Digitale folder Theaterbureau Frijns 2023 / 2024

Page 1

BEELDEND J E U G D T H E AT E R Seizoen 2023 – 2024


Seizoen 2023 – 2024

THEATERBUREAU FRIJNS Impresariaat voor jeugdtheater en cultuureducatie Een beeldend verhaal In de voorstellingen van Theaterbureau Frijns is het beeld net zo belangrijk als de tekst. Beiden vertellen samen het verhaal, ondersteund door (live) muziek. Dit maakt de voorstellingen kleurrijk en toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud. Trots presenteer ik het nieuwe aanbod voor 2023 / 2024 in deze folder. Wilt u de voorstellingen live bekijken? Dan bent u van harte welkom op een van onze Presentatiedagen. Voor meer informatie over deze en de andere voorstellingen uit ons aanbod kunt u terecht op theaterbureaufrijns.nl. De huidige website gaat op de schop en is vanaf 3 oktober 2022 compleet vernieuwd. Neem een kijkje in oktober en laat u verrassen, want ons bureau heeft ‘creatief en vindingrijk’ hoog in het vaandel staan. Vergeet niet uzelf aan te melden voor de digitale nieuwsbrief, mocht u die nog niet ontvangen. Het educatiemateriaal wordt in de loop van dit seizoen volledig vernieuwd, zowel qua inhoud als vorm. Een professionalisering waar wij zeer verheugd over zijn, mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Heeft u vragen over ons aanbod beeldend jeugdtheater? Bel of mail gerust! Dionne Frijns dionne@theaterbureaufrijns.nl theaterbureaufrijns.nl +31 (0)186 - 574925 +31 (0)6 - 2321 0375


T H E AT E R B U R E A U F R I J N S Duik mee in een woordloze, muzikale en fantasievolle wereld van Stof!

Al 20 jaar staat Koekla voor klassiek zowel als vernieuwend poppentheater van topkwaliteit.

De kleine ijsbeer 2+

Kat-Robinson 3+

Naar het beroemde prentenboek van Hans de Beer

Op ontdekkingstocht!

Een ontroerend verhaal over vriendschap en de natuur, met mooie beelden en muziek in een dynamisch decor van stof.

De poppen en verhalen worden met liefde gemaakt en dat voelt het publiek.

Kat-Robinson strandt op een eiland, dat niet zo onbewoond is als hij denkt... Hij ontmoet er bijzondere dieren, waarmee hij vriendschap sluit. Prachtig poppenspel in een tropisch decor.

Spelen jullie nog met poppen? Ja!

Ollie Trollie reist 5+ naar de sterren

Kom je spelen? 4+

Sfeervolle combinatie van poppentheater en prachtig geïllustreerde animaties

Een spierbundel wil met ons dansen, een computerspel slokt ons op en een enorm knuffelkonijn zoekt een wel héél belangrijke schat. Hoe belangrijk? Zoek je mee? Kom je spelen met Beeldmakerij Laros & De Jong?

Ollie Trollie ontdekt dat zijn opa Bollie Trol naar de sterren is gegaan. Dus doet Ollie er alles aan om zijn opa na te reizen.

Een ode aan fantasie


Seizoen 2023 – 2024 Wij willen kinderen nieuwe werelden laten ontdekken...

Het publiek kijkt en leeft mee en de fantasie doet haar werk.

Spring 5+

Een thuis voor muis 3+

Poppenspel met live muziek

Humorvol poppentheater

Springen of niet springen? Eekhoorn Didi wil wel, maar ze durft niet...Gelukkig is daar hond Storm, die haar helpt. Vrolijk en muzikaal poppentheater in een speels decor.

Joris wil een muis van de bovenste plank zijn, een held. Hij trekt de wijde wereld in, op reis langs vier elementen aarde, lucht, water en vuur. Reis je mee met Jacobus Wieman?

Beeldend theater vol uitvindingen laat de magie van het alledaagse zien.

Expeditie Koude Kermis AL

IJsberen van de straat

Als je huis is gesmolten, waar moet je dan heen? Vier ongelikte ijsberen trekken in een zelfgemaakte hovercraft richting het wilde zuiden. Daar waar de mensen wonen...

Poppenspel en liedjes behoren tot de vaste formule van Theater Lapstok.

Lappie Lapstok 3+ op Notenjacht Vol liedjes begeleid door live muzikant(en) Lappie Lapstok is haar ondeugende noten kwijt. Ze zoekt op zolder in oude koffers met herinneringen, grappige geheimpjes en deugnietjes. Wie klimt daar plots uit haar reiskoffer?


T H E AT E R B U R E A U F R I J N S Houtjetouwtje maakt fris, ongedwongen theater met een hart.

Wees nieuwsgierig en bekijk de wereld vanuit meerdere perspectieven!

De Kleine Prins 6+

TOETI 4+

Eigentijdse bewerking van het bekende boek van Antoine de Saint-Exupéry

Met slapstick, live video en muziek

In de woestijn vertelt De Kleine Prins een neergestorte piloot van zijn wonderbaarlijke avonturen, op zoek naar echte vriendschap.

Klunzige ijsmakers, Gio en Cipe, gaan op zoek naar het beste ijs-recept ter wereld! Maar zodra de ijsmachines draaien, komt de ijsschots van Humboldt de IJsbeer in gevaar...

Studio Dondersteen maakt Beleef-het-mee theater met een vette knipoog.

Meneer B. graaft een Gat 4-104

Krankzinnig avontuur onder de grond

Een grappige mix van weetjes en verzinsels over alles ondergronds. Help jij Meneer B. om weer boven te komen?

De Baron die Alles Verzon 6+

Naar de beroemde verhalen over Baron van Münchhausen

Een theaterdirecteur stapt een verlaten theater binnen. Slaagt hij erin om de fantastische verhalen van weleer nieuw leven in te blazen?


Feestelijke presentatie van voorstellingen, nieuwe website en educatiemateriaal Maandag 3 oktober 2022 Studio Dondersteen Meneer B. graaft een gat (4 – 12 jaar) Theater Lapstok Stuk! (5+) Theatergroep Knars Nachtfantasten (4+) IJsbeerINC. Peter Peper (7+) Beeldmakerij Laros & De Jong Het Nieuws van Gisteren (6+) Theater Smoespot Plons (4+) Presentaties poppentheater voor kleuters met: De Vliegende Koffer Ollie Trollie en Mannetje Lampenkap Poppentheater Jacobus Wieman Zeven kikkertjes Poppentheater Koekla Molletje Bim

Presentatiedag Maandag 16 januari 2023

OORS T IE V LOCA

IN G E

N

TER THEA LEIN P Z U I DT E R D A M

Theater Smoespot Spring (5+) Houtjetouwtje De Kleine Prins (6+) ROT IJsbeerINC. TOETI (4+) Theater Stof De kleine ijsbeer (2 – 8 jaar) Beeldmakerij Laros & De Jong Kom je spelen? (4+) Theatergroep Knars Expeditie Koude Kermis Theater Lapstok Als een tak geen thuis is (3+) De Vliegende Koffer Ollie Trollie reist naar de sterren (5+) Studio Dondersteen De Baron die Alles Verzon (6+) Poppentheater Jacobus Wieman Een thuis voor muis (3+) Poppentheater Koekla De drie biggetjes (3+) en presentatie nieuwe voorstelling Kat-Robinson (3+) Informatie en aanmelden: theaterbureaufrijns.nl

TELL


Theaterbureaufrijns.nl wordt vernieuwd! F VA N A B E R O T 3 OK 22 20


THEATERBUREAUFRIJNS.NL