Page 1

Tomatenkompas Productoverzicht Wegwijzer voor een optimaal assortiment


Tomaten kunnen zich in een toenemende populariteit verheugen. Tomaten zijn bij de consument zeer geliefd en mede hierdoor bestaat er bij teeltbedrijven en in de handel een grote interesse voor nieuwe smaken en vormen. Vooral in de laatste jaren zijn er vele tomatensoorten met de meest uiteenlopende kenmerken en geschikt voor verschillende gebruiksmogelijkheden ontwikkeld en op de markt gebracht. Hiermee wil The Greenery tegemoet komen aan de verschillende voorkeuren in de markt. Binnen het grote aanbod van The Greenery helpt een duidelijke indeling u om het optimale tomatenassortiment vast te stellen. Indeling assortiment

Ons Tomatenkompas is een handige wegwijzer voor het

Het spectrum van tomaten is zo breed dat de keuze van de

samenstellen van een optimaal tomatenaanbod en omvat

juiste soorten en maten vaak moeilijk is. The Greenery heeft

vier centrale categorieën:

daarom een geheel eigen assortimentsindeling als oriënterings-

- Tomatenklassiekers

hulpmiddel ontwikkeld.

- Mediterrane tomaten - Bourgondische tomaten

Aan de hand van criteria als uiterlijk, smaak, productiehoeveelheid en kosten zijn de meest uiteenlopende soorten daarbij bekeken, vergeleken en ingedeeld. Onze indeling is in de handel inmiddels bekend als ’het Tomatenkompas’.

- Snack tomaten


Binnen de verschillende segmenten doen zich grote kansen voor. De klassieke tomaat staat nog steeds garant voor een grote omzet. Als gevolg van een nog steeds toenemende belangstelling voor de mediterrane levensstijl stijgt de vraag naar pruimtomaten en traditionele rassen. Ook de afzet van cocktail trostomaten in het Bourgondische segment zit dankzij hun volle smaak enorm in de lift terwijl de kleinere snacktomaatjes perfect passen in de huidige trend van gezond snacken. Een duidelijke indeling van het tomatenassortiment biedt eveneens grote voordelen voor de telers. Het kan een handvat zijn bij de gewaskeuze of de vraag hoeveel hectare men van een bepaald ras aan zal planten. Op deze manier kunnen productie en aanbod nog beter op elkaar worden afgestemd.

Speciale tomatenprogramma’s voor de handel De wens van de klant staat voor The Greenery centraal. Elk gewenst leveringscontract kan voor elk gewenst tomatenprogramma worden aangeboden. Alle producten voldoen gegarandeerd aan de eisen van internationale zorgsystemen als GLOBALGAP, QS, BRC of IFS. The Greenery kan dus het gehele jaar een compleet assortiment tomaten van de beste kwaliteit aanbieden.

Aankoopgedrag tomaten Tomaten-kopers in Nederland

86%

Gemiddelde aankoopfrequentie per jaar 14,9 Gekochte hoeveelheid per jaar (kg)

7,9


Tomino Aromio cocktail trostomaat

Tasty Tom

Trostomaten geel

Trostomaten oranje

Trostomaten middel/middel-fijn Vleestomaten

Ronde tomaten

Trostomaten groot


Cherita

Chica’s

Cherrytomaten rood

Papidu

Tommies

Cherrytomaten geel

San Paulo Coeur de Boeuf San Mazzo Bella Teresa

KumatoÂŽ

San Mazzo Mini

Pruimtomaten

Pruim trostomaten

Bella Margherita


In dit segment vindt u de tomaten die sinds jaren in grote hoeveelheden worden geteeld. Het zijn de tomaten die iedereen kent en elke consument vaak gebruikt: rond, stevig, sappig en vast. Om te koken, te bakken of puur te eten. Deze tomaten vormen een belangrijke en onmisbare basis voor uw assortiment.

De meest voorkomende soort in teelt en handel. Vast en sappig met een frisse smaak. Zeer geliefd bij de consument omdat ze te gebruiken zijn in alle gerechten met verse tomaten.

Bijzonder grote tomaten met een krachtige structuur en weinig pitjes. Behouden ook bij het koken en bakken hun vaste vorm en zijn daarom zeer geschikt voor hamburgers, sandwiches en grillgerechten, maar zijn ook een prima basis om te vullen.


