Page 1

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΕΔΡΑ ΚΟΖΑΝΗ, ΤΣΟΝΤΖΑ 2 Tηλ. 24610 38611 \ 29872 Fax 24610 34611 e-mail: tharos@otenet.gr

www.tharos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝH ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Åôïò 49ï

ÔéìÞ öýëëïõ 0,75 ÅÕÑÙ

Áñéèìüò öýëëïõ 13571

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν χθες όλα τα νοσοκομεία της χώρας

“Φυλάκιση και για 1 ευρώ φόρου” ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ; ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΜΗΛΗ «Φυλάκιση και για 1 ευρώ φόρου», ήταν επί λέξει ο πρώτος τίτλος της χθεσινής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ που ακολουθεί φυλάκιση προβλέπεται ακόμα και για μη έκδοση αποδείξεων. Προβλέπεται επίσης εξπρές 48ωρο κλείσιμο επιχειρήσεων για όσους δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία. Οι δρακόντειες αυτές και άλλες σχετικές ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την περαίωση που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Το Νομοσχέδιο αυτό, που σήμερα γίνεται νόμος του κράτους, έχει, προφανώς εισπρακτικό σκοπό. Η μαύρη τρύπα της υστέρησης των εσόδων διευρύνεται συνεχώς και ο Υπουργός Οικονομικών στην προσπάθειά του να την περιορίσει χρησιμοποιεί την περαίωση φορολογικών υποθέσεων – πράγμα που ο ίδιος καταδίκαζε μετά βδελυγμίας πριν δύο περίπου χρόνια, από τη θέση του εκπροσώπου της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιφέροντας έτσι ένα ακόμη χτύπημα στην ετοιμόρροπη, ούτως ή άλλως, αξιοπιστία της Κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετούν και οι αυστηρότατες τιμωρίες σε φοροφυγάδες κάθε «μεγέθους». Απειλεί π.χ. με φυλάκιση 4 μηνών, όσων δεν εκδίδουν αποδείξεις. Στη φυλακή επίσης θα οδηγούνται όσοι αποκρύψουν έστω και φόρο ενός ευρώ. Προβλέπεται συγκεκριμένα φυλάκιση ενός τουλάχιστον έτους για μη απόδοση ΦΠΑ από 3.000 μέχρι 75.000 Ε και τουλάχιστον 10 ετών για μη απόδοση ΦΠΑ άνω των 75.000 Ε ετησίως. Ανάλογες ποινές προβλέπονται και για επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν. Αυστηρές όντως οι ποινές. Ας δούμε αναλυτικότερα τους στόχους και τα πιθανά αποτελέσματα τους σημειώνοντας απλά πως σε άλλες χώρες (Γερμανία για παράδειγμα) οι προβλεπόμενες για τα οικονομικά εγκλήματα ποινές είναι κατά πολύ μικρότερες. (Για το λόγο αυτό δεν εκδόθηκε στην Ελλάδα ο Χριστοφοράκος).

Απεργία γιατρών και νοσηλευτών ΣΕΛ.3

16χρονη συνελήφθη στην Πτολεμαϊδα για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Υπερψηφίσθηκε χθες

ΝΟΜΟΣ η περαίωση

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης μας μιλάει για το μεγάλο κοινωνικό αυτό πρόβλημα

Μετά σκληρή αντιπαρ άθεση στη Βο υλή Ψ η φ ί σ τ η κ ε κ α ι η ρ ύ θ μ ι σ η γ ι α τ α φ ο ρ τ ηγ ά

ΣΕΛ.4

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ

ΣΕΛ.5

ΣΕΛ.4

Τους υποψηφίους στα Τ.Σ ανακοίνωσε ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος

Η Άννα Νανοπουλου ανακοίνωσε την ονομασία και τον κορμό των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της

ΣΕΛ.4

ΣΕΛ.5 ΣΕΛ.5

Εντός Οκτωβρίου το σχέδιο νόμου για την απλούστευση των αδειοδοτήσεων ΣΕΛ.3 ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

Επίσκεψη του Λάζαρου Μαλούτα στην Έκθεση στα Κοίλα ΣΕΛ.3

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Προνομιούχο κατάστημα 410 τμ ενιαίος χώρος, για κάθε χρήση “σούπερ μάρκετ, γυμναστήριο κλπ”. στο κέντρο της Κοζάνης ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 6976699353

Ύ

Επώδυνες διαιρέσεις…

στερα από πολύχρονη και κοπιαστική επιστημονική μελέτη ο θείος Αφεντούλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αριθμητική πράξη που ταιριάζει καλύτερα στο φυσικό των Νεοελλήνων είναι η διαίρεση. Μόλις προκύψει κάποιο θέμα χωριζόμαστε σε «θεματολάτρες» και «θεματομάχους» κι άντε μετά να μας κάνουν ζάπι οι θεματοφύλακες! Για παράδειγμα, κατά το παρελθόν, «οι δανειολάτρες» υπερίσχυσαν κατά κράτος των «δανειομάχων» με αποτέλεσμα, ως κράτος να χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλα, με αποτέλεσμα να χρειαστούμε τον μηχανισμό στήριξης και την τρόικα και να χωριστούμε σε «μνημονιολάτρες» και «μνημονιομάχους». Το τελευταίο χρονικό διάστημα προς επίρρωση των συμπερασμάτων του θείου ήλθε και η φράση: «Όλοι μαζί τα φάγαμε» και ο Αφεντούλης θέλησε να βρει πόσα έφαγε ο ίδιος, αν και, κάνοντας μια αναδρομή στα περασμένα, δεν θυμάται να πήρε ούτε μυρωδιά από τη χύτρα, στην οποία έβραζαν τα κρατικά φαγητά. Ο θείος ξέρει πολύ καλά ότι για να βρει πόσα έφαγε πρέπει να υποστεί την επώδυνη βάσανο της διαίρεσης που τον κυνηγάει από το δημοτικό. Τρόμαξε να καταλάβει ότι άλλος είναι ο διαιρετέος, άλλος ο διαιρέτης κι όταν κάποιος τους μπερδεύει προκύπτει: «μηδέν εις το πηλίκον», όπως έλεγε τότε ο δάσκαλος που φορούσε γυαλιά μυωπίας σχήματος μηδενικού και τα χρησιμοποιούσε, ως οδηγό, για να βάλει βαθμό στο τετράδιο του θείου στο μάθημα της Αριθμητικής. Ο δάσκαλος έβγαζε τα γυαλιά και έσυρε το μολύβι γύρω από αυτά για να μη χαλάσει η καμπυλότητα του μηδενός και να «καμαρώσουν» οι γονείς τις επιδόσεις του τέκνου τους Αφεντούλη. Η μητέρα του θείου ανησυχούσε, φωνάζοντας: «Τι θα γίνεις παιδί μου, αν δεν μάθεις διαίρεση;» αλλά ευτυχώς που ο πατέρας απαντούσε «Κουλουρτζής» και ο θείος γλύτωνε την εκμάθηση της διαιρέσεως διά του πλάστη. Πάντως ο Αφεντούλης συμπάθησε, από τότε, τον πολλαπλασιασμό στον οποίο όπως και να έβαζε τους αριθμούς έβγαινε το ίδιο γινόμενο και δεν ήθελε να ακούσει για διαιρέσεις και «μηδενικά εις τα πηλίκα.»

Μάλιστα, όταν η οικογένεια βρέθηκε σε ανάγκη και ο θείος χρειάστηκε να ενισχύσει το εισόδημα, πουλώντας κουλούρια, είχε στην τάβλα μόνον ευθύγραμμα σιμίτια, τα οποία κατάφερε να κάνει ανταγωνιστικά, ρίχνοντας την τιμή, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τον φούρναρη που συμμερίστηκε τα προβλήματα του θείου με τη διαίρεση μιας και ο ίδιος δούλευε σκληρά όλες τις νύχτες αλλά από αποταμιεύσεις «μηδέν εις το πηλίκον». Πήρε λοιπόν ο Αφεντούλης μολύβι και χαρτί κι άρχισε τους υπολογισμούς. Για να μετριάσει τον πόνο που του προκαλεί η διαίρεση στρογγυλοποίησε τους αριθμούς. 300 δις ευρώ περίπου χρέος διά 10 εκατομμύρια οφειλέτες (αν και πολλοί από αυτούς, αν όχι οι περισσότεροι, δεν χρωστάνε στο κράτος, και ίσως κάποιοι να έχουν λαμβάνειν από αυτό) μας δίνει πηλίκο 30000 ευρώ και υπόλοιπο μηδέν. Στην τιμή του υπολοίπου ανέρχονται και οι προσωπικές καταθέσεις του χαμηλοσυνταξιούχου θείου, γεγονός που ενέτεινε την αντιπάθειά του προς την «ανοικονόμητη» αριθμητική πράξη της διαιρέσεως. Υπάρχει βέβαια το οικογενειακό βιβλιάριο καταθέσεων, το οποίο διαχειρίζεται «η επίτροπος» κυρία Πολυτίμη, όπως την αποκαλεί ο θείος, από τότε που του έδωσε να καταθέσει 100 ευρώ κι εκείνος σήκωσε άλλα 200 για να πάνε στα λουτρά της Υπάτης. Πήγαν, μπανιαρίστηκαν, και μόλις γύρισαν, στεγνοί από ευρώ, η Πολυτίμη έλεγξε το βιβλιάριο. Ο θείος υπέστη τη βάσανο των συζυγικών επιτιμίων για να μάθει να θέλει Υπάτη. Βλέπετε η Πολυτίμη μάλλον έχει το χάρισμα της Υπατίας στα Μαθηματικά κι ανακαλύπτει τα statistics του Αφεντούλη σε χρόνο που θα ζήλευε και ο κύριος Τόμσεν! Την ώρα που ο θείος κατάφερε να βρει το πηλίκο των 30000 ευρώ, η σύζυγος συγύριζε τον μπουφέ στο σαλόνι. Ο Αφεντούλης σκέφτηκε ότι άλλα τόσα χρωστάει η κυρία Πολυτίμη, αν και πάντοτε έτρωγε περισσότερο. Έκανε αμέσως τον διπλασιασμό, μιας και συμπαθεί την ανώδυνη πράξη του πολλαπλασιασμού, και απεφάνθη με ύφος χιλίων οικονομολόγων:

ΣΕΛ.12

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης επισκέπτεται αύριο την Κοζάνη Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση, το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, στην Κοζάνη, στις 11.30 π.μ. στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας, περιοχή Ζ.Ε.Π., με αντικείμενο την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης. Στη σύσκεψη κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της περιφέρειας. H συζήτηση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.
ÈÁÑÑÏÓ

ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ 2010

Êïéíùíßá, ðïëéôéóìüò, ãñÜììáôá, ôÝ÷íåò, åêäçëþóåéò Ðáãêüóìéá çìÝñá çëéêéùìÝíùí 1 Ïêôùâñßïõ

Ç êëåøýäñá ôïõ ÷ñüíïõ…

Ç óçìåñéíÞ ìÝñá êáèéåñþèçêå áðü ôïí Ïñãáíéóìü ÇíùìÝíùí Åèíþí (ÏÇÅ) íá ãéïñôÜæåôáé ùò ç Ðáãêüóìéá çìÝñá ÇëéêéùìÝíùí. ÓÞìåñá ïé çëéêéùìÝíïé åßíáé êáôÜ êýñéï ëüãï Üíèñùðïé ðïõ ðñïóöÝñïõí óôç óýã÷ñïíç êïéíùíßá ìå ôç äýíáìç ôçò ãíþóçò êáé ôçò åìðåéñßáò ôïõò. Ïé ðåñéóóüôåñïé åßíáé åíåñãïß êáé äñáóôÞñéïé, ãåìÜôïé æùÞ. Ðïëëïß áðü áõôïýò åßíáé ìÝëç óõëëüãùí êáé óùìáôåßùí, ðñïóöÝñïõí åèåëïíôéêü Ýñãï êáé óõ÷íÜ óõììåôÝ÷ïõí ïé ßäéïé óôçí áãïñÜ åñãáóßáò. Ãéá íá ìçí îå÷íÜìå âÝâáéá ôçí ïéêïíïìéêÞ êáé çèéêÞ óôÞñéîç, üðùò êáé ôç âïÞèåéá ðïõ ðñïóöÝñïõí óôá ðáéäéÜ ôïõò öñïíôßæïíôáò ôá åããüíéá ôïõò. Ãéá üëïõò áõôïýò ôïõò ëüãïõò ç Ðáãêüóìéá ÇìÝñá ÇëéêéùìÝíùí Ý÷åé óáí óôü÷ï ôçí áíáãíþñéóç ôçò ðñïóöïñÜò ôïõò êáé ôçí åõáéóèçôïðïßçóç ôçò êïéíùíßáò áðÝíáíôß ôïõò, þóôå íá Ý÷ïõí ìéá êáëÞ ðïéüôçôá æùÞò, åéóðñÜôôïíôáò óåâáóìü êáé áãÜðç. Ãéá íá ìçí åãêáôáëåßðïíôáé êáé íá ìçí ìðáßíïõí óôï ðåñéèþñéï. Ïýôùò Þ Üëëùò üëïé êÜðïôå èá Ýñèïõìå óôç èÝóç ôïõò.

Ðáãêüóìéá çìÝñá çëéêéùìÝíùí ÌáôéÝò óôçí ÅëëÜäá êáé ôïí êüóìï óáí óÞìåñá 331 ð.×.- Ï ÌÝãáò ÁëÝîáíäñïò íéêÜ óôá ÃáõãÜìçëá ôïí

âáóéëéÜ ôùí Ðåñóþí Äáñåßï. Ìå ôçí áðïöáóéóôéêÞ áõôÞ íßêç ï Ðåñóéêüò óôñáôüò äéáëýåôáé. 1847- Ï Ãåñìáíüò ÂÝñíåñ öïí Æßìåíò éäñýåé ôçí åôáéñåßá Æßìåíò. 1861- Êõêëïöïñßá ôùí ðñþôùí åëëçíéêþí ãñáììáôïóÞìùí ìå ðáñÜóôáóç ôçò êåöáëÞò ôïõ ÅñìÞ (ôõðþèçêáí óôç Ãáëëßá). 1862-Ï ¼èùí áíá÷ùñåß áðü ôçí ÅëëÜäá ãéá ôç Âáõáñßá. 1867: Ï Êáñë Ìáñî åêäßäåé ôï «ÊåöÜëáéï», ðïõ áðïôåëåß ôçí êïñùíßäá ôïõ Ýñãïõ ôïõ. 1869- Åêäßäïíôáé óôçí Áõóôñßá ïé ðñþôåò ôá÷õäñïìéêÝò êÜñôåò óôïí êüóìï. 1873- Êõêëïöïñåß ôï ðñþôï öýëëï ôçò ç ðñþôç óõóôçìáôéêÞ êáèçìåñéíÞ åöçìåñßäá ôùí ÅëëÞíùí, ç «Åöçìåñßò» ôïõ Äçìçôñßïõ ÊïñïìçëÜ (ç åöçìåñßäá áõôÞ õðïóôÞñéæå ôéò áñ÷Ýò ôïõ ôñéêïõðéêïý êüììáôïò). 1903- ÃåííéÝôáé ï äéÜóçìïò ðéáíßóôáò Âëáíôéìßñ ×üñïâéôò. 1922- Ï ÅëåõèÝñéïò ÂåíéæÝëïò äçëþíåé üôé áðï÷ùñåß ïñéóôéêÜ áðü ôçí ðïëéôéêÞ. Èá åðéóôñÝøåé èñéáìâåõôéêÜ ôï 1928 1930- ÃåííéÝôáé ï Âñåôáíüò çèïðïéüò óåñ Ñßôóáñíô ×Üñéò 1943- ÃåííéÝôáé ï Æáí Æáê Áíü, ãÜëëïò óêçíïèÝôçò ôïõ êéíçìáôïãñÜöïõ. 1945- Êõêëïöïñåß ôï ðñþôï öýëëï ôçò çìåñÞóéáò áèëçôéêÞò åöçìåñßäáò “ÁèëçôéêÞ Ç÷þ”. 1960: Ç Êýðñïò áíáêçñýóóåôáé áíåîÜñôçôï êñÜôïò. (åèíéêÞ åïñôÞ) 1968: Ðåèáßíåé ï ÌáñóÝë ÍôéóÜí, ãÜëëïò æùãñÜöïò. 1968Óýãêñïõóç áìáîïóôïé÷éþí óôï ÄåñâÝíé ôçò Êïñéíèßáò. Ç ÷åéñüôåñç óéäçñïäñïìéêÞ ôñáãùäßá óôçí íåüôåñç ÅëëÜäá 1969- Ôï áåñïóêÜöïò «Êïíêüñíô» êáôáññßðôåé ãéá ðñþôç öïñÜ ôï öñÜãìá ôïõ Þ÷ïõ 1974- Ðåèáßíåé ï Óðõñßäùí ÌáñéíÜôïò, áñ÷áéïëüãïò ìå óçìáíôéêüôáôï áíáóêáðôéêü Ýñãï óôç Èýñá ôçò Óáíôïñßíçò

“Åöçìåñßò” Ç ðñþôç êáèçìåñéíÞ åöçìåñßäá óôçí ÅëëÜäá Ôçí 1ç Ïêôùâñßïõ ôïõ 1873 éäñýèçêå ç ðñþôç êáèçìåñéíÞ åöçìåñßäá ôçò ÷þñáò, ç «Åöçìåñßò». ÉäñõôÞò ôçò Þôáí ï äñáìáôéêüò óõããñáöÝáò ÄçìÞôñéïò ÊïñïìçëÜò, ï ïðïßïò ôçí äéçýèõíå ùò ôï 1880. Ç «Åöçìåñßò» Þôáí ç ðñþôç åöçìåñßäá ðïõ åéóÞãáãå êïéíùíéêÜ êáé êáëëéôå÷íéêÜ èÝìáôá óôçí ýëç ôçò. Áñ÷éóõíôÜêôçò ôçò Þôáí ï ÉùÜííçò Êáìðïýñïãëïõò. Ìå ôçí åöçìåñßäá óõíåñãÜóôçêáí ãíùóôÝò ðñïóùðéêüôçôåò ôùí ãñáììÜôùí êáé ôçò ðïëéôéêÞò, üðùò ï ÐáðáäéáìÜíôçò, ï ÐáëáìÜò, ï ÊïíäõëÜêçò, ï Óïöïýëçò êáé Üëëïé. Áðü ôïõò óõíôÜêôåò êáé óõíåñãÜôåò ôçò åöçìåñßäáò Ýîé äéåôÝëåóáí ðñùèõðïõñãïß êáé Ýíôåêá õðïõñãïß. Ç «Åöçìåñßò» êõêëïöïñïýóå Ýùò ôï 1901. Åðáíåêäüèçêå ôï 1912 áëëÜ ç ìåéùìÝíç êõêëïöïñßá ôçò ïäÞãçóå óôçí ïñéóôéêÞ äéáêïðÞ ôçò ÝêäïóÞò ôçò.

Ìéêñüò ïäçãüò åêäçëþóåùí â 5ï

ÖåóôéâÜë ÍÝùí Äçìéïõñãþí Ôñáãïõäéïý ÊïæÜíçò

Ôçí ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ îåêéíÜåé ôï 5ï ÖåóôéâÜë ÍÝùí Äçìéïõñãþí Ôñáãïõäéïý óôçí ÊïæÜíç. Óôï ðëáßóéü ôïõ èá ðñáãìáôïðïéçèïýí ðÝíôå ìïõóéêÝò åêäçëþóåéò. Ç ðñþôç åêäÞëùóç èá ãßíåé áõôÞ ôçí ÐáñáóêåõÞ ôï âñÜäõ. Èá åìöáíéóôïýí óôï COCO ïé Ößëéððïò ÃéáííÜêçò & Blues Trouble, êáé ï Sanjuro. â Ðáñïõóßáóç äßóêïõ Ôçí ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ óôéò 8.00 ôï âñÜäõ, óôïí ðñïáýëéï ÷þñï ôçò «Êéâùôïý» ï ÌÜêçò Óåâßëïãëïõ èá ðáñïõóéÜóåé ôç íÝá ôïõ äéóêïãñáöéêÞ äïõëåéÜ ìå ôßôëï «¢ãêõñåò». «Äáóüðïëéò» Ôçí ÊõñéáêÞ 3 Ïêôùâñßïõ, þñá 10.00-15.00, äéïñãáíþíåôáé ôï «Äáóüðïëéò», ìéá åêäÞëùóç åíáëëáêôéêþí äñÜóåùí ðïõ ïñãáíþíåé ç êïéíùöåëçò åðé÷åéñçóç ðïëéôéóìïõ-ôïõñéóìïõ êïéíùíéêçò ðïëéôéêçò & áèëçôéóìïõ äçìïõ ÊïæÜíçò óå óõíåñãáóßá ìå ôïí Éððéêü Óýëëïãï ÊïæÜíçò êáé ôçí Terra Mater. Ç åêäÞëùóç èá öéëïîåíçèåß óôéò åãêáôáóôÜóåéò ôïõ Éððéêïý Óõëëüãïõ ÊïæÜíçò (ÐåôñáíÜ). Óõììåôï÷Þ äùñåÜí. ÅìðïñïðáíÞãõñç óôá ÓÝñâéá ÌÝ÷ñé êáé ôçí ÊõñéáêÞ 3 Ïêôùâñßïõ èá äéáñêÝóåé ç ìåãÜëç ÅìðïñïðáíÞãõñç óôá ÓÝñâéá ðïõ ãßíåôáé óôçí ðåñéï÷Þ ÃÞðåäï ÐëáôÜíéá. â ¸êèåóç áðü ôçí «Ïéêïôå÷íßá» - É.Ê.Ð.Á. Ç Ïéêïôå÷íßá ãéá ôï 2010 ðñáãìáôïðïéåß Ýêèåóç ìå ôá åßäç

ÈåáôñéêÞ ðáñÜóôáóç Óõíå÷ßæåôáé ìÝ÷ñé ôéò 9/10 (åêôüò áðü 2/10) ç èåáôñéêÞ ðáñÜóôáóç ‘’Äýï ìéóÜ Ýíáò ïëüêëçñïò’’ óôçí Áßèïõóá ÔÝ÷íçò. ¿ñá Ýíáñîçò: 9.30 ÃåíéêÞ åßóïäïò: 10 åõñþ, Öïéôçôéêü, ìáèçôéêü: 5 åõñþ, ÐáéäéÜ åùò 6 åôþí: ÄùñåÜí â ÃéïñôÞ êñáóéïý Ï Ìïñöùôéêüò, Ðïëéôéóôéêüò Óýëëïãïò ÁãéÜóìáôïò ÂïÀïõ « Ï ¢ãéïò ÁèáíÜóéïò » äéïñãáíþíåé óôï Áãßáóìá « ÃÉÏÑÔÇ ÊÑÁÓÉÏÕ » ôçí ÊõñéáêÞ 3 Ïêôùâñßïõ 2010 áðü ôéò 12:00 ôï ìåóçìÝñé Ýùò ôï ðÝñáò ôçò çìÝñáò. â ¸êèåóç öùôïãñáößáò ¸êèåóç öùôïãñáößáò ôïõ ÁëÝîáíäñïõ ÂñåôôÜêïõ ìå ôßôëï «Ìõèïâñá÷ßåò» èá ðñáãìáôïðïéçèåß óôï âéâëéïðùëåßï ÌÉÅÔ óôç Èåóóáëïíßêç áðü ôéò 5 Ýùò ôéò 23 Ïêôùâñßïõ. ¿ñåò ëåéôïõñãßáò: ÄåõôÝñá, ÔåôÜñôç, ÓÜââáôï: 10:00 - 15:00 Ôñßôç, ÐÝìðôç, ÐáñáóêåõÞ: 10:00 - 21:00 â ¸êèåóç ãéá ôïí Ðüíôï óôá ÃñåâåíÜ ÐïëõèåìáôéêÞ Ýêèåóç ôïõ êáèçãçôÞ ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò, Êùíóôáíôßíïõ ÖùôéÜäç ìå ôßôëï «Ðüíôïò Äéêáßùìá óôç ÌíÞìç» äéïñãáíþíåé ç íïìáñ÷éáêÞ áõôïäéïßêçóç Ãñåâåíþí, óå óõíåñãáóßá ìå ôï ÐáíåðéóôÞìéï ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò. Ç Ýêèåóç èá ðáñáìåßíåé áíïé÷ôÞ ìÝ÷ñé êáé ôéò 17 Ïêôùâñßïõ.

Ç öùôïãñáößá ôçò çìÝñáò

Ôï ðïßçìá ôçò çìÝñáò

Áðüøå áãêÜëéáóá ôçí åíï÷Þ

(Ýíá êïììÝíï äÜ÷ôõëï âïõôÜò óôï ðïôçñÜêé ôïõ ïýæïõ) Áðüøå áãêÜëéáóá ôçí åíï÷Þ ó’ Ýíá öôù÷ü ìáãÝñéêï óôçí áãïñÜ ðïõ ‘ðáéæå ìéá ðáñÜîåíç áëÝãñá ìïõóéêÞ êé åß÷á ôåëåßùò áöåèåß óôçí ïìïñöéÜ ôïõ ìýèïõ. Íßêïò ×åéëáäÜêçò

Áíáíßïõ Áðïóôüëïõ.

Åïñôïëüãéï

Ñùìáíïý ôïõ Ìåëùäïý. Ìé÷áÞë ÇãïõìÝíïõ êáé ôùí óõí áõôþ ôñéÜêïíôá Ýî Ìïíá÷þí. Äïìíßíïõ ÌÜñôõñïò. ÉùÜííïõ Ïóßïõ ôïõ ÊïõêïõæÝëç. Ãñçãïñßïõ Ïóßïõ ôïõ Äïìåóôßêïõ.

Ðáñïéìéþäåéò åêöñÜóåéò: «×Ýñé ðïõ äå ìðïñåßò íá äáãêþóåéò, ößëá ôï»

ÁõôÞ ç öñÜóç ëÝãåôáé ðùò åßíáé ìßá áðü ôéò ðïëëÝò ðïõ ìáò Üöçóå ï ÊùëÝôôçò, ï ïðïßïò åß÷å æÞóåé ðïëý êáéñü êïíôÜ óôïí ÁëÞ ðáóÜ. ÊÜðïôå ðïëéôéêüò êé áñãüôåñá ðñùèõðïõñãüò ôçò ÷þñáò, êáôÜöåñå íá ôïñðéëßóåé ôïõò áíôéðÜëïõò ôïõ, êáé åßðå óôïõò äõóáñåóôçìÝíïõò ïðáäïýò ôïõ: «Ößëïé ìïõ, ðïëéôéêÞ óçìáßíåé: ×Ýñé ðïõ äå ìðïñåßò íá äáãêÜóåéò, ößëá ôï, êé üôáí ìðïñÝóåéò, öÜôï!» Ç öñÜóç ìÝ÷ñé óÞìåñá áðåõèýíåôáé óå üóïõò èÝëïõí íá öôÜóïõí óôï óêïðü ôïõò ìå ïðïéïíäÞðïôå ôñüðï.

Ôï îÝñáôå üôé… Ç ëÝîç “æüìðé” ðñïÝñ÷åôáé áðü ôï Êïíãêü, áðü ôï üíïìá ôçò èåüôçôáò Íæáìðß, ç ïðïßá óçìáßíåé “ôï ðíåýìá ôïõ íåêñïý.”

Ç ñÞóç ôçò çìÝñáò «ÐïëëÝò öïñÝò êáôçãïñÞèçêá ãéá óöÜëìáôá ðïõ ïé êáôÞãïñïß ìïõ äåí åß÷áí ôç äýíáìç Þ ôçí åõöõßá íá äéáðñÜîïõí ïé ßäéïé». Ëß÷ôåíìðåñãê

Ï ÊÁÉÑÏÓ

ÔÑÉÔÇ 28/9

ÔÅÔÁÑÔÇ 29/9

26ï 11ï

23ï 11ï


ÈÁÑÑÏÓ

!

ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ 2010

ÊÏÆÁÍÇ Åíôüò Ïêôùâñßïõ ôï ó÷Ýäéï íüìïõ ãéá ôçí áðëïýóôåõóç ôùí áäåéïäïôÞóåùí

Å

íôüò ôïõ Ïêôùâñßïõ èá ïëïêëçñùèåß ôï ó÷Ýäéï íüìïõ ãéá ôçí áðëïýóôåõóç óôéò áäåéïäïôÞóåéò, åíþ ðñïùèåßôáé êáé ç áðëïýóôåõóç Ýêäïóçò áäåéþí ôå÷íéêþí åðáããåëìÜôùí (17 ðïõ åêðñïóùðïýí 200 Üäåéåò) ìå óôü÷ï ôüóï ôçí Üñóç ôùí äõóêïëéþí, ðïõ ðáñïõóéÜæïíôáé, üóï êáé ôçí âåëôßùóç ôçò áíôáãùíéóôéêüôçôáò ôùí åðé÷åéñÞóåùí, ðïõ êÜíïõí ÷ñÞóç ôùí õðçñåóéþí ôùí óõãêåêñéìÝíùí åðáããåëìÜôùí. Ðñüóèåôá ó÷åäéÜæïíôáé äñÜóåéò óôá ðëáßóéá ôïõ ÅÓÐÁ, áñìïäéüôçôáò ôçò ÅéäéêÞò Ãñáììáôåßáò Áíôáãùíéóôéêüôçôáò êáé Åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò, óôéò ïðïßåò õðÜñ÷åé åéäéêü "portfolio" ãéá äñÜóåéò õðÝñ ÌÌÅ. ÁõôÜ ãíùóôïðïßçóå óôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï ôïõ ÂÅÁ ï ãåíéêüò ãñáììáôÝáò Âéïìç÷áíßáò ê. Áë. Öïýñëáò, ï ïðïßïò åíçìÝñùóå ôïí âéïôå÷íéêü êüóìï ãéá ôéò äñáóôçñéüôçôåò ôçò ãåíéêÞò ãñáììáôåßáò, óå ó÷Ýóç ìå ôçí âéïìç÷áíßá êáé ôçí âéïôå÷íßá, ôïõò åðéäéùêüìåíïõò óôü÷ïõò êáé ôá èÝìáôá ðïõ åðåîåñãÜæåôáé ç . Ãñáììáôåßá óôá ðëáßóéá ôçò ðïëéôéêÞò áíÜðôõîçò. ÐáñÜëëçëá áíÝöåñå üôé óôéò ðñïôåñáéüôçôåò ôçò ÃåíéêÞò Ãñáììáôåßá Âéïìç÷áíßáò ôßèåôáé ç åíßó÷õóç ôùí õðïäïìþí ùò áíáðôõîéáêïý åñãáëåßïõ (õöéóôÜìåíá ÂÉÐÅ, êáé õðü äéáìüñöùóç õðïäïìÝò óå íÝåò ðåñéï÷Ýò) êáèþò êáé Üëëåò äñÜóåéò óå ó÷Ýóç ìå ôçí êáéíïôïìßá ðñÜóéíç åðé÷åéñçìáôéêüôçôá äçìéïõñãßá clusters. Éäéáßôåñç áíáöïñÜ Ýãéíå áðü ôïí ê. Öïýñëá óôï áíáðôõîéáêü êáé ôï ó÷Ýäéï íüìïõ ôçò äéáâïýëåõóçò, ôï ïðïßï åðáíåîåôÜæåôáé áðü ôï õðïõñãåßï, õðü ôçí íÝá çãåóßá ôïõ, óå ó÷Ýóç ìå ôçí áðïôåëåóìáôéêüôçôá ôùí åðéäïôÞóåùí, ùò åñãáëåßïõ ðïëéôéêÞò êáé ðïéá èá ðñÝðåé íá åßíáé ôá ïõóéáóôéêÜ êßíçôñá ðïõ èá äïèïýí. Ó÷åôéêÜ ìå ôïí ðáëáéü áíáðôõîéáêü íüìï, óçìåéþèçêå üôé Ýùò 29/1/2010 õðïâëÞèçêáí ôá åðåíäõôéêÜ ó÷Ýäéá ôá ïðïßá Þäç êáôçãïñéïðïéïýíôáé êáé áîéïëïãïýíôáé. ÁíáöïñÜ Ýãéíå êáé óôá íÝá áíáðôõîéáêÜ åñãáëåßá ðïõ ó÷åäéÜóôçêáí êáé ôá ïðïßá åßíáé: - Ôáìåßï åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò, ðñïûðïëïãéóìïý 460 åê. åõñþ ãéá äçìüóéåò äáðÜíåò ìÝóù ÅÓÐÁ. Ï ôñüðïò ôçò ëåéôïõñãßáò ôïõ, üðùò ðåñéãñÜöçêå óõíäÝåôáé ìå ðñïêÞñõîç äéáãùíéóìïý áðü ðëåõñÜò äéá÷åéñéóôïý, ãéá ôçí óõììåôï÷Þ ôùí ôñáðåæþí, þóôå íá ôçñçèåß áíáëïãßá êåöáëáßïõ 1 ðñïò 2 ðïõ èá ïäçãÞóåé ó'Á Ýíá ëïãáñéáóìü äéáèåóßìùí 1,5 äéó åõñþ, ãéá äáíåéïäüôçóç åðåíäõôéêþí ó÷åäßùí, óå äñÜóåéò åêóõã÷ñïíéóìïý êáé åîùóôñÝöåéáò ôçò åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò (Ôáìåßï ãåíéêÞò åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò) áëëÜ êáé åéäéêÝò äñÜóåéò (ãéá åîáéñåôéêÝò êáéíïôüìåò åðé÷åéñÞóåéò, ðïëéôéóôéêÝò åðé÷åéñÞóåéò, venture capital). - Ôáìåßï Jeremie (èá êéíåßôáé óôçí ßäéá ëïãéêÞ ãéá ôéò ÌÌÅ) - Ôáìåßï Jesica. Ðñïóáíáôïëßæåôáé óôçí áíÜðëáóç áóôéêþí ðåñéï÷þí ðüëåùí. Õðåíèýìéóå üôé Þäç óå åîÝëéîç âñßóêïíôáé ïé áêüëïõèåò äñÜóåéò: - ç äñÜóç "Ìåôáðïßçóç óôéò íÝåò óõíèÞêåò", ðïóïý 200 åê.Å , óôçí ïðïßá Ý÷ïõí åðÝëèåé ôñïðïðïéÞóåéò, ãéá ôçí áíôéìåôþðéóç ôïõ åëëåßììáôïò ÷ñçìáôïäüôçóçò ôçò áãïñÜò (ðáñÜôáóç ÷ñüíïõ Ýùò ÄåêÝìâñç, áýîçóç ðïóïóôïý ÷ñçìáôïäüôçóçò êáôÜ 5%, ìåßùóç minimum ðñüôáóçò óå 30.000¤ êáé Üíïéãìá óå åðé÷åéñÞóåéò áðü 51-250 Üôïìá) - ç äñÜóç "Åíäõóç-õðüäçóç", ç ïðïßá êáé ðáñáôÜèçêå ãéá Ýíá äßìçíï. - Ç äñÜóç ãéá åîùóôñåöåßò åðé÷åéñÞóåéò, ãéá ôéò ïðïßåò èá õðÜñîïõí åíéó÷õüìåíåò äáðÜíåò (ãéá áíÜãêåò ðéóôïðïßçóçò, ðñïùèçôéêÝò åíÝñãåéåò, óõììåôï÷Þ óå åêèÝóåéò, äåéãìáôéóìüò), áëëÜ êáé ïäçãüò ðïõ èá áðáíôÜåé óå åñùôÞìáôá ðùò îåêéíïýí ïé åîáãùãÝò êáé ðùò ÷ôßæïíôáé áõôÝò êáëýôåñá. ÌåôÜ ôçí åíçìÝñùóç ïé âéïôÝ÷íåò ìÝëç ôïõ Ä.Ó ðåñéÝãñáøáí ôç äõó÷åñÞ èÝóç óôçí ïðïßá âñßóêåôáé ç åëëçíéêÞ âéïôå÷íßá æçôþíôáò êõñßùò Ýíá ðåñéóóüôåñï áîéüðéóôï êñÜôïò ðïõ íá ôçñåß ôéò äåóìåýóåéò ôïõ Ýíáíôé ôçò åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò éäéáßôåñá üôáí èÝôåé ÷ñïíïäéáãñÜììáôá, êáé íá åðéôá÷ýíåé ôïõò ìç÷áíéóìïýò ëåéôïõñãßáò ôïõ. Óçìåéþèçêå üôé ïé åðé÷åéñÞóåéò äåí åßíáé óå èÝóç íá áíáðôýîïõí áíôáãùíéóôéêüôçôá, åÜí ôï åðé÷åéñçìáôéêü ðåñéâÜëëïí äåí åßíáé åõíïúêü, êáé ôï öïñïëïãéêü óýóôçìá êáôÜëëçëï. ÅÜí áêüìá äåí áðëïõóôåõèïýí ïé äéáäéêáóßåò êáé ïé êáèõóôåñÞóåéò óôéò åðéäïôÞóåéò èÝôïõí ôá åðåíäõôéêÜ ó÷Ýäéá åêôüò ðñïãñÜììáôïò. (Ôá êïõðüíéá êáéíïôïìßáò äüèçêáí ìåôÜ áðü 2 ÷ñüíéá) Ïé âéïôÝ÷íåò æÞôçóáí äåóìåýóåéò áðü ôçí Ðïëéôåßá êáé ÷áñáêôçñéóôéêÜ áíÝöåñáí «Þ èá ðñÝðåé íá ìáò äþóåôå áõóôçñÜ ÷ñïíïäéáãñÜììáôá Þ ìç ìáò êáôáóôñÝöåôå».

ÓõíåäñéÜæåé ç 2ç Í.Å. ôçò Í.Á. ÊïæÜíçò

Ó

õíåäñéÜæåé óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 1-10-2010 êáé þñá 13.00 óôï Íïìáñ÷éáêü êáôÜóôçìá ÊïæÜíçò ç 2ç Í.Å. ôçò Í.Á. ÊïæÜíçò ìå èÝìáôá:

* ÅéóÞãçóç ãéá áëëáãÞ ôùí ïñßùí ðñïûðïëïãéóìþí ôå÷íéêþí Ýñãùí ìå âÜóç ôá ïðïßá ïñßæïíôáé ïé áñìïäéüôçôåò ôùí äýï ôñéìåëþí åðéôñïðþí äéáãùíéóìþí ôå÷íéêþí Ýñãùí ôçò Í.Á. ÊïæÜíçò ãéá ôï Ýôïò 2010. * ¸ãêñéóç äçìïðñÜôçóçò êáé Ýãêñéóç ôùí üñùí äéáêÞñõîçò äçìïðñáóßáò ãéá ôï Ýñãï: «ÓõíôÞñçóç äñüìùí ÊïæÜíçò Ýôïõò 2010» * ÅéóÞãçóç ãéá ôïí ôñüðï åðéëïãÞò åñãïëçðôéêÞò åðé÷åßñçóçò ãéá ôçí êáôáóêåõÞ ôïõ Ýñãïõ: «ÅêóêáöÞ – êáèáñéóìüò áðïóôñáããéóôéêÞò ôÜöñïõ óôï Ä.Ä. ËõãåñÞò» * ÅéóÞãçóç ãéá ôïí ôñüðï åðéëïãÞò åñãïëçðôéêÞò åðé÷åßñçóçò ãéá ôçí êáôáóêåõÞ ôïõ Ýñãïõ: «ÊáôáóêåõÞ ôïé÷åßïõ ðåñßöñáîçò óôï Ä.Ä. ÓêÞôçò». * ÅéóÞãçóç ãéá ôïí ôñüðï åðéëïãÞò åñãïëçðôéêÞò åðé÷åßñçóçò ãéá ôçí êáôáóêåõÞ ôïõ Ýñãïõ: «Äéáìüñöùóç áýëåéïõ ÷þñïõ É.Í. Áã. Áðïóôüëùí ÐÝôñïõ êáé Ðáýëïõ óôï Ä.Ä. Êïßëùí». * ÅéóÞãçóç ãéá ôïí ôñüðï åðéëïãÞò åñãïëçðôéêÞò åðé÷åßñçóçò ãéá ôçí êáôáóêåõÞ ôïõ Ýñãïõ:»ÊáôáóêåõÞ ôïß÷ïõ óôçí åðáñ÷éáêÞ ïäü ËåõêïðçãÞò – ÁéáíÞò». * ÅéóÞãçóç ãéá ôïí ôñüðï åðéëïãÞò åñãïëçðôéêÞò åðé÷åßñçóçò ãéá ôçí êáôáóêåõÞ ôïõ Ýñãïõ:»Áíáêáßíéóç ðïëéôéóôéêïý êÝíôñïõ Ä.Ä. ÊåñáóéÜò». * ÅéóÞãçóç ãéá ôïí ôñüðï äçìïðñÜôçóçò ôïõ Ýñãïõ: «ÏëïêëÞñùóç êáôáóêåõÞò 4ïõ Äçìïôéêïý Ó÷ïëåßïõ Ðôïëåìáßäáò». * ÅéóÞãçóç ãéá ôïí ôñüðï äçìïðñÜôçóçò ôïõ Ýñãïõ: «Áíáêáßíéóç ôùí üøåùí ôïõ Äéêáóôéêïý ÌåãÜñïõ ÊïæÜíçò». * ÄéÜöïñá

Åðßóêåøç ôïõ ËÜæáñïõ Ìáëïýôá óôçí ¸êèåóç óôá Êïßëá

Ìå ðñïóùðéêü áóöáëåßáò ëåéôïýñãçóáí ÷èåò üëá ôá íïóïêïìåßá ôçò ÷þñáò ÁÐÅÑÃÉÁ ÃÉÁÔÑÙÍ ÊÁÉ ÍÏÓÇËÅÕÔÙÍ

Ìüíï ôá åðåßãïíôá ðåñéóôáôéêÜ åîõðçñåôÞèçêáí ÷èåò óå üëá ôá äçìüóéá íïóïêïìåßá ôçò ÷þñáò ëüãù ôçò 24ùñçò áðåñãéáêÞò êéíçôïðïßçóçò ðïõ ðñáãìáôïðïßçóáí íïóïêïìåéáêïß ãéáôñïß, áëëÜ êáé íïóçëåõôéêïß õðÜëëçëïé ìåôÜ áðü ôéò áðïöÜóåéò ôçò ÏÅÍÃÅ êáé ôçò ÐÏÅÄÇÍ, áíôßóôïé÷á. Ïé ãéáôñïß êáé ïé íïóïêïìåéáêïß õðÜëëçëïé, áíôéäñïýí óôá ìÝôñá ëéôüôçôáò êáé áðáéôïýí äùñåÜí êáé ðïéïôéêü óýóôçìá õãåßáò óôç ÷þñá. Ï ðñüåäñïò ôùí íïóïêïìåéáêþí ãéáôñþí ôçò ðåñéï÷Þò Êá÷ëÜí Óõñéáíüò, êñïýåé ãéá áêüìç ìßá öïñÜ ôïí êþäùíá ôïõ êéíäýíïõ ãéá ôá íïóïêïìåßá ôçò ðåñéï÷Þò ôïíßæïíôáò ðùò «Âéþíïõìå ìßá ðåñßïäï üðïõ ôï óýóôçìá õãåßáò ïäçãåßôáé óå ðëÞñç áðáîßùóç. Ìå ôïí ôåëåõôáßï íüìï ðïõ øçößóôçêå, ìå ôïí ðåñéïñéóìü ôïõ áñéèìïý ôùí åöçìåñéþí ðïõ ðñÝðåé íá êÜíïõí ïé ãéáôñïß ôïõ ÅÓÕ, ðëÝïí ôá ðåñéöåñåéáêÜ íïóïêïìåßá äåí êáëýðôïíôáé. ¸ôóé ÷ôõðéÝôáé óôïí ðõñÞíá ôï Åèíéêü Óýóôçìá Õãåßáò ãéáôß ï ðõñÞíáò ôçò ëåéôïõñãßáò ôïõ åßíáé ç åðåßãïõóá éáôñéêÞ. Ôþñá óôá íïóïêïìåßá ôçò Ä. Ìáêåäïíßáò äåí õðÜñ÷åé ïýôå ìßá êëéíéêÞ ðïõ íá ìðïñåß íá êáëýøåé ìå åöçìåñßåò üëï ôï ìÞíá.» Ïé íïóïêïìåéáêïß ãéáôñïß ìå ôéò êéíçôïðïéÞóåéò ôïõò áðáéôïýí Üìåóá: •¼ëåò ïé ïñãáíéêÝò èÝóåéò, ôüóï áõôÝò ðïõ áäåéÜæïõí üóï êáé ïé 2000 íÝåò ðïõ ðñïâëÝðåé ç ôñÝ÷ïõóá óýìâáóç íá ðñïêçñõ÷èïýí ùò 28/2/10 êáé íá êáëõöèïýí õðï÷ñåùôéêÜ ùò 31/5/2010. Íá äñïìïëïãçèåß ç êáôáíïìÞ ôùí 2500 íÝùí èÝóåùí ðïõ ðñïâëÝðåé ç óõëëïãéêÞ óýìâáóç ãéá ôï 2010 ïé ïðïßåò ðñÝðåé íá Ý÷ïõí ðñïêçñõ÷èåß ùò 30/6/2010 ìå ÷ñïíïäéÜ-

Ô

ïí õðïøÞöéï ÄÞìáñ÷ï ÊïæÜíçò ìå ôï óõíäõáóìü «ÅÍÏÔÇÔÁ ãéá ôï íÝï ÄÞìï ÊïæÜíçò» ê. ËÜæáñï Ìáëïýôá, õðïäÝ÷ôçêáí ïé åðáããåëìáôßåò ôçò 26 åìðïñïâéïôå÷íéêÞò Ýêèåóçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò, ðïõ óõíïäåõüìåíïò áðü ôïõò õðïøçößïõò Äçìïôéêïýò Óõìâïýëïõò ôïõ óõíäõáóìïý, åðéóêÝöèçêå ôçí Ýêèåóç óôá Êïßëá. Ôçí «ÅÍÏÔÇÔÁ » õðïäÝ÷èçêå ï Ðñüåäñïò ôïõ Åêèåóéáêïý ÊÝíôñïõ Êïßëùí ê. Ðáíáãéþôçò Áðïóôïëßäçò, ï ïðïßïò îåíÜãçóå ôïí ê. Ìáëïýôá êáé ôá óôåëÝ÷ç ôçò ðáñÜôáîçò óôïí ÷þñï ôçò Ýêèåóçò. Ï õðïøÞöéïò äÞìáñ÷ïò óõæÞôçóå ìå áñêåôïýò åðé÷åéñçìáôßåò - åêèÝôåò ãéá ôá ðñïúüíôá êáé ôéò õðçñåóßåò ôïõò, êáèþò êáé ãéá ôá ðñïâëÞìáôá ôçò ïéêïíïìßáò êáé ôçò áãïñÜò óôçí äýóêïëç ðåñßïäï ôçò ïéêïíïìéêÞò êñßóçò ðïõ äéáíýïõìå .

