Page 1

b 2013 e f 2 1 0 2 c nr. 3 / de

L E Z E & S +O TRIJD S

KLEURWED

di 15 en wo 16 jan / 19.00 uur

‘Hitmusical Annie terug in het theater met de beste musicalkids uit Nederland!’


THEATERAGENDA

VRIENDEN VAN TEIS

Kortings actie:

‘Os en Ezel’ * do 13 dec 20.00 uur Youp van ’t Hek * vr 14 dec 20.00 uur Youp van ’t Hek za 15 dec 20.00 uur De Zuipkeet (14+) zo 16 dec 20.00 uur Rhythm of the Dance wo 19 dec 14.00 uur Os en Ezel (6+) wo 19 dec 16.00 uur Os en Ezel (6+) do 20 dec 20.00 uur Maarten van Roozendaal vr 21 dec 20.00 uur De Top 2000 LIVE za 22 dec 20.00 uur Christmas with Anúna vr 28 dec 20.00 uur De Bonbonfabriek za 29 dec 20.00 uur De Bonbonfabriek za 05 jan 20.00 uur Waylon * wo 09 jan 20.00 uur Acda & De Munnik * do 10 jan 20.00 uur Noord Nederlands Orkest za 12 jan 20.00 uur Deep River Quartet di 15 jan 19.00 uur Musical Annie wo 16 jan 19.00 uur Musical Annie do 17 jan 20.00 uur Eric Koller vr 18 jan 20.00 uur Toneelvereniging ’t Aol Volk za 19 jan 20.00 uur Circle Percussion di 22 jan 14.00 uur Seniorenmiddag * vr 25 jan 19.00 uur Doornroosje de musical (4+) za 26 jan 20.00 uur Toneelvereniging UDI do 31 jan 20.00 uur Poetry in Concert

(Voorheen: Muzikale Avond van het Gedicht)

vr 01 feb 20.00 uur Kommil Foo za 02 feb 20.00 uur Soul Celebration

De Vriendenvoorstelling van deze periode is de kerstvoorstelling van Theater Terra ‘Os en Ezel’. Vrienden kunnen voor deze productie twee kaarten voor de prijs van één bestellen bij de Theaterkassa. Meer informatie over deze voorstelling vindt u in dit magazine op pagina 7. Meldt u zich nú aan als Vriend, dan kunt u meteen profiteren van deze kortingsactie. Voor slechts € 19,50 bent u al Vriend. Geïnteresseerd? Bel onze Theaterkassa en sluit u aan! Telefoon: 0599-631 731 (ma. t/m vr. 13.00-16.30 uur). Wij informeren u uiteraard graag over de verdere voordelen.

03

‘Wij wensen u fijne feestdagen’ Sluiting Theaterkassa tijdens de feestdagen De Theaterkassa is rond de feestdagen gesloten van maandag 24 december 2012 tot en met woensdag 2 januari 2013. Natuurlijk kunt u u altijd kaarten reserveren via www.theatergeertteis.nl. Op de voorstellingsdagen van ‘De Bonbonfabriek’ (vrijdag 28 december en zaterdag 29 december) is de kassa een uur voor aanvang open. Donderdag 3 januari zijn wij vanaf 13.00 uur weer geopend.

‘Avenue Q’ gaat niet door Deze productie staat weliswaar aangekondigd (27 dec) in onze brochure, maar is reeds in een vroeg stadium geannuleerd. De hele tournee is komen te vervallen.

Toneelkijkcursus Een cursus toneelkijken: voor iedereen die weleens een toneelvoorstelling bezoekt en nieuwsgierig is naar wat deze kunstvorm het publiek vertelt.

‘Geef eens een voorstelling kado!’

Op drie avonden - allen maandagen – 11 maart, 25 maart en 8 april 2013 wordt aan de hand van tekst en beeld stilgestaan bij de vele facetten van toneel. Elke avond duurt twee uur en begint om 20.00 uur. De kosten bedragen € 30,- per persoon voor de hele cursus.

* (bijna) uitverkochte voorstellingen

R E B M E C 13 DE I R A U R B E t/m 02 F Theaterkassa De Theaterkassa (0599 – 631 731) is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur en één uur voor aanvang van de voorstellingen. Kaarten reserveren kan ook 24 uur per dag via: www.theatergeertteis.nl.

Op zoek naar een mooi en origineel kado? Geef dan eens een voorstelling kado! U maakt een keuze en wij pakken het feestelijk in!

