Page 1

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΕΔΡΑ ΚΟΖΑΝΗ, ΤΣΟΝΤΖΑ 2 Tηλ. 24610 38611 \ 29872 Fax 24610 34611 e-mail: tharos@otenet.gr

www.tharos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝH ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Åôïò 49ï

Áñéèìüò öýëëïõ 13648

ÔéìÞ öýëëïõ 0,75 ÅÕÑÙ

Πυρά κατά Πα.σο.κ αλλά και ΝΔ

Ύβρις και Νέμεσις ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΜΗΛΗ επικαιροποίηση της πασίγνωστης ρήσης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, με την οποία χαρακτήρισε τη χώρα μας «ένα απέραντο φρενοκομείο» είναι πολύ πιθανό να παραπέμπει σήμερα σε αντικατάσταση του ιδρυματικού χώρου. Μολονότι η «ίαση» και «αποκατάσταση» των πνευματικώς και ηθικώς πασχόντων Ελλήνων στην εποχή του «μετά» - μεταπολίτευση, μετανεωτερικός, μεταγνώση κλπ, στέκει άραγε και ο νεολογισμός «μεταέλληνας»(;)δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αν επιχειρήθηκε ποτέ, όπως αποδεικνύει η πολλαπλή κρίση-οικονομική, κοινωνική, πνευματική, θεσμική, ηθική και εν τέλει πολιτισμική-από την οποία προσπαθούμε να απεμπλακούμε, ο χαρακτηρισμός «κοπρίτες» που ακούστηκε τελευταία, εισάγει την πιθανότητα ανάγκης για την ανέγερση ενός «απέραντου κυνοκομείου»! Σύμφωνα με τα γνωστά λεξικά, μέχρι σήμερα, «κοπρίτες και κοπρίτισσες» είναι τα μέλη του βασιλείου των σκύλων που δεν είναι ράτσας και ζουν αδέσποτα. Οι ίδιες λέξεις χρησιμοποιούνται για τους φυγόπονους ανθρώπους, αδικώντας πιθανώς όσους αδέσποτους σκύλους δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης, πολλές φορές, με αξιοθαύμαστη εφευρετικότητα και κουράγιο. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «κοπρίτες» τους δημόσιους υπαλλήλους, χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται σε μέρος ή στο σύνολο αυτών που ζήτησαν τη συνδρομή πολιτικών για να διοριστούν. Η αμφιλεγόμενη ρήση δέχθηκε ποικίλες ερμηνείες, αναλύσεις και έγειρε διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα οι «κοπρίτες» να βρεθούν στην επικαιρότητα.

Η

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ μετά το πόρισμα για τη Ζίμενς ΕΠEΝΔΥΣΗ 600 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Τι δήλωσαν Σημίτης, Βερελής, Παπαθανασίου, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Λιάπης, Παυλόπουλος

Διεθνής διαγωνισμός από τη ΔΕΗ για το φωτοβολταϊκό πάρκο 200MW ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΣΕΛ.12

ΣΕΛ.5

ΣΕΛ.5

Προτάσεις του ΕΒΕ για τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας στο Ν. Κοζάνης

Τοποθέτηση της Δημάρχου Εορδαίας στη σύσκεψη στη Μαυροπηγή 24 ζητήματα για την ενέργεια, το περιβάλλον και την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας έθεσε ο Περιφερειάρχης στον Πρωθυπουργό

ΣΕΛ.4

Πρόεδρος της ΔΕΗ: Παραμένει η δέσμευση της ΔΕΗ για την νέα μονάδα στην Πτολεμαΐδα!

ΣΕΛ.3

Για το «άνοιγμα» του επαγγέλματος ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟ ΣΕΛ.4

ΣΕΛ.4

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

Aπό την ερχόμενη Πέμπτη, οι μηχανικοί

Δυσκολίες… πό την έλευση της τρόικας και μετά, ο θείος Αφεντούλης κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήματα, κυρίως οικονομικής φύσης. Σήμερα δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να ανταποκριθεί, στις αυξημένες τιμές των καταναλωτικών αγαθών, με μικρότερο εισόδημα. Να είναι καλά η σύζυγος, κυρία Πολυτίμη, που παίρνει καθημερινά ιδέες, από τη φύση-γιατί κάποια όντα της πλάσης να αντιμετωπίζουν το ψύχος, κινούμενα, κι εμείς θέλουμε καλοριφέρ;- τους διπλανούς- ότι περισσεύει, από τον λαχανόκηπο, το κάνουν τουρσί- και την τηλεόραση-δεν χάνει εκπομπή που αναφέρεται σε οικονομική διαβίωση. Αν η θεία συνηθίζει να λέει στον σύζυγο τι χρειάζεται αυτή, από την αγορά, και τι δεν θα ψωνίσει εκείνος, είναι ένα άλλο ζήτημα! Ο Αφεντούλης, ύστερα από οκτώ και πλέον μήνες απαντήσεων, σε κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας, θεωρεί ότι δικαιούται να παίξει ένα κουίζ, με όλους εμάς που υφιστάμεθα τις συνέπειες των μέτρων λιτότητας της τρόικας. «Πώς λέγεται μια δυσάρεστη περίοδος, γεμάτη προβλήματα και εμπόδια;» Ανυπόμονε υποβολέα! Είπες με περισσή ευκολία τη λέξη «δύσκολη», πριν την ολοκλήρωση του ερωτήματος. Η απάντηση είναι σωστή. Εσύ όμως είσαι αγενής! Διέκοψες τον ομιλητή κι άσε τις δικαιολογίες, περί αυξημένου βαθμού των δικών σου δυσκολιών. Καθένας ξέρει τα δικά του! Από τον κανόνα της αγένειας των «διακοψιών», ο θείος, θα εξαιρούσε μόνο τον Κώστα. Να μίλαγε και τι στον κόσμο! Ο Αφεντούλης έχει έτοιμη επιστολή, προς την κυβέρνηση, με την οποία ζητά να κρατήσουμε όλοι σιγή, για όση ώρα δεν θα σιωπά ο Κώστας! Εδώ κόντεψε να μιλήσει το ψυχρό μάρμαρο του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη Θεσσαλονίκη, με τις αντεγκλήσεις μέχρι να συμφωνήσουν οι αρμόδιοι, σε ποιο μέρος θα τοποθετηθεί! Ευτυχώς που συγκρατήθηκε ο αείμνηστος. Υπήρξε αποφασιστικός πολιτικός και ασκητής της ζωής αλλά έτσι κι άνοιγε το στόμα του… έκανε σεισμό! Να γεμίσει το μάρμαρο ρωγμές και να τρέχουμε για επισκευές, καινούργιο άγαλμα;(!) Ο θείος συνεχίζει το κουίζ. «Πώς λέγεται μια δύσκολη περίοδος, κατά την οποία απαγορεύεται το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους;»

Α

Σε νέες κινητοποιήσεις,

Νεαρέ πολίτη «Μαυροθανάση»! Το μάτι του Αφεντούλη-κατά το κοινώς λεγόμενο, καθότι έχει δύο μάτια, τα οποία βρίσκονται «εις αρίστην κατάστασιν», όταν φορούν γυαλιά!-σαν να πήρε ότι έγραψες στο κινητό «3skoli». Ετοιμάζεσαι να στείλεις SMS. Υποψιάζεται σε κάποια «Golfo»! Αυτά κάνετε εσείς οι νέοι, με τα «Greeklish», κι άντε να συνεννοηθείτε με εμάς τους μεγαλύτερους. Στο σημείο αυτό, ο Αφεντούλης αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει τη ρήση του Salvador Dali, με τον δικό του τρόπο βέβαια: «Μαυροθανάση, το μόνο άσχημο με τη γενιά σου είναι ότι εμείς οι γηραιότεροι δεν ανήκουμε σε αυτή»! Ωστόσο καλό είναι να στέλνετε και κανένα SMS, e-mail, κλπ. για να επικοινωνείτε, πού και πού, με την κυρία «Ορθογραφία». Το «δυσ» στο δύσκολος δεν είναι αριθμητικό για να αυξάνουμε την αρίθμηση, όταν ζοριζόμαστε! Τι να πούμε κι εμείς οι χαμηλοσυνταξιούχοι για την κατάσταση; «9skoli»;(!) «Τύφλα» να ‘χουν τα «κορακίστικα» μπροστά στα «Greeklish»! Ο θείος δεν ξέρει πώς λέγονται τα «κοράκια» του εγγλέζικου τύπου που μας έχουν κάνει βούκινο διεθνώς! Όταν ήταν μικρός, στο χωριό, αντί αγγλικών, θέλησε να μάθει λίγα γαλλικά, άνευ διδασκάλου. Για να κάνει καλή εντύπωση, σε μια γειτονοπούλα. Η άπορη κορασίδα αδιαφόρησε παντελώς για τις ξένες γλώσσες. Επέλεξε την παρέα ενός νεαρού, που παραθέριζε οικογενειακώς και οι τσέπες του ήταν γεμάτες σιμίτια –«απόγονο του Σημ» τον αποκαλούσε ο θείος!-μπισκότα και σοκολάτες. Δύσκολη περίοδος για τον Αφεντούλη. Κατέβασε, κι αυτός, από το πατάρι, ένα σαντούρι του παππού του κι άρχισε να το βαράει αλύπητα! «Λε σαντούρ παρλέ ντ’ αμούρ τούτ λα ζουρνέ!» («Το σαντούρι για αγάπη μιλούσε όλη τη μέρα!») Μια μέρα άκουσε το όργανο η Πολυτίμη. Πήρε τον Αφεντούλη κι έφυγαν «σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη» που λέει το τραγούδι και το σαντούρι επέστρεψε στο πατάρι. Έκτοτε παραμένει σιωπηλό εκεί. Με την κρίση, άρχισε να ελπίζει. Διότι σου λέει το πονηρό όργανο: «Αν σφίξει κι άλλο η λιτότητα, τι θα κάνει ο Αφεντούλης;

ΣΕΛ.12

Νέες κινητοποιήσεις, απο την άλλη Πέμπτη, εξήγγειλαν οι μηχανικοί, με συμβολικές καταλήψεις, σε έξι πολεοδομικά γραφεία της Αττικής, αλλά και σε πολεοδομικά γραφεία της υπόλοιπης χώρας, με την συμμετοχή της ΕΜΔΥΔΑΣ, των επιστημονικών Συλλόγων και των Συλλόγων ελεύθερων επαγγελματιών. Την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, θα γίνει κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ σε όλη τη Χώρα. Ο κλαδος των μηχανικών επιμένει στην αναγκαιότητα ύπαρξης του Κώδικα Ελάχιστων Αμοιβών, “ως το μόνο, σήμερα, μέσο διασφάλισης του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος”, όπως υπογραμμίζεται και σε ανακοίνωση του ΤΕΕ, μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής, με την ολομέλεια των Προέδρων των Περιφερειακών Τμημάτων. Στη συνεδρίαση, για μια ακόμη φορά, τονίστηκαν οι ανησυχητικές καταστάσεις της ανυπαρξίας μηχανισμών ελέγχου, των ξεπερασμένων προδιαγραφών, της έλλειψης διαβάθμισης και πιστοποίησης των τεχνικών επαγγελμάτων, της ανυπαρξίας μητρώων και των στρεβλώσεων στο χώρο, όλων των συντελεστών παραγωγής έργων.


2

ÈÁÑÑÏÓ

ÓÜââáôï

22 Éáíïõáñßïõ 2011

Êïéíùíßá, ðïëéôéóìüò, ãñÜììáôá, ôÝ÷íåò, åêäçëþóåéò

ÁíÝêäïôá Áñ÷áßùí ÅëëÞíùí

22 Éáíïõáñßïõ Ç êëåøýäñá ôïõ ÷ñüíïõ… ÌáôéÝò óôçí ÅëëÜäá êáé ôïí êüóìï óáí óÞìåñá 1561: ÃåííÞèçêå ï ÖñÜíóéò ÌðÝéêïí, ¢ããëïò öéëüóïöïò 1771: Ç Éóðáíßá ðáñá÷ùñåß ôéò ÍÞóïõò Öþêëáíô óôçí ÌåãÜëç Âñåôáíßá. 1788: ÃåííÞèçêå ï Ëüñäïò Âýñùí, ¢ããëïò ñïìáíôéêüò ðïéçôÞò. 1830: Ìå ôï Ðñùôüêïëëï ôïõ Ëïíäßíïõ, ç ÅëëÜäá áíáãíùñßæåôáé ùò áíåîÜñôçôï êñÜôïò. 1842: Ç ÅèíéêÞ ÔñÜðåæá áñ÷ßæåé åðéóÞìùò ôéò åñãáóßåò ôçò, ìå ðñþôï äéïéêçôÞ ôïí Ãåþñãéï Óôáýñïõ. 1849: ÐÝèáíå ï Ðáíïýôóïò ÍïôáñÜò, 109 åôþí, ðïëéôéêüò. 1849: ÃåííÞèçêå ï Áýãïõóôïò Óôñßíôìðåñãê, Óïõçäüò óõããñáöÝáò. 1879: Ïé Æïõëïý áéöíéäéÜæïõí êáé óõíôñßâïõí ôéò âñåôáíéêÝò äõíÜìåéò óôç ÌÜ÷ç ôçò ÉóáíôëïõÜíá. 1889: Éäñýåôáé óôç ÍÝá Õüñêç ç äéóêïãñáöéêÞ åôáéñåßá Columbia. 1891: ÃåííÞèçêå ï Áíôüíéï ÃêñÜìóé, Éôáëüò ìáñîéóôÞò öéëüóïöïò, áðü ôïõò éäñõôÝò ôïõ Êïìïõíéóôéêïý Êüììáôïò Éôáëßáò. 1898: ÃåííÞèçêå ï ÖÝñíôéíáíô ÊñÜìåñ, Ãåñìáíüò áñ÷éôÝêôïíáò êáé âéïìç÷áíéêüò ó÷åäéáóôÞò. 1901: ÐÝèáíå ç Áëåîáíôñßíá Âéêôüñéá, ðñéãêßðéóóá ôïõ áããëéêïý èñüíïõ, ðïõ ùò âáóßëéóóá Âéêôüñéá óçìÜäåøå ôïí 19ï áéþíá óôç Ì. Âñåôáíßá. (ÂéêôùñéáíÞ Åðï÷Þ) 1924: Ï ÑÜìóåú ÌáêÍôüíáëíô ãßíåôáé ï ðñþôïò «åñãáôéêüò» ðñùèõðïõñãüò ôçò ÌåãÜëçò Âñåôáíßáò. 1941: Ï óõíôáãìáôÜñ÷çò Èåüäùñïò ÊåôóÝáò êáôáëáìâÜíåé ôá õøþìáôá ôçò Ôñåìðåóßíáò óôçí Âüñåéï ¹ðåéñï. 1942: ÃåííÞèçêå ï Ìßìçò ÄïìÜæïò, ï óôñáôçãüò ôïõ åëëçíéêïý ðïäïóöáßñïõ. 1949: Óôçí Êßíá, ïé êïììïõíéóôÝò ôïõ Ìáï ÔóåÔïýíãê êáôáëáìâÜíïõí ôï Ðåêßíï. 1969: ÐÝèáíå ç Ôæïýíôé ÃêÜñëáíô, Áìåñéêáíßäá çèïðïéüò. 1972: ÅíôÜóóïíôáé óôçí ÅÏÊ, ìåôÜ áðü ìáêñï÷ñüíéåò äéáðñáãìáôåýóåéò, ç ÌåãÜëç Âñåôáíßá, ç Éñëáíäßá, êáé ç Äáíßá. 1977: ÐÝèáíå ï ÌåíÝëáïò ËïõíôÝìçò, óõããñáöÝáò. («¸íá ðáéäß ìåôñÜåé ô’ Üóôñá»). 1980: Ïé ÓïâéåôéêÝò Áñ÷Ýò óõëëáìâÜíïõí ôïí öõóéêü êáé ðïëéôéêü áãùíéóôÞ ÁíôñÝé Æá÷Üñùö. 1982: ÐÝèáíå ï ÐáíôåëÞò Æåñâüò, ¸ëëçíáò çèïðïéüò.

* Åßðå êÜðïéïò óôïí Áñßóôéððï üôé ç ËáÀò äåí ôïí áãáðÜ, áëëÜ ðñïóðïéåßôáé üôé ôïí áãáðÜ. Ï Áñßóôéððïò áðÜíôçóå: «Ïýôå ôï êñáóß Þ ôï øÜñé ìå áãáðïýí, åãþ üìùò ôá áðïëáìâÜíù». * Ï ÄéïãÝíçò âëÝðïíôáò êÜðïéïí íá äåß÷íåé åñùôåõìÝíïò ìå ìéá ðëïýóéá ãñéÜ, åßðå: «Ó’ áõôÞí äåí êÜñöùóå ôá ìÜôéá ôïõ, áëëÜ ôá äüíôéá ôïõ». * Åðáéíïýóáí ôïí ÁíôéóèÝíç êáêïß Üíèñùðïé. Ï öéëüóïöïò áíáñùôÞèçêå: «ÌÞðùò Ýêáíá êÜôé êáêü;».

Ç öùôïãñáößá ôçò çìÝñáò

óù Ýíá æþï». -«Áãüñáóå», åßðå ï Áñßóôéððïò, «êé Ýôóé èá Ý÷åéò äýï». * Ï ÄéïãÝíçò æçôïýóå åëåçìïóýíç áðï Ýíá Üãáëìá. ¼ôáí ôïí ñþôçóáí ãéáôß êÜíåé êÜôé ôÝôïéï áðÜíôçóå: - Åîáóêïýìáé óôï íá ìçí áðïãïçôåýïìáé áðï ôçí áíáéóèçóßá ôùí áíèñþðùí. * Ðáñáêéíïýóáí ôïí Ößëéððï ôïí Ìáêåäüíá íá åîïñßóåé êÜðïéïí ðïõ ôïí êáêïëïãïýóå. Ï Ößëéððïò áðÜíôçóå: - Äåí åßóôå êáëÜ!! ÈÝëåôå íá ôïí óôåßëù íá ìå êáôçãïñåß êáé ó’ Üëëá ìÝñç; Öùô.: Áðïóôüëçò ÔóïëÜêçò, ‘We are all trapped’

* ¸íáò Üíôñáò åßðå óôçí åñùôïìáíÞ ãõíáßêá ôïõ: «Ôé èÝëåéò íá êÜíïõìå, íá öÜìå Þ íá êÜíïõìå Ýñùôá». Åêåßíç ôïõ åßðå: «¼,ôé èÝëåéò, øùìß ðÜíôùò äåí Ý÷ïõìå».

Ôï ðïßçìá ôçò çìÝñáò Åßäùëï Ìüíï ðïõ äå ÷áìïãåëÜò åóý ìá ï êáèñÝöôçò êé ï Ýñùôáò Üãíùóôï êáôáöýãéï ãéá óÝíá. ÂÞìáôá ÷ïñïý ðïõ ðïôÝ óïõ äå èá ìÜèåéò. Èá ìåßíåéò ìüíï ìå ôçí ðñüèåóç ôóáëáðáôþíôáò óôï áôåëÝóöïñï

* Åßðå êÜðïéïò óôïí ÄéïãÝíç: «Ïé óõìðïëßôåò óïõ óå êáôáäßêáóáí óå åîïñßá». Êáé ï öéëüóïöïò áðÜíôçóå: «Êé åãþ ôïõò êáôáäßêáóá íá ìÝíïõí óôïí ôüðï ôïõò». * ÊÜðïôå åßäå âñþìéêá ëïõôñÜ ï ÄéïãÝíçò êáé äéáôýðùóå ôçí áðïñßá ôïõ: «Áõôïß ðïõ ëïýæïíôáé åäþ, ðïõ ðÜíå ìåôÜ íá êáèáñéóôïýí;». * ¼ôáí åßäå ï ÄéïãÝíçò Ýíáí áäÝîéï ôïîüôç, óôÜèçêå êïíôÜ óôïí óôü÷ï ëÝãïíôáò: «Åßíáé ï ìüíïò ôñüðïò ãéá íá ìç ìå ÷ôõðÞóåé». * Ï Äéäýìùí, ïöèáëìßáôñïò ôçò åðï÷Þò åîåôÜæåé ôï ìÜôé ìéÜò êïðÝëáò. Ï ÄéïãÝíçò ôïí âëÝðåé. ÎÝñåé ï ÄéïãÝíçò üôé ï Äéäýìùí åßíáé ôýðïò åñùôýëïò, êïéíþò ãõíáéêÜò. Êáé ôïõ ëÝãåé: «Ðñüóåîå Äéäýìùíá, ìÞðùò åîåôÜæïíôáò ôïí ïöèáëìü, öèåßñåéò ôçí êüñçí». * Åðáéíïýóáí ìåñéêïß ìðñïóôÜ óôïí ¢ãç ôïõò Çëåßïõò, ãéáôß Þôáí ðïëý äßêáéïé êñéôÝò óôïõò Ïëõìðéáêïýò áãþíåò. Ï ¢ãçò ñþôçóå ìå áðïñßá: - Êáé åßíáé ôüóï óðïõäáßï ôï üôé ïé Çëåßïé ìéá öïñÜ óôá ôÝóóåñá ÷ñüíéá ãßíïíôáé äßêáéïé; * ¸íáò ðáôÝñáò æÞôçóå áðü ôïí Áñßóôéððï íá äéäÜîåé ôïí ãéï ôïõ. Ï öéëüóïöïò æÞôçóå áìïéâÞ 500 äñá÷ìÝò. Ï ðáôÝñáò èåþñçóå õðåñâïëéêü ôï ðïóü. -«Ìå ôüóá ÷ñÞìáôá», åßðå, «èá ìðïñïýóá íá áãïñÜ-

* Êáëïôý÷éæå êÜðïéïò ôïí ÁñéóôïôÝëç åðåéäÞ åß÷å ìáèçôÞ ôïí Ì. ÁëÝîáíäñï. Ï öéëüóïöïò áíôÝóôñåøå ôçí ðñüôáóç: - Åêåßíïí íá êáëïôõ÷ßæåôå ãéáôß åß÷å äÜóêáëï ôïí ÁñéóôïôÝëç. * ¸íáò öáëáêñüò Ýâñéæå ôïí ÄéïãÝíç. Ï öéëüóïöïò ãýñéóå êáé ôïõ åßðå: «Äåí óïõ áíôáðïäßäù ôéò âñéóéÝò, áëëÜ èá Þèåëá íá óõã÷áñþ ôéò ôñß÷åò óïõ, ãéáôß áðáëëÜ÷ôçêáí áðü Ýíá êáêïñßæéêï êåöÜëé». * Ñþôçóå êÜðïéïò ôïí ÁíôéóèÝíç ôé åßäïõò ãõíáßêá èá Þôáí êáôÜëëçëç ãéá ãÜìï. Ï öéëüóïöïò ôïõ åßðå: «Ôï ðñÜãìá åßíáé äýóêïëï. Áí ðáíôñåõôåßò ùñáßá, èá ôçí Ý÷åéò ìå Üëëïõò êïéíÞ, áí Üó÷çìç, èá åßíáé óáí íá óïõ åðÝâáëáí ðïéíÞ». * ÐëçñïöïñÞèçêå ï ÁñéóôïôÝëçò áðü êÜðïéïí üôé ìåñéêïß ôïí Ýâñéæáí. Ï öéëüóïöïò áðÜíôçóå: «Êáèüëïõ äåí ìå íïéÜæåé. ¼ôáí åßìáé áðþí, äÝ÷ïìáé áêüìá êáé íá ìå ìáóôéãþíïõí».

Óõíå÷ßæåôáé ôï åñãáóôÞñé åëåýèåñïõ ðáé÷íéäéïý êßíçóçò êáé áõôïó÷åäéáóìïý óôï ÈåáôñÜêé ôùí Ï÷ëçñþí (15.0017.00). Åßóïäïò åëåýèåñç. Ðëçñïöïñßåò: 6934000861

Óýëëïãïò Çðåéñùôþí ÊïæÜíçò: EôÞóéïò ÷ïñüò ôï ÓÜââáôï 22/01

Ï Óýëëïãïò Çðåéñùôþí ÊïæÜíçò äéïñãáíþíåé ôï ÓÜââáôï 22 Éáíïõáñßïõ ôïí åôÞóéï ÷ïñü ôïõ, óôï ïéêïãåíåéáêü êÝíôñï «Êïóìïêßíçóç».

ÇìÝñá Ãåõóéãíùóßá áðü ôï Óõíåôáéñéóìü Áñùìáôéêþí & Öáñìáêåõôéêþí Öõôþí ÂïÀïõ

Ï Óõíåôáéñéóìüò Áñùìáôéêþí & Öáñìáêåõôéêþí Öõôþí ÂïÀïõ äéïñãáíþóåé åêäÞëùóç ãåõóéãíùóßáò, üðïõ óå óõíåñãáóßá ìå ôçí åôáéñåßá ×åéñïðïßçôùí Ðñïúüíôùí Æýìçò “ÈÙÌÁӔ èá ãßíåé êáé äïêéìÞ íÝùí ðñïú-

üíôùí Ç åêäÞëùóç èá ãßíåé óôï GRAND CAFE ôï ÓÜââáôï 22 Éáíïõáñßïõ êáé þñá 11.00

Stand up comedy

Ôï Stand up comedi ôïõ ÄÇ.ÐÅ.ÈÅ ÊïæÜíçò áõôÞ ôçí åâäïìÜäá èá ðáñïõóéáóôåß: ÓÜââáôï 22 Éáíïõáñßïõ – Ìåôü÷é Âåëâåíäü (24640-32190) ÔéìÞ åéóéôçñßùí ÃåíéêÞ åßóïäïò: 8 € Ãéá ôïõò «Ößëïõò ôïõ ÄÇ.ÐÅ.ÈÅ»: 5 €

ÊïðÞ âáóéëüðéôáò áðü ôçí ‘Çëéá÷ôßäá’

Ï Óýëëïãïò ÃïíÝùí-Êçäåìüíùí êáé Ößëùí Áôüìùí ìå Áíáðçñßá Í. ÊïæÜíçò ÇËÉÁ×ÔÉÄÁ èá ðñáãìáôïðïéÞóåé ôçí êïðÞ ôçò âáóéëüðéôáò ôçí ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 21 ÉÁÍÏÕÁѺÏÕ êáé þñá 8:30 ì.ì. óôá ÌÐÁÊÁËÉÁÑÁÊÉÁ óôçí ðåñéï÷Þ ôïõ Áãßïõ Áèáíáóßïõ . ÔéìÞ 10 € ôï Üôïìï

ÈåáôñéêÞ ðáñÜóôáóç: «×ÙÑÉÓ ÌÏÕÓÉÊÇ»

Ç ÈåáôñéêÞ ðáñÜóôáóç «×ÙÑÉÓ ÌÏÕÓÉÊÇ»èá áíÝâåé ôçí ÊõñéáêÞ 23 Éáíïõáñßïõ óôï «Èåáôñïäñüìéï», óôéò 9 ì.ì. Ìå ôç óôÞñéîç ôïõ ÄÇ.ÐÅ.ÈÅ ÊïæÜíçò ÔéìÞ åéóéôçñßïõ: 10 åõñþ

Åïñôïëüãéï ÔéìïèÝïõ Áðïóôüëïõ åê ôùí ÅâäïìÞêïíôá Áíáóôáóßïõ ÏóéïìÜñôõñïò ôïõ ÐÝñóïõ ËÝïíôïò ÉåñïìÜñôõñïò

Ðáñïéìéþäåéò åêöñÜóåéò: «Ïýò ï Èåüò óõíÝæåõîåí Üíèñùðïò ìç ÷ùñéæÝôï» Ç öñÜóç áõôÞ åßíáé ìéá ðáñùäßá ôïõ åõáããåëéêïý ñçôïý ôùí óõæýãùí, ãé’ áõôü êáé ïé åõáããåëéóôÝò Ýäùóáí óôçí áêïëïõèßá ôïõ óôåöáíþìáôïò ôçí åõ÷Þ áõôÞ. ÐáñáðëÞóéåò åßíáé êáé ç áëâáíéêÞ: ‘Ôñá åíôé äåñá ìïò âåñ äïñåì’, ðïõ èá ðåé: ‘ÁíÜìåóá óôïí Üíôñá êáé ôç ãõíáßêá ôïõ íá ìç âÜæåéò ôï äÜ÷ôõëï’. Êáé ç éôáëéêÞ: ‘Tra inoglie e marto non ci va messo un dito’, äçëáäÞ: ‘Ìåôáîý Üíôñá êáé ãõíáéêüò äå ÷ùñåß äÜ÷ôõëï’.

Ôï îÝñáôå üôé…

Ìéêñüò ïäçãüò åêäçëþóåùí «Ðáßæïíôáò ìå ôïõò Üëëïõò»: ÅñãáóôÞñé åëåýèåñïõ ðáé÷íéäéïý êßíçóçò êáé áõôïó÷åäéáóìïý

Óýëëïãïò Ìéêñáóéáôþí Ðôïëåìáßäáò: ÊïðÞ Âáóéëüðéôáò

Ï Óýëëïãïò Ìéêñáóéáôþí Ðôïëåìáßäáò èá êüøåé ôçí ÊõñéáêÞ, 23 Éáíïõáñßïõ, 11:30 ð.ì. - 2:30 ì.ì., ôçí åôÞóéá Âáóéëüðéôá, óôï ðíåõìáôéêü êÝíôñï Ðôïëåìáßäáò. Åðßóçò èá âñáâåõèïýí üëïé ïé åéóáêôÝïé óôçí ôñéôïâÜèìéá åêðáßäåõóç, üðïõ ïé ãïíåßò ôïõò åßíáé åíåñãÜ ìÝëç ôïõ óõëëüãïõ Ìéêñáóéáôþí.

¸êèåóç æùãñáöéêÞò

Ôï Ýììåôñï ìõèéóôüñçìá ôïõ ÂéôóÝíôæïõ ÊïñíÜñïõ «Åñùôüêñéôïò» áðïôåëåßôáé áðü 10.012 äåêáðåíôáóýëëáâïõò ïìïéïêáôÜëçêôïõò óôß÷ïõò óôçí ÊñçôéêÞ äéÜëåêôï

Ç ñÞóç ôçò çìÝñáò «Åßíáé ôüóï ùñáßï ôï äÜêñõ óôá ìÜôéá ìéáò üìïñöçò, þóôå êé ï Ýñùôáò ìüëéò ôïëìÜåé íá ôï óöïõããßóåé ì’ Ýíá öéëß» Ëüñäïò Âýñùí

Ï ÊÁÉÑÏÓ

Óõíå÷ßæåôáé ìÝ÷ñé ôéò 31 Éáíïõáñßïõ ç Ýêèåóç æùãñáöéêÞò ôïõ Ìé÷áÞë Êáñáðáíáãéùôßäç ìå èÝìá ‘ÐÑÏÓÙÐÁ’, óôï ÁRT CAFE, óôçí ÊïæÜíç. ¿ñåò ëåéôïõñãßáò : ¿ñåò êáôáóôÞìáôïò

ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 21/1

ÓÁÂÂÁÔÏ 22/1

Ôáéíßåò ôçò åâäïìÜäáò

6ï 3ï ÁóèåíÞò âñï÷Þ

7ï 3ï ÁóèåíÞò âñï÷Þ

ÊÕÑÉÁÊÇ 23/1

ÄÅÕÔÅÑÁ 24/1

6ï 8ï Ðéèáíü ÷éïíüíåñï

6ï -2ï Ðéèáíü ÷éïíüíåñï

1. «Ôï ðÝôáãìá ôïõ êýêíïõ»: Åßäïò: ÄñáìáôéêÞ. Óêçíïèåóßá: Íßêïò Ôæßìáò. Ðñùôáãùíéóôïýí: James D’ Arcy, Ã. Âïýñïò ê.á. 2. «ÌáëëéÜ êïõâÜñéá»: (3D) Åßäïò: Êéíïýìåíá ó÷Ýäéá. 3. «Ôhe tourist»: Åßäïò: ÐåñéðÝôåéá. Óêçíïèåóßá: Öëïñéáí ×Ýíêåë Öïí ÍôïíåñóìÜñê. Ðñùôáãùíéóôïýí: Áíôæåëßíá Ôæïëß, Ôæüíé Íôåð

50 ÷ñüíéá «ÈÜññïò» Áðü ôï «ÈÜññïò» ôïõ 1963

ÖÉËÏÖÑÏÍÇÓÅÉÓ Åßíáé ðåñéôôüí íá ïìéëÞ ôéò êáé íá åîÜñç ôáò ãéïõãêïóëáâéêÜò åêäçëþóåéò, üóïí èåñìáß êáé áí åßíáé ïýôáé, åö’ üóïí ôá äçìïóéïãñáöéêÜ üñãáíá ôçò ÷þñáò áõôÞò ðáñáäÝ÷ïíôáé üôé áõôïß Ý÷ïõí ìüíïí óêïðéìüôçôá êáé ïõ÷ß ðçãáßïí áßóèçìá. Åéò óëáâéêüí öýëëïí áíåãñÜöç åéò ó÷åôéêüí ó÷üëéïí áíáöåñüìåíïí åéò ôçí åðßóêåøéí ôïõ Ôßôï åéò Ñùóßáí, êáé ôï óõíáêüëïõèïí: «Ðåñß ôùí åíáãêáëéóìþí áò ìç ïìéëÞóùìåí, äéüôé ç ÃéïâÜíêá (óýæõãïò ôïõ Ôßôï) áãêáëéÜæåôáé êáé ìå ôçí åëëçíßäá Âáóßëéóóáí, áëëÜ ïé ‘êáðéôáëéóôéêïߒ åíáãêáëéóìïß Ý÷ïõí Üëëçí óçìáóßáí. Ïé ìïó÷ïâéôéêïß åíáãêáëéóìïß Þóáí êÜôé ìåôáîý óõíôñüöùí êáé óõíôñïöéóóþí». ÁõôÜ äé’ åêåßíïõò ðïõ ðéóôåýïõí üôé ïé åêäçëþóåéò ôùí ãåéôüíùí ìáò åßíáé åãêÜñäéïé êáé äé’ åêåßíïõò ðïõ ðéóôåýïõí üôé ç åëëçíïãéïõãêïóëáâéêÞ öéëßá åßíáé åðéäßùîéò ôùí óçìåñéíþí çãåôþí ôçò Ãéïõãêïóëáâßáò. Âåâáßùò çìåßò èá êáôáâÜëëïìåí ðÜóáí äõíáôÞí ðñïóðÜèåéáí äéá ôçí âåëôßùóéí ôùí ó÷Ýóåùí ôùí äýï ÷ùñþí, êáôüðéí üìùò üëùí áõôþí ðïõ äçìïóéåýïíôáé, êáëüí èá åßíáé, üôáí ìÜëéóôá èá ðñüêåéôáé ðåñß äéá÷ýôùí åêäçëþóåùí, íá ìçí îå÷íþìåí êáé ôï… öéëß ôïõ Éïýäá.

×ñ. ËéïíôÜêçò

(Ä. ÊáñáãéÜííç)


ÈÁÑÑÏÓ

!

Ç ÊÏÌÌÁÔÉÊÇ ÖÉÅÓÔÁ, Ç ÁÐÁÎÉÙÓÇ ÊÁÉ ÔÏ ÎÕËÏ Ôïõ Ìé÷Üëç Ðáðáäüðïõëïõ ÂïõëåõôÞ Íïìïý ÊïæÜíçò ¢ëëç ìéá êïììáôéêÞ öéÝ-

óôá ôçò êõâÝñíçóçò ôïõ ÐÁÓÏÊ Ýëáâå ÷þñá ôçí ÐÝìðôç ôï áðüãåõìá óôçí ÊïæÜíç. Ç åðßóêåøç ôïõ ðñùèõðïõñãïý ôçò ÷þñáò óôçí ðñùôåýïõóá ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò, óõíäõÜóôçêå êáé ðÜëé ìå áíïýóéåò öéÝóôåò, èåóìéêÜ áôïðÞìáôá êáé Üãñéï îýëï ãéá äéáìáñôõñüìåíïõò åéñçíéêÜ óõìðïëßôåò ìáò. Ï ðñùèõðïõñãüò áíáêïßíùóå ôçí êáôáóêåõÞ åíüò ìåãÜëïõ öùôïâïëôáéêïý ðÜñêïõ óôçí ðåñéï÷Þ ÷ùñßò íá ðñïóäéïñßóåé ðïõ èá ãßíåé êáé ðüôå. Áüñéóôåò åîáããåëßåò ãéá ìéá äéáäéêáóßá, ôéò âÜóåéò ôçò ïðïßáò Ýèåóå ìå íïìïèåôÞìáôá ç ÍÝá Äçìïêñáôßá, áíáóöáëåßò äçëþóåéò ãéá ôï ìÝëëïí ôçò ÐÔÏËÅÌÁÉÄÁ V êáé öéëüäïîá ðñïãñÜììáôá ðåñéâáíôïëëïãéêÞò áðïêáôÜóôáóçò ÷ùñßò íá ðñïóäéïñßæåôáé áðü ðïý êáé ìå ðïéïí ôñüðï èá êáôáâëçèåß ôï êüóôïò. Ç ìüíç á÷ôßäá öùôüò óôçí ïìéëßá ÐáðáíäñÝïõ, ç åîáããåëßá ãéá ôçí õëïðïßçóç ôùí ìåôåãêáôáóôÜóåùí ìåôáîý ôùí ïðïßùí êáé ôçò ÁêñéíÞò áëëÜ êé åäþ õðÜñ÷ïõí åíóôÜóåéò ãéá ôïí ôñüðï êáé ôïí ÷ñüíï ðïõ èá ãßíåé. Åííïåßôáé üôé åßìáóôå áíôßèåôïé óôçí õöáñðáãÞ áðü ôçí êõâÝñíçóç ôïõ ìïíáäéêïý ÷ñçìáôïïéêïíïìéêïý åñãáëåßïõ ôïõ Ëéãíéôéêïý ÔÝëïõò (Ôïðéêüò Ðüñïò ÁíÜðôõîçò), ðïõ Ý÷åé óôá ÷Ýñéá ôçò ç íÝá ÊáëëéêôñáôéêÞ áõôïäéïßêçóç ðñþôïõ êáé äåýôåñïõ âáèìïý. Åßíáé áðïñßáò Üîéï êé áðïôåëåß ìÝãéóôï èåóìéêü áôüðçìá, ç áðáîßùóç ôïõ íÝïõ áéñåôïý ÐåñéöåñåéÜñ÷ç ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò Ãéþñãïõ ÄáêÞ, ßóùò ãéáôß «åãêëçìÜôçóå» åêëåãüìåíïò ìå ôç óçìáßá ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò. Åßíáé äõíáôüí íá ìéëÜìå ãéá ôçí åíåñãåéáêÞ ðïëéôéêÞ óôç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá êáé áðü ôï ó÷åäéáóìü áõôü, íá ëåßðåé ç ãíþìç ôïõ ðñþôïõ áéñåôïý åêðñïóþðïõ ôçò; Ôï ìðÜëùìá ôçò õðü ðßåóç áíÜãêçò íá ÷áéñåôÞóåé ï ê. ÄáêÞò, äåß÷íåé üôé ç êïììáôéêÞ óõíåßäçóç ïñéóìÝíùí áíôéêáèéóôÜ ôçí õðï÷ñÝùóç ôçò ðñïóöïñÜò óôïí ôüðï ìáò. ÔÝëïò, èá Þèåëá íá êáôáããåßëù äçìüóéá ôçí ðïëéôéêÞ çãåóßá ôïõ Õðïõñãåßïõ Ðñïóôáóßáò ôïõ Ðïëßôç, ãéá ôçí áíáßôéá åíôïëÞ íá ÷ôõðçèïýí âÜíáõóá åéñçíéêÜ äéáìáñôõñüìåíïé ðïëßôåò áðü ôï Âåëâåíôü, ôç ÌáõñïðçãÞ, åêðñüóùðïé êáôáóôçìÜôùí åóôßáóçò, óõíäéêáëéóôÝò ôçò ÄÅÇ, öïéôçôÝò êé Üëëïé, üôáí ôï ìüíï ðïõ Þèåëáí Þôáí íá åðéäþóïõí øçößóìáôá äéáìáñôõñßáò. ÐñáãìáôéêÜ ãýñéóáí ôçí ðåñéï÷Þ ìáò ðïëëÜ ÷ñüíéá ðßóù. Íá èõìßóù óôïí êýñéï Ðñùèõðïõñãü üôé ìüëéò ðñüóöáôá ï ßäéïò Þôáí ìÝëïò ôùí ðïñåéþí äéáìáñôõñßáò ìå óçêùìÝíåò ãñïèéÝò. Ôüôå ïé ðïñåßåò Þôáí èåìéôÝò, óÞìåñá êáôáóôÝëëïíôáé ìå îýëï êáé äáêñõãüíá. Íá ôïíßóù âÝâáéá, üôé ãéá ôá ãåãïíüôá ïõäåìßá åõèýíç Ý÷åé ç ôïðéêÞ áóôõíïìßá ôï Ýñãï ôçò ïðïßáò, üëïé óåâüìáóôå êé åðéêñïôïýìå êñßíïíôáò åê ôùí áðïôåëåóìÜôùí. Ç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá, ï Íïìüò ÊïæÜíç, ï ôüðïò ìáò åßíáé ìéá öéëüîåíç ãùíéÜ ôçò ÅëëÜäáò ìå ðïëëÜ ðñïâëÞìáôá. Äåí Ý÷åé áíÜãêç êïììáôéêÝò öéÝóôåò, êåíÝò åîáããåëßåò êáé âåñìðáëéóôéêÝò áíáêïéíþóåéò. ¸÷åé áíÜãêç áðü Ýñãá, óõíåñãáóßá, áíÜðôõîç. Ӓ áõôÞ ôç óôï÷åõìÝíç ðïñåßá ç êõâÝñíçóç èá ìáò âñåé óõììÜ÷ïõò. Óå êáèåôß Üëëï èá ìáò âñßóêåé áðÝíáíôé.

ÄÁÊÅ ÓÐÁÑÔÁÊÏÓ

ÁËËÇ ÌÉÁ ÐÁÑÁÓÔÁÓÇ ÓÔÏ ÈÅÁÔÑÏ ÔÏÕ ÐÁÑÁËÏÃÏÕ: «ÄÁÊÅ ËÉÃÍÉÔÉÊÏÕ»

Ì

å ðñùôïâïõëßá ôïõ Ðñïåäñåßïõ ôçò ÃÅÍÏÐ/ÄÅÇ ôá ðñùôïâÜèìéá óùìáôåßá, ðïõ áíÞêïõí óôç äýíáìÞ ôçò, êëÞèçêáí íá óõììåôÝ÷ïõí óôçí åíçìÝñùóç ðïõ ðñáãìáôïðïßçóå ï Ðñüåäñïò ôçò ÄÅÇ Áñèïýñïò Æåñâüò óôéò 19/1 êáé þñá 8.30 ìì (óôï Îåí. ÐÁÍÅÔËÉÄÇÓ) ìå áíôéêåßìåíï ôéò ôåëåõôáßåò åîåëßîåéò ðïõ áöïñïýí ôçí ÄÅÇ, ôçí ðåñéï÷Þ ìáò, ôïõò åñãáæüìåíïõò êáé åõñýôåñá ôïí êÜèå Ýíá ðïëßôç. ÆçôÞìáôá ìåßæïíïò óçìáóßáò, íÝá êáé äéá÷ñïíéêÜ, ðïõ êõñßùò üìùò, ôáëáíßæïõí ôï Åíåñãåéáêü ËåêáíïðÝäéï. Ðñéí îåêéíÞóåé ç äéáäéêáóßá ôçò åíçìÝñùóçò ï ÐáíôåëÞò ÊáñáëåõèÝñçò (áíáðëçñùôÞò ÃñáììáôÝáò ôçò ÃÅÍÏÐ) ìå Üêñá áíôéäåïíôïëïãéêÞ êáé áíôéäçìïêñáôéêÞ óõìðåñéöïñÜ ðáñåíÝâç æçôþíôáò íá ìçí ãßíåé áðü ôïí Ðñüåäñï åíçìÝñùóç åðß ôïõ ðéï êáõôïý ßóùò æçôÞìáôïò ðïõ áõôÞ ôç óôéãìÞ äå ìðïñåß ðáñÜ íá ìáò áðáó÷ïëåß üëïõò êáé ðïõ äåí åßíáé Üëëï áðü áõôü ôùí ëéãíéôþí êáé ôéò ðñïèÝóåéò ðïõ õðÜñ÷ïõí ãýñù áðü áõôüí. Ç áéôéïëïãßá åîáíôëÞèçêå óôçí ðñüöáóç üôé ç ÃÅÍÏÐ/ ÄÅÇ Ý÷åé ëÜâåé ó÷åôéêÞ áðüöáóç üôé èá åßíáé áíÝíäïôç êáé äå èá åðéôñÝøåé ðþëçóç ëéãíéôéêþí êïéôáóìÜôùí. Åßíáé ëõðçñü êáé áíçóõ÷çôéêü ôï ãåãïíüò üôé ôç óôéãìÞ ðïõ üëïé, ÌÁ ÏËÏÉ, ðñïóðáèïýìå íá ëÜâïõìå ðëçñïöüñçóç ãéá üëåò ôéò ôåëåõôáßåò åîåëßîåéò, ôéò ôåëåõôáßåò ëåðôïìÝñåéåò –ðüóï ìÜëëïí äéá óôüìáôïò ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò ÄÅÇ- þóôå íá ìðïñïýìå íá ðñÜîïõìå êáé íá áíôéäñÜóïõìå áíáëüãùò, êÜðïéïé -üðùò ï ÐáíôåëÞò ÊáñáëåõèÝñçò- ïñìþìåíïé ðÜíôá áðü ôá ðñïóùðéêÜ ôïõò óõìöÝñïíôá, ôéò öéëïäïîßåò êáé ôçí áíáóöÜëåéÜ ôïõò áðïöáóßæïõí, ìå ôï Ýôóé èÝëù, íá óôåñÞóïõí áðü üëïõò ôïõò õðüëïéðïõò ôï õðïôßèåôáé áíáöáßñåôï äéêáßùìÜ ôïõò óôçí åíçìÝñùóç, ôï äéÜëïãï, ôçí äéáâïýëåõóç. ÁÐÁÑÁÄÅÊÔÏ. ÁðáñÜäåêôï êáé êáôáäéêáóôÝï. Åßíáé óáöÝò üôé ôÝôïéïõ åßäïõò óõìðåñéöïñÝò äåí áñìüæïõí óôéò äçìïêñáôéêÝò êïéíùíßåò ðáñÜ ìüíï óôá öáóéóôéêÜ êáèåóôþôá. Ôçí óôéãìÞ ðïõ üëïé ìáæß, åíùìÝíïé, ÷ùñßò äéáññïÝò êáé ðñïóùðéêÜ êßíçôñá èá ðñÝðåé áðü êïéíïý, ü÷é áðëÜ íá äéáóöáëßóïõìå ôá êåêôçìÝíá áëëÜ íá äéåêäéêÞóïõìå ôá áõôïíüçôá äßêáéÜ ìáò, üóïé åðéëÝãïõí íá áíáðôýóóïõí áíáóöáëåßò óõìðåñéöïñÝò êáé áíÝîïäïõò ëåïíôáñéóìïýò, üðùò áõôÞ ôïõ Ð. ÊáñáëåõèÝñç, èá ðñÝðåé êáëÜ íá ôï óêåöôïýí. Äå ôéìÜ êáé äåí áñìüæåé óôï óõíäéêáëéóôéêü êßíçìá íá ÷áñáêôçñßæåôáé áðü ôÝôïéïõ åßäïõò ðñÜîåéò êáèþò Üëëá åßíáé ôá óôïé÷åßá ðïõ ôï äéÝðïõí. Óôïí õãéÞ óõíäéêáëéóìü äå öïâüìáóôå ôçí åíçìÝñùóç, ôïí äéÜëïãï, ôïí áãþíá, ôçí äéáâïýëåõóç, ôçí áíôßóôáóç. Äå ÷åéñáãùãïýìáóôå êáé äåí õðïôáóóüìáóôå óôï óõìöÝñïí êáé ôéò âëÝøåéò ôùí ïëßãùí. ¼ëïé áõôïß ðïõ äçìéïõñãþíôáò ãéá êáèáñÜ õðáñîéáêïýò ëüãïõò «íÝåò ÄÁÊÅ» Þ ðïõ åíèáññýíïõí ìéêñÜ óùìáôåßá íá ëåéôïõñãïýí óå âÜñïò ôçò åíüôçôáò êáé óå âÜñïõò áõôïý ðïõ åðß ÷ñüíéá áãùíéóôÞêáìå êáé ôåëéêÜ êáôáöÝñáìå íá ôï êáôáóôÞóïõìå ÊÏÉÍÏ ÓÔÏ×Ï, äåí Ý÷ïõí èÝóç ü÷é áðëÜ óôï Óõíäéêáëéóôéêü êßíçìá áëëÜ ïýôå óôéò äçìïêñáôéêÝò ìáò êïéíùíßåò. ÊÁËÏÕÌÅ üëïõò ôïõò óõíáäÝëöïõò üðùò Ýêáíáí ðÜíôá Ýôóé êáé ôþñá íá óôåßëïõí ç÷çñü ôï ìÞíõìá ôéò åíüôçôáò êáé ôçò ðÜãéáò èÝóçò üôé äå èá åðéôñÝøïõìå ôçí äéÜóðáóç êáé ôéò ìéêñüôçôåò ðïõ ìüíï áñíçôéêÜ áðïôåëÝóìáôá èá Ý÷ïõí. Ï ÁÃÙÍÁÓ ÕÐÇÑÎÅ ÊÁÉ ÈÁ ÕÐÁÑÎÅÉ ÓÕËËÏÃÉÊÏÓ ãéáôß ìüíïí áõôüò: • Èá äéáóöáëßóåé ÔÏ ÊÁËÕÔÅÑÏ ÁÕÑÉÏ ðïõ ðñïóäïêïýìå • Èá êñáôÞóåé ôç ÄÅÇ åíéáßá êáé åîùóôñåöÞ ðñïò üëá ôá åðßðåäá åðéôñÝðïíôáò íá ðáñáìåßíåé ç ðñþôç äýíáìç ôùí åñãáæüìåíùí êáé ôçò ÷þñáò. Ãéá ôç ÄÁÊÅ ÓÐÁÑÔÁÊÏÓ Ï Ãñáì. Óõíôïíéóôéêïý Êùí/íïò ÂáóéëåéÜäçò

Ï Áíáð. Ãñáì. Óõíôïíéóôéêïý Êùí/íïò Êáæáíôæßäçò

ÓÜââáôï 22 Éáíïõáñßïõ 2011

ÊÏÆÁÍÇ

24 æçôÞìáôá ãéá ôçí åíÝñãåéá, ôï ðåñéâÜëëïí êáé ôçí áíÜðôõîç ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò Ýèåóå ï ÐåñéöåñåéÜñ÷çò óôïí Ðñùèõðïõñãü

Ôï ðÜñêï ôùí öùôïâïëôáúêþí áíôéèÝóåùí (Öùôïãñáößåò: ÁëÝîáíäñïò ÂñåôôÜêïò)

ÓêçíÝò ðïõ èýìéæáí ÁèÞíá åêôõëß÷èçêáí ÷èåò óôç ìéêñÞ ìáò ðüëç. Ç ÊïæÜíç, áóõíÞèéóôç Ýùò ôþñá óå ôÝôïéåò ìáæéêÝò åêäçëþóåéò ïñãÞò êáé äéáìáñôõñßáò, ìðÞêå ãéá ôá êáëÜ óôï ‘÷ïñü’ ôùí äéáäçëþóåùí êáé ôùí åðåéóïäßùí ìå áöïñìÞ ôçí Üöéîç ôïõ ðñùèõðïõñãïý.

