Page 1

Magazine Ledenvereniging Thebe Extra - 13e jaargang uitgave 4, winter 2017

EDITIE: TOEKOMST

Besparen op uw zorgverzekering pagina 15

Tegenslag zorgde ervoor dat ik meer van dingen kan genieten pagina 8


Graag gedaan

‘Mijn oud-collega vroeg of ik een Pakistaans gezin wilde helpen met de Nederlandse taal. Ik heb altijd voor de klas gestaan en vind taal erg leuk, dus na een kennismaking heb ik de uitdaging aangenomen.’

Ik heb passie voor de Nederlandse taal. ‘Eerst heb ik de vader van het gezin begeleid. Hij wilde het Nederlands beheersen om te integreren en een baan te vinden. Dat is gelukt. Hij is nu taxichauffeur. De moeder volgt een opleiding via de computer. Haar help ik nu met zaken uit het lesboek die ze niet snapt. Als we er in het Nederlands niet uitkomen, praten we Engels, maar dat komt steeds minder vaak

2

voor. Er is een goede band ontstaan met het gezin. Ze zien me als iemand op wie ze kunnen terugvallen. Dat is een mooi compliment. Andersom geniet ik van onze gesprekken en de verhalen die zij met me delen. Het persoonlijke contact stimuleert me om er mee door te blijven gaan.’ Wilt u iets voor een ander doen? Lees ‘Kom in actie’ op pagina 6.

Theo geeft Nederlandse les aan een Pakistaans gezin OPROEPJE Theo Wagenmakers (70)

Kent u ook iemand die iets leuks voor een ander heeft gedaan? Geef hem of haar op. Bel 088 - 374 75 76 of mail naar ledenconsulent@thebe-extra.nl.


Editie: P9

Tony Bosma “Ineens werd ik genomineerd voor ‘trendwatcher of the year’ en begon ik mijn bedrijf Extend Limits.”

Toekomst We zijn allemaal op onze eigen manier met de toekomst bezig. We maken plannen, leven soms met onzekerheid of rekenen juist af met het verleden. In deze Leefstijl hebben we verhalen verzameld waarin de toekomst centraal staat. We wensen u veel leesplezier!

Inhoud:

P10

Handbal op hoog niveau

P16

4

Actuele zaken

6

Business- en personal coach Sabine geeft tips

6

Vrijwilligersorganisaties op zoek

7

Ondersteuning voor uw lokale initiatief

8

Toekomst: 4 persoonlijke verhalen

10

Handballer Jochem speelt op hoog niveau

14

Ledenvoordeel uitgelicht

Vreemde vogels

15

Leden over onze diensten

16

Binnenkijken bij De Oliemeulen en De Aarde

Beleef een unieke

18

Gezond de toekomst in

19

Column & strip

park De Oliemeulen,

22

Prijspuzzel

twee Brabantse parken

23

Vraag het de ledenconsulenten

vol bijzondere dieren.

24

Bijeenkomst Eef van Opdorp over geldzaken

dag in reptielenhuis De Aarde en Dieren-

Exclusief voor leden Ledenvereniging Thebe Extra is dé gids op het gebied van gezondheid en welzijn voor bijna 105.000 huishoudens in West- en Midden-Brabant. Wij leveren geen zorg, maar onze leden kunnen wel profiteren van de vele extra’s en kortingen die wij bieden. Wie nu lid wordt, ontvangt een leuk opvouwbaar tasje

P18

Het verhaal achter de voordeur

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

bij een (gezins)lidmaatschap van €16,- per jaar (€17,bij acceptgiro). Heeft u vragen over onze producten en diensten? Kijk op www.thebe-extra.nl, bel 088 - 374 75 76 of mail naar ledenconsulent@thebe-extra.nl.

3


Actuele zaken 1

Lees over dagjes uit, nieuwtjes en de voordelen van Ledenvereniging Thebe Extra.

Dagtocht palingroken en varen Gaat u in maart mee naar Leerdam voor een rondvaart over de Linge? U krijgt op de boot een kop koffie met appelgebak, terwijl u kunt genieten van het prachtige uitzicht in de Betuwe. Na de boottocht gaan we met de bus naar Kedichem waar een lekkere lunch voor u klaarstaat. Daarna rijden we door de Alblasserwaard naar de palingrokerij van de firma Van Wijk in Groot-Ammers. De bevlogen eigenaren vertellen u alles over het rookprocedé. Op dit familiebedrijf, dat tevens de grootste palingexporteur van Nederland is, kunt u ook de paling proeven en eventueel kopen. De dag sluiten we af in restaurant De Gou-

4

den Leeuw in Terheijden met een heerlijk driegangendiner. De bus brengt u na het diner weer terug naar uw opstappunt.

PRIJZEN, OPSTAPPLAATSEN EN TIJDEN: Prijzen: A-leden: € 65,- B-leden: € 60,- C-leden: € 55,DINSDAG 20-3-2018: Breda 8.15 uur / Oosterhout 8.45 uur DONDERDAG 22-3-2018: Tilburg 8.15 uur / Waalwijk 8.45 uur MAANDAG 26-3-2018: Tilburg 8.15 uur / Waalwijk 8.45 uur. DINSDAG 27-3-2018: Breda 8.15 uur / Oosterhout 8.45 uur. WOENSDAG 28-3-2018: Breda 8.15 uur / Oosterhout 8.45 uur. DONDERDAG 29-3-2018: Tilburg 8.15 uur / Waalwijk 8.45 uur.

www.thebe-extra.nl/dagtocht

2

Let op: deze dagtocht is niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

Ledendag op het ijs

DE EERSTE 100 BEZOEKERS ONTVANGEN EEN

2018 organiseert Optisport (van 10.00 tot 16.00 uur) samen

GRATIS MUTS

met Ledenvereniging Thebe Extra een ledendag op het ijs.

Zorg dat je op tijd bent!

Haal uw schaatsen maar van de zolder! Zaterdag 27 januari

Kosten zijn voor leden slechts € 5,- (normaal € 6,40), kinderen € 3,85. Voor wat extra energie is er voor de liefhebbers gratis chocolademelk en koek en kinderen kunnen gratis geschminkt worden! Heeft u zelf geen schaatsen? Geen probleem, deze zijn ook te huur. U komt toch ook? Het adres is Kunstijsbaan Breda, Terheijdenseweg 506. Vooraf aanmelden is niet nodig, laat uw ledenpas zien bij de kassa.