Bij voldoende inschrijving – minimaal dertig deelnemers - kan de cursus plaatsvinden. Gelieve daarom voor 1 januari2013 uw aanmelding, o.v.v. naam, adres en een aantal deelnemers, door te geven via publiciteit@theatergeertteis.nl of aan de Theaterkassa (0599 – 631 731).

www.theatergeertteis.nl Welkom in uw thuistheater! Bezoekadres Geert Teisplein 2, 9501 VL Stadskanaal Postadres Postbus 26, 9500 AA Stadskanaal Theaterkassa Tel. 0599 – 631 731 Email teis@stadskanaal.nl @GeertTeis

Colofon Uitgave Theater Geert Teis, november 2012 Oplage 50.000 Redactie Theater Geert Teis Vormgeving Anja’s Formule, www.anjasformule.nl Advies Henk Hardon Grafisch Adviesbureau Druk Pijper Media, Groningen


INTERVIEW CABARET do 13 en vr 14 dec / 20.00 uur € 21,50

Youp van ’t Hek Wigwam Waarom ‘Wigwam’? Simpel. Youp vond onlangs zijn vijftig jaar oude wigwam, waarin hij als kleine jongen vaak zat en zielsgelukkig was. Hij was een beetje afgesloten en volkomen in zijn eigen wereld. Eigenlijk zit hij daar nog steeds. Al jaren kijkt Youp vanuit zijn wigwam naar de wereld en denkt er het zijne van. In zijn wigwam schrijft hij zijn columns, zijn theaterprogramma’s en verzint hij zijn verhalen. Het resultaat ziet u in dit typische Youp-programma, waarin hij praat, schreeuwt, zingt en fluistert met maar één bedoeling: dat u lacht. Om alles: de wereld, het leven op die wereld en vooral om Youp! Beide voorstellingen zijn uitverkocht, maar u kunt nog wel op de wachtlijst. www.youp.nl

‘Geloofwaardig en herkenbaar’ Teis Theater Tips spreekt met Margje Wittermans, één van de hoofdrolspelers in ‘De Zuipkeet’. De voorstelling is net in première gegaan en wordt lovend ontvangen! Het stuk laat zien hoe een gezin wordt ontwricht als er alcohol in het spel is. ‘De Zuipkeet’ wordt gespeeld door Joop, Mads en Margje Wittermans, ook in werkelijkheid vader, zoon en dochter. Margje speelt Lena en duikt voor deze gelegenheid dieper in op haar rol en op de voorstelling.

Heeft dit ook betekend dat jullie daardoor bereid waren verder te gaan dan anders en ook meer van jezelf durfden te laten zien? Ja. Situaties die ik uit mijn eigen leven herken, roepen natuurlijk emoties op. Dat heeft elke acteur, maar je bent professioneel genoeg om toch een rol te blijven spelen. Doordat je familie bent, ga je zeker verder, of je nu wel of niet wilt, dat gebeurt. Je bent kritischer naar elkaar en legt de lat hoger. Het stuk krijgt hierdoor ook een extra laag en wint alleen maar aan geloofwaardigheid.

Hoe was het om samen met jouw broer en vader voor het eerst op het toneel te staan? Met mijn vader had ik eerder gespeeld, maar in deze samenstelling nog niet. Dat is best heftig omdat je elkaar in de repetitieruimte dag in dag uit vrij intensief ziet en daarmee blootgesteld wordt aan oude patronen waar je dan soms toch weer inschiet. Het kleine meisje wil dan wel eens weer boven komen drijven.

De dochter in het stuk heeft als enige haar leven behoorlijk op de rails gekregen. Het viel mij op dat dit niet geldt voor jouw broer en vader in het stuk. Kun je daar iets over zeggen? Lena heeft kennelijk niet het verslavings-gen dat haar broer en vader wél hebben. Zij kunnen geen weerstand bieden aan de alcohol en vallen terug in oude patronen. Lena heeft dat niet, daarom zijn de beide mannen veel kwetsbaarder. Lena wist uit die sfeer weg te vluchten, omdat het voor haar té pijnlijk was als je de ander toch niet kan overtuigen. Haar broer en vader staken liever hun kop in ’t zand.

In hoeverre is het stuk biografisch en hebben jullie persoonlijke ervaringen in het stuk verwerkt? ‘De Zuipkeet’ was in eerste instantie nog niet helemaal af, zodat wij het verder hebben kunnen boetseren. Dat betekent dat je er dan automatisch meer eigen ervaringen in legt. In dat opzicht is het zeker biografisch. Die raakvlakken die er dan ontstaan, hebben wij vervolgens weer uit hun context getrokken. Soms is dat ook wel confronterend. Een voorbeeld: mijn vader was vroeger weinig thuis, omdat hij als acteur veel reisde. Dit is op een bepaalde manier in een scène verwerkt en daarmee krijgt het stuk een extra persoonlijke lading.

Welk doel beogen jullie precies met de thematiek? Ik wil het gordijn opentrekken. Elk huis heeft zijn kruis. Niemand wil de vuile was graag buitenhangen, maar ik wil laten zien dat er in alle families wel iets speelt. De verstikking van sommige familiebanden, daar moet je wat mee, daar moet het taboe vanaf. Het is jammer dat we zo weinig onze pijn laten zien. Kies gewoon voor je eigen leven en ga je eigen pad. Dat is wat Lena ook heeft gedaan en laat zien. Margje, hartelijk dank voor dit interview en succes met de voorstelling!


