__MAIN_TEXT__

Page 1

THEATER PROGRAMMA speeldoosbaarn.nl/brochure

SEP-DEC 2020


VOORWOORD • INHOUD speeldoosbaarn.nl

02

EINDELIJK! Beste theaterliefhebber, Daar is hij dan! De digitale theaterbrochure! In eerste instantie met de programmering van september t/m december 2020. Uiteraard hopen we ook snel meer duidelijkheid te hebben over de mogelijkheden en voorstellingen vanaf januari. Nog nooit eerder is een seizoen zo raar van start gegaan. Na maandenlange voorbereidingen waarin we veel voorstellingen bekeken, afspraken maakten met impresariaten, puzzelden met data en alle voorbereidingen troffen voor het maken van deze brochure... zette het coronavirus de tijd stil. Voor u, voor ons... voor de hele wereld.

Dank daarvoor! Gelukkig kunnen we langzaamaan weer opstarten én vooruitkijken naar een nieuw theaterseizoen.

Uw geduld is flink op de proef gesteld de afgelopen maanden. Niet alleen met het wachten op deze brochure, maar ook met betrekking tot de verplaatsingen en annuleringen van films en voorstellingen. Hartverwarmend zijn alle reacties die we mochten ontvangen, tickets die werden omgezet in donaties en het begrip van uw kant.

En, we zouden het haast vergeten, maar afgelopen jaar werden wij voor de tweede keer genomineerd als theater van het jaar!

INHOUD 04 Coronaprotocol 05 Zaalplattegrond

Wat ben ik weer blij met al die grote namen, aanstormende talenten, muzikanten en familieproducties die naar ons theater komen. Wist u dat wij dit seizoen veelvuldig gebeld zijn voor een speelplek in ons theater? Het theater dat bekendstaat om haar rood pluchen theatercafé, haar gastvrije personeel en het fijne publiek.

aantal voorstellingen daar speciaal op aangepast. Zo zullen sommige voorstellingen twee keer op een avond gespeeld worden. Wees er snel bij want eens te meer geldt: vol = vol. Bladert u gerust digitaal door ons aanbod heen. Ik hoop u te zien bij één van de vele voorstellingen.

Tom van der Poel Directeur

We kunnen eindelijk van start met een veelbelovend nieuw theaterprogramma. Vanwege het beperkte aantal gasten dat we mogen toelaten zijn een

06 Bestelinformatie 07 Voorstellingen 18 Speeldoos VIP Vervoer/Word Vriend

19 Advertenties 24 Zakelijke markt 26 Contact/Met dank aan/Colofon


ADVERTENTIE speeldoosbaarn.nl

03 200210 HB adv 205x145,5.indd 1

10/02/2020 16:34


CORONAPROTOCOL

LET OP! Bestel uw kaartjes online

Het tonen van uw ticket is voldoende

Betaal met pin of contactloos

Houd 1,5 meter afstand

Kom met maximaal 2 personen of uw huishouden

Vermijd het openbaar vervoer

Aantal beschikbare stoelen

79 2 LET OP: soms afwijkende aanvangstijden!

speeldoosbaarn.nl

19:00

4

Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang

Verlaat de zaal direct na de voorstelling

Volg de aanwijzingen van het personeel op

Blijf thuis bij verkoudheidsklachten of griep

21:30

Voorstellingsduur: gemiddeld 70 minuten (zonder pauze)

CORONAPROTOCOL Op het moment van uitkomen van deze digitale brochure is de 1,5 meter-samenleving nog van kracht. Of dit nog zo zal zijn in september en de maanden erna is op dit moment nog onbekend. Vooralsnog gaan wij daar wel vanuit. Dat betekent dat er voor de theatervoorstellingen in onze Grote Zaal maximaal 79 stoelen in de verkoop zijn, om de 1,5 meter afstand tussen u en het overige publiek te kunnen waarborgen. Om die reden bieden wij sommige voorstellingen op meer dan één tijdstip aan om zo veel mogelijk theaterliefhebbers in de gelegenheid te stellen hun favoriete voorstellingen te bezoeken. Let dus goed op de afwijkende tijden!

CORONAPROTOCOL

Wij hopen dat u de voorstelling(en) van uw keuze heeft kunnen vinden in ons theateraanbod en dat wij u vanaf september mogen ontvangen in ons gezellige theater. Wij vragen u vriendelijk zich bij uw theater­bezoek aan ons coronaprotocol te houden. Samen zorgen we ervoor dat uw bezoek en dat van de andere gasten volkomen veilig kan verlopen. Op onze website leest u ons coronaprotocol. Dit protocol is gebaseerd op de richtlijnen die zijn opgesteld voor de theater-, film-, evenementen- en horecabranches. Alvast bedankt voor uw medewerking!

KLIK HIER speeldoosbaarn.nl/coronaprotocol


geblokkeerd voor verkoop

beschikbare stoelen

rolstoelplaatsen

ZAALPLATTEGROND

ZAALPLATTEGROND

speeldoosbaarn.nl

5


BESTELINFORMATIE

BESTELINFORMATIE AANGEPASTE VOORWAARDEN DOOR CORONA

Door corona is veel anders dan anders. Zo zijn ook onze bestelvoorwaarden deels aangepast in deze uitzonderlijke situatie. Omdat wij conform het corona­protocol bij iedere voorstelling dienen te weten welke gasten aanwezig zijn, is het van belang dat u uw theaterkaarten van tevoren via een account op onze website aanschaft. Kaart­verkoop vlak voor aanvang van de voorstelling is helaas niet mogelijk. • Kaarten voor theatervoorstellingen uit deze brochure zijn uitsluitend te koop via onze website. Door te klikken op de voorstelling van uw keuze komt u automatisch uit bij de desbetreffende voorstelling op onze website en kunt u uw bestelling plaatsen.

speeldoosbaarn.nl

• Het is niet mogelijk om theaterkaarten te reserveren (noch telefonisch, noch per e-mail) met uitzondering van rolstoelplaatsen. • Rolstoelplaats nodig? Stuur dan een e-mail naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. Onze kassamedewerker bekijkt of er een rolstoelplaats beschikbaar is. Let op: vanwege de verminderde zaalcapaciteit zijn ook het aantal rolstoelplaatsen beperkt.