Kijk op www.thebe-extra.nl/schaatsen voor meer informatie.


Info & aanmelden

088 - 374 75 76 LEDENCONSULENT@THEBE-EXTRA.NL

WWW.THEBE-EXTRA.NL

Gaat u mee naar het orgelmuseum?

3

Bij dit uitje beleeft u een middag vol muziek en cultuur in het orgelmuseum Dansant in Hilvarenbeek. Wanneer u binnenstapt, waant u zich in het begin van de 20e eeuw met een sfeer die bepaald wordt door prachtige orgels, mahonie, kristal en spiegels. U krijgt uitleg over de historie van draaiorgels en de muziekboeken. Ook kunt u in het orgelmuseum het grootste Mortierorgel van Europa bewonderen. Voordat we met de bus naar Hilvarenbeek

PRIJZEN, OPSTAPPLAATSEN EN TIJDEN: Prijzen: A-leden: € 59,50 B-leden: € 54,50 C-leden: € 49,50 MAANDAG 19-2-2018: Waalwijk 10.45 uur / Tilburg 11.15 uur. DINSDAG 20-2-2018: Breda 10.30 uur / Oosterhout 11.00 uur. WOENSDAG 21-2-2018: Waalwijk 10.45 uur / Tilburg 11.15 uur.

reizen, geniet u van een koffietafel bij restaurant Kruidenlucht in Casteren. De dag sluiten we af met een heerlijk driegangendiner bij de Rooi Pannen in Tilburg. Met de bus wordt u na het diner weer teruggebracht naar het opstappunt. www.thebe-extra.nl/dagtocht

4

Sporten wanneer het u uit komt Laat openingstijden geen belemmering zijn om sportief bezig te zijn! 24 uur per dag, 7 dagen in de week kunt u terecht bij Snap Fitness. U kunt zelf uw abonnement bepalen, zodat u nooit teveel betaalt. Met Snap Fitness hebben we weer een nieuwe sportschool aan ons kortingsaanbod toegevoegd! Op vertoon van uw ledenpas ontvangt u bij deze nieuwe sportschool 10% korting op alle abonnementen. Daarnaast hoeft u geen inschrijfgeld (t.w.v. € 25,-) te betalen. Dit geldt voor de locaties Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch.

Kijk voor informatie en voorwaarden op www.thebe-extra.nl/sporten

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

5


Tips van de deskundige U doet iedere dag uw werk, maar u voelt zich ’s avonds niet voldaan. Of u voelt zich onrustig en ontevreden. Herkent u dit? Dan kan het prettig zijn om met iemand in gesprek te gaan, zodat u weer grip krijgt op uw leven. Business- en personal coach Sabine Wensing gaat met mensen in gesprek die tegen problemen aanlopen, thuis of op het werk. In deze Leefstijl geeft ze tips over hoe u dichter bij uzelf komt te staan, om van daaruit stappen te zetten richting de toekomst.

Dé tips van Sabine • Je bent goed zoals je bent. • Luister naar je lichaam en de signalen die het je geeft. Gebruik je lichaam als kompas.

Sabine Wensing

• Durf te experimenteren, te proberen, open te staan en dus risico te nemen in de keuzes

Business- en personal coach in Breda

• Sluit onvoorwaardelijke vriendschap met jezelf – de acceptatie van je eigen identiteit is

‘Wat houdt je tegen om te doen

• Ben mild naar jezelf en heb geduld, het is niet eenvoudig om jezelf (terug) te vinden.

wat je echt wilt, waarvoor je in de wieg gelegd bent?’

die je maakt. een voorwaarde voor ontwikkeling. • Vertrouw op je eigen denkkracht én op je gevoel. • Laat los! Meer informatie leest u op wensingcoaching.nl

6

Kom in actie!

Vrijwilligers gezocht Gezelschap gezocht. Heeft u wekelijks tijd om een oudere dame gezelschap te houden? Dat zal haar blij maken! Wat kletsen, een boodschap doen of een wandeling maken: dat zorgt voor een gezellige tijd voor allebei.

www.tilburgsmaatje.nl Wordt gastheer of gastvrouw! In activiteitencentrum ‘De Slotjes’ in Oosterhout komen op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur mensen samen die direct of indirect met dementie of Alzheimer te maken hebben. Bezorgt u ze een aantal fijne uren?

www.surpluswelzijn.nl

Vrijwilligerswerk geeft u positieve energie! Door vrijwilligerswerk te doen bent u gezellig onder de mensen en blijft u actief. Kijk voor vrijwilligersvacatures in Breda op de site of neem contact op met Breda Actief via (076) 52 33 555.

www.bredavoorelkaar.nl

Zorgvrijwilligers gezocht! Bent u een mensen-mens, kunt u goed luisteren en wilt u graag anderen helpen? Word dan zorgvrijwilliger. Afhankelijk van uw belangstelling, talent en beschikbaarheid koppelt de coördinator van Trema Welzijn u aan een hulpvrager.

www.servicepuntvrijwilligers.org


Richting geven aan goede ideeën! ‘Vaak leven er in een buurt of wijk goede ideeën op het gebied van welzijn, gezondheid en wonen. Als relatiemanager lokale burgerinitiatieven bij Ledenvereniging Thebe Extra hoor ik dat graag’, vertelt Richard de Rooij. ‘De ledenvereniging kan op verschillende manieren een impuls geven.’

“Voor elkaar en met elkaar”

7

Rica Boemaars uit een van de werkgroepen van Stichting Dorpsbelang Molenschot heeft hier ervaring mee. ‘Wij inventariseren de behoeften in het dorp en proberen de ideeën die ontstaan te realiseren.’ Als voorbeeld van de ondersteuning noemt Rica de financiële bijdrage van het Stimuleringsfonds van Thebe Extra. ‘Hiermee kon de KBO kookapparatuur aanschaffen voor een eetpunt waar alleenstaande 50-plussers samenkomen. Ook bij het project om een kleinschalig woon-zorgcentrum voor dementerenden vorm te geven, speelt Richard een belangrijke rol. ‘Dankzij zijn ervaring geeft hij bruikbare input bij vergaderingen. Via zijn netwerk zijn we ook in contact gekomen met een mogelijke samenwerkingspartner en een zorgcoöperatie die eenzelfde initiatief heeft gerealiseerd.’ Ook Marlies Peusens ging in gesprek met Richard. ‘Ik

Ledenvereniging Thebe Extra ondersteunt uw initiatieven

wil de zorg in Berkel-Enschot inventariseren en in kaart brengen welke behoeften er zijn. Vervolgens wil ik bekijken hoe we er met o.a. de dorpsraad en de KBO op kunnen inspelen. Richard heeft me tips gegeven hoe ik aan de slag zou kunnen gaan. Zo kom ik beslagen ten ijs. Ik weet hem in de toekomst ook weer te vinden als het nodig is.’

