Page 1

Magazine Ledenvereniging Thebe Extra - 14e jaargang uitgave 1, lente 2018

EDITIE: VRIJHEID

Ik ben vrij als ik op de rotsen mijn weg vind pagina 9

Talal vluchtte vanuit SyriĂŤ pagina 10


Graag gedaan

‘Marina heb ik op mijn 19e ontmoet tijdens het stijldansen. Zij had geen partner en ik kon als man dansen. Wij werden aan elkaar gekoppeld, zo ben ik haar vrijwilliger geworden.’

Het is gezellig om bij Marina langs te gaan. ‘Je ziet niet dat Marina een verstandelijke beperking heeft. Wel merk je dat ze bepaalde gewoontes heeft waar ze aan vasthoudt. Ook heeft ze moeite met onverwachte dingen en is niet snel van haar mening af te brengen. Regelmatig ga ik bij haar een kopje thee drinken en praten we bij over ons werk. Ik werk fulltime op een basisschool en Marina doet vrijwilligerswerk bij een peuterspeelzaal. Vaak

2

lachen we om de uitspraken van de kinderen. Als het tegenzit blijft Marina toch volhouden, ze is een echte doorzetter. Ook is ze begaan met anderen. Zoals twee jaar geleden, na mijn knie-operatie. Ze stuurde me steeds berichtjes om te vragen hoe het ging.’

Wilt u iets voor een ander doen? Lees ‘Kom in actie’ op pagina 6.

Carin is al 8 jaar vrijwilligster van Marina OPROEPJE Carin van Berchum (27)

Kent u ook iemand die iets leuks voor een ander heeft gedaan? Geef hem of haar op. Bel 088 - 374 75 76 of mail naar ledenconsulent@thebe-extra.nl.


Editie: P9

Rob van Trier Een kunstenaar met een vrije geest en passie voor zijn vak!

Vrijheid Vrijheid is vrij zijn, onafhankelijk zijn. Tenminste zo staat het in de Van Dale. Toch blijkt het in werkelijkheid een breder begrip. Iedereen ervaart vrijheid of de beperking ervan op zijn eigen manier. Wat is vrijheid voor u? Herkent u zich in een van de verhalen in deze Leefstijl?

Inhoud:

P10

Gevlucht uit Syrië

P16

4

Actuele zaken

6

Tips om op te ruimen, vrijheid in uw hoofd en huis

6

Vrijwilligersorganisaties op zoek

7

Kwispellezen kreeg steun van het Stimuleringsfonds

8

Vrijheid: 4 verschillende verhalen

10

Vluchten om vrij te zijn

14

Ledenvoordeel uitgelicht

15

Leden over onze diensten

16

Maaltijden aan huis, handig en lekker

18

Ondanks de zorg, ook tijd voor je passie

19

Column & strip

met het voordeel van

22

Prijspuzzel

Ledenvereniging Thebe

23

Vraag het de ledenconsulenten

24

Wandeltocht voor leden

Maaltijden aan huis Gezonde maaltijden bij u aan huis. Makkelijk en lekker! Helemaal

Extra.

Exclusief voor leden Ledenvereniging Thebe Extra ondersteunt haar leden (105.000 huishoudens in West- en Midden-Brabant) in alle fases van het leven. Wij leveren geen zorg, maar onze leden kunnen wel profiteren van de vele extra’s en kortingen die wij bieden. Wie nu lid wordt, ontvangt een leuk opvouwbaar tasje

P18

Mantelzorgen dag en nacht

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

bij een (gezins)lidmaatschap van €16,- per jaar (€17,bij acceptgiro). Heeft u vragen over onze producten en diensten? Kijk op www.thebe-extra.nl, bel 088 - 374 75 76 of mail naar ledenconsulent@thebe-extra.nl.

3


Actuele zaken 1

Lees over dagjes uit, nieuwtjes en de voordelen van Ledenvereniging Thebe Extra.

Keukenhof, een fleurig dagje uit Genieten van alles dat groeit en bloeit! Dat kan in april in de prachtige tuinen van Keukenhof. Waar nu Keukenhof ligt, werd in de 15e eeuw gejaagd. Ook werden er kruiden verzameld voor de keuken van het kasteel van Jacoba van Beieren, vandaar de naam Keukenhof. Na haar overlijden kwam het in handen van rijke koopmansfamilies. Zij lieten een ontwerp maken voor de tuin rond het kasteel. Dit is nog altijd de basis van Keukenhof. Naast de schitterende tuinen zijn er ook wisselende tentoonstellingen waarin steeds een andere bloem centraal staat. Tijdens de heenreis is er tijd voor koffie met vlaai en op de terugweg krijgt u een heerlijk diner aangeboden. www.thebe-extra.nl/dagtocht

PRIJZEN, OPSTAPPLAATSEN EN TIJDEN:

4

Prijzen: A-leden: € 61,50 B-leden: € 56,50 C-leden: € 51,50

MAANDAG 16-4-2018:

Breda 8.15 uur / Oosterhout 8.45 uur / Sleeuwijk 9.10 uur.

DINSDAG 17-4-2018:

Tilburg 8.15 uur / Waalwijk 8.45 uur / Sleeuwijk 9.10 uur.

WOENSDAG 18-4-2018:

Tilburg 8.15 uur / Waalwijk 8.45 uur / Sleeuwijk 9.10 uur.

DONDERDAG 19-4-2018: Breda 8.15 uur / Oosterhout 8.45 uur / Sleeuwijk 9.10 uur.

Een dag vol bijzondere ontmoetingen

www.thebe-extra.nl/dagtocht

2

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een van Europa’s mooiste dierentuinen. Op 25 april kunt u op ontdekkingsreis door de vele (overdekte) werelddelen van dit park. Onderweg ontmoet u de bijzondere inwoners van deze continenten. In Blijdorp vindt u ook het grootste vlinderparadijs van Europa en het Oceanium, waar u onder het water doorloopt. Na de busreis mag u de dag in het park zelf indelen. Aan het einde van de dag verzamelen we voor de terugreis en eten we onderweg naar huis nog even gezellig samen een frietje.

PRIJZEN, OPSTAPPLAATSEN EN TIJDEN: Prijzen: A-leden: € 54,- B-leden: € 48,- C-leden: € 42,Kinderen van 3 tot en met 12 jaar: € 35,WOENSDAG 25-4-2018: Tilburg 8.30 uur / Oosterhout 9.00 uur / Breda 9.30 uur. Deze dagtocht is leuk voor jong en oud!


