Page 1

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΕΔΡΑ ΚΟΖΑΝΗ, ΤΣΟΝΤΖΑ 2 Tηλ. 24610 38611 \ 29872 Fax 24610 34611 e-mail: tharos@otenet.gr

www.tharos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝH ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Åôïò 52ï

ÔéìÞ öýëëïõ 0,75 ÅÕÑÙ

Áñéèìüò öýëëïõ 13765

Υποθέσεις, θεωρίες και πραγματικότητα

Ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε “στρατιωτική πειθαρχία” από την Αντιπολίτευση

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΜΗΛΗ Μια από τις βασικές διδασκαλίες των σοφών των Τολτέκων – φυλής Ινδιάνων κοιλάδας του Μεξικούείναι: «μην κάνετε υποθέσεις». Είναι αλήθεια ωστόσο ότι όλοι μας αγνοούμε πεισματικά τη συμβουλή. Και για όλα έχουμε και την ανάλογη υπόθεση. Πολλές φορές μάλιστα τις περισσότερες, εκλαμβάνουμε την υπόθεση ως γεγονός. Μέχρι που την παρουσιάζουμε ως… σίγουρη αλήθεια. Επιπλέον έχουμε σοβαρή αδυναμία στο να εκλαμβάνουμε ως γεγονότα τις φήμες κάθε λογής ιδιαίτερα τις κακόπιστες. Υποθέτουμε δηλαδή ότι, αφού κυκλοφόρησε κάποια διάδοση για (δήθεν) παραπτώματα, ύποπτες κινήσεις, σκοπιμότητες, ανίερες συμμαχίες κ.λ.π, η διάδοση είναι αδιαμφισβήτητα αληθινή. Ότι οι φερόμενοι ως δράστες έκνομης, παράνομης, ανήθικης πράξης είναι σίγουρα ένοχοι. Με τον τρόπο αυτό γεμίζουμε το κεφάλι μας με αναλήθειες και ψευδαισθήσεις. Και καταλήγουμε σε συμπεράσματα ξένα προς την πραγματικότητα και σε πράξεις ή παραλείψεις που ζημιώνουν όχι μόνο εμάς τους ίδιους μα και τους δικούς μας και ευρύτερα.

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

σύσσωμης της αντιπολίτευσης Ευ. Βενιζέλος: “Καλώ την αντιπολίτευση να ακολουθεί την Κυβέρνηση μ ε σ τρ α τ ι ω τι κ ή π ε ι θ α ρ χ ί α α υ τ ά π ου λ έ μ ε . . . ”

ΣΕΛ.4

Κ. Τασούλας: “Μετά τα τα ν κ ς τ ο υ κ . Π ά γ κ α λ ο υ ήρ θ ε η σ τ ρ α τ ι ω τι κ ή π ε ι θ α ρ χ ί α το υ κ . Β ε ν ι ζ έ λ ο υ . Ν α τ ου ς χαίρεται η κυβέρνηση...”

ΣΕΛ.5

ΣΕ Λ. 5

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βοίου ενέκρινε την εγκατάσταση υδροστρόβιλου στο φράγμα Σισανίου

Μοναδικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή 48χρονου στην Καστοριά

ΣΕΛ.3

Δάνειο 310 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

ΣΕΛ.5

ΣΕΛ.3

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

«Τα παιδαρέλλια»;… Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ολόκληρος ο δημοσιογραφικός βίος των μεγαλοδημοσιογράφων του εγχώριου και διεθνούς τύπου δεν είναι παρά ένα 24ωρο του εμπειροτέχνη πολιτικού αναλυτή θείου Αφεντούλη! Ας σχολιάζει η σύζυγος κυρία Πολυτίμη ότι, όταν ο Πανάγαθος μοίραζε τη μετριοφροσύνη στους θνητούς, ο Αφεντούλης απουσίαζε! Την εσπέρα της περασμένης Τρίτης ο αναλυτής προσήλθε «επί του πιεστηρίου» με την επώδυνη «επιστημονική έρευνα» (λέμε τώρα!) στην οποία διαπίστωνε ότι οι οίκοι αξιολόγησης «σήκωσαν ψηλά τον αμανέ», θα υποβαθμίσουν τα ομόλογα όλων των «PIGS» σε «junk» (σκουπίδια) και βλέπουμε. Κατά τις προβλέψεις του στη «χωματερή» των ομολόγων της Ευρωζώνης θα ακολουθούσαν εμάς και τους Πορτογάλους οι Ιρλανδοί. Ο κ. εκδότης «σκανάρισε»- το μάτι του τ’ αλλήθωρο μέσα! -το εμπνευσμένο κείμενο (ξαναλέμε τώρα!) με το οποίο ο θείος ήθελε να δώσει κουράγιο στον Αντώνη για να μην το βάλει κάτω και να «σκίσει» τους «νεοκαπιταλίστες» που κυβερνούν την ΕΕ, αποδεικνύοντας την ορθότητα του Ζαππείου 2 στα πέρατα της οικουμένης και φώναξε, απευθυνόμενος στη «σελιδοποιήτρια»: «Βόλεψε το κάπου προς τα μέσα, αν έχεις χώρο. Αν όχι, ξέρεις το αρχείο»! Ο θείος ευχαρίστησε τον κ. εκδότη για τη βαθύτατη εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπό του κι έφυγε ήσυχος! Έχει την υποψία ότι η κοπέλα συμπαθεί και εμπιστεύεται τον Αντώνη. Η «σελιδοποιήτρια» πιστεύει ότι μπορεί να μας βγάλει από την κρίση κι αν οι «σοσιαλιστές» της Ευρωζώνης- άμα δείτε κανέναν «ειδοποιάτε» και τον Αφεντούλη. Έχει ξεχάσει πώς είναι το «πράσινο» χρώμα!- κάνουν ένα ακόμη πιο αυστηρό «κουρεματάκι» στους μισθούς θα τον λατρέψει! Το πρωί της Τετάρτης η ανάλυση του θείου κοσμούσε (!) την πρώτη και την τελευταία σελίδα της εφημερίδας. Οι εκδότες στη διοίκηση, οι «σελιδοποιήτριες» στην εξουσία! Το μεσημέρι πληροφορήθηκε από τηλεοράσεως ότι οι «Moody’s» έκαναν «junk» και τα ιρλανδικά ομόλογα. Οποία επαλήθευση των προβλέψεων του αναλυτή! Οι αγορές κρέμονται από τα χείλη του και γονάτισαν τον κελτικό τίγρη. Έστειλαν στη «χωματερή» και τους Ιρλανδούς να μας κάνουν παρέα για να μη νοιώθουμε μόνοι μαζί με τους Πορτογάλους! Ο θείος σκέφτηκε ότι θα χρειαστούμε αρκετά απορριμματοφόρα για να «ξεβρωμίσει» το «σκουπιδαριό ομολόγων» της Ευρωζώνης. Θέλησε να ζητήσει βοήθεια από τον φίλο Μπαράκ αλλά φοβήθηκε μήπως ορμήσουν οι κερδοσκόποι στις ΗΠΑ. Ο «κολλητός» του, ο Πούτιν- τους είχε συστήσει ο Κώστας. («Μίλα ρε τι σου ζητάνε»)!- είχε πένθος μετά το ναυάγιο στον Βόλγα. Τους ισχυρούς εταίρους του Βορρά τους έχει κόψει την «καλημέρα» μέχρι να γίνουν άνθρωποι και να μας συμπαρασταθούν με ευρώ κι όχι με λόγια. Προ του αδιεξόδου, ο αναλυτής, απευθύνθηκε στην Κίνα. Επειδή δεν γνώριζε τη γλώσσα τους βρήκε κάποιον «κινεζομαθή» κι έστειλε γράμμα. Παρακαλεί λοιπόν το ΠΑΜΕ να «βάλει πλάτη» για την εκφόρτωση των απορριμματοφόρων στον προβλήτα της Cosco. Θα τα συνοδεύει ο Κινέζος Πρωθυπουργός και τα σύμβολα που θα φέρουν σημαίνουν:

Προκρίθηκαν 15 εταιρίες για τον φωτοβολταϊκό σταθμό της Kοζάνης

Δηλώσειςπροτάσεις του Φώτη Κουβέλη για την επιλεκτική χρεοκοπία της χώρας,από την Κοζάνη

«Χάρισμα στον φίλο Αφεντούλη»! Την ίδια μέρα η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» είχε πρωτοσέλιδο τίτλο: «Μας κυβερνούν παιδάκια» και τον αφιέρωνε στους ηγέτες της Ευρωζώνης. Πώς να μη χαρεί ο αναλυτής, όταν προσχώρησε στις δικές του απόψεις και ο γαλλικός τύπος; Μόλις η κυρία Κάρλα φέρει στον κόσμο το παιδί του μεσιέ Νικολά θα παρακαλέσει τον Αντώνη να παραδώσει στον Γάλλο λίγα μαθήματα καλής συμπεριφοράς προς τις αγορές. Πρέπει όμως να ορμηνέψει πρώτα τον δικό μας για να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που χτυπάμε το τραπέζι για να εκφοβιστούν οι κερδοσκόποι. Ο μεσιέ Νικολά έχει φανεί στον Αφεντούλη από τηλεοράσεως πολύ «μπόσικος» και φοβείται μήπως σπάσει κανένα χέρι και τρέχουμε όλοι μαζί για να τον γιατρέψουμε. Δεν είναι σαν τον Αντώνη που πήρε ρέγουλα τα καμώματα του Ρούσβελτ και βαράει τα χέρια του χωρίς σωματικές και υλικές βλάβες! Ωστόσο, ο θείος διαφωνεί επί της ουσίας με το δημοσίευμα της «Le Monde» και μάλιστα οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως! Μακάρι να μας κυβερνούσαν παιδιά. «Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα!» λέει ο φιλοσοφημένος στίχος του Δ. Σαββόπουλου. Κατά την άποψη του αναλυτή οι ηγέτες της Ευρωζώνης χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Οι νέοι φιλελεύθεροι, οι νεοφιλελεύθεροι και οι νεοφιλελεύθεροι του «κερατά»! Όταν οι πιο αδύναμοι ζητήσουν «χείρα βοηθείας» οι πρώτοι τη δίνουν ασμένως, οι μεσαίοι κάνουν τις κόνξες τους αλλά κάτι γίνεται και οι τελευταίοι βάζουν τη δική τους «χείρα» στην τσέπη του κοσμάκη. Οι πρώτοι έχουν φρέσκιες ιδέες ανεξαρτήτως ηλικίας και ξέρουν από επανεκκινήσεις όπως θα διαπιστώσετε, όταν ο Αντώνης βρεθεί στο Μαξίμου. Στους δεύτερους ανήκει ο μεσιέ Νικολά όταν δεν τον φοβίζει η «Frau Nein». Έτσι και τη δει στον ύπνο του ο αναλυτής, η Πολυτίμη θέλει δυο ώρες τουλάχιστον για να τον συνεφέρει! Η ιδεολογία των τρίτων έχει γίνει αχταρμάς με την κρίση. Ακούει κανείς τα ίδια από τους «αληθινούς Φιλανδούς» μέχρι κάτι «γιαλαντζί σοσιαλιστές» της Ιβηρικής. Ο αναλυτής θα αναφερθεί στη χερσόνησο του Αίμου όταν γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης. Όποιος φυλάει τα ρούχα του… Οι τελευταίοι κυβερνούν σήμερα την Ευρωζώνη και η «Le Monde» έχει την υποχρέωση να επανορθώσει και να ζητήσει συγγνώμη από τα παιδιά!... ΥΓ. Αναγνώστες μου! Μην κάνετε κόπο, ψάχνοντας για συνέχεια του κειμένου. Αυτό ήταν. Άρχισε και τέλειωσε στην πρώτη σελίδα! Ο θείος ξέρει ότι δεν χορταίνετε τη γραφή του αλλά ας μην εξαντλήσουμε την υπομονή του κ. εκδότη. Αυτό θα συμβεί μόλις αναλάβει καθήκοντα επίσημου πολιτικού αναλυτή παρά τω Αντώνη! Τότε θα σας ταράξει! Κάτι παραπάνω ξέρει η «σελιδοποιήτρια». Ή μήπως όχι;(!)… -Ω-

ΣΕΛ.4

Στέγαση του ΙΚΑ Κοζάνης Συνάντηση της διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης με τον Διευθυντή του ΙΚΑ Κοζάνης ΣΕΛ.3
ÈÁÑÑÏÓ

ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ 2011

Êïéíùíßá, ðïëéôéóìüò, ãñÜììáôá, ôÝ÷íåò, åêäçëþóåéò êëåøýäñá ôïõ ÷ñüíïõ…

15 Éïõëßïõ ÌáôéÝò óôçí ÅëëÜäá êáé ôïí êüóìï óáí óÞìåñá 1099: Ï åðéêåöáëÞò ôçò Á' Óôáõñïöïñßáò Ãïäåöñåßäïò íôå Ìðïõãéüí êõñéåýåé ôá Éåñïóüëõìá ãéá ëïãáñéáóìü ôùí ÷ñéóôéáíþí êáé ôçí áíáêçñýóóåé ðñùôåýïõóá ôïõ âáóéëåßïõ ôïõ. 1410: Ôï ÔÜãìá ôùí Ôåõôüíùí Iððïôþí õößóôáôáé óõíôñéðôéêÞ Þôôá áðü ôéò åíùìÝíåò äõíÜìåéò ôïõ Âáóéëåßïõ ôçò Ðïëùíßáò êáé ôïõ ÌåãÜëïõ ÄïõêÜôïõ ôçò Ëéèïõáíßáò óôï ÔÜííåíìðåñãê Þ Ãêñïýíâáëíô. 1606: ÃåííÞèçêå ï ÑÝìðñáíô ×Üñìåíóæïõí öáí ÑÜéí, ãíùóôüôåñïò ùò ÑÝìðñáíô, Öëáìáíäüò æùãñÜöïò. 1782: ÖáñéíÝëé, Éôáëüò êáóôñÜôï ôñáãïõäéóôÞò 1796: ÃåííÞèçêå ï Ôüìáò Ìðïýëöéíôò, Áìåñéêáíüò óõããñáöÝáò 1899: ÐÝèáíå ï Ãåþñãéïò ÁâÝñùö, åèíéêüò åõåñãÝôçò. 1911: ÃåííÞèçêå ï ¸íôïõáñíô ÓÜêëåôïí, `Áããëïò åîåñåõíçôÞò 1916: Éäñýåôáé óôï ÓéÜôë áðü ôïí 35÷ñïíï Ãïõßëéáì Ìðüéíãê, ìå ìåôï÷éêü êåöÜëáéï 100.000 äïëáñßùí, ç Pacific Aero Products, ðïõ èá ãñÜøåé ôçí éóôïñßá ôçò áåñïíáõðçãéêÞò. ×ñüíéá áñãüôåñá èá ìåôïíïìáóèåß óå Boeing. 1930: ÃåííÞèçêå ï Æáê ÍôåñéíôÜ, ÃÜëëïò öéëüóïöïò, åéóçãçôÞò ôçò èåùñßáò ôçò áðïäüìçóçò. 1 9 4 3 : ÃåííÞèçêå ï Ë ï õ ê é á í ü ò Êçëáçäüíçò, ôñáãïõäïðïéüò. 1945: Ç ðñþôç áôïìéêÞ Ýêñçîç óôçí éóôïñßá ôçò áíèñùðüôçôáò, ìå ôçí êùäéêÞ ïíïìáóßá Trinity, óôçí Ýñçìï Jornada del Muerto, 200 ðåñßðïõ ìßëéá áð' ôï Los Alamos. 1946: ÃåííÞèçêå ç Ëßíôá Ñüíôóôáíô, Áìåñéêáíßäá ôñáãïõäßóôñéá 1956: ÃåííÞèçêå ï ºáí ÊÝñôéò, Üããëïò ôñáãïõäéóôÞò, ìÝëïò ôïõ óõãêñïôÞìáôïò «Joy Division». 1965: Ï âáóéëéÜò Êùíóôáíôßíïò åîáíáãêÜæåé óå ðáñáßôçóç ôïí ðñùèõðïõñãü Ãåþñãéï ÐáðáíäñÝïõ. Îåóðïýí ôá «ÉïõëéáíÜ». 1974: ÎåóðÜ óôçí Êýðñï ôï áéìáôçñü ðñáîéêüðçìá ôçò áèçíáúêÞò ÷ïýíôáò êáôÜ ôïõ ðñïÝäñïõ Ìáêáñßïõ. Ï áñ÷éåðßóêïðïò äéáöåýãåé, åíþ ç ÷ïýíôá äéïñßæåé íÝï «ðñüåäñï» ôïí Íßêï Óáìøþí. 1 9 9 7 : ÐÝèáíå ï ÔæéÜíé ÂåñóÜôóå, Éôáëüò ìåôñ ôçò õøçëÞò ñáðôéêÞò. ÄïëïöïíÞèçêå óôï ÌáúÜìé.

Ìéá îå÷ùñéóôÞ ìïõóéêÞ åêäÞëùóç óôçí ðüëç ôùí Ãñåâåíþí Mßá éäéáßôåñá åíäéáöÝñïõóá êáé ðïéïôéêÞ ìïõóéêÞ åêäÞëùóç ðñáãìáôïðïéÞèçêå ôï âñÜäõ ôçò ÔåôÜñôçò 13 Éïõëßïõ óôï êáôÜìåóôï áðü êüóìï ÊÝíôñï Ðïëéôéóìïý ÄÞìïõ Ãñåâåíþí. Ç åêäÞëùóç Ýãéíå ìå ôçí õðïóôÞñéîç ôçò äçìïôéêÞò åðé÷åßñçóçò êïéíùöåëïýò Ýñãïõ Ãñåâåíþí, õðü ôçí áéãßäá ôçò ÁõóôñéáêÞò Ðñåóâåßáò, êáé ìå ÷ïñçãü ôçí Cosmote. Åß÷å ôßôëï «Áðü ôïí Mozart óôïí Mahler», êáé ðåñéëÜìâáíå åêôåëÝóåéò ïñéóìÝíùí áðü ôá ùñáéüôåñá Ýñãá ôçò êëáóéêÞò ìïõóéêÞò, üðùò ‘Divertimento’ in F major KV 138, ‘Dissonanzen quartett’ in C major KV 465 ôïõ Mozart, ‘Nocturne’, String quartet

Öùô.: ËïõêÜò Âáóéëéêüò

Ôï ðïßçìá ôçò çìÝñáò Ï âéïëßóôáò Manuel Hofer Ý÷åé óõíåñãáóôåß ìå óýíïëá üðùò ôï Artis Quartet Vienna êáé Vienna String Sextet, Minetti Quartet êáé óïëßóô áðü ôçí ÖéëáñìïíéêÞ Ïñ÷Þóôñá ôïõ Âåñïëßíïõ, ìåôáîý Üëëùí. ¸÷åé âñáâåõôåß óå äéåèíåßò äéáãùíéóìïýò êáé Ý÷åé óõíåñãáóôåß ìå óðïõäáßïõò ìïõóéêïýò üðùò ï Dmitri Ashkenazy, Ernst Kovacic, ê.á. Ðáßæåé óå âéüëá ôïõ 1840, êáôáóêåõáóìÝíç áðü ôïí G. Marconcini.

no2 in D major ôïõ Alexander Borodin, ‘Capriccio’ e minor Op. 81 no3 ôïõ Felix Mendelssohn, ‘Klavierquartett Satz’ ôïõ Gustav Mahler, ‘Standchen ‘Op. 17 no2, ‘Festmarsch’ Op.1, ‘Liebesliedchen’ Op. 96 no1, ‘Arabischer Tanz’ ôïõ Richard Strauss. Óõììåôåß÷áí êïñõöáßïé ìïõóéêïß, ìå äéåèíÞ áíáãíþñéóç óôïí ÷þñï ôçò êëáóéêÞò ðáéäåßáò êáé ìå óçìáíôéêÝò óõíåñãáóßåò êáé äéáêñßóåéò: Ç âéïëïíßóôá Edua Zador, êïñõöáßá óôçí Ïñ÷Þóôñá Äùìáôßïõ ôçò ÂéÝííçò, Ý÷åé óõììåôÜó÷åé óå ðïëëÜ äéåèíÞ öåóôéâÜë, åíþ ôï 2009 êÝñäéóå ôï ðñþôï âñáâåßï óôïí äéåèíÞ äéáãùíéóìü ìïõóéêÞò äùìáôßïõ Gaetano Zinetti ôçò Âåñüíáò. Ðáßæåé ìÜëéóôá óå âéïëß ôïõ 1801 êáôáóêåõáóìÝíï áðü ôïí Joseph êáé Antonio Gagliano. Ç âéïëïíßóôá Verena Stourzh H âéïëïíßóôá Verena Stourzh, ìÝëïò ôçò Ïñ÷Þóôñáò Äùìáôßïõ ôçò ÂéÝííçò, õðÞñîå ìÝëïò ôçò ÍåáíéêÞò Ïñ÷Þóôñáò Gustav Mahler õðü ôçí äéåýèõíóç ôïõ Claudio Abbado. Ðáßæåé óå âéïëß ôïõ 1770, êáôáóêåõáóìÝíï áðü ôïí Carlo Landolfi.

Ç öùôïãñáößá ôçò çìÝñáò

Ï ôóåëßóôáò êáé óõíèÝôçò J?rg Ulrich Krah Ý÷åé åìöáíéóôåß óå äéåèíÞ öåóôéâÜë, üðùò ôï StyriArte óôï Graz êáé ôï öåóôéâÜë ôïõ Åäéìâïýñãïõ. Åßíáé ãíùóôüò ãéá ôá áóõíÞèéóôá êáé ðñùôüôõðá ðñïãñÜììáôá ðïõ ðáñïõóéÜæåé. Ï Krah Ý÷åé óõíåñãáóôåß åðáíåéëçììÝíá ìå óýíïëá üðùò ôçò Áêáäçìßáò ôçò ÂéÝííçò, ôï ÊïëëÝãéï ôïõ Ìðá÷ óôç ÓôïõôãÜñäç ê.á., Ý÷åé âñáâåõôåß äéåèíþò ãéá ôï óõíèåôéêü ôïõ Ýñãï. Ç óêçíïèÝôéäá, çèïðïéüò êáé óõããñáöÝáò ÌÜãäá ÌáõñïãéÜííç ðáñïõóßáæå ôï ðñüãñáììá, ìéëïýóå ãéá ôïõò óõíèÝôåò êáé ôá ìïõóéêÜ êïììÜôéá ôçò åêäÞëùóçò. Åßíáé áõôÞ ðïõ åìðíåýóôçêå êáé êáèéÝñùóå ôçí óåéñÜ ÌïõóéêÜ Áíáëüãéá, äñáìáôïðïéçìÝíåò äçëáäÞ áöçãÞóåéò óå óõíåñãáóßá ìå óïëßóô êáé ìïõóéêÜ óýíïëá áðü ôçí äéåèíÞ óêçíÞ. Ôï ÊÝíôñï Ðïëéôéóìïý ÄÞìïõ Ãñåâåíþí, üðïõ êáé Ýëáâå ÷þñá ç åêäÞëùóç, åßíáé Ýíá ëáìðñü êôßñéï, ëåéôïõñãéêü ãéá üëåò ôéò áíÜãêåò ôïõ ðïëéôéóìïý, êáé âñßóêåôáé óå éäáíéêü óçìåßï ôçò ðüëçò, äßðëá óôïí ðïôáìü Ãñåâåíßôç –ôïí ïðïßï öñüíôéóå éäéáßôåñá ï äÞìïò-, êáé ìáæß ìå ôç âéâëéïèÞêç áðïôåëïýí Ýíá áðü ôá ùñáéüôåñá ìÝñç ôùí Ãñåâåíþí. Äßíïõí Ýíá éäéáßôåñï ÷ñþìá óôçí ðüëç, èõìßæïíôáò åõñùðáúêÝò ðñùôåýïõóåò.

×ÜéäåøÝ ìïõ ôá óêïôåéíÜ ìáëëéÜ ¼óá âñßóêïíôáé áêüìá óôï êåöÜëé ìïõ. ÕðÜñ÷ïõí ðïëëþí åéäþí çäïíÝò. Ç ðéï ìåãÜëç Åßíáé üôáí ðÝöôåé ìéá îáöíéêÞ âñï÷Þ ÂÜæïíôáò üëá ôá ðñÜãìáôá Óôç èÝóç ôïõò. ÎåðëÝíïíôáò óå âÜèïò ôéò ìåôáîùôÝò ìáýñåò óïõ öëÝâåò. ÍÜóïò ÂáãåíÜò

Ç ñÞóç ôçò çìÝñáò «Áõôïß ðïõ åìåßò ïíïìÜæïõìå áñ÷áßïõò, åßíáé áëçèéíÜ óýã÷ñïíïé óå êáèåôß.» Ìðëåæ ÐáóêÜë

Ðáñïéìéþäåéò åêöñÜóåéò: «Ôïõ ÷Üñéæáí Ýíá ãÜéäáñï êé áõôüò ôïí êïßôáæå óôá äüíôéá» Ç Ýêöñáóç áõôÞ åßíáé ðïëý ðáëéÜ. ÁíáöÝñåôáé ãéá ðñþôç öïñÜ áðü ôïí Ñùìáßï óõããñáöÝá Éåñþíõìï ìå ôçí ðáñáôÞñçóç üôé ðñüêåéôáé ãéá ëáúêÞ ðáñïéìßá. Ç äéáôýðùóç ôïõ Éåñþíõìïõ Ý÷åé ùò åîÞò: «¸íá ÷áñéóìÝíï Üëïãï äåí ôï êïéôÜæïõí óôá äüíôéá», èÝëïíôáò íá ðåé üôé äåí åðéôñÝðåôáé íá ëåðôïëïãïýìå üôáí ìáò ÷áñßæïõí êÜôé. Óôçí ðïñåßá ôï Üëïãï Ýãéíå ãÜéäáñïò, ßóùò ãéáôß Þôáí ðéï ÷ñÞóéìïò.

Ôï îÝñáôå üôé… Ôï 80% ôçò áðüëáõóçò ôïõ êñáóéïý åßíáé ç üóöñçóç êáé ç "ìýôç". Áõôü ðïõ áðïãåéþíåé ôç ãåýóç åßíáé ç ðïëõðëïêüôçôá ôùí áñùìÜôùí. Ôá áñþìáôá ìåôáöÝ-

Ìéêñüò ïäçãüò åêäçëþóåùí ÈÝáôñï: «ÖùíÜæåé ï êëÝöôçò» Ç èåáôñéêÞ ðáñÜóôáóç «ÖùíÜæåé ï êëÝöôçò», ôïõ Ä. ØáèÜ, óå óêçíïèåóßá ôïõ Ð. Öéëéððßäç, èá áíÝâåé óôï Õðáßèñéï äçìïôéêü èÝáôñï, ôçí ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ, óôéò 21.30. Ðáßæïõí: ÅëéóÜâåô Êùíóôáíôéíßäïõ, ÔÜóïò ÊùóôÞò, Ãéþñãïò Êáðïõôæßäçò, Ãéþñãïò ËÝöáò ê.á. ÅéóéôÞñéï: 20,00 & 15,00 Å ìáèçôéêü - öïéôçôéêü Éó÷ýïõí ÅéóéôÞñéá ôïõ ÏÃÁ

ÃéïñôÝò ôçò ãçò óôç ÂëÜóôç Óôéò 14-17 Éïõëßïõ èá ðñáãìáôïðïéçèïýí ïé 11åò ÃéïñôÝò ôçò Ãçò óôç ÂëÜóôç. Ðñüãñáììá: ÐÝìðôç 14 Éïõëßïõ: ÌáêåäïíéêÞ ÖáíöÜñá (9.30 ì.ì.) ×åéìåñéíïß ÊïëõìâçôÝò (11.30 ì.ì.) ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ: Romengo Gypsy Band from Hungary (9.30 ì.ì.) Kottarashky Live Band Minimalist Ethno-Electronica from Bulgaria (11.30 ì.ì.) ÓÜââáôï 16 Éïõëßïõ: ×áÀíçäåò (9.30 ì.ì.) KAL Urban Gypsy Beats from Belgrad (11.30 ì.ì.) ÊõñéáêÞ 17 Éïõëßïõ:

Áðü ôï «ÈÜññïò» ôïõ 1969…

ñïíôáé áðü ôçí åîÜôìéóç ôïõ áëêïüë óôéò ñéíéêÝò ïäïýò!

Opa Cupa Brass Band from Italy (9.30 ì.ì.) Vodka Rag (11.30 ì.ì.) ÅéóéôÞñéï: 10 åõñþ ôï çìåñÞóéï, 18 åõñþ ôï äéÞìåñï êáé 30 ãéá üëï ôï ôåôñáÞìåñï.

Åïñôïëüãéï Êçñýêïõ êáé Éïõëßôôçò Ìáñôýñùí

ÈÝáôñï: «Ðáñáìýèé ÷ùñßò üíïìá»

Ëïëëéáíïý ÌÜñôõñïò

Ôï Ýñãï ôçò Ðçíåëüðçò ÄÝëôá èá öéëïîåíÞóåé ôï Õðáßèñéï Äçìïôéêü ÈÝáôñï ÊïæÜíçò ôçí ÄåõôÝñá 18 Éïõëßïõ, óôï ðëáßóéï ôùí Ëáóóáíåßùí 2011. Óêçíïèåóßá: Ô. ÔæáìáñãéÜ. Ðáßæïõí: ÁëåîÜíäñá Áúäßíç, ÄçìÞôñçò ÂÝñãáäïò, Ãñçãüñçò ÃáëÜôçò, ÓïöéÜííá ÈåïöÜíïõò, êáé Üëëïé. ¿ñá: 21:30 ÅéóéôÞñéï: 15,00 & 12,00 Å ìáèçôéêü – öïéôçôéêü Éó÷ýïõí ÅéóéôÞñéá ôïõ ÏÃÁ

Áâïõäßìïõ ÌÜñôõñïò

Ðåôñáíéþôéêá Ï Ìïñöùôéêüò-Ðïëéôéóôéêüò Óýëëïãïò Ðåôñáíþí, Ï Áèëçôéêüò Óýëëïãïò Ðåôñáíþí êáé ï Óýëëïãïò ÃïíÝùí êáé Êçäåìüíùí Ðåôñáíþí óõíäéïñãáíþíïõí ôï ÓÜââáôï 23 Éïõëßïõ ôá "ÐÅÔÑÁÍÉÙÔÉÊÁ 2011" ìå ôçí ïñ÷Þóôñá ôïõ Âáóßëç Êáóïýñá.

Ïé ôáéíßåò ôçò åâäïìÜäáò 1. «Ï ×Üñé Ðüôåñ êáé ïé êëÞñïé ôïõ èáíÜôïõ» -ÌÝñïò ’: Åßäïò: ÐåñéðÝôåéá öáíôáóßáò. Óêçíïèåóßá: ÍôÝéâéíô ÃÝéôò. Ðñùôáãùíéóôïýí: ÍôÜíéåë ÑÜíôêëéö.

Ç ãùíéÜ ôïõ ðïëéôéóìïý ÔÁ ÄÁÊÑÕÁ ÔÙÍ ÁÃÃÅËÙÍ - ÈÏÄÙÑÇÓ ÐÁÐÁÈÅÏÄÙÑÏÕ

Ç ðñþôç öùôéÜ Üíáøå ýóôåñá áðü ôçí ïëïêëçñùôéêÞ íßêç ôïõ Óôñáôïý óôïí Åìöýëéï, ôï âñÜäõ ôçò 30Þò Áõãïýóôïõ ôïõ 1949, óôï ýøùìá ÊÜìåíéê, Ýðåéôá óôçí ÊéÜöá, óôï ÔóÜñíï, óôçí Áëåâßôóá. ¼ëç ç ðáôñßäá ìéá öùôéÜ, ßäéá ñïìöáßá ôùí áããÝëùí êáé ôùí äáêñýùí. ¼ëç ç ðáôñßäá ìéá ðáñÜëïãç èõóßá ÷ùñßò èýôåò êáé èýìáôá. ÖáíôÜñïé êé áíôÜñôåò ñçìáãìÝíåò øõ÷Ýò, ãïíáôéóìÝíåò, ëéáíéóìÝíåò áðü ôá øåýôéêá ôá ëüãéá, ôá ìåãÜëá.

ÁããÝëá, ÌÝëðù, ÁñéÜäíç. ¸ôóé áðüìåéíáí íá êïéôÜíå ôéò öùôéÝò áíÞìðïñåò êáé í’ áðï÷áéñåôïýí âïõâÜ? ìïñöÝò êáé ìïßñåò ôïõ ëáïý ìáò áäéêï÷áìÝíåò. ¸ôóé áðüìåéíáí íá óêÝöôïíôáé áõôïýò ðïõ Ýöõãáí êé Ýóâç-

óáí? ôç ÃéÜííá áðü ôçí ÊáóôïñéÜ, ôç ÖáíÞ áðü ôç Óáëïíßêç, ôçí Êáôåñßíá áðü ôçí ÁèÞíá, ôïí Íßêï áðü ôçí ¹ðåéñï, ôïí ÈÜíï áðü ôç ÈñÜêç. ¸ôóé áðüìåéíáí ïé äüëéåò ìÜíåò íá óõëëïãéïýíôáé êáé íá ðåèõìïýí áðåëðéóìÝíá, íá óôñáããßæïõí ôï ìÝóá ôïõò ãéá ôï ëåéøü ðïõ ôïõò áðüìåéíå? ìéá åéêüíá, Ýíá ÷áìüãåëï, ìéá ëÝîç Ýóôù. ¸ôóé áðüìåéíáí íá êáñôåñÜíå ìéá åðéóôñïöÞ... ÌåôÜ ôéò Êüñåò ôçò ëçóìïíéÜò êáé ôéò ÌÜíåò ôçò Üäåéáò áãêáëéÜò, ç ôñßôç ðñÜîç óôçí ôñáãùäßá ôïõ ëáïý ìáò. Ìéá ôñáãùäßá äß÷ùò «áðü ìç÷áíÞò èåü». Äß÷ùò êáíÝíá Èåü. ×ùñßò êáíÝíá ¸ëåïò.

ÅðéìÝëåéá óåëßäáò Ä. ÊáñáãéÜííç


ÈÁÑÑÏÓ

!

ÊÏÆÁÍÇ

ÅÉÓ ÙÔÁ ÌÇ ÁÊÏÕÏÍÔÙÍ

«¼ðïéïò ëÝåé ôçí áëÞèåéá Ý÷åé ôïí Èåü âïÞèåéá» Ìéá öïñÜ êé Ýíá êáéñü Ýíáò ðáððïýò äéçãüôáíå ôá êõíçãåôéêÜ ôïõ êáôïñèþìáôá óôá åããüíéá ôïõ : - Ðïõ ëÝôå ðáéäéÜ óå ìéá óôéãìÞ âëÝðù äõü ðåëþñéåò áñêïýäåò íá ìå ðëçóéÜæïõí áðåéëçôéêÜ . Ðñéí óêåöôþ ðùò èá áíôéäñÜóù Ýñ÷ïíôáé êáôÜ ðÜíù ìïõ êáé ôñåéò Üãñéïé ëýêïé. Äåí ôá ÷Üíù. ÂÜæù ôçí ðëÜôç ìïõ ó Ýíá äÝíôñï êáé ìðáì-ìðáì óêüôùóá üëá ôá èçñßá êáé ãëýôùóá ôçí æùÞ ìïõ. - ÊáëÜ ðáððïý ðåôéÝôáé Ýíáò ìðüìðéñáò áõôÜ ìáò ôá åßðåò êáé ðÝñõóé áëëÜ õðÞñ÷å ìüíï ìéá áñêïýäá ! - Íáé ðáéäéÜ áëëÜ ðÝñõóé Þóáóôáí ðïëý ìéêñïß .. ãéá íá ìÜèåôå üëç ôçí áëÞèåéá ! ÁõôÜ óêåöôüìáóôå êáèþò áêïýãáìå ïéêïíïìéêü áíáëõôÞ ðïõ áðïäåßêíõå üôé ôïí Ïêôþâñéï èá îáíáðÝóïõìå Ýîù êáé èá êëçèïýìå îáíÜ íá ðëçñþóïõìå ôçí áíåðÜñêåéá (;) ôïõ ðïëéôéêïý óõóôÞìáôïò ÁëëÜ ôüôå üóá øÝìáôá êáé íá åðéóôñáôåýóïõí êáé ôïí óôñáôü íá êáôåâÜóïõí äåí ôïõò óþæåé ôßðïôå . Íá öõëÜîåé ï Èåüò íá ìçí öôÜóïõìå åêåß. Êé üëá áõôÜ ãéáôß äåí ôïëìïýí íá ðïõí üëç ôçí áëÞèåéá óôïí ëáü . Áêüìá êáé ôþñá ìéóüëïãá êáé õðåêöõãÝò . Ìáò èåùñïýí çëßèéïõò ; Ìáò áãáðïýí ôüóï êáé äåí èÝëïõí íá ìáò ðëçãþóïõí Þ öïâïýíôáé üôé èá ìáò Ýëèåé íôáìðëÜò áí ôï ìÜèïõìå ìéá êé Ýîù ; Ôï øÝììá óôçí ðïëéôéêÞ åßíáé üôé êáé ôï óêüñäï óôçí óêïñäáëéÜ . Áëëá õðÜñ÷åé êáé êÜðïéï üñéï. ¼÷é üìùò ãéá ôïõò äéêïýò ìáò. . ¹äç áðü ôï 1989 ìå ìéóüëïãá ðÜëé ìáò åßðáí üôé äåí õðÞñ÷áí ëåöôÜ ãéá ìéóèïýò êáé óõíôÜîåéò. Ùò åê èáýìáôïò üìùò ìå ôéò åðüìåíåò ìïíïêïììáôéêÝò êõâåñíÞóåéò ü÷é ìüíï âñÝèçêáí áëëÜ ìáò äßíáíå êáé áõîÞóåéò ! Ôþñá êáôáëÜâáìå üôé Ýðáéñíáí äÜíåéá ìå áíôÜëëáãìá øÞöïõò þóôå íá êõâåñíïýí êáé íá ìáò ôá îáíáðáßñíïõí ! Åñ÷åôáé ôþñá ëïéðüí ï ê. ÐÜãêáëïò íá ìáò ðåß üôé «ìáæß ôá öÜãáìå» íïìßæïíôáò üôé åëáöñýíåé ôçí èÝóç ôïõ ðïëéôéêïý óõóôÞìáôïò. ËÜèïò ! Ôçí åðéâáñýíåé áêüìá ðåñéóóüôåñï . Ãéáôß ôüóá ÷ñüíéá áíôß íá ìáò ðïõí ôçí áëÞèåéá êáé íá êñáôÞóïõí áõóôçñÞ äçìïóéïíïìéêÞ ðïëéôéêÞ áõôïß îåóÜëùóáí . ¼÷é ê. ÐÜãêáëå åßóôå õðüëïãïò ìáæß ìå ôïõò Üëëïõò Ýíáíôé ôçò Éóôïñßáò üðùò åßóôå ðñïóùðéêÜ ìå ôçí óôÜóç óáò óôçí õðüèåóç ÏôóáëÜí êáé Éìßùí . ¼óï ðåñíÜ ï êáéñüò êáé Ýñ÷ïíôáé íÝá óôïé÷åßá óôçí åðéöÜíåéá èá ôñßâïõìå ôá ìÜôéá ìáò . Ãéáôß äåí ìðïñïýí íá åîçãçèïýí ïé åíÝñãåéåò ôùí êõâåñíþíôùí ìå ôéò ôñÝ÷ïõóåò ðïëéôéêÝò ðåðïéèÞóåéò. ÊÜðïôå ï Íßêïò ÄÞìïõ åß÷å ãñÜøåé óôï « Ç äõóôõ÷ßá ôïõ íá åßóáé ¸ëëçíáò» åííïþíôáò ôïí ÷áñéóìáôéêü ÁíäñÝá : « Ëáüò êáé çãÝôçò áëëçëïáðïíÝìïõí ôá åýóçìá ôçò áíåõèõíüôçôáò». ÓÞìåñá ôé èá Ýãñáöå üôé óõíáãùíéæüìáóôå óå áðýèìåíç âëáêåßá ; Êáé ãéáôß íá ôï êñýøïõìå Üëëùóôå , åßìáóôå óõíõðåýèõíïé ãéáôß ôïõò øçößæáìå êáé ôïõò áíå÷üìáóôå ôüóá ÷ñüíéá. Ôþñá èá ðåßôå üôé äåí åß÷áìå êáé ðïëëÝò åðéëïãÝò . Êáé ðÜëé üìùò Ýóôù êé Ýôóé äåí óôÝëíïõìå ôïõò êáëýôåñïõ óôçí âïõëÞ. ÊÜðïôå óå ìéá åðáñ÷éáêÞ ðüëç Ýíáò åéóáããåëÝáò áãùíéæüôáí íá êëåßóåé ìÝóá Ýíá ðáíïýñãï ÄÞìáñ÷ï ðïõ üëï üìùò îÝöåõãå áöïý ôïí âïçèïýóå ôï íïìïèåôéêü ðëáßóéï . Ï åéóáããåëÝáò åß÷å äéáêçñýîåé üôé ç ðüëç Ýðñåðå íá ãëõôþóåé áðü ôá íý÷éá ôïõ ðáìðüíçñïõ ÄçìÜñ÷ïõ ãéá íá äåé Üóðñç ìÝñá. Îáíáãßíïíôáé åêëïãÝò êáé öõóéêÜ îáíáåêëÝãåôáé ï äéêüò ìáò ! Ìéá êáé äõï ôç Üëëç ìÝñá ðáñïõóéÜæåôáé óôïí åéóáããåëÝá êáé ìå óôüìöï áíáããÝëåé : - Ï ëáüò ïìßëçóå ! ÈÝëåôå ôçí áðÜíôçóç ôïõ äéêáóôéêïý ; - Åéò ôïéïýôïí ëáüí ôïéïýôïé Üñ÷ïíôåò áñìüæïõí !!! Ï ÐÁÑÏÉÌÉÁÓ (Ê.Ä)

ÓôÝãáóç ôïõ ÉÊÁ ÊïæÜíçò ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÇÓ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÔÏÕ ÅÑÃÁÔÉÊÏÕ ÊÅÍÔÑÏÕ ÊÏÆÁÍÇÓ ÌÅ ÔÏÍ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇ ÔÏÕ ÉÊÁ ÊÏÆÁÍÇÓ Ôï Ðñïåäñåßï ôïõ Åñãáôéêïý ÊÝíôñïõ Í. ÊïæÜíçò, óõíáíôÞèçêå ìå ôïí Ä/íôÞ ôùí Éáôñåßùí ôïõ É.Ê.Á ÁãÜðéï Ãáâñéçëßäç êáé óõæÞôçóáí ôï ìåãÜëï ðñüâëçìá ôçò óôÝãáóçò ôùí õðçñåóéþí õãåßáò ôïõ É.Ê.Á.Ôï êôßñéï ôïõ É.Ê.Á äåí êáëýðôåé ðëÝïí ôéò áíÜãêåò ôùí áóöáëéóìÝíùí êáé ôïõ éáôñéêïý ðñïóùðéêïý. Áðü 1/09/2011 èá éó÷ýóåé ï Åèíéêüò Ïñãáíéóìüò Ðáñï÷Þò Õðçñåóéþí Õãåßáò êáé èá óôåãáóôïýí åðéðëÝïí ïé ãéáôñïß ôïõ ÏÃÁ, ôïõ ÏÐÁÄ êáé ôïõ ÏÁÅÅ. Ç êáôÜóôáóç ðïõ èá äéáìïñöùèåß èá åßíáé áðåëðéóôéêÞ. ÊïéíÞ ìáò áðüöáóç åßíáé íá åðéôá÷õíèïýí ïé äéáäéêáóßåò ïëïêëÞñùóçò ôçò ìåëÝôçò êáé ôçò äçìïðñÜôçóçò ôïõ êôéñéáêïý óõãêñïôÞìáôïò ôïõ É.Ê.Á óôç ÆÏÅ, ãéá íá ëõèåß ïñéóôéêÜ ôï ðñüâëçìá ôçò óôÝãáóçò ôùí Éáôñéêþí Õðçñåóéþí êáé ôïõ íÝïõ öïñÝá Å.Ï.Ð.Õ.Õ., åðéóçìáßíåé ç äéïßêçóç ôïõ Åñãáôéêïý ÊÝíôïõ ÊïæÜíçò êáé ðñïóèÝôåé: Ç ìåëÝôç âñßóêåôáé óôï óôÜäéï ôçò Ýãêñéóçò ôùí ó÷åäßùí óôçí Ðïëåïäïìßá ÊïæÜíçò ãéá íá åêäïèåß ç ïéêïäïìéêÞ Üäåéá êáé óôç óõíÝ÷åéá íá äçìïðñáôçèåß. Ãéá ôï óêïðü áõôü åðéóêåöôÞêáìå ôçí Ðïëåïäïìßá ÊïæÜíçò, ãéá åíçìÝñùóç. Êáëïýìå ôç Äéïßêçóç ôïõ É.Ê.Á, áëëÜ êáé ôïõò ôïðéêïýò öïñåßò (ðïëéôéêïýò êáé ìç) íá ðéÝóïõí ãéá ôçí ïëïêëÞñùóç ôïõ Ýñãïõ. Íá ôïíßóïõìå üôé ðñüêåéôáé ãéá Ýíá óýã÷ñïíï êôéñéáêü óõãêñüôçìá, ðïõ èá êáëýøåé üëåò ôéò áíÜãêåò ôùí Õðçñåóéþí Õãåßáò ôçò ðåñéï÷Þò, ôùí áóöáëéóìÝíùí, ôïõ éáôñéêïý êáé Äéïéêçôéêïý ðñïóùðéêïý.

ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ 2011

Ïìüöùíá ôï Äçìïôéêü Óõìâïýëéï Âïßïõ åíÝêñéíå ôçí åãêáôÜóôáóç õäñïóôñüâéëïõ óôï öñÜãìá Óéóáíßïõ

ÅÐÉ×ÅÉÑÇÌÁÔÉÊÏÔÇÔÁ ÔÙÍ ÍÅÙÍ ÔÏÕ ÅÐÅÍÄÕÔÉÊÏÕ ÍÏÌÏÕ 3908/2011

Ì

å ôï åéäéêü êáèåóôþò åíéó÷ýóåùí ôçò Åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò ôùí ÍÝùí åíéó÷ýïíôáé åðåíäõôéêÜ ó÷Ýäéá ðïõ áöïñïýí óôçí ßäñõóç êáé ëåéôïõñãßá ðïëý ìéêñþí êáé ìéêñþí åðé÷åéñÞóåùí óôéò ïðïßåò óõììåôÝ÷ïõí ìå ðïóïóôü Üíù ôïõ 50% öõóéêÜ ðñüóùðá ðïõ äåí Ý÷ïõí õðåñâåß ôï 40ï Ýôïò ôçò çëéêßáò ôïõò êáé áóêïýí áðïêëåéóôéêÜ ôç äéá÷åßñéóç ôùí åðé÷åéñÞóåùí áõôþí. Ãéá ôçí õðáãùãÞ ôïõò óôï åéäéêü êáèåóôþò ðñÝðåé:

* Íá ðñï÷ùñÞóïõí óôçí õëïðïßçóç åðåíäõôéêïý ó÷åäßïõ ôï ïðïßï èá ðñïôåßíïõí ðñïò áîéïëüãçóç êáé Ýíôáîç óôï êáèåóôþò åíßó÷õóçò, * Ïé åðé÷åéñÞóåéò íá Ý÷ïõí éäñõèåß ôïí ÉáíïõÜñéï ôïõ 2011 êáé åíôåýèåí Þ íá ìçí Ý÷ïõí êáôÜ ôï ÷ñüíï êáôÜèåóçò ôçò áßôçóçò õðáãùãÞò ïëïêëçñþóåé ôéò äéáäéêáóßåò ßäñõóÞò ôïõò, * Íá áðïôåëïýí åßôå áôïìéêÝò åðé÷åéñÞóåéò, ôá öõóéêÜ ðñüóùðá ôùí ïðïßùí äåí Ý÷ïõí õðåñâåß ôï ôåóóáñáêïóôü (40ï) Ýôïò ôçò çëéêßáò ôïõò, åßôå åðé÷åéñÞóåéò óôéò ïðïßåò óõììåôÝ÷ïõí öõóéêÜ ðñüóùðá ìå ðïóïóôü Üíù ôïõ 50% ôïõ åôáéñéêïý ôïõò êåöáëáßïõ, ôá ïðïßá äåí Ý÷ïõí õðåñâåß ôï 40ï Ýôïò ôçò çëéêßáò ôïõò êáé áóêïýí áðïêëåéóôéêÜ ôç äéá÷åßñéóç ôçò åôáéñßáò, êáôÝ÷ïíôáò èÝóç ÐñïÝäñïõ Äéïéêçôéêïý Óõìâïõëßïõ, Äéåõèýíïíôïò Óõìâïýëïõ, Äéá÷åéñéóôÞ Þ áíôßóôïé÷ïõ ïñãÜíïõ äéïßêçóçò ÅëÜ÷éóôï ýøïò åðÝíäõóçò * Ãéá ìéêñÝò åðé÷åéñÞóåéò, ôï ðïóü ôùí 150.000,00åõñþ * Ãéá ðïëý ìéêñÝò åðé÷åéñÞóåéò, ôï ðïóü ôùí 100.000,00åõñþ

Ïìüöùíá ôï Äçìïôéêü Óõìâïýëéï Âïúïõ áðïöÜóéóå ôçí Ýãêñéóç ôçò åãêáôÜóôáóçò õäñïóôñüâéëïõ óôï ÖñÜãìá Óéóáíßïõ êáèþò êáé ôçí äéÝëåõóç ôùí äéêôýùí ôïõ íÝïõ áñäåõôéêïý áðü ôá êôÞìáôá ôïõ Óéóáíßïõ. Ôá ðáñáðÜíù áðïôÝëåóáí ôá óçìáíôéêüôåñá èÝìáôá ôçò óõíåäñßáóçò ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ Âïúïõ, ôï áðüãåõìá ôçò ðåñáóìÝíçò ÔåôÜñôçò óôçí áßèïõóá ôïõ ðáëéïý Äçìáñ÷åßïõ ôçò ÓéÜôéóôáò. Ç

ÄÞìáñ÷ïò

Ðáíáãéþôá

Ïñöáíßäïõ ìßëçóå ãéá ôçí áíÜãêç åíßó÷õóçò ôùí ôïðéêþí êïéíùíéþí êáé óõãêåêñéìÝíá ôçí äõíáôüôçôá ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò ðïõ èá ðáñÝ÷åé ç ëåéôïõñãßá ôï õäñïóôñüâéëïõ óôï öñÜãìá ôïõ Óéóáíßïõ óõìâÜëëïíôáò Ýôóé óôçí ïéêïíïìéêüôåñç ÷ñÞóç ôùí íåñþí ôïõ öñÜãìáôïò ãéá ôçí Üñäåõóç ôùí öáóïëïêáëëéåñãåéþí óôï ÓéóÜíé. Óôï ßäéï ìÞêïò êáé ïé ôïðïèåôÞóåéò ôùí åðéêåöáëÞò ôùí ðáñáôÜîåùí ôçò áíôéðïëßôåõóçò. Ïé êýñéïé ÃéÜííçò ÆåõêëÞò, ÄçìÞôñçò Ëáìðñüðïõëïò êáé Ìé÷Üëçò ÊáñáðáôæéÜò, õðåñøÞöéóáí ôï èÝìá áíáöÝñèçêáí óôéò äõíáôüôçôåò ðïõ ðáñÝ÷åé óõíïëéêÜ ôï áñäåõôéêü Óéóáíßïõ óôçí áíÜðôõîç ôçò ðáñáãùãÞò ôïõ öáóïëéïý, åíþ óõíÝóôçóáí ôáõôü÷ñïíá óôç ÄçìïôéêÞ Áñ÷Þ íá åëÝã÷åé ôïõò

ðñïûðïëïãéóìïýò ôùí äéáöüñùí Ýñãùí ôïõ ÄÞìïõ þóôå íá ìçí åßíáé «ðáñáöïõóêùìÝíïé». ÓçìáíôéêÞ åðßóçò Þôáí ç ôïðïèÝôçóç ôïõ Ðáíáãéþôç ÐåñðåñÞ ï ïðïßïò êáôáèÝôïíôáò êáé ôçí åìðåéñßá ùò ðñüåäñïò ôïõ ÔÏÅ Êáëïíåñßïõ Åñáôýñáò åðéóÞìáíå ôï óçìáíôéêü üöåëïò ðïõ èá ðñïóöÝñåé ç ðáñáãùãÞ çëåêôñéêïý ñåýìáôïò óôïõò ðáñáãùãïýò ôïõ Óéóáíßïõ áöïý èá éóïóêåëßæïíôáé ôá Ýîïäá êáôáíÜëùóçò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò ôïõ áñäåõôéêïý äéêôýïõ. Íá åðéóçìÜíïõìå üôé ï ðñïûðïëïãéóìüò ôïõ êüóôïõò åãêáôÜóôáóçò ôïõ õäñïóôñüâéëïõ áíÝñ÷åôáé óôéò 500.000 åõñþ åíþ ìå ôçí ìåôáóêåõÞ êáé ëåéôïõñãßá ôïõ íÝïõ õäñåõôéêïý äéêôýïõ èá õäñåýïíôáé 2.000 óôñÝììáôá óôïí êÜìðï ôïõ Óéóáíßïõ.

ÄÜíåéï 310 åêáô. åõñþ óôç ÄÅÇ áðü ôçí ÅõñùðáúêÞ ÔñÜðåæá Åðåíäýóåùí Óôçí õðïãñáöÞ äáíåéáêÞò óýìâáóçò 310 åêáô. åõñþ ðñï÷þñçóáí ÷èåò, ÐÝìðôç, ç ÅõñùðáúêÞ ÔñÜðåæá Åðåíäýóåùí (ÅÔÅð) êáé ç ÄÅÇ, ãéá ôçí åíßó÷õóç ôçò åíåñãåéáêÞò áóöÜëåéáò êáé áðüäïóçò óôçí ÅëëÜäá. Ç ÷ñçìáôïäüôçóç ÷ïñçãåßôáé ãéá åðåíäýóåéò óå õðåñóýã÷ñïíåò êáé öéëéêÝò ðñïò ôï ðåñéâÜëëïí åãêáôáóôÜóåéò ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò êáé ãéá ôçí åíßó÷õóç, åðÝêôáóç êáé âåëôßùóç ôçò áðüäïóçò ôùí äéêôýùí ìåôáöïñÜò êáé äéáíïìÞò çëåêôñéóìïý óôï óýíïëï ôçò ÷þñáò. Áðü ôç ÷ñçìáôïäüôçóç ôçò ÅÔÅð, 150 åêáô. åõñþ ðñïïñßæïíôáé ãéá ôç íÝá ìïíÜäá çëåêôñïðáñáãùãÞò óõíäõáóìÝíïõ êýêëïõ ìå êáýóéìï öõóéêü áÝñéï óôç Ìåãáëüðïëç, êáé 160 åêáô. åõñþ ãéá ôçí åðÝêôáóç êáé åíßó÷õóç ôùí åëëçíéêþí äéêôýùí ìåôáöïñÜò êáé äéáíïìÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò, óå üëï ôï öÜóìá, áðü ôçí õøçëÞ ôÜóç ôùí 400kV Ýùò ôç ÷áìçëÞ ôÜóç.

ÄáðÜíåò ðïõ åíéó÷ýïíôáé Óôï åéäéêü êáèåóôþò ôçò Åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò ôùí ÍÝùí äåí åíéó÷ýïíôáé ïé äáðÜíåò ðáãßùí ôçò åðÝíäõóçò. Åíéó÷ýïíôáé ïé äáðÜíåò ðïõ áöïñïýí: 1. ôçí ßäñõóç, ïñãÜíùóç êáé ëåéôïõñãßá ôçò åðé÷åßñçóçò, êáé åéäéêüôåñá: * áìïéâÝò ãéá íïìéêÝò õðçñåóßåò êáé õðçñåóßåò äéïéêçôéêÞò õðïóôÞñéîçò êáé ðáñï÷Þò óõìâïõëþí ðïõ Ý÷ïõí Üìåóç ó÷Ýóç ìå ôç äçìéïõñãßá ôçò åðé÷åßñçóçò, ìÝ÷ñé ðïóïóôïý 10% ôïõ êüóôïõò ôïõ åðåíäõôéêïý ó÷åäßïõ êáé Ýùò ôïõ ðïóïý ôùí 30.000 åõñþ * ôüêïõò åîùôåñéêÞ ÷ñçìáôïäüôçóçò ìå åðéôüêéï ðïõ äåí õðåñâáßíåé ôï åðéôüêéï áíáöïñÜò, * ìßóèùóç åãêáôáóôÜóåùí êáé åîïðëéóìïý ðáñáãùãÞò êáé ÷ñçóéìïðïßçóç ôå÷íïëïãéêþí õðïäïìþí ðïõ äçìéïõñãïýíôáé ìå åèíéêÞ êáé êïéíïôéêÞ ÷ñçìáôïäüôçóç (üðùò óå ðåñßðôùóç åãêáôÜóôáóçò åíôüò Ôå÷íïëïãéêþí ÐÜñêùí, Æùíþí Êáéíïôïìßáò êëð), * åíÝñãåéá, ýäñåõóç êáé èÝñìáíóç, êáèþò êáé äéïéêçôéêÝò åðéâáñýíóåéò êáé öüñïõò ðñïò ôï Äçìüóéï êáé ôïí åõñýôåñï äçìüóéï ôïìÝá (åêôüò ôïõ ÖÐÁ êáé ôùí åôáéñéêþí öüñùí), üðùò äçìïôéêÜ ôÝëç êëð, * ìéóèïäïóßá âÜóåé óõìâÜóåùí åîáñôçìÝíçò åñãáóßáò, üðïõ ðåñéëáìâÜíïíôáé êáé ïé åéóöïñÝò êïéíùíéêÞò áóöÜëéóçò, ìå ôçí ðñïûðüèåóç üôé ãéá áõôÝò äåí Ý÷ïõí äïèåß Üëëïõ åßäïõò åíéó÷ýóåéò 2. äáðÜíåò ÷ñçìáôïäïôéêÞò ìßóèùóçò åãêáôáóôÜóåùí êáé åîïðëéóìïý ðáñáãùãÞò * ïé êáôáâáëëüìåíåò äüóåéò ÷ñçìáôïäïôéêÞò ìßóèùóçò êôçñéáêþí êáé ëïéðþí åãêáôáóôÜóåùí êáé åîïðëéóìïý ðáñáãùãÞò. Ç åíßó÷õóç ôùí ðáñáðÜíù äáðáíþí áöïñÜ óôá 5 ðñþôá ÷ñüíéá ìåôÜ ôçí ßäñõóç ôçò åðé÷åßñçóçò êáé ìåôÜ ôçí õðïâïëÞ ôçò áßôçóçò õðáãùãÞò óôçí áñìüäéá õðçñåóßá ÐïóïóôÜ åíßó÷õóçò ðïõ ÷ïñçãïýíôáé Ãéá ôçí ÐåñéöÝñåéá ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ïñßæåôáé ðïóïóôü åíßó÷õóçò 35% ãéá ôá ôñßá ðñþôá Ýôç ìåôÜ ôçí ßäñõóç ôçò åðé÷åßñçóçò êáé 25% ãéá ôá äýï åðüìåíá. Óõíïëéêü ðïóü êñáôéêÞò åíßó÷õóçò óôç äéÜñêåéá ôçò 5åôßáò

Ôá ó÷åôéêÜ ìå ôç ÷ñçìáôïäüôçóç Ýããñáöá õðåãñÜöçóáí óôï ãñáöåßï ôçò ÅÔÅð óôçí ÁèÞíá áðü ôïí Áíôéðñüåäñï ôçò ÅÔÅð ê. Ðëïýôáñ÷ï ÓáêåëëÜñç êáé áðü ôïí Ðñüåäñï êáé Äéåõèýíïíôá Óýìâïõëï ôçò ÄÅÇ, ê. Áñèïýñï Æåñâü. Ï ê. Ðëïýôáñ÷ïò ÓáêåëëÜñçò, Áíôéðñüåäñïò ôçò ÅÔÅð áñìüäéïò, ìåôáîý Üëëùí, ãéá ôéò ÷ñçìáôïäïôéêÝò äñáóôçñéüôçôåò ôçò ÔñÜðåæáò óôçí ÅëëÜäá êáé ãéá ôá åíåñãåéáêÜ èÝìáôá, äÞëùóå ôá åîÞò: «Ç ÷ñçìáôïäüôçóç ðïõ õðïãñÜöïõìå óÞìåñá ãéá åðåíäýóåéò ðïõ óõìâÜëëïõí óôçí áíôéìåôþðéóç ôçò êëéìáôéêÞò áëëáãÞò áðïôåëåß óçìáíôéêü âÞìá óôçí ðñïóðÜèåéá ãéá ôçí ðñïþèçóç áåéöüñïõ áíÜðôõîçò. "Oé ÷ñçìáôïäïôÞóåéò ôçò ÅÔÅð ãéá ôçí åíßó÷õóç ôçò åíåñãåéáêÞò áóöÜëåéáò êáé áðüäïóçò óôçí ÅëëÜäá óõíÜäïõí ðëÞñùò ìå ôï

"Ó÷Ýäéï äñÜóçò ãéá ôçí åíåñãåéáêÞ áóöÜëåéá êáé áëëçëåããýç" êáé ìå ôéò ðñïôåñáéüôçôåò ðïõ Ý÷åé êáèïñßóåé ôï Óõìâïýëéï ECOFIN. ×Üñç óôçí êáëÞ óõíåñãáóßá ìáò ìå ôçí ÄÅÇ, ç ïðïßá äéáñêåß åðß 48 ÷ñüíéá, Ý÷ïõìå ðñïóöÝñåé óçìáíôéêÞ óôÞñéîç óå Ýñãá ðáñáãùãÞò êáé ìåôáöïñÜò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò óôçí ÅëëÜäá». Ï Ðñüåäñïò êáé Äéåõèýíùí Óýìâïõëïò ôçò ÄÅÇ, ê. Áñèïýñïò Æåñâüò, äÞëùóå: «Óôï íÝï ðåñéâÜëëïí ðïõ äéáìïñöþíåôáé óÞìåñá, ç ÄÅÇ ìåôáìïñöþíåôáé äõíáìéêÜ óå ìéá íÝá åðé÷åßñçóç, ìå ðïëëáðëïýò óôü÷ïõò: áöåíüò, ôç óôÞñéîç ôùí óôñáôçãéêþí åðéëïãþí ðïõ áöïñïýí ôçí áóöÜëåéá ôïõ åíåñãåéáêïý åöïäéáóìïý êáé ôçí áîéïðéóôßá ôùí óõóôçìÜôùí, êáé, áöåôÝñïõ, ôç äéáôÞñçóç ôïõ áíôáãùíéóôéêïý ôçò ðëåïíåêôÞìáôïò óå ìéá áðåëåõèåñùìÝíç áãïñÜ, ìÝóù åíüò åêôåôáìÝíïõ ðñïãñÜììáôïò ðåñéâáëëïíôéêþí åðåíäýóåùí. »Åðß 48 ÷ñüíéá ç ÅõñùðáúêÞ ÔñÜðåæá Åðåíäýóåùí Þôáí êáé ðáñáìÝíåé óôñáôçãéêüò ÷ñçìáôïäïôéêüò åôáßñïò ìáò. Ç óõíåñãáóßá áõôÞ åðåêôåßíåôáé óÞìåñá óôçí õðïóôÞñéîç ôùí íÝùí óôñáôçãéêþí ðñïôåñáéïôÞôùí ôçò ÄÅÇ, ç ïðïßá ðñïâëÝðåé ôç äçìéïõñãßá íÝùí èåñìïçëåêôñéêþí óôáèìþí ãéá ôçí áíôéêáôÜóôáóç ðáëáéþí êáé ìç áðïäïôéêþí ìïíÜäùí, êáèþò êáé Ýíá ðñüãñáììá åðåíäýóåùí ãéá ôçí åðÝêôáóç êáé áíáâÜèìéóç äéêôýùí».

Ôï óõíïëéêü ýøïò ôçò åðé÷ïñÞãçóçò óôçí 5åôßá äåí ìðïñåß íá õðåñâáßíåé ôï 100% ôïõ êüóôïõò ôïõ åðåíäõôéêïý ó÷åäßïõ ðïõ õðïâëÞèçêå ðñïò õðáãùãÞ óôï Åéäéêü Êáèåóôþò ôçò Åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò ôùí ÍÝùí. ÄõíçôéêÜ, ôï óõíïëéêü ðïóü ôçò åðé÷ïñÞãçóçò ìðïñåß íá áíÝëèåé ìÝ÷ñé ôï ðïóü ôïõ 1.000.000åõñþ óôçí ðåñßðôùóç ÷ñÞóçò ÷ñçìáôïäïôéêÞò ìßóèùóçò, åíþ óôçí ðåñßðôùóç ìç ÷ñÞóçò ÷ñçìáôïäïôéêÞò ìßóèùóçò ìðïñåß íá áíÝëèåé ìÝ÷ñé ôéò 500.000åõñþ. ÊÜëõøç äáðáíþí ôïõ åðåíäõôéêïý ó÷åäßïõ Ïé äáðÜíåò ôïõ åðåíäõôéêïý ó÷åäßïõ ìðïñïýí íá êáëõöèïýí * ìå ßäéá êåöÜëáéá, * ìå óõììåôï÷Þ óå Üëëï êáèåóôþò êñáôéêþí åíéó÷ýóåùí (åßôå óôïí Åðåíäõôéêü Íüìï åßôå óå Üëëï ðñüãñáììá, ð.÷. ÅÓÐÁ * ìå ÷áìçëüôïêï äÜíåéï ìÝóù ôïõ ÅÔÅÁÍ êáé ôïõ Ôáìåßïõ Åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò Çìåñïìçíßåò õðïâïëÞò ôùí åðåíäõôéêþí ó÷åäßùí Ïé áéôÞóåéò ãéá ôçí õðáãùãÞ ôùí åðåíäõôéêþí ó÷åäßùí óôï åéäéêü êáèåóôþò ôçò Åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò ôùí ÍÝùí õðïâÜëëïíôáé, ãéá ôï Ýôïò 2011, áðü 1 Éïõëßïõ Ýùò 31 Áõãïýóôïõ 2011

MATESION ÓÕÌÂÏÕËÏÉ ÌÇ×ÁÍÉÊÏÉ


ÈÁÑÑÏÓ

"

ÊÏÆÁÍÇ

ÈÝëåé Þ äåí èÝëåé ç Åõñþðç íá óùèåß; Ôïõ Ãéþñãïõ ÊáéóÜñéïõ

Á

ðü ôüôå ðïõ Ýãéíå ç ðñþôç áíáöïñÜ óôçí åðéëïãÞ ôïõ åõñùïìïëüãïõ óáí ìéá åðéëïãÞ åðßëõóçò ôïõ ðñïâëÞìáôïò ôçò ÅëëÜäáò, Üðáíôåò óôçí ÅëëÜäá æçôùêñáõãÜæïõí üôé áõôü èá ìáò óþóåé. Íá ôïíßóù üìùò üôé, áðëÜ åêäßäïíôáò ÷ñÝïò óå Ýíá êïéíü åõñùðáúêü ïìüëïãï äåí èá ìáò óþóåé (üðùò ðéóôåýïõí ïñéóìÝíïé). Äéüôé áêüìá êáé áí ìåéùèåß ôï êüóôïò äáíåéóìïý ôçò ÅëëÜäáò êáôÜ 2,5 ìïíÜäåò áðü Ýíá ôÝôïéï åã÷åßñçìá (ðïõ åêôéìþ üôé áêüìá êáé áõôü åßíáé õðåñâïëéêü), äåí åßíáé ç ëýóç, êáèþò áõôÞ ç åðéëïãÞ äåí èá ìáò êÜíåé âéþóéìïõò. Ôïýôï äéüôé áðëÜ ôï ðñüâëçìá ôçò ÅëëÜäáò äåí åßíáé ôï åðéôüêéï (Üó÷åôá áí ôï 5% åßíáé áðü ôá ìåãáëýôåñá åðéôüêéá óôç æþíç), áëëÜ ôï ãåãïíüò üôé Ý÷ïõìå ðïëý ÷ñÝïò êáé ðáñÜëëçëá äåí åßìáóôå áñêåôÜ áíôáãùíéóôéêïß. Íáé ìåí ìåéþíïíôáò ôï åðéôüêéï èá âïçèÞóåé ôçí êáôÜóôáóç, áëëÜ ü÷é óå ôÝôïéï âáèìü ðïõ íá ìáò êÜíåé ìáêñïðñüèåóìá âéþóéìïõò (ãéá ôï èÝìá ôçò áíôáãùíéóôéêüôçôáò Ý÷ïõìå ðåé ðïëëÝò öïñÝò üôé åßíáé Üó÷åôï ìå ôá ôùñéíÜ ôáìåéáêÜ ðñïâëÞìáôá êáé áðáéôåß Üëëïõò ÷åéñéóìïýò, ðïõ äåí âëÝðù íá õëïðïéïýíôáé). Ï ìüíïò ôñüðïò ðïõ Ýíá åõñùïìüëïãï ìðïñåß íá êáôáóôåß ëýóç ãéá ôçí ÅëëÜäá, åßíáé áí ç Åõñþðç óáí åíéáßá ïíôüôçôá, áðïöáóßóåé íá ðÜñåé ðÜíù ôçò ôçí ðëåéïøçößá ôïõ åëëçíéêïý ÷ñÝïõò, áðáëëÜóóïíôáò ôçí ÅëëÜäá áðü ôï 65% áõôïý, Ýôóé þóôå íá ìðïñïýìå íá åîõðçñåôÞóïõìå ôï õðüëïéðï. Ìüíï õðü áõôü ôï ðëáßóéï óêÝøçò Ý÷åé íüçìá Ýíá åõñùïìüëïãï ãéá ôçí ÅëëÜäá. ¸÷åé ãßíåé áíáöïñÜ áõôÝò ôéò ìÝñåò óå äéÜöïñá blogs üôé áêñéâþò áõôü Ýãéíå ðñéí ðïëëÜ ÷ñüíéá óôéò ÇÐÁ, üôáí Ýêáíå ôá ðñþôá ôçò âÞìáôá óáí åèíéêÞ ïíôüôçôá. ÏñéóìÝíåò ðïëéôåßåò åß÷áí ðôù÷åýóåé êáé ç ïìïóðïíäéáêÞ êõâÝñíçóç ðÞñå ðÜíù ôçò Ýíá ðïóïóôü ôïõ ÷ñÝïò ôùí ðïëéôåéþí êáé Ýôóé ìðüñåóáí íá ëýóïõí ôï ôüôå èÝìá ôïõ ÷ñÝïõò. Ôï åñþôçìá üìùò åßíáé áí ç Åõñþðç åðéäéþêåé íá ïìïãåíïðïéçèåß ðåñéóóüôåñï êáé áí Ýíá ó÷Ýäéï óáí ôï ðáñáðÜíù åßíáé óôá õðüøçí ôùí åõñùðáúêþí êõâåñíÞóåùí êáé ðïëéôéêþí çãåóéþí; Ãéá ÷Üñç ôçò êïõâÝíôáò, áò õðïèÝóïõìå üôé ïé ðáñáðÜíù óôü÷ïé áðïôåëïýí êïéíü óôü÷ï ôùí åõñùðáúêþí ÷ùñþí, ìå áðþôåñï óôü÷ï íá äçìéïõñãçèåß Ýíá ðáíåõñùðáúêü ïìüëïãï ìå óêïðü íá ìáò áðáëëÜîåé áðü Ýíá ìåãÜëï ìÝñïò ôïõ ÷ñÝïõò ìáò. Ãéá íá ìðïñåß íá ãßíåé êÜôé ôÝôïéï üìùò, áðáéôåßôáé ç Åõñþðç íá ïìïãåíïðïéçèåß ðïëéôéêÜ êáé èåóìéêÜ. Áðáéôåßôáé Ýíá õðïõñãåßï ïéêïíïìéêþí ôï ïðïßï èá Ý÷åé ôç äõíáôüôçôá íá åðéâÜëåé öüñïõò áíÜ ôçí åõñùðáúêÞ ïéêïõìÝíç êáé íá åßíáé ç áñìüäéá áñ÷Þ ðïõ íá ìðïñåß íá åããõçèåß áõôü ôï ÷ñÝïò. Áõôü ìå ôç óåéñÜ ôïõ óõíåðÜãåôáé üôé ç Åõñþðç èá ðñÝðåé íá ãßíåé ðåñéóóüôåñï óáí ôéò ÇÐÁ, ðáñÜ ìéá ÷áëáñÞ íïìéóìáôéêÞ Ýíùóç ðïõ åßíáé óÞìåñá. ÕðÜñ÷åé üìùò êÜðïéïò óÞìåñá óôçí Åõñþðç ðïõ ôï èÝëåé áõôü; ÐñïóùðéêÜ, äåí Ý÷ù êÜðïéï äåßãìá ãñáöÞò áðü ôéò ðïëéôéêÝò çãåóßåò óôçí Åõñþðç üôé åíäéáöÝñïíôáé Þ õðÜñ÷åé üñåîç ç Åõñþðç íá äÝóåé ðïëéôéêÜ óáí ôéò ÇÐÁ. Äåí Ý÷ù áêïýóåé êáíÝíáí íá èÝëåé íá äþóåé öïñïëïãéêÝò áñìïäéüôçôåò óå êÜðïéá êåíôñéêÞ åõñùðáúêÞ áñ÷Þ. Äåí Ý÷ù äéáâÜóåé ðïõèåíÜ üôé õðÜñ÷åé åíäéáöÝñïí íá äçìéïõñãçèåß ìéá ïìïóðïíäéáêÞ áóôõíïìßá ôýðïõ FBI, åíéáßïò óôñáôüò, ïìïóðïíäéáêÜ äéêáóôÞñéá, åõñùðáúêÞ åðéôñïðÞ êåöáëáéáãïñÜò, åõñùðáúêÞ áñ÷Þ äçìïóßùí Ýñãùí êáé ðÜñá ðïëëÜ Üëëá ôá ðïéá èá ìðïñïýóáí íá ÷áñáêôçñßóïõí ôçí Åõñþðç Ýíá åíéáßï êñÜôïò. Áíô´ áõôïý âëÝðù äåßãìáôá ãéá áêñéâþò ôï áíôßèåôï. ÌÜñêá êáé ëéñÝôåò Ý÷ïõí áñ÷ßóåé êáé åðáíáêõêëïöïñïýí óå ïñéóìÝíå ðåñéï÷Ýò ôçò Åõñþðçò. Óôçí ÅëëÜäá Ý÷ïõìå äéÜöïñá ðåéñáìáôéêÜ çëåêôñïíéêÜ íïìßóìáôá óáí ôï üâïëï. Ïé ¸ëëçíåò êáôçãïñïýí ôçí Åõñþðç ãéá üëá ôá äåéíÜ êáé Ýíá ðïóïóôü èÝëåé íá âãïýìå áðü ôçí ÅÅ. Óôç Ãåñìáíßá õðÜñ÷ïõí áíÜëïãåò óêÝøåéò áðü Ýíá ìÝñïò ôïõ ðëçèõóìïý êáé ðïëëïß áíáëõôÝò áíáöÝñïõí üôé ßóùò ïé Ãåñìáíïß öýãïõí êáé ãõñßóïõí óôï ìÜñêï êáé áöÞóïõí ôïõò õðüëïéðïõò ìå ôá åõñþ. Äåí âëÝðù äçëáäÞ äåßãìáôá ãñáöÞò üôé ç Åõñþðç èÝëåé êáé åßíáé Ýôïéìç ãéá ôï åðüìåíï âÞìá, ðïõ åßíáé áõôü ìéáò ðéï ðïëéôéêÜ åíïðïéçìÝíçò Åõñþðçò. Ìðïñåß ðñÜãìáôé íá ãßíåé óôï ìÝëëïí –óôá åðüìåíá 50 ÷ñüíéá áò ðïýìå– áëëÜ åìåßò äåí Ý÷ïõìå ôçí ðïëõôÝëåéá ôïõ ÷ñüíïõ ãéá íá ðåñéìÝíïõìå. Åðßóçò êÜôé áêüìá. Áêüìá êáé áí öôéÜîïõí Ýíá ôå÷íçôü ðáíåõñùðáúêü ïìüëïãï, äåí íïìßæù íá ìðïñåß íá óôáèåß óôçí áãïñÜ ìå åðéôõ÷ßá áí äåí ãßíïõí ôá ðáñáðÜíù âÞìáôá ôçò ðïëéôéêÞò åíïðïßçóçò. Ôï íá öôéá÷ôåß Ýíá ïìüëïãï ðïõ íá Ý÷åé ôéò åããõÞóåéò ôùí ÷ùñþí - ìåëþí êáé íá ìïéÜæåé ðåñéóóüôåñï óáí Ýíá ðïëýðëïêï ðáñÜãùãï ÷ñåüãñáöï áðü ôçí Wall Street ðáñÜ óáí Ýíá plain vanilla ïìüëïãï ðïõ üëïé ãíùñßæïõìå, áìöéâÜëù üôé èá óôáèåß ìå åðéôõ÷ßá. Åðßóçò áìöéâÜëù áí èá èåëÞóåé êÜðïéá ÷þñá íá äþóåé áõôÝò ôéò åããõÞóåéò üðùò åßíáé ç êáôÜóôáóç óÞìåñá. ºóùò ìåôÜ áðü ìéá ìåãÜëç äéáãñáöÞ ÷ñÝïõò íá õðÜñ÷åé ðïëéôéêÞ âïýëçóç, áëëÜ óÞìåñá ùò Ý÷åé ç êáôÜóôáóç, äåí íïìßæù. Äéüôé áðëÜ ôá êñÜôç ðïõ èá âÜëïõí ôçí õðïãñáöÞ ôïõò óå Ýíá ôÝôïéï ïìüëïãï îÝñïõí ðïëý êáëÜ üôé áñãÜ Þ ãñÞãïñá èá êëçèïýí íá ðëçñþóïõí ôï ôßìçìá ôïõ åããõçôÞ. Óôï ìåôáîý üìùò, ôá spreads ôùí ðåñéöåñåéáêþí ïéêïíïìéþí áíåâáßíïõí åðéêßíäõíá ôïí ôåëåõôáßï êáéñü êáé ç åõñùðáúêÞ êáõôÞ ðáôÜôá ðïõ ïíïìÜæåôáé Éôáëßá ßóùò íá åßíáé ç åðüìåíç óôç ëßóôá ôùí ÷ùñþí ðïõ èá ðáñïõóéÜóïõí ðñüâëçìá. Êáé óå áíôßèåóç ìå ôçí ÅëëÜäá, ôçí Éñëáíäßá êáé ôçí Ðïñôïãáëßá, ôï ðñüâëçìá ÷ñÝïõò ôçò Éôáëßáò (áí åîåëé÷ôåß óáí ôçí ÅëëÜäá) äåí èá åßíáé ðëÝïí ôïõ ÷åñéïý ôçò Åõñþðçò. Ëýóåéò õðÜñ÷ïõí, áëëÜ äåí åßíáé óôá ðëáßóéá áõôþí ðïõ óõæçôéïýíôáé. Ìéá ëýóç åßíáé íá ôáêôïðïéÞóåé êÜèå ÷þñá ôá ôïõ ïßêïõ ôçò óôá ðëáßóéá ôçò åêÜóôïôå ðåñéöåñåéáêÞò êåíôñéêÞò ôñÜðåæáò (äéáâÜóôå: Ìéá ïëïêëçñùìÝíç ðñüôáóç ãéá ôï åëëçíéêü áäéÝîïäï) êáé ìéá Üëëç ëýóç åßíáé íá õðÜñîåé óõìöùíßá óå ìåãÜëåò äéáêñáôéêÝò äéáãñáöÝò ÷ñÝïõò êáé ôÝëïò áõôÞ ôïõ åõñùïìïëüãïõ (üðùò üìùò ôçí ðåñéÝãñáøá êáé ü÷é üðùò áêïýìå). Óå üëåò ôéò ðåñéðôþóåéò, ç ðßåóç èá åêäçëùèåß óôçí áîßá ôïõ åõñþ êáé ü÷é óôïõò ðñïûðïëïãéóìïýò ôùí êñáôþí ìåëþí. Óáò Ý÷ù ðåé üôé áõôÞ ç êñßóç ìðïñåß íá åðéëõèåß ìüíï ìå ôç äçìéïõñãéêÞ ëïãéóôéêÞ ðïõ ìüíï ìéá êåíôñéêÞ ôñÜðåæá ìðïñåß íá ôï êÜíåé. ÕðÜñ÷åé üìùò ðïëéôéêÞ âïýëçóç ãéá êÜôé ôÝôïéï óôçí Åõñþðç; ÕðÜñ÷åé ðïëéôéêÞ âïýëçóç ãéá íá ïìïãåíïðïéçèåß ç Åõñþðç óå Ýíá åíéáßï êñÜôïò; ÕðÜñ÷åé ðïëéôéêÞ âïýëçóç ãéá ôç ÷ñÞóç äçìéïõñãéêÞò ëïãéóôÞò ìÝóù ôçò êåíôñéêÞò ôñÜðåæáò; ÅéëéêñéíÜ äåí îÝñù êáé óå êÜèå ðåñßðôùóç äåí âëÝðù äåßãìáôá ãñáöÞò ãéá ôÝôïéá üñåîç. Áõôü ðïõ åßíáé óßãïõñï, üìùò, åßíáé ðùò áêüìá êáé áí õðÜñ÷åé, ç Åõñþðç ðñÝðåé íá êÜíåé ãñÞãïñá, äéüôé ôçí ðïëõôÝëåéá ôïõ ÷ñüíïõ äåí ôçí Ý÷ïõìå ïýôå åìåßò êáé ïýôå ðïëëÝò Üëëåò åõñùðáúêÝò ïéêïíïìßåò êáé ðÜíù áðü üëá, äåí ôçí Ý÷åé ç Åõñþðç, áí èÝëåé íá ðáñáìåßíåé åíùìÝíç. (Capital.gr)

ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ 2011

Äçëþóåéò-ðñïôÜóåéò ôïõ Öþôç ÊïõâÝëç ãéá ôçí åðéëåêôéêÞ ÷ñåïêïðßá ôçò ÷þñáò,áðü ôçí ÊïæÜíç Ðåñéïäåßá óôçí ÊïæÜíç ðñáãìáôïðïßçóå ÷èåò ï ðñüåäñïò ôçò ÄçìïêñáôéêÞò ÁñéóôåñÜò, Öþôçò ÊïõâÝëçò. Óå óõíÝíôåõîÞ ôýðïõ ðïõ ðáñá÷þñçóå óôá ôïðéêÜ ÌÌÅ, áíáöÝñèçêå óôéò åõñùðáúêÝò åîåëßîåéò, óôï åíäå÷üìåíï åðéëåêôéêÞò ÷ñåïêïðßáò, óôç óôÜóç ôçò êõâÝñíçóçò, åíþ ðáñïõóßáóå êùäéêïðïéçìÝíá ôéò ðñïôÜóåéò ôïõ êüììáôïò ãéá ôçí ïéêïíïìßá êáé ôçí Ýîïäï áðü ôçí êñßóç. Ìåôáîý Üëëùí, ï ê. ÊïõâÝëçò åßðå: «Êëßìá Ýíôïíçò áíáóöÜëåéáò êáé áíçóõ÷ßáò åðéêñáôåß óôçí åëëçíéêÞ êïéíùíßá ìå ôá óåíÜñéá áíôéìåôþðéóçò ôçò êñßóçò ÷ñÝïõò. Ïé ÷åéñéóìïß ôçò êõâÝñíçóçò ãéá åèéóìü ôçò åëëçíéêÞò êïéíùíßáò óôá åíäå÷üìåíá «åðéëåêôéêÞò ÷ñåïêïðßáò» êáé «åðéëåêôéêÞò ðôþ÷åõóçò» ëåéôïõñãïýí áíåîÝëåãêôá. Ç êõâÝñíçóç ïöåßëåé íá îåêáèáñßóåé äçìüóéá ôé áêñéâþò äéåêäéêåß êáé ðñïôåßíåé. Ç ÄçìïêñáôéêÞ ÁñéóôåñÜ óôáèåñÜ ôïõò ôåëåõôáßïõò 10 ìÞíåò åðéìÝíåé üôé ãéá ôçí áíôéìåôþðéóç ôçò êñßóçò ÷ñÝïõò áðáéôåßôáé ôáõôï÷ñüíùò êáé ðáíåõñùðáúêïý ÷áñáêôÞñá ëýóç. ÊáôáèÝôïíôáò ôéò ðñïôÜóåéò ï ê. ÊïõâÝëçò ôüíéóå: Ðñïôåßíïõìå, ùò ðñùôáñ÷éêÞ äéåêäßêçóç, ôçí Ýêäïóç åõñùïìüëïãïõ . Ôç äçìéïõñãßá åíüò ìç÷áíéóìïý êïéíÞò äéá÷åßñéóçò ôïõ ÷ñÝïõò ìå ôç ìåôáöïñÜ ìÝñïõò ôïõ åëëçíéêïý ÷ñÝïõò êáé Üëëùí ðåñéöåñåéáêþí ÷ùñþí óôçí ÅõñùðáúêÞ ÊåíôñéêÞ ÔñÜðåæá. Ôçí áãïñÜ åëëçíéêþí ïìïëüãùí áðü ôç äåõôåñïãåíÞ áãïñÜ áðü ôïí ðñïóùñéíü ìç÷áíéóìü ÷ñçìáôïïéêïíïìéêÞò óôÞñéîçò.

Ôç èåôéêÞ áíáäéÜñèñùóç ôïõ óõíïëéêïý ÷ñÝïõò ôçò ÷þñáò ìå åðéìÞêõíóç ôïõ ÷ñüíïõ áðïðëçñùìÞò, ìåßùóç ôïõ åðéôïêßïõ êáé ðåñßïäï ÷Üñéôïò». ÁÐÏ ÔÉÓ ÐÑÏÔÁÓÅÉÓ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÊÇÓ ÁÑÉÓÔÅÑÁÓ ÃÉÁ ÔÇ ÄÉÅÎÏÄÏ ÁÐÏ ÔÇÍ ÊÑÉÓÇ -Åêäçìïêñáôéóìüò ôçò ëåéôïõñãßáò êáé ðëÞñç äéáöÜíåéá, ìå Ýëåã÷ï áðü áíåîÜñôçôç áñ÷Þ óôá ïéêïíïìéêÜ ôùí êïììÜôùí êáé ôçí ðåñáéôÝñù ìåßùóç ôçò êñáôéêÞò ïéêïíïìéêÞò åðé÷ïñÞãçóÞò ôïõò. -Áõóôçñüò ðåñéïñéóìüò ôçò âïõëåõôéêÞò áóõëßáò ìüíï ãéá ðñÜîåéò ðïõ áíÞêïõí óôïí ðõñÞíá ôçò ðïëéôéêÞò ëåéôïõñãßáò ôïõ âïõëåõôÞ. Ìå ôçí áõóôçñïðïßçóç ôïõ «ðüèåí Ýó÷åò» ôùí âïõëåõôþí, ôùí óõããåíéêþí ôïõò ðñïóþðùí, ôùí õðáëëÞëùí ôïõò, êáèþò êáé ôùí õðáëëÞëùí ôçò ÂïõëÞò, ìå Ýìöáóç óôï «ðüèåí». ÊáôÜñãçóç ôçò âïõëåõôéêÞò óýíôáîçò. - Ìåßùóç ôïõ ðñïóùðéêïý, ôùí åí ãÝíåé ëåéôïõñãéêþí

Ãéþñãïò Êáóðßäçò:×ùñßò åöáñìïóìÝíç Ýñåõíá ç åëëçíéêÞ ãåùñãßá äåí Ý÷åé ðñïïðôéêÞ

Ï

Õðåýèõíïò ôïõ ÔïìÝá ÐïëéôéêÞò Åõèýíçò ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò, âïõëåõôÞò Í. ÊïæÜíçò ê. Ãéþñãïò Êáóáðßäçò, ìåôÜ ôï ôÝëïò ôçò ðåñéïäåßáò ôïõ óôï Í. Çìáèßáò, óõíïäåõüìåíïò áðü ôïí ðñüåäñï ôçò ÍÏÄÅ êáé óôåëÝ÷ç ôïõ Íïìïý, Ýêáíå ôçí áêüëïõèç äÞëùóç: «Óå ìéá åðï÷Þ ðïõ ç ãíþóç áðïôåëåß ôïí ôÝôáñôï óõíôåëåóôÞ ðáñáãùãÞò óôï ãåùñãéêü ôïìÝá, óôç ÷þñá ìáò ç áëÞèåéá áõôÞ ðáñáãíùñßæåôáé ðñïêëçôéêÜ. Ôï Éíóôéôïýôï öõëëïâüëùí äÝíôñùí êáé áìðÝëïõ, ðïõ âñßóêåôáé óôçí ðåñéï÷Þ ôçò ÍÜïõóáò, äéáíýåé ôç ÷åéñüôåñç ðåñßïäï áðü éäñýóåþò ôïõ. Ôçí ßäéá óôéãìÞ êáé óôçí ßäéá ðåñéï÷Þ äñáóôçñéïðïéïýíôáé ïé êáëýôåñïé óõíåôáéñéóìïß êáé ïé êáëýôåñåò åðé÷åéñÞóåéò ãýñù áðü ôçí ðáñáãùãÞ êáé åìðïñßá ôïõ ñïäÜêéíïõ, ÷ùñßò ùóôüóï íá ùöåëïýíôáé Ýóôù êáé êáôÜ ôï åëÜ÷éóôï áðü ôï áñìüäéï ãéá ôç ó÷åôéêÞ Ýñåõíá Éíóôéôïýôï öõëëïâüëùí äÝíôñùí. Ðáñüëá áõôÜ, ç ÅëëÜäá êáôÝ÷åé óÞìåñá ôï 40% ôçò ðáãêüóìéáò áãïñÜò óôï âéïìç÷áíéêü ñïäÜêéíï êáé ìåóïýóçò ôçò êñßóçò ï êëÜäïò ôá êáôáöÝñíåé ìüíïò ôïõ ðÜñá ðïëý êáëÜ. Ç ßäéá êùëõóéåñãßá êáé áäéáöïñßá ÷áñáêôçñßæåé ôçí Ðïëéôåßá êáé ãéá ôï ñüëï ôçò Ýñåõíáò ãéá ôï êåñÜóé. Ãéá ôïí åðßóçò åîáãþãéìï áõôüí êáñðü ôï ÕðÁÁÔ Ý÷åé íá áíáíåþóåé êáé íá åìðëïõôßóåé ôïí åèíéêü êáôÜëïãï ðïéêéëéþí ìå åëëçíéêÝò ðïéêéëßåò åäþ êáé 15 ÷ñüíéá.