KIJK OP WWW.THEBE-EXTRA.NL/BURGERINITIATIEF VOOR MEER INFORMATIE EN VRAAG DE NIEUWSBRIEF AAN.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

BLIJF NIET RONDLOPEN MET PLANNEN, VOORNEMENS OF VRAGEN! Neem contact op met Richard de Rooij, relatiemanager lokale burgerinitiatieven: rderooij@thebe-extra.nl 06 - 57 80 85 43 / 088 - 374 75 76.


Toekomst

8

We proberen allemaal iets moois te maken van onze toekomst. Geluk en gezondheid spelen hierbij een belangrijke rol. Hier leest u verhalen van mensen die elk op hun eigen manier met hun toekomst bezig zijn.

Deze tegenslag heeft mijn leven veranderd Lenny Boelen had borstkanker

Mijn leven is nu zoals ik stiekem altijd gehoopt heb Emma Laurijssens is als vrouw eindelijk zichzelf

‘Toen bleek dat ik borstkanker had, ben ik er na de eerste schrik direct positief mee omgegaan. Ik heb me vastgehouden aan het idee dat borstkanker vaak goed te genezen is.

‘Als 10-jarig jongetje voelde ik me anders, maar kon niet benoemen wat het was. Informatie was destijds schaars. Op mijn 26e wist ik eigenlijk wel dat ik een transgender was.

Ik werd geopereerd, kreeg chemo en bestralingen

Ik durfde het niet uit te spreken. De maatschap-

en heb nu nog een hormoonkuur. Het voelt goed

pelijke acceptatie was toen nog anders dan nu.

dat we onze (toen 10-jarige) dochter bij alle stap-

Ik stopte het weg en trouwde met een vrouw. Een

pen hebben betrokken. Het traject was heftig,

veilige keuze. Het huwelijk strandde. Omdat ik mijn

maar ik ben zelfs blijven sporten om fysiek sterk te

ware ik 14 jaar onderdrukt had, ben ik eerst op zoek

blijven. Door alles ben ik veranderd. Ik geniet meer

gegaan naar mezelf. Daarna heb ik stappen geno-

van kleine dingen en besef wat echt belangrijk is.

men om lichamelijk en op papier te kunnen zijn wie

Ik heb hierdoor bewust keuzes gemaakt voor de

ik vanbinnen altijd al was. Ik ben nu 2,5 jaar samen

toekomst. Die hebben me al veel gebracht. Een

met Eva, een vrouw die hetzelfde heeft meege-

nieuwe baan, een nieuwe liefde en fijne mensen

maakt als ik. Ik wil graag nog met haar trouwen. Ik

om me heen. Ik hoop dat die positieve trend zich

had nooit gedacht dat dat mogelijk zou zijn.’

voort blijft zetten.’


Heeft u een interessant verhaal over de toekomst of bijzondere toekomstplannen? Deel het op onze facebook pagina: www.facebook.com/ThebeExtra

Ik maak het leven graag aangenamer en mooier

Ik noem Facebook ook wel ‘Fakebook’

Paul Hendrikx is industrieel ontwerper

Tony Bosma vertelt over trends in onze wereld

‘Het dagelijks leven vergemakkelijken en een bijdrage leveren aan de maatschappij waren voor mij de belangrijkste redenen waarom ik voor dit beroep heb gekozen.

‘Al tijdens mijn opleiding verbaasde ik me erover waarom we les kregen in het verleden, en niet over de toekomst. Tijdens mijn werk in de IT begon ik met het schrijven van een boek en diverse blogs.

Wat betreft concept en ontwikkeling is Nederland

Ineens werd ik genomineerd tot ‘trendwatcher of

één van de meest vooruitstrevende landen ter we-

the year’ en begon ik mijn bedrijf Extend Limits.

reld. Samen met mijn collega’s bij Studio Mango

Wij leven in een maatschappij waarin alles schijn-

werken we aan een behoorlijk aantal projecten,

baar maakbaar moet zijn. Drang naar imperfectie

voor uiteenlopende sectoren. Denk bijvoorbeeld

rukt op als tegenbeweging. Dit zie je bijvoorbeeld

aan een bed van de toekomst, een stapelbare kin-

in de mode waarin modellen meer in het straat-

derstoel en een elektrische scooter. Allemaal binnen

beeld passen. Op Facebook kijk je naar de leuke

de milieu-eisen die de Europese overheid stelt. In de

levens van anderen, wat niet overeenkomt met

toekomst zou ik graag meewerken aan het oplossen

het echte leven. Mensen worden hier depressief

van een groot, maatschappelijk probleem als vluch-

van. Het is duidelijk dat we met de mogelijkheden

telingen of de stijging van de temperatuur van de

van nieuwe media moeten leren omgaan.’ Meer

aarde.’

lezen over trends? Ga naar www.extendlimits.nl.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

9


Naam: Jochem Brouwer (16) Woonplaats: Waalwijk

10

Toen hij 7 was, begon Jochem met handbal. En hij bleek goed in de sport en het spel. Zo goed dat zijn coach hem op 11-jarige leeftijd opgaf voor de Brabantse selectie. Sinds kort speelt hij ook met het senioren herenteam in de eredivisie en heeft hij een plekje verworven in het team van Jong Oranje. Een jong talent met een toekomst voor zich, waarin hij alle kansen wil pakken die op zijn pad komen.

Jochem speelt handbal op hoog niveau

Na de eerste training was ik al enthousiast

‘Het is best bijzonder dat ik ben gaan handballen. Ons hele gezin speelt basketbal, dus het zou heel logisch zijn geweest als ik ook voor die sport had gekozen. Maar het liep anders. Op 7-jarige leeftijd ging ik met een vriendje mee naar een handbaltraining en ik was meteen enthousiast. Handbal wordt fanatiek en snel gespeeld. Ik kan er alles in kwijt. Alle frustraties van een dag verdwijnen na een paar goeie worpen. Wat ik ook leuk vind aan handbal, is dat het een echte teamsport is. Je speelt het samen, vult elkaar aan en leert van je teamleden. Af en toe basketbal ik ook nog wel. Maar dan met mijn zussen op het veldje in onze buurt.


