Page 1

Magazine Ledenvereniging Thebe Extra - 14e jaargang uitgave 3, herfst 2018

THEMA: WONEN

Tips voor veilig wonen pagina 6

Een meubelstuk mag om aandacht vragen pagina 9


Graag gedaan

‘In 2010 kwam ik thuis te zitten, door reuma kon ik niet meer werken. Om weer het gevoel te krijgen mee te draaien in de maatschappij, besloot ik vrijwilliger te worden. Via ContourdeTwern kwam ik in contact met HomeStart, waarvoor ik ondersteuning bied aan gezinnen met jonge kinderen. Zo’n traject duurt ongeveer een jaar. Van vroeger uit ben ik gezinsverzorgende, het voelt goed om mijn kennis en ervaring op deze manier in te kunnen blijven zetten.

‘Een luisterend oor is vaak al genoeg’ De problemen bij de gezinnen los ik niet op, maar

2

ik ondersteun bij opvoedingsvraagstukken. Ook stimuleer ik ouders om hun netwerk uit te breiden. Alles om ouders weer zelfstandig hun gezin draaiende te laten houden. We gaan soms samen naar het bos of een speeltuin en ondertussen bied ik een luisterend oor. Dat is vaak al genoeg. Het voelt goed om zo iets voor anderen te kunnen betekenen, ik hoop dit nog lang te kunnen doen!’ Wilt u iets voor een ander doen? Lees ‘Kom in actie’ op pagina 6.

Angelique Schoenmakers (48) begeleidt gezinnen met jonge kinderen OPROEPJE

Heeft u ook een mooi verhaal voor deze rubriek? Bel 088 - 374 75 76 of mail naar ledenconsulent@thebe-extra.nl.


Thema:

Wonen Oost, west, thuis best. Iedereen heeft zijn eigen plekje onder de zon waar hij zich het meest op zijn gemak voelt. Waar is dat voor u? Neem lekker de tijd om deze Leefstijl, vol leuke verhalen over ‘wonen’, te lezen!

Tips voor veilig wonen

P6

Inhoud: P8

Rooi Harten klooster Kevin vertelt over het wonen in een

4

Actuele zaken

6

Tips voor veiligheid in huis

6

Vrijwilligersorganisaties op zoek

7

Met Stoute Schoenen positiever in het leven

8

Wonen: 4 verschillende verhalen

voormalig klooster.

P10

Wonen op een woonboot

10

Dankzij vrijwilligers woont Otto nog op zijn boot

14

Ledenvoordeel uitgelicht

15

Leden over onze diensten

16

De opticien komt bij u thuis

18

Jeroen krijgt thuis hulp van het SVT-team van Thebe

19

Column & strip

20

Voor u uitgezocht in de thuiszorgwinkel van Medipoint

22

Prijspuzzel

23

Vraag het de ledenconsulenten

24

Sinterklaasfeest bij Dierenpark De Oliemeulen

Exclusief voor leden P16

Opticien aan huis Makkelijk als u de deur niet uit kunt.

Ledenvereniging Thebe Extra ondersteunt haar leden (105.000 huishoudens in West- en Midden-Brabant) in alle fases van het leven. Wij leveren geen zorg, maar onze leden kunnen wel profiteren van de vele extra’s en kortingen die wij bieden. Wie nu lid wordt, ontvangt een leuk opvouwbaar tasje bij een (gezins)lidmaatschap van €16,- per jaar (€17,bij acceptgiro). Heeft u vragen over onze producten en diensten? Kijk op www.thebe-extra.nl, bel 088 - 374 75 76 of mail naar ledenconsulent@thebe-extra.nl.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

3


Actuele zaken 1

Dagtocht in kerstsfeer Country & Christmas fair rondom Kasteel de Haar

Lees over dagjes uit, nieuwtjes en de voordelen van Ledenvereniging Thebe Extra.

AANMELDEN KAN TELEFONISCH VANAF WOENSDAG 19 SEPTEMBER, 9.00 UUR ’S OCHTENDS.

In de sfeervolle tuinen rondom Kasteel de Haar in Haarzuilens en in de kapel van het kasteel vindt eind november de Country & Christmas fair plaats. Wij organiseren een dagtocht naar dit evenement. Een geweldig dagje uit, geheel in kerstsfeer. Met de vele standjes is het de ideale plek om te shoppen voor decoraties, delicatessen en leuke presentjes. Geniet op het terras of bij een van de vuurkorven van de heerlijke hapjes, drankjes en het entertainment. We rijden eerst naar Restaurant De Engel in Houten voor een heerlijk kopje koffie met gebak. Rond 11.00 uur arriveren we in Haarzuilens, waar u zelfstandig de markt kunt verkennen. Om 17.00 uur vertrekken we weer naar Houten, waar we de dagtocht afsluiten met een heerlijk stamppot-buffet.

4

PRIJZEN, OPSTAPPLAATSEN EN TIJDEN: Prijzen: A-leden: € 65,B-leden: € 60,C-leden: € 55,-

DINSDAG 20 NOVEMBER:

Tilburg 8.15 uur, Waalwijk 8.45 uur, Sleeuwijk: 9.10 uur.

WOENSDAG 21 NOVEMBER:

Breda 8.15 uur, Oosterhout 8.45 uur, Sleeuwijk: 9.10 uur.

DONDERDAG 22 NOVEMBER:

Breda 8.15 uur, Oosterhout 8.45 uur, Sleeuwijk: 9.10 uur.

VRIJDAG 23 NOVEMBER:

Tilburg 8.15 uur, Waalwijk 8.45 uur, Sleeuwijk: 9.10 uur.

Prijs incl. entree kerstmarkt, maar excl. entree kasteel.

www.thebe-extra.nl/dagtocht

Beestachtig genieten!