Ôçí ßäéá ðåñßïäï, ç êåñáóïêáëëéÝñãåéá áíáðôýóóåôáé óôç ÷þñá ìáò ìå öõôùñéáêü õëéêü êáé ìå ðïéêéëßåò ôïõ åîùôåñéêïý, ðáñüëï ðïõ óôï Éíóôéôïýôï öõëëïâüëùí óôç ÍÜïõóá 92, åëëçíéêÝò ðïéêéëßåò ðåñéìÝíïõí, åäþ êáé ÷ñüíéá, íá áîéïëïãçèïýí êáé áíáëüãùò íá ðñïùèçèïýí ãéá êáëëéÝñãåéá. Ìå ôÝôïéåò êáôáóôÜóåéò, ç åëëçíéêÞ äåíôñïêïìßá äåí ìðïñåß íá ìåãéóôïðïéÞóåé ôá ïöÝëç ãéá ôç ÷þñá. ×ùñßò åöáñìïóìÝíç Ýñåõíá ç åëëçíéêÞ ãåùñãßá äåí Ý÷åé ðñïïðôéêÞ. ×ùñßò åèíéêü óôñáôçãéêü ó÷åäéáóìü óôç ãåùñãßá, ç ÅëëÜäá äåí èá ìðïñÝóåé í’ áîéïðïéÞóåé ôá óõãêñéôéêÜ ðëåïíåêôÞìáôá óôïí áãñïôéêü ôïìÝá. Ãéá ôç Í.Ä. ç åðÝíäõóç óôçí Ýñåõíá êáé ôç ãíþóç, ðïõ ïäçãåß óôçí êáéíïôïìßá, áðïôåëåß áíáãêáßá ðñïûðüèåóç ãéá ôçí áýîçóç ôçò ðáñáãùãéêüôçôáò êáé ôçò áíôáãùíéóôéêüôçôáò ôçò åëëçíéêÞò ãåùñãßáò êáé êôçíïôñïößáò. Ç ãíþóç áõôÞ êáé ç êáéíïôïìßá èá åßíáé Ýíá áêüìá óõãêñéôéêü ðëåïíÝêôçìá ðïõ èá åíóùìáôþíåôáé óôïí åèíéêü óôñáôçãéêü ó÷åäéáóìü, ðïõ êáôáóôñþíïõìå ãéá êÜèå êëÜäï êáé êÜèå ðñïúüí ôçò åëëçíéêÞò ãåùñãßáò».

ÊëéìÜêéï åõñùâïõëåõôþí ôçò ÅðéôñïðÞò ÐåñéöåñåéáêÞò ÐïëéôéêÞò åðéóêÝöôçêå ÷èåò ôç Ðåñåöåéá Äõô. Ìáêåäïíßáò ×èåò ôï ìåóçìÝñé áíôéðñïóùðåßá ôçò ÊïéíïâïõëåõôéêÞò ÅðéôñïðÞò ÐåñéöåñåéáêÞò ÐïëéôéêÞò ôïõ Åõñùðáúêïý Êïéíïâïõëßïõ, åðéóêÝöèçêå óôï ãñáöåßï ôïõ, ôïí ÐåñéöåñåéÜñ÷ç ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò Ãéþñãï ÄáêÞ êáé åíçìåñþèçêå ãéá ôï Ýîõðíï ÷ùñéü óôç ÆÅÐ , ôï Öùôïâïëôáéêü ðÜñêï ôùí 200 MW êáé ôçí äñáóôçñéüôçôá ôçò ÄÉÁÄÕÌÁ. Ç áðïóôïëÞ èá åðéóêåöèåß åðßóçò Ýñãá, ðïõ õëïðïéÞèçêáí ìå óõã÷ñçìáôïäïôÞóåéò, üðùò ôçí Åãíáôßá Ïäü Þ ðïõ âñßóêïíôáé óå åîÝëéîç, üðùò ôï Ìåôñü ôçò Èåóóáëïíßêçò, ôç íÝá ðôÝñõãá ôïõ Íïóïêïìåßïõ '×áôæçêþóôá' óôá ÉùÜííéíá. Ç áíôéðñïóùðåßá åðéóêÝðôåôáé ôçí ðåñéï÷Þ ìáò óôï ðëáßóéï ôùí ìÝôñùí ãéá ôç äçìïóéïíïìéêÞ óôá-

èåñïðïßçóç ôçò ÅëëÜäáò êáé ôùí ðñïôÜóåùí Ìðáñüæï ãéá ôçí êáëýôåñç áîéïðïßçóç ôùí ðüñùí ôçò ðïëéôéêÞò Óõíï÷Þò, êáé åíüøåé ôïõ íÝïõ Êáíïíéóìïý ãéá ôçí ðïëéôéêÞ Óõíï÷Þò ðïõ èá óõíáðïöáóéóèåß áðü ôï Åõñùðáúêü Êïéíïâïýëéï êáé ôï Óõìâïýëéï, ïé âáóéêïß åéóçãçôÝò ôïõ Åõñùðáúêïý Êïéíïâïõëßïõ åðéóêÝðôïíôáé ôçí Âüñåéï ÅëëÜäá ãéá íá óõæçôÞóïõí ìå ôéò ÅëëçíéêÝò áñ÷Ýò ðñïôÜóåéò ðïõ èá êáôáóôÞóïõí ôç íÝá ðïëéôéêÞ Óõíï÷Þò ôï êëåéäß ãéá ôçí äéáìüñöùóç åíüò áíáðôõîéáêïý ó÷åäßïõ ãéá ôçí ÅëëÜäá óôï ðëáßóéï ôùí óôü÷ùí ãéá ôçí Åõñþðç ôïõ 2020. Óôçí áðïóôïëÞ åðéêåöáëÞò åßíáé ï Ïëëáíäüò åõñùâïõëåõôÞò Lambert VAN NISTELROOIJ, êáé óõììåôÝ÷ïõí ç ËéèïõáíÞ Radvile MORKUNAITEMIKULENIENE, ç Ãåñìáíßäá Constanze Angela KREHL, áðü äå åëëçíéêÞò ðëåõñÜò, ç Áíôéðñüåäñïò ôïõ Åõñùðáúêïý Êïéíïâïõëßïõ Ñüäç ÊÑÁÔÓÁ-ÔÓÁÃÊÁÑÏÐÏÕËÏÕ, ïé Áíôéðñüåäñïé ôçò ÅðéôñïðÞò ÐåñéöåñåéáêÞò ÐïëéôéêÞò Ìé÷Üëçò ÔÑÅÌÏÐÏÕËÏÓ êáé Ãåþñãéïò ÓÔÁÕÑÁÊÁÊÇÓ, êáé ï åõñùâïõëåõôÞò ×áñÜëáìðïò ÁÃÃÏÕÑÁÊÇÓ:

åîüäùí, ôç äçìïóéïðïßçóç üëùí ôùí ðñÜîåùí êáé ôçí ðëÞñç äéáöÜíåéá óôá ïéêïíïìéêÜ ôçò ÂïõëÞò êáé ôùí âïõëåõôþí. -ÊáèéÝñùóç ôïõ åêëïãéêïý óõóôÞìáôïò ôçò áðëÞò áíáëïãéêÞò ìå áýîçóç ôïõ áñéèìïý ôùí åêëïãéêþí ðåñéöåñåéþí ìåôÜ áðü äéáßñåóç ôùí ìåãÜëùí, êáé áíÜëïãá ìÝôñá ãéá ôçí áíôéìåôþðéóç ôïõ «ìáýñïõ» ðïëéôéêïý ÷ñÞìáôïò. -Áíáäñïìéêüò Ýëåã÷ïò ôùí ðåñéïõóéáêþí óôïé÷åßùí üóùí äéåôÝëåóáí ðñùèõðïõñãïß, õðïõñãïß, âïõëåõôÝò, äéïéêçôÝò êáé äéåõèýíïíôåò óýìâïõëïé ïñãáíéóìþí ôïõ äçìïóßïõ, ìÝëç åðéôñïðþí áíÜèåóçò äçìüóéùí Ýñãùí êáé äçìüóéùí ðñïìçèåéþí êáèþò êáé ôùí óõæýãùí êáé ôùí óõããåíþí ôïõò Á' âáèìïý áðü ôï 1981 ìÝ÷ñé óÞìåñá. -Áõóôçñüò Ýëåã÷ïò üëùí ôùí ìåôáâéâÜóåùí áêéíÞôùí ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêáí, ðñïò óõæýãïõò êáé óõããåíåßò Á âáèìïý, ãéá íá áðïêáëõöèïýí êéíÞóåéò áðüêñõøçò ðáñÜíïìïõ ðëïýôïõ. ÄÞìåõóç ðåñéïõóéáêþí óôïé÷åßùí ðïõ ìåôáâéâÜóôçêáí ãéáôß ç ðñïÝëåõóÞ ôïõò äåí ìðïñïýóå íá äéêáéïëïãçèåß. -ØÞöéóç åéäéêïý íüìïõ ðïõ èá êáèéóôÜ ôçí áðéóôßá óå âÜñïò ôïõ Äçìïóßïõ êáé ôç öïñïêëïðÞ äéáñêÞ åãêëÞìáôá ÷ùñßò ðáñáãñáöÞ, êáé èá èåóðßæåé ôçí áõôüìáôç Üñóç öïñïëïãéêïý êáé ôñáðåæéêïý áðïññÞôïõ üëùí üóïé äéá÷åéñßóôçêáí äçìüóéï ÷ñÞìá Þ óõììåôåß÷áí óôçí áíÜèåóç Ýñãùí Þ ðñïìçèåéþí. -ÂáèéÜ ìåôáññýèìéóç ôçò Äéêáéïóýíçò, ìå ôçí áðëïðïßçóç êùäßêùí êáé ôçí áíáâÜèìéóç ôïõ ñüëïõ ôïõ äéêáóôÞ êáé ôçò åéóáãùãÞò ôçò äéáéôçóßáò.

Ðñïêñßèçêáí 15 åôáéñßåò ãéá ôïí öùôïâïëôáúêü óôáèìü ôçò KïæÜíçò ÓõíïëéêÜ 15 åôáéñßåò áðü ôéò 25 ðïõ áñ÷éêÜ åêäÞëùóáí åíäéáöÝñïí ðåñíïýí óôç äåýôåñç öÜóç ôïõ äéáãùíéóìïý ãéá ôçí êáôáóêåõÞ êáé ëåéôïõñãßá åíüò Ö/ óôáèìïý ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò éó÷ýïò 200MW óôï Í. ÊïæÜíçò. Ï ¼ìéëïò ÄÅÇ áíáêïéíþíåé ôçí ïëïêëÞñùóç ôçò ðñþôçò öÜóçò ôçò äéáäéêáóßáò Åîåýñåóçò Ìáêñï÷ñüíéïõ Óôñáôçãéêïý Åôáßñïõ ãéá ôçí êáôáóêåõÞ êáé ëåéôïõñãßá åíüò Ö/ óôáèìïý ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò éó÷ýïò ðåñßðïõ 200MW óôï Íïìü ÊïæÜíçò, ôçí êáôáóêåõÞ êáé ëåéôïõñãßá åíüò åñãïóôáóßïõ ðáñáãùãÞò öùôïâïëôáéêþí óõóôçìÜôùí áëëÜ êáé óôçí áðü êïéíïý áíÜðôõîç êáé Üëëùí Ýñãùí Áíáíåþóéìùí Ðçãþí ÅíÝñãåéáò óôçí ðåñéï÷Þ Ôá êñéôÞñéá ôçò ðñþôçò öÜóçò éêáíïðïßçóáí 15 áðü ôéò 21 åôáéñßåò ðïõ êáôÝèåóáí ó÷åôéêÞ ðñüôáóç óôçí Ðñüóêëçóç ÅêäÞëùóçò ÅíäéáöÝñïíôïò. Ç ÄÅÇ Áíáíåþóéìåò, óå óõíåñãáóßá ìå ôïõò ôå÷íéêïýò êáé íïìéêïýò ôçò óõìâïýëïõò åôïéìÜæåé ôçí 2ç öÜóç ðïõ áöïñÜ óå Ðñüóêëçóç ÕðïâïëÞò ÐñïôÜóåùí êáé óôï áìÝóùò åðüìåíï ÷ñïíéêü äéÜóôçìá èá ðñïóêáëÝóåé ôéò åôáéñßåò áõôÝò íá êáôáèÝóïõí ïëïêëçñùìÝíåò ðñïóöïñÝò ãéá ôçí åðéëïãÞ ôïõ óôñáôçãéêïý åôáßñïõ.

Áýîçóç ôïõ åðéäüìáôïò áíåñãßáò áðü ôïí ÏÁÅÄ ÁõîÞèçêå áðü 1ç Éïõëßïõ 2011 ôï åðßäïìá áíåñãßáò, ùò áðïôÝëåóìá ôçò áýîçóçò ôùí êáôþôáôùí ïñßùí ìéóèþí êáé çìåñïìéóèßùí, ôá ïðïßá êáèïñßæåé ç ÅèíéêÞ ÃåíéêÞ ÓõëëïãéêÞ óýìâáóç Åñãáóßáò 2010 -2012. Ç áýîçóç ôùí êáôþôáôùí áìïéâþí åßíáé 1,6%, äéáìïñöþíïíôáò ôï êáôþôáôï çìåñïìßóèéï óôá 33,57 åõñþ. ¸ôóé, áðü ôçí 1ç Éïõëßïõ, ôï çìåñÞóéï åðßäïìá áíåñãßáò äéáìïñöþèçêå óôá 18,46 åõñþ (áðü 18,17 åõñþ) êáé ôï ìçíéáßï åðßäïìá óôá 461,5 åõñþ (áðü 454,25 åõñþ). Óçìåéþíåôáé üôé óýìöùíá ìå ôç íïìïèåóßá ôï åðßäïìá áíåñãßáò, öèÜíåé óôï 55% ôïõ êáôþôáôïõ çìåñïìéóèßïõ ôïõ áíåéäßêåõôïõ åñãÜôç. Ï ÏÁÅÄ ìå åãêýêëéï ôïõ ðñïò ôéò õðçñåóßåò ôïõ ãíùóôïðïßçóå ôçí áíáðñïóáñìïãÞ ôùí åðéäïìÜôùí áíåñãßáò, åðéóçìáßíïíôáò üôé ôá íÝá ðïóÜ èá éó÷ýóïõí áíáäñïìéêÜ áðü 1ç Éïõëßïõ ôïõ 2011. Ôáõôü÷ñïíá, áíáðñïóáñìüæïíôáé êáé ïé õðüëïéðåò ðáñï÷Ýò áóöÜëéóçò, ðïõ åðçñåÜæïíôáé áðü ôçí áíáðñïóáñìïãÞ ôïõ êáôþôáôïõ çìåñïìéóèßïõ ôïõ áíåéäßêåõôïõ åñãÜôç êáé ôïõ çìåñçóßïõ åðéäüìáôïò áíåñãßáò. Åéäéêüôåñá, áíáðñïóáñìüæïíôáé åðßóçò: Ôï ýøïò ôùí åéäéêþí âïçèçìÜôùí ðñïò ìåìïíùìÝíïõò áóöáëéóìÝíïõò Ôá åéäéêÜ åðï÷éáêÜ âïçèÞìáôá Ôï ýøïò ôçò åéäéêÞò ðáñï÷Þò ðñïóôáóßáò ôçò ìçôñüôçôáò, ôï ïðïßï äéáìïñöþíåôáé óôá 751,39 åõñþ ìçíéáßùò, áöïý ôï ðïóü ôçò åí ëüãù ðáñï÷Þò éóïýôáé ìå ôï ðïóü ôïõ êáôþôáôïõ ìéóèïý, üðùò êÜèå öïñÜ êáèïñßæåôáé áðü ôçí ÅÃÓÓÅ.


ÈÁÑÑÏÓ

#

ÓöïäñÞ áíôßäñáóç óýóóùìçò ôçò áíôéðïëßôåõóçò

Ôç óöïäñÞ áíôßäñáóç óýóóùìçò ôçò áíôéðïëßôåõóçò, êáé éäéáéôÝñùò ôçò ÍÄ, ðñïêÜëåóå ç ïìéëßá ôïõ õðïõñãïý Ïéêïíïìéêþí ÅõÜããåëïõ ÂåíéæÝëïõ óôçí ÏëïìÝëåéá, åéäéêÜ äå ç áðïóôñïöÞ ôïõ, óôçí ïðïßá áíÝöåñå: «Êáëþ ôçí áíôéðïëßôåõóç íá óôçñßîåé ôçí êõâÝñíçóç êáé íá áêïëïõèåß ìå óôñáôéùôéêÞ ðåéèáñ÷ßá áõôÜ ðïõ ëÝìå ãéáôß ïé ÷åéñéóìïß ðñÝðåé íá åßíáé åèíéêïß».

Ç ÍÄ Ðáßñíïíôáò ôï ëüãï ï êïéíïâïõëåõôéêüò åêðñüóùðïò ôçò ÍÄ Íßêïò ËÝãêáò, áöïý åðáíÝëáâå ôá ëüãéá ôïõ Áíôþíç ÓáìáñÜ üôé «ç ëÝîç ÷ñåïêïðßá áðáãïñåýåôáé óôï ëåîéëüãéü ìáò», æÞôçóå áðü ôïí ê. ÂåíéæÝëï íá áíáêáëÝóåé ôá üóá åßðå ðåñß óôñáôéùôéêÞò ðåéèáñ÷ßáò. «¹ôáí ó÷Þìá ëüãïõ. Ôé íá áíáêáëÝóù; Íá áíáêáëÝóåôå ôïí áñ÷çãü óáò êáé íá ìçí åðáíáëáìâÜíåôå ôï ßäéï ëÜèïò» áðÜíôçóå áìÝóùò ï ê. ÂåíéæÝëïò, ÷ùñßò ùóôüóï íá êÜìøåé ôçí áíôßäñáóç ôïõ ê. ËÝãêá. Ï âïõëåõôÞò ôçò ÍÄ åðÝìåéíå ôïíßæïíôáò ðùò áðü ôçí þñá ðïõ åéóÞëèå ç ëÝîç «÷ñåïêïðßá», åßíáé áôõ÷Ýò ðïõ åíçìåñþíåôáé ÷èåò ç ÂïõëÞ. «Ôï èÝìá åßíáé ìåßæïí, ãéáôß ç ëÝîç ÷ñåïêïðßá èá èÝóåé óå êßíäõíï ôïí ïìáëü åöïäéáóìü ôçò ÷þñáò óå ñåõóôüôçôá» åßðå ÷áñáêôçñéóôéêÜ. Ï Ê. ÔÁÓÏÕËÁÓ «ÌåôÜ ôá ôáíêò ôïõ ê. ÐÜãêáëïõ, Þñèå óÞìåñá ç óôñáôéùôéêÞ ðåéèáñ÷ßá ôïõ ê. ÂåíéæÝëïõ. Íá ôïõò ÷áßñåôáé ç êõâÝñíçóç ôïõò äýï áíôéðñïÝäñïõò ôçò ðïõ áíôáãùíßæïíôáé ï Ýíáò ôïí Üëëïí óå åêâéáóôéêÜ êáé áíôéäçìïêñáôéêÜ äéëÞììáôá» ó÷ïëßáóå êáé ï ãñáììáôÝáò ôçò êïéíïâïõëåõôéêÞò ïìÜäáò ôçò ÍÄ Ê. Ôáóïýëáò. ÔÏ ÊÊÅ «Ï õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí æÞôçóå óõóôñÜôåõóç -åßðå ãéá óôñáôéùôéêÞ ðåéèáñ÷ßá. Äåí îÝñù ðïý õðçñÝôçóå öáíôÜñïò êáé äåí îÝñù ôé åííïåß... Ï Üëëïò åß÷å ìéëÞóåé ãéá ôáíêò. Ãéáôß; ÌåñéêÝò ëÝîåéò åßíáé ðïëý öïñôéóìÝíåò» áíÝöåñå ï êïéíïâïõëåõôéêüò åêðñüóùðïò ôïõ ÊÊÅ Óð. ×áëâáôæÞò êáé ðñüóèåóå: «ÄçëáäÞ ãéáôß; Ãéá íá óùèïýí üëïé áõôïß, ðïõ Ýâãáëáí 610 äéó. óôéò åëâåôéêÝò ôñÜðåæåò; Ãéá íá óùèïýí ïé åöïðëéóôÝò;». Ðñüóèåóå äå ðùò ìéá ÷ñåïêïðßá óõíéóôÜ ëÞøç åðþäõíùí ìÝôñùí ãéá ôçí åñãáôéêÞ ôÜîç, ôïí ëáü êáé ôçí íåïëáßá êáé êÜëåóå ôçí åñãáôéêÞ ôÜîç êáé ôïõò åñãáæüìåíïõò íá âñåèïýí óôçí ðñþôç ãñáììÞ ôçò ðÜëçò, íá îåóçêùèïýí åíÜíôéá óôçí áíôåñãáôéêÞ ðïëéôéêÞ. Ï ËÁÏÓ «Áêïýóáìå ìéá äéÜëåîç áðü ôïí ê. ÂåíéæÝëï. Ìðïñåß íá êáëýðôåé êåíÜ Þ áíåðÜñêåéåò Üëëùí, áëëÜ ôïí ïäçãåß êáé óå ãêÜöåò ç ðëçèùñéêüôçôÜ ôïõ. Åßíáé 'âåíéæÝëåéá' ãêÜöá ç ÷ñçóéìïðïßçóç áðü ôïí ßäéï ôïõ üñïõ åðéëåêôéêÞ ÷ñåïêïðßá» åßðå ï êïéíïâïõëåõôéêüò åêðñüóùðïò ôïõ ËÁÏÓ, ÁóôÝñéïò Ñïíôïýëçò, ï ïðïßïò «óýóôçóå» óôïí õðïõñãü, «áöïý æçôÜåé íá ìçí ãßíåôáé ðáé÷íßäé ìå ôéò ëÝîåéò, ï ßäéïò ðñùôßóôùò íá ôéèáóåýóåé ôçí ëåîéëáãíåßá ôïõ, ãéáôß áõôÞ ôïí ïäçãåß óå ãêÜöåò». ÁíáöïñéêÜ ìå ôçí Ýêöñáóç ôïõ ê. ÂåíéæÝëïõ ãéá óôñáôéùôéêÞ ðåéèáñ÷ßá, ï ê. Ñïíôïýëçò åßðå üôé «äåí èá ðñÝðåé íá ìáò îåíßæåé - áðü ôçí ¢ìõíá Þñèå, ôïõ Ýìåéíáí êïõóïýñéá. Ìçí ðáßñíåôå ôïéò ìåôñçôïßò üóá áêïýãïíôáé áðü ôïí ê. ÂåíéæÝëï. ÊáôÜëáâå ãêÜöá, Þñèå íá áðïëïãçèåß ãéá ôï ôé åßíáé ç åðéëåêôéêÞ ÷ñåïêïðßá Þ Selective Default» åßðå. Ï ÓÕÑÉÆÁ «Áðü ìáò ìçí ðåñéìÝíåôå óôñáôéùôéêÞ ðåéèáñ÷ßá, ãéáôß äåí Ý÷ïõìå åìðéóôïóýíç ïýôå óôï 'óôñáôçãü' Ã. ÐáðáíäñÝïõ, ïýôå óôïí êáéíïýñãéï ìç÷áíïäçãü» åßðå åê ìÝñïõò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ï Äçì. Ðáðáäçìïýëçò, ðñïóèÝôïíôáò ðùò ôï ÷åéñüôåñï ðïõ ìðïñåß íá êÜíåé ç êõâÝñíçóç åßíáé íá åììÝíåé áëáæïíéêÜ óôï ëÜèïò êáé íá æçôÜ áðü ôïõò Üëëïõò óôñáôéùôéêÞ ðåéèáñ÷ßá óôï ëÜèïò.

Óõíå÷ßæïíôáé ïé ðñïåôïéìáóßåò ôçò Ýêèåóçò ôùí áðïëéèùìÜôùí ôçò ÉóôïñéêÞò ÐáëáéïíôïëïãéêÞò ÓõëëïãÞò ôçò ÓéÜôéóôáò

Ó

õíå÷ßæïíôáé ïé åñãáóßåò óôï ÔñáìðÜíôæåéï ÃõìíÜóéï ÓéÜôéóôáò ãéá ôçí ïëïêëÞñùóç ôçò áíÜðëáóçò ôçò Ýêèåóçò ôçò ÉóôïñéêÞò ÐáëáéïíôïëïãéêÞò ÓõëëïãÞò, ïé ïðïßåò îåêßíçóáí ìå ôçí áðåéêüíéóç ôïõ ðñïúóôïñéêïý åëÝöáíôá óôç ìåóïôïé÷ßá ôïõ Ìïõóåßïõ. Óêïðü áðïôåëåß ç áíÜäåéîç ôïõ ìåãÜëïõ öõóéêïý ìåãÝèïõò ôïõ æþïõ áõôïý çëéêßáò 200.000 åôþí (Elephas antiquus), ôï ïðïßï áíôéðñïóùðåýåôáé êáé áðü ðïëëÜ áðïëéèþìáôá ôçò óõëëïãÞò. Óôç óõíÝ÷åéá ðñïãñáììáôßæïíôáé ç ãñáöéóôéêÞ êáé øçöéáêÞ åðåîåñãáóßá ôùí ðëçñïöïñéþí ôçò Ýêèåóçò.

Ç áíÜðëáóç ôçò Ýêèåóçò ðñáãìáôïðïéåßôáé õðü ôçí áéãßäá ôïõ ÄÞìïõ ÂïÀïõ êáé ôïõ Éäñýìáôïò Ðáðáãåùñãßïõ, ç ïðïßá õëïðïéåßôáé áðü ôçí ïìÜäá ôïõ Áñéóôïôåëåßïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Èåóóáëïíßêçò ìå åðéêåöáëÞ ôçí áíáðëçñþôñéá êáèçãÞôñéá ôïõ ôìÞìáôïò ãåùëïãßáò Åõáããåëßá ÔóïõêáëÜ. ÓõììåôÝ÷ïõí ïé Ïëëáíäïß, Dick Mol (åéäéêüò óôá ðñïâïóêéäùôÜ - åðéóôçìïíéêüò óõíåñãÜôçò ôïõ Ìïõóåßïõ ÖõóéêÞò éóôïñßáò ôïõ Ñüôåñíôáì êáé ôçò ÌçëéÜò Ãñåâåíþí), Wilrie van Logchem, Hans Wildschut. Åðßóçò, ï ÅõÜããåëïò ÂëÜ÷ïò, MSc Ãåùëüãïò Ðáëáéïíôïëüãïò - õðåýèõíïò ãéá ôç ãñáöéóôéêÞ åðéìÝëåéá êáé ôçí øçöéáêÞ åðåîåñãáóßá ôùí ãñáöéóôéêþí áíáðáñáóôÜóåùí ôçò Ýêèåóçò, ç ÄÞìçôñá ËáìðñÝôóá – æùãñÜöïò, ï Âáóßëçò Ìáêñßäçò, óðçëáéïëüãïò êáé ç ¢ííá ÌðáôóÞ, MSc ãåùëüãïò. Ïé åñãáóßåò ôçò ïìÜäáò ðñáãìáôïðïéïýíôáé ìå ãïñãü ñõèìü êáé óôï÷åýïõí óôçí üóï ôï äõíáôü ãñçãïñüôåñç ïëïêëÞñùóÞ ôïõò, þóôå íá ðñáãìáôïðïéçèïýí ôá åãêáßíéá ôçò ÓõëëïãÞò ôïí ðñïóå÷Þ Áýãïõóôï.

ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ 2011

ÅÉÄÇÓÅÉÓ ÌïíáäéêÞò éóôïñéêÞò êáé áñ÷áéïëïãéêÞò áîßáò áíôéêåßìåíá âñÝèçêáí óôçí êáôï÷Þ 48÷ñïíïõ óôçí ÊáóôïñéÜ

ÓõíåëÞöèç 48÷ñïíïò, ôï âñÜäõ ôçò ðåñáóìÝíç Ôñßôçò, óôç ÂáóéëåéÜäá ÊáóôïñéÜò, áðü áóôõíïìéêïýò, ãéáôß âñÝèçêáí óôçí êáôï÷Þ ôïõ áíôéêåßìåíá éäéáßôåñçò ôÝ÷íçò, ìïíáäéêÞò éóôïñéêÞò êáé áñ÷áéïëïãéêÞò áîßáò, ôá ïðïßá åìðßðôïõí óôïí íüìï «ðåñß ðñïóôáóßáò áñ÷áéïôÞôùí êáé åí ãÝíåé ôçò ðïëéôéóôéêÞò êëçñïíïìéÜò». ÓõãêåêñéìÝíá, ýóôåñá áðü óõíôïíéóìÝíç áóôõíïìéêÞ åðé÷åßñçóç, óå Ýñåõíá ðïõ Ýãéíå óôï É.×.Å áõôïêßíçôï éäéïêôçóßáò ôïõ óôï ïðïßï åðÝâáéíå, âñÝèçêå íá êáôÝ÷åé ðáñÜíïìá ôá åîÞò áíôéêåßìåíá: • ¸íá ëçêýèéï Áñ÷áúêÞò ðåñéüäïõ, • ¸íá ìõñïäï÷åßï Áñ÷áúêÞò ðåñéüäïõ, • Ìßá êåöáëÞ ðÞëéíïõ ãõíáéêåßïõ åéäùëßïõ, • ¸îé ðÞëéíåò óöñáãßäåò ðéèá-

íþò Áñ÷áúêÞò ðåñéüäïõ, • ¸íá ìåôÜëëéï ðõîßäáò ÅëëçíéóôéêÞò ðåñéüäïõ, • ¸íá ôìÞìá ÷Üëêéíïõ åíùôßïõ, • ¸íá ôìÞìá áóçìÝíéïõ åíùôßïõ, • ÔñéÜíôá ðÝíôå áñ÷áßá íïìßóìáôá ÑùìáúêÞò ðåñéüäïõ, • Äýï âõæáíôéíÜ íïìßóìáôá êáé • Äýï ÷Üëêéíá äá÷ôõëßäéá. Óôç óõíÝ÷åéá óå íïìüôõðç Ýñåõíá ðïõ Ýãéíå óôï óðßôé ôïõ 48÷ñïíïõ, âñÝèçêå íá êáôÝ÷åé ðáñÜíïìá ôá åîÞò áíôéêåßìåíá: • Äýï ìáñìÜñéíá áãÜëìáôá ÅëëçíéóôéêÞò ðåñéüäïõ, ýøïõò 60 åêáôïóôþí ðåñßðïõ, • Äýï ÷Üëêéíá äáêôõëßäéá, • Äýï ÷Üëêéíåò ðüñðåò, • Ìßá áðüëçîç ÷Üëêéíïõ áíôéêåéìÝíïõ, • Ìßá ìïëõâäßäá, • ¸íáò ÷Üëêéíïò êñßêïò, • Ìßá ÷Üíôñá, • Ìßá ìïëýâäéíç óöñáãßäá • Ôñßá ÷Üëêéíá áíôéêåßìåíá,

• Ôñßá íïìßóìáôá ÂõæáíôéíÞò ðåñéüäïõ, • ÄåêáÝîé íïìßóìáôá ÑùìáúêÞò ðåñéüäïõ, • ¸íá ÷Üëêéíï íüìéóìá ÅëëçíéóôéêÞò ðåñéüäïõ, • Åßêïóé ðÝíôå ÷Üëêéíá íïìßóìáôá. ¼ëá ôá ðáñáðÜíù áíôéêåßìåíá, ôá ïðïßá êáôáó÷Ýèçêáí, ðñïÝñ÷ïíôáé áðü ôçí Áñ÷áúêÞ, ðñþéìç êëáóóéêÞ, ÅëëçíéóôéêÞ, ÑùìáúêÞ êáé ÂõæáíôéíÞ ðåñßïäï. ÅðéðëÝïí êáôáó÷Ýèçêáí: • Ôï É.×.Å áõôïêßíçôï ôïõ 48÷ñïíïõ • Äõï êéíçôÜ ôçëÝöùíá • Ôñåßò óõóêåõÝò áíß÷íåõóçò ìåôÜëëùí ìå ôá ðáñåëêüìåíÜ ôïõò êáé • Äýï óõóêåõÝò áðïèÞêåõóçò ìíÞìçò USB ìå öùôïãñáöéêü õëéêü áñ÷áßùí áíôéêåéìÝíùí. Ï 48 ïäçãÞèçêå óôïí ÅéóáããåëÝá Ðëçììåëåéïäéêþí ÊáóôïñéÜò.

ÏéêïëïãéêÞ Êßíçóç ÊïæÜíçò: ºäéá ãåýóç êáé öÝôïò ôï êáëïêáßñé.

Ô

Á×ÔÕÐÇÔÏ ÄÉÄÕÌÏ ÔÏ ÍÅÖÏÓ ÌÅ ÔÏÍ ÊÁÕÓÙÍÁ!

ï ãíùóôÜ «êïêôÝéëò» íÝöïõò êáé êáýóùíá èá ãåõôïýìå áñêåôÝò öïñÝò êé áõôü ôï êáëïêáßñé. Ïé óõíôáãÝò ßäéåò (áéùñïýìåíá óùìáôßäéá –Üðíïéá –õøçëÝò èåñìïêñáóßåò) êáé ïé .. èåñáðåßåò ðáóßãíùóôåò : «êáôáããåëßåò» áðü ôçí ÐåñéöÝñåéá êáé ôïõò ÄÞìïõò êáé êõëéüìåíåò õðïó÷Ýóåéò áðü ôç ÄÅÇ ãéá «ñéæéêÜ ìÝôñá», (ìåôáîý ôùí ïðïßùí êáé êáìéÜ - óôéãìéáßá - ìåßùóç ôùí åîïñõêôéêþí äñáóôçñéïôÞôùí üôáí ç êáôÜóôáóç äåí ðÜåé Üëëï). Êé ýóôåñá üëá ìÝëé – ãÜëá… Ïé ìåãÜëåò õðåñâÜóåéò Ýêáíáí ôçí åìöÜíéóç ôïõò ðñï÷ôÝò (ôï ôåôñáÞìåñï 9-12 Éïõëßïõ) óôïõò Áãßïõò Áíáñãýñïõò êáé óôï ÐñïÜóôéï. Ï äåßêôçò ñýðáíóçò ðïõ ÷ñçóéìïðïéåß ôï ÊÝíôñï ÐåñéâÜëëïíôïò Ýðéáóå ôçí áíþôåñç ôéìÞ ôïõ : 10 óôçí êëßìáêá 1-10. Åðéóçìáßíïõìå üôé ï ïéêéóìüò ôùí Áíáñãýñùí (âüñåéá ôçò Ðôïëåìáßäáò) êáôáãñÜöåé ôéò õøçëüôåñåò óõãêåíôñþóåéò áéùñïõìÝíùí óùìáôéäßùí óå üëï ôï ëåêáíïðÝäéï ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá. Ïé êÜôïéêïé ôïõ æïõí áãêáëéÜ ìå ôï íÝöïò êáé ï åíáãêáëéóìüò áõôüò ãßíåôáé áóöõêôéêüò ôï êáëïêáßñé. Ôï íÝöïò ëïéðüí èá ìáò ôáëáéðùñåß ðïëëÜ ÷ñüíéá áêüìç. Ïé äéáöçìéæüìåíåò íÝåò áíôéññõðáíôéêÝò ôå÷íïëïãßåò êáýóçò ôïõ ëéãíßôç åëÜ÷éóôá ìðïñïýí íá âåëôéþóïõí ôçí êáôÜóôáóç, êáèüóïí ç êýñéá ðçãÞ ôùí áéùñïõìÝíùí åßíáé ðëÝïí ôá ïñõ÷åßá. Åêåß ç óêüíç êáé ç ôÝöñá æïõí êáé âáóéëåýïõí. Ãéá ôï ëüãï áõôü êáé ôá ìÝôñá áíôéññýðáíóçò ðïõ åöáñìüóôçêáí ôçí ôåëåõôáßá ôñéåôßá óå ïñéóìÝíïõò óôáèìïýò (ÁÇÓ) ôçò ÄÅÇ äåí Ýöåñáí ôï ðïèïýìåíï áðïôÝëåóìá óôï åíåñãåéáêü ëåêáíïðÝäéï. ¸ôóé, ïýôå ïé õøçëÝò áðïäüóåéò (99,996 %) ôùí êáéíïýñéùí ößëôñùí ôïõ ÁÇÓ ÄÅÇ Áãßïõ Äçìçôñßïõ ïýôå ôï êëåßóéìï ôçò ðéï ñõðïãüíáò ìïíÜäáò (ÁÇÓ Ðôïëåìáßäáò É) Ýëõóáí ôï ðñüâëçìá.

ÂÝâáéá åßíáé ïîýìùñï, êÜèå öïñÜ ðïõ ôï íÝöïò èñïíéÜæåôáé, ç ÔïðéêÞ & ÐåñéöåñåéáêÞ Áõôïäéïßêçóç íá æçôïýí ðåñéïñéóìü ôçò åîïñõêôéêÞò äñáóôçñéüôçôáò êáé áðü ôçí Üëëç íá óõìöùíïýí óôéò äéáíïßîåéò íÝùí ïñõ÷åßùí (Ðïíôïêþìç), ôá ïðïßá èá ïîýíïõí ôï ðñüâëçìá êáé ìÜëéóôá ðñïò ôá íüôéá üðïõ âñßóêåôáé êé ï ìåãáëýôåñïò ïéêéóìüò ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò, ç ÊïæÜíç. Ìßá ëïéðüí áðü ôá ßäéá êáé öÝôïò ôï êáëïêáßñé : «âïõôéÝò» ìÝóá óôï íÝöïò ! Êáé ìÜëéóôá ÷ùñßò áíôéññÞóåéò ! Óå ôÝôïéåò åðï÷Ýò ðïõ ç ÄÅÇ åßíáé ðñïò ðþëçóç, ðïéïò ôïëìÜ íá áíáäåßîåé èÝìáôá üðùò ôï âñþìéêï åíåñãåéáêü ìïíôÝëï, ç ìïíïêáëëéÝñãåéá ôïõ ëéãíßôç, ôá «áíáäñïìéêÜ ÷ñÝç» ôçò ÄÅÇ ðñïò ôçí ðåñéï÷Þ (öüñïò óôåñåþí êáõóßìùí êëð). Óôçí åðï÷Þ ôïõ Ìåóïðñüèåóìïõ êáé ôùí óõíå÷üìåíùí Ìíçìïíßùí ôï ðñüâëçìá ôçò êáôáóôñïöÞò ôïõ ðåñéâÜëëïíôïò Þ ôçò ëåçëáóßáò ôùí öõóéêþí ðüñùí èåùñåßôáé ó÷ïëáóôéêéóìüò Þ èÝìá ðïëõôåëåßáò.. Êé áõôïß ìåí (ïé ôáãïß ôçò åîïõóßáò êáé ôï ðïëéôéêü ôïõò ðñïóùðéêü) îÝñïõí ôé èÝëïõí. Íá åðéâéþóïõí ùò óýóôçìá íïìÞò êáé áíáðáñáãùãÞò ôçò åîïõóßáò, ðáñüôé åßíáé ïé âáóéêïß Ýíï÷ïé ðïõ ìáò ïäÞãçóáí óôç óçìåñéíÞ ïéêïíïìéêÞ ðåñéâáëëïíôéêÞ êáé êïéíùíéêÞ êñßóç. Åìåßò üìùò îÝñïõìå ôé èÝëïõìå ; Èá óõíå÷ßóïõìå ôï äñüìï ôçò õðïêñéóßáò, äçëáäÞ áðü ôç ìéá íá ãêñéíéÜæïõìå ãéá ôç ñýðáíóç êáé ôï ðåñéâÜëëïí êé áðü ôçí Üëëç íá óôçñßæïõìå ðïëéôéêÝò êáé ðïëéôéêïýò ðïõ ìáò ïäÞãçóáí åäþ êáé ìáò åôïéìÜæïõí ôá ÷åéñüôåñá ; ºäùìåí….

ÌÅ ÌÅÃÁËÅÓ ÌÅÉÙÓÅÉÓ ÔÉÌÙÍ

Áñ÷ßæïõí óÞìåñá ïé èåñéíÝò åêðôþóåéò Ìå ôéìÝò óôá ÷áìçëüôåñá åðßðåäá ôùí ôåëåõôáßùí ÷ñüíùí, üðùò ôïõëÜ÷éóôïí õðüó÷ïíôáé ïé Ýìðïñïé, áñ÷ßæïõí ôçí ÐáñáóêåõÞ ïé èåñéíÝò åêðôþóåéò êáé èá äéáñêÝóïõí Ýùò ôéò 31 Áõãïýóôïõ. Ïé èåñéíÝò åêðôþóåéò ìðïñåß íá îåêéíïýí åðßóçìá áðü ôçí ÐáñáóêåõÞ, ùóôüóï ðïëëÜ êáôáóôÞìáôá Ý÷ïõí ðñï÷ùñÞóåé ôéò ôåëåõôáßåò çìÝñåò óå ìåéþóåéò ôéìþí, ðñïóöïñÝò Þ áêüìç êáé óå ðñïêñáôÞóåéò ðñïúüíôùí. Ç ÅèíéêÞ Óõíïìïóðïíäßá Åëëçíéêïý Åìðïñßïõ óõíéóôÜ óôïõò êáôáíáëùôÝò íá åëÝã÷ïõí ôçí ôåëéêÞ ôéìÞ áãïñÜò, íá ðñáãìáôïðïéïýí Ýñåõíá ãéá ôéò áãïñÝò ôïõò êáé íá åìðéóôåýïíôáé ôá ïñãáíùìÝíá åìðïñéêÜ êáôáóôÞìáôá êáé ü÷é ôï êÜèå ìïñöÞò ðáñåìðüñéï.