1

Training bij Tachos

Jochem traint onder andere bij handbalvereniging

2

Handbal is mijn passie

Handbal is een sport waar Jochem alles in kwijt kan.

Tachos in Waalwijk.

11

3

Team in beweging

Jochem is gedurende de week verschillende verum dagen druk Alit velliquia doluptam aut omniendelia quiaemet handbal.

cust ation res aut que pore quam endam.

4

Sticky bal

Om meer grip doluptam te hebben op deomniendelia bal, wordt de verum bal Alit velliquia aut quiaebehandeld met hars.

cust ation res aut que pore quam endam.

Jong talent

Spelen in de selectie

Mijn vader zegt altijd dat hij meteen doorhad dat ik talent heb.

Op mijn 11e kreeg ik een uitnodiging voor de Brabantse selec-

Misschien zeggen alle trotse vaders dat, maar er blijkt toch een

tie en zagen de scouts wat ik in huis had. Ik trainde en speelde

kern van waarheid in te zitten. Ik ben een linkshandige speler.

vier jaar bij de Handbalschool Brabant in Udenhout en daar-

Dat is best uniek. Ik speel op de positie van rechter opbouwer

mee startte mijn internationale handbal carrière. We speelden

en ik zie mogelijkheden en creëer kansen. Mijn spel is meer ge-

in die periode o.a. in België, Duitsland en Hongarije.

richt op de assist dan op het scoren zelf. Misschien zit dat ook wel een beetje in mijn karakter. Deze punten samen hebben

In het voorjaar van 2017 mocht ik meedoen voor de selectie

ervoor gezorgd dat ik al veel kansen heb gekregen.

van Jong Oranje. Natuurlijk hoopte ik dat ze me zouden selec-

“Ik wil alle kansen pakken die op mijn pad komen.” Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

teren en ik ging ervoor, maar het is toch ‘vet’ als ze je kiezen uit een grote groep talentvolle spelers. Ik ben nu de jongste van het team. Dat betekent ook dat ik alle rotklusjes mag doen, zoals bidons vullen en ballen dragen. Ik vind het niet erg, maar


ik zal deze eervolle taak met plezier overdragen als er een jonger teamlid bijkomt.

Goede ondersteuning Uit ons A1-team zijn zes jongens geselecteerd voor Jong Oranje. Dat is best bijzonder. We hebben dat ook te danken

Druk schema

aan de mensen om ons heen. Onze coach Vladan komt

Op dit moment zit ik in drie teams. Ik train met het A1-team

uit Servië. Hij is gedreven en dat nemen we van hem over.

bij Tachos in Waalwijk waarmee we wedstrijden spelen in de

Arnoud is onze teambegeleider. Hij geeft ons aanwijzingen

jeugddivisie. Daarnaast mag ik meetrainen met het senio-

voor voeding en ondersteunt ons mentaal. En natuurlijk zijn

renteam Heren 1 en ben ik (bank)speler voor wedstrijden die

er de vaders en moeders: om ons te brengen en te halen,

zij in de eredivisie spelen. Tenslotte zit ik in de selectie van

ons aan te moedigen en er op alle mogelijke manieren voor

Jong Oranje. Daarmee speelde ik in juli 2017 al op het Open

ons te zijn.

EK in Zweden. Mijn week staat grotendeels in het teken van handbal. Dat vraagt om een goede planning en de nodige discipline. Op school houden ze gelukkig rekening met het feit dat ik op hoog niveau sport. Zo ben ik elke woensdag vrij, omdat ik die dag train met Jong Oranje. Ook heb ik vrijstelling gekregen voor o.a. gym, zodat ik uren overhoud om

“Het is echt ‘vet’ als je wordt geselecteerd uit een groep talenten.”

de lesstof te kunnen inhalen. Ondanks mijn drukke schema

Toekomstplannen!

heb ik niet het gevoel dat ik iets mis. Spontaan naar een

Handbal is belangrijk voor me, maar ik wil zowel scoren

feestje is soms wat lastig, maar gelukkig snappen mijn vrien-

in de sport als op school. Ik hoop over 2 jaar ook mijn

den dat. Door de topsport leer ik ook extra dingen, die weer

VWO-diploma op zak te hebben. Wat daarna komt zie

waardevol zijn op andere vlakken. Zo kan ik goed omgaan

ik wel. Ik heb tot nu toe alle kansen gepakt die op mijn

met spanning en ben ik heel gedisciplineerd.

pad kwamen en hoop dat altijd te kunnen blijven doen. Mijn doelen op korte termijn zijn wat concreter. Dit jaar

12

“Ik ben een linkshandige speler en dat is best uniek.”

Mooie sport!

wil ik graag landskampioen worden met de A1. Bij Jong Oranje spelen we wedstrijden die tellen voor de kwalificatie voor het WK in 2019. En wat zou het tof zijn om daar ook mee te mogen spelen.

HEEFT U EEN INTERESSANT VERHAAL OVER ‘DE TOEKOMST’? DEEL HET OP ONZE FACEBOOK PAGINA: WWW.FACEBOOK.COM/THEBEEXTRA


Wist u dat?

VIA THEBE EXTRA PROFITEERT U VAN EXTRA VOORDEEL

Bijna 9,5 miljoen Nederlanders sporten meer dan 1 keer per week. We weten dat het gezond is voor ons, maar wist u ook dat:

S Sporten met korting

• goede voeding bij (top)sport onmisbaar is en niet

Ledenvereniging Thebe Extra biedt veel aanvul-

alleen positieve invloed heeft op de conditie, maar

lende voordelen voor mensen die sportief bezig

ook op het voorkomen van blessures?

willen zijn. Zo krijgt u korting bij diverse fitness-

• u door sporten beter slaapt, minder stress ervaart en

en yogacentra in de regio en op een cursus zelfverdediging bij 013 in Tilburg. Ook kunt u

een betere weerstand krijgt? • een koude douche nemen na het sporten goed is?

extra voordelig terecht bij de zwembaden van

De schok van het koude water zorgt voor betere door-

Optisport en de schaatsbaan in Breda. Op zoek

bloeding waardoor spieren sneller herstellen.

naar goede wandel- en sportschoenen? Uw le-

• vrouwen liever in de ochtend sporten en mannen liever ‘s avonds? Heren sporten overigens liever

denpas biedt tevens voordeel bij Runnersworld in Breda en de Hardloopshop.nl in Waalwijk.

alleen, dames graag samen.