6

• De zaalplattegrond met 79 zitplaatsen is ingedeeld in twee stoelen naast elkaar en enkele

stoe­len. De tweetallen zijn voor mensen uit hetzelfde huishouden. Boekt u alleen? Boek dan, indien beschikbaar, a.u.b. een losse zitplaats. Op die manier kunnen wij zo veel mogelijk gasten placeren. Is er geen individuele zitplaats meer beschikbaar maar uitsluitend twee naast elkaar? Dan kunt u één van twee zitplaatsen boeken. U kunt geen lege zitplaats direct naast een andere individuele boeker kiezen. Mensen die niet tot één huishouden behoren, mogen helaas niet naast elkaar zitten. Probeert u dit, dan krijgt u een foutmelding. • Gekochte kaarten voor de periode van september t/m december 2020 kunnen niet worden geretourneerd. Ook onze omruilregeling geldt gedurende deze periode niet. • Onze theaterkassa blijft vooralsnog gesloten voor kaartverkoop maar is wel telefonisch bereikbaar voor eventuele hulp bij online kaarten bestellen of andere vragen. U kunt uw vragen ook per e-mail sturen naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl.

TELEFONISCH SPREEKUUR THEATERKASSA

T: (035) 541 80 50 MA 13 JULI: 10.00 - 12.00 U WO 15 JULI: 10.00 - 12.00 U Telefonische bereikbaarheid; geen kaartverkoop/ geen reserveringen

ZOMERSLUITING

DO 16 JULI - ZO 30 AUG Tijdens deze periode is ons theater gesloten en niet bereikbaar Vanaf MA 31 AUG zijn wij weer bereikbaar per e-mail en telefoon: MA • WO • DO 10.00 - 12.00 U


VR 18 SEP

ZA 19 SEP

WO 9 SEP 19.00 U 21.30 U

19.00 U 21.30 U

Muziek

Muziek

cabaret– muziek

BASTA!

THE NEIL DIAMOND PROJECT

HET FEEST KAN BEGINNEN!

Na 2893 optredens, 28 dansjes, 156 persiflages, 1 vuurspuwnummer, 43056 keelsnoepjes, 5 keer Lowlands en 633 pizza’s (Calzone) is het voor Enge Buren mooi geweest. Uit hun immense repertoire stelt het maffe trio een geheel nieuw programma samen waarin alle hoogtepunten nog een keer voorbijkomen. De ene hit origineel, de andere aangepast én nieuw werk. Nog één seizoen en dan: BASTA! • Afscheidstournee vol anekdotes, onthullingen en verhalen • Michiel Bos, Henk van der Weijden en Pyr Tilma vormen Enge Buren

Georges Lotze was in 2018 finalist van The Voice Senior. Hij won weliswaar niet, maar overrompelde alles en iedereen met zijn schitterende vertolkingen van het Neil Diamondrepertoire. Ook tijdens dit theaterconcert komt Lotze met onvergetelijke songs als I Am... I Said, I’m A Believer, Beautiful Noise en Sweet Caroline heel dicht bij de Amerikaanse grootmeester. De conclusie kan alleen maar zijn: ben je fan van Neil Diamond, dan zit je vanavond bij Lotze in de zaal. • “Na de theatertour zal zijn naam definitief gevestigd zijn. Daar zijn alle bezoekers van het concert dik van overtuigd.”

Al jaren vieren deze ongekroonde Koninginnen van het meezing-cabaret op theatrale wijze het leven. Elke nieuwe voorstelling van Vuile Huichelaar laat een spoor van vrolijke en opgekikkerde vrouwen achter. Tot voor kort voor volle zalen. Dat zit er nu door de corona-maatregelen even niet in, maar door hun enthousiasme verdwijnt elke crisis. De dames hebben een unieke kijk op de wereld en geven zich (letterlijk) bloot. Ze doen een greep uit het repertoire van de eerste shows en brengen liedjes en sketches uit de oude doos. • Helemaal volgens de regels van het Corona Cabaret, dus voorlopig zijn het meezingliedjes om naar te luísteren!

DE GRANDE FINALE !

BEKEND VAN TVOH SENIOR!

café chantant mét strip-act

Enge Buren

Georges Lotze en band

KAARTEN BESTELLEN

• 19.00 & 21.30 uur • Grote Zaal • e 27,50 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

TRY-OUT

Vuile Huichelaar

• 19.00 & 21.30 uur • Grote Zaal • e 24,00 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

speeldoosbaarn.nl

• 19.00 & 21.30 uur • Grote Zaal • e 19,50 online • incl. consumptie

Purmerends Nieuwsblad

SEPTEMBER

19.00 U 21.30 U

7


SEPTEMBER

20.30 U

ZA 26 SEP 19.00 U 21.30 U

Cabaret

speeldoosbaarn.nl

ZO 27 SEP 15.30 U

19.00 U

Musical

Toneel LIEFDESLES

BELG - TEGEN WIL EN DRANK

EEN LEVEN SAMEN De Theater BV

Yara Alink, Kees Boot, Nhung Dam en Stefan Rokebrand

Tilburger Bas Birker woont sinds tien jaar in België. Een Antwerps lief, een cultuurshock, een drankprobleem en een perfect tweetalig kind later is het tijd om verslag uit te brengen over tien jaar integreren. Hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes en Belgische kunstschilders: de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter dan de liefde. Maar volgens zijn paspoort is Birker nu eenmaal een Belg. Tegen wil en drank. • “Misschien wel de beste pure stand-upcomedian van Vlaanderen.” De Standaard