2

Dierenvrienden komen aan hun trekken bij Ledenvereniging Thebe Extra! Al langer geldt een korting op toegangskaartjes op het Dolfinarium in Harderwijk, Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg, Reptielenhuis De Aarde in Breda en Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Maar nu kunt u ook extra voordelig naar Dierenrijk Nuenen en ZooParc Overloon. Wilt u een dolfijn, leeuw, olifant, beer, dwergnijlpaard of zwartvoetpinguïn van dichtbij zien? Plan dan een uitje om op expeditie te gaan. Wilt u weten welke korting geldt bij welk park? Kijk snel op www.thebe-extra.nl/dierenparken of in de losse flyer. www.thebe-extra.nl/dierenparken


Info & aanmelden WWW.THEBE-EXTRA.NL

3

088 - 374 75 76 LEDENCONSULENT@THEBE-EXTRA.NL

Slimmer omgaan met geld De eerste ledenavond met financieel deskundige Eef van Opdorp was een groot succes. Daarom staan er dit jaar 2 extra avonden gepland! Op 25 oktober en 1 november geeft Eef weer tips over hoe u slim om kunt gaan met geld en vertelt ze hoe onze hersenen omgaan met ons koopgedrag. 25 oktober staat ze in Theater De Leest in Waalwijk, 1 november in De Avenue in Breda. De ledenavond begint om 19.00 uur. Als lid van Ledenvereniging Thebe Extra is de entree gratis, daarnaast mag u ook een introducé meenemen. Wel moet u zich even aanmelden via onze website.

www.thebe-extra.nl/ledenavond

4

VOL IS VOL

Ren met ons mee tijdens de Warandeloop!

Is hardlopen iets wat u graag zou willen doen? Of bent u al een pro? In beide gevallen kunt u samen met ons meedoen aan de Warandeloop! Dit jaar voor het eerst met onze eigen runs: de Ledenvereniging Thebe Extra 5 & 10 kilometer. U rent over het prachtige parcours rondom het Victoriameer bij Beekse Bergen. Op onze website vindt u nuttige tips over hardlopen en handige hardloopschema’s voor beginners en gevorderden. Ook hebben we fijne trainings-apps bij elkaar gezet. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden. Ons promotieteam staat in aanloop naar de Warandaloop op diverse locaties in Tilburg, om hardlopers een hart onder de riem te steken en mensen te motiveren om mee te doen.

DE LEDENVERENIGING THEBE EXTRA 5 & 10 KILOMETER VINDEN PLAATS OP ZATERDAG 24 NOVEMBER EN STARTEN OM 13.00 UUR. ALS LID VAN LEDENVERENIGING THEBE EXTRA ONTVANGT U € 2,- KORTING OP UW INSCHRIJVING. Ga naar www.thebe-extra.nl/hardlopen en meld u aan!

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

5


Tips van de deskundige Thuis voelen we ons fijn en veilig. Maar soms schuilt ook daar gevaar in een klein hoekje. De ledenconsulenten van Ledenvereniging Thebe Extra komen graag bij u thuis voor een gratis woonscan en vrijblijvend woonadvies. Zij adviseren u onder andere op het gebied van brand-, val- en inbraakpreventie. Ledenconsulent Brigitte Vermeulen geeft u in deze Leefstijl al wat waardevolle tips.

De tips van Brigitte

Brigitte Vermeulen

• Maak gebruik van originele opladers voor uw apparaten en gebruik deze op een open plek. Vaak wordt brand veroorzaakt door een niet-originele oplader of omdat een oplader onder een kussen ligt en de warmte niet weg kan. • De meeste valincidenten gebeuren in en rond de woning. Let daarom op gevaarlijke situaties en oneffenheden en zorg voor goede verlichting. Een lamp met sensor zorgt dat er altijd licht brandt als het nodig is. Goede verlichting buiten schrikt inbrekers af. • Met sloten en beslag die voorzien zijn van het politiekeurmerk, komen inbrekers minder makkelijk bij u binnen. • Doe niet zomaar de deur open als u niet weet wie er aanbelt. Met een deurspion of camera kunt u kijken wie er voor de deur staat voordat u besluit open te doen.

Ledenconsulent Thebe Extra

6

Kom in actie!

Vrijwilligers gezocht Handige Harry’s gezocht in Geertruidenberg en Werkendam Lampen verwisselen, gootsteen ontstoppen… Voor u geen probleem? Ondersteun dan het woongemak van mensen die hier lichamelijk, geestelijk of financieel niet toe in staat zijn. Word klusjesman/-vrouw!

www.servicepuntvrijwilligers.org Talenten voor de buurtkamer in Oosterhout gezocht In de buurtkamer zoeken mensen elkaar op en organiseren we activiteiten. Deze buurtkamer bestaat 1 jaar. We zoeken doeners met gevoel voor sfeer en groepsprocessen, die kansen zien om de buurtkamer verder vorm te geven.

www.surpluswelzijn.nl

Maatjes gezocht Veel mensen zoeken een maatje om er samen op uit te kunnen gaan. Naar de stad, een eindje fietsen of wandelen. Zo is ook een aardige man uit Berkel-Enschot op zoek. Wilt u een maatje worden? Kijk eens op de site of mail ons.

adviespunt@contourdetwern.nl • www.contourdetwern.nl

Enthousiaste vrijwilligers HartenBrigade gezocht De HartenBrigade verhuist naar Giessen, waar we allerlei nieuwe activiteiten gaan opzetten. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiastelingen die op vrijwillige basis mee willen denken en doen. Wilt u een steentje bijdragen? Mail ons dan!

info@dehartenbrigade.nl


Met Stoute Schoenen komen herinneringen tot leven Soms kunt u wel wat extra energie gebruiken, wanneer het leven u verrast en veel van u vraagt. Dan is het fijn om op te kunnen laden en ruimte te maken in uw hoofd. Door het volgen van de interessante kunst- en cultuurprogramma’s van Stichting Stoute Schoenen, lukt het Els Vervlossen (75 jaar) om positiever in het leven te staan.

Els Vervlossen

7

De man van Els heeft Alzheimer. Voor haar zijn deze middagen een welkome afleiding van de zorgen thuis. ‘Een jaar geleden las ik over de creatieve workshops bij Stoute Schoenen. Dat leek me wel wat! Nu wil ik geen enkele middag meer missen. We schilderen zelfportretten, illustreren kaarten voor een memoryspel, schrijven en doen aan improvisatie-theater. De groep komt helemaal tot bloei, zo mooi!’ Initiatiefnemer Jessica Donders ziet dit ook. ‘Het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. Sommige deelnemers ervaren het alsof ze in een groeiproces zitten. Deze generatie is meer van ‘binnen de lijntjes kleuren’ en bij ons ervaren ze hoe het is om daarbuiten te gaan. Mensen verrassen zichzelf, worden zelfs ambitieus. Geen tijdverdrijf maar talentontwikkeling!’ Els merkt ook dat het goed is voor de sociale vaar-

Wat is het toch leuk om een stoute schoen te zijn. Om te leren en te lachen, en erbij te zijn.

digheden. ‘Je leert mensen kennen met verschillende achtergronden, dat zorgt voor interessante gesprekken. En het creatief bezig zijn geeft me een bepaalde rust. Deze middagen zijn zo gezellig. Maar je moet wel zelf het initiatief nemen, het komt niet naar je toe!’