Info & aanmelden

088 - 374 75 76 LEDENCONSULENT@THEBE-EXTRA.NL

WWW.THEBE-EXTRA.NL

3

Duik in de historie van de mijnbouw Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen herinnert aan het glorieuze tijdperk van de Nederlandse steenkolenindustrie. Bij deze dagtocht toont een oud-mijnwerker u enkele historische films en neemt hij u mee langs materialen waarmee gewerkt werd. Op de heenreis genieten we van een kopje koffie met vlaai in het witte stadje Thorn. We reizen dan door naar Vaals waar een koffietafel klaarstaat. Na de rondleiding in het museum rijden we door de mijnstreekroute, waar we de gedachteniskapel zien en het schutterspark voor de ontspanning van de hardwerkende mijnwerker. Voordat de bus u terugbrengt naar de opstapplaats, sluiten we de dag af met een diner in restaurant Wilhelminatoren in Vaals.

5

www.thebe-extra.nl/dagtocht

PRIJZEN, OPSTAPPLAATSEN EN TIJDEN: Prijzen: A-leden: € 64,50 B-leden: € 59,50 C-leden: € 54,50 MAANDAG 16-7-2018:

Breda 8.00 uur / Oosterhout 8.30 uur.

DINSDAG 24-7-2018:

Waalwijk 8.15 uur / Tilburg 8.45 uur.

WOENSDAG 18-7-2018:

Waalwijk 8.15 uur / Tilburg 8.45 uur.

DONDERDAG 26-7-2018:

Breda 8.00 uur / Oosterhout 8.30 uur.

4

Samen is fijner

Het voelt goed als u fijne mensen om u heen hebt. Vrienden, kennissen, familie of buren waarmee u leuke dingen kunt doen, kunt praten of die u kunnen helpen als dat nodig is. Wie zijn eigenlijk de mensen om u heen? Wilt u dit eens in kaart brengen? Of wilt u tips om nieuwe mensen te leren kennen? Wij hebben hiervoor een makkelijke, vrolijke website gemaakt. Neem eens een kijkje op www.thebe-extra.nl/mensen en laat ons weten wat u ervan vindt!

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine


Tips van de deskundige Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Waarom is het voor velen dan zo lastig om het huis op orde te houden? Ja, het kost tijd, wat we vaak niet of te weinig hebben. En zeg nou zelf, u heeft wel wat beters te doen! Opruimen is geen leuk karwei, het zorgt wel voor rust en het geeft uiteindelijk voldoening. Professional organizer Esther van Dijk geeft hulp bij chaos. Hieronder waardevolle tips, zodat u een goede start kunt maken met het (re)organiseren van uw huis.

Dé tips van Esther Esther van Dijk Professional organizer in Sleeuwijk ‘Opruimen geeft ruimte in uw hoofd en huis.’

• Start met opruimen in een ruimte waar u dagelijks komt. Zo ziet u het resultaat van uw inspanningen iedere dag terug, dit werkt motiverend. • Houd de opruimklus klein en overzichtelijk. Neem een plek die maximaal 2 m2 of 1 m3 groot is; bijvoorbeeld een plank, een lade, een gedeelte van de eettafel of de vensterbank. • Vermijd uitstelgedrag! Als iets minder dan 5 minuten kost, doe het dan meteen! Opschrijven of onthouden maakt het ‘groter’ en kost meer tijd. • Maak dagelijks een 10-minuten rondje en leg alles terug wat die dag van z’n plek gekomen is. Zo blijft het opgeruimd. • Bewaar uw spullen zoveel mogelijk in de ruimte waar u ze gebruikt.

6

Kom in actie!

Vrijwilligers gezocht Gezelschapsmaatje voor dame in Nieuwendijk Wilt u af en toe gezellig koffie drinken met een 88-jarige dame of samen gaan winkelen? Leeftijd, man of vrouw: dat vindt mevrouw niet belangrijk, het gaat vooral om ‘de klik’!

www.servicepuntvrijwilligers.org Tuinmaatje, tuinman, dierenverzorger en wandelmaatje gezocht! Heeft u ook zo’n zin om weer lekker naar buiten te gaan in het voorjaar? Er zijn allerlei leuke groen- en natuurvacatures voor vrijwilligers in Breda en omgeving. Ook zo kunt u genieten van de buitenlucht.

www.bredavoorelkaar.nl

Word Home Start-vrijwilliger in Midden-Brabant Als Home Start-vrijwilliger helpt u een gezin op weg waarin het niet zo lekker loopt. Het is dan fijn als iemand naar je zorgen luistert. Begrijpt u dat? Dan zit zo’n gezin op u te wachten!

www.contourdetwern.nl

Maatje voor jongeman met een licht verstandelijke beperking in Oosterhout Zelfstandig wonende jongeman van 35 wil samen met iemand leuke dingen ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen met de hond of samen koken. Vindt u deze activiteiten ook leuk? Reageer dan op deze oproep.

www.surpluswelzijn.nl


Stimuleringsfonds Thebe Extra geeft projecten een impuls Met het Stimuleringsfonds ondersteunt Ledenvereniging Thebe Extra diverse maatschappelijke projecten. Een project dat onlangs een financiële bijdrage kreeg, is Kwispellezen. Dit is een samenwerking tussen Hulphond Nederland en Bibliotheek Midden-Brabant. Kinderen die moeite hebben met lezen, kunnen hierbij voorlezen aan hulphond Flex. ‘De inzet van een hulphond werkt motiverend en rustgevend’, licht Coosje van der Pol van Bibliotheek Midden-Brabant toe. ‘Flex helpt kinderen bij de concentratie, geeft hen zelfvertrouwen om hardop te lezen en zorgt ervoor dat ze plezier houden in het lezen. De proef in Waalwijk was erg succesvol en een reden om het project voort te zetten.’