Julius en Ina wonen al een tijdje in een verpleeg­ huis. Julius was vroeger tekenaar. Ina ging voor het gezinsleven. Ze delen een leven samen. Maar dat weten ze niet meer zo goed. Iedere morgen ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Delen ze hoogte- en dieptepunten van hun gezamenlijke leven. Maken ze ruzie. Hebben ze eindeloze gesprekken en hoogoplopende discussies. En worden ze verliefd. En iedere avond nemen ze afscheid van elkaar en vergeten ze de ander. Om de dag erna opnieuw verliefd te worden. • Een leven samen is een liefdevolle musical gemaakt in een tijd die wel wat liefde kan gebruiken

Twee psychiaters, twee patiënten, één thema: de liefde. Wat hebben we nodig? Wat spreken we uit? Hoe krijgen we de eeuwige onzekerheid onder controle en waarom blijkt flirten toch steeds weer zo’n onmisbaar element in het leven? Door zowel de eeuwenoude verschillen als de onontkoombare aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen, is het maar de vraag wie heelhuids uit de strijd komt. Tijdens een venijnig en razendsnel spel in de therapiekamer, blijven uiteindelijk ook de eigen relaties van de psychiaters niet gespaard. • In Liefdesles wordt de snelheid van The Mousetrap gecombineerd met de herkenbaarheid van Friends

ALS JE ELKAAR IEDERE DAG OPNIEUW ONTMOET

SPANNEND ÉN RAZENDSNEL RELATIEDRAMA

Bas Birker

8

DI 29 SEP

ODE AAN NEDERLANDS GEREGEL EN BELGISCH GEFOEFEL • 20.30 uur • Grote Zaal • e 13,00 online • excl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

• ZA: 19.00 & 21.30 uur • ZO: 15.30 uur • Grote Zaal • e 26,50 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

• 19.00 uur • Grote Zaal • e 29,00 online • incl. consumptie

TRY-OUT

KAARTEN BESTELLEN

SEPTEMBER • SEPTEMBER • SEPTEMBER • SEPTEMBER • SEPTEMBER • SEPTEMBER • SEPTEMBER • SEPTEM

DO 24 SEP


DO 1 OKT 19.00 U 21.30 U

VR 2 OKT

Muziektheater ALLES OP ROOD Ed Struijlaart

19.00 U 21.30 U

HOME Iris Hond

Vanaf het moment dat Ed op zijn negende Eric Clapton op televisie zag, wist hij dat zijn toekomst in de muziek lag. Maar hoe maak je van je droom werkelijkheid? Gewoon doen! In 2010 waagt hij de stap en stort hij zich volledig op de muziek. Nu maakt Ed de voorlopige balans op. Was het het waard om Alles op Rood te zetten? Struijlaart speelt Claptons bekendste nummers, maar ook songs die hij voor anderen schreef en nooit eerder speelde. Af en toe laat Ed het rad van fortuin bepalen wat er gespeeld wordt. • Beluister ook de Alles op Rood podcast met muzikale gasten die ook vol voor hun passie zijn gegaan

In Home vertelt Iris Hond de bijzondere verhalen van anderen. Mensen met een uitzonderlijke thuissituatie, die elk op eigen wijze op zoek zijn naar geborgenheid. Allemaal hebben ze eigen verhalen, die Iris vertaalt in unieke, door haar gecomponeerde muzikale brieven. In Home laat Iris wederom zien dat ze een pianiste en componiste van wereldniveau is. Ze neemt u mee naar een wereld met muziek als verbindend element en laat zien waarom juist in deze tijd geborgenheid zo belangrijk is. • Een bijzondere voorstelling over mensen in een bijzondere thuissituatie

MUZIKAAL ROULETTE!

ZET AAN TOT NADENKEN, ONTOERT EN INSPIREERT

• 19.00 & 21.30 uur • Grote Zaal • e 23,50 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

• 19.00 & 21.30 uur • Grote Zaal • e 27,00 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

REPRISE

speeldoosbaarn.nl

BER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTO

OKTOBER

muziek

9


OKTOBER

KAARTVERKOOP VIA LOTING ZO 4 OKT

ZA 3 OKT

10.30 U

11.00 U 14.00 U

FAMILIETHEATER PLUK VAN DE PETTEFLET (4+)

speeldoosbaarn.nl

De Grote Haay

10

FAMILIETHEATER KABOUTER PALTZ EN DE KLEINE DINGEN (4+)

Bert Simhoffer & Annerie van Loenen

Het beroemde boek van Annie MG Schmidt en Fiep Westendorp komt naar het theater! Met liedjes, poppen en een heus rood kraanwagentje, volgen we Pluk die de Torteltuin wil behoeden voor de ondergang. De mensen willen van die prachtige natuur een tegelpleintje maken! Mevrouw Helderder is in haar nopjes. Hoe schoner hoe beter. Met desinfectie en mondkapjes houdt ze Aagje ver van de nieuwe bewoner van het torenkamertje. • De voorstelling wordt afwisselend gespeeld door Aniek Stokkers en Dennis de Groot of Noralie Jansen en Diederick Ensink

Een grappige voorstelling voor wijsneusjes en de hele familie. Kabouter Paltz en zijn kleindochter vertellen over kleine dingen zoals kusjes, tranen, ogenblikjes, stofjes en schouderklopjes. Gezongen, gespeeld en verteld door Bert Simhoffer en Annerie van Loenen. In de Kleine Zaal van ons theater zodat wijsneusjes dichter op de spelers zitten. • Annerie van Loenen is danseres, zangeres en actrice bij het Herman van Veen Arts Center en tourt momenteel met Tineke Schouten door het land

pluk de dag met pluk

KLEINE DINGEN GROOT PLEZIER

• 11.00 & 14.00 uur • Grote Zaal • e 14,00 online • incl. limonade KAARTEN BESTELLEN