ÕðïèÝóåéò, èåùñßåò êáé ðñáãìáôéêüôçôá ÓõíÝ÷åéá áðü ôçí 1ç ×áñáêôçñéóôéêü ðáñÜäåéãìá ç ðáãêüóìéá êñßóç ôùí ôåëåõôáßùí åôþí êáé åéäéêüôåñá ç êñßóç óôçí Åõñùæþíç êáé óôçí ÅëëÜäá. Ãéá íá ðåñéïñéóôïýìå «óôá ÷ùñÜöéá ìáò» ðáñáôçñïýìå üôé ãåãïíüôá êáé õðïèÝóåéò åßíáé ìðåñäåìÝíá óôï ìõáëü ìáò. Ìå ðñïåîÜñ÷ïõóåò âÝâáéá ôéò õðïèÝóåéò. Ãåãïíüò åßíáé ðùò ç êñßóç óôçí Åõñùæþíç êáé óôçí ÷þñá ìáò åßíáé óõóôçìéêÞ. Ïöåßëåôáé êáé ôñÝöåôáé ì’ Üëëá ëüãéá áðü ôï ðïëéôéêïïéêïíïìéêü óýóôçìá ðïõ åöáñìüæåôáé êáé åöáñìüóôçêå ôá ðñïçãïýìåíá ÷ñüíéá. Ãåãïíüò åßíáé åðßóçò üôé óôçí ÅëëÜäá ìåãÜëç åõèýíç öÝñïõí ïé åêÜóôïôå êõâåñíÞóåéò (Üëëç ðåñéóóüôåñç, Üëëç ëéãüôåñç, ðÜíôùò üëåò), ïé ïéêïíïìéêÝò êáé ðíåõìáôéêÝò åëßô êáé éêáíü ôìÞìá ôïõ ëáïý ðïõ ðÞñå ìÝñïò óôï «ðÜñôõ» ôçò äéáðëïêÞò êáé ôùí ðåëáôåéáêþí ó÷Ýóåùí. Åßíáé ôÝëïò ãåãïíüò ðùò åäþ ðïõ Ýöôáóáí ôá ðñÜãìáôá ôï Åëëçíéêü ðñüâëçìá ìðïñåß ðëÝïí íá ëõèåß ìüíï ìÝóá óôá ðëáßóéá ôçò Åõñùæþíçò êáé ôçò Å.Å. ãåíéêüôåñá. Äõóôõ÷þò ç çãåóßá Å.Å. êáé Æþíçò ôïõ Åõñþ áðïäåéêíýåôáé êáôþôåñç ôùí ðåñéóôÜóåùí. Êé áõôü äåí åßíáé õðüèåóç, åßíáé ãåãïíüò. Ðïõ óôçñßæåôáé óôá áðïôåëÝóìáôá ôùí ðåðñáãìÝíùí êáé ðñïðÜíôùí ôùí ðáñáëÞøåþí ôçò êáôÜ ôçí ðåñßïäï ôçò êñßóçò êáé ðñéí áðü áõôÞí. Äéêáßùò – áí êáé êÜðùò áõóôçñÜ åßí’ áëÞèåéá- ç åãêõñüôåñç ãáëëéêÞ åöçìåñßäá «Ëå Ìïíô» Ýãñáøå ðñï÷èÝò üôé «ôçí Åõñþðç ôçí êõâåñíïýí ìéêñÜ ðáéäéÜ». Êüëáöïò ãéá üëïõò ôïõò óçìåñéíïýò Åõñùðáßïõò çãÝôåò. Ãéá üëïõò. ÁõôÜ åßíáé ôá âáóéêÜ ãåãïíüôá. ÐÜíù ó’ áõôÜ «Üíèéóáí» Ýíá óùñü õðïèÝóåéò. Ïöåßëïõìå åäþ íá óçìåéþóïõìå üôé ü÷é ìüíï óôçí ðïëéôéêÞ, ïéêïíïìéêÞ êáé êïéíùíéêÞ æùÞ áëëÜ êáé óôçí åðéóôÞìç ãßíïíôáé õðïèÝóåéò. Åêåß âÝâáéá óôçñßæïíôáé óå óßãïõñá êáé «áðôÜ», ìå ôçí ðáñáôÞñçóç êáé ôï ðåßñáìá, ãåãïíüôá êáé ïíïìÜæïíôáé óõíÞèùò èåùñßåò (Èåùñßá ôçò Ó÷åôéêüôçôáò, èåùñßá ôçò åîÝëéîçò, èåùñßá ôïõ Ìðéíã ÌðÜíãê ê.á.). Ïé åðéóôçìïíéêÝò èåùñßåò ìðïñïýí íá ôñïðïðïéçèïýí, íá óõìðëçñùèïýí êáé óðáíßùò íá áðïäåé÷èïýí ëáèåìÝíåò, åí ìÝñåé Þ êáé åí üëù, üìùò äåí åßíáé «åîùðñáãìáôéêÝò» ïýôå áõèáßñåôåò ðñÜãìá ðïõ äåí éó÷ýåé ùò åðß ôï ðëåßóôïí óôéò êïéíÝò êáèçìåñéíÝò õðïèÝóåéò. Óôï èÝìá ôçò êñßóçò Ý÷ïõìå ðïëëÝò êáé ðïéêßëåò õðïèÝóåéò. Ðïõ îåêéíïýí áðü ôï «öôáßíå üëïé ïé ðïëéôéêïß, üëïé åßíáé ßäéïé» ôï «ìáæß ôá öÜãáìå», ôï «öôáßåé Ýíá êáé ìüíï óõãêåêñéìÝíï êüììá Þ ìåñéêÜ áðü áõôÜ» êëð, ìÝ÷ñé ôï «ãéá üëá öôáßåé ï Óéùíéóìüò» êáé ðïëëÜ Üëëá ð.÷. ïé Ìáóþíïé, ïé Illuminati (ÐåöùôéóìÝíïé) , ïé Ñïäüóôáõñïé ê.á. Óå «÷áìçëüôåñï» åðßðåäï êõêëïöïñïýí êáé ìÜëéóôá ãßíïíôáé ìðåóô sellers, âéâëßá ìå ó÷åäüí óõíïìùôéêü ðåñéå÷üìåíï. ¼ðùò: Ãêïëíôìáí Óáêò, ç ôñÜðåæá ðïõ êõâåñíÜ ôïí êüóìï, ôï äüãìá ôïõ Óïê, ÌåôÜ ôçí êñßóç êëð. Êáé ðïëëÜ Üëëá ðïõ åíôÜóóïíôáé óôç óöáßñá ôïõ ìåôáöõóéêïý. Ï Éçóïýò ×ñéóôüò äßäáîå: «Ãíþóåóèå ôçí áëÞèåéá êáé ç áëÞèåéá åëåõèåñþóåé çìÜò» (Éùáí. ç,32) (èá ãíùñßóåôå ôçí áëÞèåéá êáé ç áëÞèåéá èá óáò áðåëåõèåñþóåé». ¼ìùò ìå ôá óçìåñéíÜ äåäïìÝíá, óôçí åðï÷Þ ôçò ðáãêïóìéïðïßçóçò êáé ôùí åðéôåõãìÜôùí ôçò åðéóôÞìçò êáé ôçò ôå÷íïëïãßáò, óôçí ðåñßïäï ðïõ ï ðëïýôïò êáé ç õøçëÞ ãíþóç ðåñéÝñ÷ïíôáé óå üëï êáé ëéãüôåñïõò áíèñþðïõò ðþò ìðïñïýìå åìåßò ïé áðëïß ðïëßôåò íá ãíùñßóïõìå ôçí áëÞèåéá; ¼ôáí ìÜëéóôá ïé ìç÷áíéóìïß áðüêñõøçò êáé ðáñáðïßçóÞò ôïõò åßíáé áóõãêñßôùò ðåñéóóüôåñïé êáé äõíáôüôåñïé áðü áõôïýò ôçò äéÜäïóÞò ôçò; Åßíáé ðïëý ðéèáíü ôï ðñþôï êáé ìåãáëýôåñï ðñüâëçìá ôçò Åõñþðçò (êáé ôçò ÅëëÜäáò) óÞìåñá íá åßíáé áêñéâþò áõôü: ôï üôé äçëáäÞ ïé çãåóßåò, ïé åëßô, ïé éó÷õñïß áðïêñýðôïõí Þ ðáñáðïéïýí ôçí áëÞèåéá, ïé ëáïß ôáúæïíôáé ìå åîùöñåíéêÝò õðïèÝóåéò ìå ìõèïëïãßá êáé ðáñáìõèïëïãßá êáé æïõí óôï óêïôÜäé. «Åé ôï öùò ôï åí åóïß óêüôïò åóôß ôï óêüôïò ðüóïí;» (Ìáô. 22,23) ÃéÜííçò ÊïñïìÞëçò

ÃÉÁ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÅÉÓ ÊÁÉ ÅË. ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÅÓ

ÎåêéíÜ ôï ìÝôñï ôçò êáôáâïëÞò ôïõ ÖÐÁ ÅÙÓ ÊÁÉ ÓÅ ÔÑÅÉÓ ÄÏÓÅÉÓ

ÎåêéíÜ ç êáôáâïëÞ Ýùò êáé óå ôñåéò äüóåéò ôïõ ÖÐÁ áðü ôéò åðé÷åéñÞóåéò êáé ôïõò åëåýèåñïõò åðáããåëìáôßåò, üðùò ðñïâëÝðåôáé óå åãêýêëéï ôïõ õðïõñãåßïõ Ïéêïíïìéêþí. ÐáñÜëëçëá ôßèåôáé óå åöáñìïãÞ ç ñýèìéóç ôïõ óõìøçöéóìïý ôïõ ÖÐÁ ðïõ ïöåßëïõí åðé÷åéñÞóåéò êáé åðáããåëìáôßåò ìå ïöåéëÝò ðïõ Ý÷åé ôï äçìüóéï ðñïò áõôïýò êáé áöïñïýí ÖÐÁ, öüñï åéóïäÞìáôïò ê.Ü. ÁõôÜ ðñïâëÝðïíôáé óå åãêýêëéï ôïõ õðïõñãåßïõ Ïéêïíïìéêþí ó÷åôéêÜ ìå ôçí åöáñìïãÞ ôùí äéáôÜîåùí áõôþí ðïõ ðñïâëÝðïíôáé óôï öïñïëïãéêü íüìï. Óôçí åãêýêëéï äéåõêñéíßæåôáé üôé, ï ÖÐÁ ðïõ áöïñÜ ðåñéïäéêÝò äçëþóåéò ïé ïðïßåò õðïâÜëëïíôáé ìåôÜ ôçí 1.07.2011, ìðïñåß íá êáôáâÜëëåôáé ìÝ÷ñé êáé óå ôñåéò äüóåéò, ç êÜèå ìßá áðü ôéò ïðïßåò äåí ìðïñåß íá åßíáé ìéêñüôåñç ôùí 300 åõñþ. Ìå ôçí õðïâïëÞ ôçò åìðñüèåóìçò ðåñéïäéêÞò äÞëùóçò (áñ÷éêÞò Þ ôñïðïðïéçôéêÞò), êáôáâÜëëåôáé, ùò ðñþôç äüóç, ðïóïóôü ôïõëÜ÷éóôïí 40% ôïõ óõíïëéêÜ ïöåéëüìåíïõ öüñïõ, ìå ôçí ðñïûðüèåóç üôé ôï ðïóü áõôü åßíáé ôïõëÜ÷éóôïí 300 åõñþ. Ôï õðüëïéðï ðïóü , ðñïóáõîçìÝíï êáôÜ 2%, êáôáâÜëëåôáé óå äýï éóüðïóåò ìçíéáßåò äüóåéò, ìÝ÷ñé ôï ôÝëïò ôïõ åðüìåíïõ êáé ôïõ ìåèåðüìåíïõ ìÞíá. Ç êÜèå äüóç èá ðñÝðåé íá åßíáé ôïõëÜ÷éóôïí 300 åõñþ, åêôüò áðü ôçí ôåëåõôáßá äüóç ç ïðïßá ìðïñåß íá åßíáé ìéêñüôåñç áðü 300 åõñþ. Äéåõêñéíßæåôáé üôé ç ñýèìéóç áõôÞ éó÷ýåé ãéá ôéò åìðñüèåóìåò ðåñéïäéêÝò äçëþóåéò ÖÐÁ êáé ü÷é ãéá ôéò Ýêôáêôåò äçëþóåéò ÖÐÁ.


ÈÁÑÑÏÓ

$ ´ ÅèíéêÞ

Ìå ìéá ìáôéÜ Óôéò 25 Éïõëßïõ ç «ðñþôç» ôçò ÂÝñïéáò

ÅðéìÝëåéá Ãéþñãïò Êáôóßêáò email: “vigelk5koz@yahoo.gr”

ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ 2011

Ãéá ôéò 20 Éïõëßïõ 2011, çìÝñá ÔåôÜñôç, óå þñá êáé ÷þñï ðïõ èá áíáêïéíùèåß óýíôïìá (ðéèáíüôáôá Äçìïôéêü ÓôÜäéï) èá ãßíåé ç ðñþôç óõãêÝíôñùóç ôçò íÝáò ÷ñïíéÜò ãéá ôçí ''Âáóßëéóóá ôïõ âïññÜ''.

ðïëý åõ÷áñéóôçìÝíïò ðïõ õðÝãñáøá íÝï óõìâüëáéï ìå ôïí Ðéåñéêü êáé ðáñáìÝíù óôçí ïìÜäá. Åõ÷áñéóôþ ôç äéïßêçóç êáé ôïí ðñïðïíçôÞ ãéá ôçí åìðéóôïóýíç ðïõ ìïõ Ýäåéîáí. Åëðßæù üôé ôç íÝá óåæüí ï Ðéåñéêüò èá ðáëÝøåé ãéá ôçí Üíïäï êáé èá ðñïóðáèÞóù íá âïçèÞóù êé åãþ ìå üëåò ìïõ ôéò äõíÜìåéò".

ÆçôÜ íÝá ðáñÜôáóç ç ÅÐÏ ãéá ôá play off!

ÔÏ ÍÅÏ Ä.Ó. ÔÇÓ ÐÁÅ ÐÉÅÑÉÊÏÓ

ÓõãêåêñéìÝíá, ôéò çìÝñåò ÔåôÜñôç - ÐÝìðôç êáé ÐáñáóêåõÞ èá ãßíïõí äïêéìáóôéêÜ ãéá ðáßêôåò ðïõ åíäéáöÝñïõí ôçí ïìÜäá, åíþ ôáõôü÷ñïíá üóïé áíÞêïõí óôï äõíáìéêü ôçò èá ÷ùñéóôïýí óå ôñßá ãêñïõð êáé èá ðåñÜóïõí ôéò çìÝñåò áõôÝò áðü ôéò áðáñáßôçôåò éáôñéêÝò êáé åñãïìåôñéêÝò åîåôÜóåéò.

Áíáêïéíþíåôáé ôï íÝï Ä.Ó. ôçò ÐÁÅ Ðéåñéêüò, ôï ïðïßï åßíáé ôï åîÞò:

Èá áêïëïõèÞóåé ôï êåíü ôïõ Óáââáôïêýñéáêïõ 23 êáé 24 Éïõëßïõ, åíþ ç ðñïåôïéìáóßá èá îåêéíÞóåé êáé åðßóçìá ôç ÄåõôÝñá 25 Éïõëßïõ 2011 ìå óõãêÝíôñùóç ðïõ èá ðñáãìáôïðïéçèåß óôï Ôáãáñï÷þñé, óôá ðëáßóéá ôçò ᒠöÜóçò ôçò óôÜäéï ðñïåôïéìáóßáò.

Ðéåñéêüò: Áíáêïéíþèçêáí åðßóçìá ïé ÐÝíôá & Ðåñïõôæßíé!

Óçìåéþíåôáé üôé åíôåôáëìÝíïé óýìâïõëïé ìÜñêåôéíãê êáé åìðïñéêÞò ðïëéôéêÞò èá åßíáé ïé Ãåþñãéïò ÐáðáæÞóçò êáé Êùíóôáíôßíïò Êåëáçäßôçò.

Ôçí ðáñáìïíÞ ôïõ óôïí Ðéåñéêü ãéá áêüìç äýï ÷ñüíéá ïñéóôéêïðïßçóå ï ÌáñóÝëï ÐÝíôá, ï ïðïßïò ôï âñÜäõ ôçò Ôñßôçò õðÝãñáøå óôá ãñáöåßá ôçò ÐÁÅ ôï íÝï óõìâüëáéï óõíåñãáóßáò ôïõ. Ï Áñãåíôéíüò Üóïò ðïõ

ÁðïâïëÞ ãéá ôá Ôñßêáëá

Ðñüåäñïò êáé Äéåõèýíùí Óýìâïõëïò: Êùíóôáíôßíïò Ðáðáäüðïõëïò Áíôéðñüåäñïò: ×ñÞóôïò Ôæüôæïò Ãåíéêüò ÄéåõèõíôÞò ÐÁÅ: ×ñÞóôïò Ôóéêïýñáò Õðåýèõíïò Äçìïóßùí Ó÷Ýóåùí: Ðáýëïò ÌðáôÜëáò ÌÝëïò êáé Åêðñüóùðïò ÅñáóéôÝ÷íç: Ðáó÷Üëçò Ôóéôéñüêçò

Ôçí áðüöáóç íá óôåßëåé áßôçìá óôçí ÏÕÅÖÁ ìå ôï ïðïßï èá ôçò æçôÜåé íá ëÜâåé íÝá ðáñÜôáóç ãéá ôçí ëÞîç ôçò áãùíéóôéêÞò ðåñéüäïõ 2010-11 ìÝ÷ñé ôï

Ç ÐñùôïâÜèìéá Ðåéèáñ÷éêÞ ÅðéôñïðÞ áðÝâáëå ôá Ôñßêáëá áðü ôï ðñùôÜèëçìá ôçò Football League åîáéôßáò ôçò ðëáóôÞò åããõçôéêÞò åðéóôïëÞò. Åðßóçò, ç ÐÁÅ åðéâëÞèçêå ðñüóôéìï, åíþ óôïí ðñüåäñï Íßêï Ãáëáíáêüðïõëï áðáãïñåýåôáé ç ïðïéáäÞðïôå åìðëïêÞ ìå ôï ðïäüóöáéñï ãéá Ýíáí ÷ñüíï êáé óôïí ìåãáëïìÝôï÷ï ÂáããÝëç Ðëåîßäá ãéá Ýîé ìÞíåò.

ôÝëïò Éïõëßïõ ðÞñå ôï ÄÓ ôçò ÅÐÏ, ðñïêåéìÝíïõ íá äéåîá÷èïýí ôá play off ôçò Â' ÅèíéêÞò! Óêïðüò ôçò ïìïóðïíäßáò åßíáé -åöüóïí- åãêñéèåß áðü ôçí ÅõñùðáúêÞ ÐïäïóöáéñéêÞ Ïìïóðïíäßá ç ðáñÜôáóç ôçò ÷ñïíéÜò ìÝ÷ñé ôéò 25 Éïõëßïõ, íá ðñáãìáôïðïéÞóåé ôá ðëÝé-ïö ôçò Football League ðïõ

ÁíáëõôéêÜ ç áíáêïßíùóç: «Ç ÐñùôïâÜèìéá Ðåéèáñ÷éêÞ ÅðéôñïðÞ ôçò FOOTBALL LEAGUE ÏÐÁÐ FOOTBALL LEAGUE 2 ÏÐÁÐ ïìüöùíá êñßíåé üôé ïé åãêáëïýìåíïé ôÝëåóáí ôçí áðïäéäüìåíç óå áõôïýò ðåéèáñ÷éêÞ ðáñÜâáóç.

åß÷å óõìöùíÞóåé íá óõíå÷ßóåé ôçí êáñéÝñá ôïõ óôï óýëëïãï ðñéí áíá÷ùñÞóåé ãéá ôçí ÁñãåíôéíÞ, ìåôÜ ôçí õðïãñáöÞ ôïõ íÝïõ ôïõ óõìâïëáßïõ åßðå: "Åßìáé ðïëý ÷áñïýìåíïò ãéá ôçí ðáñáìïíÞ ìïõ óôïí Ðéåñéêü. Óôá äõï ÷ñüíéá ðïõ åßìáé óôçí ïìÜäá Ý÷ù æÞóåé üìïñöåò óôéãìÝò êáé Þèåëá íá óõíå÷ßóù ôçí êáñéÝñá ìïõ åäþ. Ìïõ áñÝóåé ç Êáôåñßíç, ïé Üíèñùðïß ôçò êáé ôï êëßìá óôï óýëëïãï. Èá ðñïóðáèÞóù íá áíôáðïêñéèþ óôéò áðáéôÞóåéò ìå ôïí êáëýôåñï ôñüðï". Ðáßêôçò ôïõ Ðéåñéêïý üìùò ãéá ôá åðüìåíá äýï ÷ñüíéá èá åßíáé êáé ï ÌáñóÝëï Ðåñïõôæßíé. Ï Áñãåíôéíüò ìåóïáìõíôéêüò ðáñáìÝíåé óôçí ïìÜäá, êáèþò ôá âñÞêå óå üëá ìå ôç äéïßêçóç êáé ç óõíåñãáóßá ôùí äýï ðëåõñþí èá ëÞîåé óôéò 30-06-2013. Ï Ðåñïõôæßíé ôüíéóå ìåôÜ ôçí õðïãñáöÞ ôïõ íÝïõ ôïõ óõìâïëáßïõ: "Åßìáé

ÅðéâÜëëåé óôçí ÐÁÅ ÔÑÉÊÁËÁ ôéò ðåéèáñ÷éêÝò ðïéíÝò á)ôçí áðïâïëÞ ôçò áðü ôï ÐñùôÜèëçìá ôçò ôñÝ÷ïõóáò áãùíéóôéêÞò ðåñéüäïõ êáé ùò åê ôïýôïõ áõôÞ äåí Ý÷åé äéêáßùìá óõììåôï÷Þò óôïõò áãþíåò êáôÜôáîçò êáé â) ôçí ðåéèáñ÷éêÞ ðïéíÞ ôïõ ÷ñçìáôéêïý ðñïóôßìïõ ôùí åîÞíôá ÷éëéÜäùí (60.000) åõñþ êáé êáôÜ ôá ? áõôÞò óáñÜíôá ðÝíôå (45.000) åõñþ. ÅðéâÜëëåé óôïí Í. ÃÁËÁÍÁÊÏÐÏÕËÏ ôéò ðåéèáñ÷éêÝò ðïéíÝò á) ôçò áðáãüñåõóçò åêôåëÝóåùò ïðïéáóäÞðïôå äñáóôçñéüôçôáò ðïõ ó÷åôßæåôáé ìå ôï ðïäüóöáéñï ãéá ÷ñïíéêÞ ðåñßïäï äþäåêá (12) ìçíþí êáé â) ôçí ðåéèáñ÷éêÞ ðïéíÞ ôïõ ÷ñçìáôéêïý ðñïóôßìïõ ôùí åßêïóé ÷éëéÜäùí (20.000) åõñþ êáé êáôÜ ôá ? áõôÞò äåêáðÝíôå ÷éëéÜäùí (15.000) åõñþ . ÅðéâÜëëåé óôïí Å. ÐËÅÎÉÄÁ ôéò ðåéèáñ÷éêÝò ðïéíÝò á)ôïõ áðïêëåéóìïý ôùí Ýîé (6) áãþíùí êáé â) ôçí ðåéèáñ÷éêÞ ðïéíÞ ôïõ ÷ñçìáôéêïý ðñïóôßìïõ ôùí åßêïóé ÷éëéÜäùí (20.000) åõñþ êáé êáôÜ ôá ? áõôÞò äåêáðÝíôå ÷éëéÜäùí (15.000) åõñþ.(Áðüöáóç Å.Å.Á. ãéá ðëáóôÞ åããõçôéêÞ åðéóôïëÞ)».

åêêñåìïýí. Ðñï çìåñþí ç UEFA åß÷å áðïäå÷èåß íá äïèåß ðáñÜôáóç ìÝ÷ñé ôéò 15 Éïõëßïõ. Ôçí ßäéá óôéãìÞ óôï ÄÓ ôçò ÔåôÜñôçò ôÝèçêáí åðß ôÜðçôïò êáé ëåðôïìÝñåéåò ãéá ôçí äéïñãÜíùóç ôùí áãþíùí. ÌÜëéóôá, ï Óðýñïò ÊáëïãéÜííçò ðñüôåéíå íá äéåîá÷èïýí ïé áãþíåò óå ãÞðåäá ôçò ÁèÞíáò, ðñïêåéìÝíïõ íá ïëïêëçñùèåß ãñÞãïñá ç äéáäéêáóßá. Áðü ôçí Üëëç ðëåõñÜ ï ðñüåäñïò ôçò ÅÐÏ, ÓïöïêëÞò ÐéëÜâéïò äåí áñíÞèçêå íá óõìâåß áõôü, áëëÜ îåêáèÜñéóå üôé ãéá ôï æÞôçìá ïöåßëåé íá áðïöáóßóåé ç ¸íùóç Â'-Ã' ÅèíéêÞò.

ô ÅèíéêÞ

Ôá íÝá ôùí ïìÜäùí Áåôüò Óêýäñáò: ÓéãÞ é÷èýïò ÓéãÞ é÷èýïò ôçñïýí ôéò ôåëåõôáßåò ìÝñåò óôçí ïìÜäá ôïõ Áåôïý Óêýäñáò. Ç äéïßêçóç íáé ìåí ðáñåß÷å åããõÞóåéò óôïí Ãéþñãï Ôõñéáêßäç ãéá ôç íÝá óåæüí, ùóôüóï åðß ôïõ ðáñüíôïò ðáñáôçñåßôáé óôáóéìüôçôá óå üëá ôá èÝìáôá.

ÊáëëïíÞ: ÐïëëÝò êñïýóåéò

Åîåëßîåéò óôá ìåôáãñáöéêÜ èÝìáôá áíáìÝíåôáé íá äñïìïëïãçèïýí åíôüò ôùí áìÝóùò åðüìåíùí çìåñþí óôçí ÁÅË ÊáëëïíÞò.

Ç äéïßêçóç ôùí íçóéùôþí Ý÷åé ðñáãìáôïðïéÞóåé Þäç áñêåôÝò êñïýóåéò êáé ðåñéìÝíåé óôï áêïõóôéêü ôçò ãéá áðáíôÞóåéò.

Íáõðáêôéáêüò ÁóôÝñáò: Åí áíáìïíÞ ôçò ÅÐÏ

ÄÝóìéïé ôùí áðïöÜóåùí ôçò ÅÐÏ áíáöïñéêÜ ìå ôï èÝìá ôùí ðëáóôþí ðéóôïðïéçôéêþí, áëëÜ êáé ôùí óôçìÝíùí áãþíùí, åßíáé ïé äéïéêïýíôåò ôïõ Íáõðáêôéáêïý ÁóôÝñá. Ïé åí ëüãù áðïöÜóåéò èá êáèïñßóïõí ôçí êáôçãïñßá óôçí ïðïßá èá áãùíßæåôáé ôçí åðüìåíç óåæüí ç ïìÜäá ôçò ÍáõðÜêôïõ, êáôÜ óõíÝðåéá ïé éèýíïíôåò ôïí êïêêéíüìáõñùí äåí åßíáé óå èÝóç íá ðñï÷ùñÞóïõí óå ïëïêëçñùìÝíï ó÷åäéáóìü ãéá ôç íÝá ðåñßïäï, áí äåí ãíùóôïðïéçèåß ðñþôá ôï ðüñéóìá ôçò Ïìïóðïíäßáò.

ÐáñÜôáóç óôçí áãùíßá äüèçêå óôçí ÁíáãÝííçóç, óå ü,ôé áöïñÜ óôçí åðéêåßìåíç óõãêñüôçóç ôïõ íÝïõ äéïéêçôéêïý óõìâïõëßïõ ôçò ÐÁÅ. ¢ðáíôåò óôá ÃéáííéôóÜ åõåëðéóôïýí üôé ï ìåãáëïìÝôï÷ïò ôçò ÐÁÅ Óðýñïò Äåëéïñßäçò èá áíáêïéíþóåé ôç óýíèåóç ôïõ íÝïõ ÄÓ åíôüò ôçò åâäïìÜäáò, ðñïêåéìÝíïõ íá ìç ÷áèåß êé Üëëïò ðïëýôéìïò ÷ñüíïò êáé íá îåêéíÞóåé Üìåóá ç õëïðïßçóç ôïõ ó÷åäéáóìïý ãéá ôçí åðüìåíç áãùíéóôéêÞ ðåñßïäï, ìå ôá èÝìáôá ôçò ðñüóëçøçò ðñïðïíçôÞ êáé ôçò óôåëÝ÷ùóçò ôïõ Ýìøõ÷ïõ äõíáìé-

êïý íá âñßóêïíôáé óôçí ðñþôç ãñáììÞ ãéá ôïí óýëëïãï ôçò ÐÝëëáò.

Ìáêåäïíéêüò: ×ùñßò åîåëßîåéò Äß÷ùò åîåëßîåéò êõëïýí ïé ôåëåõôáßåò ìÝñåò óôïí Ìáêåäïíéêü, ìå ôïõò éèýíïíôåò ôïõ óõëëüãïõ íá åóôéÜæïõí êõñßùò óôç óõãêñüôçóç åíüò éó÷õñïý äéïéêçôéêïý ó÷Þìáôïò åíüøåé ôçò íÝáò óåæüí, ç ïðïßá èá âñåé ôïõò ðñÜóéíïõò óôï Ðåñéöåñåéáêü ÐñùôÜèëçìá. Óôá ôÝëç ôïõ ìÞíá, ðÜíôùò, áíáìÝíåôáé íá óõãêåíôñùèïýí üóïé ðáßêôåò Ý÷ïõí áðïìåßíåé óôï ñüóôåñ ãéá ôçí Ýíáñîç ôçò èåñéíÞò ðñïåôïéìáóßáò, åíþ ðáñÜëëçëá ïé äéïéêïýíôåò èá ìåñéìíÞóïõí êáé ãéá ôçí ðåñáéôÝñù óôåëÝ÷ùóÞ ôïõ ìå íÝïõò ðïäïóöáéñéóôÝò.

Åèíéêüò ÖéëéððéÜäáò: Óôáóéìüôçôá Óôáóéìüôçôá óå üëá ôá åðßðåäá åðéêñáôåß åýëïãá óôïí Åèíéêü ÖéëéððéÜäáò. Ïé åðéôåëåßò ôùí êõáíüëåõêùí ôåëïýí õðï÷ñåùôéêÜ åí áíáìïíÞ ôùí áðïöÜóåùí ôçò ÅÐÏ ãéá ôçí õðüèåóç ôùí öïñïëïãéêþí êáé áóöáëéóôéêþí åíçìåñïôÞôùí, êáèþò ï Åèíéêüò åëðßæåé âÜóéìá ãéá ðáñáìïíÞ óôçí ôñßôç ôç ôÜîåé êáôçãïñßá, åöüóïí åðéâëçèïýí êõñþóåéò óôéò åìðëåêüìåíåò ïìÜäåò.

Äüîá Êñáíïýëáò: ÔõðéêÜ ï ÃáúäáñôæÞòÁíáíÝùóå ï ÂáóéëåéÜäçò Äåí áðïìÝíåé ôßðïôá Üëëï ðáñÜ ç õðïãñáöÞ ôïõ ÄçìÞôñç ÃáúäáñôæÞ, ãéá íá åíôá÷èåß Ýôóé êé åðßóçìá óôï Ýìøõ÷ï äõíáìéêü ôçò Äüîáò Êñáíïýëáò. Ôåëåõôáßïò óôáèìüò ôïõ 27÷ñïíïõ åðéèåôéêïý Þôáí ï ÌÝãáò ÁëÝîáíäñïò ÇñÜêëåéáò, åíþ Ýðáéîå áêüìá óå Áðüëëùíá ÊáëáìáñéÜò, Ðáíóåññáúêü, Ôñßêáëá, ÐÁÏÍÅ, ÏäõóóÝá ÁíáãÝííçóçò êáé Åèíéêü Ãáæþñïõ. Óôï ìåôáîý, ç äéïßêçóç Ýëáâå èåôéêÞ áðÜíôçóç áðü ôïí ÔñéáíôÜöõëëï ÂáóéëåéÜäç óôçí ðñüôáóç áíáíÝùóçò ðïõ ôïõ åß÷å êáôáèÝóåé, üðùò Üëëùóôå áíáìåíüôáí.

ÁÅ Ðïíôßùí: Áíáêïßíùóå ÔæéÜìá, ÐåôñÜêï Áêüìç äýï ðïäïóöáéñéóôÝò áíáêïßíùóå ç ÁÅ Ðïíôßùí Êáôåñßíçò. Ï ëüãïò ãéá ôïõò Êþóôá ÔæéÜìá êáé ÌðÜìðç ÐåôñÜêï, ïé ïðïßïé áðïêôÞèçêáí áðü ôïí Åèíéêü Êáôåñßíçò êáé ôç ÍÜïõóá áíôßóôïé÷á. Ï ðñþôïò åßíáé 18 åôþí êáé ðáßæåé ùò óôüðåñ êáé ìðáê (äåîéÜ), åíþ ï 20÷ñïíïò ÐåôñÜêïò áãùíßæåôáé óå üëåò ôéò

èÝóåéò ôçò Üìõíáò.

æåé ðùò ïé äýï ðëåõñÝò áíáíÝùóáí ôç óõíåñãáóßá ôïõò.

Ôïõò äõï ðïäïóöáéñéóôÝò ðáñïõóßáóå ôï ìÝëïò ôïõ ÄÓ, ÃéÜííçò Ðáðáäüðïõëïò, ï ïðïßïò ôüíéóå: "Ç áðüêôçóç áõôþí ôùí äõï ðáéäéþí, áëëÜ êáé Üëëùí äõï ðïõ èá áêïëïõèÞóïõí, åðéâåâáéþíïõí ôçí ðñïóðÜèåéÜ ìáò ãéá ôçí êáëýôåñç áîéïðïßçóç ôùí ôáëÝíôùí ôçò Ðéåñßáò, áëëÜ êáé ôùí üìïñùí íïìþí. ÐñüèåóÞ ìáò åßíáé íá öôÜóïõìå ôïõò 14 ðïäïóöáéñéóôÝò ðïõ áãùíßæïíôáé ùò "ìéêñïß".

ÁíáëõôéêÜ: "Ç äéïßêçóç ôïõ Ô.Á.Ð. ÌÝãáò ÁëÝîáíäñïò ÇñÜêëåéáò áíáêïéíþíåé ôçí áíáíÝùóç ôçò óõíåñãáóßáò ìå ôïí ðïëýðåéñï áìõíôéêü Êýñïõ Áíôþíç êáé ôçí åðéóôñïöÞ ìåôÜ áðü Ýíá ÷ñüíï ôïõ ìåóïåðéèåôéêïý ÌðïãéáôæÞ ÊõñéÜêïõ".

Ôïõò êáëùóïñßæù ëïéðüí óôçí ïéêïãÝíåéá ôçò ÁÅ Ðïíôßùí Êáôåñßíçò êáé ôïõò åý÷ïìáé êáëÞ óôáäéïäñïìßá. ÈÝëù åðßóçò íá óáò áíáêïéíþóù ðùò ðñïðïíçôÞò ôùí ôåñìáôïöõëÜêùí èá åéíáé ï ê. ËåõôÝñçò ÂáóéëåéÜäçò, ç ðñïåôïéìáóßá èá áñ÷ßóåé ôçí ÐáñáóêåõÞ 15 ôïõ ìÞíá êáé ìåôÜ áðü ìßá åâäïìÜäá èá "áíåâïýìå" óôï Åëáôï÷þñé.ÔÝëïò ëýèçêå êïéíÞ óõíáéíÝóåé ç óõíåñãáóßá ìå ôïí ÄçìÞôñç ÊõñôÝãï". Äçëþóåéò Ýêáíáí êáé ïé äýï ðáßêôåò: Êþóôáò ÔæéÜìáò: "Åõ÷áñéóôþ ïóïõò ìå âïÞèçóáí íá öôÜóù ìÝ÷ñé åäù êáé éäéáßôåñá ôïõò ê.ê êç Ôóáïõóßäç êáé ÓÜêç ÅëåõèåñéÜäç ãéá íá ðñáãìáôïðïéÞóùôá ðïäïóöáéñéêÜ ìïõ üíåéñá. Èá äïõëÝøù ùóôå íá äéêáéþóù ôïõò áíèñþðïõò ôçò íåáò ìïõ ïìÜäáò ðïõ ìå åìðéóôåýôçêáí". ÌðÜìðçò ÐåôñÜêïò: "Åõ÷áñéóôþ ôç äéïßêçóç ôçò íåáò ìïõ ïìÜäáò êáé ôïí ðñïðïíçôÞ ðïõ ìå åìðéóôåýôçêáí êáé ìïõ äßíïõí ôçí åõêáéñßá íá êÜíù ôï ïíåéñü ìïõ ðñáãìáôéêüôçôá. Èá ðñïóðáèÞóù íá ôïõò äéêáéþóù êáé ðéóôåýù ðùò èá ôá êáôáöÝñù".

ÌÝãáò ÁëÝîáíäñïò ÇñÜêëåéáò: ÁíáíÝùóå ï Êýñïõ Óôïí ÌÝãá ÁëÝîáíäñï ÇñÜêëåéáò èá óõíå÷ßóåé ôç êáñéÝñá ôïõ ï Áíôþíçò Êýñïõ. ÌÜëéóôá, ç ïìÜäá åîÝäùóå êáé áíáêïßíùóç, ìÝóù ôçò ïðïßá ôïíß-

Âáôáíéáêüò: ÐÞñå Äåñìßóç Óôçí ïìÜäá ôïõ Âáôáíéáêïý èá áãùíßæåôáé áðü åäþ êáé óôï åîÞò ï ÃéÜííçò Äåñìßóçò. Ï 17÷ñïíïò ðïäïóöáéñéóôÞò, Ýðáéæå óôïí Åèíéêü Êáôåñßíçò, åíþ ðáñÜ ôï íåáñü ôçò çëéêßáò ôïõ, "ìåôñÜåé" ôñåßò áãùíóôéêÝò ðåñéüäïõò áãùíéóôéêÞò ðáñïõóßáò óôéò åðáããåëìáôéêÝò êáôçãïñßåò. Îåêßíçóå ôçí êáñéÝñá ôïõ ôçí ðåñßïäï 2008-09 áãùíéæüìåíïò óôç Ã' ÅèíéêÞ êáôçãïñßá ìå ôá ÷ñþìáôá ôïõ Åèíéêïý êáé ðñïÝñ÷åôáé áðï äõï óõíå÷üìåíåò "ãåìÜôåò" óåæüí óôï Ðåñéöåñåéáêü ìå ôçí ïìÜäá ôïõ Óéä. Óôáèìïý. Óôéò ðñþôåò ôïõ äçëþóåéò ï Äåñìßóçò ôüíéóå: "ÈÝëù êáô áñ÷Þí íá åõ÷áñéóôÞóù ôïí ê. Áêç Ôóáïõóßäç áðü ôçí ðñþçí ïìÜäá ìïõ, ðïõ âïÞèçóå óôç ìåôáãñáöÞ ìïõ, üðùò ôïí ðñüåäñï ôïõ Âáôáíéáêïý ê. ÃåñÜóéìï Ðïôïõñßäç êáé ôïí ðñïðïíçôÞ ìïõ ê. ÔÜóï Éùáííßäç ãéá ôçí åìðéóôïóýíç ðïõ ìïõ Ýäåéîáí êáé õðüó÷ïìáé íá äþóù ôïí êáëýôåñü ìïõ åáõôü ùóôå íá ôïõò äéêáéþóù".

Ôýñíáâïò: Öéëéêü ìå ËÜñéóá Ôçí ÐáñáóêåõÞ óôéò 22/07 ï Ôýñíáâïò èá äþóåé öéëéêÞ áíáìÝôñçóç ìå ôçí ÁÅË. Óôç ËÜñéóá, ï ôå÷íéêüò Ìé÷Üëçò Æéþãáò Ý÷åé êÜíåé óðïõäáßá êáñéÝñá êáé üðùò ãßíåôáé áíôéëçðôü, ç óõãêåêñéìÝíç áíáìÝôñçóç èá Ý÷åé ìåãÜëç óçìáóßá. Ôçí ÊõñéáêÞ, ðáßêôåò êáé ôå÷íéêü åðéôåëåßï èá áíá÷ùñÞóïõí ãéá ôç Óáìáñßíá üðïõ èá êÜíïõí ôï âáóéêü ìÝñïò ôçò ðñïåôïéìáóßáò ôïõò.


ÈÁÑÑÏÓ

%

ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ 2011

Ðáíåëëáäéêü ÔïõñíïõÜ ÔÝíéò óôçí ÊïæÜíç! ÅðéìÝëåéá Ãéþñãïò Êáôóßêáò email: “vigelk5koz@yahoo.gr”

ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÐÏÄÏÓÖÁÉÑÏÕ 5 × 5 ÅËËÇÓÐÏÍÔÏÕ ÓÔÁ ÃÇÐÅÄÁ ÁÊÑÉÍÇÓ – ÐÏËÕÌÕËÏÕ

Áèëçôéêü ÊÝíôñï ) ÊïæÜíçò.

Ôï ÔÝíéò Club ÊïæÜíçò, óå óõíåñãáóßá ìå ôçí ÅëëçíéêÞ Ïìïóðïíäßá ÔÝíéò, ôçí à ¸íùóç Óõëëüãùí ÔÝíéò ÊåíôñïäõôéêÞò Ìáêåäïíßáò êáé ôï ÄÞìï ÊïæÜíçò äéïñãáíþíåé ãéá ðñþôç öïñÜ óôçí ðüëç ôçò ÊïæÜíçò áðü 22 Ýùò 26 Éïõëßïõ, Ðáíåëëáäéêü ÔïõñíïõÜ ÔÝíéò ãéá áãüñéá êáé êïñßôóéá çëéêßáò 15 – 16 ÷ñïíþí.

ÁíáìÝíåôáé íá óõììåôÝ÷ïõí ðÜíù áðü 120 áèëçôÝò áðü üëç ôç ÅëëÜäá. Êáëåßóôå üëïé íá óôçñßîåôå ìå ôçí ðáñïõóßá óáò ôçí êïñõöáßá áõôÞ áèëçôéêÞ åêäÞëùóç ãéá ôçí ðüëç ôçò ÊïæÜíçò

Ôï ôïõñíïõÜ èá äéåîá÷èåß óôéò åãêáôáóôÜóåéò óôç ðåñéï÷Þ «Êïõñß» êáé óôï ÄÁÊ (Äçìïôéêü

Ôï Ä.Ó. ÔÝíéò Club ÊïæÜíç

1ç ðïäçëáôïäñïìßá Åëëçóðüíôïõ

ÏÌÁÄÅÓ ÌÅ×ÑÉ 10 ÁÔÏÌÁ ÊÁÉ ÓÕÌÌÅÔÏ×Ç ÁÍÁ ÏÌÁÄÁ 20 ÅÕÑÙ ÄÇËÙÓÅÉÓ & ÊËÇÑÙÓÇ ÏÌÁÄÙÍ ÅÙÓ 15 ÉÏÕËÉÏÕ 2011 ÓÔÏ ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏ ÅËËÇÓÐÏÍÔÏÕ ãéá ÇËÉÊÉÅÓ áðü 6 Ýùò 14 : * 6973243877 ÃåùñãéÜäïõ

Ìáñßá

* 6936582925 Ôáéãáíßäçò

Êþóôáò

ãéá ÇËÉÊÉÅÓ áðü 15 Ýùò 100 : * 6982001825 ÄçìÞôñçò Ôóáâäáñßäçò

ÄÉÁÄÑÏÌÇ : ÁÊÑÉÍÇ – ÊÁÐÍÏ×ÙÑÉ ÊÕÑÉÁÊÇ 17 ÉÏÕËÉÏÕ – 11 ÐÌ

* 6987215945 Áðüóôïëïò Ôáéãáíßäçò

ÄÉÏÑÃÁÍÙÔÅÓ ÏÉ ÐÏËÉÔÉÓÔÉÊÏÉ ÓÕËËÏÃÏÉ : ÁÃÉÏÕ ÄÇÌÇÔÑÉÏÕ – ÑÕÁÊÉÏÕ // ÁÊÑÉÍÇÓ // ÄÑÅÐÁÍÏÕ // ÊÁÐÍÏ×ÙÑÉÏÕ // ÐÏËÕÌÕËÏÕ // ÔÅÔÑÁËÏÖÏÕ ÄÇÌÏÔÉÊÇÓ ÅÍÏÔÇÔÁÓ ÅËËÇÓÐÏÍÔÏÕ ÄÇÌÏÕ ÊÏÆÁÍÇÓ

ÄÉÏÑÃÁÍÙÔÅÓ ÏÉ ÐÏËÉÔÉÓÔÉÊÏÉ ÓÕËËÏÃÏÉ : ÁÃÉÏÕ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÕ

–

ÑÕÁÊÉÏÕ // ÁÊÑÉÍÇÓ //

ÓÕÌÌÅÔÅ×ÅÉ ÔÏ ÔÏÐÉÊÏ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÍÅÙÍ ÅËËÇÓÐÏÍÔÏÕ ÊÏÆÁÍÇÓ

ÄÑÅÐÁÍÏÕ // ÊÁÐÍÏ×ÙÑÉÏÕ // ÐÏËÕÌÕËÏÕ

ÄÇËÙÓÅÉÓ ÓÕÌÌÅÔÏ×ÇÓ :

// ÔÅÔÑÁËÏÖÏÕ

6978529073 6984124858

ÄÇÍÏÔÉÊÇÓ ÅÍÏÔÇÔÁÓ ÅËËÇÓÐÏÍÔÏÕ ÄÇÌÏÕ ÊÏÆÁÍÇÓ

ÅËÓÁ ÓÕÌÅËÉÄÏÕ ÑÅÍÁ ÔÓÁÏÕÓÉÄÏÕ

ÓÕÌÌÅÔÅ×ÅÉ ÔÏ ÔÏÐÉÊÏ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÍÅÙÍ ÅËËÇÓÐÏÍÔÏÕ ÊÏÆÁÍÇÓ

ÔÏ ÓÕÍ ÅËËÇÓÐÏÍÔÏÕ

ÅðéóôñÝöåé ï ×áôæçæÞóçò Ìüëéò Ýíáí ÷ñüíï Ýëåéøå ï Ãéþñãïò ×áôæçæÞóçò áðü ôïí Ðéåñéêü Ï 33÷ñïíïò äåîéüò ìðáê óõìöþíçóå óå üëá ìå ôç äéïß-

âïçèÞóåé ðïëý ôçí ïìÜäá ôçò Êáôåñßíçò, áöïý ãíùñßæåé

êçóç ôçò ïìÜäáò ôçò Ðéåñßáò êáé åðÝóôñåøå óôïí óýëëï-

ðïëý êáëÜ ôá áðïäõôÞñéá êáé ôçí éäéáéôåñüôçôá ôïõ

ãï üðïõ áãùíßóôçêå ôçí ôåôñáåôßá 2006-2010. Ôçí ðåñá-

Ðéåñéêïý.

óìÝíç óåæüí ï ðïäïóöáéñéóôÞò áãùíßóôçêå ìå åðéôõ÷ßá óôç Äüîá ÄñÜìáò êáé Þôáí áðü ôïõò âáóéêïýò óõíôåëå-

ÐëÝïí, ôï åíäéáöÝñïí ôùí äéïéêïýíôùí óõãêåíôñþíåôáé

óôÝò ôùí Ìáõñáåôþí ðïõ ðëáóáñßóôçêáí óôçí ðñþôç

óôçí áðüêôçóç åíüò áìõíôéêïý ìÝóïõ, ìéá èÝóç ðïõ ïé

åîÜäá ôçò âáèìïëïãßáò. Ï ×áôæçæÞóçò áíáìÝíåôáé íá

«áóðñüìáõñïé» ÷ñåéÜæïíôáé Üìåóç åíßó÷õóç.

ÊëÞóåéò óå áðïëïãßá áð' ôçí ÐÐÅ ôçò ÅÅÐ

Ç ÐñùôïâÜèìéá Ðåéèáñ÷éêÞ ÅðéôñïðÞ

ôçò FOOTBALL LEAGUE ÏÐÁÐFOOTBALL LEAGUE 2 ÏÐÁÐ êÜëåóå óå

áðïëïãßá ôçí Ôñßôç 19-7-2011 êáé þñá 10.30 ,ôéò ðáñáêÜôù ÐÁÅ êáé öõóéêÜ

ðñüóùðá:

Ôçí ÐÁÅ ÇËÉÏÕÐÏËÇ, êáé ôïí Ã. ÔÓÁÊÏÃÉÁÍÍÇ (ÌåãáëïìÝôï÷ïò) ãéá ðáñáâÜóåéò ðïõ ëåðôïìåñþò áíáöÝñïíôáé óôçí óõãêïéíïðïéïýìåíç ìå áñéèì. ðñùôïê. 21416/2011 ðåéèáñ÷éêÞ äßùîç ôïõ Ðïäïóöáéñéêïý ÅéóáããåëÝá ôçò ÅÐÏ ê. ÁíäñÝá ÖÜêïõ, ïé ïðïßåò ðáñáâÜóåéò ôéìùñïýíôáé áðü ôéò ðáñáôåéèÝìåíåò êáé óôçí ðáñáðÜíù ðåéèáñ÷éêÞ äßùîç äéáôÜîåéò ôùí Üñèñùí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Á´ êáé 21 ´ Ðåéèáñ÷éêïý Êþäéêá ôçò ÅÐÏ óå óõíäõáóìü ðñïò Üñèñá 132 ôïõ Í. 2725/1999 «ðåñß Åñáóéôå÷íéêïý – Åðáããåëìáôéêïý Áèëçôéóìïý» 45, 46 ðáñ. 1 á´, 94 ðáñ. 1 êáé 98 Ðïéíéêïý Êþäéêá Üñè. 2 ðáñ. 2 á – â êáé 3 ôïõ Í. 2433/1996 «ðåñß ðáñÜíïìïõ óôïé÷Þìáôïò». ÊïéíïðïßçóçêëÞóç: ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÇËÉÏÐÏÕËÏÓ, ÁËÅÎÉÏÓ ÊÏÕÃÉÁÓ, ÍÔÅÌÇÓ ÍÉÊÏËÁÚÄÇÓ, ÊÕÑÉÁÊÏÓ ÈÙÌÁÚÄÇÓ, ÐÅÔÑÏÓ ÈÅÏÄÙÑÉÄÇÓ, ÖÅÑÑÕ ÌÐÁÔÆÏÃËÏÕ, ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ ÊÁÔÓÏÕËÇÓ.