24 æçôÞìáôá ôá ïðïßá ó÷åôßæïíôáé ìå ôçí åíÝñãåéá, ôï ðåñéâÜëëïí êáé ôçí ðñÜóéíç áíÜðôõîç óôçí ðåñéï÷Þ ìáò ðåñéëáìâÜíåé ôï õðüìíçìá ðïõ åðÝäùóå ï ÐåñéöåñåéÜñ÷çò ÄõôéêÞò Ãéþñãïò ÄáêÞò, óôïí Ðñùèõðïõñãü êáôÜ ôçí ðñüóöáôç åðßóêåøÞ ôïõ óôçí ÊïæÜíç. Ï ê. ÄáêÞò óôï õðüìíçìá ôïõ êáëùóïñßæïíôáò ôïí Ðñùèõðïõñãü ôïí åõ÷áñéóôåß áñ÷éêÜ ãéá ôçí êáèéÝñùóçò ôçò áéñåôÞò ÐåñéöÝñåéáò. Óôç óõíÝ÷åéá áíáöÝñåôáé óôá ðñïâëÞìáôá ðïõ ó÷åôßæïíôáé ìå ôçí ÄÅÇ êáé ôçí ãåíéêÜ áíÜðôõîçò ôçò ðåñéï÷Þò. ÔÝëïò êáôáèÝôåé ôéò ðñïôÜóåéò ôïõ óçìåéþíïíôáò üôé ìðïñåß íá óõíõðÜñîåé áíÜðôõîç êáé ðñïóôáóßá ðåñéâÜëëïíôïò óôçí ðåñéï÷Þ ìáò. Óáò êáëùóïñßæù óôçí ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò, ùò ï ðñþôïò áéñåôüò ÐåñéöåñåéÜñ÷çò êáé ïöåßëù åê ìÝñïõò üëùí ôùí ðïëéôþí ôçò ÐåñéöÝñåéÜò ìáò íá óáò åõ÷áñéóôÞóù ãéáôß ìáò äþóáôå ôçí åõêáéñßá, ìå ôçí êáèéÝñùóç ôïõ èåóìïý ôçò áéñåôÞò ÐåñéöÝñåéáò, íá âñïýìå ôï âçìáôéóìü ìáò êáé íá óõìâÜëëïõìå åíåñãÜ óôçí áíÜðôõîç ôçò ðáôñßäáò ìáò. Íá ïñáìáôéæüìáóôå, íá ó÷åäéÜæïõìå êáé íá åðéäéþêïõìå ôçí áíÜäåéîç ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò óå õðïëïãßóéìç äýíáìç óôï Åõñùðáúêü ãßãíåóèáé. Ç ÐåñéöÝñåéÜ ìáò ãéá äåêáåôßåò õðÞñîå ç êéíçôÞñéá äýíáìç ôçò ÅëëçíéêÞò ïéêïíïìßáò, ôñïöïäïôþíôáò ôçí ìå öèçíÞ ëéãíéôéêÞ åíÝñãåéá. ¼ðùò êáé åóåßò áíáãíùñßóáôå êå ÐñùèõðïõñãÝ, áõôÞ ç óõìâïëÞ óôçí áíÜðôõîç ôçò ÷þñáò Ý÷åé äçìéïõñãÞóåé êáé óõóóùñåýóåé ðëçèþñá ðåñéâáëëïíôéêþí ðñïâëçìÜôùí óôçí ðåñéï÷Þ, åíþ ðáñÜëëçëá áðïðñïóáíáôüëéóå ôçí åðé÷åéñçìáôéêüôçôá. Ç áíçóõ÷ßá üìùò ãéá “ôï ìÝëëïí ôïõ ëéãíßôç” êáé ôçò ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò åîåëßóóåôáé óôï óçìáíôéêüôåñï ðñüâëçìá ðïõ, áíáóôáôþíåé ôç æùÞ ôùí åñãáæïìÝíùí óôç ÄÅÇ Á.Å. êáé åðçñåÜæåé äñáóôéêÜ ôçí ïéêïíïìéêÞ äñáóôçñéüôçôÜ ôçò óôçí ðåñéï÷Þ ìáò. Ç áðåéëÞ ôïõ ôÝëïõò åðï÷Þò ãéá ôï ëéãíßôç, ðïõ ðëáíÜôáé ðÜíù áðü ôçí ðåñéï÷Þ, åðéôåßíåôáé áðü ôï ôåñÜóôéï ðñüâëçìá ôçò áíåñãßáò ðïõ ðëÞôôåé ôç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá ðïõ, óýìöùíá ìå ôá óôïé÷åßá ôçò ÅëëçíéêÞò ÓôáôéóôéêÞò Áñ÷Þò ôïõ Ïêôùâñßïõ ôïõ 2010, áíÞëèå óå 17,2% êáôáëáìâÜíïíôáò ôçí ðñþôç êáé ÷åéñüôåñç èÝóç ìåôáîý ôùí Ðåñéöåñåéþí ôçò ÷þñáò. Åßíáé ëïéðüí áíáãêáßïò ï ó÷åäéáóìüò êáé ç åöáñìïãÞ ðïëéôéêþí ðïõ èá äßíïõí äéÝîïäï êáé âéþóéìåò èÝóåéò åñãáóßáò, áîéïðïéþíôáò ôá óõãêñéôéêÜ ðëåïíåêôÞìáôá ôçò ðåñéï÷Þò êáé ôçí åîåéäßêåõóç ôïõ áíèñþðéíïõ äõíáìéêïý ôçò êáé áõôü áðïôåëåß ìÝñéìíá, ðñùôßóôùò, ôçò ÊõâÝñíçóçò êáé äåõôåñåõüíôùò ôçò Áõôïäéïßêçóçò Á’ êáé ’ âáèìïý. Ìå äåäïìÝíï ìÜëéóôá üôé, ç åðé÷åéñçìáôéêüôçôá óôçí ÐåñéöÝñåéÜ ìáò ðáñïõóéÜæåé óçìáíôéêÞ õóôÝñçóç Ýíáíôé ôùí Üëëùí Ðåñéöåñåéþí ôçò ÷þñáò êáèþò åäþ áíáðôý÷èçêå – ü÷é ìå ôüóï ìåãÜëç åðéôõ÷ßá – ç åðé÷åéñçìáôéêüôçôá ôïõ äçìïóßïõ, ÷ñåéÜæåôáé ìåãÜëç ðñïóðÜèåéá êáé êßíçôñá ãéá ôç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá. Ãéá íá áíôéìåôùðéóôïýí ôá ðñïâëÞìáôá ðïõ ðñïáíÝöåñá êáèþò êáé Üëëá, üðùò ç ðåñéâáëëïíôéêÞ õðïâÜèìéóç, ðñÝðåé íá åñãáóôïýìå ìáæß ÊõâÝñíçóç, ÐåñéöåñåéáêÞ êáé ÔïðéêÞ Áõôïäéïßêçóç êáé Üëëïé Öïñåßò, íá ó÷åäéÜóïõìå êáé íá õëïðïéÞóïõìå ôéò ðïëéôéêÝò ðïõ èá áðáíôïýí óôá áéôÞìáôá ôùí ðïëéôþí êáé ôçò êïéíùíßáò. Íá ó÷åäéÜóïõìå ôç ìåôáëéãíéôéêÞ ðåñßïäï, îåêéíþíôáò áðü ôç äéêÞ óáò äéáôýðùóç üôé, ç ÷þñá ÷ñùóôÜåé ðïëëÜ óôï Íïìü ÊïæÜíçò. Íá äéáìïñöþóïõìå Ýíá óôï÷åõìÝíï ðñüãñáììá ãéá ôç ìåôÜâáóç óôç ìåôáëéãíéôéêÞ ðåñßïäï ðïõ üìùò äåí ðñÝðåé íá åßíáé ìåôáåíåñãåéáêÞ. ¸íá ôÝôïéï ðñüãñáììá ãéá íá Ý÷åé áðïôåëÝóìáôá ðñÝðåé íá óõãêåíôñþóåé ôçí áðïäï÷Þ êáé ôçí õðïóôÞñéîç üëùí ôùí êáôïßêùí, ôùí åðé÷åéñÞóåùí êáé ôùí öïñÝùí ðïõ äñáóôçñéïðïéïýíôáé óôçí ðåñéï÷Þ. Äåí Ý÷ïõìå ðëÝïí ôçí ðïëõôÝëåéá ãéá ðáëéíùäßåò êáé áóôï÷ßåò. Äåí ìáò ðåñéó-

óåýïõí ïýôå ðüñïé áëëÜ ïýôå êáé ÷ñüíïò. ÐñÝðåé óõíôïíéóìÝíá êáé ìå óýíåóç íá åñãáóôïýìå ìáæß ìå ôïõò Õðïõñãïýò ôçò ÊõâÝñíçóçò ãéá íá âãÜëïõìå ôç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá áðü ôá áäéÝîïäÜ ôçò êáé íá óõíõðÜñîïõìå ìå ôç ÄÅÇ Á.Å. óôçí ðåñéï÷Þ, óôç ëïãéêÞ ôïõ áìïéâáßïõ ïöÝëïõò êáé ôçò êïéíÞò ðñïïðôéêÞò. Óçìáíôéêü ñüëï ó’ áõôÞí ôçí êáôåýèõíóç èá Ý÷åé ôï áíèñþðéíï äõíáìéêü. Ìå ôçí Ýííïéá áõôÞ ÷ñåéÜæåôáé ôï ÐáíåðéóôÞìéï ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò. ×ñåéÜæåôáé Ýíá ÐáíåðéóôÞìéï óå êÜèå ÐåñéöÝñåéá ôçò ÷þñáò. Åìåßò óôçñßæïõìå áõôÞ ôçí åðéëïãÞ êáé ðåñéìÝíïõìå êáé ôç äéêÞ óáò óôÞñéîç þóôå íá ìçí óõãêåíôñþíïíôáé óå ìéá ÐåñéöÝñåéá ïêôþ ÐáíåðéóôÞìéá êáé íá áíáæçôïýìå ôïí åîïñèïëïãéóìü êáé ôçí åîïéêïíüìçóç êüâïíôáò ôá ÐåñéöåñåéáêÜ Éäñýìáôá. Ôï ÐáíåðéóôÞìéï åßíáé ôï ïîõãüíï ãéá ôçí åðéâßùóç ôçò ÐåñéöÝñåéáò êáé ôï ÷ñåéáæüìáóôå ãéá íá æÞóïõìå, íá ðáñÜãïõìå ãíþóç, íá äþóïõìå áîßá óôçí Ýñåõíá, íá óôçñßîïõìå ôçí åðé÷åéñçìáôéêüôçôá êáé íá âåëôéþóïõìå ôïõò üñïõò ôïõ ìÝëëïíôïò. ¸íá ÐáíåðéóôÞìéï êõøÝëç ãíþóçò ðïõ èá óôçñßæåé êáé èá óôçñßæåôáé áðü üëïõò ìáò. Ïé ðïëéôéêÝò ãéá ôçí áíôéìåôþðéóç ôçò ìÜóôéãáò ôçò áíåñãßáò èá ðñÝðåé íá ãßíïõí ðåñéóóüôåñï óôï÷åõìÝíåò êáé áðïôåëåóìáôéêÝò êáé åìåßò ìðïñïýìå íá óõìâÜëëïõìå ó’ áõôü. Ìðïñåß üìùò ç ÊõâÝñíçóç íá ðñï÷ùñÞóåé áðü ìüíç ôçò óå ïñéóìÝíåò ðñùôïâïõëßåò ðïõ èá ìáò âïçèÞóïõí þóôå íá ðåñéïñéóôåß ç Ýêôáóç ôïõ ðñïâëÞìáôïò ðïõ, ðïëý öïâÜìáé, èá óõíå÷ßóåé ìÝóá óôï 2011 íá äéåõñýíåôáé, âÜæïíôáò äõíáìßôç óôá èåìÝëéá ôçò êïéíùíßáò ìáò. Ïé ïñéæüíôéåò äñÜóåéò ôçò ÊõâÝñíçóçò èá ìðïñïýóáí íá Ý÷ïõí ðåñéöåñåéáêÞ êáôáíïìÞ êáé ìå óõíôåëåóôÞ ðñïôåñáéüôçôáò ãéá ôéò ÐåñéöÝñåéåò ìå õøçëÞ áíåñãßá. Ìðïñåß åðßóçò êáé åßíáé áíáãêáßï, íá õðÜñîïõí åéäéêÝò äñÜóåéò - ðñïãñÜììáôá ãéá ôç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá ãéá ôçí áíôéìåôþðéóç ôïõ åéäéêïý ðñïâëÞìáôïò ôçò áíåñãßáò. Áîéüôéìå ê. ÐñùèõðïõñãÝ, ¸÷åôå îåêéíÞóåé, ìå ôïí ÊáëëéêñÜôç êáé ôçí êáèéÝñùóç ôçò ÐåñéöåñåéáêÞò Áõôïäéïßêçóçò, ôçí áëëáãÞ ôçò ÄéïéêçôéêÞò ÄïìÞò ôçò ÷þñáò. Áõôü ôï èåôéêüôáôï âÞìá ãéá ôç ÷þñá ðñÝðåé íá ôï óôçñßîïõìå üëïé. Åìåßò ìå ôïí ôñüðï ðïõ èá õðçñåôÞóïõìå ôï èåóìü êáé ôïõò ðïëßôåò êáé åóåßò ìå ôçí åìðéóôïóýíç êáé ôéò áñìïäéüôçôåò ðïõ èá åê÷ùñÞóåôå óôïõò áéñåôïýò åêðñïóþðïõò ôùí ðïëéôþí. Ïé óõíèÞêåò ôçò ÷þñáò äåí åðéôñÝðïõí ôçí ðïëõôÝëåéá ÷ùñéóôþí äéáäñïìþí. ÐñÝðåé íá êéíçèïýìå êáé áõôü êÜíïõìå, ìå ãíþìïíá ôï êïéíü üöåëïò ó’ Ýíá ðåñéâÜëëïí ðïõ èá ðñÝðåé íá âåëôéþíåôáé óõíå÷þò. Óôá ðëáßóéá áõôÜ óáò èÝôïõìå åðéðñüóèåôá êáé ïñéóìÝíá æçôÞìáôá ðïõ ìáò áöïñïýí êáé ó÷åôßæïíôáé ìå ôçí åíÝñãåéá, ôï ðåñéâÜëëïí, ôçí ðñÜóéíç áíÜðôõîç êáé ôçí êïéíùíéêÞ óõíï÷Þ: 1. ÁðïêáôÜóôáóç êáé åðáíáðüäïóç ôùí åäáöþí, ðïõ áîéïðïéåß ç ÄÅÇ Á.Å., óôçí ôïðéêÞ êïéíùíßá ãéá ðáñáãùãéêÞ êáé ïéêïíïìéêÞ áîéïðïßçóç. 2. Ðñïóôáóßá ôïõ áÝñá, ôïõ åäÜöïõò êáé ôùí íåñþí áðü ôçí åðé÷åéñçìáôéêÞ äñáóôçñéüôçôá ôçò ÄÅÇ Á.Å. óôçí ðåñéï÷Þ. 3. Áýîçóç ôïõ ÔÝëïõò ÁíÜðôõîçò Âéïìç÷áíéêþí Ðåñéï÷þí ÐáñáãùãÞò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò áðü Ëéãíéôéêïýò Óôáèìïýò, áðü 0,4% óå 1,2% ôïõ ÅôÞóéïõ Êýêëïõ Åñãáóéþí ôçò ÄÅÇ Á.Å.. 4. ÕéïèÝôçóç ÔÝëïõò ¾äáôïò ãéá ôç ÷ñÞóç ôùí åðéöáíåéáêþí õäÜôùí ãéá øýîç ôùí ÁÇÓ êáé ãéá äçìéïõñãßá Þ êáôáóêåõáóèÝíôåò ÕÇÓ. 5. ÓôÞñéîç ôçò åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò óôç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá óå óõíåñãáóßá ìå ôç ÄÅÇ Á.Å. (äïñõöïñéêÝò åðé÷åéñÞóåéò). 6. Ôá÷åßá ðñïþèçóç, áðü ôç ÄÅÇ, ôùí áíáãêáóôéêþí áðáëëïôñéþóåùí ôùí õðü ìåôåãêáôÜóôáóç ïéêéóìþí (Ðïíôïêþìç, ÌáõñïðçãÞ). Áðü ôá Ýñãá ôùí ìåôåãêáôáóôÜóåùí (äçìüóéá êáé éäéùôéêÜ) ðñïóâëÝðïõìå, ìåôáîý ôùí Üëëùí, óôçí áíáèÝñìáíóç ôçò ïéêïíïìßáò ìáò. 7. ÏéêïíïìéêÞ óõíäñïìÞ ôçò ÄÅÇ ãéá ôçí ïëïêëÞñùóç ôùí Ýñãùí õðïäïìÞò óôéò íÝåò èÝóåéò ôùí ïéêéóìþí Êëåßôïõ êáé ÊïìÜíïõ. 8. ×ñçìáôïäüôçóç ôçò áíáãêáóôé-

êÞò áðáëëïôñßùóçò ôçò ÁêñéíÞò êáé ôùí Áã.Áíáñãýñùí áðü ðüñïõò ìüíï ôçò ÄÅÇ Á.Å. êáé ôïõ Åëëçíéêïý Äçìïóßïõ, ìå ðñïôåñáéüôçôá óôïõò ðüñïõò ôçò ÄÅÇ Á.Å. ìå âÜóç ôçí áñ÷Þ «ï ñõðáßíùí ðëçñþíåé». 9. Õëïðïßçóç ôùí ÌïíÜäùí ÐôïëåìáÀäá 5 êáé Ìåëßôç 2. 10. Êáìßá áíáóöÜëéóôç åñãáóßá áðü ôïõò åñãïëÜâïõò ôçò ÄÅÇ Á.Å. 11. ÕðïóôÞñéîç õëïðïßçóçò ôïõ ó÷åäéáóèÝíôïò ÏëïêëçñùìÝíïõ ÊÝíôñïõ Ìç÷áíïêßíçôïõ Áèëçôéóìïý êáé åíáëëáêôéêþí ìïñöþí áíÜðôõîçò óôçí åõñýôåñç ðåñéï÷Þ ôùí ïñõ÷åßùí ôçò ÄÅÇ Á.Å. 12. Ðáñá÷þñçóç áðïêáôåóôçìÝíùí åäáöþí óå íÝïõò áãñüôåò. 13. Áîéïðïßçóç éðôÜìåíçò ôÝöñáò. 14. Åíßó÷õóç ôçò êáëëéÝñãåéáò åíåñãåéáêþí öõôþí, ãéá óýãêáõóç ìå ôï ëéãíßôç, óå óõíÝ÷åéá êáé ôçò ðåôõ÷çìÝíçò ðéëïôéêÞò åöáñìïãÞò ôïõ ðñïãñÜììáôïò êáëëéÝñãåéáò êáé êáýóçò óôïí ÁÇÓ ÊáñäéÜò ôçò áãñéáãêéíÜñáò (êÜñíôï), óå ìßãìá 8-10%. 15. Ðáñï÷Þ èåñìéêÞò åíÝñãåéáò áðü ôéò ôçëåèåñìÜíóåéò ðüëåùí ãéá èåñìïêçðéáêÜ ðÜñêá Þ ìåìïíùìÝíåò ðáñáãùãéêÝò åðåíäýóåéò, äçë. ÷ñÞóç ôçò ôçëåèÝñìáíóçò êáé ãéá åîùáóôéêÝò äñáóôçñéüôçôåò. 16. Ïé ÌåëÝôåò Ðåñéâáëëïíôéêþí Åðéðôþóåùí (ÌÐÅ) íá áðïôåëïýí åñãáëåßá ðñïóôáóßáò êáé áíÜðôõîçò êáé ü÷é áðëþò ìßá õðï÷ñÝùóç ðïõ èá ðñÝðåé íá áíôéìåôùðßóåé ç ÄÅÇ Á.Å. 17. ÅðÝêôáóç åöáñìïãÞò ôçò ïëïêëçñùìÝíçò äéá÷åßñéóçò ëõìÜôùí óå üëåò ôéò ÐåñéöåñåéáêÝò Åíüôçôåò ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò. 18. ×ñçìáôïäüôçóç, ìÝóù ôïõ Ôáìåßïõ Óõíï÷Þò, ôçò áðïêáôÜóôáóçò ôïõ óõíüëïõ ôùí ñõðáóìÝíùí êôéñéáêþí åãêáôáóôÜóåùí ôùí ðñþçí Ìåôáëëåßùí ÁìéÜíôïõ Âïñåßïõ ÅëëÜäïò Á.Å. (ÌÁÂÅ). 19. ÕðïóôÞñéîç ôùí ðñïóðáèåéþí ìáò ãéá óýóôáóç ôçò Åôáéñåßáò Åíåñãåéáêþí Õðçñåóéþí (Å.Å.Õ.) ÅÃÍÁÔÉÁ Å.Å.Õ. ðïõ âñßóêåôáé óå åîÝëéîç, ãéá åöáñìïãÞ ôïõ èåóìïý ×ñçìáôïäüôçóçò Áðü Ôñßôïõò (×ÁÔ). 20. Åíßó÷õóç ôùí ðñïóðáèåéþí ìáò ãéá áíÜäåéîç ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ùò ôçí «åíåñãåéáêÞ êáñäéÜ ôçò ÷þñáò», ìå ìåãÜëåò åðåíäýóåéò, ãíþóç, ðñÜóéíç åðé÷åéñçìáôéêüôçôá, êáéíïôïìßá êáé åñåõíçôéêÝò õðïäïìÝò. 21. ÕðïóôÞñéîç áíÜäåéîçò ðåñéï÷þí ð.÷. ÐåñéöåñåéáêÞ Åíüôçôá (Ð.Å.) Ãñåâåíþí óå ðñüôõðï ìïíôÝëï ðñÜóéíçò áíÜðôõîçò. 22. ÕðïóôÞñéîç ôùí ðñïóðáèåéþí ìáò ãéá áîéïðïßçóç ôùí ðñïóôáôåõüìåíùí ðåñéï÷þí, ôçò áñ÷éôåêôïíéêÞò êëçñïíïìéÜò, ôùí ëéìíþí (ãéá ôéò ëßìíåò ÊáóôïñéÜò, ×åéìáäßôéäáò êáé ÆÜæáñçò Ý÷ïõí ïëïêëçñùèåß ôá Åðé÷åéñçóéáêÜ Ó÷Ýäéá ðñïóôáóßáò, åîõãßáíóçò êáé áíáâÜèìéóçò), ôùí ðåñéï÷þí öõóéêïý êÜëëïõò êáé ôçò ôïðéêÞò ðáñáãùãÞò ãéá ôçí áíÜäåéîç ôçò ÐåñéöÝñåéÜò ìáò óå ÷þñï âéþóéìçò áíÜðôõîçò. 23. ÕðïóôÞñéîç åðßëõóçò ôçò åìðëïêÞò ðïõ õðÜñ÷åé óôá åãêåêñéìÝíá Ýñãá ôçëåèÝñìáíóçò ðüëåùí áðü ôï Ôáìåßï Óõíï÷Þò, ó÷åôéêÜ ìå ôï ðïóü óõììåôï÷Þò ôçò Äçìüóéáò ÄáðÜíçò (Ä.Ä.). 24. Óõìðüñåõóç üëùí óôï õðü óýíôáîç Åðé÷åéñçóéáêü Ó÷Ýäéï ÁíÜðôõîçò ãéá ôç ìåôáëéãíéôéêÞ ðåñßïäï ðïõ îåêßíçóå ìå ðñùôïâïõëßá ôùí ðñþçí Íïìáñ÷éáêþí ÁõôïäéïéêÞóåùí (Í.Á.) ÊïæÜíçò êáé Öëþñéíáò.

Ðïñåßåò êáé äéáäçëþóåéò, ìáô, áêüìá êáé äáêñõãüíá, Þñèáí íá äéáôáñÜîïõí ôçí Þñåìç æùÞ ôçò åðáñ÷éáêÞò ìáò ðüëçò. Ï ðñùèõðïõñãüò áöß÷èç ãéá íá áíáêïéíþóåé ôçí ìåëëïíôéêÞ äçìéïõñãßá ôïõ ìåãáëýôåñïõ öùôïâïëôáúêïý ðÜñêïõ óôïí êüóìï ðïõ «èá ãßíå黅 ëÝíå, óôï íïìü ìáò. Ç áßèïõóá Ýìïéáæå áðïóôåéñùìÝíç. ÕøçëÜ ìÝôñá áóöáëåßáò, ðñÜóéíç áíÜðôõîç, åîÝëéîç, áëëáãÝò, áíáðôõîéáêÞ ðïëéôéêÞ, êáé êáëïãõáëéóìÝíåò õðïó÷Ýóåéò. Åîáããåëßåò ãéá Ýíá áýñéï áëëéþôéêï –õðïó÷Ýóåéò ãéá Ýíá áýñéï áëëéþôéêï Üêïõãå ðÜíôá ç ÅëëÜäá, êáé ôüôå ðïõ åêåßíï ôï ‘áýñéï’ èá ãéíüôáí êÜðïôå áõôü åäþ ôï ‘óÞìåñá’. ¸îù üìùò Þôáí Ýíáò ‘Üëëïò’ êüóìïò. ¸îù ï ôüðïò Ýâñáæå êé Ýêáéãå, üðùò Ýêáéãå ôüóá ÷ñüíéá êáé ôï êÜñâïõíï óôá ÷Ýñéá ôùí ëéãíéôùñý÷ùí ôçò ÄÅÇ. Ëßãá ìÝôñá ðéï ðÝñá áð’ ôïí ðñïóôáôåõìÝíï êüóìï ôçò ïíåéñåìÝíçò áíÜðôõîçò, ðïõ üëï ôçí áíáæçôïýí êé üëï äåí Ýñ÷åôáé ðïôÝ, ç ðñáãìáôéêüôçôá ôùí áíèñþðùí, ðïõ äåí ìðïñïýí íá ðéóôÝøïõí óå ôßðïôá ðéá. Ìéá êïéíùíßá ‘Üäåéᒠðïõ ðïíïýóå êáé Þèåëå áðáíôÞóåéò. ÖïéôçôÝò, åñãáæüìåíïé ôçò ÄÅÇ, éäéïêôÞôåò êáöÝ, êÜôïéêïé ôçò ÁêñéíÞò êáé ôïõ Âåëâåíôïý åß÷áí âãåé óôïõò äñüìïõò, êáèÝíáò ìå ôï üðïéï äßêéï ôïõ. Ïé öïéôçôÝò äéåêäéêþíôáò ôç ìç óõã÷þíåõóç ÔÅÉ êáé Ðáíåðéóôçìßïõ, ôçí áíáãíþñéóç ôùí ðôõ÷ßùí ôïõò êáé ôçí ìç äéÜëõóç ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò, ïé åñãáæüìåíïé æçôþíôáò, ìåôáîý Üëëùí, íá ìçí ðùëçèïýí ôá ëéãíéôùñõ÷åßá óå éäéþôåò, ïé éäéïêôÞôåò êáöÝ öùíÜæïíôáò åíÜíôéá óôïí áíôéêáðíéóôéêü íüìï ðïõ ôïõò êáôáóôñÝöåé, ïé êÜôïéêïé ôïõ Âåëâåíôïý äéåêäéêþíôáò íá ãßíïõí îáíÜ äÞìïò êé ïé êÜôïéêïé ôçò ÁêñéíÞò áðáéôþíôáò ôç ìåôåãêáôÜóôáóÞ ôïõò. Ðïéïò èá ìðïñïýóå áëÞèåéá óÞìåñá íá áìöéóâçôÞóåé ôï èõìü êáé ôçí áãáíÜêôçóç áõôïý ôïõ êüóìïõ ôùí êïéíùíéêþí áíôéöÜóåùí; ÌÝóá óôçí áßèïõóá ôÝ÷íçò áêïýóôçêáí, êáèþò Ýâãáéíå ï ðñùèõðïõñãüò, äýï ôñåéò öùíÝò áðü ôï ðëÞèïò: «Ôï Âåëâåíôü åßíáé åäþ. Ìç ìáò îå÷Üóåéò», «Êé ç ÁêñéíÞ åßíáé åäþ! Ìç ìáò îå÷íÜò…» Ïé ðñþôïé, æþíôáò óå Ýíá ðåñéâáëëïíôïëïãéêü ðáñÜäåéóï æçôïýóáí ìéá ñýèìéóç èåóìéêÞ, êé ïé äåýôåñïé, æþíôáò óå ìéá êüëáóç Ýøá÷íáí ãéá ôïí ðáñÜäåéóü ôïõò... Ìéá áóõíáßóèçôç èëßøç ðñïêáëïýóáí ïé åêêëÞóåéò ãéá ‘Ýëåïò’ óôïí áñ÷çãü ôïõ êñÜôïõò, óáí ôï «ìç ìå ëçóìüíåé» ôïõ åãêáôáëåëåéììÝíïõ óôï Èåü… Ðüóï ðéï áäýíáìïò, ðüóï ðéï áðåëðéóìÝíïò ìðïñåß Üñáãå íá íéþóåé êáíåßò; Ðüóï áíÞìðïñïò åßíáé ôåëéêÜ ï ðïëßôçò íá ïñßóåé ôç æùÞ êáé ôç ìïßñá ôïõ; Êé üëïé áõôïß ïé áãþíåò êé ïé äéáìáñôõñßåò, èá âãÜëïõí Üñáãå êÜðïõ; Óêßñôçóå Üñáãå ðïôÝ ðñáãìáôéêÜ êáìéÜ ðïëéôéêÞ êáñäéÜ ãéá üëá áõôÜ; Áò åßíáé. ÊáíÝíáò áãþíáò äå ÷Üíåôáé ðïôÝ êáé ãéá êáíÝíáí. Ïé áãþíåò ðÜíôá Ý÷ïõí íá ðïýíå êÜôé óå üëïõò. Êé ïé ÷áìÝíïé êé ïé êåñäéóìÝíïé áãþíåò åßíáé ìéá íßêç ãéá êåßíïõò ðïõ ðáëåýïõí, êáé ìéá ìíÞìç ãéá êåßíïõò ðïõ –áí êáé ôï îÝ÷áóáí- ïöåßëïõí üìùò… ‘êÜôé’ áðÝíáíôé óôïõò Üëëïõò êáé óôïí ‘åõóõíåßäçôï’ ÷áìÝíï åáõôü ôïõò. Ä.Ê.

Áîéüôéìå ê. ÐñùèõðïõñãÝ, Ç ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò, Ý÷åé áíáäåßîåé Ýãêáéñá ôï æÞôçìá ôçò ðåñéâáëëïíôéêÞò äéÜóôáóçò ôçò áíÜðôõîçò. Óôï åñþôçìá «ðñïóôáóßá ôïõ ðåñéâÜëëïíôïò Þ áíÜðôõîç;» ç áðÜíôçóç äåí ìðïñåß íá åßíáé áðëÞ êáé ìïíïóÞìáíôç. Ðéóôåýïõìå åîßóïõ êáé óôá äýï êáé áãùíéæüìáóôå ãéá ôçí áñìïíéêÞ ôïõò óõíýðáñîç. Ç ÷ñÞóç ôçò íÝáò ôå÷íïëïãßáò, óôçí ïðïßá åðåíäýïõìå, äßíåé ôçí áðÜíôçóç üðùò óå ðïëëÜ ìÝñç ôïõ êüóìïõ êáé åíéó÷ýåé ôçí ðñïóðÜèåéÜ ìáò ãéá áíèñùðïêåíôñéêÞ áíÜðôõîç. Ç õëïðïßçóç Ýñãùí ãéá ôçí ðñïóôáóßá ôïõ ðåñéâÜëëïíôïò áíôéìåôùðßæåôáé áðü ôçí ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ùò «ìáêñïðñüèåóìç ðáñáãùãéêÞ åðÝíäõóç» êáé ùò ç ìüíç åðéëïãÞ ãéá «âéþóéìç áíÜðôõîç».

ÉùÜííçò Çë. ÔóéáìðáñëÞò ×åéñïõñãüò Ïäïíôßáôñïò Ìåôåêðáéäåõèåßò óôçí ÐñïóèåôéêÞ êáé óôçí ÁéóèçôéêÞ ÏäïíôéáôñéêÞ óôï ÐáíåðéóôÞìéï ôçò ÍÝáò Õüñêçò (N.Y.U)

É. ÔñÜíôá 10, ÊïæÜíç Ôçë. 24610 40565, Fax 24610 27788 ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ 9-2ðì êáé 5-9ìì


ÈÁÑÑÏÓ

"

ÓÜââáôï 22 Éáíïõáñßïõ 2011

ÊÏÆÁÍÇ

ÐñïôÜóåéò ôïõ ÅÂÅ ãéá ôç óôÞñéîç ôçò Åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò óôï Í. ÊïæÜíçò Ï Ðñüåäñïò ôïõ Åìðïñéêïý êáé Âéïìç÷áíéêïý Åðéìåëçôçñßïõ Í. ÊïæÜíçò (ÅÂÅ), ê. ×ñÞóôïò ÓÜââáò, åðÝäùóå óôïí Õðïõñãü ÐåñéöåñåéáêÞò ÁíÜðôõîçò êáé Áíôáãùíéóôéêüôçôáò ê. Ìé÷Üëç ×ñõóï÷ïßäç, óôç óõíÜíôçóç ðïõ åß÷å ìå ôïõò åêðñïóþðïõò ôùí ðáñáãùãéêþí ÔÜîåùí êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò ðñüóöáôçò åðßóêåøÞò ôïõ óôçí ÊïæÜíç, õðüìíçìá ðñïôÜóåùí ìå ôéò èÝóåéò ôïõ ÅÂÅ ãéá ôç óôÞñéîç ôçò åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò óôï Í. ÊïæÜíçò. Ìå ôçí ðåðïßèçóç üôé ïé ðñïôÜóåéò ðïõ ôÝèçêáí õðüøç ôïõ Õðïõñãïý èá ëåéôïõñãÞóïõí èåôéêÜ, ôüóï õðÝñ ôçò áíáðôõîéáêÞò äéáäéêáóßáò ôçò åðé÷åéñçìáôéêÞò êïéíüôçôáò ôïõ ôüðïõ, üóï êáé ãéá ôçí ïõóéáóôéêÞ äéáìüñöùóç ôùí óõíèçêþí êáé ôïõ êáôÜëëçëïõ åðé÷åéñçìáôéêïý ðåñéâÜëëïíôïò ðïõ åßíáé áðáñáßôçôåò ðñïûðïèÝóåéò ãéá ôçí åðáíåêêßíçóç åðåíäýóåùí êáé ôç äçìéïõñãßá êëßìáôïò áéóéïäïîßáò ãéá áíÜêáìøç áðü ôçí êñßóç, ï ê. ÓÜââáò æÞôçóå áðü ôïí Õðïõñãü ôçí Üìåóç õëïðïßçóÞ ôïõò. ÓõãêåêñéìÝíá óôï åí ëüãù õðüìíçìá áíáöÝñïíôáé ôá ðáñáêÜôù: Ïé ðñïôÜóåéò ôïõ ÅÂÅ ãéá ôïí Áíáðôõîéáêü íüìï 1. Ðáñï÷Þ äõíáôüôçôáò óôéò ÐåñéöÝñåéåò óå óõíåñãáóßá ìå ôï Õðïõñãåßï ÐåñéöåñåéáêÞò ÁíÜðôõîçò íá êáèïñßæïõí ôïõò êëÜäïõò êáé ôïõò ôïìåßò ðñïôåñáéüôçôáò ìå âÜóç ôï áíáðôõîéáêü êáé åðåíäõôéêü ðñïößë ôïõò. 2. Íá éó÷ýóåé ôï áíþôáôï, âÜóåé êñáôéêþí åíéó÷ýóåùí, ðïóïóôü åðé÷ïñÞãçóçò óôï óýíïëï ôçò åðéêñÜôåéáò ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ãéá ôéò åðåíäýóåéò ðïõ åíôÜóóïíôáé óôïí Áíáðôõîéáêü Íüìï, Þôïé: 30% ãéá ôéò ìåãÜëåò åðé÷åéñÞóåéò, 40% ãéá ôéò ìåóáßåò åðé÷åéñÞóåéò êáé 50% ãéá ôéò ìéêñÝò êáé ðïëý ìéêñÝò åðé÷åéñÞóåéò. 3.ÁíáöïñéêÜ ìå ôïí åôÞóéï ðñïãñáììáôéóìü ôïõ ýøïõò ôùí åíéó÷ýóåùí ðñïôåßíåôáé ç êáôáíïìÞ ôùí äéáôéèÝìåíùí ðïóþí íá «êëåéäþíåé» åîáñ÷Þò áíÜ ÐåñéöÝñåéá êáé íá ðáñáìÝíïõí äéáèÝóéìá ó’ áõôÝò ìÝ÷ñé åîáíôëÞóåùò ôïõò. 4.Ãéá ôçí ðåñßïäï ðïõ äåí Þôáí óå éó÷ý ï áíáðôõîéáêüò íüìïò (2010), ïé ðñáãìáôïðïéçèåßóåò êáôÜ ôï äéÜóôçìá áõôü åðåíäýóåéò íá åíéó÷õèïýí ìå ôá êßíçôñá ôùí öïñïëïãéêþí áðáëëáãþí. 5. ÐñïôÜóåéò ãéá Üñóç åìðïäßùí êáé ìÝôñá õðïóôÞñéîçò ôçò åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò 1.ÐÜñá ôéò åîáããåëßåò ç ãñáöåéïêñáôßá êáé ïé äéáäéêáóßåò áäåéïäüôçóçò óõíå÷ßæïõí íá åßíáé ÷ñïíïâüñåò êáé êïóôïâüñåò.

2.Ôá åãêåêñéìÝíá åðåíäõôéêÜ ðñïãñÜììáôá ôïõ ÅÓÐÁ Ý÷ïõí âáëôþóåé ëüãù ôçò áðñïèõìßáò ôùí ôñáðåæþí íá ðñï÷ùñÞóïõí åßôå óôç äáíåéïäüôçóç ôùí åðé÷åéñÞóåùí åßôå óôçí áðüëõôç Üñíçóç ôïõò íá ðáñá÷ùñÞóïõí åããõçôéêÝò åðéóôïëÝò ãéá íá ãßíåé ÷ñÞóç ôçò ðñïêáôáâïëÞò áðü ôéò åðé÷åéñÞóåéò. 3.Ôï ÔÅÌÐÌÅ áðÝôõ÷å óôï ñüëï ôïõ. Ôï ÍÝï ôáìåßï ðñÝðåé íá ëåéôïõñãÞóåé ôï óõíôïìüôåñï äõíáôü êáé áíåîÜñôçôá áðü ôéò äéáèÝóåéò ôùí ôñáðåæþí åÜí èÝëåé íá Ý÷åé åðéôõ÷ßá. Ôá ðñïãñÜììáôá ôïõ ÅÔÅÁÍ ðñÝðåé íá ùöåëÞóïõí ôç äéáðñáãìáôåõôéêÞ éêáíüôçôá ìéêñþí åðé÷åéñÞóåùí, ðïõ Ý÷ïõí ðåñéïñéóìÝíç ðñüóâáóç óôï ôñáðåæéêü óýóôçìá êáé íá ìçí ëåéôïõñãÞóïõí ùò ðåñáéôÝñù äéáóöÜëéóç ôùí ôñáðåæþí ãéá ôç ÷ñçìáôïäüôçóç Þäç áóöáëþí ðåëáôþí ôïõò. 4.¢ìåóç ðáñï÷Þ ñåõóôüôçôáò óôéò åðé÷åéñÞóåéò ìå óôï÷åõìÝíåò ðáñåìâÜóåéò óôïí ôñáðåæéêü êëÜäï êáé áîéïðïßçóç äéáèåóßìùí áðü ôçí åõñùðáúêÞ ôñÜðåæá åðåíäýóåùí. 5.Ñýèìéóç ôùí ïöåéëþí (ëçîéðñüèåóìùí êáé ìç) ôùí äáíåßùí ôçò Á êáé  äüóçò ôïõ ÔÅÌÐÌÅ ëüãù áäõíáìßáò ôùí åðé÷åéñÞóåùí íá áíôáðïêñéèïýí. 6.Ôï ðïóïóôü öïñïëüãçóçò ôùí åðé÷åéñÞóåùí ðïõ öôÜíåé ôï 40% äåí áðïôåëåß êßíçôñï ãéá åðåíäýóåéò ïýôå ãéá ôéò õöéóôÜìåíåò åðé÷åéñÞóåéò ïýôå ãéá ôçí ðñïóÝëêõóç íÝùí ðïëý ðåñéóóüôåñï ðïõ óôéò äéðëáíÝò üìïñåò ÷þñåò (Óêüðéá, Âïõëãáñßá) ïé óõíôåëåóôÝò öïñïëïãßáò áíÝñ÷ïíôáé óôï äÝêá (10%) êáé áðïôåëïýí éó÷õñü ðüëï Ýëîçò ðïëëþí åðé÷åéñÞóåùí áðü ôç âüñåéá ÅëëÜäá. Ç èÝóç üôé ìïíï ôá äéáíåìüìåíá öïñïëïãïýíôáé ìå 40% äåí éó÷ýåé äéüôé ç êÜëõøç ôçò ßäéáò óõììåôï÷Þò üôáí ãßíåôáé ìå áýîçóç êåöá-

ëáßïõ( üðùò ðñïâëÝðåôáé áðü üëïõò ôïõò áíáðôõîéáêïý íüìïõò) ç ïðïßá ðñïÝñ÷åôáé áðü êÝñäç ôçò åôáéñåßáò, ï íüìïò ôá èåùñåß äéáíåìüìåíá êáé ôá öïñïëïãåß ìå 40% ðáñüëï ðïõ åðáíåðåíäýïíôáé óôç åðé÷åßñçóç. 7.¢ìåóç åöáñìïãÞ ôçò äõíáôüôçôáò óõìøçöéóìïý ôùí áðáéôÞóåùí ôùí åðé÷åéñÞóåùí áðü ôï Äçìüóéï, ôïõò ÄÞìïõò êáé Üëëïõò öïñåßò ôïõ Äçìïóßïõ ìå áíôßóôïé÷åò ïöåéëÝò ðñïò ôï äçìüóéï. 8.¢ìåóç åöáñìïãÞ ðñïãñÜììáôïò Äçìïóßùí åðåíäýóåùí ãéá ôüíùóç ôïõ êáôáóêåõáóôéêïý ôïìÝá ðïõ âñßóêåôáé óå ðïëý âáèåéÜ êñßóç. 9.Íá ðñï÷ùñÞóïõí ðéï ãñÞãïñá ïé áðáñáßôçôåò äéáèñùôéêÝò áëëáãÝò ÷ùñßò ðáñåêêëßóåéò êáé ðéóùãõñßóìáôá ãéá ôçí Üñóç üëùí ôùí åìðïäßùí óôçí åðé÷åéñçìáôéêÞ äñáóôçñéüôçôá. ÐÑÏÔÁÓÅÉÓ ÃÉÁ ÌÅÔÑÁ ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ ÐÏÕ ÁÖÏÑÏÕÍ ÔÇÍ ÐÅÑÉÏ×Ç 1.¢ìåóç êáé ìå ôçí ðáñÝìâáóç ôïõ Õðïõñãåßïõ ÁíÜðôõîçò ãéá áðåìðëïêÞ ôïõ ðñïâëÞìáôïò ìå ôçí ôñÜðåæá Ðåéñáéþò ãéá ôç Äçìéïõñãßá êáé Ëåéôïõñãßá ôçò ÂÉÐÅ ÊïæÜíçò, áðáñáßôçôç õðïäïìÞ ãéá ôçí áíÜðôõîç ôçò åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò. 2.Ç Ðáñïõóßá ôçò ÄÅÇ ìðïñåß íá áðïôåëÝóåé óçìáíôéêü áíÜ÷ùìá óôçí ðåñáéôÝñù åðéäåßíùóç ôùí ðáñáãùãéêþí êáé åìðïñéêþí åðé÷åéñÞóåùí ôçò ðåñéï÷Þò ìå ôçí äõíáôüôçôá ðñüóâáóçò óôéò ðñïìÞèåéåò ðïõ öôÜíïõí ôá 100 åêáôïììýñéá ðåñßðïõ ôï ÷ñüíï. Ç ìåãáëýôåñç óõììåôï÷Þ ôùí åðé÷åéñÞóåùí ôçò ðåñéï÷Þò ìáò óôéò ðñïìÞèåéåò ôçò ÄÅÇ óôéò óçìåñéíÝò óõíèÞêåò ôçò ïéêïíïìéêÞò ýöåóçò ðñÝðåé íá áðïôåëÝóåé óôñáôçãéêÞ åðéëïãÞ ôïõ Õðïõñãåßïõ . 3.ÁíáâÜèìéóç ôïõ Åêèåóéáêïý óå Ðåñéöåñåéáêü Åêèåóéáêü êÝíôñï ôçò Äõô Ìáêåäïíßáò ìå ôç äçìéïõñãßá åíüò áêüìá ÷þñïõ 3000 ô.ì. êáé óôÞñéîç åíüò ïëïêëçñùìÝíïõ ðñïãñÜììáôïò ìÝóá áðü áõôü åêèÝóåùí ôüóï óôï Åêèåóéáêü êÝíôñï üóï êáé óå Üëëåò ðüëåéò ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò 4.Ðñïþèçóç ôçò åîùóôñÝöåéáò ôùí åðé÷åéñÞóåùí ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ìÝóá áðü ÷ñçìáôïäüôçóç åíüò ïëïêëçñùìÝíïõ êáé óôï÷åõìÝíïõ ðñïãñÜììáôïò ðñïâïëÞò êáé ðñïþèçóçò ôùí ðñïúüíôùí ôçò Äõô Ìáêåäïíßáò ôï ïðïßï ðñÝðåé íá êáôáñôéóôåß êáé íá õëïðïéçèåß ìå ôç óõíåñãáóßá êáé ôçí åíåñãü óõììåôï÷Þ ôùí 4 åðéìåëçôçñßùí ôçò Äõô Ìáêåäïíßáò. 5.Ï Íïìüò ÊïæÜíçò ãéá ÷ñüíéá áðïôåëåß ôï åíåñãåéáêü êÝíôñï ôçò ÷þñáò ìå óçìáíôéêÞ åðéâÜñõíóç ôïõ ðåñéâÜëëïíôïò êáé ôçò ðïéüôçôáò æùÞò. Ï Íïìüò ÊïæÜíçò óôéò íÝåò óõíèÞêåò åðéâÜëëåôáé íá ãßíåé ôï ìåãáëýôåñï êÝíôñï áíáíåþóéìùí ðçãþí åíÝñãåéáò ìå óôü÷ï ü÷é ìüíï ôçí õðïäï÷Þ åðåíäýóåùí áëëÜ ìÝóá áðü ìéá óõíôïíéóìÝíç åèíéêÞ ðñïóðÜèåéá íá åíóùìáôùèïýí ôå÷íïëïãßåò áé÷ìÞò ìå óêïðü ôçí äçìéïõñãßá åðåíäýóåùí óôçí êáôáóêåõÞ óõóôçìÜôùí Á.Ð.Å .