• talent kan worden aangeleerd (volgens Zweedse psycholoog K. Anders Ericsson)? Niet door eindeloos routinematig te oefenen, maar door continu de grenzen op te zoeken. Daarin schuilt het verschil tussen de

Meer informatie? Kijk op www.thebe-extra.nl/sportenmetkorting

toegewijde amateur en de grootmeester.

13

Monique Brouwer Jochems Moeder

Dat vinden wij

Handbal staat ook centraal in mijn leven. Naast veel moois, brengt topsport soms ook wel verdriet- en leermomenten met zich mee. Je wilt er in alle gevallen graag zijn voor je kind. Door de jaren heen hebben we al veel kilometers gemaakt en een goede planning is in ons gezin onmisbaar. Zelfs bij het boodschappen doen, houd ik rekening met wat Jochem nodig heeft. Maar bovenal vind ik het mooi om de passie voor handbal bij Jochem te zien en ik steun hem dan ook in alle kansen die hij krijgt.

Arnoud Edelman Bos Begeleider handbalteam Om te handballen op dit niveau wordt er veel van de jongens verwacht. Onze coaching-gesprekken gaan over studie, thuissituatie, doelstellingen en ambitie. Ik vind het belangrijk dat

links:

moeder Monique

ze gemotiveerd en doelbewust bezig zijn. Jochem is betrokken, gemotiveerd en echt een gevoelsmens. Het is een fijne jongen om in ons team te hebben.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

rechts:

begeleider Arnoud


Uitgelicht

Leden van Ledenvereniging Thebe Extra hebben altijd een streepje voor. Als u gebruik maakt van onderstaande diensten, krijgt u een leuke korting. Mooi meegenomen toch? Kijk ook eens op de flyer bij deze Leefstijl!

Ontspannen met yoga Bent u op zoek naar rust en balans, en wilt u

YOGACENTRUM TILBURG:

aan de slag met uw lijf? Ga dan eens kijken bij

A-leden: 10% B-leden: 20%

Yoga Altena of Yogacentrum Tilburg. In Altena

C-leden: 30% korting op

kunt u lessen Hatha Yoga volgen. In Tilburg

verschillende abonnementen

worden diverse soorten yoga aangeboden, die

en prijzen.

allemaal hun basis vinden in de Hatha Yoga.

YOGA ALTENA:

Door het beoefenen van yoga komt u bijvoor-

10% korting voor A-, B- en

beeld beter in uw vel te zitten, krijgt u een betere

C-leden. Yoga wordt gegeven

houding en meer energie. In de donkere maan-

op 2 locaties. In Woudrichem

den is dit een goed recept tegen de winter-blues,

volgt u 12 lessen van vijf

toch? Op vertoon van uw ledenpas krijgt u leuke

kwartier voor € 83,70 en

kortingen.

in Sleeuwijk volgt u 13 lessen van 1 uur voor € 105,30.

Kijk op www.thebe-extra.nl/yoga voor meer informatie.

14

Gezellig naar de film of het theater! Genieten van een avond toneel? Of lachen bij cabaret? Ook voor muziek en lezingen is het theater dé plek voor een avond entertainment. Wanneer u lid bent van Ledenvereniging Thebe Extra ontvangt u voor bepaalde voorstellingen een mooie korting op kaartjes. De korting verschilt per theater; kijk voor het aanbod daarom op onze website. Op vertoon van uw ledenpas kunt u ook met korting naar de film bij Euroscoop Tilburg. Van dinsdag tot en met donderdag betaalt u slechts € 6,- voor een kaartje. Elke eerste dinsdagmiddag van de maand is er een speciale 60+ voorstelling. Daarnaast ontvangt u op elke film in De Leest in Waalwijk (op vertoon van uw ledenpas) maar liefst E 1,50 korting! Kijk op www.thebe-extra.nl/avondjeuit voor meer informatie.

Happy in Shape In het magazine Happy in Shape leest u over een gezonde lifestyle: van de nieuwste sporttrends, gezonde recepten en fijne workouts tot tips om uw leven makkelijker te maken, sportieve mode en de laatste biologische beauty hypes. Als lid van Ledenvereniging Thebe Extra krijgt u de eerste 7 nummers van dit magazine voor de prijs van € 19,95 i.p.v. € 31,50 (maar liefst 36% korting). Aanmelden kan alleen via www.thebe-extra.nl/happyinshape


Leden vertellen: Dhr. Van Berkel maakt gebruik van de collectieve zorgverzekering

‘We besparen per jaar een aanzienlijk bedrag’ ‘Mijn vrouw, dochter en ik zijn al jaren verzekerd bij VGZ. Een paar jaar geleden zagen we dat we via Ledenvereniging Thebe Extra collectiviteitskorting konden krijgen.

Op de website van VGZ konden we eenvoudig het voor-

een professionele sportbrace gekocht bij thuiszorgwinkel

deel berekenen. We zijn meteen lid geworden van de

Medipoint met 20% korting.’

ledenvereniging. Met onze basisverzekering ‘Ruime keuze’ en aanvullende verzekeringen ‘Aanvullend Goed’

Kortingen VGZ-zorgverzekering 2018

en ‘Tand Goed’ scheelt ons dat komend jaar weer bijna

Basisverzekering Ruime Keuze & Eigen Keuze: 8%. Aanvullen-

€ 250,-. Dat is toch mooi meegenomen! De ledenpas

de verzekeringen ‘Goed’, ‘Beter’ en ‘Best’: 15%. Nieuw in

is ook in andere situaties waardevol geweest. Zo heb-

2018: tandartsverzekering “Goed’, ‘Beter’en ‘Best’ met 5%

ben we al eens gratis krukken geleend en heb ik dit jaar

korting. Bereken uw premie op www.vgz.nl/thebe-extra

15

Ageeth Buschgens volgde de cursus Eerste hulp aan kinderen

‘Het is fijn als je weet wat je moet doen’ ‘Vanuit mijn atelier begeleid ik kinder-

een ontspannen sfeer de belangrijkste

feestjes en creatieve workshops voor kin-

informatie. Er werd op een aanspreken-

deren. Ik heb me ingeschreven voor de

de manier uitgelegd wat je kunt doen bij

cursus, omdat ik goed voorbereid wil zijn.