• 10.30 uur • Kleine Zaal • e 8,50 online • incl. limonade KAARTEN BESTELLEN

VR 9 OKT 20.15 U TRY-OUT

ZONDAGS KINDJE AANMELDEN LOTING


OKTOBER

Cabaret

KORREL ZOUT OUDEJAARSCONFERENCE 2020

ZA 10 OKT

Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder, Cystine Carreon en Jonathan Demoor

RENÉE DOET DE DAMES

Een terugblik op 2020. Met de titel Korrel Zout. Een titel die de lading volledig dekt. Ook in het jaar waarin een venijnig en meedogenloos coronavirus de wereld aan alle kanten volledig ontwricht heeft? Ja!!! Juist nu is het tijd voor een vrolijke en relativerende conference, die niet alleen het overschot aan zelfbenoemde deskundigen meedogenloos de maat neemt, maar ook een zonnig en opgeruimd licht laat schijnen over een toekomst met iets minder zinloze welvaart. Er moet weer gelachen worden. Zonder schroom en zonder mondkapje! • Youp van ’t Hek was ook met zijn Oudejaarsconference 2017 te zien in ons theater

Murder Ballad komt van Broadway naar Baarn! Houdt u wel van een beetje spanning, boek dan nu alvast kaarten voor deze musical. Speelt u liever op safe? Wacht dan op meer informatie over deze voorstelling die binnenkort op onze website verschijnt. Hoe dan ook, Murder Ballad is een spektakel van een musical die u niet mag missen!

Musical Award-winnaar Renée van Wegberg brengt met haar band een ode aan Nederlandse zangeressen. In Nederlandse parels vindt ze haar eigen emoties en muzikale herkenning terug. Liedjes van kleinkunsticonen als Conny Stuart, Jenny Arean, Karin Bloemen en pop- en rockdiva’s als Anouk, Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis komen voorbij. Een speciaal eerbetoon is er voor Liesbeth List, de chansonnière in wiens huid Renée kroop voor de gelijknamige musical. Met persoonlijke verhalen en nieuwe arrangementen brengt Renée met haar band een theaterconcert vol humor, kwetsbaarheid en liefde, waarin het leven in mooie en moeilijke tijden wordt bezongen.

ZIJN TIENDE ÉN LAATSTE OUDEJAARSCONFERENCE!

EEN BEETJE LEF OF TOCH OP SAFE?

MUZIKAAL, HUMORISTISCH EN MET LEF!

Youp van ’t Hek

ZO 11 OKT 15.30 U

musical

MURDER BALLAD

• ZA: 19.00 & 21.30 uur • ZO: 15.30 uur • Grote Zaal • e 26,50 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

DO 15 OKT 19.00 U 21.30 U

Muziek

Renée van Wegberg

• 19.00 & 21.30 uur • Grote Zaal • e 27,50 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

TRY-OUT

speeldoosbaarn.nl

• 20.15 uur • Grote Zaal • e 21,00 online incl. consumptie • kaartverkoop via loting • 5 0% beschikbaar voor Vriendenverkoop • max. 2 kaarten

19.00 U 21.30 U

11


OKTOBER

DE GROOTSTE HELFT

VR 16 OKT 19.00 U 21.30 U

Susan Visser en Eric Corton | Heads and Tales Maak kennis met een nieuw theaterconcept. Voor de start van de voorstelling wordt een bezoeker uitgenodigd op het podium en gevraagd een muntje op te gooien. Wordt het kop of munt? De uitkomst bepaalt welke rol Susan Visser en Eric Corton spelen. In De Grootste Helft vallen we in het leven van een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk nog met elkaar te communiceren. Ze worstelen met een kwellende vraag: hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan? • De rolverdeling wordt bepaald door kop of munt

Toneel

VR 23 OKT ZA 24 OKT 20.15 U

Podium Xtra

THEATERWEEKEND: 2 AVONDEN, 2 VOORSTELLINGEN Toneelgroep Karakter

speeldoosbaarn.nl

Dit voorjaar stond de cast van Toneelgroep Karakter al klaar om hun voorstelling op te voeren, maar dit was begrijpelijkerwijs niet mogelijk. Daarom een heus theaterweekend met twee nieuwe voorstellingen van de Baarnse vereniging. Vrijdagavond staan spelers op de planken onder regie van Marc van Driel met de toneelversie van de gelijknamige film Met grote blijdschap van Kim Van Kooten. Op zaterdag staat een nieuwe cast klaar voor de tragikomedie De goede dood met Gwen de Visser als regisseur. Daarin zien we Bernhard op de avond voor zijn dood. Iedereen die hem lief is, komt verwacht en onverwacht, zijn laatste avond meevieren...

12

VERLAAT HIJ HAAR OF VERLAAT ZIJ HEM? • 19.00 & 21.30 uur • Grote Zaal • e 27,00 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

KARAKTER SPRINGLEVEND! • 20.15 uur • Grote Zaal • per avond: e 12,50 online • passe-partout: e 20,00 online • excl. consumptie • toneelgroepkarakter.nl KAARTEN BESTELLEN


DE AVOND VAN DE BAARNSCHE GESCHIEDENIS 2020

20.30 U

Cabaret WEET IK VEEL

Harteveld

Het landelijke thema van de maand van de geschiedenis en de Baarnse avond is dit jaar Oost/West. In ‘het museum van de Baarnsche geschiedenis’ interviewt ‘gids’ Kevin van den Berg kenners van onder meer de Historische Kring Baerne. Zo vertellen Wil Hordijk, Frits Booy en Machteld Olthof nieuwe verhalen over middeleeuws Baarn tussen Holland en Gelderland, de Oosterhei en Hoog Baarn, de Oranjes en uiteraard onze verbintenis met Oost-Indië. Bekende en minder bekende historische figuren en gebeurtenissen passeren de revue. • Verrijkt met beeldmateriaal • Dans en muziek door Baarnse artiesten