7

Hulphond Flex maakt lezen weer leuk

Ook andere initiatieven konden eind 2017 rekenen op steun van het Stimuleringsfonds. Enkele voorbeelden: een woonzorgcentrum kreeg een bijdrage voor de aanleg van een Alzheimer belevingstuin, een stich-

HEEFT U OOK EEN GOED IDEE DAT HET WIJ-GEVOEL VERSTERKT OF DAT ZORGT VOOR MEER CONTACTEN TUSSEN MENSEN IN UW OMGEVING?

ting voor de aanschaf van een tovertafel voor demen-

Kijk op www.thebe-extra.nl/stimuleringsfonds voor

terenden, een bewonerscommissie voor de aanschaf

meer informatie en laat het ons weten! U kunt ook

van een AED, een atletiekvereniging voor het realise-

contact opnemen met onze relatiemanager

ren van een opslagplaats en een muziekvereniging

Richard de Rooij, tel. 06-57808543.

om jong talent te stimuleren.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine


Vrijheid

Minimalistisch wonen, werken als zelfstandig ondernemer, vrij denken en werken aan kunst of een uitdaging zoeken in de sport. Iedereen vult vrijheid op een eigen manier in. Lees hieronder vier verschillende verhalen.

Een vrijer leven zonder hypotheek

8

* beslaat weinig m2 en minimale CO2 uitstoot

Remco Stadhouders heeft een tiny house

Ik zou het zo weer doen meteen en zonder twijfel! Christian Hesselberth is zelfstandig ondernemer

‘Al even was ik verliefd op het concept ‘tiny house’. Met 3D software had ik er een aantal ontworpen, maar nog niet daadwerkelijk gebouwd.

‘Het is me met de paplepel ingegoten, ondernemer zijn. Vroeger gingen mijn ouders op pad met paard en wagen vol groente en fruit.

Ineens dacht ik; “Waarom nu niet?!” Uiteindelijk

Op mijn 24ste nam ik de zaak over, maar ik werd

heb ik er een jaar over gedaan, zonder enige bou-

nieuwsgierig naar hoe het zou zijn om voor een

wervaring, met hulp van vrienden. Met een goede

baas te werken. Geen zorgen om je salaris, eens

voorbereiding is het gelukt om binnen mijn budget

ziek mogen zijn, dat leek me ook wel wat! Een

te blijven. Momenteel woon ik er niet, de wet staat

aantal jaren heb ik voor fijne bazen gewerkt, maar

het (nog) niet toe om er permanent te wonen.

de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet miste

Omdat je een kleine, ecologische voetafdruk* hebt

ik enorm. Nu ben ik weer zelfstandig en geniet

zijn er wel veel gemeentes geïnteresseerd. Zonder

dagelijks van blije klanten en de prachtige produc-

hypotheek en in mijn ‘tiny house’ zou ik veel meer van

ten die ik verkoop. Ik vind het belangrijk om met

het ‘vrije’ leven kunnen genieten; minder werk en

de tijd mee te gaan, mijn assortiment blijft groeien.

meer tijd. En niet pas als ik straks ouder en met

Mijn zoon helpt me vaak mee, wie weet neemt hij

pensioen ben.’

de groentenzaak over in de toekomst!’


Heeft u een interessant verhaal over vrijheid of hoe u vrijheid ervaart? Deel het op onze Facebook pagina: www.facebook.com/ThebeExtra

Ik volg altijd mijn eigen creativiteit Rob van Trier is kunstenaar in hart en nieren

Ik ben vrij als ik op de rotsen mijn weg vind Max van der Heijden is expert in boulderen

‘Als kind kreeg ik geld om scheerspullen voor mijn vader te kopen. Daar kocht ik stiekem schilderspullen van en dat heeft me gebracht waar ik nu ben.

‘Ik begon met klimmen, maar stapte al snel over naar boulderen. Daarbij klim je zonder hulpmiddelen. Deze sport daagt me fysiek én mentaal uit.

Ik heb mezelf alles geleerd en ben nooit gedwongen

Elke stap is een kleine puzzel: hoe maak ik die zo

in een bepaalde richting. Daardoor kon ik mijn ei-

goed mogelijk. Boulderen kan op elk niveau en

gen stijl ontwikkelen. Ik voel me vrij in mijn denken en

daarbij ben je op jezelf aangewezen. Er is geen

doen en zie overal mogelijkheden in. Meestal schil-

zekering of partner die je ondersteunt. Als ik op

der ik, maar ik werk ook met glas en mozaïek. Het

vakantie ga, ga ik de natuur in en op wat klim-

mooiste project is altijd het volgende doek dat op

schoenen na heb ik niets of niemand nodig om mijn

de ezel staat. Vrijheid in mijn werk ervaar ik continu,

hobby te kunnen beoefenen. Ik vind het bijzonder

maar het meeste als ik in Frankrijk ben en geuren en

dat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken. Toen

kleuren bij elkaar komen achter mijn schildersezel.

boulderen doorbrak in Nederland, begon ik met

De brandende zon en een mesthoop waar ik bijna

3 vrienden een boulderhal in Tilburg. Daar en-

instap, doen me dan helemaal niets.’

thousiasmeer ik nu elke dag anderen voor deze technische en spectaculaire sport.’

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

9


Naam: Talal Sadi (51) Woonplaats: Drunen

10

In 2014 kwam Talal Sadi naar Nederland. Vanuit zijn woonplaats Aleppo in Syrië was hij met zijn gezin gevlucht naar Tartous, een dorpje bij de grens van Libanon. Het werd daar steeds minder veilig, Talal besloot te vluchten naar Europa. Vanwege zijn werk als handelaar in hout had hij veel landen binnen Europa bezocht, en wist daarom waar hij heen wilde. Zijn gezin liet hij voorlopig achter…

Talal vluchtte vanuit Syrië naar Nederland

Ik kijk niet terug naar het verleden, ik richt me op de toekomst.

‘We kozen voor het dorpje Tartous omdat we van daaruit snel in Libanon konden komen, mocht het ook daar gevaarlijk gaan worden. Het geweld verspreidde zich helaas steeds verder door het land. Toen het te dichtbij kwam, besloot ik te vluchten naar Libanon. Het was financieel onmogelijk om alle 8 gezinsleden gelijktijdig weg te krijgen uit Syrië, dus ging ik alleen. We waren doodsbang, maar hadden geen keuze. Via landen als Turkije, Qatar en Oman kwam ik uiteindelijk in Nederland terecht.


1

Collage door Dania

Collage van het gezin, gemaakt door

2

Ik ben alles kwijt

Ik heb niets mee kunnen nemen uit Syrië, ik ben alles kwijt.

Talals dochter Dania (12 jr.).

