Page 1

02/2012 Eerste uitgave magazine


Voorwoord

Zolang als ik me kan herinneren ben ik altijd al bezig geweest met tekenen schilderen en knutselen. De keuze was dus als snel gemaakt toen ik een MBO opleiding. ging kiezen. Het moest iets creatief zijn, iets waarin ik mijn hobby’s zou gebruiken. Uiteindelijk ben ik op de eindhovenseschool terecht gekomen. Hier werk ik momenteel hard om mijn diploma te halen.

In deze magazine wil ik laten zien wat ik kan. Maar behalve wat ik kan wil ik ook laten zien wat ik leuk vind, waar mijn passie ligt, zowel in als buiten het vormgeven. Hopelijk zal het ook een beeld geven over wie ik ben, wat ik leuk vind en waar ik me mee bezig hou. Wat ik na school wil? Ik hoop ooit op een dag mijn eigen bedrijf te beginnen. Het zal dan Debsign Design gaan heten. De huisstijl heb ik al.

Inhoud Actie in .......................................................... p 2 Gadgets .......................................................... p 3 Sfeerproeven bij hertog jan............................. p 4 Een interview met .......................................... p 8 De portfolio pagina’s ..................................... p 10 Debsign Design .............................................. p 18 De hobby pagina’s ......................................... P 21 De volgende maand ........................................ P 24


Actie in..... Activiteiten Eindhoven

Welkom in de lichtstad waar jij je geen seconde hoeft te vervelen. De stad van de studenten, de vormgevers en de kunstzinnige. Welkom in de bruisende stad die ik mijn thuis mag noemen.

Hieronder vind je een lijstje met enkele bezienswaardigheden van Eindhoven. Zodat je weet wat er te doen is. Wil je meer weten? Kijk op: vvveindhoven.nl Tip: voor openbare kunst in eindhoven is er een website. //eindhoven.kunstwacht.nl/

Het Designhuis Stadhuisplein 3 Designhuis.com

Het Designhuis word gebruikt voor het presenteren van nieuwe producten en trends. Het zorgt ook voor workshops. Openingstijden:

Di t/m zo van 11.00 uur tot 17.30 uur.

Ton Smits Huis Jacob Reviuslaan 25 Tonsmitshuis.nl

Museum Ton Smits Huis is gevestigd in de voormalige atelierwoning van Ton Smits (1921 – 1981), een wereldberoemde cartoonist. In het huis, is een permanente expositie te vinden met daarnaast wisselende tentoonstellingen. Openingstijden:

Iedere woensdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op telefonische afspraak.

Van Abbemuseum Bilderdijklaan 10 Vanabbemuseum.nl

Het richt op kunst van over de hele wereld blijft dicht bij de stad. Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11:00 - 17:00 uur donderdag 11:00 - 21.00. Op maandag gesloten, behalve op nationale feestdagen. Tip: op donerdag vanaf 17.00 gratis


Gadgets De defenitie van aan gadget is: “Een hebbeding, gadget of gizmo is een vernieuwend en slim ontworpen artikel, vaak binnen de consumentenelektronica...” Als je het mij vraagt is de juiste gadget meer dan alleen een hebbeding. Het is meer dan

Usb Geheugen

Deze roze octopus is niet alleen schattig, hij is ook erg functioneel. Hij beschermt je usb tegen vallen en stoten. De usb heeft een magneet aan het uiteinde. Hierdoor blijft hij op metalen oppervlaktes plakken. Technische details:

Hij is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zowel in kleur als in grootte van opslag, namelijk tot en met 32 gb.

Smartphone

Deze smartphone is de HTC Desire HD. Het is een van de populaire mobieltjes vandaag. Dit is waarschijnlijk te danken aan de snelheid/prijs verhouding. Het is natuurlijk niet echt een goedkoop mobieltje, maar je krijgt echt waar voor je geld. Technische details:

Afmeting: 123mm x 68mm x 11.8mm 4.84” x 2.68” x 0.46” Gewicht: 164 gram inclusief batterij Beeldscherm: 4.3 inch Touchscreen met pinch-to-zoom functie Schermafmeting: 109 mm (4.3 inch)

een alleen speelgoed. Want als je het goed gebruikt maakt het je leven gemakkelijker of op zijn minst leuker. Maar wat voor gadgets zijn er eigenlijk? Wat kun je ermee doen? Hier ga ik het over hebben. Met een paar voorbeelden van de gadgets die ik heb.