ÔïðïèÝôçóç ôçò ÄçìÜñ÷ïõ Åïñäáßáò óôç óýóêåøç óôç ÌáõñïðçãÞ ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÅÇ ÁÑÈÏÕÑÏÕ ÆÅÑÂÏÕ

É

äéáßôåñçò óçìáóßáò ÷áñáêôÞñéóå ôç óýóêåøç óôç ÌáõñïðçãÞ, ðáñïõóßá ôïõ ðñïÝäñïõ êáé äéåõèýíïíôá óõìâïýëïõ ôçò ÄÅÇ Á.Å. Áñèïýñïõ Æåñâïý, ç äÞìáñ÷ïò Åïñäáßáò ÐáñáóêåõÞ Âñõæßäïõ, äéåõêñéíßæïíôáò üôé ãéá ôçí ðñïþèçóç êáé åðßëõóç ôùí æùôéêÞò óçìáóßáò æçôçìÜôùí ðïõ áðáó÷ïëïýí ôçí ôïðéêÞ êïéíùíßá áðáéôåßôáé äéáñêÞò äéÜëïãïò êáé óõíå÷Þò åðéêïéíùíßá. Ç ê. Âñõæßäïõ óôÜèçêå éäéáßôåñá óôï ñüëï ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ðïõ êáëýðôåé ï äÞìïò Åïñäáßáò, åðéóçìáßíïíôáò üôé ìüíï ìå ôç óõíåñãáóßá üëùí ôùí äõíÜìåùí èá ðñï÷ùñÞóïõí ÷ùñßò êáèõóôåñÞóåéò ïé äéáäéêáóßåò ãéá üëá ôá èÝìáôá ðïõ âñßóêïíôáé óå åêêñåìüôçôá, üðùò ç ìåôåãêáôÜóôáóç ôïõ ïéêéóìïý êáé ç Üìåóç äéåõèÝôçóç ôùí ðñïâëçìÜôùí ðïõ äçìéïýñãçóå ôï ñÞãìá, þóôå íá áñèåß ç áíáóöÜëåéá ôùí êáôïßêùí. Ç äÞìáñ÷ïò Åïñäáßáò áíáöåñüìåíç óôï öùôïâïëôáúêü ðÜñêï, ôïõ ïðïßïõ ôï ìåãáëýôåñï ìÝñïò ÷ùñïèåôåßôáé óôçí Åïñäáßá, ðáñáôÞñçóå üôé èá ìðïñïýóå íá áíáêïéíùèåß óôçí Ðôïëåìáúäá, åíþ Ýêáíå ëüãï êáé ãéá Üëëá èÝìáôá ðïõ áöïñïýí óôç ó÷Ýóç ÄÅÇ êáé ôïðéêÞò êïéíùíßáò, õðïãñáììß-

æïíôáò üôé èá ðñÝðåé íá åßíáé áìößäñïìç ìå êïéíïýò Üîïíåò óôü÷åõóçò ðñïò üöåëïò ôïõ ôüðïõ êáé ôùí ðïëéôþí. Ç ôïðïèÝôçóç ôçò ê. Âñõæßäïõ Ý÷åé ùò åîÞò: ÃÉÁ ÔÇ ÌÅÔÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ÔÇÓ ÌÁÕÑÏÐÇÃÇÓ «Åêåßíï ðïõ èÝëù ðñùôßóôùò íá ìåôáöÝñù óôç äéïßêçóç ôçò ÄÅÇ åßíáé ç óçìáóßá êáé ï ñüëïò ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ôçò Åïñäáßáò, ç óõììåôï÷Þ, ç ðñïóöïñÜ êáé ç õðïìïíÞ ðïõ Ýäåéîáí ïé êÜôïéêïé üëá áõôÜ ôá ÷ñüíéá óå üóá Ýãéíáí. Ôï äçìïôéêü äéáìÝñéóìá ÌáõñïðçãÞò ðñÝðåé Üìåóá íá ìåôåãêáôáóôáèåß êáé áõôÞ ç ìåôåãêáôÜóôáóç ðáñïõóéÜæåé éäéáéôåñüôçôåò ðïõ äåí óõíáíôÞóáìå ìÝ÷ñé ôþñá. Áðáéôåßôáé, ëïéðüí, ç êáëÞ óõíåñãáóßá ôïõ äÞìïõ Åïñäáßáò ìå ôçí ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò, ôç ÄÅÇ, ôçí êõâÝñíçóç êáé ôá õðïõñãåßá. Óå áõôÞ ôç óõíåñãáóßá ðïëëÝò öïñÝò èá ôåëåéþíåé ç äïõëåéÜ ôïõ åíüò ãéá íá îåêéíÞóåé ç äïõëåéÜ ôïõ Üëëïõ. Èá ðñÝðåé, ëïéðüí, íá äïýìå óõíïëéêÜ ôï ìåãÜëï áõôü Ýñãï êáé íá ðñï÷ùñÞóåé ï êáèÝíáò ôï êïììÜôé ðïõ ôïõ áíáëïãåß, ãéáôß äåí Ý÷ïõìå ðåñéèþñéá ãéá êáèõóôåñÞóåéò. Åäþ óôç ÌáõñïðçãÞ äåí äéêáéïëïãåßôáé êáìßá êáèõóôÝñçóç». ÃÉÁ ÔÏ ÑÇÃÌÁ

«ÕðÜñ÷åé ìåëÝôç óôá ÷Ýñéá ìáò, êáèþò Ý÷ïõìå êÜíåé êé åìåßò ôéò åíÝñãåéÝò ìáò. Êáôáëáâáßíåôå, üìùò, ðùò ðñÝðåé íá ëåéôïõñãÞóïõìå ìå âÜóç ôï äõóìåíÝóôåñï óåíÜñéï ðïõ äçìéïõñãåß áíáóöÜëåéá óôïõò êáôïßêïõò ôçò ðåñéï÷Þò. Ìå ôç óõíåñãáóßá ôçò ÄÅÇ, èá ðñÝðåé íá ãõñßóïõìå ôá óðßôéá, íá êÜíïõìå Ýíáí ðñþôï Ýëåã÷ï êáé íá ëÜâïõìå ôçí áðáñáßôçôç ìÝñéìíá, êáèþò ç äéáäéêáóßá ôçò ìåôåãêáôÜóôáóçò èá áñãÞóåé êáé üóï èá ðñï÷ùñÜåé ç åîïñõêôéêÞ äñáóôçñéüôçôá èá áíôéìåôùðß-

ÐÑÏÊÇÑÕÎÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÕÐÏÂÏËÇ ÁÉÔÇÓÅÙÍ ÅÍÉÓ×ÕÓÇÓ ÔÙÍ ÊÁÐÍÏÐÁÑÁÃÙÃÙÍ ÊÁÉ ÐËÇÑÙÌÇÓ Á? ÄÏÓÇÓ, ÔÏÕ ÌÅÔÑÏÕ 1.4.4 ÓÔÉÓ ÐÅÑÉÏ×ÅÓ ÊÁÐÍÏÐÁÑÁÃÙÃÇÓ Ôï Õðïõñãåßï ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò & Ôñïößìùí - Äéïéêçôéêüò ÔïìÝáò Êïéíïôéêþí Ðüñùí êáé Õðïäïìþí/ÅéäéêÞ Õðçñåóßá ÅöáñìïãÞò ÐÁÁ, áíáêïéíþíåé üôé äçìïóéåýôçêå ç ðñïêÞñõîç ãéá ôçí õðïâïëÞ áéôÞóåùí åíßó÷õóçò êáé ðëçñùìÞò A’ äüóçò ôùí äõíçôéêþí äéêáéïý÷ùí ôïõ ÌÝôñïõ 144 ôïõ ÐñïãñÜììáôïò ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò ôçò ÅëëÜäáò 2007-2013 (Ð.Á.Á.), ìå ðñïûðïëïãéóìü ðïõ áíÝñ÷åôáé óôá 220.000.000 åõñþ. Ôï ÌÝôñï 1.4.4 ìå ôßôëï «Åêìåôáëëåýóåéò õðü áíáäéÜñèñùóç ëüãù ìåôáññýèìéóçò ÊïéíÞò ÏñãÜíùóçò ÁãïñÜò (Ê.Ï.Á.)», õðÜãåôáé óôçí ïìÜäá ìÝôñùí ðïõ êáôåõèýíïíôáé ðñïò ôéò ðåñéï÷Ýò êáðíïðáñáãùãÞò. Óôü÷ïò ôïõ åßíáé ç ðñïóáñìïãÞ ôùí åêìåôáëëåýóåùí êáðíïý ðïõ ðëÞôôïíôáé áðü ôç ìåôáññýèìéóç ÊïéíÞò ÏñãÜíùóçò ÁãïñÜò êáé ç áíáäéÜñèñùóç ôùí ïéêïíïìéêþí ôïõò äñáóôçñéïôÞôùí åíôüò êáé åêôüò ãåùñãßáò, ìÝóù ìåôáâáôéêÞò óôÞñéîçò ãéá ôá Ýôç 2011, 2012, 2013. Äéêáéïý÷ïé ôïõ ìÝôñïõ åßíáé ãåùñãïß, öõóéêÜ Þ íïìéêÜ ðñüóùðá, ôùí ïðïßùí ç Ýäñá ôçò ãåùñãéêÞò ôïõò åêìåôÜëëåõóçò (üðùò ðñïóäéïñßæåôáé óôçí Åíéáßá ÄÞëùóç ÅêìåôÜëëåõóçò) âñßóêåôáé åíôüò êáðíïðáñáãùãéêÞò ðåñéï÷Þò êáé ïé ïðïßïé, êáôÜ ôçí çìåñïìçíßá õðïâïëÞò ôçò áßôçóçò åíßó÷õóçò êáé ðëçñùìÞò ᒠäüóçò, óõãêåíôñþíïõí áèñïéóôéêÜ ôéò ðáñáêÜôù ðñïûðïèÝóåéò: - Ïé Üìåóåò åíéó÷ýóåéò Ý÷ïõí ìåéùèåß áðü ôï 2010 óå ðïóïóôü ìåãáëýôåñï ôïõ 25% óå óýãêñéóç ìå ôï 2009 êáé ç ìåßùóç áõôÞ ïöåßëåôáé áðïêëåéóôéêÜ óôç ìåßùóç ôçò áîßáò ôùí äéêáéùìÜôùí ðïõ ðñïÝñ÷ïíôáé áðü ôïí êáðíü,

óïõìå ðéèáíüí êáé Üëëåò äõóÜñåóôåò êáôáóôÜóåéò». «Ï äÞìïò Åïñäáßáò Ý÷åé ðñïóöÝñåé ðÜñá ðïëëÜ êáé äåí õðÜñ÷åé ç áíÜëïãç áíáãíþñéóç, Ýóôù êáé óå êÜðïéåò ôõðéêÝò äéáäéêáóßåò, áëëÜ êáé ç åíçìÝñùóç ãéá ôçí áêñéâÞ èÝóç ôïõ öùôïâïëôáúêïý ðÜñêïõ, ïé èÝóåéò åñãáóßáò êáôÜ ôçí êáôáóêåõÞ êáé ôç ëåéôïõñãßá, ïé åðéðôþóåéò óôï ðåñéâÜëëïí, ï ñüëïò ôïõ ðÜñêïõ óôï ãåíéêüôåñï ó÷åäéáóìü ãéá ôéò áíáíåþóéìåò ðçãÝò åíÝñãåéáò, ôçí åíáñìüíéóç ìå ôéò åõñùðáúêÝò

ïäçãßåò ãéá ôï ðåñéâÜëëïí êáé ôç ìåôáëéãíéôéêÞ ðåñßïäï, êáèþò ìïíÜäåò èá ôåèïýí åêôüò ëåéôïõñãßáò êáé ðñÝðåé íá áíôéêáôáóôáèïýí. ÁëëÜ êáé óå ðïëëÜ Üëëá èÝìáôá ðïõ Ý÷ïõí Üìåóç ó÷Ýóç ìå ôï äÞìï, íïìßæù üôé èá ðñÝðåé íá áíáãíùñßæåôáé ç ðñïóöïñÜ ôïõ. Áò åíþóïõìå ôéò äõíÜìåéò ìáò êáé áò ðñïóðáèÞóïõìå üëïé ìáæß íá öÝñïõìå óå ðÝñáò áõôÞ ôç äéáäéêáóßá» êáôÝëçîå ç ê. Âñõæßäïõ.

- Åíåñãïðïßçóáí ôï 2009 åêôáôéêÜ äéêáéþìáôá ðñïåñ÷üìåíá áðü ôïí êáðíü óôéò ðåñéï÷Ýò êáðíïðáñáãùãÞò ôçò ÷þñáò êáé äå èá ôá ìåôáâÜëëïõí ïõóéáóôéêÜ êáôÜ ôçí ðåñßïäï 2010-2013, - ÊáôáèÝôïõí ôñéåôÝò Åðé÷åéñçìáôéêü Ó÷Ýäéï ãéá ôçí áíáäéÜñèñùóç ôùí äñáóôçñéïôÞôùí ôçò åêìåôÜëëåõóÞò ôïõò, ðåñéëáìâáíïìÝíçò êáé ôçò äéáöïñïðïßçóçò åêôüò ãåùñãßáò. Ç ïéêïíïìéêÞ óôÞñéîç ìÝóù ôïõ ìÝôñïõ 144 êáôáâÜëëåôáé ìå ôç ìïñöÞ öèßíïõóáò, êáô’ áðïêïðÞ åíßó÷õóçò, ùò áêïëïýèùò: - Ôï Ýôïò 2011 êáôáâÜëëåôáé ôï 25% ôçò óõíïëéêÞò áðþëåéáò ôùí åôþí 2010, 2011 êáé 2012 óå ó÷Ýóç ìå ôï 2009. Ôï ðïóüí áõôü äå ìðïñåß íá õðåñâåß ôá 4.500 €. - Ôï Ýôïò 2012 êáôáâÜëëåôáé ôï 17% ôçò óõíïëéêÞò áðþëåéáò ôùí åôþí 2010, 2011 êáé 2012 óå ó÷Ýóç ìå ôï 2009. Ôï ðïóüí áõôü äå ìðïñåß íá õðåñâåß ôá 3.000 €. - Ôï Ýôïò 2013 êáôáâÜëëåôáé ôï 8% ôçò óõíïëéêÞò áðþëåéáò ôùí åôþí 2010, 2011 êáé 2012 óå ó÷Ýóç ìå ôï 200. Ôï ðïóüí áõôü äå ìðïñåß íá õðåñâåß ôá 1.500 ÅÕÑÙ. Ç õðïâïëÞ ôùí áéôÞóåùí åßíáé áðëÞ êáé ãßíåôáé çëåêôñïíéêÜ áðü ïðïéïíäÞðïôå õðïëïãéóôÞ, óôéò äéåõèýíóåéò www.opekepe.gr («Óýóôçìá ÁíáäéÜñèñùóçò Êáðíïý») êáé www.agrotikianaptixi.gr. Ï äéïéêçôéêüò Ýëåã÷ïò ôïõ åðé÷åéñçìáôéêïý ó÷åäßïõ êáé ôïõ åí äõíÜìåé äéêáéïý÷ïõ, êáèþò êáé ïé äéáóôáõñùôéêïß Ýëåã÷ïé èá ðñáãìáôïðïéïýíôáé áõôüìáôá, ìÝóù ôïõ Ðëçñïöïñéáêïý ÓõóôÞìáôïò ôïõ ÏÐÅÊÅÐÅ. Óôï ôÝëïò ôçò õðïâïëÞò ôçò áßôçóçò êÜèå åíäéáöåñüìåíïò èá ãíùñßæåé áí ðëçñïß ôéò ðñïûðïèÝóåéò ãéá íá åßíáé äéêáéïý÷ïò ôïõ ìÝôñïõ. ÊáôáëçêôéêÞ çìåñïìçíßá ãéá ôçí õðïâïëÞ ôùí áéôÞóåùí åíßó÷õóçò ïñßæåôáé ç 7ç Ìáñôßïõ 2011. Ãéá ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò ó÷åôéêÜ ìå ôçí ðñïêÞñõîç ïé åíäéáöåñüìåíïé öïñåßò ìðïñïýí íá áíáôñÝîïõí óôçí éóôïóåëßäá www.agrotikianaptixi.gr êáé óôïí äéêôõáêü ôüðï ôçò Ä/íóçò Áãñïôéêþí ÕðïèÝóåùí ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ôçò ÁðïêåíôñùìÝíçò Äéïßêçóçò Çðåßñïõ – ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò www.apdhpeirou.gov.gr:

Ðñüåäñïò ôçò ÄÅÇ: ÐáñáìÝíåé ç äÝóìåõóç ôçò ÄÅÇ ãéá ôçí íÝá ìïíÜäá óôçí ÐôïëåìáÀäá!

Á

ðüëõôç ðñïôåñáéüôçôá êáé áíÜãêç ãéá ôçí Åðé÷åßñçóç áðïôåëåß ç êáôáóêåõÞ êáé ëåéôïõñãßá ôçò ÐôïëåìáÀäáò V, ôüíéóå, ìåôáîý Üëëùí ï Ðñüåäñïò ôçò ÄÅÇ Áñèïýñïò Æåñâüò, êáôÜ ôïí ÷áéñåôéóìü ôïõ óôçí ðñï÷èåóéíÞ åêäÞëùóç, ðáñïõóßá ôïõ Ðñùèõðïõñãïý, óôçí Áßèïõóá ÔÝ÷íçò ôïõ ÄÞìïõ. Ï Ðñüåäñïò ôçò ÄÅÇ ðñüóèåóå üôé ãéá ôçí ÐôïëåìáÀäá V, ïé ðñïóöïñÝò áíáìÝíïíôáé íá êáôáôåèïýí ôéò åðüìåíåò åâäïìÜäåò êáé åðáíÝëáâå ôç äÝóìåõóç ôçò Åðé÷åßñçóçò ãéá ôçí ôÞñçóç ôïõ áñ÷éêïý ÷ñïíïäéáãñÜììáôïò ðïõ ðñïâëÝðåé ôçí ïëïêëÞñùóç ôïõ Ýñãïõ óôéò áñ÷Ýò ôïõ 2017. Ç ôïðïèÝôçóç ôïõ ê. Æåñâïý ðáñïõóéÜæåé åíäéáöÝñïí: «Ìå éäéáßôåñç ÷áñÜ óáò êáëùóïñßæù êáé åãþ ìå ôç óåéñÜ ìïõ óôç óçìåñéíÞ ðïëý óçìáíôéêÞ åêäÞëùóç ðïõ áðïôåëåß Ýíá óðïõäáßï âÞìá ðñïò ôçí åêðëÞñùóç ìßáò âéþóéìçò åíåñãåéáêÞò ðïëéôéêÞò ãéá ôç ÷þñá áëëÜ êáé ìßá íÝá ðñïïðôéêÞ áíÜðôõîçò ãéá ôçí ôïðéêÞ êïéíùíßá. ¼ðùò ðïëý êáëÜ ãíùñßæåôáé ç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá åßíáé Üññçêôá óõíäåäåìÝíç ìå ôçí 60÷ñïíç ðïñåßá ôçò Äçìüóéáò Åðé÷åßñçóçò Çëåêôñéóìïý îåêéíþíôáò ìå ôçí åýñåóç êáé åêìåôÜëëåõóç ôùí ðñþôùí êïéôáóìÜôùí ëéãíßôç êáé ôç äçìéïõñãßá ôùí ðñþôùí åñãïóôáóßùí ðáñáãùãÞò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò. Èá Þèåëá ìå ôçí Üäåéá ôùí ôïðéêþí öïñÝùí íá ôïíßóù üôé ç ðåñéï÷Þ óáò áðïôåëåß ãéá üëïõò åìÜò ðïõ åñãáæüìáóôå óôç ÄÅÇ, ôï äåýôåñü ìáò óðßôé. ÁõôÞ ç ìáêñü÷ñïíç ó÷Ýóç ÷ùñßò íá åßíáé ðÜíôá ïìáëÞ, åßíáé óßãïõñá åðïéêïäïìçôéêÞ êáé ìáò Ý÷åé ùèÞóåé óôï íá ìïéñáæüìáóôå ðëÞñùò ôïõò ðñïâëçìáôéóìïýò, áíçóõ÷ßåò êáé ðñïóäïêßåò óáò ãéá ôï ðáñüí êáé ôï ìÝëëïí ôïõ ôüðïõ. Óå áõôÞ ôçí êñßóéìç ðåñßïäï, ç ÄÅÇ åßíáé ç ìüíç Åðé÷åßñçóç ðïõ äåí äéóôÜæåé íá åðåíäýóåé ôüóï óå ìåãÜëåò ðåñéï÷Ýò üðùò ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò üóï êáé óå ðåñéï÷Ýò ðïõ Üëëåò åôáéñßåò äåí èá ôïëìïýóáí, êáèáñÜ êáé ìüíï ãéá ïéêïíïìéêïýò ëüãïõò. ÐáñÜäåéãìá ç Ãáýäïò, óôçí ïðïßá õëïðïéïýíôáé öéëüäïîåò êáé ïõóéáóôéêÝò åðåíäýóåéò áðü ôç ÄÅÇ óôïí ôïìÝá ôùí Áíáíåþóéìùí Ðçãþí ÅíÝñãåéáò. Ñüëïò êáé õðï÷ñÝùóÞ ìáò óôçí êïéíùíßá åßíáé ç äçìéïõñãßá ìéáò íÝáò åíåñãåéáêÞò êïõëôïýñáò ìÝóù ôùí áíáãêáßùí ðñÜóéíùí åðåíäýóåùí ðïõ èá áðïäåßîïõí Ýìðñáêôá ôçí áíáãêáéüôçôÜ ôïõò. ¼ðùò áíáêïßíùóå íùñßôåñá ï Ðñùèõðïõñãüò êáé ç Õðïõñãüò ÐåñéâÜëëïíôïò ÅíÝñãåéáò êáé ÊëéìáôéêÞò ÁëëáãÞò, ç Äçìüóéá Åðé÷åßñçóç Çëåêôñéóìïý óôï áìÝóùò åðüìåíï äéÜóôçìá èá ðñïâåß óå Ðñüóêëçóç ÅêäÞëùóçò ÅíäéáöÝñïíôïò ãéá ôçí åîåýñåóç ìáêñï÷ñüíéïõ óôñáôçãéêïý åôáßñïõ óôï ðåäßï ôùí Áíáíåþóéìùí Ðçãþí ÅíÝñãåéáò. ÓõãêåêñéìÝíá, óôï÷åýïõìå óôçí êáôáóêåõÞ êáé ëåéôïõñãßá åíüò Öùôïâïëôáúêïý óôáèìïý ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò, éó÷ýïò ðåñßðïõ 200 MW óôçí åõñýôåñç ðåñéï÷Þ ôçò ÊïæÜíçò áëëÜ êáé óôçí ðáñÜëëçëç êáôáóêåõÞ êáé ëåéôïõñãßá åíüò åñãïóôáóßïõ ðáñáãùãÞò öùôïâïëôáúêþí óõóôçìÜôùí. Ôï óõãêåêñéìÝíï Ýñãï èá îåðåñÜóåé êáôÜ ðïëý ôï ìÝ÷ñé óÞìåñá ìåãáëýôåñï ðÜñêï ðïõ âñßóêåôáé óôïí ÊáíáäÜ êáé åßíáé 97 ÌW. Óå áõôü ôï óçìåßï, èá Þèåëá íá ôïíßóù ìéá Üëëç ðïëý óçìáíôéêÞ äéÜóôáóç ðïõ ó÷åôßæåôáé Üìåóá ìå ôïí åôáßñï ðïõ èá åðéëå÷èåß. Åßíáé áðüöáóÞ ìáò êáé üðùò ðñïêýðôåé áðü ôçí ðñïêÞñõîç ðïõ óýíôïìá èá äçìïóéåõôåß, åðéäéþêïõìå ìßá åõñýôåñçò öýóåùò óõíåñãáóßá ðïõ äåí èá ðåñéïñéóôåß ìüíï óôç äçìéïõñãßá ôïõ ìåãáëýôåñïõ öùôïâïëôáúêïý ðÜñêïõ óôïí êüóìï êáé åíüò åñãïóôáóßïõ ðáñáãùãÞò öùôïâïëôáúêþí óõóôçìÜôùí. Ìå ôïí åôáßñï èá óõíåñãáóôïýìå ìáêñïðñüèåóìá ó÷åäéÜæïíôáò êáé õëïðïéþíôáò áðü êïéíïý êáé Üëëá Ýñãá Áíáíåþóéìùí Ðçãþí ÅíÝñãåéáò ôüóï óôçí ÅëëÜäá üóï êáé óôï åîùôåñéêü. Ãéá åõíüçôïõò ïéêïíïìéêï – êïéíùíéêïýò ëüãïõò, áõôÞ ç åîùóôñåöÞò óôñáôçãéêÞ ìðïñåß íá Ý÷åé ìüíï èåôéêÜ áðïôåëÝóìáôá ôüóï ãéá ôçí ßäéá ôç ÄÅÇ üóï êáé ãéá ôç ÷þñá ãåíéêüôåñá. ¢ëëùóôå åßíáé êïéíÞ ðáñáäï÷Þ ðùò ïé åðåíäýóåéò óå Áíáíåþóéìåò ÐçãÝò ÅíÝñãåéáò åêôüò áðü ôï üôé äçìéïõñãïýí Ýíá âéþóéìï åíåñãåéáêÜ ìÝëëïí êáé ìå óåâáóìü óôï ðåñéâÜëëïí, Ý÷ïõí ôç äõíáìéêÞ ôùí êáíüíùí ôçò ïéêïíïìßáò êáé áãïñÜò þóôå íá óõìâÜëëïõí êáèïñéóôéêÜ óôç óçìáíôéêÞ ðñïóðÜèåéá ðïõ üëïé êáôáâÜëëïõìå ãéá íá âãåé ç ÷þñáò ìáò áðü ôçí ïéêïíïìéêÞ êñßóç. Ç åðÝíäõóç ãéá ôï öùôïâïëôáúêü ðÜñêï êáé åñãïóôÜóéï åßíáé Üíù ôùí 600 åêáôïììõñßùí åõñþ êáé èá ðñïóöÝñåé íÝåò ðñïïðôéêÝò áðáó÷üëçóçò ãéá ôéò ôïðéêÝò êïéíùíßåò. Èá áðáó÷ïëçèïýí 350 Üôïìá óôç öÜóç êáôáóêåõÞò êáé Üëëá 200 óå ìüíéìåò èÝóåéò óôç öÜóç ôçò ëåéôïõñãßáò. Ãéá ôçí êáôáóêåõÞ ôïõ öùôïâïëôáúêïý ðÜñêïõ Ý÷ïõìå Þäç êáôáèÝóåé óôç ÑõèìéóôéêÞ Áñ÷Þ ÅíÝñãåéáò, áßôçóç ãéá ôç ëÞøç Üäåéáò ðáñáãùãÞò Öùôïâïëôáúêïý óôáèìïý 200 MW. Ç äéáäéêáóßá åðéëïãÞò ôïõ åôáßñïõ èá ïëïêëçñùèåß ôï öåôéíü êáëïêáßñé. Ðñïò ôï ôÝëïò ôïõ 2011 êáé áöïý Ý÷ïõìå åîáóöáëßóåé ôéò áðáñáßôçôåò áäåéïäïôÞóåéò, áíáìÝíïõìå íá îåêéíÞóïõí ïé äéáäéêáóßåò êáôáóêåõÞò ðïõ èá äéáñêÝóïõí ðåñßðïõ 18 ìÞíåò. Ðñïò áõôÞ ôçí êáôåýèõíóç êáé ãéá ôçí åðéëïãÞ ôïõ êáôáëëçëüôåñïõ åôáßñïõ, Ý÷ïõìå èåóðßóåé êÜðïéåò ðïëý âáóéêÝò ðñïûðïèÝóåéò, üðùò: • ÁðïäåäåéãìÝíç åìðåéñßá óôïí ôïìÝá ôùí Áíáíåþóéìùí Ðçãþí ÅíÝñãåéáò êáé åéäéêüôåñá óôïí ôïìÝá áíÜðôõîçò êáé äéá÷åßñéóçò Öùôïâïëôáúêþí óôáèìþí ðáñáãùãÞò çëåêôñéêÞò åíÝñãåéáò • ×ñçìáôïïéêïíïìéêÞ åðÜñêåéá êáé • ÁðïäåäåéãìÝíç åìðåéñßá óôïí ôïìÝá ðáñáãùãÞò êáé êáôáóêåõÞò Öùôïâïëôáúêþí óõóôçìÜôùí åêìåôÜëëåõóçò çëéáêÞò åíÝñãåéáò. Ìå Ýíá åðé÷åéñçìáôéêü ó÷Ýäéï éóïññïðçìÝíï, ôüóï óå åðßðåäï äñáóôçñéïðïßçóçò óå üëåò ôéò äéáèÝóéìåò Áíáíåþóéìåò ÐçãÝò, üóï êáé óå ãåùãñáöéêÞ äéáóðïñÜ óå üëç ôç ÷þñá, áðü ôç ÈñÜêç ùò ôçí ÊñÞôç, áðü ôç Ñüäï ùò ôá ÅðôÜíçóá, óôï÷åýïõìå íá äþóïõìå Ýíá äõíáìéêü ðáñüí óôç äéáìüñöùóç ôçò íÝáò ðñÜóéíçò ïéêïíïìßáò. ¼ðùò ðñïáíÝöåñå ç Õðïõñãüò, ç ÄÅÇ óôçí ðåñéï÷Þ ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ó÷åäéÜæåé åðåíäýóåéò Ýùò ôï 2015 ôçò ôÜîçò ôùí 1,8 äéò åõñþ. ÊïììÜôé ôùí åðåíäýóåùí áõôþí áðïôåëïýí ç áíôéêáôÜóôáóç ôùí ðáëéþí êáé ñõðïãüíùí ÌïíÜäùí. Áðüëõôç ðñïôåñáéüôçôá êáé áíÜãêç ãéá ôçí Åðé÷åßñçóç áðïôåëåß ç êáôáóêåõÞ êáé ëåéôïõñãßá ôçò ÐôïëåìáÀäáò V. Ãéá ôçí ÐôïëåìáÀäá V, ïé ðñïóöïñÝò áíáìÝíïíôáé íá êáôáôåèïýí ôéò åðüìåíåò åâäïìÜäåò. ÅðáíáëáìâÜíù ôç äÝóìåõóç ôçò Åðé÷åßñçóçò ãéá ôçí ôÞñçóç ôïõ áñ÷éêïý ÷ñïíïäéáãñÜììáôïò ðïõ ðñïâëÝðåé ôçí ïëïêëÞñùóç ôïõ Ýñãïõ óôéò áñ÷Ýò ôïõ 2017. Ìåßæïíïò óçìáóßáò Ýñãï áðïôåëåß ç êáôáóêåõÞ ôçò Ìåëßôçò ÉÉ. Ôï Ýñãï èá ðñïêçñõ÷èåß óýíôïìá êáé ôï ÷ñïíïäéÜãñáììá ðñïâëÝðåé ôçí ïëïêëÞñùóÞ ôïõ Ýùò ôï 2018. ÁíáöïñéêÜ ìå ôï óçìáíôéêü èÝìá ôùí ìåôåãêáôáóôÜóåùí, èÝëù áñ÷éêÜ íá ôïíßóù óôïõò êáôïßêïõò ôùí ïéêéóìþí ðùò ïé äåóìåýóåéò ôçò ÄÅÇ áðÝíáíôß ôïõò èá ôçñçèïýí óôï áêÝñáéï. Ó÷åôéêÜ ìå ôïí ïéêéóìü ôçò ÌáõñïðçãÞò, ïé êôçìáôïëïãéêïß ðßíáêåò ãéá ôçí áðáëëïôñßùóç ôïõ Ïéêéóìïý ÌáõñïðçãÞò (ÏÄÐ4) åëÝã÷ïíôáé áðü ôçí Åðéèåþñçóç Ìåôáëëåßùí Âïñåßïõ ÅëëÜäïò êáé èá áðïóôáëïýí óýíôïìá óôï ÄÞìï Åïñäáßáò ãéá áíÜñôçóç. Ç üëç äéáäéêáóßá áíáìÝíåôáé íá ïëïêëçñùèåß ðñïò ôï ôÝëïò ôïõ 2012. ÐáñÜëëçëá, êáôáñôßæïíôáé áðü ôç ÄÅÇ ïé ôåëéêïß êôçìáôïëïãéêïß ðßíáêåò ãéá ôçí áðáëëïôñßùóç ôïõ ïéêéóìïý Ðïíôïêþìçò (ÏÐÊ3) êáé ðñïâëÝðåôáé íá Ý÷ïõí áðïóôáëåß óôçí Åðéèåþñçóç Ìåôáëëåßùí Âïñåßïõ ÅëëÜäïò åíôüò ôñéìÞíïõ. Ç üëç äéáäéêáóßá ðñïâëÝðåôáé íá Ý÷åé ïëïêëçñùèåß ìÝ÷ñé ôéò áñ÷Ýò ôïõ 2013 óýìöùíá ìå ôïí õöéóôÜìåíï ðñïãñáììáôéóìü. Äåí ðñÝðåé üìùò íá îå÷íÜìå ðùò ãéá ôçí ïëïêëÞñùóç ôùí áðáëëïôñéþóåùí áðáéôåßôáé ç ôÞñçóç ìéáò ðïëýðëïêçò äéáäéêáóßáò ìå ðïëëÜ âÞìáôá. Ç ôÞñçóç ôùí ÷ñïíïäéáãñáììÜôùí åîáñôÜôáé áðü ðïëëïýò áóôÜèìçôïõò ðáñÜãïíôåò üðùò ðëÞèïò åíóôÜóåùí ðïõ èá õðïâëçèïýí êáé âáèìüò ðïëõðëïêüôçôÜò ôïõò, äéáäéêáóßåò äéêáóôçñßùí ãéá êáèïñéóìü ôéìþí êáé Üëëá. Êëåßíïíôáò ôï èÝìá ôùí ìåôåãêáôáóôÜóåùí èá Þèåëá íá áíáöåñèþ óôéò ðåñéðôþóåéò ôùí Ïéêéóìþí Áíáñãýñùí êáé ÁêñéíÞò. ¼ðùò áíáêïßíùóå ï Ðñùèõðïõñãüò, ÄÅÇ êáé ðïëéôåßá ðñï÷ùñÜíå óôç ìåôåãêáôÜóôáóç ôùí äýï ïéêéóìþí ìå ôç Äçìüóéá Åðé÷åßñçóç Çëåêôñéóìïý íá êáëýðôåé ôï 50% ôçò äáðÜíçò. Ôï ìüíï ðïõ áðïìÝíåé ãéá ôçí ïëïêëÞñùóç ôçò èåôéêÞò åîÝëéîçò åßíáé ç íïìïèåôéêÞ ñýèìéóç ðïõ Þäç âñßóêåôáé ðñïò óõæÞôçóç óôç ÂïõëÞ. Ç ÄÅÇ – áíáðüóðáóôï êïììÜôé ôçò åëëçíéêÞò êïéíùíßáò åäþ êáé 60 ÷ñüíéá – ðñï÷ùñÜ ìå Ýíá åíåñãåéáêü ó÷åäéáóìü âéþóéìï êáé áíèñùðïêåíôñéêü óõìâÜëëïíôáò óôç äçìéïõñãßá ìéáò ïéêïíïìßáò ÷áìçëïý Üíèñáêá, ðñïóäßäïíôáò íÝåò áíáðôõîéáêÝò åõêáéñßåò ãéá ôéò ôïðéêÝò êïéíùíßåò êáé ôç ÷þñá ìáò óõíïëéêüôåñá.


ÈÁÑÑÏÓ

#

Èýåëëá áíôéäñÜóåùí ìåôÜ ôï ðüñéóìá ãéá ôç Æßìåíò

È

ýåëëá óôï ðïëéôéêü óêçíéêü Ý÷åé ðñïêáëÝóåé ç äçìïóéïðïßçóç ôùí ðïñéóìáôéêþí èÝóåùí ôùí êïììÜôùí ãéá ôçí õðüèåóç Siemens, ìå ðõñÜ åíáíôßïí ôüóï ôïõ ÐÁÓÏÊ üóï êáé ôç ÍÝá Äçìïêñáôßá, áëëÜ êáé ïñãéóìÝíåò áíôéäñÜóåéò áðü ðñþçí õðïõñãïýò ãéá ôïõò ïðïßïõò æçôåßôáé ðåñáéôÝñù äéåñåýíçóç ãéá ôõ÷üí åõèýíåò. Ï Ê. ÓÇÌÉÔÇÓ Ï Êþóôáò Óçìßôçò áíôÝäñáóå Üìåóá, ìå áíáêïßíùóÞ

ôïõ, ëÝãïíôáò üôé «ç ÍÄ ðñïóðÜèçóå íá äçìéïõñãÞóåé åíôõðþóåéò ìå óôïé÷åßá áíáêñéâÞ, åëëéðÞ Þ êáé øåõäÞ» üðùò «äÞèåí óõíáíôÞóåéò ìå ôïí ×ñéóôïöïñÜêï, ôïí ïðïßï äåí óõíÜíôçóá ðïôÝ» Þ ôï èÝìá ôùí ðñïãñáììáôéêþí óõìâÜóåùí ðïõ «áðïôåëïýóáí åõñùðáúêÞ ðïëéôéêÞ». «Ç ÷þñá âñßóêåôáé ü÷é ìüíï óå ïéêïíïìéêÞ êñßóç áëëÜ êáé óå áäõíáìßá íá õðåñâåß ôéò äõóêïëßåò ôçò, ãéáôß Ýíá ôìÞìá ôùí ðïëéôéêþí äõíÜìåùí ðñïôéìÜ ôá áäéÝîïäá áðü ôéò ëýóåéò» óçìåéþíåé, ìåôáîý Üëëùí, ï ê. Óçìßôçò. Ï ×. ÂÅÑÅËÇÓ ¸íôïíç Þôáí êáé ç áíôßäñáóç ôïõ ðñþçí õðïõñãïý Ìåôáöïñþí ×ñßóôïõ ÂåñåëÞ: «Ï êåíôñéêüò óôü÷ïò åðéôåý÷èçêå. Ôá êïììáôéêÜ ôáìåßá êáé áõôïß ðïõ Ýðñåðå Ýìåéíáí áíåîÝëåãêôïé. Ç åîåôáóôéêÞ îåêßíçóå ãéá 'Ìðåí ×ïõñ' êáé êáôÝëçîå óå '¢ìðïô êáé ÊïóôÝëï'.» «Åßìáé óôç ëßóôá ãéá äýï ëüãïõò: ï ðñþôïò ùò åê ôçò èÝóåþò ìïõ ôïõ õðïõñãïý Ìåôáöïñþí. Ï äåýôåñïò ëüãïò åßíáé êáé ï éó÷õñüôåñïò êáé åßíáé áíôéëçðôüò áðü ôï ãåãïíüò üôé ï êáôÜëïãïò óõíôÜ÷èçêå ìå êñéôÞñéá face control óå ìéá êõíéêÞ áôìüóöáéñá óêïðéìïôÞôùí. Ï Ã. ÐÁÐÁÈÁÍÁÓÉÏÕ Ìå ïñãÞ áíôÝäñáóå êáé ï ðñþçí õðïõñãüò Ïéêïíïìßáò ôçò ÍÄ ÃéÜííçò Ðáðáèáíáóßïõ. «Ç áðüöáóç ôçò ðëåéïøçößáò ôçò åîåôáóôéêÞò åðéôñïðÞò ãéá ôç Siemens íá ìå óõìðåñéëÜâåé óôï ðüñéóìÜ ôçò åîõðçñåôåß 100% êïììáôéêÝò óêïðéìüôçôåò êáé ü÷é ôçí áëÞèåéá. Ðñþôïí äéüôé ïõäåìßá óõììåôï÷Þ åß÷á óôçí áðïìÜêñõíóç ôïõ åéóáããåëÝá ê. ÆïñìðÜ üðùò øåõäþò ìïõ áðïäßäåé ôï ðüñéóìá ôçò ðëåéïøçößáò. Äåýôåñïí, äéüôé ïõäåìßá èåóìéêÞ ìåôáâïëÞ åðÝâáëá óôçí Áñ÷Þ ãéá ôï 'îÝðëõìá' ÷ñÞìáôïò üðùò øåõäþò ìïõ áðïäßäåé ôï ðüñéóìá ôçò ðëåéïøçößáò. »ÔÝëïò, åßíáé äçìüóéá ãíùóôü üôé äåí ÷åéñßóôçêá ðïôÝ êáé êáìßá áðü ôéò åðßìá÷åò óõìâÜóåéò ôïõ Äçìïóßïõ ìå ôçí åí ëüãù åôáéñåßá. Ðñüêåéôáé ãéá ìéá áðüöáóç ðÝñáí êÜèå ëïãéêÞò ç ïðïßá ü÷é ìüíï äåí åîõðçñåôåß ôï óêïðü ôçò äéáöÜíåéáò, áëëÜ ãåëïéïðïéåß ôï óýíïëï ôçò äéáäéêáóßáò» êáôáëÞãåé ï ê. Ðáðáèáíáóßïõ. Ï Á. ÔÓÏ×ÁÔÆÏÐÏÕËÏÓ Ï ðñþçí õðïõñãüò Áìýíçò ¢êçò Ôóï÷áôæüðïõëïò áíÝöåñå üôé ïõäÝðïôå õðÝãñáøå, ðáñÝëáâå Þ äéá÷åéñßóôçêå ïðïéáäÞðïôå óýìâáóç åê ìÝñïõò ôïõ Äçìïóßïõ ìå ôç Siemens. Ùò åê ôïýôïõ, óõìðëçñþíåé, ç áðüöáóç ôçò åîåôáóôéêÞò åðéôñïðÞò ôçò âïõëÞò ãéá ôçí õðüèåóç Siemens, íá ôïí åíôÜîåé óôá «ðñïò ðåñáéôÝñù äéåñåýíçóç ðñüóùðá» áðïäåéêíýåé åðéëïãÞ ðïëéôéêÞò óêïðéìüôçôáò. «ÊÜðïéïé èåþñçóáí üôé Ýðñåðå íá åíôá÷èþ ìå ôï æüñé óôï ‘êÜäñï’ ôïõ ðïñßóìáôïò, üðùò áíáêïéíþèçêå, Ýóôù êáé ÷ùñßò êáíÝíá áðïëýôùò óôïé÷åßï», óçìåéþíåé ï ê. Ôóï÷áôæüðïõëïò. Ï Ã.ÐÁÐÁÍÔÙÍÉÏÕ Ï ÃéÜííïò Ðáðáíôùíßïõ Ýêáíå ëüãï ãéá «ðñùôïöáíÝò èÝáôñï ôïõ ðáñáëüãïõ» êáé ðñüóèåóå: «Óõó÷åôßæïíôáé ðñüóùðá ìå Üó÷åôá èÝìáôá ÷ùñßò êáìßá ôåêìçñßùóç. Ç äéáäéêáóßá áõôÞ åðéôõã÷Üíåé ôï áíôßèåôï áðü áõôü ðïõ åðéäéþêåé. ¼÷é ìüíï äåí ðåßèåé ôïí åëëçíéêü ëáü üôé ðñï÷ùñåß ç åîõãßáíóç ôïõ äçìüóéïõ âßïõ ãéá üôé êáé ãéá üðïéïõò áöïñÜ, áëëÜ áíôßóôñïöá åðéâáñýíåé ôï Þäç èïëü ôïðßï ãéá êáèáñÜ åðéêïéíùíéáêïýò ëüãïõò». Ï Í. ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÁÊÇÓ Êåñáõíü åí áéèñßá ÷áñáêôÞñéóå ï Íßêïò ×ñéóôïäïõëÜêçò ôçí áðüöáóç ôçò åîåôáóôéêÞò åðéôñïðÞò ôçò âïõëÞò ãéá ôçí õðüèåóç Siemens íá åðéññßøåé óôïí ßäéï ðïëéôéêÝò åõèýíåò êáé íá æçôÞóåé ðåñáéôÝñù äéåñåýíçóç. Ï ðñþçí õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí ôïíßæåé üôé ïõäÝðïôå åß÷å ó÷Ýóç ìå ôéò óõìâÜóåéò ôïõ ÏÔÅ êáé ïõäåßò ôïí ñþôçóå ãéá ôï èÝìá áõôü, üôáí åîåôÜóèçêå áðü ôçí åîåôáóôéêÞ åðéôñïðÞ, åíþ åðéöõëÜ÷èçêå íá áðáíôÞóåé áíáëõôéêÜ, üôáí äåé ôï ôåëéêü ðüñéóìá. Ùò åî áñ÷Þò ðñïäéáãåãñáììÝíåò áðü ôçí êõâÝñíçóç, ÷áñáêôÞñéóå óå äÞëùóÞ ôïõ ôéò åîåëßîåéò óôçí õðüèåóç Siemens ï ðñþçí õðïõñãüò Ìé÷Üëçò ËéÜðçò, ðñïóèÝôïíôáò üôé «Ýíá óêÜíäáëï ôïõ ÐÁÓÏÊ åðé÷åéñåßôáé íá ìåôáêõëçèåß êáé óôç ÍÄ ìå ìéêñüøõ÷ç ëïãéêÞ ôùí óõìøçöéóìþí». Ï ðñþçí õðïõñãüò óçìåéþíåé üôé ôï êïéíùíéêü áßôçìá ãéá êÜèáñóç ìåôáôñÜðçêå óôá ÷Ýñéá ôçò êõâÝñíçóçò óå üðëï çèéêÞò êáé ðïëéôéêÞò åîüíôùóçò, áäéáêñßôùò åõèõíþí.