11

3

Mensen helpen

4

Pakketten bezorgen

Talal ging aan doluptam de slag als aut vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk. Alit velliquia omniendelia verum quiae-

Voor mijn andere werkgever ik pakketten rond.quiaeAlit velliquia doluptam autbreng omniendelia verum

cust ation res aut que pore quam endam.

cust ation res aut que pore quam endam.

‘Mijn gezin herenigen was prioriteit’

had ze geen identiteitsbewijs waardoor ze niet kon reizen. Ze is

Op 30 januari in 2014 landde ik op Schiphol en kwam terecht

nu 18, getrouwd inmiddels. Voor haar is het belangrijk om een

in het asielzoekerscentrum Luttelgeest. Daar ben ik 6 maanden

partner te hebben, volgens onze traditie mag een vrouw niet

gebleven. Om bezig te blijven heb ik me als vrijwilliger aan-

alleen wonen. Nu heeft ze iemand die haar beschermt en voor

gemeld: ik kon als tolk aan de slag. Uiteindelijk kreeg ik een

haar zorgt. We missen haar heel erg, maar proberen haar naar

huis toegewezen in Drunen. Ondertussen was de papiermo-

Nederland te krijgen. Hopelijk lukt dat!

len gestart om ons gezin te herenigen. In oktober 2014 ontving ik bericht van het IND dat mijn vrouw en 2 jongste kinderen

‘We kunnen niet terug’

mochten komen. Vanwege een nieuwe wet werd het toege-

In Syrië had ik een eigen bedrijf en was een rijk man. Ik impor-

staan om ook meerderjarige kinderen over te laten komen.

teerde hout uit Rusland, Roemenië en Oekraïne en exporteer-

Eén zoon kwam in juni 2015 naar Nederland, de oudste volgde

de naar Syrië, Irak, Jordanië en Libanon. Ons gezin leidde een

in hetzelfde jaar in november. Eén dochter is in Syrië achterge-

comfortabel bestaan. Naast een eigen zaak met 12 werkne-

bleven bij onze buren, zij was toen 13,5. Vanwege haar leeftijd

mers hadden we een grote loods en vrachtwagens. Het bedrijf

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine


stond ook in Aleppo. Er is niets meer van over, compleet

4 verschillende talen vloeiend; Engels, Russisch, Indiaas en

platgebombardeerd. We kunnen niet terug naar Syrië. Heel

Farsi. Mijn vrouw spreekt inmiddels een beetje Nederlands.

mijn familie is gevlucht naar landen als Turkije, Libanon,

Mijn kinderen zitten op school, zij spreken het vloeiend.

Jordanië en Dubai. Alleen met mijn dochter in Syrië heb ik contact.

‘Aanpassen gaat zo gemakkelijk’ Ik heb lang in Dubai gewoond, waar het wel 50 graden kan

12

“Ik woon in een veilig land met fijne mensen en heb werk.”

worden. Maar ook in Rusland waar het wel -40 kan worden.

‘Het leven hier is goed’

In Nederland hoefde ik dan ook niet te wennen aan het

In Nederland wil ik weer een eigen bedrijf opzetten. Om

klimaat. Vanwege het vele reizen voor mijn werk kan ik me

hier als handelaar aan de slag te gaan heb je papieren

makkelijk aanpassen. Ik ken immers zoveel verschillende

en kapitaal nodig, wat ik niet heb. Dat maakt het lastig

culturen. Nederland vind ik een ‘papierland’, dat was wel

om mijn oude beroep op te pakken. Ik kijk niet terug

wennen. Wat ik fijn vind is dat Nederlanders zo open zijn. Ik

naar het verleden, ik richt me op de toekomst en heb

ervaar geen discriminatie. Om anderen te helpen werk ik

vertrouwen. Ik woon in een veilig land met fijne mensen

sinds 2016 als tolk bij Vluchtelingenwerk, op vrijwillige basis.

en heb werk. Het leven hier is goed. Ik realiseer me dat

Nieuwe vluchtelingen help ik bij hun gesprekken met diver-

ons leven stap voor stap opgebouwd moet worden. Er

se hulpverleningsinstanties. Ook heb ik een baan als koerier

zijn vluchtelingen die niet willen werken, die afwachten

met Nederlandse collega’s, wat helpt bij het leren van de

en geen contact hebben met Nederlanders. Dat is niet

taal. Ik wil zo min mogelijk Engels spreken. Vroeger sprak ik

goed, zo kom je niet verder.

“Met stilzitten kom je niet verder.”

Op naar de toekomst

HEEFT U EEN INTERESSANT VERHAAL OVER ‘VRIJHEID’? DEEL HET OP ONZE FACEBOOK PAGINA: WWW.FACEBOOK.COM/THEBEEXTRA


Wist u dat?

VIA THEBE EXTRA PROFITEERT U VAN EXTRA VOORDEEL

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen op de vlucht, op zoek naar een veilig bestaan. De situatie rondom vluchtelingen roept bij velen vragen op. Wist u dat: • er sinds 2011 al meer dan 11 miljoen Syriërs op de vlucht zijn geslagen? • asielzoeker en vluchteling 2 verschillende begrippen zijn? Tijdens de asielprocedure wordt onderzocht of iemand in het land van herkomst gevaar loopt door politiek geweld, oorlog, afkomst, religie of seksuele geaardheid. Wanneer dat is vastgesteld, wordt er een verblijfsvergunning verstrekt. Op dat moment is hij of zij een vluchteling.

Ondersteuning Thebe Extra Stelt u zich eens voor dat u huis en haard achter moet laten en onderdak vindt in een vreemd land, waar u een nieuw leven op moet bouwen. Vaak zonder vertrouwde gezichten, zonder vrienden en kennissen. Het is fijn om dan terug te kunnen vallen op iemand, die u wegwijs maakt in deze onbekende omgeving. Onze ledenconsulenten kunnen u helpen met vragen op het gebied van zorg en welzijn. Over het lenen van zorghulpmiddelen, of waar u met juridische vragen terecht kunt bijvoorbeeld.