Ôçí ÐÁÅ ÇËÉÏÕÐÏËÇ, êáé ôïí Í. ×ÁËÊÏ

(Ðñüåäñïò) ãéá ðáñáâÜóåéò ðïõ ëåðôïìåñþò áíáöÝñïíôáé óôçí óõãêïéíïðïéïýìåíç ìå áñéèì. ðñùôïê. 21434/2011 ðåéèáñ÷éêÞ äßùîç ôïõ Ðïäïóöáéñéêïý ÅéóáããåëÝá ôçò ÅÐÏ ê. ÁíäñÝá ÖÜêïõ, ïé ïðïßåò ðáñáâÜóåéò ôéìùñïýíôáé áðü ôéò ðáñáôåéèÝìåíåò êáé óôçí ðáñáðÜíù ðåéèáñ÷éêÞ äßùîç äéáôÜîåéò ôùí Üñèñùí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Á´ êáé 21 ´ Ðåéèáñ÷éêïý Êþäéêá ôçò ÅÐÏ óå óõíäõáóìü ðñïò Üñèñá 132 ôïõ Í. 2725/1999 «ðåñß Åñáóéôå÷íéêïý – Åðáããåëìáôéêïý Áèëçôéóìïý» 45, 46 ðáñ. 1 á´, 94 ðáñ. 1 êáé 98 Ðïéíéêïý Êþäéêá Üñè. 2 ðáñ. 2 á – â êáé 3 ôïõ Í. 2433/1996 «ðåñß ðáñÜíïìïõ óôïé÷Þìáôïò». Êïéíïðïßçóç-êëÞóç: ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÇËÉÏÐÏÕËÏÓ, ÁËÅÎÉÏÓ ÊÏÕÃÉÁÓ, ÍÔÅÌÇÓ ÍÉÊÏËÁÚÄÇÓ, ÊÕÑÉÁÊÏÓ ÈÙÌÁÚÄÇÓ, ÐÅÔÑÏÓ ÈÅÏÄÙÑÉÄÇÓ, ÖÅÑÑÕ ÌÐÁÔÆÏÃËÏÕ, ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ ÊÁÔÓÏÕËÇÓ. Ôçí ÐÁÅ ÇËÉÏÕÐÏËÇ, êáé ôïí Ì. ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏ (ÐïäïóöáéñéóôÞò) ãéá ðáñáâÜóåéò ðïõ ëåðôïìåñþò áíáöÝñïíôáé óôçí óõãêïéíïðïéïýìåíç ìå áñéèì. ðñùôïê. 21433/2011 ðåéèáñ÷éêÞ äßùîç ôïõ Ðïäïóöáéñéêïý ÅéóáããåëÝá ôçò ÅÐÏ ê. ÁíäñÝá ÖÜêïõ, ïé ïðïßåò ðáñáâÜóåéò ôéìùñïýíôáé áðü ôéò ðáñáôåéèÝìåíåò êáé óôçí ðáñáðÜíù ðåéèáñ÷éêÞ äßùîç äéáôÜîåéò ôùí Üñèñùí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Á´ êáé 21 ´ Ðåéèáñ÷éêïý Êþäéêá ôçò ÅÐÏ óå óõíäõáóìü ðñïò Üñèñá 132 ôïõ Í.

2725/1999 «ðåñß Åñáóéôå÷íéêïý – Åðáããåëìáôéêïý Áèëçôéóìïý» 45, 46 ðáñ. 1 á´, 94 ðáñ. 1 êáé 98 Ðïéíéêïý Êþäéêá Üñè. 2 ðáñ. 2 á – â êáé 3 ôïõ Í. 2433/1996 «ðåñß ðáñÜíïìïõ óôïé÷Þìáôïò». ÊïéíïðïßçóçêëÞóç: ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÇËÉÏÐÏÕËÏÓ, ÁËÅÎÉÏÓ ÊÏÕÃÉÁÓ, ÍÔÅÌÇÓ ÍÉÊÏËÁÚÄÇÓ, ÊÕÑÉÁÊÏÓ ÈÙÌÁÚÄÇÓ, ÐÅÔÑÏÓ ÈÅÏÄÙÑÉÄÇÓ, ÖÅÑÑÕ ÌÐÁÔÆÏÃËÏÕ, ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ ÊÁÔÓÏÕËÇÓ. Ôçí ÐÁÅ ÅÈÍÉÊÏÓ ÁÓÔÇÑ, êáé ôïí Í. ÐÁÍÔÅËÇ (ÐñïðïíçôÞò) ãéá ðáñáâÜóåéò ðïõ ëåðôïìåñþò áíáöÝñïíôáé óôçí óõãêïéíïðïéïýìåíç ìå áñéèì. ðñùôïê. 21417/2011 ðåéèáñ÷éêÞ äßùîç ôïõ Ðïäïóöáéñéêïý ÅéóáããåëÝá ôçò ÅÐÏ ê. ÁíäñÝá ÖÜêïõ, ïé ïðïßåò ðáñáâÜóåéò ôéìùñïýíôáé áðü ôéò ðáñáôåéèÝìåíåò êáé óôçí ðáñáðÜíù ðåéèáñ÷éêÞ äßùîç äéáôÜîåéò ôùí Üñèñùí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Á´ êáé 21 ´ Ðåéèáñ÷éêïý Êþäéêá ôçò ÅÐÏ óå óõíäõáóìü ðñïò Üñèñá 132 ôïõ Í. 2725/1999 «ðåñß Åñáóéôå÷íéêïý – Åðáããåëìáôéêïý Áèëçôéóìïý» 45, 46 ðáñ. 1 á´, 94 ðáñ. 1 êáé 98 Ðïéíéêïý Êþäéêá Üñè. 2 ðáñ. 2 á – â êáé 3 ôïõ Í. 2433/1996 «ðåñß ðáñÜíïìïõ óôïé÷Þìáôïò» ÊïéíïðïßçóçêëÞóç: ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÇËÉÏÐÏÕËÏÓ, ÁËÅÎÉÏÓ ÊÏÕÃÉÁÓ, ÍÔÅÌÇÓ ÍÉÊÏËÁÚÄÇÓ, ÊÕÑÉÁÊÏÓ ÈÙÌÁÚÄÇÓ, ÐÅÔÑÏÓ ÈÅÏÄÙÑÉÄÇÓ, ÖÅÑÑÕ ÌÐÁÔÆÏÃËÏÕ, ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ ÊÁÔÓÏÕËÇÓ.

ÁðïâëÞèçêáí ôá Ôñßêáëá Áðü ôï ôñÝ÷ïí ðñùôÜèëçìá ôçò Football League áðïâëÞèçêáí ôá Ôñßêáëá, ìå áðüöáóç ôçò ðåéèáñ÷éêÞò åðéôñïðÞò ôçò Åíùóç ’-Ò ÅèíéêÞò. Áéôßá åßíáé ç ðëáóôÞ åããõçôéêÞ åðéóôïëÞ ôçò ÐÁÅ, åíþ åðéâëÞèçêå êáé ðñüóôéìï 45.000 åõñþ. ÐáñÜëëçëá, ðïéíÝò åðéâëÞèçêáí óôïí ðñüåäñï ôùí ÔñéêÜëùí, Íßêï Ãáëáíáêüðïõëï êáé óôïí ìåãáëïìÝôï÷ï, ÂáããÝëç Ðëåîßäá. Ìå áõôÞí ôçí áðüöáóç ïé «êõáíÝñõèñïé» äåí Ý÷ïõí äéêáßùìá óõììåôï÷Þò óôá play off, áëëÜ áõôü äå óçìáßíåé üôé ç ïìÜäá õðïâéâÜæåôáé, ùóôüóï Ý÷ïõí äéêáßùìá Ýöåóçò. ÁíáëõôéêÜ ç áðüöáóç: «Ç ÐñùôïâÜèìéá Ðåéèáñ÷éêÞ ÅðéôñïðÞ ôçò FOOTBALL LEAGUE ÏÐÁÐ FOOTBALL LEAGUE 2 ÏÐÁÐ ïìüöùíá êñßíåé üôé ïé åãêáëïýìåíïé ôÝëåóáí ôçí áðïäéäüìåíç óå áõôïýò ðåéèáñ÷éêÞ ðáñÜâáóç. ÅðéâÜëëåé óôçí ÐÁÅ ÔÑÉÊÁËÁ ôéò ðåéèáñ÷éêÝò ðïéíÝò á)ôçí áðïâïëÞ ôçò áðü ôï ÐñùôÜèëçìá ôçò ôñÝ÷ïõóáò áãùíé-

óôéêÞò ðåñéüäïõ êáé ùò åê ôïýôïõ áõôÞ äåí Ý÷åé äéêáßùìá óõììåôï÷Þò óôïõò áãþíåò êáôÜôáîçò êáé â) ôçí ðåéèáñ÷éêÞ ðïéíÞ ôïõ ÷ñçìáôéêïý ðñïóôßìïõ ôùí åîÞíôá ÷éëéÜäùí (60.000) åõñþ êáé êáôÜ ôá ? áõôÞò óáñÜíôá ðÝíôå (45.000) åõñþ. ÅðéâÜëëåé óôïí Í. ÃÁËÁÍÁÊÏÐÏÕËÏ ôéò ðåéèáñ÷éêÝò ðïéíÝò á) ôçò áðáãüñåõóçò åêôåëÝóåùò ïðïéáóäÞðïôå äñáóôçñéüôçôáò ðïõ ó÷åôßæåôáé ìå ôï ðïäüóöáéñï ãéá ÷ñïíéêÞ ðåñßïäï äþäåêá (12) ìçíþí êáé â) ôçí ðåéèáñ÷éêÞ ðïéíÞ ôïõ ÷ñçìáôéêïý ðñïóôßìïõ ôùí åßêïóé ÷éëéÜäùí (20.000) åõñþ êáé êáôÜ ôá ? áõôÞò äåêáðÝíôå ÷éëéÜäùí (15.000) åõñþ . ÅðéâÜëëåé óôïí Å. ÐËÅÎÉÄÁ ôéò ðåéèáñ÷éêÝò ðïéíÝò á)ôïõ áðïêëåéóìïý ôùí Ýîé (6) áãþíùí êáé â) ôçí ðåéèáñ÷éêÞ ðïéíÞ ôïõ ÷ñçìáôéêïý ðñïóôßìïõ ôùí åßêïóé ÷éëéÜäùí (20.000) åõñþ êáé êáôÜ ôá ? áõôÞò äåêáðÝíôå ÷éëéÜäùí (15.000) åõñþ.(Áðüöáóç Å.Å.Á. ãéá ðëáóôÞ åããõçôéêÞ åðéóôïëÞ)».

Êëçñþíåé ãéá ÐÁÏÊ, Ïëõìðéáêü Â. ÂãÞêáí ôá æåõãÜñéá ôùí áíôéðÜëùí ôïõ ÐÁÏÊ êáé ôïõ Ïëõìðéáêïý Âüëïõ ãéá ôïí 3ï ðñïêñéìáôéêü ãýñï ôïõ Europa League. Ç ïìÜäá ôçò Èåóóáëïíßêçò èá ëÜâåé èÝóç éó÷õñïý óôï 7ï ãêñïõð êáé èá áíôéìåôùðßóåé Ýíáí áíôßðáëï åê ôùí ðáñáêÜôù æåõãáñéþí: Óëáóê Âñüôóëáâ (Ðïëùíßá) –

51-69: Ìå ôï äåîß ïé ÍÝïé, ìå "ãáëáíüëåõêï 10ëåðôï óüïõ"

Ìå ôï äåîß êáôÜöåñå íá ìðåé ç ÅèíéêÞ ìáò ïìÜäá ÍÝùí óôï Åõñùðáúêü ÐñùôÜèëçìá ÊÜôùí ôùí 20 Åôþí. Ôï óõãêñüôçìá ôïõ Êþóôá Ìßóóá äõóêïëåýôçêå ðïëý óôçí ðñåìéÝñá ôçò ôïõ óôï ÌðéëìðÜï áëëÜ åðéêñÜôçóå ìå 69-51 ôùí áîéüìá÷ùí Áõóôñéáêþí. ÌåãÜëïò ðñùôáãùíóéôÞò ôçò ÅèíéêÞò ìáò ïìÜäáò Þôáí ï ÓùêñÜôçò Øáñüðïõëïò (16ð. 2 ñéìð. 2 áó.). Ï íåáñüò ãêáñíô Þôáí áõôüò ðïõ êñÜôçóå üñèéá ôçí "ãáëáíüëåõêç" üôáí ç õðüëïéðç ïìÜäá âñéóêüôáí ãéá 30 ëåðôÜ óå...ëÞèáñãï.

Åêðëçêôéêü ðáé÷íßäé áðü ôá ðáéäéÜ ôïõ Ìßóóá óôï ôÝôáñôï äåêÜëåðôï üôáí êáé Ýôñåîáí Ýíá óåñß 28-8 ãéá íá ðÜñïõí ìßá óðïõäáßá íßêç ìå áñêåôÜ ìåãÜëç, üðùò åîåëß÷èçêå ôï ìáôò, äéáöïñÜ.

Öáíôáóôéêüò ï ×ñõóéêüðïõëïò óôï ôåëåõôáßï äåêÜëåðôï "óêüôùóå" êÜèå åëðßäá ôùí

Áõóôñéáêþí êáé ïëêëÞñùóå ôï ìáò ìå 16 ðüíôïõò, 6 ñéìðÜïõíô êáé 4 áóßóô.

Ôï ìáôò

Ïé Áõóôñéáêïß îåêßíçóáí ðïëý äõíáôÜ ôçí áíáìÝôñçóç êáé êáôÜöåñáí íá ðñïçãçèïýí ìÝ÷ñé êáé ìå 12 ðüíôïõò (16-4) óôï ôÝôáñôï ëåðôü ôçò áíáìÝôñçóçò. Ïé öùíÝò ôïõ Êþóôá Ìßóóá óôï ôÜéì Üïõô îýðíçóáí ôïõò äéåèíåßò ìáò ðïõ êáôÜöåñáí íá îáíáìðïõí óôï ìáôò ìå ôïí ×ñõóéêüðïõëï íá ìïéñÜæåé áóßóô êáé ôïõò Øáñüðïõëï êáé ÌïôóÝíéãï íá åßíáé ïé êýñéïé åêöñáóôÝò ôùí åëëçíéêþí åðéèÝóåùí. Ôá ðïëëÜ ëÜèç óå Üìõíá êáé åðßèåóç åðÝôñåøáí óôïõò Áõóôñéáêïýò íá ìåßíïõí ìðñïóôÜ óôï óêïñ, üìùò óôï 19' ï Øáñüðïõëïò Ýäùóå ðñïâÜäéóìá ìå 30-29 óôçí ÅèíéêÞ ìáò. ¸íá ãñÞãïñï, üìùò, 5-0 ôùí áðü ÌÜñåó÷ êáé ÊëåðÜéæ Ýóôåéëå ôçí Áõóôñßá ìå ôï +4 óôá áðïäõôÞñéá ìå ôï óêïñ óôï 34-30.

Íôáíôß ÃéïõíÜéôåíô

Ôï ôñßïô äåêÜëåðôï äåí åß÷å äéáöïñÝò. Ïé ¸ëëçíåò ðáßêôåò Ý÷áóáí ðïëëÜ ñéìðÜïõíô óôçí Üìõíá ìå ôïõò Áõóôñéáêïýò íá ìáæåýïõí Ýîé åðéèåôéêÜ ñéìðÜïõíô êáé íá ôá ìåôïõóéþíïõí óå 12 ðüíôïõò, óõíôçñþíôáò ôçí äéáöïñÜ ðïõ åß÷áí. Ôï 43-41 Þôáí ôï óêïñ ôïõ ôñßôïõ äåêáëÝðôïõ.

(Óêùôßá)

Ìå ôçí Ýíáñîç ôçò ôåëåõôáßáò ðåñéüäïõ üìùò, ïé ðáßêôåò ôïõ Êþóôá Ìßóóá èõìÞèçêáí ôéò ðïéïôéêÝò äéáöïñÝò ðïõ ôïõò ÷ùñßæïõí áðü ôïõò áíôéðÜëïõò ôïõò êáé ìå Üìõíá"ôáíÜëéá" êáé åðßèåóç ðïõ ðåôïýóå "öùôéÝò" ìÝóá êáé Ýîù áðü ôçí ãñáììÞ ôïõ ôñéðüíôïõ, Ýôñåîáí Ýíá óåñß 28-8 êáé äéÝëõóáí ôïõò Áõóôñéáêïýò. Øáñüðïõëïò êáé ×ñõóéêüðïõëïò Ýêáíáí ü,ôé Þèåëáí óôï ôñßðïíôï, ìå ôïõò ÃåùñãÜêç, Êáíïíßäç êáé ÌïôóÝíéãï íá ðñïóèÝôïõí üóá...Ýëëåéðáí.

Ï áíôßðáëïò ôïõ Ïëõìðéáêïý Âüëïõ, ï ïðïßïò åöüóïí ðñïêñéèåß åíáíôßïí ôçò Ñáíô

ÂáëåñÝãêá (Íïñâçãßá) – Ìßêá (Áñìåíßá) ×Üêåí (Óïõçäßá) – ×üíêá (Öéëáíäßá) ÍôïìæÜëå (Óëïâåíßá) – Óðëéô (Êñïáôßá) Ñéíô (Áõóôñßá) èá Ý÷åé êé áõôüò - üðùò ï «ÄéêÝöáëïò» - èÝóç éó÷õñïý óôï 5ï ãêñïõð, èá ðñïêýøåé áðü ôá åîÞò æåõãÜñéá: Óáí ÔæïõëéÜ (Áíäüñá) – ÌðíÝé ÃéÝ÷ïõíôá (ÉóñáÞë) Êïõüðéï (Öéëáíäßá) – Ãêáæ ÌåôÜí (Ñïõìáíßá) ÓôñÝéìïõñ (Í. Öåñüå) – ÊáñáìðÜ÷ (ÁæåñìðáúôæÜí) Íôßöåñíôáíò (Ëïõîåìâïýñãï) – ËåâÜíôéá Ôáëßí (Åóèïíßáò) ÓÝíéôóá (Óëïâáêßá)


ÈÁÑÑÏÓ

&

Ôï ìõóôéêü ôçò ìáêñïâéüôçôáò ôùí Éêáñéùôþí

ÄåêáðëÜóéï åßíáé ôï ðïóïóôü ôùí áíèñþðùí, ðïõ æïõí ðÜíù áðü ôá 90 ÷ñüíéá óôçí Éêáñßá, óå ó÷Ýóç ìå ôï 0,1%, ðïõ éó÷ýåé óôçí õðüëïéðç Åõñþðç. Ôï ìõóôéêü âñßóêåôáé êáôÜ êýñéï ëüãï óôç äéáôñïöÞ, óå óõíäõáóìü ìå ôçí êáèçìåñéíÞ öõóéêÞ äñáóôçñéüôçôá, ëÝíå ôþñá ïé åðéóôÞìïíåò.

ØÜñéá, öñïýôá, ëá÷áíéêÜ, üóðñéá êáé ôóÜé «èùñáêßæïõí» ôçí êáñäéÜ êáé ôá áããåßá ôùí Éêáñéùôþí, áëëÜ êáôáðïëåìïýí êáé ôçí êáôÜèëéøç ôùí çëéêéùìÝíùí. ÅîÜëëïõ, ç êáèçìåñéíÞ ÷ñÞóç åëáéïëÜäïõ åõåñãåôåß êáé ôç óåîïõáëéêÞ äñáóôçñéüôçôá êáé áí ðñïóôåèïýí ç ìÝôñéá êáôáíÜëùóç êáöÝ ìå ôç ìåóçìåñéáíÞ áíÜðáõóç, ðñïêýðôïõí ôá óõóôáôéêÜ, ðïõ ßóùò óõíèÝôïõí ôï ìõóôéêü ôçò ìáêñïâéüôçôáò ôùí êáôïßêùí áõôïý ôïõ íçóéïý, ôüíéóå óÞìåñá ï êáèçãçôÞò Êáñäéïëïãßáò ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí, ×ñéóôüäïõëïò ÓôåöáíÜäçò, ï ïðïßïò êáôÜãåôáé áðü ôçí êáñßá.

ÅíäåéêôéêÜ åßíáé ôá ðñþôá áðïôåëÝóìáôá Ýñåõíáò ðïõ äéåîÞ÷èç áðü ôïí Éïýíéï Ýùò ôïí Ïêôþâñéï ôïõ 2009 êáé óõìðåñéÝëáâå 673 çëéêéùìÝíá Üôïìá (ìÝóçò çëéêßáò 75 ±6.5, åê ôùí ïðïßùí ôï 49% Þôáí Üíäñåò) êáé 657 íåüôåñá (ìÝóçò çëéêßáò 54±7, 46% Üíäñåò) ìüíéìïõò êáôïßêïõò ôçò íÞóïõ. Ï åðéðïëáóìüò (óõ÷íüôçôá åìöÜíéóçò) ôïõ êáðíßóìáôïò âñÝèçêå íá åßíáé 17% óôïõò çëéêéùìÝíïõò êáé 42% óôïõò ìåóÞëéêåò, ç áñôçñéáêÞ õðÝñôáóç óå ðïóïóôü 65% ôùí çëéêéùìÝíùí êáé 29% ôùí ìåóçëßêùí, ï óáê÷áñþäçò äéáâÞôçò óå 23% ôùí çëéêéùìÝíùí êáé 13% ôùí ìåóçëßêùí, åíþ éóôïñéêü êáñäéáããåéáêÞò íüóïõ êáôáãñÜöçêå óôï 21% ôùí çëéêéùìÝíùí êáé 4 ôùí ìåóçëßêùí.

Ôá çëéêéùìÝíá Üôïìá åß÷áí õøçëüôåñá åðßðåäá áñôçñéáêÞò ðßåóçò, áëëÜ ÷áìçëüôåñï óùìáôéêü âÜñïò. Ôá ðáñáðÜíù äåß÷íïõí üôé ïé ðáñÜãïíôåò êáñäéáããåéáêïý êéíäýíïõ åðéðïëÜæïõí óå óçìáíôéêü ðïóïóôü óôïõò çëéêéùìÝíïõò êáé ìÜëéóôá óå óõãêñßóéìá ðïóïóôÜ ìå ôïõò çëéêéùìÝíïõò êáôïßêïõò êáé Üëëùí ðåñéï÷þí ôçò ÷þñáò.

Áõôü, üìùò, ðïõ öáßíåôáé -õðïãñáììßæïõí ïé åðéóôÞìïíåò- íá äéáêñßíåé ôïõò çëéêéùìÝíïõò êáôïßêïõò ôçò êáñßáò åßíáé ï ôýðïò ôçò äßáéôáò ðïõ ðåñéëáìâÜíåé óõ÷íüôåñá øÜñé, öñïýôá, ëá÷áíéêÜ, üóðñéá êáé ôóÜé áð´ üôé óôïõò íåüôåñïõò. Ç õéïèÝôçóç ðéï õãéåéíÞò äéáôñïöÞò Þôáí ðéï óõ÷íÞ óôïõò çëéêéùìÝíïõò ôçò Éêáñßáò (68% óôïõò õðåñÞëéêåò Üíäñåò Üíù ôùí 80 åôþí, êáé 64% óôéò õðåñÞëéêåò ãõíáßêåò) óå óýãêñéóç ìå áíÜëïãçò çëéêßáò Üôïìá áðü ôç ìåëÝôç ÁÔÔÉÊÇ (áóôéêÞò çìéáóôéêÞò ðåñéï÷Þò) êáé áðü Üëëåò ìåëÝôåò íçóéùôéêþí ðëçèõóìþí ôçò Ìåóïãåßïõ.

Åðßóçò ôá çëéêéùìÝíá Üôïìá óõíçèßæïõí ôç ìåóçìåñéáíÞ áíÜðáõóç (óå ðïóïóôü 75%) óõ÷íüôåñá áðü ôïõò íåü-

Ìáæß ôïõò ç áéóèáíôéêÞ Æçíïâßá Åìöáíßæïíôáé áêüìá åðß óêçíÞò:

Áñâáíéôßäç.

Ï ¢êçò ÁìðñÜæçò óôï ìðÜóï, ï Ößëéððïò Óðõñüðïõëïò óôá ôýìðáíá êáé ï ÄçìÞôñçò Êáñáóïýëïò óôçí êéèÜñá. Óôçí áõëÞ ôùí áóìÜôùí êáé ôùí èåáìÜôùí, óôçí êåñáóéÜ áðü êÜôù.

ôåñïõò. Ç êáèçìåñéíÞ ÷ñÞóç åëáéïëÜäïõ öáßíåôáé íá Ý÷åé áêüìá êáé óôïõò çëéêéùìÝíïõò åõåñãåôéêÞ åðßäñáóç óôç óåîïõáëéêÞ ôïõò æùÞ ìå êáëýôåñá ðïóïóôÜ éêáíïðïßçóçò áðü ôçí åñùôéêÞ ôïõò äñáóôçñéüôçôá. ¼óï áöïñÜ ôçí êáôáíÜëùóç êáöÝ, ç ìÝôñéá êáôáíÜëùóç, 1-2 öëéôæÜíéá êáöÝ ôçí çìÝñá (óå éóïäýíáìá êáöåÀíçò åëëçíéêïý êáöÝ) ó÷åôßæåôáé åðßóçò ìå êáëýôåñç áããåéáêÞ äéáôáóéìüôçôá, åíþ ç ìåãáëýôåñç êáôáíÜëùóçò êáöåÀíçò äåí öáßíåôáé íá âåëôéþíåé ðåñáéôÝñù ôçí áããåéáêÞ çëéêßá. Ôá ðïóïóôÜ êáôÜèëéøçò Þôáí áðü ôá ÷áìçëüôåñá óå óýãêñéóç ìå Üëëïõò ðëçèõóìïýò çëéêéùìÝíùí (ìåëÝôç ÁÔÔÉÊÇ), áëëÜ áêüìá êáé áýîçóç êáôÜ 1 ìïíÜäá óôï óêïñ ôçò êëßìáêáò ãçñéáôñéêÞò êáôÜèëéøçò (0-15) öáßíåôáé íá ïäçãåß óå 12% ìåãáëýôåñç ðéèáíüôçôá ðáñïõóßáò åðéðëÝïí ðáñÜãïíôá êáñäéáããåéáêïý êéíäýíïõ ðïõ ó÷åôßæåôáé ìå ôçí ðáñïõóßá ìåôáâïëéêïý óõíäñüìïõ. Óõìðôùìáôïëïãßá óïâáñÞò êáôÜèëéøçò öáßíåôáé íá êáôáãñÜöåôáé óå ðïóïóôü 4% ôùí çëéêéùìÝíùí áíäñþí êáé 9% ôùí çëéêéùìÝíùí ãõíáéêþí (ìÝóçò çëéêßáò 75 åôþí). Ðïóïóôü 68% ôùí çëéêéùìÝíùí êáôïßêùí áíáöÝñïõí ôïõëÜ÷éóôïí ìéá öïñÜ ôçí åâäïìÜäá ëÞøç ñïöÞìáôïò ôóÜé, ôï ïðïßï öáßíåôáé éäéáßôåñá óå óõ÷íüôåñç êáôáíÜëùóç íá ìåéþíåé ôá åðßðåäá ëéðéäßùí áêüìá êáé óå äéáâçôéêïýò, åíþ âåëôéþíåé ôç íåöñéêÞ ëåéôïõñãßá, üðùò åêöñÜæåôáé áðü ôçí êÜèáñóç êñåáôéíßíçò. Óå ü,ôé áöïñÜ ôçí Üóêçóç, 85% ôùí óõììåôå÷üíôùí áíÝöåñáí ìÝôñéá åíáó÷üëçóç óå öõóéêÞ äñáóôçñéüôçôá. Öáßíåôáé üôé ç åíáó÷üëçóç óå âÜäéóç êáé áãñïôéêÝò äïõëåéÝò ðïõ åìöáíßæïõí ôá çëéêéùìÝíá Üôïìá ôçò ìåëÝôçò, âåëôéþíïõí ôï óùìáôéêü âÜñïò êáé ìåéþíïõí ôçí åìöÜíéóç êáñäéáããåéáêþí åðåéóïäßùí. Áõôü Þôáí ðéï Ýêäçëï óôéò ãõíáßêåò, ãåãïíüò ðïõ áíôáíáêëÜ ìéá äéáöïñåôéêÞ äñÜóç ôùí êáñäéïðñïóôáôåõôéêþí éäéïôÞôùí ôçò Üóêçóçò ìåôáîý ôùí öýëùí.

ÓÞìåñá óôéò 11.00, ï Ðñüåäñïò ôçò ÂïõëÞò èá óõíáíôçèåß ìå ôï íÝï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï ôçò Ðá.Ä.Å.Å.

Ôé èá óõæçôÞóïõí Êëßíôïí êáé Ëáìðñéíßäçò óôçí ÁèÞíá "Ç åðßóêåøç ôçò Áìåñéêáíßäáò Õðïõñãïý Åîùôåñéêþí ×ßëáñé Êëßíôïí óôçí ÁèÞíá ðñáãìáôïðïéåßôáé óå ìéá ðåñßïäï ðïõ åßíáé ðïëý óôåíÞ ç óõíåñãáóßá ìåôáîý ôùí äõï ÷ùñþí êáé ôï êëßìá óôéò åëëçíïáìåñéêáíéêÝò ó÷Ýóåéò åßíáé ðÜñá ðïëý èåôéêü", äÞëùóå ï åêðñüóùðïò ôïõ Õðïõñãåßïõ ôùí Åîùôåñéêþí Ãñçãüñçò ÄåëáâÝêïõñáò åñùôçèåßò ãéá ôçí åðéêåßìåíç åðßóêåøç ôçò åðéêåöáëÞò ôïõ ÓôÝçô ÍôéðÜñôìåíô óôçí ÅëëÜäá óôéò 17 êáé 18 Éïõëßïõ. Áíáöåñüìåíïò óôçí áôæÝíôá ôçò óõíÜíôçóçò ôçò Áìåñéêáíßäáò Õðïõñãïý ìå ôïí ¸ëëçíá ïìüëïãü ôçò Óôáýñï Ëáìðñéíßäç, ôï ðñùß ôçò ÊõñéáêÞò, ï ê. ÄåëáâÝêïõñáò ôüíéóå üôé èá ðñáãìáôïðïéçèåß ìéá óå âÜèïò óõæÞôçóç, ç ïðïßá èá ðåñéëáìâÜíåé üëá ôá èÝìáôá ôçò åîùôåñéêÞò ðïëéôéêÞò. Åéäéêüôåñá, óçìåßùóå üôé áíôéêåßìåíá óõæÞôçóçò èá áðïôåëÝóïõí ç êáôÜóôáóç

óôç Âüñåéï ÁöñéêÞ, óôç ÌÝóç ÁíáôïëÞ êáé óôç Ëéâýç (ãéá ôï èÝìá áõôü, ôüíéóå, èá åßíáé óçìáíôéêÞ ç áõñéáíÞ, 4ç ÓõíÜíôçóç ôçò ÏìÜäáò ÅðáöÞò ãéá ôç Ëéâýç, óôçí Êùíóôáíôéíïýðïëç), ïé åîåëßîåéò óôçí ðåñéï÷Þ ôùí Âáëêáíßùí, ìå äåäïìÝíï ôï åíäéáöÝñïí ôçò ÅëëÜäáò ãéá ôçí ðåñéï÷Þ (ôá ÂáëêÜíéá áðïôåëïýí êïñõöáßá ðñïôåñáéüôçôá ãéá ôçí åëëçíéêÞ êõâÝñíçóç) áëëÜ êáé åðéìÝñïõò èÝìáôá, üðùò ôï æÞôçìá ôçò ïíïìáóßáò ôçò ÐÃÄÌ, ç ðñüïäïò ôçò Áëâáíßáò, áëëÜ êáé ôï æÞôçìá ôïõ Êïóüâïõ. ÐáñÜëëçëá, èá åîåôáóôïýí ïé ôåëåõôáßåò åîåëßîåéò óôï Êõðñéáêü êáé ç ðïñåßá ôùí äéáðñáãìáôåýóåùí, ïé ó÷Ýóåéò ôçò ÅëëÜäáò ìå ôçí Ôïõñêßá, áëëÜ êáé ç åíôáîéáêÞ ðïñåßá ôçò ãåßôïíïò, êáèþò åðßóçò êáé ç êáôÜóôáóç óôçí åõñùæþíç.

Ãêñáí öéíÜëå ãéá ôïí ìÜãï ×Üñé Ðüôåñ

2. ÔÜôóéíáò ÁèáíÜóéïò êáé ÓÉÁ Ï.Å Ôå÷íéêÞ Åôáéñßá, Ìçôñïðïëßôïõ Öùôßïõ 1, ÊÏÆÁÍÇ

Ãéá «ôï ðéï åðéêåñäÝò êéíçìáôïãñáöéêü franchise üëùí ôùí åðï÷þí», êÜíåé ëüãï ç åôáéñåßá äéáíïìÞò Village Roadshow.

3. ØáñïôáâÝñíá ÐÅËÁÃÏÓ. Ìçôñïðïëßôïõ Öùôßïõ 1. ÊÏÆÁÍÇ

Óôç íÝá ôáéíßá ï ×Üñé äßíåé ôçí ýóôáôç ìÜ÷ç ôïõ. Ç óýãêñïõóç ôïõ íåáñïý ìÜãïõ ìå ôïí Üñ÷ïíôá ôïõ Êáêïý Ý÷åé ðÜñåé äéáóôÜóåéò ïëïêëçñùôéêïý ðïëÝìïõ. Ç êáôÜóôáóç ðïôÝ äåí Þôáí êñéóéìüôåñç êáé êáíåßò äåí åßíáé áóöáëÞò. Ï ×Üñé åßíáé åêåßíïò, ðïõ êáëåßôáé íá êÜíåé ôçí áðüëõôç èõóßá, êáèþò ðëçóéÜæåé üëï êáé ðåñéóóüôåñï ç ôåëéêÞ ôïõ áíáìÝôñçóç ìå ôïí Ëüñäï Âüëíôåìïñô.

4. ÖÁÑÌÁÊÅÉÏ Ìáñßá ÊáñáêùóôÜíïãëïõ. Êïßëá ÊïæÜíçò

Ôï ðñüãñáììá ëüãù ôïõ ìåãÝèïõò êáé ôïõ ðëÞèïõò ôùí åðé÷åéñÞóåùí ðïõ óõììåôåß÷áí áðïôåëåß óçìáíôéêü åñãáëåßï óôÞñéîçò ôçò áíôáãùíéóôéêüôçôáò ôùí åðé÷åéñÞóåùí êáé êáô´ åðÝêôáóç ôçò ïéêïíïìßáò.

- 113 ÕöéóôÜìåíåò Ìåóáßåò Åðé÷åéñÞóåéò ìå Äçìüóéá ÄáðÜíç ðïõ áíáëïãåß óå 19.273.453,31 Å.

Ìå ôçí ïëïêëÞñùóç ôçò äéáäéêáóßáò áîéïëüãçóçò êáé ôçí áðüöáóç Ýíôáîçò óôéò äéáôÜîåéò ôïõ ðñïãñÜììáôïò èá åðé÷ïñçãçèïýí 1.849 ÕöéóôÜìåíåò, ÍÝåò êáé Õðü Óýóôáóç Åðé÷åéñÞóåéò ðïõ áîéïëïãÞèçêáí ìå âáèìïëïãßá ðÜíù áðü ôç âÜóç (50), ìå óõíïëéêÞ Äçìüóéá ÄáðÜíç ðïõ áíáëïãåß óå 184.340.274,98 Å. Åî áõôþí èá åðé÷ïñçãçèïýí:

ÔÝëïò ï ê. ÐåôóÜëíéêïò åîÝöñáóå ôçí åõ÷Þ «ìå ðíåýìá åèíéêÞò ïìïøõ÷ßáò, íá ìðïñÝóïõìå áðü êïéíïý íá äéáìïñöþóïõìå ôéò óôñáôçãéêÝò åêåßíåò ðïõ èá åîõðçñåôÞóïõí êáé èá ðñïùèÞóïõí ôá êïéíÜ ìáò óõìöÝñïíôá, áëëÜ, ðñùôßóôùò, åêåßíåò ôéò óôñáôçãéêÝò ðïõ èá ìáò ïäçãÞóïõí óýíôïìá óôçí áíÜêôçóç ôçò ïéêïíïìéêÞò ìáò áõôïôÝëåéáò êáé ôçò åèíéêÞò ìáò õðåñçöÜíåéáò».

1. Åxpress Service- Éä. ÊÔÅÏ ÊïæÜíçò Á÷. Ðïýôáò 5° ÷éë. ÊïæÜíçò- Ðôïëåìáßäáò

- 678 ÍÝåò êáé Õðü Óýóôáóç Åðé÷åéñÞóåéò (ðïóïóôü 36,67%) ìå Äçìüóéá ÄáðÜíç ðïõ áíáëïãåß óå 66.654.257,89 Å,

Óôï ðëáßóéï ôïõ ðñïãñÜììáôïò õðÝâáëáí óõíïëéêÜ áßôçóç 2.111 ÕöéóôÜìåíåò, ÍÝåò êáé Õðü Óýóôáóç Åðé÷åéñÞóåéò ìå Äçìüóéá ÄáðÜíç ðïõ áíáëïãåß óå 224.419.826,14 Å.

Ï Ðñüåäñïò ôçò ÂïõëÞò êÜëåóå ôá ìÝëç ôçò Ðá.Ä.Å.Å. íá ìåôïõóéþóïõí ôçí åìðåéñßá ðïõ èá ðÜñïõí áðü ôçí åðßóêåøÞ ôïõò óôçí ÅëëÜäá, óå äñÜóç õðÝñ ôçò ÷þñáò, êáèþò üðùò ÷áñáêôçñéóôéêÜ åßðå «ç åðé÷åéñçìáôéêüôçôá, ïé äõíáôüôçôåò äçìüóéáò êáé ðïëéôéêÞò ðáñÝìâáóçò, ç äéåèíÞò äéêôýùóç, ç ôå÷íïãíùóßá, üëç áõôÞ ç äõíáìéêÞ ôùí ÅëëÞíùí ôçò ÄéáóðïñÜò, èá ìðïñïýóå íá óõìâÜëåé ôá ìÝãéóôá ãéá ìéá êáôÜ ôï äõíáôüí ôá÷ýôåñç áíÜêáìøç áðü ôçí ïéêïíïìéêÞ êñßóç».

×ÏÑÇÃÏÉ

Ïëïêëçñþèçêå ìå åðéôõ÷ßá ç äéáäéêáóßá áîéïëüãçóçò êáé Ýíôáîçò ôùí åðé÷åéñÞóåùí óôï Ðñüãñáììá «Ìåôáðïßçóç óôéò ÍÝåò ÓõíèÞêåò», ôï ïðïßï õëïðïéåßôáé óôï ðëáßóéï ôïõ Åðé÷åéñçóéáêïý ÐñïãñÜììáôïò Áíôáãùíéóôéêüôçôá êáé Åðé÷åéñçìáôéêüôçôá (ÅÐÁÅ), ôïõ ÅÓÐÁ 2007-2013» áðü ôçí Ãåí. Ãñáììáôåßá Âéïìç÷áíßáò êáé ôïí ÅÖÅÐÁÅ.

Ðéï óõãêåêñéìÝíá:

ÊáôÜ ôçí ïìéëßá ôïõ óôçí áßèïõóá ôçò Ãåñïõóßáò, ï ê. ÐåôóÜëíéêïò áíáöÝñèçêå óôïõò éó÷õñïýò äåóìïýò ðïõ åíþíïõí ôïí åëëçíéóìü ôçò ÄéáóðïñÜò ìå ôçí ÅëëÜäá, ôïíßæïíôáò ðùò «éäéáßôåñá óôéò ðáñïýóåò óõíèÞêåò, ï áðüäçìïò åëëçíéóìüò åßíáé ãéá ôç ÷þñá ìáò åèíéêü êåöÜëáéï» êáé ðñüóèåóå ðùò «áðïôåëåß ÷ñÝïò üëùí ìáò, íá óõíåéóöÝñïõìå ìå êÜèå ôñüðï óôçí õðÝñâáóç ôçò êñßóçò êáé óôç äçìéïõñãßá ìéáò íÝáò ðñïïðôéêÞò, ìå ïéêïíïìéêÞ óôáèåñüôçôá êáé áíÜðôõîç».

Ï ê. ÐåôóÜëíéêïò õðïãñÜììéóå ôï äéðëü ñüëï ðïõ Ý÷ïõí ïé óõììåôÝ÷ïíôåò óôçí Ð á ã ê ü ó ì é á ÄéáêïéíïâïõëåõôéêÞ ¸íùóç Åëëçíéóìïý. «Áðü ôç ìéá, åêðñïóùðåßôå, ùò ðïëéôåõôÝò, ôéò ÷þñåò ðïõ åßíáé ðëÝïí ïé íÝåò óáò ðáôñßäåò. Áðü ôçí Üëëç üìùò, áéóèÜíåóôå êáé åíåñãåßôå êáé ùò ðñåóâåõôÝò «äéðëÞò ôáõôüôçôáò» êáé ôá ðñïóùðéêÜ óáò åðéôåýãìáôá áðïôåëïýí áðÜíôçóç óôç ìåìøéìïéñßá êáé ôçí áðáîßùóç – ìéá áðüäåéîç üôé ôï ðåßóìá êáé ç åñãáôéêüôçôá ôùí ÅëëÞíùí åßíáé ôï ÷áñáêôçñéóôéêü óôï ïðïßï ðñÝðåé êáé ìðïñïýìå íá åðåíäýóïõìå ãéá ôï ìÝëëïí ìáò», êáôÝëçîå ï Ðñüåäñïò ôçò ÂïõëÞò .

óõãêåêñéìÝíùí ôáéíéþí, êáèþò Ýóðáóå êáé ôï ñåêüñ ðïõ åß÷å óçìåéþóåé ôïí Áýãïõóôï ôïõ 2007 ï «×Üñé Ðüôåñ êáé ôï ÔÜãìá ôïõ Öïßíéêá» (47.378 åéóéôÞñéá). ÓõíïëéêÜ óôçí ÅëëÜäá, ç óåéñÜ ôáéíéþí ×Üñé Ðüôåñ Ý÷åé îåðåñÜóåé ôá 3,3 åêáôïììýñéá åéóéôÞñéá, ÷ùñßò íá õðïëïãßæïíôáé ôá åéóéôÞñéá ôçò ðñþôçò ôáéíßáò.

ÁðïôåëÝóìáôá áîéïëüãçóçò & Ýíôáîçò óôï ðñüãñáììá “Ìåôáðïßçóç óå ÍÝåò óõíèÞêåò”

Ôï ðñüãñáììá ìå ðñïûðïëïãéóìü (Äçìüóéá ÄáðÜíç) ýøïõò 200.000.000,0 Å, áðåõèýíåôáé óå õöéóôÜìåíåò, íÝåò êáé õðü óýóôáóç ìéêñï-ìåóáßåò ìåôáðïéçôéêÝò åðé÷åéñÞóåéò êáé åðé÷åéñÞóåéò õðçñåóéþí ðïõ äñïõí õðïóôçñéêôéêÜ óôéò åðé÷åéñÞóåéò ôçò ìåôáðïßçóçò êáé Ý÷åé óõãêåíôñþóåé ôï åíäéáöÝñïí åíüò ìåãÜëïõ áñéèìïý ÅëëÞíùí åðé÷åéñçìáôéþí. Ìå ôç óõììåôï÷Þ óôï ðñüãñáììá áðïäåéêíýåôáé üôé áêüìá óôéò éäéáßôåñá äýóêïëåò óõíèÞêåò êáé óõãêõñßåò ðïõ äéáíýïõìå õðÜñ÷åé êáé üñáìá êáé äéÜèåóç ãéá ðñüïäï êáé áíôáãùíéóôéêÞ áíÜðôõîç.

Ï Ðñüåäñïò ôçò ÂïõëÞò êÞñõîå ôçí Ýíáñîç ôùí åñãáóéþí ôçò Ðá.Ä.Å.Å. Ï Ðñüåäñïò ôçò ÂïõëÞò ê. Ößëéððïò ÐåôóÜëíéêïò êÞñõîå ôçí Ýíáñîç ôùí åñãáóéþí ôçò 8çò ÃåíéêÞò ÓõíÝëåõóçò ôçò Ð á ã ê ü ó ì é á ò ÄéáêïéíïâïõëåõôéêÞò ¸íùóçò Åëëçíéóìïý, ç ïðïßá ïëïêëçñþíåôáé ôï ÓÜââáôï.

ËáõñÝíôçò Ìá÷áéñßôóáò êáé ÄçìÞôñçò Óôáñüâáò ôçí ÄåõôÝñá óôïí Öéëïðñüïäï

Ï Öéëïðñüïäïò Óýëëïãïò äéïñãáíþíåé ôç ÄåõôÝñá 18 ïõëßïõ êáé þñá 9.30 ôï âñÜäé óå ìßá Üêñùò ìïõóéêÞ, äéáóêåäáóôéêÞ áëëÜ êáé åðåéóïäéáêÞ óõíÜíôçóç åíüò êáéíïýñéïõ ìáò ößëïõ, áðü ôïí ðñüóöáôï ÷åéìþíá, ôïí ËáõñÝíôç Ìá÷áéñßôóá ìå ôïí ðïëõðñÜãìïíá ÄçìÞôñç Óôáñüâá.

ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ 2011

- 1.058 ÕöéóôÜìåíåò ÌéêñÝò êáé Ðïëý ÌéêñÝò Åðé÷åéñÞóåéò ìå Äçìüóéá ÄáðÜíç ðïõ áíáëïãåß óå 98.412.563,77 Å, êáé

Óå ó÷Ýóç ìå ôá Åðé÷åéñçóéáêÜ ÐñïãñÜììáôá Ý÷ïõí ðñïêýøåé ïé áêüëïõèåò êáôáíïìÝò: 1. ÐÅÐ Ìáêåäïíßáò - ÈñÜêçò: 579 Åðé÷åéñÞóåéò ìå Äçìüóéá ÄáðÜíç ðïõ áíáëïãåß óå 61.168.829,87 Å 2. ÐÅÐ ÊñÞôçò êáé ÍÞóùí Áéãáßïõ : 42 Åðé÷åéñÞóåéò ìå Äçìüóéá ÄáðÜíç ðïõ áíáëïãåß óå 2.608.091,99 Å 3. ÐÅÐ Èåóóáëßáò, ÓôåñåÜò ÅëëÜäïò êáé Çðåßñïõ: 74 Åðé÷åéñÞóåéò ìå Äçìüóéá ÄáðÜíç ðïõ áíáëïãåß óå 6.719.244,74 Å 4. ÐÅÐ ÁôôéêÞò : 550 Åðé÷åéñÞóåéò ìå Äçìüóéá ÄáðÜíç ðïõ áíáëïãåß óå 51.451.478,59 Å. 5. Åðé÷åéñçóéáêü «Ðñüãñáììá Áíôáãùíéóôéêüôçôá êáé Åðé÷åéñçìáôéêüôçôá»: 604 Åðé÷åéñÞóåéò ìå Äçìüóéá ÄáðÜíç ðïõ áíáëïãåß óå 62.392.630,79 Å. Óçìåéþíåôáé, ùò éäéáßôåñá èåôéêü ÷áñáêôçñéóôéêü åðéôõ÷ßáò ôïõ ðñïãñÜììáôïò, üôé õðÝâáëáí áßôçóç êáé èá åðé÷ïñçãçèïýí 678 ÍÝåò êáé Õðü Óýóôáóç Åðé÷åéñÞóåéò, ãåãïíüò ðïõ áðïäåéêíýåé üôé áêüìá êáé óå äýóêïëïõò êáéñïýò ç ÅëëÜäá êáé èÝëåé êáé ìðïñåß. Ôï ðñüãñáììá áðü ôçí Ýíôáîç ôùí åðé÷åéñÞóåùí Ý÷åé äéÜñêåéá 18 ìÞíåò êáé ìðïñåß íá åðåêôáèåß êáôÜ Ýíá åîÜìçíï.

Åíôõðùóéáêü öéíÜëå êÜíåé ï ×Üñé Ðüôåñ, ìßá áðü ôéò 30 ìåãáëýôåñåò åéóðñáêôéêÝò åðéôõ÷ßåò ôïõ êéíçìáôïãñÜöïõ, ýóôåñá áðü äÝêá ÷ñüíéá êáé åðôÜ ôáéíßåò, ðïõ óçìåßùóáí ôæßñï 6,4 äéóåêáôïììõñßùí äïëáñßùí. Óôçí ÅëëÜäá, ôçí ÔåôÜñôç, ðñþôç ìÝñá ðñïâïëÞò ôïõò, «ï ×Üñé Ðüôåñ êáé ïé ÊëÞñïé ôïõ ÈáíÜôïõ(ìÝñïò ´)» Ýêïøáí 50.349 åéóéôÞñéá óå 150 áßèïõóåò. Åßíáé ç êáëýôåñç ðñþôç ìÝñá ãéá ôç óåéñÜ ôùí

Ïé ôñåéò ößëïé, Þñùåò ôçò ôáéíßáò, ðïõ üôáí ôïõò ðñùôïãíþñéóå ôï êïéíü Þôáí óå ðñïåöçâéêÞ çëéêßá, Ý÷ïõí ðëÝïí äïêéìáóôåß óå åðéêßíäõíåò êáôáóôÜóåéò, Ý÷ïõí åíçëéêéùèåß êáé åßíáé ðáíÝôïéìïé ãéá ôç äõóêïëüôåñç áðïóôïëÞ ôïõò. Áó÷Ýôùò ôçò Ýêâáóçò, áõôüò ï «áðï÷áéñåôéóìüò» óå åêáôïììýñéá ïðáäïýò áíÜ ôïí êüóìï áíáìåíüôáí üôé èá «óðÜóåé» ôáìåßá êáé, üðùò öáßíåôáé, ãéá åêåß ïäåýåé.

16-17 Éïõëßïõ 2011 ÐáíåëëÞíéá ÏñåéâáôéêÞ ÓõãêÝíôñùóç Äßñöç ×áëêßäïò Ï Óýëëïãïò ÅëëÞíùí Ïñåéâáôþí (Ó.Å.Ï.) ÊïæÜíçò äéïñãáíþíåé åîüñìçóç óôç ×áëêßäá 16-17 Éïõëßïõ. 71ç Ð.Ï.Ó óôï êáôáöýãéï Äßñöçò ×áëêßäïò. Ùñá áíá÷þñçóç 07.00 Ðñùß. ÓõãêÝíôñùóç óôï Óôñáôïëïãéêü Ãñáöåßï. Ðëçñïöïñßåò êáé äçëþóåéò óõììåôï÷Þò êáèçìåñéíÜ óôá ãñáöåßá ôïõ Óõëëüãïõ Ê. Íôßïõöá 2 áðü ôéò 20:30 22:00 êáé óôï ôçëÝöùíï 24610 25909

ÃéïñôÝò ðïëéôéóìïý óôï Êáñõï÷þñé Ï Ðñüåäñïò êáé ôá ìÝëç ôïõ Äéïéêçôéêïý Óõìâïõëßïõ ÐÏÍÔÉÁÊÏÕ & ÌÉÊÑÁÓÉÁÔÉÊÏÕ ÓÕËËÏÃÏÕ ÊÁÑÕÏ×ÙÑÉÏÕ «Ï ÐÑÏÓÖÕÃÁÓ» óáò ðñïóêáëïýí óôï äéÞìåñï åêäçëþóåùí ðïëéôéóìïý êáé ðáñÜäïóçò «ÃÉÏÑÔÅÓ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ 2011» ðïõ èá ðñáãìáôïðïéçèïýí óôéò 19 & 20 Éïõëßïõ óôï Êáñõï÷þñé óýìöùíá ìå ôï áêüëïõèï ðñüãñáììá: ÔÑÉÔÇ 19 ÉÏÕËÉÏÕ Ï ÂáããÝëçò ÂÅÔÔÁÓ ìå ôçí ïñ÷Þóôñá ôïõ ìáò óõíôñïöåýïõí ìå ôñáãïýäéá ðáñáäïóéáêÜ, ëáúêÜ êáé Ýíôå÷íá. Ôç âñáäéÜ áíïßãïõí ôá ÷ïñåõôéêÜ óõãêñïôÞìáôá ôùí óõëëüãùí ÃáëÜôåéáò êáé ÌáõñïðçãÞò ìå ÷ïñïýò áðü ôç ÌéêñÜ Áóßá, ôçí ÈñÜêç êáé ôçí Ìáêåäïíßá.

ÔÅÔÁÑÔÇ 20 ÉÏÕËÉÏÕ ÐïíôéáêÞ ìïõóéêÞ âñáäéÜ ìå ôïõò êáëëéôÝ÷íåò Èåüöéëï ÐÏÕÔÁ×ÉÄÇ, ÊõñéÜêï ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏ, Óôáýñï ÐÅÓÉÑÉÄÇ, ÓôÝëéï ÌÙÕÓÉÁÄÇ, ÄçìÞôñç ÉÙÁÊÅÉÌÉÄÇ êáé Ðïëý÷ñïíç ÓÔÁÌÁÔÉÄÇ. Ôç âñáäéÜ áíïßãïõí ôá ÷ïñåõôéêÜ ôìÞìáôá ôïõ óõëëüãïõ êáé áêïëïõèïýí ÷ïñåõôéêÜ óõãêñïôÞìáôá ôùí óõëëüãùí Ëåâáßáò êáé Ìåóïâïýíïõ. ÐÁÑÁËËÇËÅÓ ÄÑÁÓÔÇÑÉÏÔÇÔÅÓ ÊáôÜ ôï äéÞìåñï èá ëåéôïõñãåß ÐïëõèåìáôéêÞ ¸êèåóç: ÂÉÂËÉÏÕ ìå ôç óõììåôï÷Þ ôïðéêþí âéâëéïðùëåßùí. ÃÑÁÌÌÁÔÏÓÇÌÙÍ áðü éäéùôéêÞ óõëëïãÞ. ÆÙÃÑÁÖÉÊÇÓ ôùí ìéêñþí ðáéäéþí ôïõ óõëëüãïõ * ÌÏÕÓÉÊÙÍ ÏÑÃÁÍÙÍ áðü ôïðéêïýò åñáóéôÝ÷íåò êáôáóêåõáóôÝò. ÙÑÁ ÅÍÁÑÎÇÓ: 21.30


'

ÈÁÑÑÏÓ ÈÁÑÑÏÓ

Ä. ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ

Ðëçñïöïñßåò, øõ÷áãùãßá, äéÜöïñá êáèçìåñéíÜ ...

ÉÄÉÏÊÔÇÓÉÁ: ÅêäïôéêÞ ÅíçìåñùôéêÞ É. ÊÏÑÏÌÇËÇÓ Á.Å. ÅÊÄÏÔÇÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ É. ÊÏÑÏÌÇËÇÓ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: ÎÅÍÏÖÙÍ Å. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ ÓÕÍÔÁÎÇÓ: Ä. ÊÁÔÓÏÃÉÁÍÍÇÓ ÓÕÍÔÁÊÔÅÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÊÁÔÓÏÃÉÁÍÍÇÓ ÄÇÌÇÔÑÁ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇ ÁÈËÇÔÉÊÁ: ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÁÔÓÉÊÁÓ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ: ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐËÅÔÓÏÓ ÉÄÑÕÔÇÓ: + ×Ñ. ÐÁÐÁÓÔÅÑÉÁÄÇÓ ¸ôïò éäñýóåùò 1960 ÔÇËÅÖÙÍÏ: 24610-38611 FAX. 24610-34611 E-MAIL:tharos@otenet.gr EÄÑÁ: ÊÏÆÁÍÇ ÓÕÍÄÑÏÌÇ: ÅÔÇÓÉÁ 72 Å ÅÎÁÌÇÍÇ 36 Å ÔÑÉÌÇÍÇ 18 Å ÅËÁ×ÉÓÔÇ ÓÕÍÄÑÏÌÇ: 15 Å ÔÑÁÐÅÆÙÍ ÏÑÃÁÍÉÓÌÙÍ: 190 Å

×éïýìïñ

Ðñüêåéôáé ãéá ìéá äéáäéêáóßá ç ïðïßá ôéèáóåýåé ôï öñéæÜñéóìá. Ðñüêåéôáé ãéá ìéá Ýíåóç êåñáôßíçò óôçí ßíá ôçò ôñß÷áò. Ç öüñìïõëá ôçò íÝáò áõôÞò èåñáðåßáò âáóßæåôáé óå íáíï-êåñáôßíç, ìéêñÜ ìüñéá êåñáôßíçò ôá ïðïßá êÜèïíôáé ðÜíù óôá ìáëëéÜ óáí ðÝðëï ðñïóôáóßáò áðü ôçí õãñáóßá êáé âåëôéþíïõí ôç öõóéêÞ êáôÜóôáóÞ ôïõò. Ãéá íá åéó÷ùñÞóïõí áõôÜ ôá ìéêñïìüñéá óôï åóùôåñéêü ôçò ôñß÷áò, ÷ñçóéìïðïéïýíôáé åéäéêÝò éóéùôéêÝò ðëÜêåò. Ç äéáäéêáóßá äéáñêåß ìéá ìå äõï þñåò áíÜëïãá ìå ôï ìÞêïò êáé ôçí ðõêíüôçôá ôùí ìáëëéþí. ¸ôóé áêüìá êáé ôá ðéï áôßèáóá ìáëëéÜ áðïêôïýí ëåßá, áðáëÞ õöÞ ðïõ áíôéóôÝêåôáé óôï öñéæÜñéóìá. Ôá ìáëëéÜ åðáíÝñ÷ïíôáé óôç öõóéêÞ ôïõò êáôÜóôáóç ýóôåñá áðü ôñåéò ìå ôÝóóåñéò ìÞíåò ðåñßðïõ, áíÜëïãá ìå ôïí ôýðï êáé ôçí ðïéüôçôá ôçò ôñß÷áò. ¼óï ðéï ôáëáéðùñçìÝíá åßíáé ôüóï ëéãüôåñï äéáñêåß ç ôå÷íéêÞ. Ôï âñáæéëéÜíéêï ßóéùìá áðïôåëåß ôçí éäáíéêüôåñç åðéëïãÞ ãéá ßóéï ìáëëß êáé ôï êáëïêáßñé. ¸ëåíá Ôáúëßäïõ – Äåñßëá Make up – nail artist – hair stylist (ìáêéãéÝñ – ìáíéêéïõñßóô – êïììþôñéá) e-mail: ELENATAIL@YAHOO.COM

Óôï ìÜèçìá ôçò Ãåùãñáößáò:

- ÔÜêç, ãéá äåßîå ìáò óôï ÷Üñôç ðïý åßíáé ç ÁìåñéêÞ. - Åäþ! - ÌðñÜâï ðáéäß ìïõ.

Ç óõíôáãÞ ôçò çìÝñáò ×üñôá ôïõ ìðáîÝ ãéá÷íß

- Ôþñá åóý ÍáôÜóóá, ãéá ðåò ìáò, ðïéïò áíáêÜëõøå ôçí ÁìåñéêÞ;

ÕëéêÜ:

- Ï ÔÜêçò.

ÊÏÉÍÙÍÉÊÁ THËEÖÙNA ÄÇÐÅÈÅ: 24610-21691

«ÇËÉÁ×ÔÉÄÁ»: 2461049752

ÄÅÐÁÊ: 24610-21285

ÅÈÅËÏÍÔÅÓ ÁÉÌÏÄÏÔÅÓ: 24610 -38177 & 6977337561

ÄÇÌÏÔÉÊÏ ÙÄÅÉÏ: 24610-34932 ÄÇÌÏÔÉÊÇ ÂÉÂËÉÏÈÇÊÇ: 24610-22245 «ÁÑÓÉÓ»: 24610-49799

ÅÑÕÈÑÏÓ ÓÔÁÕÑÏÓ: 24610-21388 ÓÕËËÏÃÏÓ ÃÑÁÌÌÁÔÙÍ ÊÁÉ ÔÅ×ÍÙÍ: 4610-33978 ÊÉÍÇÌÁÔÏÃÑÁÖÏÓ: 24610-22121

«ÊÉÂÙÔÏÓ»: 24610-95561

ÊÁÐÇ : 24610 29875, 26552

«ÏÑÉÆÏÍÔÅÓ»: 24610-21077

ÖÁÑÌÁÊÅÉÁ ÓÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ äéáíõêôåñåýåé ôï öáñìáêåßï ôïõ ÖáóíÜêç ÐÝôñïõ óôçí ïäü Ð. ×áñßóç 83, ôçë. 24610 26913 êáé äéçìåñåýåé ôï öáñìáêåßï ôçò Êåñßäïõ- ×áñáìÞ Óùôçñßáò óôçí ïäü É. ÔñÜíôá 2, ôçë. 24610 35295.

Ï ÊÁÉÑÏÓ

ÄÅÕÔÅÑÁ 11/7

30ï 16ï

ÔÑÉÔÇ 12/7

30ï 16ï

Áßèñéïò

ÐéèáíÞ âñï÷Þ

ÔÅÔÁÑÔÇ 13/7

ÐÅÌÐÔÇ 14/7

28ï 16ï

ÐéèáíÞ âñï÷Þ

30ï 16ï ÐéèáíÞ óõííåöéÜ

TV ðñüãñáììá

08.00: ÈÝáôñï Óêéþí 08.30: Ôï ôóßñêï ôçò Ôæï Ôæï 09.30: Ìßêç ÌÜïõò ðáßæù êáé ìáèáßíù 10.00: ÐñùéíÜêéá 10.30: Ðéôóéñßêéá 11.00: ÅêðáéäåõôéêÞ ôçëåüñáóç 12.00: Ãõíáßêåò 14.00: ÏõñÜíéï ôüîï 15.00: ÐÝðåñ Á 15.30: Óðïô, ôï üíåéñï åíüò óêýëïõ 16.00: Ìéá åõêáéñßá ãéá ôç Óüíé 16.15: Ïé ÌÜãïé ôïõ ÃïõÝâåñëé ÐëÝúò 17.00: Escape 18.45: Art@ERT.gr 19.00: ÌïíÜ – æõãÜ äéêÜ óáò 21.00: ÏéêïëïãéêÜ çìåñïëüãéá 22.00: ÎÝíç ôáéíßá «Ñé÷Üñäïò ï 3ïò» 24.00: Escape 01.30: Art@ERT.gr

Ç ãùíéÜ ôçò ãõíáßêáò «BñáæéëéÜíéêï ßóéùìá »

XPHÓIMA THËEÖÙNA ÄÇÌÏÓ ÊÏÆÁÍÇÓ: 24610-50300 ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔ. ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ: 24613-34732, 53111, -116 ÄÇÌÏÔÉÊÇ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ: 24613-01194 Ê.Å.Ð. ÍÏÌÁÑ×ÉÁ: 24613 51520 , 24613 51101, –113, -114 ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ: 24610-22001 ÐÕÑÏÓÂÅÓÔÉÊÇ: 199 ÄÅÇ ÂËÁÂÅÓ: 24610-34515 ÏÔÅ ÂËÁÂÅÓ: 121 ÔÇËÅÈÅÑÌÁÍÓÇ: 24610-24600, 24006 ÄÅÕÁÊ: 24610-51500 ÑÁÄÉÏ ÔÁÎÉ: 24610-40500 ÔÁÎÉ: 24610-34605, -905 ÊÔÅË: 24610-34454 ÉÊÁ: 24610-22100, 31872 ÔÅÂÅ: 24610-34753 ÁÓÖÁËÉÓÔÉÊÏ ÄÅÇ: 24610-26172 ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ: 24610-67600, -666 ÅÊÁÂ: 166 EXPRESS SERVICE: 24610-36966, 1154 INTERAMERICAN ÏÄ. ÐÑÏÓÔÁÓÉÁ: 24610-42253, 1158, 6942234356 OÄÉÊÇ ÂÏÇÈÅÉÁ ÅËÐÁ: 10400 S.O.S ASSISTANCE 24610-33000 OÄÉÊÇ ÂÏÇÈÅÉÁ HELLAS SERVICE: 1057, 24610-25876 KTEO: 24610- 31690 ÔÁ×ÕÄÑÏÌÅÉÏ: 24610-34500 ÏÁÅÄ: 24610-41729, 34011, -022 ÔÅÉ ÄÕÔ. ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ: 24610-40161 ÌÇÔÑÏÐÏËÇ: 24610 -36050 & 24610-34949 ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏ ÄÕÔ. ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ: 24620-56200 ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ: 24610-36098

ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ 2011

«Ç 11÷ñïíç Victoria åßíáé ðéï Ýîõðíç êáé áðü ôïí Albert Einstein!» Ìå ôçí ðñþôç ìáôéÜ, ç Victoria Cowie ìïéÜæåé üðùò üëá ôá õðüëïéðá êïñßôóéá ôçò çëéêßáò ôçò. Óôçí ïõóßá üìùò, åßíáé ðïëý… «äéáöïñåôéêÞ».Ôé óõíéóôÜ ôç äéáöïñåôéêüôçôá ôçò; Ôï ðïëý õøçëü IQ ôçò. Ç 11÷ñïíç áðü ôç Âñåôáíßá «ìåôñÞèçêå» êáé ôá áðïôåëÝóìáôá Ýäåéîáí üôé ôï IQ ôçò áããßæåé ôï 162, êáëýôåñï äçëáäÞ áð´áõôü ôïõ Albert Einstein, ôïõ Stephen Hawking êáé ôïõ Bill Gates! ÌåôÜ áð´ áõôÜ ôá åêðëçêôéêÜ ïìïëïãïõìÝíùò áðïôåëÝóìáôá, ç Victoria èåùñåßôáé ç ðéï Ýîõðíç áð´ üëïõò ôïõò Âñåôáíïýò ðïëßôåò. ¹ ßäéá âÝâáéá äåí Ý÷åé óõíåéäçôïðïéÞóåé áêüìá ôç ìïíáäéêüôçôá ôçò: «üôáí Ýìáèá ô´ áðïôåëÝóìáôá äåí ôï ðåñßìåíá. Åßíáé ðïëý ôéìçôéêü íá ìå óõãêñßíïõí ìå ôüóï ìåãÜëá ìõáëÜ!». ¹äç ôÝóóåñá ìåãÜëá ó÷ïëåßá ôçò Ý÷ïõí ðñïóöÝñåé õðïôñïößá, åíþ ç Victoria óêïðåýåé ìåãáëþíïíôáò íá áó÷ïëçèåß ìå ôçí åðéóôÞìç êáé ôá ðåéñÜìáôá,

ÅêôÝëåóç:

áöïý áãáðÜ ðïëý ôç âéïëïãßá: «Ì´ áñÝóïõí ôá puzzle êáé ïé ãñßöïé» ëÝåé ç ôáëáíôïý÷á ìéêñÞ, ðïõ êáôÜ ô´ áëëá áðïôåëåß Ýíá áðüëõôá öõóéïëïãéêü ðáéäß: «Ì´ áñÝóåé ç çèïðïéúá êáé ï ÷ïñüò. Ðáßæù äéÜöïñá ìïõóéêÜ üñãáíá êáé ðçãáßíù ãéá êïëýìðé». Ìå ï, ôé êáé íá áó÷ïëçèåß, ìå ôÝôïéï IQ,ôï ìÝëëïí ôçò äéáãñÜöåôáé ëáìðñü!

Tóéãáñßæïõìå ôï êñåììýäé êáé ôï óêüñäï óôï ëÜäé êáé ðñéí ðÜñïõí ÷ñþìá ðñïóèÝôïõìå ôá ÷üñôá. Aíáêáôåýïõìå ðÜíù óå äõíáôÞ öùôéÜ ìÝ÷ñé íá "ìáñáèïýí" êáé êáôåâÜóïõí ôá õãñÜ ôïõò. ÐñïóèÝôïõìå áëÜôé, ðéðÝñé, ôçí öñÝóêéá íôïìÜôá êáé óõìðëçñþíïõìå ëßãï íåñü óôï ïðïßï Ý÷ïõìå äéáëýóåé ôïí ðåëôÝ íôïìÜôáò. ÓêåðÜæïõìå ôçí êáôóáñüëá êáé óéãïâñÜæïõìå.

ÊÉÍ/ÈÅÁÔÑÏ ÏËÕÌÐÉÏÍ ôçë. 24610-22121 ÔÙÑÁ ÊÁÉ ÐÑÏÂÏËÅÓ 3D DOLBY 3D DIGITAL CINEMA

ÍÝá áðü ôïí êüóìï

Óå ÐÁÃÊÏÓÌÉÁ ÐÑÅÌÉÅÑÁ ôï ðïëõáíáìåíüìåíï ôåëåõôáßï ìÝñïò ôùí ôáéíéþí ×ÁÑÉ ÐÏÔÅÑ áðü ÔåôÜñôç 13 Éïõëßïõ

«Íéïý ÔæÝñóé: Åßêïóé ÷ñüíéá èñçíïýóáí óå ëÜèïò... ôÜöï!» Áðßóôåõôï êé üìùò áëçèéíü! Ç Evelyn êáé ç Hortense Edwards äåí óôáìÜôçóáí ôá ôåëåõôáßá åßêïóé ÷ñüíéá íá åðéóêÝðôïíôáé ôïí ôÜöï ôçò ìçôÝñáò ôïõò óôï êïéìçôÞñéï Rosehill óôï Íéïõ ÔæÝñóé.

Ï ×ÁÑÉ ÐÏÔÅÑ ÊÁÉ ÏÉ ÊËÇÑÏÉ ÔÏÕ ÈÁÍÁÔÏÕ ÌÅÑÏÓ Â’ ÏËÁ ÔÅËÅÉÙÍÏÕÍ ÅÄÙ

Ãéá ôçí áêñßâåéá, áõôüí ðïõ íüìéæáí ðùò Þôáí ï ôÜöïò ôçò ìçôÝñáò ôïõò äéüôé, Ýðåéôá áðü ìßá åéêïóáåôßá áíáêÜëõøáí ðùò ç ìçôÝñá ôïõò åß÷å ôáöåß óå Üëëï óçìåßï êáé ôï êïéìçôÞñéï åß÷å óõíäÝóåé ëÜèïò üíïìá ìå ëÜèïò ôÜöï! Ôþñá ïé äýï áäåëöÝò ðñïóöåýãïõí

Óå ôñéóäéÜóôáôç 3D ðñïâïëÞ Ìå ôïõò ÍÔÁÍÉÅË ÑÁÍÔÊËÉÖ, ÅÌÁ ÃÏÕÁÔÓÏÍ, ÑÅÚÖ ÖÁÚÍÓ, ÅËÅÍÁ ÌÐÏÍÁÌ ÊÁÑÔÅÑ ÊÜèå ìÝñá 2 ðñïâïëÝò 7.00 & 10.00 Ç áßèïõóá êëéìáôßæåôáé. Ãéá ôï ðñüãñáììá ôïõ êéí/öïõ åðéóêåöôåßôå ôçí éóôïóåëßäá ìáò www.cinolympion.gr

óôç äéêáéïóýíç êáôÜ ôïõ êïéìçôçñßïõ äéåêäéêþíôáò 25 åêáôïììýñéá äïëÜñéá ãéá çèéêÞ âëÜâç. (Áðü ôï äéáäßêôõï)

ÅÔ 3

WEST CHANNEL 05.45 ÐñÜóéíï Öùò Óýíôïìï äåëôßï 06.35 Ñßæåò & ×ñþìáôá ôïõ Ôüðïõ ìáò (Å) 07.00 Ôé Ìáò Îçìåñþíåé 09.55 ×ñþìáôá ÅëëÜäáò 11.10 ÍôïêõìáíôÝñ 11.35 Jazz Life 12.25 Åéò õãåßáí (Å) 13.10 NôïêõìáíôÝñ 14.00 ÄÅËÔÉÏ ÅÉÄÇÓÅÙÍ 14.30 TçëåìÜñêåôéíãê 15.00 Ï ÐáñÜäåéóïò Äåí Åßíáé ÌáêñéÜ 16.00 NôïêõìáíôÝñ 18.05 Öþò óôçí Õãåßá (Å) 19.00 ÄÅËÔÉÏ ÅÉÄÇÓÅÙÍ Óôç ÍïçìáôéêÞ Êáéñüò 19.55 ÐñÜóéíåò ÅéäÞóåéò 20.30 IN & TOP 21.00 Ï ÐáñÜäåéóïò Äåí Åßíáé ÌáêñéÜ 23.00 ÄÅËÔÉÏ ÅÉÄÇÓÅÙÍ Êáéñüò 23.40 ÐñÜóéíåò ÅéäÞóåéò 23.55 Åíôïðéóìïß (Å) Óýíôïìï äåëôßï 01.35 Ìç Ìïõ Ðåéò

ÐáñÜîåíá…

3 êéëÜ ÷üñôá ôïõ ìðáîÝ áíÜìéêôá 300 ml åëáéüëáäï 1 ìåãÜëï êñåììýäé øéë/íï 5-6 óêåë. óêüñäï øéë/íï 1 êéëü öñÝóêéá íôïìÜôá ÷ïíôñ/íç 2-3 êïõô. ðåëôÝ íôïìÜôáò áëÜôé, ðéðÝñé

06.25: Êéíïýìåíá ó÷Ýäéá 12.00: Æßíá 13.00: ÅéäÞóåéò 13.30: Ìáñßá ÜããåëÝ ìïõ 14.45: Ïé ìÜãéóóåò 15.45: Ï Ðñßãêéðáò ôïõ Bel Air 16.45: Ôwo and a half men 17.45: ÅéäÞóåéò óôç íïçìáôéêÞ 18.00: ÍôåôÝêôéâ Ìïíê 18.50: ÉáôñéêÝò õðïèÝóåéò 19.45: ÅéäÞóåéò. 21.00: Life 23.30: ÎÝíç ôáéíßá «The prestige» 02.00: ÎÝíç ôáéíßá «Ï êáôÞöïñïò ôïõ ºãêìðé» 03.45: ÎÝíç ôáéíßá «×Üñïëíô êáé ÊïõìÜñ 2: Áðüäñáóç áðü ôï ÃêïõáíôÜíáìï» 03.45: Cane

08.30: Êáéíïýñãéá ìÝñá 10.30: Åíôïìïóêüðéï 10.45: Ï ðáððïýò óôçí ôóÝðç ìïõ 11.00: Ìéêñïß Üíèñùðïé 11.05: Ç ÓÜíôé öõóéêÜ 11.30: Ï ðßèçêïò ÊÜíôæé 12.30: ÓõíôáãÝò ìå 5 õëéêÜ 13.00: ÅéäÞóåéò 14.00: Ç ÷áñÜ ôçò æùãñáöéêÞò 14.30: Ôüëìç êáé ãïçôåßá 15.00: ÐïëéôéóìéêÝò ãåýóåéò: ÖáãçôÜ áð’ üëï ôïí êüóìï 15.30: Åðï÷éáêÝò ãåýóåéò 16.00: ÁëçèéíÜ óåíÜñéá 17.00: ÅéäÞóåéò 17.05: ÐÝíôå êáé .. 18.30: Ï êüóìïò ôùí óðïñ 19.00: Ç Ýêôç áßóèçóç 19.30: ÅëëçíéêÞ ôáéíßá «Ï á÷üñôáãïò» 21.45: ÅéäÞóåéò 23.30: Óôá üñéá 24.00: Ðïý åßóôå: Ãåãïíüôá ðïõ Üëëáîáí ôïí êüóìï 00.30: ÐÝíôå êáé…

NET 06.00: Ößëá ôï âÜôñá÷ü óïõ 07.00: Elatte 11.00: ÉäéáéôÝñá ãéá êëÜìáôá 12.00: 40 êýìáôá 13.00: Ôá íÝá ôïõ ÁÍÔ1 13.50: Áêñùò ïéêïãåíåéáêüí 14.30: Play and win 14.45: Êùíóôáíôßíïõ êáé ÅëÝíçò 15.15: Ôï êáöÝ ôçò ×áñÜò 16.15: Ôá íÝá ôïõ ÁÍÔ 1 17.00: Kyle XY 18.00: The secret lif of the American teenager 19.00: ÅãêëÞìáôá 20.00: Ôá íÝá ôïõ ÁÍÔ1 21.00: Ezel 23.00: Las Vegas 24.00: True blood 01.00: ÅéäÞóåéò 01.10: Ìå áãÜðç 01.20: America’s got talent 02.10: Ëüëá 03.10: Óôïí Þëéï ôïõ Áéãáßïõ 04.30: Mobil Fun 05.10: Óáí ôï óêýëï ìå ôç ãÜôá

06.00: ÂÝñá óôï äåîß 07.00: Êïéíùíßá þñá ìÝãá 10.00: Ðñùúíïý mou 12.00: Master Chef 13.00: Food and the city 14.00: Äåëôßï åéäÞóåùí 15.00: Ìéá óôéãìÞ äõü æùÝò 16.00: Ðåñß áíÝìùí êáé õäÜôùí 16.50: Áðïãåõìáôéíü äåëôßï åéäÞóåùí 17.00: ÐÜôé ç ðéï üìïñöç éóôïñßá 18.00: Singles 19.00: ÐåíÞíôá- ðåíÞíôá 20.00: Êåíôñéêü äåëôßï åéäÞóåùí 21.00: Ç ðïëõêáôïéêßá 22.00: 4 23.10: Ìßëá ìïõ âñüìéêá 00.15: ÅéäÞóåéò 00.30: Damage 01.00: Ôåëåõôáßá ãåãïíüôá 01.30: Áêïýíá ìáôÜôá 02.15: Öüíïò ÷ùñßò ôáõôüôçôá 03.30: Ôåëåõôáßïé åããïíïß 04.30: ÔçëåìÜñêåôéíãê 05.00: Öéëïäïîßåò

06.00: Áí ì’ áãáðÜò 07.00: ÐÜíù óôçí þñá 10.00: ÊáöÝò ìå ôçí ÅëÝíç 13.00: ÅéäÞóåéò. 13.15: Êïõò êïõò ôï ìåóçìÝñé 16.00: ÄÝóôå ôïõò 17.00: Äåëôßï åéäÞóåùí 17.05: ÄÝóôå ôïõò 17.55: ÅéäÞóåéò 18.00: ÏéêïãåíåéáêÝò éóôïñßåò 19.00: ÅéäÞóåéò 20.00: ÎÝíç ôáéíßá. «Ðñþôïò Ýñùôáò». 22.00: ÎÝíç ôáéíßá «Gossip» 00.30: ÓöçíÜêéá 01.00: The big game 02.00: ÎÝíç ôáéíßá «Gossip» 03.15: ÔçëåáãïñÝò 05.30: Ìåò óôçí êáëÞ ÷áñÜ

06.00: ÐñùéíÞ åíçìÝñùóç 10.00: Óõìâáßíåé ôþñá 12.00: ÅéäÞóåéò 13.00: ÌÝíïõìå ÅëëÜäá 15.00: ÅéäÞóåéò 16.00: ¸÷åé ãïýóôï 18.00: ÅéäÞóåéò 18.30: Åêôüò ôùí ôåé÷þí 18.45: ÅëëçíéêÞ ôáéíßá «Ôï êïñßôóé ìå ôá ðáñáìýèéá» 20.45: Óáí óÞìåñá ôïí 20ï áéþíá 21.00: ÅéäÞóåéò 22.00: Óôá Üêñá 24.00: ÅéäÞóåéò 00.15: Åãêëçìá êáé Ýñåõíá 00.15: ÎÝíç ôáéíßá «Ôñß÷åò» 02.15: ÎÝíç ôáéíßá «Óôá ÷Ýñéá ôïõ å÷èñïý»


10

|

ˆ‚‘‘“Ö ZÖ ‹ƒ‰ˆ†’ŠŽˆØƒŽ†ƒ’ňňØ؆vˆ†’Š“ƒØň”Ø“ÆŊ‹ˆ”؍ƒ‹†“ŽŠƒ”

‚‘‚“Š…ćÖÖÖ։Ä‹‰ÄÖ

-')-,-+' ŸǽȗȕŸdzȗȥȕȒȗ

ŸǬȕȊȘșȗțȊșǢȗȌȇŸ ȎȘȒȜȗȓȈȡȕ ŸȊȘȤŸ0Ÿ RGD ŸĭĿŸĻņĻʼnŊňŌĻŊēňĽĸŸōŒņŸĿʼnŃōňńĹŒņŸōŁŋŸʼnŊňŐŒŊĶŸŁŸ0Ÿ RGDŸēĿōĶŸōŁņŸʼnŊŕŌŏĻōŁŸĻŖŇŁŌŁŸńĻōĶŸ ŸōňŎŸļĻŌŃńňŖŸ ĿʼnŃōňńĹňŎŸōŁŋŸĠĥĮ

ǼȎŸȊȕȊȘșȗțȊșǢȗȌȇŸȜȡȕŸ ȎȘȒȜȗȓȈȡȕŸȜȐȚŸȘșȗȟȡșȅŸȐŸ 0Ÿ RGDŸǢȎȜȅŸȜȐȕŸȘșȤțȞȊȜȐŸȊȥȖȐțȐŸȓȊȜȅŸ ŸȜȗȝŸ ȋȊțȒȓȗȥŸȎȘȒȜȗȓȈȗȝŸȜȐȚŸǯǴǽ

ǯȒȍȒȓȤȜȎșȊ ŸȊȘȤŸ  ŸǢȎȜȊȋȅȔȔȎȜȊȒŸ ȜȗŸțȜȊȑȎșȤŸȎȘȒȜȤȓȒȗŸȘșȦȜȗȝŸȆȜȗȝȚŸȌȒȊŸȜȗŸȓȊȜȊȕȊȔȡȜȒȓȤŸȍȅȕȎȒȗŸ•ǽŸǼȝȌȓȆȕȜșȡțȐŸǹȞȎȒȔȦȕ–ŸțȎŸ ŸȎȕȦŸ ȊȘȤŸ ŸǢȎȜȊȋȅȔȔȗȕȜȊȒŸȜȗŸȋȊțȒȓȤŸȎȘȒȜȤȓȒȗŸ ȓȊȜȊȕȊȔȡȜȒȓȇȚŸȘȈțȜȐȚŸțȎŸ ŸȓȊȒŸȜȗŸȘșȗȕȗǢȒȊȓȤŸȎȘȒȜȤȓȒȗŸȓȊȜȊȕȊȔȡȜȒȓȇȚŸ ȘȈțȜȐȚŸțȎŸ 

ǼȜȊŸŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦŸȐŸȊȖȈȊŸ ȜȡȕŸțȝȕȊȔȔȊȌȦȕŸțȜȐȕŸDZȧǬǽ ĭōŁņŸ ĢŅĿńōŊňņŃńĸŸ ŘĿŎōĿŊňĽĿņĸŸ ĝĽňŊĶŸĮĹōŅŒņŸĢŘĝĮ ŸňџōŃēķŋŸōŒņŸ ʼnĿŊŃŌŌŕōĿŊŒņŸĿŅŅŁņŃńŗņŸńŊĻōŃńŗņŸ ōĹōŅŒņŸŎʼnňŐŗŊŁŌĻņŸńĻџĻŎŇĸłŁńĻņŸ ňџĻʼnňľŕŌĿŃŋŸōňŎŋŸōňņŸĤňŖņŃň ŸŃľŃĻĹōĿŊĻŸŌōŃŋŸļŊĻŐŎʼnŊŕłĿŌēĿŋŸľŃĶŊńĿŃĿŋ ŸēĿŸĿŇĻĹŊĿŌŁŸōňŎŋŸōĹōŅňŎŋŸĻņĻŏňŊĶŋŸĿōňŖŋŸńĻџĿōňŖŋŸľŃĶŊńĿŃĻŋŸňџ ōŃēķŋŸōŒņŸňʼnňĹŒņŸńŃņĸłŁńĻņŸĿŅĻŏŊŗŋŸ ĻņňľŃńĶ

ǼȜȒȚŸȔȗȒȘȆȚŸ•ȘȎșȒȞȎșȎȒȊȓȆȚ–ŸȊȌȗșȆȚŸ ȓșȊȜȒȓȦȕŸȗǢȗȔȤȌȡȕŸȜȐȚŸǯȝșȡȏȦȕȐȚŸȗȒŸ ȜȒǢȆȚŸȜȡȕŸȜȈȜȔȡȕŸȝȘȗȟȦșȐțȊȕŸȓȊȒŸȗȒŸȊȘȗȍȤțȎȒȚŸȊȝȖȇȑȐȓȊȕ ŸǼȜȒȚŸȟȦșȎȚŸǢȎŸȝȠȐȔȤȜȎșȐŸȘȒțȜȗȔȐȘȜȒȓȇŸȍȒȊȋȅȑǢȒțȐ ŸȤȘȡȚŸȐŸ ǮȎșǢȊȕȈȊŸȓȊȒŸȗȒŸDZȕ ŸǺȗȔȒȜȎȈȎȚ ŸȐŸȘȗșȎȈȊŸ ȜȡȕŸȜȒǢȦȕŸȜȡȕŸȓșȊȜȒȓȦȕŸȗǢȗȔȤȌȡȕŸȇȜȊȕŸ ǢȒȓȜȇ

ǯȒȍȒȓȤȜȎșȊ ŸȤțȗȕŸȊȞȗșȅŸȜȗȝȚŸȎȔȔȐȕȒȓȗȥȚŸȜȈȜȔȗȝȚŸȊȕȊȞȗșȅȚ ŸȐŸȜȒǢȇŸȜȗȝŸȎȜȗȥȚŸ ȗǢȗȔȤȌȗȝŸțȐǢȎȈȡțȎŸȜȐŸǢȎȌȊȔȥȜȎșȐŸȝȘȗȟȦșȐțȐŸțȎŸ ŸțȜȊŸȜȆȔȐŸdzȗȝȕȈȗȝŸȊȘȤŸ

ǯȘȒȘșȤțȑȎȜȊ ŸȐŸȊȘȤȍȗțȐŸȜȗȝŸȎȜȗȥȚŸ ȗǢȗȔȤȌȗȝŸȊȕȊȞȗșȅȚŸȊȝȖȇȑȐȓȎŸȓȊȜȅŸŸ ǢȗȕȅȍȎȚŸȋȅțȐȚŸțȎŸ ŸțȜȊŸȜȆȔȐŸdzȗȝȕȈȗȝ ŸȜȗȝŸȎȜȗȥȚŸȓȊȜȅŸŸǢȗȕȅȍȎȚŸȋȅțȐȚŸ țȎŸ ŸȓȊȒŸȜȗȝŸȎȜȗȥȚŸȓȊȜȅŸŸǢȗȕȅȍȎȚŸȋȅțȐȚŸțȎŸ ŸȂȚŸțȝȕȆȘȎȒȊŸȜȡȕŸ ȊȕȡȜȆșȡ ŸȐŸȊșȕȐȜȒȓȇŸȓȔȈțȐŸȜȐȚŸȓȊǢȘȥȔȐȚŸ ȊȘȗȍȤțȎȡȕŸȊȝȖȇȑȐȓȎŸțȐǢȊȕȜȒȓȅ ŸȓȊȑȦȚŸ ȊȝȖȇȑȐȓȎŸȐŸȍȒȊȞȗșȅŸȊȘȤȍȗțȐȚŸǢȎȜȊȖȥŸ ȜȗȝŸȎȜȗȥȚŸȓȊȒŸȜȗȝŸȎȜȗȥȚŸȜȈȜȔȗȝŸȊȕȊȞȗșȅȚŸțȎŸ ŸǢȗȕȅȍȎȚŸȋȅțȐȚŸțȜȗŸȜȆȔȗȚŸ dzȗȝȕȈȗȝŸȊȘȤŸ ŸǢȗȕȅȍȎȚŸȋȅțȐȚŸțȜȊŸ ȜȆȔȐŸǶȊǫȗȝŸ

Ÿ&Ÿ#MPH=RGDŸ#$%ŸĻņĻńňŃņŗņĿџŕōџĿŇĿōĶŀĿџōŃŋŸŌōŊĻōŁĽŃńķŋŸĿʼnŃŅňĽķŋŸōŁŋŸŌōŁņŸ ĮňŎŊńĹĻŸńĻџļŊĹŌńĿōĻџŌĿŸĻŊŐŃńķŋŸŌŎŀŁōĸŌĿŃŋŸĽŃĻŸōŁŸľŃĶłĿŌŁŸʼnŅĿŃňőŁŏŃńňŖŸēĿŊŃľĹňŎŸōŁŋŸōňʼnŃńĸŋŸłŎĽĻōŊŃńĸŋŸōŁŋ Ÿ#MPH=RGDŸ0@DA@G

ǼȜȒȚŸȜșȆȟȗȝțȎȚŸȗȒȓȗȕȗǢȒȓȆȚŸțȝȕȑȇȓȎȚ ŸȐŸȎȕȍȎȟȤǢȎȕȐŸȍȒȅȑȎțȐŸȜȗȝŸȘȔȎȒȗȠȐȞȒȓȗȥŸǢȎșȒȍȈȗȝŸȜȐȚŸȜȗȝșȓȒȓȇȚŸ ǽșȅȘȎȏȊȚŸȑȊŸȎȘȒȜșȆȠȎȒŸȜȐȕŸȊȕȊȓȊȜȊȕȗǢȇŸȘȤșȡȕŸȌȒȊŸ ȜȐȕŸȊȕȅȘȜȝȖȐŸȓȊȒŸȎȕȈțȟȝțȐŸȜȡȕŸȝȞȒțȜȅǢȎȕȡȕŸȍȒȎȑȕȦȕŸ ȍșȊțȜȐșȒȗȜȇȜȡȕŸȜȐȚŸ#MPH=RGDŸ#$%ŸțȎŸȟȦșȎȚŸȤȘȗȝŸ ȓȊȜȆȟȎȒŸțȐǢȊȕȜȒȓȇŸȘȊșȗȝțȈȊŸȓȊȒŸȘȊșȅȔȔȐȔȊ ŸȑȊŸȎȕȒțȟȥțȎȒŸȘȎșȊȒȜȆșȡŸȜȐŸșȎȝțȜȤȜȐȜȊŸȓȊȒŸȜȐȕŸȓȎȞȊȔȊȒȊȓȇŸ ȜȐȚŸȑȆțȐ ŸŸŸ

ǼȜȒȚŸȓȊȜȊȑȆțȎȒȚ ŸȜȗŸȟșȎȡțȜȒȓȤŸȎȘȒȜȤȓȒȗŸȓȊȜȊȑȆțȎȡȕŸ ȍȒȊǢȗșȞȦȕȎȜȊȒŸțȎŸ 

ǶȆțȡŸȜȐȚŸȘșȡȜȗȋȗȝȔȈȊȚŸȊȝȜȇȚ ŸȐŸ#MPH=RGDŸ0@DA@G ŸǢȒȊŸȎȘȒȓȎșȍȇȚŸȓȊȒŸȜȊȟȆȡȚŸȊȕȊȘȜȝțțȤǢȎȕȐŸȜșȅȘȎȏȊŸțȜȐȕŸǽȗȝșȓȈȊ ŸȑȊŸǢȘȗșȆțȎȒŸȕȊŸȊȖȒȗȘȗȒȇțȎȒŸȜȒȚŸȒțȟȝșȆȚŸȊȕȊȘȜȝȖȒȊȓȆȚŸȘșȗȗȘȜȒȓȆȚŸȘȗȝŸȘȊșȗȝțȒȅȏȎȒŸȐŸǢȎȌȅȔȐŸȓȊȒŸȎȔȓȝțȜȒȓȇŸȜȗȝșȓȒȓȇŸȜșȊȘȎȏȒȓȇŸȊȌȗșȅ Ÿ

ǬǮǹǻǯǼ 5.859,82 7.194,44 3.755,69 12.446,88 2.781,91 9.963,14 1,41600 1,60500 1.579,000 118,44