Ï ê. ËéÜðçò õðïãñáììßæåé üôé äåí Ýâáëå ôüóï ãéá ôïí ÏÓÅ, üóï êáé ôïí ÏÔÅ ïýôå ìßá õðïãñáöÞ, áöïý êáôÜ ôïí íüìï ôïõ ÐÁÓÏÊ ï õðïõñãüò Ìåôáöïñþí äåí Ý÷åé áñìïäéüôçôá. ¼óïí áöïñÜ ôï õðïõñãåßï Ðïëéôéóìïý åðß õðïõñãßáò ôïõ, óçìåéþíåé, êáôáããÝëèçêå óýìâáóç ìå ôç Siemens ðïõ åß÷å õðïãñáöåß ðñéí áíáëÜâåé ï ßäéïò, åíþ ç ãåñìáíéêÞ åôáéñåßá õðï÷ñåþèçêå íá åðéóôñÝøåé üëåò ôéò ðïéíéêÝò ñÞôñåò êáé íá áðïæçìéþóåé ôï åëëçíéêü Äçìüóéï. «Ôï êáêïóôçìÝíï ó÷Ýäéï óôï÷ïðïßçóçò êáé óðßëùóÞò ìïõ, äåí èá áíôÝîåé óôï öùò ôçò áëÞèåéáò», êáôáëÞãåé. Ï Ð. ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÓ Óå äÞëùóÞ ôïõ ãéá ôï ßäéï èÝìá ï ðñþçí õðïõñãüò Ðñïêüðçò Ðáõëüðïõëïò óçìåéþíåé: «¼ôáí îåêéíÞóáìå üëïé ìáæß ôçí åîåôáóôéêÞ ãéá ôç Siemens, óôü÷ï åß÷áìå íá âñïýìå ìßæåò êáé êëÝöôåò. Ôï ðüñéóìá ôçò åîåôáóôéêÞò åðéôñïðÞò áðïäåéêíýåé üôé ôï ÐÁÓÏÊ óõãêáëýðôåé êáé ôïõò êëÝöôåò êáé ôéò ìßæåò êá åðéäßäåôáé óå Ýíá óõêïöáíôéêü êõíÞãé ðïëéôéêþí ôïõ áíôéðÜëùí». ÄÉÁÖÏÑÅÔÉÊÅÓ ÐÑÏÓÅÃÃÉÓÅÉÓ ÄéáöïñåôéêÝò åêôéìÞóåéò ãéá ôéò ðñïïðôéêÝò äéáëåýêáíóçò ôçò õðüèåóçò Siemens äéáôõðþíïõí ìÝëç ôçò ïìþíõìçò åîåôáóôéêÞò åðéôñïðÞò ôçò ÂïõëÞò ìåôÜ ôçí ïëïêëÞñùóç ôùí åñãáóéþí ôçò êáé ëßãï ðñéí êáôáôåèåß åðéóÞìùò ôï ðüñéóìá óôçí ïëïìÝëåéá ôïõ êïéíïâïõëßïõ. Ï ÐáíôåëÞò Ïéêïíüìïõ, ï ïðïßïò êáôÝèåóå äéáöïñïðïéçìÝíï ðüñéóìá, ìéëþíôáò óôïí ÂÞìá 99,5 õðïãñÜììéóå: «Ôï âáóéêü åßíáé üôé óõìöùíÞóáìå üôé Ý÷åé äéáðñá÷èåß Ýíá ïñãáíùìÝíï Ýãêëçìá, üôé óõóôÜèçêå óõììïñßá õðü ôï trade mark, õðü ôï óÞìá êáôáôåèÝí Siemens Ãåñìáíßáò êáé óõíÝðñáîáí êáé ðïëéôéêÜ ðñüóùðá óôï ðëáßóéï ôçò åãêëçìáôéêÞò äñÜóçò, ðïõ åßíáé äéáñêÝò Ýãêëçìá, ìç ðáñáãåãñáììÝíï, äéáóõíïñéáêü». Ï Ê. ÔÆÁÂÁÑÁÓ Ï óõíôïíéóôÞò ôçò ÍÄ óôçí åðéôñïðÞ Êþóôáò ÔæáâÜñáò æÞôçóå íá ðáñáéôçèïýí áðü ôï äéêáßùìá ôçò ðáñáãñáöÞò üóïé ôï áðïëáìâÜíïõí, óçìåéþíïíôáò: «¸÷ïíôáò õðüøç ìáò ôç ìåãÜëç êáèõóôÝñçóç êáé áíáðïôåëåóìáôéêüôçôá ôçò Äéêáéïóýíçò, èåùñþ üôé Þôáí ëÜèïò ðïõ ç ðïëéôåßá äåí áó÷ïëÞèçêå íùñßôåñá ìå ôï èÝìá (...) Êáëþ üëïõò üóïé êáëýðôïíôáé ðßóù áðü ôçí ðáñáãñáöÞ, áñ÷ßæïíôáò áðü ôïí ê. Óçìßôç, íá ðáñáéôçèïýí áðü ôï äéêáßùìá ôçò ðáñáãñáöÞò». ÔÏ ÊÊÅ Ôï ÊÊÅ ó÷ïëßáóå: «Ôï ÐÁÓÏÊ êáé ç ÍÄ óçêþíïõí êïõñíéá÷ôü ìå ôçí ïíïìáôïëïãßá ãéá íá êñýøïõí üôé ïé ìßæåò ôçò Siemens ðñþôá áð’ üëá êáôåõèýíïíôáí óôá êåíôñéêÜ ôáìåßá ôùí êïììÜôùí ôïõò êáé üôé ç äéáìüñöùóç ôçò ðïëéôéêÞ ôïõò Ý÷åé ïñãáíéêÞ óýíäåóç ìå ôá óõìöÝñïíôá ôùí åðé÷åéñçìáôéêþí ïìßëùí, óôïõò ïðïßïõò ç äéáöèïñÜ, ç åîáãïñÜ êáé ç äéáðëïêÞ áðïôåëåß íüìï ôçò ëåéôïõñãßáò ôïõò. Óôü÷ïò ôïõò åßíáé ç óõãêÜëõøç. Ôï ðüñéóìá ôçò ÊÏ ôïõ ÊÊÅ ðñÝðåé íá äéáâáóôåß áðü üëï ôï ëáü ãéá íá âãÜëåé ïõóéáóôéêÜ óõìðåñÜóìáôá». Ï ÓÕÑÉÆÁ Ï âïõëåõôÞò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ÄçìÞôñçò Ðáðáäçìïýëçò öÜíçêå áðáéóéüäïîïò ãéá ôçí êáôÜëçîç ôçò õðüèåóçò. «Ôï ìåãáëýôåñï ìÝñïò ôçò áëÞèåéáò äåí ðÝñáóå áðü ôçí åðéôñïðÞ. ËåöôÜ ðïõ ðÞãáí óå âáëßôóåò êáé óïõßôåò äåí âñÝèçêáí (...). Ìßæåò äüèçêáí êáé óôá ôáìåßá ÐÁÓÏÊ êáé ÍÄ ãéá ÷ñüíéá, êÜôé ðïõ êáôáãñÜöåôáé óå üëá ôá êáôçãïñçôÞñéá ôïõ ÌïíÜ÷ïõ. Ïé çãåóßåò ôùí êïììÜôùí äåí ôï ðáñáäÝ÷ïíôáé, ïýôå êáí äåóìåýôçêáí íá ôï øÜîïõí (...) Åêôéìþ üôé ç Siemens èá åîåëé÷èåß óå ÂáôïðÝäé Íï2. ×ñåéÜæïíôáé áóôéêÝò áãùãÝò åíáíôßïí êïììÜôùí êáé ðñïóþðùí þóôå íá åðéóôñáöïýí ôá êëåììÝíá». ÔÁ ÏÍÏÌÁÔÁ Ôï ÐÁÓÏÊ áðïäßäåé ðïëéôéêÝò åõèýíåò êáôÜ ôïìÝá

Ýñåõíáò êáé æçôåß ðåñáéôÝñù äéåñåýíçóç ãéá ôõ÷üí Üëëåò åõèýíåò: * Ãéá ôïí ÏÔÅ óôïõò ÁíáóôÜóéï ÌáíôÝëç, ×ñÞóôï ÂåñåëÞ, ÃéÜííï Ðáðáíôùíßïõ êáé Íßêï ×ñéóôïäïõëÜêç ðïõ ìåôåß÷áí óôéò êõâåñíÞóåéò ôïõ ÐÁÓÏÊ êáé Ìé÷Üëç ËéÜðç êáé Ãéþñãï Áëïãïóêïýöç áðü ôçí ðåñßïäï äéáêõâÝñíçóçò áðü ôç ÍÄ. * Ãéá ôïí ÏÓÅ óôïõò ×ñÞóôï ÂåñåëÞ êáé Ìé÷Üëç ËéÜðç, åíþ ãéá ôç ðñïìÞèåéá ôïõ C4I óôïõò ÃéÜííï Ðáðáíôùíßïõ áðü ôçí ðåñßïäï ôïõ ÐÁÓÏÊ, êáèþò êáé ôïõò Ãéþñãï ÂïõëãáñÜêç, Âýñùíá Ðïëýäùñá, Ðñïêüðç Ðáõëüðïõëï êáé ×ñÞóôï ÌáñêïãéáííÜêç áðü ôçí ðåñßïäï äéáêõâÝñíçóçò ôçò ÍÄ. * Ãéá ôéò ðñïìÞèåéåò óôá åîïðëéóôéêÜ óôïí ¢êç Ôóï÷áôæüðïõëï, ãéá ôéò ðñïìÞèåéåò óôï õðïõñãåßï Ðïëéôéóìïý óôïí Ìé÷Üëç ËéÜðç êáé ãéá ôï óêÝëïò ôçò «óõãêÜëõøçò» óôïõò ðñþçí õðïõñãïýò Ïéêïíïìßáò êáé Ïéêïíïìéêþí Ãéþñãï Áëïãïóêïýöç êáé ÃéÜííç Ðáðáèáíáóßïõ, åîáéôßáò ôçò áðïìÜêñõíóçò ôïõ ðñþçí åéóáããåëÝá Ãéþñãïõ ÆïñìðÜ êáé ôçò õðïâÜèìéóçò ôçò Áñ÷Þò ãéá ôï «îÝðëõìá» ÷ñÞìáôïò óå áðëÞ åðéôñïðÞ ôïõ õðïõñãåßïõ Ïéêïíïìéêþí. Ç ÍÄ ðñïôåßíåé ç åîÝôáóç íá áöïñÜ óôïí Êþóôá Óçìßôç, áëëÜ êáé óôïõò ðñþçí õðïõñãïýò êáé õöõðïõñãïýò ôùí êõâåñíÞóåùí ÐÁÓÏÊ ¢êç Ôóï÷áôæüðïõëï, ÃéÜííï Ðáðáíôùíßïõ, Íßêï ×ñéóôïäïõëÜêç, ÅõÜããåëï ÌáëÝóéï, ÁíáóôÜóéï ÌáíôÝëç, ×ñßóôï ÂåñåëÞ, êáèþò êáé ôïí íõí õðïõñãü Ïéêïíïìéêþí Ãéþñãï Ðáðáêùíóôáíôßíïõ (ãéá ôç óõììåôï÷Þ ôïõ óôï ÄÓ ôïõ ÏÔÅ åðß êõâåñíÞóåùí Óçìßôç). Óôçí ðåñßðôùóç áðïäï÷Þò ôçò ðñüôáóÞò ôçò áðü ôï ÐÁÓÏÊ, ç ÍÄ, üðùò äçëþíïõí óôåëÝ÷ç ôçò, «äåí Ý÷åé êáìßá áðïëýôùò áíôßññçóç íá åîåôáóôïýí êáé ôá ðåðñáãìÝíá êáé ôùí äéêþí ôçò õðïõñãþí», áí êáé «êñßíåé üôé äåí ðñïÝêõøå êáíÝíá áðïëýôùò óôïé÷åßï åíáíôßïí ôïõò, áöïý áðëþò êëÞèçêáí íá õëïðïéÞóïõí Þäç õðïãåãñáììÝíåò áðü ôï ÐÁÓÏÊ óõìâÜóåéò». Óôéò åíäå÷üìåíåò ðñïôÜóåéò ôçò ÍÄ õðÞñ÷å åðß ìáêñüí êáé ôï üíïìá ôïõ íõí õðïõñãïý Ðñïóôáóßáò ôïõ Ðïëßôç ×ñÞóôïõ ÐáðïõôóÞ ãéá ôç äéáöõãÞ Ãéïõãê, áëëÜ áðåóýñèç ôåëéêþò. Åðßóçò ïñéóìÝíïé âïõëåõôÝò ôçò ÍÄ, üðùò ï ê. Áí. ÍåñÜôæçò êáé ç ê. Ìáñßá Êüëëéá Ôóáñïõ÷Ü, äéáöþíçóáí ìå ôéò áíáöïñÝò ôïõ êüììáôüò ôïõò óôïí ê. ÂåñåëÞ. ÔÁ ÅÐÏÌÅÍÁ ÂÇÌÁÔÁ ×áñáêôçñéóôéêü ôïõ ïãêþäïõò ðïñßóìáôïò ðïõ èá êáôáôåèåß óôçí ÏëïìÝëåéá ïëïêëçñùìÝíï ôçí åñ÷üìåíç ÄåõôÝñá åßíáé ç ðïëý ðñïóåêôéêÞ äéáôýðùóç, áöïý áðïöåýãåôáé íá ãßíåé áíáöïñÜ óå óõãêåêñéìÝíá áäéêÞìáôá. ×áñáêôçñéóôéêü åßíáé üôé áðü ôçí áñ÷éêÞ äéáôýðùóç ðåñß «óõíÝ÷éóçò ôçò äéåñåýíçóçò ôçò õðüèåóçò ãéá ôõ÷üí ðïéíéêÝò åõèýíåò», ìå ðáñÝìâáóç ôïõ ðñïÝäñïõ ôçò ÅîåôáóôéêÞò ÓÞöç ÂáëõñÜêç áöáéñÝèçêå ï åðéèåôéêüò ðñïóäéïñéóìüò «ðïéíéêÝò» êáé Ýìåéíå ìüíïí «ðåñáéôÝñù ôõ÷üí åõèýíåò». Ìå ôçí êáôÜèåóç ôïõ ðïñßóìáôïò, êëåßíåé Ýíáò êýêëïò åñåõíþí êáé áíáêñßóåùí Ýíäåêá ìçíþí, ìå ôçí õéïèÝôçóç áðü ôá äýï ìåãÜëá êüììáôá ôùí ðñáãìáôéêþí ðåñéóôáôéêþí ôçò õðüèåóçò. Ôï åðüìåíï âÞìá èá åßíáé íá ïñéóôåß áðü ôï ðñïåäñåßï ôçò ÂïõëÞò ìåôÜ áðü ðñüôáóç 60 âïõëåõôþí çìåñïìçíßá óõæÞôçóÞò ôïõ óôçí ÏëïìÝëåéá. Óôç óõíÝ÷åéá èá ðñÝðåé ìå ðñùôïâïõëßá 30 âïõëåõôþí íá êáôáôåèåß ðñüôáóç äéåíÝñãåéáò ðñïêáôáñêôéêÞò åîÝôáóçò, óôçí ïðïßá áðáéôåßôáé íá áíáöÝñïíôáé ñçôþò êáé ìå óáöÞíåéá ôá ïíüìáôá üóùí áöïñÜ ç íÝá Ýñåõíá, êáèþò êáé ôéò ðñÜîåéò Þ ðáñáëÞøåéò ðïõ, êáôÜ ôïí íüìï ðåñß åõèýíçò õðïõñãþí, åßíáé áîéüðïéíåò, üðùò êáé íá ìíçìïíåýïíôáé ïé äéáôÜîåéò ðïõ ðáñáâéÜóôçêáí

Ç ÄÁÊÅ ëéãíéôêïý êÝíôñïõ óôï äñüìï ôïõ ÷ñÝïõò

Ð

éóôÝò óôéò áñ÷Ýò êáé ôéò áîßåò ôïõò ïé ÄÁÊÅ ôùí ðñùôïâÜèìéùí óùìáôåßùí ðïõ óõãêñïôïýí ôçí ÄÁÊÅ ËÉÃÍÉÔÉÊÏÕ ÊÅÍÔÑÏÕ, Ýäùóáí ôï äõíáìéêü ðáñüí óå ìá÷çôéêÞ äéáäÞëùóç êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò åðßóêåøçò ôïõ ðñùèõðïõñãïý óôçí ÊïæÜíç.

Ìå êåíôñéêü ìÞíõìá üôé ´´ÕÐÁÑ×ÅÉ Ç ÄÁÊÅ ÐÏÕ ÁÍÔÉÓÔÅÊÅÔÁÉ´´ êáé ìå ôá ðÜãéá áéôÞìáôá ðïõ áðïôåëïýí áðïöÜóåéò ôçò ÃÅÍÏÐ / ÄÅÇ, -íá ìçí îåðïõëçèåß ï ëéãíßôçò, -íá êáôáóêåõáóèïýí ïé íÝåò ìïíÜäåò, -íá óôáìáôÞóïõí ïé ðåñéêïðÝò êáé íá åðéóôñáöïýí ïé ðáñáêñáôÞóåéò, -íá ðëçñþíïíôáé Üìåóá ôá ìåñïêÜìáôá êáé ïé áíáãêáóôéêÝò õðåñùñßåò ôïõ ðñïóùðéêïý êáé íá ãßíïõí ïé áíáãêáßåò ðñïóëÞøåéò, ç ÄÁÊÅ ËÉÃÍÉÔÉÊÏÕ ÊÅÍÔÑÏÕ ðñáãìáôïðïßçóå åéñçíéêÞ ðïñåßá äéáìáñôõñßáò. Äõóôõ÷þò üìùò ç ðïñåßá áìáõñþèçêå, áðü ôçí áíáßôéá åðßèåóç ôùí äõíÜìåùí êáôáóôïëÞò, ïé ïðïßåò åß÷áí óáöÞ åíôïëÞ, íá ìçí ðëçóéÜóåé êáíåßò ðïëßôçò äéáìáñôõñüìåíïò óôïí ÷þñï ôçò åêäÞëùóçò ðïõ èá ðáñåõñßóêïíôáí ï ðñùèõðïõñãüò. Áêïëïýèçóáí åðåéóüäéá óôá ïðïßá ôñáõìáôßóôçêáí óôåëÝ÷ç ôçò ÄÁÊÅ. Äõóôõ÷þò ï êáôï÷éêüò ðñùèõðïõñãüò ôçò ÷þñáò, äåí èÝëåé íá áêïýåé ôçí öùíÞ ôïõ ëáïý ðïõ õðïöÝñåé, ïýôå íá áêïýåé ôïõò êáôå÷üìåíïõò ðïëßôåò ôïõ. Ç ÄÁÊÅ Ýóðáóå ôïí êëïéü ôçò áóôõíïìßáò, áëëÜ èÝëïíôáò íá óåâáóôåß ôïõò Üëëïõò åðáããåëìáôéêïýò êëÜäïõò êáé êïéíùíéêÝò ïìÜäåò ðïõ äéáìáñôýñïíôáí åéñçíéêÜ, äåí èÝëçóå íá äþóåé ðåñáéôÝñù Ýêôáóç óôá åðåéóüäéá. Êáëïýìå üëïõò ôïõò åñãáæüìåíïõò íá îåóçêùèïýí. Êáëïýìå ôïõò åñãáæüìåíïõò íá ìçí áíÝ÷ïíôáé Üëëï ôçí õðïâÜèìéóç ôçò æùÞò ôïõò. Êáëïýìå êáé üóïõò áíÝ÷ïíôáé ìå ôçí ðáèçôéêÞ ôïõò óôÜóç ôçí ðïëéôéêÞ ôçò êõâÝñíçóçò, íá îåðåñÜóïõí ôá ìéêñïóõìöÝñïíôá ôïõò êáé íá ìðïõí óôïí äñüìï ôïõ áãþíá. Ï áãþíáò åíÜíôéá óôï ìíçìüíéï, äåí ãßíåôáé ìüíï ìå ëüãéá, äçëþóåéò êáé áíáêïéíþ-

óåéò. Ãßíåôáé óôïí äñüìï ìå äéáäçëþóåéò, üðïõ êáíåßò äåí ìðïñåß ðëÝïí íá êñõöèåß. Ç ÄÁÊÅ ËÉÃÍÉÔÉÊÏÕ ÊÅÍÔÑÏÕ óõã÷áßñåé üëïõò ôïõò áãùíéóôÝò ðïõ óôÜèçêáí üñèéïé óôçí äéáäÞëùóç êáé êáôÜöåñáí íá äþóïõí ôï ìÞíõìá ôçò áãùíéóôéêÞò ðñïïðôéêÞò. ÔÅËÉÊÁ Ç ÄÁÊÅ ÕÐÁÑ×ÅÉ ÊÁÉ ÅÉÍÁÉ ÅÄÙ Ï ÁÃÙÍÁÓ ÓÕÍÅ×ÉÆÅÔÁÉ.

ÓÜââáôï 22 Éáíïõáñßïõ 2011

¾âñéò êáé ÍÝìåóéò ÓõíÝ÷åéá áðü ôçí 1ç ÁóÞìáíôç ëåðôïìÝñåéá. Ç «êïðñéôïëïãßá»(!) áêïýóôçêå êáé óõíå÷ßæåôáé óå ìéá ðåñßïäï ðïõ áðáéôåßôáé ç ëÞøç ôùí ðéï áíôéäçìïöéëþí áðïöÜóåùí ôçò ìåôáðïëßôåõóçò ãéá ôçí áðïêáôÜóôáóç ôçò äéåèíïýò áîéïðéóôßáò ôçò ÷þñáò, ôçí áðüêñïõóç ôùí åðéèÝóåùí ôùí áãïñþí êáé ôç ÷ñïíéêÞ áðïìÜêñõíóç ìéáò ïéùíåß ÷ñåùêïðßáò, ðñïáíáããåëèåßóáò, áðü ôç äéåèíÞ êåñäïóêïðßá óå âÜñïò ôùí áóèåíéêþí ïéêïíïìéþí ôïõ åõñùðáúêïý Íüôïõ, óôéò ïðïßåò áíÞêïõìå, ìå áíõðïëüãéóôåò óõíÝðåéåò ãéá ôï ìÝëëïí ôçò ÷þñáò êáé ôïõ ëáïý ìáò. «Ç ëåðôïìÝñåéá êÜíåé ôç äéáöïñÜ» ëÝìå óõíÞèùò. Êáé ç äéáöïñÜ åßíáé üôé, ìå ôçí ðáñáìïíÞ ôùí «êïðñéôþí» óôçí åðéêáéñüôçôá, ï íïõò ìðïñåß íá ïäçãçèåß óôçí áíÜãêç ßäñõóçò «êõíïêïìåßùí» ôçí þñá ðïõ ç åðéäåßíùóç ôçò öôþ÷åéáò, ç áíåñãßá, ç ðñïóèÞêç óôï ðåñéèþñéï ôçò áíÝ÷åéáò íÝïõ áñéèìïý íåüðôù÷ùí, ó÷åäüí óå êáèçìåñéíÞ âÜóç, õðïäåéêíýïõí ôçí áíÜãêç ßäñõóçò «ðôù÷ïêïìåßùí»... Ðþò öôÜóáìå åäþ; Äýóêïëç ç áðÜíôçóç óôï åñþôçìá áõôü. ÐÜíôùò ìéá ðñþôç ðáñáôÞñçóç åßíáé üôé «äåí åêðáéäåýóáìå ëáü Üîéï íá áóêåß ôçí êõñéáñ÷ßá ôïõ» üðùò ßóùò èá Ýëåãå óÞìåñá ï «ÃÝñïò ôçò Äçìïêñáôßáò», ìå áðïôÝëåóìá ôéò ñïõóöåôïëïãéêÝò ðéÝóåéò ðñïò ôïõò ðïëéôéêïýò. Êáé ãé’ áõôü üìùò ôçí ðñþôç åõèýíç ôçí Ý÷ïõí åêåßíïé êáé ü÷é ï ëáüò. «Ïõê áí ëÜâïéò ðáñÜ ôïõ ìç èÝëïíôïò»! ÊáôÜ ôéò ôåëåõôáßåò äåêáåôßåò, ïé êõâåñíþíôåò, ôüóï äéåèíþò üóï êáé óôïí ôüðï ìáò, óõíáßíåóáí óôç ìåôáôñïðÞ êïéíùíéêþí áãáèþí ôïõ ðáñåëèüíôïò, üðùò ç åêðáßäåõóç, ç åñãáóßá êëð. óå áôïìéêÝò êáôáêôÞóåéò. Áõôü ßóùò íá åßíáé êáé ôï ìåãáëýôåñï éäåïëïãéêü «åðßôåõãìá» ôïõ íåïêáðéôáëéóìïý. ¾óôåñá áðü ðïëõåôÞ «êõïöïñßá»- ç óýëëçøç ôçò éäÝáò Ýãéíå ìå ôçí ðôþóç ôïõ õðáñêôïý óïóéáëéóìïý- «ãåííÞèçêå» ï üñïò «ìç áðáó÷ïëÞóéìïò» åðåêôåßíïíôáò ôçí êëáóéêÞ áíåñãßá ôïõ ðáñåëèüíôïò óôá üñéá åêåßíùí ðïõ Ý÷áóáí ôéò äïõëåéÝò ôïõò êáé äåí ðñüêåéôáé ðïôÝ íá ôá êáôáöÝñïõí íá (åðáí)åíôá÷èïýí óôçí áãïñÜ åñãáóßáò. Ãéá ôçí êáôÜíôéá ôïõò áõôÞ öôáßíå ìÜëéóôá ïé ßäéïé êáé ü÷é ïé êïéíùíßåò. Áò ðñüóå÷áí êé áò öñüíôéæáí íá áðïêôÞóïõí, äéá âßïõ, ðñïóüíôá ãéá ìç âñåèïýí óôï ðåñéèþñéï. Óôï óçìåßï áõôü ôßèåôáé ôï åñþôçìá: Ãéá ôçí åîáèëßùóç ôùí ðéï áíÞìðïñùí öôáßíå ïé ßäéïé Þ ôá êïéíùíéêÜ óýíïëá ðïõ áðáñíÞèçêáí óôáäéáêÜ ôçí Üñôéá ðáñï÷Þ ôùí äçìüóéùí áãáèþí, üðùò áõôÜ ïñãáíþèçêáí ðñéí 4 ìå 5 äåêáåôßåò; Áí íáé, ôüôå åßíáé ðéèáíü êÜðïéåò áìöéëåãüìåíåò ñÞóåéò, üðùò «ïé êïðñßôåò ôïõ äçìïóßïõ», ôï «üëïé ìáæß ôá öÜãáìå» íá áðïôåëïýí áîéþìáôá ìå ôçí áëÞèåéá ôïõò áõôáðüäåéêôç. Áí ü÷é, óõíéóôïýí ýâñç. Êáëü åßíáé ëïéðüí ïé åðéíïçôÝò áíÜëïãùí åêöñÜóåùí íá Ý÷ïõí óôï íïõ ôïõò êáé ôá ðáèÞìáôá ôïõ ìåãáëýôåñïõ õâñéóôÞ ôçò éóôïñßáò, âáóéëéÜ ÎÝñîç. ÂëÝðåôå ôçí ýâñç áêïëïõèåß ðÜíôïôå ç ÍÝìåóç. Ðüôå èá ôç äïýìå êáé ìå ðïéÜ ìïñöÞ; Ç éóôïñßá åðáíáëáìâÜíåôáé ìå ôïõò äéêïýò ôçò ñõèìïýò, óå ðåßóìá ôïõ ðïëéôéêïý ÷ñüíïõ. «Êáé ôá ðßóù äñüìïò åßíáé» ëÝíå óôçí ¹ðåéñï, ÷ùñßò áõôü íá óçìáßíåé ïðéóèïäñüìçóç, êáô’ áíÜãêç. ÓÞìåñá, ìå ìéá ìáôéÜ, ðßóù óôï ðáñåëèüí, ßóùò íá äéáêñßíïõìå üôé «ïé êïðñßôåò» áðïäåß÷èçêáí Üóïé óôçí åðéâßùóç, óå êÜèå åðï÷Þ. Ãéáôß; «Êáêü óêõëß øüöï äåí Ý÷åé» ëÝåé ç ëáúêÞ óïößá ÃéÜííçò ÊïñïìÞëçò

Ãéþñãïò Êáóáðßäçò: Ç Í.Ä Ýèåóå ùò ðñïôåñáéüôçôá ôçí åîõãßáíóç ôïõ óõíåôáéñéóôéêïý êéíÞìáôïò óôç ÷þñá! Ï Õðåýèõíïò ôïõ ÔïìÝá ÐïëéôéêÞò Åõèýíçò ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò, âïõëåõôÞò ÊïæÜíçò, ê. Ã. Êáóáðßäçò, Ýêáíå ôçí áêüëïõèç äÞëùóç: «Ðñéí áðü, ðåñßðïõ, 12 ìÞíåò, ç Í.Ä., äéá ôïõ ðñïÝäñïõ ôçò ê. Áíôþíç ÓáìáñÜ, Ýèåóå ùò ðñþôç ðñïôåñáéüôçôá ãéá ôïí áãñïôéêü ôïìÝá ôçí åîõãßáíóç êáé åíäõíÜìùóç ôïõ ôåëïýíôïò õðü êáôÜññåõóç óõíåôáéñéóôéêïý êéíÞìáôïò óôç ÷þñá. ÌåôÜ áðü ðïëýìçíç êáèõóôÝñçóç, ç êõâÝñíçóç áíáãêÜæåôáé, åê ôùí ðñáãìÜôùí, íá áíáãíùñßóåé ôç óïâáñüôçôá ôïõ ðñïâëÞìáôïò ãéá ôïí áãñïôéêü ôïìÝá êáé ôç ÷þñá ãåíéêüôåñá. Ãéá áêüìá ìéá öïñÜ, áðïäåéêíýåôáé üôé äåí äéáèÝôåé ôá áðáñáßôçôá áíôáíáêëáóôéêÜ ãéá íá ðñïëÜâåé êáé íá áíôéìåôùðßóåé êñßóéìá ðñïâëÞìáôá, ðïõ áöïñïýí ôçí áãñïôéêÞ ìáò ïéêïíïìßá êáé êïéíùíßá. Ùò Í.Ä. Ý÷ïõìå åðåîåñãáóìÝíåò èÝóåéò ãéá ôï èÝìá ôùí óõíåôáéñéóìþí, ôéò ïðïßåò êáé èá êáôáèÝóïõìå êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò óõæÞôçóçò óôç ÂïõëÞ, óõìâÜëëïíôáò õðåýèõíá êáé åðïéêïäïìçôéêÜ óôçí åèíéêÞ õðüèåóç ôçò áãñïôéêÞò áíÜðôõîçò óôçí ðáôñßäá ìáò».


ÈÁÑÑÏÓ

$

ÓÜââáôï

22 Éáíïõáñßïõ 2011

Ò ÅèíéêÞ

ÊÏÆÁÍÇ “Äéðëܔ åõ÷áñéóôçìÝíïé ÅðéìÝëåéá Ãéþñãïò Êáôóßêáò email: “vigelk5koz@yahoo.gr”

ðéêñßáò äÞëùóå ðùò öåýãåé óôåíï÷ùñçìÝíïò áðü ôçí ïìÜäá, ãéáôß Þôáí óßãïõñïò üôé ìðïñïýóå íá ðñïóöÝñåé ðïëý ðåñéóóüôåñá áð’ üôé ðñüóöåñå áëëÜ äåí ôïõ äüèçêáí ïé åõêáéñßåò ðïõ æçôïýóå ãéá íá ôï êÜíåé.

Äýï ëüãïõò Ý÷ïõí óôéò ôÜîåéò ôçò ÊïæÜíçò ãéá íá åßíáé ÷áñïýìåíïé. Êáôáñ÷Üò, ç ïìÜäá ôïõ Âáóßëç Ðáðáäüðïõëïõ êáôÜöåñå íá êåñäßóåé ôïí “áéþíéï” áíôßðáëï, Åïñäáúêü ìå 2-1, ìå áðïôÝëåóìá íá êÜíïõí ìåãÜëï âÞìá ãéá ôçí óùôçñßá ôïõò. ÐáñÜëëçëá, óôï ãÞðåäï âñßóêïíôáí ðåñßðïõ 1500 Üôïìá, êÜôé ðïõ “ðñüóöåñå” ïéêïíïìéêÞ áíÜóá óôïõò äéïéêïýíôåò ôçí ÐÁÅ, ðïõ ìüíï áðü ôï ößëáèëï êüóìï ôïõ óõëëüãïõ ðïíôÜñïõí ãéá íá áíôáðåîÝëèïõí óôéò ïéêïíïìéêÝò áíÜãêåò ôïõ ðñùôáèëÞìáôïò.

ÅôïéìÜæïíôáé... Êé Üëëåò áðï÷ùñÞóåéò

Äçëþóåéò Ðáðáäüðïõëïõ

Ï ðñïðïíçôÞò ôçò ÊïæÜíçò, Âáóßëçò Ðáðáäüðïõëïò, ìéëþíôáò ãéá ôïí áãþíá, åðéóÞìáíå: «Åßìáé ðïëý åõ÷áñéóôçìÝíïò áðü ôçí åìöÜíéóç êáé ôç íßêç, èÝëù íá äþóù óõã÷áñçôÞñéá óôïõò ðïäïóöáéñéóôÝò ãéá ôçí åðéôõ÷ßá ôïõò. ¹ôáí Ýíá äýóêïëï ìáôò, åìåßò áðü ôçí áñ÷Þ ðÞñáìå ôçí ðñùôïâïõëßá ìÝ÷ñé ôï ôÝëïò. Åß÷áìå Ýíá äéÜóôçìá êÜìøçò ðïõ äå÷ôÞêáìå ôï ãêïë, üìùò åéäéêÜ óôï äåýôåñï ìÝñïò ïé ðáßêôåò êáôÝâáëáí ìåãÜëç ðñïóðÜèåéá êáé äéêáéþèçêáí ìå ôç íßêç ôïõò. Óõíå÷ßæïõìå âëÝðïíôáò ôï åðüìåíï ìáôò, ôï ðñùôÜèëçìá áêüìá Ý÷åé ðïëý äñüìï».

Áíôßï ôïõ ÆÞöêá

Ôï ôåëåõôáßï ðáé÷íßäé ôïõ ÔÜóïõ ÆÞöêá ìå ôá ÷ñþìáôá ôçò ÊïæÜíçò èá åßíáé ç ÊõñéáêÜôéêç áíáìÝôñçóç ìå ôïí Ìáêåäïíéêü .Ï íåáñüò áìõíôéêüò ìåôÜ ôïí áãþíá èá áðïôåëåß ðáñåëèüí áðü ôïõò “êüêêéíïõò” êáé èá øÜîåé íá âñåé ôï ðïäïóöáéñéêü ôïõ ìÝëëïí óå Üëëç ïìÜäá. Óå äÞëùóç ôïõ óôçí åöçìåñßäá ìáò èÝëçóå íá åõ÷áñéóôÞóåé ôïõò óõìðáßêôåò ôïõ, ôï öñïíôéóôÞ ôçò ïìÜäáò, ôïí êüóìï ôï ðñïðïíçôéêü team êáé ôç äéïßêçóç. ÔÝëïò ìå áñêåôÞ äüóç

¸íôïíç åßíáé ç öçìïëïãßá ðïõ õðÜñ÷åé áðü ÷èåò óôéò ôÜîåéò ôçò ÊïæÜíçò ãéá ôçí áðï÷þñçóç Üëëùí äýï ðáéêôþí ïé ïðïßïé èá áðïäåóìåõôïýí áðü ôçí ïìÜäá ãéá íá áíáæçôÞóïõí áëëïý ôçí ôý÷ç ôïõò. ÌÜëéóôá äåí áðïêëåßåôáé áêüìç êáé óÞìåñá íá ãßíïõí ãíùóôÜ êé áõôÜ ôá ïíüìáôá ôùí äýï ðáéêôþí ïé ïðïßïé áíáìÝíåôáé íá óõíáíôçèïýí ìå ôç äéïßêçóç. Óôá áãùíéóôéêÜ, åí üøåé Ìáêåäïíéêïý èá áðïõóéÜóåé ï Êõñéáêßäçò ðïõ äçëþèçêå íá åêôßóåé ôçí ðïéíÞ ôïõ óå áõôÞ ôçí áãùíéóôéêÞ, åíþ óôçí ÊïæÜíç óêÝöôïíôáé íá êÜíïõí Ýíóôáóç ãéá ôéò äýï áðáíùôÝò êÜñôåò ðïõ áíôßêñéóå ï Ôïðïýæçò óôï ìáôò ìå ôïí Åïñäáúêü, Ýôóé þóôå íá ìçí áðïõóéÜóåé áðü ôï ìáôò ôçò ÊõñéáêÞò.

Êáôáêáëßäçò êáé âëÝðïõìå ... ÃáúôÜíïò óôï ðñïóêÞíéï “Ðõñ êáé ìáíßᔠìå Áíôùíßïõ óôçí ÐôïëåìáÀäá

Ï ÓôÝöáíïò ÃáúôÜíïò íáé ìåí õðÞñ÷å óôç ëßóôá ôùí «ëéãíéôùñý÷ùí» ìéáò êáé Ý÷åé êïïõôóÜñåé ðïëëÝò öïñÝò ôçí ïìÜäá ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá.

Ò ÅèíéêÞ

Ôá ñåêüñ ôçò Óêýäñáò

¼ìùò ôá óõíå÷Þ ðÞãáíå-Ýëá ôïõ «óôñáôçãïý» öáßíåôáé üôé ðñïâëçìáôßæïõí ôçí äéïßêçóç ôïõ ÓÜââá ËéÜìç ðïõ èÝëåé ìßá ðéï óßãïõñç ëýóç, óå áõôü ôï óçìåßï ôïõ ðñùôáèëÞìáôïò, åöüóïí ç ïìÜäá Ý÷åé êÜíåé îåêÜèáñåò ôéò ðñïèÝóåéò ôéò (êáé ìå ôéò ìåôáãñáöÝò ðïõ Ý÷åé êÜíåé ìÝ÷ñé óôéãìÞò) ãéá ôçí Üíïäï óôçí ’ ÅèíéêÞ. Óôçí ïìÜäá Ý÷ïõí ðñïôáèåß ìÝ÷ñé óôéãìÞò ðïëëïß ðñïðïíçôÝò, ìåôáîý áõôþí êáé êÜðïéïé ãéá ôïõò ïðïßïõò Ý÷åé äåßîåé åíäéáöÝñïí ï Åïñäáúêüò, üìùò ç äéïßêçóç èÝëåé íá åëÝãîåé üëç ôçí åâäïìÜäá ôç ëßóôá êáé íá ìçí ðÜñåé êÜðïéá âéáóôéêÞ áðüöáóç. Ãéá áõôüí ôïí ëüãï ôçí ÊõñéáêÞ óôï ðáé÷íßäé ìå ôçí ÁíáãÝííçóç ÅðáíïìÞò, óôïí ðÜãêï ôçò ïìÜäáò èá êáèßóåé ùò õðçñåóéáêüò ôå÷íéêüò ï Íßêïò Êáôáêáëßäçò ï ïðïßïò åßíáé ðñïðïíçôÞò óôçí äåýôåñç ïìÜäá ðïõ Ý÷åé ï ðñüåäñïò ôïõ Åïñäáúêïý (Ðåñäßêêáò/ Á’ ôïðéêü ÊïæÜíçò). Ôï ìüíï óßãïõñï åßíáé óôïí Åïñäáúêü èÝëïõí íá «÷ôõðÞóïõí» Ýíá äõíáôü üíïìá, áíôÜîéï ìå ôïõò óôü÷ïõò ôçò ïìÜäáò. Ôåëåõôáßåò ðëçñïöïñßåò ëÝíå üôé óôïí ðÜãêï ôïõ Åïñäáúêïý èá êÜèåôáé áðü åäþ êáé óôï åîÞò ï ÓôÝöáíïò ÃáúôÜíïò. Ïé óõæçôÞóåéò ôïõ ðñïÝäñïõ ôïõ Åïñäáúêïý, ÓÜââá ËéÜìç, ìå ôïí Ýìðåéñï ôå÷íéêü, ÓôñÜôï ÂïõôóáêÝëç, äåí êáñðïöüñçóáí êáé Ýôóé, äéÜäï÷ïò ôïõ ÓùôÞñç Áíôùíßïõ èá åßíáé üðùò üëá äåß÷íïõí ï ÓôÝöáíïò ÃáúôÜíïò. ¼óïí áöïñÜ ôïí ðñþçí ôå÷íéêü, ÓùôÞñç Áíôùíßïõ óôïí Åïñäáúêü åßíáé «ðõñ êáé ìáíßá» ìáæß ôïõ, ìéëþíôáò ãéá «åó÷Üôç ðñïäïóßá» áðü ðëåõñÜò ôïõ. Èåùñïýí üôé Ýêáíå ìåãÜëï êáêü óôçí ïìÜäá, ìå ôïõò éèýíïíôåò ôïõ óõëëüãïõ íá åßíáé éäéáßôåñá ðéêñáìÝíïé áëëÜ êáé èõìùìÝíïé ìå ôéò ýðïðôåò üðùò ëÝíå êáé ïé ßäéïé- êéíÞóåéò ôïõ íåáñïý ôå÷íéêïý ï ïðïßïò åêôüò áðñïüðôïõ îáíáðéÜíåé äïõëåéÜ óôçí ÊáëëïíÞ.

Ò ÅèíéêÞ

Ðïéïé óöõñßæïõí ôá ìáôò ôçò 19çò áãùíéóôéêÞò ôçí ÊõñéáêÞ

Ôçí ÊõñéáêÞ èá äéåîá÷èïýí ïé áãþíåò ôçò 19çò áãùíéóôéêÞò óôï âüñåéï üìéëï ôçò ô åèíéêÞò. Ïé äéáéôçôÝò åßíáé ïé åîÞò ÌÁÊÅÄÏÍÉÊÏÓ - ÊÏÆÁÍÇ ÓÅËÅÌÉÄÇÓ ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ (ÐÅËËÁÓ) ÓÉÐÊÁÓ ÉÙÁÍÍÇÓ (ÐÅËËÁÓ) - ËÁÆÁÑÉÄÇÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÓ (ÊÉËÊÉÓ) ÐÁÓËÁÌÏÕÓÊÁÓ ÂÇÓÓÁÑÉÙÍ (ÐÅËËÁÓ)

¸îé áãùíéóôéêÝò áÞôôçôïò óõìðëÞñùóå ï Áåôüò Óêýäñáò, ðåñíþíôáò áëþâçôïò ìÝóá áðü ôï «Ð. ÌáãïõëÜò», ôï «êÜóôñï» ôçò Íßêçò Âüëïõ. Ôï 0-0 áðïôåëåß óáöþò ìåãÜëç åðéôõ÷ßá ãéá ôï óõãêñüôçìá ôïõ Ãéþñãïõ Ôõñéáêßäç, áöïý Þñèå åêôüò Ýäñáò åðß åíüò éêáíïý áíôéðÜëïõ, ìÜëéóôá áîßæåé íá áíáöåñèåß üôé Þôáí ç ðñþôç áðþëåéá âáèìþí ôçò Íßêçò ìå ôïí Ôüëç ×áñáëáìðßäç óôïí ðÜãêï. ¼óïí áöïñÜ ôïí áåôü, óõíå÷ßæåé ãéá 6 áãùíéóôéêÝò áÞôôçôïò (2 íßêåò, 4 éóïðáëßåò) êáé óõíå÷ßæåé ìáæß ìå ôçí ÅðáíïìÞ íá åßíáé ç ïìÜäá ìå ôéò ëéãüôåñåò Þôôåò óôï ðñùôÜèëçìá (äýï), áëëÜ êáé ç ïìÜäá ìå ôéò ëéãüôåñåò åêôüò Ýäñáò Þôôåò (ìßá, üðùò êáé ç ÅðáíïìÞ)! Óôï óõãêåêñéìÝíï ðáé÷íßäé ï Áåôüò óôÜèçêå ðïëý êáëÜ, Ý÷áóå ìÜëéóôá åõêáéñßåò ìå ôïí Éíåìðïëßäç êáé ôïí Êïõëïõêßäç, ùóôüóï óôï ôÝëïò ï ôåñìáôïöýëáêáò Öéñéíßäçò êñÜôçóå üñèéá ôçí ïìÜäá óå ðñïóðÜèåéåò ôùí «êõáíïëåýêùí». Óôç Óêýäñá õðÜñ÷åé éêáíïðïßçóç áðü ôï áðïôÝëåóìá, áðü ôçí åéêüíá ðïõ äåß÷íåé ï óýëëïãïò êé áéóéïäïîßá ðùò åöüóïí óõíå÷ßóåé Ýôóé, ìðïñåß íá Ý÷åé áêüìá ðéï êáëÞ ðïñåßá. Ôçí ÊõñéáêÞ ï Áåôüò öéëïîåíåß ôïí Ôýñíáâï êáé èÝëåé ôç íßêç ðñéí Ýëèåé ôï âÜóåé ðñïãñÜììáôïò ñåðü ôïõ.

ÁÅÔÏÓ ÓÊÕÄÑÁÓ - ÔÕÑÍÁÂÏÓ 2005 ÐÑÁÓÁÔÆÇÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ (ÄÑÁÌÁÓ) ÐÁÐÁÊÕÐÇÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ (ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ) - ÊÁÑÁÌÐÏÕËÁÓ ×ÑÇÓÔÏÓ (ÐÉÅÑÉÁÓ) ÂÑÅÓÊÁÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ (ÇÌÁÈÉÁÓ) ÍÁÕÐÁÊÔÉÁÊÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÁÍÁÃÅÍÍÇÓÇ ÃÉÁÍÍÉÔÓÙÍ ÊÁÊÑÉÄÇÓ ÉÙÁÍÍÇÓ (ÊÏÑÉÍÈÏÕ) ÊÑÉÔÓÉÙÍÇÓ ÉÙÁÍÍÇÓ - ÊÙÍÓÔÁÍÔÏÐÏÕËÏÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ (ÊÏÑÉÍÈÏÕ) ÍÅÏÖÕÔÉÁÄÇÓ ÉÙÁÍÍÇÓ (ÊÏÑÉÍÈÏÕ)

ÊÁËËÏÍÇ ÁÅË - ÍÉÊÇ ÂÏËÏÕ ÂÁÔÓÉÏÓ ÁÑÉÓÔÅÉÄÇÓ (ÄÕÔ. ÁÔÔÉÊÇÓ) ÔÆÙÑÔÆÁÊÏÓ ÁÈÁÍÁÓÉÏÓ - ÊÁÓÓÁÂÅÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ (ÄÕÔ. ÁÔÔÉÊÇÓ) ÆÁÑÁÂÉÍÏÓ ÁÃÃÅËÏÓ (ÁÈÇÍÙÍ) ÅÈÍÉÊÏÓ ÖÉËÉÐÐÉÁÄÁÓ - ÄÏÎÁ ÊÑÁÍÏÕËÁÓ ÊÁÔÓÉÌÉÃÃÏÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ (ÁÈÇÍÙÍ) ÄÏÓÇÓ ÌÉ×ÁÇË (ÁÈÇÍÙÍ) - ËÉÏÍÁÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÓ (ÁÉÔ/ÍÉÁÓ) ÊÅÊÅËÏÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ (ÁÉÔ/ÍÉÁÓ) ÌÅÃÁÓ ÁËÅÎ/ÄÑÏÓ - ÆÁÊÕÍÈÏÓ ÏÉÊÏÍÏÌÏÕ ÍÉÊÏËÁÏÓ (×ÁËÊÉÄÉÊÇÓ) ËÉÙËÉÁÓ ÓÙÔÇÑÉÏÓ (ÅÂÑÏÕ) - ×ÁÌÁËÉÄÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ (ÈÑÁÊÇÓ)

Óôïí Ïëõìðéáêü ìÝ÷ñé ôï êáëïêáßñé ï Ôæéìðïýñ

Óôïí Ïëõìðéáêü èá óõíå÷ßóåé ôçí êáñéÝñá ôïõ ï ÑÜöéê Ôæéìðïýñ, ï ïðïßïò óõìöþíçóå íá óõíå÷ßóåé ôçí êáñéÝñá ôïõ, öïñþíôáò ôçí «åñõèñüëåõêç» öáíÝëá ìÝ÷ñé ôï êáëïêáßñé ìå ðñïïðôéêÞ íá åðåêôåßíïõí ôç óõíåñãáóßá ôïõò ãéá Üëëá äýï ÷ñüíéá! Áðü ôï âñÜäõ ôçò ÐÝìðôçò åß÷å îåóðÜóåé ç öçìïëïãßá üôé ï Áëãåñéíüò åðéèåôéêüò åß÷å ðñï÷ùñçìÝíåò åðáöÝò ôïõ Ôæåìðïýñ ìå ôïõò áíèñþðïõò ôùí “åñõèñïëåýêùí” áëëÜ ðáñÜ ôéò áñ÷éêÝò äéáøåýóåéò ôåëéêÜ áðïäåß÷èçêå áëçèéíÞ... Ç ÷ñïíéêÞ äéÜñêåéá ôçò óõíåñãáóßáò ôïõò öÝñåôáé íá åßíáé ôï óçìåßï ðïõ “êïëëïýóå” ç óõìöùíßá ôéò ðñïçãïýìåíåò ìÝñåò, ùóôüóï ôåëéêÜ ïé “åñõèñüëåõêïé” ôá âñÞ-

ÄÇÌÏÔÉÊÏ ÓÔÁÄÉÏ ÊÁÑÄÉÔÓÁÓ ÁÍÁÃÅÍÍÇÓÇ ÊÁÑÄÉÔÓÁÓ-ÏÖÇ ÄÉÁÉÔÇÔÇÓ: Êáëïãåñüðïõëïò (Áèçíþí) ÂÏÇÈÏÉ: Êïõôóüãéáííïò, ÊïóìÜò (Áèçíþí) 4ïò: Âáëéþôçò (ËÜñéóáò) ÐÁÑÁÔÇÑÇÔÇÓ: Êùóôïýäçò (Ìáêåäïíßáò)

ÊõñéáêÞ 23/1 (15:00)

Ã.Ö.Ó ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÕ ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ-ÁÃÑÏÔÉÊÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ ÄÉÁÉÔÇÔÇÓ: Äçìçôñüðïõëïò (Öèéþôéäáò) ÂÏÇÈÏÉ: Óôáèüðïõëïò (Ìåóóçíßáò), ÔóáñíÜò (Âïéùôßáò) 4ïò: Ëáãüò (Á÷áúáò) ÐÁÑÁÔÇÑÇÔÇÓ: ÃåñïíôÞò (Áèçíþí) ÄÇÌÏÔÉÊÏ ÓÔÁÄÉÏ ËÉÂÁÄÅÉÁÓ ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ-ÔÑÉÊÁËÁ ÄÉÁÉÔÇÔÇÓ: ÄåëöÜêçò (Áñêáäßáò) ÂÏÇÈÏÉ: ×áñßôïò, ÊïõíôïõñÝëçò (Áèçíþí) 4ïò: Éùóçößäçò (Áèçíþí) ÐÁÑÁÔÇÑÇÔÇÓ: ÖëùñÜêçò (Öùêßäáò) 1ï ÏÁÊÁ ÄÇÌÏÕ ÊÁÔÅÑÉÍÇÓ ÐÉÅÑÉÊÏÓ-ÇËÉÏÕÐÏËÇ ÄÉÁÉÔÇÔÇÓ: Ðáðáäüðïõëïò (Ìáêåäïíßáò) ÂÏÇÈÏÉ: ÊáðïõôæÞò, Ìåñêåíßäçò (Ìáêåäïíßáò) 4ïò: ÌáíôÜêçò (Çìáèßáò) ÐÁÑÁÔÇÑÇÔÇÓ: ºôóêïò (Óåññþí) ÅÈÍÉÊÏ ÓÔÁÄÉÏ ÉÙÁÍÍÉÍÙÍ ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ-ÅÈÍÉÊÏÓ ÄÉÁÉÔÇÔÇÓ: ÖùôéÜäçò (ÊáóôïñéÜò) ÂÏÇÈÏÉ: ÓôõëéÜäçò (ÊáóôïñéÜò), ÂáöåéÜäçò (Êáñäßôóáò) 4ïò: Ôßêáò (Êáñäßôóáò) ÐÁÑÁÔÇÑÇÔÇÓ: ÓçðÜêçò (ÐÝëëáò) ÄÇÌÏÔÉÊÏ ÓÔÁÄÉÏ ÂÅÑÏÉÁÓ ÂÅÑÏÉÁ-ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ ÄÉÁÉÔÇÔÇÓ: Íôßôóïò (ÐñÝâåæáò) ÂÏÇÈÏÉ: Æõãïýñçò (Áéô/íßáò), Êáñáúóáñßäçò (Ðéåñßáò) 4ïò: ÆÞëïò (ËÜñéóáò) ÐÁÑÁÔÇÑÇÔÇÓ: Ãêõñßíçò (Óåññþí)

ÄåõôÝñá 24/1

ÄÇÌÏÔÉÊÏ ÓÔÁÄÉÏ ÊÁÉÓÁÑÉÁÍÇÓ (18:00-ÅÔ3) ÅÈÍÉÊÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ-ÊÁËËÉÈÅÁ ÄÉÁÉÔÇÔÇÓ: Êïóéêßäçò (Áèçíþí) ÂÏÇÈÏÉ: ×ñéóôïäïýëïõ (Áèçíþí), Ðåôñüðïõëïò (Áñêáäßáò) 4ïò: ÌáíéÜôçò (Áñêáäßáò) ÐÁÑÁÔÇÑÇÔÇÓ: ÓðõñÜêçò (Ëáêùíßáò) ÄÇÌÏÔÉÊÏ ÓÔÁÄÉÏ ÖÕËÇÓ (19:00-connX) ÈÑÁÓÕÂÏÕËÏÓ-ÄÉÁÃÏÑÁÓ ÄÉÁÉÔÇÔÇÓ: ÃéáííïõëÜêçò (×áíßùí) ÂÏÇÈÏÉ: Áóçìáêüðïõëïò, ËÜìéáò (Ìåóóçíßáò) 4ïò: Ãêéüëéáò (Áèçíþí) ÐÁÑÁÔÇÑÇÔÇÓ: Ðïñöýñçò (Áñêáäßáò)

ÅÏÑÄÁÉÊÏÓ 2007 - ÁÍÁÃÅÍÍÇÓÇ ÅÐÁÍÙÌÇÓ ÖÙÔÉÁÄÇÓ ÁÍÁÍÉÁÓ (ÓÅÑÑÙÍ) ÊÕÑÂÅÇÓ ÓÔÅÖÁÍÏÓ (ÓÅÑÑÙÍ) - ÁÔÆÇÌÙÕÓÉÁÄÇÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÓ (ÎÁÍÈÇÓ) ÊÉÃÉÔÆÇÓ ÅÍÃÊÉÍ (ËÁÑÉÓÁÓ) ÖÙÊÉÊÏÓ - ÏÄÕÓÓÅÁÓ ÁÍÁÃÅÍÍÇÓÇÓ ÂËÉÙÑÁÓ ËÁÌÐÑÏÓ (ËÁÑÉÓÁÓ) ËÁÖÁÍÔÆÇÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ - ÁÔÌÁÔÆÉÄÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ (ÐÉÅÑÉÁÓ) ÃÊÁÑÁÃÊÁÍÇÓ ÉÙÁÍÍÇÓ (ÐÉÅÑÉÁÓ)

ÓåíÜñéá ðïõ êõêëïöüñçóáí óôçí ðüëç ôçò Çìáèßáò, èÝëïõí ôç ÂÝñïéá íá ðáñáêïëïõèåß åê íÝïõ ôçí ðåñßðôùóç ôïõ ×ïóÝ ÑÝãéåò, åíþ åíäéáöÝñïí õðÜñ÷åé êáé ãéá ôïí Óåñôæßíéï ôïõ Ëåâáäåéáêïý. ¼óïí áöïñÜ ôïí 28÷ñïíï ìÝóï Åðáìåéíþíäá ÊïõôñïõìÜíï, ðïõ äïêéìÜæåôáé óôéò ôåëåõôáßåò ðñïðïíÞóåéò, áöÞíåé áñêåôÜ êáëÝò åíôõðþóåéò êáé äåí áðïêëåßåôáé íá áðïêôçèåß, åíþ ðñïâëÞìáôá ôñáõìáôéóìþí åíüøåé Ðáíèñáêéêïý áíôéìåôùðßæïõí ïé Ìé÷áëüðïõëïò, ÃåùñãéÜäçò. Ç ÊÅÄ áíáêïéíþóå ôïõò äéáéôçôÝò, âïçèïýò äéáéôçôÝò êáé ðáñáôçñçôÝò äéáéôçóßáò ðïõ ïñßóôçêáí íá äéåõèýíïõí ôïõò áãþíåò ôçò 19çò áãùíéóôéêÞò ôçò Football League.