• vluchtelingen in hun eigen land niet per se straatarm zijn? Sommige mensen reageren negatief wanneer ze op tv een vluchteling zien met smartphone. Voordat

Meer informatie?

ze besluiten te vluchten, leiden velen ook een nor-

Bel onze ledenconsulent op tel. 088 – 374 75 76 of

maal bestaan met een baan en een huis.

kijk op onze website www.thebe-extra.nl

13

Norbert Luypen Collega bij Vluchtelingenwerk

Dat vinden wij

Toen Talal in Drunen kwam wonen, was ik al begeleider bij Vluchtelingenwerk. Zijn begeleidster heb ik ingewerkt, zo kwamen wij in contact. Tegenwoordig is hij vaak als tolk aanwezig bij spreekuren die ik draai. Cliënten komen dan met diverse vragen of problemen die we proberen op te lossen. Hierdoor weet hij veel over de Nederlandse wet- en regelgeving. Het is een slimme man, zeer integer. Door onze intensieve samenwerking hebben we echt een band opgebouwd.

Mechmoed el Achachi Arbeidscoach van Talal Talal begeleid ik via een traject bij Baanbrekers. Wat wij nu samen doen is de haalbaarheid toetsen van zijn toekomstplannen. Hij is vindingrijk, eerlijk en heeft doorzettingsvermogen. Zijn oude leven zal hij niet in dezelfde vorm terugkrijgen, dat

links:

heeft hij geaccepteerd. Ik ben ervan overtuigd dat hij over enkele jaren een eigen bedrijf heeft en, net als vroeger, internationaal handel drijft.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

rechts:

collega Norbert arbeidscoach Mechmoed


Uitgelicht

Leden van Ledenvereniging Thebe Extra hebben altijd een streepje voor. Als u gebruik maakt van onderstaande diensten, krijgt u een leuke korting. Mooi meegenomen toch? Kijk ook eens op de flyer bij deze Leefstijl!

Een helpende hand van een student! Digitale apparaten, zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon, computer, tablet of Ipad zijn ontzettend handig en leuk. Tenminste, als alles werkt zoals u wilt én als u weet hoe u ze moet gebruiken. Als het daar mis gaat, kunnen de goed opgeleide IT-studenten van Studentaanhuis u helpen. Of het nu gaat om het aansluiten van internet, e-mail, het koppelen van een printer of het instellen van uw telefoon, televisie of digitale camera: zij komen naar u toe. Wilt u graag computerles aan huis krijgen? Ook dat kan! Zelfs in het weekend springen ze voor u op de fiets.

STUDENT AAN HUIS: Leden van Ledenvereniging Thebe Extra krijgen per jaar 50% korting op een abonnement. Zij betalen dan slechts € 6,- abonnementskosten en kunnen een jaar lang een beroep doen op de studenten. Bijkomende kosten zijn € 7,50 per kwartier hulp (minimale afname een half uur) en voorfietskosten van € 9,- per afspraak. Kijk op www.thebe-extra.nl/studenten voor meer informatie.

14

Opgeruimd staat netjes! Het is een steeds terugkerend karwei, het bijhouden van het groen om uw huis. Gebrek aan tijd of energie? Of geen zin? Hovenier Roland van Spaendonk komt graag langs voor het snoeien, onkruid wieden of maaien van uw gras. Deze professionele hovenier gaat snel en vakkundig te werk. U kunt rekenen op een keurig opgeruimde en frisse tuin. Leden betalen slechts € 32,75 per uur (in plaats van € 42,35) en krijgen korting op de voorrijkosten. Kijk op www.thebe-extra.nl/tuinonderhoud voor meer informatie.

Mom in Balance

Met de workouts van Mom in Balance blijft u fit en energiek tijdens de zwangerschap en werkt u na de bevalling aan herstel en opbouw van uw conditie.

Er zijn drie programma’s: Zwanger workout, Back in shape en Mom in shape, waarmee u samen met andere (aanstaande) moeders heerlijk kunt sporten in de buitenlucht. Leden krijgen 10% korting op de workouts en veel verzekeraars bieden een gedeeltelijke vergoeding. Interesse? Kijk op www.thebe-extra.nl/mominbalance


Leden vertellen: De heer Eikholt volgde de digitale cursus ‘Helpen met douchen

‘Fijn om goed te kunnen helpen’

‘Mijn vrouw voelde zich na de vakan-

op een fijne en veilige manier kon hel-

tie niet goed en kwam in het zieken-

pen. Veel tips uit de cursus klonken van-

huis terecht. Toen ze thuiskwam had

zelfsprekend, maar toch was het fijn om

ze ondersteuning nodig. Ook bij het

er even bij stil te staan en er op de goede

douchen. Ze was namelijk snel draai-

manier mee aan de slag te gaan. Ik zou

erig. De thuiszorg kwam op bepaalde

mensen die zorgen voor een ander dan

momenten, maar daarbuiten wilde ik

ook aanraden om de cursus te doen. In-

haar ook helpen.

middels gaat het gelukkig beter met mijn vrouw en kan ze het grotendeels weer

Een thuiszorgmedewerker wees me op

alleen.’

de digitale cursus ‘Helpen met douchen’ van Ledenvereniging Thebe Extra. Thuis

Kijk op: www.thebe-extra.nl/digitalecursus

op de computer kon ik lezen hoe ik haar

GRATIS: digitale cursussen VOOR LEDEN

15

Mevrouw van Helvoort gaat ‘Samen Uit’ in De Leest

‘Ik geniet met volle teugen!’

‘Alweer 3 jaar geleden kreeg ik de gids

in de zaal en in de pauze aan een gere-

van Theater de Leest in Waalwijk onder

serveerde tafel. We praten dan over de

ogen. Enkele voorstellingen trokken

voorstelling, maar daar blijft het vaak niet

meteen mijn aandacht. Ik was al een

bij. Na de voorstelling blijven er dikwijls

poosje weduwe en vroeg meestal mijn

een paar mensen nog iets drinken. Het is

dochter of een vriendin met me mee te

fijn om even na te praten voordat je weer

gaan naar het theater, maar die kon-

in de auto stapt. Ik geniet met volle teu-

den niet altijd mee. Toen las ik iets over

gen van het gevarieerde aanbod aan

‘Samen Uit’.

voorstellingen. Een leuk, gezellig avondje uit!’