ãñáììá êÜëõøçò ùò 30/9/2010. •ÊáôÜñãçóç ôçò áðáñÜäåêôçò ñýèìéóçò ãéá ðñüóëçøç óôéò ÌÅÈ ãéáôñþí ìå «ìðëïêÜêé» (óýìâáóç Ýñãïõ). •Ùò 10/3/10 íá Ý÷ïõí ðëçñùèåß üëåò ïé åêêñåìüôçôåò äåäïõëåõìÝíùí (åöçìåñßåò 2009 êáé Éáíïõáñßïõ 2010, áíáäñïìéêÜ ìéóèþí êáé åöçìåñéþí) óå üëá ôá íïóïêïìåßá. •Ùò 31/3/2010 íá Ý÷åé ç ãßíåé ç êÜëõøç ôùí 3000 íÝùí èÝóåùí ìüíéìïõ íïóçëåõôéêïý êáé ðáñáúáôñéêïý ðñïóùðéêïý ðïõ ðñïêçñý÷èçêáí ðñüóöáôá, êáèþò êáé ç êÜëõøç üëùí ôùí èÝóåùí ðïõ áäåéÜæïõí ëüãù óõíôáîéïäüôçóçò (õðÜñ÷åé Þäç ç íïìéêÞ ðñüâëåøç áðü ôï Üñèñï 10 ôïõ í.3754). Ïé óõìâáóéïý÷ïé êáé stage íïóçëåõôÝò ðïõ ëÞãåé ç èçôåßá ôïõò íá ðáñáìåßíïõí óôç èÝóç ôïõò ìå ðëÞñç åñãáóéáêÜ, áóöáëéóôéêÜ êáé óõíäéêáëéóôéêÜ äéêáéþìáôá . Êáìßá áðüëõóç. ÍÝá ðñïêÞñõîç ùò 28/2/10 ãéá 3000 íÝåò èÝóåéò ðïõ (áíôéóôïé÷ïýí óôï 2010) ìå ÷ñïíïäéÜãñáììá êÜëõøçò ùò 31/5/10. ¼óï ãéá ôï íïóçëåõôéêü ðñïóùðéêü, ôá áéôÞìáôá ôçò ÐÏÅÄÇÍ

åßíáé: •Áýîçóç ôùí äáðáíþí ãéá ôï ÅÓÕ •ÄéáóöÜëéóç ôùí áóöáëéóôéêþí óõíôáîéïäïôéêþí äéêáéùìÜôùí •ÊáôÜñãçóç áíôéáóöáëéóôéêþí ñõèìßóåùí,ü÷é óôç óôï÷ïðïßçóç ôùí ãõíáéêþí êáé ôùí ìçôÝñùí •¸íôáîç Üìåóá óôá âáñÝá êáé áíèõãéåéíÜ åðáããÝëìáôá •ÐñïóëÞøåéò ôïõ áíáãêáßïõ ìïíßìïõ ðñïóùðéêïý •ÏõóéáóôéêÝò áõîÞóåéò ìéóèþí êáé ðñüóèåôùí áìïéâþí ãéá áñãßåò íõ÷ôåñéíÜ -åîáéñÝóéìá •¼÷é óôçí ïíïìáóôéêÞ ìåßùóç ôùí áðïäï÷þí •Äéðëáóéáóìüò ùñïìéóèßïõ ãéá ðñüóèåôåò áìïéâÝò •ÓôáäéáêÞ êáôáâïëÞ (4 × 44 åõñþ) ôùí 176 åõñþ. Ïé íïóïêïìåéáêïß ãéáôñïß, óýìöùíá ìå ôïí ê. Óõñéáíü, èá ðñï÷ùñÞóïõí óå íÝá 24ùñç áðåñãßá óôéò 24 Öåâñïõáñßïõ, åíþ èá åîåôÜóïõí ôï åíäå÷üìåíï íá ðñï÷ùñÞóïõí óå íÝá áðåñãßá óôéò 8 Ìáñôßïõ Þ óå Üëëç êïíôéíÞ çìåñïìçíßá óå óõíôïíéóìü ìå ôïõò Üëëïõò êëÜäïõò.

ÁíôéíïìÜñ÷çò ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò åðéóêÝöèçêå ôçí Ýêèåóç óôá Êïßëá

Ôçí 26ç Åìðïñïâéïôå÷íéêÞ & ÃåùñãéêÞ ¸êèåóç ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò åðéóêÝöôçêå ï ÁíôéíïìÜñ÷çò ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò Ãéþñãïò Ôóáíáêôóßäçò ôçí Ôñßôç 28 Óåðôåìâñßïõ 2010 óôï åêèåóéáêü êÝíôñï ÊïæÜíçò. ÊáôÜ ôçí åðßóêåøç ôïõ óõæÞôçóå ìå åðé÷åéñçìáôßåò êáé åêèÝôåò, åðéêåíôñþíïíôáò ôï åíäéáöÝñïí ôïõ óôá ãåùñãéêÜ ðñïâëÞìáôá ðïõ áíôéìåôùðßæåé ï ôüðïò ìáò êáèþò êáé ìå ôïí Óýëëïãï Áéìïäïôþí, ôçí ÏìÜäá Åèåëïíôþí Äéáóùóôþí ÊïæÜíçò êáé ôï êÝíôñï ðñïóôáóßáò êáôáíáëùôþí Í. ÊïæÜíçò ðïõ ðñïóöÝñïõí ìåãÜëï êïéíùíéêü Ýñãï.

« Ç ÅÍÙÓÇ »

ÐÁÃÊÏÓÌÉÁ ÇÌÅÑÁ ÔÑÉÔÇÓ ÇËÉÊÉÁÓ

Ðáãêüóìéá çìÝñá ãéá ôç Ôñßôç Çëéêßá ç 1ç Ïêôùâñßïõ êáé ôçí ÅëëÜäá ôçí áöïñÜ üóï ëßãåò ÷þñåò óôïí êüóìï ìéá êáé óõãêáôáëÝãåôáé óôá êñÜôç ìÝëç ôçò ÅÅ ðïõ åìöáíßæïõí áðü ôá õøçëüôåñá ðïóïóôÜ çëéêéùìÝíùí (Üíù ôùí 65 åôþí) óå ó÷Ýóç ìå ôï óõíïëéêü ðëçèõóìü ôçò ÷þñáò. Ç ôñßôç çëéêßá áöïñÜ Ýíá óôÜäéï ôçò æùÞò, áëëÜ êáé ìéá ìåãÜëç ïìÜäá áíèñþðùí, ðïõ ðñÝðåé íá ÷áßñïõí ôçò åêôßìçóçò êáé ôïõ óåâáóìïý áð' üëç ôçí êïéíùíßá. Ôá óðßôéá åêåßíá, óôá ïðïßá óõãêáôïéêïýí ôñåéò ãåíéÝò áíèñþðùí, åßíáé óßãïõñá ôá ðéï ïëïêëçñùìÝíá êáé ''ðëïýóéá'' óå óõíáéóèÞìáôá, åéêüíåò, åìðåéñßåò. Óå ìéá åðï÷Þ, êáôÜ ôçí ïðïßá ç ãÞñáíóç ôïõ ðëçèõóìïý ðñï÷ùñÜ ìå áëìáôþäåéò ñõèìïýò (óýìöùíá ìå óôáôéóôéêÜ óôïé÷åßá, ç ÷þñá ìáò ôï 2020 èá ìåôáôñáðåß óå ÷þñá ãåñüíôùí, ìå 32,5% ôïõ ðëçèõóìïý Üíù ôùí 65 åôþí), áëëÜ êáé óå ìßá åðï÷Þ, êáôÜ ôçí ïðïßá ç ãéáãéÜ êáé ï ðáððïýò áíôéêáèéóôïýí ôïõò åñãáæüìåíïõò ãïíåßò, ãßíåôáé áíôéëçðôü, üôé ç ôñßôç çëéêßá ôïðïèåôåßôáé óôï êÝíôñï ôçò óêÝøçò ìáò, áëëÜ êáé ôçò ìÝñéìíÜò ìáò. Ïëüêëçñïò ï êüóìïò áíáìÝíåé íá ùöåëçèåß áðü ìéá éó÷õñÞ ôñßôç çëéêßá ðïõ èá Ý÷åé ôç äõíáôüôçôá íá óõíåéóöÝñåé óçìáíôéêÜ óôçí áíáðôõîéáêÞ äéáäéêáóßá êáé óôï Ýñãï ôçò ïéêïäüìçóçò ðéï ðáñáãùãéêþí, åéñçíéêþí êáé áåéöüñùí êïéíùíéþí. Óçìáíôéêü åßíáé íá áíáãíùñßæåôáé êáé íá ãßíåôáé óåâáóôÞ ç áîéïðñÝðåéá, ôï êýñïò, ç óïößá êáé ç ðáñáãùãéêüôçôá ôùí çëéêéùìÝíùí óå üëåò ôéò êïéíùíßåò êáé éäéáßôåñá ï ñüëïò ôïõò ùò åèåëïíôþí êáé áôüìùí ðïõ ðñïóöÝñïõí óå üëåò ôéò çëéêßåò. Áõôü, ìå ôç óåéñÜ ôïõ, óçìáßíåé ôçí ðñïþèçóç ìéá ðéï èåôéêÞò åéêüíáò ôçò ãÞñáíóçò. ÐñÝðåé íá åîáóöáëßóïõìå üôé ïé Üíèñùðïé äåí æïõí áðëþò ðåñéóóüôåñï, áëëÜ êáëýôåñá. ¼ôé æïõí ìéá ðëïýóéá æùÞ ðïõ ôïõò áíôáìåßâåé êáé ôïõò äéêáéþíåé. Ïé çëéêéùìÝíïé Üíäñåò, ðïõ ''êÜèïíôáé óôïí âñÜ÷ï'' ôçò æùÞò êáé ïé çëéêéùìÝíåò ãõíáßêåò ðïõ ðëÝêïõí ìå ôéò âåëüíåò ôïõò ôéò áíáìíÞóåéò ôùí ðñïçãïýìåíùí äåêáåôéþí ôïõò, ìáò äéäÜóêïõí ðùò áõôü ðïõ öáßíåôáé ðáñÜëïãï, ç ìåôÜëëáîç ôùí íéÜôùí óå ãçñáôåéÜ, ç ìåôÜëëáîç ôïõ íåáíéêïý áõèïñìçôéóìïý óå ìåóôÝò óêÝøåéò óïöþí áðü ôçí êáèçìåñéíüôçôá áíèñþðùí, åßíáé êÜôé ðïõ ìáò áöïñÜ, üëåò êáé üëïõò.


ÈÁÑÑÏÓ

"

Ç ÐåñéöÝñåéá Äõô. Ìáêåäïíßáò ãéá ôçí áðïññïöçôéêüôçôá ôïõ ÅÓÐÁ Óå åêðïìðÞ ôçëåïðôéêïý óôáèìïý ôçí Ôñßôç 28-9-2010, ó÷åôéêÜ ìå ôéò ðåñéöåñåéáêÝò åêëïãÝò, áíáöÝñèçêáí áðü ôïí ÍïìÜñ÷ç ÊïæÜíçò ê. Ãåþñãéï ÄáêÞ áíáêñßâåéåò êáé áíáëÞèåéåò ó÷åôéêÜ ìå ôçí áðïññïöçôéêüôçôá ôïõ ÅÓÐÁ êáé ôçí ÅíäéÜìåóç Äéá÷åéñéóôéêÞ Áñ÷Þ ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò. ×ùñßò êáìßá äéÜèåóç áíÜìåéîçò ìáò óôïí ðñïåêëïãéêü áãþíá ôùí õðïøçößùí áëëÜ ìüíï ãéá íá õðçñåôçèåß ç áëÞèåéá êáé íá ìçí äçìéïõñãïýíôáé åóöáëìÝíåò åíôõðþóåéò åßìáóôå õðï÷ñåùìÝíïé íá äéåõêñéíßóïõìå ôá ðáñáêÜôù: 1. Ç áðïññïöçôéêüôçôá – äáðÜíåò ôïõ ÅÓÐÁ êáôÜ ôç äéåôßá 2007 - 2009 Üããéîáí ôï «éëéããéþäåò» ðïóïóôü ôïõ 3%. Óôçí áìÝóùò åðüìåíç ðåñßïäï, ôùí ìüëéò 10 ìçíþí, áöïý ðñïçãÞèçêå äçìüóéá äéáâïýëåõóç êáé áíáìïñöþèçêå ôï ðñüãñáììá, ç áðïññïöçôéêüôçôá – äáðÜíåò Ý÷ïõí îåðåñÜóåé ôï 11% ìÝ÷ñé áõôÞ ôç óôéãìÞ, åíþ Ýùò ôï ôÝëïò ôïõ 2010 èá öôÜóïõí óôï 19% ôïõ ðñïûðïëïãéóìïý ôïõ ðñïãñÜììáôïò. 2. Ó÷åôéêÜ ìå ôçí áíáöïñÜ ãéá ôéò ðñïôÜóåéò ðïõ êáôáôÝèçêáí áðü ôç Íïìáñ÷éáêÞ Áõôïäéïßêçóç ÊïæÜíçò êáé áöïñïýí ïäéêÜ äßêôõá, óçìåéþíåôáé üôé ìÝ÷ñé óÞìåñá: • õðïâëÞèçêáí Ýîé (6) ðñïôÜóåéò, • óå äéáäéêáóßá Ýíôáîçò åßíáé ï äñüìïò «Öïýöá – Äñïóåñü – Âáñéêü», • ôÝóóåñéò (4) ðñïôÜóåéò áðïññßöèçêáí äéüôé äåí Þôáí ïëïêëçñùìÝíåò êáé ðáñüôé æçôÞèçêå áðü ôçí ÅÄÁ ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ç óõìðëÞñùóÞ ôïõò, äåí õðÞñîå áíôáðüêñéóç áðü ôç Íïìáñ÷éáêÞ Áõôïäéïßêçóç ÊïæÜíçò åíôüò ôïõ ÷ñïíéêïý äéáóôÞìáôïò ðïõ ðñïâëÝðåôáé áðü ôï èåóìéêü ðëáßóéï, • ìßá âñßóêåôáé óå óôÜäéï åëÝã÷ïõ ôçò ðëçñüôçôáò ôùí ìåëåôþí áðü ôçí ÅíäéÜìåóç Äéá÷åéñéóôéêÞ Áñ÷Þ. 3. Óå ó÷Ýóç ìå ôçí áíáöïñÜ ôïõ ÍïìÜñ÷ç ÊïæÜíçò óå «ðñïãêñüì» óôçí ÅíäéÜìåóç Äéá÷åéñéóôéêÞ Áñ÷Þ ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ðñïò áðïêáôÜóôáóç ôçò áëÞèåéáò óçìåéþíïõìå üôé: • ìå ôïí Íüìï 3839/16-4-2010, ôïõ Õðïõñãåßïõ Åóùôåñéêþí Ýëçîå ç èçôåßá üëùí ôùí ðñïúóôáìÝíùí ïñãáíéêþí ìïíÜäùí ôïõ äçìïóßïõ êáé âÝâáéá êáé ôùí äéá÷åéñéóôéêþí áñ÷þí üðùò ñçôÜ áíáöÝñåôáé. • Ç åðéëïãÞ ôùí íÝùí ðñïúóôáìÝíùí ãßíåôáé áðü ôá áñìüäéá óõìâïýëéá êáé åðéôñïðÝò áîéïëüãçóçò ôïõ êÜèå öïñÝá ôïõ Äçìïóßïõ êáé üðùò åðáíåéëçììÝíá Ý÷åé ôïíéóôåß áðü ôïí áñìüäéï Õðïõñãü Åóùôåñéêþí ê. ÃéÜííç Ñáãêïýóç ìå áðïëýôùò áîéïêñáôéêÜ êñéôÞñéá êáé ôá ïðïßá åöáñìüóôçêáí êáé óôéò êñßóåéò – ôïðïèåôÞóåéò üëùí ôùí íÝùí äéåõèõíôþí óôçí ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ôï ôåëåõôáßï 10ìçíï ÷ùñßò êáìßá Ýíóôáóç åðß ôïõ áðïôåëÝóìáôïò áðü ôïõò õðïøçößïõò. Ç Ýííïéá «ðñïãêñüì» èá åß÷å íüçìá áí ïé üðïéåò áëëáãÝò ðñïúóôáìÝíùí ãéíüôáí ÷ùñßò íïìéêü õðüâáèñï êáé ÷ùñßò êáìéÜ äéáäéêáóßá áîéïëüãçóçò üðùò ãéíüôáí êáôÜ ôçí èçôåßá ôçò ðñïçãïýìåíçò äéïßêçóçò ôçò ðåñéöÝñåéáò. • Åðßóçò ìå ôçí õð’ áñéèìü 24/6-92010 åãêýêëéï ôïõ Õðïõñãïý Åóùôåñéêþí êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò ðñïåêëïãéêÞò ðåñéüäïõ ôùí áõôïäéïéêçôéêþí åêëïãþí ïé ðÜóçò öýóåùò õðçñåóéáêÝò ìåôáâïëÝò åîåëßóóïíôáé êáíïíéêÜ óôï Äçìüóéï ÔïìÝá. Ç üðïéá áðáãüñåõóç êáôÜ ôçí ðñïåêëïãéêÞ ðåñßïäï éó÷ýåé ìüíï ãéá ôïõò Ï.Ô.Á. Á´êáé ´âáèìïý. Óçìåéþíïõìå üôé ïé ÐåñéöÝñåéåò ìÝ÷ñé êáé ôéò 31-12-2010 áðïôåëïýí öïñåßò ôïõ Äçìïóßïõ. ÊáôÜ óõíÝðåéá ïé áíáöïñÝò ðïõ Ýãéíáí êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò ùò Üíù åêðïìðÞò äåí õðçñåôïýí ôçí áëÞèåéá êáé ôïí êáèáñü ðïëéôéêü ëüãï áëëÜ åîõðçñåôïýí Üëëåò «óêïðéìüôçôåò».

ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ 2010

ÊÏÆÁÍÇ

16÷ñïíç óõíåëÞöèç óôçí Ðôïëåìáúäá ãéá åìðëïêÞ óå êýêëùìá äéáêßíçóçò íáñêùôéêþí Ï ÁÓÔÕÍÏÌÉÊÏÓ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ ÊÏÆÁÍÇÓ ÌÁÓ ÌÉËÁÅÉ Ãéá åìðëïêÞ óå êýêëùìá äéáêßíçóçò íáñêùôéêþí óõíåëÞöèç ðñéí ëßãåò ìÝñåò ìßá 16÷ñïíç óå ðåñéï÷Þ ôçò ÐôïëåìáÀäáò. Ìáæß ôçò óõíåëÞöèçóáí ôñåéò áêüìç Üíäñåò, çëéêßáò 43, 24 êáé 27 åôþí. Óôçí êáôï÷Þ ôïõò âñÝèçêå ðïóüôçôá 1 êéëïý êáé 211 ãñáììáñßùí ÷áóßò êé Ýíá óáêïõëÜêé ìå 955 óðüñïõò êÜííáâçò. Áõôü åßíáé ìüíï Ýíá áðü ôá êñïýóìáôá åìðëïêÞò áíçëßêùí ôçò ðåñéï÷Þò ìáò óå êõêëþìáôá íáñêùôéêþí. Êáé ôï ôñïìá÷ôéêü åßíáé üôé äåí êáôçãïñïýíôáé ìüíï ãéá ÷ñÞóç ïé áíÞëéêïé, áëëÜ êáé ãéá åìðïñßá, üðùò óõíÝâç óôï ðñüóöáôï ðåñéóôáôéêü. Ìå áöïñìÞ ôçí óýëëçøç ôçò 16÷ñïíçò, ï Áóôõíïìéêüò ÄéåõèõíôÞò ÊïæÜíçò, ê. Ãåþñãéïò Êïëôóßäáò, ìáò ðáñá÷þñçóå ìßá óõíÝíôåõîç, üðïõ ìáò åîÝèåóå ôçí Üðïøç ôçò áóôõíïìßáò ãéá ôï èÝìá: - Ðüóï ìåãÜëï åßíáé ôï ðñüâëçìá ðïõ áíôéìåôùðßæåé ï íïìüò ìáò óôï èÝìá ôùí íáñêùôéêþí óõãêñéôéêÜ ìå Üëëåò ðåñéï÷Ýò; - Ôá ðñüâëçìá ôùí íáñêùôéêþí åßíáé Ýíá èÝìá ãåíéêüôåñï ðïõ óõíáíôÜôáé ðáíôïý. Äåí èá Ýëåãá üôé õðÜñ÷åé äéáöïñÜ óå ó÷Ýóç ìå Üëëïõò íïìïýò. Åìåßò ðÜíôá èÝôïõìå ùò ðñïôåñáéüôçôÜ ìáò ôï æÞôçìá ôùí íáñêùôéêþí, êáé ãé’ áõôü ðéóôåýïõìå üôé óå ìåãÜëï âáèìü êáé óå ó÷Ýóç ìå ðáëéüôåñá ôï ðñüâëçìá åßíáé åëåã÷üìåíï. - Ðåñéóóüôåñá êñïýóìáôá Ý÷åôå ìÝóá óôçí ðüëç ôçò ÊïæÜíçò Þ óôçí ðåñéöÝñåéá; - Äåí èá Ýëåãá üôé õðÜñ÷åé äéáöïñÜ. Áõôü ðÜåé áíáëïãéêÜ ìå ôïí ðëçèõóìü. Óôá ÷ùñéÜ âÝâáéá Ý÷ïõìå äéáöïñåôéêïý ôýðïõ ÷ñÞóôåò. Åêåß óõíáíôÜìå ðéï óõ÷íÜ ÷ñÞóôåò ÷áóßò, ãéáôß ôïõò åðéôñÝðåé ôï ðåñéâÜëëïí íá ôï êáëëéåñãÞóïõí, åíþ óôçí ðüëç áõôü äåí åßíáé åöéêôü. - Ðüóï óõ÷íÜ åßíáé ôá êñïýóìáôá åìðëïêÞò áíçëßêùí óôï íïìü; - Áðü ôï 2008 ìÝ÷ñé óÞìåñá Ýãéíáí 14 óõëëÞøåéò áíçëßêùí ãéá íáñêùôéêÜ. ÌåãÜëï èÝìá åß÷å ãßíåé ôï 2008, üôáí åß÷áìå óõëëÜâåé ìéá óðåßñá áíçëßêùí 15 åôþí ðïõ äéáêéíïýóáí íáñêùôéêÜ. ÂÝâáéá õðÞñ÷áí ðßóù áðü áõôïýò åíÞëéêåò ðïõ ôïõò êáôçýèõíáí, áëëÜ ïé áíÞëéêïé Þôáí ðïõ Ýêáíáí ôç äéáêßíçóç. Áõôü åß÷å ðÜñåé ìåãÜëåò äéáóôÜóåéò ðáíåëëçíßùò. - Ôá íáñêùôéêÜ Ý÷ïõí ìðåé êáé óå ó÷ïëåßá ôçò ðåñéï÷Þò ìáò; - ÌÝ÷ñé óôéãìÞò äåí áðåäåß÷èç êÜôé ôÝôïéï. Ãéá íá éó÷õñéóôïýìå êÜôé ìå âåâáéüôçôá ðñÝðåé íá Ý÷ïõìå ü÷é ìüíï åíäåßîåéò, áëëÜ êáé áðïäåßîåéò ãé’ áõôü. Ôï üôé õðÜñ÷ïõí âÝâáéá ÷ñÞóôåò ìáèçôÝò, áõôü åßíáé áëÞèåéá. Åìåßò üìùò äåí Ý÷ïõìå ðéÜóåé êÜðïéïí ìÝóá óå ó÷ïëåßï. Ïýôå áíôßóôïé÷ç êáôáããåëßá åß÷áìå. - Ðïéá Þôáí ç ìéêñüôåñç çëéêßá áíçëßêïõ ðïõ óõíáíôÞóáôå íá åìðëÝêåôáé óå êýêëùìá íáñêùôéêþí óôçò ðåñéï÷Þò; - 13 åôþí. - Ðåßôå ìáò, ìå âÜóç ôçí åìðåéñßá óáò, ôá ðáéäéÜ ðïõ óõëëáìâÜíïíôáé óå ôüóï ìéêñÝò çëéêßåò, åßíáé Üôïìá ðïõ óõíå÷ßæïõí êáé ùò åíÞëéêåò íá åßíáé ÷ñÞóôåò; - Åßìáé 25 ÷ñüíéá óôï íïìü. Ç åìðåéñßá ìïõ ìïý ëÝåé üôé ïé ðåñéóóüôåñïé óõíå÷ßæïõí. ÕðÜñ÷åé âÝâáéá êáé Ýíá ðïóïóôü

ÃÉÁ ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ÐÏÕ ÔÁÎÉÍÏÌÏÕÍÔÁÉ

Áðü 1ç Íïåìâñßïõ éó÷ýïõí ôá íÝá ôÝëç êõêëïöïñßáò Åðéóðåýäåôáé êáôÜ äýï ìÞíåò ç éó÷ýò ôùí íÝùí ôåëþí êõêëïöïñßáò ôùí É× áõôïêéíÞôùí ðïõ èá õðïëïãßæïíôáé óýìöùíá ìå ôéò åêðïìðÝò ñýðùí, óýìöùíá ìå ó÷åôéêÞ ñýèìéóç ðïõ åéóÞ÷èç óôï íïìïó÷Ýäéï. Ôï íÝï óýóôçìá õðïëïãéóìïý ôùí ôåëþí êõêëïöïñßáò èá éó÷ýóåé ãéá üóá áõôïêßíçôá ôáîéíïìçèïýí áðü ôçí 1ç Íïåìâñßïõ êáé ü÷é áðü 1ç Éáíïõáñßïõ ôïõ 2011, üðùò ðñïÝâëåðå áñ÷éêÜ ôï íïìïó÷Ýäéï ôïõ õðïõñãåßïõ ïéêïíïìéêþí (ôï æÞôçìá ñõèìßæåôáé óôéò äéáôÜîåéò ôïõ íïìïó÷åäßïõ ãéá ôçí ðåñáßùóç). ÐáñÜãïíôåò ôçò áãïñÜò åß÷áí åêöñÜóåé öüâïõò üôé ç áãïñÜ ï÷çìÜôùí íÝáò ôå÷íïëïãßáò èá ðÜãùíå ìÝ÷ñé ôï 2011 åÜí ôï ìÝôñï ßó÷õå áðü ôçí áñ÷Þ ôïõ Éáíïõáñßïõ. Óôï íÝï ðëáßóéï õðïëïãéóìïý ôùí ôåëþí êõêëïöïñßáò êáôáñãïýíôáé ïé ôÝóóåñéò äéáöïñåôéêÝò êëÜóåéò ôáîéíüìçóçò, õéïèåôåßôáé ôï êñéôÞñéï ôïõ êõâéóìïý êáé åíóùìáôþíåôáé ï ÷ùñéóôüò åéäéêüò öüñïò ìåãÜëïõ êõâéóìïý. Ôï íÝï ðëáßóéï áõîÜíåé ôá ôÝëç ãéá ôïõò êáôü÷ïõò êáéíïýñãéùí áõôïêéíÞôùí. ÁíáëõôéêÜ ïé ðßíáêåò õðïëïãéóìïý åäþ.

ðáéäéþí ðïõ Ý÷ïõíå «îåöýãåé», ðïõ åßíáé óå êáëÞ êáôÜóôáóç. ¸÷ù äåé êáé ðñþçí ÷ñÞóôåò çñùßíçò íá åßíáé ôþñá ðïëý êáëÜ. ÁëëÜ ôï ìåãáëýôåñï ðïóïóôü, üôáí îåêéíÞóåé, ðáßñíåé Ýíá äñüìï ÷ùñßò ãõñéóìü. ÅîÜëëïõ êÜðïéïò ðïõ õðÞñîå ÷ñÞóôçò, áêüìá êé áí óõíÝëèåé, ìðïñåß êáé ìåôÜ áðü 10 ÷ñüíéá íá «îáíáðÝóåé». - Ðüóï êáëÞ èåùñåßôå üôé åßíáé ç óõíåñãáóßá ôçò ôïðéêÞò áóôõíïìßáò ìå ôá êåíôñéêÜ óôçí ÁèÞíá; Ãéáôß ìéá êáëÞ êáé óõíôïíéóìÝíç óõíåñãáóßá ìüíï öÝñíåé áðïôÝëåóìá. - Ç óõíåñãáóßá åßíáé ïìáëÞ. ÕðÞñîáí ðáëéüôåñá ðñïâëÞìáôá, ãéáôß ïñéóìÝíïé èåùñïýóáí üôé åßíáé ôóéöëßêé ôïõò ï êÜèå íïìüò, áëëÜ ðëÝïí äåí õðÜñ÷åé ôÝôïéï èÝìá. Ãéá ìÝíá ôï íá óõëëçöèåß Ýíáò Ýìðïñïò áðü áóôõíïìéêïýò ôçò ÁèÞíáò åßíáé ÷áñÜ. Ãéáôß ï óôü÷ïò åßíáé ç óýëëçøÞ ôïõ. ¼÷é ôï ðïéïò èá ôçí êÜíåé. - Óôéò öÞìåò ãéá åìðëïêÞ ìåëþí ôçò åëëçíéêÞò áóôõíïìßáò óôç äéáêßíçóç íáñêùôéêþí åóåßò ôé áðáíôÜôå; - Óßãïõñá äåí åßìáóôå êïéíùíßá áããÝëùí. ¸÷åé áðïäåé÷ôåß êáôÜ êáéñïýò üôé êáé áóôõíïìéêïß åìðëÝêïíôáé óå äéáêßíçóç. Óõ÷íÜ âÝâáéá ïé Ýìðïñïé ãéá íá ãßíïõí ðéóôåõôïß Þ ãéá íá ñßîïõí áëëïý ôï âÜñïò, ÷ñçóéìïðïéïýí ïíüìáôá áóôõíïìéêþí. Ôï áüñéóôï ðÜíôùò óëüãêáí «Ïé ìðÜôóïé ðïõëÜíå çñùßíç» äåí Ý÷åé êÜðïéá âÜóç. Ãéáôß äå ìðïñåßò íá ãåíéêåýåéò ìéá êáôÜóôáóç. Äõóôõ÷þò üìùò Ýôóé ãßíåôáé. Ôï ôõñß, ãéá ðáñÜäåéãìá, ôï ôñþåé Ýíá ðïíôßêé. ÌåôÜ âãáßíïõìå êáé ëÝìå üìùò: ‘Ôá ðïíôßêéá ôï öÜãáíå’. Íáé, ðñïöáíþò õðÜñ÷åé åìðëïêÞ êáé áðü áóôõíïìéêïýò. ÁëëÜ äåí ôïõò ÷áñáêôçñßæåé áõôü üëïõò. Óßãïõñá åðßóçò õðÜñ÷ïõí êáé ÷ñÞóôåò áóôõíïìéêïß. ¸÷ïõìå üìùò äéáäéêáóßåò åëÝã÷ïõ åÜí õðÜñ÷åé õðüíïéá ãéá êÜðïéïí üôé åßíáé ÷ñÞóôçò. ÐáñáðÝìðåôáé êáé õößóôáôáé ôéò óõíÝðåéåò. - Ç ÜðïøÞ óáò åßíáé üôé ïé ðïéíÝò óõíåôßæïõí ôïõò åìðüñïõò íáñêùôéêþí, üðùò êáé ôïõò ÷ñÞóôåò, Þ ëåéôïõñãïýí åíôåëþò áíôßèåôá; - Áõôü Ý÷åé íá êÜíåé êáé ìå ôï ðþò êñßíåé ôï äéêáóôÞñéï ôçí êÜèå ðåñßðôùóç, ìå ôï ðþò èá óõíôá÷èåß ìéá äéêïãñáößá. ¢ëëïé óõíåôßæïíôáé êé Üëëïé ü÷é. Óßãïõñá üìùò ôï óùöñïíéóôéêü ìáò óýóôçìá ðÜó÷åé ãåíéêÜ. - Ðåßôå ìáò êÜðïéåò åìðåéñßåò óáò üëá áõôÜ ôá ÷ñüíéá áðü ôç óýëëçøç áíçëßêùí ãéá íáñêùôéêÜ. ¼ôáí Þìïõí äéïéêçôÞò óôçí áóöÜëåéá, óõíÝëáâá Ýíá íåáñü 21 ÷ñüíùí, ÷ñÞóôç çñùßíçò. ¹ñèå ï ðáôÝñáò ôïõ êé Ýðñåðå íá ôïõ ôï áíáêïéíþóù. Äå èá ôï

îå÷Üóù… Ðñþôç öïñÜ åßäá Ýíáí Üíèñùðï íá «âãÜæåé íåñü áðü ôï êåöÜëé ôïõ!» Ôüôå Ýðñåðå íá ‘ìáé êáé øõ÷ïëüãïò êáé ãéáôñüò êáé ôá ðÜíôá. Ìéá Üëëç öïñÜ, ðñéí ÷ñüíéá, åß÷áìå óõëëÜâåé 4 áíÞëéêïõò ÷ñÞóôåò ðïõ ôïõò åß÷áìå ðéÜóåé ãéá ìéá «ôóéãáñüâïëôá». ¸ôõ÷å ôüôå íá Ý÷ïõìå óôï êñáôçôÞñéï Ýíáí åîáñôçìÝíï ÷ñÞóôç óôï ôåëåõôáßï óôÜäéï, ï ïðïßïò êáé ðÝèáíå ôåëéêÜ. ÈõìÜìáé, ðñïóðáèþíôáò íá ôïõò áðïôñÝøù, ôïí åß÷á âãÜëåé áð’ ôï êñáôçôÞñéï, îåãõìíþèçêå ìðñïóôÜ ôïõò êáé ôïõò Ýäåéîå ôï óþìá ôïõ áðü ôç ìÝóç êáé êÜôù. Åßäáí üôé Ýêáíå ôéò åíÝóåéò óôï ðÝïò, ãéáôß äåí åß÷å Üëëç öëÝâá óôï óþìá ôïõ êáèáñÞ. Ôá ðüäéá ôïõ Þôáí ìüíï êüêáëï êáé ìåãÜëïé üãêïé, ðïõ åß÷áí äçìéïõñãçèåß áð’ ôéò åíÝóåéò. ¼ôáí áíôßêñéóáí áõôü ôï èÝáìá, óõãêëïíßóôçêáí. Ï Ýíáò ìÜëéóôá ãëßôùóå ôåëéêÜ, äå ìðëÝ÷ôçêå ðåñéóóüôåñï. Ôïí óõíÜíôçóá ðïëý áñãüôåñá êé Ýìáèá üôé Ýãéíå åðéóôÞìïíáò. Ìå ößëçóå êáé ìïõ åßðå: ×ñùóôÜù ôç æùÞ ìïõ óå óÝíá. Ïé Üëëïé ôñåéò äõóôõ÷þò óõíå÷ßæïõí. Åãþ üìùò áéóèÜíïìáé åõôõ÷Þò, ãéáôß Ýóùóá ôïõëÜ÷éóôïí Ýíáí Üíèñùðï. Ïé íáñêïìáíåßò åßíáé Üññùóôïé, äåí åßíáé êáêïðïéïß. Ôá óðßôéá ôïõò êáôáóôñÝöïõí. Óáò ôï ëÝù ìå ëýðç, äéüôé ôï Ýôïò 2010, üôáí ðáò óå óðßôé íáñêïìáíþí, äå ìðïñåßò íá âñåéò ôßðïôá åêåß ìÝóá. ÂëÝðåéò ôá óáíßäéá óêÝôá. Êáé äåí õðÜñ÷ïõí äÜêñõá óôá óðßôéá ôïõò üôáí ðåèáßíïõí. Ôïõò êëáßíå áðü ðïëý íùñßôåñá. - Ç áóôõíïìßá óÞìåñá, ðéóôåýåôå, êÜíåé ðñáãìáôéêÜ ü,ôé ìðïñåß ãéá ôçí áíôéìåôþðéóç ôïõ ðñïâëÞìáôïò; - Ðéóôåýù ðùò ç åëëçíéêÞ áóôõíïìßá óÞìåñá êÜíåé ü,ôé ìðïñåß óôá ðëáßóéá ôùí äõíáôïôÞôùí ôçò. ÖõóéêÜ êáé ðñÝðåé ïé Ýìðïñïé íá óõëëáìâÜíïíôáé, íá ôéìùñïýíôáé êáé íá óõììïñöþíïíôáé. Áðü ôçí Üëëç üìùò, êáé ôï ðñïóùðéêü ôï äéêü ìáò äåí äéáóöáëßæåôáé óå ôßðïôá. Åðßóçò, üëï ôï âÜñïò ðÝöôåé óôçí áóôõíïìßá. Êáé óôï èÝìá ôçò ðñüëçøçò êáé óôï èÝìá ôçò êáôáóôïëÞò. ÐñÝðåé üìùò íá ãßíïíôáé ðéï óõíôïíéóìÝíåò åíÝñãåéåò ãéá íá áíôéìåôùðéóôåß Ýíá ôüóï óïâáñü ðñüâëçìá. ÐñÝðåé íá õðÜñ÷åé óõóôçìáôéêÞ êáé ðïëýðëåõñç óõíåñãáóßá ìå ôçí ðïëéôåßá, üðùò êáé ìå ïñãáíþóåéò êáôÜ ôùí íáñêùôéêþí. Íá áíáöÝñù åäþ êáé êÜôé ðïõ ìå ëõðåß. Ãßíïíôáé äéÜöïñåò óõãêåíôñþóåéò ïñãáíþóåùí (ð.÷. ÏÊÁÍÁ) ó÷åôéêÜ ìå ôï èÝìá ôùí íáñêùôéêþí, áëëÜ ðïôÝ äåí êáëåßôáé ó’ áõôÝò ç áóôõíïìßá. Ç áóôõíïìßá åßíáé ðÜíôá áð’ Ýîù. Åãþ äåí ôï êáôáëáâáßíù áõôü. ÕðÜñ÷åé ç Üðïøç üôé åìåßò åêôéìïýìå ôï èÝìá äéáöïñåôéêÜ, üìùò ç áóôõíïìßá ðáßæåé ðïëý óçìáíôéêü ñüëï óôï èÝìá ôùí íáñêùôéêþí. Ìå óõíåñãáóßá ìüíï èá ãßíåé óõíôïíéóìÝíç êáé áðïôåëåóìáôéêÞ ðñïóðÜèåéá. Èá ðñÝðåé íá õðÜñ÷åé ìåãáëýôåñç åìðéóôïóýíç ó’ åìÜò. - Ç ðåßñá óáò óÜò ëÝåé üôé ç åìðëïêÞ áíçëßêùí óôá íáñêùôéêÜ Ý÷åé íá êÜíåé ìå ôçí êïéíùíéêÞ èÝóç Þ ôçí ïéêïíïìéêÞ êáôÜóôáóç ôùí ïéêïãåíåéþí; - ¼÷é, äåí Ý÷åé íá êÜíåé ïýôå ìå ôçí êïéíùíéêÞ èÝóç, ïýôå ìå ôçí ïéêïíïìéêÞ êáôÜóôáóç. Ó÷åäüí ðÜíôá üìùò åßíáé ðáéäéÜ ðáñáìåëçìÝíá áðü ôéò ïéêïãÝíåéÝò ôïõò. Ä. ÊáñáãéÜííç

Íüìïò ç ðåñáßùóç Ìå óêëçñÞ áíôéðáñÜèåóç, ôüóï åðß ôçò ïõóßáò, üóï êáé åðß ôçò äéáäéêáóßáò, õðåñøçößóôçêå áðü ôïõò âïõëåõôÝò ôïõ ÐÁÓÏÊ óôï Ò Èåñéíü ÔìÞìá ôçò ÂïõëÞò, ôï íïìïó÷Ýäéï ôïõ õðïõñãåßïõ Ïéêïíïìéêþí ãéá ôçí ðåñáßùóç ôùí áíÝëåãêôùí öïñïëïãéêþí õðïèÝóåùí, ôï ïðïßï ðåñéëáìâÜíåé êáé ôçí ñýèìéóç ãéá ôçí åðßôáîç ôùí áõôïêéíçôéóôþí öïñôçãþí Ä×. Ç ÓÕÌÐÏËÉÔÅÕÓÇ Ç óõìðïëßôåõóç óôï Ò Èåñéíü ÔìÞìá áðïäÝ÷èçêå ôéò åîçãÞóåéò ôïõ õðïõñãïý Ïéêïíïìéêþí, ðùò ç ðåñáßùóç åßíáé áíáãêáßá, ëüãù ôïõ üãêïõ ôùí åêêñåìïýíôùí ÷ñÞóåùí êáé ëüãù ôçò äçìïóéïíïìéêÞò êáôÜóôáóçò - ìå äåäïìÝíï, ùóôüóï, ðùò ãßíåôáé ãéá ôåëåõôáßá öïñÜ, ðñéí ôçí «áëëáãÞ óåëßäáò» óôïõò öïñïëïãéêïýò åëÝã÷ïõò êáé ôçí äéáäéêáóßá åßóðñáîçò ôùí öüñùí.

Ç ÁÍÔÉÐÏËÉÔÅÕÓÇ Ôá êüììáôá ôçò áíôéðïëßôåõóçò óôÜèçêáí éäéáßôåñá óôéò ñõèìßóåéò ðïõ åðÝöåñå ÷èåò ï ê. Ã. Ðáðáêùíóôáíôßíïõ, äßíïíôáò ôçí äõíáôüôçôá óå óõãêåêñéìÝíåò åðé÷åéñÞóåéò, ìå ôæßñï Üíù ôùí 20 åêáô. åõñþ, íá õðá÷èïýí óôçí ðåñáßùóç, áîéþíïíôáò ôçí áðüóõñóÞ ôïõò. Ï åðéêåöáëÞò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ÁëÝîçò Ôóßðñáò, ðñïÝâëåøå ðùò ç ðåñáßùóç ðïõ åðé÷åéñåßôáé, èá åîåëé÷èåß óå óêÜíäáëï ìåãáëýôåñï åêåßíïõ ôïõ Âáôïðåäßïõ, üôáí èá Ýñèïõí óôï öùò ïé åí ëüãù õðïèÝóåéò êáé "öáíåß ðïéåò ðáñáíïìßåò êáé ðïéá ðïóÜ äéáãñÜöçêáí". Ï ÕÐÏÕÑÃÏÓ Áðü ðëåõñÜò ôïõ, ï õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí åðéêáëÝóôçêå ôá ðåðñáãìÝíá ôçò êõâÝñíçóçò óôçí åíåñãïðïßçóç ôïõ ÓÄÏÅ, õðïóôÞñéîå ðùò áðü ôá 30 äéó. åðéäéêáóèÝíôùí ðñïóôßìùí, ìïíÜ÷á ôá 7-10 äéó. åßíáé åéóðñÜîéìá êáé êáôçãüñçóå ôïí ê. Ôóßðñá üôé ðñïâáßíåé óå óõíåéäçôÞ äéáóôñÝâëùóç ôçò ðñáãìáôéêüôçôáò.

Ôïõò õðïøçößïõò óôá Ô.Ó áíáêïßíùóå ï Âáóßëçò Êùíóôáíôüðïõëïò Óôçí áíáêïßíùóç Óõìâïýëùí óå ÔïðéêÜ Óõìâïýëéá ôïõ ÄÞìïõ Óåñâßùí – Âåëâåíôïý ðñï÷þñçóå ï ÕðïøÞöéïò ÄÞìáñ÷ïò Âáóßëçò Êùíóôáíôüðïõëïò: 1. 2. 3. 4. 5.

ÔóéñÝêáò ÁèáíÜóéïò, ÕðÜëëçëïò ÄÅÇ Áëåîïðïýëïõ ÍáôÜóá, ÉäéùôéêÞ ÕðÜëëçëïò ÔÝëéïò Âáóßëåéïò, Ðñüåäñïò Ä.Ä ÅëÜôçò Ìðéóéñßôóáò Ãåþñãéïò, ïéêïäüìïò Ìáñãáñéôüðïõëïò ÁèáíÜóéïò, Áãñüôçò, ð. Ðñüåäñïò Ä.Ä. Áõëþí 6. Íéêïëáúäïõ Óïößá, ÕðÜëëçëïò Å.Ã.Ó Óåñâßùí – ÊïæÜíçò 7. ËÜóðáò Âáóßëåéïò, Åðé÷åéñçìáôßáò 8. ÔóéÜñáò Ãåþñãéïò, Åëåýèåñïò Åðáããåëìáôßáò, ðñüåäñïò Ìïñöùôéêïý Óõëëüãïõ 9. Ãêüãêïò Óðýñïò, Åëåýèåñïò Åðáããåëìáôßáò 10. ÃêáñáâÝëáò Èåüäùñïò, ÕðÜëëçëïò ÅÊÁ 11. ÅëåõèåñéÜäçò ÐÝôñïò, Áãñüôçò 12. Óôáõñßäçò ÄçìÞôñéïò, Éäéùôéêüò ÕðÜëëçëïò 13. Óôáõñßäïõ ÅëÝíç, ÉäéùôéêÞ ÕðÜëëçëïò 14. ÊáñÜïãëïõ ÁíáóôÜóéïò, ÕðÜëëçëïò ÄÅÇ 15. Öïýíôïãëïõ ÁíÝóôçò, Åðï÷éáêüò ÐõñïóâÝóôçò Ç áíáêïßíùóç ôùí õðïëïßðùí Óõìâïýëùí ãéá ôá ÔïðéêÜ Óõìâïýëéá êáèþò êáé ãéá ôï êåíôñéêü øçöïäÝëôéï èá áêïëïõèÞóåé óå ëßãåò ìÝñåò.

