Page 1

ENGELENBAK ARTIKELEN Het Parool

Frascati vestigt zich in gebouw voormalig Engelenbak 08-11-13 15:18 uur

Š Rink Hof

Het gebouw, waar voorheen het Theater De Engelenbak gevestigd was, is nu onderdeel van Frascati Producties. De Theaterschool wordt een vaste partner van het theater.

Frascati zal op de nieuwe locatie nieuwe makers presenteren uit het eigen productiehuis. Hiermee krijgt het theater een centrale rol als podium voor talentontwikkeling. Ook studenten van de Theaterschool zullen hun werk in De Engelenbak tonen.

Jaarlijks produceert Frascati Producties circa 21 nieuwe voorstellingen die in een van de zalen in de Nes in première gaan. Met de overname van de Engelenbak neemt Frascati afscheid van de locatie op het voormalig Wilhelmina Gasthuis terrein.

Donderdagochtend werd op de website van De Engelenbak gemeld dat de Amsterdamse Gemeenteraad besloten had dat het theater niet in het Kunstenplan 2013-2016 wordt opgenomen en dat zij om die reden hun deuren moesten sluiten. (Door: Redactie)


AHK

Frascati en de Theaterschool nemen Engelenbak over Geplaatst op: vrijdag 8 november 2013

De Theaterschool wordt vaste partner in de bespeling van Theater de Engelenbak, dat door Theater Frascati wordt overgenomen. De Engelenbak blijft hiermee behouden voor Amsterdam en krijgt een centrale rol als podium voor talentontwikkeling. Mede dankzij de intensieve samenwerking met de Theaterschool kan Frascati haar functie als productiehuis nog beter waar maken. Studenten van de opleidingen van de Theaterschool kunnen in De Engelenbak voorstellingen ontwikkelen en presenteren. Het Off Broadway karakter van de Nes wordt nog eens extra aangezet met deze nieuwe invulling van Nes 71. De Theaterschool begeeft zich buiten de muren Als enige hogeschool in Nederland leidt de Theaterschool studenten op in alle vakgebieden van het theaterveld. Dit biedt studenten de mogelijkheid om intensief samen te werken en met elkaar kleine en grote producties te realiseren in alle disciplines van dans en theater. Het gebouw aan de Jodenbreestraat biedt hiertoe alle faciliteiten, maar studenten worden ook sterk aangemoedigd om zich buiten de muren te begeven. De Theaterschool gaat verbindingen aan met scholen, theaters en producerende instellingen in Amsterdam en in Nederland. Dit biedt studenten de gelegenheid om de almaar veranderende beroepspraktijk te ervaren. Tegelijkertijd maken onze partners kennis met talenten die het gezicht van het Nederlandse theater in de komende jaren mede gaan bepalen. De samenwerking met Frascati in de Engelenbak is bij uitstek een voorbeeld: studenten van de Theaterschool kunnen in de zaal van de Engelenbak nieuwe producties ontwikkelen en het publiek van Frascati maakt kennis met een nieuwe generatie grensverleggende makers. Jonge talentvolle theatermakers bij Frascati Producties Frascati Producties produceert het werk van jonge talentvolle theatermakers. Succesvolle makers die hun talent hebben kunnen ontwikkelen bij Frascati Producties zijn Laura van Dolron, Marjolijn van Heemstra, Jetse Batelaan, Marcus Azzini en Nicole Beutler. Jaarlijks produceert Frascati circa 21 nieuwe voorstellingen die in première gaan in een van de zalen in de Nes en die regelmatig in de theaters in het land te zien zijn. Op dit moment zijn Julie Van den Berghe, Naomi Vellisariou, Davy Pieters, Maren Bjørseth, Florentina Holzinger, Sadettin Kirmiziyßz en Tijdelijke Samenscholing verbonden aan Frascati Producties. Met de overname van de Engelenbak neemt Frascati afscheid van Frascati WG, de locatie op het voormalig Wilhelmina Gasthuis terrein.


RTV N-H

Frascati redt de Engelenbak 08 nov 2013 15:20

Theater De Engelenbak wordt bedreigd met sluiting. Heel bekend Nederland voert actie

AMSTERDAM Frascati neemt de Engelenbak over, hiermee blijft dit theater behouden voor Amsterdam. Het theater krijgt een centrale rol als podium voor talentontwikkeling. Frascati, met drie zalen, zal op de nieuwe locatie (Nes 71) nieuwe makers presenteren uit het eigen productiehuis. Daarnaast wordt de Theaterschool vaste partner: studenten van onder meer de regie-opleiding, en de mime-opleiding zullen hun werk hier tonen. Frascati Producties produceert het werk van jonge talentvolle theatermakers. Met de overname van de Engelenbak neemt Frascati afscheid van Frascati WG, de locatie op het voormalig Wilhelmina Gasthuis terrein in Oud-West.