Draadloze koptelefoon

Dit is een gadget die perfect is voot de muziekliefhebber die het beste uit de muziek wilt halen. De bas heeft een uitstekende kwaliteit. Zelfs wanneer je hem vaak gebruikt zul je hem maar een keer in de week op hoeven laden. Natuurlijk je kunt er ook handsfree mee bellen. Maar dat is niet de reden om hem te gebruiken. Want tenzij je in een stille ruimte bent zal de persoon die je belt je niet verstaan,

Wat kun je ermee?

Naast bellen en smsen kun je ermee internetten, muziek luisteren, boeken lezen, spelletjes spelen. Je kunt er ook de weg mee vinden. Het is ook mogelijk om boeken met dit toetsel te lezen. Het lezen is prettig, dit komt door de pinchto-zoom functie van de Touchscreen. Plaats twee vingers op het scherm en knijp ze vervolgens dicht. Hiermee vergroot je teksten en afbeeldingen, het mobieltje past de tekst zo aan dat je alleen naar boven en onder hoeft te scrollen. De tekst past zich aan de breedte van je scherm aan.

Xbox 360 en TV

Deze twee gadgets horen bij elkaar. Daarom dat ik ze als een onderwerp bespreek.

om een USB in de TV te steken. De TV kan hiervan muziek films en foto’s laten zien. Xbox

Full HD Samsung TV

Deze TV is goed voor gamen. Hij is makkelijk in gebruik. Er is duidelijk nagedacht over hoe het gebruikt gaat worden. Je wisselt makkelijk tussen sources en hij heeft twee HDMI uitgangen. Het prettige hiervan is dat je een computer kunt aansluiten. Hierdoor is hij geschikt voor het opmaken en bewerken. Het is ook mogelijk

Hoewel deze gaming platform al een tijdje uit is hij blijft vernieuwen. Bovendien zijn er enkele games die hiervoor uitkomen die alleen voor de xbox zijn. Halo en Gears of war zijn hier een voorbeeld van. Alleen om die reden al zijn er gamers die de xbox boven alles verkiezen. Dat en Xbox live natuurlijk. Dat is een lidmaadschap om online te kunen met je xbox.

5


Activiteiten Sfeerproeven bij Hertog Ian Het verhaal achter het bier. 1914 Oorsprong

Het verhaal begint in de eerste jaren van de vorige eeuw, in de Limburgse Maasvallei, net buiten het dorp Arcen. Vier bevriende brouwers besluiten de handen ineen te slaan en samen Stoombierbrouwerij. De Vriendenkring op te richten. De brouwers weten zich verbonden door hun passie voor bier. In tegenstelling tot de heersende gewoonte brouwen zij hun bier ondergistend.

1925 Succes

Ondergistend bier wordt ook wel lagerbier genoemd. Het meest bekend is pilsener. Dit moderne bier is minder uitgesproken van smaak dan het bovengistende bier. Waardoor het gemakkelijker doordrinkbaar is. Ondergistend bier wordt dan ook snel populairder. En vooral het bier van De Vriendenkring is een groot succes. Al gauw wordt het naar andere delen van Nederland ‘geëxporteerd’

1944 Onder vuur

De brouwerij ligt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog midden in de vuurlinie. De ligging aan de Maas en de stevige muren maken het voor de Duitsers tot een ideaal hoofdkwartier. De beschietingen van de geallieerden zorgen voor veel schade, waardoor de brouwerij tijdelijk gesloten moet worden. Tijdens een rondleiding kunt u nog altijd de kogelgaten zien.