05 TONEEL 14+ za 15 dec / 20.00 uur € 14,50

DANS zo 16 dec / 20.00 uur € 30,00 SPONSOR

De Zuipkeet, een familiedrama Joop, Mads en Margje Wittermans ‘De Zuipkeet’ is een ontroerend, confronterend, maar zeker ook humoristisch familiedrama over een klein gezin. De vader wil de ‘Zuipkeet’ heropenen, die jaren geleden noodgedwongen moest sluiten. Hij nodigt zijn zoon en dochter uit omdat hij wil dat ze zijn compagnons worden. De zoon is erg positief, maar zijn dochter is onthutst over dit voorstel. Zij confronteert haar vader en broer met gebeurtenissen uit het verleden en wil dat eerst alle kaarten op tafel komen; dat wat altijd onbesproken is gebleven…. Op genadeloze manier wordt hierbij het leed van alcoholmisbruik blootgelegd. ‘De Zuipkeet’ wordt gespeeld door Joop, Mads en Margje Wittermans, ook in werkelijkheid vader, zoon en dochter. Ze staan voor het eerst samen op het toneel in een speciaal voor hen geschreven stuk. Een voorstelling over geluk en drank, verlangen, uit de bocht vliegen en je eigen weg gaan.

Rhythm of the Dance Irish Music & Dance Spectacular Al meer dan 12 jaar is ‘Rhythm of the Dance’ één van de grootste en meest bereisde Ierse shows ter wereld. In die jaren kwamen meer dan 10 miljoen toeschouwers kijken en pas in december 2009 was het gezelschap voor het eerst in Theater Geert Teis te bewonderen. Rhythm of the Dance brengt op originele wijze een combinatie van moderne en traditionele Ierse dans en toont aan dat folklore nog steeds immens populair is. De groep dansers en danseressen, voor een deel afkomstig uit het befaamde Riverdance, bestaat samen met de muzikanten uit meer dan 40 personen. U kunt rekenen op een dynamisch dansspektakel met Ierse tapdans in combinatie met traditionele en moderne dans, meer dan 25 kostuumwisselingen en het gebruik van de laatste podiumtechnologie. Kortom, een spetterende en zeer veelzijdige theatershow!

Zie ook het interview met Margje hiernaast www.dezee.nl

www.rhythmofthedance.com


KLEURPLAATWEDSTRIJD Wat moet je nou doen als je met deze koude wintermaanden niet meer buiten kan spelen... Kleuren! Daarvoor hebben wij een super leuke kleurplaatwedstrijd. Onder de mooiste kleurplaten verloten wij vrijkaartjes voor de voorstelling ‘Dik Trom’ die op zaterdag 13 april ook in Theater Geert Teis te zien is! Mocht je al een kleurplaat hebben van ‘Os en Ezel’, dan kun je deze ook inleveren om mee te doen met de kleurplaatwedstrijd. Alleen moet je dan even je naam, leeftijd, telefoonnummer en emailadres vermelden op de achterkant van de kleurplaat. Inleveren vóór 4 januari bij de Theaterkassa.

Naam Leeftijd Telefoon Email

wo 19 dec

14.00 en 16.00 uur

Os & Ezel


07 JEUGD & FAMILIE 6+ wo 19 dec / 14.00 uur en 16.00 uur € 15,00

Os & Ezel Kerstmusical van Theater Terra De kerstmusical voor het hele gezin! Wat gebeurde er nou eigenlijk die nacht tweeduizend jaar geleden? We kennen allemaal het verhaal van de geboorte van het kerstkind. Maar niemand heeft de Os en de Ezel ooit gevraagd om hun versie te geven van wat er die nacht is gebeurd. En dat terwijl er veel komische en ontroerende momenten zijn die helaas de andere evangelisten destijds ontgaan zijn. En dat pikken ze niet langer. Gelukkig is evangelist Kees er. Ook al zal zijn versie de Bijbel niet halen, dan nog zal hij voor de Os en de Ezel publiek vinden om hun verhaal te vertellen. Een ontroerende en soms kolderieke versie van het mooiste kerstverhaal dat de wereld kent. Een verhaal over vriendschap tussen dieren, over opofferingsgezindheid en vooral over de onschuld waar de wereld zoveel aan te danken heeft. www.theaterterra.com

POPULAIRE CONCERTEN do 20 dec / 20.00 uur € 17,50 / CJP € 15,50

‘De pers schreef eerder over Os & Ezel van Theater Terra’ “Nog een paar weken en dan is het weer kerstmis. Kerstmannen, sneeuwpoppen en rendieren maken Nederland onveilig en menig kind zal het kerstverhaal te horen krijgen. Kerstbomen waar de naalden zo erg van uitvallen dat op 2e kerstdag de helft van je boom waarschijnlijk al ergens diep in je stofzuiger zit. Maar ach, kerst is en blijft altijd een gezellige tijd van het jaar. Dus wat doe je dan, je bezoekt samen met je zoon of dochter een kerstmusical. Niet zomaar een kerstmusical, nee ‘Os & Ezel’ is zo’n voorstelling waar je waarschijnlijk na de eerste scène als ouder al van je stoel valt. Vliegende rendieren tijdens kerst dat kan natuurlijk, maar een os en een ezel die je even doodleuk hun beleving van het kerstverhaal komen vertellen… Ja, ik heb het over die os en ezel die in elk kerstverhaal in de stal staan, niks meer doen dan hooi eten en in de modder rollen. Waarschijnlijk waren ze je zelfs nog nooit opgevallen. Toch spelen ze voor één keer de hoofdrol in het kerstverhaal en dat is duidelijk een genot voor de aanwezige kinderen. Pratende dieren die leuke grapjes maken en zo simpel mogelijk het kerstverhaal vertellen. Zingende kippen, gemene ratten, niet al te intelligente kamelen en een God die zich regelmatig even met de bewoners op aarde bemoeit. Dit alles uitgevoerd door een kleine cast.