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

GEDICHTJE VAN ELS, GESCHREVEN TIJDENS ÉÉN VAN DE WORKSHOPS. WWW.FACEBOOK.COM/STICHTINGSTOUTESCHOENEN


WONEN

Leven zonder gas en elektriciteit, wonen in een historisch gebouw, kiezen voor meubels met karakter of een woning laten aanpassen voor de zorg die nodig is. U leest erover in deze vier verhalen.

De woning ademt vroegere tijden

8

Kevin Reuter woont in een klooster

Ik kan bij mijn gezin blijven wonen Marc Wellens heeft een zorgunit bij zijn woning

‘Na een stukgelopen relatie en de scheiding van mijn ouders besloot ik een plek te zoeken voor mezelf. Op internet las ik over het Rooi Harten Klooster.

‘Ik heb MS (Multiple Sclerose). Mijn vrouw en ik regelen de zorg die daarbij komt kijken zelf. Met een traplift kon ik eerst nog prima naar de slaap- en badkamer boven.

Ik kende het gebouw al vanwege mijn werkzaam-

Na verloop van tijd werd het op- en afstappen

heden bij Ready to school. Voorwaarde is namelijk

van de traplift te zwaar. Diverse opties kwamen

dat wanneer je in dit klooster woont, je voor deze or-

voorbij. Gaan we verhuizen? Kunnen we verbou-

ganisatie bijles gaat geven aan middelbare scholie-

wen? Moet ik naar een verpleeghuis? Het aanbod

ren. Ik vond het erg leuk dat ik door deze verhuizing

aangepaste woningen is niet groot en verbouwen

mijn takenpakket hier kon gaan uitbreiden. Voor het

was te kostbaar. De gemeente vond de oplossing

klooster ben ik actief binnen de bewonerscommis-

in een zorgunit. Een bijgebouw in onze achtertuin

sie. We delen de grond namelijk met enkele bedrij-

met een doorgang naar onze woning, waardoor

ven en particulieren. Ik denk graag mee over hoe

de badkamer en slaapkamer nu op de begane

we hier gezamenlijk plezierig kunnen wonen. Het is

grond zijn. Met mijn rolstoel kan ik probleemloos

bijzonder wonen: de tuin met zicht op de kapel is

overal komen. De aanleiding is niet leuk, maar de

prachtig, en de oude houten vloeren ademen vroe-

oplossing is ideaal. Zonder deze zorgunit had ik niet

gere tijden.’

thuis kunnen blijven wonen bij mijn gezin.’


Heeft u een interessant verhaal over wonen of hoe u wonen ervaart? Deel het op onze Facebook pagina: www.facebook.com/ThebeExtra

Marian van Hassel is meubelontwerper en -maker

Deze leefwijze biedt rust, vrijheid en geluk Martin Krijnen heeft geen huis

‘Ik groeide op bij de meubel- en timmerfabriek van mijn vader. De liefde voor hout heb ik van huis uit meegekregen. Toch was het voor mij als meisje destijds niet vanzelfsprekend dit beroep te kiezen.

‘Tot voor kort woonde ik in een yurt*. Eerst in het bos en daarna op een camping, met het plan om zelfvoorzienend te zijn. Deze leefwijze geeft mij inzichten en een gevoel van rust, vrijheid en geluk.

Vanaf het moment dat ik achter de werkbank stond,

De camping stond echter een permanente woon-

wist ik dat ik mijn plek gevonden had. Voordat ik aan

plek niet meer toe, dus nu staat de yurt in opslag

de slag ga, kijk ik wat een ruimte nodig heeft. Naar

en kampeer ik elders. Ik wil geheel off-grid gaan

mijn idee mag elk huis een meubelstuk hebben dat

leven. Dat betekent dat je huis niet is aangeslo-

de aandacht vraagt in het voorbijgaan. Of dat nu

ten op een netwerk van gas, stroom, drinkwater

door de vorm komt of door de gebruikte materialen.

en riolering. Met behulp van een biogas-systeem,

Hout wordt gevormd door de tijd en wat de boom

zonnepanelen en regen kan ik koken, verwarmen,

‘overkomt’. Dat gebruik ik in mijn meubels. Zo kan

douchen en heb ik compost voor mijn moestuin.

een sober ontwerp toch spreken door de bijzondere

Ik stop niet met creatief leven en hoop dat ik gauw

tekening. Sommige mensen vergeten geen gezich-

een plek krijg om mijn project, dat gericht is op zelf-

ten, ik vergeet nooit een stuk hout.’

voorzienend leven, te realiseren.’

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

9

*Een yurt is een ronde tent, oorspronkelijk gebruikt door nomaden uit Mongolië. Tegenwoordig ook te vinden op campings, naast normale tenten.

Meubels moeten passen bij het huis


Naam: Otto de Fyter (58) Woonplaats: Woudrichem

10

Met hondje Luna en kitten Poesje woont kunstenaar Otto in een woonboot, deze ligt in de haven van het prachtige Woudrichem. Otto heeft taaislijmziekte (CF*), door een hart-long operatie in 2003 is zijn gezondheid flink verslechterd en heeft hij dagelijks zorg nodig. Klagen is niet zijn ding, hij blijft positief, waardoor mensen graag bij hem langs komen. De HartenBrigade helpt mee, zodat hij op zijn geliefde boot kan blijven wonen.

Dankzij vrijwilligers kan ik in mijn boot blijven wonen.

*Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte) is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. De gemiddelde levensverwachting van iemand met CF is rond de 40 jaar. Meer weten? Kijk hiervoor op www.ncfs.nl/over-cystic-fibrosis

De HartenBrigade helpt Otto op zijn woonboot

‘Bij toeval kwam ik in contact met zuster Bartholomea, ook wel zuster Bartje genoemd. Volgens velen de leukste non van Woudrichem. Het klooster waarin zij woonde werd verbouwd tot woonruimte, ik werd een van de nieuwe bewoners. In een lege schouw was ruimte voor een schilderij. Ik vroeg aan de zuster of ik een portret van haar mocht maken en zo geschiedde. Mijn schip ‘Zr. Bartholomea Woudrichem’ is naar haar vernoemd. In 1989 heb ik het gekocht, 3 jaar later trok ik erin.


1

Aan de slag

2

De leukste zuster

De HartenBrigade aan de slag op de boot van Otto.

De boot is vernoemd naar de leukste non van Woudrichem,

V.l.n.r. Sandra, Ayham, Otto, Nicolette, Marian.

zuster Bartje (Bartholomea).

4

HartenBrigade

De HartenBrigade = naar elkaar omzien en samen de wereld een beetje mooier maken

11

3

Nooit alleen

Alit velliquia doluptam aut omniendelia verum quiaeOtto samen met zijn hond Luna en kitten Poesje. cust ation res aut que pore quam endam.

De omgeving verandert Ik dacht met 3 maanden klaar te zijn, daar bleek ik me behoor-

Bezoek is fijn

lijk in vergist te hebben! Anders dan een woonhuis, heeft een

In een woonhuis zijn alle voorzieningen er, maar hier moet je

boot continu onderhoud nodig. Alles is immers van hout. Met

zelfs de waterdruk zelf regelen. Ik ben blij met de hulp die ik krijg.

behulp van vrijwilligers kan ik hier blijven wonen, zonder hen had

Ik kwam met de HartenBrigade in contact via Marian. Ik werkte

ik er allang vanaf gemoeten. Het gekste van wonen op een

wel eens met haar samen en zij vroeg of ik nog wat handjes

woonboot is dat, wanneer je ergens naartoe vaart, het van bin-

kon gebruiken. De eerste keer dat de brigade kwam, waren ze

nen je veilige vertrouwde thuis blijft. Terwijl de omgeving buiten

met twaalven en hebben ze het hele schip schoongemaakt.

verandert! ’s Zomers leggen de vrijwilligers mijn schip iets verder

De groep wisselt regelmatig, ik ontmoet steeds nieuwe mensen.

de Maas op en regelen dat de zorg daar doorgaat. Dan lig ik

Mijn vrouw is 10 jaar geleden overleden, ik woon hier alleen. Ie-

daar een week of 2. Door de wind draait het schip rond, het is

dere dag krijg ik thuiszorg, maar dan blijven er nog 22 uur over.

prachtig om te zien hoe mijn uitzicht dan steeds wisselt.

Ik vind het fijn als er iemand op bezoek komt. Dat breekt de dag!’

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine


De wereld mooier maken

ten als binnen het schip schoon.Ook geven we de planten

De HartenBrigade is in december 2015 opgericht door Nico-

water en laten meteen even hondje Luna uit. Naast het

lette van Andel, nadat ze hoorde dat de stichting, waar ze

schip staat op die dag een frietkar en het is traditie ge-

al 19 jaar werkte, zou ophouden te bestaan. ‘Nadat ik een

worden dat Otto ons trakteert. Hij heeft zelf sondevoeding,

hele nacht wakker lag, besloot ik het roer om te gooien en

maar op deze dag eet hij een klein hapje mee! Doordat

een positieve draai aan het geheel te geven. Er waren in

Otto zo positief in het leven staat en steeds erg dankbaar is

al die jaren zoveel hartverwarmende activiteiten georgani-

als we komen, is het fijn om bij hem aan boord te zijn.

seerd. Hoe mooi zou het zijn om dat voort te zetten? Mensen willen graag hun steentje bijdragen door vrijwilliger te

Wie goed doet, goed ontmoet

worden, in een maand tijd hadden we al 25 aanmeldingen.

Het is mooi om te ervaren dat er zo veel mensen zijn, die

Inmiddels is er een vaste vrijwilligersgroep van ongeveer 40

het verschil willen maken voor de mensen om hen heen.

personen. Het is de missie van de HartenBrigade om men-

Soms weet men alleen niet zo goed waar te beginnen

sen en organisaties bij elkaar te brengen in de breedste zin

en is het fijn dat iemand de regie neemt. Mijn man en

van het woord. Naar elkaar omzien en samen de wereld

ik leren onze kinderen: ‘Wie goed doet, goed ontmoet!’

een beetje mooier maken. Het gaat er eigenlijk niet om dat

En ik ben ervan overtuigd dat dit werkt: mooie dingen

je hele grote dingen doet, kleine dingen die weinig geld en

voor een ander doen, heeft een sneeuwbaleffect op je

moeite kosten maken vaak juist het verschil!

omgeving!’

Schoon schip maken bij Otto Marian zag dat het fijn zou zijn als wij met regelmaat bij Otto met emmer en sop in actie zouden komen. Letterlijk ‘schoon schip maken’ en het ondertussen gezellig hebben.

12

Ieder kwartaal maken we op een vrijdagmiddag zowel bui-

Lokale burgerinitiatieven van Ledenvereniging Thebe Extra Heeft u een initiatief bedacht, een idee waarmee mensen geholpen kunnen worden om hun sociale netwerk te vergroten? Of iets waardoor iemand langer zelfstandig thuis kan wonen? Ledenvereniging Thebe Extra helpt u om deze mooie initiatieven van de grond te krijgen. Wellicht komt u in aanmerking voor financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds Thebe Extra. Wij bieden de mogelijkheid om in gesprek te komen met andere initiatieven, zodat u kennis kunt delen. Zet de eerste stap, en neem contact op met Richard de Rooij (relatiemanager lokale burgerinitiatieven) via rderooij@thebe-extra.nl of 088 - 374 75 76.