Harteveld laat allerlei weetjes op je los die hij van internet heeft. Zo is er een verpleegkundige die kan ruiken of iemand Parkinson heeft en weet 66% van de millennials zeker dat de wereld rond is. Het maakt hem tot een aanwinst in elk pubquizteam, maar ook een buitengewoon irritant persoon, die alles relativeert. In Weet ik veel laat de cabaretier en singer-songwriter al die interessante weetjes op jou los. Wat jij aan al die kennis hebt? Weet hij veel. • Marcel Harteveld is cabaretier bij het radioprogramma Spijkers met Koppen • Marcel toerde vijf jaar met Johan Fretz door het land als Harteveld & Fretz

OOST WEST, THUIS BEST

MARCELS WONDERLIJKE WETENSWAARDIGHEDEN

• 19.00 & 21.30 uur • Grote Zaal • e 14,00 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

• 20.30 uur • Grote Zaal • e 13,00 online • excl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

ZO 1 NOV 10.30 U

FAMILIETHEATER ALFRED JODOCUS KWAK ‘KONING SAM’ (4+) Saskia Egtberts

In Hotsknotsbotswana is de koning van de dieren niet een leeuw, maar een olifant. Die olifanten­ koning is om zijn slagtanden door ivoorstropers doodgeschoten. De broer van de koning heet Sam en is een dierbare vriend van Alfred Jodocus Kwak. Sam is een in Hotsknotsbotswana geboren circusolifant die, nadat hij zeven kunstjes onder de slurf had, op tournee is gegaan naar Groot Waterland en wegens succes nooit meer naar zijn geboorteland is teruggekeerd. Alfred helpt Sam om koning te worden. Dat is, hoe ernstig en hoe spannend ook, reuzegrappig. • Geschreven door Herman van Veen

SPETTER, PIETER, PATER • 10.30 uur • Kleine Zaal • e 8,50 online • incl. limonade KAARTEN BESTELLEN

ZONDAGS KINDJE

speeldoosbaarn.nl

Kevin van den Berg & Historische Kring Baerne

ER • NOVEMBER • NOVEMBER • NOVEMBER • NOVEMBER • NOVEMBER • NOVEMBER • NOVEMBER • NOVE

Theaterspecial– Podium Xtra

DO 29 OKT

OKTOBER • NOVEMBER

19.00 U 21.30 U

OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OKTOBER • OK

DI 27 OKT

13


NOVEMBER

DO 5 NOV 19.00 U 21.30 U

Cabaret

LEAVING TRUMPLAND A 2020 ELECTION SPECIAL Greg Shapiro

speeldoosbaarn.nl

De Nederlands-Amerikaanse komiek Greg Shapiro - de stem in Arjen Lubachs Make The Netherlands Second-video - vraagt zich in deze tweetalige verkiezingsspecial vol stand-up comedy, cabaret en improvisatie af of Trump in november gaat winnen. Of zal hij zijn verlies verklaren als een grote overwinning? Leaving Trumpland wordt ook een ode aan Nederland; een land dat inmiddels dichter bij het ideale Amerika ligt dan dat van Trump. • “De uitgelezen persoon om Nederland Trump-les te geven.” de Volkskrant **** over Shapiro’s vorige show The Madness of King Donald

14

DONALD J. TRUMP: THE J IS FOR GENIUS. • 19.00 & 21.30 uur • Grote Zaal • e 20,00 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

ZO 8 NOV 14.30 U

Muziek

SCHUBERT

Dutch String Collective Franz Schuberts korte bestaan is minstens zo opmerkelijk als dat van Mozart. Slechts 31 jaar werd Schubert, maar zijn muzikale erfenis is ongekend. In deze voorstelling wordt zijn dramatische levensverhaal verteld. Leer hem kennen door het persoonlijke drama van zijn ziekte en zijn in nevelen gehulde liefdesleven. En luister naar een aantal van Schuberts beroemde stukken, gespeeld door de uitmuntende musici van het Dutch String Collective en pianist Jonathan Waleson. • Violiste Marieke de Bruijn vertelt ons middels brieven, dagboeken en schilderijen waarom Schubert de kansen niet kreeg die Mozart wél had

HET IMPOSANTE LEVEN VAN FRANZ SCHUBERT • 14.30 uur • Grote Zaal • e 21,50 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN


MA 30 NOV

20.30 U

14.00 U

Cabaret

ZA 28 NOV 19.00 U 21.30 U

Muziek

Muziektheat er–Film

GUIDO SPEK GELOOFT NIET ÁLLES WAT OP INTERNET STAAT

BRIGITTE EN RENÉ DOEN HET SAMEN

LAUREL & HARDY: THE SILENT MOVIE PROJECT

Guido Spek zoekt tijdens zijn eerste cabaret­ programma naar antwoorden op grote en kleine levensvragen, om zijn bevindingen vervolgens nonchalant weer omver te kegelen. Reken op talloze sketches, excentrieke gedachte-experimenten en ‘La La Land’-achtige liedjes tijdens de theatrale vuurdoop van deze geordende chaoot. Guido Spek deed nooit mee aan Lingo en was niet te zien in Flikken Maastricht, Soldaat van Oranje of Verliefd op Cuba. Wat deze ex-GTST soapie wel allemaal gedaan heeft, kun je online opzoeken, maar of je alles moet geloven? • Guido checkt de feiten in deze muzikale en ontregelende voorstelling

Een voorstelling waarin verbinding centraal staat. Verbinding door middel van muziek, met bekende en onbekende parels, elk met een persoonlijk verhaal en soms in een nieuw jasje. Klassiekers uit Jesus Christ Superstar tot Evita en Les Misérables. Van Neil Diamond tot Eva Cassidy en Stef Bos tot Toon Hermans. Daarnaast zijn Brigitte en René benieuwd naar de verhalen van het publiek. Zo wordt elke avond anders, elke avond uniek. • Bijzonder muziekprogramma met verzoek­ nummers van het publiek

Laurel & Hardy: The Silent Movie project is de unieke theater- en bioscoopervaring waarbij we teruggaan in de tijd van de stomme film. De clou van de scènes zie je van verre aankomen, maar door de perfecte timing van Stan Laurel, de briljante mimiek van Oliver Hardy en die aanstekelijke lach van je buurman, is die van jezelf niet meer te onderdrukken. Dit pianoconcert bevat een selectie van de beste stomme films van ‘Stan & Ollie’. Ondersteund door de bijbehorende muziek van componist en pianist Stephan Graf von Bothmer die, vanachter zijn vleugel, de zaalsfeer perfect in balans met de film weet te brengen.