ÓÜââáôï 22/1 (15:00-ÅÔ3)

Ò ÅèíéêÞ

Ðñéí êáí óõìðëçñùèïýí 24 þñåò áðü ôï «äéáæýãéï» ôïõ Åïñäáúêïý ìå ôïí ðñïðïíçôÞ ÓùôÞñç Áíôùíßïõ, ôá ïíüìáôá ôùí õðïøÞöéùí ôå÷íéêþí ðÝöôïõí «âñï÷Þ» óôçí ÐôïëåìáÀäá.

’ ÅèíéêÞ ÂÅÑÏÉÁ: ÌåôáãñáöéêÜ óåíÜñéá

êáí óå üëá ìå ôïí Ôæéìðïýñ êáé áíáìÝíåôáé íá õðïãñÜøåé óõìâüëáéï óõíåñãáóßáò ãéá Ýîé ìÞíåò, åíþ ôï êáëïêáßñé èá óõæçôÞóïõí, ãéá ôï áí èá áíáíåùèåß ç óõíåñãáóßá ôïõò ãéá Üëëá äýï ÷ñüíéá. Âáóéêüò óõíôåëåóôÞò ãéá ôçí áðüêôçóç ôïõ Áëãåñéíïý åðéèåôéêïý Þôáí ï ÓùêñÜôçò ÊïìéíÜêçò, áöïý ï áíôéðñüåäñïò ôçò ÐÁÅ Ý÷åé éäéáßôåñç åêôßìçóç ðñïò ôïí ðñþçí ðñüåäñï ôçò ÁÅÊ. Áëëùóôå, ôá... áõôéÜ ôïõ “balla.gr” Þôáí ðáñþí üôáí ï ÊïìéíÜêçò áíáöåñüôáí ìïíÜ÷á ìå åãêùìéáóôéêÜ ó÷üëéá ãéá ôïí Ôæéìðïýñ, åíþ áîßæåé íá õðåíèõìßóïõìå üôé ï áíôéðñüåäñïò ôçò ÐÁÅ åßíáé ï õðåýèõíïò ãéá ôéò äéáðñáãìáôåýóåéò ôùí ìåôá-

ãñáöþí. Óôï óôü÷áóôñï ôïõ Ïëõìðéáêïý ìðïñåß íá ìçí âñéóêüôáí ï åðéèåôéêüò, áëëÜ äåí èá ìðïñïýóáí íá ìçí “÷ôõðÞóïõí” ôïí “ôñïìïêñÜôç”, áðü ôçí óôéãìÞ, ìÜëéóôá ðïõ áðïôåëïýóå îÝíï óþìá ãéá ôçí ÁÅÊ. Åñùôçìáôéêü, âÝâáéá, áðïôåëåß ðùò óêÝöôåôáé íá áîéïðïßçóåé ôïí Ôæéìðïýñ ï ÂáëâÝñäå, áöïý óôçí åíäåêÜäá èá ÷ñåéáóôåß íá ôïí ÷ùñÝóåé ìå ôïõò ÌéñáëÜò êáé ÐÜíôåëéôò, ôçí ßäéá þñá ðïõ èÝóç äéåêäéêïýí êáé ïé ÑéÝñá, Ñüìåíôáë, Æáúñß, Öåôöáôæßäçò, ÖïõóôÝñ. Áðü ôçí Üëëç èá ðñÝðåé íá áðïöáóéóôåß ðïéï èá åßíáé êáé ôï ìÝëëïí ôïõ ÍÝìåè, ìéáò êáé èá ðÜñåé ðïëý äýóêïëá åõêáéñßá.

Ò ÅèíéêÞ ÌÁÊÅÄÏÍÉÊÏÓ

Óå Üëëïí óýëëïãï èá óõíå÷ßóåé ôçí êáñéÝñá ôïõ ï íåáñüò óôüðåñ ôïõ Ìáêåäïíéêïý, ÐÝôñïò Êïíôóßäçò, åêôüò óõãêëïíéóôéêïý áðñïüðôïõ. Ï ðáëéüò ðáßêôçò ôïõ ¢ñç áíáìÝíåôáé íá “óðÜóåé” ôï óõìâüëáéü ôïõ ìå ôïõò “ðñÜóéíïõò” ðïëý óýíôïìá.

Ò ÅèíéêÞ

Ôñßá “äéáæýãéᔠóôç Íßêç Ðáñåëèüí áðü ôçí Íßêç Âüëïõ áðïôåëåß áðü ôçí ÐÝìðôç ï Ãéþñãïò Ãñáììáôéêüðïõëïò. Ï 21÷ñïíïò ðáßêôçò Ýëõóå êïéíÞ óõíáéíÝóåé ôï óõìâüëáéï ôïõ ìå ôçí ïìÜäá ôçò ÍÝáò Éùíßáò, åíþ Ýíáò óçìáíôéêüò ëüãïò ðïõ áðïöÜóéóå íá öýãåé Þôáí üôé Ý÷åé ëáìâÜíåéí ÷ñÞìáôá áðü ôç äéïßêçóç ôïõ óõëëüãïõ. Ï Ãñáììáôéêüðïõëïò ï ïðïßïò áãùíßæåôáé óôç èÝóç ôïõ åðéèåôéêïý, åß÷å “ãåìÜôç” ÷ñïíéÜ óôç Íßêç êáèþò öÝôïò åß÷å 15 óõììåôï÷Ýò êáé óçìåßùóå 2 ãêïë. ¹äç ï ðáßêôçò Ý÷åé êéíÞóåé ôï åíäéáöÝñïí ïìÜäùí ôüóï áðü ôç Ò ÅèíéêÞ üóï êáé áðü ôç ’ êáèþò öçìßæåôáé ãéá ôçí ôá÷ýôçôÜ ôïõ, áëëÜ êáé ôçí åõ÷Ýñåéá íá áãùíéóôåß åßôå óôá äåîéÜ åßôå óôá áñéóôåñÜ ôçò åðßèåóçò, áöïý ÷ñçóéìïðïéåß êáé ôá äõï ðüäéá. ÐáñÜëëçëá, áðü ôï Ýìøõ÷ï äõíáìéêü ôùí “êõáíüëåõêùí” áðï÷þñçóáí êáé ïé Áíôþíçò ÂëÜ÷ïò, ÁëÝîáíäñïò ÄñáãÜôçò, üðùò Ýãéíå ãíùóôü ôçí ÐÝìðôç. Ôçí ßäéá þñá, ï íåáñüò Áñãýñçò ðñüêåéôáé íá äïèåß äáíåéêüò óôïí Ðýññáóï ÍÝáò Áã÷éÜëïõ, ýóôåñá áðü áðüöáóç ðïõ ðÞñáí áðü êïéíïý äéïßêçóç êáé Áðüóôïëïò ×áñáëáìðßäçò.


%

Ē EèíéêÞ

ÈÁÑÑÏÓ

ÓÜââáôï

22 Éáíïõáñßïõ 2011

ÄõíáôÜ ðáé÷íßäéá ÅðéìÝëåéá Ãéþñãïò Êáôóßêáò email: “vigelk5koz@yahoo.gr”

Âáôáíéáêüò: “Íá åßìáóôå óïâáñïߔ

Ìå ôçí ïõñáãü ÓéÜôéóôá èá ðáßîåé ôç ÊõñéáêÞ ï Âáôáíéáêüò. Ôï ìáôò ìðïñåß íá öáßíåôáé åýêïëï, áëëÜ êñýâåé ðáãßäåò. Ãéá áõôü, ï ÔÜóïò Éùáííßäçò, æÞôçóå ìåãÜëç ðñïóï÷Þ êáé óïâáñüôçôá. “ÔÝôïéá ðáé÷íßäéá êñýâïõí ðáãßäåò êáé èÝëïõí ðñïóï÷ޔ, åßðå ÷áñáêôçñéóôéêÜ. Óôá áãùíéóôéêÜ, äåí õðÜñ÷ïõí ðñïâëÞìáôá.

ÅÐÓ ÊïæÜíçò

ÖõóéêÜ, áí ï Ìßìçò Ðáðáäüðïõëïò äåí áãùíéóôåß, ôüôå èá åßíáé áõôüò ï “êüïõôò” ðïõ èá äßíåé åíôïëÝò óôï ðáé÷íßäé ôçò ÊõñéáêÞò.

Óâïñþíïò: ×ùñßò Ñáðôüðïõëï

Ãéá ôï ðáé÷íßäé ìå ôïí Åèíéêü Âáôåñïý ðñïåôïéìÜæåôáé ç ïìÜäá ôïõ Óâïñþíïõ! Óôï êáèáñÜ áãùíéóôéêü óêÝëïò, ôçí ðñïóðÜèåéá ôùí Êáôåñéíéùôþí, äåí èá ìðïñÝóåé íá åíéó÷ýóåé ï Íßêïò Ñáðôüðïõëïò ï ïðïßïò ôáëáéðùñåßôáé áðü Ýíá ôñÜâçãìá! ÔÝëïò, ôéìùñçìÝíïò åßíáé ï ÌÜêçò Ìáñãáñßôçò êáé äåí Ý÷åé äéêáßùìá óõììåôï÷Þò.

¼ëõìðïò ËåðôïêáñõÜò: ÅðéóôñïöÝò!

Åõ÷Üñéóôá åßíáé ôá íÝá ãéá ôçí ïìÜäá ôïõ Ïëõìðïõ ËåðôïêáñõÜò. ÓõãêåêñéìÝíá, ï óýëëïãïò èá Ý÷åé äýï ðïëý óçìáíôéêÝò åðéóôñïöÝò óôï ìáôò ìå ôç Íßêç ÁãêáèéÜò. Ï êüïõôò, ê. Êïõñïõæßäçò, èá õðïëïãßæåé îáíÜ ôïõò Ôéïýôéï, ×áôæÞ, êáèþò åîÝôéóáí ôçí ðïéíÞ ôïõò, åíþ ïé Êþóôáò ÌðáëáìðÜíçò êáé ÃéÜííçò Ðáðáäüðïõëïò “äßíïíôáé” ùò áìößâïëïé, áëëÜ ßóùò ðñïëÜâïõí.

Åèíéêüò Êáôåñßíçò: Óôï ßäéï ìïôßâï!

Ï Åèíéêüò Êáôåñßíçò èÝëåé íá óõíå÷ßóåé ôéò êáëÝò ôïõ åìöáíßóåéò êáé ôá èåôéêÜ ôïõ áðïôåëÝóìáôá êüíôñá óôçí ÁëåîÜíäñåéá. Óôá áãùíéóôéêÜ, ôï ôå÷íéêü ôéì äåí ìðïñåß íá õðïëïãßæåé óôéò õðçñåóßåò ôïõ ôñáõìáôßá ÌðáôóáñÜ êáé ôïõ åðßóçò ôñáõìáôßá ÊáôóáìÜãêá. Áíôßèåôá, ï ÃéÜííçò ÔÜóóéïò åßíáé óå êáëÞ êáôÜóôáóç êáé ëïãéêÜ èá ðñïëÜâåé.

ÊáóôïñéÜ: ×ùñßò ðñïðïíçôÞ ìå ÐåíôÜâñõóï

Äåí Ý÷åé âñåèåß ëýóç óôï ðñüâëçìá ôçò ÊáóôïñéÜò êáé ç ïìÜäá èá áãùíéóôåß óôï ìáôò ìå ôçí ÐåíôÜâñõóïò, ÷ùñßò ðñïðïíçôÞ. ÁõôÝò ôéò ìÝñåò, ôéò ðñïðïíÞóåéò ðñáãìáôïðïéåß ï Ìßìçò Ðáðáäüðïõëïò, ï ïðïßïò åßíáé áðü ôïõò ðéï Ýìðåéñïõò ðïäïóöáéñéóôÝò ôçò ïìÜäáò. Ùóôüóï, áí áãùíéóôåß ï óõãêåêñéìÝíïò, äåí èá ìðïñåß íá êÜèåôáé óôïí ðÜãêï. Åôóé, ï ÐÝôñïò Ôóïýêëçò, ðïõ äåí èá ëÜâåé ìÝñïò óôï ìáôò, áíáìÝíåôáé íá âñßóêåôáé óôï “ôéìüíé” ôïõ óõëëüãïõ.

ÌÝ÷ñé ôç ÄåõôÝñá

ÐÜíôùò, ïé ðëçñïöïñßåò êÜíïõí ëüãï ðùò ìÝ÷ñé ôçí ÄåõôÝñá, ôï èÝìá ôïõ ðñïðïíçôÞ èá êëåßóåé ïñéóôéêÜ. Óôü÷ïò åßíáé íá áðïêôçèåß Ýíáò ôå÷íéêüò, ï ïðïßïò íá ãíùñßæåé ôçí ÊáóôïñéÜ êáé ôïí 3ï üìéëï. ***Óçìåéþíåôáé, üôé ôçí ÊõñéáêÞ, äýï þñåò ðñéí ôï ìáôò (13:00), ï ðñüåäñïò Á÷éëëÝáò Óôáìïýëçò èá äþóåé óõíÝíôåõîç Ôýðïõ, åö üëçò ôçò ýëçò óôçí áßèïõóá Ôýðïõ!

ÔÝëïò êáé ïé ÃêéÜôáò, Ðåôóþíçò

Óõíå÷ßæïíôáé ôá ðñïâëÞìáôá ãéá ôçí ÊáóôïñéÜ, áöïý ôïí äñüìï ôïõ Áíôþíç Íéêïëáúäç (áðï÷þñçóå) áêïëïýèçóáí êáé ïé Íôßíïò ÃêéÜôáò êáé ÄçìÞôñçò Ðåôóþíçò! Ïé äýï Üíäñåò, ðïõ åß÷áí áíáëÜâåé ðñïóùñéíÜ ôçí ïìÜäá, äåí êáôÜöåñáí íá âñïõí êïéíÝò âÜóåéò ìå ôïí ðñüåäñï ôçò ÊáóôïñéÜò, Á÷éëëÝá Óôáìïýëç, êáé ùò áðïôÝëåóìá áðïôåëïýí ðáñåëèüí ãéá ôïõò ãïõíáñÜäåò.

Ïé äéáéôçôÝò...

ÁÅ ÁËÅÎÁÍÄÑÅÉÁÓ - ÅÈÍÉÊÏÓ ÊÁÔÅÑÉÍÇÓ: Ô. ÊáëáíæÞò, Ð. Ïéêïíüìïõ, Â. Æá÷Üñïò (ËÜñéóáò) ÓÂÏÑÙÍÏÓ - ÅÈÍÉÊÏÓ ÂÁÔÅÑÏÕ: Ä. Êñçôéêüò, Á. Âåñôüðïõëïò, É. Ãåùñãßïõ (Èåóóáëßáò) ÃÁËÁÔÉÍÇ ÊÏÆ. - ÐÕÑÓÏÓ ÃÑÅÂÅÍÙÍ: Ç. Áíáóôáóßïõ, Â. ÌáíôæÜíáò, Ã. Êïìéóïðïýëïõ (ËÜñéóáò) ÁÑÇÓ ËÏÖÙÍ - ÊÁÓÔÙÑ: É. ÐÜíïò, Ó. ÆáìðáëÜò, Ì. ÊïëëéÜêç (Çðåßñïõ) ËÅÕÊÁÄÉÁ ÇÌ. - ÌÁÊÅÄÏÍÉÊÏÓ ÖÏÕÖ.: É. ×áíßäçò, Å. ÐåôñÝíôæçò, Ã. ÌáñêïõëÞò (Ìáêåäïíßáò) ÓÅÉÑÇÍÁ ÃÑÅÂ. - ÍÁÏÕÓÁ: É. Óùóþíçò, Â. Êïõôóüâïõëïò, Ã. Ëéôïóåëßôçò (Öèéþôéäáò) ÊÁÓÔÏÑÉÁ - ÁÓ ÐÅÍÔÁÂÑÕÓÏÕ: Ð. ÁëáôæÜò, Ã. ÌáíùëÜêçò, È. Ìáõñßäçò (ÐÝëëáò) ÏËÕÌÐÏÓ ËÅÐÔ.: Å. ÃñáôóÜíçò, Ã. ÑÜðôçò, Í. Ìáíïýñáò (ÔñéêÜëùí)

A1 ìðÜóêåô ãõíáéêþí Ãéá íÝá íßêç ï Áðüëëùí ÐôïëåìáÀäáò

Á2 ÌðÜóêåô Ãõíáéêþí Åíôüò ËáóóÜíçò êáé Áñßùí

Íá óõíå÷ßóåé ôéò åðéôõ÷çìÝíåò åìöáíßóåéò èÝëåé ï Áðüëëùí Ðô. ðïõ Ý÷åé äýóêïëï Ýñãï åêôüò Ýäñáò êüíôñá óïí ÃÓ Áìáñõëëßò Ôï ðñüãñáììá 12ç ÁãùíéóôéêÞ - 22/01/11 ÃÓ ÁÌÁÑÕËËÉÓ - ÃÁÓ ÁÐÏËËÙÍ ÐÔÏË. ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ ÁÏ - ÖÅÁ ÍÖ - Í× ÁÓ ÁÑÇÓ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ - ÁÅ ÅÓÐÅÑÉÄÅÓ ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ ÃÓÓ - ÐÁÏÊ ÁÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ Â.1937 - ÄÁÓ ÁÍÙ ËÉÏÓÉÙÍ ÁÈÇÍÁÉÊÏÓ ÁÓ - ÁÅÏ ÐÑÙÔÅÁÓ ÂÏÕËÁÓ

Åíôüò Ýäñáò áãùíßæïíôáé ËáóóÜíçò êáé Áñßùí êüíôñá óå ÔéôÜíåò ÄñÜìáò êáé ÌÅÍÔ.Ï ËáóóÜíçò óå êáëÞ êáôÜóôáóç êáé ìå Üñéóôç øõ÷ïëïãßá ðÜåé ãéá ôç íßêç ðïõ Èá ôïí áíåâÜóåé áêüìá ðéï øçëÜ óôçí âáèìïëïãßá Ïé áãþíåò 8ç ÁãùíéóôéêÞ - 23/01/11 ÁÌÓ ÁÍÁÃÅÍÍÇÓÇ Í.ÑÕÓ - ÐÁÍÁÈËÇÔÉÊÏÓ ÓÖ ÓÕÊ ÁÐÓ ÁÓÐÉÓ ÎÁÍÈÇÓ - ÁÓ ÏËÕÌÐÉÁÄÁ ËÁÑ. ÃÓÊ ËÁÓÓÁÍÇÓ ÊÏÆ. - ÁÓ ÔÉÔÁÍÅÓ ÄÑÁÌÁÓ ÃÓ ÏËÕÌÐÉÁ ËÁÑÉÓÁÓ - ÁÏ ÓÅÑÑÙÍ ÖÓ ÁÑÉÙÍ ÐÔÏË. - ÌÅÍÔ ÁÅ ÐÕËÁÉÁÓ - ÌÃÓ ÁÐÏËËÙÍ ÊÁË.

Ò ÅèíéêÞ ÌðÜóêåô Áíäñþí

ÍôÝñìðé óôç ËÜñéóá Óôç ËÜñéóá áãùíßæåôáé ï ÇñáêëÞò ÊïæÜíçò, üðïõ èá áíôéìåôùðßóåé óå êáé äýóêïëç áíáìÝôñçóç ôïí éóüâáèìï Öïßíéîí ËÜñéóáò. Ï ÇñáêëÞò âñßóêåôáé óå êáëÞ êáôÜóôáóç êáé õðÜñ÷åé áéóéïäïîßá ðùò ôï èåôéêü óåñß èá óõíå÷éóôåß. 12ç ÁãùíéóôéêÞ ÁÏ Öïßíéî ËÜñéóáò – ÇñáêëÞò ÊïæÜíçò ¢ñãïò Ïñåóôéêü – ÃÁÓ Ì. ÁëåîÜíäñïõ Êñ. Âñ. ÁÏÊ Áéãéíéáêüò – ÃÓ ÌáêáìðÞ ÁÏ Ìåôáìüñöùóç Âüëïõ – ÐñùôÝáò Ãñåâåíþí ÁÅÓ ÁñéóôïôÝëçò ÅðáíùìÞò – ÁÓ Ðáíåäåóóáúêüò Áåôüò Êéëêßò – ÃÓ Áìðåëþíá ÁëÝîáíäñïò Áîéïýðïëçò - ÃÓ Íßêç Âüëïõ

ÅÊÁÓÄÕÌ Á’ Áíäñþí 11ç ÁãùíéóôéêÞ ÖÏ ÍåÜðïëçò – ÃÓ ÓéÜôéóôáò ÁÓ Âåëâåíôü – Áò ÊáóôïñéÜò ÖÓÖ ÁñéóôïôÝëçò – Êåñáõíüò Áã. Ãåùñãßïõ ÃÓ Åëßìåéáò – ÃÓÊ ËáóóÜíçò ÁÓ Äéüóêïõñïé – ÊïæÜíçò ÁÅ

ÐéÜíåé áìÝóùò äïõëåéÜ ç äéïéêïýóá åðéôñïðÞ Ôï ÓÜââáôï áíáìÝíåôáé íá óõíáíôçèïýí ïé Ãüíôéêáò, Íßêáò, ÐïëÝìçò êáé ÂåêñÞò óå Ýíá ñáíôåâïý åö’ üëçò ôçò ýëçò, äçëáäÞ áðü ïñãáíùôéêÜ èÝìáôá ìÝ÷ñé ôá ìåôáãñáöéêÜ ðïõ åêêñåìïýí... ÌåôÜ ôçí ÷èåóéíÞ ðñþôç êïõâÝíôá ýóôåñá áðü ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï ôï áðüãåõìá ôçò ÐÝìðôçò, ç äéïéêïýóá åðéôñïðÞ ðïõ áðáñôßæåôáé ìå ôïí ÄçìÞôñç Ãüíôéêá Ðñïåäñåýùí áíôéðñüåäñï êáé ôïõò Ãéþñãï Íßêá, Ôæüíé ÂåêñÞ êáé ÁäáìÜíôéï ÐïëÝìç ùò ìÝëç áíáìÝíåôáé íá óõíåäñéÜóåé ôï ÓÜââáôï ðñïêåéìÝíïõ íá îåêáèáñßóïõí êÜðïéá æçôÞìáôá ôá ïðïßá åß÷áí ìðåé óôï... øõãåßï åîáéôßáò ôùí äéïéêçôéêþí ðñïâëçìÜôùí.

Ïé ôÝóóåñéò Üíäñåò èá óõæçôÞóïõí áðü ôá ïñãáíùôéêÜ æçôÞìáôá êáé ôçí ðïëéôéêÞ óôçí Óïýðåñ Ëßãêá ìÝ÷ñé ôéò ôåëåõôáßåò åîåëßîåéò ìå ôïí ÆéëìðÝñôï Óßëâá ìå áöïñìÞ ôï èåñìü åíäéáöÝñïí ôçò ÃêñÝìéï, áëëÜ êáé ôçí ìåôáãñáöéêÞ åíßó÷õóç ôïõ “ôñéöõëëéïý” ìå Ýíáí ìÝóï. ÐÜíôùò, ôï óõãêåêñéìÝíï èÝìá èá ðáñáìåßíåé... áíïé÷ôü ìÝ÷ñé ôï ôÝëïò ôïõ ÃåíÜñç êáèþò óôç ìÝóç âñßóêåôáé êáé ôï ìÝëëïí ôïõ äéåèíÞ ÂñáæéëéÜíïõ. Óå ðåñßðôùóç ðïõ äåí ìðïñÝóåé íá áðïêôçèåß êÜðïéïò áîéüëïãïò ðáßêôçò óôçí ìåóáßá ãñáììÞ, ôüôå äåí åßíáé äõíáôüí íá ðáñá÷ùñçèåß ï ÆéëìðÝñôï óôçí ÃêñÝìéï êáèþò èá ìåßíåé ìå Ýíá ìåãÜëï êåíü ï Üîïíáò.

Åíôüò ï Ðåñäßêêáò Ôñßðïíôï ÷ùñßò íá éäñþóåé ç Åëßìåéá Äýóêïëç áðïóôïëÞ ãéá ÓÝñâéá Óõíå÷ßæïíôáé êé áõôü ôï Óáââáôïêýñéáêï ôá ðñùôáèëÞìáôá ôçò ÅÐÓ ÊïæÜíçò. ÌïíáäéêÞ åîáßñåóç åßíáé ôï ðáé÷íßäé ìåôáîý ôïõ Êáñõï÷ùñßïõ – Ìáêåäïíéêïý ðïõ èá ãßíåé ôç ÄåõôÝñá óôï ãÞðåäï ôçò ÍÝáò Íéêüðïëçò óôéò 15:15, ëüãù êïëëÞìáôïò ôçò ïìÜäáò ôïõ Êáñõï÷ùñßïõ. ÁíáëõôéêÜ ôá ðáé÷íßäéá :

Á’ ÅÐÓÊ 18ç ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ ÓÜââáôï 22/01/2011

ÅñìÞò Áóâåóôüðåôñáò - ÔéôÜí Óåñâßùí (Æïýãñáò, ÃåùñãéÜäçò, Ôóáëßäïõ) ÁÅ ÊïæÜíçò - Ì. Áë. ¢ñäáóóáò (Ìðáúñáìßäçò, Îåíáêßäçò, Êåíôæéüðïõëïò) ÁÅ Ðåñäßêêá - ÍÝïò ¢ñçò Áñãßëïõ (ÊáñáôÝñðïò, Ìðéóïýêçò, ×ïíäñïìáôßäçò) ËÝïíôåò ÁíáññÜ÷çò ÁÏ ÔñáíïâÜëôïõ (Äñáãþãéáò, ÐáõëÝñïõ, Óôñßöá)

ÊõñéáêÞ 23/01/2011

ÁÅÐ Êáñáãéáííßùí - ÁíáãÝííçóç ÐôïëåìáÀäáò (Êïåìôæßäçò, ôóáëßäïõ, ÔæéáìðÜæçò)

ÄåõôÝñá 24/01/2011

ÂÝñìéï Êáñõï÷ùñßïõ - Ìáêåäïíéêüò ÊïæÜíçò (Ðáíõôóßäçò, Êïõôæéáêïõôæßäçò, ÄéáìáíôÞò Ã) (15:15 ãÞðåäï ÍÝáò Íéêüðïëçò)

’ ÅÐÓÊ 15ç ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ (ᒠüìéëïò) ÓÜââáôï 22/01/2011

Äüîá ÑïäéáíÞò - ÁíáãÝííçóç ÅñÜôõñáò (Ôïðáëßäçò, ÄåëçæÞóçò, Ðáðáäüðïõëïò ×.) Áêáäçìßá ÓéÜôéóôáò - Äüîá ÌéêñïêÜóôñïõ (ÔóéããÝíçò Á., Éùáííßäçò Í., Éùáííßäçò Â.) Áêñßôåò ÊïæÜíçò - ÁÅ Êñáíéäßùí (Ìáñüðïõëïò, ÓðÝíôæáò, ÔæïõâÜñáò) ÁíáãÝííçóç Ëéâáäåñïý - Äüîá ÌåóóéáíÞò (Äçìçôñáêüðïõëïò, Áñáâïðïýëïõ, Ìáëéïýñáò)

ÊõñéáêÞ 23/01/2011

¸ëáôïò ÅëÜôçò - ÁëéÜêìùí ÁéáíÞò (ÖùôéÜò, ÊïõíôïõñÜêçò, Ìáëéïýñáò) ÅñìÞò ÐëáôáíïñÝìáôïò - Éùíéêüò ÂáèõëÜêïõ (ÄåëçæÞóçò, Êïõôæéáêïõôæßäçò, Ðáðáäüðïõëïò ×.) ÁóôñáðÞ Êëåßôïõ - ÊÝíôáõñïò Ðñùôï÷ùñßïõ (ÔóéããÝíçò Á., ÔÝìçò, Ìðéóïýêçò)

15ç ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ (⒠üìéëïò) ÓÜââáôï 22/01/2011

ÇñáêëÞò Êñõüâñõóçò - Áôñüìçôïò ÐôïëåìáÀäáò (Êáñáðïíáñëßäçò, ÄéáìáíôÞò Ä., ÊïõíôïõñÜêçò)

ÊõñéáêÞ 23/01/2011

Áðüëëùí Ðåíôáâñýóïõ - Áê. ÇñáêëÞ ÐôïëåìáÀäáò (ÊáñáôÝñðïò, Éùáííßäçò Í., ×ïíäñïìáôßäçò) Íéêçöüñïò ÊïéëÜäáò - Åëðßäåò ÁÅ ÊïæÜíçò (ÌõëùíÜò, ÔæïõâÜñáò, Êåíôæéüðïõëïò) ¢ñçò ÐôïëåìáÀäáò - ÐñïÜóôéï Ðñïáóôßïõ (Äñáãþãéáò, Ëáìðñéáíßäçò, ÐáõëÝñïõ) Ì. Áë. ×áñáõãÞò - ÌðÝìðçäåò Êïßëùí (Æïýãñáò, ÃåùñãéÜäçò, Êáñáðïíáñëßäçò) ¢ñçò ÌáõñïðçãÞò - ÊïæÜíç 2004 (ÌðáÀñáìßäçò, Îåíáêßäçò, Êùôïýëáò)

Ôï íÝï Ä.Ó. ôïõ Ãõìíáóôéêïý Óõëëüãïõ ÊïæÜíçò Óôéò 13 Éáíïõáñßïõ 2011 ðñáãìáôïðïéÞèçêå ÃåíéêÞ ÓõíÝëåõóç ôùí ìåëþí ôïõ Óõëëüãïõ êáé óôç óõíÝ÷åéá äéåíåñãÞèçêáí åêëïãÝò ãéá ôçí áíÜäåéîç íÝïõ Äéïéêçôéêïý Óõìâïõëßïõ. ÌåôÜ ôç óõãêñüôçóç óå óþìá êáé ôçí êáôáíïìÞ áîéùìÜôùí, ç óýíèåóç ôïõ íÝïõ Ä.Ó. ôïõ Óõëëüãïõ Ý÷åé ùò åîÞò: Ðñüåäñïò: ÊáñáíÜíïõ ÓôÝëëá Áíôéðñüåäñïò: ÍéêïëáÀäçò Äáìéáíüò – ¸öïñïò Áêáäçìßáò Ãåíéêüò ÃñáììáôÝáò: Ãõìíüðïõëïò ÐÜñçò – ¸öïñïò Áêáäçìßáò Åéäéêüò ÃñáììáôÝáò: Óêüñäáò ÃéÜííçò – ¸öïñïò Êïñáóßäùí – Ðáíêïñáóßäùí Ôáìßáò: ÌÜôáò Ãéþñãïò – ¸öïñïò Êïñáóßäùí - Ðáíêïñáóßäùí Ãåíéêüò Áñ÷çãüò: ÌðÝìðçò Íôßíïò – ¸öïñïò Áêáäçìßáò ¸öïñïé Ãõíáéêþí – Íåáíßäùí: Æçíùíßäçò Ãéþñãïò, Ìéìßêïò Êþóôáò ¸öïñïò Êïñáóßäùí – Ðáíêïñáóßäùí: ÍôÝñïò Ãéþñãïò Åðßóçò, ïñßóôçêáí ôá ìÝëç ôïõ Óõëëüãïõ: ¸öïñïò Åíüñãáíçò: Ãêïõæãêïýíçò ÐçëÝáò ¸öïñïé Áêáäçìßáò: Ãêïõæãêïýíçò Íßêïò, ÊïõíôïõñÜò ÄçìÞôñçò Ôå÷íéêüò Óýìâïõëïò: Ðáíôïýëçò Ãéþñãïò

ÓõíáíôÞèçêå ìå ôïõò ïñãáíùìÝíïõò ï ÌáñéíÜêçò: “Ðñïóï÷Þ ìçí ôéìùñçèïýìå” ÓõíÜíôçóç ìå åêðñïóþðïõò ôùí ïñãáíùìÝíùí ôïõ Ïëõìðéáêïý åß÷å ôçí ÐáñáóêåõÞ ï ÂáããÝëçò ÌáñéíÜêçò. Ôï áöåíôéêü ôçò ÐÁÅ åîÝöñáóå ôçí éêáíïðïßçóÞ ôïõ ãéá ôçí ðáñïõóßá ôïõ êüóìïõ, áëëÜ æÞôçóå íá ðñïöõëÜîïõí êáé ïé ßäéïé ôçí Ýäñá ôçò ïìÜäáò!

Ç ÅéóáããåëéêÞ ðáñÝìâáóç ãéá ôï ðüñéóìá ôçò BDO Ç Åéóáããåëßá Ðñùôïäéêþí èá åðÝìâåé ðÜíù óôï ðüñéóìá ôïõ äéïéêçôéêïý åëÝã÷ïõ óôçí ÁÅÊ, ìéáò êáé æÞôçóå Ýñåõíá ãéá äéÜðñáîç ïéêïíïìéêþí åãêëçìÜôùí. Ç ðñïúóôáìÝíç ôçò Åéóáããåëßáò Ðñùôïäéêþí, ÅëÝíç ÑÜéêïõ, æÞôçóå áðü ôï ÔìÞìá Ïéêïíïìéêïý ÅãêëÞìáôïò íá îåêéíÞóåé Ýëåã÷ï óôçí ÐÁÅ ÁÅÊ ãéá ôõ÷üí ðáñáâÜóåéò êáé Üëëåò åðéëÞøéìåò ðñÜîåéò. Õðåíèõìßæïõìå üôé óôï ðüñéóìá ôçò BDO õðÞñ÷áí ðïëëÝò ðáñáëåßøåéò êáé Ýîïäá ÷ùñßò ðáñáóôáôéêÜ ãéá ôçí ðåíôáåôßá 2004-09, ïðüôå Þôáí ëïãéêü íá õðÜñîåé åðÝìâáóç ôçò åéóáããåëßáò. Ôá âéâëßá ôçò ÐÁÅ ÁÅÊ èá åëåã÷èïýí áðü ôï ÔìÞìá Ïéêïíïìéêïý ÅãêëÞìáôïò êáé áðü åêåß êáé ðÝñá, áíÜëïãá ìå ôï ìÝãåèïò êáé ôç óðïõäáéüôçôá ôùí ðáñáëåßøåùí, èá åðéâëçèïýí êáé ïé áíôßóôïé÷åò ðïéíÝò, ðïõ ìðïñåß íá îåêéíïýí áðü ðñüóôéìá êáé íá öôÜíïõí ìÝ÷ñé ðñïóùðïêñáôÞóåéò.

ãç óõíÝ÷åéá êáé ðñïóï÷Þ!

Ï ÌáñéíÜêçò åìöáíßóôçêå ôüóï éêáíïðïéçìÝíïò áðü ôçí óôÞñéîç ôïõ êüóìïõ óôï “Ã. ÊáñáúóêÜêçò” êáé óôá åêôüò Ýäñáò ðáé÷íßäé, üóï êáé ãéá ôï ãåãïíüò üôé äåí Ý÷ïõí äçìéïõñãÞóåé ðñïâëÞìáôá. ÌÜëéóôá, ï 46÷ñïíïò åöïðëéóôÞò ôïõò æÞôçóå áíÜëï-

Ïðùò Þôáí öõóéêü óôÜèçêå êáé óôï ìåìïíùìÝíï ðïõ Ýãéíå ìå ôïí âïçèü äéáéôçôÞ óôï ðáé÷íßäé ÊõðÝëëïõ ìå ôïí ÐÁÏÊ óôï ÖÜÞñï êáé æÞôçóå áðü ôïí êüóìï, üóï åßíáé äõíáôüí íá ðñïóÝ÷ïõí êáé ïé ßäéïé ôçí Ýäñá ôçò ïìÜäáò ãéá íá ìçí êéíäõíÝøåé ï Ïëõìðéáêüò íá ôéìùñçèåß êáé íá áãùíéóôåß êÜðïéï ðáé÷íßäé ÷ùñßò êüóìï.


&

ÈÁÑÑÏÓ

«Ç ÅëëÜäá íá óùèåß ìå ãïçôåßá»

Ðëçèáßíïõí óôï äéåèíÞ Ôýðï ôá äçìïóéåýìáôá ðïõ êÜíïõí ëüãï ãéá åðéêåßìåíç áíáäéÜñèñùóç ôïõ åëëçíéêïý ÷ñÝïõò, ôïíßæïíôáò, ìÜëéóôá üôé Ýíá «åíáëëáêôéêü ó÷Ýäéï», ìå óôü÷ï ôç èùñÜêéóç ôçò Å.Å. áðÝíáíôé óôç ÷ñåïêïðßá ôçò ÅëëÜäáò, âñßóêåôáé Þäç êáè’ ïäüí. ÌåôÜ ôá äçìïóéåýìáôá ôùí «Die Zeit», Financial Times Deutschland êáé Reuters ãéá ó÷Ýäéá ìåñéêÞò áíáäéÜñèñùóçò ôïõ åëëçíéêïý ÷ñÝïõò, êáé ðáñÜ ôéò åðßóçìåò äéáøåýóåéò äéá óôüìáôïò åðéôñüðïõ ôïõ Åðéôñüðïõ Ïéêïíïìéêþí ¼ëé Ñåí, ôïõ Ãåñìáíïý õðïõñãïý êáé õöõðïõñãïý Ïéêïíïìßáò, áëëÜ êáé ôïõ åðéêåöáëÞò ôïõ Åõñùðáúêïý Ôáìåßïõ ÓôÞñéîçò, ôá äéåèíÞ ÌÝóá åðéìÝíïõí íá åðáíáöÝñïõí ôï æÞôçìá. Óôï ðñùôïóÝëéäü ôçò, ç Suddeutsche Zeitung ãñÜöåé üôé ïé åõñùðáúêÝò êõâåñíÞóåéò åðåîåñãÜæïíôáé ôï «ó÷Ýäéï » êáé ðùò «ôñÜðåæåò êáé ôáìåßá èá ðñÝðåé óå ðåñßðôùóç åðáðåéëïýìåíçò ÷ñåïêïðßáò íá ðáñáéôçèïýí ïéêåéïèåëþò áðü Ýíá ìÝñïò ôùí áðáéôÞóåùí ôïõò». Ôá êñÜôç ôçò Å.Å. ðñïåôïéìÜæïíôáé ãéá ôçí ðåñßðôùóç ðïõ ç ÅëëÜäá, ðáñÜ ôéò ðñïóðÜèåéåò äçìïóéïíïìéêÞò ðñïóáñìïãÞò, êçñýîåé ðôþ÷åõóç. Óýìöùíá ìå ðëçñïöïñßåò ôçò åöçìåñßäáò, óõæçôåßôáé ìåôáîý Üëëùí ôï áí ïé ôñÜðåæåò èá åßíáé óå èÝóç íá ðáñáéôçèïýí áõôïâïýëùò áðü Ýíá ìÝñïò ôùí áðáéôÞóåùí ôïõò Ýíáíôé ôçò ÁèÞíáò. ÌÝ÷ñé óôéãìÞò, äåí Ý÷åé ëçöèåß êáìßá áðüöáóç. ¸íáò óçìáíôéêüò áñéèìüò ïéêïíïìïëüãùí åìöáíßæåôáé áíÞóõ÷ï üôé ç ÅëëÜäá äåí èá ìðïñÝóåé íá áíôÝîåé ôï âÜñïò ôïõ ÷ñÝïõò üôáí ôåñìáôéóôåß åðéôõ÷þò ôï ðñüãñáììá äçìïóéïíïìéêÞò ðñïóáñìïãÞò. Óôéò åõñùðáúêÝò ðñùôåýïõóåò ìåëåôÜôáé ôï äéÜóôçìá áõôü Ýíá «Ó÷Ýäéï », ôï ïðïßï èá Ýäéíå ôç äõíáôüôçôá óôçí åëëçíéêÞ êõâÝñíçóç íá åðáíáãïñÜóåé ôá åëëçíéêÜ êñáôéêÜ ïìüëïãá ìå ìåßùóç ôçò ïíïìáóôéêÞò ôïõò áîßáò êáôÜ 20%. Ïé êñáôéêïß ôßôëïé äéáðñáãìáôåýïíôáé ôç óôéãìÞ áõôÞ óôéò ÷ñçìáôáãïñÝò ìå áêüìá ÷áìçëüôåñåò ôéìÝò. Ç åöçìåñßäá ôïíßæåé ðùò ç äéÜøåõóç ôïõ õðïõñãïý Ïéêïíïìéêþí ôçò Ãåñìáíßáò âñßóêåôáé óå ðñïöáíÞ áíôßöáóç ìå ôç äéåîáãüìåíç ôç óôéãìÞ áõôÞ óõæÞôçóç. ¼ôáí ï íÝïò åõñùðáúêüò ÷ñçìáôïðéóôùôéêüò ìç÷áíéóìüò ôåèåß óå åöáñìïãÞ ïé ÷ñçìáôïðéóôùôéêü ïßêïé èá ðéåóôïýí ãéá ðñþôç öïñÜ íá ðáñáéôçèïýí áðü ìÝñïò ôùí áðáéôÞóåþí ôïõò, åíþ óôï õðü óõæÞôçóç «Ó÷Ýäéï » ç ðáñáßôçóç ãßíåôáé áõôïâïýëùò Êáé ç Munchner Merkur, óå äçìïóßåõìá ìå ôßôëï «H Å.Å. èùñáêßæåôáé êáôÜ ôçò ÷ñåïêïðßáò ôçò ÅëëÜäáò», ãñÜöåé: «Ï ðñùèõðïõñãüò ôçò ÅëëÜäáò èÝëåé ìå Ýíá ìáæéêü ðñüãñáììá äçìïóéïíïìéêÞò ðñïóáñìïãÞò íá ìåéþóåé ôï ÷ñÝïò. Ç Å.Å. ðñïåôïéìÜæåôáé - óýìöùíá ìå üëåò ôéò åíäåßîåéò - ãéá ôï «Ó÷Ýäéï ». «ÍÝåò öÞìåò ãéá áíáäéÜñèñùóç ôïõ åëëçíéêïý ÷ñÝïõò» êáé «Ïé åéêáóßåò ãéá åíäå÷üìåíç ÷ñåïêïðßá ôçò ÅëëÜäáò ðñïêáëïýí áíçóõ÷ßá óôéò áãïñÝò», åßíáé ïé ôßôëïé ôùí Frankfurter Allgemeine Zeitung êáé Handelsblatt áíôßóôïé÷á. «Ðåñßåñãá óåíÜñéá äçìéïõñãïýí ôçí åêôßìçóç üôé ïé ÷ñçìáôáãïñÝò ðñïåôïéìÜæïíôáé ãéá áíáäéÜñèñùóç ôïõ ÷ñÝïõò ôçò ÅëëÜäáò. ×ôåò êõêëïöüñçóáí öÞìåò, âÜóåé ôùí ïðïßùí ç ãåñìáíéêÞ êõâÝñíçóç åîåôÜóåé ó÷Ýäéï áíáäéÜñèñùóçò ôïõ åëëçíéêïý ÷ñÝïõò. ¼ìùò áðü ôç ãåñìáíéêÞ êõâÝñíçóç õðÞñîå åðßóçìç äéÜøåõóç», óçìåéþíåé ç Frankfurter Allgemeine Zeitung. ÁíáöïñÜ ãßíåôáé êáé óôéò äçëþóåéò ôïõ ¸ëëçíá áíôéðñïÝäñïõ ôçò êõâÝñíçóçò, Èåüäùñïõ ÐÜãêáëïõ, ðïõ ìßëçóå ãéá åðéìÞêõíóç ôçò áðïðëçñùìÞò ôïõ åëëçíéêïý ÷ñÝïõò ðñïò ôïõò ðéóôùôÝò ôçò ÷þñáò, êáé ü÷é ìüíï Ýíáíôé ôïõ ÄÍÔ êáé ôçò Å.Å. Ç éóôïóåëßäá Wall Street Journal (Dow Jones), ôÝëïò, åðéêáëåßôáé áíþíõìåò ðçãÝò, ðïõ åðéâåâáéþíïõí üôé ïé åõñùðáúêÝò êõâåñíÞóåéò üíôùò åîåôÜæïõí ó÷Ýäéá áíáäéÜñèñùóçò ôïõ åëëçíéêïý ÷ñÝïõò. Áíþôåñïé Åõñùðáßïé áîéùìáôïý÷ïé, «ðïõ ðñïÝñ÷ïíôáé áðü ÷þñá ôçò åõñùæþíçò» - èåùñïýí Ýíá ðéèáíü óåíÜñéï ãéá ôçí ÅëëÜäá ôçí ðáñÜôáóç ôïõ äáíåßïõ þóôå ç ÷þñá íá ìðïñÝóåé íá ôï ÷ñçóéìïðïéÞóåé ðñïêåéìÝíïõ íá áãïñÜóåé ðßóù áðü ôçí ÅÊÔ ôá ïìüëïãÜ ôçò êáé íá äéáãñáöåß Ýôóé ìÝñïò ôïõ åëëçíéêïý ÷ñÝïõò. «ÕðÜñ÷ïõí ðïëëÜ óåíÜñéá óôï ôñáðÝæé áëëÜ üôáí ôåëåéïðïéçèåß ôï æÞôçìá ôïõ Åõñùðáúêïý Ìç÷áíéóìïý Óôáèåñüôçôáò (EFSF), ôá ðñÜãìáôá èá åîåëé÷èïýí ðïëý ãñÞãïñá. Ôï êõñéüôåñï óåíÜñéï ãéá ôçí ÁèÞíá åßíáé íá ÷ñçóéìïðïéÞóåé ôïí ìç÷áíéóìü êáé íá áãïñÜóåé ðßóù ôá ïìüëïãÜ ôçò áðü ôçí ÅÊÔ. ¼÷é óôçí ïíïìáóôéêÞ ôïõò áîßá áëëÜ óôçí áîßá ôçò áãïñÜò», äÞëùóå óôÝëå÷ïò óôï Dow Jones. Ç äåýôåñç áíþíõìç ðçãÞ áíáöÝñåé óôï ñåðïñôÜæ üôé Ýíá åíáëëáêôéêü óåíÜñéï èá åß÷å íá êÜíåé ìå ôçí Ýêäïóç ïìïëüãùí Üìåóá áðü ôçí ÅëëÜäá, áëëÜ ìå åããõÞóåéò áðü ôï EFSF. Ïé äýï áîéùìáôïý÷ïé õðïóôçñßæïõí, ðÜíôùò, üôé ôßðïôá äåí Ý÷åé áðïöáóéóôåß ìÝ÷ñé óôéãìÞò êáé ôá ðñÜãìáôá èá îåêáèáñßóïõí óôç óõíÜíôçóç ôïõ Ìáñôßïõ ôï áñãüôåñï. Çandelsblatt: «Ó÷Ýäéï » ãéá ôï åëëçíéêü ÷ñÝïò Óôç óçìåñéíÞ «öÜóç óõãêÝíôñùóçò üëùí ôùí åíäå÷üìåíùí ìÝôñùí» åîåôÜæïíôáé ôüóï äéåõêïëýíóåéò ãéá ôï ÷ñÝïò ôçò ÅëëÜäáò, üóï ìßá óôåíüôåñç ïéêïíïìéêÞ óõíåñãáóßá êáèþò êáé Ýíá «öñÝíï ÷ñÝïõò» ãéá üëåò ôéò ÷þñåò ôïõ åõñþ êáé Ýíá óêëçñü ôÝóô áíôï÷Þò ãéá ôéò ôñÜðåæåò, áíáöÝñåé óçìåñéíü äçìïóßåõìá ôçò ãåñìáíéêÞò ïéêïíïìéêÞò åöçìåñßäáò Çandelsblatt (21.01.11), åðéêáëïýìåíç «åóùôåñéêÝò» ðçãÝò. Óýìöùíá ìå ôï äçìïóßåõìá ôçò åöçìåñßäáò, «ç Êïìéóéüí êáé ç ÅÊÔ ðéÝæïõí íá äéáìïñöùèïýí ïé óõíèÞêåò þóôå ôï ôáìåßï äéÜóùóçò ‘EFSF’ íá óõíäñÜìåé ôçí ÅëëÜäá, åíäå÷ïìÝíùò êáé ôçí Éñëáíäßá êáé ôçí Ðïñôïãáëßá óôçí áíôéìåôþðéóçò ôïõ ÷ñÝïõò ôïõò. ÅðåéäÞ ôá åëëçíéêÜ ïìüëïãá óôç äåõôåñïãåíÞ áãïñÜ Ý÷ïõí ðÝóåé óôï 60% Ýùò 95% ôïõ óõíüëïõ ðïõ èá ÷ñåéáóôåß íá ðëçñþóåé ç ÁèÞíá, èá ìðïñïýóå íá ôá áãïñÜóåé ôï EFSF êáé íá ôá ìåôáðïõëÞóåé óôçí ßäéá áîßá óôçí ÅëëÜäá, åßôå íá ÷ïñçãÞóåé åõíïúêÜ äÜíåéá óôçí ÅëëÜäá ãéá ôçí åðáíáãïñÜ ôïõ ÷ñÝïõò ôçò». ÏñéóìÝíïé áíáëõôÝò ôçò áãïñÜò áìöéâÜëëïõí ãéá ôçí åðéôõ÷ßá ìéáò ôÝôïéáò «åèåëïýóéáò áíáäéÜñèñùóçò». Óýìöùíá ìå ôç Handelsblatt, ï ÊïñíÝëéïõò Ðïýñðò ôçò Unicredit èåùñåß üôé «Ýíá ôÝôïéï ìÝôñï èá áðÝöåñå ëßãá». ÅêôéìÜôáé üôé Ýôóé èá åðÝëèåé ìåßùóç ôïõ óõíïëéêïý åëëçíéêïý ÷ñÝïõò ôçò ôÜîåùò ôïõ 1020%. Óå êÜèå ðåñßðôùóç «áõôü èá åßíáé ìßá åëÜöñõíóç» ëÝåé ï ¸ñéê Íßëóåí, åðéêåöáëÞò ïéêïíïìïëüãïò ôçò Goldman Sachs Åõñþðçò. Áðü ôçí ðëåõñÜ ôïõ ï ÓôÝöáí ÃêñïèÜïõò ôçò ôñÜðåæáò WGZ äéáôõðþíåé ôï öüâï üôé ïé åðåíäõôÝò èá åêëÜâïõí áõôü ôï åèåëïýóéï «êïýñåìá» ùò ìßá «ðñïåôïéìáóßá ãéá ðïëý óêëçñüôåñç ìåßùóç ôïõ ÷ñÝïõò». Ï áíáëõôÞò ðñïåéäïðïéåß üôé «áõôü èá èÝóåé ôçí áãïñÜ ïìïëüãùí õðü áêüìç ìåãáëýôåñç ðßåóç».