zowel kleine ongelukjes als in ernstigere

Een ongeluk zit immers in een klein hoek-

situaties. Er was daarnaast voldoende tijd

je. Voor ouders is het ook fijn om te weten

om de technieken meteen te oefenen.

dat ze hun kinderen met een gerust hart

Tot op heden heb ik mijn kennis gelukkig

bij mij kunnen achterlaten.

nog niet hoeven gebruiken, maar het geeft rust dat ik weet wat ik moet doen in

Zelf ben ik ook moeder, dus ook voor thuis

een stress situatie.’

is deze cursus waardevol. Tijdens drie bijeenkomsten van drie uur kregen we in

Kijk op www.thebe-extra.nl/ehbo

KORTINGEN OPLOPEND TOT WEL

50% VOOR LEDEN

Info & aanmelden WWW.THEBE-EXTRA.NL/TOTAALPAKKET

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

088 - 374 75 76 LEDENCONSULENT@THEBE-EXTRA.NL


Vreemde vogels Beleef een unieke dag in Reptielenhuis De Aarde en Dierenpark De Oliemeulen, 2 Brabantse parken vol bijzondere dieren! Bezoek de indrukwekkende roofvogelshow, kom alles te weten over slangen en hagedissen of pak een lekker kopje koffie terwijl de kinderen hun ogen uitkijken.

In beeld: 16

Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg en Reptielenhuis De Aarde in Breda

Schrik niet! De Oliemeulen brengt u in contact met ‘vreemde’ dieren. Dat mag u letterlijk nemen, want tijdens uw bezoek houdt u misschien wel een stinkdier, slang of vogelspin vast! Bezoek een van de grootste collecties reptielen en amfibieën van Europa. Ook vindt u er vliegende honden, gordeldieren, apen, stekelvarkens, stokstaartjes, vogels, alpaca’s, katachtigen… U kijkt uw ogen uit! Alpaca

Stokstaartje

LEDENVOORDEEL In december hebben beide parken leuke acties! De hele maand krijgt u bij De Oliemeulen 25% korting op de entree (max. 2 personen per lidmaatschap). Bij De Aarde is de entreeprijs voor alle leeftijden in de hele maand € 5,- per persoon (ook voor alle niet-leden die u meeneemt). Neem uw ledenpas mee! Tekentalentjes maken bij beide locaties kans op een dierenknuffel, wanneer ze een kleurplaat meenemen en inkleuren.

Kijk op www.thebe-extra.nl/dierenparken

Mississippi alligator


Vogelspinnen aanraken

Een uil van dichtbij

Meerdere keren per dag geeft De Oliemeulen de-

Maar er is meer! Op woensdagen, in de weekenden

monstraties met slangen en spinnen. Medewerkers

en gedurende schoolvakanties organiseert De Olie-

proberen hierbij ook om bezoekers over hun angst

meulen een spectaculaire roofvogelshow. Hier komt

voor deze dieren heen te helpen. Dat lukt vaak al

u verrassende dingen te weten over vogels en kunt u

door hun kennis te delen. Ter afsluiting mag iedereen

ze, soms van wel héél dichtbij, bewonderen.

die dat wil de dieren vasthouden.

17

Slangen vasthouden Bij het kleinschalige park De Aarde kunt u van alles leren over hagedissen, slangen, schildpadden en krokodillen. Geeft uw kind op school een spreekbeurt over reptielen? De deskundige dierverzorgers lopen rond om vragen te beantwoorden. Uw kind mag een slang vasthouden en hagedissen aaien. Kom gerust eens langs en ontdek de wereld van de reptielen.

Iets te vieren? Ook kunt u er terecht voor het geven van kinderfeestjes. Deze zijn volledig verzorgd en dankzij de persoonlijke aanpak hoeft u zelf niets te doen. Er is geen uitgebreide horecagelegenheid, maar drankjes en wat lekkers zijn wel verkrijgbaar. Het is ook geen probleem wanneer u zelf besluit wat van thuis mee te nemen.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine


Hoe doet zij dat?

Lekker in mijn vel en

gezond de toekomst in

18

‘Op mijn 21e had ik een flinke cyste*. Ik werd geopereerd, maar hield er een buikje aan over. Ik was daarna altijd met lijnen bezig. Soms at ik nauwelijks, andere momenten nam ik het ervan. Ik ontwikkelde een verkeerd eetpatroon, werd zwaarder en kreeg daardoor last van mijn gewrichten. Een maagoperatie bleek voor mij de oplossing.

“Met een compleet nieuwe garderobe ga ik de toekomst in.” Met een internist, diëtist en psycholoog ga je dat traject in. Ik kan nu minder eten en eet gezonder en beter verdeeld over de dag. Natuurlijk snoep

*Een cyste is een met vocht gevulde holte in het lichaam.

ik ook weleens, maar dan met mate. Door het gewichtsverlies heb ik geen last meer van mijn knieën en ik merk dat mijn conditie vooruit gaat. Om in vorm te blijven, ben ik ook krachttraining gaan doen en ik voel me als herboren.’

Tips van de ledenconsulent Een goed gewicht past bij een gezond leven. Iedereen heeft zijn eigen manier om dit te bereiken. Evenwichtige voeding en voldoende beweging zijn eigenlijk altijd belangrijk. Als lid van Ledenvereniging Thebe Extra kunt u met korting sporten bij diverse fitnesscentra met gediplomeerde instructeurs en vaak ook fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen. Houdt u meer van zwemmen? Als lid krijgt u ook korting op de (aqua) groepslessen bij Optisport. Kijk in de losse bijlage of op www.thebe-extra.nl/totaalpakket voor ons complete aanbod en alle kortingen.


Column

In elke Leefstijl deelt een van de ledenconsulenten haar ervaringen en gedachten. Dit keer is Ineke van Agt aan het woord.

Het verhaal achter de voordeur raakt je Voor een woonadvies kwam ik bij een 80-jarige mevrouw thuis. Terwijl we bekeken welke aanpassingen nodig waren, vertelde ze me haar verhaal. Het raakte me. Ze was geboren in Hongarije, gevlucht naar Nederland, had 8 kinderen opgevoed, altijd hard gewerkt en de laatste jaren ook fysiek de nodige tegenslagen gehad. Toch mopperde ze niet.