Theaterkrant

Frascati verruilt WG voor de Engelenbak doorConstant Meijers | gepubliceerd:8 november 2013 Theater de Engelenbak wordt overgenomen door Frascati. Na het wegvallen van de subsidie van de gemeente Amsterdam stond het zalencomplex, dat een grote rol speelde in de presentatie van beginnende theatermakers, leeg. Met de overname van de Engelenbak neemt Frascati afscheid van Frascati WG, de locatie op het voormalig Wilhelmina Gasthuis terrein. De Engelenbak krijgt een centrale rol als podium voor talentontwikkeling. Frascati zal op de nieuwe locatie nieuwe makers uit het eigen productiehuis presenteren, bovendien wordt de Amsterdamse Theaterschool vaste partner in de bespeling. Studenten van onder meer de Regieopleiding, de Mimeopleiding en de School voor nieuwe dansontwikkeling (SNDO) zullen hun werk hier tonen. Met deze versterkte positie in het centrum van Amsterdam en de intensieve samenwerking met de Theaterschool op het gebied van talentontwikkeling kan Frascati zijn functie als productiehuis uitbouwen en versterken.

Frascati Producties produceert het werk van jonge talentvolle theatermakers. Jaarlijks produceert Frascati ongeveer twintig nieuwe voorstellingen die in première gaan in een van de zalen in de Nes en die regelmatig in de theaters in het land te zien zijn. Op dit moment zijn Julie Van den Berghe, Naomi Vellisariou, Davy Pieters, Maren Bjørseth, Florentina Holzinger, Sadettin Kirmiziyüz en Tijdelijke Samenscholing verbonden aan Frascati Producties. - See more at: http://www.theaterkrant.nl/nieuws/frascati-verruilt-wg-voor-de-engelenbak/#sthash.LPopHMiL.dpuf


Theaterjournaal

Frascati en de Theaterschool nemen Engelenbak over Frascati neemt de Engelenbak over, hiermee blijft dit theater behouden voor Amsterdam. Het theater krijgt een centrale rol als podium voor talentontwikkeling. Frascati, met drie zalen op Nes 63, zal op de nieuwe locatie (Nes 71) nieuwe makers presenteren uit het eigen productiehuis. Daarnaast wordt de Theaterschool / AHK vaste partner in de bespeling. Studenten van onder meer de Regie Opleiding, de Mime-opleiding en de SNDO zullen hun werk hier tonen. Met deze versterkte positie in het centrum van Amsterdam en de intensieve samenwerking met de Theaterschool op het gebied van talentontwikkeling kan Frascati haar functie als productiehuis nog beter waar maken. Het Off Broadway karakter van de Nes wordt nog eens extra aangezet met deze nieuwe invulling van Nes 71. Frascati Producties produceert het werk van jonge talentvolle theatermakers. Succesvolle makers die hun talent hebben kunnen ontwikkelen bij Frascati Producties zijn Laura van Dolron, Marjolijn van Heemstra, Jetse Batelaan, Marcus Azzini en Nicole Beutler. Jaarlijks produceert Frascati circa 21 nieuwe voorstellingen die in première gaan in een van de zalen in de Nes en die regelmatig in de theaters in het land te zien zijn. Op dit moment zijn Julie Van den Berghe, Naomi Vellisariou, Davy Pieters, Maren Bjørseth, Florentina Holzinger, Sadettin Kirmiziyüz en Tijdelijke Samenscholing verbonden aan Frascati Producties. Met de overname van de Engelenbak neemt Frascati afscheid van Frascati WG, de locatie op het voormalig Wilhelmina Gasthuis terrein. De Theaterschool gaat verbindingen aan met scholen, theaters en producerende instellingen in Amsterdam en in Nederland. Dit biedt studenten de gelegenheid om de almaar veranderende beroepspraktijk te ervaren. Tegelijkertijd maken onze partners kennis met talenten die het gezicht van het Nederlandse theater in de komende jaren mede gaan bepalen. De samenwerking met Frascati in de voormalige Engelenbak is illustratief: studenten van de Theaterschool kunnen in deze zaal nieuwe producties ontwikkelen en het publiek van Frascati maakt kennis met een nieuwe generatie grensverleggende makers.