Maarten van Roozendaal De Gemene Deler Vanachter zijn piano deelt Van Roozendaal zijn poëtische, cynische, liefdevolle en vileine liederen weer schaamteloos met zijn publiek en heeft, zoals Trouw schrijft: “de gave rechtstreeks in je hart te zingen.” Brutaal op zoek naar de eenvoudige, maar allesomvattende vraag: wat bindt ons en wat drijft ons uit elkaar? In ‘De Gemene Deler’ verbaast Van Roozendaal zich over de toenemende dwang ons aan elkaar aan te moeten passen. ‘Samen staan we sterk en samen zijn we één, maar als we straks samen allemaal dezelfde zijn, zitten we samen toch maar een beetje in ons eentje.’ De Volkskrant schrijft over deze voorstelling: ‘Op dit moment is er op het gebied van het betere lied in Nederland niemand zo goed als Maarten van Roozendaal. (…) De speldenprik, de dolkstoot, de aai en de beuk, het is allemaal raak.’ Niet voor niets krijgt deze voorstelling – het maximale aantal van – vijf sterren! Een man, zijn piano, zijn stem en zijn publiek. Kortom: Uw Gemene Deler, Maarten van Roozendaal. www.maartenvanroozendaal.com


POPULAIRE CONCERTEN vr 21 dec / 20.00 uur € 22,50 / CJP € 20,50

SHOW & MUZIEKTHEATER za 22 dec / 20.00 uur € 23,00 / CJP € 21,00

De Top 2000 LIVE

Christmas with Anúna

De Radiotopper live op de planken!

A Whisper of Paradise

Bent u ook al jarenlang aan de radio gekluisterd zodra de Top 2000 er op is? Dan heeft u nu alvast een voorproefje! Wat zal het een feest der herkenning worden. Als een ware muzikale achtbaan passeert tijdens dit concert de complete popgeschiedenis de revue. Energieke compilaties van de grootse hits uit vijftig jaar popmuziek maken van TOP 2000 LIVE een belevenis voor iedereen. Een groot dynamisch orkest, ook voorzien van blazers, gerenommeerde zangers en een prachtig virtueel plaatje, maken deze avond tot het concert van het jaar! Motown, rock, pop, disco, chanson, reggae, nederpop, meezingers en bloedmooie evergreens: ze komen allemaal langs. Zwijmelen, meezingen uit volle borst en losgaan is het devies. Nog enkele kaarten!

‘A whisper of Paradise’ vormt dé perfecte start van uw feestdagen. Want Anúna is een sensatie van stemmen: subtiel en krachtig als engelengezang, glashelder, harmonieus én sfeervol.

www.top2000live.nl

Anúna geldt al jaren als Ierlands trots op het gebied van koorzang. Het repertoire, de aankleding en presentatie zijn volledig afgestemd op een mystieke, hartverwarmende avond. Zo zullen klassiekers worden aangevuld met sfeervolle, traditionele liedjes en eigentijds werk. Onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn heeft Anúna met oeroude Keltische gezangen, vrolijke middeleeuwse liedjes en moderne composities de Ierse koortraditie nieuw leven ingeblazen.

Wereldwijd aanzien Anúna verzorgde optredens met onder anderen Barry Manilow, Sinéad O’Connor en Elvis Costello, en mag U2 voorman Bono tot hun fans rekenen. Hoewel de basis van het repertoire oude Keltische muziek is, probeert McGlynn die voor een groot publiek toegankelijk te maken. Dat hij daarin is geslaagd, bewijst de wereldwijde interesse en waardering bij een zowel jong als oud publiek.

www.peterboonemusicproductions.nl


INTERVIEW TONEEL vr 28 en za 29 dec / 20.00 uur € 24,50 / CJP € 22,50

Hoofdrolspeler in ‘De Bonbonfabriek’ is acteur Jon van Eerd (52). Wie zijn naam hoort, denkt misschien in eerste instantie aan de dolkomische komedie. Daarmee is hij voor het grote publiek ook het bekendst. Maar zijn staat van dienst reikt veel verder. Zo is hij een grote musicalster (hij kan geweldig zingen!), cabaretier, regisseur en schrijver. Intussen sleepte Jon vele prijzen in de wacht, waaronder de Musical Award voor Beste mannelijke hoofdrol in de musical ‘La Cage Aux Folles’. Wat is leuker om te doen: comedy of spelen in een serieus theaterstuk? En waarom? Ik speel nu al een aantal jaren komedie en ik ben er gek op. Het is heerlijk om het publiek te horen gieren van het lachen. Je hebt een beetje het gevoel dat je iets goeds doet voor de mensen. Hen even de ellende van de dag laten vergeten. Maar een mooie tragedie of tragie-komedie is natuurlijk ook fijn om te doen. Het theater is nou eenmaal een magische wereld. Kan elke goede acteur ook een goede komediant zijn? Als hij er zich voor open stelt kan elke acteur een heel eind komen. Maar de een heeft er nou eenmaal meer gevoel voor dan de ander.