1981 Nieuw begin

Wegens een reorganisatie gaat de brouwerij begin jaren tachtig dicht. Die sluiting duurt gelukkig niet lang. Enthousiaste brouwers blijven geloven in Arcen. Zij richten de Arcense Bierbrouwerij op. En gaan terug naaar de oorsprong. Waarom het allemaal begonnen was. Het brouwen van het beste bier. In het begin zijn dat bovengistende bieren. Speciaalbieren.

6

1986 Goud

De passie van de brouwers leidt direct tot een aantal zeer bijzondere speciaalbieren. Bieren die van kenners en steeds meer liefhebbers veel waardering krijgen. En ook bij vakjury’s blijven ze niet onopgemerkt. In 1986 wordt een aantal bieren ‘van het eerste uur’ bekroond met een gouden medaille.


1933 Pilsner

2002 Pislener

2011 Oerblond

Karakter: geraffineerd bitter. Type: bovengistend blond. Smaak: prettig tintelend, met aangename bitterheid die langzaam wegvloeit tijdens de afdronk. Kleur: koperblond. Alcoholpercentage: 6,2 %. Drinktemperatuur: 6-8 °C.

De Maas overstroomt en richt flinke schade aan in de brouwerij. Deze wordt gelukkig snel hersteld. De overstroming biedt ook nieuwe kansen. Zo worden op advies van de brouwers lagerkelders gebouwd. Nu kunnen ze naast prachtige speciaalbieren ook weer ondergistend bier brouwen. Een gelegenheid die ze onmiddellijk aangrijpen om een Pilsener te maken van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Het bier van Hertog Jan is van uitstekende kwaliteit. Dat komt omdat de brouwers zich hier persoonlijk elke dag voor inzetten. Met zorg, passie en expertise. Om dit aan alle bierliefhebbers van Nederland te vertellen, start de campagne ‘Hoogstpersoonlijk gebrouwen’. Zo leert heel Nederland Gerard van den Broek, de meesterbrouwer van Hertog Jan, kennen.

V.a. 1983 Ervaar de brouwerij

Ook komen sfeerproeven? Even buiten Arcen ligt de Hertog Jan Brouwerij. U bent van harte welkom voor een rondleiding. Ook is er tegenover de brouwerij een proeferij die direct verbonden is met de brouwerij. Hier serveren ze gerechten bereid met bier. Om vorstelijk te genieten. Geintereseerd in de rondleiding? Kijk voor meer informatie en het maken van een afspraak op www.hertogjan.nl.

Tijdens Hertog Jan De Proeverij konden alle bierliefhebbers uit Nederland beide bieren proeven. Zij konden zo bepalen wat het nieuwe speciaalbier van Hertog Jan werd. Hertog Jan X werd uitverkoren en draagt de naam Oerblond. Vanaf oktober is Hertog Jan Oerblond verkrijgbaar in de supermarkt, slijterij en horeca.

7


Hertog Jan bieren

Van het stevige Pilsener tot het koppige Bockbier. En van het volmondige frisse Weizener tot onze grote trots Grand Prestige. Alle bieren van Hertog Jan hebben iets speciaals. Ook is er voor elk biersoort een bijpassend bierglas. Hiermee komt de smaak meer tot zijn recht.

Pilsner

Karakter: stevig goudblond. Type: pilsener bier van lage gisting. Smaak: vol, met een aangenaam bittere afdronk. Kleur: goudblond. Alcoholpercentage: 5,1% Drinktemperatuur: 3째C

8


Grand prestige

Karakter: onze grote trots. Type: gerstewijn van hoge gisting. Smaak: vol en rijp, zoet en bitter duidelijk te onderscheiden. Kleur: diep roodbruin. Alcoholpercentage: 10%. Drinktemperatuur: 10-12째C.

Weizener

Karakter: eigenzinnig. Type: tarwebier. Smaak: volmondig fris met karaktervolle bittertonen en een prettig stevige afdronk. Kleur: diepgoud met een lichte nevel. Alcoholpercentage: 5,7%. Drinktemperatuur: 3째C.

