Page 1

Bleydenstein

In lommerrijke villawijk in Amersfoort Licht, royaal en luxueus Twee 3-kamerappartementen en drie 4-kamerappartementen


Bleydenstein,

hoogwaardig wonen op een unieke locatie Bleydenstein is een statige, monumentale appartementenvilla, schitterend gelegen in een lommerrijke Amersfoortse villawijk. De villa wordt volledig herontwikkeld en krijgt weer de allure die bij haar omgeving past. De villa is gunstig gelegen op het zuidoosten en zuidwesten en biedt veel privacy aan de bewoners. De kwaliteit, duurzame materialen en detailleringen zijn zondermeer van bovengemiddeld niveau.

In dit kleinschalige project bevinden zich bij oplevering slechts vijf fraai gerenoveerde, luxe appartementen, verspreid over vier woonlagen. De hoger gelegen appartementen hebben een volledig eigen verdieping. Vier van de vijf appartementen hebben hun entree in de centrale hal, het vijfde appartement heeft een eigen entree.

Bleydenstein

Bleydenstein

In de noordwestelijke hoek van de villa bevindt zich op de begane grond een aanbouw, de oorspronkelijke conciërgewoning. Hierin is een 3-kamerappartement gesitueerd. Dit appartement en het andere op de begane grond gelegen 3-kamerappartement hebben een heerlijk terras op het zuidwesten respectievelijk zuidoosten. Op de eerste, tweede en derde verdieping liggen appartementen met 4 kamers en een royaal balkon of loggia.

Centraal in de villa bevindt zich de hal die toegang geeft tot de appartementen, het authentieke trappenhuis en de kelder. De moderne lift brengt u naar uw appartement. Voor elke woning is er een bergruimte beschikbaar. Vier daarvan bevinden zich in de kelder en één in de tuin vlakbij het appartement. Daarnaast is er buiten ook een gemeenschappelijke berging voor bijvoorbeeld tuingereedschap en fietsen. De villa ligt op een prachtig royaal perceel van circa 2.110 m2 dat begroeid is met mooie oude bomen en grote struiken. Op het terrein heeft elk appartement twee eigen (verlichte) parkeerplaatsen.

Kortom, Bleydenstein biedt u een unieke mogelijkheid om te resideren op een prachtige locatie in een kleinschalig project.


Bleydenstein

Bleydenstein


Locatie ­ leydenstein is gelegen in één van de meest sfeervolle, vooroorlogse wijken van Amersfoort, B ­namelijk de beboste wijk ‘Amersfoortse Berg’, ook wel Bergkwartier genoemd. Dit is het meest noordoostelijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug. Deze locatie biedt een unieke combinatie van rust en groen en ligt toch te midden van ­verschillende faciliteiten en dichtbij uitvalswegen. U vindt het pand op de hoek van de ­Bilderdijklaan en de Huijgenslaan. Bleydenstein is goed bereikbaar vanaf de A28 en de Utrechtseweg (Amersfoort) en is ook prima per openbaar vervoer te bereiken. Het karakteristieke oude stadscentrum van Amersfoort ligt op fietsafstand (1,2 km), het centraal station (850 m) en een winkelcentrum bevinden zich op loopafstand (700 m). Daarnaast liggen in de directe omgeving onder andere een dierentuin, verschillende scholen en diverse sportvoorzieningen, waaronder één van de mooiste 18 holes golfbanen van Nederland. 

Bleydenstein

Bleydenstein


Appartementen De appartementen en de gemeenschappelijke ruimten worden opgeleverd met o.a.: ­• volledig ingerichte, luxe Poggenpohl keuken met Miele inbouwapparatuur • hoogwaardig sanitair (Villeroy & Boch, Hansgrohe) • luxe vloer- en wandtegels (Grespania) • nieuwe gas gestookte HR combi-ketels

• gashaard (m.u.v. appartement 1E) • intercom (m.u.v. appartement 1E) • ruim terras, balkon of loggia • 2 (carport)plaatsen en eigen berging • compleet nieuwe technische installaties • lift

Bleydenstein

Plattegrond perceel Bleydenstein

Bleydenstein


Appartement 1E op de begane grond Dit appartement (circa 72 m2 bvo) heeft een eigen entree, 2 slaapkamers, een badkamer met douche en toilet, een open keuken, een privé terras van circa 30 m2 , een berging vlakbij het terras, en een ­parkeerplaats plus een verlichte carportplaats.

Appartement 1A op de begane grond Dit op de begane grond gelegen appartement (circa 145 m2 bvo) heeft 2 slaapkamers, een ruime woonkamer met gashaard en een (deels overdekt) privé terras van circa 28 m2 , een open keuken, een badkamer voorzien van een douche, ligbad, toilet en twee wastafels en een separaat toilet in de hal.Verder behoren een berging in de kelder en 2 verlichte carportplaatsen tot het appartement.