1e rang.nl

Frascati neemt Engelenbak over 08-11-2013 | Frascati.nl De Amsterdamse Gemeenteraad heeft 8 november besloten dat Theater De Engelenbak definitief niet in het Kunstenplan 2013-2016 wordt opgenomen. Het theater zal geen subsidie meer ontvangen en is daarom genoodzaakt haar deuren te sluiten. Theater Frascati en de Theaterschool gaan De Engelenbak overnemen, waardoor dit Amsterdamse theater toch behouden wordt voor Amsterdam. Het theater krijgt een centrale rol als podium voor talentontwikkeling. Theater Frascati zal op de nieuwe locatie nieuwe makers presenteren uit het eigen productiehuis. Daarnaast wordt de Theaterschool / AHK vaste partner in de bespeling. Studenten van onder meer de Regie Opleiding, de Mime-opleiding en de School for New Dance Development zullen hun werk hier tonen. Met deze versterkte positie in het centrum van Amsterdam en de intensieve samenwerking met de Theaterschool op het gebied van talentontwikkeling wil Frascati haar functie als productiehuis nog beter waar maken. (Foto: Uitburo.nl)


Toneelblog.nl

Theater de Engelenbak in handen van Frascati // Nieuws •

Door Inge Schouten op 8 november 2013 om 17:08, in de categorie Nieuws.

Theater de Engelenbak wordt overgenomen door Frascati. Na het wegvallen van de subsidie van de gemeente Amsterdam stond het zalencomplex, dat een grote rol speelde in de presentatie van beginnende theatermakers, leeg. Met de overname van de Engelenbak neemt Frascati afscheid van Frascati WG, de locatie op het voormalig Wilhelmina Gasthuis terrein. De Engelenbak krijgt een centrale rol als podium voor talentontwikkeling. Frascati zal op de nieuwe locatie nieuwe makers uit het eigen productiehuis presenteren, bovendien wordt de Amsterdamse Theaterschool vaste partner in de bespeling. Studenten van onder meer de Regieopleiding, de Mimeopleiding en de School voor nieuwe dansontwikkeling (SNDO) zullen hun werk hier tonen. Met deze versterkte positie in het centrum van Amsterdam en de intensieve samenwerking met de Theaterschool op het gebied van talentontwikkeling kan Frascati zijn functie als productiehuis uitbouwen en versterken. Frascati Producties produceert het werk van jonge talentvolle theatermakers. Jaarlijks produceert Frascati ongeveer twintig nieuwe voorstellingen die in première gaan in een van de zalen in de Nes en die regelmatig in de theaters in het land te zien zijn. Op dit moment zijn Julie Van den Berghe, Naomi Vellisariou, Davy Pieters, Maren Bjørseth, Florentina Holzinger, Sadettin Kirmiziyüz en Tijdelijke Samenscholing verbonden aan Frascati Producties. Bron: Theaterkrant Lees ook:Drie premières in Frascati Internationaal Lees ook:Theater is niet meer wat het geweest is Lees ook:Theater na de Dodenherdenking


Lees ook:Thibaud Delpeut op eigen benen Lees ook:Extra voorstellingen Mary Dresselhuys

Nederlands Dagblad

Frascati en Theaterschool redden Engelenbak Gepubliceerd: 8 nov 2013 15:21 Laatste update: 8 nov 2013 15:21 Algemeen

Frascati en de Theaterschool nemen de Engelenbak over. Daarmee is het Amsterdamse theater gered van de ondergang. Dat heeft Frascati, een productiehuis dat zich richt op jong theatertalent, vrijdag bekendgemaakt. Frascati heeft al drie theaterzalen op de Nes, waar de Engelenbak ook is gevestigd. Het productiehuis gaat intensiever samenwerken met de Amsterdamse Theaterschool en studenten van de theateropleiding kunnen de Engelenbak gebruiken voor hun voorstellingen. De Engelenbak dreigde ten onder te gaan omdat de gemeenteraad de subsidiekraan eerder dit jaar dichtdraaide. Theateravond Open Bak van de Engelenbak was de broedplaats waar veel cabaretiers hun materiaal op het publiek hebben getest. Zo hielden artiesten als Hans Teeuwen, Youp van 't Hek en Birgitte Kaandorp proefvoorstellingen in het theater. Onder anderen Kaandorp en Maarten van Roozendaal sprongen op de bres tegen de sluiting van het theater. Een petitie tegen de sluiting werd door ruim vijfduizend sympathisanten ondertekend. De nieuwe eigenaren van de Engelenbak zetten de 'proefkonijntraditie' niet voort. Het Betty Asfalt Complex houdt sinds 1 oktober soortelijke theateravonden onder de naam Open B.A.C., ge誰nspireerd op de bekende avonden in de Engelenbak. Door: Novum


Smanked News

Theater De Engelenbak blijft toch open – Parool.nl November 8th, 2013

admin 0

Theater De Engelenbak blijft toch open

Parool.nl

Parool.nl Theater De Engelenbak wordt overgenomen door Frascati Producties en kan daardoor haar deuren open houden. De Theaterschool wordt een vaste partner van het theater. Frascati zal op de nieuwe locatie nieuwe makers presenteren uit het eigen ‌ Frascati en Theaterschool redden EngelenbakNederlands Dagblad (abonnement)

Engelenbak artikelen  
Engelenbak artikelen  
Advertisement