MUZIEK & VERHALEN DIE VERBINDEN

STAN & OLLIE ZIJN TERUG!

Guido Spek

• 20.30 uur • Grote Zaal • e 13,00 online • excl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

• 19.00 & 21.30 uur • Grote Zaal • e 27,50 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

Stephan Graph von Bothmer

• 14.00 uur • Grote Zaal • e 17,50 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

speeldoosbaarn.nl

#GNAWOIS

Brigitte Heitzer en René van Kooten

NOVEMBER

DO 26 NOV

15


DECEMBER

SUBTROPIQUE DE FRANSSE EIJKEL

WO 2 DEC 20.15 U

Toneel–ko

medie

MENEER GREEN

Bram van der Vlugt e.a.

speeldoosbaarn.nl

Na een indrukwekkende toneelcarrière van zestig jaar speelt Bram van der Vlugt zijn laatste grote theatertournee. Hij doet dit in de hem zo geliefde rol van Meneer Green, waarin hij vijf jaar geleden al schitterde. Speciaal voor Van der Vlugt schreef Jeff Baron een ontroerende en humoristische nieuwe episode uit het leven van de hartverwarmende, oude Green met daarin een rol voor zijn strenggelovige kleindochter Hannah en zijn goede, homoseksuele vriend Ross. • De laatste grote theatertournee van Bram van der Vlugt! • De Telegraaf, de Volkskrant en NRC gaven 4 **** voor voorganger Op bezoek bij Meneer Green

16

cabaret

DE LAATSTE! • 20.15 uur • Grote Zaal • e 29,00 online • incl. consumptie

TRY-OUT

KAARTEN BESTELLEN

DE FRANSSE EIJKEL is een jong, dynamisch, onbevangen, muzikaal en prijswinnend cabaretduo. Na hun spetterende debuut stellen ze met het vervolg SUBTROPIQUE niet teleur. “Een sterke, mooi aangeklede show”, zag de Volkskrant. In deze absurdistische cabaretperformance schetsen Sanne en Christian de wereld aan de hand van een surrealistisch, subtropisch zwemparadijs. Dat betekent een exotische samenleving vol onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit, nationalistische badmeesters, filosofische gymnasten en uitvouwbare cocktailparasolletjes. Je begrijpt: dit gaat geen doorsnee avond worden.

EEN TROPISCHE VERRASSING! • 20.15 uur • Grote Zaal • e 18,00 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

REPRISE

VR 4 DEC 20.15 U


DO 17 DEC 20.15 U

Muziek

A BRIGHT STARRY NIGHT SYA

SYA brengt u met hun spatzuivere, meerstemmige harmonieën in de ultieme kerstsfeer. De drie zangeressen hebben een voorliefde voor country en folk. Naast hun eigen repertoire spelen en zingen ze de mooiste kerstnummers ooit, waaronder Have yourself a Merry Little Christmas, That’s Christmas to Me en Silent Night. De dames voorzien de nummers van nieuwe arrangementen en begeleiden zichzelf op akoestische instrumenten, waaronder gitaar, piano, accordeon, dwarsfluit, banjo en mandoline. • SYA zingt zowel Nederlands- als Engelstalige nummers

• 20.15 uur • Grote Zaal • e 22,00 online • incl. consumptie KAARTEN BESTELLEN

12.00 U 14.00 U

Jelle Amersfoort & band

Weleens een peuter wild zwaaiend met zijn fopspeen zien stagediven? Of driejarigen onbevreesd zien crowdsurfen? Dat zijn dingen die zomaar kunnen gebeuren bij Mijn allereerste popconcert. Alles mag: meezingen, meedansen of gewoon lekker luisteren, net als bij een echt popconcert. Jelle Amersfoort en zijn spetterende band steken de leukste en bekendste kinderliedjes, zoals Hokie-Pokie en Tsjoe Tsjoe Wah, in een stoer popjasje en spelen nummers die je binnen no-time kunt meezingen. Het wordt een swingende show vol stoere gitaarsolo’s, met een vette lichtshow, dansende (groot)ouders en springende kleuters. Je allereerste popconcert en meteen je allerleukste! • Ook leuk voor opa, oma, papa & mama! speeldoosbaarn.nl

VERRUKKELIJK & hartVERWARMEND

HÉT KINDERPOPCONCERT – MIJN ALLEREERSTE MA 28 DEC POPCONCERT (3+)

DECEMBER

FAMILIE THEATER

LEKKER SPRINGEN EN SWINGEN! • 12.00 & 14.00 uur • Grote Zaal • e 27,50 online  • incl. limonade

17 KAARTEN BESTELLEN


SPEELDOOS VIP VERVOER • WORD VRIEND 18

SPEELDOOS VIP VERVOER

IN SAMENWERKING MET PARTNER VOLVO BUITENWEG Ook VIP voor één avond? Dat kan! • Maandelijks in het weekend voor inwoners van Baarn en Soest • Onze chauffeur brengt u uit en thuis! • Er staat een tafeltje voor u klaar in ons theatercafé • Gratis drankjes voorafgaand en na afloop van de voorstelling • Vrienden hebben Voorrang Hoe werkt het? U boekt kaarten voor een geselecteerde voorstelling in ons theater en vraagt via speeldoosbaarn.nl/vip het VIP Vervoer aan. Uit de aanvragen loten wij een winnaar. U wordt dan thuis opgehaald door onze chauffeur en ook weer door hem thuisgebracht in een Volvo van Volvo Buitenweg.