Ðåñéïäåßá ôïõ ÃéÜííç Ðáðáúïñäáíßäç óôá Ä.Ä. ôïõ ÄÞìïõ ÊïæÜíçò êáé åðßóêåøç óôçí Ýêèåóç ôùí Êïßëùí

Ìå êáôïßêïõò ôùí Äçìïôéêþí ÄéáìåñéóìÜôùí ôïõ ÄÞìïõ ÊïæÜíçò óõíáíôÞèçêå ÷èåò ôï áðüãåõìá ï õðïøÞöéïò ÐåñéöåñåéÜñ÷çò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ÃéÜííçò Ðáðáúïñäáíßäçò êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò ðñïåêëïãéêÞò ôïõ ðåñéïäåßáò. Ï ê. Ðáðáúïñäáíßäçò åðéóêÝöèçêå ôç ÍÝá Íéêüðïëç, ôï Âáôåñü, ôá Êïßëá, ôç ×áñáõãÞ êáé ôç ÍÝá ÊáñäéÜ, óõíïìßëçóå ìå ôïõò êáôïßêïõò êáé áíÝðôõîå ìáæß ôïõò ôï èÝìá ôïõ ÊáëëéêñÜôç, ôïíßæïíôáò ðùò «Óôéò åêëïãÝò ôçò 7çò Íïåìâñßïõ èá áíáìåôñçèïýí ïé äõíÜìåéò ðïõ ÄÅÍ ÐÉÓÔÅÕÏÕÍ óôçí áéñåôÞ ðåñéöåñåéáêÞ áõôïäéïßêçóç, êáé ãé´ áõôü êáôáøÞöéóáí ôïí ÊÁËËÉÊÑÁÔÇ óôç ÂïõëÞ, êáé ïé äõíÜìåéò ðïõ èÝëïõí íá ðÜñïõìå åðéôÝëïõò ôéò ôý÷åò ìáò óôá äéêÜ ìáò ÷Ýñéá, íá áðïöáóßæïõìå åìåßò ãéá ôï ôé ðñÝðåé íá ãßíåé óôïí ôüðï ìáò, íá êáèïñßæïõìå åìåßò ôï ìÝëëïí ôïõ êáé ü÷é êÜðïéïé Üëëïé óôá ãñáöåßá ôùí Áèçíþí.» «Åìåßò åßìáóôå ì´ áõôÝò ôéò äõíÜìåéò, ôüíéóå ï ê. Ðáðáúïñäáíßäçò. Ðéóôåýïõìå ðùò ç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá êáé èÝëåé êáé ìðïñåß íá áðïöáóßóåé ç ßäéá ðþò èá ðÜåé ìðñïóôÜ êáé åßìáóôå óßãïõñïé ðùò èá ôï ðåôý÷ïõìå. Óôéò åêëïãÝò ôçò 7çò Íïåìâñßïõ Ýíáò åßíáé ï ìåãÜëïò ìáò óôü÷ïò. Íá êåñäßóïõìå ãéá íá êáôáöÝñïõìå üëïé ìáæß, ç ðåñéöÝñåéá ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò íá âãåé Ýíá ×ÑÏÍÏ ÍÙÑÉÔÅÑÁ áð’ ôçí õðüëïéðç ÷þñá áð’ ôçí ýöåóç. ÈÝëïõìå, ìðïñïýìå êáé èá ôï ðåôý÷ïõìå.» Ï ê. Ðáðáúïñäáíßäçò åðéóêÝöèçêå åðßóçò êáé ôçí 26ç Åìðïñïâéïôå÷íéêÞ ¸êèåóç óôá Êïßëá ÊïæÜíçò, üðïõ óõíïìßëçóå ìå ôïõò åêèÝôåò êáé ôïõò åìðüñïõò ãéá ôá ðñïâëÞìáôá ðïõ áíôéìåôùðßæïõí, åðéóçìáßíïíôáò ìåôáîý Üëëùí ðùò: « Ìå ôá ïéêïíïìéêÜ ðñïâëÞìáôá íá ãïíáôßæïõí ôá íïéêïêõñéÜ êáé ôïõò ðïëßôåò íá áóöõêôéïýí áð´ ôï Ìíçìüíéï, üëïé ìáò áíáæçôïýìå ìéá åëðßäá, ìéá á÷ôßäá áéóéïäïîßáò ãéá ôï áýñéï. Äåí èá âñïýìå üìùò ïýôå ôçí åëðßäá, áëëÜ ïýôå êáé ôçí áéóéïäïîßá óôçí Üñíçóç êáé ôçí áðüññéøç. Øçößæïõìå ãéá ôï ðþò èÝëïõìå íá ãßíåé ï ôüðïò ìáò ôá åðüìåíá ÷ñüíéá.» ÐÑÏÃÑÁÌÌÁ ÃÉÁÍÍÇ ÐÁÐÁÚÏÑÄÁÍÉÄÇ Ï õðïøÞöéïò ÐåñéöåñåéÜñ÷çò óôç ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá, ÃéÜííçò Ðáðáúïñäáíßäçò, óôï ðëáßóéï ôçò ðñïåêëïãéêÞò ôïõ ðåñéïäåßáò, ôçí ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ, èá åðéóêåöèåß: ÙÑÁ ÔÏÐÏÓ ÅÐÉÓÊÅØÇÓ ÖËÙÑÉÍÁ 10.00 Ãçñïêïìåßï 10.30 ÊÁÐÇ 11.30 ÏÁÅÄ 12.00 ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ 13.00 ÉÊÁ- ÄÉÏÉÊÇÔÉÊÅÓ ÕÐÇÑÅÓÉÅÓ 13.30 ÅÑÃÁÔÉÊÏ ÊÅÍÔÑÏ ÊÁÔÙ ÂÏÚÏ 18.00 Äáöíåñü 18.30 Ðáëáéüêáóôñï 19.30 Ìéêñüêáóôñï 20.30 ÊáëïíÝñé


#

ÈÁÑÑÏÓ

ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ 2010

ÊÏÆÁÍÇ

“ÖõëÜêéóç êáé ãéá 1 åõñþ öüñïõ” ÄÅÍ ÕÐÁÑ×ÏÕÍ ÁËËÁ ÁÍÔÉÊÉÍÇÔÑÁ;

Ç ¢ííá Íáíïðïõëïõ áíáêïßíùóå ôçí ïíïìáóßá êáé ôïí êïñìü ôùí õðïøçößùí ôïõ øçöïäåëôßïõ ôçò

ÓõíÝ÷åéá áðü ôçí 1ç

Ôçí ïíïìáóßá «ÍÅÏÓ ÄÇÌÏÓ ÊÏÆÁÍÇÓ» êáé Ýìâëçìá ôïõ óõíäõáóìïý ôçò áíáêïßíùóå ç õðïøÞöéá ÄÞìáñ÷ïò ÊïæÜíçò ¢ííá Íáíïðïýëïõ, ôçí ÔåôÜñôç ôï âñÜäõ óå Ýíá êáôÜìåóôï áðü êüóìï ÊïâåäÜñåéï. Ç êá Íáíïðïõëïõ áíáêïßíùóå åðßóçò êáé ôï âáóéêü êïñìü ôùí õðïøçößùí Äçìïôéêþí Óõìâïýëùí óôï êåíôñéêü øçöïäÝëôéï ÊïæÜíçò. Áíáöåñüìåíç óôçí ïíïìáóßá êáé ôï óÞìá ôïõ óõíäõáóìïý ôçò ç êá Íáíïðïýëïõ ôüíéóå: «åßìáé óôçí åõ÷Üñéóôç èÝóç íá óáò ðáñïõóéÜóù ôï Ýìâëçìá êáé ôçí ïíïìáóßá ôïõ óõíäõáóìïý ìáò. ÍÅÏÓ ÄÇÌÏÓ ÊÏÆÁÍÇÓ, íÝïò óå íïïôñïðßá äéïßêçóçò, íÝïò óå ðñüóùðá , íÝïò óå áñ÷Ýò. ÍÝïò óôçí ÷ùñïôáîßá ôïõ óôçí ðñïïðôéêÞ ôïõ, óôçí èåóìéêÞ ôïõ ïíôüôçôá. ÍÅÁ ÅÐÏ×Ç ðïõ óçìáßíåé ÁËËÁÃÇ ðïõ óçìáßíåé áíôéäñïýìå óôçí 6ç ôåôñáåôßá ôùí ßäéùí áíèñþðùí óôá ßäéá ðüóôá. ÍÅÁ ÅÐÏ×Ç ðïõ óçìáßíåé êáéíïýñéá ðïñåßá äéïßêçóçò , ðïõ äßíåé åëðßäá , üñáìá, áëëÜ ôáõôü÷ñïíá êáé óéãïõñéÜ. ÓÞìá ðïõ äåß÷íåé ôï áóôéêü êÝíôñï, ôçí áãñïôéêÞ ðåñéï÷Þ, ôï ôïðéêü äéáìÝñéóìá , ôïí Þëéï ðïõ ôïí ãõñíÜìå ãéáôß äïõëÝøáìå êáé äïõëåýïõìå ðïëý êáé âÝâáéá ôïõò ðïëßôåò ðïõ ôïõò âÜæïõìå ìðñïóôÜ óôçí ðñþôç ãñáììÞ». Óôç óõãêÝíôñùóç ÷áéñåôéóìü áðçýèõíáí ÍïìÜñ÷çò ÊïæÜíçò Ãéþñãïò ÄáêÞò êáé ï Ðñüåäñïò ôïõ ÅÂÅ ×ñÞóôïò ÓÜââáò ïé ïðïßïé ìßëçóáí ìå ôá êáëýôåñá ëüãéá ãéá ôçí ðñïóùðéêüôçôá êáé ôç ðïëéôéêü Áííá Íáíáíïðïýëïõ ðñïäéáãñÜöïíôáò íßêç óôï óõíäõáóìü ôçò. Óôç ïìéëßá ôçò ç êá Íáíïðïõëïõ åðéóÞìáíå: « Ôï óôïß÷çìá ãéá ôçí 7ç Íïåìâñßïõ åßíáé ôåñÜóôéï. Ç ôïðéêÞ áõôïäéïßêçóç ìåôÜ ôçí äéïéêçôéêÞ ìåôáññýèìéóç åéóÝñ÷åôáé óå ìéá íÝá ðåñßïäï. Ðåñßïäï óåéóìéêþí áëëáãþí ðïõ äõíçôéêÜ ìåôáìïñöþíïõí ôçí ßäéá ôçí ëåéôïõñãßá ôïõ åëëçíéêïý êñÜôïõò. Ìéá ðåñßïäï ðïõ ðñÝðåé íá ÷áñáêôçñéóôåß áðü åõèýíç, óïâáñüôçôá, Þèïò , óõíÝðåéá êáé ðïëý äïõëåéÜ , êáèþò ó áõôÞ èá êñéèåß ç ßäéá ç õðüóôáóç ôùí íÝùí áõôïäéïéêçôéêþí èåóìþí. Èá êñéèåß ôï ìÝëëïí ôïõ ôüðïõ ìáò êáé ôùí ðáéäéþí ìáò. ÐïëëÝò íÝåò áñìïäéüôçôåò ðåñéÝñ÷ïíôáé óôïõò íÝïõò ÄÞìïõò. Ç Ýêôáóç ôïõ ÄÞìïõ ìáò ãßíåôáé ôåñÜóôéá êáé ï ÄÞìïò ÊïæÜíçò ï ìåãÜëïò ìçôñïðïëéôéêüò ÄÞìïò ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò. Ôï íÝï ðåñéâÜëëïí åßíáé áðáéôçôéêü, üìùò Ý÷ïõìå âáèéÜ åðßãíùóç êáé Þäç ó÷åäéÜæïõìå ôçí åðüìåíç ìÝñá. Ôáõôü÷ñïíá áãáðçôïß ößëïé áðåõèõíüìáóôå óôïõò óõìðïëßôåò ìáò óå ìéá éäéÜæïõóá êáé ðñùôüãíùñç ðïëéôéêÞ óõãêõñßá. Ç ÷þñá ìáò óôåíÜæåé êÜôù áðü ìéá âáèéÜ ïéêïíïìéêÞ ýöåóç , êáèþò êáé êÜôù áðü ôçí êñßóç ôïõ ðïëéôéêïý ìáò óõóôÞìáôïò óõíïëéêÜ. Ï ôüðïò ìáò åðßóçò äïêéìÜæåôáé . Åðé÷åéñÞóåéò êáé åìðïñéêÜ êáôáóôÞìáôá êëåßíïõí êáèçìåñéíÜ, ç áíåñãßá êáëðÜæåé , ç ðñïóïíôïý÷á íåïëáßá ìáò ðñïâëçìáôéóìÝíç æçôÜ äéåîüäïõò. ÏëïÝíá êáé ðåñéóóüôåñïé ðïëßôåò íéþèïõí áíáóöáëåßò êáé ðåñé÷áñáêþíïíôáé óôçí óöáßñá ôïõ éäéùôéêïý ðïõ Ýðáøå íá åßíáé ìéêñÞ êáé áäéÜöïñç ðïëéôéêÜ êáé ãßíåôáé ìåãÜëç êáé åêñçêôéêÞ , ãéáôß ç åðéâßùóç äåí åßíáé ðëÝïí áõôïíüçôç ãéá ðïëý ìåãÜëç ìåñßäá ôïõ ðëçèõóìïý ìáò . Ðáñ üëá áõôÜ áíÞêù ó åêåßíïõò ðïõ ðéóôåýïõí üôé áõôÞ ç ìåãÜëç êñßóç, ðïõ äåí åßíáé ìüíïí ïéêïíïìéêÞ, áëëÜ ôáõôü÷ñïíá ðïëéôéêÞ, èåóìéêÞ êáé áîéáêÞ üëïõ áõôïý ôïõ ìåôáðïëéôåõôéêïý ïéêïäïìÞìáôïò ðïõ Ýöåñå ôçí ÷þñá ìáò óôçí ðáñáêìÞ, ìðïñåß ìå ìåãÜëç êáé åñãþäç ðñïóðÜèåéá íá ìåôáôñáðåß óå åõêáéñßá , áí áíôéäñÜóïõìå , áí ðñï÷ùñÞóïõìå äõíáìéêÜ áîéïðïéþíôáò ôçí åõêáéñßá íá äþóïõìå íÝá ðñüôõðá êáé áíÜðôõîç ìÝóá áðü ôçí áõôïäéïßêçóç . Óôçí ÅëëÜäá äåí áñìüæåé ç äéáöèïñÜ , óôçí ÅëëÜäá ôïõ ðïëéôéóìïý, ôçò éóôïñßáò, ôùí áñ÷þí êáé ôùí áîéþí äåí áñìüæåé ï åîåõôåëéóìüò , ðïõ ôï ðåëáôåéáêü íïóçñü óýóôçìá ôçò åðéöýëáîå. Ðéóôåýù üôé ìå åñãþäç ðñïóðÜèåéá , êáôáâÜëëïíôáò üëïé ôï åßíáé ìáò óôçí êïéíÞ ìÜ÷ç åîüäïõ áðü ôçí êñßóç íá áëëÜîïõìå êáôåóôçìÝíåò íïïôñïðßåò êáé áíôéëÞøåéò , íá áíáðïäïãõñßóïõìå ôá ðñüôõðá , íá îáíáäçìéïõñãÞóïõìå ìéá ÷þñá ðïõ ðïñåýåôáé äýóêïëá áëëÜ ìå áðáñÝãêëéôåò áñ÷Ýò, áîßåò, éäáíéêÜ, äïõëåýïíôáò êáé ü÷é áåñïëïãþíôáò. Ìå Üëëá ëüãéá ôçí êñßóç ðñÝðåé íá ôçí äïýìå óáí åõêáéñßá áíáôñïðþí êáé åîõãßáíóçò óå üëá ôá åðßðåäá. Ôï ðñþôï ìåãÜëï æçôïýìåíï . Ç ÓÕÌÌÅÔÏ×Ç ôïõ ðïëßôç. Ìå ôçí áäñÜíåéá äåí ïäçãåßôáé ðïõèåíÜ. Ôïí êáëïýìå íá óõììåôÝ÷åé óôéò áõôïäéïêçôéêÝò åêëïãÝò êáé íá ôïðïèåôçèåß. Íá åãêñßíåé Þ íá åðéêñßíåé. Ó áõôü ëïéðüí ôï ôïðßï äéåîÜãïíôáé ïé áõôïäéïéêçôéêÝò åêëïãÝò. Äçëþíù ãéá ìßá áêüìç öïñÜ üôé õðïäÝ÷ïìáé êáô áñ÷Üò ìå ìåãÜëç éêáíïðïßçóç êáé åëðßäá ôçí äçìéïõñãßá ôïõ ìåãÜëïõ ÄÞìïõ ÊïæÜíçò. Åíüò ÄÞìïõ ìå ôåñÜóôéåò ðñïïðôéêÝò áíÜðôõîçò. Åíüò ÄÞìïõ ðñùôåýïíôá êáé ðñùôáãùíéóôÞ óôéò åîåëßîåéò óôçí Âüñåéá ÅëëÜäá êáé ôçí íïôéïáíáôïëéêÞ Åõñþðç. Ï ÄÞìïò ìáò üðùò óõãêñïôåßôáé ôá Ý÷åé üëá. Åßíáé ÄÞìïò ìå óôïé÷åßá áíáðôõîéáêÜ – ôïõñéóôéêÜ – áãñïôéêÜ (ðáñáëßìíéá ðåñéï÷Þ) , éóôïñéêÜ (ÁéáíÞ- ÊïæÜíç), Ýíôïíï åíåñãåéáêü ÷áñáêôÞñá (ÅëëÞóðïíôïò êáé ÕøçëÜíôçò). Ç éóôïñéêÞ ÊïæÜíç ìáò áðïêôÜ ôåñÜóôéá óõãêñéôéêÜ ðëåïíåêôÞìáôá ãéá ôçí áíÜðôõîÞ ôçò. Ìðïñåß ðëÝïí íá áðïôåëÝóåé âÜóéìá áíáðôõîéáêü ðüëï Ýëîçò óôçí ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá . Åíþíïõìå äõíÜìåéò ìå üëïõò ôïõò ðñþçí ÄÞìïõò áîéïðïéïýìå êáé äéáôçñïýìå üôé èåôéêü ôï ðïëëáðëáóéÜæïõìå êáé öåýãïõìå ìðñïóôÜ . Èåùñþ üôé åßíáé ï ÄÞìïò ðïõ ìðïñåß íá êÜíåé ôçí äéáöïñÜ óå üëç ôçí ÄõôéêÞ Ìáêåäïíßá , äåäïìÝíïõ üôé ðëÝïí äéá÷åéñéæüìåíïò ìå

óýíåóç êáé áðïôåëåóìáôéêüôçôá åèíéêïýò êáé åõñùðáúêïýò ðüñïõò èá Ý÷åé ôçí äõíáôüôçôá ìÝóá óôçí ôåôñáåôßá íá äñïìïëïãÞóåé ëýóåéò óå ìßá óåéñÜ áðü ÷ñïíßæïíôá ìåßæïíá æçôÞìáôá , üðùò ÐáíåðéóôÞìéï, ÔÅÉ, ÂÉÐÅ , Íïóïêïìåßï, åìðïñåõìáôéêü êÝíôñï, ðåñéâÜëëïí, ðáñáåãíÜôéá áîéïðïßçóç, ôïõñéóôéêÞ áíÜðôõîç. Ï ìåãáëýôåñïò ÏÔÁ ôçò íÝáò ÐåñéöÝñåéáò èá äþóåé ôïí ôüíï êáé ôçí áýñá ôçò áðïêåíôñùìÝíçò áíÜðôõîçò. Åìåßò âëÝðïõìå ôïõò óõíåíïýìåíïõò ÄÞìïõò ìå ðíåýìá áðüëõôçò éóïôéìßáò , óõíåñãáóßáò êáé áëëçëåããýçò. Åßìáóôå ðëÝïí üëïé Ýíá êáé ðñþôç óôü÷åõóç ðñÝðåé íá áðïôåëÝóåé ç åíäïäçìïôéêÞ éóïññïðßá. Ïé íÝïé ÄÞìïé Ý÷ïõí ôïõ ëïéðïý áõîçìÝíåò áñìïäéüôçôåò õãåßáò, ðáéäåßáò , ðñüíïéáò êáé ôïðéêÞò áíÜðôõîçò êáé ðñÝðåé ç Ðïëéôåßá íá áñèåß óôï ýøïò ôùí ðåñéóôÜóåùí êáé íá óôçñßîåé Ýìðñáêôá ôï åã÷åßñçìá. Åßìáóôå áðïöáóéóìÝíïé ìåôÝ÷ïíôáò óôï áíþôáôï üñãáíï ôçò áõôïäéïßêçóçò íá áðáéôÞóïõìå áðü ôçí êõâÝñíçóç ôçí õëïðïßçóç ôùí õðåó÷çìÝíùí. ÐáñÜ ôçí äýóêïëç óõãêõñßá ðñÝðåé íá áíôáðåîÝëèïõìå óôçí ìåãÜëç ðñüêëçóç ìéáò ðéï äõíáôÞò , ðéï áðïôåëåóìáôéêÞò , ëéãüôåñï êïóôïâüñáò êáé ðåñéóóüôåñï áðïêåíôñùìÝíçò áõôïäéïßêçóçò. Óôï íÝï ôïðßï ïöåßëïõìå íá êñéèïýìå üëïé êáé êýñéá ðÜíù óôï ìåãÜëï äéáêýâåõìá áõôþí ôùí åêëïãþí . «ÓõíÝðåéá Ýñãùí êáé ëüãùí» , áîéïðéóôßá, áíéäéïôåëÞò ðñïóöïñÜ , äéáöÜíåéá, ÷ñçóôÞ äéïßêçóç , óåâáóìüò óôïí äçìüôç Þ åõêáéñßá ãéá ìéá áðü ôá ßäéá ; Ìå áðëÜ ëüãéá êáëïýìáóôå üëïé ìáæß íá áíôéêáôáóôÞóïõìå ôï êåíôñéêü êñÜôïò ó’ üóá áðÝôõ÷å ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá. Êáé åßíáé êïéíÞ äéáðßóôùóç üôé áðÝôõ÷å óå ðáñÜ ðïëëÜ. Ӓ áõôÞ ôçí ðñïóðÜèåéá îåêéíïýìå ìå ðñïìåôùðßäá ôçí ÅÍÏÔÇÔÁ. ÂÜæïõìå ìðñïóôÜ ôï óõëëïãéêü êáëü êáé áîéïðïéïýìå üëåò ôéò äõíÜìåéò ôïõ ôüðïõ ìáò áíïéêôïß óå ðñáãìáôéêÞ óõíåñãáóßá. Õøþíïõìå ìéá êáé ìüíïí óçìáßá áõôÞ ôïõ äçìüôç êáé âÜæïõìå óôï ðñïóêÞíéï íÝïõò êáé Üöèáñôïõò óõìðïëßôåò. Ç åíüôçôá, ç óõëëïãéêüôçôá êáé ç äéáöÜíåéá èá åßíáé ç ðåìðôïõóßá ôçò ðïëéôéêÞò ìáò êáé óôçí ðñïåêëïãéêÞ ðåñßïäï êáé ôçí åðüìåíç ìÝñá. Äåóìåõüìáóôå ãéá : ×ñçóôÞ äéïßêçóç Ýíáíôé ðÜíôùí ÏñèÞ êáôáíïìÞ ôùí ðüñùí ìå äéáöÜíåéá Åîõãßáíóç ôùí ïéêïíïìéêþí Ñåáëéóôéêü, áíáðôõîéáêü ðñüãñáììá Åõêáéñßåò óôïõò íÝïõò Áíèñùðïêåíôñéêü óýóôçìá äéïßêçóçò ¸ìöáóç óôçí ðáéäåßá, ôïí ðïëéôéóìü êáé ôá ãñÜììáôá Åíßó÷õóç ôçò åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò ÓôÞñéîç ôùí ìéêñïìåóáßùí ìå ôïðéêÝò ðïëéôéêÝò Äçìáñ÷åßï ãéá üëïõò ìå üñïõò éóïôéìßáò Äçìáñ÷åßï óôçí õðçñåóßá êÜèå ðïëßôç» ÕðïøÞöéïé Óôç óõíÝ÷åéá ç êá Íáíïðïýëïõ ðáñïõóßáóå Ýíáí Ýíáí ôïõò 37 õðïøçößïõò ôçò ãéá ôï êåíôñéêü øçöïäÝëôéï ÊïæÜíçò: 1) ÁËÅÂÉÆÏÕ ÌÁÑÉÁ , ó÷åäéÜóôñéá, ñáäéïöùíéêÞ ðáñáãùãüò 2) ÁÌÁÍÁÔÉÄÏÕ ÐÁÑÈÅÍÁ (ÌÁÔÉÍÁ), äéêçãüñïò, äçìïôéêÞ óýìâïõëïò ÊïæÜíçò . 3) ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÊÁÔÅÑÉÍÁ , áéóèçôéêüò 4) ÃÊÁÍÁÔÓÉÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÓ, äéêçãüñïò, ðñþçí õðïøÞöéïò ÄÞìáñ÷ïò ÁéáíÞò, äçìïôéêüò óýìâïõëïò ÁéáíÞò 5) ÃÙÃÏÕ ÅËÅÍÇ, åëåýèåñç åðáããåëìáôßáò 6) ÄÏÕÑÂÁÓ ÊÙÍ/ÍÏÓ, ìç÷áíïëüãïò ìç÷áíéêüò Ô.Å. , êáôáóôçìáôÜñ÷çò 7) ÅÌÐÏÑÏÐÏÕËÏÕ ÐÁÑÈÅÍÁ (ÑÅÍÁ), äéêçãüñïò, äçìïôéêÞ óýìâïõëïò ÊïæÜíçò 8) ÆÇÓÏÐÏÕËÏÕ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ , öéëüëïãïò, ìÝëïò ðïëéôéóôéêïý Óõëëüãïõ 9) ÊÁÂÏÕÑÉÄÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ, áñ÷éôÝêôùí ìç÷áíéêüò 10) ÊÁÑÁÃÊÏÕÍÇÓ ÑÁÖÁÇË,

öïéôçôÞò

11) ÊÏÓÌÁÔÏÐÏÕËÏÕ ×ÁÉÄÙ (ÌÅÍÇ) , äéêçãüñïò 12) ÊÏÔÁÑÉÄÇÓ ÓÁÂÂÁÓ , äéðëùìáôïý÷ïò ôïðïãñÜöïò ìç÷áíéêüò, äçìüóéïò õðÜëëçëïò 13) ÊÕÑÁÔÓÏÕÓ ÊÙÍ/ÍÏÓ , Ýìðïñïò , ðñþçí äçìïôéêüò óýìâïõëïò 14) ÌÁÃÃÉÑÉÄÇÓ ÌÉËÔÉÁÄÇÓ, ìç÷áíïëüãïò ìç÷áíéêüò ÄÅÇ, êáèçãçôÞò ÔÅÉ, äçìïôéêüò óýìâïõëïò ÊïæÜíçò 15) ÌÁÊÑÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ , ìáèçìáôéêüò, ìÝëïò ÏéêïëïãéêÞò êßíçóçò 16) ÌÁÔÉÁÊÇÓ ÌÁÑÊÏÓ , 6940372816, åðé÷åéñçìáôßáò 17) ÌÐÁËÁÌÐÁÍÉÄÇÓ ÉÙÁÍÍÇÓ, äéêçãüñïò, ìÝëïò ÍÏÄÅ ÊïæÜíçò 18) ÌÐÁÑÔÆÙÊÁÓ ÆÇÓÇÓ , äéðëùìáôïý÷ïò çëåêôñïëüãïò ìç÷áíéêüò 19) ÍÅÂÅÓÊÉÙÔÇÓ ÉÙÁÍÍÇÓ , øõ÷ïëüãïò – äçìïóéïãñÜöïò 20) ÍÔÁÃÊÁÓ ÅÕÁÃÃÅËÏÓ, óõíôáîéïý÷ïò äÜóêáëïò, óõããñáöÝáò, ðñþçí ó÷ïëéêüò óýìâïõëïò 21)

ÐÁËËÁ ÌÁÑÉÁÑÅÍÁ , öéëüëïãïò êáèçãÞôñéá

22) ÐÁÐÁÉÙÁÍÍÏÕ ÐÅÔÑÏÓ, ëïò,

éäéùôéêüò õðÜëëç-

23) ÐÁÐÁÔÓÉÌÏÕËÇÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ, ðñþçí õðÜëëçëïò ÅÁÓ ÊïæÜíçò, áíôéðñüåäñïò Íïìáñ÷éáêÞò ÅðéôñïðÞò ËÁÏÓ ÊïæÜíçò 24) ÑÅÐÁÍÁ ÂÁÓÉËÉÊÇ åêðáéäåõôéêüò, äéäÜêôïñáò ôïõ Éíóôéôïýôïõ Åêðáßäåõóçò Ðáíåðéóôçìßïõ Ëïíäßíïõ ìå åéäßêåõóç óôçí äéáðïëéôéóìéêÞ åêðáßäåõóç êáé ìåôáðôõ÷éáêü óôéò íÝåò ôå÷íïëïãßåò óôçí åêðáßäåõóç 25) ÑÏÕÓÉÁÄÏÕ ÓÔÅËËÁ, ïéêïíïìïëüãïò åêðáéäåõôéêüò, äçìïôéêÞ óýìâïõëïò ÊïæÜíçò 26) ÑÏÕÓÏÐÏÕËÏÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ , ãõìíáóôÞò 27) ÓÉÁÊÁÂÁÑÁ – ÃÊÏÍÇ ÁÉÊÁÔÅÑÉÍÇ, Ðñüåäñïò ðïëéôéóôéêïý óõëëüãïõ ÁñéóôïôÝëçò 28) ÓÉÏÃÊÁÓ ÈÅÏÄÙÑÏÓ, ãåùðüíïò, ìÝëïò Äéïéêïýóáò ÃÅÙÔÅÅ, Ðñüåäñïò Ãåùðïíéêïý Óõëëüãïõ ÊïæÜíçò

Âáóéêüò óôü÷ïò ôçò ÊõâÝñíçóçò åßíáé íá öïâçèïýí ïé ìåëëïíôéêïß ðáñáâÜôåò êáé íá ðëçñþíïõí ôïõò öüñïõò ôïõò áõîÜíïíôáò Ýôóé ôá êñáôéêÜ Ýóïäá. Óùóôüò êáé áíáãêáßïò ï óêïðüò. ÅðéâåâëçìÝíï åßíáé üëïé íá ðëçñþíïõìå ôïõò öüñïõò ìáò. Êé áí äåí ôï êÜíïõìå, êáôáíïþíôáò áõôÞ ôçí áíáãêáéüôçôá, åðéêñÝìáôáé ðÜíù áðü ôï êåöÜëé ìáò âáñýò ï ðÝëåêõò ôïõ íüìïõ. ÓùóôÞ ùò óýëëçøç ç éäÝá. ÕðÜñ÷ïõí üìùò áñêåôÝò åðéöõëÜîåéò. *Áêüìç êáé Ýíáò «Üãéïò» óêïðüò äåí áãéÜæåé ôá ìÝóá. Ôï áíôßèåôï åßíáé êõíéóìüò êáé áäéêßá. Èá ðñÝðåé êáôÜ óõíÝðåéá íá õðÜñ÷åé åõèåßá áíáëïãßá åãêëÞìáôïò êáé ðïéíÞò. Ôï íá öõëáêßæåéò Ýóôù êáé ãéá 30 ìÝñåò êÜðïéïí ðïõ äåí áðÝäùóå óôï êñÜôïò 1 Þ 5 Þ 10 åõñþ ðáñÜ åßíáé áõóôçñü. ÊáôáíôÜåé äå áíåðßôñåðôï êé áðÜíèñùðï üôáí ôïí ìåí öïõêáñÜ ðïõ ÷ñùóôÜåé ìåñéêÜ Þ êáé ìåñéêÝò äåêÜäåò åõñþ ôï êëåßíåéò öõëáêÞ êáé ôïí ìåãÜëï öïñïöõãÜäá ïýôå êáí ôïí áããßæåéò. Åßôå ãéáôß äåí õðÜñ÷åé ï áíÜëïãïò öïñïåéóðñáêôéêüò ìç÷áíéóìüò åßôå ãéáôß äåí õðÜñ÷åé ç áðáéôïýìåíç ðïëéôéêÞ âïýëçóç. Ãéá äéÜöïñïõò ëüãïõò. Ðïõ ïëïé ãíùñßæïõìå. ¼ðùò ãíùñßæïõìå üôé áõôü óõíÝâáéíå ðÜíôá. ÌáêÜñé íá ðÜøåé êÜðïôå íá óõìâáßíåé…. ÁëëÜ ðñïò ôï ðáñüí åßíáé äýóêïëï íá ôï ðéóôÝøåé êáíåßò. Ôï ñçèÝí áðü ôï íïìïèÝôç êáé öéëüóïöï Óüëùíá (639- 559 ð.×) «ï íüìïò ìïéÜæåé ìå éóôü áñÜ÷íçò. Ôá ìåãÜëá êáé âáñéÜ ôïí óêßæïõí êáé îåöåýãïõí, ôá ìéêñÜ ìüíï ðéÜíïíôáé», Ý÷åé áðïäåé÷èåß Üðåéñåò öïñÝò êáé áðïäåéêíýåôáé êáèçìåñéíÜ. Ï óõãêåêñéìÝíïò íüìïò èá Ý÷åé Üñáãå Üëëç êáëýôåñç ôý÷ç; Äýóêïëï. Êé áëÞèåéá, óôï üíïìá ôçò éóïíïìßáò êáé ôçò éóïðïëéôåßáò ôé èá ãßíåé ìå ôá ÷ñÞìáôá (êé åßíáé ðïëëÜ, ðÜñá ðïëëÜ) ðïõ ÷ñùóôÜåé ôï êñÜôïò óå áóöáëéóôéêÜ ôáìåßá, óå åðé÷åéñÞóåéò, óå ðïëßôåò; Áí äåí ôá ðëçñþóåé èá õðïóôåß ôçí ßäéá ìåôá÷åßñéóç ï êáè’ ýëçí áñìüäéïò üðïéïò êé áí åßíáé; Èá öõëáêéóôåß äçëáäÞ ï Õðïõñãüò Þ ï äéåõèõíôÞò ôçò áñìüäéáò êñáôéêÞò õðçñåóßáò; Êáíåßò, ðïôÝ äåí èá ôï ðßóôåõå. Ôïýôï äïèÝíôïò åßíáé óùóôü êáé ëïãéêü , Ýíáò ðïõ ÷ñùóôÜåé ðïëëÜ (åßôå ìåãáëïêáñ÷áñßáò åßíáé åßôå êáé ôï ßäéï ôï êñÜôïò) íá ìçí ðëçñþíåé êáé íá ìçí ôéìùñåßôáé ðïôÝ êé Ýíáò ìéêñïìéêñüò íá êëåßíåôáé óôéò öõëáêÝò ãéá êÜðïéï ìéêñïðïóü; «Ôï Üäéêïí ïýê åõëïãåßôáé». *Ï Ëßíôïí Ôæüíóïí (ð. Ðñüåäñïò ôùí ÇÐÁ) Ýëåãå: «Äåí ðñÝðåé íá åîåôÜæïõìå ôçí íïìïèåóßá õðü ôï ðñßóìá ôùí êáëþí ðïõ èá åðéöÝñåé áí åöáñìïóèåß óùóôÜ, áëëÜ õðü ôï ðñßóìá ôùí äåéíþí ðïõ èá öÝñåé áí åöáñìïóèåß ëÜèïò». Áò äïýìå ëïéðüí ðùò èá åöáñìïóèåß ï íüìïò ðïõ øçößæåôáé óÞìåñá. Èåùñåßôáé äåäïìÝíï ðùò èá õðÜñîïõí ðïëëïß ðáñáâÜôåò. Ïé ëéãüôåñïé äéüôé «ôï Ý÷ïõí óôï áßìá ôïõò» êé ïé ðåñéóóüôåñïé ãéáôß äåí ìðïñïýí íá ðëçñþóïõí ëüãï ôçò êñßóçò. Ӓ áõôïýò ðïõ «ôï Ý÷ïõí óôï áéìá ôïõò» óõìðåñéëáìâÜíïíôáé ôï êñÜôïò ìáò (ðïõ öõóéêÜ äåí èá… ôï öõëáêßóïõí ïé áñìüäéïé) êáé ïé «ìåãáëïêáñ÷áñßåò» . Ãéá ôïõò ôåëåõôáßïõò áõôïýò åßíáé äýóêïëç êáé éäéáßôåñá … åðéêßíäõíç ç óýëëçøç êáé ç öõëÜêéóç. Ïé ðïëëïß, ðïõ ìðïñåß íá åßíáé äåêÜäåò ÷éëéÜäåò Þ êáé åêáôïíôÜäåò, óå ðïéåò öõëáêÝò èá åãêëåéóôïýí; Ïé õðÜñ÷ïõóåò öõëáêÝò, óýìöùíá ìå åðßóçìá óôïé÷åßá, Ý÷ïõí óõíïëéêÜ 9.103 èÝóåéò öõëáêéóìÝíùí. Ôïí ðåñáóìÝíï Áýãïõóôï ïé êñáôïýìåíïé Þôáí ðåñßðïõ 12.000. Êôßóèçêáí óôï ìåôáîý êÜðïéá íÝá óùöñïíéóôéêÜ êáôáóôÞìáôá, üìùò êé Ýôóé åðÞëèå Þäç ìåãÜëïò óõíùóôéóìüò, êïñåóìüò. Ðïõ èá âñåèïýí ëïéðüí ïé ÷þñïé ãéá ôç «öéëïîåíßá» ôùí öïñïöõãÜäùí üôáí ìÜëéóôá åßíáé äåêÜäåò ÷éëéÜäåò; Èá êôßóïõìå Üëëåò ôüóåò Þ êáé ðïëý ðåñéóóüôåñåò öõëáêÝò áðü áõôÝò ðïõ Ý÷ïõìå; Ìå ôé ëåöôÜ; Ïýôùò å÷üíôùí ôùí ðñáãìÜôùí åýëïãá ðñïêýðôåé ôï åîÞò åñþôçìá. Ïé åéóçãçôÝò ôïõ íïìïó÷åäßïõ Ýøáîáí Üñáãå íá âñïõí êÜðïéåò Üëëåò äéáöïñåôéêÝò áðü ôç ãíùóôÞ êé åýêïëç (ðëçí áíåöÜñìïóôç åí ðïëëïßò) öõëÜêéóç ôùí ìéêñïïöåéëåôþí; ÁíáæÞôçóáí äçëáäÞ Üëëåò åíáëëáêôéêÝò Þ (ãéá ôïõò ïöåßëïíôåò ðåñéóóüôåñá) óõìðëçñùìáôéêÝò ôéìùñßåò ðïõ íá áðïôåëÝóïõí åîßóïõ éó÷õñü áíôéêßíçôñï ãéá ôïõò ðáñáâÜôåò; Ãéá ðáñÜäåéãìá áíáöÝñïõìå áðáãïñåýóåéò ðñüóâáóçò óå õðçñåóßåò, Ýíôáîçò óå åõåñãåôéêÜ Þ åíéó÷õôéêÜ ðñïãñÜììáôá, óôÝñçóç áäåéþí êëð. êëð, ¼ðùò öáßíåôáé äåí ìðÞêáí óôïí êüðï. ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏÑÏÌÇËÇÓ

29) ÓÔÑÁÔÏÓ ÃÑÇÃÏÑÇÓ, Ýìðïñïò, åéóáãùãÝáò 30) ÔÆÉÌÇÍÁÓ ÁÈÁÍÁÓÉÏÓ,

ÁÍÁÂÁËËÅÔÁÉ ÃÉÁ ÔÏÍ ÏÊÔÙÂÑÉÏ ÔÏÕ 2011

êáôáóôçìáôÜñ÷çò

31) ÔÆÏÕÌÅÑÊÉÙÔÇÓ ÃÑÇÃÏÑÇÓ, ôå÷íïëüãïò ãåùðüíïò, Ðñüåäñïò Ðïëéôéóôéêïý Óõëëüãïõ Êüæéáíç 32) ÔÏÐÁËÉÄÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ, ìç÷áíïëüãïò ìç÷áíéêüò, õðïøÞöéïò äéäÜêôïñáò Ðáíåðéóôçìßïõ Ìáêåäïíßáò 33) ÔÓÁÃÊÁÄÏÕÑÁÓ ÍÉÊÏÓ, åëåýèåñïò åðáããåëìáôßáò 34) ÔÓÁÌÐÏÕÑÇÓ ÁÈÁÍÁÓÉÏÓ, ôåëåéüöïéôïò Ïéêïíïìéêþí Åðéóôçìþí 35) ÔÓÁÍÁÊÔÓÉÄÇÓ ÊÕÑÉÁÊÏÓ, ðñþçí ÄÞìáñ÷ïò Åëëçóðüíôïõ , äçìïôéêüò óýìâïõëïò Åëëçóðüíôïõ 36) ÔÓÉÏÌÐÁÍÏÓ ÉÙÁÍÍÇÓ, Éóôïñéêüò – Áñ÷áéïëüãïò, åëåýèåñïò åðáããåëìáôßáò 37) ×ÁÑÔÏÌÁÔÆÉÄÇÓ ÈÅÏÄÙÑÏÓ , ÄéåõèõíôÞò Ãñáöåßïõ ÅÏÔ Ãáëëßáò, Åéäéêüò óõíåñãÜôçò ÊåíôñéêÞò Åíùóçò Åðéìåëçôçñßïõ óôéò ÂñõîÝëëåò, íïìéêüò äéåèíïëüãïò

Ç åîßóùóç ôïõ öüñïõ óôï ðåôñÝëáéï

Ô

ï õðïõñãåßï Ïéêïíïìéêþí ìåôáèÝôåé ãéá ôá ôÝëç ôïõ 2011 ôçí ðëÞñç åîßóùóç ôïõ öüñïõ óôï ðåôñÝëáéï èÝñìáíóçò êáé êßíçóçò, êáèþò åêôéìÜ ðùò ÷ñåéÜæåôáé áñêåôüò ÷ñüíïò ãéá íá ðñïåôïéìáóèåß ôï óýóôçìá åðéóôñïöÞò ôçò äéáöïñÜò ôïõ öüñïõ óôéò åõðáèåßò ïìÜäåò ôïõ ðëçèõóìïý. Ï ãã ôïõ õðïõñãåßïõ Ïéêïíïìéêþí, Çëßáò Ðëáóêïâßôçò, äÞëùóå ðùò áðïìáêñýíåôáé ôï åíäå÷üìåíï åîßóùóçò ôùí åéäéêþí öüñùí êáôáíÜëùóçò óå ðåôñÝëáéï èÝñìáíóçò êáé êßíçóçò. Áí êáé ç êõâÝñíçóç èåùñåß äßêáéï êáé åðéâåâëçìÝíï ôï ìÝôñï, ùóôüóï áíáãíùñßæåé ðùò äåí ìðïñåß íá ôï åöáñìüóåé Üìåóá êáé ðùò èá ÷ñåéáóôåß ðñïåôïéìáóßá ôïõëÜ÷éóôïí åíüò Ýôïõò, þóôå ç åîßóùóç íá ãßíåé ìå ôñüðï êïéíùíéêÜ äßêáéï.


ÈÁÑÑÏÓ

$

ÅðéìÝëåéá Ãéþñãïò Êáôóßêáò email: “vigelk5koz@yahoo.gr”

ÐñåìéÝñá óôá ãõíáéêåßá ðñùôáèëÞìáôá Óôéò 2 Ïêôùâñßïõ ç Ýíáñîç ôùí ãõíáéêåßùí ðñùôáèëçìÜôùí ðïäïóöáßñïõ Ôï óáââáôïêýñéáêï 2-3 Ïêôùâñßïõ èá áñ÷ßóåé ôï ðñùôÜèëçìá Á’ ÅèíéêÞò Ãõíáéêþí (ðñþçí ðáíåëëÞíéï ðñùôÜèëçìá) 2010-11. Óå áõôü ìðïñïýí íá óõììåôÜó÷ïõí ïé ðáñáêÜôù 13 ïìÜäåò åöüóïí åîáóöáëßóïõí ôéò ðñïûðïèÝóåéò ðïõ èÝôåé ç ðñïêÞñõîç. ÁõôÝò åßíáé ïé Áìáæüíåò ÄñÜìáò, ÁÅ ÐáíóåññáúêÞ, ¢ñçò Èåóóáëïíßêçò, ÐÁÏÊ Èåóóáëïíßêçò, Áìáæüíåò Êáëõâßùí ÔñéêÜëùí, Áêáäçìßá Åëðßäåò Êáñäßôóáò ’94, ÁÓ Âüëïò 2004, ÁâÜíôåò ×áëêßäáò, Áôñüìçôïò Áèçíþí, ÃÓ ÊáëëéèÝáò, ÏäõóóÝáò ÃëõöÜäáò, ÁÅ Áßãéíáò êáé ÍÝïé ÅñãïôÝëç Çñáêëåßïõ.

Áðü ôçí ôñÝ÷ïõóá ðåñßïäï ôï ðåñéöåñåéáêü ðñùôÜèëçìá áíáäéáñèñþíåôáé óå äýï êáôçãïñßåò (’ êáé Ò ÅèíéêÞ). Ç Â’ åèíéêÞ èá Ý÷åé äýï ïìßëïõò, åíþ ãéá ôç Ò åèíéêÞ äåí Ý÷åé êáèïñéóôåß áêüìç ï áñéèìüò ôïõò. Ïé ïìÜäåò ðïõ Ý÷ïõí ôç äõíáôüôçôá íá ìåôÜó÷ïõí óôéò äýï êáôçãïñßåò åßíáé: ’ ÅèíéêÞ (12 ïìÜäåò) Ñïäüðç ’87, Öéëõñéáêüò Öëþñéíáò, ÊáâÜëá ’86, ÁÓ ÌåôÝùñá ÔñéêÜëùí, Ìáãíçóéáêüò Èåóóáëßáò, Ðáìðáôñáúêüò, Íßêç-ÊáëáìÜôá ’91, ÅëëÜò Ðïíôßùí, ¸íùóç Äüîá-¢ñôåìéò Äñáðåôóþíáò ’97, ÁÅ Óôáõñüò Êáëõíèßùí Ñüäïõ, ÁÏ Ôõìðáêßïõ Çñáêëåßïõ, ÊñÞóóåò Ñåèýìíïõ.

ÔÌÇÌÁ ÈÅÓÇ 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Ðïíôéáêüò ÁÅ Ðïëõäåíäñßïõ, ÌÝíôåêáò ÊáëáìáñéÜò, ÁóôÞñ ÍÝáò Ñáéäåóôïý, Ðéåñßäåò Ìïýóåò, ÐÁÏÊ ÊïæÜíçò, ÐïëõäÜìáò Âáìâáêïýò ÖáñóÜëùí, Áìáæüíåò Èåóðñùôßáò, ÁÏ ¢ñôáò, ÁÐÏ ÊçöéóéÜ, ¹öáéóôïò Ðåñéóôåñßïõ, ÁÏ Áã. ÐáñáóêåõÞò, Óáëáìßíá 2006, Ðáíåëåõóéíéáêüò, ¢ôôáëïò ÁÓ Áêáäçìéþí Í. ÐåñÜìïõ, Ößëéíïò ÁÏ Êùáêüò, ¸íùóç Íåïëáßáò ÁöÜíôïõ, ¢ñçò Áñ÷áããÝëïõ, Áñßùí Óçôåßáò, ÁÏ ×áíéÜ (Á.Ï.×.).