De Bonbonfabriek Met Jon van Eerd in de hoofdrol! Verder met: Johnny Kraaykamp jr., Anouk van Nes en Karel Simons

De bekende acteur en musicalster Jon van Eerd heeft de lach aan zijn kont hangen en weet zijn publiek op weergaloze wijze te vermaken. Zodra hij opkomt, ligt menigeen al in een deuk. Hij is op z’n sterkst als hij in het nauw wordt gebracht en reageert met hyperventilatie, rare capriolen, of een hele intelligente ontsnapping. Een bonbonfabriek is door de crisis in de problemen gekomen. Een investeerder uit Rusland wil helpen, mits ze voor het eind van de dag een bepaalde hoeveelheid bonbons kunnen fabriceren. Jon is het hoofd van de productieafdeling, Harrie Vermeulen, die het allemaal moet zien te bolwerken met verouderde machines.” www.rep.nu

Hoe moeilijk is het om tijdens het spelen van een komedie niet zelf de slappe lach te krijgen? Of is dat ook al zo gepland? Dat is niet zo moeilijk. Het klinkt misschien wat overdreven, maar komedie is een hele serieuze aangelegenheid. En daar is maar weinig ruimte voor gerommel. Het is een hele precieze uitgemeten puzzel die zomaar in elkaar kan donderen als je ermee aan de haal gaat. Er zijn mensen die het met opzet doen, en het erin regisseren zal ik maar zeggen. Ik hou daar niet van. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets mis gaat en dan kán het voorkomen dat er wordt gelachen. De zaal vindt dat ook heel erg leuk. Maar zou je je niet een beetje bekocht voelen als je nóg een keer zou gaan en het wéér gebeurde?

09 U heeft een hele serie kluchten/komedies op uw naam staan, het meest actuele is ‘De Bonbonfabriek’ waarin u wederom de harten steelt als uw alter ego Harrie Vermeulen. Hoe zit zo’n werkproces in grote lijnen in elkaar? Oei! Nou, ja eh ... ik begin vaak met een leuke locatie, zoals nu een bonbonfabriek. Een plek waarvan je denkt: ‘dáár zou nou wel eens iets geks kunnen gebeuren’ en dan ga je langzaam verder bouwen. Wie zouden er in die fabriek rondlopen? Wat voor problemen hebben ze? Wat gaat er met ze gebeuren? Enzovoorts. En dan langzaamaan gedurende een jaar of twee ontstaat er een toneelstuk dat heet: De BonBonFabriek. Van Harrie Vermeulens belevenissen schrijft u zelf het script, toch? Hebt u volledige creatieve vrijheid? Ja, intussen wel. Ik heb daar natuurlijk jaren voor moeten werken en bewijzen dat ik dat kan. Maar ik weet heel goed wat ik wil als ik schrijf. De producent roept dan wel eens ‘dat en dat kan niet, want dat kost te veel geld’. Goed, dan pas ik het aan. Maar wel op mijn manier. Ik heb tijdens mijn schrijfproces overigens enorme steun aan mijn regisseur Caroline Frerichs. En ook thuis zitten ze bovenop me. Is er niet de neiging om bij een nieuw stuk de vorige te willen overtreffen en het publiek nog meer te laten lachen? Als ik schrijf probeer ik daar niet aan te denken. Anders blokkeer ik. Ik wil gewoon een goede komedie schrijven waar de mensen vreselijk om moeten lachen. Dat de één dit leuker vindt en de ander dát houdt het alleen maar levendig. De mensen hoeven van mij trouwens niet ieder jaar méér te lachen. Ik tel de grappen niet. Als ze maar een heerlijke avond hebben en met een glimlach in hun buik naar huis gaan. Wat moet beslist nog gezegd worden over de voorstelling? ‘De BonBonFabriek staat voor een avond gieren van het lachen. Het dak zal eraf vliegen en de mensen zullen een avondje alle ellende van de wereld, of hun vervelende buurman, of hun zieke oma vergeten. Het is een gezondmakertje! Bedankt Jon, en tot in Stadskanaal!


POPULAIRE CONCERTEN za 05 jan / 20.00 uur € 23,50

Waylon Unplugged & Unreal Met Waylon heeft Geert Teis een rasperformer op het podium staan. Hij heeft een podiumpersoonlijkheid die jaren ervaring verraadt en een stem die klinkt alsof hij alle rock en soul verenigt. Inmiddels is hij een ster aan het Nederlandse popfirmament en trekt hij overal volle zalen. Zijn eerste succesvolle theatershow - die ook in Teis te zien was - ging over muziek die hem inspireerde en de dromen die een jonge artiest najaagt op weg naar zijn grote doorbraak. Nu zal Waylon, samen

met zijn band, laten zien waar zijn muziek naar toe gaat en welke nieuwe inzichten zijn landelijke doorbraak hem gebracht hebben. Maar al dat succes heeft ook een schaduwkant: roem. ‘Muziek maken is mijn werk en dat neem ik serieus, maar bekend zijn, dat is geen werk. Daar kun je niet voor leren, daar heb je je maar aan over te geven’, zegt Waylon. ‘De rode draad in ‘Unplugged & Unreal’ is het omgaan met succes en roem. ‘Voorkeursbehandelingen, ego strelende