Op de voorstellingsavond reserveren wij een tafeltje voor u in ons theatercafé en ontvangt u voorafgaand aan de voorstelling van ons een kopje koffie of thee en na afloop een drankje naar keuze. Vanwege de loting is een aanvraag nog geen garantie op dit VIP Vervoer.

SPEELDOOSBAARN.NL/VIP

Vrienden hebben Voorrang Vrienden van ons theater hebben nét dat streepje voor. Uit de aanvragen selecteren wij eerst onze Vrienden voor de loting. Zijn er geen aanmeldingen van Vrienden? Dan maakt iemand anders uit ons theaterpubliek kans op het VIP Vervoer.

V OOR LIEFDEBARET CA

DRAAGT U ONS EEN WARM HART TOE? WORD VRIEND www.speeldoosbaarn.nl/vrienden

LIEFDE VOO R D A NS

OR E VOEL D F E L I T ONE

L IE F D E MUZIEVOOR K

VRIENDEN HEBBEN VOORDEEL • Voorrang bij kaartverkoop nieuwe theaterseizoen • 2 gratis filmkaarten bij aanmelding • Jaarlijkse Vriendenavond (indien plaats beschikbaar) • Kans maken op Speeldoos VIP Vervoer

SPEELDOOSBAARN.NL/VRIENDEN VRIEND VAN ONS THEATER WORDEN? Kijk op speeldoosbaarn.nl/vrienden voor alle voordelen en meld u aan!

L IE F D E V F IL M OOR

W OR D VRIEND

WORD VRIEND!

speeldoosbaarn.nl/vrienden


ADVERTENTIE

www.buitenweg.nl

speeldoosbaarn.nl

Alle Volvo modellen zijn leverbaar als krachtige plug-in hybride. Puur elektrisch rijden voor het meeste woon-werkverkeer en Alle Volvo modellen zijn leverbaar plug-in hybride. een efficiĂŤnte brandstofmotor voorals dekrachtige langere afstanden. Puur elektrisch rijden voor het meeste woon-werkverkeer en een efficiĂŤnte brandstofmotor voor de langere afstanden. www.buitenweg.nl

19


ADVERTENTIE

ADVERTENTIE HORIZONTAAL.pdf

C

M

1

10-03-20

19:07

Geniet, ontspan & vier het leven Unieke locatie aan de eem

Makkelijk bereikbaar vanaf de A1, op 3 minuten rijden van Theater de Speeldoos

Slechts 5 minuten lopen van Theater de Speeldoos, gelegen in het gezellige centrum van Baarn en gratis pakeergelegenheid

Eemweg 72, Baarn 035 54 14387 info@restauranteemlust.nl

Brink 14, Baarn 035-5424220 info@dorsthuysdemmers.nl

Y

CM

MY

CY

CMY

speeldoosbaarn.nl

K

20

W I N E | C O C K TA I L S | F O O D


Winkelt u als het nodig is ook online bij ons? Vandaag besteld, volgende werkdag in huis!

www.denboer.nl Gratis verzending vanaf €15,-

Maar het liefst zien wij u natuurlijk in onze prachtige boekwinkel! Laanstraat 67-69 3743 BC Baarn Tel. 035 – 54 268 51 www.denboer.nl

ADVERTENTIES

Er wordt dagelijks vers gekookt, net zoals mijn moeder thuis ook deed.

Openingstijden: Ma: 13:00 – 18:00 uur Di t/m Vr: 09:00 – 18:00 uur Za: 09:00 – 17:00 uur

Dag en nacht persoonlijk bereikbaar

Uw welzijn is onze zorg

035 5414433

Nassaulaan 80, 3743 CE BAARN. Tel: 035 54 26 565. info@bloemendael.nl www.bloemendael.nl

uitvaartcentrum ‘De Ark’ ma. t/m vrij. open van 10.00 - 16.00 uur avanpijpen.nl - info@avanpijpen.nl

speeldoosbaarn.nl

Uitvaartcentrum ‘De Ark’, Reigerstraat 17, Baarn Postbus 245, 3740 AE Baarn

21


ADVERTENTIES Eethuys-Café ‘De Generaal’ U kunt uw theateravond sfeervol starten bij Eethuys-Café ‘De Generaal’.

speeldoosbaarn.nl

In de spotlight staat een smakelijk 3-gangen theater-filmmenu € 14,75 € 17,50

22

Reserveren is ook mogelijk via www.degeneraal.nl

LT. GEN. VAN HEUTSZLAAN 5 - 3743 JL BAARN TELEFOON 035-5421784

Baarnsche Dijk 6 B11 3741 LR Baarn 035 5432158 info@dedrukkerij.nu www.dedrukkerij.nu

Folie/letterpress

Print

Familie drukwerk


Ellen Spierenburg

Bel mij vrijblijvend voor een persoonlijk en kosteloos gesprek, waarin we samen uw uitvaartwensen bespreken. Ook als u niet of elders verzekerd bent.

T 035 - 30 37 125 E info@afscheidshuisHvP.nl

speeldoosbaarn.nl

In Afscheidshuis De Herberg van Paulus kunt u in huiselijke sfeer afscheid nemen van uw overleden dierbare. Neemt u gerust contact op voor meer informatie.

ADVERTENTIES

Afscheid nemen doen we samen met uiterste zorg.