ÄéáöïñÜ êëÜóçò

Ï Ôýñíáâïò Ý÷áóå ìå 1-0 áðü ôçí ÂÝñïéá êáé åßðå “áíôßï”

ôïí Ôýñíáâï åêôüò Ýäñáò. Ôï ÷ñõóü ãêïë ãéá ôçí “âáóßëéóóᔠôïõ ÂïññÜ óçìåßùóå ï

ÌðáñãêÜí óôï 57ï ëåðôü ôçò áíáìÝôñçóçò, äþäåêá ëåðôÜ ìåôÜ ôçí åßóïäü ôïõ óôïí áãùíéóôéêü ÷þñï. ¸íôïíåò ïé äéáìáñôõñßåò ôùí ãçðåäïý÷ùí ãéá ðÝíáëôé ðïõ äåí Ýäùóå ï äéáéôçôÞò Ðáðáäüðïõëïò óôï 52’. Ôï 1-0 Ýäùóå áÝñá óôïõò öéëïîåíïýìåíïõò ðïõ êõñéÜñ÷çóáí óôï ãÞðåäï êáé åß÷áí åõêáéñßåò íá äéðëáóéÜóïõí ôá ôÝñìáôÜ ôïõò. Áõôü äåí Ýãéíå ìå áðïôÝëåóìá ïé ðáßêôåò ôïõ Æéþãá íá ðéÝóïõí óôá ôåëåõôáßá ëåðôÜ êáé íá ÷Üíïõí äýï óçìáíôéêÝò åõêáéñßåò ãéá íá öÝñïõí ôï ìáôò óôá ßóá. Óôçí åðüìåíï öÜóç ç ïìÜäá ôïõ Áðüóôïëïõ ×áñáëáìðßäç èá öéëïîåíÞóåé ôçí ÊÝñêõñá. Ïé óõíèÝóåéò ôùí ïìÜäùí Ôýñíáâïò (Ìé÷Üëçò Æéþãáò) ÊáñáíáóôÜóçò, Áèáíáóïýëçò, Ê. Óêïýðñáò, ÃåùñãáíôæéÜò, ÓéÜôñáò, Ãñçãïñßïõ, ÊïõâåëÜò, Ôæïñìðáôæßäçò (46’ Â. Óêïýðñáò), Ê. ÌÜããïò (29’ È. ÌÜããïò), Ìïõñáôßäçò, Ìßóéôò (58’ ÊñÜâáñçò) ÂÝñïéá (Áðüóôïëïò ×áñáëáìðßäçò) Êáíôéìïßñçò, Áìáñáíôßäçò, ÑéìðÝéñï, ÌðÜñìðáò, ÓáìáñÜò (46’ ÔæéìïãéÜííçò), ÔóéÜôóéïò, ÃåùñãéÜäçò, Ïéêïíüìïõ, Ãêüìåæ (65’ Äéáìáíôüðïõëïò), Ðáõëßäçò (46’ ÌðáñãêÜí), ÌðëáæÝöóêé

4ï ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁ SCRAMBLE Ä.ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ ÁÈËÇÔÉÊÇ ÌÏÔÏÓÕÊËÅÔÉÓÔÉÊÇ ÏÌÏÓÐÏÍÄÉÁ ÅËËÁÄÁÓ

5ïò Áãþíáò 3 Ïêôùâñßïõ 2010 - ÃñåâåíÜ

ÅÉÄÉÊÏÓ ÊÁÍÏÍÉÓÌÏÓ: Ôï Áèëçôéêü Óùìáôåßï Ìïôïóõêëåôéóôéêüò ¼ìéëïò Ãñåâåíþí óôá ðëáßóéá ôïõ: Á) ÐáíåëëÞíéïõ ÐñùôáèëÞìáôïò Scramble 2010 ðïõ ðñïêÞñõîå ç ÁÈËÇÔÉÊÇ ÌÏÔ.Ï.Å. äéïñãáíþíåé ôïí äåýôåñï êáôÜ óåéñÜ áãþíá ôïõ ÐñùôáèëÞìáôïò. Â) Ðåñéöåñåéáêïý ÐñùôáèëÞìáôïò Scramble ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò 2010 ðïõ ðñïêÞñõîå ç ÁÈËÇÔÉÊÇ ÌÏÔ.Ï.Å. äéïñãáíþíåé ôïí ðÝìðôï êáôÜ óåéñÜ áãþíá ôïõ ÐñùôáèëÞìáôïò. Ï áãþíáò äéåîÜãåôáé óýìöùíá ìå ôïí Áèëçôéêü Íüìï 2725/99, ôïí ãåíéêü êáíïíéóìü áãþíùí ÌïôïóõêëÝôáò ôçò ÁÈËÇÔÉÊÇÓ ÌÏÔ.Ï.Å. êáé ôïí ðáñüíôá åéäéêü êáíïíéóìü. Á) ÓÔÅËÅ×Ç ÔÏÕ ÁÃÙÍÁ ÏÑÃÁÍÙÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ Ðñüåäñïò: Óéïýëçò ÃéÜííçò ÌÝëïò: Ôïëéüðïõëïò ×ñéóôüöïñïò ÌÝëïò: ÆáìáíÜêïò ÄçìÞôñéïò Ðñüåäñïò Áãùíïäéêþí: Óôñáâïý Ãéþñãïò Áãùíïäßêçò: ÄçìçôñéÜäçò ÈùìÜò Áãùíïäßêçò: Êïêüëçò Íßêïò ÐáñáôçñçôÞò: Êïýãéáò Çëßáò ÁëõôÜñ÷çò: Ìçóéüðïõëïò ÁèáíÜóéïò ÃñáììáôÝáò Áãþíá: Êüêêéíïõ Åõáããåëßá Ôå÷íéêüò ¸öïñïò: Ôïëéüðïõëïò ×ñéóôüöïñïò Â) ÓÔÏÉ×ÅÉÁ ÔÏÕ ÁÃÙÍÁ Ï áãþíáò èá ãßíåé ôï ôçí ÊõñéáêÞ 3 Ïêôùâñßïõ 2010 óôçí ðåñéï÷Þ Êáëáìßôóé Ãñåâåíþí. Ç ðñüóâáóç óôïí ÷þñï ôïõ áãþíá ãßíåôáé ãéá ôïõò åñ÷üìåíïõò áðü ôçí Åãíáôßá ïäü Ýîïäïò óôçí Íüôéá åßóïäï ôùí Ãñåâåíþí êáé ìåôÜ áðü 1000 ìÝôñá ðåñßðïõ, ìå ðïñåßá ðñïò ôçí ðüëç ôùí Ãñåâåíþí, óôñßâïõìå äåîéÜ ðñïò ôï ÷ùñéü Êáëáìßôóé. Ç äéáäñïìÞ ôïõ áãþíá Ý÷åé ìÞêïò 4,2 ÷ëì. Ç äéÜñêåéá ôïõ áãþíá åßíáé: Á) 1 þñá êáé 30 ëåðôÜ óõí äýï ãýñïõò ãéá ôéò êáôçãïñßåò S1, S2 êáé S3 êáé 45 ëåðôÜ óõí Ýíáí ãýñï ãéá ôçí êáôçãïñßá SB ôïõ Ðáíåëëçíßïõ ÐñùôáèëÞìáôïò.

Â) 45 ëåðôÜ óõí äýï ãýñïõò ãéá üëåò ôéò êáôçãïñßåò ôïõ Ðåñéöåñåéáêïý ÐñùôáèëÞìáôïò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò. Ã) Åßêïóé ëåðôÜ ãéá ôçí êáôçãïñßá Junior. Ã) ÓÕÌÌÅÔÏ×ÅÓ Äéêáßùìá óõììåôï÷Þò óôïí áãþíá Ý÷ïõí: Á) Ãéá ôï ÐáíåëëÞíéï ÐñùôÜèëçìá ÁèëçôÝò ðïõ Ý÷ïõí Áèëçôéêü Äåëôßï óå ÁèëçôéêÜ Óùìáôåßá ôçò ÁèëçôéêÞò ÌÏÔ.Ï.Å. êáé äåí óõììåôÝ÷ïõí óå ÐåñéöåñåéáêÜ ÐñùôáèëÞìáôá. Â) Ãéá ôï Ðåñéöåñåéáêü ÐñùôÜèëçìá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ÁèëçôÝò ðïõ Ý÷ïõí Áèëçôéêü Äåëôßï óôá ÁèëçôéêÜ Óùìáôåßá ôçò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò ôá ïðïßá åßíáé ìÝëç ôçò ÁèëçôéêÞò ÌÏÔ.Ï.Å. Ðëçñïöïñßåò: Óéïýëçò ÃéÜííçò, 6932 302635 Äéêáßùìá óõììåôï÷Þò Ý÷ïõí: Á) Ïé áèëçôÝò ðïõ áíÞêïõí óå Óùìáôåßá ôçò ÁèëçôéêÞò ÌÏÔ.Ï.Å. ìðïñïýí íá äçëþóïõí óõììåôï÷Þ ìüíï ìÝóù ôùí Óùìáôåßùí ðïõ áíÞêïõí êáé ìüíï ìÝóá áðü ôï çëåêôñïíéêü óýóôçìá ôçò ÁèëçôéêÞò ÌÏÔ.Ï.Å. ÏðïéïóäÞðïôå ìðïñåß íá åíçìåñþíåôáé ãéá ôéò

Óôá ðëáßóéá ôïõ 21ï ÐñùôáèëÞìáôïò ÃñÞãïñïõ Óêáêéïý (Blitz 2010), ðñáãìáôïðïéÞèçêå ôï ÓÜââáôï 25-09-2010 ôï 17o ôïõñíïõÜ. Óôï ôïõñíïõÜ óõììåôåß÷áí 13 óêáêéóôÝò. Ç ôåëéêÞ êáôÜôáîç åß÷å ùò åîÞò: ÏÍÏÌÁÔÅÐÙÍÕÌÏ ÊÏÓÌÉÄÇÓ ÉÙÁÍÍÇÓ ÊÏÕÑÔÇÓ ×ÁÑÉÔÙÍ ÓÁÌÁÑÁÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ ËÅÆÃÉÄÇÓ ÖÙÔÉÏÓ ÅÌÌÁÍÏÕÇËÉÄÇÓ ÅÉÑÇÍÁÉÏÓ ÓÉÙÌÏÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÈÅÏÄÙÑÉÄÇÓ ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ ÉÙÁÍÍÉÄÇÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÔÓÁÊÌÁÊÇÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ÊÙÄÏÕÍÁÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÔÓÁÊÌÁÊÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÔÓÏÔÓÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÓÊÏÕÔÅËÁÓ ÉÙÁÍÍÇÓ

ÂÁÈÌÏÉ 6,5 5,0 4,5 4,0 3,5 3,5 3,5 3,5 3,5 3,0 2,0 1,5 0,5

ÐáñÜëëçëá äéåîÞ÷èçóáí ôá ôïõñíïõÜ ãñÞãïñïõ óêáêéïý ôùí ôìçìÜôùí ôçò Áêáäçìßáò. ÁíáëõôéêÜ ôá áðïôåëÝóìáôá:

Ò ÅèíéêÞ (19 ïìÜäåò)

Óôçí ôÝôáñôç öÜóç ôïõ ÊõðÝëëïõ ÅëëÜäáò ðñïêñßèçêå ç ÂÝñïéá, ï ïðïßá íßêçóå ìå 1-0

ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁÔÁ ÃÑÇÃÏÑÏÕ ÓÊÁÊÉÏÕ

ÈÅÓÇ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ï êáôáñôéóìüò ôùí ïìßëùí, ç êëÞñùóç, ï ôñüðïò ðïõ èá áíáêçñõ÷èåß ï ðñùôáèëçôÞò êáèþò êáé ïé ïìÜäåò ðïõ èá õðïâéâáóôïýí èá ãßíåé óå äåýôåñï ÷ñüíï, ìåôÜ ôçí ïñéóôéêïðïßçóç ôùí ïìÜäùí ðïõ èá óõììåôÜó÷ïõí.

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ

ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ 2010

óõììåôï÷Ýò ôùí áãþíùí ìÝóá áðü ôçí éóôïóåëßäá www.e-amotoe.gr . Äçëþóåéò óõììåôï÷Þò èá ãßíïíôáé äåêôÝò áðü 27 Óåðôåìâñßïõ 2010 ìÝ÷ñé ôçí ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ 2010. Ôï ðáñÜâïëï óõììåôï÷Þò ãéá ôïõ áèëçôÝò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ ÐñùôáèëÞìáôïò åßíáé: Á) 45€ ãéá ôïõò áèëçôÝò ôçò ÁèëçôéêÞò ÌÏÔ.Ï.Å. Åêðñüèåóìåò óõììåôï÷Ýò èá ãßíïíôáé äåêôÝò êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôïõ ôå÷íéêïý åëÝã÷ïõ êáé èá åðéâáñýíïíôáé ìå 20€. Â) Ãéá ôïõò áèëçôÝò ôïõ Ðåñéöåñåéáêïý ÐñùôáèëÞìáôïò åßíáé 25€ (ðïõ áíôéóôïé÷åß óôï äéêáßùìá ôçò áóöÜëéóçò). Ä) ÊÁÔÇÃÏÑÉÅÓ Á) ÐáíåëëÞíéï ÐñùôÜèëçìá: Ïé êáôçãïñßåò ôïõ áãþíá åßíáé ïé åîÞò: • S1: Äß÷ñïíåò åùò 150cc êáé ôåôñÜ÷ñïíåò åùò 250cc • S2 : Äß÷ñïíåò áðü 180cc åùò 250cc êáé ôåôñÜ÷ñïíåò áðü 280cc åùò 450cc • S3 : Äß÷ñïíåò áðü 281cc êáé Üíù êáé ôåôñÜ÷ñïíåò áðü 480cc êáé Üíù

• SB : ÁíåîáñôÞôùò êõâéóìïý Ôá ÷ñþìáôá ôùí áñéèìþí óõììåôï÷Þò åßíáé: • S1: Ëåõêü öüíôï - ìáýñïé áñéèìïß • S2: êüêêéíï öüíôï - ëåõêïß áñéèìïß • S3: êßôñéíï öüíôï - ìáýñïé áñéèìïß • SB: Ìáýñï öüíôï - ëåõêïß áñéèìïß Â) Ðåñéöåñåéáêü ÐñùôÜèëçìá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò Ïé êáôçãïñßåò ôïõ áãþíá åßíáé ïé åîÞò: * S1: Äß÷ñïíåò Ýùò 150cc êáé ôåôñÜ÷ñïíåò Ýùò 250cc * S2: Äß÷ñïíåò áðü 180cc êáé Üíù êáé ôåôñÜ÷ñïíåò áðü 280cc êáé Üíù * S3: ÇëéêéáêÞ êáôçãïñßá Üíù ôùí 32 åôþí (ãåííçèÝíôåò ìÝ÷ñé êáé ôçí 31/12/1978) åíéáßá êáôçãïñßá. Ôá ÷ñþìáôá ôùí áñéèìþí óõììåôï÷Þò åßíáé: * Êáôçãïñßá S1 : Ëåõêü öüíôï - Ìáýñïé áñéèìïß * Êáôçãïñßá S2 : Êüêêéíï öüíôï - Ëåõêïß áñéèìïß * Êáôçãïñßá S3 : Êßôñéíï öüíôï - Ìáýñïé áñéèìïß Å) ÔÅ×ÍÉÊÏÓ ÅËÅÃ×ÏÓ Ï Ôå÷íéêüò ¸ëåã÷ïò èá ãßíåé óôïí ÷þñï ôïõ áãþíá ôï ðñùß ôçò ÊõñéáêÞò áðü ôéò 09:00 ìÝ÷ñé ôéò 09:45 ãéá ôïõ áèëçôÝò ôïõ Ðåñéöåñåéáêïý êáé áðü 10:00 ìÝ÷ñé 10:30 ãéá ôïõ áèëçôÝò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ ÐñùôáèëÞìáôïò. ÓÔ) ÅÊÊÉÍÇÓÇ Ç åêêßíçóç ôïõ áãþíá èá ãßíåé óôéò 10:00 êáé èá åßíáé ãéá ôï Ðåñéöåñåéáêü ÐñùôÜèëçìá ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò. Æ) ÔÅËÅÔÇ ÁÐÏÍÏÌÇÓ ÅÐÁÈËÙÍ Ç ôåëåôÞ áðïíïìÞò ôùí åðÜèëùí èá ãßíåé áìÝóùò ìåôÜ ôçí ëÞîç ôïõ áãþíá. Êýðåëëá èá ðÜñïõí ïé 3 ðñþôïé êÜèå êáôçãüñéáò êáé ìåôÜëëéá 4ïò 5ïò 6ïò. Ãéá ôïí Ì.Ï.Ã. Ï ÅÖÏÑÏÓ - ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÏÕ ÁèáíÜóéïò Ìçóéüðïõëïò Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ - ÉùÜííçò Óéïýëçò

ÁÑ×ÁÑÉÙÍ -1 ÏÍÏÌÁÔÅÐÙÍÕÌÏ ÊÏÔÆÁÚÔÓÇÓ ×ÑÇÓÔÏÓ ÔÓÉÏÃÊÁÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÌÁÑÊÏÐÏÕËÏÕ ÂÁÓÉËÉÊÇ ÓÁÌÁÑÁÓ ÓÔÁÕÑÏÓ ÊÁËÁÚÔÆÏÐÏÕËÏÓ ÐÁÑÇÓ ÌÁÑÊÏÐÏÕËÏÓ ÍÉÊÏËÁÏÓ ÊÁËÁÚÔÆÏÐÏÕËÏÓ ×ÑÇÓÔÏÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÉÄÏÕ ÓÏÖÉÁ ÍÔÁËÁÊÁÓ ÁÐÏÓÔÏËÏÓ ÔÁÑÁÓÉÄÏÕ ÁÉÊÁÔÅÑÉÍÇ-ÅÉÑÇÍÇ ËÉÏÕÑÇ ÓÔÕËÉÁÍÇ ËÉÏÕÑÇ ÌÁÑÉÁ

ÂÁÈÌÏÉ 5,0 4,0 3,0 3,0 3,0 2,5 2,5 2,0 2,0 1,0 1,0 1,0

ÔÌÇÌÁ ÁÑ×ÁÑÉÙÍ -2 1. ÔÓÏÔÓÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ 2. ÔÓÁÊÌÁÊÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ 3. ÊÏÕËÏÕÌÐÑÉÄÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ 4. ÔÓÁÊÌÁÊÇÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ 5. ÊÁËÏÃÅÑÁÊÇÓ ÈÅÏÄÏÕËÏÓ 6. ÓÊÏÕÔÅËÁÓ ÉÙÁÍÍÇÓ 7. ÄÁÖÊÁÓ ÉÙÁÍÍÇÓ 8. ÊÏÕÔÓÏÕÐÁÊÇÓ ÉÙÓÇÖ 9. ÉÙÓÇÖ ÓÔÅÖÁÍÏÓ 10. ÉÙÓÇÖ ÓÔÅËÉÏÓ 11. ÊÁÔÓÉÄÇÓ ÓÐÕÑÉÄÙÍ 12. ÐÁÍÁÃÏÓ ÌÇÍÁÓ 13. ËÉÏÕÑÇ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁ 14. ÓÔÅÖÁÍÉÄÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ 15. ÖÁÍÁÊÇÓ ÉÙÁÍÍÇÓ 16. ÐÅÔÑÉÄÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ 17. ÌÉ×ÁÇËÉÄÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ 18. ÄÁÖÊÁ ÉÙÁÍÍÁ 19. ×ÁÑÉÆÏÐÏÕËÏÕ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ

4,5 4,5 4,0 3,0 3,0 3,0 3,0 3,0 3,0 3,0 2,5 2,0 2,0 2,0 2,0 2,0 1,5 1,0 1,0

ÔÌÇÌÁ ÅÑÁÓÉÔÅ×ÍÉÊÏ 1. ÐÁÐÁÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ 2. ÐÁÐÏÕÔÓÇÓ ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ 3. ÓÉÓÌÁÍÉÄÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ 4. ÔÏÕËÏÕÌÅÍÉÄÇÓ ÆÁ×ÁÑÉÁÓ 5. ÖÁÍÁÊÇÓ ÁÐÏÓÔÏËÏÓ 6. ÃÊËÉÁÃÉÁÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ 7. ÃÊÏÃÊÏÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ 8. ÅËÅÕÈÅÑÉÁÄÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ 9. ÐÁÕËÉÄÇÓ ÍÉÊÏËÁÏÓ 10. ÐÁÕËÉÄÇÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ 11. ÄÅÌÅÑÔÆÉÄÇÓ ÕÐÁÔÉÏÓ 12. ÌÇÔÑÏÕËÇÓ ÈÅÏÄÙÑÏÓ 13. ÐÁÕËÉÄÇÓ ÌÉ×ÁÇË 14. ÌÇÔÁÔÓÅËÇÓ ÓÁÑÁÍÔÇÓ 15. ÐÁÕËÉÄÇÓ ÈÅÏÄÙÑÏÓ

5,0 4,0 4,0 3,5 3,0 3,0 3,0 2,0 2,0 2,0 2,0 2,0 2,0 1,5 1,0

ÔÌÇÌÁ ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÏ 1. ÓÁÌÁÑÁÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ 2. ÅÌÌÁÍÏÕÇËÉÄÇÓ ÅÉÑÇÍÁÉÏÓ 3. ÉÙÁÍÍÉÄÇÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ 4. ×ÁÑÉÆÏÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍÍÇÓ 5. ÃÑÇÃÏÑÉÁÄÏÕ ×ÑÕÓÏÕËÁ 6. ÔÓÉÔÓÉÍÔÁÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ 7. ÃÊËÉÁÃÉÁ ÓÔÅÑÃÉÁÍÇ 8. ÓÔÅÖÁÍÉÄÇÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ 9. ×ÉÙÔÇÓ ÌÉËÔÉÁÄÇÓ 10. ×ÁÔÆÇÓÔÅÖÁÍÏÕ ÖÙÔÉÏÓ 11. ÓÔÁÕÑÉÁÍÍÉÄÏÕ ÐÏËÕÎÅÍÇ 12. ÓÁÌÁÑÁ ÖÁÍÇ

4,5 4,0 3,5 3,0 3,0 3,0 3,0 2,0 2,0 2,0 1,0 1,0

Óõíå÷ßæïíôáé ïé åããñáöÝò ãéá ôá ìáèÞìáôá óêÜêé ôçò ÓêáêéóôéêÞò Áêáäçìßáò ÐôïëåìáÀäáò . Ãéá ðëçñïöïñßåò - åããñáöÝò åðéêïéíùíÞóôå óôá ôçëÝöùíá ôùí óõëëüãùí (24630) 29238 – 21070 êáèçìåñéíÜ 17:0021:00ì.ì.

¸ãéíå ãíùóôü ôï ÄÓ ôïõ ÐÕÑÓÏÕ... ÌåôÜ áðü áßôçìá ôùí öéëÜèëùí ôïõ Ðõñóïý Ãñåâåíþí, ìÝëç ôçò ïìÜäáò äçìïóéïðïßçóáí óÞìåñá ôç óýíèåóç ôïõ ÄÓ , ìÝóá áðü ôïí STARFM 933 ÐÑÏÅÄÑÏÓ: ÃÉÙÑÃÏÓ ÃÉÁÍÍÏÕËÁÓ ÃÅÍÉÊÏÓ ÁÑ×ÇÃÏÓ: ÅÕÁÃÃÅËÏÓ ÓÁÑÁÖÁÓ ÃÅÍÉÊÏÓ ÃÑÁÌÌÁÔÅÁÓ: ÃÉÙÑÃÏÓ ÐÏÍÔÉÊÁÓ ÔÁÌÉÁÓ: ÉÙÁÍÍÇÓ ÌÉ×ÏÓ ÌÅËÇ: ÁËÊÇÓ ÊÁÑÁÌÇÔÑÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÓ ÓÅÂÁÓÔÉÁÄÇÓ ÔÅ×ÍÉÊÏÓ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: ÊÙÓÔÁÓ ÊÏÔÆÁÔÉÓÏÃËÏÕ ÐÑÏÐÏÍÇÔÇÓ: ÉÙÁÍÍÇÓ ÓÁÌÁÑÁÓ ÌÅÃÁÓ ×ÏÑÇÃÏÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÚÙÁÍÍÏÕ


ÈÁÑÑÏÓ

%

ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ 2010

3ïò ÏÌÉËÏÓ

ÅðéìÝëåéá Ãéþñãïò Êáôóßêáò email: “vigelk5koz@yahoo.gr”

ÐñåìéÝñá ìå íßêåò ãéá ôéò ìéêôÝò ÊïæÜíçò êáé Öëþñéíáò Ôá áðïôåëÝóìáôá ôçò ðñåìéÝñáò ôïõ 3ïõ ïìßëïõ ôïõ ÂïññÜ, óôéò êáôçãïñßåò Ðáßäùí êáé ÍÝùí, ðïõ äéåîÞ÷èçóáí óôï ðëáßóéï ôïõ ÐáíåëëÞíéïõ ÐñùôáèëÞìáôïò Ìéêôþí ÏìÜäùí, ôï ïðïßï Üñ÷éóå ôçí ÔåôÜñôç 29 Óåðôåìâñßïõ ìå ôçí 1ç áãùíéóôéêÞ ôçò Á´öÜóçò êáé èá ïëïêëçñùèåß óôéò 5 Éáíïõáñßïõ ìå ôçí 10ç áãùíéóôéêÞ.

Âáôáíéáêüò: Íá óõíå÷ßóåé Ýôóé!

ÁíáëõôéêÜ ôï ñåðïñôÜæ:

ÍÅÏÉ ÅÐÓ ÇÐÅÉÑÏÕ ÅÐÓ ÊÏÆÁÍÇÓ 0-2 ÍÅÏÉ ÅÐÓ ÃÑÅÂÅÍÙÍ ÅÐÓ ÖËÙÑÉÍÁÓ 0-2

ÊÜððçò, ÈåïäùñÜêçò, Çëßáò, Ðáíáãéþôïõ, Ìüó÷ïò, Êáìðïóéþñçò (51’ ÌðïõêïõâÜëáò), ÓôáìåôáëÜôïò (65’ Ðáðáñïýíáò).

ÊáêÞ áñ÷Þ ãéá ôéò ìéêôÝò ôùí Ãñåâåíþí

ÍÅÏÉ ÅÐÓ ÊïæÜíçò Æéþãáò, ÊáëçìÝñçò, ×áúíôïýôçò, Ãåùñãßïõ, ÃñÜâáò, Êïóìßäçò, ÂïõñíÜæïò, Óéäçñüðïõëïò, Óôáöõëßäçò (77’Ðïéìåíßäçò), ÑÝââáò (67’ ÅõèõìéÜäçò), ÊáðåôÜíïõ (60’ ÔóáêíÜêçò). Óôï ðáé÷íßäé ôùí ðáßäùí ãéá ôçí ïìÜäá ôçò ÊïæÜíçò óêüñáñáí ïé Ãéáëáìßäçò (7’) êáé Ìðßíôóçò (52’).

Ìå ôï “áñéóôåñü” îåêßíçóáí ôéò åðßóçìåò áãùíéóôéêÝò ôïõò õðï÷ñåþóåéò ïé ìéêôÝò ïìÜäåò ôçò ÅÐÓ Ãñåâåíþí, ðïõ ãíþñéóáí ôçí Þôôá óôçí Ýäñá ôïõò, áðü ôéò áíôßóôïé÷åò ôçò ÅÐÓ Öëþñéíáò. Ïé íÝïé çôôÞèçêáí ìå 2-0, åíþ ïé ðáßäåò áí êáé âñÝèçêáí ìðñïóôÜ óôï óêïñ ìå 2-0, ôåëéêÜ çôôÞèçêáí ìå 3-2.

ÐÁÉÄÅÓ ÅÐÓ ÇÐÅÉÑÏÕ ÅÐÓ ÊÏÆÁÍÇÓ 0-2

ÍÅÏÉ ÅÐÓ ÃÑÅÂÅÍÙÍ 0 ÍÅÏÉ ÅÐÓ ÖËÙÑÉÍÁ 2

ÅÐÓÇÐ Êïëéïöïýêáò, Ãåùñãïýëçò, ÆùãñÜöïò, ÌÜããïò, Ôóáêáíßêáò, ÔóïõëéÜçò, Ìáñìïýôáò (50’ Óïýëáò), ÓðáëéÜñáò, ÌåñêïõñéÜäçò, Ìðéóôéüëçò (48’ ÔóáñðÝëáò), ÃéÜêïò (55’ ÖáñìÜêçò). ÅÐÓ ÊïæÜíçò Ãêïýìáò, Ñïýóóçò, ÊáñáìÜñêïò, Óáââßäçò, ×ñõóïóôïìßäçò (41’ ×á÷áíôßäçò), ÍÜíïò, Ãéáëáìßäçò, Ìðßíôóçò, Âåñýêïêïò, ÍéêïëáÀäçò, ÃêÝêáò (69’ Äçìçôñßïõ).

Óôï 7’ ï Ãåùñãüðïõëïò áíïßãåé ôï óêïñ, åíþ óôï 40’ ï ßäéïò ðáßêôçò êáé ìå ôïí ßäéï ôñüðï, äéáìïñöþíåé ôï ôåëéêü óêïñ ôçò áíáìÝôñçóçò, ÷áñßæïíôáò ôç íßêç óôçí ïìÜäá ôçò Öëþñéíáò. Åðßóçò, óôï 60’ ï Ãêáôæüðïõëïò åß÷å äïêÜñé. ÄéáéôçôÞò: Êáñáëéüëéïò (ÔóÝôóéëáò, ÊùíóôáíôÞò) ÅÐÓ ÃÑÅÂÅÍÙÍ (×ñ. ÐëÞêáò) Ê. Ðáðáäüðïõëïò, ËéÜìðáò, ÌðáñìðáãéÜííçò, Óïýëáò (66’ ÄáóôáìÜíçò), Âéôïñßíï, Í. Ðáðáäüðïõëïò (68’ ÄåëçíÜôóéïò), Äñïìðïýñáò, Ðáðáêþóôáò, ÌáãéÜííçò (70’ Ëéáíüò), ÌðáëïäÞìïò, Áíáãíþóôïõ.

Ò ÅèíéêÞ

Ïé äéáéôçôÝò ôçò 4çò áãùíéóôéêÞò ÁÅ Ðïíôßùí-Öùêéêüò: ÌÐÁËÁÔÓÏÕÊÁÓ Ê. (ÇÐÅÉÑÏÕ) Åïñäáúêüò 2007-Ìáêåäïíéêüò: ÔÆÇËÏÓ ÁÈ. (ËÁÑÉÓÁÓ) ÁíáãÝííçóç Óåññþí-Áåôüò Óêýäñáò: ÏÉÊÏÍÏÌÏÕ Í. (×ÁËÊÉÄÉÊÇÓ) ÁíáãÝííçóç ÅðáíùìÞò-Íáõðáêôéáêüò ÁóôÝñáò: ÓÊÏÕËÁÓ ÅÌ. (ÈÅÓÓÁËÉÁÓ) ÊïæÜíç-Åèíéêüò ÖéëéððéÜäáò: ÁÃÃÅËÁÊÇÓ ÁÃ. (ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ) Ôýñíáâïò 2005-ÌÝãáò ÁëÝîáíäñïò ÇñÜêëåéáò: ÌÉ×ÁÇËÉÄÇÓ Ã. (ÂÏÉÙÔÉÁÓ) ÁíáãÝííçóç Ãéáííéôóþí-ÆÜêõíèïò: ÊÁÑÁËÉÏËÉÏÓ Á. (ÃÑÅÂÅÍÙÍ) Íßêç Âüëïõ-Äüîá Êñáíïýëáò: ÌÐËÏÕÍÁÓ É. (ÖÈÉÙÔÉÄÁÓ)

ÓõíÜíôçóç êïñõöÞò áíÜìåóá óå ÐáôÝñá, ÃéÜííç êáé Ãéþñãï ÂáñäéíïãéÜííç ÓõíÜíôçóç ðïõ åíäÝ÷åôáé íá ðñïêáëÝóåé íôüìéíï åîåëßîåùí Ýãéíå ôï áðüãåõìá ôçò ÐÝìðôçò áíÜìåóá óå Íéêüëá ÐáôÝñá, ÃéÜííç êáé Ãéþñãï ÂáñäéíïãéÜííç, ìå ôï åðßêåíôñï óõæÞôçóçò ôçí Üó÷çìç åêêßíçóç ôïõ Ðáíáèçíáúêïý êáé ôï Ýñãï ôïõ Íßêïõ Íéüðëéá. Ï ðñüåäñïò ôçò ÐÁÅ õðïäÝ÷ôçêå óôï ãñáöåßï ôïõ óôï ÊïëùíÜêé ôïí ìåãáëïìÝôï÷ï ÃéÜííç ÂáñäéíïãéÜííç êáé ôïí áäåñöü ôïõ, Ãéþñãï. Ïé ôñåéò Üíäñåò åß÷áí óõæÞôçóç ãéá ôçí Üó÷çìç åéêüíá ôùí “ðñáóßíùí” óôç óåæüí êáé óýìöùíá ìå ïñéóìÝíåò ðëçñïöïñßåò, ìßëçóáí åêôåíþò ãéá ôï Ýñãï 46÷ñïíïõ ôå÷íéêïý êáé ôï ìÝëëïí ôïõ óôçí ïìÜäá.

Ç óõíÜíôçóç Üñ÷éóå óôéò 16:00 êáé ïëïêëçñþèçêå óôéò 19:15, üôáí ôá áäÝñöéá ÂáñäéíïãéÜííç áðï÷þñçóáí áðü ôá ãñáöåßá ôïõ Íéêüëá ÐáôÝñá. Íùñßôåñá, ï Íéêüëáò ÐáôÝñáò åß÷å óõæçôÞóåéò ìå üëïõò ôïõò õðåõèýíïõò ôïõ ðïäïóöáéñéêïý ôìÞìáôïò ôïõ Ðáíáèçíáúêïý. Ï ðñüåäñïò åðéêïéíþíçóå ôçëåöùíéêÜ ìå ôïõò Êþóôá Áíôùíßïõ, ÊÜñëïò ÖñÝéôáò êáé Íßêï Íéüðëéá. Ñþôçóå ôéò áðüøåéò ôïõò ãéá ôéò Üó÷çìåò åìöáíßóåéò ôïõ Ðáíáèçíáúêïý êáé ðáñÜëëçëá ôïõò Ýêáíå êáôáíïçôü üôé åðéâÜëëåôáé íá áëëÜîåé åðåéãüíôùò ç êáôÜóôáóç. ÏõóéáóôéêÜ ÷ôýðçóå ôï... êáìðáíÜêé óôïõò ôñåéò Üíäñåò êáé êõñßùò óôïí Íéüðëéá, ï ïðïßïò ðëÝïí èá êñßíåôáé óå êÜèå ðáé÷íßäé, ôçí ßäéá óôéãìÞ ðïõ ôï “ôñéöýëëé” êáëåßôáé íá ðåñÜóåé Ýíá ðñüãñáììá êáèïñéóôéêü ãéá

×áëÜñùóç óÞìåñá ìåôÜ ôï ãåìÜôï ôñéÞìåñï åõñùðáúêÞò ðïäïóöáéñéêÞò ðáíäáéóßáò ÊáëçìÝñá óå üëïõò ôïõò ößëïõò êáé ôéò ößëåò êáé óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ åôïéìáæüìáóôå ãéá Üëëï Ýíá ãåìÜôï Ó/Ê ìåôÜ êáé áðü ôï ãåìÜôï ôñéÞìåñï ðïõ åß÷áìå ìå åõñùðáúêÝò äéïñãáíþóåéò. ¨Ý÷åé ðáé÷íéäÜêéá êáé óÞìåñá êáé èá ðÜìå ÷áëáñÜ ìå ìéá åðéëïãÞ ðïõ ôçí èåùñþ ðïëý äõíáôÞ. ¼ðùò êÜèå ÐáñáóêåõÞ Ý÷ïõìå áãþíá ãéá ôçí Ìðïõíôåóëßãêá êáé óÞìåñá èá ðñïôéìÞóïõìå íá áó÷ïëçèïýìå ìå áõôü ôï ðáé÷íßäé èåùñþíôáò ôï êáëÞ åõêáé-

Óâïñþíïò: ÐëÞñçò óôç ÍÜïõóá Óôç ÍÜïõóá ôáîéäåýåé ï ÃÁÓ Óâïñþíïò ôçí ÊõñéáêÞ ôï áðüãåõìá, üðïõ èá áíôéìåôùðßóåé ôçí ðñùôïðüñï ïìþíõìç ôïðéêÞ ïìÜäá. Ï ÓôÝöáíïò ÔáâïõêôóÞò èá Ý÷åé óôç äéÜèåóÞ ôïõ êáé ôïí Ãéþñãï Ôñéáíôáöýëëïõ, ï ïðïßïò åîÝôéóå ðïéíÞ äýï áãùíéóôéêþí áðü ôçí ðåñóéíÞ ðåñßïäï. ÐñïâëÞìáôá áðü ôñáõìáôéóìïýò äåí õðÜñ÷ïõí, êáèþò êáé ï Íßêïò Ñáðôüðïõëïò åßíáé åíôåëþò êáëÜ êáé âñßóêåôáé óôç äéÜèåóç ôïõ ðñïðïíçôÞ ôïõ.

Ïé åíäéáöÝñïõóåò áíáìåôñÞóåéò ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêáí ôçí ðñþôç ìÝñá ôùí áãþíùí, êÝñäéóáí ôéò åíôõðþóåéò áëëÜ êáé ôï ÷åéñïêñüôçìá ôùí öéëÜèëùí ðïõ ðáñáâñÝèçêáí óôá ãÞðåäá.

Óðïõäáßåò íßêåò ðÝôõ÷áí ïé ìéêôÝò ïìÜäåò ðáßäùí êáé ÍÝùí ôçò ÊïæÜíçò ìåôÜ áðü ðïëý êáëÝò åìöáíßóåéò. ÖáíåñÜ áðïäõíáìùìÝíåò ïé ìéêôÝò ïìÜäåò Ðáßäùí êáé ÍÝùí ôçò ÅÐÓÇÐ (áöïý ìüëéò ðñüóöáôá áíáèåþñçóå ôéò áðüøåéò ôçò ç ÅÐÏ ãéá ôïõò ðáßêôåò ôùí ÐÁÅ êáé ÔÁÐ ðïõ èá óõììåôÝ÷ïõí ó’ áõôÜ ôá ðñùôáèëÞìáôá êáé äåí ðñüëáâáí íá ôïõò åíóùìáôþóïõí ïé ðñïðïíçôÝò ôïõò ãéá öÝôïò), ãíþñéóáí äßêáéá ôéò Þôôåò ãéá ôï ðñùôÜèëçìá ðñïåðéëïãÞò Åèíéêþí ïìÜäùí êáé ìÜëéóôá ìå ôï ßäéï óêïñ (0-2) . ÖÝôïò ï èåóìüò åßíáé áñêåôÜ äéáöïñåôéêüò, áëëÜ óôçí ðïñåßá áíáìÝíåôáé íá åðéôñáðåß ç óõììåôï÷Þ ôïõëÜ÷éóôïí 5 ðáéêôþí ðïõ áíÞêïõí óôï äõíáìéêü ôùí éäñõôéêþí óùìáôåßùí ÐÁÅ Þ ÔÁÐ, ïðüôå ç ïìÜäá ôçò ÅÐÓÇÐ èá åíéó÷õèåß ìå ðáßêôåò ôïõ ÐÁÓ ÃéÜííéíá, ðïõ áðïôåëïýóáí êáé ôïí êïñìü ôá ðñïçãïýìåíá ÷ñüíéá. Óôá ðáé÷íßäéá ôçò 1çò áãùíéóôéêÞò, ç ÊïæÜíç êÝñäéóå óôïõò ÍÝïõò óôï ðëáóôéêü ãÞðåäï ôçò ÅÐÓÇÐ ìå 0-2 ìå äýï ãêïë ôïõ Óéäçñüðïõëïõ óå äéÜóôçìá äýï ëåðôþí óôï 55’ êáé ôï 57’, åíþ ïé öéëïîåíïýìåíïé Ýðáéîáí óôá ôåëåõôáßá 15 ëåðôÜ ìå ðáßêôç ëéãüôåñï, ëüãù ôçò áðïâïëÞò ìå 2ç êßôñéíç êÜñôá ôïõ ÂïõñíÜæïõ. Ïé óõíèÝóåéò: ÍÅÏÉ ÅÐÓÇÐ Áëåîßïõ, ÃåñïãéÜííçò, Ößëéïò, ÃêïõãéÜííïò (58’ Ëáüóïãëïõ),

Ôá ÍÝá ôçò Ē ÅèíéêÞò

ôçí ðïñåßá ôçò ïìÜäáò óå ÅëëÜäá êáé Åõñþðç. ÌÜëéóôá ï äéåõèõíôÞò ðïäïóöáßñïõ áíÝëáâå íá ìåôáöÝñåé ôç äõóáñÝóêåéá ôïõ ÐáôÝñá óôïõò ðïäïóöáéñéóôÝò. Ç Þôôá áðü ôçí Êïðåã÷Üãç, óå óõíäõáóìü ìå ôéò Üó÷çìåò åìöáíßóåéò óôï ðñùôÜèëçìá êáé ôéò äçëþóåéò ôïõ Íéêüëá ÐáôÝñá ìåôÜ ôï ÷èåóéíü (29/9) ðáé÷íßäé óôï ÏÁÊÁ, üðïõ Ýêáíå ëüãï ãéá ñéæéêÝò áëëáãÝò, Ýöåñå ôá ðñþôá óåíÜñéá äéáäï÷Þò ôïõ Íßêïõ Íéüðëéá óôçí ôå÷íéêÞ çãåóßá ôïõ Ðáíáèçíáúêïý. Ùóôüóï, ìÝ÷ñé óôéãìÞò óôï óôñáôüðåäï ôùí “ðñáóßíùí” äåí ôßèåôáé èÝìá áíôéêáôÜóôáóçò ôïõ Íéüðëéá êáé áõôü ðïõ âãáßíåé ðñïò ôá Ýîù åßíáé ðùò ï Êïæáíßôçò ôå÷íéêüò óõíå÷ßæåé êáíïíéêÜ óôç èÝóç ôïõ, êáèþò ç äéïßêçóç åßíáé ðñüèõìç íá óôçñßîåé ôï Ýñãï ôïõ, óå åðéèõìçôÜ ðÜíôá åðßðåäá.

ñßá ãéá ôáìåßï. Ìïíü áðïäåêôü ëïéðüí óÞìåñá ï Üóóïò ôïõ Áííüâåñïõ ðïõ õðïäÝ÷åôáé ôçí Óáéíô ÐÜïõëé. Ôï Áííüâåñï óõíå÷ßæåé íá åíôõðùóéÜæåé êáé âñßóêåôáé óôéò ðñþôåò èÝóåéò åêðëÞóóïíôáò ôïõ ðÜíôåò êáé ôï ßäéï ðåñéìÝíù íá êÜíåé êáé óÞìåñá êåñäßæïíôáò Üëëï Ýíá ðáé÷íßäé óôçí Ýäñá ôïõ ðñïóöÝñïíôáò ìáò Ýíá êáëïðëçñùìÝíï Üóóï. ÅðéëïãÝò ÐáñáóêåõÞò Áííüâåñï – Óô. ÐÜïõëé: 1 @ 2.15 ÊáëÞ åðéôõ÷ßá óå üôé êáé áí åðéëÝîåôå!!!!!

ÅÐÓ ÖËÙÑÉÍÁÓ Ðáðáäüðïõëïò, Êáñáêüëçò, ÁããÝëïõ, ÔÜóêáò (48’ ËÜãêïò), Éíäüò, Ãêáôæüðïõëïò, Ãåùñãüðïõëïò, ÐáðáíéêïëÜïõ, Áöïñüæçò (67’ ÁäÜì), ÄáëÜêçò, ÄÞìêïõ (51’ ÌðÜñäáò).

ÐÁÉÄÅÓ ÅÐÓ ÃÑÅÂÅÍÙÍ 2 ÐÁÉÄÅÓ ÅÐÓ ÖËÙÑÉÍÁÓ 3

Óôï 20’ ï è. Ðáðáäüðïõëïò áíåôñÜðç, êÝñäéóå ðÝíáëôé ôï ïðïßïò åêôÝëåóå ï ßäéïò êáé Ýêáíå ôï 1-0. Ç ïìÜäá ôùí Ãñåâåíþí äéðëáóßáóå ôá ôåñìáôÜ ôçò óôï 48’ ðÜëé ìå ôïí È. Ðáðáäüðïõëïò, åíþ óôï 54’ ï ÊáôÞò Ýêáíå ôï 2-1. Óôï 68’ ï ÌðÜôìáò éóïöÜñéóå, åíþ óôï 75’ ï Æâßñïò äéáìüñöùóå ôï ôåëéêü 3-2 õðÝñ ôçò Öëþñéíáò. ÅÐÓ ÃÑÅÂÅÍÙÍ (Ä. Ìðüëçò) ÊáæÜêáò, Ðáðáçëßáò, Æïýñôïò (41’ ÔóÜëôáò), Ëáãéüêáìðáò, Åõáããåëüðïõëïò, ÁìðáôæéÜäçò, É. Ðáðáäüðïõëïò (46’ Êáñáãêéüæçò), Æïëþôáò, È. Ðáðáäüðïõëïò, Íôéíüðïõëïò, Æéþãáò (41’ Ìðüëçò). ÅÐÓ ÖËÙÑÉÍÁÓ Óôüéêïò, Ìáñôóïýëçò, ÄåìåñôæÜêçò, Êåóßäçò, ÊáôÞò, ÔáôÝò, ÌðÜôìáò, ÌðÜôæéïò (43’ Æâßñïò), ÌÞìïò (54’ Êõñêüðïõëïò), Ðáðáäüðïõëïò, ÂñÜíãêïò (47’ ÌáëåóÜíãêïò).

Íá æåõãáñþóåé ôéò åíôüò Ýäñáò íßêåò Ý÷åé óáí óôü÷ï ç ïìÜäá ôïõ ÃéÜííç Êùíóôáíôéíßäç óôï ÊõñéáêÜôéêï ðáé÷íßäé, üðïõ õðïäÝ÷åôáé ôçí ïìÜäá ôçò ÊáóôïñéÜò. Èá áðïõóéÜóåé áðü ôçí áíáìÝôñçóç ï ôéìùñçìÝíïò ìå ìßá áãùíéóôéêÞ ÓôÝöáíïò Êñáãéüðïõëïò, åðéóôñÝöåé áðü ôéìùñßá ï Ãéþñãïò Ìðïõæïýêçò, åíþ áðïèåñáðåýèçêáí êáé ôÝèçêáí óôç äéÜèåóç ôïõ ðñïðïíçôÞ ôïõò ïé Óôáëßêáò êáé ÅëåõèåñéÜäçò.

¼ëõìðïò ËåðôïêáñõÜò: ÅðéóôñÝöåé ï Ãïýëáò! Óôï ôñßðïíôï óôï÷åýåé ï ¼ëõìðïò óôçí ðñþôç åíôüò Ýäñáò áíáìÝôñçóç óôï áíáêáéíéóìÝíï äçìïôéêü óôÜäéï ËåðôïêáñõÜò. Ç ïìÜäá ôïõ ÌÜêç Ôåñæüðïõëïõ, ìå áðüäïóç áíÜëïãç ìå áõôÞ ôùí ðñþôùí çìé÷ñüíùí óå ÁãêáèéÜ êáé ÂáôÜí, äåí èá Ý÷åé ðñüâëçìá íá ôá êáôáöÝñåé. ÅðéóôñÝöåé áðü ôéìùñßá ï Ãïýëáò, ìå ôïí Êáôåñéíéþôç ôå÷íéêü íá ìçí áíôéìåôùðßæåé ðñïâëÞìáôá ìå êÜðïéïí ðïäïóöáéñéóôÞ áðü ôéìùñßá - ôñáõìáôéóìü.

Åèíéêüò Êáôåñßíçò: “Êïìðëݔ ìå Ðõñóü Ôïí Ðõñóü Ãñåâåíþí öéëïîåíåß ôçí ÊõñéáêÞ óôï “ÃéÜííçò Êáëëéáíßäçò” ìå ôçí ïìÜäá ôïõ Óéä. Óôáèìïý íá êáßãåôáé ãéá ôïõò ôñåéò âáèìïýò ôçò íßêçò, þóôå íá îåêïëëÞóåé áðü ôéò ôåëåõôáßåò èÝóåéò ôéò âáèìïëïãßáò. ÐñïâëÞìáôá áðü ôñáõìáôéóìïýò êáé ôéìùñßåò äåí õðÜñ÷ïõí êáé ìðïñåß óôï Âáôåñü ç åéêüíá ôçò ïìÜäïò íá âåëôéþèçêå, üìùò ïé ãáëÜæéïé ÷ñåéÜæïíôáé ìåãáëýôåñç ðñïóðÜèåéá ãéá íá ôá êáôáöÝñïõí.


ÈÁÑÑÏÓ

8

Ðõîßäá ãéá ôï ìÝëëïí ÔÌÇÌÁÔÁ ÖÕÓÉÊÇÓ

* Éùáííßíùí / ÐÜôñáò / ÊñÞôçò (ÇñÜêëåéï) / ÁèÞíáò / Èåóóáëïíßêçò ÐåñéãñáöÞ

Ôá ÔìÞìáôá ÖõóéêÞò áó÷ïëïýíôáé ìå ôç ìåëÝôç, ôçí ðáñáôÞñçóç êáé ôçí Ýñåõíá ôùí öõóéêþí öáéíïìÝíùí êáèþò êáé ôùí íüìùí ðïõ ôá äéÝðïõí. ¼ëá ôá ôìÞìáôá äßíïõí Ýìöáóç óôéò ðáñáäïóéáêÝò êáôåõèýíóåéò ôçò ìÝóçò åêðáßäåõóçò êáé ôçò åñåõíçôéêÞò óôáäéïäñïìßáò, êáèþò êáé óôéò íÝåò ãíþóåéò, üðùò ìéêñïçëåêôñïíéêÞ, ëÝéæåñ, ôçëåðéêïéíùíßåò, ðïëõìåñÞ, ðåñéâáëëïíôéêÝò ìåëÝôåò ê.á.

