Page 13

T H E B A LT I C G U I D E ™ TO U K O K U U 2 0 1 1

ajankohtaista

13

TOP 5 Viron tapahtumat

01 SUOMIROCKIA TALLINNASSA Rock Cafe raikaa 12. toukokuuta suomalaisten huippubändien tahdissa, kun lavalla rokkaavat Sunrise Avenue ja Von Hertzen Brothers. Sunrise Avenue on saavuttanut Euroopassa enemmänkin suosiota ja Viron radiokanavilla kuulee bändin hittejä säännöllisesti. Von Hertzen Brothersin veljeskolmikko tunnetaan progehenkisestä musiikista ja energisistä keikoista.

02 LEGENDAARINEN PYÖRÄKILPAILU Etelä-Viron mäkisillä teillä ajetaan 29. toukokuuta Baltian suurin ammattilaisten pyöräilykilpailu. Kilpailussa on kaksi sarjaa: 135 ja 65 kilometriä. Startti tapahtuu Tartossa, jonne myös palataan monen mutkan kautta Otepäästä ja Elvasta. Tänä vuonna poljetaan ympäri Etelä-Viroa jo 30. kertaa.

03 MUSEOIDEN YÖ Perinteinen museoiden yö järjestetään 14. toukokuuta eri puolilla Viroa. Suurin osa maan museoista on silloin avoinna kello 23:een asti ja sisäänpääsy on useimmiten ilmainen. Tallinnassa punaiset kaksikerroksiset bussit kuljettavat ihmisiä museoiden välillä ilmaiseksi. Hyppäämällä bussiin pääsee kätevästi muun muassa Kumuun ja Ulkomuseoon.

04 NUORTEN NYKYTAIDETTA Tallinnan Laulukentän tiloihin avattiin huhtikuun lopussa kansainvälinen nykytaiteen näyttely Eksperimenta. Teosten luojat eivät ole ammattilaistaiteilijoita, vaan 14–19-vuotiaita koululaisia. Näyttelyn lisäksi järjestetään työpajoja ja konsertteja. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin 14. kesäkuuta asti.

05 ANARKIAA EU:SSA Viron ja todennäköisesti koko maailman ainoa punklaulujuhla järjestetään Rakveressä jo toistamiseen 11. kesäkuuta. Tuhannet virolaiset kuorolaulajat esittävät tuttuja punk-klassikoita orkesterin säestyksellä. Ohjelmistossa on myös Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma.

?

Funk valloittaa Viron Grammy-voittaja Jamiroquai tekee ainoan pohjolan keikkansa Virossa. TEKSTI MIKKO VIRTA, KUVA KONSERTIN JÄRJESTÄJÄ

Ensimmäistä kertaa Viroon kesäkuussa saapuva Jamiroquai julkaisi uuden albumin reilun viiden vuoden tauon jälkeen. Maailmankiertue alkoi maaliskuussa Sveitsistä ja jatkuu kevään aikana ympäri Eurooppaa. Mielenkiintoista on, että bändi ei esiinny ollenkaan Suomessa, Ruotsissa tai Latviassa, vaan ainoastaan Virossa. Niinpä kaikkien fanien on suunnattava kohti Tallinnaa kesäkuussa.

Bändin laulaja Jay Kay huolehtii siitä, että konsertissa ei puutu vauhtia ja hyvää meininkiä. Rytmistä ja groovesta huolehtii iso bändi, jonka sydämenä sykkivät rumpali Derrick McKenzie ja basisti Paul Turner. Jamiroquain keikalla ei perinteisesti istuta, vaan tanssi vie mennessään myös istumapaikkalaiset. Tähän mennessä on bändin albumeita myyty 25 miljoonaa kappaletta ja myös uuden Rock Dust Light Star -albumin odotetaan menestyvän hyvin. Jotain

bändin suosiosta kertoo myös se, että Travelling without moving -levy on kaikkien aikojen myydyin funk-albumi. Liput kannattaa hankkia ajoissa, sillä virolaisten fanien lisäksi paikalle odotetaan runsaasti väkeä niin Suomesta kuin Latviastakin. Lippuja on myynnissä Ticketpro-nettimyymälässä alkaen 39 eurolla. ■

Mistä löytää? Jamiroquai, 8. kesäkuuta, Saku Suurhalli, Paldiski mnt. 104b, Tallinna.

kysymys

Kuukauden

Kyselimme kevään ensimmäisillä terassikeleillä Viru Keskuksen Amarillon terassilla istuneilta turisteilta mielipiteitä Tallinnan hintatasosta.

EVA & JON

SEPPO & LEENA

MANJA

Norjalaiset Eva ja Jon pitivät neljän euron oluita edullisina. ”Tosin olimme äskettäin Berliinissä ja siellä oli halvemmat hinnat kuin täällä. Norjan hintoihin verrattuna kuitenkin joka paikassa on halpaa.”

Hyvinkäältä muutamaksi päiväksi Tallinnaan poikenneet Seppo ja Leena olivat hintatasoon yhtä tyytyväisiä kuin lämpimään kevätsäähän. ”Suomessa pari tuoppia maksaa yleensä yli kahdeksan euroa, joten ei voi valittaa.”

Terassilla auringonpaisteesta nauttinut Manja ei oluesta välittänyt, mutta silmäleikkauksen hinta oli hyvin tiedossa. ”Olen menossa korjauttamaan taittovirheen laserleikkauksella ja siinä hintaeroa Suomeen verrattuna tulee tuhannen euron luokkaa, joten ainakin se edullista täällä.”

The Baltic Guide FIN Toukokuu 2011  

Suomenkielinen The Baltic Guide -matkailulehti tutustuttaa suomalaisille Viroa. Lehden monipuolinen, joka kuukausi vaihtuva sisältö kattaa...

The Baltic Guide FIN Toukokuu 2011  

Suomenkielinen The Baltic Guide -matkailulehti tutustuttaa suomalaisille Viroa. Lehden monipuolinen, joka kuukausi vaihtuva sisältö kattaa...

Advertisement