ÓÜââáôï

22 Éáíïõáñßïõ 2011

ÅÉÄÇÓÅÉÓ ÑÏÔÁÑÉÁÍÏÓ ÏÌÉËÏÓ ÊÏÆÁÍÇÓ ÑÏÔÁÑÁÊÔ ÏÌÉËÏÓ ÊÏÆÁÍÇÓ

ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ 2483

Óõíåóôßáóç ôïõ Ñïôáñéáíïý Ïìßëïõ ÊïæÜíçò êáé ôïõ Ïìßëïõ ÑïôáñÜê ÊïæÜíçò

ÌÝóá óå ìéá åõ÷Üñéóôç áôìüóöáéñá, ï Ñïôáñéáíüò ¼ìéëïò ÊïæÜíçò, ðñáãìáôïðïßçóå ôçí êïðÞ ôçò ðñùôï÷ñïíéÜôéêçò ðßôáò ìå ôéò åõëïãßåò êáé åõ÷Ýò ôïõ ÉåñÝá ôçò ÉåñÜò Ìçôñüðïëçò Óåñâßùí êáé ÊïæÜíçò. Ç åêäÞëùóç Ýãéíå ôçí ÄåõôÝñá 17 Éáíïõáñßïõ 2011 óôï ãíùóôü åóôéáôüñéï «ÐëÜôáíïò». ÌåôÜ ôçí êïðÞ ôçò ðßôáò áêïëïýèçóå ïìéëßá áðü ôïí Öéëüëïãï êáé êÜôï÷ï Master, ÄçìÞôñç ÆáíäÝ, ìå èÝìá: «ÅêðáéäåõôéêÞ áíáäéÜñèñùóç – ôï öéëáíäéêü åêðáéäåõôéêü ìïíôÝëï». Ï åéóçãçôÞò áíáöÝñèçêå óå ôÝóóåñåéò ðõëþíåò áíáëýïíôáò ðïëý ðåñéåêôéêÜ ôï ìïíôÝëï åêðáßäåõóçò ôçò Öéëáíäßáò: 1. ÅêðáéäåõôéêÞ áðïêÝíôñùóç 2. Áîéïðéóôßá óõóôÞìáôïò áîéïëüãçóçò (ìáèçôþí, åêðáéäåõôéêþí, ó÷ïëéêþí ìïíÜäùí) 3. Óýíäåóç åêðáßäåõóçò ìå ôçí ïéêïíïìßá 4. ÅðéóôñÜôåõóç ôùí ëáìðñþí åðéóôçìüíùí êáé óõììåôï÷Þ ôïõò óôá êÝíôñá ëÞøçò áðïöÜóåùí.

«ÌíÞìç ÅèíéêÞò Áíôßóôáóçò 1941-1944» ÅÊÄÇËÙÓÇ ÓÔÇÍ ÁÉÁÍÇ

Ç ÄçìïôéêÞ Êïéíüôçôá ÁéáíÞò äéïñãáíþíåé åêäÞëùóç «ÌíÞìç ÅèíéêÞò Áíôßóôáóçò 1941-1944», ôçí Ôñßôç 25 Éáíïõáñßïõ 2011 óôçí ÁéáíÞ, çìÝñá Áãßïõ Ãñçãïñßïõ ôïõ Èåïëüãïõ êáé ôïðéêÞò åïñôÞò . Ôçí çìÝñá áõôÞ óõìðëçñþíïíôáé åîÞíôá åðôÜ ÷ñüíéá áðü ôçí 25ç ÃåíÜñç ôïõ1944, üôáí ïé Ãåñìáíïß êáôáêôçôÝò, áöïý ôï ðñùß óêüôùóáí ôïí áíôÜñôç ÃéÜííç ÃéáííÜêç-ÓôÜìï óôç óõíÝ÷åéá ìå ôçí áðåéëÞ ôùí ðïëõâüëùí óõãêÝíôñùóáí óôï ðñïáýëéï ôïõ Éåñïý Íáïý ôïõ Áãßïõ Ãåùñãßïõ üëïõò ôïõò Üíäñåò ôçò ÁéáíÞò ãéá ïìáäéêÞ åêôÝëåóç, ç ïðïßá üìùò áðïöåý÷èçêå ÷Üñéí ôïõ åõöõïýò ÷åéñéóìïý ôùí ôüôå ðïëéôéêþí õðåõèýíùí ôïõ Å.Á.Ì. ôïõ ÷ùñéïý ìáò. Ôéìïýìå ôçí ìíÞìç üëùí ôùí áãùíéóôþí êáé åõ÷áñéóôïýìå ôï Èåü ãéá ôç äéÜóùóç ôçò ÁéáíÞò. ÐÑÏÃÑÁÌÌÁ ÅÊÄÇËÙÓÇÓ 09.30´ Åêêëçóéáóìüò óôïí Éåñü Íáü ôïõ Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÁéáíÞò ìå ôç óõììåôï÷Þ ôùí Ó÷ïëåßùí ôçò ÁéáíÞò 10.30´ Åðéìíçìüóõíç ÄÝçóç ãéá ôïõò ÁãùíéóôÝò ôçò ÅèíéêÞò Áíôßóôáóçò óôçí êåíôñéêÞ ðëáôåßá ôçò ÁéáíÞò 10.45´ ÊáôÜèåóç óôåöÜíùí áðü åðéóÞìïõò êáé åêðñïóþðïõò áíôéóôáóéáêþí ïñãáíþóåùí 11.00´ Ïìéëßá ãéá ôïí åïñôáóìü ôçò «ÅèíéêÞò Áíôßóôáóçò» áðü åêðñüóùðï ôçò ÄçìïôéêÞò Êïéí. ÁéáíÞò 11.15´ ×áéñåôéóìïß åêðñïóþðùí Áíôéóôáóéáêþí Ïñãáíþóåùí 11.25´ ×ïñåõôéêÜ ôìÞìáôá ôïõ Ðïëéôéóôéêïý Ìïñöùôéêïý Óõëëüãïõ ÁéáíÞò «Ç Ðñüïäïò» 11.45´ Äåîßùóç óôçí Áßèïõóá ÓõíåäñéÜóåùí ôïõ Ðíåõìáôéêïý ÊÝíôñïõ

ÁÐÏÓÐÁÓÌÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÅÑÉËÇØÇ ÊÁÔÁÓ×ÅÓÇÓ Ç Õðïãñáöüìåíç ÄéêáóôéêÞ åðéìåëÞôñéá ôïõ Ðñùôïäéêåßïõ ÊïæÜíçò ÉöéãÝíåéá ÃêÜóç Êáôóßêá ÍåÜðïëç ÊïæÜíçò (9çò Ïêôùâñßïõ 3), ôçë. (2468) 023-208 êáé ÊïæÜíç (Äçìïêñáôßáò 21) 6944323348 óáò êÜíù ãíùóôü üôé óôéò: Óôéò åííéÜ (9) Öåâñïõáñßïõ ôïõ Ýôïõò äõï ÷éëéÜäåò Ýíäåêá (2011), çìÝñá ÔåôÜñôç áðü ôçí 4ç Ýùò êáé ôçí 5ç áðïãåõìáôéíÞ þñá ôçò ßäéáò çìÝñáò, óôï Åéñçíïäéêåßï ÊïæÜíçò êáé åíþðéïí ôïõ Óõì/öïõ ÊïæÜíçò ÉùÜííç Êéôóüðïõëïõ ùò åðß ôïõ ðëåéóôçñéáóìïý õðáëëÞëïõ êáé óå ðåñßðôùóç êùëýìáôïò áõôïý åíþðéïí ôïõ íüìéìïõ áíáðëçñùôÞ ôïõ, ìå åðßóðåõóç ôçò Ïìüññõèìçò Åôáéñåßáò ìå ôçí åðùíõìßá «ÑÉÆÏÐÏÕËÏÓ Ã. -ÐÁÔÉÊÁÓ Í. Ï.Å » ðïõ åäñåýåé óôçí ÊïæÜíç êáé åêðñïóùðåßôáé íüìéìá (ÁÖÌ: 999562304 ôçò Ä.Ï.Õ ÊïæÜíçò ) èá åêôåèåß óå äçìüóéï áíáãêáóôéêü ðëåéóôçñéáóìü ç ðáñáêÜôù áíáöåñüìåíç êáé ðåñéãñáöüìåíç áêßíçôç ðåñéïõóßá ôïõ ÅõóôÜèéïõ ÓéäÝñç ôïõ Êùí/íïõ êáé ôçò ÐáíÜãéùò, êÜôïéêïõ ÊïæÜíçò (ðñþçí Äåñâåíáêßùí 1â êáé Þäç) Ãåùñãßïõ ÌðïõæéÜíç áñ. 8Ä (ÁÖÌ 030690656 ÄÏÕ ÊïæÜíçò ) äçëáäÞ åêðëåéóôçñéÜæåôáé : Ðïóïóôü 50 ï/ï åî áäéáéñÝôïõ ìéáò áíåîÜñôçôçò êáé äéáêåêñéìÝíçò ïñéæüíôéáò éäéïêôçóßáò Þôïé ôïõ õð’ áñéèìüí ÄÝëôá ðÝíôå (Ä5) äéáìåñßóìáôïò, ðïõ êáôáëáìâÜíåé ïëüêëçñï ôïí ôñßôï (Ò) ðÜíù áðü ôï éóüãåéï üñïöïò (Ē üñïöïò êáôÜ Ã.Ï.Ê.) ôçò ïéêïäïìÞò (ðïõ ïéêïäïìÞèçêå ìå ôç ìå áñéèìü 278/2002 ïéêïäïìéêÞ Üäåéá) ìå ðñüóïøç åðß ôùí ïäþí Äåñâåíáêßùí êáé Éáíïý, ðïõ Ý÷åé êáèáñü åìâáäüí ìÝôñá ôåôñáãùíéêÜ åêáôüí äåêáôñßá (113,00), åìâáäüí êïéíï÷ñÞóôùí ìÝôñá ôåôñáãùíéêÜ åßêïóé ôñßá êáé 73/ïï (23, 73) êáé ìéêôü åìâáäüí ìÝôñá ôåôñáãùíéêÜ åêáôüí ôñéÜíôá Ýîé êáé 73/ïï (136,73), ðïõ óõíïñåýåé ãýñù ôïõ âïñåéïäõôéêÜ ìå êïéíü üñéï ôïõ ïéêïðÝäïõ, êëéìáêïóôÜóéï, êïéíü÷ñçóôï äéÜäñïìï êáé áßèñéï, âïñåéïáíáôïëéêÜ ìå êëéìáêïóôÜóéï, êïéíü÷ñçóôï äéÜäñïìï, áêÜëõðôï ÷þñï êáé ðÝñáí áõôïý ìå ôçí ïäü Äåñâåíáêßùí, íïôéïáíáôïëéêÜ ìå êïéíü÷ñçóôï äéÜäñïìï, êëéìáêïóôÜóéï, áßèñéï êáé ìå êïéíü üñéï ôïõ ïéêïðÝäïõ êáé íïôéïäõôéêÜ ìå áêÜëõðôï ÷þñï êáé ðÝñáí áõôïý ìå ôçí ïäü Éáíïý, üðùò áõôü åìöáßíåôáé ìå ôá ãñÜììáôá Á-Â-ÃÄ-Å-Æ-Ç-È-É-Ê-Ë-Ì-Á, óôçí êÜôïøç Ē ïñüöïõ êáé ìå ôá óôïé÷åßá «ÔÝôáñôïò üñïöïò-ÄéáìÝñéóìá 5» óôïí ðßíáêá ðïóïóôþí, áðïôåëïýìåíï áðü êáèéóôéêü, êïõæßíá, ôÝóóåñá (4) äùìÜôéá, áðïèÞêç, äýï (2) ëïõôñÜ êáé äéÜäñïìï, ìå ôÝóóåñéò (4) çìéõðáßèñéïõò ðïõ

ÌåôÜ ôçí ïìéëßá, áêïëïýèçóå ðïëý åðïéêïäïìçôéêüò äéÜëïãïò, áíôáëëáãÞ èÝóåùí, áðüøåùí êáé åíäéáöÝñïõóåò ôïðïèåôÞóåéò áðü ìÝëç êáé ößëïõò

ôùí äõï Ïìßëùí. Ôçí åõ÷Üñéóôç áõôÞ âñáäéÜ Ýêëåéóå ï Ðñüåäñïò ôïõ Ñïôáñéáíïý Ïìßëïõ, ÃéÜííçò ÌðïõìðïõñÝêáò ï ïðïßïò áíáêïßíùóå üôé ôçí ÄåõôÝñá 24 Éáíïõáñßïõ 2011, óôï åóôéáôüñéï «ÐëÜôáíïò», óôéò 9.00 ìì èá ðñáãìáôïðïéçèåß ïìéëßá ìå èÝìá «Ç áóöáëÞò ÷ñÞóç ôïõ äéáäéêôýïõ – ÓõìâïõëÝò ãéá ãïíåßò» áðü ôïí åéäéêü ôçò ÐëçñïöïñéêÞò êáé ôùí Ôçëåðéêïéíùíéþí, ÓôáìÜôç ÓôåöáíÜêï. Ç åßóïäïò åßíáé åëåýèåñç ãéá üëïõò.

Ï Óýëëïãïò Ößëùí ôçò ÄçìïôéêÞò ÂéâëéïèÞêçò ÊïæÜíçò ÷áéñåôßæåé ôçí Ýíôáîç ôïõ Ýñãïõ ôçò ÂéâëéïèÞêçò óôï ÐÅÐ

Ï

Óýëëïãïò Ößëùí ôçò ÄçìïôéêÞò ÂéâëéïèÞêçò ÊïæÜíçò ìå éêáíïðïßçóç åíçìåñþèçêå ãéá ôçí áðüöáóç Ýíôáîçò ôïõ Ýñãïõ «Êôßñéï âéâëéïèÞêçò êáé åêèåóéáêïý ÷þñïõ ÄçìïôéêÞò ÂéâëéïèÞêçò ÊïæÜíçò» óôïí Üîïíá 8 «Áåéöüñïò ÁíÜðôõîç êáé Ðïéüôçôá ÆùÞò óôçí ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò» êáé óôç ÈåìáôéêÞ Ðñïôåñáéüôçôá 59 «ÁíÜðôõîç Ðïëéôéóôéêþí Õðïäïìþí», ôïõ Ðåñéöåñåéáêïý Åðé÷åéñçóéáêïý ÐñïãñÜììáôïò «Ìáêåäïíßáò - ÈñÜêçò 2007 -2013» áðü ôï Åèíéêü Óôñáôçãéêü Ðëáßóéï ÁíáöïñÜò (Å.Ó.Ð.Á.), ðñïûðïëïãéóìïý: 15.000.000,00. Ùò ãíùóôüí, ï óýëëïãïò áðü ôçí ðñþôç ìÝñá ôçò ßäñõóÞò ôïõ áíÝäåéîå ôï ðéåóôéêü áßôçìá ìåôåãêáôÜóôáóçò ôçò ÄçìïôéêÞò ÂéâëéïèÞêçò ÊïæÜíçò ùò èÝìá ðñþôçò ðñïôåñáéüôçôáò ôüóï ãéá ôçí ðñïóôáóßá êáé áíÜäåéîç ôïõ èçóáõñïý ðïõ êñýâåé óôá ñÜöéá ôçò, üóï êáé ìå Ýìöáóç óôçí áíáðôõîéáêÞ, ðïëéôéóôéêÞ êáé êïéíùíéêÞ äéÜóôáóç ðïõ Ý÷åé. Ãéá ôï Óýëëïãï Ößëùí ôçò ÄçìïôéêÞò ÂéâëéïèÞêçò ÊïæÜíçò ç áíáêïßíùóç ôçò Ýíôáîçò óôï ÅÓÐÁ åßíáé ôï ðñþôï ìüíï âÞìá óå áõôÞ ôçí ðïñåßá. Ç ïëïêëÞñùóç ôïõ Ýñãïõ áðáéôåß äÝóìåõóç óå óõãêåêñéìÝíïõò óôü÷ïõò êáé äéáäéêáóßåò ðïõ èá êÜíïõí ôç ÂéâëéïèÞêç Ýíá ðíåõìáôéêü êáé ðïëéôéóôéêü ðõñÞíá ãéá ôçí åõñýôåñç ðåñéï÷Þ ôçò ðåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò êáé ü÷é áðïêëåéóôéêÜ ìéá âéâëéïèÞêç-ìïõóåßï. Ï Óýëëïãïò åðéèõìåß íá áðïôåëÝóåé åíåñãü ìÝñïò óå üëç áõôÞ ôç äéáäéêáóßá, óõìâÜëëïíôáò ôüóï óôï åðßðåäï ôçò êáôÜèåóçò áðüøåùí êáé ôçò áíôáëëáãÞò éäåþí, üóï êáé áðïôåëþíôáò áñùãü óå ðñáêôéêÞò öýóåùò æçôÞìáôá, üðùò ìÝ÷ñé óÞìåñá Ý÷åé êÜíåé.

áíÞêïõí óôï äéáìÝñéóìá êáé åìöáßíïíôáé ìå ôá ãñÜììáôá ÍÎÏÅ-Í, ÍÎÐÄ-Í, ÑÓÔÉ-Ñ êáé ÑÓÕÈ-Ñ óôçí ðáñáðÜíù êÜôïøç, ìå ðïóïóôü óõíéäéïêôçóßáò åðß ôïõ ïéêïðÝäïõ êáé ôùí ëïéðþí êáôÜ Íüìï êïéíü÷ñçóôùí êáé êïéíüêôçôùí ÷þñùí ìåñþí êáé åãêáôáóôÜóåùí ôçò ïéêïäïìÞò äéáêüóéá åâäïìÞíôá ðÝíôå êüììá äåêáÝîé ÷éëéïóôÜ (275,16/ïïï) åî áäéáéñÝôïõ, ôï ïðïßï üëï ïéêüðåäï âñßóêåôáé óôçí ðüëç ôçò ÊïæÜíçò, ôïõ ïìþíõìïõ ÄÞìïõ, Åéñçíïäéêåßïõ êáé Õðïèçêïöõëáêåßïõ êáé ôï 575 Ïéêïäïìéêü ÔåôñÜãùíï, åðß ôùí ïäþí Äåñâåíáêßùí êáé Éáíïý, óôç óõíïéêßá «ÇÐÅÉÑÙÔÉÊÁ, åìâáäïý, êáôÜ ìåí ôïí ôßôëï êôÞóåùò ìÝôñùí ôåôñáãùíéêþí ôñéáêïóßùí äÝêá êáé 45/ïï (310,45), êáôÜ äå íåüôåñç åìâáäïìÝôñçóç, åíôüò ôùí ïñßùí ôïõ, ìÝôñùí ôåôñáãùíéêþí ôñéáêïóßùí ôåóóÜñùí êáé 34/ïï (304,34) üðùò áõôü åìöáßíåôáé êáé ðåñéãñÜöåôáé êáôÜ ôï åìâáäüí êáé ôá üñéá ôïõ ìå ôá óôïé÷åßá Á-Ô19-Ô18-Ô17-Â-Ã-Ä-Å-Ô13Æ-Ç-Á óôï ôïðïãñáöéêü äéÜãñáììá ôçò ðïëéôéêïý ìç÷áíéêïý Åëëçò Ãêüñá, ðïõ óõíïñåýåé ÂïñåéïäõôéêÜ óå ðëåõñÜ Æ-Ç-Á ìÞêïõò ìÝôñùí ôïõ ôìÞìáôïò Æ-Ç äÝêá êáé ÏÉ/ïï (10,01) êáé ôïõ ôìÞìáôïò Ç-Á äÝêá êáé 65/ïï (10,65) ìå éäéïêôçóßá ÁèáíÜóéïõ Éùáííßäç, ÂïñåéïáíáôïëéêÜ óå ôåèëáóìÝíç ðëåõñÜ Á-Ô19-Ô18-Ô17- ôïõ ôìÞìáôïò Á-Ô19 ìÞêïõò óáñÜíôá äýï åêáôïóôþí ôïõ ìÝôñïõ (0,42) ôïõ ôìÞìáôïò Ô19-Ô18 åííÝá êáé 63/ïï (9,63) ôïõ ôìÞìáôïò Ô18-Ô17 ôñéþí êáé 14/ïï (3,14) êáé ôïõ ôìÞìáôïò Ô17- óáñÜíôá åíüò åêáôïóôþí ôïõ ìÝôñïõ 41/ïï (0,41) ìå êïéíü÷ñçóôï ÷þñï êáé ðÝñáí áõôïý ìå ôçí ïäü Äåñâåíáêßùí, ÍïôéïáíáôïëéêÜ óå ôåèëáóìÝíç ðëåõñÜ Â-Ã-Ä-Å ìÞêïõò ìÝôñùí ôïõ ôìÞìáôïò Â-à ôåóóÜñùí êáé 04/ïï (4,04) ôïõ ôìÞìáôïò Ã-Ä äÝêá ðÝíôå êáé 33/ïï (15,33) êáé ôïõ ôìÞìáôïò Ä-Å ôåóóÜñùí êáé 28/ïï (4,28) ìå éäéïêôçóßá Ðáíáãéþôáò ÷Þñáò Êùíóôáíôßíïõ ÓéäÝñç êáé ÍïôéïäõôéêÜ óå ôåèëáóìÝíç ðëåõñÜ Å-Ô13-Æ ìÞêïõò ìÝôñùí ôïõ ôìÞìáôïò Å-Ô13 äþäåêá êáé 78/ïï (12,78) êáé ôïõ ôìÞìáôïò Ô13-Æ äýï êáé 36/ïï (2,36) ìå ôçí ïäü Éáíïý,êáé åêôéìÞèçêå áðü åìÝíá ôï ðïóïóôü ôïõ áíôß ôïõ ðïóïý ôùí 60.000,00 E êáé ôéìÞ ðñþôçò ðñïóöïñÜò 40.000,00 åõñþ Þôïé ôá 2/3 ç ïðïßá õðåñâáßíåé ôçí áíôéêåéìåíéêÞ . Êáëïýíôáé üóïé èÝëïõí íá ãßíïõ áãïñáóôÝò íá Ýëèïõí êáé íá ðëåéïäïôÞóïõí. ÊïæÜíç 21-1-2011 Ç ÄéêáóôéêÞ ÅðéìåëÞôñéá ÉÖÉÃÅÍÅÉÁ ÃÊÁÓÇ- ÊÁÔÓÉÊÁ

ÄùñåÜí ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ óôïí ÌðïäïóÜêåéï Ôï ÌðïäïóÜêåéï Íïóïêïìåßï åßíáé Ýíá áðü ôá 65 Íïóïêïìåßá ôçò ÷þñáò ðïõ åîáóöÜëéóáí ôéò ðñïûðïèÝóåéò ãéá ôçí óõììåôï÷Þ ôïõ óôï ðñüãñáììá «ÅâäïìÜäá åëåýèåñçò ðñüóâáóçò óå åîÝôáóç êáôÜ ÐáðáíéêïëÜïõ» ðïõ õëïðïéåß ôï Õðïõñãåßï Õãåßáò êáé ÊïéíùíéêÞò Áëëçëåããýçò. Ç Äéïßêçóç ôïõ ÌðïäïóÜêåéïõ Íïóïêïìåßïõ åíçìåñþíåé ôéò ãõíáßêåò ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ôïõ Íïìïý ÊïæÜíçò üôé óôá ðëáßóéá ôïõ ðñïãñÜììáôïò áõôïý, áðü ÄåõôÝñá 24-01-2011 Ýùò êáé ÊõñéáêÞ 31-01-2011 óôï Íïóïêïìåßï ÐôïëåìáÀäáò èá ðñáãìáôïðïéåßôáé ïëïÞìåñç äùñåÜí ëÞøç ãéá ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ.

ÊïðÞ âáóéëüðéôáò óôç ÓôÝãç Ðáéäéïý ÊïæÜíçò «Ï Áãéïò Óôõëéáíüò» ÊÝöé, ôñáãïýäéá, áóôåßá, áíÝêäïôá ðñïåôïéìÜæïõí ôçí áôìüóöáéñá ãéá ôçí êïðÞ ôçò âáóéëüðéôáò óôç ÓôÝãç Ðáéäéïý ÊïæÜíçò «Ï Áãéïò Óôõëéáíüò» ÐïëëÝò äåêÜäåò ãõíáéêþí óõãêåíôñþèçêáí ãéá ôçí êáëÞ êáé åõëïãçìÝíç ÷ñïíéÜ. ÃíùóôÝò ìåôáîý ôïõò þóôå ôï ÷éïýìïñ íá åßíáé ðåôõ÷çìÝíï. Ïé ðÝíôå ôõ÷åñÝò ãéáôß ïé ðßôåò ðïõ êüðçêáí Þôáí éóÜñéèìåò. Ôï äþñï ôïõò áðü Ýíá áíÜëïãï âéâëßï.

Åõ÷áñéóôÞñéa Ç ÓÔÅÃÇ ÐÁÉÄÉÏÕ ÊÏÆÁÍÇÓ «Ï ÁÃÉÏÓ ÓÔÕËÉÁÍÏÓ» åõ÷áñéóôåß åõãíþìïíá: Ôïõò ê.ê. ÉùÜííç êáé Ëßôóá ÍÜôóéíá ãéá ôç äùñåÜ äéáêïóßùí ðåíÞíôá åõñþ (250€) óôç ìíÞìç ðïëõáãáðçìÝíçò èåßáò ÅëÝíçò (ÍÝíçò) ÍÜôóéíá. Ôïí êýñéï Âáóßëåéï Êáëéáìïýôï ãéá ôç äùñåÜ ðåíÞíôá åõñþ (50€) ãéá ôïõò óêïðïýò ôïõ Óùìáôåßïõ. Ößëç ôçò ÓôÝãçò ãéá ôç äùñåÜ ðåíÞíôá åõñþ (50€) ãéá ôïõò óêïðïýò ôïõ Óùìáôåßïõ. Ôïõò ê.ê. Êùíóôáíôßíï Ôæéáìðßñç êáé Ïëõìðßá Ãêßìðá – Ôæéáìðßñç ãéá ôç äùñåÜ ôñéáêïóßùí åõñþ (300€) åéò ìíÞìçí ðïëõáãáðçìÝíçò êáé íïóôáëãéêÞò íýöçò ôïõò ÐÝðçò ÔéôÝëç – Ãêßìðá.

Åõ÷áñéóôÞñéï Ï Óýëëïãïò ôùí ÍÝùí ôïõ Åéäéêïý Åñãáóôçñßïõ ÊïæÜíçò «ÐñïïðôéêÞ» êáé ïé åñãáæüìåíïé åõ÷áñéóôïýí èåñìÜ ôçí ÓôÝãç Ðáéäéïý «Áãéïò Óôõëéáíüò» ãéá ôçí ðñïóöïñÜ åäåóìÜôùí óôïõò åêðáéäåõüìåíïõò ôïõ Åéäéêïý Åñãáóôçñßïõ ÊïæÜíçò. Ôï Ä.Ó.


'

ÈÁÑÑÏÓ

ÓÜââáôï

ÈAPPOÓ

Ç ãùíéÜ ôçò ãõíáßêáò

IÄIOKTHÓIA ÅêäïôéêÞ EíçìåñùôéêÞ I.KOPOMHËHÓ A.E ÅÊÄÏÔÇÓ ÄÇÌÇÔÑÇÓ É. ÊÏÑÏÌÇËÇÓ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ ÎÅÍÏÖÙÍ Å. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ ÄIEYÈYNTHÓ ÓYNTAÎÇÓ Ä. KATÓOÃIANNHÓ IÄPYTHÓ + Xñ. ÐáðáóôåñéÜäçò Eôïò éäñýóåùò 1960 YÐEYÈYNOI THÓ EÖHMEPIÄAÓ “ÈAPPOӔ Ä. MAKEÄONIAÓ KAÓTOPIA Kþóôáò Äïýöëéáò ÓIATIÓTA Èåüäùñïò ÐåóíéêÜò ÓéÜôéóôá ÃåñÜíéá Tçë. 24650- 22.970 Tçë. 38611 Fax 34611 e-mail: tharos@otenet.gr EÄPA KOZANH ÓYNÄPOMH 72 E EËAXIÓTH ÓYNÄPOMH 15 E

Ìçí ôóéôþíåôå ôá ìáëëéÜ óáò Üóêïðá, ðéóôåýïíôáò üôé èá ðåôý÷åôå Ýíá êáëýôåñï ÷ôÝíéóìá. Äåí õðÜñ÷åé ëüãïò, ãéáôß ïõóéáóôéêÜ ìå áõôü ôï ôñüðï «óðÜôå» ôéò ôñß÷åò óáò êáé áðïäõíáìþíåôå ôéò ñßæåò óáò. Åðéäïèåßôå óå ðéï áíÜëáöñá êáé áôçìÝëçôá ÷ôåíßóìáôá, äß÷ùò íá «ôñáâÜôå» ôá ìáëëéÜ óáò. ÐéÜóôå ôá áíÜëáöñá êáé áðáëÜ áí èÝëåôå ïðùóäÞðïôå íá ôá ðéÜóåôå áëïãïïõñÜ Þ íá êÜíåôå Ýíá ößíï óéíéüí. Åðßóçò, áðïöýãåôå ôçí ìåãÜëç äüóç ëáê êáé ÷ñçóéìïðïéåßóôå ôçí ìüíï óå éäéáßôåñåò ðåñéðôþóåéò, ëßãç ðïóüôçôá êáé öõóéêÜ áðü áðüóôáóç.

Ç óõíôáãÞ ôçò çìÝñáò

TPAÐEZÙN ÏPÃANIÓMÙN

×ïñôüóïõðá

190 E

XPHÓIMA THËEÖÙNA ÄÇÌÏÓ ÊÏÆÁÍÇÓ: 24610-50300 ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔ. ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ: 24613-34732, 53111, -116 ÄÇÌÏÔÉÊÇ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ: 24613-01194 Ê.Å.Ð. ÍÏÌÁÑ×ÉÁ: 24613 51520 , 24613 51101, –113, -114 ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ: 24610-22001 ÐÕÑÏÓÂÅÓÔÉÊÇ: 199 ÄÅÇ ÂËÁÂÅÓ: 24610-34515 ÏÔÅ ÂËÁÂÅÓ: 121 ÔÇËÅÈÅÑÌÁÍÓÇ: 24610-24600, 24006 ÄÅÕÁÊ: 24610-51500 ÑÁÄÉÏ ÔÁÎÉ: 24610-40500 ÔÁÎÉ: 24610-34605, -905 ÊÔÅË: 24610-34454 ÉÊÁ: 24610-22100, 31872 ÔÅÂÅ: 24610-34753 ÁÓÖÁËÉÓÔÉÊÏ ÄÅÇ: 24610-26172 ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ: 24613-67600, -666 ÅÊÁÂ: 166 EXPRESS SERVICE: 24610-36966, 1154 INTERAMERICAN ÏÄ. ÐÑÏÓÔÁÓÉÁ: 24610-42253, 1158, 6942234356 OÄÉÊÇ ÂÏÇÈÅÉÁ ÅËÐÁ: 10400 S.O.S ASSISTANCE 24610-33000 OÄÉÊÇ ÂÏÇÈÅÉÁ HELLAS SERVICE: 1057, 24610-25876 KTEO: 24610- 31690 ÔÁ×ÕÄÑÏÌÅÉÏ: 24610-34500 ÏÁÅÄ: 24610-41729, 34011, -022 ÔÅÉ ÄÕÔ. ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ: 24610-40161 ÌÇÔÑÏÐÏËÇ: 24610 -36050 & 24610-34949 ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏ ÄÕÔ. ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ: 24620-56200 ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ: 24610-36098

ÊÏÉÍÙÍÉÊÁ THËEÖÙNA ÄÇÐÅÈÅ: 24610-21691

«ÏÑÉÆÏÍÔÅÓ»: 24610-21077

ÄÅÐÁÊ: 24610-21285

«ÇËÉÁ×ÔÉÄÁ»: 2461049752 ÅÈÅËÏÍÔÅÓ ÁÉÌÏÄÏÔÅÓ: 24610 -38177 & 6977337561

ÄÇÌÏÔÉÊÏ ÙÄÅÉÏ: 24610-34932 ÄÇÌÏÔÉÊÇ ÂÉÂËÉÏÈÇÊÇ: 24610-22245 «ÁÑÓÉÓ»: 24610-49799

ÅÑÕÈÑÏÓ ÓÔÁÕÑÏÓ: 24610-21388 ÓÕËËÏÃÏÓ ÃÑÁÌÌÁÔÙÍ ÊÁÉ ÔÅ×ÍÙÍ: 4610-33978 ÊÉÍÇÌÁÔÏÃÑÁÖÏÓ: 24610-22121 ÊÁÐÇ : 24610 29875, 26552

«ÊÉÂÙÔÏÓ»: 24610-95561

ÖÁÑÌÁÊÅÉÁ Åöçìåñåýïõí ÓÜââáôï ðñùß 22 Éáíïõáñßïõ 2011 áðü 8.30 Ýùò 14.30 ËáìðñÝôóá Åëëç ðë. ËáóóÜíç 16 ôçë. 40682, Ìáñãáñßôïõ Ìáñßá ÉððïêñÜôïõò 16 ôçë. 37739, Ðáõëßäçò Óôáýñïò Î. Ôñéáíôáöýëëßäç 15 ôçë. 30082, Ìáëßíç Ìáñãáñßôá Äçìïêñáôßáò 21 ôçë. 31755, Ãáêßäïõ Áóðáóßá ÁñéóôïôÝëïõò 10 ôçë. 39388, Ãêïõíôéïý Áéêáôåñßíç ðë. 28çò Ïêôùâñßïõ 14 ôçë. 39107 ÓÜââáôï 22/1 áðü 17.00 Ýùò 8.30 åðïìÝíçò ÊáñáèáíÜóçò ËÜæáñïò ÅéñÞíçò 3 ôçë. 33533. Áðü 14.30 Ýùò 21.30 ÊáñáóôïãéÜííç ÁëÝêá Ê. ÐáëáìÜ 12 ôçë. 22752. ÊõñéáêÞ 23/1 Ìáñãáñßôïõ Ìáñßá ÉððïêñÜôïõò 16 ôçë. 37739, Ðáôßêáò Áíôþíéïò Ïë. ÃåùñãÜêç 5 ôçë. 34995

×éïýìïñ

‘Ãõíáßêá õðïóôçñßæåé üôé Ýìåéíå Ýãêõïò áðü åîùãÞéíïõò’ Ç éóôïñßá áõôÞ ìåôáäüèçêå óôçí éôáëéêÞ ôçëåüñáóç áðü ôïí Jaime Maussan, ìåîéêáíü äçìïóéïãñÜöï êáé åñåõíçôÞ ufo. Ç Giovanna, ìéá 41÷ñïíç ãõíáßêá áðü ôç Óáñäçíßá, õðïóôçñßæåé üôé ôï ðåñáóìÝíï êáëïêáßñé Ýðåóå èýìá áðáãùãÞò áðü åîùãÞéíïõò, ïé ïðïßïé áöïý ôçí ïäÞãçóáí ìÝóá óôïí éðôÜìåíï äßóêï ôïõò, ðñáãìáôïðïßçóáí ìéá óåéñÜ âéïëïãéêþí ðåéñáìÜôùí óôï óþìá ôçò! Ç ìáñôõñßá ôçò, Ý÷åé üëá åêåßíá ôá óôïé÷åßá ðïõ ðåñéãñÜöïíôáé êáôÜ êáéñïýò áðü üóïõò éó÷õñßæïíôáé üôé Ý÷ïõí ðÝóåé èýìáôá áðáãùãÞò áðü åîùãÞéíïõò: éðôÜìåíï äßóêï, ôçëåðáèçôéêÞ åðéêïéíùíßá, ðñÜóéíá áíèñùðÜêéá, Üãíùóôçò ðñïÝëåõóçò åìöõôåýìáôá ìÝóá óôï óþìá ôçò êëð. Ç Giovanna, éó÷õñßæåôáé üôé Ý÷åé óôçí êáôï÷Þ ôçò ïðôéêü õëéêü ôüóï áðü ôïí - ðñÜóéíïõ ÷ñþìáôïò- éðôÜìåíï äßóêï, üóï êáé áðü Ýíá åîùãÞéíï - ôá ïðïßï ìðïñåßôå íá äåßôå êáé íá êñßíåôå óôï âßíôåï ðïõ áêïëïõèåß. Ôï óçìåßï óôï ïðïßï äéáöÝñåé ç éóôïñßá ôçò, åßíáé ç åãêõìïóýíç - ôçí ïðïßá õðïóôçñßæåé üôé áíáêÜëõøå áìÝóùò ìåôÜ ôçí áðáãùãÞ ôçò! ÊáôÜ ôç äéÜñêåéá ôïõ éáôñéêïý åëÝã÷ïõ ãéá íá äéáðéóôùèïýí ðéèáíÝò áëëáãÝò óôï óþìá ôçò, ï ãõíáéêïëüãïò åíôüðéóå ÷ôýðïõò êáñäéÜò ìÝóá óôçí êïéëéÜ ôçò, ÷ùñßò áñ÷éêÜ íá ìðïñåß íá âñåé Ýìâñõï! Ëßãåò åâäïìÜäåò áñãüôåñá, ï õðÝñç÷ïò Ýäåéîå Ýíá “ðåñßåñãï õâñßäéï” ìÝóá óôç ìÞôñá ôçò, ôï ïðïßï áöáéñÝèçêå ìå ÷åéñïõñãéêÞ åðÝìâáóç!

ÍÝá áðü ôïí êüóìï ‘Óôç ÌÝóç AíáôïëÞ ôï äåýôåñï õøçëüôåñï êôßñéï óôïí êüóìï’

Óôç ÌÝóç AíáôïëÞ áíáìÝíåôáé íá âñßóêåôáé êáé ôï äåýôåñï õøçëüôåñï êôßñéï óôïí êüóìï, ìåôÜ ôçí ðñüóöáôç «áíáññß÷çóç» óôçí ðáãêüóìéá êïñõöÞ ôïõ ðýñãïõ Burj Khalifa, ðïõ âñßóêåôáé óôï ÍôïõìðÜé êáé åßíáé óõíïëéêïý ýøïõò 828 ìÝôñùí.Åéäéêüôåñá, ôï îåíïäï÷åßï Makkah Royal Clock Tower, Ýíáò ðýñãïò ðïõ èá áðïôåëÝóåé ôìÞìá åíüò îåíïäï÷åéáêïý óõãêñïôÞìáôïò åðôÜ ðýñãùí óôçí ðüëç ÌÝêêá ôçò ÓáïõäéêÞò Áñáâßáò, ðñïâëÝðåôáé üôé èá åßíáé ôï äåýôåñï õøçëüôåñï êôßñéï ðáãêïóìßùò, êáèþò èá åêôåßíåôáé óå ýøïò 662 ìÝôñùí, åíþ åðéðëÝïí 155 ìÝôñá ýøïõò èá ðñïóôåèïýí ìå ôçí ôïðïèÝôçóç ìéáò ìåôáëëéêÞò ñÜâäïõ. Ìå ôïí ôñüðï áõôü, ôï îåíïäï÷åßï èá îåðåñÜóåé ôï óçìåñéíü õð’ áñéèìüí äýï õøçëüôåñï êôßñéï, ôïí ðýñãï Taipei 101 óôçí ÔáúâÜí, ýøïõò 508 ìÝôñùí. Ôï íÝï îåíïäï÷åßï èá åíóùìáôþíåé êé Ýíá ñïëüé óôçí êïñõöÞ ôïõ, ðïõ ìÜëéóôá èá åßíáé Ýîé öïñÝò ìåãáëýôåñï áðü ôï Ìðéãê Ìðåí ôïõ Ëïíäßíïõ. Ôï áñ÷éêü ôìÞìá ôïõ îåíïäï÷åßïõ èá ëåéôïõñãÞóåé óôá ôÝëç Éïõíßïõ, åíþ ôï ñïëüé åßíáé ðñïãñáììáôéóìÝíï íá ôåèåß óå ëåéôïõñãßá Ýíá ìÞíá áñãüôåñá óôá ôÝëç Éïõëßïõ. ÓõíïëéêÜ, óôï óõãêñüôçìá, ôï ïðïßï áðïôåëåß óõíïëéêÞ åðÝíäõóç ôñéþí äéó. äïëáñßùí, èá âñßóêïíôáé 3.000 äùìÜôéá êáé óïõßôåò. ÊáôáóêåõáóôÞò ãéá ëïãáñéáóìü ôçò êõâÝñíçóçò ôçò ÓáïõäéêÞò Áñáâßáò åßíáé ï üìéëïò Ìðéí ËÜíôåí.

¸íá áíôñüãõíï ìáëþíåé óôï áõôïêßíçôï. ÊÜðïéá óôéãìÞ ï Üíôñáò âëÝðåé äýï ãáúäïýñéá êáé ëÝåé óôç ãõíáßêá ôïõ, ãéá íá ôçí ðåéñÜîåé: - Óõããåíåßò óïõ åßíáé; Êáé ç ãõíáßêá ôïõ áðáíôÜåé: -Íáé. Ôá ðåèåñéêÜ ìïõ!

TV ðñüãñáììá

ÕëéêÜ (ãéá 4 Üôïìá): * 4 ðáôÜôåò ìåóáßïõ ìåãÝèïõò * 4-5 êáñüôá * 1 ìáôóÜêé óÝëéíï * 5 êïëïêõèÜêéá (ü÷é ðïëý ìåãÜëá) * 2-3 êñåììýäéá îåñÜ ìÝôñéá * ëßãï åëáéüëáäï * áëÜôé, ðéðÝñé ÅêôÝëåóç: * Êáèáñßæïõìå ôá ëá÷áíéêÜ êáé ôá âñÜæïõìå ìå Üöèïíï íåñü êáé ëßãï ëÜäé (ðåñßðïõ ìßá êïõôáëéÜ ôçò óïýðáò). Áöïý âñÜóïõí, ôá óïõñþíïõìå êñáôþíôáò ôï æùìü ôïõò. * Ëéþíïõìå ôá ëá÷áíéêÜ óå ìðëÝíôåñ Þ óå multi. ÊÜèå öïñÜ ðïõ âÜæïõìå ëá÷áíéêÜ óôï ìðëÝíôåñ ðñïóèÝôïõìå ëßãï áðü ôï æùìü ôïõò ãéá íá ëéþóïõí ðéï åýêïëá. Ôï ôåëéêü áðïôÝëåóìá èá åßíáé Ýíáò ðç÷ôüò ÷õëüò. ÅÜí ðñïôéìÜôå ôç óïýðá ðéï áñáéÞ, ðñïóèÝôåôå ëßãï áêüìá áðü ôïí æùìü. Ìçí äïêéìÜóåôå áêüìá, ï ÷õëüò Ý÷åé ìéá îåðëõìÝíç ãåýóç ìÝ÷ñé íá áëáôéóôåß, èá áðïãïçôåõèåßôå. * ÂÜæïõìå ôï ìåßãìá íá ðÜñåé ìéá âñÜóç êáé áëáôïðéðåñþíïõìå ãéá íá äþóïõìå ãåýóç (èÝëåé áñêåôü áëÜôé)

ÊÉÍ/ÈÅÁÔÑÏ ÏËÕÌÐÉÏÍ ôçë. 4610- 1 1 ÔÙÑÁ ÊÁÉ ÐÑÏÂÏËÅÓ 3D DOLBY 3D DIGITAL CINEMA

ÁÉÈÏÕÓÁ 1 Óõíå÷ßæåôáé ç êáéíïýñéá ðáéäéêÞ ôáéíßá ôçò WALT DISNEY ÌÁËËÉÁ ÊÏÕÂÁÑÉÁ Óå ôñéóäéÜóôáôç 3D ðñïâïëÞ ÊÜèå ìÝñá 1 ðñïâïëÞ 6.00 ÓÔÁ ÅËËÇÍÉÊÁ Óå ÐÁÍÅËËÇÍÉÁ ÐÑÅÌÉÅÑÁ ç äéåèíÞò ðáñÜãùãç áðü ôïí Íßêï ÔæÞìá (¢íèñùðïò ìå ôï ãáñýöáëëï) ÔÏ ÐÅÔÁÃÌÁ ÔÏÕ ÊÕÊÍÏÕ Ìå ôïõò ÔæÝéìò ÍôÜñóé, ÃéÜííçò Âïýñïò, ÉåñïêëÞò Ìé÷áçëßäçò, ÈáíÜóçò ÂÝããïò, ¢ããåëïò Áíôùíüðïõëïò, ÐÝôñïò Öõóóïýí, ÌðÝôôõ Ìáããßñá, ÑÝíïò ×áñáëáìðßäçò ÊÜèå ìÝñá 2 ðñïâïëÝò 8.00 & 10.15 ÁÉÈÏÕÓÁ 2 Óõíå÷ßæåôáé ç ðïëõáíáìåíüìåíç ôáéíßá ðïõ êÝñäéóå ôñåéò õðïøçöéüôçôåò ãéá ÷ñõóÝò óöáßñåò THE TOURIST Ìå ôïõò Áíôæåëßíá Ôæïëß, Ôæüíé Íôåð, Ôßìïèé ÍôÜëôïí ÊÜèå ìÝñá 2 ðñïâïëÝò 8.00 & 10.15 Ãéá ôï ðñüãñáììá ôïõ êéí/öïõ åðéóêåöôåßôå ôçí éóôïóåëßäá ìáò www.cineolympion.gr

ÅÔ 3 08.00: ÅêðáéäåõôéêÞ ôçëåüñáóç 10.00: Áðü ðÝôñá êáé ÷ñüíï 10.30: ÔÏ Êáóôåëüñéæï, ï áêñßôáò ôïõ Íüôïõ 11.00: Ôá ðáéäéÜ ôçò ÷ïñùäßáò 12.30: Êïéíïâïýëéï áé÷ìÞò 13.30: Mediterraneï 14.00: Óáí óÞìåñá ôïí 20ï áéþíá 14.15: Öùôüóöáéñá 14.45: Áõôïß ðïõ ðÞñáí ôá âïõíÜ 15.45: Ìéá êïéíùíßá Ýíá üíåéñï 16.45: Pre game 17.00: Ðáíéþíéïò – ÐÁÏÊ 19.00: Ï ðÜãïò óþæåé æùÝò 21.00: ÎÝíç ôáéíßá. «Óôá ß÷íç ôïõ ÷áìÝíïõ èçóáõñïý» 23.00: ÅëëçíéêÞ ôáéíßá «Ï Üíèñùðïò ìå ôï ãáñßöáëï»

22 Éáíïõáñßïõ 2011

06.30: Alter Kids 12.30: Hit parade 13.00: TV weekend 15.45: Ôá ðáôñïðáñÜäïôá 18.45: Êåíôñéêü Äåëôßï åéäÞóåùí 21.00: Lify style 22.00: ÎÝíç ôáéíßá «Ç ÌðÜñìðé óôçí éóôïñßá ìéáò ãïñãüíáò» 23.00: Ôá êáëýôåñá ìå ôïí Ãéþñãï ÁöôéÜ 23.45: ÊáëçìÝñá 01.45: ÎÝíç ôáéíßá «Ray» 04.00: ÇñáêëÞò

06.20: Ïé ìÜãéóóåò 07.00: Ðáéäéêü ðñüãñáììá 13.00: ÅéäÞóåéò 13.30: ÎÝíç ôáéíßá. «Áôßèáóï ôáëÝíôï» 15.45: Ôá öéëáñÜêéá 17.00: Gossip girl 17.50: ÅéäÞóåéò 18.00: Ößëïé ãéá ðÜíôá 18.50: ÉáôñéêÝò õðïèÝóåéò 19.44: ÅéäÞóåéò 21.00: ÎÝíç ôáéíßá “Tomb Raider 2: Ôï ëßêíï ôçò æùÞò”. 23.15: ÎÝíç ôáéíßá. «ÁíÞèéêç ðñüôáóç» 00.45: ÎÝíç ôáéíßá «Ç íåêñÞ íýöç» 02.30: ÎÝíç ôáéíßá «Âñüìéêç ðüëç» 05.00: Curb your enthusiasm

07.30: Ï èáõìáóôüò êüóìïò ôçò öýóçò 08.00: ÁñðáêôéêÜ 09.00: Ôï øÜñåìá 10.00: Äåýôåñç áíÜãíùóç 12.00: Áîéïí Åóôß 13.00: ÅéäÞóåéò 13.30: ÄéáóðïñÜ 15.00: Áãþíáò ðïäïóöáßñïõ ´ ÅèíéêÞò 17.00: ÅëëçíéêÞ ôáéíßá. «Ôï êïñßôóé ìå ôá ðáñáìýèéá» 18.30: ÍáðïëÝùí 20.00: Áãñéïò ôñüðïò æùÞò 21.00: Ïíåßñïõ ÅëëÜò 22.00: ÅéäÞóåéò 23.00: ÅëëçíéêÞ ôáéíßá «Åãêëçìá óôï ÊïëùíÜêé» 00.30: ×ñõóÞ ïèüíç «Ðáßæïíôáò óôá ôõöëÜ» 03.30: Ï èáõìáóôüò êüóìïò ôçò öýóçò 04.30: ÁëçèéíÜ óåíÜñéá 05.00: Äåýôåñç áíÜãíùóç

NET 06.00: Êáé ïé ðáíôñåìÝíïé Ý÷ïõí øõ÷Þ 07.10: Åêåßíåò êé åãþ 08.00: Èá âñåéò ôï äÜóêáëü óïõ 09.00: Ëïëá 10.00: 40 êýìáôá 11.00: Öýëá ôï âÜôñá÷ü óïõ 12.00: Ï ðüëåìïò ôùí Üóôñùí 13.00: ÁÍÔ1 news 13.30: ÎÝíç ôáéíßá «Ï öáíôïìÜò» 15.15: ÅðáíÜëçøç åëëçíéêïõ ðñïãñÜììáôïò 17.50: ÁÍÔ 1 18.00: ÅëëçíéêÞ ôáéíßá 20.00: ÁÍÔ 1 21.00: ÎÝíç ôáéíßá «The Banger Sisters» 23.00: Ola 11+ 24.00: ANT 1 00.10: Éóôïñßåò ìõóôçñßïõ 01.10: ÎÝíç ôáéíßá. «Åêäßêçóç ðÜèïõò» 03.15: ÊÜñìá 04.30: ÔçëåìÜñêåôéíãê 04.45: Mobile Fun 05.00: Ôï êáöÝ ôçò ×áñÜò

06.00: ÂÝñá óôï äåîß 07.00: ÌÝãá Óáââáôïêýñéáêï 10.00: Mommy 10.15: ÐÜôé ç ðéï üìïñöç éóôïñßá 12.50: ÌÝãá Óôáñ 14.00: Äåëôßï åéäÞóåùí 14.50: EðôÜ èáíÜóéìåò ðåèåñÝò 17.10: ÌáôéÝò óôá ãåãïíüôá 17.30: Fifty- Fifty 18.15: Ïé êçðïõñïß ôïõ Mega 19.00: ÃëõêÝò áë÷çìåßåò 20.00: Êåíôñéêü äåëôßï åéäÞóåùí 21.00: Ôé øõ÷Þ èá ðáñáäþóåéò ìùñÞ; 22.30: ÎÝíç ôáéíßá «Óå áðüóôáóç âïëÞò» 00.50: Ôåëåõôáßá ãåãïíüôá 01.05: ÎÝíç ôáéíßá «Êáëýôåñá ïé äõï ìáò» 03.30: Ïé Öñïõñïß ôçò Á÷áúáò 04.15: ÔçëåìÜñêåôéíãê 05.00: Öéëïäïîßåò

06.00: Ìïõ ôï êñáôÜò ìáíéÜôéêï 07.30: Áí ì’ áãáðÜò 09.00: Åíôéìüôáôïé … êåñáôÜäåò 10.00: Ìåò ôçí êáëÞ ÷áñÜ 14.00: ÅéäÞóåéò 14.15: Ôï áãéÜæé ôïõ Ýñùôá 17.00: ÎÝíç ôáéíßá «Ìçí ðõñïâïëåßôå ôç ãéáãéÜ» 19.00: ÅéäÞóåéò 20.00: ÅöéÜëôçò óôçí êïõæßíá 21.00: Big Brother 22.15: ÎÝíç ôáéíßá «Good girl, bad girl» 00.15: ÄÝêá ìéêñïß ÌÞôóïé 01.30: ÂñÜäõ 02.45: Ç êïõæßíá ôçò ìáìÜò 03.15: ÔçëåáãïñÝò 04.30: Ìåò óôçí êáëÞ ÷áñÜ

06.00: Ïêôþ çìÝñåò ãéá ôçí õãåßá óôçí Åõñþðç. 07.00: Óáââáôïêýñéáêï óôç ÍÅÔ 10.00: Íôáãê 11.00: ÇñáêëÞò 12.00: ÅéäÞóåéò 12.30: Ï Ìßêé êáé ç ðáñÝá ôïõ 13.00: ÐáðéïðåñéðÝôåéåò 13.30: Ï èáõìáóôüò êüóìïò ôïõ Íôßóíåú «Áëáíôßí» 14.00: Ç ìç÷áíÞ ôïõ ÷ñüíïõ 15.00: ÅéäÞóåéò. 16.00: Ïé 27 ôçò Åõñþðçò 17.00: History Channel 18.00: ÅéäÞóåéò 18.30: Ðñüóùðá óôï ôñáãïýäé 19.15: Óêüíôá ÎÜíèçòÐáíóåññáúêüò 21.30: ÅéäÞóåéò 22.00: Óôçí õãåéÜ ìáò.