9


Een interview met... Andrea Jansen Andrea Jansen (29) werkt voor het bedrijf “Pickle Factory� dat de proefcampagne van Hertog Jan heeft opgezet. Dit ging over de twee bieren X e Y. Allebei van een oud recept , hiervan zou eentje in de vaste productie genomen worden. Het bedrijf werkt ongeveer een jaar voor Hertog Jan. Als trouw Hertog Jan drinker kijk ik altijd naar het etiket op het flesje en vraag me

af welk verhaal hierachter zit. Wat voor persoon heeft dit gemaakt en hoe is die persoon bij Hertog Jan gekomen? Ik kan niet in de kroeg zitten zonder de grootse deel van de tijd naar alles te staren wat met Hertog Jan te maken heeft. Ik kan het gewoon niet laten. Het lijkt bijna een obsessie. Zelfs met al het gezucht en geklaag van mijn vrienden kan ik het niet

laten. Ik moet gewoon elk klein detail gezien hebben. Nu heb ik als groot fan van de vormgeving van Hertog Jan de kans genomen om eindelijk de vragen te stellen die al jaren op mijn tong branden. Dit is me gelukt via de Facebook van Hertog Jan. De beheerders hebben me geholpen om in contact te komen met het bedrijf dat voor ze werkt.


Over Hertog Jan 1. Hoe heeft u Hertog Jan als opdrachtgever gekregen?

Wanneer een merk op zoek is naar een nieuw reclamebureau doen ze dat vaak door een “pitch” te organiseren. Een pitch is eigenlijk een soort wedstrijd tussen reclamebureaus. Het bureau met het beste concept (idee) wint en gaat aan de slag voor het merk. Met Hertog Jan is het ook op deze manier gegaan.

2. Wat heeft u allemaal van Hertog Jan gemaakt? Ik en mijn collega ontwerpers hebben van alles gemaakt. Voor de Proeverij campagne hebben we onder andere een website,

facebookpagina, bierviltjes, tafelkaartjes, posters, X – en Y etiketten voor op de biertjes, iPhone en iPad applicaties gemaakt.

4. Met welke materialen en bestanden bent u begonnen?

Een ontwerper werkt altijd vanuit de huisstijl van een merk. In het geval van Hertog Jan was er al een uitgebreide huisstijl. Een huisstijlhandboek bevat allerlei regels voor bijvoorbeeld kleurgebruik, het gebruik van lettertypen, fotografie, algehele uistraling etc. Op basis hiervan ontwerpen we nieuwe dingen zodat mensen die het zien meteen herkennen dat het van Hertog Jan is.

5. Was het moeilijk om hier mee te werken?

Nee hoor. Het is altijd even wennen als je voor een nieuw merk moet ontwerpen omdat je de stijl moet leren kennen. Maar als je de stijl eenmaal goed weet is het niet meer zo ingewikkeld.

6. Wat was het leukst om aan te werken van Hertog Jan?

Eigenlijk is alles leuk om te maken. Maar biertjes in cafés zien met een etiket erop wat je zelf hebt gemaakt is natuurlijk wel superleuk!

Persoonlijke vragen

1. Wanneer wist u dat u 3. Op welke opdracht bent u 6. Heeft u tips toekomstige vormgever wou worden? het meest trots. En waarom? vormgevers? Als kind was ik altijd al veel aan het knutselen en ontwerpen. Dus het zat er al vroeg in. Na de middelbare school besloot ik naar de Kunstacademie te gaan.

Ik ben nu heel erg trots op wat we allemaal voor Hertog Jan hebben gedaan. Alle fans die we hebben op Facebook en de prachtige commercial. En het nieuwe bier Oerblond.

2. Welke opleidingen heeft u 4. Wat is uw grootste gevolgd? vormgeef blunder? Ik heb aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) gestudeerd. Mijn studierichting was “Interaction Design” Hier leer je interactieve, gebruiksvriendelijke dingen te ontwerpen. Dit kan een website zijn maar ook iPhone-applicatie of zelfs een interactief kunstwerk.

Wat altijd heel spannend is om te maken is drukwerk. Ik heb ooit een ontwerp gemaakt voor een sticker. Achteraf bleek dat ik een verkeerde kleur had gebruikt en konden we alle stickers opnieuw laten drukken. Dat was wel een grote blunder.