Bijzonder fruitig, aromatisch en in mooie trossen geoogst. Dankzij hun ideale gewicht zijn zij uitstekend geschikt voor kleinverpakkingen.

De grootste onder de trostomaten. Eveneens aan de tros gerijpt waardoor ze langer vers blijven en hun aroma beter behouden.

De gele en oranje varianten met de bekende volle, aromatische tomatensmaak. Een kleurrijke verschijning in frisse tomatensalades.


Een segment met opvallende en populaire tomatensoorten. Door de mooie traditioneel ogende vorm worden ze vaak geassocieerd met een mediterrane levensstijl. Ze beschikken over vast vruchtvlees, een heerlijke geur en een fruitig aroma. Mediterrane tomaten staan bij veel thuiskoks op het favorietenlijstje.

Ook wel pomodori genoemd. Vaste tomaten met veel vruchtvlees. Het velletje kan gemakkelijk worden verwijderd, wat deze tomaat bijzonder geschikt maakt voor de bereiding van soepen en sauzen.

Pruimtomaten in klein formaat. Een fijne tomaat met een geconcentreerde smaak en een stevige structuur. Zeer veelzijdig te gebruiken.

Langwerpige tomaten met een mooie donkerrode kleur en een volle smaak. Uitstekend geschikt voor verse pastasauzen en om te grillen.


Deze mini flestomaten smaken uitstekend en beschikken over een hoog zoetgehalte. Ideaal voor smaakvolle salades maar ook om zo van te snoepen.

De sappige Kumato速 heeft een opvallende bruinkleuring en een zachte smaak. Deze tomaat rijpt van binnen naar buiten en het vruchtvlees heeft bij het doorsnijden een dieprode binnenkleur.

Tomaten met een opvallend uiterlijk; ze zijn sterk geribd, hebben aflopende zijkanten en zijn licht van kleur. De Coeur de Boeuf rijpt van binnen naar buiten en is ondanks haar groenige kleur al rijp. Met haar volle frisse smaak laat zij zich goed combineren met zachte kazen.


Het segment van de cocktail trostomaten. Mede dankzij hun hoge brixwaarde en dus volle smaak een snel groeiend segment. Heerlijk zoet en aromatisch. Aan de tros geoogst blijven ze nog langer vers en behouden zij hun aroma. De tomaat voor de fijnproever.

Een cocktail trostomaat van het ras Amoroso uit de smaakconcept van The Greenery. De opmerkelijke zoete en vol-aromatische smaak is met behulp van verschillende sensorische onderzoeken aangetoond.


Kleine, fijne cocktail trostomaat van het ras Campari. Stevig en sappig met een heerlijk zoete en fruitige tomatensmaak.

Een stevige cocktail trostomaat met een uiterst intensief aroma en een heerlijk zoete en krachtige smaak.


Het segment met de kleinste tomaten maakt het assortiment compleet. Sappig en zoet, geliefd bij groot en klein. Als fruitige snack voor tussendoor, als klein feesthapje, als ingrediĂŤnt voor salades, maar vooral ook om te snoepen.

Mini pruimtomaatjes van het ras Santa. Klein, ovaal, met stevig vruchtvlees. Sensorische onderzoeken tonen het significant hoge zoetgehalte aan. Dit maakt de Aromio snack zeer geliefd bij kinderen.

Als cherrytomaat verenigt deze soort de zoete en sappige eigenschappen van een cherrytomaat met het geurige aroma en de volle smaak van een trostomaat.


Een opvallend tomaatje met een lichte paprikavorm en een zeer hoge brixwaarde. Een opvallende verschijning, heerlijk zoet en volaromatisch. Door de beperkte beschikbaarheid momenteel nog een exclusief product.

Een mini tros-cherrytomaatje van het ras Guanita. Dit dieprode tomaatje met een brixwaarde van 8+ is heerlijk zoet en daardoor uitermate geschikt voor salades of als snackproduct.

Opvallend qua kleur en formaat. Zorgen voor kleur en smaakvolle accenten in uw salade. Voor de kleine maaltijd tussendoor of als frisse noot in salades.