Hierbij word je in de foyer ontvangen door een gastvrouw. Samen met de andere deelnemers zit je gezellig bij elkaar

Kijk op: www.thebe-extra.nl/theater

Info & aanmelden WWW.THEBE-EXTRA.NL/TOTAALPAKKET

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

KORTING OP: theater- en filmvoorstellingen VOOR LEDEN

088 - 374 75 76 LEDENCONSULENT@THEBE-EXTRA.NL


Aan tafel Elke dag een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten is een uitdaging. Soms ontbreekt simpelweg de mogelijkheid, tijd, energie of inspiratie om dit te doen. Op dat soort momenten kunt u als lid van Ledenvereniging Thebe Extra voordelig gebruikmaken van de maaltijdservice Food Connect of hun concept ‘Kook jij of ik?’.

In beeld: 16

Leverancier Food Connect brengt uw eten thuis

Liefde gaat door de maag U proeft het als een maaltijd met aandacht is gekookt. Food Connect werkt met verse ingrediënten en houdt rekening met uw wensen. Een beetje meer jus, vegetarische, zoutarme of fijngemaakte voeding? Het kan allemaal. U kunt bij de maaltijdservice kiezen voor bereide gerechten die u bewaart in de koelkast of de vriezer. Kookt u liever zelf? Kies dan voor het concept ‘Kook jij of ik?’.

LEDENVOORDEEL Maaltijdservice: Proefpakket voor slechts € 10,- (2 maaltijden) of € 20,- (5 maaltijden). Voor alle volgende bestellingen betaalt u als lid geen bezorgkosten en krijgt u korting: B-leden: 2,5% en C-leden: 4%. ‘Kook jij of ik?’: 50% korting op de eerste bestelling en als lid krijgt u bovendien 5% korting op elke volgende bestelling. Bij bestellingen boven de € 30,- zijn er geen bezorgkosten.

Kijk op www.thebe-extra.nl/maaltijden en www.thebe-extra.nl/kookjijofik


Vers op maat (gekoelde gerechten)

Vriesverse maaltijden

Wekelijks heeft u ruime keuze uit vlees, vis, verse

Hierbij hebben de koks de menu’s al samengesteld.

groenten, sauzen en bijvoorbeeld aardappelen.

U kunt kiezen uit een ruim assortiment van 120 gerech-

Daarnaast kunt u kiezen voor een wereld- en/of een-

ten: zoals diverse vlees- en visgerechten, streekge-

pansgerecht. U ontvangt de gerechten in bakjes die u

rechten, halal, vegetarische en zoutarme gerechten.

in de koelkast kunt bewaren en zelf kunt combineren

Deze worden bevroren bij u bezorgd en kunt u in de

tot een menu. Even opwarmen en u kunt aan tafel.

vriezer bewaren. Altijd handig om in huis te hebben!

17

Kook jij of ik? Bij dit concept worden verse, eerlijke en natuurlijke ingrediënten gebruikt. U kunt zelf kiezen hoe u de gerechten wilt ontvangen. Volledig bereid, waarbij u ze zelf alleen even opwarmt. Bijna klaar, waarbij u bijvoorbeeld zelf het vlees nog bakt. Of u kookt de maaltijd zelf aan de hand van de bijgeleverde receptenkaart.

Bezorging & boodschappen De chauffeurs van Food Connect bezorgen de gekoelde en vriesverse gerechten op een vaste dag bij u thuis. U kunt hen ook boodschappen laten meebrengen die u via de webshop uitzoekt. De gerechten van ‘Kook jij of ik?’ bezorgt PostNL met een koelwagen (dinsdag- of vrijdagavond). Ook hierbij kunt u kiezen voor extra boodschappen.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine


Hoe doet zij dat?

18

Marie-louise zorgt dag en nacht

Onze 2 oudste kinderen hebben de spierziekte SMA. Ik was 30 weken zwanger van Lois, Floris van 1,5 begon wat te lopen rond de salontafel. Toen hij op een dag ging zitten en met moeite op kon staan, begonnen er alarmbellen te rinkelen. Daarna bleek ook Lois de ziekte te hebben. Bij de 2 jongsten was alles in orde gelukkig.

“Het koor is mijn passie, dat houdt me overeind.” Het is dag en nacht zorgen, alweer zo’n 24 jaar lang. Sinds enkele jaren nemen we soms tijd voor onszelf. Dan gaan we er met z’n tweeën een weekje uit. Dat is een boel geregel. Mijn zussen helpen zoveel mogelijk, maar worden ook ouder. Vaak hebben we daarom betaalde hulp in huis. Ik werk met plezier 4 dagen per week, en geniet van mijn wekelijkse re-

Tips van de ledenconsulent

petitie bij het popkoor. Dan neem ik zelfs mijn telefoon niet mee!

In een hectisch leven als dat van Marie-louise is alle hulp welkom, niet alleen op het gebied van zorg. Met het pakket van diensten aan huis van Ledenvereniging Thebe Extra kunt u klusjes overlaten aan professionals, zoals tuinonderhoud of reparaties in en aan uw woning. Ook woningaanpassingen zijn zo geregeld. Dit geeft u de rust en tijd om uw aandacht te richten op andere zaken. Kijk in de losse bijlage of op www.thebe-extra.nl/totaalpakket voor ons complete aanbod en alle kortingen. Lees het uitgebreide verhaal van Marie-louise op www.thebe-extra.nl/blog


Column

In elke Leefstijl deelt een van de ledenconsulenten haar ervaringen en gedachten. Dit keer is Brigitte Vermeulen aan het woord.

Jaaa! Met nieuwe ideeën én een volle agenda weer naar huis Samen met een collega ging ik naar een bijeenkomst om inspiratie voor dagtochten op te doen. Het beloofde een dag te worden waarop we alle ideeën op ons af konden laten komen en zelf mochten ervaren hoe je wordt vermaakt tijdens een dagtocht. Uiteraard met het doel om na dit ontspannen dagje een interessant aanbod voor onze leden samen te stellen.

“We voelden ons vrij om de dag een andere invulling te geven.” Al snel raakten we in gesprek met de mensen om ons heen. Veelal personen en organisaties die werken met of voor groepen mensen: zoals een ouderenorganisatie, vrouwenvereniging en een voorzitter van een serviceflat. Het bleek dat wij ook heel interessant waren voor hen! Een ledenorganisatie met zo’n uitgebreid aanbod: daar moest hun achterban ook vanaf weten. Dus stilzitten was er niet meer bij, het werd actief netwerken die dag. Met eigenlijk te weinig visitekaartjes op zak en veel nieuwe kansen om ons dienstenpakket aan te bieden en uit te breiden.

door Brigitte Vermeulen

Strip Willem Wijzer

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

19


Voor u uitgezocht %

Op vertoon van uw ledenpas ontvangt u altijd 20% korting op koopartikelen bij Medipoint. In deze editie presenteren we u een aantal leuke aanbiedingen.