Heel veel oefenen. Bijvoorbeeld door voor vrienden of familie leuke uitnodigingen maken of zelfs websites. Tutorials (lessen) zoeken op Youtube en die dan doen nadoen in Photoshop. Veel op mooie websites kijken voor inspiratie.

7. Waar haalt u uw inspiratie vandaan? Eigenlijk overal. Tijdschriften, musea, de stad, reclamecampagnes, mode, design en ga zo maar door.

11


Activiteiten De portfolio pagina’s Brood en bier. School

Laat ik beginnen met met wat van mijn oudere werk. De bedoeling was om voor een broodjeszaak een logo te ontwerpen. De naaam, doelgroep zijn zelf verzonnen. Het zou een broodjeszaak zijn met grote tafels waar studenten samen met een hapje en een drankje samen zouden kunnen werken. Iets wat niet op elke school kan.

Brood &Bier Het logo

Deze is een knipoog naar de naam. Het beeldsmerk lijkt op koren maar als je goed kijkt bestaat het uit bierdopjes.

De pay-off

Deze staat in de folder zowel in het Nederlands als in het Engels. Deze is namelijk: het beste van graan.

De folder

Als de folder dichtgevouwen is zie je een bierflesje naast brood staan. Dit is een opvallend ontwerp met een knipoog naar de naam: brood en bier. Het is opgemaakt in twee verschillende talen: Nederlands en Engels. Deze zijn erin verwerkt zodat ze zo min mogelijk extra ruimte innemen. In vergelijking tot een folder met maar een taal. Het belangrijkste is dat de folder de aandacht trekt en een beeld geeft van de sfeer in de broodjeszaak.

12


Flevosap Flevosap

Het logo

School

Een vernieuwing voor Flevosap. Het idee erachter is dat Flevosap vernieuwd zou worden. Er is dus naast een nieuw logo ook een nieuwe verpakking nodig hiervoor. Hierover word later nog wat meer verteld.

Orgineel logo

Hoewel het nieuwe logo wel nog herkenbaar is als Flevosap. Het oogt wel moderner. Ook straalt het de verheid uit van het product. Het rietje in de appel laat zien dat het een eerlijk en puur product is. Er zit niks anders in dan fruit.

Alleen de allerbeste appelsoorten zoals: Elstar, Jonagold en Goudreinet worden voor ons sap gebruikt. Voor iedere liter “Flevosap� is 1,5 kilo appelen nodig Dit product bevat geen conserveringsmiddelen. En is gesloten een jaar houdbaar buiten de koelkast.

Flevosap

Ingredienten:

Stap over op een gezonde gewoonte

Appel

Flevosap

Appel

13


Activiteiten

kortingsbon* School

Deze waardenbon* is gemaakt binnen de huisstijl van de bijenkorf. De kleuren zijn de herkenbaar. Het doel van de vormen en de kleuren is dat de kortingsbon ook zonder logo herkenbaar is als van de bijenkorf. Zo kun je in een oogopslag zien van welke winkel het is. Ook oogt het rustig en als een geheel. *De waardebon is niet bruikbaar om mee te betalen. Het is een ontwerp en heeft geen echte winkel waarde.

14


e 25,-

kortingsbon*


*Te gebruiken eb bru rruik ru uik iike ken b ken bij iijj aankoop aan aan anko koop v koo vanaf ana a an na na aff

e 1100,00, 00 0 0 0,,-

kortingsbon*


Donor campagne Donorcampagne School

“Schat, Ik heb alvast je nieuwe nieren opgehaald bij de slager. Laat je even weten hoe ze zitten?� Zo is de opset voor deze campagne begonnen. Met een andere insteek word er gekeken naar een zeer bekend probleem. Er is een tekort aan donoren. Door deze nieuwe insteek word er niet naar gekeken naar wat er niet is. In plaats daarvan word erop in gespeeld hoe fijn het zou zijn als het makkelijker was.