Appartement 1B op de eerste etage Dit ruim opgezette appartement (circa 169 m2 bvo), verspreid over de gehele etage, heeft twee slaapkamers en een derde slaapkamer of study/atelier. De woonkamer is licht en biedt toegang tot een open keuken en het overdekte balkon van circa 17 m2. Naast de reguliere verwarming is dit appartement voorzien van een gashaard. De badkamer heeft een douche, een ligbad, toilet en een dubbele wastafel. Een tweede toilet treft u in de hal. In de kelder bevindt zich een berging en op het terrein 2 eigen, verlichte carportplaatsen.

Appartement 1C op de tweede etage Op de tweede etage ligt een ruim appartement van 169 m2 bvo met een zonnige woonkamer met balkon (circa 17 m2), een open keuken, twee slaapkamers en een derde slaapkamer of study/atelier. De badkamer is voorzien van een douche, ligbad, toilet en twee wastafels. Naast de reguliere verwarming heeft dit appartement ook een gashaard. In de hal bevindt zich een separaat toilet. De woning beschikt over een berging in de kelder en bij de woning horen twee verlichte carportplaatsen.


Appartement 1D op de derde etage Dit hoogst gelegen appartement meet circa 161 m2 bvo en is voorzien van een ruime living met gashaard, twee slaapkamers, een study/atelier (of derde slaapkamer), open keuken, geheel ingerichte badkamer en in de hal een separaat toilet. Aan de woonkamer grenst een loggia (circa 10 m2) met vouwpui waardoor deze buitenruimte betrokken kan worden bij de woonkamer. Het appartement bezit twee verlichte carportplaatsen en een berging in de kelder.

Kelder Hier bevinden zich vier bergingen (behorend bij appartement 1A t/m 1D) en een trap naar de centrale hal.


Geschiedenis Bleydenstein Bleydenstein is gebouwd in 1949 en is cultuurhistorisch en stedenbouwkundig van belang als onderdeel van het Beschermd Stadsgezicht van de Berg. Het object is in oktober 2010 aangewezen als gemeentelijk monument. Het pand ontleent zijn architectuur­historische waarde aan de typerende modernistische vormgeving van architect Ir. J.H. Oosterhuis. Dit uit zich vooral in de strakke hoofdvorm, de gevelindeling, de stalen balkons en kozijnen, de uitbouw met het transparante stalen trappenhuis en het ingangsportiek. Het exterieur van het pand is buitengewoon oorspronkelijk en gaaf. Van het interieur is vooral het trappenhuis oorspronkelijk. Bleydenstein, als laatste dienend als kantoor voor het Ministerie van Defensie, is in november 2011 van het Rijk gekocht door Invasto B.V. te Eindhoven. De  villa is oorspronkelijk ontworpen als ‘woonflat’ met diverse ­appartementen en is vervolgens gebruikt als kantoorgebouw. Per november 2012 heeft het weer een ­woonbestemming. Bleydenstein

Bleydenstein


Disclaimer

andere illustraties in de brochure zijn indicatief. Daar waar u kasten, meubels en huishoudelijke apparaten ingetekend ziet, geven deze uitsluitend een mogelijke plaats aan voor uw eigen inboedel (zij worden niet meegeleverd). Hoewel bij het samenstellen van deze brochure uiterste zorgvuldigheid is betracht, kunnen aan de inhoud van de brochure geen rechten worden ontleend. Ook niet qua kleurstelling e.d., deze worden veelal in een later stadium door de architect ingevuld. Bij aankoopintentie worden de contractstukken van

Bleydenstein

de woning verstrekt. Wijzigingen in de inrichting van het openbare gebied en het beheer ervan valt onder de verantwoordelijkheid van de Gemeente Amersfoort.

Invasto B.V. behoudt zich het recht voor om, zonder voorafgaande mededeling of verantwoordelijkheid, noodzakelijk geachte wijzigingen door te voeren. Eveneens behoudt zij zich het recht voor om partijen, anders dan genoemd in deze brochure, te contracteren mocht ĂŠĂŠn van de huidige overeenkomsten komen te vervallen. Niets uit deze brochure mag gekopieerd, verspreid, in enig tekstsysteem ingevoerd of anderszins

Bleydenstein

vermenigvuldigd of openbaar gemaakt worden, zonder schriftelijke toestemming van Invasto B.V.

bovenste foto op pagina 4: Google maps / onderste foto op pagina 4: Š erikdegraaf - Fotolia.com

Deze brochure is bedoeld om een algemene indruk te geven van project Bleydenstein. De plattegronden en


Bleydenstein

Appartementenvilla

Bleydenstein Bleydenstein Bilderdijklaan 1 Amersfoort

Aangeboden en ontwikkeld door: Invasto BV joost buijs architecten bv

Beukenlaan 117 5616 VC Eindhoven Informatie en verkoop Invasto BV www.bleydenstein.nl info@bleydenstein.nl 040 - 2115800

Architect Joost Buijs Architecten www.joostbuijs-architect.nl info@joostbuijs-architect.nl 040 - 2221423

Aannemer Bouwbedrijf Van de Ven www.bouwbedrijfvandeven.nl algemeen@bouwbedrijfvandeven.nl 0413 - 366933

Bleydenstein  

Bleydenstein

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you