10 Ö֓‚ƒƒ‚ÏÖÖÖ։‚Ä‚‘‰ÄÖÖÖ

Ö

ˆ‚‘‘“Ö ZÖ ‹ƒ‰ˆ†’ŠŽˆØƒŽ†ƒ’ňňØ؆vˆ†’Š“ƒØň”Ø“ÆŊ‹ˆ”؍ƒ‹†“ŽŠƒ”

OIKONOMIA X@ML@PKŸǺȎșȒțțȤȜȎșȎȚŸȘȊșȊȟȡșȇțȎȒȚŸȏȐȜȎȈŸȐŸǴȗǢȒțȒȤȕ

•ǼȥȕȕȎȞȊ–ŸțȜȐŸțȝȌȟȦȕȎȝțȐŸ -EOFIB>ŸBPŸYŸ@U@RGŸ

$&*ŸŸ ǴȝșȒȊȓȈȍȐȚŸ ȧȒȎȝȓșȒȕȈțȎȒȚŸ ȌȒȊŸȜȗŸǢȎȜȗȟȒȓȤŸ ȓȎȞȅȔȊȒȗ ŸǼȎ ǼȎŸ  ŸȎȝșȦŸ   ȎȝșȦ ȊȕȆșȟȎȜȊȒŸȜȗŸǢȎȜȗȟȒȓȤŸ ȓȎȞȅȔȊȒȗŸȜȐȚŸ$&*ŸǴȝșȒȊȓȈȍȐȚ ŸȎȕȦŸȗŸțȝȕȗȔȒȓȤȚŸ ȊșȒȑǢȤȚŸȜȡȕŸȗȕȗǢȊțȜȒȓȦȕŸǢȎȜȗȟȦȕŸȓȊȒŸȍȒȓȊȒȡǢȅȜȡȕŸȠȇȞȗȝŸȍȒȊǢȗșȞȦȕȎȜȊȒŸțȎŸ  ŸțȎŸțȝȕȆȟȎȒȊŸȜȐȚŸǢȎȈȡțȐȚŸȜȗȝŸǢȎȜȗȟȒȓȗȥŸȓȎȞȊȔȊȈȗȝŸȜȐȚŸȎȜȊȒșȎȈȊȚŸȔȤȌȡŸȊȓȥșȡțȐȚŸȒȍȈȡȕŸ ǢȎȜȗȟȦȕ Ÿ

ǭȆȜȗŸțȜȐȕŸȘșȗȜȎȒȕȤǢȎȕȐŸțȝȌȟȦȕȎȝțȐŸȜȐȚŸ@U@RGŸBPEBG@KŸ ǢȎŸȜȐȕŸ-EOFIB>ŸBPŸȎȕȍȆȟȎȜȊȒŸȕȊŸȋȅȔȎȒŸȐŸǯȝșȡȘȊȢȓȇŸǯȘȒȜșȗȘȇŸ ȎȓȜȤȚŸȎȅȕŸȗȒŸȍȥȗŸȊȎșȗǢȎȜȊȞȗșȎȈȚŸȘșȗȋȗȥȕŸțȎŸȘȎșȒțțȤȜȎșȗȝȚŸ țȝǢȋȒȋȊțǢȗȥȚŸȦțȜȎŸȕȊŸȎȕȑȊșșȥȕȗȝȕŸȊȕȜȊȌȡȕȈțȜșȒȎȚŸȎȜȊȒșȎȈȎȚŸȕȊŸȎȒțȟȡșȇțȗȝȕŸțȜȐȕŸȎȔȔȐȕȒȓȇŸȊȌȗșȅ Ÿ

ǹŸȎȘȈȜșȗȘȗȚŸȜȐȚŸǯ ǯ ŸȌȒȊŸȜȗȕŸǬȕȜȊȌȡȕȒțǢȤ ŸȀȗȊȓȈȕŸǬȔǢȗȥȕȒȊ ŸȗŸȗȘȗȈȗȚŸȆȟȎȒŸȑȆțȎȒŸȡȚŸȘșȗȑȎțǢȈȊŸȜȒȚŸŸǿȎȋșȗȝȊșȈȗȝŸȌȒȊŸȜȐŸ ȔȇȠȐŸȊȘȤȞȊțȐȚ ŸȊȕȊǢȆȕȎȜȊȒŸȕȊŸȊȕȊȓȗȒȕȦțȎȒŸțȜȒȚŸŸdzȊȕȗȝȊșȈȗȝŸȜȐȕŸȘșȤȑȎțȇŸȜȗȝŸȕȊŸȎǢȘȗȍȈțȎȒŸȜȐŸțȝǢȞȡȕȈȊ ŸDZŸȈȍȒȊŸȘȐȌȇŸ ȡțȜȤțȗŸȍȒȎȝȓșȈȕȒțȎŸȤȜȒŸȎȅȕŸȗȒŸȍȥȗŸȊȎșȗǢȎȜȊȞȗșȎȈȚŸȓȅȕȗȝȕŸ ȘȎșȒțțȤȜȎșȎȚŸȘȊșȊȟȡșȇțȎȒȚŸȜȐȕŸȜȎȔȎȝȜȊȈȊŸțȜȒȌǢȇ ŸȜȤȜȎŸȝȘȅșȟȎȒŸȊȓȤǢȐŸȐŸȘȒȑȊȕȤȜȐȜȊŸȆȌȓșȒțȐȚŸȜȐȚŸțȝȌȟȦȕȎȝțȐȚ Ÿ

ǬșȕȐȜȒȓȅŸȎȘȐșȆȊțȎŸȜȗŸȎȘȎȕȍȝȜȒȓȤŸȓȔȈǢȊŸȐŸȘșȗȎȒȍȗȘȗȈȐțȐŸȜȐȚŸ$BL>VŸXRLBGUKŸȌȒȊŸȕȆȎȚŸȝȘȗȋȊȑǢȈțȎȒȚŸȜȗȝŸȎȔȔȐȕȒȓȗȥŸȟșȆȗȝȚ ŸțȎŸȘȎșȈȘȜȡțȐŸȘȗȝŸȐŸǯȔȔȅȍȊŸȍȎȕŸȓȊȜȊȞȆșȎȒŸ ȕȊŸȎȘȒțȜșȆȠȎȒŸțȜȒȚŸȊȌȗșȆȚŸȗǢȗȔȤȌȡȕŸǢȆȟșȒŸȜȊŸȜȆȔȐŸȜȐȚŸ ȟșȗȕȒȅȚ

ǹŸȍȎȈȓȜȐȚŸȝȠȐȔȇȚŸȓȎȞȊȔȊȒȗȘȗȈȐțȐȚŸȝȘȗȟȦșȐțȎŸȓȊȜȅŸ  ŸȎȕȦŸȗŸȍȎȈȓȜȐȚŸǢȎțȊȈȊȚŸȓȎȞȊȔȊȒȗȘȗȈȐțȐȚŸȎȕȒțȟȥȑȐȓȎŸȓȊȜȅŸ ŸȓȊȒŸȗŸȍȎȈȓȜȐȚŸȜȐȚŸǢȒȓșȇȚŸȓȎȞȊȔȊȒȗȘȗȈȐțȐȚŸȎȈȟȎŸȅȕȗȍȗŸ 

DZŸțȝȕȗȔȒȓȇŸȊȖȈȊŸȜȡȕŸțȝȕȊȔȔȊȌȦȕŸȍȒȊǢȗșȞȦȑȐȓȎŸțȜȊŸ ŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦ

ǼȎŸȑȎȜȒȓȤŸȆȍȊȞȗȚŸȋșȆȑȐŸȓȎŸȗŸȓȔȅȍȗȚŸȜȡȕŸȜșȊȘȎȏȦȕŸǢȎŸ ȜȗȕŸȎȘȒǢȆșȗȝȚŸȍȎȈȓȜȐŸȜȡȕŸȜșȊȘȎȏȦȕŸȕȊŸțȐǢȎȒȦȕȎȒŸȓȆșȍȐŸ 

ǬȘȤŸȜȗŸțȥȕȗȔȗŸȜȡȕŸǢȎȜȗȟȦȕŸȘȗȝŸȍȒȊȓȒȕȇȑȐȓȊȕ ŸŸ ȓȒȕȇȑȐȓȊȕŸȊȕȗȍȒȓȅ ŸŸȝȘȗȟȦșȐțȊȕŸȓȊȒŸŸȘȊșȆǢȎȒȕȊȕŸ ȊǢȎȜȅȋȔȐȜȎȚ Ÿ

(MF=HŸħŃńŊĸŸēĿĹŒŌŁŸōŒņŸʼnŒŅĸŌĿŒņŸŌōňŸĻ™ŸĿŇĶēŁņň ŸĥĬĠ ĥĝ Ÿ ĠņōĻŇŁŸŌōŁŸľŃĶōĻŇŁŸ ĽŃĻŸŊŖłēŃŌŁŸŐŊĿŗņ

Ÿ

ŸīōŗŌŁŸēŃńŊŕōĿŊŁŸōňŎŸŸńĻōķĽŊĻőĻņŸňџʼnŒŅĸŌĿŃŋŸōňŎŸĪēĹŅňŎŸ(MF=HŸŸŸŸńĻōĶŸōňŸʼnŊŗōňŸĿŇĶēŁņňŸōŁŋŸ ōŊķŐňŎŌĻŋŸňŃńňņňēŃńĸŋŸŐŊĸŌŁŋŸĤňŖŅŃňŋŸ ŸĤňŖņŃňŋŸ Ÿ

ȧȥȗŸțȝǢȋȅțȎȒȚŸȌȒȊŸȜȐȕŸ ȓȊȜȊțȓȎȝȇŸȓȊȒŸțȝȕȜȇșȐțȐŸ ȜȡȕŸȆșȌȡȕŸ•ȧȈȓȜȝȊŸǺȎșȒȗȟȇȚŸǷȊȝȘȔȈȗȝ– ŸȥȠȗȝȚŸ  ŸȎȝșȦŸțȝȕȗȔȒȓȇȚŸȍȒȅșȓȎȒȊȚŸŸǢȐȕȦȕ Ÿ ȓȊȒŸ•ȧȈȓȜȝȊŸǺȎșȒȗȟȇȚŸ ȀȈȗȝ– ŸȥȠȗȝȚŸ  Ÿ ȎȝșȦŸțȝȕȗȔȒȓȇȚŸȍȒȅșȓȎȒȊȚŸŸǢȐȕȦȕ ŸȝȘȆȌșȊȠȎŸțȜȒȚŸ  ŸȐŸǭȒȗȜȆșŸǢȎŸȜȐŸ ȧǯDZ Ÿ

ĭŁēĿŃŗņĿōĻџŕōџňŸęēŃŅňŋŸŅĿŃōňŖŊĽŁŌĿŸōŁņŸʼnĿŊĹňľňŸĻŎōĸŸķŇџņķĻŸŎʼnĿŊńĻōĻŌōĸēĻōĻ ŸōĻŸňʼnňĹĻŸĻņĻēķņĿōĻџņĻŸļňŁłĸŌňŎņŸēĿŅŅňņōŃńĶŸŌōŁņŸĻņĶʼnōŎŇŁŸōŁŋŸĿōĻŃŊĿĹĻŋ Ÿ ǼȜȗŸǢȎȜȊȖȥ ŸȐŸȍȒȗȈȓȐțȐŸȎȓȞșȅȏȎȒŸȜȐȕŸȒȓȊȕȗȘȗȈȐțȇŸȜȐȚŸȌȒȊŸȜȐȕŸȓȈȕȐțȐŸțȜȊŸȓȊȜȊțȜȇǢȊȜȊŸ(MF=HŸȜȐȕŸȘȎșȈȗȍȗŸȜȡȕŸȀșȒțȜȗȝȌȆȕȕȡȕ ŸǨȘȡȚŸțȐǢȎȒȦȕȎȒ ŸțȜȊŸȓȊȜȊțȜȇǢȊȜȊŸȘȗȝŸȋșȈțȓȗȕȜȊȒŸțȜȐȕŸǯȔȔȅȍȊŸȗŸȊȘȤȔȝȜȗȚŸȊșȒȑǢȤȚŸȊȘȗȍȎȈȖȎȡȕŸȘȗȝŸȎȓȍȤȑȐȓȊȕŸțȜȊŸ ȜȊǢȎȈȊŸȜȗŸȧȎȓȆǢȋșȒȗŸȊȝȖȇȑȐȓȎŸȓȊȜȅŸŸȘȎșȈȘȗȝŸțȎŸțȟȆțȐŸǢȎŸȘȆșȝțȒ Ÿ ǬȕȜȒȑȆȜȡȚ ŸțȥǢȞȡȕȊŸǢȎŸȜȊŸǢȆȟșȒŸțȇǢȎșȊŸȍȒȊȑȆțȒǢȊŸțȜȗȒȟȎȈȊ ŸȜȗŸȔȒȊȕȎǢȘȤșȒȗŸȓȊȜȆȌșȊȠȎŸȓȊȜȅŸȜȐȕŸȎȗșȜȊțȜȒȓȇŸȘȎșȈȗȍȗŸȆȕȜȗȕȊŸȘȜȡȜȒȓȗȥȚŸșȝȑǢȗȥȚŸȔȤȌȡŸȜȐȚŸȗȒȓȗȕȗǢȒȓȇȚŸțȜȎȕȤȜȐȜȊȚŸȊȔȔȅŸȓȊȒŸȅȔȔȡȕŸȘȊșȊǢȆȜșȡȕŸȤȘȡȚŸțȜȐȕŸǯȔȔȅȍȊŸȗȒŸȊȔȔȎȘȅȔȔȐȔȎȚŸ ȊȘȎșȌȒȊȓȆȚŸȓȒȕȐȜȗȘȗȒȇțȎȒȚ Ÿ DZŸȎȜȊȒșȎȈȊŸȝȘȗȌșȊǢǢȈȏȎȒŸȤȜȒŸȐŸȗȒȓȗȕȗǢȒȓȇŸȓșȈțȐŸțȜȐȕŸǯȔȔȅȍȊŸȍȎȕŸȅȞȐțȎŸȊȔȦȋȐȜȗŸȜȗȕŸȓȔȅȍȗŸȜȡȕŸȘȊȒȟȕȒȍȒȦȕŸȓȊȒŸȓȊȜȅŸȜȐȕŸ ȘȎșȈȗȍȗŸȜȡȕŸȀșȒțȜȗȝȌȆȕȕȡȕŸȎȓȍȐȔȦȑȐȓȊȕŸȜȊŸȘșȦȜȊŸȞȊȒȕȤǢȎȕȊŸȘșȗȋȔȐǢȅȜȡȕŸșȎȝțȜȤȜȐȜȊȚŸȜȗȝŸȓȔȅȍȗȝ Ÿ•DZŸȎȖȆȔȒȖȐŸȊȝȜȇŸȍȎȕŸ ȊȘȗȓȔȎȈȎȜȊȒŸȕȊŸȗȍȐȌȇțȎȒŸțȎŸȊȥȖȐțȐŸȜȗȝŸǢȎșȒȍȈȗȝŸȊȌȗșȅȚŸȜȡȕŸ(MF=H ŸȊȞȗȥŸȊȘȗȍȎȍȎȒȌǢȆȕȊŸȘȔȆȗȕŸȘșȗțȞȆșȗȝȕŸȜȐȕŸȓȊȔȥȜȎșȐŸ țȟȆțȐŸȘȗȒȤȜȐȜȊȚŸŸȜȒǢȇȚ– ŸȊȕȊȞȆșȎȒŸțȎŸȊȕȊȓȗȈȕȡțȇŸȜȐȚ

DZŸȍȒȗȈȓȐțȐŸȜȐȚŸȎȜȊȒșȎȈȊȚŸȎȈȟȎŸȌȕȡțȜȗȘȗȒȇțȎȒŸțȜȗŸȎȘȎȕȍȝȜȒȓȤŸȓȗȒȕȤŸȤȜȒŸȐŸȎȓȜȈǢȐțȇŸȜȐȚŸȌȒȊŸȜȗȕŸșȝȑǢȤŸȊȥȖȐțȐȚŸȜȡȕŸȘȡȔȇțȎȡȕŸȓȊȜȅŸȜȐȕŸȜșȆȟȗȝțȊŸȗȒȓȗȕȗǢȒȓȇŸȟșȇțȐŸȇȜȊȕŸǢȎȜȊȖȥŸ ŸȎȕȦŸȜȗŸǢȒȓȜȤŸȘȎșȒȑȦșȒȗŸȓȆșȍȗȝȚŸȑȊŸȇȜȊȕŸǢȎȒȡǢȆȕȗŸȓȊȜȅŸ Ÿ

ǬǮǹǻǯǼ 5.915,71 7.085,85 4.032,64 11.875,09 2.711,02 10.274,52 1,35800 1,02500 1.343,500 97,64

ǹȒŸțȝǢȋȒȋȊțǢȗȈŸȤǢȡȚŸȘȗȝŸȘșȤȜȎȒȕȊȕŸȗȒŸȍȥȗŸȎȜȊȒșȎȈȎȚŸȍȎȕŸ ȓșȈȑȐȓȊȕŸȎȘȊșȓȎȈȚŸȌȒȊŸȕȊŸȊȘȗǢȊȓșȥȕȗȝȕŸȜȒȚŸȊȕȐțȝȟȈȎȚŸȜȡȕŸ șȝȑǢȒțȜȒȓȦȕŸȊșȟȦȕ ŸțȥǢȞȡȕȊŸȘȅȕȜȊŸǢȎŸȜȒȚŸȘȐȌȆȚ Ÿ•DZŸǴȗǢȒțȒȤȕŸȑȊŸȔȅȋȎȒŸȊȘȤȞȊțȐŸȜȐȕŸȎȘȤǢȎȕȐŸȎȋȍȗǢȅȍȊ– ŸȊȘȗȓȅȔȝȠȎŸȐŸ ǢȈȊŸȎȓŸȜȡȕŸȘȐȌȦȕ

ŸħĿ ħĿŸĻŊņŁōŃńŕŸʼnŊŕŌŁēňŸňŅňńŅĸŊŒŌĿŸōŁņŸ ĻŊņŁōŃńŕ ʼnŊŕŌŁēň ňŅňńŅĸŊŒŌĿ ōŁņ ōĿŅĿŎōĻĹĻŸŌŎņĿľŊĹĻŌŁŸōŁŋŸĿļľňēĶľĻŋŸňŸĽĿņŃńŕŋŸľĿĹńōŁŋŸōŃēŗņŸōňŎŸıŊŁēĻōŃŌōŁŊĹňŎŸĝłŁņŗņ ŸńŅĿĹņňņōĻŋŸŌōŃŋŸ ŸēňņĶľĿŋ ŸēĿŸ ʼnōŗŌŁŸ ŸĭĿŸĿļľňēĻľŃĻĹĻŸļĶŌŁŸňŸľĿĹńōŁŋŸĿņŃŌŐŖłŁńĿŸńĻōĶŸ 

ǬȝȜȤŸȊȘȗȓȅȔȝȠȊȕŸȜșȎȒȚŸȘȐȌȆȚŸțȜȗŸȎȒȍȐțȎȗȌșȊȞȒȓȤŸȘșȊȓȜȗșȎȈȗŸX@ML@PK ŸȎȘȒțȐǢȊȈȕȗȕȜȊȚŸȤȜȒŸȎȅȕŸȜȎȔȒȓȅŸȊȘȗȓȔȎȒțȜȎȈŸȐŸțȝȌȟȦȕȎȝțȐŸȑȊŸȎȈȕȊȒŸȐŸȘșȦȜȐŸȞȗșȅŸȘȗȝŸȐŸǴȗǢȒțȒȤȕŸȎȘȒȟȎȒșȎȈŸȓȅȜȒŸ ǺȅȕȜȡȚ ŸŸȎȓȘșȤțȡȘȗȚŸȜȐȚŸǴȗǢȒțȒȤȕŸȟȊșȊȓȜȇșȒțȎŸ•ȎȒȓȊțȈȜȆȜȗȒȗŸȊȘȤŸȜȗŸ ŸȤȜȊȕŸȎǢȘȤȍȒțȎŸȊȓȤǢȐŸǢȈȊŸțȝǢȞȡȕȈȊŸțȜȗȕŸ ȎȚ–ŸȜȗŸȜȐȔȎȌșȅȞȐǢȊŸȜȗȝŸX@ML@PK

ȊȎșȗȘȗșȒȓȤŸȜȗǢȆȊŸ ŸȜȐȕŸȘșȗțȘȅȑȎȒȊŸȜȐȚŸȒșȔȊȕȍȒȓȇȚŸȎȜȊȒșȎȈȊȚŸ ȟȊǢȐȔȗȥŸȓȤțȜȗȝȚŸXORGRBPŸȕȊŸȎȖȊȌȗșȅțȎȒŸȜȐȕŸ@PŸ*BGUMK Ÿ ǶȈȊŸțȝȌȟȦȕȎȝțȐŸȜȐȚŸ@U@RGŸȓȊȒŸȜȐȚŸ-EOFIB>ŸBPŸȑȊŸȍȐǢȒȗȝșȌȇțȎȒŸȆȕȊȕŸȊȎșȗǢȎȜȊȞȗșȆȊŸǢȎŸȓȝșȈȊșȟȐŸȑȆțȐŸțȜȐȕŸȎȔȔȐǹȒŸȍȥȗŸȊȎșȗǢȎȜȊȞȗșȎȈȚŸȆȟȗȝȕŸȘșȗȜȎȈȕȎȒŸȓȅȘȗȒȊŸ•ȊȕȜȈȍȗȜȊ–Ÿ ȕȒȓȇŸȊȌȗșȅŸǢȎŸțȜȤȔȗŸŸȊȎșȗțȓȊȞȦȕŸȓȊȒŸȎșȌȊȜȒȓȤŸȍȝȕȊǢȒȓȤŸ țȜȐȕŸǯȝșȡȘȊȢȓȇŸǯȘȒȜșȗȘȇ ŸȆȘȎȒȜȊŸȊȘȤŸȎȕȍȎȔȎȟȇŸȆșȎȝȕȊŸȘȗȝŸ ŸȝȘȊȔȔȇȔȡȕ Ÿ ȅȕȗȒȖȎŸȘȆșȝțȒŸȜȗȕŸdzȗȥȔȒȗŸțȟȎȜȒȓȅŸǢȎŸȜȐŸțȝȌȟȦȕȎȝțȐ ŸȎȕŸǢȆțȡŸ ȊȕȐțȝȟȒȦȕŸȤȜȒŸȑȊŸǢȘȗșȗȥțȎŸȕȊŸȗȍȐȌȇțȎȒŸțȎŸǢȗȕȗȘȦȔȒȗŸțȎŸȘȗȔȔȅŸȎțȡȜȎșȒȓȅŸȍșȗǢȗȔȤȌȒȊ Ÿ

ŸǭȒȗȜȆșŸ ŸǾȘȗȌșȊȞȇŸ țȝǢȋȅțȎȡȕŸ ǢȎŸȜȐŸȧǯDZ

ΛΟΝΔΙΝΟ XETRA D CAC 40 DJ INDU NASDAQ NIKKEI Ευρω/$ /$ Euribor 3M Χρυσός BRENT

ŸĞķōňŸŌōŁņŸʼnŊňōĿŃņŕēĿņŁŸŌŎĽŐŗņĿŎŌŁŸōŁŋŸ@U@RGŸ BPEBG@KŸŸŸŸēĿŸōŁņŸ-EOFIB>ŸBPŸĿņľķŐĿōĻџņĻŸļĶŅĿџŁŸĠĠ Ÿ ĿńōŕŋŸĿĶņŸňџľŖňŸĻĿŊňēĿōĻŏňŊĿĹŋŸʼnŊňļňŖņŸŌĿŸʼnĿŊŃŌŌŕōĿŊňŎŋŸŌŎēļŃļĻŌēňŖŋ ŸŌŖēŏŒņĻŸēĿŸʼnŅŁŊňŏňŊĹĿŋŸōňŎŸ X@ML@PK Ÿ

ŸŸĠļľňēĻľŃĻĹĻ ŸńķŊľŁŸ 

ǴȊȜȅŸțȝȕȆȘȎȒȊ ŸȜȊŸȊȘȗȜȎȔȆțǢȊȜȊŸǢȎȜȅŸȞȤșȡȕŸțȥǢȞȡȕȊŸǢȎŸȜȒȚŸȘȊșȊȘȅȕȡŸȘȊșȊȍȗȟȆȚŸȍȒȊǢȗșȞȡȕȤȜȊȕŸțȎŸ ŸȎȓȊȜ Ÿ ȎȝșȦ Ÿ

0,81 0,88 1,71 0,44 0,25 -1,56

•ǽȊŸȍȥȗŸȘșȦȜȊŸȜșȈǢȐȕȊŸȓȅȑȎŸȗȒȓȗȕȗǢȒȓȇȚŸȟșȇțȐȚ ŸȘȊșȊȍȗțȒȊȓȅŸȎȈȕȊȒŸțȐǢȊȕȜȒȓȅŸȓȊȒŸȎȕȍȎȒȓȜȒȓȅŸȌȒȊŸȜȐȕŸȘȗșȎȈȊŸȜȡȕŸțȝȕȗȔȒȓȦȕŸȎȜȇțȒȡȕŸǢȎȌȎȑȦȕ ŸǶȎŸȋȅțȐŸȊȝȜȅŸȐŸȎȓȜȈǢȐțȐŸȜȐȚŸȎȜȊȒșȎȈȊȚŸȌȒȊŸȜȊŸȓȊȑȊșȅŸȓȆșȍȐŸȘȊșȊǢȆȕȎȒŸȓȊȑȦȚŸȐŸȎȔȅȟȒțȜȐŸȓȅǢȠȐŸ ȜȗȝŸȜȏȈșȗȝŸȜȗȝŸǹǢȈȔȗȝŸȊȕȜȒțȜȊȑǢȈȏȎȜȊȒŸǢȎŸȘșȗțȍȗȓȦǢȎȕȐŸȎȔȊȞșȦȚŸǢȒȓșȤȜȎșȐŸȘȜȦțȐŸțȜȗŸǢȒȓȜȤŸȘȎșȒȑȦșȒȗŸȓȆșȍȗȝȚ– ŸȓȊȜȊȔȇȌȎȒŸȐŸ(MF=H Ÿ

ĭōŃŋŸĿŎņňœńķŋŸľŃĻōĶŇĿŃŋŸōŁŋŸįʼnňŎŊĽŃńĸŋŸĝʼnŕŏĻŌŁŋŸ   ŸʼnňŎŸĻŏňŊĶŸĿʼnŃŐĿŃŊĸŌĿŃŋŸōňŎŸĨňēňŖŸĥĻļĶŅĻŋ ŸĿņōĶŐłŁńĿŸŁŸĿōĻŃŊĿĹĻŸ ĥĬĠ ĥĝ ŸēĿŸĻʼnŕŏĻŌŁŸōňŎŸŎʼnňŎŊĽĿĹňŎŸĪŃńňņňēŃńŗņ

ǼȥǢȞȡȕȊŸǢȎŸȜȐȕŸȊȘȤȞȊțȐŸȊȝȜȇ ŸȍȈȕȎȜȊȒŸȐŸȍȝȕȊȜȤȜȐȜȊŸțȜȐȕŸ ȎȜȊȒșȎȈȊŸȕȊŸǢȐȕŸȓȊȜȊȋȅȔȎȒŸȍȤțȎȒȚŸȌȒȊŸȜȗŸȟșȗȕȒȓȤŸȍȒȅțȜȐǢȊŸ ȊȘȤŸ ŸȆȡȚŸ ŸțȎŸȍȅȕȎȒȊŸȌȒȊŸȜȊŸȗȘȗȈȊŸȆȟȎȒŸȍȗȑȎȈŸ ȐŸȎȌȌȥȐțȐŸȜȗȝŸȎȔȔȐȕȒȓȗȥŸȍȐǢȗțȈȗȝŸǢȎŸȘșȗȌȎȕȆțȜȎșȐŸȝȘȗȝșȌȒȓȇŸȊȘȤȞȊțȐ

ǺȊșȅȔȔȐȔȊ ŸȎȘȒǢȐȓȥȕȎȜȊȒŸȐŸȍȒȅșȓȎȒȊŸȜȡȕŸȍȊȕȎȈȡȕŸȊȝȜȦȕŸ ǢȆȟșȒŸȜȐȕŸ ŸȊȘȤŸ ŸȘȗȝŸȇȜȊȕŸǢȆȟșȒŸțȇǢȎșȊ Ÿ ȂȚŸȎȘȒȜȤȓȒȗŸșȥȑǢȒțȐȚŸȗșȈȏȎȜȊȒŸȜȗŸȎȓȅțȜȗȜȎŸȎȘȒȜȤȓȒȗŸȜȡȕŸ ȎȕȜȤȓȡȕŸȌșȊǢǢȊȜȈȡȕŸȜȗȝŸȎȔȔȐȕȒȓȗȥŸȍȐǢȗțȈȗȝŸȍȡȍȎȓȅǢȐȕȐȚŸ ȍȒȅșȓȎȒȊȚŸȜȐȚŸȜȎȔȎȝȜȊȈȊȚŸȆȓȍȗțȐȚŸȘșȒȕŸȊȘȤŸȜȐȕŸȆȕȊșȖȐŸȜȐȚŸ ȘȎșȒȤȍȗȝŸȎȓȜȗȓȒțǢȗȥ ŸȘșȗțȊȝȖȐǢȆȕȗŸȓȊȜȅŸŸȘȔȆȗȕŸȎȒțȞȗșȅȚŸȜȗȝŸȕ Ÿ Ÿ Ÿ

0,67 %

Āûñöìýóüýñûóù

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

ȂǼīǹȁǾ ȀǼĭǹȁǹǿȅȆȅǿǾȈǾ ALAPIS (Ȁȅ) ALPHA ǺǹȃȀ (Ȁȅ) COCA - COLA ȉȇǿǹ ǼȌǿȁȅȃ (Ȁȅ) EUROBANK EFG (Ȁȅ) EUROBANK PROPERTIES ǹǼǼǹȆ (Ȁȅ) FORTHNET (Ȁȅ) FOURLIS ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Kȅ) FRIGOGLASS (KO) INTRACOM HOLDINGS (Ȁȅ) J. & P. - ǹǺǹȄ (Ȁȅ) JUMBO (Ȁȅ) LAMDA DEVELOPMENT(Ȁȅ) MARFIN INVESTMENT GROUP (Ȁȅ) MARFIN POPULAR BANK (Ȁȅ) PROTON ȉȇǹȆǼǽǹ ǹ.Ǽ. (KO) S & B ǺǿȅȂǾȋ. ȅȇȊȀȉǹ (Ȁȅ) ǹīȇȅȉǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǹǼȇȅȆȅȇǿǹ ǹǿīǹǿȅȊ (Ȁȅ) ǺǿȅȋǹȁȀȅ (Ȁǹ) ǺȍǺȅȈ ȂȆǹȂȆǾȈ (Ȁȅ) īǼȀ ȉǼȇȃǹ (Ȁȅ) īǼȃǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǻǼǾ (Ȁȅ) ǻȅȁ (Ȁȅ) ǼĬȃǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (KO) ǼȁǺǹȁ (Ȁǹ) ǼȁȁǹȀȉȍȇ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹ ȆǼȉȇǼȁǹǿǹ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹ ȋȇǾȂǹȉǿȈȉǾȇǿǹ (Ȁȅ) ǼȊǹĬ (Ȁȅ) ǼȊǻǹȆ (Ȁȅ) ǿǹȈȍ (Ȁȅ) ǿǹȉȇǿȀȅ ǹĬǾȃȍȃ (Ȁȅ) ǿȃȉȇǹȁȅȉ (Ȁȅ) ȀȊȆȇȅȊ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ȂǼȉȀǹ (Ȁȅ) ȂǾȋǹȃǿȀǾ (Ȁȅ) ȂǾȋǹȃǿȀǾ (Ȇȅ) Ȃȅȉȅȇ ȅȎȁ (Ȁȅ) ȂȊȉǿȁǾȃǹǿȅȈ (Ȁȅ) ȅȁĬ (Ȁȅ) ȅȁȆ (Ȁȅ) ȅȆǹȆ (Ȁȅ) ȅȉǼ (Ȁȅ) ȆǼǿȇǹǿȍȈ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ȆǼǿȇǹǿȍȈ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ)-ǻǿȀǹǿȍȂǹȉǹ ȆȁǹǿȈǿȅ COMPUTERS (Ȁȅ) ȈǹȇǹȃȉǾȈ īȇ. (Ȁȅ) ȈǿǻǼȃȅȇ (Ȁȅ) ȉǹȋȊǻȇȅȂǿȀȅ ȉǹȂǿǼȊȉǾȇǿȅ (Ȁȅ) ȉǼȇȃǹ ǼȃǼȇīǼǿǹȀǾ (Ȁȅ) ȉǿȉǹȃ (Ȁȅ) ȉǿȉǹȃ (Ȇȅ) ȊīǼǿǹ (Ȁȅ) ȋǹȁȀȅȇ (Ȁǹ)

0,57 4,1 20,95 4,06 5,95 0,59 5,35 11,63 0,49 1,26 5,46 3,83 0,72 1,12 0,77 3,93 0,78 2,07 3,94 1,46 3,17 2,09 11,61 0,45 6,89 1,28 3,6 6,39 5,4 4 4,82 1,35 0,65 2,43 3,13 10,84 0,42 0,27 8,5 4,79 13,86 13,8 13,61 7,15 1,63 1,3 4,55 2,85 2,7 3,11 3,15 16,01 9,2 0,7 0,71

14 2,5 -4,34 1,75 -0,5 1,72 -0,93 0,09 8,89

3.926.042 3.356.550 269.580 1.805.631 49.713 262.832 186.586 17.266 791.896 79.724 202.150 1,06 2.841 -1,37 1.460.415 -0,88 11.196.742 1,32 212.555 5.316 366.467 -3,72 40.640 -1,01 101.157 8,96 1.258.561 -0,31 87.831 1,46 48.817 -1,02 445.168 4,65 48.581 -0,43 4.669.245 -0,78 20.314 -2,7 375.602 0,63 129.657 2,27 672.424 2,04 30.522 0,21 74.041 3,85 13.324 4,84 150.372 1,67 608.007 2,62 3.505.919 7,75 117.321 20 485.598 12,5 143.676 2,16 256.016 0,21 482.385 13,51 29.891 11,29 13.257 -4,49 1.084.919 -3,9 1.100.684 5,84 8.966.126 15,04 19.455.644 -0,66 528 0,35 187.600 -1,1 61.778 0,32 477.782 -0,32 53.754 0,13 92.011 -1,71 680 6,06 128.560 1,43 78.812

0,51 3,95 20,8 3,95 5,95 0,58 5,35 11,62 0,44 1,25 5,35 3,83 0,71 1,1 0,75 3,9 0,76 2,06 3,88 1,32 3,15 2,04 11,6 0,42 6,82 1,26 3,55 6,2 5,28 3,9 4,73 1,3 0,6 2,35 3,04 9,99 0,34 0,23 8,34 4,68 12,21 12,85 13,61 7,15 1,54 1,11 4,42 2,78 2,66 3,07 3,13 15,74 9,2 0,66 0,69

0,59 4,22 21,72 4,18 6,08 0,61 5,45 11,8 0,49 1,3 5,53 3,94 0,75 1,14 0,78 3,98 0,79 2,14 4,04 1,52 3,23 2,1 12,11 0,46 7,06 1,29 3,74 6,41 5,52 4,1 4,86 1,36 0,66 2,45 3,13 10,84 0,42 0,28 8,6 4,84 14,28 13,95 14,49 7,4 1,66 1,33 4,65 2,95 2,75 3,19 3,21 16,2 9,31 0,71 0,73

4.703 60

7,18 16,07

7,33 16,13

1.050 142.803

0,35 0,96

0,38 1,01

6.138 125.020 5.725 1.250 244.778 7.000 2.501 118.896 29.218

1,73 0,21 0,5 0,46 0,36 0,3 0,39 0,52 0,99

1,76 0,22 0,54 0,48 0,39 0,33 0,42 0,55 1,04

3,2 2,88

2.090 9.303 2.940 14.969 8.280

1,38 0,56 8,41 1,24 1

1,4 0,63 8,59 1,29 1,1

2,86 2,4 4,08

34.607 18.275 186.706

0,7 1,25 0,48

0,75 1,32 0,53

0,51

230

1,98

2,05

ǻǿǹȆȇǹīȂǹȉǼȊȈǿȂǹ ǹȂȅǿǺǹǿǹ ȀǼĭǹȁǹǿǹ ALPHA ETF FTSE ATHEX 20 ȂǼȉȅȋǿȀȅ ǼȈȍ 7,31 NBGAM ETF īǼȃ.ǻǼǿȀ ȋǹ ȂǼȉȅȋǿȀȅ ǼȈȍȉ 16,07

1,39

ȂǼȈǹǿǹ Ȁǹǿ ȂǿȀȇǾ ȀǼĭǹȁǹǿȅȆȅǿǾȈǾ A.S. COMPANY (Ȁȅ) ALSINCO (KO) ATTICA BANK ǹ.ȉ.Ǽ. (Ȁȅ) AUDIOVISUAL (Ȁȅ) AUTOHELLAS (Ȁȅ) AVENIR ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) AXON ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁȅ) BYTE COMPUTER (Ȁȅ) CENTRIC ȆȅȁȊȂǼȈǹ (Ȁȅ) CPI (Ȁȅ) CYCLON ǼȁȁǹȈ (ȀO) DIONIC (Ȁȅ) EURODRIP (ȀO) EUROLINE AEEX (Ȁȅ) EUROMEDICA (KO) F.G. EUROPE (ȀO) FLEXOPACK (Ȁȅ) INFO - QUEST (Ȁȅ) INFORM ȁȊȀȅȈ Ȇ. (Ȁȅ) INTERINVEST AEEX (Kȅ) INTRAKAT (KO) KLEEMAN HELLAS (KO) LAVIPHARM (Ȁȅ) LOGISMOS (Ȁȅ) MEDICON ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ)

0,38 0,38 1 0,51 1,75 0,21 0,53 0,47 0,37 0,3 0,42 0,54 1,03 1,41 1,4 0,61 8,58 1,29 1,07 1,12 0,72 1,28 0,51 0,57 1,98

2,04 -0,57 5 6 -2,08 -5,13 -16,67 2,44

MERMEREN KOMB. A.D. PR. (ǼȁȆ) MEVACO (Ȁȅ) MIG REAL ESTATE (Ȁȅ) MINERVA (Ȁǹ) MLS ȆȁǾȇȅĭȅȇǿȀǾ (Ȁȅ) NEXANS ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) PASAL ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) PROFILE (Ȁȅ) QUALITY & RELIABILITY (Ȁȅ) REDS (ȀO) RILKEN (Kȅ) SCIENS ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (ȀO) SPACE HELLAS (Ȁȅ) SPRIDER STORES (Ȁȅ) TRASTOR ǹ.Ǽ.Ǽ.ǹ.Ȇ. (Ȁȅ) VELL GROUP ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) YALCO - ȀȍȃȈȉǹȃȉǿȃȅȊ (Ȁǹ) ǹǿȅȁǿȀǾ ǹǼǼȋ (Ȁȅ) ǹȀȇǿȉǹȈ (Ȁȅ) ǹȁȀȅ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ǹȁȅȊȂȊȁ (Ȁȅ) ǹȁĭǹ īȀȇǿȈǿȃ ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) ǹȃǻȇȅȂǼǻǹ ǹǼǼȋ (Ȁȅ) ǹȉȉǿȀǼȈ ǼȀǻȅȈǼǿȈ (Ȁȅ) ǺǹȇǺǼȇǾȈ ȃ. - MODA BAGNO (Ȁȅ) ǺǿȅȀǹȇȆǼȉ (Ȁȅ) ǺǿȈ (Ȁȅ) ǺȅīǿǹȉǽȅīȁȅȊ SYSTEMS (Ȁȅ) īǹȁǹȄǿǻǿ (Ȁȅ) īǿȅȊȇȅȂȆȇȅȀǼȇȈ (Ȁȅ) ǻǹǿȅȈ ȆȁǹȈȉǿȀǹ (Ȁȅ) ǻǿǹȈ ǹǼǼȋ (Ȁȅ) ǻǿǹȈ ǿȋĬ/īǼǿǼȈ (Ȁȅ) ǻȅȂǿȀǾ ȀȇǾȉǾȈ (Ȁȅ) ǻȅȊȇȅȈ (Ȁȅ) ǻȇȅȂǼǹȈ (Ȁȅ) ǼǺȇȅĭǹȇȂǹ (Ȁȅ) ǼǿǻǾȈǼȅĭȍȃǿȀǾ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ǼȀȉǼȇ (Ȁȅ) Ǽȁ. ǺǿȅȂ. ǽǹȋǹȇǾȈ (Ȁǹ) ǼȁǹȈȉȇȅȃ (ȀO) ǼȁǺǼ ǼȃǻȊȂǹȉȍȃ (Ȁȅ) ǼȁīǼȀǹ (Ȁȅ) ǼȁǼȊĬǼȇǾ ȉǾȁǼȅȇǹȈǾ (Ȁȅ) Ǽȁǿȃȅǿȁ (Ȁȅ) ǼȁȁǹǻȅȈ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹ Ȁǹȁȍǻǿǹ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǾ ȊĭǹȃȉȅȊȇīǿǹ (Ȁȅ) Ǽȁȉȅȃ (Kȅ) ǼȁȉȇǹȀ (Ȁȅ) ǼȆǿȁǼȀȉȅȈ (Ȁȅ) ǼȉǼȂ (Ȁǹ) ǼȊȇȍȆǹȎȀǾ ȆǿȈȉǾ (Ȁȅ) ǼȊȇȍȈȊȂǺȅȊȁȅǿ (Ȁȅ) ǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǾ ǹĬǾȃȍȃ (Ȁȅ) ǿȀȉǿȃȅȈ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ǿȁȊǻǹ (Ȁȅ) ǿȂȆǼȇǿȅ (Ȁȅ) ǿȃȉǼǹȁ ȅȂǿȁȅȈ (Ȁȅ) ǿȃȉǼȇīȅȊȃȉ-ȄȊȁǼȂȆȅȇǿǹ (Ȇȅ) ǿȃȉǼȇīȅȊȃȉ-ȄȊȁǼȂȆȅȇǿǹ (Ȁȅ) ǿȃȉǼȇȉǼȀ (Ȁȅ) ȀǹĬǾȂǼȇǿȃǾ (Ȁȅ) ȀǹȃǹȀǾȈ Ȉ. (Ȁȅ) ȀǹȇǹȂȅȁǼīȀȅȈ (Ȁȅ) ȀǹȇǹȉǽǾ (Ȁȅ) ȀǼȆǼȃȅȊ ȂȊȁȅǿ (Ȁȅ) ȀȁȅȊȀǿȃǹȈ - ȁǹȆȆǹȈ (Ȁȅ) ȀȅȇǻǼȁȁȅȊ ȋ. ǹĭȅǿ (Ȁȅ) ȀȅȇȇǼȈ (Ȁȅ) ȀȇǼȀǹ (Ȁȅ) ȀȇǼȉǹ ĭǹȇȂ (Ȁȅ) Ȁȇǿ - Ȁȇǿ (Ȁȅ) ȀȉǾȂǹ Ȁ. ȁǹǽǹȇǿǻǾ (Ȁȅ) ȀȊȇǿǹȀǿǻǾȈ Ǿ.- F.H.L. (Ȁȅ) ȀȊȇǿǹȀȅȊȁǾȈ (Ȁȅ) ȁǹȃǹȀǹȂ (Ȁȅ) ȁǼǺǼȃȉǼȇǾȈ ȃ. (ȀA) ȁǼǺǼȃȉǼȇǾȈ ȃ. (ȆA) ȁǿǺǹȃǾ ǼȀǻȅȉ. ȅȇī. (Ȁȅ) ȁȅȊȁǾ ȂȊȁȅǿ (Ȁȅ) ȂǹĬǿȅȈ ȆȊȇǿȂǹȋǹ (Ȁȅ) ȂȅȉȅǻȊȃǹȂǿȀǾ (Ȁȅ) ȂȆǾȉȇȅȈ ȈȊȂȂǼȉȅȋǿȀǾ (KO) ȃǹȀǹȈ ȂȅȊȈǿȀǾ (Ȁȅ) ȃǹȊȉǼȂȆȅȇǿȀǾ (Ȁȅ) ȃǼȍȇǿȅȃ (Ȁȅ) ȃǾȇǼȊȈ (ȀO) ȃȉȇȅȊȀĭǹȇȂȆǼȃ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ȆǹȇȃǹȈȈȅȈ (Ȁȅ)