Hoe krijgen we de mensen zover om zich in te schrijven als donor? Er zijn al zoveel campagmes geweest hiervoor. Hoe kunnen we hier dan een andere insteek in vinden? Veel mensen willen wel, maar ze willen niet de stap zetten. Omdat ze niet willen nadeken over de dood. Of omdat ze simpelweg te lui zijn. De keuze is geworden om te presenteren hoe fijn het zou zijn.

17


18


Het eindresultaat

19


20

DESIGN

DEBSIGN


Huisstijlhandboek

In dit hoofdstuk laat ik een aantal pagina’s zien het huisstijlhandboek van Debsign Design. De foto’s zeggen voldoende over de huisstijl. Want dat is nou eenmaal de bedoeling van een huisstijlhandboek.

Het ontstaan

Hoe het idee ontstaan is voor Debsign Design is omdat ik me afvroeg als ik een eigen bedrijf zou beginnen hoe ik hem wou noemen. De naam een speling met de naam Deborah en het woord Design. Toen eenmaal het idee onstaan was kon het eigenlijk niet meer anders. Ik zou aan de huisstijl moeten beginnen. Aan de naam heb ik ook nog gewerkt. Want ik beg begonnen met de naam Debsign. Dit miste nog iets Uiteindelijk ben ik met de naam Debsign Design gekoment

Toen ik eenaal een naam had ben ik begonnen met het logo. Deze moest strak zijn en simpel, maar wel opvallend genoeg zijn om mensen aan te spreken. Een deel van mijn persoonlijkheid moest in de kleuren naar voren komen. Want ik ben nu eenmaal heel erg gek op alles wat met rood-zwart te maken heeft. Dat heb ik altijd wel al gehad denk ik.

De toekomst

Het resultaat is dit huisstijlhandboek. Misschien zal ik op een dag het bedrijf ook echt beginnen. Het lijkt me een mooie uitdaging. Maar zelfs als dit niet gebeurt ben ik wel blij dat ik dit heb gemaakt. Want ik heb heel veel geleerd over het technische werk achter een boekje. Doen is altijd de beste manier van leren, vooral in het grafische vakgebied.

21


Roald Dahl

Ad ulluptam, que et, quis earum dolo tetur, con repudaestiis nusda dolum facerum quis prore comnis seque laboria prorpor eptatur, oditatur accatias mossit, sandelite sinciet et, quosam dolum aut velis aut omn. Agnam invenia demos il moluptatur, quiaepr essime volor moluptis quo excere voloreperum, ut aut fugit rem. Nam quodist,

simil eicit que nonet pori ab ipidipsanis re pedi consectas doluptam, conet fugitius ducilla ccatur sit, es alit velende roreris quid molupta pereribus, enemper ioriatios nosam velecus Dem reratquis et, sinis dolupturia volore veriasi tatecae rovidel istiorero voluptassi! voloritat velluptur ad quam labo Bol.com.

â‚Ź 49,55

â‚Ź 29,55,-


De hobby pagina’s Deborah Slort

Vanaf jongs af aan ben ik al veel bezig geweest met tekenen en schilderen. Maar schrijven is ook altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Het is een manier om mijn gevoelens te uiten. Op mijn eigen manier.

Tekenen en schilderen

Stilzitten vond ik niet fijn. Het liefste was ik altijd met mijn handen bezig. Of het nou wat knutselen, tekenen of schrijven was. Ik heb tekenen ook in mijn examen jaar VMBO gehad. Dit was verruit mijn favoriete vak.

Schrijven

Mijn intresse voor het schrijven is rond de middelbare school gegroeid. Misschien heeft het te maken met de vele boeken die ik gelezen heb. Nu schrijf ik zowel in Engels alsin Nederlands. Ik schrijf verhalen en gedichten.

Ik schets en teken, Mijn eigen wereld, En zet op papier, Wat niemand begrijpt, Ik schrijf en leg vast, Mijn eigen dagboek, In een taal, geheimschrift, Die alleen ik kan lezen, En vang op het papier, Schilder op het doek, Herinneringen vers en oud, Gebeurtenissen goed en slecht,

Een wereld gevangen in woorden, ademend en levend in al zijn pracht. Dansend en bruisend met elke hartslag, groeiend met elk nieuw moment. Onbeschrijfbaar leeft het met je mee, vult bij waar de leegte verschijnt. Breek alle wetten van werkelijkheid, om te zien wat er altijd was. In een wereld van liefde en openheid, van mysterie, haat en verborgen paden. Laat je meenemen naar een nieuwe plaats, enkel daar voor wie het wil zien.