In de AGF sector bewijst The Greenery steeds weer haar kracht met innovaties en productvariaties. In een nauwe samenwerking tussen telers, marketing en verkoop, ontwikkelt het bedrijf op de handel en eindklant afgestemde concepten die ontstaan vanuit de unieke productkenmerken van groente en fruit. Bij de ontwikkeling van een succesvol merk of concept is een kwaliteitsproduct steeds de basis. Smaaklijn Aromio Met Aromio biedt The Greenery een Premium assortiment van AGF producten aan dat momenteel nog hoofdzakelijk tomaten omvat. Een product mag pas Aromio heten als het een aantoonbaar betere smaak heeft dan zijn gelijksoortige concurrenten. In het geval

Santessa – groente met een plus

van tomaten wordt hierbij met name gekeken naar de hoge

Gezondheid en bewust leven worden steeds belangrijker in

brixwaarde. Maar natuurlijk mogen uitsluitend de allerlekkerste

het dagelijks leven. Een trend waar The Greenery met haar

producten het Aromio label dragen.

gezonde producten zeker op aan wil sluiten. Daarom heeft ..

The Greenery Santessa, groente met een plus geÄąntroduceerd.

Tradizionale - Tomaten met de smaak van vroeger

Een goed voorbeeld hiervan is de Santessa Lycopeen

Een klassieke selectie van tomaten die dankzij haar goede smaak

tomaat. Deze tomaat bevat een verhoogd natuurlijk

en mediterraan karakter het label Tradizionale verdienen.

lycopeengehalte. Daarmee is deze tomaat het ideale ant-

Uitgangspunt voor deze tomaten zijn de oorspronkelijke tomaten-

woord op de vraag naar Well Food.

rassen met hun volle smaak en opvallende vorm. Uiteraard geteeld volgens de huidige teelttechnieken en kwaliteitsnormen. De opvallende uitstraling van de Tradizionale verpakkingen versterkt het warme en ambachtelijke gevoel van dit concept.


Aromio klassiek (ronde tomaten)

Trostomaten middel/middelfijn

Sorteringen: A: 47-57 mm / B: 57-67 mm Standaardverpakking: 6 kg doos Brix: 5> Beschikbaarheid: maart tot eind november

Gewicht per tomaat: 110-130 g Standaardverpakking: 5 kg doos Standaard kleinverpakking: 500/1000 g Beschikbaarheid: maart tot eind november Merken: The Greenery, Red Vine, Promise

Ronde tomaten

Trostomaten groot

Sorteringen: A: 47-57 mm / B: 57-67 mm Standaardverpakking: 6 kg doos Beschikbaarheid: maart tot eind november Merken: The Greenery, Evident, Special Round, Aromio Lucia

Gewicht per tomaat: 125-150 g Standaardverpakking: 5 kg doos Beschikbaarheid: jaarrond Merken: The Greenery, Prominent, Starlabel, Prima Vita, Delitom

Vleestomaten

Trostomaten geel en oranje

Sorteringen: BB: 72-82 mm / BBB: 82-102 mm Standaardverpakking: 7 kg neergelegd Beschikbaarheid: maart tot eind oktober Merken: The Greenery, Special Vlees

Gewicht per tomaat: 90-110 g Standaardverpakking: 5 kg doos Beschikbaarheid: maart tot eind oktober

Trostomaten middelfijn

Pruimtomaten

Gewicht per tomaat: gemiddeld 100 g Standaardverpakking: 5 kg doos Standaard kleinverpakking: 500 g Beschikbaarheid: april tot eind november Merken: The Greenery, Ciento, Santessa (extra hoog natuurlijk lycopeengehalte)

Sorteringen: C: 40-47 mm / A: 47-57 mm Standaardverpakking: 6 kg doos Standaard kleinverpakking: schaal met 6 stuks / 500 g Beschikbaarheid: maart tot eind november Merk: Red Fresh


Pruim trostomaten

Mini flestomaten (San Mazzo mini)

Gewicht per tomaat: 100-120 g Aantal aan tros: 5-6 Standaardverpakking: 5 kg doos Beschikbaarheid: midden april tot midden november Merk: The Greenery

Gewicht per tomaat: 28-35 g Aantal aan tros: 8-10 Standaardverpakking: 10x300 g Standaard kleinverpakking: 300 g Brix: 8> Beschikbaarheid: februari tot eind november; Merk: Tradizionale

Mini pruim trostomaten (San Paulo)

Mini flestomaten (Bella Margherita)