situaties, ik heb er niets mee. Ik doe dit niet om in de bladen te staan of mensen gillend achter me aan te krijgen, want dat heeft niks te maken met muziek.’ En muziek maken, dáár gaat het juist om. Waylon en zijn band gaan zich daar tijdens ‘Unplugged & Unreal’ dan ook volledig aan over geven. ‘Als je door de muziek meegevoerd wordt, is het immers moeilijk stoppen.’ Zijn meest dierbare songs van zijn twee albums krijgen speciaal voor deze tournee een verrassend nieuw jasje aangemeten. Dat wordt dus echt genieten! www.waylon.nl


11 CABARET wo 09 jan / 20.00 uur € 26,00

KLASSIEK do 10 jan / 20.00 uur € 21,50/CJP € 19,50

POPULAIRE CONCERTEN za 12 jan / 20.00 uur € 21,50 / CJP € 19,50

Dankzij sponsoring door de Rabobank Zuid en Oost Groningen is € 3,00 korting in de prijs verwerkt.

Acda en De Munnik

Noord Nederlands Orkest

Deep River Quartet

’t Heerst (reprise)

Nieuwjaarsconcert met dirigent Benjamin Levy en sopraan Karin Strobos

In Concert

Twee vrienden worden op hun reis door Amerika overvallen door een apocalyptische storm. Als de wind is gaan liggen blijken de mannen terecht gekomen te zijn in een decor van een stilstaande storm. Acda en de Munnik moeten zich overgeven aan het ‘wachten’, en doden de tijd met gesprekken, spelletjes, overpeinzingen, en vooral met veel muziek. ‘Zo mooi als hun stemmen bij elkaar kleuren, dat hoor je maar weinig.’ (De Telegraaf)

Het veiligste en mooiste vuurwerk om het oude jaar mee te verjagen en het nieuwe in te luiden, is het Nieuwjaarsconcert van het NNO!

Herkenning en verrassing gaan hand in hand op een avond met het Deep River Quartet die eindelijk weer eens bij ons terug zijn! Met hun warme stemmen en hun grote gevoel voor stijl en sfeer, trakteren Sy Finck, Dick Rietveld, Brian Sporkslede en Ace Vincent u op een prachtige mix van de mooiste Jazz-standards, onvervalste Soul, swingende Gospels en Pop klassiekers van de 20e eeuw. Grote hits krijgen een prachtige make over en voelen weer helemaal nieuw.

Deze voorstelling is uitverkocht, u kunt nog wel op de wachtlijst.

www.acdaendemunnik.nl

Voor deze editie stelde het orkest een prachtige selectie van gevoelige en vrolijke aria’s samen. Rossini en Bizet komen voorbij, maar uiteraard ontbreken ook de Nieuwjaarsklassiekers Strauss en Lehár niet. Solist is de Groningse sopraan Karin Strobos. Het orkest staat onder leiding van Benjamin Levy. Dit concert is uitverkocht, maar u kunt nog wel op de wachtlijst.

www.nno.nu

Wie kent ze niet: ‘Lean On Me’, ‘Rock My Soul’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Blowin’ In The Wind’, ‘House Of The Rising Sun’, ‘I Can’t Stop Lovin You’ en ‘No Woman No Cry’. Natuurlijk blijven er ook nog een paar onvervalste ‘Deep River-klassiekers’ te horen in deze zinderende swingshow van wereldklasse! Feel Good Music zoals die is bedoeld!! www.deepriverquartet.nl


ACHTERGROND MUSICAL di 15 en wo 16 jan / 19.00 uur € 27,00

‘It’s a hard knock life’

SPONSOR

Musical Annie Jenny Arean als Miss Hannigan en Tony Neef als Daddy Warbucks, vele musicalkids, Maike Boerdam, Raymond Kurvers, Joey Schalker, Cindy Bell en een hond Ze zit in het hart van jong en oud. En ze is terug! Het kleine, brutale weesmeisje met een koppie vol rode krullen, een gouden hart en haar ondeugende hond: ANNIE! Annie slijt haar dagen in het weeshuis onder het harde regime van de luie en drankzuchtige Miss Hannigan. Ze moet samen met de andere kinderen alle klusjes doen en ’s morgens al voor dag en dauw opstaan. Nog elke dag hoopt Annie dat haar ouders haar ophalen, maar ze komen nooit. Dat geeft haar veel verdriet. Gelukkig hebben ook kleine weesmeisjes wel eens mazzel, want Annie wordt gevraagd om Kerstmis te vieren bij een van de rijkste mannen van Amerika: Oliver Warbucks. Wat voor de norse en onaardige Warbucks begint als een reclamestunt, eindigt als een vriendschap voor het leven tussen de miljonair en het meisje. Sluit Annie in uw hart want ze is terug als nooit tevoren! Natuurlijk is ‘Annie’ ook terug in Theater Geert Teis waar de vorige twee edities waanzinnig veel succes hadden! www.anniedemusical.nl

