Page 1

NYSTART Karlstad Racketcenter 4–6 februari 2011 Elmia Jönköping 8–10 april 2011

& ”Vi på Villaägarna tycker att BO & LEVA med de nya tema-områdena är ett stort steg framåt för att man bygger både med tradition och utveckling”. Lars Lindegren, Villaägarna

BO LEVA FÖR

HELA

FAMILJEN


T R STA

NY

Du möter din målgrupp på Bo & Leva.

Gör bra affärer på BO & LEVA Hem & Villa-mässan och Villamässan i Karlstad är väl inarbetade mötesplatser. Nu bygger vi vidare på dessa framgångsrika koncept, men i ny tappning. Vi har utvecklat mässorna till att motsvara dagens önskemål hos konsumenterna. BO & LEVA är en nystart som ska få dig som utställare och besökarna att känna sig hemma. Den viktiga grunden i boendet kompletteras med livsstilsinriktade områden såsom mat, hälsa, resor och må bra. BO & LEVA är en mässa i tiden som riktar sig till hela familjen.

VI UTVECKLAR MÄSSAN Boendet är – som tidigare – i fokus för mässan. För att ytterligare förstärka kompletterar vi med självklara och publikdragande områden som mat, resor och fritid. Enligt Konjunkturinstitutet visar svenskar stor optimism när det gäller det ekonomiska läget. Fler är beredda att lägga pengar på kapitalvaror och svenskarnas vilja att spendera pengar på renovering av bostaden är högre än normalt.

Statistik från SCB visar att svenskarnas spenderade pengar fördelas på bostaden, el och värme (27,1%), mat (12,9%), transport (11,9%) samt fritid och underhållning (11,1%). Egna marknadsundersökningar på mässor visar att besökarnas största intresseområden är mat, bostad, fritid, resor och hälsa/må bra.

TEMAOMRÅDEN OCH AKTIVITETER Mässan BO & LEVA bygger på två huvudområden: Bo och Leva. Under BO kommer de traditionella temaområdena att finnas såsom bad, kök, vvs, energi, bygga och renovera mfl. LEVA innehåller nya delar såsom mat, resor, fritid, hälsa och må bra. Byggaktiviteter arrangeras på scenen för att ge tips, råd och inspiration för hela familjen inför t ex en renovering. Det kommer att finnas kostnadsfri rådgivning med fokus på boendet.

Barnen får eget utrymme på mässan och aktiviteter arrangeras såsom tävlingar, lekrum och barnpassning. Inom LEVA fokuseras det också mycket på mat och då i första hand lokalt producerade livsmedel. Närproducerat är en stark trend och vi tror det blir stort genomslag för utställarna på detta område. Genom ett antal samarbeten kommer vi att tillföra mässan mycket spännande innehåll.


Den nya idén är bra för den är mycket bredare, vilket gör att fler kommer ta sig dit, om de kommer för mina produkter eller andras är utan betydelse. Människor går till arrangemang man pratar om, ganska enkelt! BO & LEVA ligger i tiden och jag tror på detta!”. Danny Wicander, Geovant

MÅLGRUPP Mässan riktar sig till aktiva och kvalitetsmedvetna konsumenter som prioriterar hemmet, fritiden och familjelivet.

MARKNADSFÖRING BO & LEVA kommer att marknadsföras med en väl avvägd mix av medier såsom dagspress, utomhusreklam, direktreklam, mässguide, radio och sociala medier. Vi kommer också att arbeta med sponsorers nätverk för att sprida budskapet. Tävlingar tillsammans med utställare och samarbetspartners är exempel på ytterligare ett sätt att uppmärksamma BO & LEVA.

SAMARBETSPARTNERS BO & LEVA samarbetar med Villaägarnas Riksförbund. Det ger oss en plattform för att nå målgruppen på ett effektivt sätt. Bra och väl fungerande lokaler är något vi prioriterar i våra samarbeten. Vi är glada över att vara tillbaka på Elmia i Jönköping och i Karlstad blir Racketcenter platsen för mässan.

Tre bra saker med BO & LEVA

• Optimism i hushållen om det ekonomiska läget

• Bredare koncept lockar en bredare publik.

• Aktiviteter inom alla

temaområden, både för stora och små.


&3 0):% FÖR

HELA

FAMILJEN

Karlstad Racketcenter 4–6 februari 2011 Elmia Jönköping 8–10 april 2011 Örebro hösten 2011 ”Jag ser fram emot det nya konceptet BO & LEVA och tror det kommer att lyfta hela villakonceptet i regionen. Det här känns nytt, fräscht och spännande. Vi är absolut med igen! Med större blandning på montrarna kan mässan också locka fler i familjen att komma. Det här blir kanon!”. Mikael Enmalm, Hemmastadd AB

FAKTA BO & LEVA I KARLSTAD

FAKTA BO & LEVA I JÖNKÖPING

Plats: Karlstad Racketcenter Datum: 4–6 februari 2011 Bruttoyta: 3120 kvm Monteryta: 1300 kvm Antal utställande företag: ca 90 Antal besökare: 5000 Upptagningsområde: Värmlands- och delar av Västra Götalands län, Dalarna, Dalsland och Örebro län.

Plats: Elmia Datum: 8–10 april 2011 Bruttoyta: 6000 kvm Monteryta: 2500 kvm Antal utställande företag: ca 130 Antal besökare: 9000 Upptagningsområde: Jönköpings län med delar av Västra Götalands- och Kalmar län samt Östergötland.

Vi är glada över att kunna hälsa er välkomna till BO & LEVA. Vi kan lova, tre mycket spännande och intensiva dagar på en mässa med mångfald både när det gäller utställare och aktiveteter. Vårt mål är att skapa en miljö som skapar affärer. NYFIKEN? Ring eller maila så återkommer vi. Välkommen med din intresseanmälan.

Mats Thelander Projektledare Örebro och Jönköping 040-18 68 69 mats.thelander@numeramassor.com

Annika Nordh Projektledare Karlstad 054-13 66 30 annika.nordh@numeramassor.com

Bo & Leva är ett publikt arrangemang av oss på Numera Mässor.

&

Bo och Leva, inbjudan, Örebro 2010  
Bo och Leva, inbjudan, Örebro 2010  

Bo och Leva, inbjudan, Örebro 2010

Advertisement