ÌáèÞìáôá

Óôç óõíÝ÷åéá ðáñáèÝôïõìå ôéò êáôåõèýíóåéò ôùí ôìçìÜôùí êáé, åíäåéêôéêÜ, êÜðïéá âáóéêÜ ìáèÞìáôá ðïõ áðïôåëïýí ôïí êïñìü ôïõ ðñïãñÜììáôïò óðïõäþí. ÖõóéêÞò Éùáííßíùí: 1. ÁóôñïãåùöõóéêÞ 2. ÈåùñçôéêÞ ÖõóéêÞ 3. ÁôïìéêÞ êáé ÌïñéáêÞ ÖõóéêÞ, ÐõñçíéêÞ ÖõóéêÞ êáé ÖõóéêÞ Õøçëþí Åíåñãåéþí 4. ÖõóéêÞ ÓôåñåÜò ÊáôÜóôáóçò êáé ÖõóéêÞ Õëéêþí êáé Åðéöáíåéþí ÖõóéêÞò Ðáôñþí: 1. ÖõóéêÞ Õëéêþí 2. ÅíÝñãåéá êáé ÐåñéâÜëëïí 3. ÖùôïíéêÞ 4. ÈåùñçôéêÞ ÕðïëïãéóôéêÞ öõóéêÞ êáé ÁóôñïöõóéêÞ 5. ÇëåêôñïíéêÞ, ÕðïëïãéóôÝò êáé Åðåîåñãáóßá ÓÞìáôïò 6. ÃåíéêÞ ÖõóéêÞò ÊñÞôçò: 1. ÁóôñïöõóéêÞ êáé ÄéáóôçìéêÞ ÖõóéêÞ 2. ÁôïìéêÞ êáé ÌïñéáêÞ ÖõóéêÞ, 3. ÅöáñìïóìÝíç ÖõóéêÞ 4. ÐõñçíéêÞ ÖõóéêÞ êáé Óôïé÷åéþäç ÓùìÜôéá 5. ÖõóéêÞ ÓõìðõêíùìÝíçò ¾ëçò. ÖõóéêÞò ÁèÞíáò: 1. ÁóôñïöõóéêÞ, Áóôñïíïìßá, Ìç÷áíéêÞ 2. ÇëåêôñïíéêÞ - ÕðïëïãéóôÝò -Ôçëåðéêïéíùíßåò Áõôïìáôéóìüò 3. ÖõóéêÞ ÐåñéâÜëëïíôïò - Ìåôåùñïëïãßá 4. ÐõñçíéêÞ ÖõóéêÞ êáé Óôïé÷åéþäç Óùìáôßäéá 5. ÖõóéêÞ ÓôåñåÜò ÊáôÜóôáóçò êáé ÅðéóôÞìç Õëéêþí 6. Åêðáßäåõóç 7. Ãåíéêüò Êýêëïò ÖõóéêÞò Èåóóáëïíßêçò: 1. ÁóôñïöõóéêÞ, Áóôñïíïìßá êáé Ìç÷áíéêÞ 2. ÐõñçíéêÞ ÖõóéêÞ êáé ÖõóéêÞ Óôïé÷åéùäþí Óùìáôéäßùí 3. ÖõóéêÞ ÓôåñåÜò ÊáôÜóôáóçò 4. ÇëåêôñïíéêÞ êáé ÅðéóôÞìç Õðïëïãéóôþí 5. Åöáñìïãþí ÖõóéêÞò êáé ÖõóéêÞò ÐåñéâÜëëïíôïò. ÅíäåéêôéêÜ, ìåñéêÜ áðü ôá âáóéêÜ ìáèÞìáôá ôùí ôìçìÜôùí åßíáé ôá áêüëïõèá: ÅöáñìïóìÝíá ÌáèçìáôéêÜ, Ìç÷áíéêÞ, ÕðïëïãéóôÝò, ÓôáôéóôéêÞ, ÅéóáãùãÞ óôá ÓõóôÞìáôá Áõôïìáôéóìïý, ÌéêñïçëåêôñïíéêÞ, ÏðôéêïçëåêôñïíéêÞ, ØçöéáêÞ Åðåîåñãáóßá ÓÞìáôïò, ÖõóéêÞ ôçò Áôìüóöáéñáò, ÂéïçëåêôñïíéêÞ, ÁíÜëõóç ÊõêëùìÜôùí, Çëåêôñïìáãíçôéóìüò, ÌáèçìáôéêÞ ÖõóéêÞ, ÖõóéêÞ ÓôåñåÜò ÊáôÜóôáóçò, ÕðïëïãéóôéêÝò ÌÝèïäïé, ÖõóéêÞ Çìéáãùãþí, Éóôïñßá êáé Öéëïóïößá Öõóéêþí Åðéóôçìþí, Êâáíôïìç÷áíéêÞ, ÊïóìéêÞ Áêôéíïâïëßá, ÕãåéïöõóéêÞ ÉáôñéêÞ ÖõóéêÞ, ÁôïìéêÞ ÖõóéêÞ, ÐõñçíéêÞ Ôå÷íïëïãßá êáé Áíé÷íåõôÝò Óôïé÷åéùäþí Óùìáôéäßùí, ÐõñçíéêÞ ÅíÝñãåéá - Êïéíùíßá, ÖõóéêÞ ÐëÜóìáôïò, ÃåíéêÞ Èåùñßá ôçò Ó÷åôéêüôçôáò, Êïóìïëïãßá, ÁóôñïöõóéêÞ, ÊõìáôéêÞ - ÏðôéêÞ (öõóéêÞ), Ìåôåùñïëïãßá, ÌïñéáêÞ ÖõóéêÞ ê.Ü. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò ìðïñåßôå íá âñåßôå óôïõò ïäçãïýò óðïõäþí ôùí ôìçìÜôùí, ìÝóá áðü ôéò éóôïóåëßäåò ôïõò.

Ìåôáðôõ÷éáêÜ

Ôá ÔìÞìáôá ÖõóéêÞò ðñïóöÝñïõí ôá áêüëïõèá ìåôáðôõ÷éáêÜ: Ôï ÔìÞìá ÖõóéêÞò Éùáííßíùí ðñïóöÝñåé ôá áêüëïõèá Ì.Ð.Ó. 1. ÖõóéêÞò, ìå ôéò êáôåõèýíóåéò á) ÂáóéêÞ Êáôåýèõíóç â) Åéäßêåõóç óôç ÖùôïíéêÞ ã) Åéäßêåõóç óôçí ÅðéóôÞìç ôùí Õëéêþí 2. Áôìïóöáéñéêþí Åðéóôçìþí êáé ÐåñéâÜëëïíôïò 3. Óýã÷ñïíåò ÇëåêôñïíéêÝò Ôå÷íïëïãßåò 4. ÍÝåò Ôå÷íïëïãßåò êáé ¸ñåõíá óôç ÄéäáêôéêÞ ôçò ÖõóéêÞò 5. ÔçëåðéêïéíùíéáêÝò ÅöáñìïãÝò Ôï ÔìÞìá ÖõóéêÞò ÐÜôñáò ðñïóöÝñåé ôá áêüëïõèá Ì.Ð.Ó.: 1. ÖõóéêÞò ìå ôéò åîÞò êáôåõèýíóåéò: á) ÇëåêôñïíéêÞ êáé ÕðïëïãéóôÝò â) ÅöáñìïóìÝíç ÖõóéêÞ ã) ÈåùñçôéêÞ, ÕðïëïãéóôéêÞ ÖõóéêÞ êáé ÁóôñïöõóéêÞ ä) ÖõóéêÞ ôùí Õëéêþí å) ÖùôïíéêÞ – Lasers. 2. ÇëåêôñïíéêÞ êáé ÕðïëïãéóôÝò 3. ÅðéóôÞìç êáé Ôå÷íïëïãßá Ðïëõìåñþí (Äéáôìçìáôéêü) 4. ÇëåêôñïíéêÞ êáé Åðåîåñãáóßá ôçò Ðëçñïöïñßáò (Äéáôìçìáôéêü) 5. ÉáôñéêÞ ÖõóéêÞ (Äéáôìçìáôéêü) 6. ÐåñéâáëëïíôéêÝò ÅðéóôÞìåò (Äéáôìçìáôéêü) Ôï ÔìÞìá ÖõóéêÞò ÊñÞôçò ðñïóöÝñåé ôá åîÞò Ì.Ð.Ó.: 1. Ðñï÷ùñçìÝíç ÖõóéêÞ 2. ÖùôïíéêÞò êáé ÍáíïçëåêôñïíéêÞò 3. ÅãêÝöáëïò êáé Íïõò (Äéáôìçìáôéêü) 4. ÏðôéêÞ êáé ¼ñáóç (Äéáôìçìáôéêü) Åðßóçò, ðñïóöÝñåé Ð.Ì.Ó. ìå ôßôëï «ÌéêñïçëåêôñïíéêÞ êáé ÏðôïçëåêôñïíéêÞ». Ôï ÔìÞìá ÖõóéêÞò Èåóóáëïíßêçò ðñïóöÝñåé Ìåôáðôõ÷éáêü Ðñüãñáììá Óðïõäþí ìå ôéò åîÞò êáôåõèýíóåéò: 1. ÇëåêôñïíéêÞ ÖõóéêÞ (Ñáäéïçëåêôñïëïãßá) 2. ÖõóéêÞ ôïõ ÐåñéâÜëëïíôïò 3. ÖõóéêÞ êáé Ôå÷íïëïãßá Õëéêþí 4. ÕðïëïãéóôéêÞ ÖõóéêÞ 5. ÍáíïåðéóôÞìåò êáé Náíïôå÷íïëïãßåò Ôï ÔìÞìá ÖõóéêÞò ÁèÞíáò ðñïóöÝñåé Ì.Ð.Ó. ìå ôéò áêüëïõèåò åéäéêåýóåéò: 1. ÖõóéêÞ ÓõìðõêíùìÝíçò ¾ëçò 2. ÐõñçíéêÞ êáé ÖõóéêÞ Óôïé÷åéùäþí Óùìáôéäßùí 3. ÁóôñïöõóéêÞ, Áóôñïíïìßá êáé Ìç÷áíéêÞ 4. ÖõóéêÞ ÐåñéâÜëëïíôïò 5. ÇëåêôñïíéêÞ êáé Ñáäéïçëåêôñïëïãßá (Äéáôìçìáôéêü) 6. Çëåêôñïíéêüò Áõôïìáôéóìüò (Äéáôìçìáôéêü) 7. Ùêåáíïãñáößá (Äéáôìçìáôéêü) 8. ÉáôñéêÞ ÖõóéêÞ – ÁêôéíïöõóéêÞ (Äéáôìçìáôéêü) 9. ÌéêñïçëåêôñïíéêÞ (Äéáôìçìáôéêü) 10. ÍáõôéêÞ êáé ÈáëÜóóéá Ôå÷íïëïãßá êáé ÅðéóôÞìç (Äéáôìçìáôéêü)

ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ 2010

ÅÉÄÇÓÅÉÓ «Äýï ìéóÜ êé Ýíáò ïëüêëçñïò» ÈåáôñéêÞ ðáñÜóôáóç ìå öéëáíèñùðéêü óêïðü ÐñåìéÝñá Ýêáíå ôï âñÜäõ ôçò ÔåôÜñôçò óôçí Áßèïõóá ÔÝ÷íçò óôçí ÊïæÜíç, ç ðáñÜóôáóç «Äýï ìéóÜ êé Ýíáò ïëüêëçñïò» Þ áëëéþò «Æþíç åñÞìùóçò» ôïõ Ãéþñãïõ Êþíóôá. Ðñüêåéôáé ãéá ìéá óõíåñãáóßá ôçò ðïëéôéóôéêÞò ìç êåñäïóêïðéêÞò åôáéñåßáò «Ôå÷íïðßá», ôçò ÄåõôåñïâÜèìéáò Åêðáßäåõóçò ÊïæÜíçò êáé ôïõ ôìÞìáôïò ÁãùãÞò Õãåßáò ðïõ èá áíÝâåé ãéá äÝêá óõíïëéêÜ ðáñáóôÜóåéò êáé Ý÷åé öéëáíèñùðéêü ÷áñáêôÞñá áöïý ôá ÝóïäÜ ôçò èá äïèïýí ãéá ôá ðáéäéÜ ðïõ ðÜó÷ïõí áðü íåïðëáóìáôéêÝò áóèÝíåéåò. Ç ðïëý óçìáíôéêÞ áõôÞ ðñïóðÜèåéá, ðñïÝêõøå Ýðåéôá áðü ôçí áãáóôÞ óõíåñãáóßá ôùí ìåëþí ôçò «Ôå÷íïðßáò» ìå ìáèçôÝò ó÷ïëåßùí ôçò ðåñéï÷Þò óôï ðëáßóéï åíüò ðñïãñÜììáôïò åõáéóèçôïðïßçóçò êáé åíåñãïðïßçóçò ôùí ìáèçôþí êáé ôç äçìéïõñãßá êïéíùíéêïý äéêôýïõ óôÞñéîçò ðáéäéþí ìå óïâáñÜ ðñïâëÞìáôá õãåßáò ÈÝìá ôçò ðáñÜóôáóçò, ôï ðõñçíéêü áôý÷çìá óôï Ôóåñíüìðéë ôï 1986, ðïõ åðçñÝáóå ôçí áíèñùðüôçôá êáé åîáêïëïõèåß íá ôçí åðçñåÜæåé áêüìç êáé óÞìåñá. ¸íôïíç áßóèçóç ðñïêÜëåóå ç åðéâëçôéêÞ ìïõóéêÞ êáé ôá åíôõðùóéáêÜ øçöéáêÜ óêçíéêÜ, ðïõ áðåéêüíéæáí ôï áôý÷çìá ôïõ Ôóåñíüìðéë êáé ôï äñÜìá ðïõ æïýóáí ïé Üíèñùðïé ôüôå ó’ åêåßíç ôçí ðåñéï÷Þ. Ç ðáñÜóôáóç ðåñéëÜìâáíå ðñüæá, ÷ïñü êáé öõóéêÜ ìïõóéêÞ, åíþ üëïé ïé çèïðïéïß Ýäùóáí ôçí êáëýôåñü ôïõò åáõôü ãéá íá ðåñÜóïõí óôï êïéíü ôá ìçíýìáôá ôïõ Ýñãïõ. Ôçí ðáñÜóôáóç ðáñáêïëïýèçóå êáé ï óõããñáöÝáò ôïõ Ýñãïõ ï ïðïßïò ôüíéóå ìåôáîý Üëëùí ðùò «Ôï åíáñêôÞñéï ëÜêôéóìá ãéá ôçí óõããñáöÞ áõôïý ôïõ âéâëßïõ Þôáí ôï äõóôý÷çìá ôïõ ÔóÝñíïìðéë ôï 1986. Ôüôå Þìïõí óôç Ãåñìáíßá êáé èõìÜìáé ðùò åß÷å ðáíéêïâëçèåß üëïò ï êüóìïò. Ðñüêåéôáé ãéá ìéá ôñáãéêÞ éóôïñßá, ôçò ïðïßáò ôéò óõíÝðåéåò ðëçñþíïõìå áêüìç êáé óÞìåñá. 16 ÷ñüíéá ìåôÜ êáé âëÝðïõìå áêüìá ôéò åðéðôþóåéò ôïõò. Ìéá ðôõ÷Þ ôïõ Ýñãïõ åßíáé ðùò õðÜñ÷åé áéóéïäïîßá áêüìá êáé óôçí ðéï äýóêïëç êáôÜóôáóç. ×áßñïìáé ðïëý ãéá áõôÞ ôç óõíåñãáóßá, ðïõ áíåâáßíåé áõôÞ ç ðáñÜóôáóç êáé ðïõ ÷ñçóéìïðïéåßôáé ãéá áõôü ôïí óêïðü». Ãéá ôçí ðáñÜóôáóç ìßëçóå êáé ï ÄéåõèõíôÞò ôçò ÄåõôåñïâÜèìéáò Åêðáßäåõóçò ÊïæÜíçò ÊïóìÜò Óáâéëùôßäçò ï ïðïßïò åðåóÞìáíå ôçí óõëëïãéêÞ ðñïóðÜèåéá ôùí ðáéäéþí ôïíßæïíôáò ðùò «ÓõììåôÝ÷ïõí óå áõôÞ ðïëëïß ìáèçôÝò êáé ìéêñïß êáé ìåãÜëïé óå çëéêßá áëëÜ êáé êáèçãçôÝò. Åßíáé ìéá ðñïóðÜèåéá óõëëïãéêÞ êáé èá âïçèÞóåé ðÜñá ðïëý ôïõò ìáèçôÝò ìáò íá ìõçèïýíå óôçí ôÝ÷íç». Ï êáëëéôå÷íéêüò äéåõèõíôÞò ôçò «Ôå÷íïðßáò» Íßêïò ÊÝöáëïò, åîÝöñáóå ôç ÷áñÜ ôïõ ãéá ôçí ìåãÜëç ðñïóÝëåõóç ôïõ êüóìïõ óôçí ðñåìéÝñá äçëþíïíôáò ðùò «ç êïéíùíßá ôçò ÊïæÜíçò áíôáðïêñßíåôáé óôï êÜëåóìÜ ìáò, ü÷é ìüíï ôï öéëáíèñùðéêü áëëÜ êáé ôï êáëëéôå÷íéêü. Äåí èÝëù íá ìÝíù ðïëý óôï öéëáíèñùðéêü ãéáôß åßíáé âáèéÜ ìïõ ðåðïßèçóç üôé ðñÝðåé íá Ý÷ïõìå âáèéÜ öéëáíèñùðéêÜ áéóèÞìáôá êáèçìåñéíÜ êáé óå êÜèå Ýêöáíóç ôçò æùÞò ìáò êáé ü÷é ìïíÜ÷á óôéò ðáñáóôÜóåéò.

Ùóôüóï, Þôáí ìéá êáëÞ åõêáéñßá ãéá åìÜò ðïõ áó÷ïëïýìáóôå ìå ôéò ôÝ÷íåò íá äåßîïõìå êáé ôï êïéíùíéêü ìáò ðñüóùðï». Ç ðáñÜóôáóç èá ðáñïõóéÜæåôáé ìÝ÷ñé êáé ôéò 9 Ïêôùâñßïõ, åêôüò áðü ôéò 2 Ïêôùâñßïõ (çìÝñá ÓÜââáôï) óôéò 9.30 óôçí Áßèïõóá ÔÝ÷íçò óôçí ÊïæÜíç.

ÄùñåÜí ç ìåôáêßíçóç ôùí åðéóêåðôþí ôïõ «ÍéÜçìåñïõ» ìå Mini Bus áðü ôï ÄÞìï ÊïæÜíçò Ôï ÄéÞìåñï 4 êáé 5 Ïêôùâñßïõ ðñáãìáôïðïéåßôáé ç ìåãÜëç åìðïñïðáíÞãõñç ôçò ÊïæÜíçò óôïí ãíùóôü êáèéåñùìÝíï ìÝñïò (ÍéÜçìåñï). Ï ÄÞìïò ÊïæÜíçò åéóÜãåé åðéðëÝïí äñïìïëüãéá óôï ðñïêáèïñéóìÝíï ðñüãñáììá ôùí mini-bus, ãéá ôçí åîõðçñÝôçóç ôïõ åðéâáôéêïý êïéíïý ôéò çìÝñåò ôïõ «ÍéÜçìåñïõ» (4 êáé 5 Ïêôùâñßïõ). Ç ìåôáêßíçóç óôïí ÷þñï ôïõ ðáíçãõñéïý èá ãßíåôáé äùñåÜí áõôÝò ôéò äýï çìÝñåò ìå ôá äýï mini-bus ðïõ Ý÷åé äéáèÝóåé ï äÞìïò ãéá íá åêôåëïýí áðïêëåéóôéêÜ áõôÞ ôç äéáäñïìÞ (áðü ôçí ÄçìïôéêÞ ÂéâëéïèÞêç ðñïò ôïí «ÅííéÜçìåñï») áíÜ ìéóÞ þñá, áðü ôéò 10 ôï ðñùß Ýùò ôéò 12 ôï âñÜäõ. ÅðéðëÝïí ïé åðéâÜôåò ðïõ ÷ñçóéìïðïéïýí ôá mini-bus ðïõ åêôåëïýí ôï äñïìïëüãéï ôïõ Áãßïõ Áèáíáóßïõ êáé ôçò Óê’ñêáò, äåí èá ðëçñþíïõí áíôßôéìï åéóéôçñßïõ ãéá ôç ìåôáêßíçóÞ ôïõò áðü ôéò 10 ôï ðñùß Ýùò ôéò 10 ôï âñÜäõ.

ÅñãáóéáêÜ

Ï öõóéêüò åðéóôÞìïíáò áó÷ïëåßôáé ãåíéêÜ ìå ôçí ðñïáãùãÞ ôçò ãíþóçò ôùí âáóéêþí åíïôÞôùí ôçò öõóéêÞò åðéóôÞìçò. ÓõãêåêñéìÝíá, Ýíáò öõóéêüò ìðïñåß íá áó÷ïëçèåß åßôå ìå ôçí ðáñáôÞñçóç, ùò èåùñçôéêüò öõóéêüò, åßôå ìå ôï ðåßñáìá, ùò ðåéñáìáôéêüò öõóéêüò. Óôçí éóôïóåëßäá ôïõ ÔìÞìáôïò ÖõóéêÞò ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Éùáííßíùí ãßíåôáé ìå óáöÞíåéá ç äéÜêñéóç áíÜìåóá óôçí ðáñáôÞñçóç êáé ôï ðåßñáìá. Ç ÐáñáôÞñçóç åßíáé ç ðñïóåêôéêÞ êáé êñéôéêÞ åîÝôáóç åíüò öáéíïìÝíïõ êáôÜ ôçí ïðïßá åíôïðßæïíôáé êáé áíáëýïíôáé ïé äéÜöïñïé ðáñÜãïíôåò ðïõ ôï åðçñåÜæïõí. ÕðÜñ÷ïõí öáéíüìåíá ôá ïðïßá åìöáíßæïíôáé óå åéäéêÝò óõíèÞêåò êáé ôùí ïðïßùí ç áíÜëõóç áðïôåëåß ìéá äýóêïëç äéáäéêáóßá. Ãéá áõôïýò ôïõò ëüãïõò ôï ðåßñáìá åßíáé áðáñáßôçôï. Ôï Ðåßñáìá, ëïéðüí, åßíáé ç ðïóïôéêÞ ðáñáôÞñçóç åíüò öáéíïìÝíïõ êÜôù áðü åëåã÷üìåíåò óõíèÞêåò. Ôï ðåßñáìá äåí åßíáé ôï ìüíï åñãáëåßï ôïõ öõóéêïý. Âáóéæüìåíïò óå ãíùóôÝò ó÷Ýóåéò êáé óôçí åðáãùãÞ, ï öõóéêüò ìðïñåß íá äéáôõðþóåé óôç ãëþóóá ôùí ìáèçìáôéêþí ìéá ðåñéãñáöÞ (ìïíôÝëï) ôùí öõóéêþí öáéíïìÝíùí. Ôï ìïíôÝëï áõôü ìðïñåß íá ïäçãÞóåé óôçí ðñüâëåøç åíüò íÝïõ öáéíïìÝíïõ Þ óôçí åýñåóç ó÷Ýóåùí ìåôáîý äéáöüñùí ãíùóôþí äéáäéêáóéþí. Ï èåùñçôéêüò åñåõíçôÞò äýíáôáé íá áíáèåùñÞóåé ôï ìïíôÝëï Ýôóé þóôå íá õðÜñ÷åé ðëÞñçò óõìöùíßá ìå ôéò ðåéñáìáôéêÝò ðëçñïöïñßåò Þ, áí áõôü äåí ãßíåôáé, íá ôï áðïññßøåé. Ç óýã÷ñïíç öõóéêÞ åðéóôÞìç ðñï÷ùñÜåé ìå ôç óõíåñãáóßá êáé ôçí áëëçëåîÜñôçóç èåùñßáò êáé ðåéñÜìáôïò. Ïé ðôõ÷éïý÷ïé ôùí ÔìçìÜôùí ÖõóéêÞò ìðïñïýí íá áðáó÷ïëçèïýí óôïí äçìüóéï êáé éäéùôéêü ôïìÝá, óå èÝóåéò üðùò: > Óôçí åêðáßäåõóç (óôá äçìüóéá Þ éäéùôéêÜ ãõìíÜóéá êáé ëýêåéá, óå éäéùôéêÜ åêðáéäåõôÞñéá êáé öñïíôéóôÞñéá) ùò êáèçãçôÝò öõóéêÞò. > Óå ôìÞìáôá åñåõíþí êáé ðáñáãùãÞò âéïìç÷áíéêþí ìïíÜäùí Þ óôéò ôçëåðéêïéíùíéáêÝò åôáéñßåò ùò åéäéêïß. > Óôç ìåôåùñïëïãéêÞ õðçñåóßá (Å.Ì.Õ.) ùò ìåôåùñïëüãïé, åöüóïí Ý÷ïõí ðñáãìáôïðïéÞóåé ôï áíôßóôïé÷ï ìåôáðôõ÷éáêü. > Óôïí Ï.Ô.Å., óôç Ä.Å.Ç. êáé óôçí Å.Ñ.Ô., ùò åéäéêïß åðéóôÞìïíåò, åöüóïí Ý÷ïõí ðñáãìáôïðïéÞóåé ôï ìåôáðôõ÷éáêü ðñüãñáììá óðïõäþí óôç ñáäéïçëåêôñïëïãßá. > Óå åñåõíçôéêÜ êÝíôñá (ð.÷. Äçìüêñéôïò) ùò öõóéêïß åñåõíçôÝò. Óå ãåíéêÝò ãñáììÝò, ïé áðüöïéôïé ôùí ôìçìÜôùí ÖõóéêÞò Ý÷ïõí ðÜñá ðïëëÝò åðáããåëìáôéêÝò åðéëïãÝò óå áñêåôïýò åñãáóéáêïýò ÷þñïõò êáé ü÷é ìüíï óôïí ôïìÝá ôçò åêðáßäåõóçò, üðùò èåùñåßôï ìÝ÷ñé óÞìåñá. Ç öõóéêÞ áðïôåëåß ôç âÜóç ãéá ðåñáéôÝñù åéäßêåõóç óå áíôéêåßìåíá áé÷ìÞò, åßôå åðéóôçìïíéêÜ åßôå åöáñìïãþí. Ãéá ðáñÜäåéãìá, ìéá áñêåôÜ åëêõóôéêÞ åðáããåëìáôéêÞ äéÝîïäïò åßíáé áõôÞ ôçò ÉáôñéêÞò ÖõóéêÞò, üðùò áíáöÝñåé óå åðéóôïëÞ ôïõ ï êáèçã. Ôæùí ÊÁËÅÖ-ÅÆÑÁ, Ä/íôçò ôïõ Åñãáóôçñßïõ ÉáôñéêÞò ÖõóéêÞò Ð.Ã.Í.É. Óôï óõãêåêñéìÝíï áíôéêåßìåíï áðáó÷ïëïýíôáé óÞìåñá ðåñßðïõ 350 áðüöïéôïé ôìçìÜôùí öõóéêÞò. Áðáñáßôçôç ðñïûðüèåóç ãéá íá åñãáóèåß êáíåßò ùò öõóéêüò íïóïêïìåßïõ Þ/êáé áêôéíïöõóéêüò éáôñéêÞò åßíáé ç êáôï÷Þ ðôõ÷ßïõ ÖõóéêÞò ÁÅÉ êáé Ìåôáðôõ÷éáêïý Äéðëþìáôïò Åéäßêåõóçò óôçí ÉáôñéêÞ ÖõóéêÞ. Óôçí ðåñßðôùóç ôçò åîåéäßêåõóçò óôçí éáôñéêÞ áêôéíïöõóéêÞ áðáéôåßôáé åðéðëÝïí ðñáêôéêÞ Üóêçóç (åéäéêüôçôá) åíüò Ýôïõò óå äçìüóéï íïóïêïìåßï ðïõ ðëçñåß ïñéóìÝíåò ðñïûðïèÝóåéò, êáèþò êáé ç êáôï÷Þ ó÷åôéêÞò åðáããåëìáôéêÞò Üäåéáò ìåôÜ áðü ó÷åôéêÝò åîåôÜóåéò. Ðñüêåéôáé ãéá Ýíá áíôéêåßìåíï óôï ïðïßï áðáó÷ïëåßôáé óçìáíôéêüò áñéèìüò öõóéêþí, ìðïñåß íá åêðáéäåõôåß êÜðïéïò óôçí ÅëëÜäá êáé õðÜñ÷åé æÞôçóç óôçí áãïñÜ åñãáóßáò.

×ñÞóéìåò Ðëçñïöïñßåò

! Óôï äéáãùíéóìü ôïõ Á.Ó.Å.Ð. ôï 2006 ãéá ðñþôç öïñÜ ï ÊëÜäïò Ð.Å. 04, Öõóéêþí äéáóðÜôáé óå 5 õðï-

êëÜäïõò: á) Ð.Å. 0401, Öõóéêþí, â) Ð.Å. 0402, ×çìéêþí, ã) Ð.Å. 0403, Öõóéïãíùóôþí, ä) Ð.Å. 0404, Âéïëüãùí êáé å) Ð.Å. 0405, Ãåùëüãùí. Ç äéÜóðáóç áõôÞ åßíáé óçìáíôéêÞ ãéáôß, ðëÝïí, ïé õðïøÞöéïé èá åîåôÜæïíôáé óå äéáöïñåôéêÜ ìáèÞìáôá ãéá êÜèå åéäéêüôçôá êáé ü÷é óôá ßäéá, üðùò ßó÷õå ìÝ÷ñé ôþñá. ! Óôïí ÊëÜäï Ð.Å. 04.01, Öõóéêþí åíôÜóóïíôáé ïé áðüöïéôïé ðïõ Ý÷ïõí Ðôõ÷ßï ÖõóéêÞò (êùä. 0411) ÁÅÉ Ðáíåðéóôçìéáêïý ôïìÝá ôçò çìåäáðÞò Þ éóüôéìï áíôßóôïé÷çò åéäéêüôçôáò ôçò áëëïäáðÞò Þ ðôõ÷ßï ÖõóéêÞò ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ ôçò Êýðñïõ (êùä. 0412) Þ ðôõ÷ßï óðïõäþí óôéò ÖõóéêÝò ÅðéóôÞìåò ôïõ Å.Á.Ð. (êùä. 0413) Þ ôçò Ó÷ïëÞò ÅöáñìïóìÝíùí Ìáèçìáôéêþí êáé Öõóéêþí Åðéóôçìþí ôïõ Åèíéêïý Ìåôóüâéïõ Ðïëõôå÷íåßïõ êáé ðéóôïðïéçôéêü ðáñáêïëïýèçóçò ôïõ ÐñïãñÜììáôïò Óðïõäþí ôçò êáôåýèõíóçò Öõóéêïý Åöáñìïãþí (êùä. 0414). Åéäéêüôåñá ãéá ôá ðôõ÷ßá ôçò Êýðñïõ ðñéí ôçí ðëÞñç Ýíôáîç ôçò ÊõðñéáêÞò Äçìïêñáôßáò óôçí ÅõñùðáúêÞ ¸íùóç (1.5.2004) äåí áðáéôåßôáé áíôéóôïé÷ßá (ð.ä.299/1997 üðùò ôñïðïðïéÞèçêå ìå ôï ð.ä. 367/2001) åíþ ãéá ôá ðôõ÷ßá ôá ïðïßá Ý÷ïõí ÷ñüíï êôÞóçò ìåôÜ ôçí ÝíôáîÞ ôçò óôçí ÅõñùðáúêÞ ¸íùóç, áðáéôåßôáé éóïôéìßá êáé áíôéóôïé÷ßá (ÐñïêÞñõîç Á.Ó.Å.Ð. Áñ. 2Ð/2008, Ö.Å.Ê. 515, 8/10/2008). Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò ãéá ôá ôìÞìáôá ôùí Á.Å.É. - Á.Ô.Å.É. - Óôñáôéùôéêþí Ó÷ïëþí ìðïñåßôå íá âñåßôå óôï âéâëßï ìáò «ÐÁÌŅÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏ 2010». Óôï âéâëßï ðáñïõóéÜæïíôáé áíáëõôéêÝò ðëçñïöïñßåò ó÷åôéêÜ ìå ôï ðñüãñáììá óðïõäþí ôùí ôìçìÜôùí, åíäåéêôéêÜ ìáèÞìáôá ðïõ äéäÜóêïíôáé óå êÜèå ôìÞìá, ôá ìåôáðôõ÷éáêÜ ðïõ ðñïóöÝñïõí ôá ôìÞìáôá, ôá åðáããåëìáôéêÜ äéêáéþìáôá ôùí áðïöïßôùí, ðßíáêáò Óôáôéóôéêþí Óôïé÷åßùí ìå: ÂÜóåéò, Áñéèìü ÅéóáêôÝùí, Äçëþóåéò ôìçìÜôùí ùò ðñþôç åðéëïãÞ ê.Ü. Óðýñïò Ìé÷áëïýëçò, M.Sc. Óýìâïõëïò Åðáããåëìáôéêïý Ðñïóáíáôïëéóìïý, ORIENTUM – Óýìâïõëïé Óôáäéïäñïìßáò Ôçë. 210/6778777 e-mail: spyrosm@orientum.gr

ÄéåèíÝò óõíÝäñéï ãéá 2.500 ÷ñüíéá áðü ôç ìÜ÷ç ôïõ Ìáñáèþíá Ìå áöïñìÞ ôçí åðÝôåéï ôùí 2.500 ÷ñüíùí áðü ôç ìÜ÷ç ôïõ Ìáñáèþíá, ç Ó÷ïëÞ Áíèñùðéóôéêþí Åðéóôçìþí êáé Ðïëéôéóìéêþí Óðïõäþí ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ ÐåëïðïííÞóïõ, ïñãáíþíåé äéåèíÝò óõíÝäñéï ìå ôßôëï ‘’ç óçìáóßá ôçò ìÜ÷çò ôïõ Ìáñáèþíá ãéá ôïí ðïëéôéóìü, ìå âÜóç ôéò éóôïñéêÝò, áñ÷áéïëïãéêÝò êáé öéëïëïãéêÝò ìáñôõñßåò’’. Ôï óõíÝäñéï èá äéåîá÷èåß áðü ôéò 7 Ýùò ôéò 10 Ïêôùâñßïõ, óôçí Ýäñá ôçò ó÷ïëÞò óôçí ÊáëáìÜôá êáé èá óõììåôÜó÷ïõí åîÝ÷ïõóåò ðñïóùðéêüôçôåò ôïõ áêáäçìáúêïý ÷þñïõ áðü ôéò ÇÐÁ, ôç ÌåãÜëç Âñåôáíßá, ôç Ãåñìáíßá êáé ôçí ÅëëÜäá. Óôü÷ïò ôïõ óõíåäñßïõ åßíáé íá öùôéóôïýí ïé âáóéêÝò ðôõ÷Ýò ôçò êïóìïúóôïñéêÞò áõôÞò ìÜ÷çò êáé íá ôïíéóôåß ç äéá÷ñïíéêÞ óçìáóßá êáé ç ðñüëçøç áõôïý ôïõ ãåãïíüôïò ðïõ Üëëáîå ôçí ðïñåßá ôïõ êüóìïõ êáé áíáäåß÷èçêå ùò ðáãêüóìéï óýìâïëï åëåõèåñßáò êáé áñåôÞò.

ÇìåñÞóéá åêäñïìÞ áðü ôçí ÐåñéçãçôéêÞ ËÝó÷ç ÊïæÜíçò Ç ÐåñéçãçôéêÞ ËÝó÷ç ÊïæÜíçò èá ðñáãìáôïðïéÞóåé ÇìåñÞóéá åêäñïìÞ ôçí ÊõñéáêÞ 10ç Ïêôùâñßïõ 2010, èá åðéóêåöèïýìå ôïõò áñ÷áéïëïãéêïýò ÷þñïõò Âåñãßíáò, êáé ÐÝëëáò. Ðáñáêáëïýìå ôá ìÝëç êáé ôïõò ößëïõò ôçò ËÝó÷çò íá äçëþóïõí Ýãêáéñá ôç óõììåôï÷Þ ôïõò. Ôçë. 24610/30330, 36741,30656, 30207,40842.

Åîüñìçóç óôï Âßôóé áðü ôï ÓÅÏ Ï Óýëëïãïò ÅëëÞíùí Ïñåéâáôþí (Ó.Å.Ï.) ÊïæÜíçò äéïñãáíþíåé åîüñìçóç óôéò 3 Ïêôùâñßïõ 2010 óôï Âßôóé õø. 1876 ì. ÓõãêåêñéìÝíá ç áíÜâáóç èá ðñáãìáôïðïéçèåß áðü ôï ÷ùñéü ÐåñéêïðÞ. ¿ñá áíá÷þñçóçò 08:00 ôï ðñùß. Ðëçñïöïñßåò êáé äçëþóåéò óõììåôï÷Þò êáèçìåñéíÜ óôá ãñáöåßá ôïõ Óõëëüãïõ Ê. Íôéïýöá 2 áðü ôéò 20:30 Ýùò 22:00 êáé óôï ôçëÝöùíá 24610 25909.

Èåßá Ëåéôïõñãßá êÜèå ÊõñéáêÞ óôïí É. Íáü Ìåôáìïñöþóåùò ôïõ ÓùôÞñïò ÊïæÜíçò Ç ÉåñÜ Ìçôñüðïëéò Óåñâßùí & ÊïæÜíçò, ìå ôçí ðñùôïâïõëßá êáé ôçí åõëïãßá ôïõ Óåâáóìéüôáôïõ ðïéìåíÜñ÷ïõ ìáò, éêáíïðïéþíôáò áßôçìá ôùí êáôïßêùí ôçò ðåñéï÷Þò, áíáêïéíþíåé üôé óôïí Éåñü Íáü ôçò Ìåôáìïñöþóåùò ôïõ ÓùôÞñïò ÊïæÜíçò («÷áìçëüò Áç-ëéÜò», äßðëá áð’ ôï «ÎÅÍÉÁ») èá ôåëåßôáé Èåßá Ëåéôïõñãßá êÜèå ÊõñéáêÞ ðñïò äéáêïíßá ôçò ÷ñåßáò ôùí åíïñéôþí ðïõ äéáìÝíïõí óôçí åí ëüãù ðåñéï÷Þ.

ÁÍÁÃÃÅËÉÁ ÃÁÌÏÕ Ãíùóôïðïéåßôáé üôé óýìöùíá ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 1369 ôïõ Á.Ê. üôé ï Íéêüëáïò ÃñçãïñéÜäçò ôïõ ÏäõóóÝá êáé ôçò Ìáñßáò ôï ãÝíïò Êáñáðáôëßäïõ ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÊïæÜíç êáé êáôïéêåß óôçí Èåóóáëïíßêç êáé ç Ðáíáãéþôá ÔñÜêá ôïõ Ãåùñãßïõ êáé ôçò ×ñõóïýëáò ôï ãÝíïò Ìáñéãéïýëá ðïõ ãåííÞèçêå óôçí Èåóóáëïíßêç êáé êáôïéêåß óôçí Èåóóáëïíßêç, ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí.


ÈÁÑÑÏÓ

'

¸ñåõíá ãéá ôéò åðéðôþóåéò ôçò ïéêïíïìéêÞò êñßóçò óôéò åëëçíéêÝò åðé÷åéñÞóåéò ÁñíçôéêÞ åßíáé ç ãåíéêÞ åéêüíá üóïí áöïñÜ óôéò åðéðôþóåéò ôçò ôñÝ÷ïõóáò ÷ñçìáôïðéóôùôéêÞò êáé ïéêïíïìéêÞò êñßóçòóôéò åëëçíéêÝò åðé÷åéñÞóåéò ãéá ôçí åðüìåíç ðåíôáåôßá üðùò ðñïêýðôåé áðü Ýñåõíá ðïõ ðñáãìáôïðïßçóå ï Óýíäåóìïò Åôáéñåéþí Óõìâïýëùí ÌÜíáôæìåíô ÅëëÜäïò (ÓÅÓÌÁ) ôï ᒠåîÜìçíï ôïõ 2010 óå äåßãìá õøçëüâáèìùí óôåëå÷þí 180 åëëçíéêþí åðé÷åéñÞóåùí. Ïðùò ðñïêýðôåé áðü ôá óõìðåñÜóìáôá ôçò Ýñåõíáò, óçìáíôéêüôåñç åðßðôùóç ôçò êñßóçò åßíáé ç äõóêïëßá ðñüóâáóçò óå ðéóôþóåéò (64%), ðïõ óå óõíäõáóìü ìå ôï õøçëü êüóôïò êåöáëáßïõ (ôñßôç óçìáíôéêüôåñç åðßðôùóç êáôÜ óåéñÜ) äõó÷åñáßíïõí óçìáíôéêÜ ôç ÷ñçìáôïäüôçóÞ ôïõò. Åðéðñüóèåôá, ôá ïéêïíïìéêÜ ìåãÝèç ôùí åðé÷åéñÞóåùí, áðü ôçí åêäÞëùóç ôçò êñßóçò Ý÷ïõí ÷åéñïôåñåýóåé óçìáíôéêÜ. Åéäéêüôåñá, ðïóïóôü ó÷åäüí 70% ôùí åðé÷åéñÞóåùí ôïõ äåßãìáôïò äçëþíïõí ìåßùóç ôùí ðùëÞóåùí. Ðáñüìïéåò åßíáé êáé ïé åêôéìÞóåéò ãéá ôá êáèáñÜ êÝñäç, êáèþò 71% ôùí åðé÷åéñÞóåùí ðñïâëÝðïõí êÜìøç êáèáñþí êåñäþí. ¼óïí áöïñÜ óôçí åðåíäõôéêÞ äñáóôçñéüôçôá, ôñåéò óôéò ðÝíôå åðé÷åéñÞóåéò Ý÷ïõí äçëþóåé üôé Ý÷ïõí ðñáãìáôïðïéÞóåé ÷áìçëüôåñåò åðåíäýóåéò áðü ôçí åêäÞëùóç ôçò êñßóçò ìÝ÷ñé êáé ôçí çìåñïìçíßá äéåîáãùãÞò ôçò Ýñåõíáò. Ïé ðñïóäïêßåò ôùí åðé÷åéñÞóåùí ãéá ôçí åîÝëéîç ôùí âáóéêþí ôïõò ìåãåèþí êáôÜ ôá åðüìåíá äýï Ýôç åßíáé áñêåôÜ óõãêñáôçìÝíåò êáé ëéãüôåñï áðáéóéüäïîåò óå ó÷Ýóç ìå ôçí ðñïçãïýìåíç ðåñßïäï (áðü ôçí åêäÞëùóç ôçò êñßóçò). Åéäéêüôåñá, ó÷åäüí ïé ìéóÝò åðé÷åéñÞóåéò ôïõ äåßãìáôïò (49%) ðñïâëÝðïõí üôé ïé ðùëÞóåéò ôïõò èá ìåéùèïýí ìåí, áëëÜ ôï ðïóïóôü áõôü åßíáé ÷áìçëüôåñï áðü åêåßíï ôçò ðñïçãïýìåíçò ðåñéüäïõ (69%), åíþ ðáñüìïéåò åßíáé êáé ïé åêôéìÞóåéò ãéá ôá êáèáñÜ êÝñäç. Ïé åêôéìÞóåéò ãéá ôçí áðáó÷üëçóç åßíáé óõãêñáôçìÝíåò, åíþ ðïóïóôü 39% ôùí åðé÷åéñÞóåùí ðñïâëÝðïõí åðéäåßíùóç ôçò ðéóôïëçðôéêÞò ôïõò éêáíüôçôáò. Åðßóçò, ç óõíôñéðôéêÞ ðëåéïøçößá ôùí åðé÷åéñÞóåùí ðéóôåýïõí üôé ç ÷ñçìáôïðéóôùôéêÞ êáé ïéêïíïìéêÞ êñßóç èá ïäçãÞóåé ôéò åðé÷åéñÞóåéò óå áõóôçñÞ ôÞñçóç ôïõ ðñïûðïëïãéóìïý ôïõò (96%), óôïí ðåñéïñéóìü ôïõ êüóôïõò (92%) êáé óôçí õéïèÝôçóç óõíôçñçôéêüôåñùí ðñáêôéêþí óôç äéïßêçóç êáé åëá÷éóôïðïßçóç ôïõ ñßóêïõ (86%). ÅðéðëÝïí, äýï óôéò ôñåéò åðé÷åéñÞóåéò Ý÷ïõí áíáöÝñåé üôé èá êÜíïõí ìåãáëýôåñç ÷ñÞóç õðçñåóéþí “Outsourcing”. ¼ìùò, áéóéüäïîï ìÞíõìá áðïôåëåß ç äÞëùóç 37% ôùí åðé÷åéñÞóåùí ôïõ äåßãìáôïò üôé ç åîùóôñÝöåéÜ ôïõò äåí èá ðåñéïñéóôåß ëüãù ôçò êñßóçò. Ç áéóéïäïîßá ãéá ôçí ðïñåßá ôçò åëëçíéêÞò ïéêïíïìßáò êáôÜ ôá åðüìåíá äýï Ýôç åßíáé óõãêñáôçìÝíç ãéá ôéò ìéóÝò ó÷åäüí åðé÷åéñÞóåéò (47%) åíþ 52% ôùí åðé÷åéñÞóåùí ôïõ äåßãìáôïò åêöñÜæïõí ôçí áðáéóéïäïîßá ôïõò. ÔÝëïò, óýìöùíá ìå ôéò áðüøåéò ðïõ êáôáãñÜöçêáí áðü ôïõò óõììåôÝ÷ïíôåò óôçí Ýñåõíá, ïé ôÝóóåñéò óçìáíôéêüôåñåò êáôåõèýíóåéò ìÝôñùí ðïõ èá ðñÝðåé íá ëçöèïýí ãéá íá âãåé ç åëëçíéêÞ ïéêïíïìßá áðü ôçí ýöåóç êáé íá âåëôéþóåé ôçí áíôáãùíéóôéêüôçôÜ ôçò åßíáé ïé áêüëïõèåò: - Áíôéìåôþðéóç ôçò ãñáöåéïêñáôßáò éäéáßôåñá óå áóöáëéóôéêïýò öïñåßò êáé ïéêïíïìéêÝò õðçñåóßåò (åöïñßåò, êëð) (78%). - Åíßó÷õóç ôçò áðïôåëåóìáôéêüôçôáò êáé ôçò áíôáðïäïôéêüôçôáò ôùí äçìïóßùí õðçñåóéþí (73%). - ÊáèéÝñùóç óôáèåñïý èåóìéêïý êáé êáíïíéóôéêïý ðëáéóßïõ (64%). - ÁõîçìÝíá êßíçôñá óôéò åðé÷åéñÞóåéò ãéá íÝåò åðåíäýóåéò (63%).

ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ 2010

ÅÉÄÇÓÅÉÓ

Ìå Sanjuro êáé Ößëéððï ÃéáííÜêç & Blues Trouble ÎåêéíÜåé óÞìåñá ôï 5ï ÖåóôéâÜë ÍÝùí Äçìéïõñãþí Ôñáãïõäéïý ÊïæÜíçò Óôï cafe bar Coco óôéò 9:30 ôï âñÜäõ îåêéíÜåé ôçí ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ ôï 5ï ÖåóôéâÜë ÍÝùí Äçìéïõñãþí Ôñáãïõäéïý ÊïæÜíçò, ìå ôïõò Sanjuro êáé Ößëéððï ÃéáííÜêç & Blues Trouble íá áíïßãïõí ôçí áõëáßá. Ôï 5ï ÖåóôéâÜë ÍÝùí Äçìéïõñãþí Ôñáãïõäéïý ÊïæÜíçò & 1ï Hellinophone Festival èá êñáôÞóåé óõíôñïöéÜ ôïõò ößëïõò ôçò êáëÞò ìïõóéêÞò üëï ôïí Ïêôþâñéï ôïõ 2010 êÜèå ÐáñáóêåõÞ óå äéáöïñåôéêÜ ìáãáæéÜ ôçò ðüëçò. O Êþóôáò ÂïãéáôæÞò (Sanjuro) ãåííÞèçêå óôá ÊïõöÜëéá Èåóóáëïíßêçò, êáé Ý÷åé äýï ìåãÜëåò êáëëéôå÷íéêÝò áãÜðåò: ôç æùãñáöéêÞ êáé ôï hip-hop, ç Üíèéóç ôïõ ïðïßïõ óôçí ÅëëÜäá óõíÝðåóå ìå ôçí åöçâåßá ôïõ. Åðé÷åéñþíôáò íá åíôá÷èåß åíåñãÜ óôï êßíçìá ôïõ hip-hop óõììåôåß÷å áñ÷éêÜ óå ïìÜäá graffiti êáé üôáí åîïéêåéþèçêå ìå ôç ÷ñÞóç ôùí çëåêôñïíéêþí õðïëïãéóôþí îåêßíçóå íá ðñïãñáììáôßæåé êáé íá íôýíåé ìå äéêéÜ ôïõ ìïõóéêÞ ôïõò óôß÷ïõò ôïõ. Ôá èÝìáôá ôùí ôñáãïõäéþí ôïõ åßíáé êõñßùò åñùôéêÜ êáé êÜðïéåò öïñÝò êïéíùíéêÜ. ÈÝëïíôáò íá ìïéñáóôåß ôéò óêÝøåéò ôïõ êáé íá îåöýãåé ìïíáîéÜ ôïõ äùìáôßïõ ôïõ “áíÝâáóå” êÜðïéá áðü ôá ôñáãïýäéá ôïõ óôï ßíôåñíåô äçìéïõñãþíôáò áðñüóìåíá ãñÞãïñá ôï äéêü ôïõ öáíáôéêü êïéíü. Ç ðñþôç ôïõ äïõëåéÜ (cd single) êõêëïöüñçóå óôéò áñ÷Ýò ôïõ 2009 áðü ôçí Smile records. Ï Ößëéððïò ÃéáííÜêçò ãåííÞèçêå óôçí ÁéáíÞ ÊïæÜíçò. Îåêßíçóå ìáèÞìáôá êéèÜñáò óå çëéêßá 15 åôþí. Óðïýäáóå çëåêôñéêÞ êéèÜñá óôï Óýã÷ñïíï Ùäåßï Èåóóáëïíßêçò. ÅñãÜóôçêå ùò äÜóêáëïò çëåêôñéêÞò êéèÜñáò óôï Ëõäéêü Ùäåßï Èåóóáëïíßêçò êáé óôï Ùäåßï ÊáãêáñÜ óôçí ÊïæÜíç. Ôï 2000 äçìéïõñãåß ôï ìïõóéêü ñïê óõãêñüôçìá «BLUES TROUBLE». Ôï 2001 êõêëïöïñïýí ôçí ðñþôç ôïõò äéóêïãñáöéêÞ äïõëåéÜ ìå ôßôëï «Don´ t treat me like a dog». Áðü ôï 2003 êáé ìÝ÷ñé óÞìåñá ôï óõãêñüôçìá áðïôåëïýí: ï Ößëéððïò ÃéáííÜêçò – êéèÜñá, öùíÞ , ï Ðáíáãéþôçò ÐáñáóêåõÜò - ìðÜóï êáé ï Íßêïò ×áëâáôæÞò - ôýìðáíá. ÊÜðïéåò öïñÝò óõììåôÝ÷åé ìáæß ôïõò ï ÄçìÞôñçò ÂáâëéÜñáò - êéèÜñá. Åìöáíßæïíôáé óå äéÜöïñåò ìïõóéêÝò óêçíÝò óå üëç ôçí ÅëëÜäá. ÓõììåôÝ÷ïõí óå äéÜöïñåò ìïõóéêÝò åêäçëþóåéò üðùò ôï öåóôéâÜë ôïõ ¢ñäá, ãéïñôÝò ôùí íåñþí, ÐáíåëëÞíéá óõãêÝíôñùóç ìïôïóéêëåôéóôþí, öåóôéâÜë ìðýñáò ê.á. Áðü ôï 2001 áðïôåëåß ìÝëïò ôïõ ìïõóéêïý óõãêñïôÞìáôïò «ÁÍÔÉÈÅÓÅÉÓ» üðïõ êáé óõììåôåß÷å ðáßæïíôáò çëåêôñéêÞ êéèÜñá óôï CD «ÑÅÊÔÉÖÉÅ» ðïõ êõêëïöüñçóå ôï 2004. Ôï êáëïêáßñé ôïõ 2010 ãñÜöåé ôï ôñáãïýäé ôïõ «Ç ÊÑÕÖÇ ÌÏÕ ÅÕ×Ç» ìå ôï ïðïßï óõììåôÝ÷åé óôï ÖåóôéâÜë ÍÝùí Äçìéïõñãþí Ôñáãïõäéïý ÊïæÜíçò.

Áêïýóôå ôá ôñáãïýäéá ôùí óõãêñïôçìÜôùí óôï www.kozanifest.com ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ cafe bar Coco óôéò 9:30 ôï âñÜäõ Sanjuro - Ößëéððïò ÃéáííÜêçò & Blues Trouble.

ÐñïûðïèÝóåéò óõíôáîéïäüôçóçò ãéá Ìç÷áíéêïýò, Ãéáôñïýò êáé Äéêçãüñïõò

Åãêýêëéï êáé äéåõêñéíéóôéêÝò åñùôáðáíôÞóåéò ãéá ôï Åíéáßï Ôáìåßï ÁíåîÜñôçôá Áðáó÷ïëïýìåíùí (Å.Ô.Á.Á.), ó÷åôéêÜ ìå ôéò ðñïûðïèÝóåéò óõíôáîéïäüôçóçò ìåôÜ ôçí 1/1/2011, Ýäùóå ôï õðïõñãåßï Åñãáóßáò. Åéäéêüôåñá óôçí åãêýêëéï áíáöÝñïíôáé ôá åîÞò: Ìå ôï Üñèñï 10 ôïõ í.3863/2010 “ÍÝï áóöáëéóôéêü Óýóôçìá êáé óõíáöåßò äéáôÜîåéò, ñõèìßóåéò óôéò åñãáóéáêÝò ó÷Ýóåéò”, ðïõ äçìïóéåýèçêå óôï ÖÅÊ 115/15-7-2010, ôåý÷ïò Á´, åðÝñ÷ïíôáé ôñïðïðïéÞóåéò óôéò ðñïûðïèÝóåéò óõíôáîéïäüôçóçò ðïõ ðñÝðåé íá ðëçñïýí áðü 1/1/2011 ïé áóöáëéóìÝíïé ôùí ÔïìÝùí êýñéáò áóöÜëéóçò ôïõ Åíéáßïõ Ôáìåßïõ ÁíåîÜñôçôá Áðáó÷ïëïýìåíùí (Å.Ô.Á.Á.), ðñïêåéìÝíïõ íá ëÜâïõí óýíôáîç áðü ôïõò áíùôÝñù Ôïìåßò (ÔïìÝáò Óýíôáîçò Ìç÷áíéêþí êáé Åñãïëçðôþí Äçìïóßùí ¸ñãùí, ÔïìÝáò Óýíôáîçò êáé ÁóöÜëéóçò Õãåéïíïìéêþí êáé ÔïìÝáò ÁóöÜëéóçò Íïìéêþí). Åðßóçò, ìå ôï ßäéï Üñèñï êáèïñßæïíôáé ïé ðåñéðôþóåéò èåìåëßùóçò óõíôáîéïäïôéêïý äéêáéþìáôïò ìÝ÷ñé 31/12/2010, ïé ïðïßåò äåí ìåôáâÜëëïíôáé ìå ôçí éó÷ý ôïõ í.3863/2010.

ÈåìåëéùìÝíá ÓõíôáîéïäïôéêÜ Äéêáéþìáôá Á. Óõíôáîéïäüôçóç ìå 35 Ýôç áóöÜëéóçò êáé çëéêßá 58 Þ 60 åôþí (ðáñ. 9) Óýìöùíá ìå ôçí ðáñ. 9 ôïõ áíùôÝñù Üñèñïõ, ãåíéêÝò Þ êáôáóôáôéêÝò äéáôÜîåéò öïñÝùí êýñéáò áóöÜëéóçò ðïõ ðñïâëÝðïõí ôç ÷ïñÞãçóç óýíôáîçò ìå ôç óõìðëÞñùóç 35 åôþí áóöÜëéóçò êáé ôïõ 58ïõ Þ ôïõ 60ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò, Ý÷ïõí åöáñìïãÞ óôïõò áóöáëéóìÝíïõò ðïõ èåìåëéþíïõí óõíôáîéïäïôéêü äéêáßùìá ìÝ÷ñé 31/12/2010. Óõíåðþò, ïé áóöáëéóìÝíïé ôùí ÔïìÝùí êýñéáò áóöÜëéóçò ôïõ Å.Ô.Á.Á. ðïõ ìÝ÷ñé 31/12/2010 Ý÷ïõí óõìðëçñþóåé 35 Ýôç áóöÜëéóçò êáé çëéêßá 58 åôþí ïé ãõíáßêåò êáé 60 åôþí ïé Üíäñåò, ìðïñïýí íá óõíôáîéïäïôçèïýí áðü ôïõò áíùôÝñù Ôïìåßò ïðïôåäÞðïôå, áíåîÜñôçôá áðü ôéò ìåôáâïëÝò ðïõ åðÝñ÷ïíôáé óôéò ðñïûðïèÝóåéò óõíôáîéïäüôçóçò áðü ôçí åöáñìïãÞ ôïõ í.3863/2010. Â. Óõíôáîéïäüôçóç ìå 37 Ýôç áóöÜëéóçò áíåîáñôÞôùò çëéêßáò (ðáñ. 10) Óýìöùíá ìå ôï ôñßôï åäÜöéï ôçò ðáñ. 10 ôïõ áíùôÝñù Üñèñïõ, ïé äéáôÜîåéò ôçò ðáñ. 1 ôïõ Üñèñïõ 16 ôïõ í.3232/2004, ðïõ ðñïâëÝ-

ÊÉÍ/ÈÅÁÔÑÏ ÏËÕÌÐÉÏÍ ôçë. 24610-22121 ÐÑÏÓÅ×ÙÓ ÐÑÏÂÏËÅÓ 3D DOLBY 3D DIGITAL CINEMA ÁÉÈÏÕÓÁ 1 O ÓéëâÝóôåñ Óôáëüíå åðéóôñÝöåé óå ìéá ôáéíßá êáôáéãéóôéêÞò äñÜóçò ìå Ýíá êáôáðëçêôéêü åðéôåëåßï çèïðïéþí

ÏÉ ÁÍÁËÙÓÉÌÏÉ

Ìå ôïõò ÓÉËÂÅÓÔÅÑ ÓÔÁËÏÍÅ, ÌÉÊÉ ÑÏÕÑÊ, ÌÐÑÏÕÓ ÃÏÕÉËËÉÓ, ÔÆÅÚÓÏÍ ÓÔÅÚÈÁÌ ÊÜèå ìÝñá 2 ðñïâïëÝò 7.30 & 10.00 ÁÉÈÏÕÓÁ 2 Óõíå÷ßæåôáé ãéá 2ç åâäïìÜäá

ÊÁÑÁÔÅ ÊÉD

Ìå ôïí ÔÓÁÊÉ ÔÓÁÍ, ÔÆÅÚÍÔÅÍ ÓÌÉÈ ÊÜèå ìÝñá 1 ðñïâïëÞ 7.30 ÐñïâÜëëåôáé ç ðåñéðÝôåéá

ÏÉ ÊÕÍÇÃÏÉ

Ìå ôïõò ÁÍÔÑÉÅÍ ÌÐÑÏÍÔÉ, ËÏÑÅÍÓ ÖÉÓÌÐÅÑÍ ÊÜèå ìÝñá 1 ðñïâïëÞ 10.00

ðïõí ôç óõíôáîéïäüôçóç ôùí áíåîÜñôçôá áðáó÷ïëïýìåíùí ìå 37 Ýôç ðñáãìáôéêÞò áóöÜëéóçò óå öïñåßò áõôïáðáó÷ïëïõìÝíùí, áíåîáñôÞôùò ïñßïõ çëéêßáò, Ý÷ïõí åöáñìïãÞ óôïõò áóöáëéóìÝíïõò ðïõ óõìðëçñþíïõí ìÝ÷ñé 31/12/2010 ôá 37 Ýôç õðï÷ñåùôéêÞò áóöÜëéóçò. Óõíåðþò, ïé áóöáëéóìÝíïé ôùí ÔïìÝùí êýñéáò áóöÜëéóçò ôïõ Å.Ô.Á.Á. ðïõ ìÝ÷ñé 31/12/2010 Ý÷ïõí óõìðëçñþóåé 37 Ýôç áóöÜëéóçò, ìðïñïýí íá óõíôáîéïäïôçèïýí áðü ôïõò áíùôÝñù Ôïìåßò ïðïôåäÞðïôå, áíåîáñôÞôùò ïñßïõ çëéêßáò. Óçìåéþíïõìå üôé áðü 1/1/2011 ç áíùôÝñù äõíáôüôçôá êáôáñãåßôáé. Ã. ÐñïóìÝôñçóç áíáãíùñéæüìåíïõ ÷ñüíïõ áóöÜëéóçò (ðáñ. 18) ¼óïé óõìðëçñþíïõí ôï áðáéôïýìåíï ÷ñüíï áóöÜëéóçò ãéá óõíôáîéïäüôçóç ëüãù ãÞñáôïò ìÝ÷ñé 31/12/2010, ìå ðñïóìÝôñçóç ÷ñüíùí ðïõ ðñïâëÝðïíôáé óôï Üñèñï 40 ôïõ í.2084/1992 (÷ñüíïò óôñáôéùôéêÞò õðçñåóßáò, ÷ñüíïò ãïíéêÞò Üäåéáò áíáôñïöÞò ðáéäéþí ê.ëð.) ìðïñïýí íá óõíôáîéïäïôçèïýí ïðïôåäÞðïôå ìå ôéò ðñïûðïèÝóåéò óõíôáîéïäüôçóçò ðïõ éó÷ýïõí êáôÜ ôï 2010, åöüóïí ç ó÷åôéêÞ áßôçóç áíáãíþñéóçò õðïâëçèåß ìÝ÷ñé 31/12/2013. Óõíåðþò, ôá ðñüóùðá ðïõ óõìðëçñþíïõí 35 Ýôç áóöÜëéóçò ìÝ÷ñé 31/12/2010, óõìðåñéëáìâáíïìÝíïõ êáé ÷ñüíïõ ðïõ ìðïñåß íá áíáãíùñéóôåß ìå ôç ñýèìéóç ôïõ Üñèñïõ 40 ôïõ í.2084/1992, êáé Ý÷ïõí êáé ôï áðáéôïýìåíï üñéï çëéêßáò (60ï ïé Üíäñåò êáé ôï 58ï ïé ãõíáßêåò), ðñïêåéìÝíïõ íá ìðïñïýí íá óõíôáîéïäïôçèïýí áðü 1/1/2011 êáé åöåîÞò ïðïôåäÞðïôå, áíåîÜñôçôá ôùí ìåôáâïëþí ðïõ åðÝñ÷ïíôáé óôéò ðñïûðïèÝóåéò óõíôáîéïäüôçóçò ìå ôï í.3863/2010, èá ðñÝðåé íá õðïâÜëïõí áßôçóç áíáãíþñéóçò ôùí ÷ñüíùí áõôþí ìÝ÷ñé 31/12/2013. ÐñïûðïèÝóåéò óõíôáîéïäüôçóçò áðü 1/1/2011 Ìå ôéò ñõèìßóåéò ôùí ðáñáãñÜöùí ôïõ Üñèñïõ 10 ôïõ í.3863/2010 åðÝñ÷ïíôáé áíÜ ÔïìÝá êáé êáôçãïñßá áóöáëéóìÝíùí ïé åîÞò ôñïðïðïéÞóåéò, üóïí áöïñÜ óôïí áðáéôïýìåíï ÷ñüíï áóöÜëéóçò êáé üñéá çëéêßáò. Á. ÁóöáëéóìÝíïé ìÝ÷ñé 31/12/1992 (ðáëáéïß áóöáëéóìÝíïé)

1. Óõíôáîéïäüôçóç áíäñþí ìå 35 Ýôç áóöÜëéóçò êáé çëéêßá 60 åôþí (ðáñ. 6) Ï ÷ñüíïò áóöÜëéóçò ôùí 35 åôþí áõîÜíåôáé êáôÜ Ýíá Ýôïò áðü 1/1/2011 êáé ãéá êÜèå åðüìåíï Ýôïò, ìÝ÷ñé ôç óõìðëÞñùóç 40 åôþí áóöÜëéóçò, åíþ ôï áðáéôïýìåíï üñéï çëéêßáò ðáñáìÝíåé áìåôÜâëçôï. ¸ôç áóöÜëéóçò ¼ñéï çëéêßáò 2011 36 60 2012 37 60 2013 38 60 2014 39 60 2015 40 60 Óýìöùíá ìå ôçí ðáñ. 8 ôïõ íüìïõ, ïé áóöáëéóìÝíïé äéêáéïýíôáé óýíôáîç ìå ôï üñéï çëéêßáò êáé ôï ÷ñüíï áóöÜëéóçò ðïõ éó÷ýåé êáôÜ ôï Ýôïò óõìðëÞñùóçò ôùí 35 åôþí áóöÜëéóçò. Ãéá ðáñÜäåéãìá áóöáëéóìÝíïò óõìðëçñþíåé 35 Ýôç áóöÜëéóçò ôï 2012 êáé Ý÷åé çëéêßá 58 åôþí. Ôï 2012 áðáéôïýíôáé ãéá óõíôáîéïäüôçóç 37 Ýôç áóöÜëéóçò êáé çëéêßá 60 åôþí, ïðüôå ï áóöáëéóìÝíïò èá óõíôáîéïäïôçèåß ôï 2014, ïðüôå êáé óõìðëçñþíåé ôéò áíùôÝñù ðñïûðïèÝóåéò, ðáñüëï ðïõ åêåßíï ôï Ýôïò áðáéôïýíôáé 39 Ýôç áóöÜëéóçò. Ç áíùôÝñù ñýèìéóç áöïñÜ êáé óôïõò ôñåéò Ôïìåßò êýñéáò áóöÜëéóçò ôïõ Å.Ô.Á.Á. (Ô.Ó.Ì.Å.Ä.Å., Ô.Ó.Á.Õ., Ô.Á.Í.). 2. Óõíôáîéïäüôçóç ãõíáéêþí ìå 35 Ýôç áóöÜëéóçò êáé çëéêßá 58 åôþí (ðáñ. 7) Ï ÷ñüíïò áóöÜëéóçò ôùí 35 åôþí ðñïóáõîÜíåôáé êáôÜ Ýíá Ýôïò áðü 1/1/2011 êáé ìÝ÷ñé ôç óõìðëÞñùóç 40 åôþí áóöÜëéóçò, åíþ ôï üñéï çëéêßáò ôùí 58 åôþí áõîÜíåôáé êáôÜ Ýíá Ýôïò áðü 1/1/2012 êáé ãéá êÜèå åðüìåíï ÷ñüíï, ìÝ÷ñé ôï 60ï Ýôïò. ¸ôç áóöÜëéóçò ¼ñéï çëéêßáò 2011 36 58 2012 37 59 2013 38 60 2014 39 60 2015 40 60 Óýìöùíá ìå ôçí ðáñ. 8 ôïõ íüìïõ, ïé áóöáëéóìÝíïé äéêáéïýíôáé óýíôáîç ìå ôï üñéï çëéêßáò êáé ôï ÷ñüíï áóöÜëéóçò ðïõ éó÷ýåé êáôÜ ôï Ýôïò óõìðëÞñùóçò ôùí 35 åôþí áóöÜëéóçò. Ãéá ðáñÜäåéãìá áóöáëéóìÝíç óõìðëçñþíåé 35 Ýôç áóöÜëéóçò ôï 2012 êáé Ý÷åé çëéêßá 58 åôþí. Ôï 2012 áðáéôïýíôáé ãéá óõíôáîéïäüôçóç 37 Ýôç áóöÜëéóçò êáé çëéêßá 59 åôþí, ïðüôå ç áóöáëéóìÝíç èá óõíôáîéïäïôçèåß ôï 2014, ïðüôå

êáé óõìðëçñþíåé ôéò áíùôÝñù ðñïûðïèÝóåéò (Þôïé 37 Ýôç áóöÜëéóçò êáé çëéêßá 59), ðáñüëï ðïõ åêåßíï ôï Ýôïò áðáéôïýíôáé 39 Ýôç áóöÜëéóçò. Ç áíùôÝñù ñýèìéóç áöïñÜ êáé óôïõò ôñåéò Ôïìåßò êýñéáò áóöÜëéóçò ôïõ Å.Ô.Á.Á. (Ô.Ó.Ì.Å.Ä.Å., Ô.Ó.Á.Õ., Ô.Á.Í.). 3. Óõíôáîéïäüôçóç ãõíáéêþí (ðáñ. 15Á) Ôï üñéï çëéêßáò ôùí 60 åôþí ðïõ ðñïâëÝðåôáé ãéá ôç óõíôáîéïäüôçóç áóöáëéóìÝíùí áõîÜíåôáé êáôÜ Ýíá Ýôïò áðü 1/1/2011 êáé ãéá êÜèå ÷ñüíï êáé ìÝ÷ñé ôç óõìðëÞñùóç ôïõ 65ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò. Ç áíùôÝñù ñýèìéóç áöïñÜ óå ãõíáßêåò áóöáëéóìÝíåò ôùí ÔïìÝùí êýñéáò áóöÜëéóçò ôïõ Å.Ô.Á.Á., êáé óå ãõíáßêåò Ýããáìåò ôïõ ÔïìÝá ÁóöÜëéóçò Íïìéêþí. ÔïìÝáò Óýíôáîçò Ìç÷áíéêþí êáé Åñãïëçðôþí Äçìïóßùí ¸ñãùí (Ô.Ó.Ì.Å.Ä.Å.) ¸ôç áóöÜëéóçò ¼ñéï çëéêßáò 2011 25 61 2012 25 62 2013 25 63 2014 25 64 2015 25 65 ÔïìÝáò Óýíôáîçò êáé ÁóöÜëéóçò Õãåéïíïìéêþí (Ô.Ó.Á.Õ.) ¸ôç áóöÜëéóçò ¼ñéï çëéêßáò 2011 22 61 2012 22 ½ 62 2013 23 63 2014 23 ½ 64 2015 24 65 2016 24 ½ 65 2017 25 65 ÔïìÝáò ÁóöÜëéóçò Íïìéêþí (Ô.Á.Í.) Ãõíáßêåò Ãõíáßêåò ¸ããáìåò ¸ôç áóöÜëéóçò ¼ñéï çëéêßáò ¸ôç áóöÜëéóçò ¼ñéï çëéêßáò 2011 25 61 24 ½ 61 2012 25 62 25 62 2013 25 63 25 63 2014 25 64 25 64 2015 25 65 25 65 Óå üëåò ôéò áíùôÝñù ðåñéðôþóåéò, ïé áóöáëéóìÝíåò äéêáéïýíôáé óýíôáîç óôï üñéï çëéêßáò, üðùò äéáìïñöþíåôáé êáôÜ ôï Ýôïò óõìðëÞñùóçò ôïõ ðñïâëåðüìåíïõ êáôÜ ôçí Ýíáñîç éó÷ýïò ôïõ íüìïõ, ïñßïõ çëéêßáò, äçëáäÞ êáôÜ ôç óõìðëÞñùóç ôïõ 60ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò. Ãéá ðáñÜäåéãìá áóöáëéóìÝíç ôïõ Ô.Ó.Á.Õ. ç ïðïßá ôï 2012 óõìðëçñþíåé ôï 60ï Ýôïò ôçò çëéêßáò êáé Ý÷åé 22 Ýôç áóöÜëéóçò, èá óõíôáîéïäïôçèåß üôáí óõìðëçñþóåé ôï 62ï Ýôïò ôçò çëéêßáò ôçò, äçëáäÞ ôï 2014, ïðüôå èá Ý÷åé óõìðëçñþóåé êáé ôïí áðáéôïýìåíï ÷ñüíï áóöÜëéóçò. Åðéóçìáßíïõìå üôé óôéò ðåñéðôþóåéò ôùí ãõíáéêþí ôïõ Ô.Ó.Ì.Å.Ä.Å. êáé ôïõ Ô.Á.Í. èá ðñÝðåé êáôÜ ôç óõìðëÞñùóç ôïõ 60ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò íá Ý÷åé áíôßóôïé÷á óõìðëçñùèåß êáé ï áðáéôïýìåíïò ÷ñüíïò áóöÜëéóçò (25 Ýôç áóöÜëéóçò). Áíôßóôïé÷á, óôéò ðåñéðôþóåéò ôùí ãõíáéêþí ôïõ Ô.Ó.Á.Õ. êáé ôùí åããÜìùí ãõíáéêþí ôïõ Ô.Á.Í., üðïõ ï áðáéôïýìåíïò ÷ñüíïò áóöÜëéóçò áõîÜíåôáé óôáäéáêÜ êáô’ åöáñìïãÞ ôïõ

í.2084/1992, ïé áíùôÝñù ãõíáßêåò ðñïêåéìÝíïõ íá óõíôáîéïäïôçèïýí èá ðñÝðåé íá Ý÷ïõí óõìðëçñþóåé ôïí ÷ñüíï áóöÜëéóçò ðïõ áðáéôåßôáé êáôÜ ôï Ýôïò óõíôáîéïäüôçóçò êáé ü÷é åêåßíïí ðïõ áðáéôåßôáé êáôÜ ôç óõìðëÞñùóç ôïõ 60ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò. Ãéá ðáñÜäåéãìá áóöáëéóìÝíç ôïõ Ô.Ó.Á.Õ. ðïõ óõìðëçñþíåé ôï 2012 ôï 60ï Ýôïò ôçò çëéêßáò, èá óõíôáîéïäïôçèåß ôï 2014, ïðüôå êáé óõìðëçñþíåé ôï 62ï Ýôïò ôçò çëéêßáò, åöüóïí Ý÷åé ôïõëÜ÷éóôïí 23 ½ Ýôç áóöÜëéóçò. Åðéóçìáßíïõìå üôé ïé Ýããáìåò ãõíáßêåò ôïõ Ô.Á.Í. ðïõ ìÝ÷ñé 31/12/1997 åß÷áí óõìðëçñþóåé ôéò ôüôå ðñïûðïèÝóåéò óõíôáîéïäüôçóçò (15 Ýôç áóöÜëéóçò áíåîáñôÞôùò ïñßïõ çëéêßáò) êáé óýìöùíá ìå ðñïãåíÝóôåñï Ýããñáöü ìáò, ìåôÜ áðü äåëôßï ôýðïõ ôçò ôüôå ðïëéôéêÞò çãåóßáò êáé áðüöáóç ôïõ Ä.Ó. ôïõ ôÝùò Ôáìåßïõ Íïìéêþí ìðïñïýóáí íá óõíôáîéïäïôçèïýí ïðïôåäÞðïôå, ÷ùñßò äéáöïñïðïßçóç ôùí ïñßùí çëéêßáò ìå ôçí éó÷ý ôïõ íüìïõ 2084/1992, åîáêïëïõèïýí íá Ý÷ïõí ôï áíùôÝñù äéêáßùìá. 4. Óõíôáîéïäüôçóç ìçôÝñùí áíÞëéêùí ôÝêíùí (ðáñ. 17 ä) Ôï üñéï çëéêßáò óõíôáîéïäüôçóçò ôùí ìçôÝñùí áíçëßêùí ôÝêíùí êáèïñßæåôáé áðü 1/1/2011 óôï 55ï Ýôïò ôçò çëéêßáò, áðü 1/1/2012 óôï 58ï Ýôïò ôçò çëéêßáò êáé áðü 1/1/2013 óôï 65ï Ýôïò ôçò çëéêßáò. Ç åí ëüãù ñýèìéóç áöïñÜ ìüíï óôéò ìçôÝñåò áíçëßêùí ôÝêíùí ôïõ ÔïìÝá ÁóöÜëéóçò Íïìéêþí, êáèþò ãéá ôï Ô.Ó.Ì.Å.Ä.Å. êáé ôï Ô.Ó.Á.Õ. äåí ðñïâëÝðåôáé áðü ôéò êáôáóôáôéêÝò ôïõò äéáôÜîåéò ç óõíôáîéïäüôçóç ôùí ìçôÝñùí áíçëßêùí ôÝêíùí ìå ìéêñüôåñï üñéï çëéêßáò êáé ÷ñüíï áóöÜëéóçò óå ó÷Ýóç ìå ôéò ëïéðÝò ãõíáßêåò áóöáëéóìÝíåò. ¼óïí áöïñÜ óôç ÷ïñÞãçóç ìåéùìÝíùí óõíôÜîåùí óôéò ìçôÝñåò áíçëßêùí ôÝêíùí, ç ñýèìéóç áõôÞ äåí Ý÷åé åöáñìïãÞ óôç óõãêåêñéìÝíç ðåñßðôùóç, êáèþò äåí ðñïâëÝðåôáé áðü ôéò êáôáóôáôéêÝò äéáôÜîåéò ôïõ ÔïìÝá ÁóöÜëéóçò Íïìéêþí. Åðßóçò, åðéóçìáßíïõìå üôé ìå ôïõò ßäéïõò üñïõò ìå ôéò ìçôÝñåò áíçëßêùí ôÝêíùí ìðïñïýí íá óõíôáîéïäïôçèïýí áðü ôïí ÔïìÝá ÁóöÜëéóçò Íïìéêþí êáé ïé ÷Þñïé ðáôÝñåò áíçëßêùí ôÝêíùí. ¸ôç áóöÜëéóçò ¼ñéï çëéêßáò 2011 22 55 2012 22 ½ 58 2013 23 65 2014 23 ½ 65 2015 24 65 2016 24 ½ 65 2017 25 65 Ç áóöáëéóìÝíç ìçôÝñá áêïëïõèåß ôï üñéï çëéêßáò üðùò äéáìïñöþíåôáé êáé éó÷ýåé êáôÜ ôç óõìðëÞñùóç ôïõ áðáéôïýìåíïõ óõíôÜîéìïõ ÷ñüíïõ, åöüóïí óõíôñÝ÷åé ç áíçëéêüôçôá ôïõ ðáéäéïý. Ãéá ðáñÜäåéãìá ìçôÝñá áíçëßêïõ ôÝêíïõ óõìðëçñþíåé 25 Ýôç áóöÜëéóçò ôï 2011, Ý÷åé üìùò çëéêßá 53 åôþí. ÐñïêåéìÝíïõ íá óõíôáîéïäïôçèåß èá ðñÝðåé íá

óõìðëçñþóåé ôï 55ï Ýôïò ôçò çëéêßáò, ïðüôå èá óõíôáîéïäïôçèåß ôï 2013, ðáñüëï ðïõ åêåßíï ôï Ýôïò áðáéôåßôáé ç óõìðëÞñùóç ôïõ 65ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò, êáé áíåîÜñôçôá åÜí ôï áíÞëéêï ôÝêíï Ý÷åé ðëÝïí åíçëéêéùèåß. ¼óïí áöïñÜ óôïí áðáéôïýìåíï ãéá óõíôáîéïäüôçóç ÷ñüíï áóöÜëéóçò, äåäïìÝíïõ üôé áõîÜíåôáé óôáäéáêÜ êáô’ åöáñìïãÞ ôïõ í.2084/1992, ïé ìçôÝñåò áíçëßêùí ôÝêíùí ðñïêåéìÝíïõ íá óõíôáîéïäïôçèïýí èá ðñÝðåé íá Ý÷ïõí óõìðëçñþóåé ôïí ÷ñüíï áóöÜëéóçò ðïõ áðáéôåßôáé êáôÜ ôï Ýôïò óõíôáîéïäüôçóçò êáé ü÷é åêåßíïí ðïõ áðáéôåßôáé êáôÜ ôç óõìðëÞñùóç ôïõ 60ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò, åöüóïí, ùò ðñïò ôéò çìÝñåò áóöÜëéóçò åîáêïëïõèïýí íá éó÷ýïõí ïé äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 47 ôïõ í.2084/1992. Ãéá ðáñÜäåéãìá ìçôÝñá áíçëßêïõ ðïõ óõìðëçñþíåé ôï 2012 ôï 60ï Ýôïò ôçò çëéêßáò, èá óõíôáîéïäïôçèåß ôï 2014, ïðüôå êáé óõìðëçñþíåé ôï 62ï Ýôïò ôçò çëéêßáò, åöüóïí Ý÷åé ôïõëÜ÷éóôïí 23 ½ Ýôç áóöÜëéóçò. Åðéóçìáßíïõìå üôé ïé ìçôÝñåò áíçëßêùí ðïõ ìÝ÷ñé 31/12/1997 åß÷áí óõìðëçñþóåé ôéò ðñïûðïèÝóåéò óõíôáîéïäüôçóçò ðïõ üñéæå ôï êáôáóôáôéêü ôïõ ôÝùò Ôáìåßïõ Íïìéêþí - óÞìåñá ÔïìÝáò ÁóöÜëéóçò Íïìéêþí - (ìå 15 Ýôç áóöÜëéóçò áíåîáñôÞôùò ïñßïõ çëéêßáò) êáé üðùò ðñïáíáöÝñèçêå ìðïñïýóáí íá óõíôáîéïäïôçèïýí ïðïôåäÞðïôå, äéáôçñïýí ôï áíùôÝñù äéêáßùìá, üðùò êáé ïé Ýããáìåò ãõíáßêåò. 5. Óõíôáîéïäüôçóç äéðëïóõíôáîéïý÷ùí (ðáñ. 14) Ïé áóöáëéóìÝíïé ôùí ÔïìÝùí êýñéáò áóöÜëéóçò ôïõ Å.Ô.Á.Á. ðïõ ëáìâÜíïõí óýíôáîç ãÞñáôïò Þ áíáðçñßáò áðü Üëëï áóöáëéóôéêü öïñÝá êýñéáò áóöÜëéóçò, ðëçí Ï.Ã.Á., Þ ôï Äçìüóéï, åêôüò ôùí áíáðÞñùí êáé èõìÜôùí ðïëÝìïõ êáé ìçôÝñùí ðïõ óõíôáîéïäïôÞèçêáí ìå ôï Üñèñï 63, ðáñ.4, ôïõ í.1892/1990, äéêáéïýíôáé áðü ôïõò Ôïìåßò êýñéáò áóöÜëéóçò ôïõ Å.Ô.Á.Á. óýíôáîç ìå ôç óõìðëÞñùóç 20 åôþí áóöÜëéóçò, êáé ìåéùìÝíç óýíôáîç êáôÜ 50% ìå ôç óõìðëÞñùóç 16 åôþí áóöÜëéóçò. ÅéäéêÜ ãéá ôç óõíôáîéïäüôçóç ëüãù ãÞñáôïò áðáéôåßôáé ç óõìðëÞñùóç ôïõ 65ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò, ìå åîáßñåóç ôçí ðåñßðôùóç èåìåëßùóçò óõíôáîéïäïôéêïý äéêáéþìáôïò óå ðåñéóóüôåñïõò ôïõ åíüò öïñåßò êýñéáò áóöÜëéóçò, ôáõôü÷ñïíá Þ ìÝóá óå äéÜóôçìá Ýîé ìçíþí áðü ôçí Ýíáñîç ôçò óõíôáîéïäüôçóçò áðü ôïí ðñþôï öïñÝá. Åðéóçìáßíïõìå üôé óôçí ðåñßðôùóç ôçò ôáõôü÷ñïíçò óõíôáîéïäüôçóçò Þ åíôüò åîáìÞíïõ, éó÷ýïõí ïé êáôáóôáôéêÝò äéáôÜîåéò ôùí ÔïìÝùí ìüíï üóïí áöïñÜ óôá üñéá çëéêßáò, åíþ üóïí áöïñÜ óôïí áðáéôïýìåíï ÷ñüíï áóöÜëéóçò ãéá ôç óõíôáîéïäüôçóç ôùí áíùôÝñù ðñïóþðùí áðáéôåßôáé ç óõìðëÞñùóç ôïõëÜ÷éóôïí 20 åôþí áóöÜëéóçò. Ç áíùôÝñù åðéóÞìáíóç ãßíåôáé ðñïêåéìÝíïõ íá õðÜñ÷åé åöåîÞò åíéáßá áíôéìåôþðéóç áðü

üëïõò ôïõò Ôïìåßò ôïõ ÅÔÁÁ. ¼óïí áöïñÜ óôç äéÜôáîç ôçò ðáñ. 6 ôïõ Üñèñïõ 18 ôïõ í.3232/2004, ãéá ôç ëÞøç ìåéùìÝíçò óýíôáîçò êáôÜ 3% ãéá êÜèå Ýôïò ðïõ ëåßðåé áðü ôï åðüìåíï ôçò õðïâïëÞò ôçò áßôçóçò óõíôáîéïäüôçóçò êáé ìÝ÷ñé ôç óõìðëÞñùóç ôïõ 65ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò, áðü ôïõò åììßóèïõò áóöáëéóìÝíïõò ôïõ Ô.Ó.Ì.Å.Ä.Å. êáé ôïõ Ô.Ó.Á.Õ. êáé ôïõò äéêáóôéêïýò õðáëëÞëïõò åììßóèïõò áóöáëéóìÝíïõò ôïõ ÔïìÝá ÁóöÜëéóçò Íïìéêþí, ìåôÜ ôç óõíôáîéïäüôçóÞ ôïõò áðü ôï Äçìüóéï, Í.Ð.Ä.Ä. Þ Ä.Å.Ê.Ï., åîáêïëïõèåß íá éó÷ýåé. Â. ÁóöáëéóìÝíïé áðü 1/1/1993 (íÝïé áóöáëéóìÝíïé) 1. Óõíôáîéïäüôçóç áóöáëéóìÝíùí ìå 40 Ýôç áóöÜëéóçò êáé çëéêßá 60 åôþí (ðáñ. 10) Ïé áóöáëéóìÝíïé ìåôÜ ôçí 1/1/1993 óå ïðïéïíäÞðïôå öïñÝá êýñéáò áóöÜëéóçò, ðëçí Ï.Ã.Á., èåìåëéþíïõí óõíôáîéïäïôéêü äéêáßùìá ìå ôç óõìðëÞñùóç 40 åôþí áóöÜëéóçò êáé ôïõ 60ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò. Ãéá ôç óõìðëÞñùóç ôïõ áíùôÝñù ÷ñüíïõ, ëáìâÜíåôáé õðüøç êáé ï ÷ñüíïò áóöÜëéóçò óå ïðïéïíäÞðïôå ïìïåéäÞ öïñÝá. 2. Óõíôáîéïäüôçóç ìçôÝñùí ìå áíÞëéêá ôÝêíá (ðáñ. 17 å) Ïé ìçôÝñåò áíçëßêùí ôÝêíùí óõíôáîéïäïôïýíôáé áðü 1/1/2013 ìå ôç óõìðëÞñùóç ôïõ 65ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò, åíþ ãéá ôç ÷ïñÞãçóç ìåéùìÝíçò óýíôáîçò áðáéôåßôáé ç óõìðëÞñùóç ôïõ 60ïõ Ýôïõò ôçò çëéêßáò. Êáôüðéí ôïýôïõ, ç äéÜôáîç ôçò ðáñ. 7á ôïõ Üñèñïõ 144 ôïõ í.3655/2008 ðïõ ðñïÝâëåðå ôç óôáäéáêÞ êáôÜñãçóç ôçò ëÞøçò ìåéùìÝíçò óýíôáîçò áðü 1/1/2009 äåí Ý÷åé åöáñìïãÞ. Óçìåéþíïõìå üôé ìå ôéò ßäéåò ðñïûðïèÝóåéò ìå ôéò ìçôÝñåò áíçëßêùí ôÝêíùí óõíôáîéïäïôïýíôáé êáé ïé ÷Þñïé ðáôÝñåò áíçëßêùí ôÝêíùí. 3. Óõíôáîéïäüôçóç ìçôÝñùí ìå ôñßá ôïõëÜ÷éóôïí ôÝêíá (ðáñ. 17 óô) Ç óõíôáîéïäüôçóç ôùí ìçôÝñùí ìå ôñßá ôïõëÜ÷éóôïí ôÝêíá ìå åõåñãåôéêÝò äéáôÜîåéò êáôáñãåßôáé. ÄéáôÜîåéò ðïõ äåí ìåôáâÜëëïíôáé ìå ôï í.3863/2010 1. Óõíôáîéïäüôçóç ìå 15 Ýôç áóöÜëéóçò êáé çëéêßá 65 åôþí Ç äõíáôüôçôá ôùí áóöáëéóìÝíùí, ðáëáéþí êáé íÝùí, íá óõíôáîéïäïôçèïýí ìå ôç óõìðëÞñùóç 15 åôþí áóöÜëéóçò êáé çëéêßá 65 åôþí åîáêïëïõèåß íá éó÷ýåé ÷ùñßò ôñïðïðïßçóç. 2. Óõíôáîéïäüôçóç ìçôÝñùí ìå áíßêáíá ôÝêíá ìå ðïóïóôü áíáðçñßáò 67% êáé Üíù Ç äéÜôáîç ôçò ðáñ. 6 ôïõ Üñèñïõ 61 ôïõ í.3518/2006, üðùò óõìðëçñþèçêå ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 140 ôïõ í.3655/2008, åîáêïëïõèåß íá éó÷ýåé ãéá ðáëáéïýò êáé íÝïõò áóöáëéóìÝíïõò. 3. Óõíôáîéïäüôçóç óõæýãùí áíáðÞñùí ìå ðïóïóôü áíáðçñßáò 80% êáé Üíù Ç äéÜôáîç ôçò ðáñ. 4 ôïõ Üñèñïõ 5 ôïõ í.3232/2004 åîáêïëïõèåß íá éó÷ýåé, ãéá ðáëáéïýò êáé íÝïõò áóöáëéóìÝíïõò.