Schilderij gemaakt door Otto: ‘De dame is zuster

HEEFT U EEN INTERESSANT VERHAAL OVER ‘WONEN’? DEEL HET OP ONZE FACEBOOK PAGINA: WWW.FACEBOOK.COM/THEBEEXTRA

Bartholomea. Nonnen mogen nooit in de spiegel kijken, dat is ijdel. Daarom heb ik er spiegeltjes op geplakt!


www.thebe-extra.nl/wonen

13

Wonen Op het gebied van wonen helpt Ledenvereniging Thebe

en u krijgt een leuke korting. En voor een veilig gevoel in huis

Extra u op verschillende manieren. Zo geven we persoonlijk

kunt u via ons terugvallen op personenalarmering. Heeft u

woonadvies en organiseren we workshops, waarin zelfstan-

een samengesteld gezin? Dan bieden we workshops om

dig en veilig wonen centraal staan. Ook bieden we diensten

de kans van slagen in de nieuwe woonsituatie te vergroten.

aan huis, zoals de kapper, opticien of maaltijden. Voor klusjes

Onze ledenconsulenten geven u graag advies voor uw per-

in en rondom het huis heeft u eveneens profijt van uw lid-

soonlijke woonvragen. Kortom: op het gebied van wonen

maatschap. U kunt onze leveranciers hiervoor inschakelen

bent u bij ons aan het goede adres.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine


Uitgelicht

Leden van Ledenvereniging Thebe Extra hebben altijd een streepje voor. Als u gebruik maakt van onderstaande diensten, krijgt u een leuke korting. Mooi meegenomen toch? Kijk ook eens op de flyer bij deze Leefstijl!

LekkerLeven Lukt het niet om alles bij te houden in en rondom uw huis? Of doet u liever wat anders in uw kostbare vrije tijd? LekkerLeven biedt de oplossing. Zij helpen met huishoudelijk werk, de tuin en andere klusjes. LekkerLeven selecteert de hulpverleners heel zorgvuldig, zodat u kunt rekenen op een betrouwbare en gemotiveerde kracht. Via Ledenvereniging Thebe Extra ontvangt u de eerste 40 uur € 0,50 per uur korting op de huishoudelijke hulp. U betaalt dan € 14,75 per uur. Kijk op: www.thebe-extra.nl/lekkerleven

Ondersteuning bij dementie 14 Bij dementie kunnen hersenen informatie niet meer goed verwerken. Dat maakt mensen afhankelijker van hun naasten. Ledenvereniging Thebe Extra wil, samen met Medipoint, VGZ en Brabantse Proeftuin Dementie eraan bijdragen dat mensen met dementie gezonder, prettiger en veiliger thuis kunnen blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij. Tegelijkertijd willen

?

we mantelzorgers zoveel mogelijk ontlasten. Er zijn al veel oplossingen die ingezet kunnen worden voor mensen met dementie. Om u te informeren, organiseren we dit najaar bijeenkomsten. Een dementieconsulent zal hier voorlichting geven, een mantelzorger deelt persoonlijke ervaringen en er zijn lezingen over diverse producten. Zo kunt u meer te weten komen over een leefstijlmonitor met huissensoren die naasten waarschuwt wanneer er iets aan de hand is. Of over een mobiel alarmapparaat, waarmee overal met één druk op de knop hulp ingeschakeld kan worden. Dankzij onze afspraken met leveranciers en VGZ kunt u deze producten gratis testen. In september en oktober hebben de thuiszorgwinkels ook een plek ingericht waar alle artikelen die handig zijn als er sprake is van dementie, voor u bij elkaar zijn gezet.

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN

PROBEER GRATIS

MEDIPOINT TILBURG: LAGE WITSIEBAAN 2A: DINSDAG 2 OKT.

LEEFSTIJLMONITOR: 19.30-21.30 UUR

MEDIPOINT OOSTERHOUT: www.thebe-extra.nl/hulpstudent HEUVELSTRAAT 1B: DINSDAG 16 OKT. 19.30-21.30 UUR Aanmelden via www.thebe-extra.nl/dementie

2 MAANDEN

MOBIELE PERSONENALARMERING: 6 WEKEN Interesse? Kom naar de Medipoint thuiszorgwinkel in Tiburg (Lage Witsiebaan) of Oosterhout.

Deze actie geldt tot 31-12-2018.


Leden vertellen:

Dit voorjaar was Ledenvereniging Thebe Extra actief betrokken bij de popup store ‘Woon & Leef’ in Goirle. Mensen konden hier zien, horen en beleven wat er mogelijk is op het gebied van wonen, veiligheid, verhuizen, mantelzorg, valpreventie en nieuwe (zorg)technologieën. Onze ledenconsulenten beantwoordden vragen van bezoekers en gaven workshops.

Kijk op: www.thebe-extra.nl/ woonadvies

Mevr. De Coninck bezocht de workshop ‘Veilig wonen’ ‘Ook al ben ik nog fit, ik vind het belangrijk om te weten wat er mogelijk is. In de workshop kregen we veel tips. We hebben het thuis al goed geregeld. Toch zag ik dat het nog veiliger kan, bijvoorbeeld met een antislipstrip op de trap.’

15

Mevr. Mommers was bij de pop-up store ‘Hoe meer je weet, hoe beter. Ik ben slechthorend, dan kijk je anders naar veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan lichtsignalen bij brandmelding. Mijn huis is al best toekomstbestendig, maar het zit in de details.’

Gratis advies thuis

haar moeder.’ Els: ‘Na het huisbezoek besloten we het bad van

Niet bij de pop-up store geweest? U kunt thuis, op uw computer,

mijn moeder te vervangen door een inloopdouche met antislip

zelf een korte woontest doen. Onze ledenconsulenten komen

tegel. Dat is praktischer en het gevaar van uitglijden is kleiner.

ook bij u thuis voor een gratis woonscan en vrijblijvend woonad-

We schakelden hiervoor specialist Zandberg in, waar we via

vies. Ledenconsulent Brigitte: ‘We weten waar we op moeten

Ledenvereniging Thebe Extra nog een leuke korting op de

letten als het gaat om veilig en zelfstandig wonen en kennen

benodigde werkzaamheden kregen. Ook kozen we voor perso-

ook de oplossingen. Met onze kennis en ervaring gaan we in

nenalarmering. In geval van nood is hulp met een druk op de

gesprek met leden. Zo kwam ik bij Els van den Abbeelen en

knop geregeld. Dat geeft mij ook meer rust.’