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„ 5,48 0,85 2,9 1,02 2,52 2,41 0,44 0,5 0,56 0,66 2,4 0,4 1,42 0,35 0,77 0,15 0,32 1,79 0,57 0,45 0,55 0,48 1,2 0,92 0,35 0,66 0,77 1,17 0,34 0,74 5,98 0,64 1,58 1,01 1,16 0,33 0,47 0,39 0,58 0,77 0,75 0,53 0,67 0,33 1,17 30,9 1,09 0,34 0,57 1,72 0,36 0,46 0,59 3,19 0,27 0,78 0,29 0,26 0,75 0,56 0,22 0,62 4,81 1,62 0,72 1,62 1 0,97 0,38 4,48 0,58 3,18 0,86 0,44 0,53 0,46 0,6 0,57 0,43 0,8 1,73 0,64 0,6 0,5 0,78 0,38 0,67 0,78 0,43 0,72

3,59 -1,16 -5,84

1 1.337 1.750

5,48 0,8 2,85

5,48 0,86 3,05

0,8 -2,82 2,33

49.690 444 5.013 2.150

2,48 2,41 0,44 0,48

2,52 2,41 0,45 0,5

4,76 6.480 -3,23 551 2,56 120.130

0,63 2,4 0,38

0,66 2,49 0,41

12,9 70.525 1,32 29.196 15,38 116.570 -3,03 1.473 -3,24 255 5,56 383 4,65 16.178 219 -7,69 100 1,69 1.634 9,52 10 2,94 5.330 719 -8,33 500 -0,85 450 700 8,93 1,59

0,32 0,76 0,14 0,31 1,79 0,51 0,4 0,54 0,48 1,18 0,92 0,34 0,65 0,77 1,15 0,34

0,37 0,77 0,15 0,32 1,87 0,59 0,45 0,55 0,48 1,22 0,92 0,35 0,66 0,77 1,17 0,34

3.687 62.935 900 17.020

5,49 0,63 1,58 1

5,98 0,66 1,6 1,04

12.822 25 2.551 15.881 12.816 8.843 750 18.180 316 12.244 4.334 23.350

0,29 0,45 0,37 0,57 0,77 0,72 0,53 0,62 0,29 1,16 30,5 1,08

0,34 0,47 0,39 0,6 0,8 0,76 0,53 0,68 0,33 1,2 30,99 1,12

1,72 0,63 -3,57 2,63 11,54 -3,7 -19,35

2.250 307 25.119 21.403 2.755 78.850 1.050 8.825 24.207 11.500 14.869

0,56 1,6 0,35 0,46 0,57 3,14 0,27 0,7 0,26 0,25 0,75

0,57 1,72 0,37 0,49 0,59 3,2 0,27 0,79 0,31 0,28 0,93

4,76 1,64 0,21 1,25

17.782 3.256 170 155

0,19 0,59 4,8 1,58

0,23 0,62 4,81 1,68

-0,61

4.099 3.600 9.712

1,55 0,97 0,94

1,65 1 0,98

-1,96 -1,27 5,56 -4,29 -1,27

4.042 9.955 11.944 250 1.690 15.496 250 700 10 5 1.177 10.907 10.750 4.374 11.350 44 1.100 42 24.734

4,37 0,57 3,05 0,85 0,43 0,5 0,44 0,56 0,57 0,43 0,78 1,66 0,58 0,58 0,47 0,77 0,36 0,64 0,76

4,68 0,62 3,44 0,86 0,44 0,54 0,46 0,6 0,57 0,43 0,8 1,8 0,66 0,61 0,52 0,78 0,38 0,69 0,79

2,86

99.400

0,68

0,73

1 6,45 4,44

-3,75 3,92 6,45 -6,4 0,75 0,93

2,99 2,86

1,04 -1,54 -1,69 9,66 4,88 -8,33 -1,85 4,55 -1,64 5,56 7,5 5,26 -1,14

ȆǹȎȇǾȈ ȆȁǹȈȉǿȀȍȃ (Ȁȅ) ȆǼȉȇȅȆȅȊȁȅȈ ȆǼȉȇȅȈ (Ȁȅ) ȆǾīǹȈȅȈ ǼȀǻȅȉǿȀǾ ǹ.Ǽ. (KO) ȆȁǹȈȉǿȀǹ ĬȇǹȀǾȈ (Ȁȅ) ȆȁǹȈȉǿȀǹ ȀȇǾȉǾȈ (Ȁȅ) ȇǼǺȅȎȁ (Ȁȅ) ȈǹȇǹȃȉȅȆȅȊȁȅȈ ȀȊȁ/ȂȊȁȅǿ (Ȁȅ) ȈǼȁȂǹȃ (ȀO) ȈǼȁȅȃȉǹ (Ȁȅ) ȈȆȊȇȅȊ ǹīȇ. ȅǿȀ. (Ȁȅ) ȈĭǹȀǿǹȃǹȀǾȈ (Ȁȅ) Ȉȍȁ/īǼǿǹ ȀȅȇǿȃĬȅY (Ȁȅ) ȉǼȋȃǿȀǾ ȅȁȊȂȆǿǹȀǾ (Ȁȅ) ȉǼȋȃǿȀǼȈ ǼȀǻȅȈǼǿȈ (Ȁȅ) ȉǽǿȇǹȀǿǹȃ ȆȇOĭǿȁ (Ȁǹ) ȉǾȁǼȉȊȆȅȈ (Ȁȅ) ĭǿȃȉǼȄȆȅȇȉ (Ȁȅ) ȋǹȉǽǾȀȇǹȃǿȍȉǾ Ǽ. Ȋǿȅǿ (Ȁȅ) ȋǹȎǻǼȂǼȃȅȈ (Ȁȅ)

˂˥˟˗ˬˣ˦˨ƹˌˣ˦˪˧ƹ  Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å

0,64 2,63 0,58 0,49 3,09 0,78 2,42 0,37 0,75 0,51 0,42 0,86 1,33 0,47 0,4 1,57 0,3 0,74 1,03

6,05 1,75 -2 -0,64 -3,7

Œ…„

939 4.500 34.907 1.550 1.000

2,5 0,54 0,49 3,08 0,78

2,63 0,59 0,51 3,15 0,78

13.433 1.377 7,69 12.360 -1,15 262.866 3,10 48.015 580 8,11 1.000 7,53 301

0,73 0,46 0,41 0,84 1,25 0,43 0,4 1,5

0,78 0,51 0,42 0,89 1,35 0,47 0,4 1,57

-8,85

24.558

1,02

1,09

330 8.309

7,6 0,65

7,6 0,66

7.500 2.048 927

0,27 0,6 0,2

0,3 0,62 0,2

-1,32

ǼǿǻǿȀȍȃ ȋǹȇǹȀȉǾȇǿȈȉǿȀȍȃ ALPHA ǹȈȉǿȀǹ ǹȀǿȃǾȉǹ (Ȁȅ) ATTICA ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Kȅ) CROWN HELLAS CAN (ȀO) ELBISCO ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁǹ) INTERFISH ǿȋĬ/īǼǿǼȈ (Ȁȅ) MARFIN Ǽīȃǹȉǿǹ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) NUTRIART (Ȁȅ) OLYMPIC CATERING (Ȁȅ) PAPERPACK ȉȈȅȊȀǹȇǿǻǾȈ ǿ. (Ȁȅ) PC SYSTEMS (Ȁȅ) SATO AE (Ȁȅ) SPIDER - ȆǼȉȈǿȅȈ ȃ.& Ȋǿȅǿ (Kȅ) UNIBIOS (Ȁȅ) VIVARTIA ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁȅ) VIVERE (Ȁȅ) ǹĬǾȃǹ (Ȁȅ) ǹȃǼȀ (Ȁȅ) ǹȃǼȀ (Ȇȅ `90) ǹȃǼȀ (Ȇȅ `96) ǹȈȉǾȇ ȆǹȁǹȈ (Ȁȅ) ǺǹȁȀǹȃ ǹȀǿȃǾȉǹ (Ȁȅ) ǺǹȇǻǹȈ (Ȁȅ) īǼȀǼ (Ȁǹ) īǼȃǿȀǾ ǼȂȆȅȇǿȅȊ (Ȁȅ) ǼȂȆȅȇǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǽǹȂȆǹ (Ȁǹ) ǾȇǹȀȁǾȈ ǹīǼȉ (Ȁȅ) ǿȅȃǿȀǾ ȄǼȃȅǻȅȋǼǿǹȀǾ (Ȁȅ) ȀǹȇǼȁǿǹ (Ȁǹ) ȀǼȀȇȅȌ (Ȁȅ) ȀȁȍȈ/īǿǹ ȃǹȊȆǹȀȉȅȊ (Ȁǹ) ȁǹȂȌǹ (Ȁȅ) ȂȅȊǽǹȀǾȈ (Ȁǹ) ȂȅȋȁȅȈ (Ȁȅ) ȂȆȅȊȉǹȇǾȈ ǿ. & ȊǿȅȈ (Ȁǹ) ȂȆȅȊȉǹȇǾȈ ǿ. & ȊǿȅȈ (Ȇǹ) ȃǿȀǹȈ (Ȁȅ) ȆǼȇȈǼȊȈ (Ȁȅ) ȈǹȃȊȅ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ȉǼīȅȆȅȊȁȅȈ ȋ.Ȁ. (Ȁȅ) ȉȇǿǹ ǹȁĭǹ (Ȁȅ) ȉȇǿǹ ǹȁĭǹ (Ȇȅ) ĭǿǼȇǹȉǼȄ (Ȁȅ) ȋǹȉǽǾȎȍǹȃȃȅȊ (Ȁȅ)

7,6 0,65 9,74 0,38 0,29 0,61 0,2 0,61 0,76 0,16 0,14 0,2 0,08 12,56 0,35 0,41 0,22 3,55 1,08 2,01 0,53 1,1 7,23 0,2 1,5 6,38 4,51 14 67,5 1,85 0,44 16,6 0,24 0,11 0,11 0,44 1,13 0,24 0,13 0,29 13 4,31 0,15 0,1

-3,33

-16,48 568.305 11.080 7,69 5.098 6.350 -11,11 45.880 167.327 -2,78 1.671 7,89 1.779

0,73 0,15 0,13 0,2 0,08 12,56 0,35 0,41

0,91 0,16 0,14 0,21 0,09 12,58 0,35 0,41

6.270 2.600 3.365 200 10.200 8.765 210 2.206

1,98 0,53 1,1 7,23 0,2 1,48 6,36 4,51

2,06 0,53 1,1 7,23 0,22 1,51 6,55 4,52

5 1.800

67,5 1,81

67,5 1,88

-4,32 800 9,09 3.230 10 151.960 10 6.300

15,62 0,22 0,1 0,1

17,3 0,24 0,11 0,11

6.643 2.086

0,13 0,28

0,13 0,3

7.260 42.690

0,14 0,09

0,15 0,1

14,29

57.352 6.500

0,07 0,07

0,08 0,07

-8,51

1.050

0,43

0,45

2.560 4,17 10.792 500 65.249 1,89 3.500 -6,25 2.150 340.670 2.202 8.409

0,07 0,24 0,14 0,07 0,53 0,14 0,1 0,08 0,04

0,07 0,26 0,14 0,08 0,55 0,16 0,12 0,09 0,04

2.500 601 554

0,08 0,37 0,09

0,08 0,37 0,09

2.104

0,04

0,04

2,03

-0,14 -16,67 -0,66 -2,6

0,97 6,94

8,33

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„

ȀȁȍȃǹȉǼȄ (ȆO) ȀȅȊȂȆǹȈ ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁȅ) ȂǹȎȁȁǾȈ Ȃ.ǿ.(Ȁȅ) ȂǿȃȍǿȀǼȈ īȇǹȂȂǼȈ ǹȃǼ (Ȁȅ) ȃǼȁ (Ȁȅ) ȆǼȉǽǼȉǹȀǿȈ ǹ. (Ȁȅ) ȆȇȅȅǻǼȊȉǿȀǾ (Ȁȅ) ȈǿǻȂǹ (Ȁȅ) ȉǼȄǹȆȇǼȉ (Ȁȅ)

0,06 0,13 0,19 2,67 0,2 0,37 0,22 0,95 0,09

20 -7,14 5,56 0,75

2.985 9.000 1.000 4.761 16.120 2,78 2.200 8.475 -12,84 3.548

0,05 0,13 0,19 2,61 0,19 0,37 0,22 0,94

0,06 0,14 0,19 2,71 0,2 0,38 0,23 0,99

ǼȃǹȁȁǹȀȉǿȀǾ ǹīȅȇǹ ALPHA TRUST (Ȁȅ) VIDAVO (Ȁȅ) ENVITEC (Ȁȅ) ǼȃȉǼȇȈȅĭȉ (Ȁȅ) EPSILON NET (Ȁȅ) EUROXX (Ȁȅ) ȀȇǾȉȍȃ ǹȇȉȅȈ (Ȁȅ) MEDITERRA (Ȁȅ) Ǻǿȅǿǹȉȇ & ȇȅȂȆȅȉ. ȉǼȋȃȅȁ. (Ȁȅ) ȃȉȅȆȁǼȇ (Ȁȅ) PERFORMANCE TECHNOLOGIES (Ȁȅ) ȅȆȉȅǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǼȈ ȉǼȋȃȅȁ. (Ȁȅ) DIVERSA (Ȁȅ) ĭȅȊȃȉȁǿȃȀ ǹ.Ǽ. (Ȁȅ)

0,97 3,96 1,64 1,4 0,58 3 1,13 1,8 2,47 2,34 2,52 1,8 2,86 2,3

ȊȆȅ ǹȃǹȈȉȅȁǾ ALTIUS ǹǼǼǼȋ KO 1,07 HITECH SNT ǹǼ 0,62 MICROLAND COMPUTERS(Ȁȅ) 0,64 ǹīȇȅȉǿȀǾ ǹȈĭǹȁǿȈȉǿȀǾ ǹ.Ǽ. 1,53 ǹȁȊȈǿǻǹ ǹǺǼǼ(Ȁȅ) 2,19 ǹȁȊȈǿǻǹ ǹǺǼǼ(Ȇȅ) 1,2 ǹȁĭǹ-ǺǾȉǹ ǺǹȈǿȁȅȆȅȊȁȅȈ ǹ.Ǽ. 35,73 ǹȈȆǿȈ Ȇȇȅȃȅǿǹ ǹ.Ǽ.ī.ǹ. 0,67 ǹȉǼȇȂȍȃ ǹ.Ǽ(Ȁȅ) 0,12 ǹĭȅǿ ȂǼȈȅȋȍȇǿȉǾ ǹȉǼ(Ȁȅ) 0,12 ǺETANET ABEE 0,06 0,1 ǻǿǼȀǹȉ ǹȉǼ(Ȁȅ) ǼȀǻȅȈǼǿȈ ȁȊȂȆǼȇǾ ǹ.Ǽ. 0,6 ǼȂȆȅȇǿȀȅȈ ǻǼȈȂȅȈ(Ȁȅ) 0,08 ǼȂȆȅȇǿȀȅȈ ǻǼȈȂȅȈ(Ȇȅ) 0,14 0,05 ǼȃȍȂǼȃǾ ȀȁȍȈȉȅȊĭǹȃȉȅȊȇīǿǹ ǹ.Ǽ(ȀO ȀǹȇǻǹȈǿȁǹȇǾȈ (ȀO) 0,14 ȁǹȃ ȃǼȉ ǹ.Ǽ (Ȁȅ) 0,12 ȂǹȄǿȂ - ȆǼȇȉȈǿȃǿǻǾȈ ǹǼ(Ȁǹ) 0,1 ȂǹȇǹȀ ǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǾ (Ȁȅ) 0,29 ȆȇǹȄǿȉǼȁǼǿȅ ǹ.Ǽ. 0,39 0,54 ȆȇǹȄǿȉǼȁǼǿȅ ǹǼ (Ȇȅ) ȈǹȅȈ ĭǼȇȇȊȈ 0,78 ȋǹȁȊǺǻȅĭȊȁȁȍȃ(Ȁȅ) 0,12 ȍȂǼīǹ ǹǼǼȋ (Ȁȅ) 0,88

ȊȆȅ ǼȆǿȉǾȇǾȈǾ ALTEC (Ȁȅ) COMPUCON (ȀO) FASHION BOX (Ȁȅ) HELLAS ONLINE (Ȁȅ) PLIAS (Ȁǹ) RIDENCO (Ȁȅ) ǹǼīǼȀ (Ȁȅ) ǹȉȁǹȃȉǿȀ (Ȁȅ) ǹȉȉǿ - Ȁǹȉ (Ȁȅ) ǺǹȇǹīȀǾȈ (Ȁȅ) ǺǹȇǺǹȇǼȈȅȈ (Ȁǹ) ǺǿȅȉǼȇ (Ȁȅ) ǼǻȇǹȈǾ - ȌǹȁȁǿǻǹȈ ȋ. (Ȁȅ) ǼǿȀȅȃǹ - ǾȋȅȈ (Ȁȅ) ǼȁǺǿǼȂǼȀ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹǿ ǿȋĬ/īǼǿǹǿ (Ȁȅ) ǼȁĭǿȀȅ (Ȁȅ) ǼȊȇȍȈȊȂȂǼȉȅȋǼȈ (Ȁȅ) ǿȆȆȅȉȅȊȇ (Ȁǹ) ȀǼȇǹȂǼǿǹ-ǹȁȁǹȉǿȃǾ (Ȁȅ) ȀȁȍȃǹȉǼȄ (Ȁȅ)

0,08 0,07 1,5 0,43 0,53 0,07 0,25 0,14 0,08 0,54 0,15 0,11 0,09 0,04 3,7 0,08 0,37 0,09 0,17 0,39 0,04

-9,76 -10

ǻȡĮȖĮIJıĮȞȓȠȣ ʌȜĮIJİȓĮȀȜĮȣșȝȫȞȠȢ ǹșȒȞĮ ȉȘȜ)D[(PDLOVDOHV#FIVJUZHEVLWHZZZFIVJU ȆȜǼȜİȣșİȡȓĮȢȀĮIJİȡȓȞȘIJȘȜ)D[ ǹȡĮįİȓĮȢȜİȚIJȠȣȡȖȓĮȢǹʌȩijĮıȘIJȘȢǼʌȚIJȡȠʌȒȢȀİijĮȜĮȚĮȖȠȡȐȢ ǹȇȂǹǼǺǹĭȂǻȅȊĭǹǼǼǹĬǾȃȍȃ


ÈÁÑÑÏÓ

 ÐÑÏÓÖÅÑÏÕÍ ÅÑÃÁÓÉÁ ZHTOYNTAI: Üôïìá ãéá ðñùúíÞ 4ùñç, åñãáóßá ìå åéäéêüôçôåò: óõãêïëçôÞò, ÷åéñéóôÞò CNC óôñÜíôæáò. Ðëçñ. ôçë. 6948 686047 ÅìðïñéêÞ åðé÷åßñçóç óôïí ôïìÝá ôçò äéáôñïöÞò æçôÜ Üôïìá çëéêßáò 23 Ýùò 42 ÷ñüíùí, ìå åõ÷Üñéóôï ÷áñáêôÞñá êáé ãíþóç Ç/Õ (÷ñÞóç INTERNET) ãéá åñãáóßá ìå åëåýèåñï ùñÜñéï (êáé äõíáôüôçôá êáô’ ïßêïí åñãáóßáò) On line ðáñïõóßáóç óôï site www.moneyhome4U.gr. Ðëçñ. êïò Ôïêáôëßäçò 6955 585750 ÆÇÔÅÉÔÁÉ: çëåêôñïóõãêïëçôÞò ìåôÜëïõ ìïíôáäüñïò. Ðëçñ. ôçë. 6946 906075

ÈÅÑÌÁÍÓÇ ÕÄÑÅÕÓÇ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ÅÐÉÓÊÅÕÇ Ôçë. 24610/38171 êéíçôü 6949 691430 ËÏÕÊÁÓ ÐÁÐÁËÏÕÊÁÓ

ÓõíÝôáéñïò æçôåßôáé: ìå äõíáôüôçôá ðñïóùðéêÞò åñãáóßáò ãéáôï Burgerhouse Udosnack. Ãéá ðëçñïöïñßåò & ñáíôåâïý ôçë. 6974 186138 ÆÇÔÅÉÔÁÉ: ïäçãüò ãéá ôáîß. Ðëçñ. ôçë. 6976 600974 ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ: ãéá óõíåñãáóßá Üôïìá åñãáôéêÜ öéëüäïîá, ìå ìåãÜëåò áðáéôÞóåéò. Äõíáôüôçôá êáñéÝñáò. Ðëçñ. êá Íéêïëáúäïõ ÍéêïëÝôá ôçë. 6986 572698

ÆÇÔÁ ÅÑÃÁÓÉÁ Êõñßá æçôÜ: åñãáóßá ãéá öñïíôßäá çëéêéùìÝíùí êáô’ ïßêïí óôï íïóïêïìåßï ùò óõíïäüò óå áññþóôïõò Þ ïðïéáäÞðïôå Üëëç åñãáóßá. Ðëçñ. ôçë. 24610 40919, 6973 919314 Êõñßá áíáëáìâÜíåé êáèÜñéóìá ðïëõêáôïéêéþí. ÔéìÝò éäéáßôåñá ðñïóéôÝò. Ðëçñ. ôçë. 24610 95376

ÄÉÁÖÏÑÁ ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: íôñáìò óå Üñéóôç êáôÜóôáóç 350 Å. Ðëçñ. ôçë. 6984 686375

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ÐÙËÅÉÔÁÉ: äéáìÝñéóìá ôñéÜñé, óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò. Ðëçñ. ôçë. 6979 034976 ÐÙËÅÉÔÁÉ: óôïýíôéï êáéíïýñãéï 4ïò üñïöïò ðåñéï÷Þ Áãßïõ Êùí/íïõ. Ðëçñ. ôçë. 6942 879409 ÅÕÊÁÉÑÉÁ ÐÙËÅÉÔÁÉ: äéáìÝñéóìá 95 ôì óôï êÝíôñï ôçò ÊïæÜíçò, óôçí ïäü Äùäþíçò 11, ìå áõôüíïìç ôçëåèÝñìáíóç. ÔéìÞ 50.000 Å. Ðëçñ. ôçë. 24640 32513, 6942 865179 ÅÕÊÁÉÑÉÁ ÐÙËÅÉÔÁÉ: áãñïôåìÜ÷éï 10 óôñåì. ôåôñáãùíéóìÝíï, Üñôéï êáé ïéêïäïìÞóéìï, ðåñéï÷Þ Ëåõêüâñõóçò Êáñõäßôóáò. Ðëçñ. ôçë. 6948 660100, 6948 660094 ÐÙËÅÉÔÁÉ: óå ôéìÞ åõêáéñßáò ðñïêáôáóêåõáóìÝíç ìåôáëëéêÞ êáôïéêßáò 37 ôì (óáëüíé, êïõæßíá, äùìÜôéï, ìðÜíéï) êáôáóêåõÞ åíüò Ýôïõò, êáéíïýñãéï. Ðëçñ. ôçë. 6979 226062 ÐÙËÅÉÔÁÉ: áìðÝëé óôçí Ëåõêüâñõóç ÊïæÜíçò 1750 ôì óôçí ðåñ. ÂÉËÅÓ. Ðëçñ. ôçë. 2461 7 73510, 6942 445867 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï 286 ôì óôç óõí. Ðáíüñáìá (èÝóç ÃêÜæéá). Ðëçñ. ôçë. 24610 26785 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï 760 ôì óôçí ðåñéï÷Þ

ÓÜââáôï ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ÊñåâáôÜêéá (ðßóù áðü ôçí Éùáííßäçò VW). Ðëçñ. ôçë. 24610 26785 ÐÙËÏÕÍÔÁÉ óå 4,5 óôñ. ìðñïóôÜ óôçí èÜëáóóá óôçí áììþäç Ðáñáëßá Êïñéíïý Ðéåñßáò óõãêñüôçìá 6 áíåîÜñôçôùí äéþñïöùí êáôïéêéþí. ÊÜèå êáôïéêßá åßíáé 85 ôì óå êÞðï 500 ìÝôñùí. Ðáñáäßäïíôáé óôá ôïýâëá Þ ôåëåéùìÝíåò. Ðëçñ. ôçë. 23510 47497, 6976 760579, 6944 865855 ÐÙËÅÉÔÁÉ: çìéôåëÞò ìïíïêáôïéêßá 105 ôì óå ïéêüðåäï 600 ôì óôá Êïßëá ÊïæÜíçò. Ðëçñ. óôá ôçë. 24610 40434 24610 37743 êéí. 6978335984 ê. ÓùôÞñçò ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: äéáìåñßóìáôá êáé ãêáñóïíéÝñåò ðïëõôåëïýò êáôáóêåõÞò óå áíåãåéñüìåíç ïéêïäïìÞ. Ðëçñ. ôçë. 24610 33134, 6979 729586, 6979 729585 site: www.dsafarika.gr ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: äéáìåñßóìáôá óýã÷ñïíçò ðïëõôåëïýò êáôáóêåõÞò óå íåïáíåãåéñüìåíç ôåôñáüñïöç ïéêïäïìÞ óå ãùíéáêü ïéêüðåäï ìå áðåñéüñéóôç èÝá (ôñßá ìåãÜëá äùìÜôéá - óáëüíé - êïõæßíá - ìðÜíéï - WC - 2 áðïèÞêåò - 2 èÝóåéò óôÜèìåõóçò). Ðëçñ. ê. Ìé÷áçëßäçò Ðáýëïò ôçë. 24610 21218, 6947 400161

ÆÇÔÅÉÔÁÉ ×ÙÑÏÓ ÃÉÁ ÅÍÏÉÊÉÁÓÇ Áðü ôï Óýëëïãï ÃïíÝùí - Êçäåìüíùí êáé Ößëùí Áôüìùí ìå ÅéäéêÝò ÁíÜãêåò Í. ÊïæÜíçò “ÇËÉÁ×ÔÉÄÁ” æçôåßôáé: ÷þñïò óå éóüãåéï ãéá åíïéêßáóç ðåñéöåñåéáêÜ ôçò ðüëçò ðïõ íá åßíáé äõíáôÞ ç óôÜèìåõóç ôùí áõôïêéíÞôùí ìå äýï áíåîÜñôçôïõò ÷þñïõò êáé ôïõáëÝôá. Ðëçñ. ôçë. 6947 894839

ËÅÐÔÏÊÁÑÕÁ ÐÉÅÑÉÁÓ

ÁÊÉÍÇÔÁ ÔÅÑÐÏÓ Ôçë. 23520 33110 – 6978 198550 6986 319070 www.terpos.gr ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÌÅÆÏÍÅÔÁ: 110 ôì óå 1350 ôì áõôüíïìï ïéêüðåäï 500 ì áðü ôç èÜëáóóá 125.000 Å ÌÅÆÏÍÅÔÁ: 86 ôì ìå çìéõðüãåéï 55 ôì óå 1000 ôì áõôüíïìï ïéêüðåäï ìå èÝá ôïí Èåñìáúêü 100.000 Å ÄÉÁÌÅÑÉÓÌÁÔÁ: Õðü áíÝãåñóç 85 ôì ìå ðÜñêéãê óôï êÝíôñï ôçò ËåðôïêáñõÜò ÏÉÊÏÐÅÄÁ: 300 ôì ìå íåñü, êÜôù áðü ôïí Ïëõìðï, êáôÜëëçëï ãéá ôñï÷ïâßëåò áðü 10.000 Å Ýùò 15.000 Å ÏÉÊÏÐÅÄÁ: 300 ôì ìå íåñü, ãéá ôñï÷ïâßëåò 500 ì. áðü ôç èÜëáóóá áðü 16.000 Å Ýùò 18.000 Å

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ ÓÔÇÍ ÁÉÈÏÕÓÁ ÔÏÕ ÓÕËËÏÃÏÕ ËÅÉÔÏÕÑÃÏÕÍ ×ÏÑÅÕÔÉÊÁ ÔÌÇÌÁÔÁ ÅÍÇËÉÊÙÍ ÊÁÉ ÐÁÉÄÉÊÁ ÔÌÇÌÁÔÁ ÅÍÇËÉÊÙÍ ÊÁÈÅ ÐÅÌÐÔÇ 9 – 11 ÊÁÈÅ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 8 - 9 ÔÌÇÌÁÔÁ ÐÁÉÄÉÊÁ ÊÁÈÅ ÐÅÌÐÔÇ 6 – 7 ÊÁÈÅ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 6 -7 & 7 - 8 ÔÇË. ÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÁÓ 6945757914 , 6974937825 , 6978750860 , 24610 36444 ÄÙÑÁ ÊÁÔÅÑÉÍÁ ÂÁÓÙ ÓÕËËÏÃÏÕ

ÐÉÓÔÏËÁÓ Á & È ÏÄÉÊÇ ÂÏÇÈÅÉÁ ÌÅ ÔÇÍ INTERAMERICAN

ÃÅÍÉÊÅÓ ÁÓÖÁËÅÉÅÓ ÃÑÁÖÅÉÏ: ÖÉËÉÐÐÏÕ Â 27 ÓÔÁÈÌÏÓ: ÊÏÉËÁ - ÊÏÆÁÍÇÓ ÔÇË./FAX: 24610 42253 Êéí.: 6942 234356 E-mail:odikipistolas@yahoo.gr

Å Í Ï É Ê É Á Æ Å ÔÁ É : êåíôñéêü êáôÜóôçìá ðñïóüøåùò ìå éóüãåéï 60 ôì õðüãåéï 60 ôì êáé ðáôÜñé, ÔñÜíôá É. 10, ÊïæÜíç, Ô.Ê. 50100. ÄéáèÝóéìï áðü 1-3-2011. Åíïßêéï 1.000 Å ìçíéáßùò. Ðëçñ. ôçë. 6972 255799 ÅÍÏÉÊÉÁÆÏÍÔÁÉ: äéáìåñßóìáôá äõÜñé êáé ãêáñóïíéÝñá óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò, ðëÞñùò áíáêáéíéóìÝíï ìå áõôïíïìßá ôçë/íóçò. Ðëçñ. ôçë. 24610 39317, 6945 060866, 210/6395463 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: äéáìÝñéóìá óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò Ê. Äñßæç 6 (óôïí ðåæüäñïìï äßðëá óôï Âáëôáäþñåéï ãõìíÜóéï). ÁíáêáéíéóìÝíï óå áñßóôç êáôÜóôáóç êáé äéáôßèåôáé êáé åðéðëùìÝíï. Ðëçñ. ôçë. 6948 488333, 6947 040983 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: âéïìç÷áíéêüò ÷þñïò 260 ôì ìÝóá óå 4 óôñåì. ðåñßöñáîç óôï Âáôåñü ÊïæÜíçò. Ðëçñ. ôçë. 6973 188852 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: äéáìÝñéóìá ôñéÜñé 60 ôì óôï êÝíôñï ôçò ÊïæÜíçò. Ðëçñ. ôçë. 6971 587609 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: STUDIOS ðëÞñùò åðéðëùìÝíá óå ïñãáíùìÝíï óõãêñüôçìá êáôïéêéþí óôçí ðåñéï÷Þ ÓʒÑÊÁ. Ðëçñ. ôçë. 24610 40434, 37743, 6978 335984

ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: êáéíïýñãéá ãêáñóïíéÝñá 2 ÷þñùí, ðëÞñùò åðéðëùìÝíç ìå áõôüíïìç ôçë/íóç, óôÜóç ëåùöïñåßïõ êïíôÜ ðåñéï÷Þ Áãßïõ Áèáíáóßïõ ïäüò ÌáêñõãéÜííç 27. Ðëçñ. ôçë. 24610 64219, 6974 990643 Å Í Ï É Ê É Á Æ Ï Í ÔÁ É : ãñáöåßá óôïí ᒠüñïöï åìâáäïý 110 ôì (3 êýñéïé ÷ùñéóôïß ÷þñïé êáé âïçèçôéêïß ÷þñïé) óôçí ïäü Äçìïêñáôßáò 14 (êïíôÜ óôïí êéíçì/öï Ïëýìðéïí). Ðëçñ. ôçë. 6977 975330 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá äýï ÷þñùí óôï êÝíôñï ôçò ÊïæÜíçò (Ã. Ôéüëç), óôïí 3ï üñïöï. ÔéìÞ 160 Å. Ðëçñ. ôçë. 24610 38183 áðïãåõìáôéíÝò þñåò. ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ Þ ÐÙËÅÉÔÁÉ: óôá Êïßëá äéþñïöç êáéíïýñãéá ìïíïêáôïéêßá ìå äýï áõôüíïìåò êáôïéêßåò. Ðëçñ. ôçë. 24610 45756, 6984 098457-8

ÐÁÑÁÄÉÄÅÉ ÌÁÈÇÌÁÔÁ Ãéá ãåñÝò âÜóåéò óå üëá ôá öéëïëïãéêÜ ìáèÞìáôá: Áðüöïéôïò ôïõ ôìÞìáôïò Öéëïëïãßáò ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Éùáííßíùí, ìå ÊËÁÓÉÊÇ ÅÉÄÉÊÅÕÓÇ ðáñáäßäåé ìáèÞìáôá óå ìáèçôÝò äçìïôéêïý, ãõìíáóßïõ, ëõêåßïõ ìå õðåõèõíüôçôá êáé ðåßñá. ÔÉÌÅÓ ÐÑÏÓÉÔÅÓ. Ðëçñ. ôçë. 6979 029496

22 Éáíïõáñßïõ 2011

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÅÙÍ ÐÙËÅÉÔÁÉ: åðé÷åßñçóç ÷ïíäñéêÞò - ëéáíéêÞò ðþëçóçò, ëüãù óõíôáîéïäüôçóçò óôçí ÊïæÜíç. Ðëçñ. ôçë. 6907775742 þñåò 2ìì-5ìì ìüíï óïâáñÝò ðñïôÜóåéò. ÐÙËÅÉÔÁÉ: ëåùöïñåßï óôçí ÕðåñáóôéêÞ ãñáììÞ ôùí ÊÔÅË ÊïæÜíçò. Ðëçñ. ôçë. 24610 35266, 6976 578229 ÐÙËÅÉÔÁÉ: åðáããåëìáôéêÞ ó ôÝãç 47 ôì 3ïò üñïöïò óôçí Ð. Ëéïýöç 3. Ðëçñ. ôçë. 6944 786002

ÄÜíåéá óå ÕðáëëÞëïõò Óõíôáîéïý÷ïõò ÉÊÁ Õðåñ÷åùìÝíïõò éäéþôåò, ñõèìßóåéò ëçîéðñüèåóìùí ïöåéëþí ÅîõðçñÝôçóç ÐáíåëëáäéêÜ. Æçôïýíôáé óõíåñãÜôåò ôçë. 2310 554514, 6972 886998 fax 2310 554517 êáé 6974 309016 Website www.moneycashgram.gr

Áíáããåëßá ãÜìïõ Ãíùóôïðïéåßôáé óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 1369 ôïõ Á.Ê. üôé ï ÅõóôñÜôéïò ÄïãñáìáôæÞò ôïõ ÍéêïëÜïõ êáé ôçò ÁãíÞò ôï ãÝíïò ÐáðáóéäÝñç ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÊïæÜíç êáé êáôïéêåß óôçí ÊïæÜíç êáé ç Åëåõèåñßá Èåï÷áñïðïýëïõ ôïõ Êùí/íïõ êáé ôçò Áííáò ôï ãÝíïò ×áôæçæÞóç ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÊïæÜíç êáé êáôïéêåß óôï Âåëâåíôü, ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí.

***

Ãíùóôïðïéåßôáé üôé óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 1369 ôïõ Á.Ê. üôé ï ILIONE UZOCHUKWU ONYEKA ôïõ RAYMOND êáé ôçò FALAS ôï ãÝíïò OBIEJESI ðïõ ãåííÞèçêå óôï NIMO êáé êáôïéêåß óôçí ÊïæÜíç êáé ç ÊõñéáêÞ ÄáëáìÜãêá ôïõ ÁíäñÝá êáé ôçò ÅëÝíçò ôï ãÝíïò ÐïëõìÝíïõ ðïõ ãåííÞèçêå óôçí Èåóóáëïíßêç êáé êáôïéêåß óôçí ÊïæÜíç, ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí.

Ïé óõíôáîéïý÷ïé ôïõ Ï.Á.Å.Å êüâïõí ôçí ðßôá ôïõò Ôï Óùìáôåßï Óõíôáîéïý÷ùí Ï.Á.Å.Å. Í. ÊïæÜíçò ôçí 23çí Éáíïõáñßïõ çìÝñáí ÊõñéáêÞí êáé þñá 11çí ðñùúíÞ óôçí áßèïõóá ôïõ îåíïäï÷åßïõ «ÁËÉÁÊÌÙÍ» èá êüøåé ôçí ðñùôï÷ñïíéÜôéêç ðßôá. Ðáñáêáëåßóèå üðùò ôéìÞóåôå ìå ôçí ðáñïõóßá óáò ôçí åêäÞëùóç. Ï Ðñüåäñïò Ãåþãéïò Óüãêáò

Ï Ó.Å.Ï êüâåé ôçí ðßôá! O Óýëëïãïò ÅëëÞíùí Ïñåéâáôþí (Ó.Å.Ï.) ÊïæÜíçò êáëåß ôá ìÝëç êáé ôïõò ößëïõò ôïõ ôçí ÊõñéáêÞ 23 Éáíïõáñßïõ 2011 êáé þñá 12:00 ãéá ôçí êáèéåñùìÝíç êïðÞ ôçò ðßôáò ðïõ èá ðñáãìáôïðïéçèåß óôï êáôáöýãéï ÓìÜèêï.

ÅôÞóéïò ÷ïñüò ôùí Çðåéñùôþí ÊïæÜíçò Ï Óýëëïãïò Çðåéñùôþí ÊïæÜíçò äéïñãáíþíåé ôï ÓÜââáôï 22 Éáíïõáñßïõ 2011 ôïí åôÞóéï ÷ïñü ôïõ, óôï ïéêïãåíåéáêü êÝíôñï «Êïóìïêßíçóç» êáé êáëåß ôá ìÝëç ôïõ, ôïõò ößëïõò ôïõ êé üëïõò üóïõò åðéèõìïýí, íá ôéìÞóïõí ìå ôçí ðáñïõóßá ôïõò ôçí åêäÞëùóç. Ðéóôüò óôçí áõèåíôéêÞ ðáñáäïóéáêÞ ìïõóéêÞ ôçò Çðåßñïõ , ï Óýëëïãïò Çðåéñùôþí ÊïæÜíçò åðÝëåîå êé åöÝôïò ãéá ôçí âñáäéÜ ôçò 22áò Éáíïõáñßïõ, ôï êáôáîéùìÝíï ìïõóéêü ó÷Þìá ôçò «Çðåéñþôéêçò ÆõãéÜò» ôïõ Çëßá ÐëáóôÞñá.

Õ.Ã.Åíáñîç åêäçëþóåùò 11.30 áêñéâþò

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÁ ÊÁÉ ÐÑÏÓÙÐÉÊÁ ÄÁÍÅÉÁ ÓÕËËÏÃÏÓ ÃÑÅÂÅÍÉÙÔÙÍ ÊÏÆÁÍÇÓ «Ï ÁÉÌÉËÉÁÍÏÓ»

ÐÑÏÓÊËÇÓÇ

Ï Óýëëïãïò Ãñåâåíéùôþí ÊïæÜíçò “Ï Áéìéëéáíüò” óáò êáëåß ôçí ÊõñéáêÞ 23 Éáíïõáñßïõ óôéò 11.30 ð.ì ç þñá óôçí êïðÞ ôçò âáóéëüðéôáò óôï Îåíïäï÷åßï ÍÅÖÅËÇ (2ï ÷éëéüìåôñï ÊïæÜíçò-Êïßëùí). Ç ðáñïõóßá óáò èá ìáò ôéìÞóåé éäéáßôåñá. Ãéá ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï Ï Ðñüåäñïò Ï ÃñáììáôÝáò ÄçìïóèÝíçò ÔáãÜñáò Âáóßëåéïò Áðïóôüëïõ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ Ôï Ãåíéêü Ëýêåéï Óåñâßùí åí üøåé ôçò ôåôñáÞìåñçò åêäñïìÞò ôçò ’ ôÜîçò óôçí Êùí/ðïëç áíáêïéíþíåé üôé äÝ÷åôáé ðñïóöïñÝò áðü ôïõñéóôéêÜ ãñáöåßá ìÝ÷ñé ôçí Ôñßôç 25 Éáíïõáñßïõ 2011 þñá 11.00 ð.ì. Ðëçñïöïñßåò óôï ôçë. 2464021586 FAX 2464024400.

áíåîáñôÞôùò Ôåéñåóßá ìüíï ìå ÁÖÌ Þ Ýíáñîç åðáããÝëìáôïò ÷ùñßò ðñïêáôáâïëÞ ê. Ãéþñãïò. Ðëçñ. ôçë. 6972 548829


ΘΑΡΡΟΣ

|

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο θαρραλέος σχολιάζει

12

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 |

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΧΟΛΙΑ

Περί χοροθέτησης του Φωτοβολταϊκού…!

να δείχνουν τις καλές σχέσεις τους με την κα Μπιρμίλη, τον κ. Ζερβό και γενικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό και δεν θα σταθούμε στη ακραία άποψη ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων «χαϊδεύουν την εργοδοσία». Αρκεί οι όποιες σχέσεις… των συνδικαλιστών να βαίνουν προς όφελος των εργαζομένων και γενικά της περιοχής μας!

Τον υποδέχθηκε…!

έξω από την αίθουσα Τέχνης.

Μέσα…!

Η προχθεσινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού Πάρκου στο κόσμο και ταυτόχρονα την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων, αποτελεί, έτσι κι αλλιώς, σημαντικό γεγονός για την περιοχής μας. Βέβαια υπάρχουν επιφυλάξεις και μάλιστα δικαιολογημένες, για το αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και η εξαγγελία του Γιώργου Παπανδρέου γίνει τελικά πράξη. Οι αμέσως επόμενοι μήνες θα δείξουν κατά πόσο οι επιφυλάξεις αυτές είναι δικαιολογημένες. Οι πολίτες βέβαια της Κοζάνης έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας θα κρατήσει την υπόσχεση για τον τόπο μας, στον οποίο όπως και ο ίδιος ανέφερε, η Πολιτεία χρωστά πολλά! Όσο για το θέμα που ανέκυψε χθες με τα δημοσιεύματα που αναφερόταν στην «χοροθέτηση» του εν λόγω έργου, έχει ελάχιστή σημασία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και την τοποθέτηση της αρμόδιας Υπουργού προχθές στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, το φωτοβολταϊκό, θα κατασκευαστεί σε 6.200 στρ. στα ορυχεία, στο λιγνιτικό κέντρο της περιοχής. Οτιδήποτε άλλο που μας γυρίζει πίσω στην αιώνια κόντρα των δύο πόλεων του νομού δεν έχει καμιά αξία. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και η δημιουργία του θα επιφέρει σημαντικά οφέλη σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και σ’ ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Αρκεί να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού.

Πάντως εκείνος που υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό της Χώρας στο αεροδρόμιο της Κοζάνης, ήταν ο Βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος. Βέβαια στην υποδοχή παραβρέθηκαν η Υπουργός Περιβάλλοντος κα. Τίνα Μπιρμπίλη και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός!

Αναμενόμενα…! Εκείνος όμως που «καθησύχασε» τον Πρωθυπουργό, ήταν Διοικητής Τροχαίας Κοζάνης. Ο Σπύρος Διόγκαρης καλωσορίζοντας στο αεροδρόμιο τον κ. Παπανδρέου τον διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διέλευση του στο χώρο ομιλίας. Βέβαια υπήρξαν κάποια μικροεπεισόδια, έπεσε και λίγο ξύλο αλλά όλα αυτά ήταν μάλλον αναμενόμενα!

Χωρίς επεισόδια…!

Πρότυπο Ανάπτυξης…!

Έξω οι Δακίτες συνδικαλιστές συμπλέκονταν με τους αστυνομικούς, μέσα, στην Αίθουσα Τέχνης, οι Πασκίτες «συνδιαλέγονταν» με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της ΔΕΗ. Δύο διαφορετικά σκηνικά που δείχνουν πέρα από τις διαφορετικές αντιλήψεις των παρατάξεων , τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στον συνδικαλιστικό χώρο της ΔΕΗ.

Χαϊδεύουν…!

Πέρα από τους Δακίτες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από την Αίθουσα Τέχνης, οι πολίτες του Βελβεντού. Στην περίπτωση των Βεβλεντινών δεν υπήρξαν επεισόδια και απλά οι Βελβεντινοί εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους στο Πρωθυπουργό για το γνωστό θέμα της ανεξαρτησίας του Δήμου τους!

Η κατασκευή του φωτοβολταικού Πάρκου και του εργοστασίου κατασκευής panels είναι «ένας μέρος αυτών που σας χρωστάμε ως ΔΕΗ και ως Χώρα στην περιοχή» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Αίθουσα Τέχνης. Βέβαια αναφέρθηκε και σ’ άλλα «χρωστούμενα» αλλά όπως υπογράμμισε θα έρθει με το υπουργικό επιτελείο για να καταστρώσουν την πρόταση της κυβέρνησης ώστε να αποτελέσει η Δυτική Μακεδονία πρότυπο ανάπτυξης!

Και οι καταστηματάρχες..!

Έξω…! Δυναμική η διαδήλωση των Δακιτών. Απαράδεκτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης. Σε κλοιό προστασίας ο κατοχικός πρωθυπουργός. Στις τρεις παραπάνω φράσεις οι Δακίτες του Λιγνιτικού Κέντρου μεταφέρουν την αντίδραση- διαμαρτυρία τους στην προχθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού όπου πρωτοστάτησαν μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις στα επεισόδια

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

w w w .

Δυσκολίες… Συνέχεια απο την 1η Μπορεί να με πάρει παραμάσχαλα και «βούρ» για «τουρνέ τούτ λα ζουρνέ!». Να κάνουμε καμιά περιοδεία, προς συμπλήρωση του γλίσχρου εισοδήματος! Παρά λίγο όμως να μείνει αναπάντητο το κουίζ. Λέτε και ήπιε το αμίλητο νερό, ο φλύαρος υποβολέας. Μήπως πήγε για τσιγάρο; «Μια δύσκολη κατάσταση, συνοδευμένη με ολική απαγόρευση του καπνίσματος λέγεται ανυπόφορη» απάντησε εκείνος. «Είσαι θεριακλής;» ρώτησε ο θείος. «Καφετζής. Οι καπνιστές φουμάρουν όξω! Θα πουντιάζουν τον χειμώνα, θα καψώνουν το καλοκαίρι, άνοιξη και φθινόπωρο υπάρχουν πια μόνο στα χαρτιά, όπως καταντήσαμε το κλίμα, και βλέπω να με κόβει ο ποδαρόδρομος μέσα-όξω για να σερβίρω!» απάντησε ο υποβολέας. «Βούρ για σαντούρ;(!)» σχολίασε η κυρία Πολυτίμη. Μια συνήθεια είναι όλα. Και το κάπνισμα κακιά. Πολύ κακιά! -Ω-

Οι πρωτοκλασάτοι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ( ο πρόεδρος κ. Φωτόπουλος και ο κ. Αδαμίδης του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ) δεν σταμάτησαν να χαριτολογούν και

Η άλλη ομάδα που διαμαρτυρήθηκε προχθές στον Πρωθυπουργό, ήταν ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων της Κοζάνης οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Κοζάνης και οδηγήθηκαν προς την αίθουσα Τέχνης για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. Παπανδρέου. Ως γνωστό την ίδια μέρα ( την Πέμπτη) έκλεισαν τα καταστήματα τους διαδηλώνοντας την αντίδραση τους στην απαγόρευση του καπνίσματος!

t h a r o s . g r

ΕΠΈΝΔΥΣΗ 600 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΏ

Διεθνής διαγωνισμός από τη ΔΕΗ για το φωτοβολταϊκό πάρκο 200MW ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ Σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου για την υλοποίηση έργου στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα προβούν στο αμέσως επόμενο διάστημα η ΔΕΗ και η θυγατρική της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ». ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο στρατηγικός εταίρος που θα επιλεγεί θα συμμετέχει από κοινού με την ΔΕΗ στην εταιρία Ηλιακό Βέλος Ένα ΑΕ, η οποία είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ και έχει ήδη καταθέσει σχετική αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη λήψη άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ονομαστικής ισχύος 200MW (έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση στις 13 Δεκεμβρίου 2010). Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 600 εκατ. ευρώ περίπου και η παραγόμενη ενέργεια θα ανέρχεται σε 260.000 MWh ετησίως, επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 300.000 τόνους.

TΟ ΕΡΓΟ Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει: - την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 200 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στο Νομό Κοζάνης, και, παράλληλα, - την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων. Πρόκειται για επένδυση η οποία αφορά στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κοζάνη, την Πέμπτη.

ΘΑΡΡΟΣ - 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011  

ΘΑΡΡΟΣ - 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you