“Bij zelfstandig blijven wonen zijn niet alleen de woningaanpassingen belangrijk.” Terug in de woonkamer stond de koffie klaar. ‘Gebracht door de buurman’ vertelde ze. ‘Die doet dat elke dag voor mij en mijn vriend, omdat ik jarenlang zijn moeder heb verzorgd.’ Wat een mooi gebaar! Een paar weken later werd in het gesprek met de Wmo-consulent bekeken of het ook mogelijk was voor mevrouw om te verhuizen. Gelukkig merkten we in datzelfde gesprek op dat de toekomst van deze mevrouw in haar eigen vertrouwde woonomgeving ligt. FiWilt u ook een woonadvies?

Vraag onze ledenconsulenten om meer informatie!

nancieel past dat veel beter en met wat aanpassingen én koffie van de buurman kan ze er nog jaren blijven wonen.

door Ineke van Agt

Strip Willem Wijzer

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

19


Voor u uitgezocht %

Op vertoon van uw ledenpas ontvangt u altijd 20% korting op koopartikelen bij Medipoint. In deze editie presenteren we u een aantal leuke aanbiedingen.

Hometrainer Kettler Condor

Exclusief bij Medipoint!

Fysic Lichttherapie

Nieuwe hometrainer op de Nederlandse markt. Ideaal voor conditieopbouw en revalidatie. De hometrainer heeft een eenvoudige bediening en geeft o.a. de tijd, uw polsslag, snelheid en trainingsafstand weer. Door de extra lage instap kunt u gemakkelijk op- en afstappen.

Lichttherapielampen kunnen de behoefte aan zonlicht tijdens donkere dagen in de winter vervullen. Uw hersenen nemen het licht van deze lampen waar als een zonnige zomerdag. Binnen twee weken zult u al merken dat dit een positief effect heeft op uw humeur, dat het zorgt voor meer energie en dat uw slaappatroon verbetert.

Normaal

Normaal

E 399,-

E 99,99

voor leden

voor leden

E 299,-

E 79,99

20 Rollator Travixx

Exclusief bij Medipoint!

Analoge klok Jumbo

Door de extra grote voorwielen is deze rollator geschikt voor uiteenlopende ondergronden. Dankzij het lage gewicht (7,4 kg) kunt u hem ook makkelijk meenemen De rollator heeft een afsluitbare boodschappentas, comfortabele rugleuning en stokhouder en is leverbaar in drie maten en vier kleuren. De bedrading is netjes weggewerkt in het frame.

Een overzichtelijke klok met grote valcijfers en letters met duidelijke weergave van tijd, dag, datum, maand en jaar. De klok houdt automatisch rekening met het aantal dagen van de maand en is zeer eenvoudig in te stellen. De Jumbo klok is geschikt als wandmodel en ook verkrijgbaar in digitale uitvoering.

Normaal

Analoog model

Normaal

E 299,-

E 109,-

voor leden

E 74,99

Digitaal model

Normaal

E 229,-

De genoemde aanbiedingen zijn geldig t/m 13 maart 2018. In deze aanbiedingen is de ledenkorting al verrekend. Ze zijn niet geldig in combinatie met andere acties, kortingen of waardebonnen.

voor leden

E 79,99

voor leden

E 59,99

Medipoint winkels T 088 - 10 20 100

Etten-Leur Tilburg

Lage Witsiebaan 2a

Almkerk

Prof. de Quayplein 6

Tilburg

Hilvarenbeekseweg 60-14

Breda

Slingerweg 87

Waalwijk

Van Assendelftstraat 20

Kerkwerve 50

Oosterhout Heuvelstraat 1b

Meer info, zoals openingstijden op www.thebe-extra.nl/thuiszorgwinkel


Product in de test SKG**-gecertificeerde Puck sleutelkluis Gekocht door mevrouw G. Klein ‘Ik woon alleen en als er iets gebeurt, moet mijn familie binnen kunnen. De overbuurman vertelde dat zijn moeder een sleutelkluis had. Dat was ook wel iets voor mij. Mijn zwager, een militair, heeft hem opgehangen en zei dat ik voor een stevig exemplaar had gekozen. Wat ik prettig vind, is dat het kastje niet echt opvalt. De kosten vielen me mee. Wanneer je jezelf buitensluit, helpt de woningbouwvereniging en moet je ook afrekenen. Ik kan de deur nu gewoon zelf openen. Ik heb de kluis gelukkig nog niet nodig gehad, maar het geeft me al wel een veilig gevoel.’

Een veilig gevoel

De hieronder genoemde aanbieding is geldig t/m 13 maart 2018. In deze aanbiedingen is de ledenkorting al verrekend. Ze zijn niet geldig in combinatie met andere acties, kortingen of waardebonnen.

Zorg ervoor dat u altijd geholpen kunt worden in uw eigen huis, zonder dat uw huis inbraakgevoeliger wordt. Eindelijk is er een sleutelkluis die bijna niet te kraken is.

stalen kap is deze kluis erg stevig. Hoe harder de kluis wordt aangevallen, hoe meer het systeem blokkeert, waardoor je het slot niet meer open kunt draaien. Bovendien is deze sleutelkluis SKG** gekeurd (zeer inbraakwerend).

Dankzij de gepatenteerde code-verdwijn-tech-

IN DE MEDIPOINT THUISZORGWINKEL

niek verdwijnt de code automatisch bij het

VAN € 199,- NU € 158,- VOOR LEDEN

openen, zo is deze niet af te lezen. Dankzij de

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

21


Win een bon!

WIN

Puzzel mee en maak kans op één van de drie VVV-cadeaubonnen t.w.v. € 25,-.

STUUR UW OPLOSSING VÓÓR 1 FEBRUARI 2018 IN VIA ONZE WEBSITE: WWW.THEBE-EXTRA.NL/PUZZEL OF PER POST: LEDENVERENIGING THEBE EXTRA, POSTBUS 1216, 5004 BE TILBURG.

Dé oplossing 1 2

3 4 5 6 7

22

8 9 10

Wat moet u hiervoor doen ?

11 12

Streep alle onderstaande woorden weg in de woordzoeker hierboven. De letters die overblijven, vormen een zin.

