de wetenschapper Stephen Hawking zijn.

NAAM

TRIVIA

Branson staat bekend om zijn ongebruikelijke acties om zijn producten te promoten. Een voorbeeld hiervan is de slogan op de zijkant van de Airbus A340-600 van zijn in 1984 gevormde luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic ‘Mine is bigger than yours’ (De mijne is groter dan die van jou).

GEBOREN

Branson werd bekend door zijn Virgin Records platenlabel dat hij startte toen hij nog studeerde. Het label scoorde met de eerste plaat Tubular bells, gemaakt door multiinstrumentalist Mike Oldfield, meteen een wereldwijde hit. Later bracht het label werk uit van groepen als Genesis, de Sex Pistols en Culture Club.

15

Branson startte Virgin Atlantic Airways nadat een vlucht waarop hij zou zitten werd geannuleerd. Hij huurde een charter vliegtuig, en bood medereizigers aan om gratis mee te vliegen. Voor de grap had hij een A4 boven de ingang gehangen met de tekst ‘Virgin Atlantic Airways – vlucht 1’. Verschillende medereizigers werden mede-investeerders.

Richard Branson is een Brits zakenman, de oprichter van de Virgin Group, een groep die verschillende ondernemingen onder zich heeft. Branson heeft, mede door zijn onconventionele optreden en hippie-achtig uiterlijk, de reputatie van enfant terrible in het zakenleven.

De helden van biltz  
De helden van biltz  
Advertisement