23 Monuta Ellen Spierenburg T 035 - 541 73 30


24 speeldoosbaarn.nl

ZAKELIJKE MARKT

FOTO: TON KASTERMANS FOTOGRAFIE

ZAKELIJK.SPEELDOOSBAARN.NL


• CENTRAAL GELEGEN IN NEDERLAND • 2 MINUTEN VANAF DE A1 • GRATIS PARKEERGELEGENHEID • GRATIS WIFI Theater de Speeldoos Baarn heeft ook de zakelijke klant veel te bieden! Het centraal gelegen en sfeervolle theater is met haar diversiteit aan faciliteiten bijzonder geschikt voor uiteenlopende doeleinden. Zo is onze theaterzaal uitermate geschikt voor een congres of lezing; ons sfeervolle theatercafé voor bijvoorbeeld een kleine trade show, informele lunch of borrel en zijn onze gelijkvloerse zalen geschikt als vergaderzalen. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om een zakelijke bijeenkomst te combineren met een bezoek aan één van onze voorstellingen.

BEREIKBAARHEID

ZALEN

• Theaterzaal: rode pluche zaal met 342 stoelen • Theatercafé: sfeervolle foyer met een klein podium, geluidsfaciliteiten en een piano • Zes gelijkvloerse zalen: capaciteit van 15 tot 120 personen

CATERING & TECHNIEK

Wij verzorgen catering voor verschillende soorten bijeenkomsten. Van koffie, thee en broodjes bij vergaderingen tot een uitgebreid lunchbuffet. Van taart tot borrelhapjes en van amuses tot een themabuffet. Onze technische ploeg staat ook graag voor u klaar voor een succesvolle dag in Theater de Speeldoos Baarn!

DINEREN OP DE BÜHNE

Met het door ons ontwikkelde concept ‘Theatermenu’ bieden wij u een volledig verzorgd en cultureel omlijst diner óp het theaterpodium. Zie zakelijk.speeldoosbaarn.nl voor informatie, een sfeerimpressie en reacties van bedrijven die u voorgingen.

THEATERZAAL

CONTACT STÉPHANIE BAARS, SALES & EVENTS E: EVENEMENTEN@SPEELDOOSBAARN.NL T: (035) 542 08 47 I: ZAKELIJK.SPEELDOOSBAARN.NL

Let op: Wanneer u kiest voor Theater de Speeldoos Baarn als evenementenlocatie dan draagt u ook bij aan het behoud van het culturele podium in onze regio!

KLEINE ZAAL

speeldoosbaarn.nl

Op het parkeerterrein achter ons gebouw hebben wij parkeerruimte voor ruim honderd auto’s. Daarnaast is er nog een gratis parkeerterrein op 5 minuten loopafstand (Sportpark Ter Eem). Het theater ligt op 15-20 minuten loopafstand van het treinstation in Baarn.

ZAKELIJKE MARKT

PRACHTIGE LOCATIE VOOR UW ZAKELIJKE ONTMOETINGEN

25


CONTACT • MET DANK AAN • COLOFON 26

CONTACT

MET DANK AAN

COLOFON

THEATER DE SPEELDOOS BAARN

Wij bedanken de adverteerders in deze brochure, onze particuliere donateurs, filmdoeksponsoren en de volgende bedrijven voor hun financiële steun:

THEATERPROGRAMMERING Tom van der Poel, Judith Hoegen-Suik

Centrum voor kunst en cultuur Rembrandtlaan 35 3741 TA Baarn

ALGEMEEN

VORMGEVING Mariska Schotman

T: (035) 542 08 47

THEATERKASSA

DRUKWERK De Drukkerij

T: (035) 541 80 50 MA • WO • DO geopend van 10.00 - 12.00 U DI • VR gesloten E: theaterkassa@speeldoosbaarn.nl I: speeldoosbaarn.nl

BEREIKBAARHEID

AUTO Theater de Speeldoos Baarn ligt op 2 minuten afstand vanaf de A1: • Vanuit beide richtingen neem afrit 11, Baarn Eembrugge • Rijd bij de rotonde richting Baarn • Ga op de rotonde na het benzinestation rechtsaf naar De Geerenweg • Sla bij de 7e straat linksaf de Jan Steenlaan in (direct na de speeltuin) •Aan het einde van de weg ziet u het theater U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein achter ons gebouw of op het parkeerterrein van Sportpark Ter Eem, aan de overzijde van De Geerenweg. OPENBAAR VERVOER Het theater ligt op ongeveer 15-20 minuten loopafstand vanaf het NS station in Baarn (1.500 meter). Vanaf het station kunt u de borden ‘centrum’ aanhouden. Theater de Speeldoos Baarn bevindt zich op 5 minuten loopafstand van de Brink.

REDACTIE Danielle de Bruijn, Judith Hoegen-Suik

UITGAVE juli 2020 Top Theater wordt mede mogelijk gemaakt door:

DISCLAIMER Deze brochure is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Eventuele fouten, castwijzigingen en niet vermelde try-outs of reprise-voorstellingen zijn dan ook onder voorbehoud.

Theater de Speeldoos Baarn is ambassadeur van Vorstelijk Baarn

Ambassadeur

NIEUWSBRIEF

Op speeldoosbaarn.nl kunt u zich aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief. U ontvangt dan per e-mail actuele informatie over onze theater- en filmvoorstellingen.

FOTOCREDITS Theater de Speeldoos Baarn heeft haar uiterste best gedaan om de rechthebbenden van het gebruikte beeldmateriaal te achterhalen speeldoosbaarn.nl/fotocredits. Meent u rechthebbende te zijn van een of meer van de gebruikte afbeeldingen, vragen wij u vriendelijk contact op te nemen via publiciteit@speeldoosbaarn.nl.

Profile for Theater de Speeldoos Baarn

Theater de Speeldoos | Voorstellingen SEP-DEC 2020  

Blader online door ons aanbod, klik op de voorstelling(en) van uw keuze en bestel op onze website direct uw kaarten!

Theater de Speeldoos | Voorstellingen SEP-DEC 2020  

Blader online door ons aanbod, klik op de voorstelling(en) van uw keuze en bestel op onze website direct uw kaarten!