Niemand krijgt genoeg van het prachtige, meeslepende verhaal met onvergetelijke liedjes als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’. Het is zo’n musicalklassieker waar het publiek altijd weer naar zal vragen. Acht jaar geleden maakte Albert Verlinde Entertainment een tournee met deze musical. De roodharige krullenbol die vriendschap sluit met een miljardair, is nu alweer terug om een nieuwe generatie kinderen te laten genieten van een nóg eigentijdser, frisser en snellere versie dan de eerdere ‘Annies’. Eind november gaat de voorstelling in première. Prachtige cast Miss Hannigan wordt afwisselend gespeeld door Jenny Arean en Gerrie van der Klei, terwijl de rol van Daddy Warbucks wordt gespeeld door Tony Neef. De cast bestaat verder uit o.a. Maike Boerdam (Grace), Raymond Kurvers (Roosevelt), Joey Schalker (Rooster) en Cindy Bell (Lily). Annie en alle andere weeskinderen worden vertolkt door de winnaars van De Beste Musicalkids van Nederland! Musicalkids Zo’n 1.200 meisjes deden auditie voor de felbegeerde titelrol of een van de rollen van weesmeisje. De audities vonden in alle provincies plaats en hebben wederom bewezen dat het in Nederland barst van het jonge musicaltalent. Deze zoektocht was te volgen in het tv-programma ‘De zoektocht naar de beste musicalkids van Nederland’ bij RTL Telekids en bij Koffietijd. In een zinderende finale werd bekendgemaakt welke meisjes meespelen in de musical. Voor de musical zelf zijn zes regiogroepen samengesteld. Wie weet zitten daar ook musicalkids uit het noorden bij.


13 CABARET do 17 jan / 20.00 uur € 18,00 / CJP € 16,00

POPULAIRE CONCERTEN za 19 jan / 20.00 uur € 20,00 / CJP € 18,00

JEUGD & FAMILIE 4+ vr 25 jan / 19.00 uur € 18,00

Eric Koller

Circle Percussion

Doornroosje De Musical

Fire in the hole!

Big Men Drums

Familiemusical met o.a. Maud Mulder

De altijd klungelige, slungelige, stuntelige Koller stopt ook deze voorstelling vol met prachtige, fysieke en energieke miniatuurtjes. Met een ongelooflijke creativiteit weet hij de onvolkomenheden van de mens en al onze misverstanden tot een feest der herkenning te maken. “Je zit met open bek te kijken hoe hij die tot geweldige, hilarische en geloofwaardige acts heeft uitgewerkt.” (Het Parool)

De oervader van de Nederlandse slagwerkscene bestaat veertig jaar. Reden voor een feestje! De vier slagwerkers banen zich een weg door een oerwoud van trommelgeweld, hilariteit en humor. Met vette sounds, strakke beats en beukende grooves slaan deze trommeltopsporters het theaterpubliek figuurlijk van hun sokken. Circle Persussion is heer en meester in het combineren van Japanse en Afrikaanse slagwerkmuziek en heeft wereldwijd dan ook veel succes. Door jarenlange training op het indrukwekkende percussieinstrumentarium ontwikkelden ze een geheel eigen speelstijl.

Er was eens heel lang geleden, een Koning en een Koningin. Op een prachtige dag kregen zij hun eerste kindje, het was een mooi meisje met goudblonde haren en lippen zo rood als rozen, daarom noemden ze haar Doornroosje. Wie kent dit prachtige sprookjesverhaal nou niet?

Een dramatisch moment verandert in keiharde comedy als Koller u laat zien dat wij ons keer op keer in de gekste bochten wringen om tegen beter weten in te willen ontsnappen aan het onvermijdelijke. ‘Fire in the hole’ gaat van angst tot hoop, van verdriet tot vechtlust, maar dankzij Kollers aanstekelijke mimiek, vooral van glimlach tot hilariteit.

www.erickoller.nl

“Niemand in Nederland kan zo overtuigend de verschillende slagwerktradities neerzetten. Het valt vooral op hoe goed alles klinkt! Hiermee steekt de groep met kop en schouders boven de rest uit.” (De Slagwerkkrant).

www.circlepercussion.nl

Zangeres Maud Mulder speelt de hoofdrol van de mooie prinses die zich prikt aan een spinnewiel om pas na 100 jaar slapen wakker gekust te worden door haar droomprins. De sprookjesachtige cast laat de kinderen en hun (groot) ouders genieten van een uitbundig sprookje vol swingende liedjes, prachtige kostuums, fantasievolle decors en vooral heel veel humor. Verkleedwedstrijd Kom verkleed als jouw favoriete sprookjesfiguur en maak kans op een sprookjeachtige prijs. Na afloop is er een Meet & Greet met alle sprookjesfiguren uit de musical! Deze voorstelling is uitverkocht, maar u kunt nog wel op de wachtlijst. www.vanhoorneentertainment.nl


TEVENS IN TEIS CABARET vr 01 feb / 20.00 uur € 19,00 / CJP € 17,00

POPULAIRE CONCERTEN za 02 feb / 20.00 uur € 25,00 / CJP € 23,00

vr 18 jan / 20.00 uur € 12,50 / leden, 65+ en CJP € 10,50 Reserveren via het theater

Toneelvereniging ‘t Aol Volk ‘In Naam der Wet’

Een vrolijke en spannende plattelandskrimi over een moord die maar niet wordt opgelost. Als een zwerver in de cel belandt, denkt opperwachtmeester Sikkema de moordenaar in handen te hebben, maar of hij wel echt de dader is, valt nog te bezien. Met muzikale en folkloristische (dans) omlijsting. www.aolvolkemmen.nl di 22 jan / 14.00 uur € 5,00 Reserveren bij H. Boekhoud (0599-750 757) en kaartverkoop aan de zaal vanaf 1 uur voor aanvang.