 ŸțȜȊŸȜȆȔȐŸǶȊǫȗȝŸȓȊȒŸȜȗȝŸȎȜȗȥȚŸǢȎȒȦȑȐȓȎŸțȎŸ ŸȊȘȤŸ ŸȊȕȜȈțȜȗȒȟȊ Ÿ ǼȜȒȚŸǢȊȓșȗȘșȤȑȎțǢȎȚŸȍȒȅșȓȎȒȎȚ ŸȐŸȜȒǢȇŸ ȜȗȝŸȎȜȗȥȚŸȗǢȗȔȤȌȗȝŸȊȕȇȔȑȎŸțȎŸ Ÿ țȜȊŸȜȆȔȐŸdzȗȝȕȈȗȝŸȊȘȤŸ ŸȜȗȕŸȘșȗȐȌȗȥǢȎȕȗŸǢȇȕȊ ŸȜȗȝŸȎȜȗȥȚŸțȎŸ ŸȊȘȤŸ  ŸȎȕȦŸȐŸȜȒǢȇŸȜȗȝŸȎȜȗȥȚŸȝȘȗȟȦșȐțȎŸțȎŸ ŸȊȘȤŸ 

ħĿŸ ēŃńŊĸŸ ʼnōŗŌŁŸ ķńŅĿŃŌĿŸ ōňŸ ıŊŁēĻōŃŌōĸŊŃňŸ ŐłĿŋŸŸ īķēʼnōŁ ŸńĻłŗŋŸēĿōĶŸōňŸēĿŌŁēķŊџňџĻʼnŗŅĿŃĿŋŸʼnňŎŸńĻōķĽŊĻŏĿŸņŒŊĹōĿŊĻŸʼnĿŊŃňŊĹŌōŁńĻņ ŸĿņŗŸŁŸĻĽňŊĶŸʼnķŊĻŌĿŸńĻџ ŌĿŸłĿōŃńŕŸķľĻŏňŋ ŸĿņŸēķŌŒŸĿŅʼnĹľŒņŸŕōџłĻŸŎʼnĶŊŇĿџŌŎēŏŒņĹĻŸēķŌĻŸŌōŃŋŸĿʼnŕēĿņĿŋŸŁēķŊĿŋŸĽŃĻŸōňŸłķēĻŸōňŎŸŐŊķDZŸǢȆțȐŸǢȐȕȒȊȈȊŸȍȒȊȞȗșȅŸȊȘȤȍȗțȐȚŸ ňŎŋŸńĻџōňŎŸņķňŎŸʼnĻńķōňŎŸļňĸłĿŃĻŋ

ǢȎȜȊȖȥŸȜȗȝŸȎȔȔȐȕȒȓȗȥŸȎȜȗȥȚŸȗǢȗȔȤȌȗȝŸȊȕȊȞȗșȅȚŸȓȊȒŸȜȗȝŸȊȕȜȈțȜȗȒȟȗȝŸȌȎșĪŸĽĿņŃńŕŋŸľĿĹńōŁŋŸŎʼnňŐŗŊŁŌĿŸńĻōĶŸ ŸŌōŃŋŸ Ÿ ǢȊȕȒȓȗȥŸȓșȊȜȒȓȗȥŸȜȈȜȔȗȝŸȊȕȇȔȑȎŸțȎŸ Ÿ ēňņĶľĿŋŸńĻџŁŸĻŇĹĻŸōŒņŸŌŎņĻŅŅĻĽŗņŸľŃĻēňŊŏŗłŁńĿŸŌōĻŸ ǢȗȕȅȍȎȚŸȋȅțȐȚŸȜȗȕŸdzȗȥȕȒȗ ŸȊȘȤŸ ŸȘȗȝŸ ŸĿńĻō ŸĿŎŊŗ ŸĮňŸĿŖŊňŋŸľŃĻńŖēĻņŌŁŋŸōŁŋŸĻĽňŊĶŋŸĸōĻņŸ ȎȈȟȎŸȍȒȊǢȗșȞȡȑȎȈŸȜȗŸǶȅȒȗ

ňџ Ÿ Ÿ ŸēňņĶľĿŋ

DZŸȊȖȈȊŸȜȡȕŸțȝȕȊȔȔȊȌȦȕŸțȜȐȕŸDZȧǬǽŸ ȍȒȊǢȗșȞȦȑȐȓȎŸțȎŸŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦŸȜȗȕŸdzȗȥȕȒȗŸȊȘȤŸŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦŸȜȗȕŸȘșȗȐȌȗȥǢȎȕȗŸǢȇȕȊŸȓȊȒŸ ŸȍȒț ŸȎȝșȦŸȜȗȕŸdzȗȥȕȒȗŸ ȜȗȝŸ ŸDZŸǢȆțȐŸȐǢȎșȇțȒȊŸȊȖȈȊŸțȝȕȊȔȔȊȌȦȕŸȝȘȗȟȦșȐțȎŸțȎŸ ŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦŸȊȘȤŸ ŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦŸȜȗȕŸȘșȗȐȌȗȥǢȎȕȗŸǢȇȕȊ Ÿ ǽȗŸǢȎȌȊȔȥȜȎșȗŸȘȗțȗțȜȤŸțȝȕȊȔȔȊȌȦȕŸȘșȗțȆȔȓȝțȊȕŸȗȒŸȜȈȜȔȗȒŸǢȎŸȎȕȊȘȗǢȆȕȗȝțȊŸȍȒȅșȓȎȒȊŸǢȒȓșȤȜȎșȐŸȜȡȕŸŸȎȜȦȕ ŸȓȊȜȊȌșȅȞȗȕȜȊȚŸțȝȕȊȔȔȊȌȆȚŸȊȖȈȊȚŸŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦ Ÿ ȇȜȗȒŸŸȜȐȚŸțȝȕȗȔȒȓȇȚŸȊȖȈȊȚŸțȝȕȊȔȔȊȌȦȕ ŸǽȆȔȗȚ ŸȊȘȤŸȜȒȚŸŸȎȕȜȗȔȆȚŸȘȗȝŸȎȓȜȎȔȆțȑȐȓȊȕŸțȜȐȕŸDZȧǬǽ ŸȜȗŸ ŸȊȞȗșȗȥțȎŸțȎŸȎȕȜȗȔȆȚŸȘȦȔȐțȐȚŸȓȊȒŸȜȗŸ ŸțȎŸ ȎȕȜȗȔȆȚŸȊȌȗșȅȚ

ĪŸľĿĹńōŁŋŸŎőŁŅĸŋŸńĿŏĻŅĻŃňʼnňĹŁŌŁŋŸŌŁēĿĹŒŌĿŸʼnōŗŌŁŸ  ŸňŸľĿĹńōŁŋŸōŁŋŸēĿŌĻĹĻŋŸńĿŏĻŅĻŃňʼnňĹŁŌŁŋŸ ŸńĻџ ňŸľĿĹńōŁŋŸōŁŋŸēŃńŊĸŋŸńĿŏĻŅĻŃňʼnňĹŁŌŁŋŸ 

ĪŸńŅĻľŃńŕŋŸľĿĹńōŁŋŸōŒņŸōŊĻʼnĿŀŗņŸŎʼnňŐŗŊŁŌĿŸńĻōĶŸ 

ĝʼnŕŸōŃŋŸēĿōňŐķŋŸʼnňŎŸľŃĻńŃņĸłŁńĻņ ŸŸķńŅĿŃŌĻņŸŌĿŸ ĻŊņŁōŃńŕŸķľĻŏňŋ ŸŸŌĿŸłĿōŃńŕ ŸĿņŗŸŸʼnĻŊķēĿŃņĻņŸĻēĿōĶļŅŁōĿŋ

ĭōŃŋŸēĿōňŐķŋŸēĿŸōňņŸŎőŁŅŕōĿŊňŸōŀĹŊň ŸŇĿŐŗŊŃŌĻņŸēĿōĻŇŖŸĶŅŅŒņŸňџĠłņŃńĸŸĮŊĶʼnĿŀĻŸ ŸŌōĻŸ ŸĿŎŊŗ ŸĠŸ ĻēĿōĶļŅŁōŁŸŌōĻŸ ŸĿŎŊŗ ŸEIVRŸ RGDŸ ŸŌōĻŸ ŸĿŎŊŗ Ÿ#MPH=RGDŸ ŸŌōĻŸ ŸĿŎŊŗ ŸĪīĝīŸ  ŸŌōĻŸ ŸĿŎŊŗŸńĻџĮŊĶʼnĿŀĻŸīĿŃŊĻŃŗŋŸ Ÿ ŌōĻŸ ŸĿŎŊŗ

ĭōŁņŸĻĽňŊĶŸňēňŅŕĽŒņ ŸōňŸKIP@R?ŸōňŎŸĿōňŖŋŸōĹōŅňŎŸ ĻŎŇĻņŕōĻņŸŌōŃŋŸ ŸēňņĶľĿŋ ŸĻʼnŕŸ ŸōňŸʼnŊŒĹŸńĻџŁŸ ĻʼnŕľňŌŁŸľŃĻēňŊŏŒņŕōĻņŸŌōňŸ ŸĻʼnŕŸ 

&Ÿ#MPH=RGDŸ#$%ŸȎȖȎȜȅȏȎȒŸȜȒȚŸ țȜșȊȜȐȌȒȓȆȚŸȎȘȒȔȗȌȆȚŸțȜȐȕŸǽȗȝșȓȈȊ Ÿ

ǯȘȈțȐȚŸȜȗŸȋȊțȒȓȤŸȎȘȒȜȤȓȒȗŸȎȘȊȌȌȎȔǢȊȜȒȓȇȚŸȘȈțȜȐȚŸ ǢȎȜȊȋȅȔȔȎȜȊȒŸțȎŸ ŸȜȗŸ ȋȊțȒȓȤŸȎȘȒȜȤȓȒȗŸȎȘȊȌȌȎȔǢȊȜȒȓȗȥŸȊȓȒȕȇȜȗȝŸțȎŸ Ÿ ȓȊȒŸȜȗŸȋȊțȒȓȤŸȎȘȒȜȤȓȒȗŸ ȟȗșȐȌȇțȎȡȕŸȎȘȊȌȌȎȔǢȊȜȒȓȦȕŸȍȊȕȎȈȡȕŸțȎŸ ŸǬȝȖȇțȎȒȚŸțȐǢȎȒȦȕȗȕȜȊȒŸȓȊȒŸțȜȊŸ ȎȘȒȜȤȓȒȊŸȘȒțȜȡȜȒȓȦȕŸȓȊșȜȦȕ

ΛΟΝΔΙΝΟ XETRA D CAC 40 DJ INDU NASDAQ NIKKEI Ευρω/$ Euribor 3M Χρυσός BRENT

ǶȎŸȊȘȦȔȎȒȎȚŸ ŸȆȓȔȎȒțȎŸȜȗŸ ȀșȐǢȊȜȒțȜȇșȒȗŸȜȐȕŸǺȆǢȘȜȐ

-0,16 0,28 -0,49

DZŸ#MPH=RGDŸ#$%ŸȑȊŸȎȕȐǢȎșȦțȎȒŸȜȗŸȎȘȎȕȍȝȜȒȓȤŸȓȗȒȕȤŸ ȌȒȊŸȜȝȟȤȕŸȕȆȎȚŸȎȖȎȔȈȖȎȒȚ ŸȤȜȊȕŸȓșȒȑȎȈŸȊȘȊșȊȈȜȐȜȗ Ÿ

0,37

ĭōňŸĿōķŋŸňēŕŅňĽň ŸŁŸĻʼnŕľňŌŁŸŎʼnňŐŒŊňŖŌĿŸŌōňŸ Ÿ ĻʼnŕŸ ŸŌōňŸĶņňŃĽēĻŸōŁŋŸĻĽňŊĶŋ

ĮĻŸŎʼnŕŅňŃʼnĻŸĿŎŊŒʼnĻœńĶŸŐŊŁēĻōŃŌōĸŊŃĻŸĿĹņĻџŌĿŸĻŊņŁōŃńŕŸķľĻŏňŋŸĿʼnĹŌŁŋ

 ŸȘȗȝŸȊȘȊțȟȗȔȎȈŸȘȅȕȡŸȊȘȤŸ ŸȅȜȗǢȊŸȓȊȒŸȘșȗțȞȆșȎȒŸȜȊŸȘșȗȢȤȕȜȊŸȓȊȒŸȜȒȚŸȝȘȐșȎțȈȎȚŸȜȗȝ ŸȜȤțȗŸǢȆțȊŸ ȊȘȤŸȆȕȊŸȍȈȓȜȝȗŸ ŸȓȊȜȊțȜȐǢȅȜȡȕŸȓȊȒŸțȐǢȎȈȡȕŸȘȦȔȐțȐȚ ŸȤțȗŸȓȊȒŸǢȆțȊŸȊȘȤŸȎȕȊȔȔȊȓȜȒȓȅŸȍȈȓȜȝȊŸȍȒȅȑȎțȐȚ

ĭōňŸıŊŁēĻōŃŌōĸŊŃňŸōňŎŸĦňņľĹņňŎŸňŸ$0/# ŸŌŁēĿĹŒņĿŸʼnōŗŌŁŸ ŸŌōŃŋŸ ŸēňņĶľĿŋ ŸŌōňŸıŊŁēĻōŃŌōĸŊŃňŸ ōňŎŸ īĻŊŃŌŃňŖŸ ňŸ !! Ÿ ŎʼnňŐŒŊňŖŌĿŸ ńĻōĶŸ ŸŌōŃŋŸ ŸēňņĶľĿŋŸńĻџŌōňŸıŊŁēĻōŃŌōĸŊŃňŸōŁŋŸ İŊĻņńŏňŖŊōŁŋŸňŸ"ĝıŸĸōĻņŸŐĻēŁŅŕōĿŊĻŸńĻōĶŸ ŸŌōŃŋŸ  ŸēňņĶľĿŋ

ǹŸȤǢȒȔȗȚŸ#MPH=RGDŸ#$%ŸȆȟȎȒŸȎȍșȊȒȡǢȆȕȐŸȘȊșȗȝțȈȊŸțȎŸ ǯȔȔȅȍȊ ŸǺȗȔȡȕȈȊ ŸǻȗȝǢȊȕȈȊ ŸǭȗȝȔȌȊșȈȊ ŸǽȗȝșȓȈȊ ŸǼȎșȋȈȊ ŸǹȝȓșȊȕȈȊ ŸDZȕ ŸǭȊțȈȔȎȒȗ ŸǵȗȝȖȎǢȋȗȥșȌȗ ŸȓȊȒŸǴȥȘșȗ Ÿ ǯȈȕȊȒŸǢȆȔȗȚŸȜȗȝŸȗǢȈȔȗȝŸ#$%Ÿ%PHMI ŸȎȕȤȚŸȍȒȎȑȕȗȥȚŸȜșȊȘȎȏȒȓȗȥŸȗǢȈȔȗȝŸǢȎŸȘȊșȗȝțȈȊŸțȎŸŸȟȦșȎȚ

ĝʼnŗŅĿŃĿŋŸŌŁēĿĹŒņĻņŸĿʼnĹŌŁŋŸōĻŸŐŊŁēĻōŃŌōĸŊŃĻŸŌĿŸĤōĻŅĹĻŸ ŸńĻџĤŌʼnĻņĹĻŸ 

ǺȎșȒțțȤȜȎșȎȚŸȘȔȐșȗȞȗșȈȎȚŸȌȒȊŸȜȗȕŸȤǢȒȔȗŸ#MPH=RGDŸ #$%ŸȋșȈțȓȗȕȜȊȒŸțȜȐȕŸȍȒȎȥȑȝȕțȐŸNNN @MPH=RGD UP DZŸ#MPH=RGDŸ0@DA@GŸȒȍșȥȑȐȓȎŸȜȗŸ ŸǽȗŸ ŸȐŸ #MPH=RGDŸ#$%ŸȎȖȊȌȤșȊțȎŸȜȗŸŸȜȐȚŸǽșȅȘȎȏȊȚ ŸȍȒȊȜȐșȦȕȜȊȚŸȘȊșȅȔȔȐȔȊŸǢȒȊŸȎȘȒȜȝȟȐǢȆȕȐŸțȜșȊȜȐȌȒȓȇŸțȝǢǢȊȟȈȊŸǢȎŸȜȗȕŸȤǢȒȔȗŸ0@DA@GŸȍȒȊȑȆȜȎȒŸȘȎșȈȘȗȝŸȜȗŸŸȜȐȚŸ ǽșȅȘȎȏȊȚ ŸǴȊȜȅŸȜȗŸȍȒȅțȜȐǢȊ ŸȊȘȤŸȜȐȕŸȎȖȊȌȗșȅŸȜȐȚŸȆȡȚŸ țȇǢȎșȊ ŸȐŸ#MPH=RGDŸ0@DA@GŸȆȟȎȒŸțȟȎȍȤȕŸȍȒȘȔȊțȒȅțȎȒŸȜȗŸ ȍȊȕȎȒȊȓȤŸȜȐȚŸȟȊșȜȗȞȝȔȅȓȒȗŸȜȗŸȗȘȗȈȗŸȊȕȆșȟȎȜȊȒŸțȎŸ Ÿ ȍȒț

ŸȊȖȒȗȘȗȒȦȕȜȊȚŸȜȗŸȍȈȓȜȝȗŸȜȗŸȗȘȗȈȗŸȊșȒȑǢȎȈŸŸȝȘȗȓȊȜȊțȜȐǢȅȜȊŸȓȊȒŸȎȘȒȟȎȒșȐǢȊȜȒȓȅŸȓȆȕȜșȊ ŸǼȇǢȎșȊ ŸȐŸ#MPH=RGDŸ0@DA@GŸȊȘȗȜȎȔȎȈŸǢȒȊŸȊȝȜȤȕȗǢȐŸȜșȅȘȎȏȊŸțȜȐȕŸǽȗȝșȓȈȊŸǢȎŸȆǢȞȊțȐŸțȜȐȕŸȜșȊȘȎȏȒȓȇŸȎȘȒȟȎȒșȇțȎȡȕ

ǺȎșȒțțȤȜȎșȎȚŸȘȔȐșȗȞȗșȈȎȚŸȌȒȊŸȜȐȕŸ#MPH=RGDŸ0@DA@GŸ ȋșȈțȓȗȕȜȊȒŸțȜȐȕŸȍȒȎȥȑȝȕțȐŸNNN @MPH=RGDL@DA@G >Hm

-ŸȤǢȒȔȗȚŸ#MPH=RGDŸ#$% ŸȎȈȕȊȒŸȆȕȊȚŸǯȝșȡȘȊȢȓȤȚŸȗșȌȊȕȒțǢȤȚŸǢȎŸțȥȕȗȔȗŸȎȕȎșȌȐȜȒȓȗȥŸ ŸȍȒț ŸȗŸȜșȈǢȐȕȗŸȜȗȝŸ

!P@LRŸ$RPFŸǼȥțȜȊțȐŸ ȓȗȒȕȗȘșȊȖȈȊȚŸțȜȐȕŸdzȜȊȔȈȊ ŸĥĻōĻŐŒŊĸłŁńĿŸŌōŃŋŸ ŸŌōňŸēŁōŊŗňŸĿōĻŃŊĿŃŗņŸĤōĻŅĹĻŋŸŁŸņķĻŸńňŃņňʼnŊĻŇĹĻŸōŁŋŸ!P@RLŸ$RPFŸĝĞĠĠŸŸ ēĿŸōŁņŸ%PRG?BŸ/REMFBĉ>BŸ'LREBRGBŸ ŸēĿŸōŁņŸĿʼnŒņŎēĹĻŸ $PRGLHBHŸ%@GLBE@K>VBŸ/ W ŸńĻџķľŊĻŸōŁņŸĤōĻŅĹĻ

ǶȆțȡŸȜȐȚŸȕȆȊȚŸȓȗȒȕȗȘșȊȖȈȊȚŸȐŸ!P@LRŸ$RPFKŸȊȘȗȓȜȅŸȘșȤțȋȊțȐŸțȎŸȘȆȕȜȎŸȕȆȎȚŸȕȎȝșȊȔȌȒȓȇȚŸțȐǢȊțȈȊȚŸȊȌȗșȆȚ ŸȤȘȡȚŸȊȝȜȇŸ ȜȐȚŸdzȜȊȔȈȊȚŸǢȆțȊŸțȜȗŸ ŸȓȊȑȦȚŸȓȊȒŸȊȝȜȆȚŸȜȐȚŸǯȔȋȎȜȈȊȚ ŸȜȐȚŸ ǬȝțȜșȈȊȚ ŸȜȐȚŸǼȔȗȋȎȕȈȊȚŸȓȊȒŸȜȐȚŸǴșȗȊȜȈȊȚŸǢȆțȊŸțȜȗŸ

0,18%

Āûñöìýóüýñûóù ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„

ȂǼīǹȁǾ ȀǼĭǹȁǹǿȅȆȅǿǾȈǾ ALAPIS (Ȁȅ) ALPHA ǺǹȃȀ (Ȁȅ) COCA - COLA ȉȇǿǹ ǼȌǿȁȅȃ (Ȁȅ) EUROBANK EFG (Ȁȅ) EUROBANK PROPERTIES ǹǼǼǹȆ (Ȁȅ) FOURLIS ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Kȅ) FRIGOGLASS (KO) J. & P. - ǹǺǹȄ (Ȁȅ) JUMBO (Ȁȅ) LAMDA DEVELOPMENT(Ȁȅ) MARFIN INVESTMENT GROUP (Ȁȅ) MARFIN POPULAR BANK (Ȁȅ) S & B ǺǿȅȂǾȋ. ȅȇȊȀȉǹ (Ȁȅ) ǹīȇȅȉǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǹǼȇȅȆȅȇǿǹ ǹǿīǹǿȅȊ (Ȁȅ) ǺǿȅȋǹȁȀȅ (Ȁǹ) īǼȀ ȉǼȇȃǹ (Ȁȅ) ǻǼǾ (Ȁȅ) ǼĬȃǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (KO) ǼȁǺǹȁ (Ȁǹ) ǼȁȁǹȀȉȍȇ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹ ȆǼȉȇǼȁǹǿǹ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹ ȋȇǾȂǹȉǿȈȉǾȇǿǹ (Ȁȅ) ǼȊǹĬ (Ȁȅ) ǼȊǻǹȆ (Ȁȅ) ǿȃȉȇǹȁȅȉ (Ȁȅ) ȀǹǼ (Ȁȅ) ȀȊȆȇȅȊ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ȂǼȉȀǹ (Ȁȅ) Ȃȅȉȅȇ ȅȎȁ (Ȁȅ) ȂȊȉǿȁǾȃǹǿȅȈ (Ȁȅ) ȅȁĬ (Ȁȅ) ȅȁȆ (Ȁȅ) ȅȆǹȆ (Ȁȅ) ȅȉǼ (Ȁȅ) ȆǼǿȇǹǿȍȈ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ȆȁǹǿȈǿȅ COMPUTERS (Ȁȅ) ȈǹȇǹȃȉǾȈ īȇ. (Ȁȅ) ȈǿǻǼȃȅȇ (Ȁȅ) ȉǹȋȊǻȇȅȂǿȀȅ ȉǹȂǿǼȊȉǾȇǿȅ (Ȁȅ) ȉǼȇȃǹ ǼȃǼȇīǼǿǹȀǾ (Ȁȅ) ȉǿȉǹȃ (Ȁȅ) ȉǿȉǹȃ (Ȇȅ) ȊīǼǿǹ (Ȁȅ)

0,32 2,97 18,65 2,74 5,6 3,44 8,78 0,89 5,05 3,76 0,51 0,47 4,5 0,67 1,79 4,25 1,67 9,09 4,36 1,34 2,42 6,2 4,5 4,48 4,4 1,22 9,2 1,54 7,14 7,63 4,19 12,54 13,06 10,85 5,83 0,88 4,74 2,59 2,86 2,3 2,52 15,9 8,49 0,32

-11,11 -0,67

-0,54 -4,94 -1,24 -4,39 -2,1 -5,07 0,46 0,46 -0,17 1,15 0,42 -3,72 3,62 -4,17 0,8 0,63

360.456 2.187.721 542.855 3.049.549 39.256 52.283 1.833 25.157 86.892 4.450 972.048 3.696.765 12.295 3.018.843 23.872 39.123 143.630 344.121 3.647.805 34.220 218.428 50.157 58.614 6.871 6.586 181.899 18.570 2.699.324 21.917 252.594 230.742 8.262 4.329 463.318 266.696 5.527.782 101 32.462 103.148 644.428 40.469 38.811

0,31 2,88 18,65 2,66 5,6 3,38 8,3 0,85 4,95 3,76 0,5 0,47 4,42 0,57 1,7 4,1 1,61 8,67 4,19 1,29 2,37 6,06 4,44 4,34 4,31 1,17 9,14 1,54 7,1 7,59 4,13 12,45 12,61 10,75 5,7 0,82 4,72 2,56 2,73 2,26 2,45 15,68

0,34 3,05 19,05 2,85 5,66 3,5 8,8 0,89 5,1 3,83 0,53 0,5 4,58 0,7 1,81 4,27 1,7 9,1 4,41 1,37 2,48 6,22 4,57 4,54 4,56 1,24 9,35 1,64 7,27 7,87 4,26 13,18 13,2 10,95 5,83 0,88 4,76 2,84 2,92 2,36 2,54 16,19

-3,03

80.780

0,32

0,33

-2,84 0,58 1,5 -0,98 -3,77 -6 0,67 4,69 2,29 1,19 -4,57 3,89 1,16 -0,74 -2,42 -0,32 -1,1 1,59 -2,22

ǻǿǹȆȇǹīȂǹȉǼȊȈǿȂǹ ǹȂȅǿǺǹǿǹ ȀǼĭǹȁǹǿǹ ALPHA ETF FTSE ATHEX 20 NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 NBGAM ETF īǻ ȋ.ǹ.

5,13 7 12,71

-1,91

7.421

5,1

5,18

-0,70

2

12,71

12,71

ȂǼȈǹǿǹ Ȁǹǿ ȂǿȀȇǾ ȀǼĭǹȁǹǿȅȆȅǿǾȈǾ A.S. COMPANY (Ȁȅ) ALSINCO (KO) ATTICA BANK ǹ.ȉ.Ǽ. (Ȁȅ) AUDIOVISUAL (Ȁȅ) AUTOHELLAS (Ȁȅ) AXON ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁȅ) BYTE COMPUTER (Ȁȅ) CENTRIC ȆȅȁȊȂǼȈǹ (Ȁȅ) CPI (Ȁȅ) CYCLON ǼȁȁǹȈ (ȀO) DIONIC (Ȁȅ) EURODRIP (ȀO) EUROMEDICA (KO) F.G. EUROPE (ȀO) FLEXOPACK (Ȁȅ) FORTHNET (Ȁȅ) INFORM ȁȊȀȅȈ Ȇ. (Ȁȅ) INTRACOM HOLDINGS (Ȁȅ) INTRAKAT (KO) KLEEMAN HELLAS (KO) LAVIPHARM (Ȁȅ) LOGISMOS (Ȁȅ) MEDICON ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) MERMEREN KOMB. A.D. PR. (ǼȁȆ) MEVACO (Ȁȅ) MIG REAL ESTATE (Ȁȅ) MINERVA (Ȁǹ) MLS ȆȁǾȇȅĭȅȇǿȀǾ (Ȁȅ) NEXANS ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) PASAL ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) PROFILE (Ȁȅ) PROTON ȉȇǹȆǼǽǹ ǹ.Ǽ. (KO) QUALITY & RELIABILITY (Ȁȅ) QUEST ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁȅ) REDS (ȀO)

0,3 0,52 0,6 0,34 1,38 0,32 0,53 0,3 0,33 0,5 1,08 1,01 0,3 0,55 8,48 0,4 0,94 0,39 0,6 1,1 0,39 0,8 2,34 5,03 0,96 2,97 1,27 2,38 2,88 0,37 0,39 0,49 0,45 0,99 0 75

-3,23

53.339

0,57

0,63

0,73 3,23 -1,85

234 69.512 1.800 59.070

1,36 0,29 0,5 0,28

1,39 0,33 0,55 0,31

2.000 228.052 1.000 8.410 980 50.120 53.820 12.393 163.154 23.694 1.641 43.536

0,47 0,98 0,98 0,27 0,51 8,32 0,37 0,91 0,38 0,57 1,09 0,37

0,5 1,09 1,02 0,3 0,56 8,48 0,4 0,97 0,4 0,63 1,1 0,4

199 1.300 910 231 13.000

5,03 0,96 2,6 1,1 2,2

5,04 0,96 2,97 1,27 2,43

5,88 -2,88 3,45 -1,79 2,56 -4,08

0,92

-1,76 -3,03 10 7,63 0,42

-4,88 2,08

14.398 196.177

0,37 0,46

0,4 0,5

-3,88 5 06

6.351 10 537

0,98 0 72

1,02 0 8

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„ RILKEN (Kȅ) SCIENS ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (ȀO) SPACE HELLAS (Ȁȅ) SPRIDER STORES (Ȁȅ) TRASTOR ǹ.Ǽ.Ǽ.ǹ.Ȇ. (Ȁȅ) ǹǿȅȁǿȀǾ ǹǼǼȋ (Ȁȅ) ǹȀȇǿȉǹȈ (Ȁȅ) ǹȁȀȅ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ǹȁȅȊȂȊȁ (Ȁȅ) ǹȃǻȇȅȂǼǻǹ ǹǼǼȋ (Ȁȅ) ǹȉȉǿȀǼȈ ǼȀǻȅȈǼǿȈ (Ȁȅ) ǺǹȁȀǹȃ ǹȀǿȃǾȉǹ (Ȁȅ) ǺǹȇǺǼȇǾȈ ȃ. - MODA BAGNO (Ȁȅ) ǺǿȅȀǹȇȆǼȉ (Ȁȅ) ǺǿȈ (Ȁȅ) ǺȅīǿǹȉǽȅīȁȅȊ SYSTEMS (Ȁȅ) ǺȍǺȅȈ ȂȆǹȂȆǾȈ (Ȁȅ) īǹȁǹȄǿǻǿ (Ȁȅ) īǿȅȊȇȅȂȆȇȅȀǼȇȈ (Ȁȅ) ǻǹǿȅȈ ȆȁǹȈȉǿȀǹ (Ȁȅ) ǻǿǹȈ ǿȋĬ/īǼǿǼȈ (Ȁȅ) ǻȅȂǿȀǾ ȀȇǾȉǾȈ (Ȁȅ) ǻȅȊȇȅȈ (Ȁȅ) ǼǺȇȅĭǹȇȂǹ (Ȁȅ) ǼǿǻǾȈǼȅĭȍȃǿȀǾ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ǼȀȉǼȇ (Ȁȅ) Ǽȁ. ǺǿȅȂ. ǽǹȋǹȇǾȈ (Ȁǹ) ǼȁǹȈȉȇȅȃ (ȀO) ǼȁǺǼ ǼȃǻȊȂǹȉȍȃ (Ȁȅ) ǼȁīǼȀǹ (Ȁȅ) Ǽȁǿȃȅǿȁ (Ȁȅ) ǼȁȁǹǻȅȈ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹ Ȁǹȁȍǻǿǹ (Ȁȅ) Ǽȁȉȅȃ (Kȅ) ǼȁȉȇǹȀ (Ȁȅ) ǼȆǿȁǼȀȉȅȈ (Ȁȅ) ǼȉǼȂ (Ȁǹ) ǼȊȇȍȆǹȎȀǾ ȆǿȈȉǾ (Ȁȅ) ǼȊȇȍȈȊȂǺȅȊȁȅǿ (Ȁȅ) ǿǹȈȍ (Ȁȅ) ǿǹȉȇǿȀȅ ǹĬǾȃȍȃ (Ȁȅ) ǿȀȉǿȃȅȈ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ǿȃȉǼǹȁ ȅȂǿȁȅȈ (Ȁȅ) ǿȃȉǼȇȉǼȀ (Ȁȅ) ȀǹĬǾȂǼȇǿȃǾ (Ȁȅ) ȀǹȃǹȀǾȈ Ȉ. (Ȁȅ) ȀǹȇǹȂȅȁǼīȀȅȈ (Ȁȅ) ȀǹȇǹȉǽǾ (Ȁȅ) ȀǼȀȇȅȌ (Ȁȅ) ȀǼȆǼȃȅȊ ȂȊȁȅǿ (Ȁȅ) ȀȁȅȊȀǿȃǹȈ - ȁǹȆȆǹȈ (Ȁȅ) ȀȁȍȈ/īǿǹ ȃǹȊȆǹȀȉȅȊ (Ȁǹ) ȀȅȇǻǼȁȁȅȊ ȋ. ǹĭȅǿ (Ȁȅ) ȀȅȇȇǼȈ (Ȁȅ) ȀȇǼȀǹ (Ȁȅ) ȀȇǼȉǹ ĭǹȇȂ (Ȁȅ) Ȁȇǿ - Ȁȇǿ (Ȁȅ) ȀȉǾȂǹ Ȁ. ȁǹǽǹȇǿǻǾ (Ȁȅ) ȀȊȇǿǹȀǿǻǾȈ Ǿ.- F.H.L. (Ȁȅ) ȀȊȇǿǹȀȅȊȁǾȈ (Ȁȅ) ȁǹȃǹȀǹȂ (Ȁȅ) ȁǼǺǼȃȉǼȇǾȈ ȃ. (ȀA) ȁǼǺǼȃȉǼȇǾȈ ȃ. (ȆA) ȁǿǺǹȃǾ ǼȀǻȅȉ. ȅȇī. (Ȁȅ) ȁȅȊȁǾ ȂȊȁȅǿ (Ȁȅ) ȂǹĬǿȅȈ ȆȊȇǿȂǹȋǹ (Ȁȅ) ȂȅȉȅǻȊȃǹȂǿȀǾ (Ȁȅ) ȂȆǾȉȇȅȈ ȈȊȂȂǼȉȅȋǿȀǾ (KO) ȃǹȀǹȈ ȂȅȊȈǿȀǾ (Ȁȅ) ȃǹȊȉǼȂȆȅȇǿȀǾ (Ȁȅ) ȃǾȇǼȊȈ (ȀO) ȃȉȇȅȊȀĭǹȇȂȆǼȃ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ȆǹȇȃǹȈȈȅȈ (Ȁȅ) ȆǼȉȇȅȆȅȊȁȅȈ ȆǼȉȇȅȈ (Ȁȅ) ȆȁǹȈȉǿȀǹ ĬȇǹȀǾȈ (Ȁȅ) ȆȁǹȈȉǿȀǹ ȀȇǾȉǾȈ (Ȁȅ) ȇǼǺȅȎȁ (Ȁȅ) ȈǹȇǹȃȉȅȆȅȊȁȅȈ ȀȊȁ/ȂȊȁȅǿ (Ȁȅ) ȈǼȁȅȃȉǹ (Ȁȅ) ȈǿǻȂǹ (Ȁȅ) ȈȆȊȇȅȊ ǹīȇ. ȅǿȀ. (Ȁȅ) ȈĭǹȀǿǹȃǹȀǾȈ (Ȁȅ) Ȉȍȁ/īǼǿǹ ȀȅȇǿȃĬȅY (Ȁȅ) ȉǼȋȃǿȀǾ ȅȁȊȂȆǿǹȀǾ (Ȁȅ) ȉǽǿȇǹȀǿǹȃ ȆȇOĭǿȁ (Ȁǹ) ȋǹȎǻǼȂǼȃȅȈ (Ȁȅ) ȋǹȁȀȅȇ (Ȁǹ) ȋǹȉǽǾȀȇǹȃǿȍȉǾ Ǽ. Ȋǿȅǿ (Ȁȅ) ǼǿǻǿȀȍȃ ȋǹȇǹȀȉǾȇǿȈȉǿȀȍȃ

2,12 0,32 1,16 0,39 0,78 1,35 0,52 0,47 0,59 1,05 0,41 0,36 0,18 0,56 0,72 1,23 0,65 0,4 0,39 5,41 1,5 0,9 0,68 0,43 0,39 0,48 0,88 0,73 0,59 0,55 1,18 24,52 1,27 0,56 1,82 0,39 0,45 0,49 2,53 1,16 0,41 0,92 0,63 0,58 3,44 1,48 0,65 1,9 1,77 0,82 0,57 0,34 0,25 4,37 0,45 1,7 0,79 0,34 0,58 0,58 0,62 0,43 0,39 0,41 1,59 0,39 0,46 0,57 0,65 0,3 0,7 0,32 0,54 2,15 0,49 3,6 0,72 1,2 0,65 0,84 0,57 1,26 1,07 1,64 0,47 1,02 0,81 0,86

-7,42

-9,3 -1,27 1,5

ϯВЌЄЙАГЕˍϹАГЗДˍ  

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“ 500 1.950

2,12 0,3

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å 2,29 0,32

-10,87 -7,69

5.923 1.901 3.000 10 4.042 311 1.667 3.200 2.560

0,39 0,75 1,33 0,52 0,46 0,58 1,05 0,4 0,36

0,47 0,78 1,35 0,52 0,49 0,6 1,06 0,48 0,38

7,69

11.325

0,47

0,57

3.000 -4,41 366.835 8,11 1.290

1,22 0,62 0,4

1,23 0,67 0,4

-1,28 0,67 1,12 -2,27 -7,14

110 1.200 20 1.000 70 1.626

5,01 1,49 0,89 0,68 0,4 0,39

5,41 1,51 0,9 0,68 0,43 0,4

-1,12 4,29

11.944 19.841

0,83 0,66

0,91 0,73

-1,79

3,03 4,17 -0,23 -6,25 3,03 -1,25 -2,86 -4,92

5.174 560 9.642 9.507 6.905 100 4.000 10.040 100 2.005 4.709 22.418 15.700 650 1.000 120 130 5.557 7.840 1.440 81 18.165 5.400 112 296 420 100 600 1.670 3.690

0,51 1,16 24,4 1,24 0,53 1,82 0,38 0,41 0,49 2,53 1,12 0,4 0,9 0,63 0,57 3,24 1,45 0,64 1,85 1,7 0,82 0,55 0,33 0,24 4,13 0,45 1,6 0,79 0,33 0,55

0,59 1,21 25,35 1,27 0,56 1,82 0,39 0,45 0,49 2,68 1,16 0,44 0,92 0,63 0,58 3,44 1,52 0,71 1,92 1,8 0,82 0,59 0,34 0,25 4,45 0,47 1,7 0,79 0,35 0,6

4,88

1.851

0,42

0,43

-3,05

253

1,57

1,66

-7,84

-2,47

7,06 2,63

-1,56 -0,85 -2,38 -8 -8,7 -1,69 6,17 -0,67 0,53 -5,35 -6,82

20 2.500 38.567

0,64 0,3 0,68

0,65 0,3 0,7

6.451 30 13.322 870 8.915

0,53 2,15 0,48 3,56 0,71

0,57 2,15 0,5 3,6 0,74

6.865

0,61

0,65

0,61

206 3.422 39.034 6.643

0,52 1,26 1,03 1,52

0,57 1,28 1,1 1,78

0,99 -2,41

733 38.193

0,96 0,78

1,03 0,82

-1,41

-0,92 -3,92 -2,96

Œ…„

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„ ȉǾȁǼȉȊȆȅȈ (Ȁȅ)

ALPHA ǹȈȉǿȀǹ ǹȀǿȃǾȉǹ (Ȁȅ) ATTICA ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Kȅ) AVENIR ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) CROWN HELLAS CAN (ȀO) ELBISCO ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁǹ) INTERFISH ǿȋĬ/īǼǿǼȈ (Ȁȅ) PAPERPACK ȉȈȅȊȀǹȇǿǻǾȈ ǿ. (Ȁȅ) PC SYSTEMS (Ȁȅ) SPIDER - ȆǼȉȈǿȅȈ ȃ.& Ȋǿȅǿ (Kȅ) UNIBIOS (Ȁȅ) VIVERE (Ȁȅ) ǹĬǾȃǹ (Ȁȅ) ǹȃǼȀ (Ȁȅ) ǹȃǼȀ (Ȇȅ `90) ǹȃǼȀ (Ȇȅ `96) ǹȈȉǾȇ ȆǹȁǹȈ (Ȁȅ) ǺǿȅȉǼȇ (Ȁȅ) ī.Ǽ. ǻǾȂǾȉȇǿȅȊ (Ȁȅ) īǼȀǼ (Ȁǹ) īǼȃǿȀǾ ǼȂȆȅȇǿȅȊ (Ȁȅ) īǼȃǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǻȇȅȂǼǹȈ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǾ ȊĭǹȃȉȅȊȇīǿǹ (Ȁȅ) ǼȂȆȅȇǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǽǹȂȆǹ (Ȁǹ) ǾȇǹȀȁǾȈ ǹīǼȉ (Ȁȅ) ǿȁȊǻǹ (Ȁȅ) ǿȂȆǼȇǿȅ (Ȁȅ) ǿȃȉǼȇīȅȊȃȉ-ȄȊȁǼȂȆȅȇǿǹ (Ȇȅ) ǿȃȉǼȇīȅȊȃȉ-ȄȊȁǼȂȆȅȇǿǹ (Ȁȅ) ǿȅȃǿȀǾ ȄǼȃȅǻȅȋǼǿǹȀǾ (Ȁȅ) ȀǹȇǼȁǿǹ (Ȁǹ) ȁǹȂȌǹ (Ȁȅ) ȂǿȃȍǿȀǼȈ īȇǹȂȂǼȈ ǹȃǼ (Ȁȅ) ȂȅȊǽǹȀǾȈ (Ȁǹ) ȂȅȋȁȅȈ (Ȁȅ) ȂȆȅȊȉǹȇǾȈ ǿ. & ȊǿȅȈ (Ȁǹ) ȂȆȅȊȉǹȇǾȈ ǿ. & ȊǿȅȈ (Ȇǹ) ȃǿȀǹȈ (Ȁȅ) ȆǹȎȇǾȈ ȆȁǹȈȉǿȀȍȃ (Ȁȅ) ȆǼȇȈǼȊȈ (Ȁȅ) ȆȇȅȅǻǼȊȉǿȀǾ (Ȁȅ) ȈǹȃȊȅ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ȈǼȁȂǹȃ (ȀO) ȉ BANK (Ȁȅ) ȉȇǿǹ ǹȁĭǹ (Ȁȅ) ȉȇǿǹ ǹȁĭǹ (Ȇȅ) ĭǿǼȇǹȉǼȄ (Ȁȅ) ĭǿȃȉǼȄȆȅȇȉ (Ȁȅ) ȋǹȉǽǾȎȍǹȃȃȅȊ (Ȁȅ)

7,6 0,38 0,26 13,5 0,59 0,14 0,15 0,13 0,14 0,05 0,99 0,37 0,18 2,03 0,53 2,03 0,17 0,14 7,22 0,22 0,86 0,25 0,26 1,72 5,9 4 0,29 0,16 0,45 0,2 14 63,8 18,74 2,47 0,25 0,09 0,08 0,47 1 0,25 0,23 0,14 0,08 0,25 0,04 11,7 6,15 0,12 0,27 0,09

1,8

ǼȃǹȁȁǹȀȉǿȀǾ ǹīȅȇǹ -3,7 21.779

-16,67

0,26

0,26

4.240

0,05

0,06

7.666

0,18

0,18

7.514 1.000 16,67 70.500 -0,82 70 9.440 -7,53 19.144

2,01 0,17 0,13 7,22 0,21 0,85

2,04 0,18 0,14 7,22 0,22 0,9

2.000

0,24

0,26

2.003 7,41 150 -15,79 23.000

3,99 0,28 0,16

4 0,29 0,16

2.500 300 28.792 400

2,42 0,25 0,09 0,08

2,54 0,25 0,09 0,08

840 7.924

0,13 0,08

0,14 0,08

47.602

0,04

0,05

1.000

0,12

0,12

33.843

0,04

0,04

1 1.176

0,72 0,16

0,72 0,18

5.000

0,05

0,05

-1,98

-20

ALPHA TRUST (Ȁȅ) VIDAVO (Ȁȅ) ENVITEC (Ȁȅ) ǼȃȉǼȇȈȅĭȉ (Ȁȅ) EPSILON NET (Ȁȅ) EUROXX (Ȁȅ) ȀȇǾȉȍȃ ǹȇȉȅȈ (Ȁȅ) MEDITERRA (Ȁȅ) Ǻǿȅǿǹȉȇ & ȇȅȂȆȅȉ. ȉǼȋȃȅȁ. (Ȁȅ) ȃȉȅȆȁǼȇ (Ȁȅ) PERFORMANCE TECHNOLOGIES (Ȁȅ) ȅȆȉȅǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǼȈ ȉǼȋȃȅȁ. (Ȁȅ) DIVERSA (Ȁȅ) ĭȅȊȃȉȁǿȃȀ ǹ.Ǽ. (Ȁȅ)

0,83 3,65 2,47 0,89 0,58 3,3 1,09 1,5 2,23 2,08 2,52 1,45 2,86 4

ȊȆȅ ǹȃǹȈȉȅȁǾ ALTIUS ǹǼǼȋ (Ȁȅ) BETANET (Ȁȅ) EUROLINE AEEX (Ȁȅ) INTERINVEST AEEX (Kȅ) MICROLAND COMPUTERS (Ȁȅ) ǹȁȊȈǿǻǹ (Ȁȅ) ǹȁȊȈǿǻǹ (Ȇȅ) ǹȉǼȇȂȍȃ (Ȁȅ) ǹȉȁǹȃȉǿȀ (Ȁȅ) ǻǿǼȀǹȉ (Ȁȅ) ǼȁǼȊĬǼȇǾ ȉǾȁǼȅȇǹȈǾ (Ȁȅ) ǼȂȆȅȇǿȀȅȈ ǻǼȈȂȅȈ (Ȁȅ) ǼȂȆȅȇǿȀȅȈ ǻǼȈȂȅȈ (Ȇȅ) ǼȃȍȂǼȃǾ ȀȁȍȈȉȅȏĭǹȃȉȅȊȇīǿǹ (Ȁȅ) ȀǹȇǻǹȈǿȁǹȇǾȈ (ȀO) ȀȁȍȃǹȉǼȄ (Ȁȅ) ȀȁȍȃǹȉǼȄ (ȆO) ȁǹȃ-ȃǼȉ (KO) ȂǹȄǿȂ ȆǼȇȉȈǿȃǿǻǾȈ (Ȁǹ) ȂǼȈȅȋȍȇǿȉǾ ǹĭȅǿ (Ȁȅ) ȆǼȉǽǼȉǹȀǿȈ ǹ. (Ȁȅ) ȆȇǹȄǿȉǼȁǼǿȅ (Ȁȅ) ȆȇǹȄǿȉǼȁǼǿȅ (Ȇȅ) ȈǹȅȈ (Ȁȅ) ȉǼȄǹȆȇǼȉ (Ȁȅ) ȋǹȁȊǺǻȅĭȊȁȁȍȃ (Ȁȅ)

1,07 0,06 1,41 1,12 0,64 2,19 1,2 0,12 0,08 0,1 0,76 0,08 0,14 0,05 0,14 0,04 0,08 0,12 0,1 0,12 0,26 0,39 0,54 0,78 0,08 0,12

ȊȆȅ ǼȆǿȉǾȇǾȈǾ ALTEC (Ȁȅ) COMPUCON (ȀO) FASHION BOX (Ȁȅ) HELLAS ONLINE (Ȁȅ) NUTRIART (Ȁȅ) OLYMPIC CATERING (Ȁȅ) RIDENCO (Ȁȅ) SATO AE (Ȁȅ) YALCO - ȀȍȃȈȉǹȃȉǿȃȅȊ (Ȁǹ) ǹǼīǼȀ (Ȁȅ) ǹȁĭǹ īȀȇǿȈǿȃ ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) ǹȉȉǿ - Ȁǹȉ (Ȁȅ) ǺǹȇǹīȀǾȈ (Ȁȅ) ǺǹȇǺǹȇǼȈȅȈ (Ȁǹ) ǻȅȁ (Ȁȅ) ǼǻȇǹȈǾ - ȌǹȁȁǿǻǹȈ ȋ. (Ȁȅ) ǼǿȀȅȃǹ - ǾȋȅȈ (Ȁȅ) ǼȁǺǿǼȂǼȀ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹǿ ǿȋĬ/īǼǿǹǿ (Ȁȅ) ǼȁĭǿȀȅ (Ȁȅ) ǼȊȇȍȈȊȂȂǼȉȅȋǼȈ (Ȁȅ) ǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǾ ǹĬǾȃȍȃ (Ȁȅ) ǿȆȆȅȉȅȊȇ (Ȁǹ) ȀǼȇǹȂǼǿǹ-ǹȁȁǹȉǿȃǾ (Ȁȅ) ȀȅȊȂȆǹȈ ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁȅ) ȂǹȇǹȀ ǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǾ (Ȁȅ) ȂǹȎȁȁǾȈ Ȃ.ǿ.(Ȁȅ) ȂǾȋǹȃǿȀǾ (Ȁȅ) ȂǾȋǹȃǿȀǾ (Ȇȅ) ȃǼȁ (Ȁȅ) ȃǼȍȇǿȅȃ (Ȁȅ) ȆǹȆȅȊȉȈǹȃǾȈ (Ȁȅ) ȆǾīǹȈȅȈ ǼȀǻȅȉǿȀǾ ǹ.Ǽ. (KO) ȈǿǻȂǹ (Ȁȅ) ȉǼīȅȆȅȊȁȅȈ ȋ.Ȁ. (Ȁȅ) ȉǼȋȃǿȀǼȈ ǼȀǻȅȈǼǿȈ (Ȁȅ)

0,04 0,07 1,5 0,72 0,17 0,34 0,05 0,08 0,23 0,16 0,33 0,04 0,52 0,14 0,21 0,04 0,04 3,7 0,08 0,26 0,06 0,22 0,79 0,18 0,09 0,31 0,13 0,23 0,13 0,18 0,18 0,65 0,24 0,84 0,21 0 41

-8,86 -10,53

181

0,16

0,16

550

0,04

0,04

-4,55

2.358

0,21

0,22

4,76

351

0,21

0,23

-7,14 34.500 -4,17 46.242 -7,14 30.096 -5,26 500 -10 4.543

0,13 0,22 0,12 0,18 0,18

0,14 0,23 0,13 0,18 0,21

0,24

0,24

ǻȡĮȖĮIJıĮȞȓȠȣ ʌȜĮIJİȓĮȀȜĮȣșȝȫȞȠȢ ǹșȒȞĮ ȉȘȜ)D[(PDLOVDOHV#FIVJUZHEVLWHZZZFIVJU ȆȜǼȜİȣșİȡȓĮȢȀĮIJİȡȓȞȘIJȘȜ)D[

9,09

1.210

ǹȡĮįİȓĮȢȜİȚIJȠȣȡȖȓĮȢǹʌȩijĮıȘIJȘȢǼʌȚIJȡȠʌȒȢȀİijĮȜĮȚĮȖȠȡȐȢ ǹȇȂǹǼǺǹĭȂǻȅȊĭǹǼǼǹĬǾȃȍȃ


ÈÁÑÑÏÓ

 ÐÑÏÓÖÅÑÏÕÍ ÅÑÃÁÓÉÁ

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ÆÇÔÅÉÔÁÉ: áðü âéïôå÷íßá áíïîåßäùôùí êáôáóêåõþí çëåêôñïóõãêïëçôÞò. Ðëçñ. ôçë. 6948686047. ¢ôïìá Üíù ôùí 18 æçôïýíôáé ãéá êÜëõøç ïñãáíùôéêþí ôìçìÜôùí. Åëåýèåñï ùñÜñéï, áðü ôï ÷þñï ôïõò, ü÷é íôßëåñ-ðëáóéÝ. çìéáðáó÷üëçóç Ýùò 900€, ðëÞñçò 1500 êáé Üíù. ÐáíåëëáäéêÜ: 2108012135, 6993249856 www.makeyourfuture.gr ZÇÔÏÕÍÔÁÉ: 3 óïâáñÜ Üôïìá (Üíù ôùí 22 åôþí) ãéá åñãáóßá áðü ôï ÷þñï ôïõò ìÝóù h/y, ìåñéêÞ Þ ïëéêÞ áðáó÷üëçóç. Ðëçñïöïñßåò óôï site www.time-for-money.gr .Ôçë.6975593625 ZÇÔÏÕÍÔÁÉ: Üôïìá ãéá ðñùéíÞ Þ áðïãåõìáôéíÞ áðáó÷üëçóç, ìüíï óïâáñÝò ðñïôÜóåéò. ôçë.6975593625 site www.successstep.gr ÆÇÔÅÉÔÁÉ: âïçèüò óåñâéôüñïõ ãéá åóôéáôüñéï óôçí ÊïæÜíç. Ðëçñ. ìåôÜ ôéò 11.30 ð.ì. óôï 24610 34440. ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ: ¢ôïìá ãéá åñãáóßá-ìáãåßñéóóá, óåñâéôüñïò. Ðëçñ. óôï ôçë. 6987932214.