Kom naar de demodag sta-op-stoelen! Een gezonde zithouding en veilig gaan zitten en weer opstaan. Een sta-op-stoel helpt u hierbij. Na een drukke dag is het heerlijk ontspannen in een comfortabele stoel. Ervaar het zelf en laat u tijdens de demodag adviseren. U bent van harte welkom op de onderstaande data en locaties van de Medipoint thuiszorgwinkels: • Woensdag 4 april in Almkerk, Professor de Quayplein 6 • Donderdag 5 april in Tilburg, Lage Witsiebaan 2a • Dinsdag 10 april in Etten-Leur, Kerkwerve 50 • Woensdag 11 april in Breda, Slingerweg 87 • Donderdag 12 april in Oosterhout, Heuvelstraat 1B • Vrijdag 13 april in Waalwijk, Van Assendelftstraat 20

20

Sta-op-stoelen

Meer informatie over de demodagen of direct inschrijven?

NU TOT WEL

25%

Bel 088 – 10 20 100, ga naar www.medipoint.nl/demodagen of vraag het in een van de winkels.

LEDENKORTING + speciale demo-dag-actie: win uw aankoopbedrag terug!

Is een sta-op-stoel iets voor u?

Medipoint zorgt dat uw stoel gratis wordt thuisbezorgd en uw oude stoel wordt opgehaald. Profiteer bij aankoop bovendien van een gratis luxe hoofdkussen!

Circulation Booster Heeft u vaak last van spierpijn, vocht in de benen, vermoeide benen of slaapstoornissen? Door micro-elektrostimulatie via drukpunten op uw voetzolen geeft dit product u een heerlijke behandeling terwijl u ontspannen zit.

Normaal E 180,-

voor leden

E 139,-

De genoemde aanbiedingen zijn geldig t/m 11 juni 2018. In deze aanbiedingen is de ledenkorting al verrekend. Ze zijn niet geldig in combinatie met andere acties, kortingen of waardebonnen.

Medipoint winkels T 088 - 10 20 100

Etten-Leur Tilburg

Lage Witsiebaan 2a

Almkerk

Prof. de Quayplein 6

Tilburg

Hilvarenbeekseweg 60-14

Breda

Slingerweg 87

Waalwijk

Van Assendelftstraat 20

Kerkwerve 50

Oosterhout Heuvelstraat 1b

Meer info, zoals openingstijden op www.thebe-extra.nl/thuiszorgwinkel


Product in de test

Met de loopfiets

kan ik er weer op uit

NRGbike (energy-bike) loopfiets

Beoordeling:

Gekocht door mevrouw Van Westerop (85) ‘Na diverse heupoperaties kon ik alleen nog lopen met krukken. Door slijtage aan mijn schouder werd dat lastiger. Mijn nicht vertelde over iemand met een loopfiets. Ik ben meteen op zoek gegaan, mijn fysiotherapeut heeft meegekeken. Op de fiets kan ik me vrij bewegen zonder druk op mijn gewrichten. De fiets is licht en erg stabiel. Ik voel me er veilig op en zou hem voor geen goud meer willen missen! Dankzij de fiets kan ik weer buiten ‘wandelen’ en met een mandje voorop kan ik ook zelf een boodschap doen. Ik heb tegen mijn therapeut gezegd dat hij hem mag lenen als iemand de loopfiets wil uitproberen. Ik beveel hem in ieder geval zeker aan!’

De hieronder genoemde aanbieding is geldig t/m 11 juni 2018. In deze aanbiedingen is de ledenkorting al verrekend. Ze zijn niet geldig 0in combinatie met andere acties, kortingen of waardebonnen.

Heeft u al eens een loopfiets geprobeerd? Het is een goed alternatief voor een rollator.

veilig. De NRGbike loopfiets is praktisch, comfortabel, licht en compact en dus makkelijk mee te nemen in de auto of openbaar vervoer.

Doordat de NRGbike loopfiets licht rolt, hoeft u minder inspanning te verrichten om een bepaalde afstand af te leggen. En omdat u met uw voeten op de grond staat, is het rijden heel

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

IN DE MEDIPOINT THUISZORGWINKEL VAN € 499,- NU € 399,- VOOR LEDEN WWW.MEDIPOINT.NL/THEBEACTIE

21


Puzzel

WIN 1

Puzzel en maak kans op een week lang gratis maaltijden aan huis.

STUUR UW OPLOSSING VÓÓR

7

1 JUNI 2018 IN VIA ONZE WEBSITE: WWW.THEBE-EXTRA.NL/PUZZEL

20

Nieuwsgierig naar onze maaltijdservice? Op pagina 16 leest u er meer over.

OF PER POST:

2

3

LEDENVERENIGING THEBE EXTRA,

10

POSTBUS 1216, 5004 BE TILBURG.

4 5 7

8

6 2

De oplossing

4 23 5

1

9

6

12

2 3

3 10 12

22

13

19

16

4

11

5

14 18 11

15

21

6

1 9

15

16

8

14

7 17

24

8

9 10

17

13

22

Horizontaal

11

12

2

Ander woord voor dakloze

7

Toestand waarin een mens eigendom is van een ander of als zodanig wordt behandeld

3

Periode dat je vrij bent van verplichtingen zoals naar school gaan of werken

14

9

Toezegging dat iets geoorloofd is

4

Het beeld in New York, dat staat voor vrijheid

15

10

Iemand die zijn woongebied is ontvlucht uit vrees voor geweld of zijn leven

5

Stoppen met werken omdat je een bepaalde leeftijd hebben bereikt

16

12

De belangrijkste rechten en plichten van de burgers zijn vastgelegd in de …

6

Langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke of hulpbehoevende persoon

18

15

Wat wordt er op 5 mei gevierd?