Info & aanmelden WWW.THEBE-EXTRA.NL/TOTAALPAKKET

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

088 - 374 75 76 LEDENCONSULENT@THEBE-EXTRA.NL


Opticien aan huis Merkt u dat u steeds meer moeite heeft met de kleine lettertjes in de krant? Of wilt u een nieuwe bril? Dan is het tijd om contact op te nemen met een opticien. Als lid van Ledenvereniging Thebe Extra kunt u de opticien bij u thuis laten komen. Handig als u minder mobiel bent of geen tijd hebt om een opticien te bezoeken.

In beeld: 16

leverancier Brilzorg Holland komt bij u thuis

Brilzorg Holland Ledenvereniging Thebe Extra werkt voor deze dienst samen met Brilzorg Holland. Zij hebben een gediplomeerd team opticiens en professionele apparatuur. Hierdoor kunnen zij bij u thuis een vakkundig oogonderzoek uitvoeren dat gelijkwaardig is aan een bezoek aan een reguliere optiekwinkel. Als lid krijgt u bovendien een extra korting op de aanschaf van uw nieuwe bril.

LEDENVOORDEEL De opticien geeft gratis en vrijblijvend advies bij u thuis. Voor het huisbezoek worden geen voorrijkosten berekend. U krijgt tot 25% korting op de aanschaf van een montuur, brillenglazen en Low Vision hulpmiddelen met 2 jaar garantie (standaard is 1 jaar). Bij aanschaf van een complete bril ontvangt u bovendien nog gratis extra’s.

Kijk op www.thebe-extra.nl/opticien voor meer informatie.


De stappen naar een nieuwe bril

Een nieuw montuur of alleen nieuwe glazen

U maakt een afspraak voor een tijdstip dat u uitkomt. De

Ook als de opticien bij u thuis komt, heeft u de keu-

opticien doet diverse metingen om de benodigde sterkte

ze uit een grote collectie (merk)monturen in diverse

te bepalen. Ook doet hij een oogdrukmeting. Daarna kunt

prijsklassen. Heeft u nog een mooie bril? Dan kunt u

u een nieuw montuur uitzoeken. Als de nieuwe bril binnen is,

er uiteraard ook voor kiezen om alleen de glazen te

volgt een nieuwe afspraak. De opticien komt dan de bril bij

vervangen. De nieuwe bril en glazen kunnen meestal

u afleveren en stellen.

na twee tot drie weken al geleverd worden.

17

Uw opticien aan het woord ‘Het is goed om iedere 2 jaar uw ogen te laten controleren. Slechter gaan zien heeft een sluipend karakter en kan nare gevolgen hebben. U kunt sneller vallen of een oogaandoening verwaarlozen. Het is fijn om in alle rust advies te krijgen en men waardeert onze service. Als een bril niet lekker zit, komen we ook later kosteloos langs om deze bij te stellen.’

Meer aan-huis-diensten Ledenvereniging Thebe Extra biedt nog veel meer handige aan-huis diensten. Zo kunt u ook een beroep doen op de schoonheidsspecialiste, kapper of pedicure. Daarnaast kunt u maaltijden thuis laten bezorgen of een pruik of kunstgebit thuis laten aanmeten. Kijk voor een compleet overzicht in de bijlage of op www.thebe-extra.nl/aanhuis

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine


Hoe doen zij dat?

Jeroen heeft

taaislijmziekte ‘Doordat mijn longen slechts een inhoud hebben van 30%, kost alles me meer energie. Activiteiten doseer ik. Tegen de infecties in mijn longen heb ik regelmatig antibiotica nodig. Voor een zware kuur in het Erasmus ziekenhuis ben ik normaal minimaal drie weken van huis. Dankzij het SVT*-team kan ik eerder terug naar mijn gezin. Het team is namelijk dag en nacht bereikbaar als er iets is.

‘Ze nemen altijd tijd voor me, ook al hebben ze het druk.’

18

Voor de antibiotica draag ik een porta-cath: een kastje onder mijn huid waar

‘Natuurlijk help ik mee in het huishouden, ik doe alles gewoon op een lager pitje.’

een infuus op kan worden aangesloten. Sinds ik andere medicijnen heb, is een kuur gelukkig minder vaak nodig. De port-a-cath moet nog wel regelmatig worden doorgespoten. Het SVT-team kan dat bij mij thuis doen. Dat scheelt me een keer in de vier weken een inspannende reis naar Rotterdam.’

*SVT = Specialistische Verpleging Thuis

Lenneke Nierop werkt bij het SVT-team van Thebe ‘Het SVT-team is een breed geschoold team dat bij mensen thuis hoog complexe, specialistische verpleegkundige handelingen verricht die ook in het ziekenhuis voorkomen. Bij de zorg aan huis, krijgen we een kijkje in de veilige wereld van onze cliënt. Zo leer je iemand echt kennen en bouw je een vertrouwensband op. Elk zorgmoment is daardoor anders. Jeroen ken ik als een opgeruimde man die geniet van het leven met zijn vrouw en dochter. Hij laat zich niet door zijn ziekte uit het veld slaan. Dankzij ons team kan een deel van de zorg in zijn vertrouwde omgeving gegeven worden.’


Column

In elke Leefstijl deelt een van de ledenconsulenten haar ervaringen en gedachten. Dit keer is Ineke van Agt aan het woord.

Zoals het klokje thuis tikt tikt het nergens! Als u ouder wordt, waar en hoe wilt u dan wonen? Een veelgehoord ideaal is ‘een appartement huren in het centrum’. De vergrijzing van de samenleving loopt echter niet gelijk met het aantal beschikbare appartementen in het centrum. Er is simpelweg geen plek voor iedereen. Het is dus goed om ook de mogelijkheden in uw huidige woning eens onder de loep te nemen.

“We willen mensen actief laten nadenken over hun woonwensen.” Hoe zorgt u dat u veilig en zelfstandig kunt blijven wonen? Goed voorbereid zijn, is het halve werk. Als ledenconsulenten kunnen we samen met u bekijken wat eventueel toekomstige struikelblokken in uw woning zijn. We kennen vele oplossingen. Goede verlichting, het verwijderen van drempels of het plaatsen van een extra trapleuning maken al een wereld van verschil als het gaat om veiligheid. Domotica is een techniek waarmee dagelijkse handelingen, zoals de lampen aandoen of de gordijnen sluiten, met één druk op de knop worden geregeld. Dat kan u helpen. Vaak is verhuizen niet eens nodig. We merken dat dat veel mensen geruststelt. Nieuwsgierig? Bel ons!