10 ֐‚‘‚“Š…ćÖÖÖÖ֏ŠÃvƒ‘‰ÄÖÖ

Ö

ˆ‚‘‘“Ö ZÖ ‹ƒ‰ˆ†’ŠŽˆØƒŽ†ƒ’ňňØ؆vˆ†’Š“ƒØň”Ø“ÆŊ‹ˆ”؍ƒ‹†“ŽŠƒ”

OIKONOMIA ǬȝțȜȐșȤȜȎșȗȝȚŸȤșȗȝȚŸ ŸȌȒȊŸȆȖȗȍȗŸȊȘȤŸȜȗŸȀ Ǭ ŸŸ ȏȐȜȎȈŸȗŸǼǶǯȀǬ

īĿōŀĿōĶńŃŋŸǼȜȒȚŸŸ  ŸȐŸȊȝȜȤǢȊȜȐŸ ǢȎȜȊȜșȗȘȇŸȜȗȝŸ ŸȜȡȕŸ ȗǢȗȔȗȌȒȦȕŸȜȗȝŸǶǹȧ

Ÿ+@PBLŸĪџōŊĶʼnĿŀĿŋŸ łĻŸʼnĻŊĻēĿĹņňŎņŸŌōňŸʼnŊňŌńĸņŃň ĪџōŊĶʼnĿŀĿŋŸĻņĻēķņĿōĻџņĻŸʼnĻŊĻēĿĹņňŎņŸŌōňŸĿʼnĹńĿņōŊňŸĽŃĻŸʼnňŅŖŸńĻŃŊŕŸĻńŕēĻ ŸĿńōŃēĶŸŁŸ+@PBLŸıĝĠīĠįŸŌōňŸ ŌŐŕŅŃŕŸōŁŋŸĽŃĻŸōŁņŸĻĽňŊĶ ŸĿʼnŃŌŁēĻĹņňņōĻŋŸŕōџŁŸĿĽŐŗŊŃĻŸ ŐŊŁēĻōŃŌōŁŊŃĻńĸŸĻĽňŊĶŸēňņňʼnŒŅĿĹōĻџĻʼnŕŸōŁņŸĻŖŇŁŌŁŸ ēĿōňŐŃńňŖŸńĿŏĻŅĻĹňŎŸōŁŋŸĠłņŃńĸŋŸĮŊĶʼnĿŀĻŋŸʼnĿŊŃŌŌŕōĿŊňŸĻńŕēĻŸńĻџĻʼnŕŸŕŌňŸĻņĻēĿņŕōĻņ Ÿ

ŸǽȐȕŸȐŸǹȓȜȡȋșȈȗȝŸŸ ȊȕȜȈŸ ȜȐȚŸ ȐȚŸ ǹȓȜȡȋșȈȗȝŸ ŸȑȊŸȘșȊȌǢȊȜȗȘȗȒȐȑȎȈŸȐŸ ǥȓȜȊȓȜȐŸǮȎȕȒȓȇŸǼȝȕȆȔȎȝțȐŸ ȜȡȕŸ ǢȎȜȤȟȡȕŸ ȜȐȚŸ 2BTRPLBRŸ ǢȎŸǢȗȕȊȍȒȓȤŸȑȆǢȊŸȐǢȎșȇțȒȊȚŸȍȒȅȜȊȖȐȚ ŸȓȊȜȤȘȒȕŸȘșȤȜȊțȐȚŸȜȐȚŸȋȊțȒȓȇȚŸȜȐȚŸǢȎȜȤȟȗȝŸ +RPǘGŸ'GT@KLF@GLŸ%PHMI ŸȜȐŸ ȍȒȊȌșȊȞȇŸȜȐȚŸȎȜȊȒșȎȈȊȚŸȊȘȤŸ ȜȗŸȀ Ǭ Ÿ

ƭƱƯƦƫƯƱ XETRA D 6.278,50 0,51 CAC 40 3.752,65 0,42 DJ INDU 10.828,32 -0,06 NASDAQ 2.364,31 -0,52 NIKKEI 9.369,35 -1,99 Ευρω/$ 1,35920 Euribor 3M 0,89200 Χρυσός 1.307,000 BRENT 80,86

Āûñöìýóüýñûóù

0,3 % ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„

ȀȜİȓıȚȝȠ 1,58 4,6 19,36 4,42 6 14,4 0,67 5,92 9,06 0,57 1,23 4,94 3,8 0,79 1,48 0,91 3,65 0,93 2,27 3,69 2,4 4,2 2,13 11,43 0,83 0,36 0,66 7,17 1,15 2,92 5,53 5,25 3,9 4,98 1,91 0,6 2,84 3,7 0,45 3,7 7,96 0,42 0,36 7,2 4,28 11,35 13,22 11,6 5,28 3,63 4,6 3,9 2,35 4,1 2,76 14,91 8,94 0,8 0,63

ȂİIJ.% -3,07 2,45 1,89 4,74 -0,96 1,52 -0,34 2,95 1,79 -0,2 3,26 -2,47 -1,09 1,39 2,2 -0,87 1,65 -4 6,6 0,47 -0,61 -7,69 -4,35 -0,83

-2,12 1,74 -2,99 2,68 0,53 -1,39 -4,64 -6,25 -0,8 1,92 -2,33 -2,7 -0,96 -2,41 -3,29 -1,78 -0,38 1,97 -0,86 -1,52 1,29 -3,07 0,36 1,84 0,68 1,27 -1,56

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ȉ.ǵȖțȠȢ ȋĮȝȘȜ ȊȥȘȜ 439.707 1,56 1,64 1.015.356 4,43 4,6 189.317 18,92 19,85 767.175 4,21 4,42 20.158 5,9 6 104.885 14,2 14,57 155.396 0,65 0,68 334 5,9 5,92 61.978 8,76 9,08 184.768 0,55 0,58 3.540 1,22 1,25 40.172 4,83 5,01 8.856 3,65 3,8 1.197.749 0,79 0,82 566.806 1,47 1,5 70.019 0,9 0,93 2.606 3,5 3,66 335.220 0,9 0,94 1.383 2,23 2,3 72.079 3,6 3,69 131.085 2,4 2,5 45.840 3,91 4,2 65.790 2,07 2,16 493.328 11,3 11,52 27.626 0,8 0,84 30.587.349 0,36 0,42 36.224.693 0,66 0,74 6.495.629 7,13 7,35 18.379 1,13 1,2 91.122 2,9 2,94 45.238 5,53 5,75 138.268 5,09 5,25 4.392 3,9 4,02 33.120 4,8 4,98 10.483 1,87 1,99 38.931 0,59 0,61 204.414 2,82 2,92 1.705 3,7 3,85 7.129.716 0,42 0,47 1.923.092 3,53 3,7 11.472 7,8 7,97 88.821 0,41 0,44 21.065 0,34 0,36 67.235 7,2 7,3 142.958 4,21 4,34 165 11,35 11,5 436 13,22 13,65 442.881 11,59 11,78 691.896 5,21 5,34 1.087.955 3,5 3,63 135 4,6 4,6 23.431 3,9 4,07 39.141 2,3 2,4 477.180 4,1 4,26 107.341 2,73 2,82 94.659 14,48 14,91 5.322 8,9 9,02 377.881 0,77 0,8 40.708 0,62 0,65

ǻǿǹȆȇǹīȂǹȉǼȊȈǿȂǹ ǹȂȅǿǺǹǿǹ ȀǼĭǹȁǹǿǹ 7 15,18

-0,43 -0,20

646 90

7 15,18

7,06 15,18

ȂǼȈǹǿǹ Ȁǹǿ ȂǿȀȇǾ ȀǼĭǹȁǹǿȅȆȅǿǾȈǾ A.S. COMPANY (Ȁȅ) ALSINCO (KO) ATTICA BANK ǹ.ȉ.Ǽ. (Ȁȅ) AUDIOVISUAL (Ȁȅ) AUTOHELLAS (Ȁȅ) AVENIR ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) AXON ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁȅ) BYTE COMPUTER (Ȁȅ) CENTRIC ȆȅȁȊȂǼȈǹ (Ȁȅ) CPI (Ȁȅ) CYCLON ǼȁȁǹȈ (ȀO) DIONIC (Ȁȅ) EURODRIP (ȀO) EUROLINE AEEX (Ȁȅ) EUROMEDICA (KO) F.G. EUROPE (ȀO)

ǽȗŸțȎȕȅșȒȗŸȍȐǢȒȗȝșȌȈȊȚŸȎȕȤȚŸȒțȟȝșȗȥŸȓșȊȜȒȓȗȥŸȜșȊȘȎȏȒȓȗȥŸ țȟȇǢȊȜȗȚŸǢȎŸȋȅțȐŸȜȐȕŸǯȑȕȒȓȇŸǢȎŸȊȘȦȜȎșȗŸțȓȗȘȤŸȜȐŸȟșȐǢȊȜȗȍȤȜȐțȐŸțȐǢȊȕȜȒȓȦȕŸȎȘȎȕȍȥțȎȡȕŸȌȒȊŸȜȐȕŸȎȔȔȐȕȒȓȇŸȗȒȓȗȕȗǢȈȊŸȓȎșȍȈȏȎȒŸȆȍȊȞȗȚ ŸȊȕŸȓȊȒŸȐŸȔȥțȐŸȊȝȜȇŸȞȊȈȕȎȜȊȒŸȕȊŸȆșȟȎȜȊȒŸ țȎŸȊȕȜȈȑȎțȐŸǢȎŸȜȐȕŸȜșȤȒȓȊŸȘȗȝŸȘșȗȓșȈȕȎȒŸȜȐȕŸȒȍȒȡȜȒȓȗȘȗȈȐțȐŸ ȜȡȕŸȎȕŸȔȤȌȡŸȜșȊȘȎȏȦȕ ŸǶȎŸǢȎȌȅȔȗŸȎȕȍȒȊȞȆșȗȕŸȊȕȊǢȆȕȗȝǢȎŸȜȐȕŸ ȊȘȗȜȈǢȐțȐŸȜȐȚŸǬȌșȗȜȒȓȇȚŸǽșȅȘȎȏȊȚ ŸȐŸȗȘȗȈȊŸȞȐǢȗȔȗȌȎȈȜȊȒŸȤȜȒŸ ȊȘȗȜȒǢȅȜȊȒŸȊȘȤŸȜȗȝȚŸțȝǢȋȗȥȔȗȝȚŸțȎŸȒȍȒȊȈȜȎșȊŸȟȊǢȐȔȇŸȜȒǢȇ

0,45 0,68 1,03 0,45 1,65 0,36 0,51 0,45 0,49 0,38 0,41 0,4 0,8 1,18 1,93 0,6

2,27 3,03 -1,9 4,65 -1,79 2,86 -3,77 2,27

-2,44

-1,03 -1,64

10 90 54.702 1.392 50 27.279 6.102 350 33.915

0,45 0,53 1,01 0,42 1,56 0,34 0,51 0,44 0,48

0,45 0,68 1,07 0,45 1,65 0,36 0,53 0,45 0,5

3.379 56.061 5.700

0,39 0,37 0,77

0,42 0,41 0,8

200 1.575

1,93 0,6

1,94 0,65

KLEEMAN HELLAS (KO) LAVIPHARM (Ȁȅ) LOGISMOS (Ȁȅ) MEDICON ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) MERMEREN KOMB. A.D. PR. (ǼȁȆ) MEVACO (Ȁȅ) MIG REAL ESTATE (Ȁȅ) MINERVA (Ȁǹ) MLS ȆȁǾȇȅĭȅȇǿȀǾ (Ȁȅ) NEXANS ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) PASAL ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) PROFILE (Ȁȅ) QUALITY & RELIABILITY (Ȁȅ) REDS (ȀO) RILKEN (Kȅ) SCIENS ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (ȀO) SPACE HELLAS (Ȁȅ) SPRIDER STORES (Ȁȅ) TRASTOR ǹ.Ǽ.Ǽ.ǹ.Ȇ. (Ȁȅ) VELL GROUP ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) YALCO - ȀȍȃȈȉǹȃȉǿȃȅȊ (Ȁǹ) ǹǿȅȁǿȀǾ ǹǼǼȋ (Ȁȅ) ǹȀȇǿȉǹȈ (Ȁȅ) ǹȁȀȅ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ǹȁȅȊȂȊȁ (Ȁȅ) ǹȁĭǹ īȀȇǿȈǿȃ ǹ.Ǽ. (Ȁȅ) ǹȃǻȇȅȂǼǻǹ ǹǼǼȋ (Ȁȅ) ǹȉȉǿȀǼȈ ǼȀǻȅȈǼǿȈ (Ȁȅ) ǺǹȇǺǼȇǾȈ ȃ. - MODA BAGNO (Ȁȅ) ǺǹȇǻǹȈ (Ȁȅ) ǺǿȅȀǹȇȆǼȉ (Ȁȅ) ǺǿȈ (Ȁȅ) ǺȅīǿǹȉǽȅīȁȅȊ SYSTEMS (Ȁȅ) īǹȁǹȄǿǻǿ (Ȁȅ) īǿȅȊȇȅȂȆȇȅȀǼȇȈ (Ȁȅ) ǻǹǿȅȈ ȆȁǹȈȉǿȀǹ (Ȁȅ) ǻǿǹȈ ǹǼǼȋ (Ȁȅ) ǻǿǹȈ ǿȋĬ/īǼǿǼȈ (Ȁȅ) ǻȅȂǿȀǾ ȀȇǾȉǾȈ (Ȁȅ) ǻȅȊȇȅȈ (Ȁȅ) ǻȇȅȂǼǹȈ (Ȁȅ) ǼǺȇȅĭǹȇȂǹ (Ȁȅ) ǼǿǻǾȈǼȅĭȍȃǿȀǾ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ǼȀȉǼȇ (Ȁȅ) Ǽȁ. ǺǿȅȂ. ǽǹȋǹȇǾȈ (Ȁǹ) ǼȁǹȈȉȇȅȃ (ȀO) ǼȁǺǼ ǼȃǻȊȂǹȉȍȃ (Ȁȅ) ǼȁīǼȀǹ (Ȁȅ) ǼȁǼȊĬǼȇǾ ȉǾȁǼȅȇǹȈǾ (Ȁȅ) Ǽȁǿȃȅǿȁ (Ȁȅ) ǼȁȁǹǻȅȈ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹ Ȁǹȁȍǻǿǹ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǾ ȊĭǹȃȉȅȊȇīǿǹ (Ȁȅ) Ǽȁȉȅȃ (Kȅ) ǼȁȉȇǹȀ (Ȁȅ) ǼȆǿȁǼȀȉȅȈ (Ȁȅ) ǼȉǼȂ (Ȁǹ) ǼȊȇȍȆǹȎȀǾ ȆǿȈȉǾ (Ȁȅ) ǼȊȇȍȈȊȂǺȅȊȁȅǿ (Ȁȅ) ǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǾ ǹĬǾȃȍȃ (Ȁȅ) ǿȀȉǿȃȅȈ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ǿȁȊǻǹ (Ȁȅ) ǿȂȆǼȇǿȅ (Ȁȅ) ǿȃȉǼǹȁ ȅȂǿȁȅȈ (Ȁȅ) ǿȃȉǼǹȁ ȅȂǿȁȅȈ (Ȇȅ) ǿȃȉǼȇīȅȊȃȉ-ȄȊȁǼȂȆȅȇǿǹ (Ȇȅ) ǿȃȉǼȇīȅȊȃȉ-ȄȊȁǼȂȆȅȇǿǹ (Ȁȅ) ǿȃȉǼȇȉǼȀ (Ȁȅ) ȀǹĬǾȂǼȇǿȃǾ (Ȁȅ) ȀǹȃǹȀǾȈ Ȉ. (Ȁȅ) ȀǹȇǹȂȅȁǼīȀȅȈ (Ȁȅ) ȀǹȇǹȉǽǾ (Ȁȅ) ȀǼȆǼȃȅȊ ȂȊȁȅǿ (Ȁȅ) ȀȁȅȊȀǿȃǹȈ - ȁǹȆȆǹȈ (Ȁȅ) ȀȅȇǻǼȁȁȅȊ ȋ. ǹĭȅǿ (Ȁȅ) ȀȅȇȇǼȈ (Ȁȅ) ȀȇǼȀǹ (Ȁȅ) ȀȇǼȉǹ ĭǹȇȂ (Ȁȅ) Ȁȇǿ - Ȁȇǿ (Ȁȅ) ȀȉǾȂǹ Ȁ. ȁǹǽǹȇǿǻǾ (Ȁȅ) ȀȊȇǿǹȀǿǻǾȈ Ǿ.- F.H.L. (Ȁȅ) ȀȊȇǿǹȀȅȊȁǾȈ (Ȁȅ) ȁǹȃǹȀǹȂ (Ȁȅ) ȁǼǺǼȃȉǼȇǾȈ ȃ. (ȀA) ȁǼǺǼȃȉǼȇǾȈ ȃ. (ȆA)

1,51 0,55 0,44 2,36 3,8 0,89 3,9 1,11 2,26 2,55 0,45 0,48 0,44 0,71 2,87 0,5 1,47 0,37 0,8 0,37 0,36 1,75 0,74 0,4 0,6 0,66 0,94 1,55 0,37 0,72 1,02 0,77 1,24 0,36 0,71 5,6 0,6 1,45 1,1 1,22 0,31 0,39 0,39 0,59 0,86 0,79 0,67 0,71 0,77 1,73 29,92 1,15 0,3 0,52 2,3 0,31 0,38 0,55 3,3 1,18 0,69 0,23 0,37 0,95 8,26 0,61 0,32 0,61 4,92 1,64 0,7 1,37 0,97 0,68 0,36 4,8 0,55 3,23 0,8 0,45 0,67 0,55 0,6 0,58 0,47

-1,31

8,26 -3,55 7,23 9,86

3.830 16.309 1.071 140 677 2.814

1,51 0,55 2,2 3,8 0,89 3,35

1,55 0,57 2,39 3,89 0,89 3,9

-0,44 12.000 3.520 18.142 -4 4.760 -20 900 -4,05 5.941 6,69 510 6.500

2,21 2,4 0,43 0,46 0,44 0,7 2,8 0,5

2,28 2,56 0,45 0,49 0,5 0,74 2,87 0,5

-2,63 23.850 -4,76 12.288 -2,63 34.012

0,36 0,76 0,36

0,38 0,88 0,38

0,57 -2,63 2,56

1,67 0,69 0,38 0,6 0,66 0,94

1,75 0,76 0,41 0,61 0,67 0,95

-8,33 -0,8 2,86

2.760 1.520 7.908 14.368 1.300 8.914

50 1.270 1.100

0,77 1,13 0,32

0,77 1,25 0,36

-1,58 110 -1,64 24.484 1.852

5,41 0,59 1,45

5,6 0,61 1,46

-7,14 -4,84 1,28 -1,47 1,43 2,67 -0,37 -1,71

-0,86 5,56 0,92 -4,84 4,55 -9,76

-8,57 -1,61 -1,01 1,86 -5,41 -1,44 -3 -1,45 -0,62

7,84 -3,23 -3,33 -6

1.000 6.510 26.150 12.908 4.936 5.760 2.345 9.967 106 2.536 14.564 2.817

0,31 0,36 0,39 0,59 0,82 0,74 0,65 0,71 0,71 1,62 29,79 1,14

0,31 0,39 0,41 0,62 0,86 0,8 0,7 0,74 0,8 1,74 30,2 1,15

15.695 830 7.593 11.376 1.003 29.943 916 16.488 8.115 25.549

0,5 2,12 0,29 0,37 0,54 3,25 1,14 0,67 0,22 0,37

0,52 2,34 0,32 0,38 0,55 3,3 1,2 0,71 0,24 0,4

3.100 1.719 80 365 220 3.630 1.070 4.933 1.100 2.815 2.902 106 1.450 950 10.730 20 560 3.241 880

0,32 0,58 4,9 1,57 0,7 1,3 0,97 0,66 0,33 4,71 0,53 3,1 0,8 0,45 0,64 0,55 0,56 0,58 0,47

0,35 0,61 4,93 1,64 0,7 1,38 0,97 0,7 0,36 4,85 0,55 3,23 0,8 0,45 0,67 0,55 0,6 0,58 0,47

ǬȘȤŸȜȗŸțȥȕȗȔȗŸȜȡȕŸǢȎȜȗȟȦȕŸȘȗȝŸȍȒȊȓȒȕȇȑȐȓȊȕ ŸŸ ȓȒȕȇȑȐȓȊȕŸȊȕȗȍȒȓȅ ŸŸȝȘȗȟȦșȐțȊȕŸȓȊȒŸŸȘȊșȆǢȎȒȕȊȕŸ ȊǢȎȜȅȋȔȐȜȎȚ

ŸĝŌʼnĹŋŸīŊŕņňŃĻŸħķŐŊџōŃŋŸ ŸňџĻʼnĻŃōĸŌĿŃŋŸŌōňņŸ ĿʼnŕʼnōŁŸĿńńĻłĶŊŃŌŁŋ

ĭōŁņŸŎʼnňĽŊĻŏĸŸńňŃņňŖŸňēňŅňĽŃĻńňŖŸľĻņĿĹňŎ ŸŌŎņňŅŃńňŖŸ ŖőňŎŋŸŸĿńĻō ŸĿŎŊŗ ŸʼnŊňŐŗŊŁŌĿŸŁŸıĻŅńŕŊ

ǽȗŸȗǢȗȔȗȌȒȊȓȤ ŸǢȎŸȗǢȗȔȗȌȒȗȥȟȗŸȍȊȕȎȒțȜȇŸȓȊȒŸȍȒȊȟȎȒșȒțȜȇŸ ȜȐȕŸǽșȅȘȎȏȊŸǴȥȘșȗȝŸŸŸ ŸȎȈȕȊȒŸȘȎȕȜȊȎȜȗȥȚŸȍȒȅșȓȎȒȊȚŸȓȊȒŸțȓȗȘȤȚŸȜȗȝŸȎȈȕȊȒŸȐŸȊȕȊȟșȐǢȊȜȗȍȤȜȐțȐŸȜȗȝŸȝȞȒțȜȅǢȎȕȗȝŸȋșȊȟȝȘșȤȑȎțǢȗȝŸȍȊȕȎȒțǢȗȥŸȜȐȚŸȎȜȊȒșȎȈȊȚŸȓȊȒŸȐŸȓȅȔȝȠȐŸȊȕȊȌȓȦȕŸ țȎŸȓȎȞȅȔȊȒȊŸȓȈȕȐțȐȚŸǢȗȕȒǢȤȜȎșȗȝŸȟȊșȊȓȜȇșȊ Ÿ

˂˥˟˗ˬˣ˦˨ƹˌˣ˦˪˧ƹ  ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„

ǴȆșȍȐŸ ŸțȐǢȎȈȡțȎŸȓȊȒŸȗŸȍȎȈȓȜȐȚŸȜȡȕŸȜșȊȘȎȏȦȕ ŸǢȎŸȜȐŸǢȎȜȗȟȇŸȜȐȚŸǺȎȒșȊȒȦȚŸȕȊŸȘȊșȗȝțȈȊȏȎȒŸȅȕȗȍȗŸ  ŸǢȎȜȅŸȜȐȕŸȊȕȊȓȗȈȕȡțȐŸȜȐȚŸȊȘȤțȝșțȐȚŸȜȐȚŸȘșȗțȞȗșȅȚŸȜȐȚŸȌȒȊŸȜȐȕŸȎȖȊȌȗșȅŸȜȡȕŸȘȗțȗțȜȦȕŸȘȗȝŸȓȊȜȆȟȎȒŸ ȜȗŸȧȐǢȤțȒȗŸțȜȐȕŸ0#=RGDŸȓȊȒŸȜȗŸǽȊȟȝȍșȗǢȒȓȤŸǽȊǢȒȎȝȜȇșȒȗŸ

ŸıĻŅńŕŊŸįʼnňĽŊĻŏĸŸ ňēňŅňĽŃĻńňŖŸŸĿńĻō ŸĿŎŊŗ

•ǹȒŸȜșȅȘȎȏȎȚŸȊȕȊǢȆȕȎȜȊȒŸȕȊŸȘȊșȊǢȎȈȕȗȝȕŸțȜȗŸȎȘȈȓȎȕȜșȗŸȌȒȊŸ ǼȐǢȊȕȜȒȓȤŸȌȎȌȗȕȤȚŸȌȒȊŸȜȐȕŸȊȕȊțȜșȗȞȇŸȜȗȝŸȝȞȎțȒȊȓȗȥŸȓȔȈȘȗȔȥŸȓȊȒșȤŸȊȓȤǢȊ– ŸȜȗȕȈȏȎȒŸȐŸ+@PBL

ǢȊȜȗȚŸȑȎȡșȎȈŸȐŸȟșȐǢȊȜȒțȜȐșȒȊȓȇŸȓȊȒŸȜȒȚŸȍȎțǢȎȥțȎȒȚŸȊȘȤŸȜȐȕŸ ǯȔȔȐȕȒȓȇŸǥȕȡțȐŸǽșȊȘȎȏȦȕŸȤȜȒŸȜȊŸŸȍȒț ŸȘȗȝŸȆȔȊȋȎŸȡȚŸȎȌȌȝǨȘȡȚŸțȐǢȎȒȦȕȎȒŸȐŸȟșȐǢȊȜȒțȜȐșȒȊȓȇ ŸȎȕȦŸȗȒŸǢȎȌȅȔȎȚŸȒȍȒ- ȇțȎȒȚŸȜȗŸȎȔȔȐȕȒȓȤŸȜșȊȘȎȏȒȓȤŸțȥțȜȐǢȊŸȑȊŸȍȒȗȟȎȜȎȝȑȗȥȕŸțȜȐȕŸ ȡȜȒȓȆȚŸȜșȅȘȎȏȎȚŸȘȗȝŸȎȕȎȘȔȅȓȐțȊȕŸțȎŸțȎȕȅșȒȊŸȜȐșȗȥȕŸțȜȅțȐŸ ȊȌȗșȅ ŸȓȊȑȦȚŸȜȗŸȌȎȌȗȕȤȚŸȤȜȒŸȐŸȘȒțȜȡȜȒȓȇŸȎȘȆȓȜȊțȐŸǢȆțȊŸțȜȗŸ ȊȕȊǢȗȕȇȚŸȤțȗȕŸȊȞȗșȅŸȎȖȊȌȗșȆȚŸȓȊȒŸțȝȌȟȡȕȎȥțȎȒȚŸțȜȗȕŸȓȔȅ- ŸȎȈȕȊȒŸȓȗȕȜȅŸțȜȗŸǢȐȍȆȕ Ÿ ȍȗ ŸȐŸȆȓȑȎțȐŸȜȡȕŸțȝǢȋȗȥȔȡȕŸȜȗȝŸȎȔȔȐȕȒȓȗȥŸȍȐǢȗțȈȗȝŸȌȒȊŸȜȐȕŸ ǬȌșȗȜȒȓȇŸǽșȅȘȎȏȊŸȓȊȒŸȜȗŸǽȊȟȝȍșȗǢȒȓȤŸǽȊǢȒȎȝȜȇșȒȗŸǢȎȜȊȜȈȑȎȜȊȒŸȌȒȊŸȜȊŸǢȆțȊŸǹȓȜȡȋșȈȗȝ

ǹdzŸǬǮǹǻǯǼ

DZŸțȝȕȗȔȒȓȇŸȊȖȈȊŸȜȡȕŸțȝȕȊȔȔȊȌȦȕŸȍȒȊǢȗșȞȦȑȐȓȎŸțȜȊŸ ŸȎȓȊȜ ŸȎȝșȦ

ǥȡȚŸȜȒȚŸŸȧȎȓȎǢȋșȈȗȝŸŸǢȘȗșȗȥȕŸȕȊŸȊȕȊȌȌȎȈȔȗȝȕŸȜȒȚŸ ȊȘȊȒȜȇțȎȒȚŸȜȗȝȚŸțȜȗȕŸǯȘȤȘȜȐŸǬțȞȊȔȒțȜȒȓȇȚŸǯȓȓȊȑȅșȒțȐȚŸȗȒŸ ȍȒȓȊȒȗȥȟȗȒŸȊțȞȊȔȈțǢȊȜȗȚŸȜȐȚŸȝȘȤŸȎȓȓȊȑȅșȒțȐŸȊțȞȊȔȒțȜȒȓȇȚŸ ȎȜȊȒșȎȈȊȚŸǬțȘȒȚŸǺșȤȕȗȒȊŸǯǮǬ ŸțȥǢȞȡȕȊŸǢȎŸȊȕȊȓȗȈȕȡțȐŸ ȜȐȚŸǯȘȒȜșȗȘȇȚŸǯȘȗȘȜȎȈȊȚŸdzȍȒȡȜȒȓȇȚŸǬțȞȅȔȒțȐȚŸǯǺǯdzǬ Ÿ ǯȒȍȒȓȤȜȎșȊ ŸȜȗŸȓȎȈǢȎȕȗŸȜȐȚŸȊȕȊȓȗȈȕȡțȐȚŸȜȗȝŸǯȘȤȘȜȐŸ ǬțȞȊȔȒțȜȒȓȇȚŸǯȓȓȊȑȅșȒțȐȚŸȆȟȎȒŸȡȚŸȎȖȇȚŸ•ǬȕȊȓȗȒȕȦȕȎȜȊȒŸțȜȗȝȚŸȍȒȓȊȒȗȥȟȗȝȚŸȊțȞȊȔȈțǢȊȜȗȚŸȓȊȒŸțȜȗȝȚŸȔȗȒȘȗȥȚŸ ȘȒțȜȡȜȆȚ ŸȎȓȜȤȚŸȜȡȕŸȊțȞȊȔȒțǢȆȕȡȕŸțȜȗȝȚŸȓȔȅȍȗȝȚŸȏȡȇȚŸȓȊȒŸ țȝǢȘȔȐșȡǢȊȜȒȓȦȕŸȓȊȔȥȠȎȡȕ ŸȜȐȚŸȝȘȤŸȎȓȓȊȑȅșȒțȐȚŸȊțȞȊȔȒțȜȒȓȇȚŸȎȜȊȒșȎȈȊȚŸǢȎŸȜȐȕŸȎȘȡȕȝǢȈȊŸǬțȘȒȚŸǺșȤȕȗȒȊŸǯǮǬŸ ȤȜȒŸȍȥȕȊȜȊȒŸȆȡȚŸȜȐȕŸ ŸȕȊŸȊȕȊȌȌȎȈȔȗȝȕŸȜȒȚŸȊȘȊȒȜȇțȎȒȚŸȜȗȝȚŸțȜȗȕŸǯȘȤȘȜȐŸȊțȞȊȔȒțȜȒȓȇȚŸȎȓȓȊȑȅșȒțȐȚ ŸǯȒȍȒȓȤȜȎșȊ ŸȓȊȔȗȥȕȜȊȒŸȗȒŸȍȒȓȊȒȗȥȟȗȒŸȊțȞȊȔȈțǢȊȜȗȚŸȓȊȜȅŸȏȐǢȒȦȕŸȜȐȚŸȎȜȊȒșȎȈȊȚŸǬțȘȒȚŸǺșȤȕȗȒȊŸǯǮǬ ŸȎȖȊȒșȗȝǢȆȕȡȕŸȜȡȕŸ ȍȒȓȊȒȗȥȟȡȕŸȊțȞȊȔȈțȎȡȕŸȊțȜȒȓȇȚŸȎȝȑȥȕȐȚŸȊȘȤŸȜȐȕŸȓȝȓȔȗȞȗșȈȊŸȊȝȜȗȓȒȕȇȜȡȕŸȗȒŸȗȘȗȈȗȒŸȘșȆȘȎȒŸȕȊŸȊȘȎȝȑȥȕȗȕȜȊȒŸțȜȗŸ ǯȘȒȓȗȝșȒȓȤŸǴȎȞȅȔȊȒȗ ŸȜȐȔ ŸǯȘȒȓ Ÿ ŸȕȊŸȘșȗȋȗȥȕŸ țȜȐȕŸȓȊȜȅŸȜȗŸȅșȑșȗŸŸȘȊș ŸŸȜȗȝŸǷ ȧ Ÿ ŸȊȕȊȌȌȎȔȈȊŸ ȜȡȕŸȊȘȊȒȜȇțȎȡȕŸȜȗȝȚŸțȎŸȋȅșȗȚŸȜȐȚŸȎȜȊȒșȎȈȊȚŸȘșȗțȓȗǢȈȏȗȕȜȊȚŸȜȊȝȜȤȟșȗȕȊŸȤȔȊŸȜȊŸȍȒȓȊȒȗȔȗȌȐȜȒȓȅŸȜȗȝȚŸțȜȗȒȟȎȈȊŸțȜȗȕŸ ȎȘȤȘȜȐŸȎȓȓȊȑȅșȒțȐȚ Ÿȓȗ ǴȡȕțȜȊȕȜȈȕȗŸǭȔȊȟȗȌȒȅȕȕȐ ŸȗȍȤȚŸ ǴȐȞȒțȈȊȚŸȊș Ÿ ŸǶȊșȗȥțȒ ŸȜȐȔ ŸȎȘȒȓ Ÿ Ÿ Ÿ – Ÿ

ȀȊșȊȓȜȐșȒțȜȒȓȤŸȎȈȕȊȒŸȤȜȒŸȗŸȜȏȈșȗȚŸȜȗȝŸȜȈȜȔȗȝŸȓȊȒŸȜȡȕŸȍȒȓȊȒǺȊșȅŸȜȐȕŸȅțȟȐǢȐŸȟșȐǢȊȜȒțȜȐșȒȊȓȇŸȎȒȓȤȕȊ ŸȐŸȟșȐǢȊȜȒțȜȐȡǢȅȜȡȕŸȜȐȚŸǯǽǯŸȜȐŸȧȎȝȜȆșȊŸȓȅȔȝȠȎŸȜȗŸ ŸȜȗȝŸțȝȕȗȔȒȓȗȥŸ șȒȊȓȇŸȘȊșȊȜȐșȎȈŸȤȜȒŸȝȘȇșȖȊȕŸȘșȤțȞȊȜȊŸȊșȓȎȜȆȚŸȑȎȜȒȓȆȚŸȎȓȜȒȜȏȈșȗȝŸȓȊȒŸȜȗŸŸȜȗȝŸțȝȕȗȔȒȓȗȥŸȜȏȈșȗȝŸȜȐȚŸǽșȈȜȐȚ Ÿ ǢȇțȎȒȚŸȌȒȊŸȜȐȕŸȘȗșȎȈȊŸȜȐȚŸȎȔȔȐȕȒȓȇȚŸȗȒȓȗȕȗǢȈȊȚŸȓȊȒŸǢȒȊŸǢȒȓșȇŸ ȝȘȗȟȦșȐțȐŸȜȡȕŸKIP@R?K ŸȊȕȜȈȑȎȜȊŸǢȎŸȜȐȕŸȎȒȓȤȕȊŸȊȘȤŸȅȔȔȎȚŸ ǺȊșȅȔȔȐȔȊ ŸȗŸțȝȕȗȔȒȓȤȚŸȜȏȈșȗȚŸțȜȐȕŸǽșȅȘȎȏȊŸǴȥȘșȗȝŸȊȘȗ- ȎȝșȡȘȊȢȓȆȚŸȟȦșȎȚ ŸȌȒȊŸȜȒȚŸȗȘȗȈȎȚŸȝȘȅșȟȗȝȕŸȞȇǢȎȚŸȌȒȊŸȘȎșȊȒȜȆȔȎțȎŸȜȗŸ ŸȜȗȝŸțȝȕȗȔȒȓȗȥŸȜȏȈșȗȝŸȜȐȚŸțȝȕȎȍșȈȊțȐȚŸȜȐȚŸǽșȈ- ȜȆșȡŸȝȘȗȋȊȑǢȈțȎȒȚŸȜȐȚŸȘȒțȜȗȔȐȘȜȒȓȇȚŸȜȗȝȚŸȒȓȊȕȤȜȐȜȊȚŸdzțȘȊȜȐȚ ŸǯȕȦŸȗȒŸȍȥȗŸȊȝȖȇțȎȒȚŸȞȊȈȕȎȜȊȒŸȤȜȒŸȊȕȜȔȗȥȕŸșȎȝțȜȤȜȐȜȊŸȊȘȤŸ ȕȈȊ ŸdzșȔȊȕȍȈȊ

ȜȗȝȚŸȅȔȔȗȝȚŸȜȈȜȔȗȝȚ ŸȓȝșȈȡȚŸȜȗȝȚŸȜșȊȘȎȏȒȓȗȥȚ ŸȗŸǮȎȕȒȓȤȚŸȧȎȈȓȜȐȚŸȎȘȒȋȎȋȊȈȡțȎŸȜȒȚŸȎȓȜȒǢȇțȎȒȚŸȘȎșȈŸȓȊȑȗȍȒȓȗȥŸȓȊȕȊȔȒȗȥŸȓȊȒŸ ǯȘȈțȐȚ ŸȟȊǢȤȌȎȔȊŸțȓȤșȘȒțȊȕŸțȜȗȝȚŸȎȘȒȟȎȒșȐǢȊȜȈȎȚŸȜȗȝŸȜȎȔȎȝȘȔȆȗȕŸȊȕŸȍȒȊțȘȊțȜȎȈŸȐŸțȜȇșȒȖȐŸȜȡȕŸ  ŸǢȗȕȅȍȡȕŸǢȘȗ- ȜȊȈȗȝŸȓȔȅȍȗȝŸȗȒŸȊȕȊȓȗȒȕȦțȎȒȚŸȜȐȚŸȍȒȊȍȒȓȊțȈȊȚŸARKLŸLPR>DŸțȎŸ șȎȈŸȕȊŸȓȊȜȊȌșȅȠȎȒŸȓȊȒŸȓȊȒȕȗȥșȒȊŸȟȊǢȐȔȅŸȆȜȗȝȚŸǢȎŸȜȒǢȆȚŸȓȅȜȡŸ ȎȕȎșȌȎȒȊȓȅŸȓȊȒŸȅȔȔȊŸȆșȌȊ ŸǹŸțȝȌȓȎȓșȒǢȆȕȗȚŸȜȗǢȆȊȚŸȊȕȊǢȆȕȎȊȘȤŸȜȒȚŸ ŸǢȗȕȅȍȎȚ Ÿ ȜȊȒŸȕȊŸȘșȡȜȊȌȡȕȒțȜȇțȎȒŸțȜȗŸǢȆȔȔȗȕŸȘȊșȅŸȜȐȕŸȊȘȗȌȗȇȜȎȝțȐŸ ȌȒȊŸȜȗȕŸȟȊǢȆȕȗŸȟșȤȕȗŸǢȎȜȅŸȜȒȚŸȎȖȊȌȌȎȔȈȎȚŸȌȒȊŸȘșȅțȒȕȐŸȊȕȅȘȜȝDZŸ+@PBLŸȍȎȕŸȊȘȗȓȔȎȈȎȒŸȘȅȕȜȡȚŸȕȊŸȝȘȅșȖȎȒŸȓȊȒŸȓȅȘȗȒȊŸȘșȤ- ȖȐ ŸȊȕȊȞȆșȎȒŸȐŸ+@PBL ŸțȐǢȎȒȦȕȗȕȜȊȚŸȘȡȚŸȇȍȐŸȓȅȘȗȒȊŸțȐǢȊțȓȊȒșȐŸȜȎȟȕȒȓȇŸȊȕȜȈȍșȊțȐŸȘȗȝŸȟșȡțȜȅȎȒŸȗŸǮȎȕȒȓȤȚŸȧȎȈȓȜȐȚŸ ȕȜȒȓȅŸȆșȌȊŸȆȟȗȝȕŸȘȅșȎȒŸȘșȤțȞȊȜȊŸȜȗŸȘșȅțȒȕȗŸȞȡȚ ȎȕȦŸȎȖȊȒȎȒȍȒȓȅŸȜȐȕŸǺȆǢȘȜȐŸȘȗȝŸȎȈȕȊȒŸȐŸȜȎȔȎȝȜȊȈȊŸȐǢȆșȊŸȜȗȝŸȌ™ŸȜșȒǢȇ- șȎȜȒȓȇȚŸțȐǢȊțȈȊȚŸȎȈȕȊȒŸȓȊȒŸȐŸȎȘȆȓȜȊțȐŸȜȐȚŸțȝȕȎșȌȊțȈȊȚŸȜȐȚŸ ȕȗȝŸȔȤȌȡŸȜȗȝŸȞȊȒȕȗǢȆȕȗȝŸNBG?HNŸ?P@KKBGU

ȧǯDZŸǢȎŸȜȐȕŸ#"$

VivartiaŸǼȜȒȚŸ ŸȐŸ ŸǮ Ǽ ŸȌȒȊŸȆȖȗȍȗŸȊȘȤŸȜȗŸȀ Ǭ

ALPHA ETF FTSE ATHEX 20 ȂǼȉȅȋǿȀȅ ǼȈȍ NBGAM ETF īǼȃ.ǻǼǿȀ ȋǹ ȂǼȉȅȋǿȀȅ ǼȈȍȉ

ħĿŸłĿōŃńŕŸʼnŊŕŌŁēňŸķńŅĿŃŌĿŸōĿŅŃńĶŸŸŐłĿŋŸňŸĽĿņŃńŕŋŸľĿĹńōŁŋŸōŃēŗņŸōňŎŸıŊŁēĻōŃŌōŁŊĹňŎŸĝłŁņŗņ Ÿ ʼnĻŊĶŸōňŸĻŊŐŃńŕŸĻŊņŁōŃńŕŸńŅĹēĻ ŸŘŃĻēňŊŏŗłŁńĿŸ ŌōŃŋŸ ŸēňņĶľĿŋ ŸńĻōĻĽŊĶŏňņōĻŋŸĶņňľňŸ 

ĮŁņŸŎŃňłķōŁŌŁŸĻŎŌōŁŊŕōĿŊŒņŸŕŊŒņŸĽŃĻŸōŁņŸĿŇĻĽňŊĶŸ ǨȘȡȚŸȊȕȊȞȆșȎȒŸȎȕȍȎȒȓȜȒȓȅ ŸȐŸȍȐǢȤțȒȊŸȘșȤȜȊțȐŸȜȐȚŸ!PHNGŸ ōŒņŸēĿōňŐŗņŸōŁŋŸēĿŃňőŁŏĹĻŋŸńĻџōŁņŸķŇňľňŸēĹĻŋŸĿōĻŃŊĿĹ- &@EERKŸȍȎȈȟȕȎȒŸȘȡȚŸȗŸȋȊțȒȓȤȚŸǢȆȜȗȟȗȚŸȎȘȒȑȝǢȎȈŸȕȊŸȋȌȅȔȎȒŸȜȐȕŸ ĻŋŸĻʼnŕŸōňŸı ĝ ŸŀŁōĿşňŸĭħĠıĝ ȎȜȊȒșȎȈȊŸȊȘȤŸȜȗŸȟșȐǢȊȜȒțȜȇșȒȗŸǢȎŸ#2 # '0"Ÿ ŸȞȗșȆȚŸȜȐȕŸ ȦșȊŸȘȗȝŸȐŸ•ǢȊǢȅ–ŸȎȜȊȒșȎȈȊŸȍȒȊȘșȊȌǢȊȜȎȥȎȜȊȒŸțȜȒȚŸDZǺǬŸǢȎŸ#2 •ǶȎŸȊȞȗșǢȇŸȜȐȕŸȆȖȊșțȐŸȜȡȕŸȍȐǢȤțȒȡȕŸȘșȗȜȅțȎȡȕ ŸȗȒŸȗȘȗȈ- # '0"Ÿ ŸȞȗșȆȚ ŸȊȍȒȊȞȗșȦȕȜȊȚŸȌȒȊŸȜȐŸȌȕȦǢȐŸǢȎȜȤȟȗȝŸȘȗȝŸ ȎȚŸȓȊȜȅŸȌȎȕȒȓȇŸȗǢȗȔȗȌȈȊŸȎȘȒȋȅȔȔȗȕȜȊȒŸțȎŸȎȘȈȘȎȍȊŸțȐǢȊȕȜȒȓȅŸ ȎȔȆȌȟȎȒŸțȟȎȍȤȕŸȜȗŸ

ȟȊǢȐȔȤȜȎșȊŸȜȡȕŸȜȒǢȦȕŸȎȒțȊȌȡȌȦȕ ŸȊȔȔȅŸȓȊȒŸțȎŸȊșȓȎȜȆȚŸȘȎșȒȘȜȦțȎȒȚŸȟȊǢȐȔȤȜȎșȊŸȊȘȤŸȜȒȚŸȍȈȓȊȒȎȚŸȜȒǢȆȚ ŸȗŸǼǶǯȀǬŸȑȎȡșȎȈŸ ©ƵǐNjǒƽǕǐǓǐǗdžǀnjdžNJǎǂǑǒǐǔǕǂǕdžǞǔdžNJǕǂDžNJNjǂNJǟȘȡȚŸȇșȑȎŸȐŸȦșȊŸȕȊŸȊȕȗȈȖȎȒŸȆȕȊȚŸȍȒȅȔȗȌȗȚŸȘșȗȓȎȒǢȆȕȗȝŸȕȊŸȋȎȔ- ǍǂǕǂǕǚǎdžǑdžǎDžǖǕǟǎǂǎdžǏƽǒǕLjǕǂǂǑǝǕLjǎǐNJNjǐǎǐǍNJȜȒȡȑȗȥȕŸȜȊŸȤțȊŸȒțȟȥȗȝȕŸǢȆȟșȒŸțȇǢȎșȊ– ŸȊȕȊȞȆșȎȜȊȒŸțȎŸțȐǢȎ- NjƿdžǑNJǗƽǎdžNJǂǕǐǖNjƽljdždžǑdžǎDžǖǕƿªǕǐǎǀLJdžNJǐƴƮƧșȒȕȇŸȊȕȊȓȗȈȕȡțȐ

ƸƣǔLjǍdžNJǟǎǐǎǕǂǓǑǚǓdžǀǎǂNJƾǕǐNJǍǐǓǍdžǑǒǐǕƽǔdžNJǓ ǎǂǔǖǎdžNJǔǗƾǒdžNJǔǕLjǎǂnjnjǂDŽƿǕǐǖǎǐǍNJNjǐǞǑnjǂNJǔǀǐǖ ǶȎŸȊȝȜȤȕŸȜȗȕŸȜșȤȘȗ ŸȎȘȒțȐǢȊȈȕȎȒŸȗŸǼǶǯȀǬ ŸȑȊŸȘșȗțȜȊȜȎȝȑȎȈŸ NjǂNJǔǕLjǎǖNJǐljƾǕLjǔLjǂǖǔǕLjǒǝǕdžǒǚǎǝǒǚǎDŽNJǂƾǏǐDžǐ ȐŸǢȎȜȗȟȒȓȇŸȒȍȆȊŸȓȊȒŸȗȒŸȎȘȎȕȍȝȜȆȚŸȑȊŸǢȘȗșȆțȗȝȕŸȕȊŸȊȒțȑȊȕȑȗȥȕŸ ǂǑǝǕǐǘǒLjǍǂǕNJǔǕƿǒNJǐ ȖȊȕȅŸȊțȞȊȔȎȈȚ ŸȊȞȗȥŸȍȎȕŸȑȊŸǢȘȗșȎȈŸȓȅȘȗȒȗȚŸȎȓǢȎȜȊȔȔȎȝȤǢȎȕȗȚŸ ȜȐȕŸȤȘȗȒȊŸȊșȕȐȜȒȓȇŸțȝȌȓȝșȈȊŸȕȊŸȘȅșȎȒŸȜȒȚŸǢȎȜȗȟȆȚŸȜȗȝȚŸǢȎŸȜȈǢȐǢȊŸȘȗȝŸȓȊȜȅŸȜȐȕŸȓșȈțȐŸȜȗȝȚŸǢȘȗșȎȈŸȕȊŸȑȎȡșȎȈȜȊȒŸȟȊǢȐȔȤ

ŸǽȐȕŸȎȓŸȕȆȗȝŸǢȎȜȅȑȎțȐŸȓȊȜȅŸŸȐǢȆșȎȚ ŸȍȐȔȊȍȇŸȌȒȊŸȜȐȕŸ  Ÿ ȜȐȚŸȐǢȎșȗǢȐȕȈȊȚŸȊȝȜȤǢȊȜȐȚŸǢȎȜȊȜșȗȘȇȚŸȜȗȝŸ Ÿ ȜȡȕŸȗǢȗȔȗȌȒȦȕŸȜȗȝŸǶȎȜȊȜșȆȠȒǢȗȝŸǹǢȗȔȗȌȒȊȓȗȥŸ ȜȐȚŸȧȊȕȎȈȗȝ ŸȥȠȗȝȚŸ Ÿ ȎȓȊȜ ŸȎȝșȦ ŸȊȘȗȞȅțȒțȎŸȐŸ ǺȎȜȏȎȜȅȓȒȚŸ7W#0P 09ŸǼȟȎȜȒȓȅŸȅșȑșȊŸȓȊȜȤȘȒȕŸțȟȎȜȒȓȗȥŸȊȒȜȇǢȊȜȗȚŸȜȡȕŸǹǢȗȔȗȌȒȗȥȟȡȕŸȧȊȕȎȒțȜȦȕŸȜȐȚ ŸǹȒŸ ȊȕȡȜȆșȡŸȗǢȗȔȗȌȈȎȚŸȊȘȗȜȎȔȗȥȕŸǢȆșȗȚŸȜȡȕŸȗǢȗȔȗȌȒȦȕŸȘȗȝŸȑȊŸȎȖȊȌȗșȊțȜȗȥȕŸ ȊȘȤŸȜȗȕŸǸȆȕȗŸǯȘȎȕȍȝȜȒȓȤŸ ǹȈȓȗŸțȜȊŸȘȔȊȈțȒȊŸȜȐȚŸȊȕȊȟșȐǢȊȜȗȍȤȜȐțȐȚŸȓȊȒŸȜȐȚŸ ȎȕŸȌȆȕȎȒŸȓȎȞȊȔȊȒȊȓȇȚŸȎȕȈțȟȝțȐȚŸȜȐȚŸȎȜȊȒșȎȈȊ ŸǼȐǢȎȒȦȕȎȜȊȒŸȤȜȒŸǹǢȗȔȗȌȒȗȥȟȗȒŸ ȧȊȕȎȒțȜȆȚŸȜȐȚŸǺȎȜȏȎȜȅȓȒȚŸ ȎȈȕȊȒŸȗȒŸȎȜȊȒșȎȈȎȚŸ/>VPH?@PŸ !P@?BLŸX@GRBKKRG>@Ÿ$MG?Ÿ *L?