Seniorenmiddag

Toneelvereniging ’t Centrum ‘Fam. Postma aan de Costa’ De familie Postma gaat altijd op vakantie naar de Spaanse Costa, ze hebben daar een vaste stek. Dit keer komen ze in contact met een rijke familie wat niet alleen tot botsende confrontaties leidt, maar ook hele maffe situaties tot gevolg heeft. Zo gelooft de familie Postma bijvoorbeeld dat ze hun ‘knakworst van een zoon’ wel even zullen koppelen aan de rijke dochter. Dit toneelstuk is ook op zaterdag 16 februari in Theater Geert Teis te zien. www.toneelvereniginghetcentrum.nl

Kommil Foo

Soul Celebration

Breken

Soul Brothers & Soul Sisters

In ‘Breken’ kan het publiek volop genieten van de illusie van het theater. En die zit bij Kommil Foo vaak in hele kleine dingen zit, zoals een luciferdoosje….

Het dak gaat er gegarandeerd af met dit spectaculaire soulconcert! Alle grootste soulhits en discoclassics zullen de revue passeren, van Aretha Franklin tot the Jackson Five, van James Brown tot the Supremes, van Alicia Keys tot Stevie Wonder en van Marvin Gaye tot Tina Turner.

Op Hollandse bodem blinken de twee Vlaamse broers Raf en Mich Walschaerts al jaren uit met een eigen, maar altijd heerlijke mix van cabaret, muziek en visueel theater. Ze beheersen als geen ander de kunst om met minimale middelen maximaal te ontroeren zodat u op het puntje van de stoel, aan vertwijfeling ten prooi valt: zal ik lachen of moet ik huilen? De vele details maken dat de aandacht bijna automatisch naar de scène wordt gezogen en je zo als vanzelf mee in het verhaal kruipt. Ook in ‘Breken’ vechten ontroering, humor, muzikaliteit en een absurde beeldentaal om de voorrang. Niet voor niets noemt Trouw hen “Een ijzersterk duo”. En ze zijn nog eens vreselijk muzikaal ook. www.kommilfoo.be

Deze avond zullen de Brothers en de Sisters hun krachten bundelen: een formatie van deze twee groepen zorgt voor een explosie van soul, swing, disco, glitter en glamour. Een geweldig feest, waarbij u heerlijk kan meezingen met die prachtige stemmen en lekker kan meeswingen met de soepele moves van de Brothers en de Sisters. Met uiteraard óók battles en duetten tussen de Brothers en de Sisters! Dit mag u niet missen! Zang: Lana Gordon, Casey Francisco e.a. Band: o.l.v. Iwan VanHetten www.soulcelebration.nl

za 26 jan / 20.00 uur € 11,00 Reserveren via het theater en via 0599-612 097 / 650 616.

Toneelvereniging UDI ‘Nee Schat, nu niet’

Na het hilarische ‘Hotel op Stelten’ heeft UDI opnieuw gekozen voor een klucht uit het prachtige repertoire van John Lanting. Bontjassen, half-ontklede dames, overspelige heren en evenzo overspelige dames geven in het bontatelier van de partners Blom & Kleyburg genoeg aanleiding voor een hoop verwarring en lachwekkende situaties. Dé ingrediënten voor een ontspannend avondje uit. Zoals u van UDI gewend bent, is er na afloop weer de traditioneel gezellige nazit mét live muziek! www.toneelverenigingudi.nl do 31 jan / 20.00 uur € 22,00

Poetry in Concert

Met gastoptreden van Jan Mulder Frédérique Spigt, Ernst Daniël Smid, Alex Vissering,Erwin de Vries, Jan Mulder en mezzo sopraan Karin Strobos, maken van dit benefietconcert een geweldig avondje uit! Het projectkoor MUSA onder leiding van Chris Holman en de Provinciale Brassband Groningen, geleid door Jacob de Haan, zorgen voor de muzikale omlijsting. Geniet van bekende artiesten en van een Poetry Battle met jong talent. Laat u meevoeren door muziek, zowel klassiek als populair. De presentatie is in handen van Baukje Galama, Burgemeester gemeente Stadskanaal. De opbrengst van dit concert is bestemd voor Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen. Meer informatie vindt u op www.theatergeertteis.nl en www.poetryinconcert.nl


Teis Theater Tips nr. 3 : dec 2012 - feb 2013  

Teis Theater Tips

Teis Theater Tips nr. 3 : dec 2012 - feb 2013  

Teis Theater Tips

Advertisement