ÆÇÔÏÕÍ ÅÑÃÁÓÉÁ Íåáñüò æçôÜ åñãáóßá. Ðëçñ. ôçë. 24610 24765 Êõñßá áíáëáìâÜíåé ôç öýëáîç çëéêéùìÝíùí êáé ìéêñþí ðáéäéþí. Ðëçñ. ôçë. 24610 99747 Êõñßá æçôÜ åñãáóßá ãéá êáèÜñéóìá óå óêÜëåò. Ðëçñ. ôçë. 6983038023 Êõñßá Ýìðåéñç íïóïêüìá æçôÜ åñãáóßá ãéá öýëáîç çëéêéùìÝíïõ êáé ðáéäéþí. Ðëçñ. ôçë. 6998399227 Åëëçíßäá ïéêéáêÞ âïçèüò æçôÜ åñãáóßá óå óðßôéá êáé öýëáîç ðáéäéþí, íõ÷ôåñéíÝò þñåò êáé Óáââáôïêýñéáêá. Ðëçñ. ôçë. 6986684873 Êõñßá æçôåß åñãáóßá ãéá öýëáîç çëéêéùìÝíùí, êáèÜñéóìá, óéäÝñùìá ê.ô.ð. Ðëçñ. ôçë. 6975768057 ÆÇÔÅÉÔÁÉ: åìöáíßóéìç êïðÝëá ãéá coctail bar óôç Ãåñìáíßá- Walldurn. Éêáíïðïéçôéêüò ìéóèüò, áóöÜëåéá (éáôñéêÞ ðåñßèáëøç), äéáôñïöÞ-äéáìïíÞ äùñåÜí. www.nikos-pub.de, Ðëçñ. 00491789293378 (íá ãíùñßæåé áããëéêÜ êáé ãåñìáíéêÜ). ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÙÍ - ÌÇ×ÁÍÙÍ

,

ÐÙËÅITAI TOYOTA RAV, ìïíôÝëï 2003, ôñßèõñï ìáýñï ìå çëéïñïöÞ. Ðëçñ. ôçë. 6932910005 ÐÙËÅÉÔÁÉ: åðáããåëìáôéêü VAN SEAT INCA, ðåôñÝëáéï, ìïíôÝëï 2003 óå ôéìÞ åõêáéñßáò. Ðëçñ. ôçë. 6947 323650

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: äýï ïéêüðåäá, Ýíá óôçí ðåñ. ÐëáôÜíéá ÊïæÜíçò 2044 ô.ì êáé Ýíá óôçí ðåñ. Áãßáò ÐáñáóêåõÞò 830 ô.ì., ìå Ó.Ä. 0,80 Ýôïéìá ãéá êôßóéìï. ÔéìÝò ëïãéêÝò. Ðëçñ. ôçë. 6944627397 ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: äéáìåñßóìáôá ìå áðåñéüñéóôç èÝá óå íåïáíáãåéñüìåíç ïéêïäïìÞ ðïëõôåëïýò êáôáóêåõÞò áðü éäéþôç (óáëïíïôñáðåæáñßá, êïõæßíá, ôñßá äùìÜôéá, ÷þë, ìðÜíéï ìå åõñý÷ùñç áðïèÞêç êáé ÷þñï óôÜèìåõóçò). Ðëçñ. ôçë. 6932 548844, 24610 37284, 6974 872520 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ãùíéáêü ïéêüðåäï åðß ôùí ïäþí ÊáóëÜ êáé Ìïõóþí äßðëá óôï êôÞñéï ôçò ÄÅÇ ÊïæÜíçò ìå åìâáäüí 2.506,42 ôì (Ï.Ô. 991) ìå Óõíô. Äüìçóçò 0,80 êáôÜëëçëï ãéá êáôáóôÞìáôá, åðáããåëìáôéêÝò ÷ñÞóåéò êáé êáôïéêåßåò. Ðëçñ. ôçë. 6944 564003 ÐÙËÅÉÔÁÉ: åðáããåëìáôéêÞ óôÝãç 47 ôì óôïí 3ï üñïöï óôçí ïäü Ð. Ëéïõöç 3 óôçí ÊïæÜíç. Ðëçñ. ôçë. 6944 786002 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï 286 ôì óôç óõí. Ðáíüñáìá (èÝóç ÃêÜæéá). Ðëçñ. ôçë. 24610 26785 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï 760 ôì óôçí ðåñéï÷Þ ÊñåâáôÜêéá (ðßóù áðü ôçí Éùáííßäçò VW). Ðëçñ. ôçë. 24610 26785 ÐÙËÏÕÍÔÁÉ óå 4,5 óôñ. ìðñïóôÜ óôçí èÜëáóóá óôçí áììþäç Ðáñáëßá Êïñéíïý Ðéåñßáò óõãêñüôçìá 6 áíåîÜñôçôùí äéþñïöùí êáôïéêéþí. ÊÜèå êáôïéêßá åßíáé 85 ôì óå êÞðï 500 ìÝôñùí. Ðáñáäßäïíôáé óôá ôïýâëá Þ ôåëåéùìÝíåò. Ðëçñ. ôçë. 23510 47497, 6976 760579, 6944 865855 ÐÙËÅÉÔÁÉ: çìéôåëÞò ìïíïêáôïéêßá 105 ôì óå ïéêüðåäï 600 ôì óôá Êïßëá ÊïæÜíçò. Ðëçñ. óôá ôçë. 24610 40434 - 24610 37743 êéí. 6978335984 ê. ÓùôÞñçò ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: äéáìåñßóìáôá óýã÷ñïíçò ðïëõôåëïýò êáôáóêåõÞò óå íåïáíåãåéñüìåíç ôåôñáüñïöç ïéêïäïìÞ óå ãùíéáêü ïéêüðåäï ìå áðåñéüñéóôç èÝá (ôñßá ìåãÜëá äùìÜôéá óáëüíé - êïõæßíá - ìðÜíéï WC - 2 áðïèÞêåò - 2 èÝóåéò óôÜèìåõóçò). Ðëçñ. ê. Ìé÷áçëßäçò Ðáýëïò ôçë. 24610 21218, 6947 400161 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ôñéÜñé äéáìÝñéóìá (3 äùìÜôéá, óáëüíé, êïõæßíá, W.C) 98 ô.ì. êáèáñÜ óå êáëÞ êáôÜóôáóç óôçí É.ÔñÜíôá 24. ÔéìÞ ÅÕÊÁÉÑÉÁÓ Ðëçñ. ôçë. 6934591101 ê. Ìðéìðßñçò ×Üñçò ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: ïéêüðåäï 630 ô.ì. óôçí ðåñéï÷Þ Áãßïõ ÍéêÜíïñïò êáé êáôÜóôçìá åðß ôçò Äçìïêñáôßáò 10, 24 ô.ì. ìå õðüãåéï. Ôçë. 24610 29737. ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: äéáìåñßóìáôá: á.)êáéíïýñéï êåíôñéêü 3Üñé, â)ìåæïíÝôá óå ôéìÞ åõêáéñßáò, ã)ìåôá÷åéñéóìÝíá 4Üñéá. Ðëçñ. Ìåóéôéêü ãñáöåßï: Êïíôïý ÁëåîÜíäñá ôçë. 24610 29509, 6947074019. ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: á) äéáìåñÝò äéáìÝñéóìá 105 ô.ì. ìå 100 ô.ì. âåñÜíôá, ìå áðïèÞêç êáé ãêáñÜæ, â) ìáãáæß 245 ô.ì. ìå áíôßóôïé÷ï õðüãåéï ã)2 óôïýíôéï 28 ô.ì. Ýêáóôï. Ôçë.6932231328. ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: íåüäìçôá äéáìåñßóìáôá êáé ìßá ìïíïêáôïéêßá (ìåæïíÝôá) óå

ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõëßïõ 2011 ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ðñïíïìéáêÞ ôïðïèåóßá óôï Üëóïò ôùí Áã. ÓáñÜíôá, (ðéï ðÜíù áðü ôï ðÜñêï ôïõ Áã. Äçìçôñßïõ). Áðñüóêïðôç èÝá óôï ðñÜóéíï êáé óôçí ðüëç, êáôáóêåõÞ õøçëþí ðñïäéáãñáöþí. Ðëçñ. Ìßìçò ÐëéÜôóéïò ôçë. 24610 30779 êáé 6945706555. ÐÙËÅÉÔÁÉ: ìïíïêáôïéêßá - ìåæïíÝôá 120 ô.ì.(&õðüãåéï 60ô.ì.) óå ïéêüðåäï 80 ô.ì., êáôáóêåõÞò 2001, óôïí Êñüêï ÊïæÜíçò óôï êÝíôñï ôïõ ÷ùñéïý. Ðëçñ. ôçë. 6949125833, 24610 64350. ÐÙËÅÉÔÁÉ: ÷ùñÜöé 10 óôñåì. óôï 6ï ÷éëì. ÊïæÜíçò- ËÜñéóáò ðÜíù óôïí êåíôñéêü, ïéêïäïìÞóéìï, íåñü, ñåýìá. Ðëçñ. ôçë. 6944686907 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ôñéþñïöç ïéêïäïìÞ (124 ô.ì. ï üñïöïò). Óôïí 1ï üñïöï õðÜñ÷ïõí 2 ãêáñóïíéÝñåò (íïéêéáóìÝíåò) êáé Ýíá óôïýíôéï. Ïé Üëëïé 2 üñïöïé åßíáé çìéôåëåßò.. ÐÜñêéãê êëåéóôü (íïéêéáóìÝíï). ÊÞðïò, èÝá êáôáðëçêôéêÞ.Ïäüò ÁåôïñÜ÷çò 21. Ðëçñ. êïò ÓÜêçò ôçë. 6973556337. ÐÙËÅÉÔÁÉ Þ ÁÍÔÁËËÁÓÓÅÔÁÉ ìå Üëëï áêßíçôï, ìïíïêáôïéêßá (100 ô.ì. óõí 2 áðïèÞêåò, êáëïñéöÝñ, Á/C) óôç ËÅÕÊÁÄÁ , óå ïéêüðåäï 800 ô.ì. ìå ÓÄ 0,80. Ðëçñ. êïò ÃåùñãÜêáò Íéêüëáïò ôçë. 6986248352. ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: äéáìÝñéóìá êáé ìåæïíÝôåò åôïéìïðáñÜäïôá êáé õðü êáôáóêåõÞ óôçí ðåõêüöõôç ðåñéï÷Þ ôïõ “ÎÅÍÉÁ” Üñéóôçò êáôáóêåõÞò. Ðëçñ. “ÅÊÁÔÅ Ï.Å.” ôçë. 24610 31988 êáé 24610 32333, Êéí. 6937088572 6937032412. ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïñïöïäéáìÝñéóìá çìéôåëÝò 120 ô.ì. (3 äùìÜôéá, óáëüíé, êïõæßíá, ìðÜíéï, áðïèÞêç) äéáìðåñÝò, áõôüíïìï ôçë/íóç, ðÜñêéãê êáé ìåãÜëç áðïèÞêç óôï õðüãåéï, óôçí ðåñ. Áã. Áíáñãýñùí óôçí ÊïæÜíç. Éäéþôçò ôçë. 6932267030. ÅÕÊÁÉÑÉÁ: Óôçí ðáñáèáëÜóóéá ðåñéï÷Þ ÌåóÜããáëá Êáóôñß Ëïõôñü ËÜñéóáò ðùëïýíôáé ðåñéöñáãìÝíá ïéêüðåäá óå Üóöáëôï äñüìï ìüíï 11.000 Å. Åõêïëßåò ðëçñùìÞò óõìâüëáéá ðëçñùìÝíá. 6942214145, 6936649245. ÐÙËÅÉÔÁÉ: ìïíïêáôïéêßá óôçí Êáñõäßôóá (õðüãåéï 127 ô.ì.) éóüãåéï 127 ô.ì. êáé óïößôá 28 ô.ì. óå ïéêüðåäï 1600 ô.ì. Ðëçñ. óôï ôçë. 24610 63307, êéí. 6944186208 êáé 6945685317. ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï ðåñßðïõ 380 ô.ì., Üñôéï êáé ïéêïäïìÞóéìï ìå áñéèìü 15 êáé óå ôéìÞ åõêáéñßáò, ìÝóá óôçí ðëáôåßá ÓôåöÜíïõ Óôáìêßäç. Ôçë. 24610 31380 êáé êéí. 6976297697. ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï 1000 ô.ì. áðÝíáíôé áðü ôï ïéêïãåíéáêü êÝíôñï “ËåõêÜäéá”. Ðëçñ. ôçë. 6932706634.

ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ Þ ÐÙËÅÉÔÁÉ: óôá Êïßëá äéþñïöç êáéíïýñãéá ìïíïêáôïéêßá ìå åéóüäçìá 600 Å (äýï áõôüíïìåò êáôïéêßåò). Ðëçñ. ôçë. 24610 45756, 6984 098457-8 ENOIKIAZETAI äéáìÝñéóìá óôç Èåóóáëïíßêç (åðß ôçò Ìáñôßïõ), 2 äùìÜôéá, óáëüíé, áðïèÞêç, WC. Ðëçñïöïñßåò ôçë. 6944945165 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: STUDIOS ðëÞñùò åðéðëùìÝíá óå ïñãáíùìÝíï óõãêñüôçìá êáôïéêéþí óôçí ðåñéï÷Þ ÓʒÑÊÁ. Ðëçñ. ôçë. 24610 40434, 37743, 6978 335984 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: á) Óå íåüêôéóôç ïéêïäïìÞ óôï ÊÔÅË, ãêáñóïíéÝñá Üíåôç, 2 ÷þñùí, óôïí 4ï üñïöï êáé â) ãêáñóïíéÝñá óôï êÝíôñï (Ã.ÔÉÏËÇ), åõñý÷ùñç. ÔéìÞ 160 € Ðëçñ. óôï ôçë. 24610 38183 þñåò 14:0020:00. ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ìéêñü äéáìÝñéóìá (óôïýíôéï) óôï êÝíôñï ôïõ Ðáñéóéïý ãéá ôçí ðåñßïäï áðü 13 Éïõëßïõ Ýùò 17 Áõãïýóôïõ. Åßíáé ðëÞñùò åðéðëùìÝíï, äéáèÝôåé Internet êáé äùñåÜí ôçëåöùíéêÞ óýíäåóç ìå 100 ÷þñåò ôïõ êüóìïõ. Ç ôéìÞ ãéá üëç ôçí ðåñßïäï åßíáé 800 Å êáé ãéá ìéá åâäïìÜäá 270 Å. Ðëçñ. ôçë. 2351028346 Þ 0033183961077 êáé 0033634302582 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: éóüãåéïò âïçèçôéêüò ÷þñïò 80 ôì. ìå WC ìåôáîý ôùí ïäþí Öéëßððïõ êáé Âåñìßïõ, óôçí ÊïæÜíç, ìå äõíáôüôçôá ìüíéìçò óôÜèìåõóçò öïñôçãïý áõôïêéíÞôïõ óå éäéüêôçôï ïéêüðåäï. Ôçë. 6977857918. ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá 40 ô.ì. óå êáéíïýñãéá ïéêïäïìÞ óôçí ðåñ. Áãßïõ ÍéêÜíïñá óôçí ÊïæÜíç . Ðëçñ. ôçë. 24610- 36901, 6974906981 ÅÕÊÁÉÑÉÁ: åíïéêéÜæåôáé äéáìÝñéóìá ñåôéñÝ, 3 äùìÜôéá, óáëüíé, êïõæßíá, WC, óôçí ïäü ÈñÜêçò 2 (Ðë. ÁñéóôïôÝëïõò óôçí ËáúêÞ ÁãïñÜ). Ôçë. 6948660094. ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: äéáìÝñéóìá áíáêáéíéóìÝíï äõÜñé (2 äùìÜôéá-óáëüíé-êïõæßíá-ìðÜíéï), óôï 3ï üñïöï óôçí ïäü Îåí. Ôñéáíôáöõëëßäç 8, ìå áôïìéêÞ èÝñìáíóç êáé áðïèÞêç óôï õðüãåéï. Ðëçñ. ôçë. 24610 95225, 6977136058. ÅÍÏÉÊÉÁÆÏÍÔÁÉ: éóüãåéï, ãùíéáêü êáôÜóôçìá, åðß ÃêÝñôóïõ êáé Áí. Ñùìõëßáò, åìâáäïý ìÝ÷ñé 500 ô.ì. êáé éóüãåéï êáôÜóôçìá 350 ô.ì. åðß ôçò Áí. Ñùìõëßáò, üëá ìå çìéùñüöïõò. Ðëçñ. ôçë. 24610 30779, êáé 6945706555, ê. Äçì. ÐëéÜôóéïò. ÅÍÏÉÊÉÁÆÏÍÔÁÉ: 1) ÄéáìÝñéóìá Studio êáéíïýñãéï óôïí 2ï üñïöï óôçí ïäü Áã. Ëáýñáò 1Á êáé ÃêÝñôóïõ óôçí ÊïæÜíç êïíôÜ óôçí åöïñßá,. 2) ÄéáìÝñéóìá ìå óáëüíé, êïõæßíá, 2 äùìÜôéá, ÷þñï óôÜèìåõóçò êáé áðïèÞêç óôï õðüãåéï óôïí 2ï üñïöï óôçí ïäü ÊáóôïñéÜò 2 êïíôÜ óôçí Íïìáñ÷ßá. Ðëçñ. ôçë. 6977975330 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: óôïýíôéï 40 ô.ì., óå êáéíïýñéá ïéêïäïìÞ ìå ôçëåèÝñìáíóç, êïíôÜ óôçí ðëáôåßá Óê’ñêáò, åëÜ÷éóôá êïéíü÷ñçóôá, ðëÞñùò åðéðëùìÝíï, ìåãÜëï ìðÜíéï ìå ìðáíéÝñá, ôåôñÜöõëëç íôïõëÜðá. Ôçë. 2461063017, 6973043970, 6973041599. ÅÍÏÉÊÉÁÆÏÍÔÁÉ: studio óôïí 1ï üñïöï, ìå ìðáíéÝñá (ôéìÞ 100E) êáé äéáìÝñéóìá 82 ô.ì., éóüãåéï ìå êÞðï (øõãåßï, êïõæßíá, ðëõíôÞñéï ñïý÷ùí) ìåãÜëç óáëïêïõæßíá, 1 õðíïäùìÜôéï (ôéìÞ 350Å ðåñéëáìâÜíåé Ýîïäá ôçë/íóçò, ÄÅÇ, íåñü). Âñßóêïíôáé óôçí ðåñéï÷Þ Çðåéñþôéêá ìðñïóôÜ óôï 7ï Äçìïôéêü Ó÷ïëåßï. Ðëçñ.ôçë. 24610 26219, 6986564996. ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ôñéÜñé äéáìÝñéóìá óôïí 4ï üñïöï Ýíáíôé Ôå÷íéêïý ÏÔÅ. Ðëçñ. óôá ôçë. 6972291351, 24610 87931.

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

Ç ÉåñÜ Ìçôñüðïëéò Óåñâßùí êáé ÊïæÜíçò óå óõíåñãáóßá ìå ôïí Éåñü Íáü Áãßùí Êùí/íïõ êáé ÅëÝíçò ÊïæÜíçò äéïñãáíþíåé 8Þìåñç ðñïóêõíçìáôéêÞ åêäñïìÞ Ñþìç – Âåíåôßá áðü 17-24 Óåðôåìâñßïõ. Ðëçñïöïñßåò ðáôÞñ Êùí/íï Êáëáúôæßäç ôçëÝöùíï 6936627132.

ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇ ÅÈÅËÏÍÔÙÍ ÍÏÓÇËÅÕÔÉÊÇÓ

ÃÅÍÉÊÅÓ ÁÓÖÁËÅÉÅÓ ÃÑÁÖÅÉÏ: ÖÉËÉÐÐÏÕ Â 27 ÓÔÁÈÌÏÓ: ÊÏÉËÁ - ÊÏÆÁÍÇÓ ÔÇË./FAX: 24610 42253 Êéí.: 6942 234356 E-mail:odikipistolas@yahoo.gr

ÆÇÔÅÉÔÁÉ ×ÙÑÏÓ ÃÉÁ ÅÍÏÉÊÉÁÓÇ Áðü ôï Óýëëïãï ÃïíÝùí - Êçäåìüíùí êáé Ößëùí Áôüìùí ìå ÅéäéêÝò ÁíÜãêåò Í. ÊïæÜíçò “ÇËÉÁ×ÔÉÄÁ” æçôåßôáé: ÷þñïò óå éóüãåéï ãéá åíïéêßáóç ðåñéöåñåéáêÜ ôçò ðüëçò ðïõ íá åßíáé äõíáôÞ ç óôÜèìåõóç ôùí áõôïêéíÞôùí ìå äýï áíåîÜñôçôïõò ÷þñïõò êáé ôïõáëÝôá. Ðëçñ. ôçë. 6947 894839

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÅÙÍ ÅÕÊÁÉÑÉÁ: ðùëåßôáé Þ åíïéêéÜæåôáé ðñïíïìïý÷ï êáôÜóôçìá 410 ô.ì., åíéáßïò ÷þñïò óôï êÝíôñï ôçò ÊïæÜíçò. Ðëçñ. ôçë. 6976699353. ÅÐÉ×ÅÉÑÇÌÁÔÉÊÇ ÅÕÊÁÉÑÉÁ! ÐÙËÅÉÔÁÉ: Ýôïéìç åðé÷åßñçóç FRANGISE ìå áðïêëåéóôéêÜ äéêáéþìáôá ÷ñÞóçò óôç Äõô. Ìáêåäïíßá ôçò ðáóßãíùóôçò åôáéñåßáò ðùëÞóåùí «TELEMARKETING» ìå üëï ôïí åîïðëéóìü óå ôéìÞ «÷Üñéóìá» ëüãù õãåßáò!! Ç óõãêåêñéìÝíç åðé÷åßñçóç äåí âáñýíåôáé ìå êáìßá õðï÷ñÝùóç ðñïò ôñßôïõò ïýôå ìå ðïóïóôÜ ðùëÞóåùí ðñïò ôçí åôáéñßá. Ôçë. Åðéêïéíùíßáò 2467024500 êáé 6945597097 ÐÙËÅÉÔÁÉ: íåáíéêü êáöÝ óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò, ðñïóöÜôùò áíáêáéíéóìÝíï. Ìüíï óïâáñÝò ðñïôÜóåéò. Ôçë. 6947183783 , 6974707525. ÐÙËÅÉÔÁÉ: ãõìíáóôÞñéï óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò. Ðëçñ. ôçë. 6932303103. ÐÙËÅÉÔÁÉ: Åðé÷åßñçóç ó÷ïëÞò ÷ïñïý Latin, ðëÞñùò åîïðëéóìÝíç ìå åîáóöáëéóìÝíç ðåëáôåßá. Ðëçñ. ôçë. 6979785475.

ÄÉÁÖÏÑÁ ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: íôñáìò óå Üñéóôç êáôÜóôáóç 350 Å. Ðëçñ. ôçë. 6984 686375. ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: êáñÝêëåò êáé ôñáðÝæéá êáöåíåßïõ ëüãù óõíôáîéïäüôçóçò. Ôçë.24610- 32135.

ÁÍÁÃÃÅËÉÁ ÃÁÌÏÕ

Ãíùóôïðïéåßôáé óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 1369 ôïõ Á.Ê. üôé ï ÅõÜããåëïò Êáñáêïýëáò ôïõ Ãåùñãßïõ êáé ôçò Áéêáôåñßíçò ôï ãÝíïò ×ëéáñÜ ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÊïæÜíç êáé êáôïéêåß óôçí ÊïæÜíç êáé ç Ìáñßá Áìïéñßäïõ ôïõ ×áñáëÜìðïõ êéáé ôçò ÅëÝíçò ,ôï ãÝíïò Ôóáíáêôóßäç ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÁèÞíá êáé êáôïéêåß óôçí ÊïæÜíç, ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí.

Áðü ôç Ä/íóç Â/ìéáò Åêð/óçò ÊïæÜíçò êáëïýíôáé üóïé åíäéáöÝñïíôáé íá åããñáöïýí óôïõò ðßíáêåò áíáðëçñùôþí – ùñïìéóèßùí åêðáéäåõôéêþí ãéá ôï ó÷ïëéêü Ýôïò 2011-2012, íá õðïâÜëëïõí ó÷åôéêÞ áßôçóç ìå ôá áðáñáßôçôá äéêáéïëïãçôéêÜ áðü 7-7-2011 ìÝ÷ñé ôéò 15-72011, óôá ãñáöåßá 22ï, 24ï, 25ï êáé 27ï ôïõ 4ïõ ïñüöïõ ôïõ êôéñßïõ ôçò ðñþçí Íïìáñ÷ßáò ÊïæÜíçò ( Äçìïêñáôßáò 27) êáé óôï 1ï Ãñáöåßï Â/ìéáò Åêð/óçò (ÐôïëåìáÀäá, Âáò. Óïößáò 23), êáôÜ ôéò åñãÜóéìåò ìÝñåò êáé þñåò. ÅðéóÞìáíóç : ¼óïé åðéèõìïýí íá äéïñéóôïýí ùò ìüíéìïé åêðáéäåõôéêïß êáôÜ ôï ó÷ïë. Ýôïò 20112012 óýìöùíá ìå ôéò åêðáéäåõôéêÝò áíÜãêåò, èá ðñÝðåé íá õðïâÜëëïõí õðï÷ñåùôéêÜ áßôçóç êáôÜ ôçí ðáñïýóá äéáäéêáóßá.

Ðùëïýíôáé äéáìåñßóìáôá 60, 65 ô.ì. óôï Ëéôü÷ùñï Ðéåñßáò êáé ìåæïíÝôåò 110 ô.ì., 120 ô.ì., ìå èÝá âïõíü, èÜëáóóá, áôïìéêÞ èÝñìáíóç êáé ôæÜêé. Ôçë. 2351078016. Êéí. 6937156949

ÏÄÉÊÇ ÂÏÇÈÅÉÁ ÌÅ ÔÇÍ INTERAMERICAN

ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: éóüãåéï êáôÜóôçìá 74 ô.ì. ìå õðüãåéï âïçèçôéêü ÷þñï 67 ô.ì. êáé äõíáôüôçôá áíÜðôõîçò íüìéìïõ ðáôáñéïý, ìå áõëÞ 45 ô.ì. Ãéá ÷ñÞóç êáôáóôÞìáôïò õãåéïíïìéêïý åíäéáöÝñïíôïò (êáöÝ-fast food ê.á.)  Öüñç 4 (ðñþçí É. Äñáãïýìç). Óôçí ßäéá ïéêïäïìÞ åíïéêéÜæåôáé åðáããåëìáôéêüò ÷þñïò 50 ô.ì., 1ïò üñïöïò, (êáôÜëëçëï ãéá ãñáöåßï, éáôñåßï, êïììùôÞñéï ê.á.) Ðëçñ. ôçë. 6976808273, 2251045715 (áðïãåõìáôéíÝò þñåò).

ÁíáðëçñùôÝò – ùñïìßóèéïé

ÃÉÙÑÃÏÓ ÃÊÏÕÍÔÁÌÁÍÇÓ Áñ÷éôÝêôùí – Ìç÷áíéêüò

ÐÉÓÔÏËÁÓ Á & È

ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: äéáìÝñéóìá 2 õðíïäùìÜôéá, óáëïêïõæßíá, áðïèÞêç êáé ãêáñÜæ. Ôçë. 24610 26111. ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: äéáìÝñéóìá ãéá öïéôçôÝò êïíôÜ óôçí ðåñéï÷Þ êáìÜñá Èåó/êçò. Ðëçñ. ôçë. 2464031809 êáé êéí. 6955337535.

Ï Åëëçíéêüò Åñõèñüò Óôáõñüò ìåôñþíôáò ðÜíù áðü 130 ÷ñüíéá ðñïóöïñÜò, óõíå÷ßæåé íá ðáëåýåé ìå ôéò äáéäáëþäåéò éäéáéôåñüôçôåò ôçò óýã÷ñïíçò åëëçíéêÞò ðñáãìáôéêüôçôáò. Ôï Ðåñéöåñåéáêü ÔìÞìá ôïõ Å. Å.Ó. ÊïæÜíçò ãéá ìéá áêüìç öïñÜ äßíåé ôçí åõêáéñßá óå üóïõò ôï åðéèõìïýí, íá ðáñáêïëïõèÞóïõí ôï ðñüãñáììá åêðáßäåõóçò Åèåëïíôþí ÍïóçëåõôéêÞò, þóôå íá ìðïñïýí íá ðñïóöÝñïõí ôéò õðçñåóßåò ôïõò óôçí ïéêïãÝíåéá ôïõò áëëÜ êáé óôçí êïéíùíßá ãåíéêüôåñá. Áðáñáßôçôá ðñïóüíôá ãéá ôçí åêðáßäåõóç: • ÁðïëõôÞñéï Ëõêåßïõ ( Þ åîáôáîßïõ ãõìíáóßïõ) • Çëéêßá áðü 18 Ýùò 65 åôþí • ÄéÜèåóç åèåëïíôéêÞò ðñïóöïñÜò Ôï ðñüãñáììá åêðáßäåõóçò èá îåêéíÞóåé ôï öèéíüðùñï êáé ìðïñïýí íá óõììåôÜó÷ïõí ó'áõôü, Üôïìá êáé ôùí äýï öýëëùí. Ðëçñïöïñßåò - äçëþóåéò óõììåôï÷Þò óôï Ðåñéöåñåéáêü ÔìÞìá ôïõ Åëëçíéêïý Åñõèñïý Óôáõñïý ÊïæÜíçò, ×áñ. ÌåãäÜíç & ÄéïãÝíïõò 1 êáé óôá ôçëÝöùíá 2461021388 êáé 2461025219 êÜèå ÄåõôÝñá, ÔåôÜñôç êáé ÐáñáóêåõÞ 10 ð.ì. - 12ì.ì. Ôï Ä.Ó. ôïõ Ðåñéö.ÔìÞìáôïò ôïõ ÅÅÓ ÊïæÜíçò

ÄÇÌÏÓÉÁ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÇ ÇËÅÊÔÑÉÓÌÏÕ Á.Å. ÄÅÈ/ÁÇÓ ÊÁÑÄÉÁÓ Ô.È. 17 50200 ÐÔÏËÅÌÁÉÄÁ ÔÇË. 24610-96054 FAX 24610-96708 ÁÇÓ Ê.-1094 ÐÑÏÓÊËÇÓÇ ÐÑÏÓÊËÇÓÇ ÕÐÏÂÏËÇÓ ÐÑÏÓÖÏÑÁÓ Ç ÄÅÇ .ÁÅ/ÁÇÓ ÊÁÑÄÉÁÓ ðñüêåéôáé íá ðñïâåß óôïí ðáñáêÜôù äéáãùíéóìü «ÅÐÉÓÊÅÕÇ ÅÄÑÁÍÏÕ ÏËÉÓÈÇÓÅÙÓ ÊÉÍÇÔÇÑÁ I.D.F MON.I-II» Ðñïûðïëïãéóìüò: «5.000,00» Å Ðáñáêáëïýìå íá õðïâÜëåôå óöñáãéóìÝíç ðñïóöïñÜ ôçí 28/07/11 çìÝñá ÐÝìðôç êáé þñá 12.00 Ãéá ôç ÄÅÇ ÅÌÌ. ÐÁÐÁÉÙÁÍÍÏÕ Ä/íôÞò ÊëÜäïõ ÁÇÓ ÊÁÑÄÉÁÓ

ÁÊÏËÏÕÈÇÓÔÅ ÔÏ ÈÁÑÑÏÓ ÓÔÏ FACEBOOK: www.facebook.com/tharrosd


ΘΑΡΡΟΣ

|

12

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 |

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο θαρραλέος σχολιάζει

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΧΟΛΙΑ

Σχεδιασμό για την υγεία…!

Για αντιδημοκρατική λειτουργία και συγκεντρωτισμό κατηγόρησε τη Δήμαρχο Βοϊου αιτιολογώντας, αρχικά, την παραίτηση του ο μέχρι χθες Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Χρήστος Λυσαρίδης, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Μετά την τοποθέτησης της κας Ορφανίδου αναδείχθηκε ότι ο λόγος της παραίτησης είχε να κάνει με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την έδρα της διαχείρισης του φράγματος της Πραμόριστας στο Πεντάλοφο και όχι στην Νεάπολη. Το επιβεβαίωσε άλλωστε ο κ. Λυσαρίδης στην δευτερολογία του επισημαίνοντας ότι κατάγεται από την Νεάπολη…!

Διαμαρτύρονται…!

Δάνειο ΔΕΗ…! Τη Δευτέρα, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιεί σύσκεψη στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με θέμα “προβλήματα και προοπτικές στο χώρο της Υγειάς”. Αμέσως μετά, την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος θα ανακοινώσει την απόφαση του για το σχεδιασμό της υγείας στη Δυτ. Μακεδονία ( συνεργασίες νοσοκομείων, συγχωνεύσεις κλινικών των νοσοκομείων κ. λ.π.). Όπως ισχυρίζεται ο κ. Λοβέρδος η τελική απόφαση για την υγεία στην περιοχή θα διαμορφωθεί μετά από την διαβούλευση και τις προτάσεις των εμπλεκομένων με το θέμα τοπικών παραγόντων!

Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας…!

Ο Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ποντοκώμης του Δήμου Κοζάνης θα προβεί, σήμερα στις 11.30 το πρωί, σε συμβολική κατάληψη του Ορυχείου Καρδιάς σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στις συνεχόμενες περιβαλλοντικές υπερβάσεις που καθιστούν αφόρητες τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του οικισμού και της περιοχής. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της Ποντοκώμης διαμαρτύρονται για την ρύπανση που υφίστανται από τα ορυχεία και τις καμινάδες. Αλλά το αυτί της ΔΕΗ δεν ιδρώνει!

Μέτρα προστασίας..!

318 εκ ευρώ δάνειο πήρε η ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή τράπεζα.. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός δηλώνει ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν για δημιουργία νέων θερμοηλεκτρικών σταθμών, για την αντικατάσταση παλαιών και μη αποδοτικών μονάδων, καθώς και ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την επέκταση και αναβάθμιση δικτύων. Σίγουρα κάποια από τα εκατομμύρια θα δοθούν για επενδύσεις της ΔΕΗ στην περιοχή μας

Δυναμική…! Η Παναγιώτα Ορφανίδου ομολογουμένως είναι μια δυναμική Δήμαρχος γι αυτό άλλωστε και οι Βοϊώτες την επέλεξαν ανάμεσα από τρεις άνδρες συνυποψήφιους της για τον Δήμο και της εμπιστεύθηκαν τις τύχες τους. Στη φωτογραφία η Δήμαρχος Βοϊου επιδεικνύει την δυναμικότητα της στον «Θαρραλέο» κι αυτός δείχνει να την «προσλαμβάνει»…!

Η Δημοτική Αρχή όπως διακήρυξε και προεκλογικά θα συμβάλει στη στήριξη των παραγωγών και γενικά της τοπικής οικονομίας, ανέφερε η Δήμαρχος Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου με αφορμή την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση υδροστρόβιλου στο φράγμα Σισανίου. Η ολοκλήρωση του αρδευτικού στο Σισάνι θα ενισχύσει την παραγωγή φασολιών δίνοντας την δυνατότητα επέκτασης της φασολοκαλλιέργειας…!

Παραίτηση για την έδρα…! Την «αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος» θυμίζει το μεγαλύτερο σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ στην περιοχή στην Διευθύντρια του ΛΚΔΜ Όλγα Κουρίδου, με επιστολή του. Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την σκόνη, δημιουργούν ασφυξία και γενικά επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία των εργαζομένων στα ορυχεία. Σωστά λοιπόν ο Σπάρτακος ζητά από την Διεύθυνση να πάρει τα ενδεικνυόμενα για την περίσταση μέτρα προστασίας…!

Πήρε το μήνυμα…! Φαίνεται η Διευθύντρια να έλαβε το μήνυμα του Σπάρτακου γι αυτό και αποφάσισε, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, να προβεί σε προληπτική διακοπή όλων των χωματουργικών εργασιών (εργολαβιών) το τετραήμερο από 16 μέχρι και 19 Ιουλίου στο Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας. Η παραπάνω απόφαση βέβαια της κας Κουρίδου έχει σχέση και με την μεγάλη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας που παρατηρείται στο Λεκανοπέδιο τις τελευταίες μέρες!

Ευχαριστήριο Η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας για την ευγενική και ανιδιοτελή προσφορά μιας πλήρους μονάδας Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στο Επιτελείο για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών της. Τέτοιες ενέργειες καταδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία των τοπικών φορέων και οργανισμών για τα θέματα της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, συμβάλουν στην αρμονική συνεργασία, προάγουν τις καλώς εννοούμενες δημόσιες σχέσεις και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε απρόσκοπτα και δημιουργικά το έργο μας με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο.

w w w . t h a r o s . g r

Παρατείνεται η εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων

Μέχρι το τέλος του 2015 Σε 100.000 ευρώ ανά κατάθεση Με απόφαση (23384/27.5/2011) του υπουργείου Οικονομικών, η ισχύς του νόμου για την προστασία των τραπεζικών καταθέσεων, η οποία έληγε στα τέλη του έτους, παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Η εγγύηση δίνεται μέσω του Ταμείου Εγγύσης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) και αφορά το ποσό των 100.000 ευρώ για τις καταθέσεις του ίδιου καταθέτη σε κάθε τράπεζα. Το όριο των 100.000 ευρώ ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση. Το ΤΕΚΕ καλύπτει και όλους τους επενδυτές-πελάτες των συμμετεχόντων στο Σκέλος Κάλυψης Επενδύσεων του ΤΕΚΕ πιστωτικών ιδρυμάτων για τις επενδυτικές υπηρεσίες, έως ποσού 30.000 ευρώ και για το σύνολο των απαιτήσεων επενδυτή-πελάτη ανεξάρτητα από τις επενδυτικές υπηρεσίες, αριθμού λογαριασμών, νομίσματος και τόπου παροχής της υπηρεσίας. Το ΤΕΚΕ προχωρεί σε αποζημιώσεις σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα, κάνοντας χρήση των άμεσα ρευστοποιήσιμων κεφαλαίων του, που στο τέλος του 2010 ήταν 1,4 δισ. ευρώ. Συνολικά, οι πόροι που διαχειρίζεται ανέρχονται σε 2,97 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση που τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΤΕΚΕ που προέρχονται από τακτικούς πόρους δεν επαρκούν για την καταβολή αποζημιώσεων στους καταθέτες ιδρύματος που τελεί σε αδυναμία να τους επιστρέψει τις καταθέσεις τους, οι υπόλοιπες τράπεζες υποχρεούνται να καταβάλουν συμπληρωματική εισφορά, το ύψος της οποίας καθορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Η συμπληρωματική εισφορά πάντως δεν μπορεί να υπερβεί το τριπλάσιο της ετήσιας τακτικής εισφοράς.

ΘΑΡΡΟΣ - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011  

ΘΑΡΡΟΣ - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

ΘΑΡΡΟΣ - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011  

ΘΑΡΡΟΣ - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011