Ÿ/>VPH?@PŸ!P@?BLŸ X@GRBKKRG>@Ÿ$MG?Ÿ*W Ÿ !PŸX@GRBKKRG>@ŸWRPLG@PKŸ $MG?ŸµŸW Ÿ/>VH@GA@E?Ÿ KK@LŸ+RGRU@F@GL Ÿ**!Ÿ 0&X!'Ÿ**! Ÿ

ȂǼīǹȁǾ ȀǼĭǹȁǹǿȅȆȅǿǾȈǾ ȉȓIJȜȠȢ ALAPIS (Ȁȅ) ALPHA ǺǹȃȀ (Ȁȅ) COCA - COLA ȉȇǿǹ ǼȌǿȁȅȃ (Ȁȅ) EUROBANK EFG (Ȁȅ) EUROBANK PROPERTIES ǹǼǼǹȆ (Ȁȅ) FOLLI - FOLLIE (Kȅ) FORTHNET (Ȁȅ) FOURLIS ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Kȅ) FRIGOGLASS (KO) INTRACOM HOLDINGS (Ȁȅ) J. & P. - ǹǺǹȄ (Ȁȅ) JUMBO (Ȁȅ) LAMDA DEVELOPMENT(Ȁȅ) MARFIN INVESTMENT GROUP (Ȁȅ) MARFIN POPULAR BANK (Ȁȅ) PROTON ȉȇǹȆǼǽǹ ǹ.Ǽ. (KO) S & B ǺǿȅȂǾȋ. ȅȇȊȀȉǹ (Ȁȅ) ǹīȇȅȉǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǹǼȇȅȆȅȇǿǹ ǹǿīǹǿȅȊ (Ȁȅ) ǺǿȅȋǹȁȀȅ (Ȁǹ) ǺȍǺȅȈ ȂȆǹȂȆǾȈ (Ȁȅ) īǼȀ ȉǼȇȃǹ (Ȁȅ) īǼȃǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǻǼǾ (Ȁȅ) ǻȅȁ (Ȁȅ) ǼĬȃǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (KO) ǻǿȀ ȂǼȉȅȋǾȈ ǼĬȃǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (KO) ǻǿȀ ȅȂȅȁȅīȅȊ ǼĬȃǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (KO) ǼȁǺǹȁ (Ȁǹ) ǼȁȁǹȀȉȍȇ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹ ȆǼȉȇǼȁǹǿǹ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹ ȋȇǾȂǹȉǿȈȉǾȇǿǹ (Ȁȅ) ǼȊǹĬ (Ȁȅ) ǼȊǻǹȆ (Ȁȅ) ǿǹȈȍ (Ȁȅ) ǿǹȉȇǿȀȅ ǹĬǾȃȍȃ (Ȁȅ) ǿȃȉȇǹȁȅȉ (Ȁȅ) ȀǹǼ (Ȁȅ) ȀȊȆȇȅȊ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǻǿȀ ȀȊȆȇȅȊ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ȂǼȉȀǹ (Ȁȅ) ȂǾȋǹȃǿȀǾ (Ȁȅ) ȂǾȋǹȃǿȀǾ (Ȇȅ) Ȃȅȉȅȇ ȅȎȁ (Ȁȅ) ȂȊȉǿȁǾȃǹǿȅȈ (Ȁȅ) ȅȁĬ (Ȁȅ) ȅȁȆ (Ȁȅ) ȅȆǹȆ (Ȁȅ) ȅȉǼ (Ȁȅ) ȆǼǿȇǹǿȍȈ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ȆȁǹǿȈǿȅ COMPUTERS (Ȁȅ) ȈǹȇǹȃȉǾȈ īȇ. (Ȁȅ) ȈǿǻǼȃȅȇ (Ȁȅ) ȉǹȋȊǻȇȅȂǿȀȅ ȉǹȂǿǼȊȉǾȇǿȅ (Ȁȅ) ȉǼȇȃǹ ǼȃǼȇīǼǿǹȀǾ (Ȁȅ) ȉǿȉǹȃ (Ȁȅ) ȉǿȉǹȃ (Ȇȅ) ȊīǼǿǹ (Ȁȅ) ȋǹȁȀȅȇ (Ȁǹ)

ŸĥķŊľŁŸ ŸŸŸŌōňŸı ĝ

ȃǹȀǹȈ ȂȅȊȈǿȀǾ (Ȁȅ) ȃǹȊȉǼȂȆȅȇǿȀǾ (Ȁȅ) ȃǼȍȇǿȅȃ (Ȁȅ) ȃǾȇǼȊȈ (ȀO) ȃȉȇȅȊȀĭǹȇȂȆǼȃ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ȆǹȇȃǹȈȈȅȈ (Ȁȅ) ȆǹȎȇǾȈ ȆȁǹȈȉǿȀȍȃ (Ȁȅ) ȆǼȉȇȅȆȅȊȁȅȈ ȆǼȉȇȅȈ (Ȁȅ) ȆǾīǹȈȅȈ ǼȀǻȅȉǿȀǾ ǹ.Ǽ. (KO) ȆȁǹȈȉǿȀǹ ĬȇǹȀǾȈ (Ȁȅ) ȆȁǹȈȉǿȀǹ ȀȇǾȉǾȈ (Ȁȅ) ȇǼǺȅȎȁ (Ȁȅ) ȈǹȇǹȃȉȅȆȅȊȁȅȈ ȀȊȁ/ȂȊȁȅǿ (Ȁȅ) ȈǼȁȂǹȃ (ȀO) ȈǼȁȅȃȉǹ (Ȁȅ) ȈȆȊȇȅȊ ǹīȇ. ȅǿȀ. (Ȁȅ) ȈĭǹȀǿǹȃǹȀǾȈ (Ȁȅ) Ȉȍȁ/īǼǿǹ ȀȅȇǿȃĬȅY (Ȁȅ) ȉ BANK (Ȁȅ) ȉǼȋȃǿȀǾ ȅȁȊȂȆǿǹȀǾ (Ȁȅ) ȉǽǿȇǹȀǿǹȃ ȆȇOĭǿȁ (Ȁǹ) ȉǾȁǼȉȊȆȅȈ (Ȁȅ) ĭǿȃȉǼȄȆȅȇȉ (Ȁȅ) ȋǹȉǽǾȀȇǹȃǿȍȉǾ Ǽ. Ȋǿȅǿ (Ȁȅ) ȋǹȎǻǼȂǼȃȅȈ (Ȁȅ)

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å 0,93 0,4 0,87 0,63 0,51 0,96 0,59 2,85 0,87 0,53 3,6 0,67 2,7 0,47 0,62 0,64 0,55 0,75 0,36 1,31 0,42 3,21 0,39 0,36 1,24

1,09

Œ…„

220 550 5.000 79.129

0,89 0,4 0,72 0,58

0,93 0,4 0,87 0,64

64.500 1.700 1.115 100 39.174

0,9 0,54 2,67 0,82 0,51

0,97 0,59 2,85 0,87 0,55

2.630

0,66

0,67

-4,08 8.740 5,08 94.452 4,92 1.050 -8,33 5.767 1,35 138.530 76.837 -6,43 26.213

0,46 0,6 0,61 0,54 0,74 0,35 1,3

0,47 0,63 0,64 0,6 0,77 0,37 1,39

8,75 5 5,49 -1,38 1,16 3,92

0,63

143

3,21

3,21

-3,13

360

1,24

1,24

-4,65

974 1.690

0,82 9,74

0,83 9,74

4,76

1.060 1 1.125 600

0,46 0,41 0,92 0,22

0,46 0,41 0,92 0,22

2,63

16.900

0,37

0,4

ǼǿǻǿȀȍȃ ȋǹȇǹȀȉǾȇǿȈȉǿȀȍȃ ALPHA ǹȈȉǿȀǹ ǹȀǿȃǾȉǹ (Ȁȅ) ATTICA ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Kȅ) CROWN HELLAS CAN (ȀO) ELBISCO ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁǹ) ELMEC SPORT (Ȁȅ) INFORMER (Ȁȅ) INTERFISH ǿȋĬ/īǼǿǼȈ (Ȁȅ) MARFIN Ǽīȃǹȉǿǹ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) NUTRIART (Ȁȅ) OLYMPIC CATERING (Ȁȅ) PAPERPACK ȉȈȅȊȀǹȇǿǻǾȈ ǿ. (Ȁȅ) PC SYSTEMS (Ȁȅ) SATO AE (Ȁȅ) SPIDER - ȆǼȉȈǿȅȈ ȃ.& Ȋǿȅǿ (Kȅ) UNIBIOS (Ȁȅ) VIVARTIA ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁȅ) VIVERE (Ȁȅ) ǹĬǾȃǹ (Ȁȅ) ǹȃǼȀ (Ȁȅ) ǹȃǼȀ (Ȇȅ `90) ǹȃǼȀ (Ȇȅ `96) ǹȈȉǾȇ ȆǹȁǹȈ (Ȁȅ) ǺǹȁȀǹȃ ǹȀǿȃǾȉǹ (Ȁȅ) īǼȀǼ (Ȁǹ) īǼȃǿȀǾ ǼȂȆȅȇǿȅȊ (Ȁȅ) ǼȂȆȅȇǿȀǾ ȉȇǹȆǼǽǹ (Ȁȅ) ǽǹȂȆǹ (Ȁǹ) ǾȇǹȀȁǾȈ ǹīǼȉ (Ȁȅ) ǿȅȃǿȀǾ ȄǼȃȅǻȅȋǼǿǹȀǾ (Ȁȅ) ȀǹȇǻǹȈǿȁǹȇǾȈ (ȀO) ȀǹȇǼȁǿǹ (Ȁǹ) ȀǼȀȇȅȌ (Ȁȅ) ȀȁȍȈ/īǿǹ ȃǹȊȆǹȀȉȅȊ (Ȁǹ) ȁǹȂȌǹ (Ȁȅ) ȂȅȊǽǹȀǾȈ (Ȁǹ) ȂȅȋȁȅȈ (Ȁȅ) ȂȆȅȊȉǹȇǾȈ ǿ. & ȊǿȅȈ (Ȁǹ) ȂȆȅȊȉǹȇǾȈ ǿ. & ȊǿȅȈ (Ȇǹ) ȃǿȀǹȈ (Ȁȅ) ȆǼȇȈǼȊȈ (Ȁȅ) ȈǹȃȊȅ ǼȁȁǹȈ (Ȁȅ) ȉǼīȅȆȅȊȁȅȈ ȋ.Ȁ. (Ȁȅ) ȉǼȋȃǿȀǼȈ ǼȀǻȅȈǼǿȈ (Ȁȅ) ȉȇǿǹ ǹȁĭǹ (Ȁȅ) ȉȇǿǹ ǹȁĭǹ (Ȇȅ) ĭǿǼȇǹȉǼȄ (Ȁȅ) ȋǹȉǽǾȎȍǹȃȃȅȊ (Ȁȅ) ȋǹȉǽǾȎȍǹȃȃȅȊ (Ȁȅ)

7,6 0,82 9,74 0,39 0,48 0,46 0,41 0,92 0,22 0,97 0,39 0,24 0,17 0,16 0,11 12,56 0,57 0,37 0,23 3,36 1,7 2,14 0,34 7,24 0,25 2,05 7,24 4,76 14 0,16 60,55 2,97 0,28 18,67 0,23 0,1 0,14 0,4 1,07 0,35 0,15 0,33 0,27 16,75 6,35 0,18 0,14 0,15

2,5

-5,88 10 -0,63 5,56

100 810 1.796 2.000

0,16 0,11 12,56 0,49

0,16 0,11 12,58 0,57

93.109

0,22

0,23

-0,49 8,06

608 2.231 1.130 1.180 9.323 300

2,11 0,33 7,23 0,24 2,01 7,09

2,14 0,36 7,25 0,27 2,1 7,25

-1,54 -5,11

10.000 105 1.039

0,16 60,5 2,9

0,16 61,5 3,37

-2,76 -4,17 -9,09 7,69

545 1.530 4.338 400

17,61 0,23 0,1 0,14

19,2 0,24 0,11 0,14

998

1,07

1,08

-6,25

1.287 200

0,15 0,33

0,16 0,33

18.521 10.850

0,13 0,15

0,14 0,15

-11,11

25.207

0,08

0,09

7,25

525 100

1,5 0,74

1,5 0,74

1,42

ÖÖÖÖ֌…ÏÅ$“

Ɍ‡ ‫נ‬֌…ƒ „ŠÖ“č …‹‚Å Œ…„

ǺǿȅȉǼȇ (Ȁȅ) ǼǻȇǹȈǾ - ȌǹȁȁǿǻǹȈ ȋ. (Ȁȅ) ǼǿȀȅȃǹ - ǾȋȅȈ (Ȁȅ) ǼȁǺǿǼȂǼȀ (Ȁȅ) ǼȁȁǾȃǿȀǹǿ ǿȋĬ/īǼǿǹǿ (Ȁȅ) ǼȁĭǿȀȅ (Ȁȅ) ǼȊȇȍȈȊȂȂǼȉȅȋǼȈ (Ȁȅ) ǿȆȆȅȉȅȊȇ (Ȁǹ) ȀǼȇǹȂǼǿǹ-ǹȁȁǹȉǿȃǾ (Ȁȅ) ȀȁȍȃǹȉǼȄ (Ȁȅ) ȀȁȍȃǹȉǼȄ (ȆO) ȀȅȊȂȆǹȈ ȈȊȂȂǼȉȅȋȍȃ (Ȁȅ) ȂǹȇǹȀ ǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǾ (Ȁȅ) ȂǹȎȁȁǾȈ Ȃ.ǿ.(Ȁȅ) ȂǿȃȍǿȀǼȈ īȇǹȂȂǼȈ ǹȃǼ (Ȁȅ) ȃǼȁ (Ȁȅ) ȆǼȉǽǼȉǹȀǿȈ ǹ. (Ȁȅ) ȆȇȅȅǻǼȊȉǿȀǾ (Ȁȅ) ȈǿǻȂǹ (Ȁȅ) ȉǼȄǹȆȇǼȉ (Ȁȅ)

0,23 0,11 0,11 3,7 0,11 0,39 0,26 0,18 0,65 0,06 0,08 0,22 0,3 0,21 3,39 0,33 0,46 0,21 1,05 0,09

-4,17

7.882 3.986 12.437

0,23 0,1 0,1

0,24 0,11 0,11

-9,3

20

0,39

0,39

7,14 150 -8,7 11.670 -0,88 4.410 -15,38 7.571 6,98 26.844 10.850 2.570

0,3 0,21 3,21 0,32 0,45 0,2 1,03

0,3 0,22 3,42 0,36 0,47 0,21 1,05

ǼȃǹȁȁǹȀȉǿȀǾ ǹīȅȇǹ ALPHA TRUST (Ȁȅ) VIDAVO (Ȁȅ) ENVITEC (Ȁȅ) ǼȃȉǼȇȈȅĭȉ (Ȁȅ) EPSILON NET (Ȁȅ) EUROXX (Ȁȅ) ȀȇǾȉȍȃ ǹȇȉȅȈ (Ȁȅ) MEDITERRA (Ȁȅ) Ǻǿȅǿǹȉȇ & ȇȅȂȆȅȉ. ȉǼȋȃȅȁ. (Ȁȅ) ȃȉȅȆȁǼȇ (Ȁȅ) PERFORMANCE TECHNOLOGIES (Ȁȅ) ȅȆȉȅǾȁǼȀȉȇȅȃǿȀǼȈ ȉǼȋȃȅȁ. (Ȁȅ) DIVERSA (Ȁȅ) ĭȅȊȃȉȁǿȃȀ ǹ.Ǽ. (Ȁȅ)

0,95 3,96 1,78 1,4 0,72 2,92 1,14 2,02 2,47 2,34 2,52 2,16 2,86 4,03

ȊȆȅ ǹȃǹȈȉȅȁǾ ALTIUS ǹǼǼǼȋ KO HITECH SNT ǹǼ MICROLAND COMPUTERS(Ȁȅ) ǹīȇȅȉǿȀǾ ǹȈĭǹȁǿȈȉǿȀǾ ǹ.Ǽ. ǹȁȊȈǿǻǹ ǹǺǼǼ(Ȁȅ) ǹȁȊȈǿǻǹ ǹǺǼǼ(Ȇȅ) ǹȁĭǹ-ǺǾȉǹ ǺǹȈǿȁȅȆȅȊȁȅȈ ǹ.Ǽ. ǹȈȆǿȈ Ȇȇȅȃȅǿǹ ǹ.Ǽ.ī.ǹ. ǹȉǼȇȂȍȃ ǹ.Ǽ(Ȁȅ) ǹĭȅǿ ȂǼȈȅȋȍȇǿȉǾ ǹȉǼ(Ȁȅ) ǺETANET ABEE ǻǿǼȀǹȉ ǹȉǼ(Ȁȅ) ǼȀǻȅȈǼǿȈ ȁȊȂȆǼȇǾ ǹ.Ǽ. ǼȂȆȅȇǿȀȅȈ ǻǼȈȂȅȈ(Ȁȅ) ǼȂȆȅȇǿȀȅȈ ǻǼȈȂȅȈ(Ȇȅ) ǼȃȍȂǼȃǾ ȀȁȍȈȉȅȊĭǹȃȉȅȊȇīǿǹ ǹ.Ǽ(ȀO) ȁǹȃ ȃǼȉ ǹ.Ǽ (Ȁȅ) ȂǹȄǿȂ - ȆǼȇȉȈǿȃǿǻǾȈ ǹǼ(Ȁǹ) ȆȇǹȄǿȉǼȁǼǿȅ ǹ.Ǽ. ȆȇǹȄǿȉǼȁǼǿȅ ǹǼ (Ȇȅ) ȈǹȅȈ ĭǼȇȇȊȈ ȋǹȁȊǺǻȅĭȊȁȁȍȃ(Ȁȅ) ȍȂǼīǹ ǹǼǼȋ (Ȁȅ)

1,07 0,62 0,64 1,53 2,19 1,2 35,73 0,67 0,12 0,12 0,06 0,1 0,6 0,08 0,14 0,05 0,12 0,1 0,39 0,54 0,78 0,12 0,88

ǻȡĮȖĮIJıĮȞȓȠȣ ʌȜĮIJİȓĮȀȜĮȣșȝȫȞȠȢ ǹșȒȞĮ ȉȘȜ)D[(PDLOVDOHV#FIVJUZHEVLWHZZZFIVJU

ȊȆȅ ǼȆǿȉǾȇǾȈǾ ALTEC (Ȁȅ) COMPUCON (ȀO) FASHION BOX (Ȁȅ) HELLAS ONLINE (Ȁȅ) PLIAS (Ȁǹ) RIDENCO (Ȁȅ)

0,08 0,12 1,5 0,74 2,3 0,09

ȆȜǼȜİȣșİȡȓĮȢȀĮIJİȡȓȞȘIJȘȜ)D[ ǹȡĮįİȓĮȢȜİȚIJȠȣȡȖȓĮȢǹʌȩijĮıȘIJȘȢǼʌȚIJȡȠʌȒȢȀİijĮȜĮȚĮȖȠȡȐȢ ǹȇȂǹǼǺǹĭȂǻȅȊĭǹǼǼǹĬǾȃȍȃ


 ÈAPPOÓ

IÄIOKTHÓIA ÅêäïôéêÞ EíçìåñùôéêÞ I.KOPOMHËHÓ A.E ÅÊÄÏÔÇÓ ÄÇÌÇÔÑÇÓ É. ÊÏÑÏÌÇËÇÓ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ ÎÅÍÏÖÙÍ Å. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ ÄIEYÈYNTHÓ ÓYNTAÎÇÓ Ä. KATÓOÃIANNHÓ IÄPYTHÓ + Xñ. ÐáðáóôåñéÜäçò Eôïò éäñýóåùò 1960 YÐEYÈYNOI THÓ EÖHMEPIÄAÓ “ÈAPPOӔ Ä. MAKEÄONIAÓ KAÓTOPIA Kþóôáò Äïýöëéáò ÓIATIÓTA Èåüäùñïò ÐåóíéêÜò ÓéÜôéóôá ÃåñÜíéá Tçë. 24650- 22.970 Tçë. 38611 Fax 34611 e-mail: tharos@otenet.gr EÄPA KOZANH ÓYNÄPOMH 72 E EËAXIÓTH ÓYNÄPOMH 15 E TPAÐEZÙN ÏPÃANIÓMÙN

190 E

XPHÓIMA THËEÖÙNA NOÓOKOMEIO 67600 EKAB 166 ÐYPOÓBEÓTIKH 199 ÄÇÌÏÔÉÊÇ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ 2461301194 KTEË 34454 ÄEH âëÜâåò Ä/ NÓH 34515 OTE BëÜâåò 121 TAÎI 34.605, 34.905 PAÄIO TAÎI 40500 AÓTYNOMIA 22001 OÓE 36067 OËYMÐIAKH AEP. 36.462 KñáôÞóåéò èÝóåùí 36.463 OAEÄ 22.930 IKA 22100 EÎÐPEÓ ÓEPBIÓ 36966 TAXYÄPOMEIO 34500 INTERAMERICAN OÄIKH ÐPOÓTAÓIA 24610 42253 6942234356 1158 KTEO 31690 ÏÄÉÊÇ ÂÏÇÈÅÉÁ ÅËÐÁ 10400 SOS ASSISTANCE 24610 33000 ÏÄÉÊÇ ÂÏÇÈÅÉÁ HELLAS SERVICE ÔÇË. 1057 ÷ùñßò ÷ñÝùóç 24610 25876

ÈÅÑÌÁÍÓÇ ÕÄÑÅÕÓÇ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ÅÐÉÓÊÅÕÇ Ôçë. 24610/38171 êéíçôü 6949 691430 ËÏÕÊÁÓ

ÐÑÏÓÖÅÑÏÕÍ ÅÑÃÁÓÉÁ ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ: Üôïìá ãéá äéáíïìÞ äéáöçìéóôéêþí öõëëáäßùí. Ðëçñ. ôçë. 6947 933530 ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ: óåñâéôüñåò-ñïé ãéá ôï êáöÝ - ôóßðïõñïìåæÝ “Ôæßôæéêá êáé ÌÝñìéãêᔠêáé ãéá ôï ìåæåäïðùëåßï “ÌðïõêéÜ êáé Óõ÷þñéï”. Ðëçñ. ôçë. 6934 035607 ÁÔÏÌÁ ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ãéá áíåîÜñôçôç åðáããåëìáôéêÞ óõíåñãáóßá ìå áíôéêåßìåíï ôïí

Ýëåã÷ï ôïõ âÜñïõò êáé ôç äéáôñïöÞ, çìéáðáó÷üëçóç 600900 Å Þ ðëÞñç áðáó÷üëçóç 1500 Å êáé Üíù. ÊáëÝóôå Üìåóá ê. Óßóêïò Áíôþíéïò. Ôçë. 6976 653645 ðñïóï÷Þ ü÷é ðùëçôÝò - íôÞëåñ ÆÇÔÅÉÔÁÉ: íåáñüò Þ íåáñÞ ãéá åñãáóßá êáé Üôïìï ãéá ðáñáäüóåéò ðáêÝôïõ óå êåíôñéêü ìåæåäïðùëåßï. Ðëçñ. ôçë. 6937 422055

ÐÁÑÁÄÉÄÅÉ ÌÁÈÇÌÁÔÁ ÏÉÊÏÍÏÌÏËÏÃÏÓ ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Ìáêåäïíßáò Èåó/íßêçò êÜôï÷ïò ôïõ Cambridge Proficiency ðáñáäßäåé ÌáèçìáôéêÜ êáé ÁããëéêÜ óå ìáèçôÝò Äçìïôéêïý, Ãõìíáóßïõ. ÔéìÝò ðïëý ðñïóéôÝò. Ðëçñ. ôçë. 24610 24519 Öéëüëïãïò ìå ðáéäáãùãéêÞ êáôÜñôéóç ðáñáäßäåé ìáèÞìáôá óå ìáèçôÝò Äçìïôéêïý, Ãõìíáóßïõ, Ëõêåßïõ. ÐñïóéôÝò ôéìÝò. Ðëçñ. ôçë. 6940703088 ÊáèçãÞôñéá Ãáëëéêþí áðüöïéôïò Åèíéêïý Êáðïäéóôñéáêïý Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí ðáñáäßäåé éäéáßôåñá ìáèÞìáôá óå ìáèçôÝò êáé åíçëßêïõò. Ðëçñ. ôçë. 6948 000803 ÊÁÈÇÃÇÔÇÓ Öéëüëïãïò ðáñáäßäåé éäéáßôåñá ìáèÞìáôá óå ìáèçôÝò Äçìïôéêïý, Ãõìíáóßïõ, Ëõêåßïõ óå ðïëý ðñïóéôÝò ôéìÝò. Ðëçñ. ôçë. 6942 413657 ÊáèçãÞôñéá öéëüëïãïò áðüöïéôç Áñéóôïôåëåßïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Èåó/íßêçò ðáñáäßäåé éäéáßôåñá ìáèÞìáôá óå ðáéäéÜ Äçìïôéêïý - Ãõìíáóßïõ - Ëõêåßïõ. ÔéìÝò ÉÄÉÁÉÔÅÑÁ ÐÑÏÓÉÔÅÓ. Ðëçñ. ôçë. 6948 529565 ÊáèçãÞôñéá öéëüëïãïò áðüöïéôïò ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Éùáííßíùí, ðáñáäßäåé ìáèÞìáôá óå ìáèçôÝò Ãõìíáóßïõ, Ëõêåßïõ. Ðëçñ. ôçë. 6946 501276 Áðüöïéôïò ôïõ ôìÞìáôïò Öéëïëïãßáò ôï ÁÐÈ ðáñáäßäåé ìáèÞìáôá óå ìáèçôÝò Äçìïôéêïý, Ãõìíáóßïõ êáé Ëõêåßïõ. ÔéìÝò ðñïóéôÝò. Ðëçñ. ôçë. 6997 291572 ÊáèçãçôÞò Âéïëïãßáò ìå ìåôáðôõ÷éáêÝò óðïõäÝò êáé öñïíôéóôçñéáêÞ ðåßñá, ðáñáäßäåé éäéáßôåñá ìáèÞìáôá Âéïëïãßáò óå ìáèçôÝò Ò Ëõêåßïõ. Ðëçñ. ôçë. 6937 193791

ÈÁÑÑÏÓ

ÐáñáóêåõÞ 1 Ïêôùâñßïõ 2010

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï 286 ôì óôç óõí. Ðáíüñáìá (èÝóç ÃêÜæéá). Ðëçñ. ôçë. 24610 26785 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï 760 ôì óôçí ðåñéï÷Þ ÊñåâáôÜêéá (ðßóù áðü ôçí Éùáííßäçò VW). Ðëçñ. ôçë. 24610 26785 ÐÙËÅÉÔÁÉ: áãñüêôçìá (4) ôåóóÜñùí óôñåì. óôïí Áñãéëï êïíôÜ óôïí êåíôñéêü äñüìï. Ðëçñ. ôçë. 24610 25065, 6949 021335, 6937 240705 ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: á) åôïéìïðáñÜäïôá äéáìåñßóìáôá åðß ôçò ïäïý Óô. ÊëåÜíèç (Ýíáíôé éáôñåßùí ÉÊÁ) éáôñåßùí ÉÊÁ êáé óôçí óõíïéêßá ÐëáôÜíéá â) êëåéóôÜ ãêáñÜæ êáé áðïèÞêåò óå äéÜöïñåò ðåñéï÷Ýò ôçò ÊïæÜíçò. Ðëçñ. êïò ÔóáìïõñôæÞò Ðáíáãéþôçò ôçë. 6945 855866 ÐÙËÅÉÔÁÉ: ïéêüðåäï 1375 ôì óôç Ëåõêüâñõóç ÊïæÜíçò åíôüò ó÷åäßïõ (ðùëåßôáé êáé ÷ùñéóôÜ óå äýï ìéóÜ ôåìÜ÷éá). Ðëçñ. ôçë. 6936 829320 ÐÙËÅÉÔÁÉ: çìéôåëÞò ìïíïêáôïéêßá 105 ôì óå ïéêüðåäï 600 ôì óôá Êïßëá ÊïæÜíçò. Ðëçñ. óôá ôçë. 24610 40434 - 24610 37743 êéí. 6978335984 ê. ÓùôÞñçò. ÐÙËÅÉÔÁÉ: äéáìÝñéóìá íåüêôéóôï 120 ôì ðåñßðïõ ðïëõôåëïýò êáôáóêåÞò óôçí ðåñéï÷Þ ôçò Áãßáò ÐáñáóêåõÞò óôçí ÊïæÜíç ìå ôñßá ìåãÜëá äùìÜôéá, óáëïêïõæßíá, ìðÜíï, WC ìå Üñéóôá õëéêÜ ìåãÜëç áðïèÞêç êáé êëåéóôü ãêáñÜæ óôïí ðñþôï üñïöï, äéüñïöçò ïéêïäïìÞò. Ðëçñ. ôçë. 24610 38646, 6944 658966

ÄÉÁÖÏÑÁ ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: íôñáìò óå Üñéóôç êáôÜóôáóç 350 Å. Ðëçñ. ôçë. 6984 686375

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ÐÙËÅÉÔÁÉ: áãñïôåìÜ÷éï 15 óôñåì. óôç ÌåóóéáíÞ ÊïæÜíçò (ðåñéï÷Þ Ëßìíç). Ðëçñ. ôçë. 6979 907850 ÐÙËÅÉÔÁÉ: äéáìÝñéóìá áíáêáéíéóìÝíï óôç Èåóóáëïíßêç êïíôÜ óôá ÐáíåðéóôÞìéá, áðÝíáíôé áðü ôç Ñïôüíôá. ÄéáèÝôåé äýï äùìÜôéá, óáëüíé, êïõæßíá,WC. ÔéìÞ 95.000 Å. Ðëçñ. ôçë. 6979 985665, 6972 823840 ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: äéáìåñßóìáôá êáé ãêáñóïíéÝñåò ðïëõôåëïýò êáôáóêåõÞò óå áíåãåéñüìåíç ïéêïäïìÞ. Ðëçñ. ôçë. 24610 33134, 6979 729586, 6979 729585 ÐÙËÅÉÔÁÉ: íåüêôéóôç ìïíïêáôïéêßá 100 ôì óå 1 óôñÝììá ïéêüðåäï óôçí ËåðôïêáñõÜ - óôïõò ðñüðïäåò ôïõ Ïëýìðïõ - ðÜíù áðü ôçí ÅèíéêÞ ïäü, åêôüò ó÷åäßïõ - ìå öáíôáóôéêÞ èÝá. ÔéìÞ 150.000 Å. Ðëçñ. ôçë. 6970 513637 ÐÙËÏÕÍÔÁÉ: äéáìåñßóìáôá óýã÷ñïíçò ðïëõôåëïýò êáôáóêåõÞò óå íåïáíåãåéñüìåíç ôåôñáüñïöç ïéêïäïìÞ óå ãùíéáêü ïéêüðåäï ìå áðåñéüñéóôç èÝá (ôñßá ìåãÜëá äùìÜôéá - óáëüíé - êïõæßíá - ìðÜíéï - WC - 2 áðïèÞêåò - 2 èÝóåéò óôÜèìåõóçò). Ðëçñ. ê. Ìé÷áçëßäçò Ðáýëïò ôçë. 24610 21218, 6947 400161 ÐÙËÅÉÔÁÉ: óôçí ËåðôïêáñõÜ Ðéåñßáò - óôïõò ðñüðïäåò ôïõ Ïëýìðïõ - ïéêüðåäï 1.400 ôì ìå åëéÝò - ðåñéï÷Þ ÃÝñïíôá, åêôüò ó÷åäßïõ - ìå 50 ôì íåüêôéóôï óðßôé ìå öáíôáóôéêÞ èÝá. ÔéìÞ 110.000 Å. Ðëçñ. ôçë. 6970 513637

ÆÇÔÁ ÅÑÃÁÓÉÁ Êõñßá æçôåß åñãáóßá, öýëáîç çëéêéùìÝíùí. Ðëçñ. ôçë. 6978 008563

ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: äéáìÝñéóìá ôñéÜñé ìå ôñåéò êñåâáôïêÜìáñåò, óáëïêïõæßíá, óôïí 1ï üñïöï åðß ôçò ïäïý Äïñçëáßïõ 11 ìå áõôüíïìç ôçë/íóç, ìå áðïèÞêç, ÷þñï óôÜèìåõóçò, èùñáêéìÝíç ðüñôá. Ðëçñ. ôçë. 24610 26173, 6976 076077 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: äéáìÝñéóìá 2 äùìáôßùí êïõæßíá, WC ðëÞñùò åðéðëùìÝíï + çëåêôñéêÜ åðß ôçò ïäïý ÐåñéêëÝïõò (3 ëåðôÜ áðü ôï êåíôñéêü ôá÷õäñïìåßï ÊïæÜíçò). Ðëçñ. ôçë. 6948 660094 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá 38 ôì ðåñéï÷Þ Áãßïõ Áèíáóßïõ. Ðëçñ. ôçë. 6942 630612 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: óôï êÝíôñï óôïýíôéï ðïëõôåëåßáò ñåôéñÝ. ÐëÞñùò áíáêáéíéóìÝíï, air contition, ôæáêïýæé, ôçë/íóç êëð. Ðëçñ. ôçë. 6974 706008 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá óôçí Èåó/íßêç (ðåñ. óéäçñïäñïìéêïý óôáèìïý) ìå äýï äùìÜôéá, êïõæßíá, ìðÜíéï, áðïèÞêç. Ðëçñ. ôçë. 24610 41266 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: êáéíïýñãéá ãêáñóïíéÝñá óôçí ïäü Âßôóé 37 óôçí ÊïæÜíç. Ðëçñ. ôçë. 24610 37591 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: êáôÜóôçìá 80 ôì óôï Ðñùôï÷þñé ÊïæÜíçò ðÜíù óôï êåíôñéêü äñüìï. Ðëçñ. ôçë. 6975 220267

LH

ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá êáéíïýñãéá äùìÜôéï, óáëïêïõæßíá, ÷þë, ìðÜíéï, êëåéóôü ãêáñÜæ, áôïìéêÞ ôçë/íóç, èåñìïìðüúëåñ, ðåñéï÷Þ ALEX PAK 2ïò üñïöïò. Ðëçñ. ôçë. 24610 26414, 6973 037169 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: äéáìÝñéóìá 3Üñé ìå êáèéóôéêü, äýï äùìÜôéá, êïõæßíá, ëïõôñü óôïí 2ï üñïöï ìå ÷þñï óôÜèìåõóçò óôçí ðõëùôÞ êáé áðïèÞêç óôï õðüãåéï êïíôÜ óôç Íïìáñ÷ßá. Ðëçñ. ôçë. 6977 975330 ÅÍÏÉÊÉÁÆÏÍÔÁÉ: á) ãêáñóïíéÝñåò óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò, 1ïò üñïöïò â) äéáìÝñéóìá äõÜñé êåíôñéêü, ðëÞñùò áíáêáéíéóìÝíï, 1ïò üñïöïò, áõôüíïìç ôçëåèÝñìáíóç. Ðëçñ. óôï ôçë. 24610 39317, 6945060866 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: á) ãêáñóïíéÝñá óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò 1ïò üñïöïò â) äéáìÝñéóìá äõÜñé êåíôñéêü ðëÞñùò áíáêáéíéóìÝíï 1ïò üñïöïò, áõôüíïìç ôçë/íóç. Ðëçñ. ôçë. 24610 39317, 6945 060866 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá ðëÞñùò åðéðëùìåíç, óå Üñéóôç êáôÜóôáóç óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò (2ïò üñïöïò, áõôüíïìç ôçëåèÝñìáíóç). Ïäüò Åë. ÂåíéæÝëïõ 1, ôçë. 6972 038274, 24610 24029

Ó×ÏËÇ ÌÁÓÁÆ ËÁÂÁÍÔÓÉÙÔÇ

ÌáèÞìáôá õðü ìïñöÞ óåìéíáñßùí óôá ËïõôñÜ Ðüæáñ óôçí Áñéäáßá. Ðëçñ. óôï ôçë. 6974 539727

ÖÁÑÌÁÊÅÉÁ ÓÞìåñá 1 Ïêôùâñßïõ äéáíõêôåñåýåé ôï öáñìáêåßï ôïõ ÄåëçãéÜííç Óùôçñßïõ óôçí ïäü Ð. ÌåëÜ 41 ôçë. 24610 31996 êáé äéçìåñåýåé ôï öáñìáêåßï ôçò Ôõöïîýëïõ ÅëÝíçò óôçí ïäü Ð. ÌåëÜ 12, ôçë. 24610 24433

ÁÓÖÁËÅÉÅÓ - ÏÄÉÊÇ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁ

ÐÉÓÔÏËÁÓ ÈÅÏÄÙÑÏÓ Åêðñüóùðïò ÄõôéêÞò Ìáêåäïíßáò Êéí.: 6942 234 356

ÔÇË. 24610 37730 - 45253 FAX: 24610 37086 - 42253 ÔÇË. ×ÙÑÉÓ ×ÑÅÙÓÇ ÏËÏ ÔÏ 24ÙÑÏ: 1158 e-mail:odikipistolas@yahoo.gr

Aíåîáñôçóßáò 17 ÐÁÑÃÁ ôçë.: 2684031767 www.ionion-realestate.com

ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñá óå Üñéóôç êáôÜóôáóç óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò (1ïò üñïöïò, áõôüíïìç ôçëåèÝñìáçíóç). Ïäüò Åë. ÂåíéæÝëïõ 1, ôçë. 6972 038274, 24610 24029 ÅÍÏÉÊÉÁÆÏÍÔÁÉ: ãêáñóïíéÝñåò óå íåüäìçôåò ïéêïäïìÝò óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò. Ðëçñ. ôçë. 24610 36840, 31680, 6944 435565 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: STUDIOS ðëÞñùò åðéðëùìÝíá óå ïñãáíùìÝíï óõãêñüôçìá êáôïéêéþí óôçí ðåñéï÷Þ ÓʒÑÊÁ. Ðëçñ. ôçë. 24610 40434, 37743, 6978 335984 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: äéáìÝñéóìá óôç Èåóóáëïíßêç ãéá öïéôçôÝò êïíôÜ óôá ÐáíåðéóôÞìéá, áíáêáéíéóìÝíï ôñßá äùìÜôéá, 360 Åõñþ. Ðëçñ. ôçë. 6979 985665, 6972 823840 ÅÍÏÉÊÉÁÆÏÍÔÁÉ: äýï óôïýíôéï 40 ôì êáé 25 ôì êïõæßíá, ìåãÜëç ìðáíéÝñá, ô/è, åëÜ÷éóôá êïéíü÷ñçóôá. Óôçí ðëáôåßá Óê’ñêá, ÊïæÜíç, Í. Ôñïìðïýëç 1, ðïëý ëïãéêÞ ôéìÞ. Ðëçñ. ôçë. 24610 63017, 6973 043970, 6973 041599 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ: êáôÜóôçìá 100 ôì ìå õðüãåéï 50 ôì óôçí ïäü Óõíôå÷íéþí 2 (ðÜñïäïò Ìåã. ÁëåîÜíäñïõ, ðñþçí ìáãáæß ×. ÖôÜêá). Ðëçñ. ôçë. 24610 41421, 6936 578414 ÅÍÏÉÊÉÁÆÅÔÁÉ Þ ÐÙËÅÉÔÁÉ: óôá Êïßëá äéþñïöç êáéíïýñãéá ìïíïêáôïéêßá ìå äýï áõôüíïìåò êáôïéêßåò. Ðëçñ. ôçë. 24610 45756, 6984 098457-8 ÅÍÏÉÊÉÁÆÏÍÔÁÉ: äùìÜôéá óôçí ÏëõìðéáêÞ ÁêôÞ (Êáôåñéíüóêáëá). Ðëçñ. ôçë. 23510 61992, 23510 28596, 6946 639127

ÆÇÔÅÉÔÁÉ ×ÙÑÏÓ ÃÉÁ ÅÍÏÉÊÉÁÓÇ Áðü ôï Óýëëïãï ÃïíÝùí Êçäåìüíùí êáé Ößëùí Áôüìùí ìå ÅéäéêÝò ÁíÜãêåò Í. ÊïæÜíçò “ÇËÉÁ×ÔÉÄÁ” æçôåßôáé: ÷þñïò óå éóüãåéï ãéá åíïéêßáóç ðåñéöåñåéáêÜ ôçò ðüëçò ðïõ íá åßíáé äõíáôÞ ç óôÜèìåõóç ôùí áõôïêéíÞôùí ìå äýï áíåîÜñôçôïõò ÷þñïõò êáé ôïõáëÝôá. Ðëçñ. ôçë. 6947 894839

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÅÙÍ ÔÁÊÔÏÐÏÉÇÓÇ ÇÌÉÕÐÁÉÈÑÉÙÍ êáé ëïéðþí ÷þñùí êáô’ åöáñìïãÞ ôïõ Í.3843/2010 áðü Áñ÷éôÝêôïíá Ìç÷áíéêü 10åôïýò åìðåéñßáò, ãñÞãïñá êáé ïéêïíïìéêÜ. Âáóßëçò Âáóéëüðïõëïò, Áñìåíïðïýëïõ 3, ÊïæÜíç Ôçë. 24610 25383, êéí. 6979006623

ÁãïñÝò-ÐùëÞóåéò-ÁêéíÞôùí óôá ðáñÜëéá ôïõ Éïíßïõ Aíåîáñôçóßáò 17 ÐÁÑÃÁ ôçë.: 2684031767 www.ionion-realestate.com

ÐÙËÅÉÔÁÉ: åðé÷åßñçóç áñôïðïéßáò - Æá÷áñïðëáóôéêÞò óôçí ÊïæÜíç (ÂÉ.ÐÅ ÊáóëÜò), ðëÞñùò åîïðëéóìÝíç (800ôì) êáé åíïéêéÜæåôáé ï ÷þñïò ðáñáãùãÞò (600ôì). Ðëçñ. ôçë. 24610 34891 ðñùéíÝò þñåò 8 Ýùò 10


ΘΑΡΡΟΣ

|

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο θαρραλέος σχολιάζει

12

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 |

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΧΟΛΙΑ

Καλή αρχή…!

Επίσης το χειροκρότημα «έπεσε σύννεφο» κάθε φορά που ανακοίνωνε η κα Νανοπούλου το όνομα υποψηφίου της Δημοτικού Συμβούλου στο κεντρικό ψηφοδέλτιο. Ο κορμός του συνδυασμού συγκροτείται από έμπειρα και γνωστά άτομα αλλά και από νέους, κυρίως επιστήμονες και επαγγελματίες- εμπόρους!

Στο φιλότιμο….!

Ζωηρός και ακμαιότατος…!

Το κακό με την υγεία στην περιοχή συνεχίζεται. Η μία μετά την άλλη οι κλινικές στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας υπολειτουργούν και στη συνέχεια κλείνουν. Στην ΜΕΘ του «Μαμάτσειου» το κακό έχει παραγίνει! Η λειτουργία της βασίζεται στο φιλότιμό των δύο γιατρών οι οποίες υπερβάλουν εαυτόν νυχθημερόν για να κρατήσουν σε λειτουργία την κλινική όταν άλλοι συνάδελφοι τους σε αντίστοιχη μονάδα σε γειτονικό νοσοκομείο, δεν ρίχνουν μία…!

Αναστολή…! Επίσης, λόγω έλλειψης προσωπικού, την αναστολή της λειτουργίας της Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιό της. Το προσωπικό που χρειάζεται για να λειτουργήσει η Στέγη ανέρχεται στα οκτώ άτομα, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τέσσερα.

Πανηγυρική και μαζική η πρώτη συγκέντρωση της Άννας Νανοπούλου στο Κοβεδάρειο. Πολύς κόσμος, ενθουσιασμός, και χειροκροτήματα. Μια καλή αρχή και έπεται συνέχεια…!

Οι Βελβεντινοί επιμένουν…!

Χειροκρότημα…! Την ώρα που η Αννα Νανοπούλου ανακοίνωνε τους υποψηφίους και το σύμβολο του συνδυασμού της στο Κοβεδάρειο, ο Λάζαρος Μαλουτας με μέλη του συνδυασμού του επισκεπτότανε την έκθεση στα Κοίλα. Δίπλα του στη ξενάγηση των περιπτέρων ο πρόεδρος του Εκθεσιακού και υποψήφιος με τον συνδυασμό του, ο Παναγιώτης Αποστολίδης πάντα ζωηρός και ακμαιότατος!

Ουσιαστική παρουσία…!

Η κα Νανοπούλου, η οικοδέσποινα της βραδιάς, εισέπραξε το μεγαλύτερο χειροκρότημα προχθές στο Κοβεδάρειο . Δεν πήγε παρακάτω ο Νομάρχης Γιώργος Δακής αλλά και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χρήστος Σάββας οι οποίοι έπλασαν το εγκώμιο της υποψηφίου Δημάρχου Κοζάνης απευθύνοντας χαιρετισμό στην συγκέντρωση!

Ονόματα…!

Τη Τετάρτη έκλεισε η αυλαία της 26ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης, στα Κοίλα Κοζάνης, αφήνοντας γενικά θετικές εντυπώσεις σε διοργανωτές, εκθέτες και επισκέπτες. Οι πρόεδροι ΕΒΕ και Εκθεσιακού έδωσαν τον καθιερωμένο έπαινο στους εκθέτες για την συμμετοχή τους . Βέβαια η απονομή του επαίνου στο Περίπτερο του «Θ» πέρα από το εθιμοτυπικό είχε ουσιαστικό- χρηστικό χαρακτήρα γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τοπική και πανελλήνια επικαιρότητα ξεφυλλίζοντας την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας που μοιραζόταν από το περίπτερο του «Θ»!

Ο συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο, διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά και σεβόμενος την από καιρό εκφρασμένη ισχυρή θέληση των κατοίκων του Δήμου Βελβεντού για μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, δηλώνει ότι δεν θα συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κανέναν υποψήφιο από το Δήμο Βελβεντού. Οι Βελβεντινοί επιμένουν. Να δούμε τι θα βγάλουν!

Συνέλευση του ΣΥΝ …! Συνέλευση των μελών του κόμματος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ συγκαλείται σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, στις επτάμιση το βράδυ, στα γραφεία του Συνασπισμού Θέμα συζήτησης τι άλλο; Τις περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

Επώδυνες διαιρέσεις… Συνέχεια απο την 1η «Πολυτίμη χρωστάμε 60000 ευρώ. Που θα τα βρούμε για να τα δώσουμε;» Εκείνη τη στιγμή η θεία καθάριζε έναν κουμπαρά γουρουνάκι. Στο άκουσμα του ποσού, είπε πρώτα «Τι;…» Έπειτα το γουρουνάκι έφυγε, από τα χέρια της, κι έπεσε στο πάτωμα, κάνοντας «μπαφ». Από το εσωτερικό του «αδηφάγου χοιριδίου», όπως αποκαλεί ο θείος τον κουμπαρά, ξεπήδησαν «κατιμάδες» (κέρματα μέχρι μισό ευρώ), «κοψίδια» (νομίσματα του ενός και των δύο ευρώ), «μπριζολάκια και μπριζόλες» (5,10, 20 ευρώ) και «ψαρονέφρι» (50 ευρώ). Ο τελευταίος ενικός οφείλεται στο γεγονός ότι το πενηντάρικο ήταν ένα και μοναδικό ενώ τα μεγαλύτερα χαρτονομίσματα απουσίαζαν (σιγά μην τ’ αφήσει η Πολυτίμη να αραχνιάζουν στον κουμπαρά αντί να τοκίζονται στην τράπεζα!) γεγονός που απάλλαξε τον θείο από την αναζήτηση επί πλέον ονομάτων μερών του σφαγίου για την «επιστημονική» αντιστοίχηση. Τα χαρτονομίσματα έμειναν επί τόπου ενώ τα κέρματα άρχισαν να ρολάρουν στο πάτωμα, παράγοντας διάφορους ήχους ανάλογα με το υλικό πρόσκρουσης. Μέχρι να εξηγήσει ο θείος στη σύζυγο ότι, ως χρέος των

60000 ευρώ, εννοούσε τη θεωρητική και κατά προσέγγιση συμμετοχή του ζεύγους στο δημόσιο χρέος τα κέρματα έκαναν τις τσάρκες τους και σταμάτησαν. Η θεία μάζεψε βιαστικά τα χαρτονομίσματα και είπε στον «διαιρέτη» κύριο Αφεντούλη: «Τα ρέστα δικά σου!» Ο θείος άρχισε να μαζεύει τα κέρματα και παρά το σκύψιμο, τον κόπο και τον εκνευρισμό να ξετρυπώσει ένα ευρώ που είχε σκαλώσει πίσω από το καλοριφέρ, διαπίστωσε ότι δεν τον ενόχλησε καθόλου η μέση του. Όταν τελείωσε, η θεία είπε: «Έτσι σκυφτός που έμεινες με τόσα νεύρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Υπάτες τι σημαίνουν…» Κατόπιν αυτού ο θείος ξεσκονίζει τη βιβλιοθήκη- έχει ξαμολήσει μάλιστα και τα εγγόνια στο διαδίκτυογια να πληροφορηθεί πως τα πήγαινε ο Αλεξανδρινός με την επώδυνη αριθμητική πράξη της διαιρέσεως. Τι την θέλατε την παράφραση του Καβάφη κυρία Πολυτίμη. Τι την θέλατε;… -Ω-

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010  

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you