8

16

Zonder hulp of steun van een ander

Uiting van je gezicht waarbij je mondhoeken omhoog krullen

17

Een plek waar kinderen kunnen spelen en die is voorzien van toestellen

Verticaal 1

Uiterste grens

13

17

19 20

11

Ander woord voor cel of nor

21

13

André Kuipers is een ….. vaarder

22

14

Persoon die bij leven of na overlijden, iets van zijn lichaam of van zichzelf geeft aan een ander

23 24

De oplossing van de puzzel in Leefstijl 3 van 2017 was: ‘De jeugd heeft de toekomst’. De winnaars zijn mw. L. Robbe-Mols uit Tilburg, mw. P.H. van Rijn-Elderhorst uit Sleeuwijk en mw/dhr. K. Westerman uit Berkel-Enschot. Van harte gefeliciteerd met de VVV-cadeaukaarten.


Heeft u een vraag over gezondheid, welzijn, wonen of het dienstenpakket van Ledenvereniging Thebe Extra? Blijf er niet mee rondlopen. Onze ledenconsulenten Ineke, Brigitte en Dorien geven u graag antwoord.

Vraag het de ledenconsulenten

Vraag & antwoord:

1

‘Ik woon alleen en wordt geopereerd. Mogelijk heb ik na ontslag uit het ziekenhuis aanpassingen nodig in huis. Bij wie kan ik terecht voor advies?’

LEDENCONSULENT BRIGITTE: ‘Bij de ledenconsulenten kunt u terecht voor al uw vragen op het gebied van gezondheid, wonen en welzijn. Wij kunnen bij u thuis komen voor woonadvies, zonder verdere verplichtingen. Samen kijken we dan of er zaken in het huis eenvoudig aan te passen zijn, waardoor u veiliger

2

en gemakkelijker zelfstandig kunt blijven wonen. Ook kunnen we u helpen met het doen van een aanvraag bij het Wmo-loket van uw gemeente en u informeren over ons uitgebreide dienstenpakket. Misschien heeft u wel iets aan de aanhuis-diensten na uw operatie.’

‘Als ik alleen moet reizen met de trein of ’s avonds over straat moet, voel ik me niet altijd veilig. Hebben jullie tips?’

LEDENCONSULENT INEKE:

‘Een zelfverzekerde houding scheelt al veel. Het neemt niet alleen de gedachten die u bang maken deels weg, maar ook doet het iets met uw uitstraling. Blijf in ieder geval op goedverlichte paden, ook daar zult u zich zekerder voelen. Via Ledenvereniging Thebe Extra kunt u

3

zich ook met korting aanmelden voor een cursus zelfverdediging bij Sportschool 013 in Tilburg. U leert hier hoe u kunt opkomen voor uzelf door het oefenen van technieken waarmee u uw weerbaarheid en zelfvertrouwen kunt verbeteren.’

‘Jullie bieden korting op diverse aan-huis-diensten. Mag iedereen hier gebruik van maken?’

3

LEDENCONSULENT DORIEN: ‘Onze diensten zijn er voor al onze leden. Om hier gebruik van te maken, hoeft u niet aan huis gebonden te zijn door bijvoorbeeld ziekte of een handicap. U kunt ook de kapper, pedicure of bijvoorbeeld de schoonheidsspecialiste bij u aan huis laten komen, omdat het

gewoon handig en makkelijk is. Bijvoorbeeld om het hele gezin tegelijkertijd te laten knippen. Of omdat het beter past in uw agenda. Voor een compleet overzicht van de aan-huis-diensten, kijkt u in de losse bijlage ‘Ledenvoordeel’ of op www.thebe-extra.nl/aanhuis’

Zelf een vraag stellen? Contact:

STEL UW VRAAG VIA LEDENCONSULENT@THEBE-EXTRA.NL,

OF PER POST: LEDENVERENIGING THEBE EXTRA,

WWW.THEBE-EXTRA.NL OF BEL 088 - 374 75 76

POSTBUS 1216, 5004 BE TILBURG.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

23


Voor leden

De benen strekken in Limburg Samen met Snoeren Schoen- en Voetspecialist organiseert Ledenvereniging Thebe Extra op zondag 10 juni een volledig verzorgde wandeltocht door Limburg. Vanuit het Drielandenpunt start om 11.00 uur de wandeling die ons door het mooie heuvellandschap naar Plombières (België) voert voor de lunch. We vervolgen onze weg langs de Geul en door weilanden. In Epen genieten we van een heerlijk diner om vervolgens rond de klok van 19.30 uur weer af te reizen naar Brabant.

Wandelen tussen de heuvels en grazende viervoeters Gezien de lengte van de wandeling, 19 km, is het belangrijk dat u goed ter been bent.

PRIJZEN, OPSTAPPLAATSEN EN TIJDEN: Prijzen: A-leden: € 74,- B-leden: € 69,- C-leden: € 64,ZONDAG 10 JUNI 2018: 8.00 uur vertrek vanuit Snoeren Schoenen, Heistraat 2, Teteringen.

Nu! voor leden

8.30 uur vertrek vanuit opstapplaats Stappegoor Tilburg.

GRATIS VOETANALYSE

Goed voorbereid op pad? Als lid van Ledenvereniging Thebe Extra krijgt u een gratis

t.w.v. € 27,50 bij Snoeren in Teteringen

voetanalyse ter waarde van € 27,50 bij Snoeren in Teteringen. Ook krijgt u korting op wandelschoenen bij Runnersworld in Tilburg, Lopers Company By Berry’s in Breda en Hardloopshop Waalwijk.

088 - 374 75 76

www.facebook.com/ThebeExtra

www.thebe-extra.nl

www.instagram.com/Thebe_Extra

Digitale nieuwsbrief

Daisy CD-rom

Aanmelden via: www.thebe-extra.nl/nieuwsbrief Elke 25e aanmelder ontvangt een bioscoopbon.

Luisterversie van Leefstijl magazine, verkrijgbaar via de ledenconsulenten.

Colofon Leefstijl is een uitgave van Ledenvereniging Thebe Extra en wordt verspreid onder leden in een oplage van 108.000 exemplaren.

Redactieadres Ledenvereniging Thebe Extra postbus 1216, 5004 BE Tilburg communicatie@thebe-extra.nl Fotografie Nick Luypen

Strip Richard Bijloo Redactie, teksten, vormgeving & realisatie: Commpanion reclame-adviesbureau, Tilburg i.s.m. Ledenvereniging Thebe Extra. Alle tarieven in deze uitgave zijn onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

Leefstijl Lente 2018  
Leefstijl Lente 2018  

Ledenmagazine van Ledenvereniging Thebe Extra met als thema: Vrijheid

Advertisement