13 14

Bewaren

Geluk

Populair

Verschiet

15

Cadeau

Geschiedenis

Schaken

Verzekering

16

Collectief

Gezondheid

Schel

Voorspellen

17

Complimenteren

Glazen bol

Statig

Vrede

18

Dreumes

Ieder

Succesvol

Waarzegster

19

Druk

Jeugd

Thuis

Willem Wijzer

20

Eeuwigheid

Lief

Tijd

Woordkeus

21

Evolueren

Opkikker

Toekomst

22

Familie

Ouders

Turbulent

23

Future

Perspectief

Verleden

!

De oplossing van de puzzel in Leefstijl 3 van 2017 was: ‘Koning te rijk’. De winnaar van de dagtocht naar de kerstmarkt in Haarzuilens is de heer S. Ansems uit Dongen. Van harte gefeliciteerd!


Heeft u een vraag over gezondheid, welzijn, wonen of het dienstenpakket van Ledenvereniging Thebe Extra? Blijf er niet mee rondlopen. Onze ledenconsulenten Ineke, Brigitte en Dorien geven u graag antwoord.

Vraag het de ledenconsulenten

Vraag & antwoord: ‘Ik ben slechtziend, dus mijn dochter regelt mijn bankzaken op internet. Zijn er ook manieren waarop ik het zelf kan doen?’

1

LEDENCONSULENT INEKE:

‘Als u de letters en getallen op uw computer, tablet of telefoon niet goed kunt lezen, bieden Windows, Apple en Android veel mogelijkheden om de tekst te vergroten en bijvoorbeeld kleuren en contrasten aan te passen. Er is ook speciale software voor slechtzienden.

Deze kan webpagina’s voorlezen of inzoomen. Voor internetbankieren heeft u vaak een apparaatje voor uw bankpas nodig. Veel banken hebben een speciale versie voor slechtzienden. Op www.oogvereniging.nl vindt u nog meer tips voor mensen met beperkt zicht.’

Ineke

‘Wat is het verschil tussen Thebe en Ledenvereniging Thebe Extra? Moet ik lid zijn om zorg te krijgen?’

2

LEDENCONSULENT BRIGITTE: ‘Zorgorganisatie Thebe en Ledenvereniging Thebe Extra zijn twee verschillende organisaties. Voor wijkverpleging en zorg in woonzorgcentra kunt u Thebe bellen. Van Thebe kunt u geen lid zijn of worden. Van Ledenvereniging Thebe Extra wel. Wij bieden onze leden heel veel

3

extra’s, zoals kortingen, gratis digitale cursussen, uitjes en ondersteuning bij lokale buurtinitiatieven. Op de flyer bij deze Leefstijl vindt u ons aanbod. Voor slechts €16,- per jaar kunt u hier gebruik van maken. Uw lidmaatschap heeft u zo terugverdiend.’

23

Brigitte

‘Als het ’s avonds donker is, moet ik dan de deur wel of niet opendoen? Je hoort tegenwoordig van die gekke verhalen.’

LEDENCONSULENT DORIEN:

‘Criminelen komen steeds vaker aan de deur en ze komen soms erg geloofwaardig over. Het is goed te beseffen dat babbeltrucs niet alleen ’s avonds plaatsvinden. Blijf altijd alert. Kijk eerst wie er heeft aangebeld. Bij thuiszorgwinkel Medipoint kunt u hiervoor een

intercom met camera kopen. Laat u in een gesprek bij de deur niet afleiden en laat onbekenden niet binnen, ook niet om naar het toilet te gaan. Zo verkleint u de kans om slachtoffer te worden. Op www.politie.nl/babbeltruc vindt u nog meer tips.’

Dorien

Zelf een vraag stellen? Contact:

STEL UW VRAAG VIA

OF PER POST :

LEDENCONSULENT@THEBE-EXTRA.NL

LEDENVERENIGING THEBE EXTRA,

BEL 088 - 374 75 76

POSTBUS 1216, 5004 BE TILBURG.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine


Ledenavond

Slimmer omgaan met geld! U vraagt zich af of u minder kunt gaan werken? Of waarom u maar geen buffer opbouwt? De enige persoon die kan zorgen voor een gezonde financiële basis bent u zelf. Financieel coach Eef van Opdorp, bekend van het tv-programma ‘Uitstel van executie’, geeft workshops, trainingen en coacht mensen die hulp nodig hebben bij financieel gezond worden. Tijdens een bijeenkomst geeft zij nuttige financiële tips, waarbij humor niet ontbreekt!

Gratis toegang bijeenkomst Eef van Opdorp donderdag 1 februari 2018 in Tilburg Programma 19.00

Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers

19.30

Woordje van welkom

19.35

Start presentatie Eef van Opdorp

21.05

Korte presentatie Ledenvereniging Thebe Extra

Meld u aan!

21.30

Gelegenheid voor vragen

GRATIS ENTREE

De locatie is het Klasse Theater, Carré 16 in Tilburg. Entree is gratis voor leden, aanmelden kan vóór 15 januari via www.thebe-extra.nl/geld, of 088-374 75 76 of via

+ Een leuke attentie ter herinnering aan de avond.

ledenconsulent@thebe-extra.nl. Gratis parkeerplaatsen zijn beperkt aanwezig bij het theater. U kunt ook gratis parkeren bij het GGZ-gebouw (Jan Wierhof 4). Een parkeergarage nabij is Tivoli.

088 - 374 75 76

www.facebook.com/ThebeExtra

www.thebe-extra.nl

www.instagram.com/Thebe_Extra

Digitale nieuwsbrief

Daisy CD-rom

Aanmelden via: www.thebe-extra.nl/nieuwsbrief Elke 25e aanmelder ontvangt een bioscoopbon.

Luisterversie van Leefstijl magazine, verkrijgbaar via de ledenconsulenten.

Colofon Leefstijl is een uitgave van Ledenvereniging Thebe Extra en wordt verspreid onder leden in een oplage van 108.000 exemplaren.

Redactieadres Ledenvereniging Thebe Extra postbus 1216, 5004 BE Tilburg communicatie@thebe-extra.nl Fotografie Nick Luypen

Strip Richard Bijloo Redactie, teksten, vormgeving & realisatie: Commpanion reclame-adviesbureau, Tilburg i.s.m. Ledenvereniging Thebe Extra. Alle tarieven in deze uitgave zijn onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

Ledenblad leefstijl winter 2017  
Ledenblad leefstijl winter 2017  
Advertisement