Gewicht per tomaat: 38-40 g / Aantal aan tros: 8-9 Standaardverpakking: 3 kg doos Standaard kleinverpakking: 300 g Brix: gemiddeld 6-7> Beschikbaarheid: maart tot eind november Merk: Tradizionale

Gewicht per tomaat: 28-35 g Standaardverpakking: 30x40cm doos, 10 schalen per doos Standaard kleinverpakking: 250 g Brix: 8> Beschikbaarheid: februari tot eind november; Merk: Tradizionale

Mini pruimtomaten (Bella Teresa)

Kumato

Gewicht per tomaat: 38-40 g Standaardverpakking: 60x40cm doos, 9 schalen per doos Standaard kleinverpakking: 400 g Brix: gemiddeld 8 Beschikbaarheid: maart tot eind november; Merk: Tradizionale

Sortering: 40-48 mm / 48-58 mm Standaardverpakking: 6 kg doos Standaardkleinverpakking: 500 g Beschikbaarheid: april tot eind november

Flestomaten (San Mazzo)

Coeur de Boeuf

Gewicht per tomaat: 80-110 g Standaardverpakking: 18/20 stuks Standaard kleinverpakking: 1 kg schaal Beschikbaarheid: april tot eind november Merk: Tradizionale

Sortering: fijn <62 mm / middel 62-92 mm / grof >92 mm Standaardverpakking: 14 stuks Standaard kleinverpakking: 3 stuks Beschikbaarheid: april tot eind november Merk: Tradizionale


Cocktail trostomaten (Aromio)

Tros-cherrytomaten (Cherita)

Sortering: 35-45 mm / 35-40 g Aantal aan tros: 8-11 Standaardverpakking: 3 kg doos Standaard kleinverpakking: 250/400/500 g Brix: 7-8> Beschikbaarheid: jaarrond; Merk: Aromio, Santessa (extra hoog natuurlijk lycopeengehalte)

Sortering: 25-35 mm / 18-22 g Aantal aan tros: 12-14 Standaardverpakking: 3 kg doos Standaard kleinverpakking: 300 g Brix: 8-9 Beschikbaarheid: jaarrond; Merk: Cherita

Cocktail trostomaten (Tasty Tom)

Mini tros-cherrytomaten (Chicaâ&#x20AC;&#x2122;s)

Sortering: 47-50 mm / 45-50 g Aantal aan tros: 7-8 Standaardverpakking: 3 kg doos Standaard kleinverpakking: 300/400/500 g Brix: gemiddeld 7-8> Beschikbaarheid: jaarrond; Merk: Tasty Tom

Sortering: 18-27 mm / 10-13 g Aantal aan tros: 15-20 Standaardverpakking: 3 kg Karton Standaard kleinverpakking: 500 g Brix: 8-9 Beschikbaarheid: februari tot eind november; Merk: Chica

Cocktail trostomaten (Tomino)

Paprikavormige tomaten (Papidu)

Sortering: 47-57 mm / 60-65 g Aantal aan tros: 6-7 Standaardverpakking: 3 kg doos Standaard kleinverpakking: 500/750 g Brix: gemiddeld 6-7> Beschikbaarheid: april tot eind november; Merk: Tomino

Gewicht per tomaat: 20-26 mm / 11-15 g Standaardverpakking: 3 kg doos Standaard kleinverpakking: 250 g Brix: 7-9 Beschikbaarheid: maart tot eind oktober Merk: Papidu

Mini pruimentomaten (Tommies)

Cherrytomaten rood en geel

Sortering: 18-25 mm / 8-12 g Standaardverpakking: 3 kg doos Standaard kleinverpakking: 125/250 g Brix: 7-10 Beschikbaarheid: jaarrond Merken: Tommies, Tomaten-Zwerge

Sortering: 18-24 mm / 24-29 mm / 29-35 mm Standaardverpakking: 9x250 g Standaard kleinverpakking: 250 g Beschikbaarheid rood: maart tot eind november Beschikbaarheid geel: jaarrond Merk: The Greenery


D00904269

The Greenery bv Postbus 79, 2990 AB Barendrecht Telefoon: +31(0)180 65 59 11 • Fax: +31(0)180 65 76 60 info@thegreenery.com • www.thegreenery.com

Tomatenkompas  

Wegwijzer voor een optimaal tomaten assortiment

Advertisement