23


Activiteiten

24


Gedachtenstorm

Gedachtes woelde in haar hoofd, maakte rondjes, namen haar compleet in beslag. Stilletjes wrijft ze iets uit haar ooghoek, was het een traan? Was het dan zo belangrijk om begrepen te worden? Waar kwam die eindeloze angst vandaan? Ze wist het niet, na secondes, minuten, uren, dagen misschien zelfs maanden voelde ze zich niet veel wijzer. Hoe meer ze nadacht, hoe minder ze leek te weten. Ze schudde haar hoofd, alsof ze alle boze gedachtes eruit kon schudden, alsof ze deze tot stilte kon bedaren. Maar hoe langer ze er zat hoe meer gedachtes haar overnamen. Als het verleden je pijn doet en de toekomst je angst aanjaagt, wat blijft er dan nog over om over na te denken?

Wat moet je doen, als je geen keuzes hebt? Als je hoofd zich binnenste buiten keert van angst, alles waar je ooit in geloofde ,nu niks meer is dan een oude belofte. Als een oude herinnering, vervaagd en geel. Enkel daar als je, je ogen sluit en er hard op concentreert, niks meer dan vergeten woorden gefluisterd in je oor. Wat kun je doen, als je hele gevoel/lichaam je dwingt een probleem op te lossen waarvan je niet weet wat het is? Enkel een gevoel van angst, dat zich vastklampt diep van binnen, Als je gedachtes je overnemen, je zo ver nemen dat je vergeet waar je over denkt. Je problemen zich blijven opdringen en je afleiden tot je niks anders meer

hoort. Is er nog maar een oplossing: schrijven zoveel je kan. Schrijf zinnen, bladzijdes,hoofdstukken en boeken. Schrijf gedichten verhalen, je angst, je moed, je geluk je verdriet, alles wat in je opkomt. Tot de woordenstroom opdroogt en de stemmen in je hoofd niks meer zijn dan oude fluisteringen, die nog zachtjes naechoĂŤn in je hoofd. Schrijf je hoofd leeg, je angsten weg tot je niks meer over houd dan je eigen geluk. Vergeet alles behalve hetgeen dat je wilt weten en creĂŤer een eigen wereld. Een wereld vol van leegte, een wereld zoals jij hem enkel kan maken.

25


Activiteiten De volgende maand De volgende maand is er weer een nieuwe magazine vol met nieuwe onderwerpen. Het volgende blad heeft als hoofdthema: “studenten”. De komende onderwerpen zullen erin voorkomen: • De intervieuw met de vormgever van Heinz. • Tips in om op een makkelijke manier een goedewerkplek te krijgen

• Waar kun je het beste je grafische werk laten drukken en heeft het nut om een printer aan te schaffen? • De vraag van de maand. Voor alle software vragen. Hoe moeilijker hoe beter. Ook een probleem psturen? Ga naar DebsignDesign.hetblad.nl.


Disclamer:

Opmaak en invulling: Deborah Slort Foto’s en digitaal werk: Deborah Slort* De teksten door: Deborah Slort*

*Bronvermelding:

“Actie in” : vvveindhoven.nl. De teksten in “sfeerproeven bij Hertog jan”: hertogjan.nl “Intervieuw met” foto is eigendom van Andrea Jansen.

Met extra dank aan:

Hertog Jan voor de rondleiding die ik heb gehad door de brouwerij. Andrea Jansen bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen voor de interview en het maken van de foto voor erbij.


TheDebby blad  
TheDebby blad  

Schoolopdracht: Magazine met eigen intresses. Op ontwerp en vormgeef gebied. Alle teksten zijn door mij geschreven behalve: actie in; sfeerp...

Advertisement