088 - 374 75 76

Strip Willem Wijzer

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

19


Voor u uitgezocht %

Op vertoon van uw ledenpas ontvangt u altijd 20% korting op koopartikelen bij Medipoint. In deze editie wijzen we op een interessante Adviesdag.

Blijf zelfstandig Kom naar de Trapoplossing Adviesdag Als u niet meer zelfstandig de trap op en af kunt, kunt u kiezen voor diverse trapoplossingen, zoals trapliften of traphulpen. Tijdens onze Adviesdag kan een trapspecialist u adviseren over de mogelijkheden.

U bent van harte welkom op de onderstaande data en locaties van de Medipoint thuiszorgwinkels: • • • •

Tilburg, Lage Witsiebaan 2a, woensdag 3 oktober Breda, Slingerweg 87, vrijdag 5 oktober Oosterhout, Heuvelstraat 1b, dinsdag 9 oktober Waalwijk, Van Assendelftstraaat 20, woensdag 10 oktober

Maak een gratis persoonlijke afspraak of krijg meer informatie via:

20

088 - 10 20 100 (optie 3), www.medipoint.nl/adviesdagen of vraag het in de winkel.

ALLEEN OP DE ADVIESDAG EEN VOUCHER T.W.V. €250,- VOOR AANSCHAF VAN EEN TRAPHULP. TIP: NEEM VOOR EEN PASSEND ADVIES FOTO’S MEE VAN UW HUIDIGE TRAP.

TRAPLIFTEN

TRAPHULP ASSISTEP

Een goede oplossing als traplopen te inspannend wordt. Medipoint heeft een ruim assortiment en geeft u persoonlijk advies.

Als u moeite heeft met traplopen, maar nog zoveel mogelijk in beweging kunt en wilt blijven, is de traphulp Assistep een ideale oplossing.

• • •

Geschikt voor elke situatie Voldoen aan de strengste eisen Veilig en ergonomisch Eenvoudige bediening.

De genoemde aanbiedingen zijn geldig t/m 30 nov. 2018. In deze aanbiedingen is de ledenkorting al verrekend. Ze zijn niet geldig in combinatie met andere acties, kortingen of waardebonnen.

• • •

Ondersteunt tijdens het traplopen Neemt nauwelijks ruimte in U blijft in beweging Geschikt voor bijna elke trap.

Medipoint winkels T 088 - 10 20 100

Tilburg

Lage Witsiebaan 2a

Almkerk

Prof. de Quayplein 6

Tilburg

Hilvarenbeekseweg 60-14

Breda

Slingerweg 87

Waalwijk

Van Assendelftstraat 20

Etten-Leur

Kerkwerve 50

Oosterhout Heuvelstraat 1b

Meer info, zoals openingstijden op www.thebe-extra.nl/thuiszorgwinkel


Product in de test Hometrainer Kettler Condor Rotus Getest door mevrouw Ligtenberg-Geboers (85) ‘Na een herseninfarct jaren terug, moest ik revalideren. Ik ben toen gaan fietsen en dat houd ik sindsdien vol. Ik fiets elke dag op de hometrainer om in beweging te blijven. Voor iemand van mijn leeftijd is dat belangrijk. Een hometrainer is ideaal. Je hoeft er niet voor naar buiten. Het apparaat staat thuis in mijn slaapkamer en elke ochtend als ik uit bed stap, fiets ik 10 minuten. Dan ben ik nog fit en daarna kan ik onder de douche. Het schermpje geeft duidelijke informatie en de hometrainer kun je op verschillende manieren instellen. Mij gaat het vooral om het fietsen zelf en ik heb de hometrainer daarom meestal in dezelfde stand staan. Voor jongere gebruikers die meer uitdaging willen en bepaalde doelstellingen nastreven, zijn deze extra’s erg fijn denk ik. De hometrainer is wat mij betreft een aanrader.’

Blijf in beweging

trainen doe je gewoon thuis! 21

Beoordeling:

De genoemde aanbiedingen zijn geldig t/m 30 nov. 2018. In deze aanbiedingen is de ledenkorting al verrekend. Ze zijn niet geldig in combinatie met andere acties, kortingen of waardebonnen.

Hometrainer Kettler Condor Rotus Hometrainer met eenvoudige bediening die onder andere de hartslag, snelheid, tijd en trainingsafstand in de gaten houdt. De extra lage instap maakt op- en afstappen makkelijk. Deze

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

hometrainer is ideaal voor conditieopbouw en revalidatie en is exclusief verkrijgbaar bij Medipoint.

IN DE MEDIPOINT THUISZORGWINKEL VAN € 399,- NU € 319,- VOOR LEDEN WWW.MEDIPOINT.NL/THEBEACTIE


Puzzel

WIN

Puzzel en maak kans op een van de twee cadeaubonnen van IKEA t.w.v. € 50,-.

1

U

2 3 4

F

5

B

6

N

7 8 9

22

10 11 12

STUUR UW OPLOSSING VÓÓR 1 NOVEMBER 2018 IN VIA ONZE WEBSITE:

R

13

WWW.THEBE-EXTRA.NL/PUZZEL

14

P

15 16

OF PER POST: LEDENVERENIGING THEBE EXTRA, POSTBUS 1216, 5004 BE TILBURG.

K

1

In welk dorpje ligt kasteel de Haar?

9

2

Naam van het reptielenhuis in Tilburg. Dierenpark De ………..

Vakman die een afwerklaag aanbrengt op muren en plafonds

10

Bekend Zweeds woonartikelen-concern

3

Iemand die uit vrije wil werkzaamheden verricht, buiten een vast dienstverband

11

Gelijkvloerse woning

12

Hoe heet dit magazine van Ledenvereniging Thebe Extra?

13

Bijeenkomst waarbij een actieve deelname centraal staat

4

Wanneer je niet op het elektriciteitsnet en aardgasaansluiting bent aangesloten woon je …?

5

Karweitjes opknappen in huis of tuin

6

Ander woord voor ark

14

Eigen haard is ……. waard

7

Woonplaats van de Paus

15

8

Opknappen, herstellen, en wanneer nodig nieuw maken van een bestaand pand

Naam thuiszorgwinkel in o.a. Tilburg, Almkerk, Breda, Etten-Leur, Oosterhout en Waalwijk

16

Een aangename gezellige sfeer

De oplossing van de puzzel in Leefstijl 2 van 2018 was: ‘Iedereen is van de wereld’. De winnaar is Johan van Bijnen uit Waalwijk. Van harte gefeliciteerd met uw dinerbon van Afghaans restaurant Sarban.


Heeft u een vraag over gezondheid, welzijn, wonen of het dienstenpakket van Ledenvereniging Thebe Extra? Blijf er niet mee rondlopen. Onze ledenconsulenten Ineke, Brigitte en Dorien geven u graag antwoord.

Vraag het de ledenconsulenten

Vraag & antwoord: ‘Ik ben jong en heb nog geen hulp nodig. Is een lidmaatschap van Ledenvereniging Thebe Extra dan wel iets voor mij?’

1

LEDENCONSULENT BRIGITTE: ‘Jazeker! Ons aanbod is interessant voor iedereen. Een aantal diensten is weliswaar ontstaan vanuit een zorgbehoefte, maar zijn niet exclusief voor een bepaalde doelgroep. Wanneer u de kapper aan huis wilt laten komen, omdat u een drukke agenda heeft, kan dat ook!

2

‘Mijn alleenstaande vader is chronisch ziek. Ik verzorg hem waar mogelijk. Dat doe ik graag, maar soms is dat ook zwaar. Waar kan ik terecht met mijn vragen?’

LEDENCONSULENT INEKE:

‘Er zijn verschillende instanties en diensten die mantelzorgers als u ondersteunen. Op www.thebe-extra.nl/mantelzorg staat een overzicht, waarin u precies kunt zien wat er in uw omgeving aangeboden wordt. Bijvoorbeeld mantelzorgbijeenkomsten waar u verhalen en tips kunt uitwisselen met lot-

3

In de losse bijlage staan alle voordelen op een rij. Korting op yoga, de sportschool, hardloopschoenen, de zorgverzekering of een van de vele uitjes zijn echt interessant voor mensen als u! Een lidmaatschap kost slechts € 16,- per jaar, dus dat heeft u zo terugverdiend.’

genoten. Ook vindt u hier meer informatie over het interessante gratis webinar van Thebe en Ledenvereniging Thebe Extra over mantelzorg op 5 november: een lezing die u via de computer of tablet kunt volgen en waarbij u ook vragen kunt stellen. Neem dus zeker een kijkje op deze pagina.’

‘Binnenkort moet ik naar het ziekenhuis voor een operatie. Daarna heb ik thuis nog zorg nodig. Wie regelt dit voor mij?’

3

LEDENCONSULENT DORIEN: ‘Een transferverpleegkundige uit het ziekenhuis overlegt met uw arts of specialist en de verpleegkundige welke zorg en hulpmiddelen thuis wenselijk zijn na uw operatie. Zij neemt contact op met een zorgorganisatie en overlegt welke zorg kan worden geboden. Door drukte, veel

aanvragen en het tekort aan zorgpersoneel is er soms minder zorg mogelijk dan verwacht. Kijk voordat u opgenomen wordt ook eens naar het aanbod van Ledenvereniging Thebe Extra. Wellicht kunnen onze aan-huis-diensten een handje helpen om u en uw naasten te ontlasten.’

Zelf een vraag stellen? Contact:

STEL UW VRAAG VIA LEDENCONSULENT@THEBE-EXTRA.NL,

OF PER POST: LEDENVERENIGING THEBE EXTRA,

WWW.THEBE-EXTRA.NL OF BEL 088 - 374 75 76

POSTBUS 1216, 5004 BE TILBURG.

Ledenvereniging Thebe Extra • Leefstijl Magazine

23


Voor leden

De Sint komt naar De Oliemeulen! Zin in een gezellige middag met de Sint, tussen de slangen en spinnen? Kom dan op 17 november naar het Sinterklaasfeest dat Ledenvereniging Thebe Extra samen met De Oliemeulen organiseert.

Kinderen van 0 tot 8 jaar kunnen de Sint ontmoeten. Hij heeft ook cadeautjes meegenomen. Geniet deze middag van de gezelligheid, het strooigoed, knutsel met de pieten en zing uit volle borst mee met de sinterklaasliedjes.

Kijk op: www.thebe-extra.nl/sinterklaas

Uiteraard is er ook even tijd om het dierenpark te verkennen.

Waar en wanneer?

EENMALIG

25% EXTRA KORTING

Zaterdag 17 november 2018 van 14.30 uur tot 16.30 uur. Dierenpark De Oliemeulen, Reitse Hoevenstaat 30, Tilburg. Let op: het Sinterklaasfeest vieren we op de eerste etage. Er is geen lift aanwezig.

OP EXTRA KAARTEN VOOR VOLWASSENEN VOOR HET DIERENPARK

De toegang is gratis voor leden. Vooraf aanmelden via www.thebe-extra.nl/ sinterklaasfeest of 088 - 374 75 76 is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. We willen zoveel mogelijk kinderen verwelkomen, per gratis kaartje voor een kind krijgt u maximaal een gratis kaartje voor een volwassene. Met meer volwassenen komen? Zij mogen het dierenpark in met 25% korting. Ieder kind krijgt een klein cadeautje.

088 - 374 75 76

www.facebook.com/ThebeExtra

www.thebe-extra.nl

www.instagram.com/Thebe_Extra

Digitale nieuwsbrief

Daisy CD-rom

Aanmelden via: www.thebe-extra.nl/nieuwsbrief Elke 25e aanmelder ontvangt een cadeaubon.

Luisterversie van Leefstijl magazine, verkrijgbaar via de ledenconsulenten.

Colofon Leefstijl is een uitgave van Ledenvereniging Thebe Extra en wordt verspreid onder leden in een oplage van 108.000 exemplaren.

Redactieadres Ledenvereniging Thebe Extra postbus 1216, 5004 BE Tilburg communicatie@thebe-extra.nl Fotografie Nick Luypen

Strip Richard Bijloo Redactie, teksten, vormgeving & realisatie: Commpanion reclame-adviesbureau, Tilburg i.s.m. Ledenvereniging Thebe Extra. Alle tarieven in deze uitgave zijn onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

Leefstijl Herfst 2018  
Leefstijl Herfst 2018  
Advertisement